Overblik. Høringsnotat lokalplan 656, Viby bymidte

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overblik. Høringsnotat lokalplan 656, Viby bymidte"

Transkript

1 Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. AV Dir. tlf Høringsnotat lokalplan 656, Viby bymidte 18. september 2018 Overblik Lokalplan 656 for Viby bymidte har været i høring fra den 29. juni til den 7. september Kommunen har modtaget 8 skriftlige høringssvar, hovedsagelig fra lokale borgere og foreninger samt erhvervsstyrelsen. Der har været holdt borgermøde den 22, august 2018, hvor der deltog ca. 50 borgere. Deltagerne var hovedsagelig lokale borgere og erhvervsdrivende. Lokalplanforslaget er i store træk blevet modtaget positivt og der har været stor interesse for Viby bymidtes udvikling. Debatten har væsentligst gået på bekymring for om der fremover vil være nok parkeringspladser til rådighed for de handlende og for Biblioteks- og kulturhusets brugere. Bekymringerne har ikke givet anledning til ændringer i lokalplanen, da det er forvaltningens vurdering, at den samlede parkeringskapacitet rigeligt dækker parkeringsbehovet. Derudover er der en del borgere og handlende, som ikke ønsker en ny dagligvarebutik i området på nuværende tidspunkt, hvilket begrundes i, at det vil true de nuværende butikker. Disse bemærkninger har heller ikke givet anledning til ændringer af lokalplanen idet vurderingen bygger på detailhandelsanalyser, der viser at der før eller siden vil være behov for endnu en dagligvarebutik, når bymidten og Skousbo efterhånden bliver udbygget. Det er vigtigt, at en sådan butik placeres i bymidten, så den kan være med til at skabe liv og aktivitet i byen. Herudover er der interesse fra detailhandelsbranchen for at placere butikker i området. Her er det vigtigt, at kunne anvise et sted, som ligger centralt og ikke f.eks. ved en indfaldsvej. I forbindelse med udarbejdelsen af udbudsmateriale til Biblioteks- og kulturhuset er forvaltningen blevet opmærksom på, at etagearealet bør øges fra 1400m 2 til 1500m 2 for at kunne rumme de ønskede faciliteter. Dette imødekommes, da det ikke vil få negativ betydning for lokalplanens intentioner. Herudover kan udvendig solafskærmning af Biblioteks- og Kulturhuset blive nødvendig, idet det kan blive vanskeligt at opfylde indeklima-/energikrav uden udvendig solafskærmning i forhold til de aktiviteter, som skal foregå i huset. Der vil blive stillet krav til udformning af solafskærmning i udbudsmaterialet for entreprisen for biblioteks- og kulturhuset. Derfor vil det kunne forsvares, at undtage bestemmelsen om solafskærmning fra biblioteks- og kulturhuset (lokalplanens delområde 1). Udover dette er der foretaget mindre redaktionelle ændringer i lokalplanforslaget. Se alle høringssvarene her [link].

2

3 Resume og svar på alle bemærkninger Nr. Navn Bemærkning Forvaltningens vurdering Forvaltningens indstilling 1. Inga Skjærris Roskilde Boligselskab SYD, Toftehøjen 2. Erhvervsstyrelse n, Karin Jensen 3. Viby antenne / v. John Farre a. Ønsker ikke, at de nuværende p- pladser i den sydlige del af Tofthøjvej, som betjener omsorgscentret ændres eller reduceres. a. Mener ikke, at der er redegjort for, om lokalplanen vil kunne have konsekvenser for produktionsvirksomheder jf. oversigt over nationale interesser i kommuneplanlægningen a. Områdets boliger bør/skal sikres tilslutning (eller forberedes for tilslutning) i form af tomrør og/eller kabler fra de i området værende digitale infrastruktur udbydere (fiber/adsl/antenne) Da parkering til ny boligbebyggelse som udgangspunkt foregår på egen grund, vil de nuværende p-pladser, som anvendes af omsorgscentret fortsat kunne anvendes til dette formål. Det er lokalplanens intention, at forbedre og forskønne Tofthøjvej. På den baggrund vil der kunne ændres på placeringen af P-pladserne i forbindelse med opstribning og ny beplantning i området. Efter aftale med Erhvervsstyrelsen, indføjes teksten, som vist i højre kolonne. De anførte forhold kan ikke reguleres i en lokalplan, men det er en rigtig god idé at tænke disse forhold ind i planlægningen fra starten. Bemærkningerne sendes videre til boligselskabet Domea, der opfordres til at medtage bemærkningerne i planlægningen af bebyggelsen. Der indføjes et afsnit i lokalplanens redegørelse under Miljømæssige forhold, med følgende indhold: Det er ved gennemgang af virksomheder i nærområdet vurderet, at ingen af virksomhederne har tilladelse til at udlede forurening udover de vejledende grænseværdier for støj, lugt, støv eller anden luftforurening ved egen matrikelgrænse. Det vurderes således at lokalplanen ikke vil skærpe vilkårene for nærliggende produktionsvirksomheder.

4 4. Marianne Selch Bøgevænget 15 a. Ønsker at der indtænkes alternative midlertidige, eller modulanvendte - udvidelsesmuligheder i det nye biblioteks- og kulturhus, så Viby også fremover kan være vært for store kulturelle arrangementer og folkefester Det nye bibliotek og kulturhus får ganske rigtigt en sal med plads til væsentlig færre tilskuere end Cosmoshallen, men til gengæld med plads til væsentlig flere tilskuere end i det nuværende hus med koncertsal i KulturCosmos. Størrelsen er vurderet som passende i samråd med bl.a. KulturCosmos selv, efter det var blevet politisk besluttet, at hallen skulle rives ned. Den nye sal vil kunne rumme mange aktiviteter udover koncerter, fx forestillinger for børn, barselsgymnastik og maget andet. Desuden vil det nye hus indeholde værksted til forskellige aktiviteter. 5. 4H Hanne Høy Gør opmærksom på, at lokalplanen ikke rummer grønne områder eller faciliteter, til foreningens mange udendørs aktiviteter i Viby Bymidte fremover. Ønsker at der fortsat bliver plads til aktiviteter som byhaver, bålhygge, sommer sjov, kaninhop mm. Større arrangementer som store loppemarkeder eller store koncerter vil man kunne lægge andre steder i Viby, fx sportshallen eller udendørs, afhængig af arrangementets art. Udviklingen af Viby bymidte er et byfortætningsprojekt, som skal skabe mere aktivitet og liv i byen. Lokalplanen skaber rammerne for dette, men også for grønne arealer, men i mindre skala og med andre typer aktiviteter, end de udendørs aktiviteter, som 4H har lavet. Det er ikke udelukket, at nogle af de beskrevne aktiviteter der har været i bymidten kan fortsætte, hvis der kan findes plads, men må nok som udgangspunkt foregå andre steder i byen. 6. Michael Andersen, Foreslår, at man ophæver yderligere 2 servitutter. Det kan være en mulighed, at der i Skousbo områdets grønne kile kan indtænkes nogle af disse aktiviteter, men det afhænger af, om der kan etableres nogle offentligt tilgængelige udearealer. Om dette er en mulighed vil vise sig efterhånden som udbygningen af området skrider frem og ejerforholdene fastlægges. a. Servitutten omkring hegn er åbenlyst forældet idet

5 Ternevej 25 a Dok om hegn, hegnsmur mv b Dok om forbud mod bebyggelse mv 7. Viby Cityforening Den ene strider mod lokalplanen og den anden er blot (muligvis) overflødig). ad a) Servitut fra om hegn Bestemmelsen blev oprindelig tinglyst på matr. 9dm og lyder således, jf. bilag 1: "4. Køberen påtager sig hegnspligt mod øst og syd, hvilken bestemmelse vil være at lyse servitutstiftende med påtaleret for ejeren af matr.nr. 9-a Viby." Ifølge et gammelt matrikelkort er matr. 9dm blevet lagt sammen med andre matrikler og er i dag en del af matr. 9hl. Har med gul markeret hvor hegnet skal være ifølge servitutten. Når dette sammenlignes med kortet i lokalplanen så kan man se, at der således er krav om, at der er et hegn tværs over parkeringspladsen: Udsnit fra matrikelkort. a. parkering Ønsker ikke færre P-pladser når der kommer væsentligt større aktivitetsniveau. Mener parkeringsnormen generelt er for lav. Tror ikke på dobbeltudnyttelse af p- pladserne, idet der også i forretningernes åbningstid vil være behov for p-pladser til bibliotek og kulturhus. Mener ikke Tofthøjvej bør ændres og ønsker ikke reduktion af p-pladserne, da de gode parkeringsforhold er en forudsætning for at tiltrække kunder ude fra. Ønsker ikke reduktion af p- pladsstørrelserne. ejendommen ikke længere eksisterer. Kommunen har for længst negligeret denne servitut, idet der i dag er både bygninger og p-plads hen over hvor der skulle være opsat hegn. Den påtaleberettigede kan kvittere servitutten til aflysning eller den kan aflyses pga. forældelse. Hvis den skal aflyses i forbindelse med lokalplanen skal den være i strid med formålet og/eller en direkte anvendelse i en af lokalplanens paragraffer. Det er den ikke umiddelbart. Ydermere ligger halvdelen af hegnsforpligtelsen uden for lokalplanområdet, hvorfor servitutten ikke kan aflyses i sin helhed pba. Lokalplanen evt. kun delvist. b. Servitutten omkring forbud mod bebyggelse omhandler et område der i servitutten skal friholdes for bebyggelse. Det ligger udenfor lokalplanens område, hvorfor lokalplanen ikke kan fortrænge servitutten. a. Det er forvaltningens vurdering, at parkeringskapaciteten vil være tilstrækkelig selv om antallet af pladser reduceres lidt. Ved at flytte lidt rundt på p-pladserne kan der skabes en langt mere klar forbindelse mellem Søndergade og Tofthøjvej og bedre plads til et kulturhus, der kommer til at ligge mere frit. P-pladsen bliver mere grøn og trafiksikkerheden bliver bedre. Det samme gælder parkering på Tofthøjvej, som får et profil som i Søndergade. Flere træer og klarere disponering af p- arealerne. Forvaltningen har vurderet, at der i dag er overskud af parkeringskapacitet med de p-pladser der er i området.

6 Derfor udnyttes dette overskud delvis til de nye byfunktioner, som lokalplanen giver mulighed for. I planen er der gjort plads til den nødvendige parkering inden for hvert boligområde, således at parkering i forbindelse med boliger ikke belaster de offentlige p- pladser. Parkering for delområde 3 bliver dog delvist offentlig. Forvaltningen har løbende gennem flere år lavet parkeringsoptællinger for at kunne følge parkeringskapaciteten i Viby bymidte. Der har ikke været tegn på fuldt udnyttet parkering ved Tofthøjvej på noget tidspunkt, selv ikke på en lørdag formiddag, hvor den mest intense brug af byen finder sted. På den baggrund har forvaltningen vurderet, at parkeringskapaciteten godt kan udnyttes mere effektivt. Bl.a. derfor har vi sat parkeringsnormen lavt, hvilket også fremgår af lokalplanens redegørelse side 11. b. Mener ikke der er brug for ny dagligvarebutik nu og det bør tages ud af lokalplanen. På et senere tidspunkt om 30 til 40 år vil det blive aktuelt og der foreslås at en dagligvarebutik bedre kan placeres ved fx Søndergade 6-8 og de bagvedliggende arealer langs banen, som alligevel ikke vil være attraktive til boliger. Eller Skolevej (Mellem Kro og Rema) kunne rumme en mulighed for placering af ny dagligvarebutik på sigt. Ønsker flere mindre butikker - og gerne i forskellige størrelser, butikslokaler evt. med fælles baglokalefaciliteter. b. Forvaltningen har fået udarbejdet detailhandelsanalyser, der viser at der før eller siden vil være behov for endnu en dagligvarebutik, når bymidten og Skousbo efterhånden bliver udbygget. Det er vigtigt, at en sådan butik placeres i bymidten, så den kan være med til at skabe liv og aktivitet i byen. Herudover er der interesse fra detailhandelensbranchen for at placere butikker i området. Her er det vigtigt, at kunne anvise et sted, som ligger centralt og ikke f.eks. ved en indfaldsvej. Om der vil kunne rummes mulighed for etablering af dagligvarebutik et andet sted i byen kan ikke udelukkes, men det er forvaltningens vurdering, at den mest

7 hensigtsmæssige lokalisering vil være på ejendommen Tofthøjvej 10, som det fremgår af lokalplanen. Lokalplanen giver mulighed for etablering af en eller flere mindre butikker ud over en dagligvarebutik inden for lokalplanens delområde 3. c. Ønsker en skarpere formulering eller nogle mere specifikke krav til facadematerialer og fremtoning, nu det kommer til at udgøre så stor en del af Vibys fremtidige bymidte. Her har vi mulighed for at udfordre nogle bygherrer til at lave noget særligt i stedet for noget sædvanligt. c. En lokalplan kan desværre aldrig sikre god arkitektur, men kun rammesætte den kommende bebyggelse. Derfor er det en fordel, at den kommende bebyggelse, som opføres i delområderne 1, 2 og 5 placeres på kommunalt ejet areal og at bebyggelsen opføres som alment boligbyggeri. På den baggrund har kommunen - ud over bestemmelserne i lokalplanen mulighed for at styre bebyggelsernes udseende og udformning via en købsaftale. Bestemmelserne for bygningsudformning er derfor mere detaljerede i delområde 3, som er privatejet. ændring d. Mener at der mangler at blive indtænkt klimasikring i lokalplanen. P-pladser eller torv kunne evt. anvendes som skybrudsbassin. d. Lokalplanområdet modtager kun overfladevand fra nærområdet ved skybrud og det giver derfor ikke mening at etablere skybrudsbassiner, som forudsætter tilstrømning fra et større område.. 8. John Christensen a. Ønsker ikke biblioteket nedrevet a. Byrådet har, med beslutningen om etablering af et nyt biblioteks- og kulturhus, ønsket at sætte skub i udviklingen af Viby. Med denne beslutning vil grunden, hvor det eksisterende bibliotek ligger i dag kunne udnyttes til boligformål. b. b.

8 Ønsker ikke kun opført ældreboliger, men også ungdomsboliger eller singleegnede boliger, så befolkning kan blandes. Lokalplanen muliggør boligbyggeri på 3 lokaliteter og det er netop tanken, at disse bebyggelser skal indeholde et varieret udbud af forskellige boligtyper, herunder ældreegnede-, single-, ungdoms- og familieboliger, c. Lokalplanområdet bør begrænses, så det slutter, hvor Tofthøjvej (vejlitra 7000s) slutter, idet det ikke giver mening, at inddrage Toftehøjens matrikel, da deres areal er bymidten og butikkerne der, uvedkommende. c. Det har været nødvendigt, at inddrage en del af omsorgscentrets matrikel, som omfatter en del af Tofthøjvejs areal, da det er hensigten at forbedre og forskønne parkeringsarealerne på hele Tofthøjvej, men også for at opnå en samlet parkeringsløsning for omsorgscentret og den nye bebyggelse i delområde 2. d. Undrer sig over hvorfor nuværende lægehus og tandlægehus ikke er med i området, idet klinikkerne skulle flyttes på Torvet og give plads til flere ældreboliger. d. Det har desværre ikke været muligt at indgå aftale med læge- og tandlægehuset om at flytte praksis på nuværende tidspunkt. Derfor er disse ejendomme ikke omfattet af lokalplanen. e. Ønsker ikke Tofthøjvej smallere, med parkering i siden. Er bekymret for om der er taget højde for at der skal kunne komme udrykningskøretøjer til omsorgscenter og den røde blok (Tofthøjvej 16/18), der er en årsag til, at der er P-forbud langs vejen i dag. e. Adgang for udryknings- og renovationskøretøjer, samt øvrige tunge køretøjer er indarbejdet i det fremlagte forslag. f. P-pladser ved den røde blok og Toftehøjen bør ikke regnes med i p- pladser til butikker, boliger mv. til bymidten. De har intet med det at gøre, men bør være til rådighed for beboere og f. De offentlige p-pladser på Tofthøjvej indgår i en samlet pulje for alle de parkeringsbehov, som der er i området. I den forbindelse muliggør lokalplanen, at der kan etableres flere p-pladser på ejendommen Tofthøjvej 16/18, hvis der viser sig behov for det.

9 brugere de steder. g. Mener ikke at biblioteks- og kulturhuset skal have mulighed for interessant og opsigtsvækkende facader men ønsker at bevare miljøet, facade udtrykket, byggestilen. Ønsker at "genopføre" mejeriet, i samme stil og udtryk, så byens og hovedgadens indtryk og stil bevares. Mener at byggeriet bør holdes inden for nuværende bygningers rammer, så det ikke kommer til at berøre nuværende p- plads på Torvet. g. Da det desværre ikke har været muligt at bevare det gamle mejeri, har byrådet ønsket, at der udskrives en totalentreprisekonkurrence for det nye biblioteks- og kulturhus. På den baggrund har det ikke været et ønske, at lægge sig fast på at kopiere mejeriets arkitektur, men at nyfortolke området samtidig med, at den nye bygning dog skal forholde sig til de eksisterende bygningers byggestil og udtryk samt de øvrige omgivelser. Ang. p-plads på Torvet, se under punkt 7a. h. P-pladsen på Torvet bør forblive uforandret. Mener at investeringen i forskønnelsen af stationspladsen, Torvet og Søndergade er spildt ved at ændre den. Desuden vil det at vende pladsen give spildplads og flere skader på biler, både pga. smalle p-båse og ind og udkørsel fra båsene. h. Det er korrekt, at der i nogen grad må ændres på noget beplantning som for nylig er etableret på Torvet. Forvaltningen har vidst, at der med den nye plan kunne blive ændret på forholdene. Derfor er beplantningen forberedt på at kunne genbruges og flyttes. Det er forvaltningens vurdering, at den foreslåede ændring af p-pladsen ikke medfører, at der opstår skader på de parkerede biler. Tværtimod vurderes ændringen mere trafiksikker. Se i øvrigt under punkt 7a. i. Ønsker ikke nye bygninger i 4 etager. i. Den maksimale tilladte højde for det nye byggeri er ikke på 4, men på 3½ etage på en meget lille del af bebyggelsen i delområde 5, hvor højden ikke vil være til gene for naboerne. Det er forvaltningens vurdering, at området her godt kan tåle lidt højere bebyggelse end i den øvrige del af Viby bymidte, f.eks. i området ved Søndergade.

10 j. For at øge sammenhængen i byen, også de butikslokaler, som ligger i nærheden af Vestergade, kunne det være en ide, at skabe en sti fra Tofthøjen til Søndergade ved nummer 19. j. Forslaget om etablering af en sti ligger uden for lokalplanens område. Men idéen vil blive taget med i det videre arbejde med at skabe bedre forbindelser i byen. k. De overgange, flisebelægninger, som er i Søndergade, var oprindelig tænkt som bump, men pga. bussen, blev de, som de er i dag. Nu bussen ikke længere kører gennem byen, har man så overvejet at hæve disse flader til de bump, som var tanken? k. Nej, der er på nuværende tidspunkt ingen planer om at etablere bump på Søndergade. Forvaltningens egne forslag til ændringer Nr. Navn Bemærkning Forvaltningens vurdering Forvaltningens indstilling Forvaltningens egne forslag til ændringer (skrives med blåt) Forvaltningen er blevet opmærksom på, at etagearealet på biblioteks- og kulturhuset bør øges fra 1400m 2 til 1500m 2. Forvaltningen er blevet opmærksom på, at udvendig solafskærmning på Kulturhuset kan blive nødvendig, idet det kan blive vanskeligt at opfylde indeklima- /energikrav uden udvendig solafskærmning i forhold til de aktiviteter, som skal foregå i huset. Der vil blive stillet krav til udformning af solafskærmning i udbudsmaterialet for entreprisen for biblioteks- og kulturhuset. Derfor vil det kunne forsvares, at undtage bestemmelsen om solafskærmning fra lokalplanens delområde 1. I 5.1 under delområde 1 ændres teksten 1400m 2 til 1500m ændres til følgende indhold: 6.8 Solafskærmning Faste markiser samt baldakiner og halvtage må ikke opsættes. Skrift på markiser skal være diskret og må kun finde sted på markisens kant.

11 6.8.1 Etablering af udvendig solafskærmning på bygninger må kun ske i form af markiser, i princippet udformet som vist på visualisering oven for. Markiser må kun opsættes i stueetagen min. 2,8 m over fodgængerzonen. Markisen skal kunne rulles ind efter lukketid Inden for delområde 1 gælder ikke.

12

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss Planafsnittet Adam Voss Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 47393 Brevid. 2195608 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af høringssvar lp 517 for boliger ved Dalen Viby

Læs mere

Overblik. NOTAT: Høringsnotat

Overblik. NOTAT: Høringsnotat Plan og Udvikling Sagsnr. 313638 Brevid. 3257726 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Høringsnotat 2. september 2019 Overblik Lokalplan 685 for Hørhusene og tillæg 18 til Kommuneplan

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

HVIDBOG - LOKALPLAN 145

HVIDBOG - LOKALPLAN 145 HVIDBOG - LOKALPLAN 145 INDKOMMEN BEMÆRKNING LOKALPLANENS TEKST INDSTILLING Der er kommet 34 bemærkninger både fra borgere i og uden for lokalplanområdet angående højden af byggeriet på Stevnsvej 3 (Vallø

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr. 246187 Brevid. 2229089 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609 for seniorboliger ved Kong Valdemars Vej og Sankt Agnes Vej

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609 for seniorboliger ved Kong Valdemars Vej og Sankt Agnes Vej By, Kultur og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 196762 Brevid. 1711242 Ref. SPC Dir. tlf. 46 31 35 43 sunepc@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Til: Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Dato: 20. januar 2014 Sagsbeh.: jen Sagsnr.: 10/7600 Byrådet

Læs mere

Om kommune- og lokalplaner

Om kommune- og lokalplaner Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger i grove træk, hvor der skal være boliger, erhverv, butikscentre, grønne områder osv. Kommuneplan

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A. A 1. A 1.1. A 1.1.1. Linette Jensen Lundeparken 4 Linette Jensen er utilfreds med, at der bygges så høje huse så centralt. Mener, at

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. maj 2004 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 HØRINGSNOTAT januar 2017 LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT Side 1 af 10 Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til nr. 317.3, Fasanvej HØRINGSNOTAT Maj 2017 Forslag til Tillæg nr. 1 til 317.3, Fasanvej har været fremlagt i offentlig

Læs mere

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. LED Dir. tlf. 46 31 35 06 gunillasr@roskilde.dk Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal

Læs mere

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50 Emner i nabo-udtalelser Parkeringsforhold Forvaltningens bemærkninger I forbindelse med første naboorientering var der væsentlig flere bemærkninger angående parkeringsforhold. Der er modtaget færre bemærkninger

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19. Side 1/15

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19. Side 1/15 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19 Side 1/15 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar og forslag samt By og Miljøs vurdering Kopi

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Etageboligområde Rugårdsvej 33y Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere

NOTAT. Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger

NOTAT. Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger Bevaring af Tuen som naturområde De fleste indkomne henvendelser indeholder ønske om, at Tuen bevares

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge LOKALPLAN 5-13.1 Brugsen i Herfølge KØGE KOMMUNE 1990 LOKALPLAN 5-13.1 BRUGSEN I HERFØLGE INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side Lokalplanens baggrund 3 - formål - - indhold 3 Forhold til ekst. planer 4

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

Tillæg nr. 16 til. Kommuneplan 2009. Landsbyen Mejlby. Offentligt område O710, Mejlby

Tillæg nr. 16 til. Kommuneplan 2009. Landsbyen Mejlby. Offentligt område O710, Mejlby Tillæg nr. 16 til Kommuneplan 2009 Landsbyen Mejlby Offentligt område O710, Mejlby Rebild Kommune marts 2012 Indledning Rebild Kommune vedtog den 29. oktober 2009 Kommuneplan 2009 for Rebild Kommune endeligt.

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt.

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. LOKALPLAN NR. 1.38 l B2 Hotel Søfryd i Jyllinge. Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. Lokalplanens baggrund og formål Baggrunden for at udarbejde denne lokalplan for området

Læs mere

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. april 2018 Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1077, Arkitektskole

Læs mere

Lokalplanområdet. Lokalplan 202. Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2

Lokalplanområdet. Lokalplan 202. Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2 Lokalplanområdet Lokalplan 202 Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2 TEKNISK FORVALTNING Marts 2006 Lokalplan 202 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for lokalplanen 4 Formål med lokalplanen 4

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

LOKALPLAN Lokalplan Et institutionsområde ved Gildbroskolen

LOKALPLAN Lokalplan Et institutionsområde ved Gildbroskolen LOKALPLAN 1.28 Lokalplan 1.28 Et institutionsområde ved Gildbroskolen Ishøj Kommune 1999 2 Lokalplanens baggrund og formål I forbindelse med opførelsen af Gildbro Al-klub indgik etablering af periodevis

Læs mere

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2.

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2. Allerød Kommune Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk NABOORIENTERING Matr. nr. 4bc Lillerød By, Lillerød, Fritz Hansens Vej 23, Teater

Læs mere

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 For et område til centerformål i Farsø. Læsevejledning Når et område lokalplanlægges, fastlægges der i lokalplanen bestemmelser om formål og anvendelse af området,

Læs mere

Revideret redegørelse vedr. parkeringsregnskab, Lokalplan 338

Revideret redegørelse vedr. parkeringsregnskab, Lokalplan 338 Hvidovre Kommune Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre Hvidovre Kommune, Høvedstensvej 45, 2650 Hvidovre Til Bygge- og Planudvalgets og kommunalbestyrelsens medlemmer Center for Plan og Miljø Plan Byplanlægger:

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Til sagen Plan og Udvikling Sagsnr. 289079 Brevid. 2682827 Ref. PHF Dir. tlf. 46 31 35 67 pernillehf@roskilde.dk NOTAT: notat om behandling af høringssvar vedr. lokalplan 662 for bioliger i halområdet

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.051 og Lokalplan 4-2-115 Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2016-015115 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken

Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken Bilag 4 Oversigt over høringssvar og forvaltningens bemærkninger I det følgende er de forskellige indsigelser og kommentarer samlet under

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.029 og lokalplan 3-3-114 Boliger, Bygaden 28, Hasseris (2. forelæggelse) 2017-037562 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Lokalplan GL 55 for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Indholdsfortegnelse: PLANREDEGØRELSE Lokalplanens baggrund side 3 Lokalplanens område side 3 Lokalplanens formål side 4 Lokalplanens

Læs mere

Hvidbog over indsigelser LP 615

Hvidbog over indsigelser LP 615 Hvidbog over indsigelser LP 615 Forslag til lokalplan 615 for et blandet bolig- og erhvervsområde ved Sofielund Skovvej i Tankefuld har været offentliggjort i 8 uger med frist den 28-07-2016. Der er modtaget

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med indkomne bemærkninger til forslag til lokalplan 13.6 og forslag til kommuneplantillæg 8 - Blokland Kommunen har modtaget i alt 8 høringssvar. Denne hvidbog indeholder samtlige høringssvar,

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269649 Brevid. 2537559 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 631 for Det Høje C på Musicon 7. april

Læs mere

Lokalplan 1078 for boliger i Lellinge. Indsigelser og ændringsforslag

Lokalplan 1078 for boliger i Lellinge. Indsigelser og ændringsforslag Lokalplan 1078 for boliger i Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte indsigelse.

Læs mere

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 RÅDHUSPARKEN BRYGGERGÅRDSVEJ ASYLVEJ NYVEJ KILDEVÆLDETS ALLE SYDVESTVEJ STATIONSPARKEN TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 FEBRUAR 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 og Lokalplan GL90.1 for

Læs mere

Resumenotat. Resume af høringssvaret Teknik og Miljøs bemærkninger Indstilling

Resumenotat. Resume af høringssvaret Teknik og Miljøs bemærkninger Indstilling Side 1/5 Til: Sagsnr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-3-16 Resumenotat Vedr.: Kommentering af høringssvar Forslag til Lokalplan nr. 1126, dagligvarebutik og boliger ved Halgård Vest Dato: 27-04-2017 Dette

Læs mere

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. august 2016 Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1009,

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 5.025 og Lokalplan 5-1-104 Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) 2015-051258 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Plangrund forud for lokalplansforslag

Plangrund forud for lokalplansforslag Plangrund forud for lokalplansforslag Udstillingsbygning i tilknytning til Legoland Dato: 16. Januar 2017 Forvaltning Planafdeling Lokalplangrundlag Lokalplanområdets beliggenhed Lokalplanområdet er beliggende

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Område Byggeønske: Forvaltningens bemærkninger Løsning Underområde (Se vedhæftede tegning)

Område Byggeønske: Forvaltningens bemærkninger Løsning Underområde (Se vedhæftede tegning) Bilag 2. Oversigt over byggeønsker og -problemer ved Krimsvej Nedenstående oversigt over byggeønsker er lavet på baggrund af oplysninger fra grundejerne. Forvaltningens bemærkninger til de fremkomne ønsker

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde ved Trekroner syd

NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde ved Trekroner syd Kommunaldirektøren Erhvervsafdelingen Sagsnr. 279681 Brevid. 2510331 Ref. LAHN Dir. tlf. larshn@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde

Læs mere

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup

LOKALPLAN Udkast. Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup LOKALPLAN 7-1-109 Startredegørelse - Detailhandel, Klarupvej, Klarup 12.06.2017 Udkast Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 4 Projektet 5 Til lokalplanforslaget

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 5. Aalborg Midtby, hjørnegrunden Rendsburggade/Nyhavnsgade, Ungdomsboliger. Kommuneplantillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus og Lokalplan 1-1-118 (2. forelæggelse). 2013-33915. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-22 Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Indhold Lokalplanens baggrund 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Kommuneplan

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 587 for udvidelse af Jyllingecentret

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 587 for udvidelse af Jyllingecentret Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 203804 Brevid. Ref. PHF Dir. tlf. 46 31 35 67 pernillehf@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 587 for udvidelse

Læs mere

Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25

Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25 Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25 Formålet med lokalplan 1071 er at muliggøre Køge Idrætspark, som omfatter modernisering af Køge Stadion og etablering af nye faciliteter samt mulighed for

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED

LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED REDEGØRELSE Udarbejdet i henhold til Lov om planlægning 16. LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED Lokalplanens område ligger nord for Vestergade, syd og øst for Nygade samt vest for Torvegade. Lokalplanens område

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø Lokalplan nr. 54 Lægehus i Niverød Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 17. april 1985 Ikrafttrædelsesdato: 8. maj 1985 o GC UJ UJ o (go (oi >? QQ fuul n QQ n i M i i c= Indledning Dette hæfte indeholder lokalplan

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen Høring til 28. oktober 2017 Oversigt over høringssvar til lokalplan 50 for små og fleksible boliger på Kratkær/Brændekær Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse 1. Novafos, vandselskab Væsentligste indhold

Læs mere

Resume af væsentlige emner der blev fremlagt på borgermødet

Resume af væsentlige emner der blev fremlagt på borgermødet Plan og Udvikling Sagsnr. 266937 Brevid. 2281722 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk Opsamling på høringssvar: Forslag til lokalplan 626 for boliger ved Folden og Hegnet i Trekroner 21. februar

Læs mere

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017 Lokalplaner på vej 08. Maj 2017 1020 Malling syd - Forslag 1060 Idrætsanlæg på Vidtskuevej, Viby - Forslag 1061 Generationernes Hus. Aarhus Ø Forslag 1066 Erhvervsområde ved Søren Frichsvej - Forslag Lokalplan

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Erhvervs- og Borgerservice Plan og Byg Dato: 28.11.2014 Sags nr.: 14/5340 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Indledning Haderslev Kommune

Læs mere

Orienteringsbrev. Orientering om endelig ophævelse af lokalplan 4 for område i Outrup

Orienteringsbrev. Orientering om endelig ophævelse af lokalplan 4 for område i Outrup Orienteringsbrev Plan og Byudvikling Bytoften 2, 6800 Varde 79946922 Orientering om endelig ophævelse af lokalplan 4 for område i Outrup Den 24. november 2016 vedtog Varde Kommune administrativt at ophæve

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Lokalplan 01-040-0002. Spangsbjerg Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Maj 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte

Læs mere

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 I denne pjece kan du læse om forslag til ændringer af det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Detailhandel, Klarupvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Detailhandel, Klarupvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 6. Godkendelse af lokalplan 7-1-109 Detailhandel, Klarupvej, Klarup (2. forelæggelse) 2017-004039 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-109 endeligt uden ændringer.

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 39 for et område ved Kinovej i Vamdrup R E D E G Ø R E L S E VAMDRUP KOMMUNE Del af centerområde ved Kinovej Beliggende: 2 Lokalplanen omfatter et område på 403 m, beliggende

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Journalnr. : Team Planlægning Dato... : 26.06.2015 Ref... : KIMPL

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Journalnr. : Team Planlægning Dato... : 26.06.2015 Ref... : KIMPL LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Journalnr. : Team Planlægning Dato... : 26.06.2015 Ref.... : KIMPL R E F E R A T af møde om Lokalplanforslag 256 Fortunbyen Mødedato : 22.06.2015 Mødenr...

Læs mere

Resume fra borgermøde

Resume fra borgermøde Plan og Udvikling Sagsnr. 243428 Brevid. 2096731 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk 7. majl 2015 NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger til lokalplan 614 for boliger ved Himmelevvej

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269243 Brevid. 2397709 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 631 for Kildegården og kommuneplantillæg

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Kommunalbestyrelsen ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 20-12-2011 Dato: 21-11-2011 Sag nr.: KB 202 (ØU 253) (TMU 99) Sagsbehandler: Anne-Mette Volmer Sørensen Kompetence:

Læs mere

125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse

125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse 125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse 01.00G00-2016/14287 Sagsfremstilling Plan- og Miljøudvalget behandler sagen for at træffe beslutning om igangsættelse af

Læs mere