FORORD I ET HAV AF FORSKELLIGE KRAV OG BEHOV

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORORD I ET HAV AF FORSKELLIGE KRAV OG BEHOV"

Transkript

1

2 2

3 FORORD I ET HAV AF FORSKELLIGE KRAV OG BEHOV I BUPL vil vi med vores indsats for ledere gerne imødekomme, at du som leder af en pædagogisk arbejdsplads har særlige ledelsesmæssige arbejdsvilkår, et stort ansvar, en særskilt faglig identitet og mange udfordringer. Som moderne, pædagogfaglig leder skal man besidde en lang række forskellige kompetencer. Lederne navigerer i et hav af forskellige behov, interesser og krav. Mange føler sig spændt ud som blæksprutter mellem forskellige forventninger og prioriteringer barnets, forældrenes, personalets og samfundets. Vi vil med andre ord gerne være med til at ruste dig til et stærkt lederliv for din skyld, for professionens skyld og for samfundets skyld. Overblikket får du her i pjecen, og på vores hjemmeside kan du gå i dybden med de enkelte områder. God fornøjelse Denne pjece skal vise nogle af de konkrete tilbud, vi har til dig som leder. Det handler både om at sikre ordentlige løn- og ansættelsesvilkår og om at styrke og kvalifi cere dit personlige lederskab. Men det handler også om at understøtte og måske ligefrem genopfi nde fællesskabet i ledergruppen og sikre, at lederne har mulighed for at danne netværk. Lasse Bjerg Jørgensen Lederpolitisk ansvarlig Forretningsudvalget Det gælder også kommunikationen og dialogen omkring børne- og ungeområdet. I BUPL mener vi, at samfundet har brug for dine pædagogfaglige ledelseserfaringer og kompetencer for at sikre kvaliteten i arbejdet med børnene og de unge.

4 LEDER? SYV GODE GRUNDE TIL AT VÆRE MEDLEM AF BUPL: PÆDAGOGFAGLIG LEDELSE SOM AFSÆT FOR ET STÆRKT LEDERLIV 1 Som leder af en pædagogisk arbejdsplads har du særlige vilkår og særlige kompetencer. De almene lederkompetencer udgør sammen med din pædagogiske faglighed din pædagogiske lederfaglighed. Den vil vi gerne støtte dig i at udfolde og bruge. NY VIDEN TIL DIG OG DIN PROFESSION 2 Hvis du vil styrke dit lederliv, kan du hos os fi nde en lang række relevante materialer, rapporter, vejledninger mv. I BUPL producerer vi løbende ny viden om ledelse og pædagogik. Vi samarbejder også med uddannelses- og forskiningsinstitutioner for at skabe mere viden og fl ere uddannelsestilbud til dig. 4 RÅDGIVNING, DU IKKE VIL UNDVÆRE 3 Er du leder og medlem af BUPL, er du automatisk medlem af BUPL s lederforening. Du kan ringe til BUPL s lederrådgivning lokalt eller centralt og få råd om alt fra lovgivning til håndtering af samarbejdsproblemer. Måske har du et problem, som du ikke kan tackle alene, måske har du blot brug for sparring på en aktuel ledelsesudfordring. NETVÆRK, DER STYRKER DIT LEDERSKAB 4 Som leder sidder du måske noget alene og tumler med de udfordringer, du har. Via BUPL s lederforening kan du få adgang til viden- og erfaringsudveksling med andre ledere. Det kan du gøre via netværk, gennem deltagelse i konferencer og gennem dine tillidsrepræsentanter.

5 5 FOKUS PÅ DINE VILKÅR SOM LEDER Det er vigtigt, at du som leder kender dit lederjob, når du vil stille krav om bedre vilkår - eller hvis du skal vurdere, om et nyt job er noget for dig. I BUPL har vi fokus på dine vilkår som leder. Det gælder f.eks. din løn, din efter- og videreuddannelse og dit arbejdsmiljø. Eksempelvis har BUPL lavet en guide til din leder-apv. Den kan du fi nde på hjemmesiden. PÆDAGOGFAGLIGE LEDERE ER EN DEL AF VELFÆRDSSAMFUNDET I BUPL vil vi gerne sikre, at lederne kan være dynamoer for udviklingen af børne- og ungeområdet. Samfundet har ikke råd til at gå glip af din ekspertise. Derfor støtter vi, at lederne som enkeltpersoner og som gruppe indgår i velfærdsdebatten, og vi sørger for at sætte de pædagogfaglige perspektiver på dagsordenen i vores dialog med Christiansborgs politikere STYRK DIN LEDERIDENTITET I LEDERFORENINGEN I BUPL s lederforening kan du få sparring og støtte til at styrke og udvikle din lederidentitet. Lederforeningen er samtidig en mulighed for, at du kan få større indfl ydelse på dine vilkår, på udviklingen af fremtidens lederfaglighed og på udviklingen af børne- og unge-området generelt.

6 PÆDAGOGFAGLIG LEDELSE SOM AFSÆT FOR ET STÆRKT LEDERLIV Afsættet for BUPL s indsats for ledere er, at pædagog- at varetage børnenes og de BUPL har udgivet antologien Pædagogfaglig Ledelse og har afholdt formidlingskurser for ledere i pædagogfaglig ledelse. BUPL samarbejder med pædagogiske konsulenter rundt i landet om formidling og implementering af pædagogfaglig ledelse. Læs mere på faglig ledere har en særlig ledelsesidentitet. Lederne skal kunne håndtere almindelige ledelsesdiscipliner som personaleledelse, økonomi og administration, faglig ledelse og strategisk ledelse, ikke bare som generelle discipliner for virksomhedsledelse, men i et pædagogfagligt perspektiv. Pointen er, at der er væsentlig forskel på at lede en almindelig produktionsvirksomhed, der fremstiller meget konkrete produkter, og en pædagogisk virksomhed, der producerer rammer for menneskelig udvikling, og som har til formål at drage omsorg for børns læring og dannelse. Det kræver særlige pædagogfaglige kompetencer at lede betingelser for menneskelige og faglige processer i pædagogiske institutioner. HVAD ER PÆDAGOGFAGLIG LEDELSE? Pædagogfaglig ledelse ligger i mødet mellem de traditionelle ledelsesdiscipliner og så den særlige pædagogfaglige optik, du, som leder, lægger på institu- unges perspektiver, interesser og rettigheder, at have en integrerende tilgang over for børn og unge med særlige behov. HVAD KAN DU BRUGE PÆDAGOGFAGLIG LEDELSE TIL? Som leder kan du bruge den pædagogfaglige lederidentitet til at sikre de bedste rammer for den pædagogiske faglighed på din arbejdsplads. Du kan også bruge din pædagogfaglighed til den strategiske indsats i dialogen med de kommunale arbejdsgivere. 6 tionens samlede indsats. Fra større strategier til små konkrete daglige handlinger gælder det særlige, at der er en række pædagogiske værdier, som præger indsatsen. Det gælder blandt andet: at drage omsorg for børns og unges udvikling, læring og socialisering, at refl ektere over al praksis på baggrund af pædagogiske teorier og metoder, at have en vision og et ansvar for børns og unges demokratiske dannelse,

7 NY VIDEN TIL DIG OG DIN PROFESSION 7 TEAMLEDELSE Flere og fl ere kommuner vælger at indføre teamledelse. Derfor har BUPL udgivet en pjece, som hedder Teamledelse kom godt i gang. Den beskriver bl.a. de udfordringer, der er, når teamet skal etableres, og når det er kommet i gang, og præsenterer en række redskaber, som er nyttige til at få teamet til at fungere. Ud over at være en faglig organisation, som varetager dine løn- og ansættelsesvilkår, er BUPL i høj grad også en videnorganisation. Produktion og formidling af ny viden om pædagogik og ledelse er afgørende for, at vi kan give dig den bedste service og rådgivning, og at lederfagligheden løbende udvikles. NY VIDEN PRODUCERES Derfor producerer vi løbende nye rapporter og undersøgelser, der på forskellig vis belyser relevante områder inden for pædagogik og ledelse. SAMARBEJDE PÅ TVÆRS Afhængig af hvad det er for viden, der skal produceres, samarbejder BUPL med forskere på uddannelsesinstitutioner som Danmarks Pædagogiske Universitet, Professionshøjskolen UCC eller Copenhagen Business School og Københavns Universitet. F.eks. har BUPL været med til at udvikle en diplomuddannelse i ledelse, som både indeholder generelle ledelseselementer og pædagogiske elementer. MÅLRETTET LEDELSESLITTERATUR BUPL samarbejder også med forlaget DAFOLO om bøger om ledelse af pædagogiske institutioner, som et alternativ til traditionel ledelseslitteratur. Publikationerne fokuserer målrettet på pædagogisk ledelse i et ofte kompliceret offentligt rum. VÆRKTØJER, RÅD OG VEJLEDNINGER BUPL er med i Væksthus for ledelse, som er et netværk, hvor en lang række parter deler og udtænker nyskabende redskaber og projekter omkring offentlig ledelse. Det giver dig viden, værktøjer, råd og vejledning til bedre at kunne varetage de ledelsesmæssig opgaver, du sidder med i dit job.

8 RÅDGIVNING, DU IKKE VIL UNDVÆRE Du kan ringe til BUPL s lederrådgivning, hvis du f.eks. har et helt konkret spørgsmål til dit ansættelsesforhold, eller hvis du står med et ledelsesproblem, du ikke umiddelbart kan tackle. Du kan bl.a. få hjælp inden for disse områder: INSTITUTIONENS FORMÅL OG KERNEOPGAVE Få svar på spørgsmål om f.eks. Dagtilbudslovens og Folkeskolelovens bestemmelser eller styringsredskaber som f.eks. lønsumsstyring og kontraktstyring. Du kan også henvende dig med spørgsmål til opgaver som pædagogiske læreplaner, evaluering eller forældresamarbejde. ROLLEN SOM ARBEJDSGIVERREPRÆSENTANT OG LEDELSESPERSON Få information om love og aftaler på det ansættelsesretslige område eller hjælp til at komme videre i et aktuelt problem som f.eks. konfl ikthåndtering og personalepolitik. FORTROLIGHED BUPL s lederrådgivning er forbeholdt medlemmer af BUPL. Derfor kan du ikke henvende dig til rådgivningen anonymt, men mellem dig og rådgiveren kan det aftales, at rådgivningen eller dele af den er fortrolig. 8 VILKÅRENE SOM MEDARBEJDER OG LØNMODTAGER Spørg om alt det, der vedrører dine egne forhold: din løn, dine ansættelsesvilkår, organisatoriske placering eller kompetence. Andre relevante spørgsmål kan være arbejdstilrettelæggelse, uddannelse eller rammerne for din ytringsfrihed som offentligt ansat. LOKALT ELLER CENTRALT Det er din lokale fagforening, som er din primære kontakt. Det er ofte dem, der er part i aftaler og forhandlinger og kender de lokale forhold. I den centrale rådgivning kan du få råd, vejledning og sparring, som ikke kræver lokalt kendskab. Muligheden for central rådgivning kan også være relevant, hvis du ikke ønsker en rådgivning tæt på din institution og hverdag. Den centrale lederrådgivning er placeret i Ledelsespolitisk Team på forbundskontoret i København.

9 NETVÆRK, DER STYRKER DIT LEDERSKAB Måske er du ny leder. Det kan også være, at du har mange års erfaring, men har fået nye opgaver. De fl este kan have brug for ny viden, sparring og erfaringsudveksling med kolleger, der kender ens virkelighed og ved, hvad man taler om. I BUPL får du mulighed for at tilegne dig ny viden og skabe udbytterige kontakter til andre lederkolleger, der arbejder med de samme problemstillinger som dig. 9 KONFERENCER, TRÆF OG TEMAMØDER FOR LEDERE I BUPL arrangerer vi løbende konferencer, træf og temamøder for ledere om ledelse. Nogle af arrangementerne er arrangeret af vores samarbejdspartnere f.eks. i FTF. På BUPL s hjemmeside kan du tjekke, hvilke aktiviteter din lokale BUPL-fagforening har på tapetet. NETVÆRK Flere af BUPL s lokale fagforeninger har etableret ledernetværk, og i andre er de undervejs. Her mødes ledere og udveksler faglige problematikker og erfaringer. LEDER-TR Siden april 2009 har lederne haft ret til at vælge deres egen tillidsrepræsentant. Der er allerede valgt tillidsrepræsentanter i de fl este kommuner, og dermed har lederne fået en ny mulighed for at få indfl ydelse og skabe dialog på tværs. De nye tillidsrepræsentanter skal forhandle lokale spørgsmål og være talerør for lederkollegerne. På din lokale BUPL-fagforenings hjemmeside kan du se, hvilke lederarrangementer der er på vej, og om der fi ndes lokale ledernetværk i dit område:

10 FOKUS PÅ DINE VILKÅR SOM LEDER BUPL varetager alle medlemmers løn- og ansættelsesvilkår. Det gør vi ved at varetage medlemmernes økonomiske, faglige, sociale, pædagogiske og uddannelsesmæssige interesser. Samtidig arbejder vi målrettet og løbende på at vise pædagogernes samfundsmæssige værdi over for bl.a. politikere, arbejdsmarkedsorganisationer og befolkningen generelt. NYE OPGAVER OG KRAV De ca ledere, der er medlem af BUPL, har en række forhold, som gør, at BUPL har ekstra fokus på vilkårene. I de senere år er der kommet mange nye opgaver og krav oven i de eksisterende ledelsesopgaver, men ofte er løn og uddannelsesmuligheder ikke fulgt med. DIT PSYKISKE ARBEJDSMILJØ God ledelse er en forudsætning for, at medarbejderne har et godt arbejdsmiljø. Og din ledelse afhænger af, hvordan dit psyiske arbejdsmiljø er. Stress må ikke være et dagligt vilkår, og stress kan ikke reduceres til kun at være dit problem. BUPL har udviklet et redskab til din leder-apv. LØBENDE ARBEJDE BUPL arbejder også for at sikre, at du ikke står stille fagligt ved at sikre dine vilkår, når du har brug for efter- og videreuddannelse. Det er en forudsætning for, at dine opgaver og kompetencer følges ad, og at du løbende er fagligt kvalifi ceret til at varetage dit job som leder. GUIDE GIVER OVERBLIK BUPL har udviklet en guide, som kan hjælpe dig, når du ønsker mere indfl ydelse på dit job, hvis du har mistet overblikket, eller hvis du overvejer at søge et nyt job. På BUPL s hjemmeside fi nder du også viden og værktøjer, som hjælper dig med eksempelvis ledelsesevaluering og udviklingssamtaler.

11 PÆDAGOGFAGLIGE LEDERE ER EN DEL AF VELFÆRDSSAMFUNDET Hvis du i konkrete tilfælde med kontakt til pressen er i tvivl om, hvor grænsen går mellem politiske og pædagogfaglige synspunkter, kan du ringe til BUPL s lederrådgivning for at få sparring og presserådgivning. Der er mange, som har en mening og ytrer sig om udviklingen af børne- og unge området. Det gælder f.eks. politikere, forskere, borgere og forældre. Men det er de pædagogfaglige ledere, der kender hverdagen og virkeligheden i det pædagogiske arbejde med børn og unge. PÆDAGOGFAGLIG ERFARING OG VIDEN Som pædagogfaglig leder har du fi ngeren på pulsen. Du ved, hvad der rører sig, hvor skoen trykker, og hvad der virker i praksis. Den pædagogfaglige viden skal indgå i debatten. Derfor sørger vi for, at de pædagogfaglige ledelsessynspunkter bliver bragt i spil i relevante udviklingsprojekter sammen med andre organisationer og institutioner. BUPL er bl.a. sammen med en række kommuner og CBS med i udviklings- og forskningsprojektet Udvikling af nye dokumentationsformer. Vi er også part i samarbejdet Væksthus for Ledelse, hvor vi har været med i projekter om Ledelsesrum, Dagtilbud under forandring og Guide til ledelsesevaluering. BUPL indgår også i samarbejde med skolelederne om ledelse af SFO er. EN NØDVENDIG STEMME I DEBATTEN I BUPL mener vi, at samfundet ikke har råd til at gå glip af ledernes faglige viden. Derfor arbejder vi for, at lederne både som gruppe og som enkeltpersoner bliver en mere synlig og toneangivende del af den offentlige debat.

12 STYRK DIN LEDERIDENTITET I LEDERFORENINGEN Når du er pædagogisk leder og medlem af BUPL, er du også medlem af BUPL s lederforening. BUPL har en lederforening, fordi vi mener, at du som pædagog og leder har særlige arbejdsvilkår, andre behov og en faglig identitet, der er særlig for netop pædagogfaglige ledere. FÅ KLARE FORDELE Du får mange fordele ud af at være med i Lederforeningen. For det første arbejder Lederforeningen med at sikre, at ledernes sag bliver hørt og set i BUPL s generelle arbejde det giver dig medindfl ydelse. For det andet er Lederforeningen et forum, hvor du skaber netværk, og vi er med til at udvikle din lederidentitet gennem eksempelvis lokale ledertræf, temaaftener og konferencer. For det tredje har du mulighed for at bruge BUPL s lederrådgivning både når du har brug for konkrete svar eller refl eksion og afklaring. FÅ DINE INTERESSER PLEJET Lederforeningen består af 12 lokale lederråd og et centralt lederråd. De lokale lederråd sikrer dine interesser lokalt og kan indstille forslag til de lokale fagforeninger. Det betyder, at vi er tæt på de udfordringer, som er aktuelle lige netop der, hvor du arbejder og bor. Det centrale lederråd er bestyrelsen i Lederforeningen, og det centrale lederråd har indstillingsret til kongres, hovedbestyrelse og forretningsudvalg. Medlemmerne af det centrale lederråd bliver valgt af lederne i de lokale lederråd. FÅ MERE INDFLYDELSE Du kan selv være med til at fl ytte dit fag og faglighed som leder. Det er nemlig lederne selv, som vælger det lokale lederråd. Du kan dermed gøre din indfl ydelse gældende enten ved at stemme på den kandidat, du mener, er bedst, eller ved selv at stille op som kandidat. LEDETRÅDEN Fire gange årligt får du Ledetråden, BUPL s fagblad om ledelse. Her præsenteres du for nye ledelsesredskaber, ledelsestemaer, lederportrætter og meget mere. 12

13 ADRESSER HVIS DU FOR BRUG FOR RÅDGIVNING, KAN DU KONTAKTE DIN LOKALE BUPL FAGFORENING ELLER BUPL S CENTRALE RÅDGIVNING. BUPL S CENTRALE LEDERRÅDGIVNING Åben man. og tors. kl på tlf FAGFORENINGER 13 BUPL HOVEDSTADEN Rosenvængets Alle 16, København Ø tlf fax hovedstaden@bupl.dk man.-ons , tors , fre BUPL STORKØBENHAVN Lindevænget Ballerup tlf fax storkobenhavn@bupl.dk man.- tors , fre BUPL NORDSJÆLLAND Østergade 4 A 3400 Hillerød tlf fax nordsj@bupl.dk man.-tors. 9-14, fre. lukket BUPL MIDTSJÆLLAND Nykobbelvej Slagelse tlf fax midt@bupl.dk man., ons og 13-15, tors og 13-18, fre og tirs. lukket BUPL SYDØST Kirketorvet Vordingborg tlf fax sydoest@bupl.dk man. lukket, tirs.-fre. 9-14, ons. også BUPL BORNHOLM Storegade 38, Rønne tlf fax bupl-bornholm@bupl.dk man. lukket, tirs.-tors. 9-15, fre BUPL FYN Bornholmsgade Odense C tlf fax bupl-fyn@bupl.dk man., ons., fre , tors og 13-16, tirs. lukket BUPL SYDJYLLAND Gejlhavegård 14 B 6000 Kolding tlf fax sydjylland@bupl.dk man.-tors. 9-14, fre Sydslesvig Harreslev Børnehave Süderstr Harreslee tlf. +49(0) int@bupl.dk

14 ADRESSER BUPL ØSTJYLLAND Mindegade 12 B 8000 Århus C tlf fax ostjylland@bupl.dk man.-ons. 9-13, tors , fre. lukket BUPL ÅRHUS Mindegade Århus C tlf fax bupl-aak@bupl.dk tlf.åben: man , tirs., ons. 9-14, tors , fre Pers. henv.: man. lukket, tirs., ons. 9-15, tors. 9-16, fre BUPL MIDTVESTJYLLAND Stationsvej Holstebro tlf fax midtvestjylland@bupl.dk man.-tors. 9-14, fre. lukket BUPL NORDJYLLAND Niels Jernes Vej 8B 9220 Aalborg Øst tlf fax bupl-nordjylland@bupl.dk man.-ons. og fre. 9-13, tors Lokalkontoret Thisted tlf tirs Lokalkontoret Frederikshavn tlf / fax tirs Lokalkontoret Hjørring tlf / fax tirs. 9-13

15 15

16 Marts 2010 BUPL FORBUNDET FOR PÆDAGOGER OG KLUBFOLK Blegdamsvej København Ø Læs mere om Stærkt Lederliv på Tekst: Operate A/S Grafi sk Tilrettelægning: Jeanne Olsen Tryk: Stenby Tryk Foto: colourbox.com

Side 1 LEDEREN & BUPL

Side 1 LEDEREN & BUPL Side 1 LEDEREN & BUPL Kære leder i BUPL Midtsjælland Som leder og medlem af BUPL er du automatisk medlem af BUPLs lederforening. Lederforeningens hovedopgave er at varetage ledernes fagpolitiske interesser.

Læs mere

HER ER DIT FORBUND TIL NYE INSTITUTIONS TR (ITR) I BUPL

HER ER DIT FORBUND TIL NYE INSTITUTIONS TR (ITR) I BUPL HER ER DIT FORBUND TIL NYE INSTITUTIONS TR (ITR) I BUPL VELKOMMEN I BUPL Som institutionstillidsrepræsentant (ITR) er det i høj grad dig, der skaber sammenhæng og gennemslagskraft i den store organisation,

Læs mere

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST LEDERRÅDGIVNING Er du og medlem af, kan du benytte 's rådgivning. I nogle situationer tilbyder vi også coachingforløb. s rådgivning er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme videre med

Læs mere

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST LEDERRÅDGIVNING Er du og medlem af, kan du benytte s rådgivning og søge om coachingforløb. s rådgivning er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme videre med problemer og udfordringer i

Læs mere

BUPL S PÆDAGOGISKE PROFIL

BUPL S PÆDAGOGISKE PROFIL BUPL S PÆDAGOGISKE PROFIL BUPL ønsker at formulere en pædagogisk profi l som et fælles værdigrundlag for, hvad vi som organisation og som medlemmer af denne organisation ser det ønskeligt at satse på i

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Kend dit lederjob! en spørgeguide. Når du mangler overblik! Når du vil have indflydelse! Når du søger nyt job! BUPL, oktober 2001

Kend dit lederjob! en spørgeguide. Når du mangler overblik! Når du vil have indflydelse! Når du søger nyt job! BUPL, oktober 2001 Kend dit lederjob! en spørgeguide Når du vil have indflydelse! Når du søger nyt job! Når du mangler overblik! 1 BUPL, oktober 2001 NÅR VISHED ER VIGTIG Det er vigtigt, at du som leder kender dit lederjob,

Læs mere

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 1 Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Forslagsstiller: Den lokale lederforenings bestyrelse

Læs mere

Fælles visioner for det fremtidige arbejde

Fælles visioner for det fremtidige arbejde Den lokale lederforenings bestyrelse BUPL Nordsjælland og BUPL Storkøbenhavn Fælles visioner for det fremtidige arbejde 2016-2018 1 2 Forord De to lokale lederforeningsbestyrelser i BUPL Nordsjælland og

Læs mere

Fælles visioner for det fremtidige arbejde

Fælles visioner for det fremtidige arbejde Den lokale lederforenings bestyrelse BUPL Nordsjælland og BUPL Storkøbenhavn Fælles visioner for det fremtidige arbejde 2016-2018 1 Forord De to lokale lederforeningsbestyrelser i BUPL Nordsjælland og

Læs mere

Lederforeningens arbejdsprogram

Lederforeningens arbejdsprogram 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Dagsordenens pkt. 5 a: Forslag om Arbejdsprogram for Lederforeningen 2019-2021 Forslagsstiller: Lederforeningens bestyrelse Lederforeningens arbejdsprogram 2019 2021 Indledning

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

Bestyrelsens beretning og Fremtidigt Virke

Bestyrelsens beretning og Fremtidigt Virke Bestyrelsens beretning og Fremtidigt Virke Indledning To år er gået og lederbestyrelsen har sammen med Ledertillidsrepræsentanterne (LTR) og den øvrige del af fagforeningen dels lagt vægt på styrkelsen

Læs mere

Pædagogfaglig ledelse

Pædagogfaglig ledelse Pædagogfaglig ledelse Om ledelse af pædagogiske institutioner Daniela Cecchin & Mikael Wennerberg Johansen red. Indhold INDHOLD Forord Lasse Bjerg Jørgensen Indledning Daniela Cecchin og Mikael Wennerberg

Læs mere

BUPL S LEDELSES- KOMPAS

BUPL S LEDELSES- KOMPAS BUPL S LEDELSES- KOMPAS INDHOLDSFORTEGNELSE Kære leder 3 Fundamentet 4 Lederens relationer 8 Relationer til medarbejderne 9 Relationer i ledelsesteamet 10 Relationer til andre ledere 11 Relationer til

Læs mere

LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM

LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM 2019 2021 INDLEDNING Arbejdsprogrammet for Lederforeningen i BUPL sætter retning for Lederforeningens arbejde med fire politisk udvalgte indsatsområder, som er vedtaget

Læs mere

BUPL Sydjyllands politik for god pædagogfaglig ledelse. Side 1 af 7

BUPL Sydjyllands politik for god pædagogfaglig ledelse. Side 1 af 7 God institutionsledelse er professionsfaglig ledelse " fra pædagogisk ledelse til pædagogfaglig ledelse" BUPL Sydjylland vil med denne politik sætte pædagogfaglig ledelse på dagsordenen som det politiske

Læs mere

1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING

1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING 1 // 7 ARBEJDSPROGRAM FOR BUPL S LEDERFORENING 2017 2019 INDLEDNING Lederne i den offentlige sektor står overfor store udfordringer. De mødes med ønsker, krav og påvirkninger fra mange retninger og må

Læs mere

VISIONER FOR DET FREMTIDIGE ARBEJDE

VISIONER FOR DET FREMTIDIGE ARBEJDE VISIONER 2018-2020 VISIONER FOR DET FREMTIDIGE ARBEJDE DEN LOKALE LEDERFORENINGS BESTYRELSE BUPL NORDSJÆLLAND FORORD FRA FORMANDEN VI SKAL TÆTTERE PÅ Vi skal længere ind. Vi skal helt ind i sindet, lyder

Læs mere

APPENDIX TIL RAPPORTEN LEDELSE AF PÆDAGOGFAGLIGE LEDERE KVANTITATIVE RESULTATER OG INTERVIEWGUIDE

APPENDIX TIL RAPPORTEN LEDELSE AF PÆDAGOGFAGLIGE LEDERE KVANTITATIVE RESULTATER OG INTERVIEWGUIDE APPENDIX TIL RAPPORTEN LEDELSE AF PÆDAGOGFAGLIGE LEDERE KVANTITATIVE RESULTATER OG INTERVIEWGUIDE November 2010 Signe Brinkler Larsen Daniela Cecchin Marie Lørring Dahl og Mikael Wennerberg Johansen BUPL

Læs mere

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen GOD LEDELSE i Børne- og Ungdomsforvaltningen Forord Offentlig ledelse er på alles læber i disse år. På debatsiderne i enhver avis, på snart sagt alle konferencer om den offentlige sektor og sågar som et

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

LEDELSESSPÆND PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET

LEDELSESSPÆND PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET LEDELSESSPÆND PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Størrelse, ledelsesstil, faglig kvalitet og trivsel 5 pointer fra forskning om ledelsesspændets betydning for faglig kvalitet og trivsel i integrerede institutioner

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN

SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN PRÆSENTATION AF DE VIGTIGSTE POINTER FRA KONFERENCEN FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE PÅ KOLDKÆRGÅRD TORSDAG DEN 15. MARTS 2016 2 Udgiver Socialpædagogerne Østjylland Oplag 300

Læs mere

Jobprofil. Vicedirektør BUPL

Jobprofil. Vicedirektør BUPL Jobprofil Vicedirektør BUPL 1. Indledning BUPL ønsker at ansætte en vicedirektør med reference til forbundsdirektøren. Stillingen er nyoprettet som følge af en større organisationsændring på forbundskontoret.

Læs mere

Strategi for lederudvikling i Odder Kommune

Strategi for lederudvikling i Odder Kommune Strategi for lederudvikling i Odder Kommune Afsættet for det strategiske arbejde med lederudvikling i Odder Kommune skal hentes i ledelses- og organisationsgrundlaget (LOG). Heraf fremgår det om lederudvikling:

Læs mere

Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013

Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013 Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013 2013 Indledning Kost- og ernæringsfaglige spiller en afgørende rolle i velfærdssamfundet både for den enkelte borgers sundhed, trivsel og

Læs mere

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter Lederstrategi November 2002 Danske Fysioterapeuter DANSKE FYSIOTERAPEUTERS LEDERSTRATEGI 1. Politik...3 2. Lederens rolle og ansvar...3 3. Strategi...5 4. Mål og handling...6 5. Evaluering...8 Danske Fysioterapeuters

Læs mere

Ledelse af dagtilbud Ledelsesmæssige udfordringer og kompetenceudvikling

Ledelse af dagtilbud Ledelsesmæssige udfordringer og kompetenceudvikling Ledelse af dagtilbud 2017 Ledelsesmæssige udfordringer og kompetenceudvikling Indhold Om undersøgelsen Side 3 Hovedkonklusioner Side 4 På tværs af de syv ledelsestemaer Side 5 Behov for kompetenceudvikling

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

LEDIGE I JOB MED LØNTILSKUD VEJLEDNING FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER

LEDIGE I JOB MED LØNTILSKUD VEJLEDNING FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER LEDIGE I JOB MED LØNTILSKUD VEJLEDNING FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER Udgivet af BUPL Fyn Bornholmsgade 1 5000 Odense C Tlf.: 3546 5830 www. Bupl.dk Maj 2011 AKTIVERING MED MENING HVORDAN BIDRAGER DU SOM TILLIDSREPRÆSENTANT

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer:

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer: Jeg hedder Pernille Riis. Jeg har nu efter mange år som faglig sekretær og næstformand været formand i BUPL Nordsjælland i to år. I al ydmyghed vil jeg gerne stille min viden, erfaring, mit faglige engagement

Læs mere

Demokrati og deltagelse i arbejdslivet

Demokrati og deltagelse i arbejdslivet Demokrati og deltagelse i arbejdslivet Niels Warring Christian Helms Jørgensen (red.) Demokrati og deltagelse i arbejdslivet Forskningsprojektet Arbejdsliv, læringsmiljøer og demokratisering Institut for

Læs mere

Notat vedr. opgaver og kompetencer for henholdsvis områdeleder og faglig leder.

Notat vedr. opgaver og kompetencer for henholdsvis områdeleder og faglig leder. Hjørring Kommune notat Dagtilbud Sag nr. 00.18.00-A21-3-11 27-09-2011 Side 1. Notat vedr. opgaver og kompetencer for henholdsvis områdeleder og faglig leder. Dette notat beskriver kompetencer og kerneopgaver

Læs mere

Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune

Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Dagtilbud og Sundhed 1. december 2015 Anne Weng Jørgensen Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune Indledning Dette notat beskriver en ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe

Læs mere

Målprogram for HK Stat 2016 til 2020 godkendt på HK Stats kongres

Målprogram for HK Stat 2016 til 2020 godkendt på HK Stats kongres Stærkere fagligt fællesskab og mere tilfredse medlemmer HK Stats målprogram opstiller de overordnede rammer og mål for fagforeningens indsats de kommende fire år. Målene afspejler medlemmernes og organisationens

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL TO PÆDAGOGISKE LEDERE 0. - 5. ÅRGANG OG SFO KRAGELUNDSKOLEN BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE 1 KRAGELUNDSKOLEN www.kragelundskolen KRAGELUNDSKOLEN

Læs mere

VISIONER FOR DET FREMTIDIGE ARBEJDE DEN LOKALE LEDERFORENINGS BESTYRELSE BUPL NORDSJÆLLAND

VISIONER FOR DET FREMTIDIGE ARBEJDE DEN LOKALE LEDERFORENINGS BESTYRELSE BUPL NORDSJÆLLAND 2018-2020 VISIONER FOR DET FREMTIDIGE ARBEJDE DEN LOKALE LEDERFORENINGS BESTYRELSE BUPL NORDSJÆLLAND FORORD FRA FORMANDEN VI SKAL TÆTTERE PÅ Vi skal længere ind. Vi skal helt ind i sindet, lyder det intenst

Læs mere

Faxe Kommune - dit liv, din fremtid, dit job. Kurs Koordinering Engagement. Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse

Faxe Kommune - dit liv, din fremtid, dit job. Kurs Koordinering Engagement. Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse Faxe Kommune dit liv, din fremtid, dit job Kurs Koordinering Engagement Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse Faxe Kommunes Ledelsesgrundlag Faxe Kommunes ledelsesgrundlag er en fælles beskrivelse

Læs mere

1 Inklusionens pædagogik om at vide, hvad der ekskluderer, for at udvikle en pædagogik, der inkluderer 11 Af Bent Madsen

1 Inklusionens pædagogik om at vide, hvad der ekskluderer, for at udvikle en pædagogik, der inkluderer 11 Af Bent Madsen Indhold Forord 7 1 Inklusionens pædagogik om at vide, hvad der ekskluderer, for at udvikle en pædagogik, der inkluderer 11 Af Bent Madsen Baggrund og begreber 11 Afklaring af begreber 13 Eksklusionsmekanismer

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen Indledning Herningsholmskolen søger afdelingsleder til en ny afdeling på Holtbjerg. Stilling er ledig til besættelse pr. 1. april 2019. Stillingen

Læs mere

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN NOVEMBER 2018 REFERAT

BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN NOVEMBER 2018 REFERAT BUPL den 9. december 2018 BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUNDS 14. ORDINÆRE KONGRES DEN 29. 30. NOVEMBER 2018 REFERAT Indhold Indledning 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af formalia:

Læs mere

EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI

EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens

Læs mere

Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Søhus-Stige

Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Søhus-Stige Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Søhus-Stige 1. Overordnede rammer og sammenhæng Børne- og Ungeudvalget besluttede 13. juni 2006, at børneinstitutionerne skal kontraktstyres. Formålet med resultatkontrakterne

Læs mere

det bedste valg for velfærdsledere

det bedste valg for velfærdsledere F O A f a g o g a r b e j d e det bedste valg for velfærdsledere Indhold Velfærdsledere er nøglen til velfærd 4 FOA tilbyder hele pakken 4 FOA lytter 6 Brug din afdeling 6 Hvad betyder de 11 serviceløfter

Læs mere

Region Nordjyllands kompetenceudviklingsstrategi

Region Nordjyllands kompetenceudviklingsstrategi Leadership Region Nordjyllands kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudvikling skal være strategisk og praksisnær. Den skal skabe sammenhængskraft og merværdi for Region Nordjylland. Styrende elementer

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

Nye institutions og ledelsesformer

Nye institutions og ledelsesformer Nye institutions og ledelsesformer Oplæg årsmøde MDI Nyborg Strand den 6 maj 2011 Nye institutions og ledelsesformer Dagens menu Undersøgelsesresultater ny ledelse Bevægelser og mønstre i ledelse De selvejende

Læs mere

Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser

Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser 14 Hvorfor et ledelsesgrundlag? Center for Akut- og Opsøgende Indsatser består af flere forskellige afdelinger, som opererer under forskellige paragraffer

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

HR-organisationen på NAG

HR-organisationen på NAG 2012 HR-organisationen på NAG HR organisationen på Nærum Gymnasium Dette dokument er grundlaget for HR-arbejdet på Nærum Gymnasium. Dokumentet tager afsæt i de nyeste undersøgelser af gymnasiale arbejdspladser

Læs mere

En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati

En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads er udgivet af Forbundet af Offentligt

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den store arbejdsplads

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den store arbejdsplads uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den store arbejdsplads Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den store arbejdsplads er udgivet af Forbundet af Offentligt

Læs mere

Charlotte Ringsmose og Susanne Ringsmose Staffeldt. RUM OG LÆRING om at skabe gode læringsmiljøer i børnehaven

Charlotte Ringsmose og Susanne Ringsmose Staffeldt. RUM OG LÆRING om at skabe gode læringsmiljøer i børnehaven Charlotte Ringsmose og Susanne Ringsmose Staffeldt RUM OG LÆRING om at skabe gode læringsmiljøer i børnehaven Charlotte Ringsmose og Susanne Ringsmose Staffeldt Rum og læring om at skabe gode læringsmiljøer

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Kragsbjerg

Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Kragsbjerg Resultatkontrakt 2010 for Børneinstitutionen Kragsbjerg 1. Overordnede rammer og sammenhæng Børne- og Ungeudvalget besluttede 13. juni 2006, at børneinstitutionerne skal kontraktstyres. Formålet med resultatkontrakterne

Læs mere

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Præsentation af Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden er den største af 5 lokale kredse i Dansk Sygeplejeråd, med ca. 22.000 medlemmer og ca. 900 tillidsvalgte (500

Læs mere

Den modige. leder. Ledertræf Karrebæksminde september

Den modige. leder. Ledertræf Karrebæksminde september Ledertræf 2019 Karrebæksminde 24.-25. september velkommen til træf 2019 Kære Store e viser mod. De går forrest, fast besluttet på at skabe forandring, men med risiko for selv, at måtte betale prisen. Sådan

Læs mere

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN 2013-15 INDHOLD FORORD 3 Konkrete handleplaner 3 REKRUTTERING OG VALG 4 INTRODUKTION AF NYVALGTE 4 VILKÅR 5 KOMPETENCEUDVIKLING

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening Velkommen til Skolelederforeningen Din faglige organisation og lederforening Kære nye kollega, Tillykke med dit nye job som leder og hjertelig velkommen i Skolelederforeningen. Du har valgt et vigtigt,

Læs mere

TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE TO SUNDHEDSPLEJELEDERE Børn og Unge søger to samarbejdende og visionære sundhedsplejeledere til henholdsvis område Sydvest

Læs mere

København december Jobprofil

København december Jobprofil København december 2018 Jobprofil PROFESSIONSHØJSKOLEN ABSALON HR-CHEF 1. Indledning Professionshøjskolen Absalon har bedt Genitor om at assistere i forbindelse med ansættelse af en ny HR-chef. Job- og

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen

FOA din partner på arbejdspladsen F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2007 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 205.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Randers Kommune Job- og personprofil for pædagogfaglige skoleledere- niveau 2.2 (SFO)

Randers Kommune Job- og personprofil for pædagogfaglige skoleledere- niveau 2.2 (SFO) Randers Kommune Job- og personprofil for pædagogfaglige skoleledere- niveau 2.2 (SFO) 1. april 2015 1. Baggrund INDLEDNING. Udgangspunktet for Randers Kommunes arbejde med at ændre skolestrukturen er et

Læs mere

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune NOTAT. Emne. Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen Børn og Unge-udvalget

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune NOTAT. Emne. Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen Børn og Unge-udvalget Emne Til Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 1. Baggrund for spørgeskemaet Børn og Unge-udvalget har ønsket at følge implementeringen af folkeskolei den forbindelse

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud. Arbejdsseminar den 18. september 2008

God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud. Arbejdsseminar den 18. september 2008 God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud Arbejdsseminar den 18. september 2008 Formiddagens program Kl. 9.00 9.30 Ankomst og kaffe Kl. 9.30 9.45 Velkomst og formål med dagen Kl. 9.45 10.30 Oplæg v. Kurt

Læs mere

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse 1 Morgendagens mellemledere 2010 - den fleksible mellemlederuddannelse 2 Mellemlederen i krydsfeltet I det moderne vidensamfund, der er præget af konstant forandring, skal mellemlederen løbende kunne tilpasse

Læs mere

Hvorfor har ledernes arbejdsmiljø betydning?

Hvorfor har ledernes arbejdsmiljø betydning? Velkommen til workshoppen Hvorfor har ledernes arbejdsmiljø betydning? AM:2010, den 8. november v/ Signe Tønnesen Bergmann, arbejdsmiljøkonsulent, Lederne Trine Dilèng, Ledelsesrådgiver, Lederne Indhold

Læs mere

Det fællesskab Dagtilbud Smedegården rettes mod - og dannes om, er professionelle og faglige forestillinger om, hvad der giver de bedste resultater!

Det fællesskab Dagtilbud Smedegården rettes mod - og dannes om, er professionelle og faglige forestillinger om, hvad der giver de bedste resultater! 1. Indledning Kære læser - velkommen til Dagtilbud Smedegårdens perspektivplan! Du har, gennem denne perspektivplan, mulighed for at få større indblik i og kendskab til Dagtilbud Smedegården! Alle dagtilbud

Læs mere

KLYNGELEDELSESPROFIL KØBENHAVNS KOMMUNE

KLYNGELEDELSESPROFIL KØBENHAVNS KOMMUNE KLYNGELEDELSE I KØBENHAVN Alle børn og unge i København skal have lige adgang til at trives, udvikle sig og lære, sådan at de har de bedste muligheder nu og fremover i livet. Dag- og fritidstilbud har

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder Havrehedskolen. Job- og Kravprofil

Pædagogisk afdelingsleder Havrehedskolen. Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 2 Nordfyns Kommunes skolevæsen... 3... 4 Ledelsesopgaven... 5 Arbejdsopgaver... 5 Lederprofil...

Læs mere

III. Ledelsesreform kompetente, professionelle og synlige ledere

III. Ledelsesreform kompetente, professionelle og synlige ledere 84 III. Ledelsesreform kompetente, professionelle og synlige ledere God eller dårlig ledelse er helt afgørende for, om en offentlig arbejdsplads fungerer og for, om borgerne får god service. De offentlige

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2004 BILAG 7

DANSKE FYSIOTERAPEUTER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2004 BILAG 7 DANSKE FYSIOTERAPEUTER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2004 BILAG 7 19 AD DAGSORDENENS PUNKT 4b FORSLAG TIL BESLUTNING Forslag nr. 7 - Danske Fysioterapeuters lederpolitik Fremsat af: Hovedbestyrelsen 1 2 3 4 5

Læs mere

SFO-LEDELSE EN UNDERSØGELSE

SFO-LEDELSE EN UNDERSØGELSE SFO-LEDELSE EN UNDERSØGELSE FORORD I år er det 25 år siden, at de første SFO er så dagens lys. Denne ofte udskældte størrelse har gennem sin korte historie været udsat for mange historier og mytedannelser.

Læs mere

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJERSKERS LØN- OG ARBEJDSVILKÅR En profession med høj værdi for samfundet Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejerskers

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd juli 2015 Alle rettigheder

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Kompetencefonden er for dig, der vil udvikle din faglighed

Kompetencefonden er for dig, der vil udvikle din faglighed Den kommunale kompetencefond Er du pædagog 1 leder eller tillidsrepræsentant for pædagoger på BUPL-overenskomst med Kommunernes Landsforening (KL) 2 som ønsker efter- eller videreuddannelse, så tag et

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Personalejuridisk konsulent. Job- og personprofil

Personalejuridisk konsulent. Job- og personprofil Personalejuridisk konsulent Job- og personprofil Introduktion Hvidovre Kommune søger en ny personalejuridisk konsulent. Forventet tiltrædelse pr. 1. maj 2017. I dette materiale, der indledes med en præsentation

Læs mere

GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER

GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER KOMPETENT SPARRING MED LEDERKOLLEGER 2 ERFARING KOMPETENCE SELVSTÆNDIGHED ET TRYGT ARBEJDSLIV Som medlem af FRIE SKOLERS LEDERE får du en forening, der på dine vegne forhandler

Læs mere

Strategi for ledelsesudvikling af jurister på Justitsministeriets

Strategi for ledelsesudvikling af jurister på Justitsministeriets Administrationsafdelingen Dato: 28. november 2007 Kontor: Personalekontoret Sagsnr.: 2007-030-0078 Dok.: MUB40972 Strategi for ledelsesudvikling af jurister på Justitsministeriets område 1. HR-forums vision

Læs mere

Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse

Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse Tre-partsaftale om styrket og mere fleksibel voksen, efter- og videreuddannelse Rapport fra ekspertgruppe i efteråret 2017 Regeringen og arbejdsmarkedets parter afsætter 25 mio. kr. årligt i 4 år til koordination

Læs mere

MERE TID BEDRE TID UDVIKLINGSPROJEKT. Midtvestjylland

MERE TID BEDRE TID UDVIKLINGSPROJEKT. Midtvestjylland MERE TID BEDRE TID UDVIKLINGSPROJEKT Midtvestjylland Udgivet af BUPL MidtVestjylland Stationsvej 8a 7500 Holstebro Tlf: 3546 5555 www.bupl.dk Mere tid til pædagogik er det muligt? De fl este pædagoger

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2017 Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk,

Læs mere

Konflikthandtering Diplomuddannelse

Konflikthandtering Diplomuddannelse Konflikthandtering Diplomuddannelse 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Konflikthandtering Diplomuddannelse I samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Ledernes Kompetencecenter, udbyder IBA diplomuddannelse

Læs mere

Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne

Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne Job- og personprofil Organisationen Skanderborg Kommune I Skanderborg Kommune tror vi på, at tillid betaler sig. Denne og andre stærke værdier er styrende

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere