Afrapportering af informations og pr-aktiviteter om spisekartofler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afrapportering af informations og pr-aktiviteter om spisekartofler"

Transkript

1 Afrapportering af informations og pr-aktiviteter om spisekartofler Projektansvarlig og deltagere Projektansvarlig: Carl Heiselberg, formand, Danske Kartofler Øvrige deltagere: Lars Bødker, Danske Kartofler Bjarne Risvig, Danske Kartofler Helge Lynggaard, Pressebureauet Aarhus Anya Engelbrecht, Pressebureauet Aarhus Resume Formålet med kampagnen er at øge forbruget af spisekartofler hos de danske forbrugere, samt at undersøge om dette var muligt ved hjælp af en informations- og pr- kampagne. Vi har tilstræbt at øge forbruget af spisekartofler ved at formidle kendt viden om kartoflers sundhed og bæredygtighed samt alternative måder at tilberede kartofler på, og derved aflive de negative myter om, at kartofler skulle være usunde. Den primære platform i kampagnen har været Facebook på siden facebook.dk/danskekartofler, men derudover har vi også delt viden blandt andet via brochurer, roll-ups og på Danske Kartoflers hjemmeside. Den direkte sammenhæng mellem vores kampagne og salget af spisekartofler, er svær at måle. Dog giver Facebook god indsigt i hvor mange, der har modtaget vores modskaber via mediet. Vi har på siden Danske Kartofler fået over 5000 følgere, og er nået ud til over facebookbrugere med flere opslag. Antallet af interaktioner er på Facebook en god målestok for hvor succesfuld delingen af viden har været, og på flere opslag har vi fået over 1000 interaktioner og er nået ud til over brugere. Derudover er der mange kommentarer fra folk, der er positivt overraskede over vores informationer og som erklærer, at de holder meget af kartofler. Der har også været stor interesse for brochuren En myte at kartofler feder, som er blevet uddelt i over 5000 eksemplarer. Derudover har vores tilstedeværelse på Facebook også øget antallet af besøgende på danskekartofler.dk, da vi flere gange på Facebook leder videre til hjemmesiden. På baggrund af den viden har vi konstateret, at Facebook er en god platform til at udbrede viden om kartoflens positive egenskaber. Derfor har vi valgt at fortsætte kampagnen efter Projektets faglige forløb Baggrundsviden og valgte virkemidler Ved at dele viden om de positive aspekter ved kartofler, forventer vi, at kunne aflive myten om at kartofler er usunde og derved øge forbruget af spisekartofler blandt de danske forbrugere. Projektet skal betragtes som et forprojekt, der skal være med til at klargøre, om en informationsog pr-kampagne er den rette metode til at nå dette mål.

2 Vi har valgt at fokusere primært på formidling på Facebook (facebook.dk/danskekartofler), da denne platform i høj grad anvendes af børnefamilier og unge, der erfaringsmæssigt ikke bruger nær den mængde kartofler, som Fødevarestyrelsen anbefaler. Her ser vi derfor et stort potentiale for øget brug af kartofler. Derudover tilbyder Facebook også en række muligheder, som traditionelle medier ikke tilbyder. Få Facebook kan vi annoncere målrettet til afgrænsede målgrupper. Laver vi eksempelvis en video med en SU-venlig opskrift, kan vi sikre, at den bliver sendt ud til studerende. Vi kan også overvåge hvor mange og hvem, der ser vores indhold, hvilket giver et unikt indblik i, hvilket indhold der virker. Det giver værdifuld viden til planlægningen af kampagnens fremtidige strategi, så vi fremover kan blive endnu bedre til at ramme målgruppen. På Facebook kan vi involvere forbrugerne og være debatskabende samt deltage i dialogen. På den måde kan vi aktivt gå ind og modargumentere fagligt, når nogen påstår, at kartofler er usunde med videre. Vi har forsøgt at få spisekartoffelavlerne til at tage ejerskab af pr-aktiviteterne ved at være aktive med dels at komme med ideer og input til opdateringer på Facebook og dels like og dele opslag på Facebook. Dermed kan de medvirke til at få det optimale ud af indsatsen i kampagnen. Det primære indhold på Facebook har været korte videoer og skarpvinklet information om det ernæringsmæssige indhold i kartofler ledsaget af billeder. Vi har valgt video og korte opslag til denne platform fordi visuelt indhold generelt fungerer godt på sociale medier, da det fanger brugerens interesse i langt højere grad end tekstbårne opslag. Derudover har vi også delt relevante historier og pressemeddelelser om kartoffelrelaterede aktiviteter. Flere opslag fået over 1000 interaktioner (likes, reaktioner, delinger og kommentarer) og er nået ud til over brugere. Et af de opslag, der har fået flest reaktioner, fortæller at kartofler har et lavt kalorieindhold i forhold til ris os pasta. Dette opslag blev delt 180 gange fra vores side og nåede i alt 1647 reaktioner. (Se billede herunder)

3 Også videoopslag har generelt været populære. Her har vi både bragt egenproduceret video og video produceret af en ekstern fotograf. Herunder ses effekten af en eksternt produceret video om hvordan, en fynsk kartoffelavler vasker de nye kartofler. Denne video nåede ud til brugere og fik 908 reaktioner. Blandt de egenproducerede videoer har især madlavningsvideoer været populære. Blandt primært unge er korte madlavningsvideoer lige nu et stort trend på nettet, hvilket vi har draget nytte af på Facebook. Herunder ses effekten af en video, hvor det vises, hvordan man kan lave mazarinkage med kartofler. Opskriften findes på skrift på danskekartofler.dk, og derved har opslaget været med til at skabe øget trafik på hjemmesiden. Videoen fik 700 reaktioner og nåede ud til personer.

4 Delmål og hvem der har været inddraget Kampagnens delmål har været ved årsskiftet, hvor vi har vurderet, hvorvidt en informations- og pr-kampagne er den rette metode for at øge forbruget af spisekartofler. Kampagnen har været ført af Helge Lynggaard og Anya Engelbrecht, Pressebureauet Aarhus, der har taget sig af kommunikationsstrategi, formidling og drift af facebook-siden. Dette er sket i dialog med Carl Heiselberg, Lars Bødker og Bjarne Risvig, der har leveret faglig viden til projektet. Grundlaget for igangsætning af aktiviteterne, samt forventet effekt Siden 1950 erne er danskernes forbrug af spisekartofler halveret, og tendensen forventes at fortsætte, hvis ikke forbrugsmønsteret ændres. Fødevarestyrelsens anbefaler, at forbruget hæves til tidligere niveau på g. pr. dag. I dag spiser hver dansker i gennemsnit ca. 100 g. kartofler pr. dag. Forbrugerne efterspørger sundhed, bæredygtighed, convenience og lokale råvarer. (Landbrug & Fødevares Fødevareanalyse, januar 2015). Der har været en trend i retning af low-carb diæter, der udelukker stivelsesholdige fødevarer og kulhydrat. Det har fået mange forbrugere til at betragte kartoflen som usund. Dog viser videnskabelige studier, at kartofler faktisk mætter bedre end ris og pasta, samt at en kost rig på kartofter med stor sandsynlighed har en række sundhedseffekter på vægt, samt risikomarkører for diabetes, hjertekarsygdom og kræft.

5 Det på baggrund af den viden, at vi har valgt at føre denne kampagne. Vi forventer at kampagnen på længere sigt vil øge forbruget af spisekartofler, da den vil være med til at fortælle forbrugerne, at kartoflerne ikke bør undgås fordi de er usunde. Opnåede resultater Det direkte resultat af en markedsføringskampagne i form af øget salg er svært at måle. Men da projektets hele formål er synlighed, vil diverse Facebookopslag og presseaktiviteter dels vise aktiviteterne i sig selv. Dels vil man på de sociale medier kunne aflæse, hvor mange brugere, kampagnen rammer. Vi har på siden Danske Kartofler fået over 5000 følgere, og er nået ud til over facebookbrugere med flere opslag. Antallet af interaktioner er på Facebook en god målestok for hvor succesfuld delingen af viden har været, og på flere opslag har vi fået op til 1000 interaktioner. Derudover er der mange kommentarer fra folk, der er positivt overraskede over vores informationer og som erklærer, at de holder meget af kartofler. Der har også været stor interesse for brochuren En myte at kartofler feder, som er blevet uddelt i over 5000 eksemplarer. Derudover har vores tilstedeværelse på Facebook også øget antallet af besøgende på danskekartofler.dk, da vi flere gange på Facebook leder videre til hjemmesiden. Vi har tilstræbt at lave mellem et til tre opslag på Facebook i ugen for at brugerne ikke skal glemme Danske Kartofler men heller ikke bliver overrumplet af mængden af opslag. Generelt set er kampagnen blevet godt modtaget af forbrugerne. Offentliggørelser vedrørende projektet Alt indhold lavet til Facebook er offentligt tilgængeligt på facebook.com/danskekartofler. Meget indhold findes også på danskekartofler.dk Derudover har Pressebureauet Aarhus holdt flere oplæg om projektet. Det er foregået til Syngentas Potato Academy i Malmø, den 21. november 2018, hvor en række af de førende kartoffeleksperter i Norden deltog, til Store Kartoffeldag i Vingsted den 5. februar samt for Lammefjordens Grøntsagslaug i Fårevejle den 21. februar. Desuden er der også omtale af kampagnen i Magasinet Danske Kartofler.

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV HPV Nyhedsbrev #5 Kære alle Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og er kommet godt i gang med efterårssæsonen. Stop HPV-indsatsen har ikke stået stille hen over sommeren. Det nye tilbud til drenge

Læs mere

Handleplan for kommunikationsindsatsen

Handleplan for kommunikationsindsatsen Handleplan for kommunikationsindsatsen 2019-2022 Handleplan for kommunikationsindsatsen 2019-2022 Følgende er en handleplan for kommunikationsindsatsen i KLAR Forsyning, der dækker perioden 2019 til og

Læs mere

Case: Messearrangør Sund Livstil

Case: Messearrangør Sund Livstil Case: Messearrangør Sund Livstil Opsummering Livstils messen er en årlig event. Arrangøren har altid udført markedsføring gennem print og TV, samt mail, men målgruppen fanges ikke længere gennem traditionelle

Læs mere

Periode: Side: 1 af 8. Facebook. Evalueringsark til Effektmåling på sociale medier. Vi investerer i din fremtid

Periode: Side: 1 af 8. Facebook. Evalueringsark til Effektmåling på sociale medier. Vi investerer i din fremtid Side: 1 af 8 Facebook Evalueringsark til Effektmåling på sociale medier Vi investerer i din fremtid Side: 2 af 8 Facebook formål Dit overordnede formål med at være på Facebook F.eks. Få flere unge til

Læs mere

SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-KAMPAGNE 2016 KAMPAGNERESULTATER. Move. COPENHAGEN

SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-KAMPAGNE 2016 KAMPAGNERESULTATER. Move. COPENHAGEN SUNDHDSSYLSNS IN-APAN 2016 APANSULA ove. CPNHAN APANN 6 1 0 2 N I et oving kampagnen 2016 gennemførtes fra mandag den 23. maj til mandag den 6. juni 2016 med opstart på Facebook to uger før. ampagnen stod

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

Odder Kommune på facebook

Odder Kommune på facebook Januar 2013 Odder Kommune på facebook Jeg læser aldrig nyheder på OdderNettet men jeg læser alle indlæg fra Odder Kommune på facebook Citat Gitte Buur Januar 2013 Program Strategi, målsætning og forankring

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier?

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Dette er en kort formidling af projektets afsluttende rapport, som kan læses her: projekter.au.dk/kraeftpatienter-og-some Unge danske kræftpatienters

Læs mere

Danskerne får for lidt

Danskerne får for lidt PRESSEMEDDELELSE oktober 2010 Danskerne får for lidt men fuldkorn på morgenbordet er i massiv vækst Fuldkornsprodukter med det genkendelige orange logo på morgenbordet er i massiv vækst, og det er gode

Læs mere

FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG

FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG Kommunikation Intern kommunikation vs. ekstern kommunikation Intern kommunikation Ekstern kommunikation Den kommunikation der er medlemmerne imellem og den

Læs mere

Formål Hvorfor overhovedet være på sociale medier?

Formål Hvorfor overhovedet være på sociale medier? Formål Hvorfor overhovedet være på sociale medier? Hvad er formålet? Beskriv kortest muligt det overordnede formål med din virksomhed tilstedeværelse på sociale medier. Hvad er succeskriterierne? Noter

Læs mere

Markedsanalyse. 11. juli 2018

Markedsanalyse. 11. juli 2018 Markedsanalyse 11. juli 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Officielle anbefalinger og kostråd ja tak Sundhedsdebatten fortsætter, og der

Læs mere

Facebook. Hvad kan det, og hvordan kan jeres forening bruge det?

Facebook. Hvad kan det, og hvordan kan jeres forening bruge det? Facebook Hvad kan det, og hvordan kan jeres forening bruge det? Program Hvad er Facebook - formålet med at bruge Facebook Er I i gang? Tekstopslag Opslag med billeder og re-post Statistik Planlægning Værd

Læs mere

MADE IN DENMARK Afrapportering

MADE IN DENMARK Afrapportering MADE IN DENMARK 2015 Afrapportering 1 Projektet Kampagnen Markedsføring af Danmark som golfferie-destination i forbindelse med den internationale goldturnering, Made in Denmark Periode Sommer 2015 Markeder

Læs mere

Afrapportering til Kartoffelafgiftsfonden af Brug Knolden 2009/2010

Afrapportering til Kartoffelafgiftsfonden af Brug Knolden 2009/2010 Afrapportering til Kartoffelafgiftsfonden af Brug Knolden 2009/2010 Titel Brug Knolden generisk markedsføring af kartofler Projektansvarlig og deltagere Projektleder Lene Toft Johansen, Projekt- og Udviklingskonsulenterne,

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvem der vil være den rette ambassadør for dine produkter eller ydelser. Blogly gør det nemt

Læs mere

Involvering på sociale medier

Involvering på sociale medier Involvering på sociale medier Content Marketing og Employee Advocacy Maria Schwarz @mariaschwarz Fotos: Morten Fauerby, Montgomery.dk Seismonaut rådgiver virksomheder og organisationer i at navigere i

Læs mere

24. september 2018 EUFA Radikale Venstre. Att. Lars Beer Nielsen Mail:

24. september 2018 EUFA Radikale Venstre. Att. Lars Beer Nielsen Mail: 24. september 2018 EUFA1.2017-0004 Radikale Venstre Att. Lars Beer Nielsen Mail: Lars.Beer@ft.dk, rvjohn@ft.dk Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

De officielle Kostråd og sundhedsdebatten Hvordan håndterer Fødevarestyrelsen når kostrådene bliver udfordrede?

De officielle Kostråd og sundhedsdebatten Hvordan håndterer Fødevarestyrelsen når kostrådene bliver udfordrede? De officielle Kostråd og sundhedsdebatten Hvordan håndterer Fødevarestyrelsen når kostrådene bliver udfordrede? Cecilia Mandrup Hjerteforeningens Sundhedskonference 2018 DAGSORDEN Sundhedsdebatten og vores

Læs mere

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Kommunikation, der engagerer - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Vision Skanderborg Kommune er på én og samme tid myndighed, servicevirksomhed og fællesskab med 60.000 borgere. Det er ledere og

Læs mere

Interne retningslinjer for Facebook

Interne retningslinjer for Facebook Interne retningslinjer for Facebook Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Typer af indhold... 3 5.1 Statusopdateringer... 3 5.2 Billede- /videoopslag... 3 5.3 Linkdelinger... 3 3. Behandling af sager...

Læs mere

SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER. Move. COPENHAGEN

SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER. Move. COPENHAGEN SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER Move. COPENHAGEN OM INFORMATIONSINDSATSEN GET MOVING 2017 Informationsindsatsen gennemførtes i ugerne 19-22, 2017. Denne rapport

Læs mere

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater.

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater. #medlem15 hvordan anvender medlemsorganisationer sociale medier i? OVERBLIK Vi har i undersøgt 348 medlemsorganisationers brug af sociale medier. Undersøgelsen sætter fokus på deres strategi, daglig brug,

Læs mere

Organdonationsdag 2018 opsamling og evaluering

Organdonationsdag 2018 opsamling og evaluering Organdonationsdag 2018 opsamling og evaluering Indhold Opsamling: Baggrund Budskab Evaluering og tal: Indsatser events Indsatser online Indsatser Presse og PR Opsamling på erfaringer og strategi frem mod

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater

De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater Tak fordi du har downloadet denne guide! Du er nu allerede godt på vej til at skabe bedre resultater med din Virksomhedsside på LinkedIn.

Læs mere

Hanne Skov, Ernæringsfaglig konsulent. Cand. scient klinisk ernæring, klinisk diætist

Hanne Skov, Ernæringsfaglig konsulent. Cand. scient klinisk ernæring, klinisk diætist Hanne Skov, Ernæringsfaglig konsulent Cand. scient klinisk ernæring, klinisk diætist Hjerteforeningens indsatser på kostområdet Kostens betydning for hjerte-kar-sygdom Dokumentation bag råd om kost Hjerteforeningens

Læs mere

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Formål: Projektet Videnformidling og Dialog via nye kanaler Vi&Di, vil via konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen skabe opmærksomhed på, at sociale medier

Læs mere

Sociale medier- Hvorfor (man ikke skal være bange for det) Hvordan (man gør det, så det rent faktisk giver mening)

Sociale medier- Hvorfor (man ikke skal være bange for det) Hvordan (man gør det, så det rent faktisk giver mening) Sociale medier- Hvorfor (man ikke skal være bange for det) & Hvordan (man gør det, så det rent faktisk giver mening) 23-02-2017 1 Hvorfor er Facebook et godt redskab? En meget stor del af medlemmerne er

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4 Indhold Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2 Resumé 3 Om undersøgelsen 4 Undersøgelsens resultater 4 Hvilke organisationer er med i undersøgelsen? 4 Organisationernes størrelse

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

UDSTILLERINVITATION HORSENS-FÆNGSLET-16/4 2015

UDSTILLERINVITATION HORSENS-FÆNGSLET-16/4 2015 UDSTILLERINVITATION HORSENS-FÆNGSLET-16/4 2015 Ryk direkte i fængsel og vær med til at bryde muren for både grønne Start Ups og hårdkogte serieiværksættere! 1 BRYD MUREN OG INDTAG FÆNGSLET! Vær med til

Læs mere

Facebook et nyt brugersegment for Ordbog over Dansk Talesprog

Facebook et nyt brugersegment for Ordbog over Dansk Talesprog Facebook et nyt brugersegment for Ordbog over Dansk Talesprog Louise Hallstrøm Abildgaard, Amalie Glargaard & Carsten Hansen Indledning Ordbog over Dansk Talesprog (ODT) 1 er et ordbogsprojekt ved Sprogforandringscentret

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle,

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle, HPV Nyhedsbrev #4 Kære alle, Mens vi venter på foråret, har vi skrevet Nyhedsbrev #4 fra indsatsen Stop HPV stop livmoderhalskræft. Der er sket meget siden sidst. Først og fremmest er det blevet besluttet,

Læs mere

Gode råd til brug af sociale medier

Gode råd til brug af sociale medier 14. marts 2016 Gode råd til brug af sociale medier Hvorfor er det relevant at have en profil på Facebook eller Instagram? Facebook har lige nu omkring 3.476.000 månedlige brugere i Danmark, mens 1,2 millioner

Læs mere

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Formål: Producere animationsfilm til biblioteket. Samarbejdspartnere: Animationsskolen i Viborg samt studerende primært

Læs mere

ÅBENHED DIALOG GOD SERVICE ALLES ANSVAR

ÅBENHED DIALOG GOD SERVICE ALLES ANSVAR ÅBENHED DIALOG GOD SERVICE ALLES ANSVAR KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Ledelsessekretariatet 2017 BAGGRUND Syddjurs Kommunes kommunikationsstrategi beskriver hvordan vi ønsker at kommunikere indadtil og udadtil.

Læs mere

Social medie strategi

Social medie strategi Social medie strategi Jeg har taget udgangspunkt i at promovere min blog inde på min hjemmeside og skal derfor finde ud af hvilke sociale medier jeg vil befinde mig på, for at reklamere min blog bedst

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING NATIO N AL EFFEK TMÅLIN GSRAPPO RT NATIONAL KAMPAGNE FOR RB DIGITAL Erfaringer fra tidligere projekter viser, at kendskab til de digitale licenser øger brugen, og derfor har der i DDB været fokus på at

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Videnomsætning Med fokus på produktion af vidensmateriale.

Videnomsætning Med fokus på produktion af vidensmateriale. Videnomsætning Med fokus på produktion af vidensmateriale. - Det følgende er et forsøg på at kvalificere begrebet vidensomsætning. - IKKE at præsentere en endegyldig løsning eller model for hvordan det

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 7. maj 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 25% af den danske befolkning læser ugentlig blogs. Det er en stigning på 80% over de seneste 5 år Kilde: Carat CCS Survey 2015 Kort fortalt

Læs mere

FACEBOOK KURSUS K U R S U S

FACEBOOK KURSUS K U R S U S FACEBOOK KURSUS Kort om Facebook Hvad er Facebook Socialt medie med fokus på at forbinde mennesker. Hvem bruger Facebook? Facebook anvendes mest af private mennesker til at organisere fællesskaber. Hvordan

Læs mere

LØSNINGER - med fokus på MENNESKET

LØSNINGER - med fokus på MENNESKET LØSNINGER - med fokus på MENNESKET Prænominering til Innovationsprisen 2012 Advokatfirmaet Johansen & Bliddal søger med projektet LØS- NINGER - med fokus på MENNESKET prænominering til Innovationsprisen

Læs mere

Markedsføringsplan. Industriens Uge

Markedsføringsplan. Industriens Uge Markedsføringsplan Industriens Uge 2017 Strategien Hovedbudskabet for Industriens Uge 2017 er, at industrien er værd at satse på både nu og i fremtiden. Vi har dog flere forskellige målgrupper og mål,

Læs mere

Kampagner styrker og synliggør apotekernes faglighed

Kampagner styrker og synliggør apotekernes faglighed 6 FARMACI 08 SEPTEMBER 2018 MARKEDSFØRING AF APOTEKERNE Kampagner styrker og synliggør apotekernes faglighed Apotekets sundhedsfaglige kampagner handler om alt fra hudsygdomme til mavesyre. Men de har

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps

Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps Formålet er at skabe den overordnede kommunikative strategi og målsætning for Det Danske Spejderkorps frem til og med 2012 herunder at: 1. beskrive

Læs mere

KYS SCLEROSE FARVEL. Ansøgning til IAA prisen 2015

KYS SCLEROSE FARVEL. Ansøgning til IAA prisen 2015 Ansøgning til IAA prisen 2015 HVOR SLEMT ER DET? Med Kys Sclerose Farvel kampagnen har vi et ønske om, på en håbefuld og kærlig måde, at kommunikere budskabet omkring sclerose. Ikke mange ved, at der

Læs mere

Ny drift. Opgaven forankres i HR & Innovation.

Ny drift. Opgaven forankres i HR & Innovation. Nummer 230 Det gode møde med borgerne Fagudvalg udvalget Funktion Ny drift Vores omdømme skabes blandt andet i vores møde med borgerne. Derfor er vores medarbejderes tilgang til deres opgaver og ikke mindst

Læs mere

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 Indhold We our costumers... 3 Ingredients of Joe & the Juice... 4 Aim of the game... 5 The spirit of Joe & the Juice... 6 Joe & the Juice meets the world...

Læs mere

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL INSPIRATIONS- OG UDDANNELSESDAGE STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER Afsætningen af økologiske fødevarer er fortsat i vækst og efterspørgslen stigende, men det

Læs mere

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET. ÅRET 2017 Siden sidst. Det er efterhånden ved at være længe siden, der sidst er lavet et overblik over hvordan projektet Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Læs mere

Sociale medier. Novicell - 2011 - Præsenteret af Martin Skøtt

Sociale medier. Novicell - 2011 - Præsenteret af Martin Skøtt Sociale medier 2011 Novicell - 2011 - Præsenteret af Martin Skøtt 1 Agenda Hvad er sociale medier? Udvikling & trends på sociale medier Det kan sociale medier bruges til Sådan lytter du på de sociale medier

Læs mere

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk?

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Jesper Brieghel Chefkonsulent KL Anna Ebbesen Rådgiver Advice Digital Formål med workshoppen Hvordan bruger man de nye medier strategisk,

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum BORNHOLMS VÆKSTFORUM Landemærket 26 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: vaekstforum@brk.dk Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum Erhvervslivets vilje og evne til vækst er en grundforudsætning

Læs mere

Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald

Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald Baggrund Baggrunden for kampagnen er, at sikre at virksomheder sorterer, håndterer og opbevarer udendørs oplag af affald og råvarer korrekt. Forkert håndtering

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

HAR DU TALT DINE ÆG I DAG? Fertilitetskampagne fra Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen maj 2016

HAR DU TALT DINE ÆG I DAG? Fertilitetskampagne fra Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen maj 2016 HAR DU TALT DINE ÆG I DAG? Fertilitetskampagne fra Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen maj 2016 Baggrund Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune ønskede en indsats, der berører

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

En Facebook-profil er personlig

En Facebook-profil er personlig En Facebook-profil er personlig En Facebook profil er personlig, og man må selvsagt kun have én, hvilket gør Facebook til et unik sted for virksomheder at få kontakt til forbrugerne. Og det er nemt. Din

Læs mere

Baggrund. der i år falder torsdag den 25. Oktober 2012.

Baggrund. der i år falder torsdag den 25. Oktober 2012. 2012 Baggrund Med inspiration fra en årlig refleksdag i Norge, der i år blev gennemført for 6.år i træk, besluttede Børneulykkesfonden, at et lignende tiltag skulle indføres i Danmark. I samarbejde med

Læs mere

Mediebrug for fremtidens fødevareforbrugere - Antal timer, unge anvender på medier en gennemsnitlig hverdag

Mediebrug for fremtidens fødevareforbrugere - Antal timer, unge anvender på medier en gennemsnitlig hverdag Fremtidens fødevareforbrugere vil have nemme løsninger via mobil og Internet Af chefkonsulent Lise Walbom, licw@di.dk den 14. juli 2010 Fremtidens fødevareforbruger er i dag mellem 13 og 18 år gammel.

Læs mere

Sund By Netværket Temagruppe alkohol

Sund By Netværket Temagruppe alkohol Sund By Netværket Temagruppe alkohol Hvordan kan vi få flest i behandling via kampagner og sprogbrug? Vi kan vende budskabet på hovedet I stedet for igen at fortælle: du skader dig selv og andre med dit

Læs mere

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Side 2 Indholdsfortegnelse: Succesfuld Facebook administration side 3 Den positive spiral Side 4 Sørg for at poste hver dag Side 5 Fokuser

Læs mere

BRUGTE KLODSER TIL NYE IDEER DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK

BRUGTE KLODSER TIL NYE IDEER DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK 1 DESIGNMANUAL INDHOLDSFORTEGNELSE Designmanual 4 Brug af logo 10 Farver 11 Typografi 12 Maskot Social Playbook 14 Hvad er en social playbook? 15 Facebook 17 Instagram 19

Læs mere

But Why: Social Media og PR, Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, februar 2018

But Why: Social Media og PR, Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, februar 2018 Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, februar 2018 Contents 1 Social media 4 1.1 Influencerindhold 7 1.2 Annoncering med influencerindhold 14 1.3 Øvrig But Why-annoncering (kampagnevideoer og cigaretpakker)

Læs mere

ER DEN PLANTEBASEREDE KOST SUNDEST? OG HVAD ER DER BLEVET AF SPIS VARIERET OG IKKE FOR MEGET?

ER DEN PLANTEBASEREDE KOST SUNDEST? OG HVAD ER DER BLEVET AF SPIS VARIERET OG IKKE FOR MEGET? ER DEN PLANTEBASEREDE KOST SUNDEST? OG HVAD ER DER BLEVET AF SPIS VARIERET OG IKKE FOR MEGET? Stine Junge Albrechtsen, Autoriseret klinisk diætist og forfatter AGENDA Plantebaseret kost er mange ting (definitioner

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Temperaturmåling. Key Findings. Hvor lægger virksomhederne deres kommunikationsindsats i dag?

Temperaturmåling. Key Findings. Hvor lægger virksomhederne deres kommunikationsindsats i dag? Temperaturmåling Infomedia har taget temperaturen på, hvordan arbejdet med de sociale medier i de danske virksomheder spænder af. Hvad gør de i dag? Hvad har de lært af deres prøvelser? Og hvad forventer

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. oktober 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. oktober 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. oktober 2013 Magistratsafdelingen for Børn og Unge sender hermed Børn og Ungebyrådets indstilling om fælles ungeplatform, og Børn og Unges

Læs mere

Du kan desuden tilgå sitet via den lille menu-pil øverst i højre side af skærmbilledet.

Du kan desuden tilgå sitet via den lille menu-pil øverst i højre side af skærmbilledet. Øvelse 1: Boost af opslag på Facebook-site 1) Begynd med at oprette et opslag på dit lokale Vild med Vand-site. Du tilgår dit Vild med Vand-site via Genveje i venstre side af skærmbilledet, når du står

Læs mere

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse:

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse: KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN Indholdsfortegnelse: 1. Formålet med en kostpolitik på Bødkergården 2. Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost til børn. 3. Børnenes energi- og væskebehov

Læs mere

KOMMUNIKATIONSRÅD FRA HAVE KOMMUNIKATION PR-PITCH STORYTELLING INDHOLDSUDVIKLING INDHOLDSPRODUKTION KØBENHAVN

KOMMUNIKATIONSRÅD FRA HAVE KOMMUNIKATION PR-PITCH STORYTELLING INDHOLDSUDVIKLING INDHOLDSPRODUKTION KØBENHAVN 4 X 4 KOMMUNIKATIONSRÅD FRA HAVE KOMMUNIKATION PR-PITCH STORYTELLING INDHOLDSUDVIKLING INDHOLDSPRODUKTION KØBENHAVN Hillerødgade 30B, 1. sal 2200 København N mail@have.dk 33 25 21 07 AARHUS Filmbyen 21,

Læs mere

Version 6 Pris: kr. 399,-

Version 6 Pris: kr. 399,- F A C E B O O K S T R A T E G I E N G U I D E T I L V I R K S O M H E D E R ALLAN LOUMANN LISSAU Social Image Version 6 Pris: kr. 399,- I N T R O K æ r e L æ s e r E n k l o g p e r s o n s a g d e " E

Læs mere

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG S O M M E R 2 0 1 3 SocialTime Skab din forretning på Facebook Gratis markedsføring Du tror allerede på værdien af Facebook markedsføring - det er derfor du læser dette nu, ikke? Du kan gøre opmærksom

Læs mere

we cele brate the diff erence design c an make Danish Design Award er Danmarks nationale designpris, som fejrer den forskel, design gør for

we cele brate the diff erence design c an make Danish Design Award er Danmarks nationale designpris, som fejrer den forskel, design gør for we cele brate the diff erence design c an make Danish Design Award er Danmarks nationale designpris, som fejrer den forskel, design gør for virksomheder, menneskers livskvalitet og et bæredygtigt samfund.

Læs mere

Side 1 - Kommunikationsstrategi Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle

Side 1 - Kommunikationsstrategi Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle Side 1 - Kommunikationsstrategi 2016-18 Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle Side 2 - Indhold INDHOLD Indledning Målgrupper Mål Principper Budskaber Kanaler Partnerskaber Side

Læs mere

Markedsanalyse. Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven. Highlights

Markedsanalyse. Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven. Highlights Markedsanalyse 3. juli 2014 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven Highlights I de seneste tre år

Læs mere

Sælg på Facebook - uden at sælge!

Sælg på Facebook - uden at sælge! Sælg på Facebook - uden at sælge! Martin Bengaard 37 år Gift far til tre børn 15 år med online markedsføring 4 år i egen virksomhed Podcast Startupsnakken.dk Mission: at få markedsføring til at give mening!

Læs mere

FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG

FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG Agenda Hvad skal vi igennem? Kort begrebsforklaring Kort definition af de begreber vi skal bruge Hvad kan I bruge Facebook til? Og hvordan skal I bruge Facebook?

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Udarbejdet d. 20-01-2017 (Version 1) MODUL: KONFERENCE At skabe opmærksomhed omkring vedtagelsen af en ny politik. At involvere relevante interne og eksterne aktører

Læs mere

Facebook for kiropraktorer. Aarhus, fredag d. 11. november 2016 Trine-Maria Kristensen

Facebook for kiropraktorer. Aarhus, fredag d. 11. november 2016 Trine-Maria Kristensen Facebook for kiropraktorer Aarhus, fredag d. 11. november 2016 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. Scient. Soc (PR) Rådgivning om sociale medier siden 2005 Kunder som Danske Bank, Nybolig,

Læs mere

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation)

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation) Ny drift Nummer Borgertilfredshed Fagudvalg udvalget Funktion 06.45.51 Beskrives inden budgetseminar Løbende driftsudgifter 0 0 0 0 I alt 0 0 0 0 1 Side 1 Nummer Borgerbudgettering Fagudvalg udvalget Funktion

Læs mere

23. marts Afrapportering Titel. Betydning af klortilførsel for kvaliteten af spisekartofler

23. marts Afrapportering Titel. Betydning af klortilførsel for kvaliteten af spisekartofler 23. marts 2011 Afrapportering 2010 Titel. Betydning af klortilførsel for kvaliteten af spisekartofler Projektansvarlig og deltagere. Landskonsulent Lars Bødker Videncentret for landbrug, e-mail: lab@vfl.dk

Læs mere

Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd

Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd Avanceret annoncering for De Samvirkende Købmænd De fleste købmænd vil komme ganske langt ved blot at booste opslag som beskrevet i drejebogen fra De Samvirkende Købmænd. Her kan man nøjes med at annoncere

Læs mere

Leverandøren skal bidrage til at styrke indsatsen for fortsat at højne mad- og måltidskulturen i Københavns Kommune ved: Behov Mål Kompetencer

Leverandøren skal bidrage til at styrke indsatsen for fortsat at højne mad- og måltidskulturen i Københavns Kommune ved: Behov Mål Kompetencer Bilag 4: Oplæg til overordnede mål, behov og krav til leverandørens kompetencer i den kommende aftale for udvikling af mad- og måltidskulturen i Københavns Kommune Nedenfor listes på baggrund af et tværgående

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune Udkast til Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune POLITIK FOR DE SOCIALE MEDIER Der sker i disse år en skelsættende udvikling i mediebillet, hvor sociale medier spiller en stadig større

Læs mere

Sundhedsudvalget. Torsdag kl. 16:00. Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor. Følgende sager behandles på mødet

Sundhedsudvalget. Torsdag kl. 16:00. Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor. Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Torsdag 25.02.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Puljemidler 2016 3 Evaluering af tværkommunal alkoholkampagne

Læs mere

Forord. Søren Rasmussen. Seniorudvalgsformand

Forord. Søren Rasmussen. Seniorudvalgsformand Forord Sund mad har et stort potentiale i forhold til at sikre sund aldring og dermed evnen til at klare daglige gøremål. I modsætning til andre aldersgrupper er det især underernæring og vægttab, som

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK. for Jammerbugt Kommune

KOMMUNIKATIONSPOLITIK. for Jammerbugt Kommune KOMMUNIKATIONSPOLITIK for Jammerbugt Kommune KOMMUNIKATIONSPOLITIK for Jammerbugt Kommune Vi kommunikerer hele tiden med kolleger, borgere, virksomheder, samarbejdspartnere og mange andre. Det sker via

Læs mere

DASU skal medvirke til at sikre, at der er en mangfoldighed inden for dansk bilsport, der appellerer til bredden i sporten.

DASU skal medvirke til at sikre, at der er en mangfoldighed inden for dansk bilsport, der appellerer til bredden i sporten. DASU kommunikationsstrategi 2019 Vi vil være den samlende organisation for al bilsport i Danmark med det formål at få flere aktive, frivillige og tilskuere til medlemsklubbernes arrangementer. Vi vil være

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere