INTERNET WEEK DENMARK, IWDK 2017 EVALUERING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INTERNET WEEK DENMARK, IWDK 2017 EVALUERING"

Transkript

1 Til Aarhus Kommune Dato Juli 2017 INTERNET WEEK DENMARK, IWDK 2017 EVALUERING

2 INTERNET WEEK DENMARK, IWDK 2017 EVALUERING Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T F

3 Evaluering INDHOLD 1. EXECUTIVE SUMMARY 1 2. INDLEDNING Rapportens fokus 2 3. EVALUERING AF RESULTATER Motivation for deltagelse Resultat af deltagelse Spredning af lokationer Spor og sessioner Festivalens identitet Oprettelse af betalingsspor Samarbejde med Sekretariatet 5 4. ANBEFALINGER Anbefaling 1: Flere studerende Anbefaling 2: Internationalisering Anbefaling 3: Opret betalingsspor Anbefaling 4: Gentænk lokationer Anbefaling 5: Hjemmesiden Oversigt over anbefalinger 10 BILAG Bilag 1 Metodebeskrivelse

4 1. EXECUTIVE SUMMARY Fokus i denne evalueringsrapport er på forbedringspotentialet i Internet Week Denmark (herefter IWDK) med henblik på at tilbyde anbefalinger til fremadrettet udvikling af festivalen. I dette Executive Summary beskrives de fem anbefalinger, der også findes i rapportens afsnit 3. Anbefalinger. 1. Et af de vigtigste formål med IWDK er at skabe en festival, der understøtter udviklingen af digitalisering og internetøkonomi i erhvervslivet i Business Region Aarhus og resten af Danmark. Blandt fremtidens vækstgrundlag er digitalt stærke talenter. Det anbefales derfor at sigte på at tiltrække studerende til festivalen i højere grad end hidtil. Foruden øget mængde af deltagende talenter, er der behov for flere sessioner, der faciliterer dialog mellem virksomheder og talenter, så grundlaget for at bidrage med nye faglige kompetencer og for rekruttering af nye medarbejdere forstærkes yderligere. 2. Øget fokus på internationalisering af festivalen vil åbne op for tiltrækning af virksomheder og medarbejdere fra udlandet og andre dele af Danmark. Det vil øge interessen fra lokale deltagere, og samtidig understøtte tiltrækningen af talenter og fagfolk. De forventes endvidere at øge mediernes opmærksomhed på IWDK. 3. Det anbefales, at afprøve muligheden for at indbygge betalingsspor, parallelt med en offentlig del med større bredde. Betalingsspor anbefales designet med dybt faglige tematikker, hvor erhvervslivet og særligt de store virksomheder kan engagere sig stærkere med forventning om større udbytte. Betalingsspor kan have et mere konference lignende præg, bygget op om meget kvalificerede keynotes og mere fokuserede sessioner med fagligt dybe diskussioner. 4. De forretningsfokuserede spor af festivalen anbefales afholdt mere centreret, så netværksmulighederne bliver endnu større. Det anbefales samtidigt at IWDK dyrker Aarhus som værtsby og gør det til en del af festivalen at udnytte mere uformelle faciliteter i Aarhus. IWDK kan med sin placering også differentiere sig fra andre konferencer og give festivalen en særlig Aarhusdimension. 5. Hjemmesiden er festivalens primære kommunikationskanal, og med festivalens fokus er det både et godt signal og vigtigt for deltagere og arrangører at hjemmesiden matcher festivalens ambitionsniveau og nye initiativer. Det anbefales derfor at videreudvikle festivalens digitale platform.

5 2. INDLEDNING Internet Week Denmark (IWDK) blev i år afholdt for fjerde gang og blev igangsat ved åbningseventen People first in the Digital Age. Festivalen omhandler internetøkonomi og digitalisering, og hvordan fremtidens udvikling påvirker virksomheder og borgere. Formålet med festivalen er at skabe en diskussion for hele Danmark om digitalisering og internetøkonomi med Aarhus og Region Midtjylland i centrum. I løbet af festivalens fem dage, fra den 19. til den 23. april 2017, blev der afholdt 94 events i Aarhus og omegn fordelt på de fem temaer: (1) Business, (2) Citizenship, (3) Creative, (4) Marketing og (5) Technology. Til årets festival blev der registreret det største deltagerantal nogensinde; deltagere. Dette er en stigning på 30 % forhold til de ca deltagere til festivalen i De fleste af deltagerne havde enten funktioner inden for kommunikation og marketing, it-udvikling eller konsulentbranchen som illustreret i Figur 1. Festivalen er crowdsourced, hvilket vil sige, at virksomheder, uddannelsesinstitutioner og privatpersoner byder ind med events. Alle bidrager Figur 1: Beskrivelse af arbejde / studie med videndeling; der deles viden og erfaring ved foredrag og workshops. IWDK s sekretariat står bag den officielle åbning, og bidrager til det øvrige program ved at skabe partnerskaber og samarbejder på tværs af sektorer og offentlige og private organisationer. Således har IWDK med sit nuværende format et bredt fokus, primært rettet mod virksomheder, men også borgere. Der findes et stigende pres fra konkurrence i form af betalings-konferencer eller konferencer med et smallere fokus. Derfor er der i øjeblikket bred enighed om, at festivalens nuværende format skal revurderes med henblik på at videreudvikle og udbygge festivalen fremadrettet. Formålet med denne evaluering er at tilvejebringe et overblik over udvalgte partneres synspunkter på det nuværende format og derigennem afgive anbefalinger til fremadrettet udvikling af IWDK. 2.1 Rapportens fokus Partnernes besvarelser har været overvejende positive og der er bred enighed om, at festivalen er værdiskabende for erhvervslivet og borgerne i regionen, hvorfor samtlige respondenter er interesserede i at deltage fremadrettet. Rapportens fokus ligger dog primært på områder, hvor der er identificeret potentiale for forbedring, med henblik på at give indblik i bevæggrundene for anbefalingspunkterne.

6 3. EVALUERING AF RESULTATER Dette afsnit har til hensigt at give forståelse for de adspurgte partneres holdninger til formatet af IWDK. Holdningerne er konsolideret på tværs af respondenternes enkeltstående besvarelser. 3.1 Motivation for deltagelse En af de centrale motivationer for deltagelse i festivalen er eksponering. Der kommer mange fagfolk og mulige kunder og partnere til IWDK, hvorfor IWDK er en scene, der er effektiv at profilere sig på. De fleste respondenter nævner i forlængelse heraf muligheden for at opbygge et større professionelt netværk. Adgang til talentmasse er et centralt punkt i besvarelserne, da digitale talenter er en mangelvare omend en forudsætning for fremtidig vækst. IWDK er et udmærket forum til dialog med talenter, men flere italesætter hård kamp om opmærksomhed. De fleste af virksomhederne forsøger desuden at benytte IWDK som en mulighed for at pleje medarbejderne ved at lade dem deltage i interessante events, indsamle ny viden og opbygge netværk. Vi ser, at Aarhus som en by der udvikler sig kraftigt i retning af informationsteknologi. Vores primære baggrund for at deltage var at eksponere [organisationen] ud mod mulige talenter i og omkring Aarhus og dermed også, selvfølgelig, universitetsmiljøet. Der er derudover bred enighed om, at det fælles udbytte af IWDK, som er at sætte digitalisering på dagsordenen for borgere og virksomheder og øge udviklingen i hele regionen, er en central motivationsfaktor med henblik på i fællesskab at styrke rammerne for digital udvikling, herunder tiltrækning af talenter og fagfolk. 3.2 Resultat af deltagelse De fleste respondenter fremhæver, at et primært udbytte har været eksponering og branding både internt i organisationerne og eksternt til kunder og samarbejdspartnere. Respondenterne har stort fokus på at bruge IWDK til at skabe kontakt med talenter med henblik på rekruttering. Dette er ikke lykkedes i det omfang respondenterne havde forventet, så der er et ønske om flere rekrutteringsarrangementer fremadrettet. Vi har fået masser af feedback på sociale medier. Og så er det også noget, der er godt ift. vores egen virksomhed ( ) de af vores medarbejdere, der ikke kunne være her i den uge, synes, det var fedt at se, at der sker noget, og at vi engagerer os lokalt. Flere af de adspurgte organisationer har oplevet uventede fordele i form af udarbejdelse af nyttigt materiale, som kan anvendes i salgs- og markedsføringsøjemed fremadrettet, samt udbytte i forbindelse med refleksion over, hvordan de udnytter digitale muligheder. Derudover er der bred enighed om, at der blev skabt gavnlige diskussioner for både virksomheder og borgere omkring den digitale udvikling og dennes påvirkning på samfundet.

7 3.3 Spredning af lokationer I forhold til spørgsmålet om, hvorvidt festivalens lokationer til afholdelse af sessioner skal centraliseres eller decentraliseres til IWDK, er der ret markant spredning af holdningerne. En stor del af respondenterne taler for en centralisering af lokationer med henblik på at skabe en tættere sammenknyttet festival med større menneskemængder, bedre muligheder for netværk og en mere intens stemning omkring festivalen. Flere peger på, at når sessioner afholdes ude i byen, fremstår størrelsen af festivalen ikke så tydeligt, hvorfor nogle deltagere vælger at tage på arbejde eller hjem fremfor at køre rundt mellem lokationerne. Derudover udtrykker flere bekymring omkring, at det er vanskeligt at tage impulsivt til sessioner, der ligger langt væk. En lige så stor del af respondenterne fremhæver, at decentraliseringen af sessioner bidrager med fordele, Aarhus har så meget at byde på, så det blandt andet i form af at det åbner op for udnyttelsen ville være tosset ikke at bruge byen til at af forskellige typer af lokationer. De mener, at der skabe et fedt event. ( ) Hvorfor gør man ligger en værdi i, at deltagere til festivalen kan komme ud og møde virksomhederne i øjenhøjde, fremfor ikke det til et kendetegn for IWDK, at udover at det er spændende præsentationer og et spændende program, så er det det traditionelle seminar-setup man ofte kender fra konferencer. Derudover understøttes ejerskab og incitament for afholdelse af events blandt værtsvirksom- også en smag på, hvad Aarhus kan, og hvad Aarhus har at byde på. hederne, da de kan invitere deltagere ud på deres hjemmebane, hvor de selv har kontrollen. Alt i alt lægges der vægt på, at Aarhus by bør inddrages mere til at gøre IWDK interessant. Aarhus har meget at byde på af restauranter, kulturelle events m.m., og i kombination med et stærkt professionelt program kan dette bidrage til at skabe en unik og konkurrencedygtig festival. 3.4 Spor og sessioner De fleste af respondenterne svarer, at sporopdelingen er for overordnet til at kunne anvendes som vejledning til, hvilke events der er interessante for den enkelte deltager. Flere respondenter påpeger, at ved færre spor, der ikke overlapper, kan disse bedre anvendes til inddeling af sessionerne og skabe bedre overblik og klarere fokus i sessionerne. Flere respondenter udtrykker et ønske om større og mere fokuserede sessioner fremfor mange, da de Jeg ved ikke, om temaerne er særligt befordrende, det har ikke ret meget indflydelse har oplevet svagt fremmøde til nogle sessioner. Med et udbud på 94 sessioner i 2017 har deltagerne haft på de ideer vi måtte få til arrangementer. et bredt udbud at vælge imellem, hvorfor der har Der ville jeg mere tænke i, hvor mange der været konkurrence blandt de værtshavende virksomheder. De peger således på et behov for mere kommer, og hvem er målgrupperne. centraliseret afholdelse af større sessioner, så udbuddet formindskes i antal, med henblik på at nedbringe konkurrence og sikre større fremmøde på de afholdte sessioner. Derudover påpeges hjemmesiden som et kritikpunkt, da flere partnere vurderer, at den ikke tilbyder tilstrækkeligt overblik over, hvad festivalen har at byde på. Som det primære deltagerinterface er der behov for en mere brugervenlig hjemmeside, der giver mulighed for at søge på de relevante kriterier, og som kan guide de enkelte deltagere til de sessioner, der er mest oplagte.

8 3.5 Festivalens identitet Der er bred enighed blandt partnerne om, at festivalens faglige niveau er passende til det nuværende format, men hvis der for alvor skal tiltrækkes bestemte fagligheder eller en bestemt type specialiseret arbejdskraft, skal der være mere fokuserede spor/sessioner. Events for borgere har altid været en del af IWDK, selvom festivalen primært er en erhvervsfestival, hvilket tallene også bekræfter, idet 79 % deltager ud fra "Vi kan ikke altid lave noget, hvor alle skal være med, for så får vi det ikke løftet til et en professionel interesse. Dog er festivalen af nogle niveau, hvor det hører hjemme. De ting, blevet oplevet som en folkelig festival. Flere mener, at jeg ser rundt i verden, som virkelig formår hvis deltagerne skal have højere udbytte af festivalen, at løfte sig til et højt niveau, de tør godt er der behov for mere fokus på business-deltagerne sortere nogen fra. og fagligt dybe diskussioner, fremfor det brede og folkelige fokus der ses i dag. Andre mener, at samlingen af borgere og virksomheder er den komposition, der skaber de bedste rammer for diskussioner omkring digitalisering og internetøkonomi. 3.6 Oprettelse af betalingsspor En tilbagevendende diskussion de seneste år har været muligheden for oprettelse af et betalingsspor, hvor der betales for deltagelse mod løfte om topklasse-sessioner og prominente talere. En klar overvægt af respondenterne argumenterer for, at tiden er inde til at afprøve konceptet. Argumenterne er en forhåbning om, at det vil kunne Hvis man skal tiltrække professionelle udefra, så skal der være et meget højt styrke engagementet blandt deltagere, da deltagelse kræver betaling, at det vil give flere ressour- niveau, og der tænker jeg, at det kunne give mening at have nogle åbne events, cer til booking af mere prominente talere, og at som er gratis, og noget, som er betalt, og det vil skabe en højere erhvervstilslutning til festivalen grundet forøget forventning til udbytte af som er masterclasses ( ). deltagelse. Nogle respondenter er dog tilbageholdende over for den kommercielle udvikling af festivalen og advarer imod at lade den del fylde så meget, at den tager fokus fra de gratis events. De lægger vægt på, at IWDK er unik, netop fordi det ikke er en traditionel konference, men en festival. 3.7 Samarbejde med Sekretariatet Der er enighed om, at Sekretariatet har levet op til forventningerne, og de fleste lægger vægt på hurtigt svar og berigende sparring omkring sessioners bidrag til festivalens fortælling. Der er dog forslag til forbedringer af sponsorat-strukturen. For flere er det uklart, hvilke fordele man får ved eksempelvis at være guldsponsor. Derudover blev der udtrykt et ønske om gennemsigtighed ift. anvendelsen af specifikke sponsorbidrag, så det kunne passe på strategiske mærkesager og styrke argumentet for ressourcebevilling i partnernes organisationer.

9 4. ANBEFALINGER I dette afsnit præsenteres udarbejdede anbefalinger på baggrund af ovenstående interviewbesvarelser, samt øvrig indsamlet data. Der er blevet identificeret flere mulige anbefalinger, hvoraf nogle er blevet noteret, med ikke uddybet i denne rapport. Indledningsvist vil disse blive benævnt, hvorefter de fem kerne-anbefalinger beskrives mere udtømmende. Slutteligt præsenteres en sammenfatning af anbefalingspunkterne med henblik på belysning af de forventede afledte effekter. I ovenstående evalueringsresultater var der på tværs af respondenter udbredt enighed om behov for fokusering af festivalens indhold, såfremt den skal udvides fremadrettet. Formålet er ikke at ekskludere de borgerrettede sessioner, men at højne det faglige niveau på tværs af festivalen med henblik på tiltrækning af flere professionelle fagfolk, både i form af talere og deltagere og ved at højne det faglige udbytte for deltagende virksomheder. "Det er jo både med sigte på den private sektor, den offentlige sektor, digital dannelse af borgere i al almindelighed, så det både er en faglig festival og en bred og borgerlig festival. Så bliver det jo virkelig så bredt som muligt, og hvis man laver en festival for alle, så er der jo risiko for, at man ikke rigtig rammer nogen, og det kan måske også gøre det sværere at markeds- Det er derudover identificeret et behov for revurdering af anvendelsen af spor til festivalen. Sporopføre IWDK. delingen har hidtil været så bred, at en stor del af de afholdte sessioner kunne have ligget inden for flere temaer. Hvis sporene blev mere specifikke og mindre overlappende, kunne de være mere anvisende for deltagerne og bidrage med klarere opdeling af sessionernes fokus. Vi har snakket lidt om, hvordan vi får det her med sponsorater til at skabe værdi ( ). Vi snakkede om, om vi kunne sponsorere en keynote til åbningen, og at det så ville fremgå af programmet ( ), og at det på den måde bliver mere målrettet, og vi på den måde bedre kan retfærdiggøre det sponsorat. Yderligere blev der afdækket ønske om justering af partner-fordelene. Netværk mellem partnerne er en central motivation for at være sponsor, og i den forbindelse bør netværksarrangementer og partnermiddage prioriteres fremadrettet. Derudover bør anvendelsen af specifikke sponsorater gennemskueliggøres ved at lade partnerne vælge mellem, hvilke omkostninger de vil dække med deres sponsorater, og lade dette fremgå af programmet. Dette ville tillade partnerne at vælge omkostningsaktiviteter, der passer på deres image og strategi og dermed gøre det lettere at retfærdiggøre sponsorbidrag. Det blev ligeledes italesat, at flere sessioner havde skuffende deltagerfremmøde, hvorfor nogle store sessioner burde kombineres og lægges i forlængelse af hinanden. Eksempelvis benævnes Pioneer Awards som en event, der med fordel kunne afholdes i forlængelse af åbningsceremonien.

10 Fokus på rekruttering Engager uddannelsesinstitutioner og studenterforeninger med henblik på at tiltrække flere talenter til festivalen. 4.1 Anbefaling 1: Flere studerende Adgang til den digitale talentmasse er en af de helt centrale motivationer for at deltage i festivalen for mere eller mindre alle respondenter. Studerende udgør en væsentlig del af sådanne talenter. I 2017 var kun 17 % af deltagerne studerende, hvilket er et fald på 4 procentpoint ift. sidste år, og der har således været hård konkurrence mellem virksomhederne om at fange de studerendes interesse og etablere dialog. Med henblik på at efterkomme ønsket om øget adgang til unge talenter bør de danske uddannelsesinstitutioner i højere grad engageres. Derfor bør Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, CBS osv. kontaktes og inddrages. Studenterforeningerne på de respektive universiteter bør ligeledes kontaktes, da de ofte er tættere på den individuelle studerende. Foruden forøgelse af antallet af studerende er der behov for oprettelse af sessioner, der faciliterer dialog mellem virksomheder og studerende. Derfor bør der oprettes events, der kan fungere som fora for denne interaktion. Eksempler på sådanne events kunne være: Company Dating: De deltagende virksomheder forbereder stande, hvor de studerende kan komme og snakke med dem en ad gangen. Case competition/workshops: De værtshavende virksomheder forbereder cases, som de studerende løser i grupper, mens virksomhederne interagerer og sparrer med dem. Slutteligt kunne der med fordel være en præmie til vinderholdet. Sociale arrangementer, hvor studerende kan indsende CV og motiveret ansøgning, og virksomhederne dernæst udvælger kandidater, som inviteres ud eller lign. Internationalisering Øget fokus på tiltrækning af talere og deltagere fra udlandet særligt Norden og Nordeuropa Anbefaling 2: Internationalisering Internationalisering af festivalen anses som en nødvendighed for at kunne tiltrække store virksomheder og udefrakommende talent. I 2017 var 89 % af deltagerne af dansk nationalitet. Derfor anbefales fokus på markedsføring til og invitation af udenlandske deltagere og talere fra Norden og Nordeuropa. Dette stiller desuden krav til det faglige niveau af sessioner og temaer, da det kræver et solidt salgsargument at tiltrække medarbejdere fra udenlandske virksomheder. Derudover vil der være behov for flere engelsksprogede sessioner. "Internet Week som brand er for bredt og for kedeligt ( ), hvis man kan give det en kant eller en Aarhus -flavour folk elsker jo at komme til Aarhus hvis man på en eller anden måde kan destillere det og så sige: Det her er the next big thing, og I skal til Aarhus for at se det, for de andre er for store - du ved lidt ligesom The Burning Man, det er lidt mere intimt. ( ) Det ville man i hvert fald også kunne sælges til folk udefra, i hvert fald i Norden og Nordeuropa.

11 IWDK s unikke inddragelse af Aarhus er et essentielt argument, eftersom Aarhus er et navn, der sælger i Norden. Kombineret med et fagligt stærkt program vurderes det muligt at tiltrække flere deltagere og talere fra udlandet end hidtil. En bredere markedsføring og internationalisering af festivalen kan desuden tiltrække flere deltagere fra andre dele af Danmark. I 2017 kom hele 83 % af deltagerne fra Business Region Aarhus alene (67 % fra selve Aarhus), hvilket peger på, at festivalen er overvejende lokal. Ved tiltrækning af deltagere og talere fra udlandet og resten af Danmark kan IWDK for alvor begynde at profilere sig som en attraktiv festival. Et muligt tiltag mod en internationalisering af festivalen er at søge mod en mere international navngivning. En partner foreslog Internet Week Nordics som et muligt navn på baggrund af det stærke internationale image, som Norden har. Figur 2: Geografi Opret betalingsspor Afprøv ideen om et betalingsspor, der er mere konferencepræget. 4.2 Anbefaling 3: Opret betalingsspor På tværs af respondenterne er der udbredt enighed om, at tiden er moden til afprøvning af et betalingsspor. Sporet har til hensigt at skabe engagement fra deltagerne og tilbyde en fokuseret profil til de deltagende virksomheder, som afsætter arbejdsdage til deltagelse. Der er således behov for events og talere af høj professionel kvalitet, hvilket der vil være flere ressourcer til at sikre på et sådan spor. Argumentet for deltagelse i IWDK ville blive stærkere, særligt for større virksomheder og professionelle topfolk. Betalingssporet vil stille høje krav til kvaliteten af sessionerne og skabe højere forventninger til udbyttet. På trods af billetprisen kan dette give anledning til endnu højere deltagertilslutning end i 2017, da virksomhederne bedre vil kunne retfærdiggøre afsætningen af arbejdstimer de pågældende arbejdsdage ved et stærkere løfte om udbytte af viden. Det ville være nødvendigt at booke talere og beslutte temaer til dette spor i god tid, så det kan anvendes i markedsføring af festivalen, længe inden den løber af staben. De store talere vil kunne skabe øget presseopmærksomhed, hvorfor der med fordel kunne indgå pressetid med journalister som en del af kontrakterne. "Vækstmulighederne som sådan ligger jo nok i det kommercielle spor, altså hvordan man kan få det ind, for det er svært at se, hvordan festivalsporet kan blive meget større. Det tror jeg ville blive noget rod. Det er væsentligt at bemærke, at betalingssporet skal fungere parallelt med den gratis del af festivalen, så de resterende spor og borgersporet ikke forstyrres. IWDK adskiller sig fra lignende konferencer i at rumme en bredere dialog, crowdsourcede events og en festivalopbygning, og man bør være varsom med at bevæge sig væk fra dette koncept. Derfor anbefales, at der oprettes mindst ét betalingsspor i 2018, så konceptet kan blive afprøvet.

12 Gentænk lokationer Gentænk hele tilgangen spredning af lokationer. Udnyt muligheden for at centralisere forretningssporet og forøg inddragelsen af Aarhus by. 4.3 Anbefaling 4: Gentænk lokationer Som beskrevet i sektion 2.3 Spredning af lokationer er der flere synspunkter i spil på i forhold til lokation, idet nogle taler for at brede festivalen ud og udnytte byens muligheder, mens andre taler for at centralisere festivalen omkring 2-3 lokationer med henblik på at skabe bedre rammer for netværk og øget samling omkring festivalen. Det vurderes imidlertid muligt at kombinere begge synspunkter ved at centralisere de fleste af de businessrettede events omkring Dokk1, Rådhuset og Navitas og samtidig bibeholde mulighed for afholdelse af større events ude i byen på andre tidspunkter. Centralisering af afholdelse af erhvervssporet vil tilbyde bedre muligheder for netværk mellem deltagerne, da de forbliver samlet mellem sessionerne. Derudover er der fare for, at noget af stemningen forsvinder, hvis det bliver for spredt. Generelt benævnes udfordringer med lavt deltagerantal til sessionerne, så en mere samlet placering af disse kunne bidrage til et større deltagerantal, eftersom de mere impulsivt vil kunne tage til nærtliggende events. Det ville derudover være fordelagtigt at oprette mødelokaler til break-out sessions, hvor deltagere kan sætte sig ind i tilfælde af nyopståede relationer, samt et areal med borde og opladestationer, så deltagerne kan finde siddepladser og eventuelt arbejde mellem sessioner. Byen Aarhus bør samtidig bringes i spil til IWDK. Byen har mange muligheder for kulturelle arrangementer i form af restauranter, vinbarer, caféer og lign. og afholdelse af mindre, intime arrangementer, hvor deltagerne får tilbudt anderledes indtryk end dem, man sædvanligvis forventer af en konference. IWDK kan få svært ved at konkurrere med andre konferencer, hvis det faglige er det eneste, den har at byde på, mens det at inddrage byen giver en enestående sammensætning, som konkurrenterne endnu ikke har. Figur 3: Gentænkning af lokationer Således vurderes det nødvendigt at kombinere de to synspunkter og på den måde gentænke den måde hvorpå lokationer bliver anvendt til festivalen. Målet er som udgangspunkt at opnå en festival, hvor business-sessioner afholdes centralt med henblik på at sikre stemning, netværk og tilslutning, mens andre sessioner kan afholdes ude i byen på andre tidspunkter, såsom eftermiddage og aftener, og tilbyde deltagerne en social og kulturel dimension. Således styrkes både det fagligt professionelle fundament og det kulturelle og lokale aspekt, som gør IWDK til noget særligt.

13 Hjemmesiden Videre udvikl hjemmesiden, så den bliver mere overskuelig og matcher festivalens fremtidig ambitionsniveau. 4.4 Anbefaling 5: Hjemmesiden Der er identificeret et behov for videreudvikling af hjemmesiden, internetweekdenmark.com, som af flere betegnes som rodet og uoverskuelig, særligt i forbindelse med at finde frem til events. Hjemmesiden er det primære interface mod deltagerne, og med unikke besøgende og sessioner har den været velbesøgt i Dog kan det af disse tal afledes, at diskrepansen mellem antallet af deltagere og antallet af besøgende på hjemmesiden er høj, hvorfor mange har besøgt hjemmesiden, men ikke valgt at deltage i festivalen. Derfor bør der prioriteres ressourcer til at videreudvikle hjemmesiden med øget overskuelighed, så den tilbyder besøgende en mere præcis præsentation af festivalen, fange interessen og give klart overblik over, hvilke events og spor festivalen kan tilbyde. Der er desuden blevet italesat et behov for at kunne sortere events på tidsrum, eftersom mange deltagende vælger ud fra, hvornår de har tid. Hjemmesidens funktionalitet skal tilstræbe at afspejle festivalens fremtidige ambitionsniveau, således nye initiativer kan få størst mulig effekt. 4.5 Oversigt over anbefalinger Anbefalingerne kan med fordel anskues som en helhed. Hvert af tiltagene tilbyder særlige forventede effekter, men det vurderes, at afkastet forstærkes ved implementering af alle anbefalingerne. Figur 4 illustrerer de forventede effekter af anbefalingspunkterne. Fokus på rekruttering Internationalisering 1 Flere unge talenter til festivalen skaber bedre vækstgrundlag for deltagende virksomheder Internationalisering af festivalen understøtter tiltrækning af virksomheder og talenter fra andre steder end lokalområdet Gennem tiltrækning af flere digitale talenter til festivalen styrkes virksomhedernes og regionens grundlag for vækst på dette område. Opret betalingsspor Gentænk venues Betalingsspor skaber rammerne for en faglig stærkere profil Gentænkning af venue-tilgangen styrker netværksmuligheder, deltageropbakning og inddragelse af Aarhus by Styrkelse af den faglige t profil, bedre netværksmiljø samt inddragelse af Aarhus by er centrale tiltag med henblik på at skabe en unik og attraktiv festival for erhvervslivet. Hjemmesiden Videre udvikl hjemmesiden, så den bliver mere overskuelig og matcher festivalens fremtidig ambitionsniveau. Forbedret deltageroplevelse og overblik sikrer deltagertilslutning Figur 4: Oversigt over forventede effekter ved anbefalingspunkter

14 Evaluering BILAG 1 METODEBESKRIVELSE Som grundlag for udarbejdelsen af rapporten har Rambøll Management Consulting haft afgang til kvantitative data indsamlet over Sli.do til sessionerne i IWDK Med ca respondenter i denne undersøgelse vurderes stikprøven repræsentativ for populationen. Rambøll Management Consulting har desuden haft adgang til festivalens hjemmeside internetweekdenmark.com. Der er blevet afholdt 17 kvalitative interviews med repræsentanter fra udvalgte partnere af festivalen herunder repræsentanter for erhverv, uddannelse og organisationer mv. De pågældende interviews er afholdt personligt eller telefonisk og har været bygget op omkring åbne spørgsmål med henblik på at få rige, dybe og kvalitative svar fra respondenterne.

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. marts 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den østjyske byregion.

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

29. august kl på Aarhus Rådhus, lokale 398. Siden sidst er der kommet anbefalinger fra regeringens digitale vækstpanel, hvilket har givet

29. august kl på Aarhus Rådhus, lokale 398. Siden sidst er der kommet anbefalinger fra regeringens digitale vækstpanel, hvilket har givet 29. august kl. 15-17 på Aarhus Rådhus, lokale 398. 1. Velkomst og status ved Niels Højberg Siden sidst er der kommet anbefalinger fra regeringens digitale vækstpanel, hvilket har givet anledning til interessevaretagelse

Læs mere

Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne

Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne Håndværkerne -1 Svarandel 46% af adspurgte Svarandel 46% af adspurgte 2 Håndværkerne - 2 Svarandel 46% af adspurgte Svarandel 46% af adspurgte 3 Hvad var det

Læs mere

Dansk Design Center. Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt

Dansk Design Center. Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt Dansk Design Center Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar 2016 Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt 1 1. Baggrund Om undersøgelsen 2 Om undersøgelsen Undersøgelsens

Læs mere

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV?

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? Toprække De senere år har budt på en række evalueringer af centrale virkemidler på erhvervs- og innovationsfremmeområdet. Evalueringerne

Læs mere

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD I foråret 2015 besøgte CompanYoung tre af landets universiteters åbent hus-arrangementer. Formålet hermed var at give indblik i effekten af åbent hus og

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Evaluering af Internet Week Denmark

Evaluering af Internet Week Denmark E Evaluering af Internet Week Denmark Juli 2014 Udarbejdet af LB Analyse for Aarhus Kommune Indhold 1 Indledning... 3 2 Evalueringens hovedkonklusioner... 4 3 Evalueringens formål og metode... 6 4 Internet

Læs mere

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Socialøkonomi er totaløkonomi Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Januar 2019 Socialøkonomi er totaløkonomi Vision Vi frisætter skjulte talenter hos mennesker og hjælper virksomheder med at skabe

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING INTERNATIONALISERINGSNETVÆRKETS KONFERENCE DEN 29. APRIL 2015 KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING V. REKTOR LAUST JOEN JAKOBSEN 1 INTRO Formålet med kortlægningen er at understøtte realiseringen af 2020-målene

Læs mere

Studentervæksthus UCL. Kompasset

Studentervæksthus UCL. Kompasset Studentervæksthus UCL Introduktion I Studentervæksthus UCL Skaber du noget nyt med din profession Sætter du din faglighed i spil på nye måder Lærer du at handle på dine idéer Udfordrer du dit talent Udbygger

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN Kommunikationsstrategi for Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er et redskab, der skal medvirke til at udvikle

Læs mere

Guide til LinkedIn. Dos and Don ts på LinkedIn. Professionaliser din virksomheds omdømme på de sociale medier:

Guide til LinkedIn. Dos and Don ts på LinkedIn. Professionaliser din virksomheds omdømme på de sociale medier: Professionaliser din virksomheds omdømme på de sociale medier: Guide til LinkedIn Dos and Don ts på LinkedIn Skrevet af: Line Poulsen, Konsulent i DI Handel Harald Tokerød, Strategisk Digital Rådgiver

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 18. juni 2018 Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Læs mere

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator

Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model. Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Udarbejdelse af sponsorstrategi den kommunale model Jeppe Madsbad Lauritzen, Promovator Program 1. Sponsering (Kort!) om Promovator Hvad kan sponsering, og hvad siger forbrugerne til sponsering Hvordan

Læs mere

Årsberetning for året 2008.

Årsberetning for året 2008. Årsberetning for året 2008. Så er det igen blevet tid til at se tilbage på endnu et år i NOCA, og jeg vil derfor her gøre status over foreningens aktiviteter i 2008. Som også vil være temaet for konferencen

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

STRATEGI FOR DANMARKS DIGITALE VISUELLE INDUSTRI

STRATEGI FOR DANMARKS DIGITALE VISUELLE INDUSTRI STRATEGI FOR DANMARKS DIGITALE VISUELLE INDUSTRI FRA EN VERDEN I TEKST TIL EN VERDEN I BILLEDER Danmarks digitale visuelle producenter inden for animation, film, spil, tv og XR samles i én erhvervsalliance,

Læs mere

Bliv samarbejdspartner med ASV

Bliv samarbejdspartner med ASV Bliv samarbejdspartner med ASV ASV er Aarhus Studenternes Volleyforening, der er blandt Danmarks største og ældste volleyball klubber. Klubben består af en stor andel medlemmer, primært studerende, fordelt

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

work-live-stay southern denmark

work-live-stay southern denmark work-live-stay southern denmark Nærværende notat kan anvendes af den enkelte kommune til fremlæggelse i politiske udvalg i forbindelse med drøftelse af foreningen og dens aktiviteter herunder især Bosætningskoordinator-initiativet.

Læs mere

TALENT & DIVERSITY SUMMIT 2018 UNLEASH THE POTENTIAL

TALENT & DIVERSITY SUMMIT 2018 UNLEASH THE POTENTIAL TALENT & DIVERSITY SUMMIT 2018 UNLEASH THE POTENTIAL CENTRALVÆRKSTEDET, AARHUS 5. NOVEMBER 2018 WHY For første gang nogensinde afholder LEAD THE TALENT konferencen TALENT & DIVERSITY SUMMIT, mandag d.

Læs mere

Strategi for internationalt samarbejde 2020

Strategi for internationalt samarbejde 2020 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 6. junij 2016 Strategi for internationalt samarbejde 2020 Esbjerg Kommune 2016 I Vision 2020 og Vækststrategi 2020 er det et mål, at Esbjerg Kommune bliver mere international.

Læs mere

Medlemstilfredshed i Business Faxe Copenhagen. Udarbejdet af Lars Huge

Medlemstilfredshed i Business Faxe Copenhagen. Udarbejdet af Lars Huge Medlemstilfredshed i Business Faxe Copenhagen Udarbejdet af Lars Huge Metode 377 inviteret og rykker én gang pr. e-mail 62 svar Svarprocent 16,4 % 2 Analysemodel Key metrics Samlet tilfredshed Loyalitet

Læs mere

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017 1 Pejlemærker for KU frem mod 2029 Revideret version 3. januar 2017 Understøttelse 2 3 Formål med pejlemærkerne for KU frem mod 2029 Drøftelserne om pejlemærkerne for KU frem mod 2029 har fungeret som

Læs mere

Danmark taber videnkapløbet

Danmark taber videnkapløbet Organisation for erhvervslivet 10. december 2008 Danmark taber videnkapløbet AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK OG KONSULENT MADS ERIKSEN, MAER@DI.DK Danske virksomheder flytter mere og mere forskning

Læs mere

RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017

RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017 RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017 VISION FOR RYGAARDS SKOLE At sikre vores langsigtede fremtid som en enestående skole med kristne værdier, et højt fagligt niveau og en vision om, at uddannelse

Læs mere

REKRUTTERINGSYDELSER

REKRUTTERINGSYDELSER REKRUTTERINGSYDELSER REKRUTTERING REKRUTTERING Smutvej til den rigtige kandidat Vi leverer et professionelt match mellem jeres behov, kandidatens kompetencer og vores database med over 7.000 profiler.

Læs mere

Videnrådgivernes internationale aktiviteter

Videnrådgivernes internationale aktiviteter DI VIDENRÅDGIVERNE - ANALYSE September 2014 Videnrådgivernes internationale aktiviteter DI Videnrådgiverne har i medlemsundersøgelsen fra maj/juni 2014 spurgt medlemmerne om deres internationale aktiviteter.

Læs mere

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid AFSNITSNAVN HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE 1 unders kvanti øgelse tativ au AARHUS UNIVERSITET HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE KVANTITATIV UNDERSØGELSE Af Lars Esbjerg, Helle Alsted Søndergaard og

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Analyse af Aarhus 2017s effekt på de kreative erhverv. Casebaseret og kvalitativ analyse December 2017

Analyse af Aarhus 2017s effekt på de kreative erhverv. Casebaseret og kvalitativ analyse December 2017 Analyse af Aarhus 2017s effekt på de kreative erhverv Casebaseret og kvalitativ analyse December 2017 Indhold 1. Indledning 2. Konklusion 3. Vurdering af effekter 3.1. Netværk og relationer 3.2. Virksomhedernes

Læs mere

Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en

Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i 2007. Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en digital tidsalder - med mennesket i centrum. Maria Schwarz

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Analyse og Udvikling Forord Kolding Kommunes fundraising-strategi skal bidrage til at skabe merværdi i realiseringen af kommunens vision og

Læs mere

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017 1 Overvej, hvad tillid betyder for dig. Det kan både være i personligt regi og i professionelt regi. Måske er det faktisk ikke så forskelligt fra hinanden. Skriv det ned på en seddel, så du bliver tvunget

Læs mere

Program. Faaborg 1. feb Status Outdoor Sydfyn 2017

Program. Faaborg 1. feb Status Outdoor Sydfyn 2017 Faaborg 1. feb. 2017 Status Outdoor Sydfyn 2017 Outdoor Sydfyn blev afviklet den 19.-21. august 2016. Umiddelbart efter festivalen blev der gennemfør en evaluering blandt deltagerne. Med afsæt i godt 200

Læs mere

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Formål: Projektet Videnformidling og Dialog via nye kanaler Vi&Di, vil via konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen skabe opmærksomhed på, at sociale medier

Læs mere

Horsens Kommunes biblioteksstrategi. Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum

Horsens Kommunes biblioteksstrategi. Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum Horsens Kommunes biblioteksstrategi Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum Indledning Det moderne folkebibliotek navigerer i et komplekst og digitaliseret samfund. Det er under konstant udvikling

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Internationaliseringsudvalget Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Horsens d. 18. august 2014 NOTAT Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Horsens er en international studieby

Læs mere

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Demokratisk samtale På Landsmødet 2017 blev det besluttet at igangsætte en evaluering af, hvordan vi i Alternativet udvikler politik. Hovedbestyrelsen

Læs mere

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER I forbindelse med modtagelse af Miljøstyrelsen har de fynske kommuner arrangeret en række bosætningsevents, som havde til formål at åbne op for potentialet i at flytte

Læs mere

Sailing Aarhus strategisk platform 2015 +

Sailing Aarhus strategisk platform 2015 + Sailing Aarhus strategisk platform 2015 + 1 Hvem er vi og hvad er vores formål? Sailing-Aarhus (SAA) er et foreningssamarbejde mellem sejlklubber i Aarhus Kommune og som er medlemmer af Dansk Sejlunion.

Læs mere

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her.

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her. ENERGI TIL MERE En af vores store forcer i Esbjerg Kommune er vores evne til at stå sammen om at løse udfordringer og få det optimale ud af de muligheder, der byder sig. Derfor er Vision 2025 en fælles

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering - Copenhagen Games 2018 Københavns Kommune har modtaget en ansøgning fra Copenhagen Games om 1 mio. kroner til afvikling

Læs mere

Har din virksomhed en

Har din virksomhed en SÅDAN Har din virksomhed en SÅDAN rekrutteringsstrategi? DI SeRViCe DI giver dig gode råd til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere Kampen om medarbejderne er i gang Medarbejderne er et af de vigtigste

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

SPONSORANALYSE OG EFFEKTMÅLING

SPONSORANALYSE OG EFFEKTMÅLING SPONSORANALYSE OG EFFEKTMÅLING HVAD KAN VI GØRE FOR DIG? Sponsoranalyse- og effektmålingsredskaberne kan benyttes inden for alle sponsorområder sport, kultur eller velgørenhed og hvad enten du arbejder

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 22. september 2008 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Evaluering af Eliteidræt Århus 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2013

Kommunikationsstrategi 2013 Kommunikationsstrategi 2013 4 STYRKER x 3 MÅLGRUPPER x 3 TRIN Baggrund Kommunikationsstrategien 4 x 3 x 3 er sammen med kommunikationspartnerne udviklet af den nyetablerede fælles kommunikationsafdeling

Læs mere

Internationale principper. for Aalborg Kommune

Internationale principper. for Aalborg Kommune Internationale principper for Aalborg Kommune 2018-2021 De internationale principper for Aalborg Kommune sætter dagsordenen for, at vi kan blive bedre og opnå mere ved aktivt at inddrage internationale

Læs mere

NETVÆRKET FOR FREMTIDENS TURISMEFREMME 2. SÆSON.

NETVÆRKET FOR FREMTIDENS TURISMEFREMME 2. SÆSON. NETVÆRKET FOR FREMTIDENS TURISMEFREMME 2. SÆSON. Hvad skal morgendagens turistkontor beskæftige sig med? Hvor ligger de nye opgaver, de nye måder at betjene gæster, turister og partnere på? Hvor skal omsætningen

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Referat fra mødet i MBA-studienævnet Fredag den 13. april 2018 kl Bygning 2630 lokale 102

Referat fra mødet i MBA-studienævnet Fredag den 13. april 2018 kl Bygning 2630 lokale 102 Referat fra mødet i MBA-studienævnet Fredag den 13. april 2018 kl. 14.15-15.45 Bygning 2630 lokale 102 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2012

Nyhedsbrev februar 2012 Nyhedsbrev februar 2012 Kære medlemmer, kære partnere Så viser kalenderen 2012, og endnu et halvt år er gået siden sidste nyhedsbrev fra Moment Talent. Vi håber I alle er kommet godt og sikkert ind i det

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

SPEJLBILLEDER. Identiteter og relationer på Skive Station. Indhold

SPEJLBILLEDER. Identiteter og relationer på Skive Station. Indhold SPEJLBILLEDER Identiteter og relationer på Skive Station Indhold 1. vision 2. visualiseringer 3. interaktion 4. spejlsalen 5. related work 6. økonomisk bæredygtighed 7. involvering 8. nytænkning 9. specifikationer

Læs mere

evaluering af Naturmødet 2018

evaluering af Naturmødet 2018 den korte version evaluering af Naturmødet 2018 dobbelt op i 3 år Siden Naturmødet så dagens lys i 2016, har ambitionen været at fordoble mødets volumen hvert år de første tre år. Den ambition er indfriet,

Læs mere

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi fordi vedligehold er mennesker

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi fordi vedligehold er mennesker Netværk for optimering af drift og vedligehold Strategi 2017-2019 fordi vedligehold er mennesker Strategi 2017-2019 Side 2 DDV strategien for 2017-2019 er en opdatering af strategien fra 2015, revideret

Læs mere

Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017

Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017 Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017 Rapport RAMBØLL 19-12-2017 Indhold 3 Indledning Kort om undersøgelsen samt indledning 4 Overordnede konklusioner Udvikling siden 2013 og 2015, på tværs

Læs mere

Holstebro Goes Global. Effektmåling og evaluering af vækstinitiativ

Holstebro Goes Global. Effektmåling og evaluering af vækstinitiativ Holstebro Goes Global Effektmåling og evaluering af vækstinitiativ Ole Bisleth Oktober 2014 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Opgavens indhold og fremgangsmåde... 3 1.1.1 Evaluering og effektmåling af eksportfremstød

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender LinkedIn Velkommen Loyalitetsreglen Folk køber fra dem, de kender Grundlaget for succes Opbygning af netværk Løbende optimering, justering & udvikling Ressourcer til planlægning, administration & produktion

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2017 1 Indhold INDLEDNING... 3 UNDERSØGELSENS HOVEDKONKLUSIONER... 3 FRIVILLIGE ANTAL OG FUNKTIONER... 3 DELTAGERE I IT-AKTIVITETER... 3 UDBUDDET AF IT-AKTIVITETER...

Læs mere

SDU RIO Partnerskab. Offentlige organisationer.

SDU RIO Partnerskab. Offentlige organisationer. SDU RIO Partnerskab Offentlige organisationer www.sdu.dk/blivpartner VI HAR JERES NÆSTE MEDARBEJDER! Vi tilbyder en bred vifte af muligheder for markedsføring og kommunikation, direkte kontakt med de studerende

Læs mere

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere

Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn

Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn Skab jobmuligheder og gode relationer med LinkedIn // 16. maj 2011 Vi tror på værdien i at dele viden //1 Vi tror på værdien i at dele viden! Hos Digital Works sikrer vi, at virksomheder og organisationer

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Afrapportering Turismefokuseret erhvervsserviceindsats. Herning 5. september 2013

Afrapportering Turismefokuseret erhvervsserviceindsats. Herning 5. september 2013 Afrapportering Turismefokuseret erhvervsserviceindsats Herning 5. september 2013 1 Indledning Torsdag den 5. september mødtes 21 deltagere til workshop i Innovatorium, Herning for at diskutere og følge

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune ønsker at styrke kommunikationsindsatsen

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

Side 1 af 11. Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune

Side 1 af 11. Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune Side 1 af 11 Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune 1 Side 2 af 11 Indhold 1. Baggrund og gennemførelse 2. Virksomhedernes vurdering af erhvervsklimaet

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Bilag til pkt. 5. Strategi- og handlingsplan for work-live-stay 2013 2015. Baggrund. Strategiske mål 2013 2015. Marts 2014 1. Forslag fra bestyrelsen

Bilag til pkt. 5. Strategi- og handlingsplan for work-live-stay 2013 2015. Baggrund. Strategiske mål 2013 2015. Marts 2014 1. Forslag fra bestyrelsen Bilag til pkt. 5 Forslag fra bestyrelsen Strategi- og handlingsplan for work-live-stay 2013 2015 Baggrund Mangel på højtuddannede hæmmer vækst og beskæftigelse på såvel kort som langt sigt og kan medføre

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland.

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbyder Opgaven bliver udbudt af projektet: Stærke turismekompetencer - Kvalitetsløft gennem online tilstedeværelse. Dette projekt

Læs mere

12. november Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016

12. november Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016 12. november 2015 Regional aftale for Væksthus Hovedstadsregionen 2016 Denne regionale aftale mellem Væksthus Hovedstadsregionen og KKR Hovedstaden er enslydende med den aftale, der indgås mellem KKR Sjælland

Læs mere

DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER

DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER Thomas Christensen Bestyrelsesformand i Divisionsforeningen & adm. direktør i OB Indhold 1. Kommerciel platform og udfordringer 2. Fan

Læs mere

7. maj Sagsnr Eventvurdering - Copenhagen Games Dokumentnr

7. maj Sagsnr Eventvurdering - Copenhagen Games Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT 7. maj 2018 Eventvurdering - Copenhagen Games 2019 Københavns Kommune har modtaget en ansøgning fra Copenhagen Games om 1 mio. kroner

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere