TILFLYTTERSERVICE JOB

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILFLYTTERSERVICE JOB"

Transkript

1 MARTS 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE TILFLYTTERSERVICE JOB MIDTVEJSEVALUERING

2

3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk MARTS 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE TILFLYTTERSERVICE JOB MIDTVEJSEVALUERING PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 059.M VERSION 1.3 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET MSK KONTROLLERET MAWL GODKENDT MAWL

4

5 TILFLYTTERSERVICE JOB 5 INDHOLD 1 Resumé: Tilflytterservice job 1 2 Fakta om projektet Projektets effektkæde 3 3 Overordnet status 3 4 Projektets implementering 4 5 Målopnåelse og effektskabelse Aktiviteter og milepæle Målopnåelse for outputindikatorer Effektvurdering 8 6 Anbefalinger og læring 11

6

7 TILFLYTTERSERVICE JOB 1 1 Resumé: Tilflytterservice job Projektets implementering Gennemsnitlig score for implementering (skala: 0-5) 3,8 Organisering og samarbejde Sammenhæng ml. aktiviteter og mål Forankring af output Målgruppens oplevelse af kvalitet Monitorering og opfølgning Målgruppens oplevelse af relevans Projektet er kendetegnet ved at være båret primært af én person. I målgruppens perspektiv er der fuldstændigt lighedstegn mellem projektet og tilflytterkonsulenten, der er ansat som det udførende led i projektet. Der hersker blandt deltagerne stor tilfredshed med tilflytterkonsulenten og projektet som helhed. Den måling baserer sig dog på et beskedent datagrundlag. Projektet er drevet af en projektgruppe (kaldet referencegruppen), samt en styregruppe, som projektgruppen refererer til. Derudover følger et forum med de virksomheder, som har investeret, projektet. Det bornholmske erhvervslivs interesser er altså en central del af projektets fokus. Projektet har igangsat alle planlagte aktiviteter. Der er sket et skift i fokus som følge af læring i projektet. Hvor der ved projektets begyndelse var et rent fokus på at finde job til ægtefæller, bliver dette nu tænkt ind som del af en bredere jobskabelsesproces. Målopnåelse Fremdrift (aktiviteter) Målopnåelse ift. output Budgetforbrug Tidsforbrug 50% 42% 100% 92% 0% 20% 40% 60% 80% 100% Projektet har en meget tilfredsstillende resultatopnåelse, der langt overskrider de opstillede aktivitetsmål, for hhv. tilflyttere (200 potentielle tilflyttere kontaktet årligt) og virksomheder (100 virksomheder kontaktet årligt), som tilflytterkonsulenten skal kontakte om året. Målopnåelsen ift. output er også kommet langt. Alle aktiviteter er igangsat, og til en hvis grad gennemført. Der mangler dog - efter projektledelsens eget udsagn - at blive tilpasset og finpudset, før aktiviteterne kan kategoriseres som færdiggjorte. Projektet har løbet i 11 måneder og har 13 tilbage, hvilket stemmer godt med, at ca. halvdelen af budgettet er brugt. Effektvurdering Deltagervirksomhedernes samlede udbytte af projektet Stigning i årlig omsætning 22 % Stigning i årlig eksport 22% Stigning i antal ansatte 33% Andel virksomheder med positiv forventning Projektets effektmål stemmer ikke overens med de mål, som projektet faktisk forfølger. Effektmålene fokuserer specifikt på jobs til ægtefæller, men det er ikke længere et særskilt fokus i projektet. Dette udgør en udfordring. Virksomhederne har begrænsede forventninger til de økonomiske effekter af projektet. En tredjedel har dog en positiv forventning til jobskabelse, der også er projektets sigte.

8 2 TILFLYTTERSERVICE JOB 2 Fakta om projektet Dette afsnit indeholder en kort beskrivelse af projektets formål og baggrund samt en gengivelse af de vigtigste baggrundsoplysninger for projektet (tekstboks). Afsnittet afsluttes med en illustration af projektets 'vækst- og forandringsmodel'. Overordnet projektbeskrivelse Bornholm har gennem flere år oplevet et faldende indbyggertal. Dette projekt har til formål at vende denne udvikling, så flere mennesker beslutter sig for at flytte til øen. For at gøre dette, skulle der udvikles en mere målrettet strategi, der i højere grad rettede sig specifikt mod potentielle tilflyttere. Indledende samtaler med øens virksomheder viste, at der var en særskilt udfordring i at finde job til ægtefæller, der skal flytte til Bornholm sammen med en partner, der allerede har fået tilbudt et job. Mange potentielle tilflyttere har angivet dette som en stor barriere for at flytte til Bornholm. Derfor blev dette særlige tilbud oprettet, der havde til formål at understøtte familier i at finde sig til rette på det bornholmske jobmarked. Tilbuddet er indrettet som et offentligt/privat samarbejde, der skal være det koordinerende led mellem erhvervslivet, jobcenteret og Business Center Bornholm. Projektets aktiviteter er centrerede om ansættelsen af en tilflytterkonsulent, der skal facilitere og vedligholde aktivitererne i forbindelse med tilbuddet. Denne tilflytterkonsulent er ansvarlig for oprettelse af jobbørs og CV-database. Projektet er desuden en del af Bornholms samlede vækststrategi, der har til formål at skabe bedre betingelser for erhvervslivet på øen. Det skal blandt andet ske ved at sikre, at virksomhederne kan finde de bedste og mest relevante kandidater. FAKTA-BOKS > Tilskudsmodtager: Bornholm Brand > Vækstforum: Bornholms Regionskommune > Sagsbehandler: Janne Westerdahl > Finansieringskilde: REM-midler > Samlet budget: DKK 1,3 mio. > Projektperiode: Evalueringsgrundlaget Evalueringen er foretaget på baggrund af interview med projektholder samt fokusgruppeinterview med henholdsvis involverede virksomheder og tilflyttere.

9 TILFLYTTERSERVICE JOB Projektets effektkæde I dette afsnit beskrives hvilke effekter, det er hensigten at skabe med de bevilgede midler, samt hvordan disse effekter skal tilvejebringes. Vækst- og forandringsmodellen er udarbejdet på baggrund af projektansøgningen og efterfølgende tilrettet på baggrund af interview med projektleder. Figuren nedenfor giver således et overblik over de primære aktiviteter, der gennemføres i projektet, de umiddelbare output, der skal skabes gennem disse aktiviteter, samt hvilke effekter, disse output på længere sigt forventes at medføre. Hovedaktiviteter Output Effekter Etablering af koordinerende led mellem erhvervslivet, jobcenter og BCB (tilflytter service job)* Etablering af system og netværk for CV-service, så virksomhedernes kompetencebehov deles og jobsøgningen kan målrettes* Strukturering og systematisering af kompetenceprofiler for lettere at matche virksomhed og jobsøger Udvikling af koncept for håndtering af opgavebørs (jobbørs), så virksomheder kan søge specifikke kompetencer til specifikke opgaver* Etablering af netværk mellem tilflytter service familie, jobcenter, virksomheder og BCB, som skal medvirke til at løse ægtefælleproblematikker og tilføre kompetence til virksomhederne Brobygning til andre vækstinitiativer Markedsføring over for erhvervslivet på Bornholm Tilbud til jobsøgere i rekrutteringsprocessen er udviklet Jobbørs-løsning (opgavebørs) er udviklet og benyttes af virksomheder og jobsøgere Overblik over potentielle tilflyttere og deres kompetencer er udviklet Virksomhederne får tilført nye kompetencer Større tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft Sikre ægtefæller gode rammer og bedre forudsætninger for at komme i job Bedre fastholdelse af tilflyttede medarbejdere Tilflyttertallet på Bornholm stiger Øget jobskabelse Styrkede vækstmuligheder for bornholmske virksomheder NB: Hovedaktiviteter markeret med en * betragtes af evaluator som projektets primære 'virkemiddel'/virkemidler. 3 Overordnet status Projektet har igangsat samtlige aktiviteter, som er beskrevet overfor. Der har ikke været væsentlige forandringer i projektets aktivitetsplan eller forudsætningerne for at gennemføre det. Fokus, ift. hvad der bliver tillagt størst vægt i aktiviteterne, er dog rykket. I den oprindelige beskrivelse har det været et separat fokus at finde job til ægtefæller. Det har i løbet af perioden vist sig at være svært at adskille dette fokus fra den generelle indsats med at forbinde tilflyttere med jobs. Projektet er nu i en konsolideringsfase, hvor de forskellige initiativer skal etableres som et fast element i rekrutteringsfasen hos firmaer. Samtidig skal kendskabet til tilbuddet øges hos tilflyttere og potentielle tilflyttere.

10 4 TILFLYTTERSERVICE JOB 4 Projektets implementering I dette afsnit præsenterer vi vores vurdering af projektets implementering ud fra seks faste evalueringsparametre. Figuren nedenfor giver et overblik over evalueringens konklusioner i forhold til de seks parametre. Organisering og samarbejde Sammenhæng ml. aktiviteter og mål Forankring af output Målgruppens oplevelse af kvalitet Monitorering og opfølgning Målgruppens oplevelse af relevans Organisering og samarbejde Sammenhæng mellem aktiviteter og mål Organiseringen sikrer, at alle interesser er indeholdt i projektet, men der er en uklar snitflade med den kommunale tilflytterservice. Der er ikke etableret et fungerende samarbejde med den kommunale tilflytterkonsulent, og projektets tilflytterkonsulent påtager sig opgaver, der overlapper med det kommunale tilbud. Det giver en unødig dobbelt dækning i tilbud, som betyder, at der går en anseelig mængde ressourcer til spilde. De virksomheder, der har skudt penge i projektet, er involveret gennem et forum. Det betyder, at projektets partnere er direkte involveret i projektet. Den direkte involvering af partnerne er god, fordi det betyder, at projektet i højere grad kan sikre gennemførsel af aktiviteter. Projektets fremdrift bliver sikret gennem løbende møder (en gang om måneden) i projektgruppen samt tæt uformel kontakt. Den brede sammensætning af personer i projekt- og styregruppen sikrer, at alle interesser er indeholdt i projektet. Det betyder også, at der er en bred vifte at kompetencer til rådighed i projektet. Gennemførte aktiviteter har et direkte sigte mod målene, men de aftalte aktivitetsmål om CV-database og opgaveportal er foreløbigt blevet nedprioriteret. Det er en udfordring, at de aftalte aktiviteter er blevet nedprioriteret ift. tilflytterkonsulentens store personlige engagement. Konsulenten påtager sig selv at være det bindeled mellem virksomheder og tilflyttere, som opgaveportalen og CV-databasen skulle være. Han henviser selv folk til jobs, finder kandidater til jobs, skaber nye jobs gennem opsøgende arbejde og kører potentielle tilflyttere rundt på øen for at vise frem. Alle disse funktioner ligger langt ud over aktiviteterne beskrevet i projektet, men har en direkte og meget positiv betydning for projektets ønskede effekter.

11 TILFLYTTERSERVICE JOB 5 Kvalitet, målgruppens oplevelse Relevans, målgruppens oplevelse Forankring af output Monitorering og opfølgning Både tilflyttere og virksomhederne er meget tilfredse med projektets kvalitet. Tilflytterne har været tilfredse med den ydelse, de har modtaget. Konsulenten hjælper dem med alt fra at finde et arbejde til at finde et sted at bo, afhjælpe alle former for bekymringer, skolepladser til børnene osv. Denne ene indgang (single entry) til alle funktioner og oplysninger i forbindelse med tilflytningen anser alle interviewede for meget vigtig. Konsulenten giver dem den tryghed, der skal til for at kaste sig ud i flytningen til Bornholm, ved at tage hånd om alle udfordringer. Virksomhederne, som blev interviewet, er også begejstrede, da tilflytterkonsulenten formår at finde kvalificeret arbejdskraft i mange tilfælde, hvilket er afgørende for dem. Nogle virksomheder fortæller, at tilflytterkonsulenten presser for meget på, f.eks. ved at sende dem mange CV er, men at det er en lille pris at betale for dem, ift. til fordelene. Projektet adresserer en central udfordring for virksomhederne på Bornholm, der ellers har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Både tilflyttere og virksomheder udtrykker en opfattelse af stor relevans af projektet. Tilflyttere får meget mere tryghed og netværk på øen fra starten. Det er vigtigt, da det er afgørende for at tage valget om at flytte til øen og dermed muliggøre, at virksomhederne kan ansætte dem. Virksomhederne er afhængige af at kunne få den rigtige arbejdskraft, hvilket ikke altid er nemt. Her er dette tiltag meget relevant, da det forbinder virksomhederne direkte med potentielle medarbejdere. Projektet arbejder fortsat med at udarbejde en langsigtet, økonomisk bæredygtig model, og projektet er udfordret af begrænset dokumentation. Tilflytterkonsulenten er en ildsjæl, der ikke bruger meget tid på at dokumentere og nedskrive processer. Det er en klar udfordring for projektet, at langt det meste arbejde ligger på ham og hans personlige engagement. Hvis han stopper, vil projektet falde helt fra hinanden, lyder det fra både styregruppen, tilflyttere og virksomheder. Det er en sårbarhed. Konsulenten bruger desuden tid på mange opgaver, der ligger uden for projektbeskrivelsen. Det gør han, fordi både virksomhederne og tilflytterne efterspørger det. Det er i sig selv godt men har den betydning, at der går mindre tid på at arbejde med tingene, der ligger inden for projektets scope. Det kommer til udtryk ved, at både virksomheder og tilflyttere slet ikke ved, at CV-databasen eller Opgavebørsen eksisterer, men blot refererer til konsulenten. Referencegruppen har nedsat et udvalg, der skal kigge på, hvordan projektet kan forankres økonomisk. Dette skulle være færdigt i god tid inden projektets udløb. Det er den klare ambition, at projektet skal leve videre efter perioden. De er klar over, at en bæredygtigt økonomisk model er afgørende for dette. Projektgruppen har gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt tilflyttere og virksomheder, og projektets styregruppe monitorerer aktivt tilflytterkonsulentens aktiviteter. Det er en stor styrke, at projektet aktivt undersøger hvilke tiltag, der fungerer, og hvilke der ikke fungerer. Desuden er tilflytterkonsulenten meget aktiv i at følge op med tilflyttere og virksomheder personligt. Yderligere har projektholdet vist, at de er i stand til at tilrette aktiviteter baseret på den indsamlede information, hvilket er en stor fordel. Projektet bliver desuden løbende monitoreret af styregruppen, der har ansvaret over for de involverede virksomheder, og som sikrer opfølgning lokalt ude i de enkelte virksomheder.

12 6 TILFLYTTERSERVICE JOB 5 Fremdrift og målopnåelse Afsnittet indeholder en kort fremstilling af status for projektets fremdrift i forhold til henholdsvis aktiviteter/milepæle og outputmål på evalueringstidspunktet. Nedenstående figur præsenterer den overordnede status på projektets fremdrift via fire overordnede indikatorer: fremdrift ift. aktiviteter, tid og budgetforbrug (afsnit 5.1), samt målopnåelse ift. outputmål (afsnit 5.2). Fremdrift (aktiviteter) Målopnåelse ift. output 100% 92% Budgetforbrug Tidsforbrug 42% 50% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 5.1 Fremdrift ift. aktiviteter og milepæle Afsnittet beskriver kort projektets oveordnede fremdrift i forhold til de aktiviteter og/eller milepæle, som er opsatfor projektet. Aktivtitetsmål Antal potentielle tilflyttere, som tilflytterkonsulenten er i kontakt med om året Antal virksomheder, som tilflytterkonsulenten årligt er i kontakt med Mål i projektperioden Status Mål-opnåelse i procent >100% >100% Projektet har langt overgået de aktivitetsmål, der blev udstukket ved projektets start. Projektledelsen har leveret dokumentation for, at tilflytterkonsulenten har været i kontakt med 372 potentielle tilflyttere. Det er næsten dobbelt så mange, som er angivet i aktivitetsmålet for det første år. Projektledelsen har ligeledes givet dokumentation for, at tilflytterkonsulenten har kontakt til 169 virksomheder med henblik på at forbinde potentielle tilflyttere med arbejdsgivere på Bornholm. Det er altså for begge aktivitetsmål meget tilfredsstillende aktivitetsopnåelse, set ift. hvor projektet er i dets levetid. Budget- og tidsforbrug Nedenfor præsenteres projektets budget- og tidsforbrug på evalueringstidspunktet. Total Forbrug d.d. Procentvist forbrug Budgetforbrug (mio. DKK) 1,3 0,65 50 % Tidsforbrug (måneder) %

13 TILFLYTTERSERVICE JOB 7 Projektledelsen fortæller, at de forventer at gå over budget. Projektet har dog allerede sikret sig yderligere funding igennem private tiltag fra de deltagende virksomheder. Det vil altså ikke have nogen betydning for de bevilgede REM-midler. Projektet forventes fortsat at blive afsluttet inden for tidsrammen. 5.2 Målopnåelse i forhold til output Afsnittet beskriver kort status i forhold til de outputmål, som er opsat for projektet. Projektet har opnået en tilfredsstillende målopnåelse ift. de opstillede outputindikatorer, der blandt andet omfatter udvikling af opgavebørs og CV-service. Disse vurderes af evaluator som 80 pct. opnået, da de er udviklet, men ikke endnu fuldstændigt implementeret i tilflytterkonsulentens arbejde. Det overordnede outputmål om et tilbud til jobsøgere i rekrutteringsprocessen, vurderes af evaluator til 100 pct. opnåelse, da tilflytterservicen i dag er fuldt fungerende og leverer kontakt imellem jobsøgere og arbejdsgivere. Tilflytterservice har bidraget til ansættelsen af 23 personer siden opstarten, hvilket er over dobbelt så mange jobs, som er opstillet i outputmålet. Projektets bidrag har været at forbinde virksomhed og kandidat. Det må siges at være meget tilfredsstillende, da det i sidste ende er det vigtigste outputmål set ift. at skabe vækst på Bornholm og projektets overordnede effektmål. Projektet har gennem deres egen tilfredshedsmåling blandt de potentielle tilflyttere dokumenteret en tilfredshed med den tilbudte service på 85 pct. Det ligger altså over målsætningen på 80 pct. Tilbud til jobsøgere i rekrutteringsprocessen er udviklet. Status på Projektets Procentvis evalueringstidspunktet målsætning målopnåelse 100% 100% 100% Opgavebørs er udviklet 100% 80% 80% Database for CV-service er udviklet 100% 80% 80% Antal jobåbninger der skabes om året >100% Tilfredshed med service blandt tilflyttere. 80% 85% >100% Overordnet har projektet en meget tilfredsstillende målopnåelse ift. til de opstillede outputmål. Set ift. til det tidlige tidspunkt i projektets løbetid er det en sjældenhed, at projektet allerede har en samlet målopnåelse på 92 pct. Det skal dog bemærkes, at tilfredsheden blandet tilflyttere kan falde i slutevalueringen og dermed vil den samlede output-målopnåelse falde.

14 8 TILFLYTTERSERVICE JOB 6 Effektvurdering I dette afsnit præsenterer vi evaluators samlede vurdering af projektets muligheder for at skabe de ønskede effekter eller for at nå specifikke effektmål. Det primære grundlag for evaluators vurdering er spørgeskemadata, men i den samlede vurdering indgår også evaluators vurdering af projektholders arbejde med i forbindelse med projektets implementering at sikre den størst mulige realisering af projektets effektpotentiale. Om spørgeskemaet I forbindelse med evalueringen har vi udsendt et elektronisk spørgeskema til projektets deltagere (via -liste fra projektholder). Besvarelserne af spørgeskemaet giver et indblik i såvel de forventede som allerede opnåede effekter blandt deltagerne i projektet, og er udformet, så det på bedst mulig vis adresserer de indmeldte målsætninger om output og effekter fra ansøgningsfasen. Undersøgelsen er sendt ud til 141 deltagere, hvoraf 18 respondenter har besvaret spørgeskemaet, hvilket giver en svarprocent på blot 14 %. Således udgør data fra spørgeskemaundersøgelsen ikke en præcis beskrivelse af projektets effektskabelse, men giver en indikation af projektets forventede effektskabelse. 6.1 Forudsætninger for effektskabelse Projektets potentiale for effekter Det er ikke muligt på evalueringstidspunktet præcist at opgøre de effekter, som projektet vil skabe efter projektperioden. For alligevel at give et billede af projektets potentiale for effektskabelse, som er mere retvisende og præcist end outputindikatorerne alene kan vise, præsenterer vi i dette afsnit, hvordan projektet konkret har bidraget for at styrke deltagernes forudsætninger for at omsætte deltagelsen i projektet til de ønskede effekter. Nedenstående tabel viser, i hvilket omfang deltagerne har fået styrket deres forudsætninger for at skabe øget omsætning. Andel af virksomhederne, der angiver at (N = 12) Andel virksomheder, der som følge af projektet har rekrutteret tilflyttere/tilflytteres ægtefæller Andel virksomheder, der angiver, at de tiltrækker et bredere felt af kompetente kandidater til deres ledige stillinger som følge af projektet Andel virksomheder, der har en højere vækstambition end de havde før deltagelse i projektet Andel virksomheder 25 % 50% 50% Som det fremgår, har en fjerdedel af virksomhederne, der har besvaret spørgeskemaet, rekrutteret tilflyttere i projektperioden. Halvdelen har desuden angivet, at de har tiltrukket et bredere felt af kandidater, og at de har fået højere vækstambitioner end før deres deltagelse i projektet. Hvis dette billede gør sig gældende for alle projektets deltagere, er forudsætningerne for projektets længerevarende effekter altså til stede. Det giver en forhåbning om, at projektet kan opnå effekter på længere sigt. Det meget lille datagrundlag betyder dog, at der forsat hersker en vis usikkerhed omkring effektforudsætningerne.

15 TILFLYTTERSERVICE JOB Projektets effektmål Tabellen nedenfor viser projektets fremdrift mod projektholdets effektmål. Målsætning i projektperioden Status på evalueringstidspunktet Procentvis målopnåelse Reduktion i tiden der går fra tilflytning til 50% - ægtefællen har fast job Antal ansættelser af ægtefæller? - - Note: - angiver, at projektholdet endnu ikke er begyndt at samle data ind på denne indikator. Projektets effektmål omhandler som det fremgår af ovenstående primært evnen til at finde jobs til ægtefæller. Som tidligere nævnt, er denne distinktion mellem tilflyttere og tilflytteres ægtefæller ikke længere et separat fokuspunkt i projektet. Det skyldes den læring, som er opstået i løbet af projektet. Det er derfor heller ikke relevant at måle specifikt på de opstillede effektmål. Som det fremgik af outputmålet, har projektet skabt 23 jobåbninger i alt som følge af projektindsatsen. Det giver altså en forventning om, at projektet har en målbar jobeffekt, som også kan komme til udtryk på længere sigt. Projektholdet har ikke målt på reduktionen i tiden, der går fra tilflytning til arbejde for ægtefæller. Denne måling ville skulle tage udgangspunkt i en baselinemåling som projektholdet ikke har til rådighed. Af sammen grund som ovenfor, vurderer vi det som mindre relevant at måle specifik på ægtefællers jobs, da distinktionen ikke er et fokuspunkt i projektet. Projektet kan med fordel udarbejde nogle nye effektmål der i højere grad afspejler de effektmål som projektet faktisk arbejder hen imod (se anbefaling 4). 6.3 Forventninger til effekter Forventning til effekter Svarene på spørgeskemaet viser, at 39 % af respondenterne forventer, at projektet vil føre til et forbedret potentiale for vækst, mens 0 % vurderer, at projektet allerede har ført dette med sig. Altså er der er for de deltagende virksomheder ikke endnu indtruffet nogle positive jobeffekter af projektet. Det er dog positivt, at næsten 40 pct. har en positiv forventning til vækst som følge af deltagelse i projektet. Som det fremgår, har flest virksomheder positiv forventning til vækst i ansatte. Det er ikke overraskende, set ift. at projektet specifikt arbejder med at finde kandidater til ansættelse.

16 10 TILFLYTTERSERVICE JOB Deltagernes forventning til positiv udvikling som følge af projektet i (N = 18) Andel virksomheder med positiv forventning Årlig omsætning 22 % Årlig eksport 22 % Antal ansatte 33 % 22 pct. af virksomhederne har positiv forventning til hhv. omsætning og eksport. Det er en relativt beskeden andel af virksomhederne, der har positive forventninger. Igen er det vigtigt at understrege, at datagrundlaget for disse konklusioner er meget lille. Deltagernes gennemsnitlige forventning til effekten af projekt på (N= 18) Stigning i årlig omsætning (mio. kr.) Stigning i årlig eksport (mio. kr.) Gennemsnitlig forventning 0,2 0,001 Antal nyansatte 0,6 Undgåede fyringer 0,0 Det samme billede går igen, hvis vi dykker ned i tallene og ser på, hvor store forventninger de deltagende virksomheder har til forskellige økonomiske effektmål. Det er er kun meget beskedne effekter, som virksomhederne forventer at opnå som følge af projektet. Tidshorisont for effekter Kun en lille del af effekten på nyansættelser er opnået per dagsdato, mens der for det den årlige omsætning ikke er opnået nogen effekt på tidspunktet for målingen. Opnået og forventet samlet udbytte (N = 18) Opnået d.d. Forventet inden for 2 år Forventet mellem 2-5 år Forventet efter mere end 5 år Årlig omsætningsstigning 0 % % 0 % Antal nyansatte 9 % 91 % 0 % 0 % For begge effektmål har virksomhederne en forventning om, at den fulde effekt er indtruffet inden for to år. Der er ingen forventning om yderligere effekt af projektet efter to år. Virksomhederne, der deltager i projektet, har altså ikke nogen forventning om effekter af indsatsen på længere sigt. På trods af at virksomhederne ikke har nogen forventning om direkte effekt på længere sigt, kan det alligevel forventes at projektet vil give yderligere vækst. Den vækst som projektet skaber i en toårig periode, kan forventes at genere yderligere vækst. Det kan altså betragtes som en

17 TILFLYTTERSERVICE JOB 11 indirekte effekt at projektet. Den pointe understøttes yderligere, af de personer som virksomhederne vil skulle rekruttere, har mellemlang- eller lang videregående uddannelse. I spørgeskemaet angiver virksomhederne at 67 pct., af de personer som de skal bruge, har en mindst mellemlang videregående uddannelse. Erfaringen viser, at højt uddannet arbejdskraft normalt skaber yderligere arbejde i en virksomhed over en længere årrække. Selvom virksomhederne vurderer at projektets effekter op opnået inden for 2 år, er der derfor alligevel en forventning om længerevarende økonomiske effekter. 7 Anbefalinger og læring Her præsenterer vi de vigtigste anbefalinger 1 og læringspunkter, som evaluator vil pege på med baggrund i evalueringen. Punkterne er ikke i prioriteret rækkefølge. Anbefaling 1 Anbefaling 2 Etablér et tættere samarbejde mellem projektets tilflytterkonsulent og den kommunale tilflytterkonsulent. Snitfladen mellem den kommunale tilflytterkonsulent og projekts tilflytterkonsulent er meget uklar. Projektets tilflytterkonsulent overlapper i sit arbejde det kommunale felt. Det betyder, at den kommunale tilflytterkonsulent reelt bliver overflødig. Tilflyttere fortæller, at de slet ikke ved hvem den kommunale tilflytterkonsulent er, da de oplever, at projektets konsulent leverer alt de har brug for. Derfor kan den kommunale konsulents og projektets konsulents arbejde i langt højre grad tænkes sammen. Det vil frigøre ressourcer til i højere grad, at prioritere i de opgaver, som de to konsulenter varetager. Det vil også understøtte den service, som tilflytterne efterspørger: One point of entry-service altså at alle de nødvendige informationer findes hos én institution, samt en personlig kontakt, der bearbejder alle usikkerheder hos potentielle tilflyttere. Det vil give forventning om endnu flere tilflyttere og jobskabelse, da flere potentielle tilflyttere vil opleve tilflytterservice af høj kvalitet. Bred projektets aktiviteter ud på flere personer, for at sikre projekts overlevelse, hvis tilflytterkonsulenten forlader projektet. Projektgruppen er efter vores vurdering nødt til at arbejde med, at sikre projektet ud over den nuværende tilflytterkonsulents personlige engagement. Både virksomheder og tilflyttere sætter lighedstegn mellem projektet og tilflytterkonsulenten. Det er en uholdbar situation i længden, da det gør indsatsen meget sårbar. Det er vigtigt, at de tilflyttere der selv kan håndtere flytning, selv gør det via de tilgængelige værktøjer. Projektet bør i højere grad sikre sig, at det er en generel service der ydes. Det kan styregruppen gøre ved, at fordele aktiviteterne på flere personer og prioritere, at få virksomheder og tilflyttere til selv at anvende opgavebørsen og CV-service. Det vil i høj grad langtidssikre projektet mod uforudsete hændelser, og derved give større forhåbninger til, at projektet kan opnå vedvarende effekter i form af kontinuerlig tilflytning og jobskabelse. Det vil ligeledes, give en bedre økonomisk forankring af projektet, hvis flere tilflyttere anvendte portalerne selv. Et automatisk system koster mindre pr. tilflytter end den tætte personlige kontakt med en konsulent. 1 Anbefalinger formidles kun i forbindelse med midtvejsevalueringer.

18 12 TILFLYTTERSERVICE JOB Anbefaling 3 Anbefaling 4 Understøt i højere grad tilflytterkonsulentens personlige engagement. Tilflytterkonsulentens personlige engagement er afgørende for projektets succes. Hans kompetencer er ude i marken, hvor han sælger Bornholm til tilflyttere og sælger tilflyttere til virksomheder. Det er på bekostning af dokumentation og opfølgning af de berammede aktiviteter. Han bør derfor i højere grad understøttes i arbejdet med dokumentation og promovering af de aftalte outputs (opgaveportalen og CVdatabasen). Det er nødvendigt at tilflytterkonsulenten afsætter tid til følge op på de berammede aktiviteter, da det er dem der langtidssikrer projektets aktiviteter. Hvis tilflytterkonsulentens personlige engagement bliver kanaliseret over i de aktiviteter, giver det store forhåbninger til projektet langsigtede forankring. Opstil nye effektmål, der i højere grad afspejler projektet faktiske effektmål. De nuværende effektmål er ikke relevante ift. at bedømme, om projektet bliver en succes på den lange bane. Projektets fokus er skiftet væk fra det specifikke fokus på ægtefæller og hen på jobskabelse på Bornholm generelt. Det bør afspejles i projektets effektmål. Disse effektmål skal derfor fokusere på projektets evne til på længere sigt at skabe varige jobs og fortsat at skabe jobs efter projektets udløbsdato. Sådanne mål vil betyde, at det er muligt i højere grad at vurdere projektet på de rigtige præmisser. Samtidig vil det formalisere, at projektet rent faktisk arbejder mod de mål, som er nedskrevet i projektbeskrivelsen.

19 3. Effektvurdering (afsnit 6) 2. Målopnåelse (afsnit 5) 1. Implementering (afsnit 4) OVERORDNET TILFLYTTERSERVICE JOB 13 Bilag A Sådan scorer vi Alle scorer er udtryk for evaluators helhedsvurdering. Vurderingen er baseret på alle indsamlede data, herunder interviews med projekthold, sagsbehandler, partnere og deltagere samt evt. spørgeskemadata og statusrapporter m.v. I tilfælde med større usikkerhed i datagrundlaget foretager vi typisk et konservativt skøn. Projektets implementering vurderes på seks vurderingsparametre med en score fra 1-5, hvilket er præsenteret grafisk i et 'spiderweb' i rapportens afsnit 4.1. Den samlede implementeringsscore er baseret på gennemsnittet af de individuelle scorer for de seks parametre. Samlet Tildeling af scorer for hvert af de seks vurderingsparametre implementeringsscore Score Betydning Gennemsnit Trafiklys 5 Implementeringen er nyskabende og en inspiration for andre. 4 Implementeringen er meget tilfredsstillende. Få forbedringspotentialer. 3,5-5,0 [GRØN] 3 Implementeringen er tilfredsstillende. Visse forbedringspotentialer. 2,6-3,4 [GUL] 2 Implementeringen er utilfredsstillende. Store forbedringspotentialer. 1 Implementeringen er meget kritisabel. 1,0-2,5 [RØD] Vurderingen af projektets målopnåelse er primært baseret på fremdrift ift. outputmål og sekundært fremdrift ift. aktivitetsmål. Scoren tildeles på baggrund af en helhedsvurdering af projektets målopnåelse, men med udgangspunkt i projektets kvantitative målopnåelse på evalueringstidspunktet. Nedenstående tabel over sammenhæng mellem målopnåelse og trafiklysscore er vejledende. Trafiklys Betydning Slutevaluering Midtvejseval. [GRØN] Målopnåelsen er som ønsket eller bedre 95 % + 45 % + [GRØN] Målopnåelsen er lidt under det ønskede niveau % % [GUL] Målopnåelsen er noget under det ønskede niveau % % [RØD] Målopnåelsen er meget under det ønskede niveau % % [RØD] Målopnåelsen er ikkeeksisterende eller tæt på 0 19 % 0 14 % På baggrund af dataindsamlingen (interviews og spørgeskema) fastlægger evaluator en samlet vurdering af muligheden for at realisere det forventede effektpotentiale. Trafiklys [GRØN] [GUL] [RØD] Betydning Det er tilstrækkeligt sandsynliggjort, at projektet vil kunne realisere de forventede effekter. Det er ikke i tilstrækkelig grad sandsynliggjort, at projektet når sine effektmål. Evaluator vurderer dog, at projektet vil realisere mindst halvdelen af de forventede effekter Projektet vurderes ikke at realisere en tilfredsstillende andel af de forventede effekter

PROGRAM FOR VIRKSOMHEDSUDVIKLING

PROGRAM FOR VIRKSOMHEDSUDVIKLING DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND PROGRAM FOR VIRKSOMHEDSUDVIKLING SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2016 REGION

Læs mere

JUNI 2017 REGION NORDJYLLAND UNGEINDSATS AALBORG MIDTVEJSEVALUERING

JUNI 2017 REGION NORDJYLLAND UNGEINDSATS AALBORG MIDTVEJSEVALUERING JUNI 2017 REGION NORDJYLLAND UNGEINDSATS AALBORG MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2017 REGION NORDJYLLAND UNGEINDSATS

Læs mere

LOKAL AFSÆTNING AF LOKALT PRODUCEREDE FØDEVARER

LOKAL AFSÆTNING AF LOKALT PRODUCEREDE FØDEVARER NOVEMBER 2016 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE LOKAL AFSÆTNING AF LOKALT PRODUCEREDE FØDEVARER SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

PILOTPROGRAM FOR MARITIM UDVIKLING

PILOTPROGRAM FOR MARITIM UDVIKLING DECEMBER 2016 REGION NORDJYLLAND PILOTPROGRAM FOR MARITIM UDVIKLING SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2016

Læs mere

FUTURE FOOD INNOVATION

FUTURE FOOD INNOVATION SPETEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE FOOD INNOVATION TILLÆG TIL SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016

Læs mere

DECEMBER 2018 REGION SYDDANMARK PRE SCALE UP SLUTEVALUERING

DECEMBER 2018 REGION SYDDANMARK PRE SCALE UP SLUTEVALUERING DECEMBER 2018 REGION SYDDANMARK PRE SCALE UP SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2018 REGION SYDDANMARK PRE SCALE

Læs mere

OPLEVELSESNETVÆRK BORNHOLM

OPLEVELSESNETVÆRK BORNHOLM MAJ 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE OPLEVELSESNETVÆRK BORNHOLM MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2017 BORNHOLMS

Læs mere

MAJ 2017 REGION NORDJYLLAND VÆKST 2.0 SLUTEVALUERING

MAJ 2017 REGION NORDJYLLAND VÆKST 2.0 SLUTEVALUERING MAJ 2017 REGION NORDJYLLAND VÆKST 2.0 SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2017 ÅR REGION NORDJYLLAND VÆKST 2.0 SLUTEVALUERING

Læs mere

INDTAG DET GRØNNE VÆKSTMARKED I ØSTAFRIKA

INDTAG DET GRØNNE VÆKSTMARKED I ØSTAFRIKA MARTS 2017 REGION NORDJYLLAND INDTAG DET GRØNNE VÆKSTMARKED I ØSTAFRIKA SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2017

Læs mere

UDVIKLINGSKONTRAKT MED DESTINATION BORNHOLM

UDVIKLINGSKONTRAKT MED DESTINATION BORNHOLM FEBRUAR 2016 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UDVIKLINGSKONTRAKT MED DESTINATION BORNHOLM 2013-2015 SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

NOVEMBER 2018 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VÆKST OG VIDEN MIDTVEJSEVALUERING

NOVEMBER 2018 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VÆKST OG VIDEN MIDTVEJSEVALUERING NOVEMBER 2018 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VÆKST OG VIDEN MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2018 BORNHOLMS

Læs mere

OKTOBER 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UNGEGUIDE MIDTVEJSEVALUERING

OKTOBER 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UNGEGUIDE MIDTVEJSEVALUERING OKTOBER 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UNGEGUIDE MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

Læs mere

FOLKEMØDE 2014 OG 2015

FOLKEMØDE 2014 OG 2015 JANUAR 2016 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE FOLKEMØDE 2014 OG 2015 SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2016 BORNHOLMS

Læs mere

DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB

DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB MAJ 2019 REGION SJÆLLAND DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB

DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB MARTS 2017 REGION SJÆLLAND DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

AUGUST 2016 REGION SYDDANMARK SMART TROLLEY - ARBEJDSVENLIG OG ENERGIEFFEKTIV MULTIFUNKTIONEL SÆKKEVOGN TIL DISTRIBUTION AF VARER MIDTVEJSEVALUERING

AUGUST 2016 REGION SYDDANMARK SMART TROLLEY - ARBEJDSVENLIG OG ENERGIEFFEKTIV MULTIFUNKTIONEL SÆKKEVOGN TIL DISTRIBUTION AF VARER MIDTVEJSEVALUERING AUGUST 2016 REGION SYDDANMARK SMART TROLLEY - ARBEJDSVENLIG OG ENERGIEFFEKTIV MULTIFUNKTIONEL SÆKKEVOGN TIL DISTRIBUTION AF VARER MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

HØJSKOLEN SOM GENVEJ TIL UDDANNELSE

HØJSKOLEN SOM GENVEJ TIL UDDANNELSE JUNI 2018 REGION NORDJYLLAND HØJSKOLEN SOM GENVEJ TIL UDDANNELSE SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2018 REGION

Læs mere

JUNI 2016 REGION NORDJYLLAND NORDJYSK NEW BIZZ SLUTEVALUERING

JUNI 2016 REGION NORDJYLLAND NORDJYSK NEW BIZZ SLUTEVALUERING JUNI 2016 REGION NORDJYLLAND NORDJYSK NEW BIZZ SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION NORDJYLLAND NORDJYSK

Læs mere

WE KNOW HOW YOU GROW WITH LESS ENERGY

WE KNOW HOW YOU GROW WITH LESS ENERGY JUNI 2016 REGION SYDDANMARK WE KNOW HOW YOU GROW WITH LESS ENERGY MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION

Læs mere

OPERATØR PÅ DEN BORNHOLMSKE FØDEVARE- KLYNGEINDSATS

OPERATØR PÅ DEN BORNHOLMSKE FØDEVARE- KLYNGEINDSATS FEBRUAR 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE OPERATØR PÅ DEN BORNHOLMSKE FØDEVARE- KLYNGEINDSATS MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

FUTURE FOOD INNOVATION

FUTURE FOOD INNOVATION MAJ 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE FOOD INNOVATION SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE

Læs mere

DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND INKUBATOR MIDT SLUTEVALUERING

DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND INKUBATOR MIDT SLUTEVALUERING DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND INKUBATOR MIDT SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND INKUBATOR

Læs mere

AUTOMATION SYD (AUTOSYD)

AUTOMATION SYD (AUTOSYD) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2015 REGION SYDDANMARK AUTOMATION SYD (AUTOSYD) SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/11274

Læs mere

BUSINESS CENTER BORNHOLM

BUSINESS CENTER BORNHOLM JUNI 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BUSINESS CENTER BORNHOLM 2016-2018 MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017

Læs mere

KLAR TIL BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER

KLAR TIL BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2015 REGION SYDDANMARK KLAR TIL BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER:

Læs mere

PROGRAM FOR EKSPORT OG INTERNATIONALISERING 2015

PROGRAM FOR EKSPORT OG INTERNATIONALISERING 2015 MARTS 2017 REGION MIDTJYLLAND PROGRAM FOR EKSPORT OG INTERNATIONALISERING 2015 SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS

Læs mere

UDVIKLINGSKONTRAKT FOR DESTINATION BORNHOLM

UDVIKLINGSKONTRAKT FOR DESTINATION BORNHOLM JULI 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UDVIKLINGSKONTRAKT FOR DESTINATION BORNHOLM 2016-2018 MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

BUSINESS CENTER BORNHOLM

BUSINESS CENTER BORNHOLM JANUAR 2016 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BUSINESS CENTER BORNHOLM SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2016 BORNHOLMS

Læs mere

ZEROBYG MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 11/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

ZEROBYG MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 11/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK ZEROBYG SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 11/24561 PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

FEBRUAR 2018 REGION SYDDANMARK E-PATIENT SLUTEVALUERING

FEBRUAR 2018 REGION SYDDANMARK E-PATIENT SLUTEVALUERING FEBRUAR 2018 REGION SYDDANMARK E-PATIENT SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FEBRUAR 2018 REGION SYDDANMARK E-PATIENT

Læs mere

PROJEKT VALG AF UDDANNELSE (VAU)

PROJEKT VALG AF UDDANNELSE (VAU) NOVEMBER 2018 REGION NORDJYLLAND PROJEKT VALG AF UDDANNELSE (VAU) SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2018 REGION

Læs mere

UDVIKLING AF PRAKTIKPLADSORDNINGER

UDVIKLING AF PRAKTIKPLADSORDNINGER SEPTEMBER 2018 REGION SJÆLLAND UDVIKLING AF PRAKTIKPLADSORDNINGER SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2018 REGION

Læs mere

SEPTEMBER 2017 REGION SYDDANMARK SYDDANSK OPI-PULJE MIDTVEJSEVALUERING

SEPTEMBER 2017 REGION SYDDANMARK SYDDANSK OPI-PULJE MIDTVEJSEVALUERING SEPTEMBER 2017 REGION SYDDANMARK SYDDANSK OPI-PULJE MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SPETEMBER 2017 REGION SYDDANMARK

Læs mere

SAMVIRK MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

SAMVIRK MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SAMVIRK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/18679 PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING

STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING JUNI 2016 REGION SYDDANMARK STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION SYDDANMARK

Læs mere

STARS JUNI 2016 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

STARS JUNI 2016 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION SYDDANMARK STARS SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-015 DOKUMENTNR. 5 VERSION 1.0

Læs mere

AUTOMATION I SYD DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

AUTOMATION I SYD DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK AUTOMATION I SYD SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

MAJ 2019 REGION SJÆLLAND SMV-PROJEKTET SLUTEVALUERING

MAJ 2019 REGION SJÆLLAND SMV-PROJEKTET SLUTEVALUERING MAJ 2019 REGION SJÆLLAND SMV-PROJEKTET SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2019 REGION SJÆLLAND SMV-PROJEKTET SLUTEVALUERING

Læs mere

Projekt Forbrug Milepæle Effekter Bemærkninger til Vækstforum

Projekt Forbrug Milepæle Effekter Bemærkninger til Vækstforum Bilag 3 Status på igangværende projekter august 2015 Intern halvårlig opfølgning Status på projekter som ikke netop er evalueret eller står til at blive evalueret af COWI vurderes af sagsbehandler efter

Læs mere

VIRKSOM VIDEN MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

VIRKSOM VIDEN MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK VIRKSOM VIDEN SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/13346 PROJEKTNR.

Læs mere

IDÉAKADEMIET TØNDER DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

IDÉAKADEMIET TØNDER DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK IDÉAKADEMIET TØNDER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

PRO-PROJEKTET JUNI 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

PRO-PROJEKTET JUNI 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2015 REGION SYDDANMARK PRO-PROJEKTET SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/21222 PROJEKTNR.

Læs mere

GLOBALISERINGS- KOMPETENCER I REGION SYDDANAMRK

GLOBALISERINGS- KOMPETENCER I REGION SYDDANAMRK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK GLOBALISERINGS- KOMPETENCER I REGION SYDDANAMRK SLUTEVALUERING PROJEKTNR.

Læs mere

VÆKSTFREMMENDE INKUBATIONSFORLØB FOR SMV ER

VÆKSTFREMMENDE INKUBATIONSFORLØB FOR SMV ER DECEMBER 2016 REGION SJÆLLAND VÆKSTFREMMENDE INKUBATIONSFORLØB FOR SMV ER SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER

Læs mere

WELFARE TECH 2.0 MAJ 2015 REGION SYDDANMARK MIDTVEJSEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

WELFARE TECH 2.0 MAJ 2015 REGION SYDDANMARK MIDTVEJSEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK WELFARE TECH 2.0 MIDTVEJSEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/18579 PROJEKTNR.

Læs mere

GLOBAL VÆKST SYDDANMARK

GLOBAL VÆKST SYDDANMARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK GLOBAL VÆKST SYDDANMARK SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

KOIN DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

KOIN DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK KOIN SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 17 VERSION

Læs mere

OPI-PULJEN DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

OPI-PULJEN DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK OPI-PULJEN SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 8 VERSION

Læs mere

TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK

TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION SYDDANMARK TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-015

Læs mere

ENERGI CAMPUS ESBJERG

ENERGI CAMPUS ESBJERG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK ENERGI CAMPUS ESBJERG SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

FEBRUAR 2019 REGION SYDDANMARK DESTINATION TALENT SLUTEVALUERING

FEBRUAR 2019 REGION SYDDANMARK DESTINATION TALENT SLUTEVALUERING FEBRUAR 2019 REGION SYDDANMARK DESTINATION TALENT SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FEBRUAR 2019 REGION SYDDANMARK DESTINATION

Læs mere

JULI 2019 BLUEKOLDING OG KOLDING KOMMUNE SMART SPILDEVAND SLUTEVALUERING

JULI 2019 BLUEKOLDING OG KOLDING KOMMUNE SMART SPILDEVAND SLUTEVALUERING JULI 2019 BLUEKOLDING OG KOLDING KOMMUNE SMART SPILDEVAND SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2019 BLUEKOLDING OG

Læs mere

SYDDANSK ENTREPRENØRSKAB OG FORSKNING

SYDDANSK ENTREPRENØRSKAB OG FORSKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SYDDANSK ENTREPRENØRSKAB OG FORSKNING SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

WEEK OF HEALTH AND INNOVATION 2018

WEEK OF HEALTH AND INNOVATION 2018 JANUAR 2019 REGION SYDDANMARK WEEK OF HEALTH AND INNOVATION 2018 SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2019 REGION

Læs mere

JULI 2019 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VIDEN OG VÆKST SLUTEVALUERING

JULI 2019 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VIDEN OG VÆKST SLUTEVALUERING JULI 2019 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VIDEN OG VÆKST SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2019 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

Læs mere

STARS DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK MIDTVEJSEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

STARS DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK MIDTVEJSEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK STARS MIDTVEJSEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 37 VERSION

Læs mere

SMART & COOL (ADAPTIV FORBRUGSBALANCERING AF SUPERMARKEDSKØL OG FROST)

SMART & COOL (ADAPTIV FORBRUGSBALANCERING AF SUPERMARKEDSKØL OG FROST) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SMART & COOL (ADAPTIV FORBRUGSBALANCERING AF SUPERMARKEDSKØL OG FROST)

Læs mere

TRANSFORMER DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

TRANSFORMER DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK TRANSFORMER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 12 VERSION

Læs mere

UDVIKLING AF DESTINATION FYN

UDVIKLING AF DESTINATION FYN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK UDVIKLING AF DESTINATION FYN SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

SUSTAINHORT JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

SUSTAINHORT JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SUSTAINHORT SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-12 DOKUMENTNR. 1 VERSION

Læs mere

OFFSHORE WIND DANMARK

OFFSHORE WIND DANMARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK OFFSHORE WIND DANMARK MIDTVEJSEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/18523

Læs mere

INNOVIRK JULI 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

INNOVIRK JULI 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2015 REGION SYDDANMARK INNOVIRK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/13350 PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

ØHAVETS RESTAURERINGSCENTER

ØHAVETS RESTAURERINGSCENTER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2014 REGION SYDDANMARK ØHAVETS RESTAURERINGSCENTER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A035629-007 DOKUMENTNR.

Læs mere

4. Statusevaluering af vækstaftalerne

4. Statusevaluering af vækstaftalerne Brevid 2883326 4. Statusevaluering af vækstaftalerne Åbent Vækstforum Sjælland 2792878 Brevid: Resume Vækstforum har på deres møde d. 9. december 2013 besluttet, at der skal foretages en ekstern evaluering

Læs mere

SYDDANSKE MADOPLEVELSER

SYDDANSKE MADOPLEVELSER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SYDDANSKE MADOPLEVELSER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

MADVÆRKET (TREKANTENS FØDEVARER)

MADVÆRKET (TREKANTENS FØDEVARER) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2014 REGION SYDDANMARK MADVÆRKET (TREKANTENS FØDEVARER) SLUTEVALUERING Vedrørende projektforlængelse

Læs mere

DEN ENERGIEFFEKTIVE LANDBRUGS- OG FØDEVAREPRODUKTION

DEN ENERGIEFFEKTIVE LANDBRUGS- OG FØDEVAREPRODUKTION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK DEN ENERGIEFFEKTIVE LANDBRUGS- OG FØDEVAREPRODUKTION SLUTEVALUERING

Læs mere

FÆLLES FOKUS PÅ FØDEVARER

FÆLLES FOKUS PÅ FØDEVARER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK FÆLLES FOKUS PÅ FØDEVARER SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/21309

Læs mere

EVALUERING AF TILFLYTTERINDSATSER PÅ BORNHOLM. Center for Regional- og Turismeforskning

EVALUERING AF TILFLYTTERINDSATSER PÅ BORNHOLM. Center for Regional- og Turismeforskning EVALUERING AF TILFLYTTERINDSATSER PÅ BORNHOLM Center for Regional- og Turismeforskning Tilgang til evalueringen Indsatsen i sig selv: Passer de udførte indsatser med projektets egen målsætning? Det overordnede

Læs mere

TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK

TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK MIDTVEJSEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

GAMELAB4HEALTH MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

GAMELAB4HEALTH MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK GAMELAB4HEALTH SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/12087 PROJEKTNR.

Læs mere

MICRO GRID LIVING LAB

MICRO GRID LIVING LAB ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK MICRO GRID LIVING LAB SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

ACCELERACE WELFARE DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

ACCELERACE WELFARE DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK ACCELERACE WELFARE SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

FREMTIDSFABRIKKEN DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

FREMTIDSFABRIKKEN DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK FREMTIDSFABRIKKEN SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

PROCESINNOVATION I PROFESSIONS- UDDANNELSERNE

PROCESINNOVATION I PROFESSIONS- UDDANNELSERNE OKTOBER 2013 REGION NORDJYLLAND PROCESINNOVATION I PROFESSIONS- UDDANNELSERNE MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

POWER PUSH OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

POWER PUSH OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK POWER PUSH SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 31 VERSION

Læs mere

LEC 2.0 DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

LEC 2.0 DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK LEC 2.0 SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 3 VERSION

Læs mere

TEK INNOVATION JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

TEK INNOVATION JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK TEK INNOVATION SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 15

Læs mere

CAMPUS KØGE VI FORENER UDDANNELSE, INNOVATION OG ERHVERV APRIL 2018

CAMPUS KØGE VI FORENER UDDANNELSE, INNOVATION OG ERHVERV APRIL 2018 CAMPUS KØGE VI FORENER UDDANNELSE, INNOVATION OG ERHVERV APRIL 2018 Projektoverblik Mål: Flere unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse Formål: Skabe fællesskab til fastholdelse Samarbejde på tværs af

Læs mere

HEALTHCARE DENMARK DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

HEALTHCARE DENMARK DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK HEALTHCARE DENMARK SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

Midtvejsevaluering Flere Virksomheder i Vækst

Midtvejsevaluering Flere Virksomheder i Vækst Midtvejsevaluering Flere Virksomheder i Vækst 2010 EXECUTIVE SUMMARY VERSION 1.0 16. SEPTEMBER 2010 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. EVALUERINGENS HOVEDRESULTATER... 3 2.1 Projektets forløb... 3 2.2 Resultater

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Tilfredshedsundersøgelse af Svendborg Kommunes erhvervsklima

Opgavebeskrivelse: Tilfredshedsundersøgelse af Svendborg Kommunes erhvervsklima Opgavebeskrivelse: Tilfredshedsundersøgelse af Svendborg Kommunes erhvervsklima Baggrund Svendborg Kommune har besluttet at gennemføre regelmæssige undersøgelser af kommunens virksomheders tilfredshed

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

videregående uddannelse

videregående uddannelse Notat Sagsnr.: 2015/0010027 Dato: 7. september 2015 Titel: Analyse af til- og fraflyttede personer med mellemlang eller lang videregående uddannelse Sagsbehandler: Tenna Arevad Larsen Analysekonsulent

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

VEJLEDNING TIL EFFEKTKÆDE

VEJLEDNING TIL EFFEKTKÆDE VEJLEDNING TIL EFFEKTKÆDE Indledning Formålet med effektkæden er at have et værktøj til at planlægge og styre vores indsatser efter, hvad der giver effekt for borgerne. Samtidig kan effektkæden bruges

Læs mere

LÅN EN LEDER OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

LÅN EN LEDER OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK LÅN EN LEDER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 32 VERSION

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Vækstanalyse Bornholm

Vækstanalyse Bornholm Vækstanalyse Bornholm 17. september 2013 Leif Jakobsen, Teknologisk Institut Anders Hedetoft og Tage Petersen, CRT Eftermiddagens program 13.00-13.10 Introduktion til Arbejdsdag 30-9-13 V/ Lars Nørby Johansen,

Læs mere

VIRKEMIDLER OG EFFEKTER I UDVALGTE PROJEKTER STØTTET AF VÆKSTFORUM

VIRKEMIDLER OG EFFEKTER I UDVALGTE PROJEKTER STØTTET AF VÆKSTFORUM NOVEMBER 2013 REGION SJÆLLAND VIRKEMIDLER OG EFFEKTER I UDVALGTE PROJEKTER STØTTET AF VÆKSTFORUM EVALUERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

ERHVERVSANALYSE 2018

ERHVERVSANALYSE 2018 ERHVERVSANALYSE 2018 Analysens resultater bygger på besvarelser af et online-survey udsendt til virksomheder med adresse i Kolding kommune, 465 virksomheder svarede på undersøgelsen, heriblandt 159 medlemmer

Læs mere

Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Tilbud

Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Tilbud Jobcenter Middelfart Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Marts 2011 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Jobcenter Middelfart Analyse

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV?

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? Toprække De senere år har budt på en række evalueringer af centrale virkemidler på erhvervs- og innovationsfremmeområdet. Evalueringerne

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen

Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen Udarbejdet af: EPO Dato: --9 Sagsid.:..-A-- Version nr.:. Indholdsfortegnelse Indledning Brugerundersøgelsens resultater Resultater af de indledende

Læs mere

LEAN ENERGY CLUSTER SEPTEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

LEAN ENERGY CLUSTER SEPTEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2014 REGION SYDDANMARK LEAN ENERGY CLUSTER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-009 DOKUMENTNR.

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt jobcenterets. Jobcenter Hvidovre

Tilfredshedsundersøgelse blandt jobcenterets. Jobcenter Hvidovre 15 Tilfredshedsundersøgelse blandt jobcenterets brugere Jobcenter Hvidovre Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2 2. TVÆRGÅENDE KONKLUSION OG PERSPEKTIVERING... 3 3. BRUGERTILFREDSHEDEN BLANDT DE JOBPARATE...

Læs mere