0% 100% Enkelte Få Nogle En del Mange De fleste

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "0% 100% Enkelte Få Nogle En del Mange De fleste"

Transkript

1 Fokus på folkeskolen Sammenfattende notat vedr. høringssvar Fokus på Folkeskolen - sammenfattende notat vedr. høringssvar Kommunalbestyrelsen besluttede den 24. november 2011 at udsende forslag til ny skolestruktur, ny budgettildelingsmodel og ny styrelsesvedtægt for Vordingborg Kommunes skolevæsen i offentlig høring. Borgere, skolebestyrelser, lokalråd, medudvalg, faglige organisationer m.fl. er blevet bedt om inden den 26. januar 2012 kl at indsende høringssvar. Ved fristens udløb er der indløbet 160 udtalelser med i alt 335 sider samt 2 underskriftsindsamlinger fra Kalvehave og Kastrup med 2063 underskrifter. Efterfølgende er der efter fristens udløb torsdag den 26. januar indkommet en underskriftindsamling fra Præstø med 2068 underskrifter. Administrationen har efterfølgende efter gennemgang af alle høringssvar sammenfattet hovedtendenser i høringssvarene i nedenstående notat. Da det ikke er muligt at citere fra de mange enkelt udtalelser har administrationen valgt at anvende følgende skala til beskrivelse af antal parter, der mener noget på et givent emneområde: 0% 100% Enkelte Få Nogle En del Mange De fleste Forslaget, der er sendt i offentlig høring, er den 30. november 2011 offentliggjort i Sydsjællands Tidende og Sjællandske samt placeret på kommunens hjemmeside: Ud over kommunalbestyrelsens forslag er der af Venstre udarbejdet et mindretalsforslag som ligeledes har været en del af høringsmaterialet. Det skal bemærkes, at når der i notatet refereres til MED-udvalg betegner det samarbejdsudvalg i skoleregi, nemlig lokal-udvalg og medarbejderudvalg. Generelt om materialet: Sammenfattende om høringsmaterialet gives der en positiv tilbagemelding på de foreslåede tiltag til kvalitetsløft i Fokus på folkeskolen, men de fleste udtrykker skepsis i forhold til ændringstiltag på struktur og en del også på ny budgettildelingsmodel.

2 Kommunalbestyrelsens forslag betyder oprettelse af 5 nye skoler De fem nye skoler er: Præstø skole, der består af hidtidige Abildhøjskoles skoledistrikt og Klosternakkeskoles skoledistrikt med kl. på Abildhøjskolen. Svend Gønge skolen, der består af Svend Gønge skoledistrikt og Bårse skoledistrikt med kl. og filial kl. i Bårse. Nyråd-Langebæk skolen, der består af hidtidige Langebækskoles skoledistrikt og Vintersbølle skoledistrikt med kl. i Stensved og filialer med kl. i Mern og i Vinterbølle. Vordingborg skole, der består af hidtidige Marienbergs skoledistrikt, Iselingeskolens skoledistrikt, Kastrup skoledistrikt og Ørslev skoledistrikt med kl. på Iselinge og filialer med kl. på Marienberg, Kastrup og Ørslev. Møn Skole, der består af hidtidige Stege skoles skoledistrikt, Fanefjordskolens skoledistrikt og Hjertebjergskolens skoledistrikt. med kl. på Stege og filialer med kl. på Fanefjord og Hjertebjerg Samtidig betyder kommunalbestyrelsens forslag, at alle nuværende skoler på nær 10. Klasse Centret nedlægges og de nuværende skolers distrikter overføres til de 5 nye skoler, som beskrevet overfor. På matriklerne Klosternakke og Kalvehave vil der ifølge forslaget ikke længere være undervisning fra skoleåret 2012/13. På alle øvrige matrikler vil der fra skoleåret 2012/13 være undervisning som beskrevet overfor. Det fremgår af forslaget, at Kalvehave afdelingen fremadrettet skal anvendes til specialpædagogisk center for børn, der ikke har udbytte af det faglige og sociale fællesskab i det almene skoletilbud. Administrationen har på baggrund af ovenstående sammenfattet høringsmaterialet i følgende hovedkategorier: Befordring og skolevej Ledelse Filialer/klasseoptimering - Lukning af Kalvehaveafdelingen - Lukning af Klosternakkeskolen Specialpædagogisk Center Kalvehave Skoledagens længde herunder SFO Implementering Elevtildelingsmodel Øvrige bemærkninger Styrelsesvedtægten

3 Befordring og skolevej Der er en del borgerhenvendelser, primært fra Møn og Kalvehaveområdet, om befordring. Disse går i to retninger. Den ene går på, at børnene skal bruge mere transporttid. Den anden omhandler borgernes bekymring for, at der vil være en øget udgift til kørsel, hvilket vil betyde færre penge til kvalitetsløft af folkeskolen. Mange borgere fra Nyråd/Bakkebølle udtrykker bekymring for farlig skolevej mellem Nyråd og Stensved. Skolebestyrelser og MED-udvalg særligt fra Marienberg skole og Vintersbølle skole udtrykker sig kritisk over for en udbygning af sikker skolevej, og mener, at de penge kunne bruges bedre på renovering af nuværende bygningsmasse på Marienberg skole. Ledelse Der er enkelte borgerhenvendelser, der udtaler sig om ledelse. I Præstøområdet stilles der et alternativt forslag til nedlæggelse af Klosternakkeskolen, og dette indebærer, at man i en kortere periode anbefaler fælles ledelse mellem Abildhøjskolen og Klosternakkeskolen. I udtalelserne fra skolebestyrelser og MED-udvalg udtrykker de fleste kritik af, at antallet af ledere reduceres, idet det har betydning for den daglige, ledelsesmæssige sparring. Filialer/klasseoptimering En del borgerhenvendelser udtrykker bekymring i forhold til en eventuel klasseoptimering mellem filialer. Bekymringen går på om det vil betyde flere skoleskift for børnene. Enkelte giver udtryk for et potentielt demokratiunderskud, når skolerne bliver større og der dermed bliver flere om budet til pladserne til skolebestyrelsen. Blandt skolebestyrelser og MED-udvalg forholder en del sig til klasseoptimering og faseskift. Der problematiseres omkring elevtildelingsmodel og behov for større klasser, hvilket opfordrer til sammenlægning af klasser og derfor også flere matrikelskift. Blandt både borgere, skolebestyrelser og MED-udvalg i Præstø-området forholder man sig kritisk til SFO-lokaler som undervisningsarealer. I samme forbindelse omtales problematikken vedrørende tilbygninger og letbyggeri i Præstø, der ikke vurderes nødvendige inden for en kort årrække. Der henstilles samtidig til, at man er afventende i forhold til at se om demografien udvikler sig som antaget. Lukning af Kalvehaveafdelingen Der udtrykkes blandt de fleste borgere, skolebestyrelser, MED-udvalg og lokalråd i Kalvehave-området stor utilfredshed med lukningen af Kalvehaveafdelingen af Langebækskolen.

4 Lukning af Klosternakkeskolen Der udtrykkes blandt de fleste borgere, skolebestyrelser, MED-udvalg og lokalråd i Præstø-området en generel forståelse for, at der over tid ikke er behov for 2 skolematrikler i Præstø. Man har derfor opstillet en alternativ løsningsmodel, hvor man sammenlægger skoleledelserne i Præstø by og lader disse gennemfører en glidende udfasning af Klosternakkeskolen. Argumentationen er blandt andet, at man ikke mener, at bygningsmassen kan rumme så mange børn på Abildhøjskolen fra august Specialpædagogisk Center Kalvehave Blandt borgerne forholder en del sig til om det er nødvendigt med et specialpædagogisk center i Kalvehave. Man stiller ligeledes spørgsmålstegn ved, om det er godt at placere børn med særlige udfordringer i et isoleret miljø. De fleste skolebestyrelser, og MED-udvalg mm. stiller sig kritisk i forhold til en geografisk centralisering af særligt udfordrede elever, idet det strider mod inklusionstanken. Der er samtidig flere, som udtrykker, at der vil være behov for et særligt tilbud for de få børn der ikke kan trives i de almindelige skoler. Skoledagens længde herunder SFO En del skolebestyrelser og MED-udvalg mm. forholder sig til skoledagens længde for indskoling og mellemtrin. Der er særligt fokus på tiden fra kl , hvor de stiller spørgsmålstegn ved hvem der skal være til stede og hvad der skal foregår. Nogle høringssvar, også fra borgerne, konkluderer ligeledes, at skoledagens forlængelse har konsekvenser for SFO ens mulighed for kvalitative aktiviteter, antallet af brugere af SFO en og dermed finansieringsgrundlaget. Implementering Alle faglige klubber og mange borgere forholder sig stærkt kritisk til hastigheden i implementeringen. Både i forudgående proces samt den fremadrettede. Samtidig påpeger alle faglige klubber samt en del borgere, at lærernes kompetencer ikke i tilstrækkeligt omfang er blevet inddraget. Enkelte borgere giver udtryk for, at kompetenceudvikling af personalet skal igangsættes inden der implementeres. Elevtildelingsmodel Nogle borgere udtaler sig omkring elevtildelingsmodel som værende ikke ønskelig, fordi den betyder besparelser.. De fleste skolebestyrelser, MED-udvalg mm. forholder sig kritisk i forhold til elevtildelingsmodellen, idet den giver færre penge til undervisning og idet den over tid giver økonomiske udfordringer for filialerne, når børnetallene falder yderligere.

5 Øvrige bemærkninger - 10.klassecenteret og Vordingborgcenteret i Kalvehave ønsker sig indtænkt direkte i forslaget - Nogle lokaludvalg og borgere kæder forslaget sammen med bosætningspolitik og vanskelighederne ved at tiltrække nye, potentielle borgere. - Nogle borgere er bekymret for den manglende tid til brobygning. Dels fra børnehave 0.klasse, når man endnu ikke ved hvor man skal starte i skole, og dels mellem filialer og overbygningsskoler. - De fleste responderende borgere i Nyråd/bakkebølleområdet stiller sig kritiske i forhold til, at eleverne fra Vintersbølle skole skal tilknyttes Langebækskolen. - Enkelte borgerhenvendelser giver udtryk for bekymring for inklusion af eget barn i den fremtidige vidtgående specialpædagogiske bistand. - Et elevråd udtaler bekymring for, at mange elever ved holddannelse, vil miste den tryghed der er ved at blive undervist i sin egen klasse med en klasselærer. Styrelsesvedtægten De indkomne forslag til ændringer i forhold til det udsendte forslag til ny styrelsesvedtægt beskrives nærmere, når der er truffet beslutning om skolestruktur. Hvis ny skolestruktur vedtages, udarbejdes et særskilt oplæg til BUF-udvalgsmødet 19. marts 2012, hvor et revideret forslag til styrelsesvedtægt vil blive fremlagt. Præstø /TW og MDH

Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune. Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole

Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune. Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole 1. Indledning Nørre Vedby Skolebestyrelse vil i det følgende afgive høringssvar vedrørende Forslag

Læs mere

Medudvalgs- og arbejdsmiljøstruktur for Børn, Familie og Kultur

Medudvalgs- og arbejdsmiljøstruktur for Børn, Familie og Kultur Indholdsfortegnelse Områdeudvalg for Børn, Familie og Kultur... 2 og arbejdsmiljøgrupper for Børn, Familie og Kultur... 3 Dagpleje... 3 Daginstitutioner... 3 Den centrale dagpleje... 4 Skoler... 5 Svend

Læs mere

Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard

Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard Bilag 1 Afsender Kort opsummering af høringssvar vedr. Skolestruktur pr. 1. juni 2011 Preben Leonhardt Ønske om opmærksomhed på oplistede punkter. Bl.a. faldende elevtal på Søholmskolen og Asgårdskolen,

Læs mere

Notat vedr. procedure ved nedlæggelse af en skole.

Notat vedr. procedure ved nedlæggelse af en skole. Notat vedr. procedure ved nedlæggelse af en skole. Dette dokument beskriver, den procedure som Kommunalbestyrelsen skal følge og de valg Kommunalbestyrelsen skal foretage i forbindelse med nedlæggelsen

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 19. november 2012 Tidspunkt Sted 18.00 Spisning 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved Mødeleder/klummeskribent

Læs mere

Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen

Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen Center for Børn & Undervisning Bilag 2: 3 modeller for tilpasning af skolestrukturen 1. Baggrund Uddannelsesudvalget i Faxe Kommune iværksatte den 24. februar 2015 en proces, der tilgodeser analyse, dialog

Læs mere

Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten

Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Notat Vedrørende: Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Sagsnavn: Ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Sagsnummer: 17.01.10-P00-1-16 Skrevet af: Louise Bisgaard

Læs mere

Skoleleder Søndersøskolen

Skoleleder Søndersøskolen Skoleleder Søndersøskolen Job- og Kravprofil Forfatter: Jette Marie Christensen Oprettet den 10. december 2015 Dokument nr. 480-2015-100048 Sags nr. 480-2013-13508 Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg...

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 24. oktober 2012 Tidspunkt Sted 18.00 Spisning i Hassellitten 18.15 Rundvisning 18.30 Mødestart 19.00 It Strategi v/ Henrik Elvang 21.00 Møde slut

Læs mere

Årshjul for BUF - 2015

Årshjul for BUF - 2015 Årshjul for BUF - 2015 Dok. Nr. 29494 13. januar 2015 Januar 2015 Fagsekr. Dagsordenspunkter B O SO Bemærkninger Årshjul for BUF 2015 Børn og Familie Strategi for Børne- og Familieområdet 2014-2017 Dagtilbud

Læs mere

INPUT TIL TEMADRØFTELSE

INPUT TIL TEMADRØFTELSE INPUT TIL TEMADRØFTELSE En ny folkeskole I juni 2013 blev der indgået en politisk aftale, som lægger op til et fagligt løft af folkeskolen og til øget mål- og resultatstyring. Samtidig er der vedtaget

Læs mere

NOTAT. Afdeling for Dagtilbud og Skoler. Demografiregulering på skoleområdet

NOTAT. Afdeling for Dagtilbud og Skoler. Demografiregulering på skoleområdet NOTAT 6. maj 2019 Demografiregulering på skoleområdet Afdeling for Dagtilbud og Skoler Dette notat indeholder en beskrivelse af, 1. Udmøntningsudfordringer på skoleområdet ved den nuværende demografireguleringsmodel.

Læs mere

Fremadrettede skolemodeller og anbefalinger

Fremadrettede skolemodeller og anbefalinger Bilag 2 Fremadrettede skolemodeller og anbefalinger Afrapportering på evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune 1 Indhold 1 Baggrund... 3 2 Formål og indhold... 5 3 Arketypiske modeller... 5 3.1

Læs mere

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune Dato 18-08-2011 Sagsbehandler Kirstine Kejser Telefon nr. 7257 7411 Mail kke@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-112633 Sags nr. 2011-16655 Redegørelse for skole- og vinterkørsel august 2011 I forbindelse

Læs mere

Uddannelsesudvalget 05.05.2014 Revideret 24.04.2014. Vedtægt for styrelsen af Frederikssund Kommunes skolevæsen

Uddannelsesudvalget 05.05.2014 Revideret 24.04.2014. Vedtægt for styrelsen af Frederikssund Kommunes skolevæsen Uddannelsesudvalget 05.05.2014 Revideret 24.04.2014 Vedtægt for styrelsen af Frederikssund Kommunes skolevæsen Indhold Vedtægt for styrelsen af Frederikssund Kommunes skolevæsen...1 Kapitel 1: Skolebestyrelsen...3

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Resume af hovedresultater fra Evaluering af Fokus på folkeskolen

Resume af hovedresultater fra Evaluering af Fokus på folkeskolen NOTAT 31. marts 2014 Resume af hovedresultater fra Evaluering af Fokus på folkeskolen - med analyser og vurderinger udarbejdet af Vordingborg Kommune, og samlet notat udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. Dato 23. januar 2014

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. Dato 23. januar 2014 Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 23. januar 2014 Tidspunkt Sted 18.00-18.15: Spisning 18.15: Skolebestyrelsesmøde. 21.30: Møde slut Afdelingen i Mern Mødeleder/klummeskribent Thorsten

Læs mere

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne EMNE FOR DENNE RAPPORT Denne rapport er resultatet af workshop for skolebestyrelserne i Stevns Kommune.

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden af resultataftalen og effektmålene for sidste år: Trivsel og inklusion: Arbejdet med LP-modellen er i god drift. Skolens lærerpersonale har gennemgået CL1 kursus

Læs mere

Vordingborg Kommunes kvalitetetsrapport Skolens kvalitetsrapport omfatter skoleåret

Vordingborg Kommunes kvalitetetsrapport Skolens kvalitetsrapport omfatter skoleåret Vordingborg Kommunes kvalitetetsrapport 2009-2010 Skolens kvalitetsrapport omfatter skoleåret 2009-2010. 1. Kommunens elev- og klassetal Skolens elev-og klassetal for henholdsvis normalklasseundervisning

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 17.september 2014 Tidspunkt kl. 19.00 21.30 Sted Mødeleder Afdelingen i Mern Thorsten Gregersen Fraværende Deltagere Afdelingsledere Punkt Tekst

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg.

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Faaborg d. 30.7.2015 I forbindelse med den politiske beslutning om at nedlægge og omstrukturere Sund-/ og

Læs mere

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen.

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 17.01.04-K04-1-14 Dato:25.1.2015 Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. I det følgende

Læs mere

På 10. klasse-centret består skolebestyrelsen af 5

På 10. klasse-centret består skolebestyrelsen af 5 Forslag: Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen Gældende fra 1.8.2012 1 Stk. 1. På alle skoler bortset fra 10. klasse-centret består skolebestyrelsen af 7 forældrerepræsentanter, 2 elevrepræsentanter

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021

SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021 SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021 Indledningsvis vil vi gerne påpege, at skolebestyrelsen for Funder og Kragelund

Læs mere

Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune

Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune Produceret af Thisted Kommune Juli 2015 EVALUERING AF FOLKESKOLEREFORMEN I THISTED KOMMUNE I juni måned 2013 indgik

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning - 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Fælles udgangspunkt for scenarierne

Fælles udgangspunkt for scenarierne Fælles udgangspunkt for scenarierne Der skal være sammenhæng mellem bosætningspolitik og skolepolitik. Én skole, én matrikel, én bestyrelse, én ledelse. 10. klassecenteret skal bestå. Undervisningstilbud

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012. Fem hovedindsatser

Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012. Fem hovedindsatser Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012 Med afsæt i anbefalingerne fra 17, stk. 4 udvalget fra foråret 2011suppleret med de konkretiseringer

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med organiseringen af den fremtidige specialundervisning og særlige dagtilbud

Kommissorium for arbejdet med organiseringen af den fremtidige specialundervisning og særlige dagtilbud Kommissorium for arbejdet med organiseringen af den fremtidige specialundervisning og særlige dagtilbud Formål med kommissorium Formålet er, med udgangspunkt i barnets eller den unges behov at skabe grundlaget

Læs mere

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Børn og Unge 20. november 2013 Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Det er vigtigt, at der er en klar defineret lokalpolitisk ramme for implementering af den nye

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse. 23. oktober 2014. Tidspunkt kl. 19.00 21.30. Afdelingen i Nyråd. Thorsten Gregersen.

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse. 23. oktober 2014. Tidspunkt kl. 19.00 21.30. Afdelingen i Nyråd. Thorsten Gregersen. Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 23. oktober 2014 Tidspunkt kl. 19.00 21.30 Sted Mødeleder Afdelingen i Nyråd Thorsten Gregersen Fraværende Deltagere Afdelingsledere Punkt Tekst

Læs mere

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO)

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) VELKOMMEN I SKOLE 2016 INDHOLD 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) SAMARBEJDET MELLEM SKOLE

Læs mere

2. informationsrunde vedr. Præstø Skoles nødplan i forbindelse med eventuel lockout af lærerne fra d. 1. april

2. informationsrunde vedr. Præstø Skoles nødplan i forbindelse med eventuel lockout af lærerne fra d. 1. april . informationsrunde vedr. Præstø Skoles nødplan i forbindelse med eventuel lockout af lærerne fra d.. april KL og Danmarks Lærerforening arbejder stadig på at opnå et forlig, så det er stadig usikkert,

Læs mere

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Til alle kommunalbestyrelser Undervisningsministeriet Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Folkeskolereformen

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

Business Case: Notat, 13. april 2011 Bilag 5. Vordingborg Kommune

Business Case: Notat, 13. april 2011 Bilag 5. Vordingborg Kommune Business Case: Omlægning af skolestrukturen i Vordingborg Notat, 13. april 2011 Bilag 5 Vordingborg Kommune 2 Sammenfatning Ernst & Young har for Vordingborg kommune gennemført en analyse af de langsigtede

Læs mere

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Børn og Unge Januar 2014 Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Det er vigtigt, at der er en klar defineret lokalpolitisk ramme for implementering af den nye skolereform.

Læs mere

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser Punkt 6. 2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser 2014-38219 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der fra og med skoleåret 2016/17 oprettes en klasserække med

Læs mere

Inklusionsundersøgelsen

Inklusionsundersøgelsen Inklusionsundersøgelsen 2015 Randers Lærerforening har i perioden fra den 6. november 2015 til den 20. november 2015 gennemført den årlige inklusionsundersøgelse. Der er udsendt mail til kredsens medlemmer

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 23. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940 5858

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6

Uddannelsesudvalget. Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6 Uddannelsesudvalget Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6 MØDEDELTAGERE Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Jørgen Bech (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Pelle

Læs mere

Lær det er din fremtid

Lær det er din fremtid Skolepolitiske mål 2008 2011 Børn og Ungeforvaltningen den 2.1.2008 Lær det er din fremtid Forord Demokratisk proces Furesø Kommune udsender hermed skolepolitik for perioden 2008 2011 til alle forældre

Læs mere

Vurdering af om de tilgængelige oplysninger er fyldestgørende, herunder beskrivelse af metoder mv.

Vurdering af om de tilgængelige oplysninger er fyldestgørende, herunder beskrivelse af metoder mv. 01 Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 1.0 02 stk. 2 Skolens prioritering af hovedindsatsen på Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling er: 4. Skolens vurdering, af i hvor høj grad indsatsen på hovedområdet

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. Dato 12. juni 2013. 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdelingen i Mern

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. Dato 12. juni 2013. 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdelingen i Mern Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 12. juni 2013 Tidspunkt Sted 18.00 Spisning 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdelingen i Mern Mødeleder/klummeskribent Henning Larsen Fraværende

Læs mere

Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne.

Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne. Høring vedrørende forslag til ny skolestruktur i Rønne. Kommunalbestyrelsen har den 19. november 2015 besluttet at sende nedenstående forslag til den fremtidige skolestruktur i Rønne i høring. I henhold

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog

Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog 11. maj 2010 Evaluering af Århus Kommunes model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog Århus Kommune har siden 2006 henvist skolebegyndere med dansk som andetsprog og med et ikke uvæsentligt

Læs mere

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur:

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur: skole@frederikssund.dk Dato 23. januar 2015 Sagsnr. GYLDENSTENSKOLEN Gyldenstenskolens MED-udvalg og Skolebestyrelse har ved møder torsdag den 22. januar 2015 drøftet høringsforslaget om ændret fremtidig

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011 Nyhedsbrev nr. 37 Udviklingsplanen er nu vedtaget Skolens udviklingsplan, som jeg orienterede om i sidste nyhedsbrev, er nu endelig vedtaget

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 25. september 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti. Aftalen er bilag til budgetaftale 2019-2022. I forbindelse

Læs mere

Norddjurs Kommune. Analyse af skole- og dagtilbudsstrukturen i Norddjurs Kommune. Del 2.

Norddjurs Kommune. Analyse af skole- og dagtilbudsstrukturen i Norddjurs Kommune. Del 2. Norddjurs Kommune Analyse af skole- og dagtilbudsstrukturen i Norddjurs Kommune. Del 2. April 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Muligheder for ændringer i dagtilbudsstrukturen....4 De lovgivningsmæssige

Læs mere

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme Att.: Christina Faber Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 30.05.2018 Høringsvar vedr. driftsmodel

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3 a. Kommunalbestyrelsens sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Høringssvar. - fra brugerbestyrelser og råd vedr. det administrative budgetforslag 2014-17

Høringssvar. - fra brugerbestyrelser og råd vedr. det administrative budgetforslag 2014-17 Høringssvar - fra brugerbestyrelser og råd vedr. det administrative budgetforslag 2014-17 6. september 2013 Indkomne høringssvar 1 Engelsborgskolen - skolebestyrelsen 2 Fuglesangsgårdsskolen - MED-udvalg

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING FOR SKOLEÅRET 2011/2012:

SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING FOR SKOLEÅRET 2011/2012: SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING FOR SKOLEÅRET 2011/2012: 1. Udmøntning af besparelserne for budget 2013. 2. Hedelyskolens nye SPE dækkende årene 2012-2015. 3. Elevrådene. 4. Hedelyskolens trafiksituation.

Læs mere

Høringssvar vedr. budget 2015.

Høringssvar vedr. budget 2015. Skuldelev, d. 22/9 2014. Til Byrådet Høringssvar vedr. budget 2015. Bestyrelsen ved Skuldelev skole har nærlæst høringsmaterialet og har følgende kommentarer. Hvorfor ødelægge et velfungerende læringsmiljø?

Læs mere

Skolebestyrelsen har på sit møde den 1. december behandlet rapporten og lokaludvalget har den 17. december behandlet rapporten.

Skolebestyrelsen har på sit møde den 1. december behandlet rapporten og lokaludvalget har den 17. december behandlet rapporten. Til BUF -Udvalget Vordingborg Kommune Kulsbjerg skole Skolevej 1 4773 Stensved T. 55 36 46 70 Stensved 55 36 46 70 Stensved SFO 55 36 46 71 Anmodning om udtalelse om rapporten vedrørende skolernes sociale

Læs mere

Servicedeklaration. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Børn og unge. Århus Kommune

Servicedeklaration. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Børn og unge. Århus Kommune Servicedeklaration Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Børn og unge Århus Kommune HVEM HENVENDER PJECEN SIG TIL? HVAD ER PPR? HVOR FINDER JEG PPR? HVAD KAN PPR? HVORDAN INDSTILLES ET BARN TIL PPR? SÅDAN

Læs mere

Det Pædagogisk eftermiddagstilbud i Halsnæs Kommunes folkeskoler.

Det Pædagogisk eftermiddagstilbud i Halsnæs Kommunes folkeskoler. Det Pædagogisk eftermiddagstilbud i Halsnæs Kommunes folkeskoler. Med indførelsen af folkeskolereformen og de politiske beslutninger i Halsnæs Kommune sker der forandringer i det tidligere SFO (0-3 klasse)

Læs mere

Vordingborg Kommunes Skolevæsen

Vordingborg Kommunes Skolevæsen Kvalitetsrapport og Statusanalyse for Partnerskab for Folkeskolen 2007/2008 Vordingborg Kommunes Skolevæsen Forord Det skal være sjovt, udfordrende og lærerigt at være barn og ung i kommunens institutioner.

Læs mere

Alle børn og unge er en del af fællesskabet

Alle børn og unge er en del af fællesskabet Alle børn og unge er en del af fællesskabet Herning Kommunes Inklusionsstrategi PIXIUDGAVE Til forældre Forskning har vist, at forskellighed i børnegruppen skaber et markant bedre udviklings- og læringsgrundlag

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen

Referat. Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen Referat Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen Mødedato og tid Mandag den 30. April 2012 kl. 19.00 - Mødet slut kl. 21.43 Møde nr. 19 Mødelokale Lokale 82 Åbne sager Lukkede sager Forplejning Kaffe/the/sodavand

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. Dato 12. december Mødestart Møde slut Afdelingen i Mern

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. Dato 12. december Mødestart Møde slut Afdelingen i Mern Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 12. december 2012 Tidspunkt Sted 18.00 Spisning 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdelingen i Mern Mødeleder/klummeskribent Carsten Nøhr Larsen Fraværende

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 5. oktober 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti. Aftalen er bilag til budgetaftale 2019-2022. I forbindelse

Læs mere

Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007

Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007 Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007 1 VISION.: Et samlet Hindsholm på institutions- og skoleområdet. BÆRENDE VÆRDIER HERFOR: En samlet skole på 2 matrikler. Bevarelse

Læs mere

2 Endelig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune

2 Endelig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune 2 Endelig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune 2.1 - Bilag: Notat_skolebestyrelsernes_høringssvar DokumentID: 5374930 Notat: Sammenskrivning af udtalelserne fra skolebestyrelserne i forbindelse

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014.

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget  Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014. Halsnæs Kommune Rådhuset Udvalget for Skole, Familie og Børn 30. januar 2014 Høringssvar I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen

Læs mere

Skolestart på Hillerød Vest Skolen

Skolestart på Hillerød Vest Skolen Skolestart på Hillerød Vest Skolen Skolestart på Hillerød Vest Skolen Program: Præsentation Lovgrundlaget Hvem er vi? De to afdelinger Vores værdigrundlag SFO Skoleparathed Vigtige oplysninger Lovgrundlaget

Læs mere

Skovsgård Tranum Skole

Skovsgård Tranum Skole Skoleudviklingsplan for Skovsgård Tranum Skole 2015 1 Indhold Følgende indhold i kvalitetsrapporten giver anledning til særlig opmærksomhed:... 3 Svarende skal findes i følgende SMTTE-modeller:... 4 Teamarbejdet...

Læs mere

Skolestruktur erfaringer fra andre kommuner

Skolestruktur erfaringer fra andre kommuner Skolestruktur erfaringer fra andre kommuner Indledning I forbindelse med Børn- og Ungeudvalgets arbejde med at gennemføre et strukturtjek på børn- og ungeområdet, jf. aftalen for Budget 2016, udgør skolestrukturen

Læs mere

Valgavis Skolebestyrelsesvalg 2014

Valgavis Skolebestyrelsesvalg 2014 Valgavis Skolebestyrelsesvalg 2014 Dit Barn Din skole Dit valg Søren Oldenburg Jeg er far til to børn på Kulsbjerg skole: Andrea, der efter sommerferien starter i 4. klasse i Nyråd, og Villads, der skal

Læs mere

Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen.

Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen. Roskilde, d. 17. maj 2011 Notat fra Dagplejens Forældrebestyrelse vedrørende Dagplejeressourcen input til evaluering af Ressourcemodellen. 1. Dagplejen hvorfor er den så speciel og så vigtig? Hvad tilbyder

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling

Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen I medfør af 40 a, stk. 5, i lov om folkeskolen,

Læs mere

Sammenfattende vurdering 5 Faglige niveau 5 Andre former for evalueringer 5 Specialundervisning 7 Dansk som andetsprog 7

Sammenfattende vurdering 5 Faglige niveau 5 Andre former for evalueringer 5 Specialundervisning 7 Dansk som andetsprog 7 Kvalitetsrapport Vordingborg for 2006 2007. Skolens kvalitetsrapport omfatter skoleåret 2006 2007. Elevtal, ressourcetal m.m. er de til Undervisningsministeriet indberettede tal pr. 5.9. 2006, på nær pkt.

Læs mere

Velkommen i skole 2011

Velkommen i skole 2011 Velkommen i skole 2011 indhold 3 5 6 7 8 10 12 13 14 15 16 18 20 22 Kære forældre Dit barn skal i skole En god skolestart Parat til skolen? Børnehaveklassen Skolefritidsordningen (SFO) Samarbejdet mellem

Læs mere

Bilag 6 b Medudvalgs- og arbejdsmiljøstruktur for Børn, Familie og Kultur

Bilag 6 b Medudvalgs- og arbejdsmiljøstruktur for Børn, Familie og Kultur Indholdsfortegnelse Områdeudvalg for Børn, Familie og Kultur... 2 og arbejdsmiljøgrupper for Børn, Familie og Kultur... 3 Dagpleje... 3 Daginstitutioner... 3 Den centrale dagpleje... 5 Skoler... 6 Svend

Læs mere

tænketank danmark - den fælles skole

tænketank danmark - den fælles skole NYHEDSBREV NR. 20 SOMMER 16 tænketank danmark - den fælles skole INDHOLD Nyt fra bestyrelsen Nyt fra bestyrelsen Indlæg fra Elisa Bergmann, BUPL Indlæg fra Mette Witt-Hagensen, Skole og Forældre Indlæg

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. Dato 17. marts 2014

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. Dato 17. marts 2014 Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 17. marts 2014 Tidspunkt Sted 18.00-18.15: Spisning 18.15: Skolebestyrelsesmøde. 21.30: Møde slut Afdelingen i Stensved Mødeleder/klummeskribent

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Skolen på la Cours Vej

Skolen på la Cours Vej Skolen på la Cours Vej NYHEDSBREV JUNI 2013 Kære forældre Nu står sommerferien nærmest for døren og endnu et skoleår er ved at rinde ud. Det er derfor tid til lidt nyt fra os på skolen. Set over en bred

Læs mere

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skolecentret I Sagsnr.: 13/21062 Baggrund 01-08-14 træder den nye Folkeskolelov

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SIDE 1/5 FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SAGSFREMSTILLING: Regeringen og et flertal af folketingets partier har indgået forlig om reform af folkeskolen. Børne- og Undervisningsudvalget blev

Læs mere

Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen. At forældre, elever og ansatte er bevidste om, at deres handlinger. med værdigrundlaget

Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen. At forældre, elever og ansatte er bevidste om, at deres handlinger. med værdigrundlaget Virksomhedsplan 2005-2006 Strandskolen Område Status Endeligt mål Mål 2005-2006 Handlinger Skolen overordnet: Værdier Intranettet Trivselsundersøgelsen Kompetenceudvikling Værdigrundlag for Strandskolen

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde 9.4.14 kl. 18.00 21.00 på Vemmedrup Skole

Skolebestyrelsesmøde 9.4.14 kl. 18.00 21.00 på Vemmedrup Skole Afbud til Lisa: Lisa (Skolerådsmøde), Jonas, Henriette, Torben, Bo, Birgit, Jeanette, elevråd Deltagere: Lotte, Louise, Carsten, Lauge 1) Godkendelse og underskrive referat fra sidste møde 2) Meddelelser:

Læs mere

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Tirsdag 3-3-2015 kl. 16.45 19.45 på afd. Aaker

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Tirsdag 3-3-2015 kl. 16.45 19.45 på afd. Aaker Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Tirsdag 3-3-2015 kl. 16.45 19.45 på afd. Aaker Dagsorden Beslutningsprotokol Deltagere: Navn Repræsentant for: Afbud/ Fraværende René Læssøe Andersen %

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Lille Næstved Skole, Afd. Fuglebjerg Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1.

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1. Notat Læsepolitik for Frederiksberg Kommune oversigt over ændringsforslag i høringssvar Skole/organisation Kommentar Forvaltningens bemærkninger Rettelse Søndermarkskolen Skolebestyrelsen finder positivt,

Læs mere

Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM)

Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM) Sekretariat for rammeaftaler, august 2014 Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM) Resumé: På baggrund af temadagens drøftelser og kommunernes besvarelse af

Læs mere

velkommen i skole 2015

velkommen i skole 2015 velkommen i skole 2015 indhold 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 Kære forældre En god skolestart Parat til skolen? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN Skolefritidsordningen (SFO) Samarbejdet mellem skole

Læs mere

Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn

Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn Til kommuner og regionen i Region Hovedstaden samt Holbæk Kommune 24. juni 2014 Dok.nr.: 2014/0016812-6 Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn Som lovet giver

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar vedr. styrelsesvedtægt for folkeskoler i Middelfart Kommune oktober 2015

Sammenskrivning af høringssvar vedr. styrelsesvedtægt for folkeskoler i Middelfart Kommune oktober 2015 Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte 8888 5337 cvr.: 29189684 Dato: 12. oktober 2015 Sagsnr.: 2015-002855-24 Birgit.Munk@middelfart.dk

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30

Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30 Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30 Til stede: Anders 9.B, Helena, Nadia, Charlotte, Danny, Christina Karina, Carsten, Lajla og Jes Husk afbud til Carsten eller

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2009 / 2010

SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2009 / 2010 SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2009 / 2010 PEDER SYV SKOLEN Skolebestyrelsens beretning for skoleåret 2009 / 2010 Skolebestyrelsens beretning for skoleåret 2009/2010 består af en beskrivelse af bestyrelsens

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse. Dato 22. januar Tidspunkt kl Afdelingen i Mern. Thorsten Gregersen

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse. Dato 22. januar Tidspunkt kl Afdelingen i Mern. Thorsten Gregersen Dato 22. januar 2015 Tidspunkt kl. 19.00 21.30 Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Sted Mødeleder Fraværende Deltagere Afdelingen i Mern Thorsten Gregersen Søren Oldenburg, Ida Oddershede,

Læs mere