2.1.2 Lærlingekoordinator

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2.1.2 Lærlingekoordinator"

Transkript

1 2.1.2 Lærlingekoordinator AUU Job- og Ungeindsats Ungeindsats Kontonr.: Budget ændring 0,500 1,000 1,000 1,000 Vedrørende lærlingekoordinator afsættes 0,500 mio. kr. i 2020 svarende til 1 årsværk, og 1,000 mio. kr. i svarende til 2 årsværk. Frontløberne er optaget af mulighederne for at dele lærlinge altså at lærlinge er i praktik i forskellige virksomheder. Det vil styrke den faglige bredde hos lærlingene og samtidig styrke muligheden for at blive ansat i en af de deltagende virksomheder. Der er allerede i dag eksempler på, at virksomheder deler om etableringen af en lærlingeplads. Der følger en del praktisk koordinering, planlægning og administration i de virksomheder, der deler en lærling. Det skal afdækkes om der blandt virksomhederne under et er behov og mulighed for at etablere flere delelærlingepladser. For at understøtte at ordningen udbredes oprettes en funktion som lærlingekoordinator i Virksomhedsservice med henblik på at lette den administrative byrde hos virksomhederne. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Den kommunale finansiering af lærlingekoordinatorfunktionen er en investering i at få etableret en Ungegaranti. Når tilstrækkeligt mange virksomheder er med i ordningen og er afhængige af funktionen, kan finansieringen gradvist omlægges til en abonnementsordning, så virksomhederne dermed finansierer funktionen

2 Vedrørende lærlingekoordinator afsættes 0,500 mio. kr. i 2020 svarende til 1 årsværk, og 1,000 mio. kr. i svarende til 2 årsværk.

3 3.1.4 Erhvervs- og virksomhedspraktikker, fritids- og introjob AUU Job- og Ungeindsats Ungeindsats Kontonr.: Budget ændring 0,500 1,000 1,000 1,000 Til etablering af flere erhvervs- og virksomhedspraktikker samt fritids- og introjobs afsættes 0,500 mio. kr. i 2020 svarende til 1 årsværk, og 1,000 mio. kr. i svarende til 2 årsværk. Mange af virksomhederne har positive erfaring med at afklare, opkvalificere og ansætte udfordrede unge og de unge opnår selvrespekt ved at have en arbejdsdag på en virksomhed gennem kortere eller længere tid. Der skal derfor etableres langt flere erhvervspraktikker og fritidsjobs til udfordrede unge i grundskolens klasser, for unge i specialklasserne såvel som for unge, der ikke opfylder undervisningspligten. Også unge, der har forladt grundskolen skal hjælpes til joberfaringer, der kan tjene som trædesten til den positive destination. Erfaringerne kan fx opnås via fritidsjob parallelt med uddannelse eller virksomhedspraktik, løntilskud eller introjob, hvor den unge introduceres til en række jobfunktioner i virksomheden. Det foreslås at viften af jobrettede indsatser også omfatter unge, der har andre udfordringer, og derfor har vanskeligt ved at gennemføre en ungdomsuddannelse. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Til etablering af flere erhvervs- og virksomhedspraktikker samt fritids- og introjobs afsættes 0,500 mio. kr. i 2020 svarende til 1 årsværk, og 1,000 mio. kr. i svarende til 2 årsværk.

4

5 3.1.5 Gennemgående kontaktperson AUU Job- og Ungeindsats Ungeindsats Kontonr.: Budget ændring 1,000 1,000 1,000 1,000 Vedrørende gennemgående kontaktperson afsættes 1,000 mio. kr. i svarende til 2 årsværk. Funktionen er normeret til 3 årsværk hvoraf 1 årsværk er DUTfinansieret Med virkning fra 1. august 2019 skal unge fra 8. klasse, der af personlige eller sociale årsager har behov for støtte fra flere instanser, tilknyttes én gennemgående kontaktperson, der følger den unge i overgangene og støtter den unge frem mod og fastholdelse i en ungdomsuddannelse eller beskæftigelse. Som en del af etableringen af den gennemgående kontaktperson skal de medarbejdere der skal løse opgaven have en fælles opkvalificering til at kunne varetage den nye opgave. Tillige skal der fastlægges en procedure for tilknytning af kontaktpersonen og fastlæggelse af dennes opgavevaretagelse og samspil med øvrige funktioner i kommunen. Der skal opstilles kompetencekrav til kontaktpersonen med en særlig opmærksomhed på, at den unge selv kan ønske en person fra civilsamfundet. Kontaktpersonen skal kunne forene en personlig og professionel relation til den unge og samtidig besidde koblingskompetence, som bygger på et kendskab til kompetenceområderne internt i kommunen. Funktionen er normeret til 3 årsværk hvoraf 1 årsværk er DUT-finansieret reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Indsatsen er opstartet i 2019, hvor den er finansieret af rullede midler på Arbejdsmarkedsområdet. Der er således tale om videreførsel af en allerede igangsat indsats.

6 Vedrørende gennemgående kontaktperson afsættes 1,000 mio. kr. i svarende til 2 årsværk. Funktionen er normeret til 3 årsværk hvoraf 1 årsværk er DUTfinansieret

7 1.1.1 Den åbne skole BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 0,460 0,460 0,460 0,460 Vedr. den åbne skole i grundskolesporet afsættes 0,460 mio. kr. årligt til læringsforløb mv. Den åbne skole skal understøtte at alle elever møder mere praksisfaglighed i undervisningen. Dette indbefatter, at folkeskolerne inviterer: Ungdomsuddannelserne til at indgå i samarbejder om undervisning i de praksisfaglige fag på alle klassetrin. Forløbet kan foregå på folkeskolerne eller forlægges på ungdomsuddannelserne. Virksomhederne til at indgå i samarbejder om undervisning i de praksisfaglige valgfag og læringsforløb i de praksisfaglige fag på alle klassetrin. Kulturskole/musisk skole, ungdomsskole, kulturinstitutioner, foreninger og andre aktører til at indgå i samarbejder om undervisning i de praksisfaglige valgfag og læringsforløb i de praksisfaglige fag på alle klassetrin. Til formålet afsættes 0,460 mio. kr. årligt. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en

8

9 1.1.2 Karrierelæring BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 1,850 1,850 1,850 1,850 Vedrørende karrierelæringsvejleder afsættes 1,650 mio. kr. svarende til 3 årsværk, derudover afsættes til deltagelse af repræsentanter fra ungdomsuddannelser og virksomheder 10 timer årligt i emnet uddannelse og job Folkeskolen og UU skal arbejde aktivt med at styrke elevernes karrierelæring indenfor de kompetenceområder, der er stillet op i læseplanen for det obligatoriske emne Uddannelse og Job fra klasse. Alle folkeskoler udpeger i den forbindelse en karrierelæringsvejleder. Denne vejleder skal have tid til funktionen og en tydelig funktionsbeskrivelse i skolens praksis. Endvidere skal der på tværs af skolerne dannes et kommunalt netværk for karrierelæringsvejledere, hvor UU og evt. repræsentanter fra lokale virksomheder deltager. Til karrierelæringsvejledere afsættes årligt 1,650 mio. kr. svarende til 3 årsværk, der dækker funktionen på skolevæsensniveau Til emnet Uddannelse og job på skolerne anvendes et fast årligt timetal på 25 timer. I den forbindelse afsættes 0,2 mio. kr. til deltagelse af repræsentanter fra ungdomsuddannelser og virksomheder i 10 timer årligt. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Indsatsen er opstartet i 2019, hvor den er finansieret af rullede midler på Arbejdsmarkedsområdet. Der er således tale om videreførsel af en allerede igangsat indsats.

10 Der afsættes årligt 1,650 mio. kr. svarende til 3 helårsstillinger.

11 1.3 Kompetenceløft BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 0,100 0,100 0,100 0,100 Til kompetenceløft af udskolingslærere afsættes 0,1 mio. kr. fra 2020 og frem. Midlerne skal ses i sammenhæng med, at der i 2019 blev prioriteret 1 mio. kr. til formålet. Udskolingslærere og UU-vejledere skal arbejde aktivt med at styrke elevernes karrierelæring og bevidste valg af ungdomsuddannelse gennem styrket undervisning og vejledning og gennem en styrket UPV proces. For understøtte dette afsættes midler til fælles kompetenceløft af udskolingslærere og UU-vejledere afsættes i mio. kr. og 0,1 mio. kr. fra 2020 og frem. Via kompetenceløftet sikres det, At lærerne og vejlederne får stærkere viden om ungdomsuddannelserne og de job- og uddannelsesmuligheder, ungdomsuddannelserne giver. At lærerne og vejlederne får kompetencer til at varetage undervisningen i emnet Uddannelse og Job. At lærerne og vejlederne får en fælles forståelse og fælles sprog for opgaveansvaret samt kompetencer til opgaveløsningen i den fælles kommunale UPV-model. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Indsatsen er opstartet i 2019, hvor den er finansieret af rullede midler på Arbejdsmarkedsområdet. Der er således tale om videreførsel af en allerede igangsat indsats.

12

13 2.1.1 Ungegaranti BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 0,550 0,550 0,550 0,550 For at understøtte arbejdet med en Ungegaranti prioriteres 0,550 mio. kr. svarende til 1 fuldtidsstilling. Virksomhederne i en garanterer, at de vil hjælpe alle unge, der henvender sig til dem, med at forfølge deres positive destination. Det betyder, at hvis en virksomhed ikke selv har mulighed for at tilbyde den unge job eller læreplads, så forpligter virksomheden sig til at guide den unge videre til en anden aktør i en. Det kan være en kontrakt til en virksomhed i eget netværk, en UUvejleder, en virksomhedskonsulent eller noget helt fjerde. Til at understøtte arbejdet afsættes en sekretariatsfunktion på 1 fuldtidsstilling svarende til 0,550 mio. kr. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Indsatsen er opstartet i 2019, hvor den er finansieret af rullede midler på Arbejdsmarkedsområdet. Der er således tale om videreførsel af en allerede igangsat indsats.

14 De afsatte 0,550 mio. kr. svarer til 1 fuldtidsstilling.

15 2.1.4 Den digitale markedsplads BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 1,050 1,050 1,050 1,050 Til udvikling og drift af en webportal, der kan understøtte samarbejdet og matchning af interessenterne i en afsættes 0,550 mio. kr. til sekretariatsbetjening samt projektledelse i forhold til webportalen samt 0,5 mio. kr. til udvikling og drift af webportalen. Frontløbergruppen anbefaler, at der udvikles en webportal, som kan understøtte samarbejdet og matchning af interessenterne i ungestrategien. Portalen bliver den digitale markedsplads, hvor virksomhedernes indsatser i en kan fremvises og udsøges. De unge, lærere og vejledere vil samlet et sted kunne finde f.eks. lærlingepladser, fritidsjob, erhvervspraktikker, undervisningsmaterialer, etc. Til udvikling og drift af en webportal, der kan understøtte samarbejdet og matchning af interessenterne i en afsættes 0,550 mio. kr. til sekretariatsbetjening samt projektledelse i forhold til webportalen samt 0,5 mio. kr. til udvikling og drift af webportalen. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Indsatsen er opstartet i 2019, hvor den er finansieret af rullede midler på Arbejdsmarkedsområdet. Der er således tale om videreførsel af en allerede igangsat indsats.

16 De afsatte 0,550 mio. kr. til projektleder og sekretariatsfunktion svarer til 1 fuldtidsstilling.

17 2.2.3 Ungemesse BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 0,150 0,150 0,150 0,150 Til gennemførelse af ungemesse afsættes 0,150 mio. kr. Det foreslås, at der laves en årlig ungemesse evt. i forbindelse med den årlige jobmesse. På ungemessen kan virksomhederne fortælle om sig selv og hvad de kan byge ind med i en. Det kan f.eks. være fritidsjob, lærepladser, erhvervspraktikker mv. Der afsættes 0,150 mio. kr. til formålet. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en.

18

19 3.1.7 Helhed og sammenhæng koordineret indsats BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 0,700 0,700 0,700 0,700 Der afsættes 0,7 mio. kr. til at sikre en koordineret indsats omkring børn og unge med komplekse problemstillinger. Indsatsen for børn og unge med komplekse problemstillinger trækker allerede på mange fagligheder. Med ungestrategien vil der opstå behov for yderligere koordinering på tværs af forvaltningerne og med eksterne samarbejdspartner, fx ungdomsuddannelserne og virksomheder m.fl. For at sikre den koordinerede indsats afsættes 0,7 mio. kr. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Indsatsen er opstartet i 2019, hvor den er finansieret af rullede midler på Arbejdsmarkedsområdet. Der er således tale om videreførsel af en allerede igangsat indsats. Forslaget indebærer, at der afsættes midler til en fuldtidsstilling

20

21 4.1.7 Flere kommunikationskanaler BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 0,100 0,100 0,100 0,100 Til udbredelse af vejledning via forskellige kommunikationskanaler afsættes 0,1 mio. kr. Med henblik på at stille uformel uddannelses- og erhvervsvejledning til rådighed for unge og forældre, skal informationer om vejledningsaktiviteter m.v. udbredes via forskellige kommunikationskanaler (Instagram, Snapchat, YouTube, Facebook, LinkedIn, forældreintra mv.) Der afsættes 0,1 mio. kr. til formålet. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en.

22

23 Ekstern evaluering BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 0,400 0,400 0,400 0,400 Midler afsat til ekstern evaluering. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en.

24 1.1.3 Styrket erhvervspraktik BFU Undervisning Kontonr.: Budget ændring 1,710 1,710 1,710 1,710 Til styrket erhvervspraktik afsættes 1,710 mio. kr. til praktikkoordinator samt øgede transportudgifter ved længere praktikker. Erhvervspraktik skal give udskolingseleverne en fornemmelse af, hvordan en arbejdsplads fungerer og styrke elevernes motivation og afklaring om uddannelsesvalg i forhold til jobmuligheder og egen positive destination. Folkeskolerne har initiativforpligtigelsen til samarbejdet med virksomhederne om indsatserne. Der afsættes 1,650 mio. kr. til en praktikkoordinator, der kan varetage såvel skolens interne koordinering som skolens eksterne samarbejde og koordinering med UU og virksomhederne. Midlerne svarer til 3 årsværk, der fordeles på skolerne. Derudover afsættes kr. årligt til øgede udgifter i forbindelse med transport ved længere praktikker. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Indsatsen er opstartet i 2019, hvor den er finansieret af rullede midler på Arbejdsmarkedsområdet. Der er således tale om videreførsel af en allerede igangsat indsats.

25 De afsatte 1,650 mio. kr. til praktikkoordinator svarer til 3 fuldtidsstillinger.

26 3.1.1 skolefraværsindsatser BFU Børne- og familie Kontonr.: Budget ændring 1,000 2,610 2,610 2,610 Der afsættes midler til skolefraværsindsatser for børn og unge i grundskolen med bekymrende, problematisk og omfattende skolefravær. I 2020 er indsatser vedr. bekymrende og problematisk fravær finansieret via satspuljemidler, der udløber med udgangen af Børn med omfattende fraværsproblematikker indgår ikke i satspuljeprojektet. Via satspuljefinansiering er der aktuelt etableret indsatser i forhold til børn og unge med bekymrende eller problematisk skolefravær via projekt Godt du kom. Den eksterne finansiering udløber ved udgangen af Projektet har været i gang et år og det er vurderingen, at det giver så gode resultater, at målgruppen bør udvides til også at omfatte børn og unge i skolen med omfattende fravær. Fra 2020 og frem afsættes 1 mio. kr. svarende til 2 årsværk til arbejdet med børn og unge med omfattende fravær. For 2021 afsættes 1,610 mio. kr. svarende til 3 årsværk til arbejdet med børn og uge med bekymrende og problematisk fravær. I 2020 er indsatsen finansieret via satspuljeprojektet Godt du kom. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en.

27 De afsatte 2,6 mio. kr. svarer til 5 fuldtidsstillinger, hvoraf 1 er psykolog.

28 3.1.3 PPR plus BFU Børne- og Familie PPR Kontonr.: Budget ændring 0,610 0,610 0,610 0,610 For at understøtte overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse for unge, der har modtaget specialundervisning i grundskolen afsættes 0,610 mio. kr. svarende til 1 fuldtidsstilling. Der er behov for at understøtte overgangen fra grundskolen til ungdomsuddannelse for unge, der har modtaget specialundervisning på grundskoleniveauet. En måde dette kan gøres på er, efter samtykke at stille eksisterende viden til rådighed for de modtagne ungdomsinstitutioner f.eks. via udarbejdelse af en udskolingsrapport. Med den kan ungdomsuddannelserne ansøge om særlig pædagogisk støtte til uddannelsen til unge, der har vidtgående støttebehov for at kunne gennemføre uddannelsen. Der afsættes 0,610 svarende til 1 stilling til formålet. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. De afsatte 0,610 mio. kr. svarer til 1 stilling.

29

30 3.1.6 Headspace BFU Børne- og familie Kontonr.: Budget ændring 1,200 1,200 1,200 1,200 Vedrørende etablering af Headspace afsættes 1,2 mio. kr. Som en del af en etableres en afdeling af Headspace på Amtmandstoften i Hjørring, jf. Byrådets særskilte beslutning herom d. 29. maj Der afsættes 0,75 mio. kr. til rammeaftale med Headspace, 0,25 mio. kr. til husleje inkl. Forbrugsafgifter og 0,2 mio. kr. til kommunalt ansat deltidsmedarbejder, som vil være tilstede i åbningstiden. I alt 1,2 mio. kr. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en. Indsatsen er opstartet i 2019, hvor den er finansieret af rullede midler på Arbejdsmarkedsområdet. Der er således tale om videreførsel af en allerede igangsat indsats. I forhold til drift af Headspace afsættes 0,2 mio. kr. svarende til en medarbejder på halv tid.

31

32 3.1.2 Misbrugsindsats BFU Børne- og familie Forebyggende foranstaltninger Kontonr.: Budget ændring 0,510 0,510 0,510 0,510 Der tilføres 0,510 mio. kr. svarende til 1 stilling til etablering af en helhedsorienteret og tværgående misbrugsindsats for unge i alderen år. Den eksisterende misbrugsindsats retter sig primært mod unge, der er fyldt 18 år, idet dog en enkelt stilling er særligt knyttet op på unge under 18 år. SSP varetager den forebyggende indsats på skoleområdet og laver løbende undersøgelser om misbrug og rusmidler, ligesom de underviser i skoler og på forældremøder om emnet. Men der er ikke et systematisk og struktureret forebyggende arbejde mod misbrug på ungeområdet. For at forebygge indsatsen foreslås, at der etableres en helhedsorienteret og tværgående misbrugsindsats for unge i alderen år, der er på vej eller er i misbrug. Indsatsen ydes med den kommunale misbrugsindsats. Der afsættes 0,510 mio. kr. til formålet svarende til en fuldtidsstilling. reduktioner, som fuldt ud finansierer de samlede budgetudvidelser vedr. en.

33 De afsatte 0,510 mio. kr. svarer til 1 fuldtidsstilling.

Udvalg Budgettype Sektor Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023

Udvalg Budgettype Sektor Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Udvalg Budgettype Sektor Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 ØKU AUU Kapacitets-tilpasninger og effektivisering AUU Total Kapacitets-tilpasninger og effektivisering AUU

Læs mere

SPOR 2: VIRKSOMHED. Frontløbergruppen har drøftet muligheden for at udstede en Ungegaranti og byder ind med følgende bud på en garanti:

SPOR 2: VIRKSOMHED. Frontløbergruppen har drøftet muligheden for at udstede en Ungegaranti og byder ind med følgende bud på en garanti: SPOR 2: VIRKSOMHED Virksomhederne er en nøgleaktør i Ungestrategien. Skal vi lykkes med at hjælpe alle unge i Hjørring Kommune med at definere og nå deres positive destination, skal virksomhederne inviteres

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen mere motiverende. Danske Skoleelever (DSE) er en partipolitisk

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund 2018-2025 Handleplan Handleplan Kommunalbestyrelsen vedtog i december 2018 Stærke valg unges veje i uddannelse og job i Albertslund Kommune 2018-2025.

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding

Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding Retningslinjer for samarbejdet mellem grundskolerne i Kolding Kommune og UU-center Kolding UU-center Kolding August 2015 Alle elever skal have tilbud om vejledning, og alle skal udfordres i deres uddannelsesvalg

Læs mere

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS 2018 Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS Sammenhængende Ungeindsats i Hvidovre Kommune Indhold Baggrund...2 Kommunernes ansvar...2 Tal på Hvidovre Kommunes unge...3 Vision...4

Læs mere

Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune

Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune 12. juli 2019 Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune Ifølge lov om kommunal indsats for unge har kommunalbestyrelsen ansvaret for, at der sker en koordinering af Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS UDDANNELSE TIL ALLE UNGE PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS Oplæg KL PPR-konference 20. juni 2017 Mit oplæg Om udfordringerne på unge- og uddannelsesområdet Om ekspertudvalgets, KL s og regeringens udspil Om kerneopgaven Uddannelse

Læs mere

Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune

Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune Oplæg ved KL netværk om UU, folkeskolen og ungdomsuddannelserne Fredericia 16. juni 2015 Sonja Krüger Walter SonjaWa@htk.dk Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup

Læs mere

Herlev Kommunes helhedsorienterede ungeindsats

Herlev Kommunes helhedsorienterede ungeindsats Herlev Kommunes helhedsorienterede ungeindsats Mål for ungestrategi: Målet: At fremme en blomstrende ungdomskultur med unge aktive medborgere, der er i stand til at forsørge sig selv Målgruppe: Ungestrategien

Læs mere

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune - Fra 1. august 2019 Hvorfor en ny sammenhængende ungeindsats? I juni 2018 kom der en ny Lov om kommunal indsats for unge under 25 år. Loven bygger på følgende:

Læs mere

De overordnede mål for BUUs arbejde på ungeområdet er den kommunale

De overordnede mål for BUUs arbejde på ungeområdet er den kommunale KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 25. august 2014 Cover til unge-initiativer i Budget 2015 Overordnede mål Unge i København skal have gode rammer for at vokse op, udvikle sig og komme godt

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag 5/12/2015 Til kommunal forvaltning April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til kommunal forvaltning Redaktion:

Læs mere

Hvordan kan kommuner understøtte skole-virksomhedssamarbejde?

Hvordan kan kommuner understøtte skole-virksomhedssamarbejde? Hvordan kan kommuner understøtte skole-virksomhedssamarbejde? Hovedpointer fra den nationale kortlægning Skole-virksomhedssamarbejde med kommunal forankring LÆS DEN FULDE KORTLÆGNING OG MEGET MERE PÅ skoletjenestenetvaerk.dk

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune 2019 2022 Strategiens afsæt Udviklingen på arbejdsmarkedet går stærkt i disse år, ledigheden er faldende og flere bliver en del af arbejdsmarkedet.

Læs mere

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010 Uddannelse til alle unge Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 Forord Den foreliggende uddannelsesstrategi for Lolland-Falster har fundet sin udformning gennem det fælleskommunale

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

Læseplan for emnet uddannelse og job

Læseplan for emnet uddannelse og job Læseplan for emnet uddannelse og job Indhold Indledning 3 1. trinforløb for børnehaveklasse til 3. klassetrin 4 Det personlige valg 5 Fra uddannelse til job 5 Arbejdsliv 6 2. trinforløb for 4.- 6. klassetrin

Læs mere

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 INDLEDNING Fyn har potentiale til mere. Beskæftigelsen er stigende i Danmark, men udviklingen på Fyn er ikke så positiv som i resten af landet. De fynske

Læs mere

Bedre veje til uddannelse og job

Bedre veje til uddannelse og job Bedre veje til uddannelse og job Den kommunale ungeindsats Kort gengivet Aftaletekst for en sammenhængende kommunal ungeindsats Der er i dag et uklart myndighedsansvar for målgruppen for de forberedende

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr.

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. i ESDH: 18/16728 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for beskæftigelse og

Læs mere

Uddannelsesparate unge Et helhedsorienteret projekt

Uddannelsesparate unge Et helhedsorienteret projekt Uddannelsesparate unge Et helhedsorienteret projekt November 2017 1 1.Baggrund Beskæftigelsesudvalget anbefalede på møde 1.november 2017 i forbindelse med behandling af punktet Budgetopfølgning pr. 30.

Læs mere

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Baggrunden Nye uddannelsespolitiske målsætninger mere ambitiøse:

Læs mere

UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER FAKTA OM UDDANNELSE I ODENSE 1. Unge skal bevidst vælge ungdomsuddannelse, der fører til beskæftigelse 2.

Læs mere

Forældreinformation. om vejledning i folkeskolen for elever med særlig behov for vejledning. Center Himmerland Ungdommens Uddannelsesvejledning

Forældreinformation. om vejledning i folkeskolen for elever med særlig behov for vejledning. Center Himmerland Ungdommens Uddannelsesvejledning Forældreinformation om vejledning i folkeskolen for elever med særlig behov for vejledning UU Center Himmerland Ungdommens Uddannelsesvejledning Kære forældre Dit barn skal vælge uddannelse efter grundskolen.

Læs mere

Anbefalinger: Virksomhedsvejen

Anbefalinger: Virksomhedsvejen Anbefalinger: Virksomhedsvejen I Holbæk Kommune har Kommunalbestyrelsen valgt at nedsætte et politisk projektudvalg (et såkaldt 17, stk 4- udvalg) som frem til sommeren 2019 skal arbejde med implementering

Læs mere

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling Punkt 2. Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling 2019-019361 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen indstiller til Beskæftigelsesudvalget,

Læs mere

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever Bilag 1: Udspecificering af grundydelser Nedenstående er en oversigt over de opgaver, som Langeland og Ærø Kommuner, jf. samarbejdsaftale om UU Sydfyn, køber af Svendborg Kommune. Nedenstående er opstillet

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere 5/12/2015 April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til skoleledere Redaktion: Design: Fotografi:

Læs mere

Referat af møde i Skoleudvalget

Referat af møde i Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Skoleudvalget Mødetidspunkt 11-09-2018 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Sportspark Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:51 Tilstede: Pia Nyring, Ulrik Borch, Andreas

Læs mere

VI SÆTTER DEN UNGE FØRST!

VI SÆTTER DEN UNGE FØRST! VI SÆTTER DEN UNGE FØRST! Ungestrategi for 18-29-årige Jobcenter Brøndby 2016-2018 BRØNDBY KOMMUNE 1 OM STRATEGIEN Denne ungestrategi er rettet mod de 18-29-årige i Brøndby Kommune. I ungestrategien beskriver

Læs mere

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller Velfærdsforvaltningen og børne- og ungeforvaltningen 1. Indledning På et fællesmøde den 4. april 2019 drøftede Skoleudvalget, Social- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Om UU-Aalborg. UU-Aalborg Ungdommens Uddannelsesvejledning. UU-Aalborg - Anne Froberg

Om UU-Aalborg. UU-Aalborg Ungdommens Uddannelsesvejledning. UU-Aalborg - Anne Froberg Om 1. Hvad er UU 2. Vore opgaver NU og rammerne herfor (Analyse): I grundskolen 15-17-årige 18-24-årige Andre opgaver 3. Nye politiske aftaler: Kontanthjælpsreform Folkeskolereform EUD reform og vejledningslov

Læs mere

Drøftelse af forslag til udmøntning af 1 mio. kr. pulje til skolernes valgfag og eventuelle samarbejder mellem skolerne og lokale håndværksmestre

Drøftelse af forslag til udmøntning af 1 mio. kr. pulje til skolernes valgfag og eventuelle samarbejder mellem skolerne og lokale håndværksmestre Punkt 5. Drøftelse af forslag til udmøntning af 1 mio. kr. pulje til skolernes valgfag og eventuelle samarbejder mellem skolerne og lokale håndværksmestre 2018-031920 Skoleforvaltningen fremsender til

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Erhvervslivet Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvad med faciliteter? 6 Hvad med økonomien? 6 Hvad kan virksomhederne gøre?

Læs mere

Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv.

Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Øvrige driftsudgifter AUU Job- og Ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -8,265-10,100-10,100-10,100 Kapacitetstilpasning af budgetter vedr.

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE DEN SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS ÅR

BALLERUP KOMMUNE DEN SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS ÅR BALLERUP KOMMUNE DEN SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS 13-29 ÅR INDLEDNING Vision 2029 sætter den oveordnede politiske retning for ungestrategien i Ballerup Kommune. Strategien for den sammenhængende ungeindsats

Læs mere

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende Uddannelses- og beskæftigelsesforløb Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende

Læs mere

Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse

Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse Samarbejdsprojekt mellem Fastholdelseskaravanen, UU Viborg, Viborg Ungdomsskole og Mercantec August/December 2012 Projekt- Sent ankomne

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Jobcenteret søger LBR om midler til projekt UNG I JOB - en virksomhedsrettet indsats på ungeområdet.

Jobcenteret søger LBR om midler til projekt UNG I JOB - en virksomhedsrettet indsats på ungeområdet. Projektansøgning til LBR Projekt UNG I JOB, juni 2010 Jobcenteret søger LBR om midler til projekt UNG I JOB - en virksomhedsrettet indsats på ungeområdet. Jobcenteret søger LBR om midler til ansættelse

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning

Ungdommens Uddannelsesvejledning 1 Ungdommens Uddannelsesvejledning Vejledning af elever og unge i - Ændringer med EUD-reformen Side 1 2 Om 1 leder 1 administrativ medarbejder 7 vejledere dækkende: vejledningen i grundskolernes 7.-10.-

Læs mere

Godkendelse af forslag til implementering af ny lovgivning om styrket praksisfaglighed i folkeskolen (valgfag)

Godkendelse af forslag til implementering af ny lovgivning om styrket praksisfaglighed i folkeskolen (valgfag) Punkt 7. Godkendelse af forslag til implementering af ny lovgivning om styrket praksisfaglighed i folkeskolen (valgfag) 2018-046214 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at ny lovgivning vedr. styrket

Læs mere

Hermed fremsendes høringssvar fra UU DANMARK. Hoslagte er fremsendt på til

Hermed fremsendes høringssvar fra UU DANMARK. Hoslagte er fremsendt på  til København d. 28. januar 2019 Høringssvar - Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser, lov om folkeskolen, lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v. samt

Læs mere

Kommissorium for Frontløbergruppe

Kommissorium for Frontløbergruppe Hjørring Kommune Sekretariat Ungestrategi / JNM NOTATARK 8. august 2018 Kommissorium for Frontløbergruppe Hjørring Kommunes Ungestrategi: Vi har brug for dig 1 Baggrund og indledning Børne-, Fritids- &

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 945 af 28/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/05307 Senere ændringer

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding Notatark Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding 29. november 2018 - Sagsnr. 18/104 1. Indledning Kolding Kommune har stort fokus på de unge. Det gælder også de unge, der har behov for

Læs mere

Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats. 2. Grundprincipper og pejlemærker for den kommunale indsats.

Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats. 2. Grundprincipper og pejlemærker for den kommunale indsats. Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats Handicaprådet støtter op om arbejdet med at integrere visionen i sammenhængende kommunale ungeindsats set ud fra et handicappolitisk

Læs mere

Ydelsesoversigt 2014-15. Ungdommens Uddannelsesvejledning København

Ydelsesoversigt 2014-15. Ungdommens Uddannelsesvejledning København Ydelsesoversigt 2014-15 Ungdommens Uddannelsesvejledning København Beskrivelse af samarbejde og ansvar mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning København og grundskolerne 2014-15 Baggrund for samarbejdsbeskrivelsen

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

Varde Kommunes Rusmiddelstrategi

Varde Kommunes Rusmiddelstrategi Varde Kommunes Rusmiddelstrategi Indledning Varde Kommune ønsker med denne Rusmiddelstrategi at sætte fokus på brug og misbrug af både alkohol og illegale rusmidler. Brug og misbrug af alkohol og illegale

Læs mere

Sammenhængende kommunal ungeindsats

Sammenhængende kommunal ungeindsats Sammenhængende kommunal ungeindsats Kommunen får det fulde ansvar for at gøre alle unge parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse. Målet er, at den unge gennemfører en ungdomsuddannelse

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune.

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune. Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune. Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om

Læs mere

Faglig standard for uddannelsesparathed

Faglig standard for uddannelsesparathed Faglig standard for uddannelsesparathed 1 Indhold Faglig standard for professionelle læringsfællesskaber Introduktion 3 Uddannelsesparathed 4 - Uddannelsesparathedsvurdering: UPV - Forudsætninger for uddannelsesparathed

Læs mere

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 7. november 2014 Børn og Unge-byrådet Indstilling om Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Aarhus Kommune fremsendes

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag 5/12/2015 Til det undervisende personale April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til det undervisende personale

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden'

Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden' Punkt 5. Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden' 2018-093756 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, redegørelse for aftalen

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

Det tværmagistratlige samarbejde i Århus Kommune 2 magistrater 3 forvaltninger

Det tværmagistratlige samarbejde i Århus Kommune 2 magistrater 3 forvaltninger Det tværmagistratlige samarbejde i Århus Kommune 2 magistrater 3 forvaltninger Århus Rådhus Magistraten for sociale forhold og beskæftigelse Socialforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen herunder Jobcenter

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Kommissorium for Ledertaskforce

Kommissorium for Ledertaskforce Hjørring Kommune Sekretariat Ungestrategi / JNM NOTATARK 8. august 2018 Kommissorium for Ledertaskforce Hjørring Kommunes Ungestrategi: Vi har brug for dig 1 Baggrund og indledning Børne-, Fritids- & Undervisningsudvalget

Læs mere

Skoleåret UU-Center Sydfyn

Skoleåret UU-Center Sydfyn Skoleåret 2015-2016 UU-Center Sydfyn [YDELSESKATALOG] En beskrivelse vejledningen, som UU-Center Sydfyn yder overfor unge fra 8. klasse til det 24. år i tæt samarbejde med relevante samarbejdspartnere.

Læs mere

Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle

Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 1. juni 2018 Tlf. dir.: 2929 9244 E-mail: sas5@balk.dk Kontakt: Sanne Kjaer Askholm Sagsid: 17.27.00-A00-1-18 Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle

Læs mere

Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017

Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017 Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017 Oplæg for Børne- og skoleudvalget den 6. marts 2017 Direktør Per B. Christensen, direktør Næstved Kommune

Læs mere

Ydelseskatalog Ungdommens Uddannelsesvejledning København

Ydelseskatalog Ungdommens Uddannelsesvejledning København Ydelseskatalog 2016-17 Ungdommens Uddannelsesvejledning København Beskrivelse af samarbejde og ansvar mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning København og grundskolerne 2016-17 Forudsætninger for at være

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Vejlederkonference Region Midtjylland. Anders Ladegaard

Vejlederkonference Region Midtjylland. Anders Ladegaard Vejlederkonference Region Midtjylland Anders Ladegaard størst mulig gavn for den enkelte og for samfundet Globaliseringsaftalen Myndighedskravet EUD-reform og Kontanthjælpsreform Bedre veje til Uddannelse

Læs mere

Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008

Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008 Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 203 Offentligt Til Skoleforvaltninger Skoleledere m.fl. Ungdommens Uddannelsesvejledning Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008 Nedenfor

Læs mere

Forslag til styrkelse af den forebyggende indsats over for misbrug og kriminalitet blandt unge

Forslag til styrkelse af den forebyggende indsats over for misbrug og kriminalitet blandt unge Forslag til styrkelse af den forebyggende indsats over for misbrug og kriminalitet blandt unge Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2014 at afsætte 1,0 mio. kr. i 2014

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM SKOLEAFDELINGEN OG UU SILKEBORG klasse

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM SKOLEAFDELINGEN OG UU SILKEBORG klasse SAMARBEJDSAFTALE MELLEM SKOLEAFDELINGEN OG UU SILKEBORG 7. - 10. klasse Skoleåret 2018/2019 SKOLEÅRET 2018/2019 1 Introduktion Formål Samarbejdsaftalen skal medvirke til at afklare opgave- og ansvarsfordelingen

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Gitte Hagelskjær Svart, UngePorten 18-09-2014 UU Bornholm er en uafhængig vejledningsinstitution, som har

Læs mere

Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform

Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform August 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft. Folkeskolereformen er en læringsreform. Det overordnede mål er, at alle elever bliver

Læs mere

Retningslinje. for håndtering af bekymrende fravær

Retningslinje. for håndtering af bekymrende fravær Retningslinje for håndtering af bekymrende fravær Forskning viser, at uddannelse er en af de vigtigste parametre i forhold til at sikre alle lige muligheder i voksenlivet. Ud fra et princip om tidlig

Læs mere

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten.

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten. I forbindelse med budget 2015 blev SSP og Ungdomsklubberne lagt ind under Ungdomsskolen. Flytningen af SSP sker fra d. 1.1.2015 og ungdomsklubberne overgår til Ungdomsskolen fra d. 1.8.2015 Fritidsklub

Læs mere

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE Et tilbud om at gennemføre et nyt og innovativt to-ugers læringsforløb for ikke-uddannelsesparate elever

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF, V, C og EL s budgetforslag om gratis psykologhjælp til unge i Aarhus Kommune

Læs mere

De eksisterende beskæftigelsesrettede tilbud kan opsummeres under hovedoverskrifterne:

De eksisterende beskæftigelsesrettede tilbud kan opsummeres under hovedoverskrifterne: Forslag til implementering af ny beskæftigelsesstrategi. Dato. 14. april 2008 Acadresagsnr. 07/45075 Int. ACJ Baggrunden for dette forslag er, at der på Erhvervsudvalgets møde d. 17. januar 2008 blev godkendt

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan ,

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan , Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan 2017-2021, Intensive sundhedsplejerskebesøg i et hyppigere omfang end sædvanligt Opsporing og forebyggelse af brugen af stoffer blandt unge Drop

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. oktober 2013 Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Det foreslås i indstillingen, at der iværksættes en række initiativer, der

Læs mere

UTA-strategi Ungdomsuddannelse ttil aalle

UTA-strategi Ungdomsuddannelse ttil aalle UTA-strategi Ungdomsuddannelse til alle Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål 3 Målgruppe 4 Aktører omkring unge og uddannelse 4 UTA-strategiens fire temaer 6 1. Fokus på den unges faglige og sociale

Læs mere

Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt

Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt Projektforløb fra 1/8-31/12-2013. Deltagere: Lærerteam Inge-Lise Johnsen, Tine Ali Faraj. Skolevejleder: Christina Pedersen UU-vejleder Christel Eriksen Projektledelse:

Læs mere

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE Et tilbud om at gennemføre et nyt og innovativt to-ugers læringsforløb for ikke-uddannelsesparate elever

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

Indeværende notat er et bud på, hvordan en første udfoldelse af dette samarbejde og partnerskab kan se ud - set i lyset af folkeskolereformen.

Indeværende notat er et bud på, hvordan en første udfoldelse af dette samarbejde og partnerskab kan se ud - set i lyset af folkeskolereformen. Emne: Partnerskab og samarbejde ml. folkeskole og ungdomsskole i Vejle Kommune. Dato 03-03-2014 Sagsbehandler Erik Grønfeldt Direkte telefonnr. 76815068 Journalnr. 17.00.00-A00-1-13 1.0 Indledning Med

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt. og 15 e i lov

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i og 14, stk. 1, 2. pkt., i lov om vejledning

Læs mere