HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Kommunalbestyrelsens møde den 30. januar 2007, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Kommunalbestyrelsens møde den 30. januar 2007, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen."

Transkript

1 HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Kommunalbestyrelsens møde den 30. januar 2007, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen.

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 1 Forskellige cirkulærer og meddelelser 1 Pkt.nr. 2 1 Indkøbsordning 1 Pkt.nr. 3 2 Hvidovrevej 80 - matr.nr. 1d - Igangsætning af planarbejdet med henblik på ændring af anvendelse fra erhverv til boligformål - etageboliger 2 Pkt.nr. 4 5 Høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. 5 Pkt.nr Implementering af omsorgskriterium for tildeling af hjemmehjælp 10 Pkt.nr Anmodning om aftale omkring ledige lejemål i Avedøre Stationsby 11 Pkt.nr Ankestyrelsens praksisundersøgelse 2006 om revalidering i henhold til aktivlovens Pkt.nr Hvidovre Kirkeplads, godkendelse af ordensreglement 14 Pkt.nr Forslag til indhold i og procedure for Planstrategi Pkt.nr Forslag til nyt regulativ for håndtering af affald fra virksomheder i Hvidovre Kommune 17 Pkt.nr Valg af forsikringsmægler til udbud af forsikringsportefølge Pkt.nr Forlængelse af aftale om udlejning efter særlige kriterier 20 Pkt.nr Avedøre Boligselskab, afdeling 3523, Avedøre Stationsby Nord - Miljøprojekt - skema C 22 Pkt.nr Boligselskabet DAB, afdeling Bredalsparken/Grenhusene - Ansøgning om generel tilladelse til installation af el-komfurer 24 Pkt.nr Kommunalreform - anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb 25 Pkt.nr Tillægsbevilling til pulje til forbedring af kvalitet i dagtilbud 26 Pkt.nr Ansøgning om frigivelse af bevilligede midler til projektkoordinering af etablering af Cirkusmuseets oplevelsescenter i 2006 og Pkt.nr Beskæftigelsesplan light 29 Pkt.nr Samarbejdet mellem Vestegnskommunerne - justering af vedtægter 31 Pkt.nr Avedøreudvalgets kommissorium 32 Pkt.nr Udpegning af repræsentant nr. 2 til bestyrelsen for skole- og behandlingshjemmet Hvidborg Pkt.nr Valg af medlem til Det regionale udviklingsråd 34 Pkt.nr Valg af medlem til bestyrelsen for VUC Hvidovre-Amager 35

3 Pkt.nr Eventuelt 36

4 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 1 Pkt.nr. 1 Forskellige cirkulærer og meddelelser Politisk beslutning: Pkt.nr. 2 Indkøbsordning Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at behandle forslag fra liste T: Der arbejdes på en mere fleksibel indkøbsordning for de kommunale indkøb så kommunens institutioner får mulighed for at købe den ønskede kvalitet billigst muligt. Det virker uforståeligt for institutionerne, at de med den nuværende indkøbsordning ikke må købe fx bleer eller legetøj, når det er til halv pris i et af de større varehuse. Det ønskes undersøgt, om der kan etableres fleksible indkøbsaftaler med max priser så institutionerne får mest muligt for deres penge. Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 6: Grupperne A og F fastholder det nuværende regelsæt, idet der også tages hensyn til faktorer som kvalitet, pris, miljøforhold og service m.v.

5 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 2 Sagsfremstilling: På kommunalbestyrelsens møde den 12. december 2006, punkt 2 besluttede kommunalbestyrelsen at ovenstående forslag fra liste T behandles i økonomiudvalget. Der henvises i øvrigt til mødeindstillingen til kommunalbestyrelsens møde den 12. december Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Mødeindstilling fra Kommunalbestyrelsens møde den (ØU Pkt. 06) Pkt.nr. 3 Hvidovrevej 80 - matr.nr. 1d - Igangsætning af planarbejdet med henblik på ændring af anvendelse fra erhverv til boligformål - etageboliger Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Økonomiudvalget, at anbefale overfor Kommunalbestyrelsen: 1. at igangsætte planarbejdet med henblik på, at anvendelsen for matr.nr.1d, Hvidovrevej 80, kan ændres fra erhvervsformål til boligformål, 2. at der i henhold til 23 c, stk. 1, i planloven udarbejdes forudgående kommuneplanhøring med indkaldelse af ideer og forslag til det videre planlægningsarbejde med henblik på ændring af kommuneplanen og udarbejdelse af en ny lokalplan for ejendommen, 3. at bygherre i henhold til planlovens 13, stk. 3, i forbindelse med udarbejdelse af en ny lokalplan pålægges at betale en byplankonsulent til i samarbejde med Hvidovre Kommune at forestå udarbejdelsen af lokalplanen.

6 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 3 Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 4: Grupperne A og F afventer stillingtagen til kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling: På baggrund af et møde i Teknisk Forvaltning den 26. september 2006 har Kieler Arkitekter A/S på vegne af ejerne i mail af 21. november 2006 fremsendt et skitseprojekt, dateret 30. oktober 2006, hvor hovedbygningen på ejendommen indrettes til beboelse med 36 etageboliger, mens de øvrige bygninger nedrives. Nuværende forhold Ejendommen er omfattet af Lokalplan 121, der fastlægger anvendelsen til erhvervsformål med lettere industri, værksteder samt forretningsvirksomhed med tilknytning til de pågældende virksomheder, engrosvirksomhed samt lagersalg, offentlig og privat service herunder klinikker o.l., kontorformål og kursusvirksomhed. Ejendommen benyttes i dag til værksted, lager, transport og kontorformål med nogen varetransport. Ejendommen, der på alle sider er omgivet af etageboligbebyggelser på 2 til 3½ etager, ligger stationsnært. Ønskede ændringer I det fremsendte skitseprojekt regnes der med nedrivning af følgende bygninger: en toetages bygning langs ejendommens sydskel, garage- og lagerbygninger i vestskellet, en værkstedsbygning i østskellet samt en tidligere bolig langs sydskellet. I stedet for de nedrevne bygningsarealer ønskes der påbygget 1 etage samt en penthouse-etage (tilbagetrukket ½ etage) på hovedbygningens eksisterende 3 etager, således at den kommer til at fremstå som en 4½ etages bygning. I ansøgningsmaterialet skitseres tre alternativer for lejlighedsopdeling samt adgangsforhold. Ansøger har vurderet, at et korridorhus med 36 lejligheder vil være det bedste, i modsætning til en løsning med 42 lejligheder i et opgangs- eller altangangshus. På grund af udformningen af penthouse-etagen, med tagterrasser i lejlighedernes fulde bredde, defineres penthouse-etagen som en fuld etage, selv om den arealmæssigt er mindre end de underliggende etager. Bebyggelsesprocenten vil med de ønskede ændringer falde fra 91 til 86. Hovedbygningen har i dag en sternhøjde (facadehøjde) på 9,3 m og en samlet bygningshøjde (kiphøjde) på 10,5 m. Med de ønskede ændringer fastholdes sternhøjden, mens bygningshøjden vil blive forøget med 4,8 m til 15,3 m. Den maksimale bebyggelsesprocent i henhold til den gældende Lokalplan 121 er 95, mens den maksimale bygningshøjde og etageantal er 12,0 m og 3 etager, svarende til kommuneplanens rammer. I forhold til kommuneplanens rammebestemmelser for ejendommen vil der ud over ændring af anvendelsesbestemmelserne blive tale om en ændring af den maksimale bygningshøjde fra 12,0 m til 15,5 m (15,3 m) og det maksimale antal etager fra 3 til 5.

7 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 4 En forøgelse af bygningshøjden med 4,8 m vil umiddelbart medføre større skyggedannelse fra bygningen mod boligbebyggelserne nord og øst for, men da de ligger i en afstand på mellem 25 m til 40 m, vil det efter Teknisk Forvaltning vurdering ikke medføre skyggegener af betydning. Af skyggediagrammet fremgår det, at skyggerne fra det ønskede hus ikke rammer friarealerne på boligbebyggelsen mod nord i sommermånederne (21. marts 23. september). Boligbebyggelsen øst for vil i samme periode tidligst blive ramt af skygge fra den ønskede bygning ved 17-tiden, sammenlignet med i dag, hvor skyggen rammer ved 18-tiden. Friarealerne i det ønskede projekt fordeler sig med 430 m 2 i private haver til de 12 boliger i stueplan, 370 m 2 altaner og terrasser samt 760 m 2 fælles friarealer hvoraf de ca. 450 m 2 er sammenhængende og kan benyttes til leg og ophold i alt ca m 2. Det giver en samlet friarealsprocent (friareal i forhold til etageareal) på 38. Parkeringen til bebyggelsen er placeres i skellet mod syd og øst med i alt 47 pladser, hvilket svarer til 1,25 p-plads pr. bolig. Dette svarer til andre lignende bebyggelser i Hvidovre Kommune i stationsnære områder. Sammenlignelige boligprojekter Der er tidligere andre steder i kommunen vedtaget lokalplaner til etagebebyggelser med bebyggelsesprocenter, som er højere end det, der vil blive tilfældet for dette projekt på denne ejendom. I Lokalplan 126 Ny boligbebyggelse på Hvidovrevej 135/Baunebakkevej 8 gives der mulighed for en bebyggelsesprocent på op til 105, 3 etager og en bygningshøjde på 13,0 m. I Lokalplan 332 Bolig- og butiksbebyggelse på Gl. Køge Landevej gives der mulighed for en bebyggelsesprocent på op til 125 %, 3 etager med udnyttet tagetage og en bygningshøjde på 14,5 m. I begge ovennævnte tilfælde er det muligt at placere parkeringen under terræn, da der er tale om nybyggeri, hvilket kun kan lade sig gøre på nærværende ejendom ved at etablere parkering under terræn uden for den eksisterende bygning. En sådan løsning vil være uforholdsmæssig dyr og vil sandsynligvis medføre at projektet ikke realiseres. Teknisk Forvaltning vurdering Teknisk Forvaltning finder, at det er uhensigtsmæssigt, at der ligger en erhvervsejendom med værksteder, lager og transport, som på alle sider er omgivet af boligbebyggelser. Da ejendommen ligger stationsnært vil en ændring af anvendelsen til etageboliger være i tråd med intentionerne i både Regionplan 2005 og Kommuneplan 2005 om, at etageboliger primært skal etableres i stationsnære områder. Teknisk Forvaltning vil på denne baggrund anbefale, at anvendelsen af ejendommen ændres fra erhvervsformål til boligformål, og at der i det videre planarbejde gives mulighed for realisering af det fremsendte skitseprojekt. Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: -

8 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 5 Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Ansøgning af 6. december 2006 med tegningsbilag. (ØU pkt. 04) Pkt.nr. 4 Høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at godkende, at forvaltningen indarbejder de af forvaltningen anbefalede ændringer i forslaget til Udviklingsplan for integration af børn og unge 2. at godkende, at forvaltningen foretager mindre redaktionelle ændringer jf. høringssvarene og foretager en korrekturlæsning Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler 3. at forslaget i den redigerede form vedtages af Kommunalbestyrelsen Politisk beslutning: Skoleudvalgets møde 9. januar 2007 Punkt 2: Ad 1 godkendt Ad 2 godkendt Ad 3 anbefales vedtaget T stiller ændringsforslag om at Enghøjskolens høringssvar indarbejdes vedr.: ansættelse af velkvalificerede tosprogede medarbejdere, der kan stå som rollemodeller for børn af anden etnisk herkomst. justering af skoledistrikterne med henblik på en mere hensigtsmæssig fordeling af eleverne rent socialt og i forhold til anden etnisk baggrund. Liste T stemmer for, grupperne A og C stemmer i mod. Gruppe C stiller ændringsforslag om, at sidste punkt i afsnittet Undervisning på side 6 udgår. Gruppe C stemmer for, grupperne A og liste T stemmer i mod.

9 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 6 Udvalget har besluttet, at forvaltningerne udarbejder et idékatalog udfra høringssvarene. Idékataloget skal indeholde konkrete handlinger/manualer og være et svar til høringsparterne. Socialudvalgets møde 9. januar 2007 Punkt 2: ad 1 godkendt ad 2 godkendt ad 3 anbefales vedtaget liste T henviser i øvrigt til ændringsforslaget Liste T stiller ændringsforslag: Enghøjskolens høringssvar indarbejdes vedr.: ansættelse af velkvalificerede tosprogede medarbejdere, der kan stå som rollemodeller for børn af anden etnisk herkomst. justering af skoledistrikterne mhp. en mere hensigtsmæssig fordeling af eleverne rent socialt i forhold til anden etnisk baggrund. For stemte: T Imod stemte: A og H Udvalget har besluttet at Forvaltningerne udarbejder et idekatalog udfra høringssvarerne. Idekataloget skal indeholde konkrete handlingsplaner/manualer og være et svar til høringsparterne. Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 14: Gruppe A indstiller at skoleudvalgets og socialudvalgets indstillinger anbefales godkendt til kommunalbestyrelsen. Gruppe F afventer sin stillingtagen til kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling: Ved et fællesmøde for Socialudvalget og Skoleudvalget den 23. maj 2006 blev det besluttet, at sende forslag til Udviklingsplan for Integration af børn og unge til høring i institutioner under de to områder, efter at der var indarbejdet ændringer foreslået af Kultur- og Fritidsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget. Frist for denne høring blev sat til 1. oktober. Der er indkommet i alt 45 høringssvar fordelt med 28 svar fra institutioner og organisationer under Socialudvalget og 17 svar fra institutioner og organisationer under Skoleudvalget. Et af høringssvarene fra institutioner under Socialudvalget forholder sig til forslaget om børnepolitik. Fra enkelte institutioner og skoler er modtaget svar fra både bestyrelsen og personalet (lederen). I de fleste svar gives der udtryk for, at man finder planen god, nødvendig og med de rigtige visioner og mål for arbejdet med integration. Fælles for mange svar er tillige, at der peges på behovet for at sikre tilstrækkelige ressourcer til at kunne realisere planens målsætninger. Planen er god, men kan alligevel på nogle punkter forbedres, gives der blandt andet udtryk for. Målene bør være målbare og tidsbestemte, og der bør sikres en sammenhæng med de øvrige indsatser, der gøres på det pågældende område. Enkelte svar indeholder forslag til ændring eller nyformulering af dele af udviklingsplanen (se nedenfor). Det bør ikke alene være de institutioner og skoler, hvor der er mange tosprogede børn og unge, som skal stå for integrationsindsatsen. Også institutioner og skoler med få tosprogede børn og familier skal gøre en indsats for at fremme integrationen.

10 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 7 Småbørnsområdet 1. Det foreslås, at der tilføjes et afsnit om forudsætninger værktøjer i forhold til arbejdet med sprogstimulering. Vedr. 1. Den 1. november 2001 blev der oprettet en sprogstue Jasmin, som er et tilbud til institutioner og pædagoger om at opkvalificere arbejdet med sprogstimulering af børn i 4 6 års alderen. Der er tale om et kursustilbud, hvor op til 14 børn og 2 til 3 pædagoger kan deltage i et forløb over 3 måneder. Børnene findes i samarbejde med institutionens talepædagog og på baggrund af 4 års screeningen. Det er pædagogerne i Jasmin, der har ansvaret for kursets forløb, men pædagogerne fra de deltagende institutioner inddrages og kan herigennem tilegne sig nye kompetencer i forhold til det sprogstimulerende arbejde med børnene. Efter hvert forløb bliver der lavet en evaluering og et forslag til en handleplan for de enkelte børn og for institutionens videre arbejde. Endvidere tilbydes institutionerne en opfølgning evt. med et mindre forløb i institutionen for hele personalet. I perioden november 2002 til juni 2006 har 13 forskellige institutioner i Hvidovre været på kursus med 144 børn. Flere af institutionerne har benyttet sig af tilbuddene flere gange. Personalet fra sprogstuen deltager ofte i personalemøder i institutionerne. Konsulenten for etniske minoriteter deltager ligeledes i møder med børnehaverne. Gennemsnitligt har fem forskellige modersmål været repræsenteret pr. kursusgang. Det er på den baggrund forvaltningens vurdering, at en fortsat udnyttelse af dette tilbud og brug af det eksisterende samarbejde mellem talepædagoger, institutioner og konsulenten for etniske minoriteter kan dække behovet for værktøjer og dermed skabe de nødvendige forudsætninger for det sprogstimulerende arbejde i institutionerne. 2. Det skal være muligt at bruge professionel tolkebistand ved samtaler og møder. Vedr. 2. Institutionerne under Socialforvaltningen har adgang til at benytte professionel tolkebistand i forbindelse med samtaler og møder. Udgifterne hertil afholdes af Socialforvaltningen. 3. Forslag om at få udarbejdet en klar, overskuelig og let implementerbar procedure for sprogvurdering og samarbejdet med skolen Vedr. 3. Der eksisterer allerede en fast procedure for, hvordan der gennemføres sprogvurdering, og hvordan resultaterne af denne vurdering tilgår skolerne. Alle tosprogede børn bliver screenet i 3 og 4-årsalderen. Endvidere foretages skoleparathedsundersøgelse flere steder, såfremt dette anses for at være nødvendigt. På nogle skoler er der etableret distriktssamarbejde, hvor relevante oplysninger om børns særlige behov herunder behov for supplerende undervisning i dansk videregives til skolen. Dette sker med forældrenes tilladelse. Informationerne har betydning for skolens modtagelse af eleverne. På de resterende skoler udveksles med forældrenes tilladelse informationer mellem børnehavens talepædagog og skolens talepædagog. Imidlertid vil der som følge af ændringer i lovgivningen på området være behov for fra den 1. august 2007 at overveje, om den gældende procedure skal ændres. 4. Nødvendigt at tilføre flere ressourcer til uddannelse af medarbejdere og til at løse opgaverne i forbindelse med handleplaner og støtte til børn med særlige behov for sprogstimulering.

11 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 8 Vedr. 4. Der har siden 2001 været tildelt alle 0-6 års institutioner i Avedøre området en ekstra ressource svarende til 36,5 timer pr. uge med henblik på at løfte opgaver i forhold til særlige sociale problemstillinger. Skoleområdet 1. Udviklingsplanen bør mere konsekvent følge systematikken i Vision og mål, og der skal være opstillet målbare mål og anvisninger på, hvordan man praktisk gennemfører de opstillede mål. Indsatsområder bør nævnes i indledningen af planen. Vedr. 1. I Vision og mål anvendes en systematik, der består af vision, mål, hvad der vægtes og hvilke handlinger dette indebærer. I forslaget til Udviklingsplan svarer disse elementer til vision, mål, succeskriterier og de aktiviteter og initiativer, som er samlet under overskrifterne: Småbørnsområdet, Tosprogede elever i folkeskolen og Fritidslivet. Det er forvaltningens opfattelse, at denne opbygning i princippet svarer til systematikken, der anvendes i Vision og mål. Hertil kommer, at Vision og mål alene omfatter skoler, fritidshjem og klubber, mens denne udviklingsplan dækker 0-6 års området, det frivillige foreningsliv, ungdomsvejledning og arbejdsmarkedet. Derfor bør de omtalte indsatsområder, som alene gælder for skolerne heller ikke nævnes i forslaget til Udviklingsplan for integration af børn og unge. 2. Det bør sikres, at der er uddannede pædagoger og lærere til at varetage arbejdet med de tosprogede børn og unge, der har særlige behov for støtte til en alderssvarende sproglig udvikling Vedr. 2. Der er både under Småbørnsområdet og under Skoleområdet beskrevet aktiviteter og initiativer, der skal sikre, at der anvendes ressourcer på at uddanne pædagoger og lærere, så de bliver kvalificerede til at varetage arbejdet med børnenes sproglige udvikling. Hertil kommer, som omtalt tidligere, at sprogstuen Jasmin tilbyder kompetenceudvikling til institutioner og pædagoger. 3. De tosprogede elever bør ikke udgøre flertallet af elever på en skole, og dette kan sikres gennem omlægning af skoledistrikter Vedr. 3. Det er til stadighed under overvejelse i Skoleforvaltningen, om det vil være hensigtsmæssigt at ændre skoledistrikter for om muligt at kunne tilpasse børnetallet i distriktet med skolens fysiske kapacitet. En ændring af skoledistrikter vil imidlertid ikke i sig selv sikre en anden fordeling af elever på skolen. For det første er der frit skolevalg, hvilket indebærer, at forældre kan ønske deres barn optaget i en anden skole end distriktsskolen, og skolen kan alene med henvisning til den fysiske kapacitet afvise at optage barnet. For det andet har søskendekriteriet hidtil været anvendt i forhold til valg af skole, hvilket indebærer, at der kan gå en længere periode fra en ændring af skoledistriktet til at dette får betydning for elevsammensætning på skolen. Skoledistriktsændringer kan således ikke i sig selv garantere en anden elevsammensætning. 4. Afsnittet om modtageklasser omformuleres, så det er i overensstemmelse med den ordning, der blev indført pr. 1. august 2006 på Gungehusskolen og Dansborgskolen. Vedr. 4. Forvaltningen er enig i, at der skal foretages en opdatering af anvendelsen af betegnelser, så ordet modtagefunktion anvendes i stedet for modtageklasse. De øvrige forslag til ændringer i teksten bør ligeledes følges som foreslået.

12 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 9 5. Også skoler med få tosprogede elever bør tildeles opgaver i Udviklingsplanen for integration af børn og unge. Vedr. 5. Forvaltningen opfatter det som en opgave for hele skolevæsenet at bidrage til en vellykket integration, og kan derfor tilslutte sig synspunktet om, at også skoler, som ikke i dag har mange tosprogede elever, medvirker til at fremme integrationen. Der er allerede to skoler, Gungehusskolen og Dansborgskolen, som varetager modtagefunktion i forhold til nytilkomne børn og unge med anden etnisk/sproglig baggrund end dansk. Målet med denne modtagefunktion er både at sikre en indføring i det danske sprog og så vidt muligt at fastholde disse elever på skolen, integreret i de almindelige klasser. En anden mulighed for at bidrage til integration af børn og unge kunne være, at skoler med få tosprogede elever gjorde sig attraktive i forhold til denne gruppe gennem målrettet information til forældrene og ved at rekruttere lærere med den nødvendige faglige indsigt. 6. Ønskeligt at få sprogvurderet børn, der ikke går i daginstitution. Vedr. 6. Ifølge folkeskoleloven 4 a skal alle tosprogede børn fra 1. august i det kalenderår, hvor de fylder 3 år tilbydes sprogstimulering, hvis børnene efter en sagkyndig vurdering har behov herfor. Tilbuddet er obligatorisk, og forældre er således forpligtigede til at lade deres børn deltage. Sprogstimuleringen kan placeres i eller uden for dagtilbud. Tilbuddet omfatter aktiviteter, der er egnet til at stimulere børnenes sproglige udvikling. Hensigten med sprogstimuleringen er, at alle tosprogede børn kan påbegynde skolegangen uden sproglige problemer. I Hvidovre foretages der som følge af denne lovgivning en sprogvurdering også af børn, der ikke går i børnehave. Talepædagogen besøger familien og gennemføre en sproglig vurdering af barnet, som hvis der er behov for det henvises til enten at deltage i en af kommunens daginstitutioner, sprogstuen Aladdin eller deltage i sprogstimulerende aktiviteter i hjemmet. Sidstnævnte gruppe følges af distriktets talepædagog. Børn, der går i Sprogstuen Aladdin bliver løbende sprogligt vurderet. Fritidslivet 1. Forslag om at beskrive Fritidslivet i to afsnit under overskrifterne Det organiserede fritidsliv og Det ikke organiserede fritidsliv 2. Forslag om tilføjelser til omtalen af aktiviteter med tilknytning til Avedøre bibliotek og Fritidsbutikken, og opdatering af de eksempler på aktiviteter, der gennemføres i dette regi. Vedr. 1 og 2. Forvaltningen anbefaler, at der foretages ændringer i teksten, så den kommer i overensstemmelse med de aktiviteter, som faktisk gennemføres. Desuden bør forslaget om at placere Avedøre Bibliotek sammen med Fritidsbutikken følges, så overskriften for denne del af planen bliver: Biblioteker og Fritidsbutik, og under denne overskrift placeres omtalen af Avedøre Bibliotek og Fritidsbutikken, som foreslået af Fritidsbutikken, mens de øvrige punkter placeres under overskriften: Det frivillige foreningsliv. Forvaltningen anbefaler i øvrigt de foreslåede rettelser af de enkelte punkter under denne overskrift, bortset fra forslaget om punktet: Støtte til gennemførelse af aktiviteter der initieres af det frivillige foreningsliv gerne i samarbejde med skoler og institutioner i området. Økonomiske konsekvenser: -

13 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 10 Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Oversigt over de indkomne høringssvar (SKU 9. januar 07 Pkt. 02_01) Udviklingsplan for Integration af tosprogede børn og unge (SKU 9. januar 07 Pkt. 02_47) Pkt.nr. 5 Implementering af omsorgskriterium for tildeling af hjemmehjælp Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller at Socialudvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler 1. at godkende de ændrede kvalitetsstandarder for personlig og praktisk hjælp Politisk beslutning: Socialudvalgets møde 9. januar 2007 Punkt 2: Anbefales godkendt. Forvaltningen udarbejder skriftligt svar til Ældrerådet vedr. hjælpen i relation til indkøb. Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 16: Gruppe A anbefaler socialudvalgets indstilling godkendt til kommunalbestyrelsen. Gruppe F afventer stillingtagen til kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling: I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 er det besluttet, at kommunen fremover vil inddrage et omsorgskriterium ved vurderingen af borgerens behov for hjemmehjælp. Det betyder, at der i forbindelse med bevillingen af hjemmehjælp, i højere grad end tidligere, vil være mulighed for at tage højde for helt særlige situationer hos den enkelte borger.

14 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 11 Social- og Sundhedsforvaltningen har i de vedlagte kvalitetsstandarder foretaget ændringer (markeret med fed), som vil medføre, at det fremadrettet vil være muligt at inddrage et omsorgskriterium ved vurderingen af borgerens behov for hjemmehjælp. Da det ikke er muligt at beskrive samtlige helt særlige situationer, er ændringen i kvalitetsstandarderne beskrevet i generelle vendinger med fokus på, at borgeren skal være i en helt ekstraordinær særlig situation, og at hjælpen vil have en helt afgørende betydning for borgerens fysiske og/eller psykiske trivsel før, at borgeren bevilliges hjælp ud fra en omsorgsbetragtning. Det er i denne sammenhæng vigtigt at understrege, at formuleringen i kvalitetsstandarderne er forsøgt beskrevet således, at der er overensstemmelse imellem de økonomiske ressourcer og kommunens kvalitetsstandarder. Den stramme formulering er således udtryk for, at borgerne ikke må opfatte ændringen som en generel serviceudvidelse, men derimod som en serviceudvidelse, der kan hjælpe borgere i helt ekstraordinære særlige situationer. Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Forslag til nye standarder for personlig og praktisk hjælp (SU d , Pkt. 2) Ældrerådets høringssvar (SU d , Pkt. 2) Notat af til Ældrerådet (KB Pkt. 05) Pkt.nr. 6 Anmodning om aftale omkring ledige lejemål i Avedøre Stationsby Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at tage stilling til anmodning om aftale med Dansk DistributionsCenter om ledige lejemål i Avedøre Stationsby

15 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 12 Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 10: Grupperne A og F stiller ændringsforslag: Formålet med kommunal anvisning i Stationsbyen er at fastholde og stabilisere beboersammensætningen. Det er økonomiudvalgets opfattelse at en aftale med DDC ikke vil fremme denne intention på, derfor ønskes aftalen ikke indgået. Sagsfremstilling: Dansk DistributionsCenter har rettet henvendelse vedrørende udenlandske underleverandørers behov for bolig. På grund af mangel på arbejdskraft, har Dansk DistributionsCenter lavet aftaler med polske og lettiske distributører, der rejser til Danmark for en periode, for at distribuere aviser og reklamer. Dansk DistributionsCenter har stadig akut mangel på udenlandsk arbejdskraft og den største forhindring er, at skaffe en lejebolig til en rimelig pris i fornuftig køreafstand til deres lager i Hvidovre. Dansk DistributionsCenter ønsker at Hvidovre Kommune vil være behjælpelig med en aftale omkring et eller flere lejemål i Avedøre Stationsby. Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Brev fra Dansk DistributionsCenter (ØU Pkt. 10)

16 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 13 Pkt.nr. 7 Ankestyrelsens praksisundersøgelse 2006 om revalidering i henhold til aktivlovens Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kommunalbestyrelsen 1. at tage praksisundersøgelsen til efterretning Politisk beslutning: Sagsfremstilling: Hermed fremlægges rapport om praksisundersøgelse i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 79a. Arbejdsmarkedsforvaltningen har som en ud af ni Kommuner bidraget til undersøgelsen med ni sager ud af i alt 95 sager, der danner grundlaget for undersøgelsen. Undersøgelsen viser: At Det Sociale Nævn i 18 % af sagerne (17 ud af 95 sager) ikke var enige i kommunernes afgørelser. I disse 17 sager manglede flere, væsentlige og/eller afgørende oplysninger, da kommunen traf sin afgørelse. At kommunerne har været for imødekommende med at følge det ønske, som ansøgeren har haft til en uddannelse. Kommunerne har således i flere sager bevilget revalidering uden nærmere undersøgelse af, om dette måtte forventes at kunne bringe ansøgeren i arbejde. At den lovpligtige sagsbehandlingsmetode nok anvendes i sagsbehandlingen, men sagsgennemgangen har efterladt det indtryk, at den såkaldte ressourceprofil ofte ikke som hensigten har været er blevet udfyldt i tæt, løbende samarbejde med ansøgeren. Ressourceprofilen har således snarere været et udtryk for en form for efterrationalisering af i forvejen foretagne vurderinger og trufne beslutninger. Vedrørende de af Hvidovre Kommune indsendte sager skal det oplyses, at Det Sociale Nævn i alle sager vurderer: - enig i kommunens vurderinger - sagerne er tilfredsstillende oplyst - betingelserne i aktivloven er opfyldt - afprøvning af relevante foranstaltninger er gennemført - personen vil ikke på anden måde kunne hjælpes ud på arbejdsmarkedet - sagsbehandlingsmetoden er tilfredsstillende - borgeren har været inddraget - ressourceprofilen er fyldestgørende og anvendt - de formelle regler er fulgt Der er således ingen anmærkninger eller anbefalinger til Hvidovre Kommunes praksis vedr. tilkendelse af revalidering. Økonomiske konsekvenser: -

17 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 14 Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: - Pkt.nr. 8 Hvidovre Kirkeplads, godkendelse af ordensreglement Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Kommunalbestyrelsen: 1. at godkende ordensreglement for Hvidovre Kirkeplads. Politisk beslutning: Sagsfremstilling: Hvidovre Sogns Menighedsråd har ved brev af 2. januar 2007 indtrængende anmodet Hvidovre Kommune om at etablere et ordensreglement for Hvidovre Kirkeplads. Ordensreglementet vil give Københavns Vestegns Politi bedre mulighed for at skride ind over for personer, der generer de besøgende til Hvidovre Kirke ved tilråb eller støjende adfærd. Den foreliggende tekst blev sendt til godkendelse hos Københavns Vestegns Politi den 10. januar Økonomiske konsekvenser: Skiltene betales af vejdriftbudgettet. Personalemæssige konsekvenser: -

18 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 15 Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Ordensreglement for Hvidovre Kirkeplads. (KB Pkt. 08_01) Brev af 2. januar 2007 fra Hvidovre Sogns Menighedsråd. (KB Pkt. 08_02) Mail fra Københavns Vestegns Politi godkendelse af ordensreglement (KB Pkt. 08_03) Pkt.nr. 9 Forslag til indhold i og procedure for Planstrategi Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Økonomiudvalget, at udvalget over for Kommunalbestyrelsen anbefaler 1. at Planstrategi 2007 bliver en fysisk orienteret strategi med hovedvægten på behovet for udvikling, omdannelse og forbedring af kommunens by- og landområder, 2. at Planstrategi 2007 udarbejdes med fokus på følgende temaer: de nye kommuneplanemner en fælles strategi for udvikling og omdannelse af erhvervsområderne på Vestegnen den fysiske kulturarv 3. at arbejdet med et udkast til Planstrategi 2007 organiseres i en tværfaglig projektgruppe, der har Chefgruppen som styregruppe. 4. at målsætningerne forelægges Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen til drøftelse i august 2007, og at selve planstrategien forelægges Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen til behandling i november/december Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 3: Teknisk Forvaltnings indstilling anbefales godkendt til kommunalbestyrelsen.

19 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 16 Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen skal inden udgangen af 2007 offentliggøre en strategi for kommuneplanlægningen. I denne planstrategi skal Kommunalbestyrelsen give sin vurdering af og strategi for udviklingen, redegøre for om og hvordan kommuneplanen skal revideres, samt oplyse om den planlægning, der er gennemført siden vedtagelsen af Kommuneplan Dette følger af planlovens 23 a, stk. 1 og 2. Med indførelsen af kravet om planstrategier har man indført en mere rullende kommuneplanlægning, hvor strategi og kommuneplan afløser hinanden med korte intervaller. Hermed sikres det navnlig, at den overordnede planlægning ajourføres og afspejler de lokale, politiske målsætninger. Det betyder også, kommunerne i høj grad bygger videre på den foregående kommuneplanlægning snarere end at hele kommuneplanen sættes til diskussion. Dette er også tankegangen i Teknisk Forvaltnings forslag til indhold i den kommende Planstrategi Her foreslås det, at der i vurderingen af og strategien for udviklingen sættes fokus på nogle få, nye emner, som det af forskellige årsager vil være hensigtsmæssigt at give en særlig bevågenhed. Netop ved at koncentrere sig om nogle få emner, bliver der bedre mulighed for at gennemføre en god målsætnings- og strategidebat. Udpegningen af de konkrete nye emner skal ses som en klar fortsættelse af det forudgående planarbejde med Planstrategi 2003 og Kommuneplan Teknisk Forvaltning har udarbejdet bilagte notat med nærmere beskrivelse af de emner, der foreslås behandlet i Planstrategi 2007, ligesom notatet indeholder et forslag til procedure for planarbejdet. Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Notat af 9. januar 2007, Forslag til indhold i og procedure for Planstrategi 2007 (ØU pkt.03)

20 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 17 Pkt.nr. 10 Forslag til nyt regulativ for håndtering af affald fra virksomheder i Hvidovre Kommune Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget at anbefale overfor Kommunalbestyrelsen: 1. at godkende forslag til Regulativ for håndtering af affald fra virksomheder i Hvidovre Kommune, udkast af 13. december Politisk beslutning: Teknik- og Miljøudvalgets møde 10. januar 2007 Punkt 3: Tiltrådt. Sagsfremstilling: Teknisk Forvaltning har udarbejdet vedlagte forslag til Regulativ for håndtering af affald fra virksomheder i Hvidovre Kommune, udkast af 13. december Regulativet erstatter de nugældende regulativer: Regulativ for håndtering af affald fra virksomheder i Hvidovre Kommune, godkendt af Kommunalbestyrelsen den 24. april 2001 under pkt. 21, Regulativ for sygehusaffald, godkendt af Kommunalbestyrelsen den 22. september 1992 under pkt. 14. I regulativet fastlægges, hvordan virksomheder skal sortere og opbevare deres affald, samt hvor de forskellige typer af affald skal afleveres. Baggrunden for forslaget om et nyt regulativ er, at der er kommet ny lovgivning og bekendtgørelser på området. På landsplan er der opstillet mål for øget genanvendelse af plast-, metal- og træemballage. Målene er på henholdsvis 22,5 %, 50 % og 15 % og skal være nået senest Miljøstyrelsen forudsætter, at det er virksomhederne, der skal bidrage med langt størstedelen af den øgede genanvendelse. Endvidere omfatter ændringerne fortroligt papir, hvor kommunerne får mulighed for at etablere anvisningsordninger, hvis der tillige er fastsat krav om forbehandling, fx makulering. Derudover vedrører ændringerne homogene biprodukter, hvor definitionen er præciseret. Endelig er der kommet en ny elektronikskrotbekendtgørelse, som indebærer, at kommunen ikke længere skal have en indsamlingsordning for elskrot. Siden 2001 er det blevet teknisk muligt at frasortere og aflevere flere typer affald til genanvendelse, og mere affald kan specialbehandles. Det nye regulativ tager højde for dette, ligesom det er præciseret, hvordan virksomhederne skal indberette affaldsmængder til kommunen.

21 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 18 Regulativet bliver offentliggjort og fremsendt til alle relevante virksomheder i Hvidovre Kommune. Bestemmelserne i regulativet er med til at opfylde målsætningerne, der er beskrevet i Hvidovre Kommunes affaldsplan. Ikrafttrædelsesdatoen er i regulativet fastsat til den 1. marts Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: Øget sortering af flere affaldstyper til genanvendelse og specialbehandling er med til at mindske miljøbelastningen. Andre konsekvenser: - Bilag: Forslag til Regulativ for håndtering af affald fra virksomheder i Hvidovre Kommune, udkast af 13. december (TMU 10. januar 2007, pkt. 3) Pkt.nr. 11 Valg af forsikringsmægler til udbud af forsikringsportefølge Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget, at anbefale overfor Kommunalbestyrelsen 1. At forsikringsmæglervirksomheden Willis A/S forestår EU udbudet; herunder udarbejder udbudsmateriale, om ny forsikringsportefølje for perioden 1. januar december At det af udbudsmaterialet fremgår, at Hvidovre Kommune vælger at være selvforsikrede på en række områder efter en nøjere gennemgang af forsikringsporteføljen 3. At vederlaget til Willis A/S på kr ekskl. moms finansieres af puljen til risikostyring

22 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 19 Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 5: Centralforvaltningens indstilling anbefales godkendt til kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling: Hvidovre Kommunes forsikringsportefølje skal i udbud i år 2007 med henblik på etablering af ny forsikringsaftale pr. 1. januar Hvidovre Kommunes nuværende forsikringsportefølje er forsikret i KommuneForsikring på helt traditionel vis, forstået således at alle de kommunale værdier er fuldt forsikret eventuelt med en mindre selvrisiko. De foreløbige erfaringer fra andre forsikringsudbud i 2006 viser at flere og flere af de større kommuner fremadrettet vælger en anden sammensætning af forsikringsdækningen end den traditionelle, hvor de fleste skader typisk vil være dækket af en forsikring. Denne formodning suppleres af forsikringsmæglervirksomheden Willis A/S, som har gennemført en hel del udbud for kommunerne i Mange af disse udbud har resulteret i at kommunerne har valgt selvforsikring på en række områder med meget store økonomiske besparelser til følge. Kommuner kan i udgangspunktet vælge at være selvforsikrende på stort set alle områder. Dette indebærer, at kommunerne i stedet sikrer, at der foretages en særlig hensættelse til skadeserstatninger, og at der afsættes midler til en vedvarende indsats mod risikostyring. Til trods herfor er det vurderingen, at der kan være meget store økonomiske gevinster for kommunen ved en delvis selvforsikring. Det forestående udbudsmateriale foreslås derfor udarbejdet således, at Hvidovre Kommune i udgangspunktet vil være selvforsikret, dog således at der på en række forsikringsområder fortsat vil blive tegnet forsikring. Et område vil være bygningsbrandforsikring. Forvaltningen vil efterfølgende udvikle en ny forsikringspolitik, hvoraf det bl.a. fremgår hvordan forsikringsbegivenheder vil blive håndteret fremover. Det vil være en del af den nye forsikringsstrategi, at der vil være en betydelig selvrisiko ved skader. Incitamentet til at udøve større omhu og til at sikre sig optimal risikostyring vil dermed være, at alle vil bestræbe sig på at passe bedst muligt på kommunens værdier. Forvaltningen lægger tillige efterfølgende op til at der skal tages stilling til hvordan håndteringen af skaderne skal håndteres. Der skal foretages en vurdering af hvorvidt en indtruffen skade er dækningsberettiget. Denne vurdering foretages oftest bedst af forsikringsmægleren og enkelte selskaber har som en betingelse stillet, at skadesbehandlingen varetages af en mægler. Der kan derfor etableres et kontinuerligt samarbejde med mæglervirksomheden. Det vil ligeledes senere blive vurderet hvorvidt det er formålstjenligt, at ansætte en egentlig forsikringsadministrator ikke mindst med baggrund i koordineringen af indsatsen omkring risikostyring som vil vokse betragteligt, såfremt kommunen vælger selvforsikring på en række nærmere definerede områder. Forvaltningen anbefaler, at udbuddet igangsættes snarest muligt således, at der kan foreligge et forslag til fremtidige forsikringsdækning samt eventuelle afledte økonomiske konsekvenser ved budgettets 1. handling den 27. august 2007.

23 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 20 Økonomiske konsekvenser: Ved indgåelse af samarbejdsaftale med forsikringsmæglervirksomheden Willis A/S skal der afholdes kr ekskl. moms udgørende honorar for gennemførelse af udbudet. Beløbet foreslås afholdt over kontoen til risikostyring. Personalemæssige konsekvenser: Ingen Sundhedsmæssige konsekvenser: Ingen Miljømæssige konsekvenser: Ingen Andre konsekvenser: Ingen Bilag: Bilag 1: Notat fra forvaltningen af 10. januar 2007 om overvejelser over risikomæssig afdækning via selvforsikring i stedet for en traditionel forsikringsløsning. (ØU Pkt. 05_01) Bilag 2: Anbefalinger fra Willis A/S på baggrund af indhentede erfaringer fra lignende udbud (ØU Pkt. 05_02) Pkt.nr. 12 Forlængelse af aftale om udlejning efter særlige kriterier Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse 1. at tage stilling til en 4 årig forlængelse af aftale om udlejning efter særlige kriterier i Boligforeningen Hvidovrebo Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 8: Centralforvaltningens indstilling anbefales godkendt til kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling: Boligforeningen Hvidovrebo ønsker fortsat at Tildele 3 rums boliger på 64,5 m2 til enlige uden børn, dog max 10 % af ledige boliger om året

24 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 21 Der vedlægges en oversigt over boliger i Boligforeningen Hvidovrebo fordelt på antal rum og m2. I lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. jf. lovbekendtgørelse nr. 252 af 10. april 2000 affattes 60 således: For almene boliger, der ikke er omfattet af 59 stk. 1 eller 2 (kommunal anvisning på 25 %) kan Kommunalbestyrelsen og den almene boligorganisation indgå aftale om, at indtil 90 % af de ledige boliger i en boligafdeling skal udlejes efter særlige kriterier. Kriterierne fastsættes ved aftale mellem Kommunalbestyrelsen og boligorganisationen og offentliggøres af Kommunalbestyrelsen. Mindst hver 10. ledige familiebolig i boligafdelingen skal udlejes efter 51, stk. 1, 1. pkt. Ledige almene familieboliger skal af den almene boligorganisation anvises til boligsøgende, som er optaget på en venteliste, og som har behov for almene boliger af den pågældende art. Aftaler om fleksibel udlejning skal tages op til revision senest 4 år efter aftalens indgåelse. Er parterne enige om det, kan aftalen tages op til revision inden udløbet af aftaleperioden. Hvidovrebo ønsker at forlænge den nuværende aftale som er indenfor ovenstående lovgivnings rammer. Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Ansøgning fra Boligforeningen Hvidovrebo (ØU Pkt. 08_01) Oversigt over boliger i Boligforeningen Hvidovrebo fordelt på antal rum og m2 (ØU Pkt. 08_02)

25 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 22 Pkt.nr. 13 Avedøre Boligselskab, afdeling 3523, Avedøre Stationsby Nord - Miljøprojekt - skema C Indstilling: Centralforvaltning indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at skema C vedr. miljøprojekt i Avedøre Stationsby Nord, afdeling 3523 godkendes. Der har i forhold til skema B været en mindreudgift på kr. 2. at det godkendes at der er brugt kr. af reguleringskontoen 3. at Landsbyggefonden efterfølgende får sendt projektet til godkendelse, da de ønsker Kommunalbestyrelsens godkendelse inden deres godkendelse 4. at kommunen yder garanti for realkreditlånet på kr. idet det forudsættes at Landsbyggefonden yder 50% regaranti Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 11: Centralforvaltningens indstilling anbefales godkendt til kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling: På Kommunalbestyrelsens møde den 26. august 2003 under pkt. 19 blev følgende godkendt: 1. at skema B vedrørende miljøprojektet godkendes. De samlede udgifter til projektet må fortsat under ingen omstændigheder, overstige den samlede ramme som indgik ved omprioriteringstilsagnet for afdelingen, 2. at huslejestigningen som følge af projektet fortsat ikke må overstige den huslejestigning som indgik ved omprioriteringstilsagnet, 3. at det forudsættes, at Landsbyggefonden godkender udvidelsen af projektet herunder udvidelsen af den økonomiske ramme, 4. at det fortsat forudsættes, at kommunen ikke direkte deltager i finansieringen af udgifterne, 5. at kommunen yder garanti for realkreditlånet på kr idet det forudsættes, at Landsbyggefonden yder 50% regaranti, 6. at det godkendes, at der anvendes kr af reguleringskontoen til delvis finansiering af udgifterne, idet det forudsættes, at Landsbyggefonden også godkender dette, 7. at øvrige forbehold som meddelt i forbindelse med godkendelsen af skema A fastholdes,

26 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side at det findes beklageligt, at AKB ikke som forudsat af Kommunalbestyrelsen forinden fremsendelsen af skema B har fremsendt den ønskede orientering om beboermødets behandling af det ændrede miljøprojekt herunder de ændrede økonomiske konsekvenser. Boligselskabet AKB, Byggesagsafdelingen har nu fremsendt skema C, byggeregnskabet vedr. miljøprojekt i afdeling Nord i Avedøre Stationsby. Nedenstående viser forskellen mellem godkendt skema B og fremsendt skema C vedr. miljøprojektet: Skema B Skema C Afvigelser Håndværkerudgifter kr kr kr. Teknisk rådg. incl. Tryk kr kr kr. Øvrige omkostninger kr kr kr. Tidligere rådgivning kr kr. 0 kr Anlægsudgift i alt kr kr kr. I forbindelse med godkendelse af skema B blev det godkendt at huslejestigningen som følge af projektet fortsat ikke må overstige den huslejestigning som indgik ved omprioriteringstilsagnet. Det kan oplyses at der ikke har været yderligere huslejestigninger i forbindelse med miljøprojektet. Merudgiften på kr. skyldes at udgifterne til håndværkere har været større end forventet, da omfanget af ekstraarbejder har været lidt større end forudsat. Denne merudgift er imødegået ved at tage nogle afsatte aktiviteter ud af entreprisesummen. Endvidere er der forbrugt mindre end forudsat til trykudgifter, og byggelånsrenter og garantiprovision er blevet lavere end forudsat Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Skema C (ØU Pkt. 11_01) Byggeregnskab (ØU Pkt. 11_02)

27 Kommunalbestyrelsesmøde 30. januar 2007 Side 24 Pkt.nr. 14 Boligselskabet DAB, afdeling Bredalsparken/Grenhusene - Ansøgning om generel tilladelse til installation af el-komfurer Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget/Kommunalbestyrelsen 1. at der gives en generel tilladelse til at foretage installation af el-komfur ved frivillig køkkenmodernisering samt frivillig installering af el-komfur uden at køkkenet udskiftes 2. at der godkendes en huslejeforhøjelse på 75 kr. pr. måned i de lejemål, hvor der foretages installation af e-lkomfur 3. at den årlige afrapportering behandles administrativt, da udlån af selskabets dispositionsfondslån ikke kræver kommunal godkendelse Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 22. januar 2007 Punkt 12: Centralforvaltningens indstilling anbefales godkendt til kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling: DAB har i brev af 14. december 2006 anmodet Hvidovre kommune om en generel tilladelse til at foretage installation af el-komfur ved frivillig køkkenmodernisering samt installation af el-komfur uden at køkkenet udskiftes. Moderniseringerne udføres i de etaper af afdelingen, hvor der ikke oprindeligt var installeret komfur i boligerne, og kun i de boliger hvor afdelingen ikke tidligere har installeret komfur. Moderniseringen finansieres med et lån fra selskabets dispositionsfond, og lejemålene hvor der foretages modernisering pålægges et 10 årigt huslejetillæg på 75 kr. pr. måned. Da der søges om en generel tilladelse og ikke om et specifikt antal moderniseringer, følges der op på moderniseringerne med en årlig afrapportering til Hvidovre kommune, når dispositionsfondslån hjemtages i forbindelse med regnskabsaflæggelsen. Da denne lånehjemtagelse ikke kræver kommunal godkendelse, foreslås det at afrapporteringen behandles administrativt. Projektet med den tilhørende lejestigning er godkendt af afdelingsmødet og selskabets bestyrelse. Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: -

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge.

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. Pkt.nr. 2 Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar 16.30 om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. 555438 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner.

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner. Pkt.nr: 7 Målsætninger på 06 årsområdet visionsdelen 198747 Indstilling: at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 06 årsdaginstitutioner. Formål med indstilling: At Socialudvalget drøfter

Læs mere

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning.

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning. Pkt.nr. 3 Kontraktstyring: mål 2010 skoleudvalget Fritidshjem, klubber, PC og PPR 697164 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1.

Læs mere

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Pkt.nr. 23 Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999.

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999. Skole og Kulturforvaltningen grw Beretning fra Skoleudvalgets møde den 07.09.1999 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 Møde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Pkt.nr. 2 Meddelelser. Pkt.nr. 3 Forslag til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler.

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler. NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Notat til Økonomiudvalget om regler for opførelse og finansiering af almene boliger/støttet byggeri Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Økonomiudvalget har bedt om at få udarbejdet

Læs mere

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, Pkt.nr. 7 Hvidovre Torv nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, 1. at skitseprojekt til nye fliser og ny belysning på Hvidovre

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 030. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Beskæftigelsesudvalget 54 031. Drøftelse af 1. udkast

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

Afgørelse i sagen om Gladsaxe Kommunes tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2001

Afgørelse i sagen om Gladsaxe Kommunes tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2001 NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. august 2004 J.nr.: 03-33/150-0195 ARS Afgørelse i sagen

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Onsdag 09.01.2008 kl. 8:15 Mødelokale D2. Referat fra ekstraordinært møde Ekstraordinært møde

Teknik- og Miljøudvalget. Onsdag 09.01.2008 kl. 8:15 Mødelokale D2. Referat fra ekstraordinært møde Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Referat fra ekstraordinært møde Ekstraordinært møde Onsdag 09.01.2008 kl. 8:15 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Forslag til Lokalplan 136 for et centerområde i Hørsholm

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Referat af organisationsmøde 23. august 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Fra bestyrelsen deltog: Formand Regnar Sehested, Sally Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsoverenskomst / driftsaftaler med private tilbud

Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsoverenskomst / driftsaftaler med private tilbud 22. december 2015 Socialtilsyn Hovedstaden Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsoverenskomst / driftsaftaler med private tilbud Socialtilsyn Hovedstaden har modtaget

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) VEDTAGET Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 28 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Referat organisationsmøde 11. marts 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Connie Bjørnsholm, Søren Egge Rasmussen og Louise

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Udkast. Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag. til

Udkast. Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag. til Udkast Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (En tidlig forebyggende indsats m.v.) 1 I lov om

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs.

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Lyngby Til stede: Afbud fra: Fra KAB: Indholdsfortegnelse Selskabet:...

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier TILSYNSENHEDEN Tilsynsenhedens Årsrapport 2013 Center for børn og forebyggelse Plejefamilier Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Else Hansen Tilsynsførende Dorthe Noesgaard Tilsynsførende Joan

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets ekstraordinære møde den 10. august 2009, Kl. 09.00 på Rådhuset i Sollentuna II.

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets ekstraordinære møde den 10. august 2009, Kl. 09.00 på Rådhuset i Sollentuna II. HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Arbejdsmarkedsudvalgets ekstraordinære møde den 10. august 2009, Kl. 09.00 på Rådhuset i Sollentuna II. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1

Læs mere

Lovgrundlag Sprogstimulering til tosprogede småbørn er beskrevet i Dagtilbudsloven 11.

Lovgrundlag Sprogstimulering til tosprogede småbørn er beskrevet i Dagtilbudsloven 11. Indledning Med denne information ønsker Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune at give et overblik over sprogstimulering til tosprogede småbørn, der ikke går i børnehave og som derfor deltager

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

INTEGRATIONSPOLITIK 2012

INTEGRATIONSPOLITIK 2012 INTEGRATIONSPOLITIK 2012 Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget i Nordfyns Kommune besluttede i november 2010, at der skulle udarbejdes en samlet integrationspolitik for Nordfyns Kommune. Politikken er blevet

Læs mere

Flygtninge i Helsingør Kommune orientering marts 2016

Flygtninge i Helsingør Kommune orientering marts 2016 Flygtninge i Helsingør Kommune orientering marts 2016 Helsingør Kommune har fået meddelt en kvote på 172 flygtninge for 2016. Kvoten for 2015 var 134. Det er fortsat et fokusområde at skabe løbende overblik

Læs mere

at der pr. 1. november normeres 2 stillinger til kursusledere for aktivering af sprogkursister, med lønudgift kr. 105.000 i 1999.

at der pr. 1. november normeres 2 stillinger til kursusledere for aktivering af sprogkursister, med lønudgift kr. 105.000 i 1999. Pkt.nr: 37 Aktivering af indvandrere/flygtninge som modtager kontanthjælp 238924 Indstilling: Det anbefales overfor økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen at der indledes aktivering for sprogkursister

Læs mere

Udbudsstrategi. Brøndby Kommune 2010-13 BRØNDBY KOMMUNE

Udbudsstrategi. Brøndby Kommune 2010-13 BRØNDBY KOMMUNE Udbudsstrategi Brøndby Kommune 2010-13 BRØNDBY KOMMUNE CENTRALFORVALTNINGEN PARK ALLÉ 160 2605 BRØNDBY TELEFON 43 28 28 28 MAIL CENTRAL@BRONDBY.DK WEB WWW.BRONDBY.DK REDAKTION ØKONOMIAFDELINGEN TRYK BRØNDBY

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Gunnar Sørensen, Mogens W. Gertz og Anders Petersen. Fra administrationen deltog

Læs mere

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P21-1-15 Dato: 23.3.2015 Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 På grund af det ekstraordinære store

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: 24. januar 2005 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer.

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer. NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 06. marts 2015 Sekretariatet Yderligere forøget behov for midlertidige

Læs mere

Forslag. Dagtilbudslov

Forslag. Dagtilbudslov Fremsat den {FREMSAT} af Familie- og Forbrugerminister Lars Barfoed Forslag til Dagtilbudslov (lov om dag, -fritids- og klubtilbud mv. til børn og unge) Afsnit I Indledning Kapitel 1 Formål 1. Formålet

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

TILLÆG NR. TIL KOMMUNEPLAN

TILLÆG NR. TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 9 TIL KOMMUNEPLAN 2009 Erhvervsområdet ved Gungevej, Arnold Nielsens Boulevard, Bibiliotekvej og Høvedstensvej REDEGØRELSE Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 er udarbejdet i tilknytning til Lokalplan

Læs mere

Indstilling. Kombineret udlejning i Gellerup og Toveshøj. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. august 2007.

Indstilling. Kombineret udlejning i Gellerup og Toveshøj. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. august 2007 Kombineret udlejning i Gellerup og Toveshøj Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume I integrationspolitikkens

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige.

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige. Pkt.nr: 10 Sent udviklede 16-24 årige - ny linie påproduktionsskolen. 226183 Indstilling: der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede

Læs mere

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt.

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt. Standarder for sagsbehandlingen vedrørende opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Politisk målsætning vedr. opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Det

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Protokol 06-02-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Curt Købsted Dorthe la Cour Henrik Brade Johansen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr.

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 8 Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

lø Information til forældre om Sprogvurdering af børn i 3-6 årsalderen Center for Skoler og Dagtilbud

lø Information til forældre om Sprogvurdering af børn i 3-6 årsalderen Center for Skoler og Dagtilbud lø Information til forældre om Sprogvurdering af børn i 3-6 årsalderen Center for Skoler og Dagtilbud 1 Vinter 2011/2012 Kære forældre I Fredensborg Kommune lægger vi vægt på børns sproglige udvikling

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Karetmagerporten 1 B, 2650 Hvidovre. Tlf./Fax: 36 49 42 97 afd. 3501 Referat fra Afdelingsbestyrelsesmødet den 6. marts 2006 Mødedeltagere: Jes Rønving Pia Bakkendorf

Læs mere

Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644

Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644 Pkt.nr. 9 Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget at

Læs mere

Socialministeriet Børn J.nr. 2010-831 lsp, cme 19. april 2010. Kopi af høringssvar vedlægges.

Socialministeriet Børn J.nr. 2010-831 lsp, cme 19. april 2010. Kopi af høringssvar vedlægges. Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 223 Offentligt Socialministeriet Børn J.nr. 2010-831 lsp, cme 19. april 2010 Høringsnotat om Forslag til ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til

Læs mere

Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten

Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Notat Vedrørende: Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Sagsnavn: Ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Sagsnummer: 17.01.10-P00-1-16 Skrevet af: Louise Bisgaard

Læs mere

Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension

Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension Punkt 10. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension 2014-24969 Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget fremsender til byrådets orientering resultatet af Ankestyrelsens praksisundersøgelse

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 04. december 2013 Sekretariatet Eventuelt salg af kommunale ældreboliger

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Sluseholmen karré O Dispensation fra tillæg 3 til lokalplan nr. 310 i forbindelse med nybyggeri på Sluseholmen. Marts 2014 sluseholmen sluseanlæg SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Motocrossbane Københavns

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 3. juni 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian

Læs mere

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. oktober 2009 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne (besvarelse af

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 16:00-16:50 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget anbefale over for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Sprogindsats for Småbørnsområdet

Sprogindsats for Småbørnsområdet Sprogindsats for Småbørnsområdet Indledning Det er fundamentalt for et barns personlige og sociale udvikling, at barnet er i stand til at bruge sproget til at kommunikere med og dermed give udtryk for

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 22, stk. 6, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Udsatte unge i uddannelse og arbejde Samspil på tværs - en juridisk eller praktisk udfordring? Odense, den 7. marts 2012

Udsatte unge i uddannelse og arbejde Samspil på tværs - en juridisk eller praktisk udfordring? Odense, den 7. marts 2012 Udsatte unge i uddannelse og arbejde Samspil på tværs - en juridisk eller praktisk udfordring? Odense, den 7. marts 2012 En koordineret indsats - hvilke muligheder er der i social- og beskæftigelseslovgivningen?

Læs mere

Introduktion til større byggeprojekter (anlægsprojekter) i Hvidovre Kommune

Introduktion til større byggeprojekter (anlægsprojekter) i Hvidovre Kommune Pkt. nr. 8 Introduktion til større byggeprojekter (anlægsprojekter) i Hvidovre Kommune Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget: 1. at tage orientering om større byggeprojekter

Læs mere

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager BILAG 1 Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager 1. E-mail af 16. marts 2006 fra Ulfeldt & Jauert,

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark

Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (1-9) Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark 2002000902 Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og AMBU besøges

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:00 Mødelokale: Medlemmer: Vestegnens Sprog- og kompetencecenter Vestegnens Sprog- og kompetencecenter, Skolevej 6, 2600

Læs mere

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer.

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer. Punkt 13. Himmerland Boligforening - Sallingsundvej (afd. 19) og Tambosundvej (afd. 22) - 395 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013. Med udgangspunkt i drøftelserne blev det aftalt, at DEAS udarbejdede og fremsendte et nyt korrigeret varsel.

ÅRSBERETNING 2013. Med udgangspunkt i drøftelserne blev det aftalt, at DEAS udarbejdede og fremsendte et nyt korrigeret varsel. ÅRSBERETNING 2013 HUSLEJESTIGNINGER - OMKOSTNINGSBESTEMT I marts 2013 blev der varslet en foreløbig huslejestigning til ikraftræden pr. 1.maj 2013 med udgangspunkt i overslaget for vinduesudskiftningen.

Læs mere

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen Arbejdsmarkedsstyrelsen Policycenteret Arbejdsmarkedscentre: Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen For at sikre en fremtidig udvikling af velfærdssamfundet, bliver det

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Bilag 5 - notat vedr. supplerende spørgsmål om tilskudsvilkårene for private daginstitutioner

Bilag 5 - notat vedr. supplerende spørgsmål om tilskudsvilkårene for private daginstitutioner Økonomi og Administration Sagsbehandler: Anne Lund Sagsnr. 28.09.44-G01-1-13 Dato:20.3.2014 Bilag 5 - notat vedr. supplerende spørgsmål om tilskudsvilkårene for private daginstitutioner De supplerende

Læs mere

Kommuneplantillæg. Kommuneplantillæg 5 - Kommuneplan 2013-2015 Solvarmeanlæg og varmeværk December 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.

Kommuneplantillæg. Kommuneplantillæg 5 - Kommuneplan 2013-2015 Solvarmeanlæg og varmeværk December 2015 Morsø Kommune - www.morsoe. Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg 5 - Kommuneplan 2013-2015 Solvarmeanlæg og varmeværk December 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen? kan

Læs mere

Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler

Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler Pkt.nr. 2 Behandling af høringssvar på Vision og Mål 20042010 409240 Indstilling: Skoleforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at høringssvarene fra skolerne og organisationerne drøftes 2. at udvalget

Læs mere

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: SUNDHEDSFREMME og FOREBYGGELSE Sundhedspolitik (tværgående) Sundhedsplejen tilbud til småbørnsfamilier Sundhedsplejen

Læs mere

Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Michael Hammer og stedfortræder

Læs mere