KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 2 Sammenfatning 2. 3 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 2 Sammenfatning 2. 3 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 5"

Transkript

1 REGION HOVEDSTADEN KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk VED LOKALISERING I MURERGADE ELLER PÅ ESRUMVEJ INDHOLD 2 Sammenfatning 2 3 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 5 4 Den kollektive trafikbetjening i dag Den køreplanlagte betjening Flextur 7 5 Transport og tilgængelighed Til og fra hospitaler i Region Hovedstaden Opgørelse af tilgængelighed Til Murergade og Esrumvej Til nærmeste hospital/sundhedshus Kollektiv transport versus bil 16 6 Muligheder for tilpasning af den kollektiv trafik Sundhedshus i Murergade Sundhedshus på Esrumvej Tilpasning ved lokalisering på Esrumvej Flextur 23 PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. jse VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT 1 8. juni 2016 JSE/LYMA/DANN LYMA JGL

2 2 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 2 Sammenfatning Kollektiv tilgængelighed Rapporten indeholder en vurdering af konsekvenser for tilgængelighed med kollektiv transport af, at Sundhedshus Helsingør lokaliseres på Esrumvej i samme lokaler som det tidligere Helsingør Hospital. Sundhedshuset er i dag lokaliseret i Murergade tæt ved Helsingør centrum. Region Hovedstadens aktiviteter i Sundhedshuset retter sig mod borgere i flere kommuner. God tilgængelighed med kollektiv transport er derfor relevant for borgere i Gribskov, Helsingør, Fredensborg og Hørsholm kommuner. Den kollektive tilgængelighed er analyseret gennem automatiserede opslag i Rejseplanen.dk, der er sammenholdt med befolkningstætheden rundt om i kommunerne. Tilgængelighed måles på den samlede rejsetid med kollektiv transport fra dør til dør. Murergade eller Esrumvej - med dagens kollektive trafikbetjening Hvis alle indbyggere i de fire kommuner skal benytte kollektiv transport til Helsingør Sundhedshus, så er der med den nuværende kollektive betjening kun marginal forskel i tilgængeligheden til Murergade og til Esrumvej. Alle indbyggere i de fire kommuner visiteres imidlertid ikke til Sundhedshuset i Helsingør. Frederikssund Hospital eller Hillerød Hospital er for mange en mere nærliggende muligheder. Det er derfor mere relevant at vurdere tilgængeligheden med kollektiv transport ud fra, hvilket af de tre hospitaler/sundhedshuse som ligger nærmest Kollektiv tilgængelighed til nærmeste hospital/sundhedshus for indbyggere i Gribskov, Helsingør, Fredensborg og Hørsholm kommuner på borgerne målt på indbyggere 100% rejsetid i kollektiv transport. Alt i alt tegner der sig under disse forudsætninger igen det billede, at med dagens kollektive betjeningsniveau er der marginal forskel på den kollektive tilgængelighed ved de to lokaliseringer af 75% 50% 25% 0% Esrumvej Murergade minutter Helsingør Sundhedshus % af indbyggerne kan, som figuren viser, med begge lokaliseringer nå frem på under 25 minutter. 75 % er fremme ved nærmeste hospital/sundhedshus på under 50 minutter.

3 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 3 Det er overvejende indbyggerne i Helsingør Kommune som berøres, hvis der sker en flytning af Helsingør Sundhedshus. I dag er der flere indbyggere i Helsingør by som har en god tilgængelighed, fordi de bor i gangafstand af Sundhedshuset. Dertil kommer, som det fremgår af optegningen på kort, at der er forskel på, hvilke områder der opnår den bedste betjening. Med en flytning til Esrumvej opnås en bedre geografisk dækning i de nordlige dele af Helsingør Kommune samt langs Kongevejen (buslinje 353). Men samtidig er der en lidt svagere betjening af områder langs Kystbanen og langs buslinje 390R. For indbyggerne i Gribskov, Fredensborg og Hørsholm kommuner er effekten for tilgængeligheden af en flytning til Esrumvej beskeden, idet enkelte får lidt længere og enkelte får lidt kortere rejsetid. Kollektiv tilgængelighed, målt som rejsetid i minutter fra dør til dør, til nærmeste hospital/sundhedshus for indbyggere i Gribskov, Helsingør, Fredensborg og Hørsholm kommuner Løsning: Murergade Løsning: Esrumvej Tilpasningsmuligheder for den kollektive transport Helsingør Kommune er begunstiget af gode kollektive forbindelser ind og ud af kommunen. En flytning af Helsingør Sundhedshus vil næppe kunne begrunde større ændringer i betjening til og fra andre kommuner. Derimod så vil den kollektive betjeningen af et Sundhedshus på Esrumvej kunne styrkes gennem forskellige lokale justeringer af kommunale, fælleskommunale og/eller regionale forbindelser. Beslutninger om den fremtidige busbetjening skal ses i lyset af hvor mange og hvilke aktiviteter, der lokaliseres i Helsingør Sundhedshus på Esrumvej. Dertil kommer, at forskellige tiltag berører kommunale og regionale udgifter til drift af kollektiv transport på forskellig vis. Der er forskellige muligheder, som hver for sig eller i forskellige kombinationer vil kunne bidrage til en styrket kollektiv betjening: Korrespondanceforbedringer mellem lokalbaner og busser i Skibstrup (linje 342), Hornbæk (linje 347) og på Kvistgård Station (linje 353) er eksempler på forbedringer som sandsynligvis kan gennemføres indenfor de nuværende driftsudgifter.

4 4 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR Omlægning af linje 390R og/eller forlængelse af bybuslinje 801A fra Helsingør Station til Esrumvej er eksempler på tiltag, som forbedre betjeningen væsentligt, men som også vil betyde større driftsudgifter. Flextur er et kollektivt transporttilbud, som er særlig velegnet for borgere som har særlige behov i forbindelse med deres transport f.eks. pga. funktionsnedsættelse. Det samme gælder servicebusserne i Helsingør by, som passerer Helsingør Station og som nemt vil kunne omlægges til at betjene et sundhedshus på Esrumvej. Fremtiden for disse kommunalt finansierede tilbud er derfor også relevant i forhold til tilgængelighed til Helsingør Sundhedshus. 3 Indledning 3.1 Baggrund Region Hovedstaden ønsker en vurdering af konsekvenserne for tilgængeligheden med kollektiv transport til Sundhedshuset Helsingør, hvis det lokaliseres i det nu nedlagte hospital i udkanten af Helsingør by på Esrumvej nr I dag er Sundhedshuset lokaliseret i Murergade i udkanten af Helsingør bycenter. Helsingør Kommune og Region Hovedstaden har en fælles intention om, at lokalisere deres borgerrettede sundhedsaktiviteter på samme lokalitet. Pladsforholdene på Murergade er begrænsede, hvorfor Helsingør Kommune har foreslået Esrumvej som mulig placering. Region Hovedstadens aktiviteter i Sundhedshuset i Murergade omfatter i dag: Akutklinik, hvortil der visiteres efter opkald til 1813 og som er åbent kl Diverse ambulante funktioner som røntgen, medicinsk ambulatorie, jordmoderkonsultation, blodprøvetagning mm, hvortil der er åbent mellem kl Sundhedshuset Helsingør skal ses i sammenhæng med, at der er tilsvarende hospitalsaktiviteter på Hillerød Hospital og Frederikssund Hospital. Dækningsområdet for Sundhedshuset Helsingør omfatter primært kommunerne: Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov. Der vil som oftest visiteres til det nærmeste hospital/sundhedshus, og oplande går derfor på tværs af kommunegrænserne. Som et af flere elementer i beslutningen om lokalisering indgår, at der skal være en god tilgængelighed med kollektiv transport.

5 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR Løsning af opgaven Rapporten baseres på følgende datakilder: Tidligere undersøgelser fra Helsingør Kommune ("Serviceeftersyn af den kollektive transport", 2015) og Region Hovedstaden ("Let at komme rundt", 2012). Kollektiv tilgængelighed måles på samlet rejsetid og findes ved hjælp af en mængde automatiserede forespørgsler i Rejseplanen.dk for alle centre af kvadratnet på 100 x 100 meter i de fire kommuner. Tilgængeligheden visualiseres på kort. Rejseplansudtrækkene kombineres med en opgørelse af befolkningsunderlaget i de forskellige kvadratnet. På basis af disse datakilder beskrives tilgængeligheden til Sundhedshuset med de to forskellige lokaliseringer, og det identificeres, om der er forskelle. Tilgængeligheden bestemmes under to forskellige forudsætninger om optageområdet: alle indbyggere i de fire kommuner rejser til Sundhedshuset Helsingør og alle indbyggere i de fire kommuner rejser til det nærmeste hospital/sundhedshus. Analyserne danner afsæt for konkrete forslag til justeringer i busnettet i og omkring Helsingør, både i en situation med en fortsat lokalisering i Murergade og med en lokalisering på Esrumvej. 4 Den kollektive trafikbetjening i dag 4.1 Den køreplanlagte betjening Den kollektive trafikbetjening i området er vist på figur 1 sammen med de to lokaliseringer af Sundhedshuset - i Murergade og på Esrumvej. Helsingør Station er et centralt skiftested for rejsende, der kommer fra områder udenfor Helsingør Kommune. Helsingør Station har gode togforbindelser i form af Kystbanen og to lokalbaner. Derudover betjenes ind og ud af Helsingør Kommune med regionalbus 390R samt de to fælleskommunale linjer 353 og 388. Alt i alt er der en meget god betjening ind og ud af kommunen, og løsninger i forbindelse med betjening af Sundhedshuset, skal derfor findes i den lokale tilpasning. Det vendes der tilbage til i kapitel 6. For rejsende internt i Helsingør by er der to centrale skiftesteder: Helsingør Station og Prøvestenen. Alle bybusser betjener begge steder og med mulighed for skift. I Helsingør by suppleres den lokale betjening af oplandslinjer, ligesom de fælleskommunale linjer og R-buslinjen også har stop i Helsingør by.

6 6 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR Regionale og fælleskommunale linjer Bybusser Servicebusser Oplandslinjer Esrumvej Murergade Figur 1. Regional, fælles kommunale og lokale buslinjer i Helsingør i 2016 Kilde: "Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør". MOE/Tetraplan for Helsingør Kommune, 2015

7 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR Flextur Flextur er et tilbud om behovstilpasset kollektiv transport. Kommunerne bestemmer selv, om de vil tilslutte sig samt hvilken takst, de vil tilbyde Flextur til se figur 2. Alle kan bestille en tur i tidsrummet kl Der kan bestilles ture fra lokaliteter i alle de kommuner, der er tilsluttet ordningen, og der kan rejses på tværs af kommunegrænser. Den kommune som rejsen udgår fra er også den, der betaler tilskuddet til Flexturs rejsen. Alle kommuner i Nordsjælland, med undtagelse af Hillerød, er tilsluttet Flexturs ordningen. Gribskov Kommune er tilsluttet med den høje grundtakst. Helsingør, Fredensborg og Hørsholm kommuner er tilsluttet med den lavere kommunetakst. Figur 2. Kommuner tilsluttet Flextur i Kilde: Movia Flextur er relevant at indtænke i betjeningen af Sundhedshuset Helsingør, hvad enten det er beliggende på Esrumvej eller i Murergade. I det samlede billede varetager Flextur kun en begrænset del af transportefterspørgslen til Sundhedshuset, men der er i vidt omfang tale om betjening af borgere, som ikke har andre transportmuligheder. 5 Transport og tilgængelighed 5.1 Til og fra hospitaler i Region Hovedstaden Transport til Region Hovedstadens hospitaler blev grundig undersøgt i 2012 i udredningen "Let at komme rundt" 1. Transportprofiler for rejser til regionens hospitaler blev udtrukket fra den nationale transportvaneundersøgelse. I analysen skelnes mellem hospitaler i København og Frederiksberg kommuner og hospitaler udenfor. I denne sammenhæng er det sidstnævnte transportprofiler, der er relevant. Siden udredningen blev gennemført er Helsingør Hospital blevet nedlagt. En række ambulante aktiviteter er overført til Sundhedshuset i Murergade og ind- 1 "Let at komme rundt", Tetraplan for Region Hovedstaden, 2012

8 8 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR læggelser sker nu overvejende på Hillerød Hospital. Disse ændringer har imidlertid ingen væsentlig betydning for de overordnede transportprofiler, som blev identificeret i "Let at komme rundt". Langt størstedelen af patienterne til hospitaler, nemlig 90 %, er ambulante patienter, hvilket ikke adskiller sig væsentligt fra de 100 % ambulante patienter, der benytter Sundhedshuset Helsingør. I figur 3 er vist en fordeling af, hvem det er der rejser til og fra hospitalerne, idet alle rejser er opgjort i enheden årsdøgn (gennemsnit af dagtyper). Lidt over halvdelen af alle personrejser er de ansatte som skal til og fra arbejde. Ca. en fjerdedel er patienter, hvoraf ni ud af ti er ambulante patienter. Den sidste tiendedel af patienterne indlægges, hvilket giver anledning til besøgsaktivitet. Endelig er der en del transport relateret til at pårørende henter eller bringer patienter. Bil er det foretrukne transportmiddel både for de ansatte og for patienterne. Der anvendes kollektiv transport i 11 % af de ansattes rejser, 13 % af patienternes rejser og 7 % af de besøgendes. TRANSPORTMIDLER REJSER Ansatte 8% 14% 25% 53% Arbejde Patient Patientbesøg Hente/bringe Patienter Besøgende 0% 20% 40% 60% 80% 100% Gang og cykel Bil fører Bil passager Kollektiv transport Figur 3. Fordeling af antal personrejser og transportmiddelfordeling for rejser til de hospitaler i Region Hovedstaden som er beliggende udenfor København og Frederiksberg kommuner Kilde: Bearbejdning af data fra "Let at komme rundt". Tetraplan for Region Hovedstaden, 2012 I figur 4 er dagsprofilen for ankomsttidspunkter til alle hospitaler i Region Hovedstaden vist for ansatte og patienter. Samme mønster vil formentlig være gældende for Sundhedshuset Helsingør. De ansatte ankommer i et snævert tidsinterval frem til kl. 8.00, herefter kommer patienterne hen over dagen med den største aktivitet om formiddagen. Profilen for hjemrejser fra hospitalerne er formentlig mere flad med mange rejser hen over eftermiddagen. 25% 20% Ansatte 15% Patienter 10% 5% 0% Figur 4. Ankomst til Region Hovedstadens hospitaler. Kilde: "Let at komme rundt"

9 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR Opgørelse af tilgængelighed Den kollektive tilgængelighed er kortlagt ved hjælp af en mængde automatiserede forespørgsler i Rejseplanen. Der er forespurgt for koordinater til centre af geografiske kvadrater på 100x100 meter. For hver kvadrat er fundet den samlede rejsetid til Sundhedshuset i Helsingør (med de to lokaliseringer) eller til Frederikssund hhv. Hillerød hospitaler. Opslag og rejsetider baseres på: Ankomst til lokaliteten inden kl på en hverdag (onsdag d. 1. juni 2016) med den aktuelle køreplan Hvis der er flere rejsemuligheder vælges den der samlet set tager kortest tid Rejsetiden omfatter hele turen fra dør til dør: gang fra udgangspunktet, ventetid ved påstigning samlet kollektiv rejsetid inkl. skiftetid samt gangtid fra stop eller station til rejsens endemål Hvis man kan gå hurtigere til lokaliteten (med fem kilometer per time) end man kan tage kollektiv transport, så vælges gangturen Rejseplansudtrækkene er kombineret med antal indbyggere (per 1. januar 2016) i hver kvadratnet. Det opgøres, hvor mange indbyggere i de fire kommuner, der har forskellige rejsetider, hvis de alle skal til Sundhedshuset Helsingør (med begge lokaliseringer), og hvordan det tilsvarende ser ud, hvis der visiteres til nærmeste sygehus. 5.3 Til Murergade og Esrumvej I figur 5 er vist en kumuleret kurve over tidsforbruget, hvis alle indbyggere i Gribskov, Helsingør, Fredensborg og Hørsholm kommuner rejser til Sundhedshuset i Helsingør med en lokalisering som nu i Murergade eller med en lokalisering på Esrumvej. Af figuren aflæses at: Der er kun marginal forskel på tilgængeligheden med kollektiv transport, målt på tid, for indbyggerene i de fire kommuner til Sundhedshuset Helsingør for de to lokaliseringer i byen Den største forskel er for de korte rejser på under 20 minutters rejsetid, hvor Murergade falder bedre ud end Esrumvej. En del af forklaringen er, at flere bor så tæt på Sundhedshuset at gang er den hurtigste transportform

10 Indbyggere i fire kommuner 10 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR Hvis alle rejser til Sundhedshuset i Helsingør minutter Esrumvej Murergade Figur 5. Rejsetider med kollektiv transport for indbyggere fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner til Sundhedshuset Helsingør med lokalisering i Murergade eller på Esrumvej. Kumuleret kurve På figur 6 er optegnet tilgængeligheden med kollektiv transport fra de fire kommuner til Sundhedshuset Helsingør med den nuværende lokalisering i Murergade. På figur 7 er tilsvarende vist for en lokalisering af Sundhedshuset på Esrumvej. Kigger man nærmere efter, så er der forskelle på tilgængeligheden til de to lokaliseringer af Sundhedshuset. Der er dog ikke én af lokaliseringerne, der klart falder ud som de bedste samlet set. Der er fordele og ulemper ved dem begge. Et Sundhedshus på Esrumvej vil samlet betyde: En bedre geografisk dækning i de nordlige dele af Helsingør Kommune En svagere betjening af områder langs Kystbanen og langs linje 390R En styrkelse af tilgængeligheden langs linje 353 Lidt længere rejsetider for en mindre del af indbyggerne i yderområderne af Gribskov Kommune, Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune

11 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 11 Figur 6. Minutter rejsetid med kollektiv transport til Murergade fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner. Ankomst på en hverdag før kl Figur 7 Minutter rejsetid med kollektiv transport til Esrumvej fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner. Ankomst på en hverdag før kl. 9.00

12 Indbyggere i fire kommuner 12 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 5.4 Til nærmeste hospital/sundhedshus I figur 9 og figur 10 er der vist en optegning af tilgængeligheden fra de fire kommuner til Hillerød hospital og til Frederikssund Hospital. I figur 8 er vist en opgørelse af, hvor mange af indbyggerne i de fire kommuner, som kan nå frem med kollektiv transport indenfor forskellige tidsrum. Det aflæses af figurer at: Langt de fleste indbyggere i Gribskov, Fredensborg og Hørsholm kommuner har en tilsvarende eller bedre kollektiv tilgængelighed til Hillerød Hospital end til Sundhedshuset i Helsingør uanset om det er lokaliseret i Murergade eller på Esrumvej Praktisk taget ingen af områderne i de fire kommuner har en bedre tilgængelighed til Frederikssund Hospital end til Hillerød Hospital Skulle man alene vælge én lokalisering, så er Helsingør den der opnår den bedste tilgængelighed for flest i de fire kommuner. Det begrundes i, at Helsingør Kommunes befolkning udgør næsten halvdelen af den befolkningspopulation der kigges på Hvis alle rejser til samme hospital/sundhedshus minutter Helsingør (Esrumvej) Hillerød Frederiksund Figur 8. Rejsetider med kollektiv transport for indbyggere fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner til nærmeste lokalitet med en akutfunktion. I Helsingør er vist lokaliseringen på Esrumvej. Kumuleret kurve

13 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 13 Figur 9. Minutter rejsetid med kollektiv transport til Hillerød Hospital fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner. Ankomst på en hverdag før kl Figur 10. Minutter rejsetid med kollektiv transport til Frederikssund Hospital fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner. Ankomst på en hverdag før kl. 9.00

14 Indbyggere i fire kommuner 14 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR I figur 12 og figur 13 er vist en optegning af tilgængeligheden, hvis der henvises til det nærmeste hospital/sundhedshus. Med nærmeste menes det som man hurtigst kan komme til med kollektiv transport. De to kort adskiller sig på lokaliseringen af Helsingør Sundhedshus. I figur 11 er vist en kumuleret kurve over tidsforbruget, hvis alle indbyggere i de fire kommuner rejser til nærmeste hospital/sundhedshus opdelt på de to alternative lokaliseringer i Helsingør. Alt i alt så tegner der sig dette billede: Lokalisering i Murergade eller på Esrumvej har kun marginal betydning for kollektiv tilgængelighed, målt på tidsforbrug, når man ser samlet på hele befolkningen i de fire kommuner, og forudsætter, at de rejser til det nærmeste hospital/sundhedshus Det er overvejende indbyggerne i Helsingør Kommune som berøres af en eventuel flytning af Sundhedshuset, idet der sker en mindre omprioritering af betjeningen af områder: bedre geografisk dækning i de nordlige dele, svagere betjening af områder langs Kystbanen og langs linje 390R og en styrkelse af tilgængeligheden langs linje 353 Længere rejsetid på de meget kort ture (målt på tid) bl.a. foranlediget af at der ikke er så mange der bor indenfor en afstand, hvor gang er realistisk og hurtigst Hvis alle rejser til nærmeste hospital/sundhedshus minutter Løsning: Esrumvej Løsning: Murergade Figur 11. Rejsetider med kollektiv transport for indbyggere fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner til nærmeste lokalitet med en akutfunktion for de to lokaliseringer af Sundhedshuset i Murergade hhv. på Esrumvej. Kumuleret kurve

15 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 15 Figur 12. Minutter rejsetid med kollektiv transport til nærmeste hospital/sundhedshus fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner. Sundhedshus i Murergade. Ankomst på en hverdag før kl Figur 13. Minutter rejsetid med kollektiv transport til nærmeste hospital/sundhedshus fra Hørsholm, Fredensborg, Helsingør og Gribskov kommuner. Sundhedshus på Esrumvej Ankomst på en hverdag før kl. 9.00

16 16 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 5.5 Kollektiv transport versus bil I udredningen "Let at komme rundt" blev der med udgangspunkt i kendskab til ansatte og patienters bopæl beregnet, hvor lang tid rejsen tager, hvis alle rejser med kollektiv transport. På samme måde blev det beregnet, hvor lang tid det tager, hvis alle kører i bil. Forholdet mellem tiden i kollektiv og tiden i bil for den samme rejse (rejsetidsratio) er udtryk for, hvor godt et konkurrenceforhold der er på parameteren tid for de to typer af transport. I figur 14 er vist en optegning af rejsetidsratioen for ansatte hhv. patienter til de på det tidspunkt syv hospitaler, som lå udenfor København og Frederiksberg kommuner og som indgik i udredningen "Let at komme rundt". Figuren vurderes i det store hele, at være dækkende for forholdene i Helsingør, hvad enten lokaliseringen er i Murergade eller på Esrumvej. De to optegninger er næsten ens. Både for ansatte og patienter gør det sig gældende, at rejsetiden med kollektiv transport for halvdelen af de rejsende tager mere end dobbelt så lang tid end med bil. Medmindre der er tale om meget radikale omlægninger og udvidelser af den kollektive tranport, så anses det ikke for realistisk væsentligt at ændre på de rejsetidsforskelle der er i de to transportformer. 100% Andel af ansatte 75% 50% 25% Tid kollektiv 0% Tid bil 0,5 1 1,5 2 2,5 3 3,5 100% Andel af patienter 75% 50% 25% Tid kollektiv 0% Tid bil 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 3,0 3,5 Figur 14. Rejsetidsratio, forholdet mellem rejsetid med kollektiv og bil, for ansatte hhv. patienter på Region Hovedstadens Hospitaler udenfor København og Frederiksberg kommuner. Kumuleret Kilde: Bearbejdning af data fra "Let at komme rundt". Tetraplan for Region Hovedstaden, 2012

17 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 17 6 Muligheder for tilpasning af den kollektiv trafik 6.1 Sundhedshus i Murergade En placering af Sundhedshuset i Murergade giver ikke umiddelbart anledning til ændringer i den kollektive trafikbetjening. Det nærmeste stoppested ligger umiddelbart overfor Sundhedshuset med omkring 50 meter til hovedindgangen. Ifølge rejseplansopslagene, så vil 70 % af de indbyggere i de fire kommuner, som har Murergade som nærmeste hospital/sundhedshus, stå af her. 10 % har en rejsetids fordel ved at gå de cirka 650 meter fra Helsingør Station. De resterende 20 % opnår den hurtigste rejse ved at stå af på forskellige andre lokalbanestationer og busstoppesteder og gå det sidste stykke. Stoppestedsted ved Muregade betjenes af: Linje 342 Hornbæk St.- Helsingør St. Linje 353 Kokkedal St - Helsingør St. Linje 388 Lyngby St - Helsingør St. Linje 390R Helsinge St - Helsingør St. Linje 802 Espergærde St. - Helsingør St. Servicebus 840 Prøvestenscen. -Vapnagård Figur 15. Stoppestedet ved Helsingør Sundhedshus i Muregade I figur 15 er vist de linjer der betjener stoppestedet ved Murergade, og i tabel 1 er vist deres frekvens. Nogle af linjerne har endestation på Helsingør st og kører ad Trækbanen, I.L. Tvedesvej, Allegade, Havnegade og Jernbanevej rundt om Helsingør bymidte. I den ene retning vil busserne (Linje 388, 390R) køre forbi Murergade inden ankomst til endestation ved Helsingør St. Andre linjer (342, 353 og 802) kører forbi Murergade, når de kører væk fra Helsingør St. På disse linjer vil brugerne af Sundhedshuset i den ene retning være nødt til at køre forbi Helsingør St, og måske have et ophold her af kortere eller længere varighed, eller skulle skifte bus for at komme videre. Afstande fra sundhedshuset til Helsingør St. er på 650 m. På Helsingør St. har Kystbanen samt lokalbanerne fra Hillerød over Fredensborg (Lille Nord) og fra Hillerød over Græsted, Gilleleje og Hornbæk (Gribskovbanen og Hornbækbanen) alle endestation. Fra Helsingør St. kan man således gå til Sundhedshuset i Murergade eller man kan benytte de ovenfor nævnte buslinjer.

18 18 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR Tabel 1. Frekvens (antal afgange pr time) på buslinjer, der passerer Sundhedshuset på Murergade. Hverdage Lørdag Søndag Linje Før Efter Før Efter Før Efter *) ½ *) ½ *) ½ 1 ½ R ) - 1 1) - I alt til Sundhedshus fra stationen I alt fra Sundhedshus til stationen 7 2 5½ 1½ 3½ 1½ ): Driften stopper kl *): Ingen fast frekvens. Kun få afgange. 6.2 Sundhedshus på Esrumvej Det nærmeste stoppested ligger på Esrumvej, og der er en gåtur på cirka 200 meter fra stoppested til hovedindgangen se figur 16. Ifølge rejseplansopslagene, så vil 93 % af de indbyggere i de fire kommuner, der har Esrumvej som nærmeste hospital/sundhedshus, stå af her. De resterende 7 % har en rejsetids fordel ved at gå fra stoppesteder, der ligger lidt længere væk og som betjenes af busser, der ikke passerer stoppestedet på Esrumvej. Et Sundhedshus på Esrumvej vil med de nuværende linjeføringer af de buslinjer der er nævnt i figur 16 og hvis frekvens er vist i tabel 2.

19 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 19 Stoppestedsted ved Muregade betjenes af: Linje 342 Hornbæk St. - Helsingør St. Linje 347 Hornbæk St Snekkersten St. Linje 353 Kokkedal St Helsingør St. Figur 16. Stoppestedet ved Helsingør Sundhedshus på Esrumvej 145 Tabel 2. Frekvens (antal afgange pr time) på buslinjer, der passerer Sundhedshuset på Esrumvej. Linje Hverdage Lørdag Søndag Før Efter Før Efter Før Efter *) ½ *) ½ *) 347 1*) ½ 1 ½ I alt 4 1 1½ ½ 1 ½ * Kører kun i tidsrummet kl. 6-9 og samt kl 11 Der ligger ingen togstationer indenfor rimelig gangafstand fra adressen på Esrumvej. En af disse busser skal derfor bruges fra en station: Linje 342 som betjener Helsingør St. og Skibstrup St. Linje 347 som betjener Hornbæk St og Snekkersten St. Linje 353 som betjener Helsingør St og Kvistgård St. Linje 342 har på hverdage i dagtimerne gode korrespondancer med korte overgangstider (3 minutter) i Skibstrup med toget fra Gilleleje. I modsat retning ankommer bussen samtidig med at toget kører. Aften og weekend er der ½ times overgangstid i begge retninger. Linje 347 har 2 minutters overgangstid på Snekkersten St fra toget fra Hillerød og 4 minutters overgangstid med toget fra Gilleleje i Hornbæk. Overgangstiden i Snekkersten fra Kystbanen er 15 minutter fra de ordinære tog fra syd og 8 minutter fra myldretidstogene.

20 20 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR I modsat retning har linje 347 relativt dårlige korrespondancer med toget mod Gilleleje i Hornbæk (23 min) og toget mod Hillerød i Snekkersten (30 minutter). Der er rimelig god overgangstid (4 minutter) til de ordinære tog på kystbanen mod syd. Linje 353 har på hverdage i dagtimerne rimelig korrespondance i Kvistgård med togene til/fra Hillerød. I retning fra Hillerød er der 4-5 minutters overgangstid på hverdage i dagtimerne, mens der aften og weekend er længere korrespondancer. I modsat retning (mod Hillerød) er der ca. 10 minutters overgangstid i dagtimerne alle dage, mens der om aftenen på de sidste ture er længere overgangstider. Overgangstider på Helsingør Station er vist i tabel 3. Tabel 3. Overgangstider på Helsingør Station Linje/Strækning Kystbanen Lille Nord Hornbækbanen Fra linje minutter 28 minutter 10 minutter Til linje minutter 24 minutter 12 minutter Fra linje 353 5/15 minutter 30 minutter 12 minutter Til linje 353 9/19 minutter 26/28 minutter 14/15 minutter Der er relativt korte overgangstider til og fra Kystbanen og Hornbækbanen (på nær til linje 353), mens korrespondancerne med Lille Nord fra Hillerød har lang overgangstid. 6.3 Tilpasning ved lokalisering på Esrumvej Med henblik på at reducere rejsetiden til Sundhedshuset, hvis det placeres på Esrumvej kan følgende justeringer af den kollektive bustrafik i området foretages: Ændring af køreplaner på linje 342, 347 og 353 så der opnås bedre korrespondance med lokalbanerne Omlægning af servicebus linje 840 så den betjener direkte til Sundhedshuset Omlægning af linje 390R så den kører via Esrumvej og dermed betjener stoppestedet ved Sundhedshuset Forlængelse af linje 801A fra Helsingør Station til Sundhedshuset Bedre korrespondance til lokalbanerne Linje 342 og Hornbækbanen Korrespondancen mellem linje 342 og Hornbækbanen i Skibstrup er fin i retning fra Sundhedshuset, hvor linje 342 ankommer til Skibstrup i minuttal 44 og toget mod Hornbæk og Gilleleje afgår i minuttal 47.

21 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 21 I modsat retning ankommer toget samtidig med at bussen afgår i minuttal 52. Hvis bussens afgangstid flyttes til minuttal 54 bliver der god overgangstid mellem tog og bus, da perron og stoppested ligger med en gangafstand på omkring 100 meter. For at forbedre omstigningen yderligere kan det overvejes at flytte stoppestedet tættere på indgangen til perronen og evt. etablere et fodgængerfelt til de passagerer, der skal krydse vejen. Forskydningen i afgangstiden skal hentes på strækningen mellem Skibstrup og Helsingør, da bussen også skal korrespondere med toget i Skibstrup i den modsatte retning, hvor der er 3 minutters overgangstid. Det ene minut af de 2 minutter, køreplanen skal justeres med, kan hentes i de 3 minutters overgangstid i Skibstrup, således at der kun bliver 2 minutters overgangstid. Køreplanen for linje 342 bør endvidere forskydes med en halv time om aftenen, hvor toget kun kører en gang i timen. Køreplanen passer i dag til de tog, der ikke kører om aftenen på Hornbækbanen. De foreslåede ændringer kan formentlig gennemføres uden ændringer i ressourceforbruget. Linje 347 og Hornbækbanen Linje 347 har god korrespondance med kort overgangstid (2 minutter) fra toget fra Gilleleje i Hornbæk. I den modsatte retning er overgangstiden dårligere (23 minutter). Køreplanen for busserne i retning mod Hornbæk kan eventuelt forskydes med 20 minutter, således at busserne kommer 20 minutter tidligere til Hornbæk, hvorved de vil passe til toget mod Gilleleje med en overgangstid på 13 minutter. Ændringen vil formentlig kunne gennemføres uden øget ressourceforbrug, men vil have implikationer på linje 340 og 345, som linje 347 køreplanmæssigt er bundet sammen med. Hertil vil en ændring også have indflydelse på linje 802, som også skal have ændret afgangstider som følge af at de to linje kører samme rute i Espergærde. Linje 353 og Lille Nord Linje 353 har god korrespondance (ca. 5 minutter) i Kvistgård med toget på Lille Nord fra Hillerød og Fredensborg. I modsat retning er overgangstiden lidt dårligere (ca. 10 minutter). Om formiddagen har linje 353 kun timesdrift. Her kan man genindføre halvtimesdrift, som der har været tidligere. Lørdag og søndag samt om aftenen, hvor både toget og linje 353 kun kører en gang i timen er overgangstiden noget længere, hvorfor det her bør overvejes at forskyde bussens køreplan, så overgangstiden reduceres. I retning mod Helsingør skal den lægges ca. 14 minutter senere. I modsat retning skal den lægges ca. 23 minutter senere. En forskydning på 19 minutter i retning mod Kokkedal og 14 minutter i modsat retning vil formentlig kunne gennemføres uden ændringer i forbruget af busser på linjen på disse tidspunkter. Udvidelse af driften om formiddagen vil betyde et

22 22 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR øget forbrug på ca. ½ mio. kr. pr. år, hvis ½-times driften genoprettes mellem Helsingør St og Prøvestenen og ca. 1 mio. kr. pr. år hvis det omfatter hele ruten til Kokkedal St Servicebus linje 840 via Sundhedshuset Servicebus linje 840 har tidligere betjent Helsingør Sygehus. Det foreslås, at linjen lægges tilbage, så den fremover kører til Sundhedshuset. Denne omlægning kan gennemføres for meget beskedne omkostninger Linje 390R via Sundhedshuset Linje 390R kører ad Gurrevej til Helsingør Bymidte. Med henblik på at skabe en direkte forbindelse fra Helsinge, Græsted, Esrum; Esbønderup, Tikøb og Gurre kan linje 390E føres via Sundhedshuset og derfor køre ad Klostermosevej fra Gurrevej og ad Esrumvej til Helsingør bymidte. Figur 17. Mulighed for omlægning af linje 390R i Helsingør by En sådan omlægning vil medføre, at køretiden på linje 390R forlænges med ca. 6 minutter pr. omløb og at der skal anvendes en bus mere på linjen. Dette betyder en øget driftsomkostning på ca. 1,0 mio. kr. pr. år. Linje 390R skal, såfremt den omlægges ad Esrumvej forbi Sundhedshuset, erstattes af anden betjening på Gurrevej og Mads Holmsvej. Der er ikke umiddelbart en linje, som det vil være hensigtsmæssigt at omlægge og bruge til erstatning. En løsning kunne være at omlægge linje 342 fra Esrumvej ad Kingosvej til Gurrevej og derfra køre som linje 390R til Helsingør St. Dette vil give timesdrift på hverdage i dagtimerne og drift hver anden time aften og weekend. Omkostninegrne til denne løsning vil være i størrelsesordenen kr om året, da der kræves en ekstra bus indsat på linjen ved denne omlægning.

23 KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR 23 Figur 18. Mulighed for omlægning af linje 342 i Helsingør by Linje 801A til Sundhedshuset Et alternativ til at lægge linje 390R ad Esrumvej kunne være at forlænge linje 801A fra Helsingør Station til Sundhedshuset ad Havnegade, Allegade, Kronborgvej, Nygade, Møllebakken og Esrumvej. Dette kunne enten ske for alle ture, dvs. en gang hvert kvarter eller på hver anden tur dvs. hver halve time. Denne løsning ville give nogle flere forbindelser fra stationen end der opnås alene med linje 342 og 353, hvis alle ture føres igennem. Er det kun hver anden tur, der køres til Sundhedshuset bliver antallet af afgange det samme som hvis linje 390R også føres forbi Sundhedshuset. Omkostningerne ved at føre linje 801A til Sundhedshuset vil med 15 minutters drift udgøre omkring 3,5-4,0 mio. kr. pr. år. Med 30 minutters drift bliver omkostningerne det halve. 6.4 Flextur For at Flextur fuldt ud skal kunne fungere i det nordsjællandske område, og dermed udgøre et sammenhængende og ensartet kørselstilbud til områdets borgere, så skal først og fremmest Hillerød Kommune tilslutte sig. Derudover er det uhensigtsmæssigt at kommunerne er tilsluttet på forskellige niveauer af grundtaksten. Gribskov Kommune har den høje takst, mens den billigere kommunetakst anvendes i Helsingør Kommune, Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune.

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4 REGION HOVEDSTADEN KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk LOKALISERING VED PRØVESTENSCENTRET

Læs mere

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4 REGION HOVEDSTADEN TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BASERET PÅ UDTRÆK FRA DEN NATIONALE TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE

Læs mere

Rejsetidsanalyser for Nyt Nordsjællands Hospital

Rejsetidsanalyser for Nyt Nordsjællands Hospital Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Notat Dato: 25.11.2016 Projekt nr.: 100-6003 T: +45 3373 7123 E: jah@moe.dk Projekt: Opgradering af Hillerød Station Emne:

Læs mere

Let at komme rundt Regional tilgængelighed med kollektiv transport. TØF d. 2.10.2012

Let at komme rundt Regional tilgængelighed med kollektiv transport. TØF d. 2.10.2012 Let at komme rundt Regional tilgængelighed med kollektiv transport Projekt i 2 faser 1.Analyse 2.Løsninger Regional tilgængelighed med kollektiv transport Hva snakker vi om? Hvad er regionale rejsemål?

Læs mere

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik Indholdsfortegnelse Dato: Januar 2016 Læsevejledning og metode Læsevejledning til faktaark (side 1) Side Læsevejledning

Læs mere

Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt. Tilgængelighed til de 11 hospitaler

Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt. Tilgængelighed til de 11 hospitaler Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt Tilgængelighed til de 11 hospitaler August 2012 Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt Tilgængelighed til de 11 hospitaler August 2012 Dato: 14-08-2012

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Nye sygehusstrukturer - nye trafikale udfordringer Jakob Høj, jah@tetraplan.dk Hans Martin Johansen, hmj@tetraplan.

Nye sygehusstrukturer - nye trafikale udfordringer Jakob Høj, jah@tetraplan.dk Hans Martin Johansen, hmj@tetraplan. Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Baggrund i projekter for Region Hovedstaden Hvilken rolle spiller den kollektive trafik i betjeningen af de eksisterende sygehuse og hvilke udfordringer

Læs mere

Rådgivning Nordsjælland

Rådgivning Nordsjælland Kommune/region Allerød Egedal Fredensborg Resultatet af Trafikbestilling 2015- maj 2014 Rådgivning Nordsjælland Der oprettes en ny linje 338E Allerød st. Vassingerød. Linjen kører med halvtimedrift i myldretiderne

Læs mere

Kvadratnetsanalyse af tilgængelighed i nuværende busnet. Bilagsrapport til Forslag til ny busbetjening

Kvadratnetsanalyse af tilgængelighed i nuværende busnet. Bilagsrapport til Forslag til ny busbetjening af tilgængelighed i nuværende busnet Bilagsrapport til Forslag til ny busbetjening April 2009 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Afstand til stoppesteder... 2 3 Rejser til Ringsted Station og Borup

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7 HILLERØD KOMMUNE, MOVIA FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk UDKAST INDHOLD 1 Baggrund 3 2 Resumé

Læs mere

BUSDRIFT I HALSNÆS KOMMUNE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Princip for ændret drift 2

BUSDRIFT I HALSNÆS KOMMUNE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Princip for ændret drift 2 CARSTENHALSNÆS KOMMUNE BUSDRIFT I HALSNÆS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Princip for ændret

Læs mere

Status på Flextur. Baggrund. Udvikling i borgernes brug af Flextur NOTAT

Status på Flextur. Baggrund. Udvikling i borgernes brug af Flextur NOTAT Status på Flextur Baggrund Flextur blev indført i Frederikssund Kommune i december 2014, som et supplement til de almindelige busruter i ydertimerne og i de tyndest befolkede dele af kommunen. Flextur

Læs mere

Helsingør Kommune Trafik og infrastruktur. 30. maj 2017

Helsingør Kommune Trafik og infrastruktur. 30. maj 2017 Helsingør Kommune Trafik og infrastruktur 30. maj 2017 Dagsorden Planlægning af busser Kundepræferencer Effektivitet Prioritering af forbindelser/korrespondancer Status for Helsingør Kommune Udvikling

Læs mere

Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt. Tilgængelighed til ungdomsuddannelser

Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt. Tilgængelighed til ungdomsuddannelser Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt Tilgængelighed til ungdomsuddannelser August 2012 Bilagsnotat til projektet Let at komme rundt Tilgængelighed til ungdomsuddannelser August 2012 Dato: 14-08-2012

Læs mere

Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør Kommune

Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør Kommune Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør Kommune Åben køreplanlagt buskørsel og Flextur Januar 2016 Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør Kommune Åben køreplanlagt buskørsel og Flextur

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon Simon Skovly

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon Simon Skovly [Udarbejdet til: Viborg Kommune] Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 25-10-2011 12.11.00 1-30-75-1-211-1-10 Simon Skovly ssk@midttrafik.dk 87 40 83 23 Notat - Viborg bybus 2012 i tal Notat Omlægning

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Start / Slut Hovedbanegården Nørreport St. Ballerup St. Herlev St.

Start / Slut Hovedbanegården Nørreport St. Ballerup St. Herlev St. Notat Til: Frederikssund Kommune Dokumentnummer 375876 Dato 18 12 2018 Sagsbehandler: JLB Direkte: +45 36 13 16 83 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Fremtidig kollektiv trafik i Frederikssund Kommune

Læs mere

Udviklingen i Flextur

Udviklingen i Flextur Udviklingen i Flextur Teknisk Udvalg vedtog på mødet den 4. november 2015 at fastholde kommunetaksten, dog med det forbehold, at udviklingen i udgifterne skulle følges tæt de næste 6 måneder og kommunetaksten

Læs mere

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne.

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne. Dato: 15.april 2016 J-nr: 70-04-02-15-09 Kontaktperson: Sif Lind Rasmussen Direkte tlf.nr.:7660 8667 Notat Evaluering af Kolding Bybussystem Generelt Det er generelt Sydtrafiks opfattelse, at Koldings

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

Bybussystemet er i grove træk bygget op som illustreret i figur 1.

Bybussystemet er i grove træk bygget op som illustreret i figur 1. Dato: 18. januar 2017 J. nr.: 70-04-02-22-16 Kontaktperson: Sif Lind Rasmussen Direkte tlf.nr.: 7660 8667 Korrespondanceanalyse Kolding Kommune Formål Formålet med analysen er at få belyst mulighederne

Læs mere

TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag

TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag Se forslag til ændringer her 1 2 HORSENS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2017 Med baggrund i betjeningsomfanget, passagertællinger, demografiske data, placering af virksomheder

Læs mere

Flere passagerer i Nordsjælland

Flere passagerer i Nordsjælland Movia Bane Flere passagerer i Nordsjælland Fase 1 Rapport Februar 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Movia Bane Flere passagerer i Nordsjælland

Læs mere

Kollektiv transport til Hillerød og Hvidovre hospitaler - I lyset af ny hospitalsstruktur

Kollektiv transport til Hillerød og Hvidovre hospitaler - I lyset af ny hospitalsstruktur Bilag 1 - Side -1 af 87 - I lyset af ny hospitalsstruktur September 2014 Bilag 1 - Side -2 af 87 - I lyset af ny hospitalsstruktur September 2014 Dato: 26.09.2014 Notatnummer: 2084251.01 Rev: 4 Udarbejdet

Læs mere

Trafikbestillingsgrundlag 2015

Trafikbestillingsgrundlag 2015 Trafikbestillingsgrundlag 2015 Følgende notat er en gennemgang af buslinjernes driftsøkonomi og funktion i kommunens busnet. Tallene i notatet er baseret på Movias Trafikbestillingsgrundlag for 2015, der

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Trafikplanlægning, der giver flere passagerer. Lars Richter & Ida Litske Bennedsen

Trafikplanlægning, der giver flere passagerer. Lars Richter & Ida Litske Bennedsen Trafikplanlægning, der giver flere passagerer Lars Richter & Ida Litske Bennedsen 22.08.2011 R-nettet hvordan gik det? Roskilde Danmarks bedste trafikby Opfølgning på øvrige købstadsprojekter Kundepræferencer

Læs mere

Etablering af R-linje mellem Hørsholm-Kokkedal og Hillerød, revision 2

Etablering af R-linje mellem Hørsholm-Kokkedal og Hillerød, revision 2 Notat Til: Hillerød, Fredensborg og Hørsholm kommuner Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler BEN Direkte +45 36 13 16 46 Fax - BEN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. april 2014 Etablering

Læs mere

OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015.

OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015. OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015. ÆNDRET LINJEFØRING ØGET FREKVENS Rute 43, Vejle Billund Lufthavn Billund. Nuværende frekvens: 17/8/7 (hverdage/lørdage/søndage)

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2016

Forslag til Trafikbestilling 2016 HØRINGSOPLÆG/ 5. marts 2015 Forslag til Trafikbestilling 2016 Frederikssund Kommune ønsker at forbedre den kollektive trafik i kommunen. Derfor har Byrådet besluttet at sende en række ændringsforslag til

Læs mere

Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015

Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015 LOGO1TH_LS_POSrød Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015 1 2 Busserne starter tidligere om morgenen og slutter senere om aftenen Derfor nye bybusruter Se de vigtigste forbedringer og nye tiltag Det nuværende

Læs mere

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 På Teknisk Udvalgs møde den 12. september var der foretræder fra Beder- Malling, Hasle og Gellerup

Læs mere

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Stevns Kommune Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Trafikbestillingsprocessen Hvorfor tale om processen Vi bliver jævnligt spurgt Der sker løbende personudskiftninger Vigtigt at vi alle

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område 28. august 2012 Ålborg Trafikdage Oprettelse af Pendlernet i Movias område Baggrund Staten Mest vækst i kollektiv trafik Kommuner/regioner Mange ændringer siden 2007 Mest mulig trafik for pengene Stort

Læs mere

Viborg Bybusser nyt bybusnet K10

Viborg Bybusser nyt bybusnet K10 Viborg Bybusser nyt bybusnet K10 I forbindelse med udbud af bybuskørslen i 2009, med driftsstart til køreplanskiftet 2010, ønsker Viborg Kommune et oplæg på moderniseringen af bybusbetjeningen i Viborg.

Læs mere

NYT BYBUSNET I RANDERS Status og høring

NYT BYBUSNET I RANDERS Status og høring NYT BYBUSNET I RANDERS Status og høring Baggrund Randers Kommune har bedt Midttrafik undersøge potentialerne ved en mere grundlæggende ændring af principperne for bybusnettet i Randers. Midttrafik har

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 17. februar 2009

Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 17. februar 2009 REGION HOVEDSTADEN Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 17. februar 2009 Sag nr. 1 Emne: Effektivitet i regionens lokalbaner og regionale busruter Bilag: 1 Koncern Regional Udvikling Kongens

Læs mere

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag,

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag, 105. Bestilling til Movia af det resterende busnet til åbningen af Cityringen Åbent - 13.05.16-G01-3-17 Resumé Den 12. marts 2018 blev By- og Miljøudvalget forelagt resultaterne af høringen af det nye

Læs mere

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Horsens Kommune ato agsbehandler e-mail Telefon 20. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Midttrafik har i samarbejde med Horsens kommune,

Læs mere

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Notat/ Busnettet i Frederikssund Kommune Følgende notat er en gennemgang af de enkelte buslinjers funktion i kommunens samlede busnet. For hver buslinje er beskrevet:

Læs mere

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Til: Ballerup Kommune Kopi til: Egedal Kommune; TOR; SRM; MKL Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 13. marts 2016 Trafikbestilling

Læs mere

MOBILITET I REGION HOVEDSTADEN En analyse af konkurrenceforhold målt ved rejsetid

MOBILITET I REGION HOVEDSTADEN En analyse af konkurrenceforhold målt ved rejsetid MOBILITET I REGION HOVEDSTADEN En analyse af konkurrenceforhold målt ved rejsetid Rapport Dato: 19. marts 218 Indledning Baggrund I dag har Region Hovedstaden begrænset viden om konkurrenceforholdet mellem

Læs mere

Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør. Åben køreplanlagt buskørsel og Flextur. Arbejdsprogram

Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør. Åben køreplanlagt buskørsel og Flextur. Arbejdsprogram Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør Åben køreplanlagt buskørsel og Flextur Arbejdsprogram Oktober 2015 Eftersyn af den kollektive transport i Helsingør Åben køreplanlagt buskørsel og Flextur

Læs mere

Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje

Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje til Rødovre... 1 Indledning Rødovre Kommune har ønsket en opdatering af de trafikale og økonomiske konsekvensberegninger, der i 2013

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Regionsbesparelser Horsens Kommune

Regionsbesparelser Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 5. december 2018 1-30-76-201-1-17 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 21358096 Regionsbesparelser Horsens Kommune 104-105 Midttrafik afventer Region Midtjyllands

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag:

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag: NOTAT/bnorm/7. april 2015/ Sags nr.13.05.16-p00-2-14 Trafikbestilling 2016 Frederikssund Kommune skal hvert år inden den 1. maj afgive en trafikbestilling til Movia med de ændringer, kommunen ønsker at

Læs mere

Ovenstående princip, vil ifølge forslag 2, gennemføres bybusser, der betjener områderne:

Ovenstående princip, vil ifølge forslag 2, gennemføres bybusser, der betjener områderne: BILAG 2 Tilpassede regionale køreplaner På hovedstrækningerne i Odense kører der både bybusser og regionalbusser. Ved at takte køreplanen i perioden 13.30-17.30 på hverdage, vil antallet af afgange kunne

Læs mere

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød Notat Til: Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. august 2013 Direkte busforbindelse mellem

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: TOR, SJ. 20. marts Betjening af Egeparken

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: TOR, SJ. 20. marts Betjening af Egeparken Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: TOR, SJ Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. marts 2009 Betjening af Egeparken Gladsaxe Kommune

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Ring 3 Letbane eller BRT?

Ring 3 Letbane eller BRT? Transportministeriet Ring 3 Letbane eller BRT? Bilagsbind Juli 2010 Bilagsfortegnelse Bilag 1 Rapporter og notatet vedr. højklasset kollektiv trafik på Ring 3 i perioden 1999-2008 Bilag 2 Nøgletal for

Læs mere

SAMMENFATNING 2 BAGGRUND OG FORUDSÆTNINGER 3 LØSNINGSFORSLAG OG EFFEKTER 5 ØKONOMI 10 OVERVEJELSER TIL DEN VIDERE PROCES 11

SAMMENFATNING 2 BAGGRUND OG FORUDSÆTNINGER 3 LØSNINGSFORSLAG OG EFFEKTER 5 ØKONOMI 10 OVERVEJELSER TIL DEN VIDERE PROCES 11 Notat Til: Køge Kommune Kopi til: Sagsnummer 22036 Dato 18 09 2018 Sagsbehandler: TN Direkte: +45 36 13 16 03 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Busbetjening af Køge Nord Station (etape 1) Indhold

Læs mere

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Notat. Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner. Kopi til: Januar 2013. Udbud af buslinje 353

Notat. Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner. Kopi til: Januar 2013. Udbud af buslinje 353 Notat Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner Kopi til: RNS, RSK, KOP Sagsnummer Sagsbehandler BEN+JHI Direkte 36 13 16 14 Fax - JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65

Læs mere

2. oktober 2012 TØF Korsør. Movias Pendlernet. Jeppe Gaard, områdechef, Movia

2. oktober 2012 TØF Korsør. Movias Pendlernet. Jeppe Gaard, områdechef, Movia 2. oktober 2012 TØF Korsør Movias Pendlernet Jeppe Gaard, områdechef, Movia 1. Hvorfor? 2. Hvordan? processen 3. Nettet 4. Det videre arbejde Hvorfor et Pendlernet? Staten Hovedparten af væksten i transportarbejdet

Læs mere

Velkommen til Orienteringsmøde på Føllegård om. Ny busbetjening Hillerød Vest

Velkommen til Orienteringsmøde på Føllegård om. Ny busbetjening Hillerød Vest Velkommen til Orienteringsmøde på Føllegård om Ny busbetjening Hillerød Vest Præsentation og program Ved Formand for Miljø- og Teknikudvalget Tue Tortzen Program 14. april kl. 17-18 - Baggrund, proces

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt HILLERØD KOMMUNE UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. 2 Baggrund 2

OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. 2 Baggrund 2 MOVIA OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Konklusion 1 2 Baggrund 2 3 Interviewundersøgelse

Læs mere

Trafikbestilling Gennemgang af spareforslag

Trafikbestilling Gennemgang af spareforslag Trafikbestilling 2019 - Gennemgang af spareforslag Trafikbestilling 2019 Kommunens budget: 42,9 mio. kr Udgift: TBG 2019, Movia: 47,5 mio. kr. + Flextur (LandFlex): 1,2 mio. kr. Samlet udgift: 48,7 mio.

Læs mere

Nedenfor vil de tre linjeforslag blive vist på et kort og der vil blive knyttet nogle forklarende ord til.

Nedenfor vil de tre linjeforslag blive vist på et kort og der vil blive knyttet nogle forklarende ord til. Forslag til nye buslinjer - kort De tre nye buslinjer har fået en ruteføring, der i størst muligt omfang kan erstatte de nuværende skolebusruter til Hundested og Frederiksværk skoler. Samtidig har ruterne

Læs mere

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018 Notat Til: Albertslund Kommune Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Kollektiv trafikplan - Mål og strategi for busserne i Randers Kommune

Kollektiv trafikplan - Mål og strategi for busserne i Randers Kommune Kollektiv trafikplan - Mål og strategi for busserne i Randers Kommune 2009 1 Forord I Randers Kommune bruger mere end 8.000 personer hver dag den kollektive transport, heraf bruger de fleste bus. Mange

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Til: Kommunerne Dokumentnummer 583323 Dato 27 03 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Baggrund for nye muligheder med flextur og plustur Movia

Læs mere

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012)

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012) Spørgsmål & Svar ny trafikplan Vi arbejder stadig på de nye køreplaner, og der kan fortsat ske ændringer bl.a. som følge af politiske beslutninger. Informationerne opdateres på sydtrafik.dk i takt med,

Læs mere

Eksempler på sammenhængen i køreplanerne

Eksempler på sammenhængen i køreplanerne Eksempler på sammenhængen i køreplanerne Der har været en række klager over dårlig sammenhæng i køreplanerne mellem linje 315 og 230R på Hornsherred. For linje 318 har der endvidere været klager over for

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk TOR@moviatrafik.dk

Læs mere

Justeringer af busbetjening i Egedal Kommune INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Pendlingsanalyse, sammenfatning 2

Justeringer af busbetjening i Egedal Kommune INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Pendlingsanalyse, sammenfatning 2 MOVIA OG EGEDAL KOMMUNE Justeringer af busbetjening i Egedal Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Ballerup

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Dokumentnummer 583323 Dato 08 02 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Orientering om ny model for flextur og ny mulighed for plustur Movia gennemfører

Læs mere

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019 Notat Til: Rødovre Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. februar 2018 Rødovre Kommune, Bynet 2019

Læs mere

Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245

Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245 Indstilling og indsigelse fra Ejby vedrørende ændring af bus 245 Vi fra Ejby Borgerforening, medlemmer af Kollektiv Trafik borgergruppen for Ejby og bestyrelsesmedlem i SF kommer med følgende indstilling

Læs mere

Indhold Resumé Trafikale analyser Busdrift af direkte berørte linjer Linje 141 og Linje Linje Linje

Indhold Resumé Trafikale analyser Busdrift af direkte berørte linjer Linje 141 og Linje Linje Linje Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 28. april 2017. Busdrift i Ring 3 under anlæg af letbanen -

Læs mere

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385 Notat Til: og r Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 26. januar 2017 Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer

Læs mere

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved Køge Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte +45 36 13 16 62 Fax - SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. marts 2016 Linje 245 før-efter analyse

Læs mere

Trafikbestilling Gennemgang af spareforslag

Trafikbestilling Gennemgang af spareforslag Trafikbestilling 2019 - Gennemgang af spareforslag Trafikbestilling 2019 Kommunens budget: 42,9 mio. kr Udgift: TBG 2019, Movia: 47,5 mio. kr. + Flextur (LandFlex): 1,2 mio. kr. Samlet udgift: 48,7 mio.

Læs mere

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station.

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station. Notat Til: Glostrup Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 8. marts 2018 Rute 9A, mulige besparelser Indledning

Læs mere

Ulla Merete Riel. Johanne Høgsholm Sendt: 25. september :20 Til: Fra: Johanne Høgsholm Emne: Forslag til ændring af linje 333 pr.

Ulla Merete Riel. Johanne Høgsholm Sendt: 25. september :20 Til: Fra: Johanne Høgsholm Emne: Forslag til ændring af linje 333 pr. Ulla Merete Riel Fra: Johanne Høgsholm Sendt: 25. september 2008 17:20 Til: Johanne Høgsholm Emne: Forslag til ændring af linje 333 pr. januar 2009 Vedhæftede filer: Forslag til ændring af linje 333 pr

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009 Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Region Syddanmark, 29. januar 2009 BAGGRUNDEN FOR REGIONSRÅDETS PRINCIPPER Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne

Læs mere

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent.

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent. BILAG 5 Nedlæggelse af kørsel i nogle bydele Det er ikke i alle byområder busserne benyttes lige flittigt. Tabellen på den følgende side viser budgetterede passagertal fordelt på radialer og tidsrum. Betjeningen

Læs mere

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 +WAY PÅ 101A I KØGE 3 +Way - næste skridt for 101A? 1 Sammenfatning Denne sammenfatning er revideret af Køge Kommune

Læs mere

Nyt Bynet i Gentofte Kommune

Nyt Bynet i Gentofte Kommune Nyt Bynet i Gentofte Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Gentofte Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center Solrød. Att: Helga Henriksen. 10. marts 2010

Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center Solrød. Att: Helga Henriksen. 10. marts 2010 Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center 1 2680 Solrød Att: Helga Henriksen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte 36 13 16 62 Fax SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 10. marts 2010 Endeligt

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Rødovre

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag

Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag Bilag Juni 2009 Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag Juni 2009 Side 1 Indholdsfortegnelse Figur 1: Det samlede busnet i Randers Kommune Bybusser...4 Figur 2: Det samlede busnet i Randers Kommune.

Læs mere

HVAD BETYDER STRUKTURELLE FORSKELLE? Benchmarking af cyklingen i Region Hovedstaden Marts 2015

HVAD BETYDER STRUKTURELLE FORSKELLE? Benchmarking af cyklingen i Region Hovedstaden Marts 2015 HVAD BETYDER STRUKTURELLE FORSKELLE? Benchmarking af cyklingen i Region Hovedstaden Marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 Indhold Baggrund Side 3 De 13 teser Side 6 Metode Side 8 Resultater Side 10 Beregninger

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Bilag 6 - Holme-området

Bilag 6 - Holme-området Bilag 6 - Holme-området Forslag: Årlige omkostninger: Passagertal: Omlægning af linjerne 16, 20 og 202 i Holme-området. Omkostningsneutralt. Skønnes uændret. Problematikker: 1) Der er ønsker om direkte

Læs mere

Indhold Det nye bynet for busser i Gladsaxe Kommune og hovedstadsområdet. 3 Se din nye rute... 3 De nye og omlagte ruter i Gladsaxe Kommune...

Indhold Det nye bynet for busser i Gladsaxe Kommune og hovedstadsområdet. 3 Se din nye rute... 3 De nye og omlagte ruter i Gladsaxe Kommune... Det nye bynet 2019 M3 Cityringen (den røde cirkel) i København har følgende 17 stationer, hvoraf de 15 er nye: 1. Aksel Møllers Have 2. Nuuks Plads 3. Nørrebros Runddel 4. Nørrebro 5. Skjolds Plads 6.

Læs mere