Forslag til lokalplan nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til lokalplan nr. 01-010-0010"

Transkript

1 Forslag til lokalplan nr Indre By, Erhvervs- og Serviceområde nord for Dokhavnen, Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 513, Serviceområde nord for Dokhavnen, Esbjerg By Marts 2015

2 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse og bebyggelse med henblik på anmeldelse i PlansystemDK. Byrådet udarbejder lokalplan: før der igangsættes større bygge- og anlægsarbejder, hvis et bestemt bymiljø ønskes skabt eller fastholdt, hvis et areal ønskes overført fra landzone til byzone, hvis en større bebyggelse ønskes nedrevet, hvis et område ønskes erhvervet til offentlige formål, eller hvis bygge- og anvendelsesmulighederne i øvrigt ønskes skærpet eller lempet væsentligt i forhold til gældende bestemmelser. Lokalplanen skal overholde kommuneplanens rammebestemmelser, men kan indskrænke de muligheder for anvendelse og bebyggelse, som kommuneplanen angiver. Udarbejdet af Plan, Teknik & Miljø i samarbejde med Ingeniør ne, arkitektfirmaet Rudolf Lolk A/S og Landsyd Fotos og visualiseringer Ingeniør ne og LOLK Tryk: Esbjerg Kommune

3 Forslag til lokalplan nr Indre By, Erhvervs- og Serviceområde nord for Dokhavnen, Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 513, Serviceområde nord for Dokhavnen, Esbjerg By. Redegørelse: Valsemøllen har et ønske om at udvide deres bygningsmasse med bygninger til lager og produktion. Den ønskede anvendelse samt omfang og placering af bebyggelsen kan ikke rummes i gældende lokalplan nr Dette lokalplantillæg er udarbejdet, for at give mulighed for anvendelsen og omfang. Samtidig skal tillægget sikre bestemmelser, der indpasser byggeriet til omgivelserne. I øvrigt er der med lokalplantillægget tilføjet en bestemmelse, der sikrer, at de nye bygninger i delområde B1 ikke skærper miljøkravene til omgivelserne. Med lokalplantillægget opdeles område B i delområderne B1 og B2, som vist på lokalplantillæggets matrikelkort, Bilag A. Valsemøllens byggeri skal placeres i det nye delområde B1. De nuværende bestemmelser for delområde B fortsætter med at gælde for delområde B2, mens det nye delområde B1 får nye bestemmelser. Forhold til kommuneplanen Lokalplanforslaget er ikke i overensstemmelse med Kommuneplan og ændring nr til kommuneplanen er derfor offentliggjort sammen med lokalplantillægget. I overensstemmelse med kommuneplanændringen fastlægges anvendelsen af delområde B1 til erhverv uden boliger, dvs. erhverv i form af miljøbelastende produktionsvirksomheder og levnedsmiddelfabrikker. Der kan gives mulighed for håndværks-, distributions- og kontorvirksomhed i området. Der må ikke tillades virksomheder, der i Håndbog om Miljø og Planlægning klassificeres højere end klasse 5. Der må ikke etableres virksomheder, der skærper miljøkravene til omgivende eksisterende virksomheder. Med kommuneplanændringen og lokalplantillægget prioriteres behovet for et nyt havnenært erhvervsområde og udviklingen af erhverv i forbindelse med havnen. Det nye delområde B1 ændres fra bymidte i form af serviceområde til et område med mulighed for tunge erhverv. Dermed reduceres bredden af det bælte bestående af serviceområder, der udgør en bufferzone mellem Esbjergs bymidte og erhvervsområderne ved havnen. Støjbestemmelser Kommuneplanen og lokalplanen forudsætter, at Miljølovens vejledende støjbestemmelser ikke overskrides i naboområderne. Forhold til gældende lokalplan Inden for lokalplanområdet gælder lokalplan nr Den væsentligste forskel mellem den gældende lokalplan og lokalplantillægget er, at lokalplantillæg nr fastlægger anvendelsen af det nye delområde B1 til erhverv. Derudover udvides det ene af byggefelterne i delområdet, således at kontaktzone II reduceres med 5 meter i bredden. Det andet byggefelt i kontaktzone I udvides med mulighed for at bygge et højere byggeri end hidtidigt. Lokalplantillæggets Matrikelkort, Bilag A erstatter Matrikelkort, Bilag A i lokalplan nr Lokalplantillæggets Lokalplankort, Bilag B erstatter Lokalplankort, Bilag B i lokalplan nr Lokalplantillæggets Illustrationsplan, Bilag C erstatter Illustrationsplan, Bilag C i lokalplan nr. 513.

4 Miljøvurdering I henhold til 2 stk. 1 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer er planen screenet, og det er vurderet, at lokalplantillægget ikke er omfattet af loven. Begrundelsen er, at lokalplantillægget ikke er omfattet af lovens bilag 3 og 4, og at lokalplanen ikke indvirker væsentligt på miljøet, herunder et internationalt naturbeskyttelsesområde. Afgørelse om ikke Miljøvurderingspligt og Screeningskema er indsat bagest i lokalplantillægget. Visualiseringer af muligt byggeri Med lokalplantillægget udskiftes visualiseringerne af det tilladte byggeri i redegørelsesdelen for lokalplan nr Det drejer sig om de to øverste visualiseringer på side 6 og de to visualiseringer på side 7 i lokalplan nr Der er i lokalplantillægget visualiseret to muligheder for byggeri i byggefeltet for erhverv på matr. nr. 1205c, som vist på lokalplankortet Bilag B. Visualisering 1 og 3 viser Fase 1, som er det byggeri Valsemøllen først og fremmest har et ønske om at bygge, hvor bygningen bygges i cirka 16 meters højde. Visualisering 2 og 4 viser Fase 2, som er den maksimale udnyttelse af byggemuligheden, som lokalplanen giver mulighed for i dette byggefelt. Dette er et byggeri i en maksimal højde af 24 meter. Visualisering 3 og 4 viser desuden byggeriet i byggefeltet i kontaktzone I, som vist på lokalplankortet, Bilag B. Dette byggeri kan med lokalplantillægget bygges i en maksimal højde af 7,5 meter over eksisterende terræn, hvilket er en forøgelse på ca. 2,5 meter i forhold til de ca. 5 meter, der var mulighed for i lokalplan nr Visualiseringerne er indsat på de følgende fire sider.

5 Eksisterende forhold i Havnegade, set mod vest. Grunden matr. nr. 1205c Havnegade-Toldbodvej ses til venstre. Visualisering 1. Skitse af Fase 1 på matr. nr. 1205c. Havnegade, set mod vest.

6 Visualisering 2. Skitse af Fase 2 på matr. nr. 1205c. Havnegade, set mod vest.

7 Eksisterende forhold i Havnegade, set mod syd. Der ses over grunden matr. nr. 1205c Havnegade-Toldbodvej med udsigt til Dokhavnen. Visualisering 3. Skitse af Fase 1 på matr. nr. 1205c Havnegade, ses til venstre, og den ny lagerbygning i kontaktzone I på 1. etage ses bag de parkerede biler.

8 Visualisering 3. Skitse af Fase 2 på matr. nr. 1205c Havnegade, ses til venstre, og den ny lagerbygning i kontaktzone I på 1. etage ses bag de parkerede biler.

9 Skyggediagrammer af muligt byggeri Med lokalplantillægget udskiftes skyggediagrammerne af det tilladte byggeri i redegørelsesdelen for lokalplan nr Det drejer sig om skyggediagrammerne på side 12 og 13 i lokalplan nr Der vises i lokalplantillægget to sæt skyggediagrammer med hver sin mulighed for byggeri i byggefeltet for erhverv på matr. nr. 1205c, som vist på lokalplankortet Bilag B. Dette skyldes, at Valsemøllen, som tidligere beskrevet, først og fremmest har et ønske om at bygge Fase 1, hvor bygningen bygges i cirka 16 meters højde. Denne mulighed vises på de første fire sider med skyggediagrammer. Fase 2, der er den maksimale udnyttelse af byggemuligheden på 24 meter, som lokalplanen giver mulighed for i byggefeltet, er vist på de sidste fire sider med skyggediagrammer. Skyggediagrammerne er indsat på de følgende otte sider.

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Høring fra den 10. marts 2015 til den 5. maj 2015 Har du bemærkninger eller ændringsforslag til lokalplanforslaget, skal du senest den 5. maj 2015 sende dem til: Esbjerg Byråd Plan, Teknik & Miljø Torvegade 74, Postboks Esbjerg

19 Med lokalplantillægget ændres og tilføjes følgende i lokalplanbestemmelserne for lokalplan nr. 513, serviceområde nord for Dokhavnen, Esbjerg By. (Tekst skrevet med fed, kursiv skrift er lokalplantillæggets ændringer og tilføjelser til eksisterende lokalplan nr Gennemstreget tekst, er de dele af bestemmelserne i lokalplan nr. 513, der udgår med lokalplantillægget). o at I første punkt i lokalplanens formål tilføjes mulighed for erhverv: sikre området anvendt til serviceerhverv og erhverv. o 2.2 ændres, så de nye delområder tilføjes: 2.2 Området opdeles som vist på lokalplankortet, Bilag B, i delområderne A, B B1, B2 og C. o 4.1 ændres så anvendelsen erhverv tilføjes samt miljøklassen hæves fra miljøklasse 4 til miljøklasse 5: 4.1 Området udlægges til erhverv, som f.eks. miljøbelastende produktionsvirksomheder og levnedsmiddelfabrikker og håndværksvirksomhed samt serviceerhverv, som f.eks. kontorer, liberale erhverv, klinikker bl.a. fitness center, lægehuse, parkeringshuse, engroshandel, distribution. Der må ikke tillades virksomheder der i Håndbog om Miljø og Planlægning klassificeres højere end klasse 4 klasse 5. Kun når det er nødvendigt for en virksomheds forsvarlige drift, teknisk opsyn, portnerbolig o. lign. kan der gives tilladelse til en bolig i tilknytning til virksomheden. Boligen kan ikke etableres, hvis boligen skærper miljøkravene til omgivelserne. o 4.3 ændres så bestemmelsen gælder for det nye delområde B2. Derudover er bestemmelsen uændret: 4.3 Delområde B B2 udlægges til serviceerhverv f.eks. kontorer, liberale erhverv, klinikker bl.a. fitness center, lægehuse, parkeringshuse, materiel til servicering og vedligeholdelse af havnen med tilknyttet mindre værksted, engroshandel og distribution. I delområdet må der ikke tillades virksomheder der i Håndbog om Miljø og Planlægning klassificeres højere end klasse 4. Kun når det er nødvendigt for en virksomheds forsvarlige drift, teknisk opsyn, portnerbolig o. lign. kan der gives tilladelse til en bolig i tilknytning til virksomheden. Boligen kan ikke etableres, hvis boligen skærper miljøkravene til omgivelserne. o Der tilføjes en ny bestemmelse 4.3.1, der gælder for delområde B1: Delområde B1 udlægges til erhverv uden boliger, dvs. erhverv i form af miljøbelastende produktionsvirksomheder og levnedsmiddelfabrikker. Der kan gives mulighed for håndværks-, distributions- og kontorvirksomhed i området. Der må ikke tillades virksomheder, der i Håndbog om Miljø og Planlægning klassificeres højere end klasse 5. Der må ikke etableres virksomheder, der skærper miljøkravene til omgivelserne. o 6.1 ændres så bestemmelsen gælder for delområderne B1 og B2. Derudover er bestemmelsen uændret: 6.1 Delområde B B1 og B2 vejbetjenes fra Toldbodvej og/eller Havnegade.

20 o Bestemmelse 6.7 ændres, så der tilføjes parkeringskrav for parkering for lager- og produktionsbygninger: 6.7 Der skal anlægges mindst 1 p-bås pr. 75 m 2 etageareal til serviceerhverv f.eks. kontorer, liberale erhverv, klinikker, lægehuse, engroshandel og distribution. Der skal anlægges mindst 1 p-bås pr. 75 m 2 etageareal til erhverv som produktion, fabriks- og værkstedsbygninger. Der skal anlægges mindst 1 p-bås pr. 50 m 2 etageareal til byfunktioner med mange deltagere som fitnesscenter og beslægtede aktiviteter. Der skal anlægges mindst 1 p-bås pr. 100 m 2 etageareal til lagerbygninger. Der skal anlægges mindst 1 p-bås pr. portnerbolig o. lign. Der stilles ikke krav om anlæggelse af p-båse ved anvendelse til parkering, materiel til servicering og vedligeholdelse af havnen med tilknyttet mindre værksted. o Bestemmelse 8.1 ændres, så bestemmelsen gælder for delområderne B1 og B2. Derudover er bestemmelsen uændret: 8.1 Bebyggelsesprocenten for hver enkelt ejendom må ikke overstige 300 % i delområderne B B1 og B2. o Bestemmelse 8.4 ændres, så beskrivelsen af størrelsen af byggefelterne ændres, så de passer med de ændringer der sker i delområde B1 og B2. Derudover er bestemmelsen uændret: 8.4 Størrelsen på byggefelter: Matr. nr: 1205d og del af 1205c 1205c 1205f Mål og afstandsforhold: Byggefelt med max. 1 etage: Max. 22 x 37 m. Max x ca.70 m (afstanden mellem Toldbodvej og deklarationsbælte for transmissionsledning) Længde af vestlige side: Max. 54 m Længde af sydlige side: Max. 23 m 1054a Byggefelt med max. 2½ etage: Længde af østlige side max. 30 m. Længde af nordlige side max. 37 m. Bredde max. 10 og max. 14 m. Byggefelt med max. 1 etage: Længde af vestlige sider max. 22 m. Længde af nordligste side max. 16 m. Afstand til eksisterende hus Mindst 7 m.

21 o Bestemmelse 8.8 ændres, så højden af byggeriet i kontaktzone I ændres. Derudover er bestemmelsen uændret: 8.8 Facadehøjden over eksisterende terræn til skæring med tag må ikke overstige en samlet højde, der svarer til 4 m i gennemsnit pr. etage. Dog må den 1 etagers bygning i kontaktzone nr. I have en bygningshøjde på maksimalt ca. 5m 7,5 m over eksisterende terræn, jf. betingelser for bygningshøjden i bestemmelse o Bestemmelse 9.3 ændres, så der tilføjes mulighed for at udføre facader med materiale i eternit, Derudover er bestemmelsen uændret: 9.3 Fritliggende nybyggeri skal bestå af klare moderne bygningsformer. Til facader kan anvendes facadeplader, glas, stål, beton og murværk. o Der tilføjes en ny bestemmelse 9.10 om facaders materialer i delområde B1: 9.10 Facader på bygninger i delområde B1 skal udføres i materialer med glatte overflader. Facader på bygninger i delområde B1 må ikke udføres med blanke eller reflekterende materialer. o Der tilføjes en ny bestemmelse 9.11 om facaders farver i delområde B1: 9.11 Facader på bygninger i delområde B1 skal overvejende fremstå i hvide nuancer. o Der tilføjes en ny bestemmelse 9.12 om facaders udtryk i delområde B1: 9.12 Facader på bygninger i delområde B1 skal løbende brydes af lodrette og vandrette materiale- eller detaljeskift, der underopdeler og giver en arkitektonisk variation i facaderne. o Bestemmelse 10.1 ændres, så kontaktzone II indskrænkes fra 15 m til 10 m. Derudover er bestemmelsen uændret: 10.1 På lokalplankortet, bilag B, er vist zonerne I, II og III til visuel kontakt mellem by og havn. Zonebredden er sådan: I: mindst 22 m. II: mindst 15 m 10 m. III: Synsvinkler er som vist på lokalplankortet. o Bestemmelse 10.3 ændres, så der ikke længere skal være udsigt fra Havnegade til inderste kajkant. Derudover er bestemmelsen uændret: 10.3 I zone nr. I må der inden for byggefeltet, vist på lokalplankortet, opføres en lagerbygning på 1 etage tilhørende virksomheden på matr. nr. 1205d. Lagerbygningen må ikke have en større bygningshøjde, end at der fortsat er udsigt for gående fra Havnegade til inderste kajkant, Dokhavnen og vandet. Den maksimale bygningshøjde på ca. 5m, svarer til det øvre eksisterende terrænniveau ud til Havnegade i det nordvestlige hjørne af delområde B.

22 Øvrige afsnit i lokalplan nr. 513 er uændret. Der henvises i øvrigt til redegørelse og bestemmelser i Lokalplan nr. 513, serviceområde nord for Dokhavnen, Esbjerg By. Midlertidige retsvirkninger Fra starten af den offentlige høringsperiode har lokalplanforslaget efter Planlovens 17 den midlertidige retsvirkning, at ejendomme inden for området ikke må bebygges eller udnyttes på en måde, der skaber risiko for foregribelse af den endelige plans indhold. Forbuddet omfatter også bebyggelse og anvendelse, der er i overensstemmelse med forslaget. En byggetilladelse, der er udstedt før offentliggørelsen af planforslaget, berøres ikke. Den foreløbige retsvirkning gælder indtil lokalplanen er offentliggjort efter endelig vedtagelse. Dog gælder den foreløbige retsvirkning højst ét år efter offentliggørelsen af lokalplanforslaget. Efter den offentlige høringsperiode, og inden Byrådets endelige vedtagelse af lokalplanen, kan Byrådet tillade, at ejendomme bebygges eller udnyttes efter forslaget, hvis dette er i overensstemmelse med kommuneplanen, og der ikke er tale om et byggearbejde m.v., der er lokalplanpligtigt. Retsvirkninger Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, efter Planlovens 18 kun bebygges eller anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Lovlig eksisterende bebyggelse eller lovlig anvendelse, som er etableret før offentliggørelsen af planforslaget, kan fortsætte som hidtil. Byrådet kan ifølge Planlovens 19 meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Mere væsentlige afvigelser fra planen kan gennemføres ved tilvejebringelse af ny lokalplan. Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanens formål, fortrænges af planen. Andre servitutter kan eksproprieres, når det er nødvendigt for planens virkeliggørelse. I henhold til 47 i Planloven kan der foretages ekspropriation af privates ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriation vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af lokalplanen. Såfremt byggeforholdene i øvrigt ikke er reguleret i nærværende lokalplan, gælder Planlovens og Byggelovens bestemmelser. Esbjerg Kommune har påtaleret, for overtrædelse af bestemmelserne i nærværende lokalplan. Vedtagelse Ovenstående forslag til Lokalplantillæg nr er udarbejdet efter Lov om planlægning (Lovbekendtgørelse nr. 883 af 18. august 2004), er vedtaget af Esbjerg Byråd den 3. marts 2015, med henblik på offentlig høring. Johnny Søtrup Borgmester Hans Kjær Direktør for Teknik og Miljø

23 1205h 109b ad dd 1205l 7000ei Borgergade Stålvej 112a ek Toldbodvej 1205p 1205i 1205d 1205o B1 A 1205c 1205n B2 1205a 1205f 1207r 7000cs Smedegade 7000cr 828b d Jyllandsgade Hulvejen Havnegade 1055c Kirkegade 7000di a c 1055a ^ Lokalplan grænse Lokalplan Delområde 1054a C Nordre Dokkaj 1205b Toldbodvej 1205m Ejerlav: Esbjerg Bygrunde 1205q Østre Dokkaj Britanniavej 1203n Østre Havnevej 1203a 1203h 1201b Bilag A Lokalplan Matrikelkort Dato : februar 2015 Mål 1 : 1000 Meter 0 12,

24

25 Kronprinsensgade Borgergade Stålvej Smedegade Toldbodvej I B1 6e A 3e B2 II * b Jyllandsgade Hulvejen C 2½e Havnegade Kirkegade Lokalplangrænse ^ Grænse for delområder Vej- og stiadgang * Tilslutning til sti Anvendelse Stiudlægning Erhverv, Byggefelt max. 1 etage Erhverv, Byggefelt max. 3 etager Erhverv, Byggefelt max. 6 etager Grønt område Træbeplantning Byggefelt for lagerbygning i 1 etage - forsat udsigt fra Havnegade Symbol evt. bilrampe - #forsat udsigt fra Havnegade Visuel kontaktzone Deklarationsbælter for transmissionsledning Bevaringsværdig bygning Toldbodvej III 1e a * Nordre Dokkaj Østre Dokkaj Britanniavej Østre Havnevej Bilag B Lokalplan Lokalplankort Dato : februar 2015 Mål 1 : 1000 Meter 0 12,

26

27 ^ Lokalplangrænse Byggefelter Evt. stiforbindelse Grønt område/ Træbeplantning Havnegade Visuel kontaktzone mellem By og Havn Evt. udvidelse af kontaktzone Sti/fortov Hulvejen Toldbodevej Nordre Dokkaj Østre Havnevej Dokhavn Østre Dokkaj Evt. stiforbindelse By/havn Britanniavej Bilag C Lokalplan Illustrationsplan Dato : februar 2015 Mål 1 : 1000 Meter 0 12,

28

29 Industrimiljø Teknik & Miljø Screenings og scopingsskema Screeningsresultat Er planen omfattet af Miljøvurderingsloven? Fastlægger planen rammer for anlægstilladelser eller arealanvendelser? [MVL 1.3, nr. 1] Nej Ja x Planen er omfattet af loven Screeningsafgørelse i henhold til MVL 3 Miljøvurdering Påvirker planen et Natura 2000-område væsentligt? [MVL 3.1, nr. 2] Nej x Ja Ja Er der tale om mindre område på lokalt plan eller små ændringer i gældende plangrundlag? [MVL 3,2] Ja x Nej Omfatter planen projekter på lovens bilag 3/4? [MVL 3,1, nr. 1 og 3] Nej x Vil planen kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet? jf. screeningsskema [MVL 3,1, nr. 3 og 3,2] Nej x Ja Telefon Telefax miljo@esbjergkommune.dk

30 Industrimiljø Teknik & Miljø Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: væsentlige mindre betydende ubetydelige ikke relevant Bemærkninger Begrundelser for vurdering, henvisning til hvorledes vurdering allerede indgår, eksempelvis andre planer, lovgivning mv. og/eller uddybning af hvad der bør undersøges nærmere. Biologisk mangfoldighed, flora, fauna Grønne byområder, dvs. grønne rekreative områder, kolonihaver, kirkegårde (kommuneplantema) Den biologiske mangfoldighed, herunder beskyttede arter Skovarealet Fredskov Internationale naturbeskyttelsesområder Naturbeskyttelsesområder, jf. planlovens 11a, punkt 13, dvs. arealer beskyttet af 3, klitfredning og naturfredning Økologisk forbindelse Afstanden til habitatområde Vadehavet med Ribe Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde er ca. 1,6 km. Det vurderes, at projektet ikke påvirker arterne på udpegningsgrundlaget. Potentielle naturområder Potentielle økologiske forbindelser Befolkningen Risiko for kriminalitet Trafikal tilgængelighed for alle Adgang til uddannelse og arbejde Menneskers sundhed Støjbelastning Der kan forekomme flere støjgener. Det er vigtigt at støjgrænserne for området overholdes. Badevandskvaliteten Luftforurening i byerne Der kan forekomme flere luftgener. Det er vigtigt at virksomheden etableres så disse gener mindskes mest muligt og luftvejledningen overholdes. Sunde boliger Kan evt. påvirke muligheden for i fremtiden at planlægge for velbeliggende og anvendelige opholdsarealer i den tilstødende ramme, Hovedcenter med boliger. Trafiksikkerhed og trafikafvikling Varekørsel skal kunne foregå på en sådan måde, at der ikke forekommer bakning til eller fra Havnegade eller Toldbovej. Der må ikke foretages bakning med sættevogne eller lastvogne hen over arealer hvor kunder eller andre - 2 -

31 Industrimiljø Teknik & Miljø Rekreation og friluftsliv fodgængere/cyklister som ikke har tilknytning til virksomheden færdes. Stråleniveau Skygge og lys Der kan forekomme skygge ved nyt byggeri Støvgener Der kan forekomme flere støvgener. Det er vigtigt at virksomheden etableres så disse gener mindskes mest muligt og luftvejledningen overholdes. Andre gener eller sundhedsmæssige påvirkninger Grundvand, overfladevand, jordbund Grundvandskvalitet, herunder pesticidforurening Forurening af vandløb og søer med næringssalte og miljøfremmede stoffer Fysiske forhold i vandløb Kvælstofudledning Udledning af miljøfremmede stoffer Kloakledningers vedligeholdelsesmæssige tilstand Lavbundsareal Anvendelse af vandløb, søer og kystvande, jf. planlovens 11a, punkt 17 Drikkevandsinteresser og indvindingsoplande Jordforurening En lille del af området er V1 kortlagt. Dette skal man være opmærksom på ved evt. nedsivning. Nedsivning eller ophobning af forurenede eller miljøfremmede stoffer i jorden Luft, klimatiske faktorer NO x, CO 2, SO 2 emissioner eller partikelemissioner Energiforbrug Energieffektiviteten Anvendelse af vedvarende energi og brændsler Lugtgener Risiko for bygninger og infrastruktur som følge af klimatiske ændringer, herunder vandstandsændringer Klimatilpasningsplan for Esbjerg Kommune Materielle goder Adgang til service Byerne, så de bliver mere attraktive at bo i Det bør i planlægningen for området vurderes nærmere, om der er risiko for oversvømmelse med havvand. Dvs. om der er behov for at hæve terrænkoten. Områder et ikke umiddelbart udsat for oversvømmelser fra regnvand eller grundvand. Det bør i planlægningen for området vurderes nærmere, om der er risiko for oversvømmelse med havvand. Dvs. om der er behov for at hæve terrænkoten. De nye bygninger skal tilpasses den omkringliggende bygningsmasse. Samtidig - 3 -

32 Industrimiljø Teknik & Miljø Landdistrikternes udviklingsvilkår Genanvendelse Råstofområderne Særligt værdigfulde lanbrugsområder, jf. planlovens 11a, punkt 10 Landskab Værdigfulde landskaber skal udsigten til Dokhavnen fra Havnegade beholdes. Større uforstyrrede landskaber Større sammenhængende landskaber Kystnærhedszonen, jf. planlovens 5 Strandbeskyttelseslinje, jf. naturbeskyttelseslovens 15 Sø- og åbeskyttelseslinje, jf. naturbeskyttelseslovens 16 Skovbyggelinjer, jf. naturbeskyttelseslovens 17 Skovrejsningsområde, jf. planlovens 11a, punkt 11 Kulturarv, kirker og deres omgivelser, Arkitektoniske og Arkæologisk arv Kulturværdier og arealer Området ligger inden kulturmiljøafgrænsningen omkring Dokhavnen. Omdannelse bør ske med respekt for bygningerne og strukturen samt det historiske anlæg. Høj arkitektonisk kvalitet i nybyggeri Arkitektonisk arv Arkæologisk arv Kulturhistoriske helheder (kulturmiljøer og kulturlandskaber) jf. planlovens 11a, punkt 14 Kirkebyggelinjer Sten- og jorddiger Fredede fortidsminder Fredede områder De nye bygninger bliver tilpasset den omkringliggende bygningsmasse Miljøvurdering Ja Nej Bemærkninger - 4 -

Lokalplan nr

Lokalplan nr Lokalplan nr. 01-010-0010 Indre By, Erhvervs- og Serviceområde nord for Dokhavnen, Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 513, Serviceområde nord for Dokhavnen, Esbjerg By juni 2015 Byrådet udarbejder lokalplan

Læs mere

OPHÆVELSE. Forslag til ophævelse af en del af lokalplan 498. Boliger Fyrparken 3-7 Gl. Sædding. Plan nr

OPHÆVELSE. Forslag til ophævelse af en del af lokalplan 498. Boliger Fyrparken 3-7 Gl. Sædding. Plan nr OPHÆVELSE Forslag til ophævelse af en del af lokalplan 498 Boliger Fyrparken 3-7 Gl. Sædding Plan nr. 02-010-0002 Juni 2016 Udarbejdet af Plan, Teknik & Miljø Fotos/Illustrationer: Plan Tryk: Esbjerg Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Lp Butikscenter på hjørnet af Randersvej og Jernevej

Tillæg nr. 1 til Lp Butikscenter på hjørnet af Randersvej og Jernevej Forslag til lokalplan 01-080-0007 Østerbyen Tillæg nr. 1 til Lp 01-080-0003 Butikscenter på hjørnet af Randersvej og Jernevej Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms

Læs mere

Forslag til lokalplan nr Ophævelse af en del af lokalplan 116 Bramming

Forslag til lokalplan nr Ophævelse af en del af lokalplan 116 Bramming Forslag til lokalplan nr. 21-040-0004. Ophævelse af en del af lokalplan 116 Bramming Oktober 2015 Udarbejdet af Plan, Teknik & Miljø Tryk: Esbjerg Kommune Ophævelse af en del af lokalplan nr. 116 Indhold

Læs mere

Afgørelse om ikke MV-pligt af kommuneplanændring , Store udvalgsvarebutikker i Gjesing/Kjersing

Afgørelse om ikke MV-pligt af kommuneplanændring , Store udvalgsvarebutikker i Gjesing/Kjersing Esbjerg Kommune Plan Torvegade 74 6700 Esbjerg Kommune Sendt til: plan@esbjergkommune.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 9. december 2014 Sagsbehandler Hans Sonne-Frederiksen Telefon direkte 76 16 13 93

Læs mere

Lokalplan nr Forslag Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej

Lokalplan nr Forslag Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej Lokalplan nr. 01-100-0006 Forslag Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej FORSLAG November 2015 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Forslag til lokalplan 01-040-0002. Spangsbjerg Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Januar 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge

Læs mere

Forslag til lokalplan nr Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej

Forslag til lokalplan nr Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej Forslag til lokalplan nr. 01-100-0004 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej marts 2014 Forslag til Lokalplan nr. 01-100-0004 tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 381 For Esbjerg

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 426 Uddannelsessletten

Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 426 Uddannelsessletten Forslag til Lokalplan nr. 01-030-0004 Vognsbøl Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 426 Uddannelsessletten Maj 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse

Læs mere

Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af:

Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan 2017. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: Ansvarlige Initialer væsentlige mindre betydende ubetydelige ikke relevant

Læs mere

1. vurdering. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: mindre betydende ubetydelige

1. vurdering. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: mindre betydende ubetydelige Biologisk mangfoldighed, flora, fauna Grønne byområder, dvs. grønne rekreative områder, kolonihaver, kirkegårde Lergravsparken med stier, grønne plæner og sø ligger øst for området og vurderes at blive

Læs mere

Ophævelse af lokalplan nr. 326 For Kongensgade, Torvet og Torvegade

Ophævelse af lokalplan nr. 326 For Kongensgade, Torvet og Torvegade Forslag til lokalplan 01-010-0016 Indre By, Esbjerg Ophævelse af lokalplan nr. 326 For Kongensgade, Torvet og Torvegade Forslag 2015 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte

Læs mere

SMV Screeningsnotat. Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410

SMV Screeningsnotat. Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410 SMV Screeningsnotat Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø April

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 426 Uddannelsessletten

Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 426 Uddannelsessletten Lokalplan nr. 01-030-0004 Vognsbøl Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 426 Uddannelsessletten August 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse og bebyggelse

Læs mere

Solvarmeanlæg ved Annesmindevej

Solvarmeanlæg ved Annesmindevej Lokalplan nr. 23-010-0002. Gørding By Solvarmeanlæg ved Annesmindevej December 2011 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse og bebyggelse med henblik

Læs mere

Vognsbøl, Uddannelsessletten

Vognsbøl, Uddannelsessletten Forslag til ændring 2015.25 Vognsbøl, Uddannelsessletten Juni 2015 Forslag til Ændring 2015.25 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2015.25 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog den 19-05-2015 at offentliggøre

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev TILLÆG nr. 1 om mulighed for solcelleanlæg til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1-29 Område til boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Indledning

Læs mere

Forslag til Ændring

Forslag til Ændring Forslag til Ændring 2015.35 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2015.35 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog den 08-12-2015 at offentliggøre Forslag til Ændring 2015.35 i Kommuneplan 2014-2026, Erhvervsområde,

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 3. Forslag KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

T I L L Æ G N R. 2 3. Forslag KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 T I L L Æ G N R. 2 3 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 M Å L O G R A M M E R F O R V E J L E K O M M U N E Forslag KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Forslag godkendt

Læs mere

Lokalplan nr

Lokalplan nr Lokalplan nr. 04-010-0001 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 147 Kvaglund i Esbjerg Kolonihaveområderne Hedelund og Kvaglund Forslag af 20. jan. 2014 Baggrund for lokalplanændringen: Forslag til lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Indre By, Esbjerg. Ophævelse af lokalplan nr. 244 For et område afgrænset af Jernbanegade, Gammelby Ringvej og Jernbaneterrænet

Indre By, Esbjerg. Ophævelse af lokalplan nr. 244 For et område afgrænset af Jernbanegade, Gammelby Ringvej og Jernbaneterrænet Lokalplan 01-010-0018 Indre By, Esbjerg Ophævelse af lokalplan nr. 244 For et område afgrænset af Jernbanegade, Gammelby Ringvej og Jernbaneterrænet Oplæg af 10/9 2015 Byrådet udarbejder lokalplan for

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 for et teknisk område, Solvarmeanlæg ved Mangehøje i Jelling Hører til lokalplan nr. 1196 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

Læs mere

Hjælpetekst til udfyldelse af tjekskema

Hjælpetekst til udfyldelse af tjekskema Screening - sådan: Vil den nye lokalplan medføre ændring / påvirkning på screeningsskemaets parametre? Og i hvor stor grad? Sammenlign altid med en situation hvor planen ikke gennemføres: 0-alternativet!

Læs mere

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde Lokalplan 215.1 Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn Havnegade K H Kofoedsvej Færgevej Lokalplanområde Skolegade Jernbanegade Nordre Kaj 19. december 2005 Indholdsfortegnelse Lokalplanens formål...2

Læs mere

OPHÆVELSE. Forslag til ophævelse af lokalplan For matrikel 15yb, Nørremarken, Ribe. Plan nr

OPHÆVELSE. Forslag til ophævelse af lokalplan For matrikel 15yb, Nørremarken, Ribe. Plan nr OPHÆVELSE Forslag til ophævelse af lokalplan 03.06 For matrikel 15yb, Nørremarken, Ribe Plan nr. 40-040-0004 August 2017 Udarbejdet af Plan, Teknik & Miljø Tryk: Esbjerg Kommune Indhold 1. Området som

Læs mere

TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 T I L L Æ G N R. 2 3 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 M Å L O G R A M M E R F O R V E J L E K O M M U N E KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Endelig vedtaget den

Læs mere

Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade

Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade Forslag til lokalplan nr. 01-015-0004 Esbjerg By, Vesterbyen Bolig- og erhvervsbebyggelse ved Strandbygade og Willemoesgade september 2011 Midlertidige retsvirkninger Fra starten af den offentlige høringsperiode

Læs mere

Opførelse af multihal på hjørnet af Nygårdsvej og Kronprinsensgade

Opførelse af multihal på hjørnet af Nygårdsvej og Kronprinsensgade Forslag til lokalplan 01-010-0009 Esbjerg, Indre By Opførelse af multihal på hjørnet af Nygårdsvej og Kronprinsensgade Januar 2013 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Lokalplan 01-040-0002. Spangsbjerg Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Maj 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte

Læs mere

Lokalplan nr Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej

Lokalplan nr Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej Lokalplan nr. 01-100-0006 Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej J Januar 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse

Læs mere

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Forslag til ændring 2013.58 Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Marts 2014 Forslag til Ændring 2013.58 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2013.58 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 2. Wittrupvej, Vejle Ø Hører til lokalplan nr. 1192 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025

T I L L Æ G N R. 2 2. Wittrupvej, Vejle Ø Hører til lokalplan nr. 1192 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 T I L L Æ G N R. 2 2 Wittrupvej, Vejle Ø Hører til lokalplan nr. 1192 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 Endelig vedtaget den 20.05.2015 Offentliggjort den 26.05.2015 T i l l æ g n r. 2 2 2 Forord Byrådet

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 029 Dato: 5. oktober 2009 Sagsbehandler: jrhan J.nr.: 017684-2008 Dok. nr.: 454708 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

Lokalplan. for et blandet bolig - og erhvervsområde ved Ørbækvej i Svendborg. Lokalplanlægning for lokal udvikling. Byg, Plan og Erhverv

Lokalplan. for et blandet bolig - og erhvervsområde ved Ørbækvej i Svendborg. Lokalplanlægning for lokal udvikling. Byg, Plan og Erhverv Lokalplan z 590 for et blandet bolig - og erhvervsområde ved Ørbækvej i Svendborg Byg, Plan og Erhverv Lokalplanlægning for lokal udvikling 2 Indhold Lokalplanens redegørelse 5 Baggrund Lokalplanområdet

Læs mere

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 MARTS 2014 TREKANTOMRÅDET DANMARK MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg

Læs mere

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Lokalplan nr. 21-050-0001 Bramming Landområde Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Tillæg nr. 1 til LP nr. 120, Bramming maj 2011 Side: 0 Lokalplan nr. 21-050-0001.Bramming Landområde, Tilbygning

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter Lokalplan nr. 1013 Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter August 2010 Indholdsfortegnelse Redegørelse... 2 Vejledning...2 Offentlig høring...2 Klageadgang...2 Lokalplanområdets beliggenhed og afgrænsning...3

Læs mere

Lokalplan nr Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej

Lokalplan nr Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej Lokalplan nr. 01-100-0004 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 381 For Esbjerg Havn Nord for Molevej juni 2014 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse og

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 041, Mejerigårdsvej i Lyngerup Dato: August 2011 Sagsbehandler: prybo J.nr.: 018561-2010 Dok.

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Forslag til Ændring

Forslag til Ændring Forslag til Ændring 2016.47 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2016.47 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog den 20-06-2016 at offentliggøre Forslag til Ændring 2016.47 i Kommuneplan 2014-2026, Vognsbøl,

Læs mere

Hjerting Strandvej 168A-B

Hjerting Strandvej 168A-B Forslag til lokalplan 05-010-0013. Hjerting By Hjerting Strandvej 168A-B Marts 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse og bebyggelse med henblik

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan 1345-05 Boliger v. Østergade/Ejnar Mikkelsens Vej

Tillæg 1 til lokalplan 1345-05 Boliger v. Østergade/Ejnar Mikkelsens Vej BILAG TIL MØDE I: HR 28.11.2006, pkt. 4 Forslag november 2006 Tillæg 1 til lokalplan 1345-05 Boliger v. Østergade/Ejnar Mikkelsens Vej Forslag, november 2006 T:\BD Sag\Bilag\HR 2006-11-28 Tilæg 1 til lokalplan

Læs mere

Sydals Kommune. Lokalplan HØ 11.1. Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008. Område til center- og erhvervsformål i Hørup. Hørup Hav 1: 20.

Sydals Kommune. Lokalplan HØ 11.1. Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008. Område til center- og erhvervsformål i Hørup. Hørup Hav 1: 20. Område til center- og erhvervsformål i Hørup N Skovbyvej Skovsholm Sdr. Landevej Hørup Hav 1: 20.000 Sydals Kommune Lokalplan HØ 11.1 Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008 Indledning 1 Sydals Kommune

Læs mere

Ændring Esbjerg Rørkær, Boliger i bydelscentret, Teglværksgade. September 2016

Ændring Esbjerg Rørkær, Boliger i bydelscentret, Teglværksgade. September 2016 Ændring 2016.46 Esbjerg Rørkær, Boliger i bydelscentret, Teglværksgade September 2016 Ændring 2016.46 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Ændring 2016.46 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde den 14-06-2016

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering kommune By og Landskab, Plan Dato: 15. oktober 2014 Sagsnr.: 14/32541 Dok.id.: Sagsbeh.: krish Screening for miljøvurdering Lokalplanforslag nr. 4.14 Orø Havn og Forslag til kommuneplantillæg nr. 12 I

Læs mere

1. vurdering 2. vurdering. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: mindre betydende ubetydelige. mindre betydende ubetydelige

1. vurdering 2. vurdering. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: mindre betydende ubetydelige. mindre betydende ubetydelige iologisk mangfoldighed, flora, fauna Grønne byområder, dvs. grønne rekreative områder, kolonihaver, kirkegårde Den biologiske mangfoldighed, herunder beskyttede arter Skovarealet Fredskov Natura 2000-områder

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) VEDTAGET Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 28 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm

Læs mere

1. vurdering 2. vurdering. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: mindre betydende ubetydelige. mindre betydende ubetydelige

1. vurdering 2. vurdering. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: mindre betydende ubetydelige. mindre betydende ubetydelige 1. vurdering 2. vurdering Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: Ansvarlige Initialer ikke relevant Bemærkninger Begrundelser for vurdering, henvisning til hvorledes vurdering allerede indgår,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3.

Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3. Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN

MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 GULDBORGSUND KOMMUNE OKTOBER 2011 REDEGØRELSE BAGGRUND Jf. Guldborgsund Kommunes klimaplan

Læs mere

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven

Screeningsresultat. Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Miljøscreening af plan efter Miljøvurderingsloven Plantitel Planforslag 060 Myndighed Lovgrundlag Bornholms Regionskommune Lov om Miljøvurdering af planer og programmer [LBK nr. 936 af 24. september 2009]

Læs mere

Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG

Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG vforslag Lokalplan 2010-21 Offentlighedsperiode Lokalplanforslaget er offentligt fremlagt i 8 uger fra den: 25. december 2010 til den 19. februar 2011 Indsigelser,

Læs mere

Lokalplantillæg - Ærø Kommune. Klinten og del af Arnekrogen

Lokalplantillæg - Ærø Kommune. Klinten og del af Arnekrogen Lokalplantillæg - Ærø Kommune Klinten og del af Arnekrogen Lokalplantillæg nr. 42-1-1 2015 Offentlighedsperiode Planforslaget var fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra tirsdag d. 1. september 2015 til

Læs mere

Kommuneplantillæg. Kommuneplantillæg 5 - Kommuneplan 2013-2015 Solvarmeanlæg og varmeværk December 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.

Kommuneplantillæg. Kommuneplantillæg 5 - Kommuneplan 2013-2015 Solvarmeanlæg og varmeværk December 2015 Morsø Kommune - www.morsoe. Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg 5 - Kommuneplan 2013-2015 Solvarmeanlæg og varmeværk December 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen? kan

Læs mere

Lokalplan 252- Forslag

Lokalplan 252- Forslag 1 Lokalplan 252- Forslag Selandia Erhvervspark ved Haslevvej INDLEDNING September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege (Forslag) Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege Maj 2013 KOMMUNE- & LOKALPLANLÆGNING Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens udvikling

Læs mere

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark L o k a l p l a n F.035-2 For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark Bjerringbro Kommune Oktober 2005 I henhold til lov om planlægning Lokalplan F.035-2 For et område til klubhus

Læs mere

Ørhage. Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM

Ørhage. Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM Ørhage Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM Indhold Redegørelse for lokalplanen Baggrund for lokalplanen Lx)kalplanområdet Lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

TELEFON 87 92 22 00 TELEFAX 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN

TELEFON 87 92 22 00 TELEFAX 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN SAMSØ KOMMUNE Teknisk Afdeling SØTOFTE 10, TRANEBJERG 8305 SAMSØ TELEFON 87 92 22 00 TELEFA 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN SCREENING FOR

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram Skanderborg Kommune 2007 Hvad er en lokalplan? I følge Lov om Planlægning skal der udarbejdes og offentliggøres en lokalplan,

Læs mere

Lokalplan nr. 88 for Center Nord

Lokalplan nr. 88 for Center Nord Lokalplan nr. 88 for Center Nord INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Lokalplanområdet... 2 Planens formål og indhold... 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 5 Tilladelse

Læs mere

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Tillæg nr. 12 til Tranekær Kommuneplan 2000 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en

Læs mere

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 200x For et område ved Rønne Stadion Nord December 2013 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af

Læs mere

Rekreativt anlæg ved Tradsborg Plantage

Rekreativt anlæg ved Tradsborg Plantage Forslag til lokalplan 38-070-0001. Vester Vedsted Landområde Rekreativt anlæg ved Tradsborg Plantage April 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Etablering af solenergianlæg Etape 2 Løgumkloster TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Maj 2015 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 8. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025

FORSLAG. Tillæg 8. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 FORSLAG Tillæg 8 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. november 2013-8. januar 2014 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 8 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

U Esbjerg LOKALPLAN NR. 379. For Breinholtgård Golfbane. 41 Kommune

U Esbjerg LOKALPLAN NR. 379. For Breinholtgård Golfbane. 41 Kommune U Esbjerg 41 Kommune LOKALPLAN NR. 379 For Breinholtgård Golfbane HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokaiplan er den type plan, Byrådet kan anvende til at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse

Læs mere

Miljøscreening af forslag til

Miljøscreening af forslag til Miljøscreening af forslag til tillæg 12 til Kommuneplan 2013, Varde Kommune og lokalplan 05.01.L02 - område til campingog ferieformål ved Hvidbjerg Strand i Blåvand 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Miljøscreeningen...

Læs mere

Kommuneplantillæg 9. Kommuneplan 2001 Årslev Kommune. Område til detailhandel på Bøgevej i Nr. Lyndelse

Kommuneplantillæg 9. Kommuneplan 2001 Årslev Kommune. Område til detailhandel på Bøgevej i Nr. Lyndelse Kommuneplantillæg 9 Kommuneplan 2001 Årslev Kommune Område til detailhandel på Bøgevej i Nr. Lyndelse Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens 12 virke for kommuneplanens gennemførelse. Kommuneplanens

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R. 1 2

K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R. 1 2 K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R. 1 2 TIL EGTVED KOMMUNEPLAN 2005-2017 V E J L E K O M M U N E KOMMUNEPLAN EGTVED KOMMUNE M E N N E S K E R K U LT U R N AT U R U D V I K L I N G E G T V E D KO M M

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Tillæg 1 til Lp Guldager St By, Ravnsbjerg Energipark

Tillæg 1 til Lp Guldager St By, Ravnsbjerg Energipark Lokalplan 07-020-0002 Guldager St. By Tillæg 1 til Lp 07-020-0001 Guldager St By, Ravnsbjerg Energipark Marts 2017 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Lp 179 For karreen nr. 1123, Nygårdsvej - Torvegade - Skjoldsgade - Finsensgade.

Tillæg nr. 1 til Lp 179 For karreen nr. 1123, Nygårdsvej - Torvegade - Skjoldsgade - Finsensgade. Lokalplan 01-010-0020 Indre By Tillæg nr. 1 til Lp 179 For karreen nr. 1123, Nygårdsvej - Torvegade - Skjoldsgade - Finsensgade. Vedtaget Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den

Læs mere

LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP

LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP LOKALPLAN 03-033 BOLIGOMRÅDE, STAMMEN 128-142 GISTRUP AALBORG KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING MAJ 2000 Vejledning En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, beplantning, stier,

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA e STEMPFXMÆRKE RETTEN l '1REMAA KUN GYLOKJT M 0 AFSTtMPUNG AF OOMM ftkonto«ets lcass KONTf»OLAPFA«AT B 263523 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 66 FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Planens formål og indhold... 2

Læs mere

Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig

Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig Lokalplan nr. 86 for et sommerhusområde i Nr. Lyngvig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og indhold... 3 Lokalplanens forhold til

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud SØNDERSØ KOMMUNE for SØNDERSØ KOMMUNE område B.2.9, B.2.10 og C.2.1 Boligområde ved Frugthaven i Morud Januar 2004 Side 1 af 14 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Redegørelse for lokalplanforslaget

Læs mere

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn LOKALPLAN NR. 082 For et område ved Snogebæk Havn Februar 2016 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. januar 2015 og sendes i offentlig høring i

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

Kommuneplantillæg 6. Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup. Forslag

Kommuneplantillæg 6. Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup. Forslag Kommuneplantillæg 6 Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup Forslag Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens 12 virke for kommuneplanens gennemførelse. Kommuneplanens

Læs mere

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af Kommuneplantillæg 7 for Syddjurs Klimatilpasningsplan 2014. Afgørelse På baggrund af oplysninger i Bilag 1 afgør Natur

Læs mere

Lokalplan nr. 18. Boligområdet Brydetoften i Strø

Lokalplan nr. 18. Boligområdet Brydetoften i Strø Lokalplan nr. 18 Boligområdet Brydetoften i Strø 29.11.1989 SKÆVINGE KOMMUNE 11 Strøgåc - Hyllegard LOKALPLAN NR. 18 STRØ JUNI 1989 /, 7 / s~ SKÆVINGE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 18 HILLERØD KUN GYLDIGT MED

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere