Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København"

Transkript

1 Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København 1. Velkomst Allan Vestergaard bød velkommen. 2. Siden sidst Skolestuen er nu blevet lydisoleret, hvilket har medført en markant forbedring. De frivillige vejledere på læsesalen møder stadig op om torsdagen. Initiativet er fortsat velbesøgt og brugerne er glade for det. Der er blevet indstillet til at Rigsarkivet opretter et abonnement til den svenske slægtsforskningside arkivdigital.se, i forbindelse med de frivillige vejledningssessioner. Rigsarkivet er p.t. i gang med at undersøge hvorledes dette implementeres. Projekt sikker identifikation : Rigsarkivet vil i nærmere fremtid indføre et digitalt registreringssystem på læsesalen. Det kommer til at minde om de systemer man anvender hos læge og på biblioteker, hvor man benytter sit sygesikringsbevis til at registrere sin ankomst. Første gang man benytter sig af det nye registreringssystem, skal man autorisere sit sygesikringsbevis. Herefter opretter man en kode, som man fremover skal indtaste, ved ankomst. Der blev i denne forbindelse spurgt ind til, hvordan udlændinge registrerer sig. Allan Vestergaard svarede, at vi i disse situationer sandsynligt vil kunne anvende præ-fabrikerede 1-dags-lånerkort. Brugerrådsrepræsentanterne understregede vigtigheden i, at det nye system bliver annonceret i god tid, så brugerne er opmærksomme på, at de skal have sygesikringskort og billedlegitimation med, første gang de skal aktivere kortet. Jørgen Kristensen gjorde opmærksom på, at han godt kunne distribuere informationen til de relevante kilder. Allan Vestergaard fremlagde nogle statistiske betragtninger for brugen af Rigsarkivets læsesal og andre digitale vejledningstjenester, som f.eks. Spørg Arkivaren, AO-hotline, adgangsansøgninger m.v.. (Se bilag 1 og 2 sidst i dokumentet). Statistikken vidner om et fald i besøgstallet på 10% årligt. Denne tendens har gjort sig gældende i en del år, og må læses som en konsekvens af, at flere og flere arkivalier bliver digitaliseret og tilgængeliggjort online. Der ligger en udfordring for Rigsarkivet i, at brugerne selvfølgelig er til stede men, at der i stigende grad er behov for brugerservice online. Ressourcefordelingen i denne sammenhæng kan være svær at balancere. Ofte handler det om, at prioritere og kan på længere sigt have konsekvenser for åbningstider m.v..

2 Det kan konstateres, at brugermønsteret på læsesalene har ændret sig. Flere og flere brugere affotograferer eller scanner arkivalier, så de kan se på det hjemme. Dette betyder, at de ikke nødvendigvis opholder sig på læsesalen hele dagen, som det var tilfældet før i tiden. Fra arkivets side arbejder man kontinuerligt på, at imødekomme brugerens behov. Dette betyder f.eks. prioritering af indkøb af fotostativer, bedre lys på læsesalspladserne etc. Det er vigtigt at brugerservicen følger med i tiden. Rigsarkivet, Aarhus (det tidl. Erhvervsarkiv) lukker. Den sidste åbningsdag på læsesalen i Aarhus er fredag d. 18. december. Arkivalier og personale flytter efter nytår til Rigsarkivet, Viborg. For at skaffe plads til personalet, er læsesalen i Viborg er blevet halveret. Dette burde ikke skabe pladsproblemer for brugerne, idet læsesalen i Viborg ej heller er så besøgt som den var før i tiden. Rigsarkivets telefonservice er blevet landsdækkende, og man kan således kontakte en arkivar pr. telefon mandag-torsdag, kl og om fredagen, kl Rigsarkivet er blevet ramt af det såkaldte omprioriteringsbidrag, der medfører, at kultur- og uddannelsessektoren skal spare 2% årligt over de næste 4 år. Arkivet kan desværre ikke udelukke, at det kan komme til at have en effekt gennem de næste par år. 3. Brugerhenvendelser 1. Der blev stillet spørgsmål til, hvor langt arkivet er i forhold til at få rykket nogle opslagsværker ind i skolestuen. Arkivet overvejer p.t. reoler etc. Det er et ønske, fra brugerrådets side, at telefonbøger, navnebøger og lovsamlingen 1848 til nu, bliver prioriteret. 2. Der er et ønske om, at de arkivskabte søgemidler der er kommet online, bliver gjort mere anvendelige. Dette kommer til at være et prioriteret projekt på årsplanen Allan Vestergaard påpegede at arkivet overvejer, at OCR-scanne de arkivskabte søgemidler, så man kan søge i dem. 3. Det blev påpeget, at man ikke kan skrive læsesalsplads på ved bestillinger i Daisy, idet rubrikken ikke bliver synlig før man har skiftet frem og tilbage mellem arkivinstitutionerne i listen ovenover. Dette er også problematisk for ekspeditionspersonalet. Efter mødet blev der blevet rykket for en løsning af dette problem. Det er på listen og vil blive kigget på så snart det er muligt. 4. Der blev spurgt ind til hvornår 1940-folketællingen kommer online. Det er planen at den første halvdel skal lægges op i løbet af november, og den sidste del i januar.

3 5. Der er et ønske om at de gamle vejledninger fra kommer til at ligge på sa.dk. Ronja Hougner Vejdegren vil forhøre sig om muligheden for dette. 6. Der blev spurgt ind til muligheden for at gå tilbage til en vejledningsvagtplan, hvor der sidder to forskellige arkivarer i løbet af en dag ved vejledningsskranken. Mange brugere har gavn af de forskellige kompetencer. Svaret er, at arkivet forsøger at opretholde en sådan vagtplan men at det i sidste ende er et ressourcespørgsmål. 7. Det blev pointeret, at der mangler referater fra KIK-komiteen og DDDs brugerråd. Disse er ikke online. Dette vil der blive fulgt op på, så referaterne bliver tilgængelige. 8. Der blev spurgt ind til status på en søgefunktion i DDD og problemerne ved begrænsningen på 250 resultater i et søgesæt, samt om muligheden for at søge i hele landet på én gang. Allan Vestergaard forklarede, at man var ved at kigge på mulige løsninger men at der ikke nødvendigvis blev lagt op til at lave en søgefunktion direkte i DDD. 4. Status på udflytning til KB32 Brugerrådet havde anmodet om en statusmelding på Rigsarkivets udflytning til Kalvebod Brygge. Status er, at der ikke er noget nyt at berette siden Rigsarkivar Asbjørn Hellum holdt oplæg om planerne ved et tidligere møde. 5. Status på reorganisering af Rigsarkivets Brugerråd Brugerrådet anmodede om at få en statusmelding på den tidligere udmeldte reorganisering af Rigsarkivets brugerråd. Status er, at der er nedsat en intern arbejdsgruppe, der vil drøfte nogle hensigtsmæssige løsningsforslag. Der vil først blive meldt noget ud, når der foreligger en mere konkret handlingsplan.

4 6. Brugermøde Der vil blive afholdt brugermøde i København den 11. november 2015, kl I hvert fald tre af de nuværende brugerrådsrepræsentanter genopstiller til valget. 7. Eventuelt 1. Der blev stillet spørgsmål til, hvor langt arkivet er i forhold til at få integreret et brugerforum på Til dette blev der svaret, at det fortsat er noget arkivet overvejer, men at der er mange problemstillinger der er nødt til, at blive prioriteret højere p.t. Vi benytter fortsat brugerforum på Facebook. Denne side har vist sig at være rigtig god til driftsrelaterede oplysninger, fordi den er kendetegnet ved momentan og hurtig kommunikation. Som vejledningsside har den sine udfordringer, hvilket arkivet evaluerer på løbende. 2. Georg Brandt Christensen spurgte om Rigsarkivet vil gå ind i et projekt med at få opdateret Sognelægdsrullefortegnelsen op til i dag. Allan Vestergård svarede at det ville han undersøge. 3. Det blev påpeget, at der fortsat er problemer med farvekontrasterne på hjemmesiden og at dette bl.a. skaber problemer ved projektorvisning. Der er blevet skruet på kontrasterne to gange allerede. Den fortsatte problemstilling er blevet noteret. 4. Der blev spurgt ind til diverse problemstillinger vedr. Arkivalieronline. Allan Vestergaard påpegede, at disse drøftelser i realiteten hører under Arkivalieronlines brugerråd, og bliver konstruktivt behandlet der. Referaterne er tilgængelige på Det blev dog også pointeret, at man fra Rigsarkivets side ikke lægger skjul på, at implementeringen af de forskellige ændringer ikke har forløbet helt som planlagt. Det er en topprioritet at løse de problemstillinger der er til gene for brugerne.

5 Bilag 1

6 Bilag 2

Handlingsplan. Brugerundersøgelse Foto: Torben Eskerud

Handlingsplan. Brugerundersøgelse Foto: Torben Eskerud Handlingsplan Brugerundersøgelse 2015 Foto: Torben Eskerud BRUGERUNDERSØGELSE 2015 - HANDLINGSPLAN Rigsarkivet gennemførte ultimo 2015 en brugerundersøgelse, hvis resultater kan ses her. Undersøgelsen

Læs mere

Referat. Dato: 9. december 2015 Journalnr.: 2015-021685 Referent: Steffen Jørgensen. Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Møde:

Referat. Dato: 9. december 2015 Journalnr.: 2015-021685 Referent: Steffen Jørgensen. Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Møde: Referat Møde: Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Rigsarkivet, Viborg Deltagere fra SA: Bente S. Vestergaard, Jesper Thomassen (JT), Steffen E. Jørgensen (SEJ) Eksterne deltagere: 23

Læs mere

1 Bilag. 1.1 Observationer

1 Bilag. 1.1 Observationer 1 Bilag 1.1 Observationer Workshoppene havde ofte en ensformig rutine. Derfor er det fravalgt, at gentage de forskellige handlinger og fremgangsmåder, som de øvede slægtsforskere tog i brug, når de skulle

Læs mere

Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter.

Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter. 1 Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, København 29. november 2016 kl. 13.30-16.00 Deltagere: Jesper Skov (DIS Danmark) Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver)

Læs mere

Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal

Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 01.12.2011 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Amtmandsstien 1, 4700 Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Bertel Hansen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser Vi følger dig digitalt på vej Bliv it-klar på dine betingelser Har du brug for at blive fulgt digitalt på vej? - så start her! I denne folder er der hjælp at hente til dig, der gerne vil i gang med at

Læs mere

Alt, hvad der er af arkivalier i landsarkiverne i Åbenrå, Viborg og Odense samt Rigsarkivet og Erhvervsarkivet, kan lokaliseres gennem DAISY.

Alt, hvad der er af arkivalier i landsarkiverne i Åbenrå, Viborg og Odense samt Rigsarkivet og Erhvervsarkivet, kan lokaliseres gennem DAISY. Arkivdatabasen DAISY Hvad er DAISY? DAISY står for Dansk Arkivalie Informations System, og startede i 2001 som et redskab til brug for arkiverne. Siden 2007 har vi kunnet bestille arkivalierne gennem DAISY,

Læs mere

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Side 1 af 7 Samlinger Indledning Den store indsamling af institutioner og skolearkiver i hele Frederikshavn kommune i 2012, har givet Stadsarkivet mulighed for

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl i Viborg

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl i Viborg Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl. 13.00-15.00 i Viborg Deltagere: Anton Blaabjerg (AB) Kirsten Sanders (KS) Jesper Skov (JS) Lone Bergmann (LB) Georg Brandt

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Statens Arkivers brugerundersøgelse

Statens Arkivers brugerundersøgelse 2013 Statens Arkivers brugerundersøgelse Mai-Brit Lauritsen Statens Arkiver 13-12-2013 0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Brugerprofil... 3 3. Brugernes erfaring og tilfredshed med læsesalens

Læs mere

Customer Communication Management User Group. 2015 / Jørgen Loft Holm

Customer Communication Management User Group. 2015 / Jørgen Loft Holm Customer Communication Management User Group 2015 / Jørgen Loft Holm Agenda Udvikling i volumen nu og fremover 2016 bestemte omdelingsdage Hvad kommer der ellers? Hvor vil posten hen? Et værdsat brev virker

Læs mere

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 www.sa.dk Rigsarkivets Mission Fremtiden tro bevarer og formidler vi autentisk dokumentation til en virkelig

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl. 14.00-16.00 i Odense Deltagere: Kirsten Sanders (KS) Svend-Erik Christiansen (SEC) Jesper Skov (JS) Anton Blaabjerg (AB) Helle

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

Århus, den 29. februar 2015

Århus, den 29. februar 2015 Århus, den 29. februar 2015 Referat fra evaluerings- og debatmøde med turneringsudvalget onsdag den 24. februar i Vibyhallen. 1. Velkomst og præsentation af de fremmødte. Følgende foreninger var repræsenteret:

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde.

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde. Dansk Socialrådgiverforening Seniorsektionen Generalforsamling 29.4.2014 Formanden, Anita Barfod, bød velkomme og konstaterede, at ud over de tilmeldte årsmødedeltagere var der én deltager i generalforsamlingen,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014.

Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014. PRÆSTØ LOKALRÅD. Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014. 1. Velkomst ved lokalrådets formand Henny Jørgensen Henny Jørgensen bød velkommen til de over 30 fremmødte

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005

Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005 Danmarks Statistik 29. november 2005 Annegrete Wulff, Databanker awu@dst.dk Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005 Som et led i at vurdere om vi lever op til brugernes behov om let adgang til

Læs mere

STRATEGISK WAYFINDING

STRATEGISK WAYFINDING STRATEGISK WAYFINDING Vi giver mennesker tryghed i ukendte omgivelser ved - på en logisk og naturlig måde - at lede brugere fra A til B, så de når deres mål til tiden. Større og/eller komplekse byggerier

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0019 Klageren: Indklagede: xx på vegne yy DSB S-tog A/S Klagen vedrører: 17 kontrolafgifter á 750 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner.

Kommunens serviceramme er i budgetårene overskredet med ca. 50 mio. kroner. Skoleområdet Folkeskoler Stationsvej 36 3460 Birkerød Att.: skolechef Martin Tinning Sendt via mail til hd@rudersdal.dk Vedbæk, torsdag 18. august 2011 Høringssvar til Budget 2012-2015 Kommunens serviceramme

Læs mere

LUDUS SUNDHED. LUDUS Sundhed og masser af udfordringer INDHOLD. Ingen aftale om LUDUS Sundhed NR. 10 - JANUAR 2009

LUDUS SUNDHED. LUDUS Sundhed og masser af udfordringer INDHOLD. Ingen aftale om LUDUS Sundhed NR. 10 - JANUAR 2009 LUDUS SUNDHED NR. 10 - JANUAR 2009 INDHOLD Finansiering af LUDUS Sundhed SOSU Aktivitetsopgørelse SOSU Aktivitetsopgørelse - Elektronisk indberetning Arbejdsgrupper Status Kontakt LUDUS Sundhed og masser

Læs mere

Sammenskrivning af afrapportering fra anmeldt lovpligtigt tilsyn på private dagtilbud i 2015

Sammenskrivning af afrapportering fra anmeldt lovpligtigt tilsyn på private dagtilbud i 2015 Sammenskrivning af afrapportering fra anmeldt lovpligtigt tilsyn på private dagtilbud i 2015 1. Indledning Børn og Unge Sekretariat og Dagtilbud Centrumpladsen 7, 1. sal th. 5700 Svendborg lisbeth.ansbjerg@svendborg.dk

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

God Løsladelse. Infopakke september 2011 3. udgave

God Løsladelse. Infopakke september 2011 3. udgave God Løsladelse Infopakke september 2011 3. udgave www.kriminalforsorgen.dk Læs i infopakken: Velkommen til infopakke og nyheder om God Løsladelse Samarbejdsaftaler mellem Kriminalforsorgen og kommunerne

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark 8. august 2014 Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes holdninger til ulighed i Danmark. Undersøgelsen blev udført via forbundets

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S 2012 til 2015 4. april 2016 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde Torsdag d. 10. december 2015, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Anette, Marianne D, David, Stig, Ole, Rasmus, Niels Peter, Marianne F og Mette Afbud: Gunna Dagsorden

Læs mere

Fraværende: Jytte Skaaning (Slægtshistorisk Forening), Michael Bregnsbo (SDU), og Mette Fløjborg (DIS- Danmark)

Fraværende: Jytte Skaaning (Slægtshistorisk Forening), Michael Bregnsbo (SDU), og Mette Fløjborg (DIS- Danmark) Referat fra Brugerrådsmøde på Landsarkivet for Fyn 13.3.2015 Til stede: Kenneth Jørgensen (brugerrådsrepræsentant), Finn Hannesborg (brugerrådsrep.), Johnny Wøllekær (Historiens Hus, Odense), Ellen Warring

Læs mere

REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30

REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30 FORSVARSAKADEMIET REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30 DELTAGERE: Videnskabeligt Personel: OK Peter Holgersen (Formand) MJ Claus Rohde FULDM

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Jørgen Cramer, formand Bente Christoffersen, næstformand Bent Puggaard John Würfel

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Jørgen Cramer, formand Bente Christoffersen, næstformand Bent Puggaard John Würfel Jægerspris Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 25. september 2012 kl. 17.00 i fælleshuset, Mølleparken 18, 3630 Jægerspris Dagsorden: 1 Godkendelse af referat... 2 2 Jægerspris

Læs mere

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet 1 Valg af referent Tommy Vestergaard Hansen valgte sig frivilligt til posten. 2 Godkendelse af referat fra mødet d. 8.

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 Til stede: Afbud: Referent: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg, Michael Stenholm Nielsen, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen,

Læs mere

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland 25. marts 2008 Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland Næsten en ud af ti er utilfreds med udviklingsmulighederne hvor de bor Nogle virksomheder mangler arbejdskraft,

Læs mere

Grundejerforeningen Fyrrelunden. Referat af generalforsamlingen den 20. maj 2007

Grundejerforeningen Fyrrelunden. Referat af generalforsamlingen den 20. maj 2007 Formanden, Poul Lauridsen, bød velkommen. Grundejerforeningen Fyrrelunden Referat af generalforsamlingen den 20. maj 2007 1. Ole Ryttersgaard blev valgt som dirigent. Han konstaterede, at generalforsamlingen

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde i FN

Dagsorden for bestyrelsesmøde i FN Dato: Mandag den 24.11.14 Sted: Rådet Mødeleder: Anna Plum Mad: Maja Henriksen Dagsorden for bestyrelsesmøde i FN Til stede: Marie Sax, Maja Henriksen, Birla Klixbüll, Simone Staudt, Heidi Mathisen, Freja

Læs mere

Referat af møde afholdt 18. december 2015

Referat af møde afholdt 18. december 2015 Referat af møde afholdt 18. december 2015 Arbejdsgruppe vedr. fødevareklyngen Side 1 af 5 Tilstede: Arbejdsgruppe: Jesper Hjortshøj, Manager Strategy and Portofolio for Global Innovation, Marel A/S Rune

Læs mere

Deltagere: Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Helle Dyrting, Ingrid Just, Jakob Snedled

Deltagere: Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Helle Dyrting, Ingrid Just, Jakob Snedled Dagsorden / Referat ordinært møde Tisvilde Lokalråd. D. 6. oktober 2015 kl 19 hos Lis Tibirkevej 15. Deltagere: Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm,

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i NeMo. Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00. Kløvervænget 18B, 5000 Odense C.

Referat af ordinær generalforsamling i NeMo. Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00. Kløvervænget 18B, 5000 Odense C. Referat af ordinær generalforsamling i NeMo Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00 Kløvervænget 18B, 5000 Odense C. Deltagere: Der var mødt 11 stemmeberettigede medlemmer op. Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 24.9.2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Solvang Sted: Fælleshuset Mødedeltagere Haveforeninger HF/Knæbjerget, HF/Bernstorff og HF/Solvang Kredsbestyrelsen: Torben Juul Eriksen(TJE), Vibeke

Læs mere

SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS

SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS Man skal have de nye frivillige integreret i gruppen. Få sat et glad ansigt på de andre frivillige, også for at de ved, hvem de skal arbejde

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Lean giver tid til børnene

Lean giver tid til børnene Lean giver tid til børnene Normeringer kan der ikke lige laves om på. Alderen på børnene, der starter i dagsinstitution er også politisk bestemt og heller ikke noget, som de enkelte daginstitutioner har

Læs mere

Virtuel bostøtte er fremtiden Brugere af bostøtte i Socialpsykiatri og Udsatte

Virtuel bostøtte er fremtiden Brugere af bostøtte i Socialpsykiatri og Udsatte Virtuel bostøtte er fremtiden Brugere af bostøtte i Socialpsykiatri og Udsatte Voksne kan fremover få tilbudt at supplere deres oprindelige fysiske støtte med en ny, teknisk løsning Nye velfærdsteknologiske

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2013

Evaluering af Studiepraktik 2013 Evaluering af Studiepraktik 2013 Indhold Overordnede tal for Studiepraktik 2013... 3 Uddannelser... 3 Ansøgere... 3 Prioriteter... 3 Fordeling af pladser... 4 Endelig fordeling af pladser... 4 Et danmarkskort

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Orientering om Erhvervsarkivet og Stadsarkivet Til: Kulturudvalget, 12. november 2014 Kopi til: Orientering om status på Erhvervsarkivet og Stadsarkivet Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE

Læs mere

OneEyeAlien Kampagne

OneEyeAlien Kampagne OneEyeAlien Kampagne Vi har valgt at gå i dybden med tøjprodukter. Situationsanalyse - Problemer med produktionen. Det kræver en del arbejde at få vare bestilt fra Kina. Man skal have nogle gode kontakter

Læs mere

Evaluering HG1 og HG2 af fusionen

Evaluering HG1 og HG2 af fusionen Evaluering HG1 og HG2 af fusionen Formål: Indhold: Respondenter: Anonymitet: Der er nu gået godt og vel 1/2 år, siden HG, STX og HHX blev samlet. Vi vil gerne høre din mening om, hvordan skolen fungerer

Læs mere

U H R E V I N D M Ø L L E L A U G I/S

U H R E V I N D M Ø L L E L A U G I/S ORIENTERINGSBREV NR. 13, MARTS 2013 ORDINÆRT INTERESSENTSKABSMØDE Der indkaldes hermed til ordinært interessentskabsmøde, der holdes på Uhre Kro mandag den 25. marts 2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Effektivitet med kunden i fokus

Effektivitet med kunden i fokus Effektivitet med kunden i fokus Hvordan en moderniseringsproces i organisationen har skabt øget effektivitet, bedre service og en mere inspirerende arbejdsplads i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Casebeskrivelse

Læs mere

YOGATEKNIK 50-TIMERS TEMAUDDANNELSE. Foråret 2015. Datoer: 1.- 3. maj & 28.- 31. maj. Sted: Hamsa Yoga Studio Mejlgade 50A 8000 Aarhus C

YOGATEKNIK 50-TIMERS TEMAUDDANNELSE. Foråret 2015. Datoer: 1.- 3. maj & 28.- 31. maj. Sted: Hamsa Yoga Studio Mejlgade 50A 8000 Aarhus C YOGATEKNIK 50-TIMERS TEMAUDDANNELSE Foråret 2015 Datoer: 1.- 3. maj & 28.- 31. maj Sted: Hamsa Yoga Studio Mejlgade 50A 8000 Aarhus C Pris: 6.500 dkk. Uddannelsens indhold: Teknik for teknikkens skyld

Læs mere

Notat. Pasløsning i Borgerportalen

Notat. Pasløsning i Borgerportalen Allerød Kommune Notat Pasløsning i Borgerportalen Borgerportalen har i oktober 2011 fået stillet en pasmaskine til rådighed af virksomheden Scan-Tech og tilbyder nu digitale pasfotos. Flemming Villadsen

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014

Borgerpanelundersøgelse. Kommunikation og information. Januar 2014 Borgerpanelundersøgelse Kommunikation og information Januar 2014 Strategi og Analyse, januar 2014 1 Indhold Metode og resultater... 3 Hovedresultater... 4 Information fra BRK til borgerne... 5 Nyheder

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i SÅ den 31. marts 2004 kl. 18 Solen skinnede - det var varmt og lyst udenfor. Og tidsmæssigt befandt vi os lige midt i ulvetimen, hvor de fleste familier har nok at se

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 23. September. 2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Virumgård Sted: HF/Bredely - Fælleshus Mødedeltagere: Haveforeninger: HF/Stadion, HF/Bredely, HF/Ermelund HF/Lundtoftehaverne, HF/Lyngen

Læs mere

Efter det samlede DMU møde om fredagen samles de enkelte grene halvanden time om aftenen.

Efter det samlede DMU møde om fredagen samles de enkelte grene halvanden time om aftenen. BMX Bilag til klublederseminar Fredag den 31. oktober, kl. 20.30 22.00 Efter det samlede DMU møde om fredagen samles de enkelte grene halvanden time om aftenen. BMX dagsordenen for fredagens møde er: 1.

Læs mere

University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt

University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt REFERAT Ekstraordinær Generalforsamling, Foreningen Hus Forbi Torsdag den 14. Januar 2016 University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt Folk rejste sig og holdt et minuts

Læs mere

Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv

Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv 9. december 2014, kl. 16-18 Dagsorden Dagsordenen blev ændret i forhold til det udsendte for at give bedre tid til orientering

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING. Søndag den 3. maj 2015 kl. 9:30. på Restaurant SØMÆRKET DAGSORDEN

Referat fra GENERALFORSAMLING. Søndag den 3. maj 2015 kl. 9:30. på Restaurant SØMÆRKET DAGSORDEN Gnaverhavens Grundejerforening Referat fra GENERALFORSAMLING Søndag den 3. maj 2015 kl. 9:30 på Restaurant SØMÆRKET DAGSORDEN 1. Valg af dirigent, referent og 2 stemmetællere 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Fraværende: Mira Pavlovic, Natassa Zmiro, Hülya Kocak, Brian Lund Madsen, Özcan Kocak

Fraværende: Mira Pavlovic, Natassa Zmiro, Hülya Kocak, Brian Lund Madsen, Özcan Kocak Referat af møde i 12. august 2004. Tilstede: Anselme Bankambona, Nimer Shama, Jette Garder, Ena Juhl (til kl.18), Lolan Ottesen, Janne Jørgensen, Musse Sheikh Ahmed, Kåre Harder Olesen, Omid Azari, Susse

Læs mere

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Politik... 3 Strategi... 4 Lokalrådene... 4 Nærdemokratiudvalget... 5 Administrationen... 6 Samarbejde og dialog

Læs mere

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1.

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1. Notat Læsepolitik for Frederiksberg Kommune oversigt over ændringsforslag i høringssvar Skole/organisation Kommentar Forvaltningens bemærkninger Rettelse Søndermarkskolen Skolebestyrelsen finder positivt,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Plejehjemstilsyn på Ishøj Kommunes Plejehjem 2010

Plejehjemstilsyn på Ishøj Kommunes Plejehjem 2010 Plejehjemstilsyn på Ishøj Kommunes Plejehjem 2010 Der blev den 15. december 2010 udført tilsyn på Ishøj Kommunes plejehjem, Torsbo og Kærbo. Ifølge lovændring om regelforenkling i kommunerne, skal der

Læs mere

Bestyrelsesmøde i FSK

Bestyrelsesmøde i FSK Bestyrelsesmøde i FSK Onsdag den 5. december kl. 10.10 til torsdag 6.december 2012 kl. 14.30 Sted: Hotel Ansgar, Østre Stationsvej 32, Odense Deltagere: Hanne M, Hanne N, Ditte, Bitte, Carsten, Bell, Marlene,

Læs mere

Gentlemen s Finest. 1. Godkendelse af referat. 2. Gentlemen s statusser. 3. Gennemgang af to- do listen. 4. Økonomi

Gentlemen s Finest. 1. Godkendelse af referat. 2. Gentlemen s statusser. 3. Gennemgang af to- do listen. 4. Økonomi Gentlemen s Finest Bestyrelsesmøde d. 3.11.11 + 4.11.11 Tilstedeværende: Torsdag: Jeppe Vestenaa, André Jensen, Benjamin Trock Fredag: André Jensen, Benjamin Trock Fraværende: Torsdag: Adalsteinn Sæmundsson

Læs mere

Mødet indledes med en rundvisning på Energicentralen med henblik på at få indsigt i varmepumpeløsningen v/charles W. Hansen

Mødet indledes med en rundvisning på Energicentralen med henblik på at få indsigt i varmepumpeløsningen v/charles W. Hansen Referat 11. møde 2015 Vedr. : Ordinært møde Sted : Bjerringbro Varmeværk, Jørgens Allé 32, 8850 Bjerringbro Tid : Torsdag den 1. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Deltagere : Per B. Jørgensen PBJ Ewa Sørensen

Læs mere

Bilag 2. Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt

Bilag 2. Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt Bilag 2. Baggrundsnotat om 10. klasse: Søgemønstre, elevsammensætning og effekt Side 1 af 10 I dette baggrundsnotat præsenteres et uddrag af analyser og fakta for 10. klasse i Aarhus Kommune: Udviklingen

Læs mere

Opret dig som forældre på HVAL.DK

Opret dig som forældre på HVAL.DK Opret dig som forældre på HVAL.DK Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive Kolofon HVAL-vejledning Opret dig som forældre på HVAL.DK Forfatter: Susanne Andersen, Programdatateket 1. udgave

Læs mere

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Deltagere: Gitte W, Eva, og Käthe Afbud: Käthe Punkt 1 punktet Dagsorden

Læs mere

Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14)

Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14) Referat af forældremøde årgang 98 hold 3 (U14) 27. september 2011 1. Velkomst 2. Kort om den igangværende sæson Efter en forrygende sæsonstart kom vi ned på jorden, og vi måtte indkassere et par store

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

Generalforsamling d. 19. november 2009

Generalforsamling d. 19. november 2009 Dagsorden Generalforsamling d. 19. november 2009 1. Valg af dirigent godkendelse af forretningsorden Beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år Forelæggelse af årsregnskab og status Behandling

Læs mere

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 75 April 2012 I dette nr. kan du læse om:

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 75 April 2012 I dette nr. kan du læse om: Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 75 April 2012 I dette nr. kan du læse om: Nyt fra skolelederen Forårskoncert Nyt fra bestyrelsen Mejser Bagsiden Nyt fra Skolelederen Kære forældre I den forgangne periode

Læs mere

Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. Sags beskrivelse Forventningerne til det kommende samarbejde tages op på fælles LUU mødet.

Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. Sags beskrivelse Forventningerne til det kommende samarbejde tages op på fælles LUU mødet. 09-09-2014 Referent: Merete Frank Christensen. Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. 1. Velkommen til LUU/ Kasper Pihl Kornbeck Præsentationsrunde. Forventningerne til det kommende samarbejde tages

Læs mere

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret.

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Referat: VESTERHASSING-ANTENNEFORENING Generalforsamling Torsdag d. 3. marts 2011 kl. 19.30 på Vester Hassing Kro. Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Velkomst ved formand

Læs mere

1. Velkomst og præsentation Frede byder velkommen til Johnny og Carsten.

1. Velkomst og præsentation Frede byder velkommen til Johnny og Carsten. 145 Referat fra bestyrelsesmøde i Vivabolig den 4. januar 2012 Start kl. 17.00, slut kl. 20.45 Tilstede var Frede Skrubbeltrang, Tina Holm, Søren Andersen, Iver Eriksen, Palle Christensen, og Lotte Bang.

Læs mere

Hvordan hjælper vi borgerne med digital kommunikation?

Hvordan hjælper vi borgerne med digital kommunikation? Hvordan hjælper vi borgerne med digital kommunikation? Gentofte bibliotek 28. August 2012 - Ann Sophie Storm, Faglig koordinator, annss@digst.dk, 4187 8716 Befolkningens it-parathed Bruger internettet

Læs mere

AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl. 18.30. Referat

AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl. 18.30. Referat Halsnæs Boligselskab, Afdeling 2502 Lathyrusvej/Vinderød Enghavevej Formand Bjarne Nederby Jessen, Vinderød Enghavevej 73, 3300 Frederiksværk. AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl.

Læs mere

Hvordan vil vi nå målet? (Hvilke tiltag og opgaver skal sættes i gang for at nå målet)

Hvordan vil vi nå målet? (Hvilke tiltag og opgaver skal sættes i gang for at nå målet) HHX innovation og økonomi Herning (270) Handleplan til forbedring af elevernes trivsel: Ønsket mål Hvordan vil vi nå målet? (Hvilke tiltag og opgaver skal sættes i gang for at nå målet) Start /slut Ansvarlig

Læs mere

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010 , Landbrug og Transport 3. december 2010 Landbrugets bedriftsregister og strukturstatistik kkl/- Til brugerudvalget for Fødevarestatistik Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december

Læs mere

Astma Og hvad så? Stine Lindrup, Frederikssund apotek

Astma Og hvad så? Stine Lindrup, Frederikssund apotek Astma Og hvad så? Stine Lindrup, Frederikssund apotek Projektets baggrund Non-compliance (manglende efterlevelse af en behandling) er et stort problem trods det, at der er stor fokus på implementeringen

Læs mere

Referat af pløjeudvalgsmøde afholdt d. 19-11 på Landbo Limfjord i Skive

Referat af pløjeudvalgsmøde afholdt d. 19-11 på Landbo Limfjord i Skive Viborg d. 22-11 2007 Referat af pløjeudvalgsmøde afholdt d. 19-11 på Landbo Limfjord i Skive Fremmødte: Christian Andersen, Claus Hansen, Henrik Franck, Hugo Kudsk, Jens Gudike, Jens Iversen, John Christensen,

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere