IT baserede eksamensformer Brug af videoklip i forbindelse med Modul 4 eksamen. Karen Louise Møller Eval Rud Møller

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IT baserede eksamensformer Brug af videoklip i forbindelse med Modul 4 eksamen. Karen Louise Møller Eval Rud Møller"

Transkript

1 IT baserede eksamensformer Brug af videoklip i forbindelse med Modul 4 eksamen Karen Louise Møller Eval Rud Møller

2 VF5, It baserede eksamensformer Brug af videoklip i forbindelse med Modul 4 eksamen Formål og baggrund At undersøge om det er en fordel for modul 4 studerende på Bioanalytikeruddannelsen, at de i forbindelse med deres eksamenspræsentation viser videoklip. Den studerende optræder på egne videoklip, som omhandler et praktisk element, f.eks. en arbejdsprocedure. Modul 4 indeholder 2 ugers undervisning på skolen efterfulgt af 7 ugers klinisk undervisning på et hospitalslaboratorium. Modul 4 eksamen er en mundtlig eksamen der varetages af den kliniske underviser, men som foregår på uddannelsesinstitutionen. Eksamen tager udgangspunkt i et praktisk element med tilhørende kvalitetssikringsprocedurer, som den studerende har arbejdet med på hospitalslaboratoriet. (se bilag 1, prøvekriterier for modul 4 eksamen). Det praktiske element: Den studerende deltager i en arbejdsfunktion, der relaterer til én eller evt. flere af modulets analyser/undersøgelser/procedurer med tilhørende kvalitetssikring. Resultater af det bioanalytiske arbejde og kvalitetssikringsmetoder danner udgangspunkt for den mundtlige eksamination. Indenfor 5 hverdage før den mundtlige eksamination gennemføres det praktiske element. Dagen før det praktiske element påbegyndes, vælger den studerende i samråd med bioanalytikerunderviseren en central arbejdsfunktion, som har indgået i den kliniske undervisning i modulet. Det praktiske element har et omfang svarende til en arbejdsdag men kan evt. tilrettelægges over to dage. Bioanalytikerunderviseren sikrer sig, at den studerende har forstået modulets prøvebeskrivelse og omfanget af det praktiske element. Mål der evalueres ved eksamen er: At den studerende Har viden om grundlæggende kvalitetssikringsmetoder, som sætter den studerende i stand til at redegøre for anvendte procedurer Har viden om relationen mellem teori og praksis, som sætter den studerende i stand til at identificere og formulere problemstillinger i forhold til udøvelse af det bioanalytiske arbejde Under vejledning kan vurdere kvaliteten af en eksemplarisk udvalgt analyse, som den studerende har udført med en vis grad af selvstændighed Har kompetence til at udvise ansvar for resultatvurdering af analyseresultatet.

3 Den studerende forventes at fremlægge sin besvarelse i løbet af eksaminationens første 10 minutter. Herefter vil censor og underviser eksaminerer den studerende i ca. 15 minutter. Den studerende modtager en karakter efter 7 trinskalaen. Formålet med at inddrage videoklip i forbindelse med eksamen var at den studerende ville bedre kunne dokumentere vedkommendes arbejde med det praktiske element. Forsøgsdesign Alle kliniske undervisere, der forventedes at undervise modul 4 studerende fra april 2010 og derfor også skulle eksaminere disse i juni 2010, modtog en indbydelse til at deres studerende kunne anvende video i forbindelse med deres eksamen. Af denne indbydelse fremgik det, at en underviser fra institutionen ville drage ud, medbringende det nødvendige udstyr og hjælpe de studerende med videooptagelserne (se bilag 2, brev til de kliniske undervisere). Videoklip af 2-3 minutters varighed skulle optages med Vado-kamera. Vado kameraet er meget let at anvende, med én startknap og opsamling af videoklip på kameraets eget lager (8GB). Efter optagelse anbringes kameraets USB stik anbringes i computeren, hvorefter disse klip kan overføres til denne eller vises. Filerne skulle herefter omdannes til formatet wmv (windows media video) vha. programmet ipresent precio, således at de kunne anvendes direkte i Power Point, hvilket krævede lidt mere it-kendskab. Der var ingen krav om at de studerende skulle redigere eller klippe i videosekvenserne. Tekniske forundersøgelser viste at vi skulle optage i HD-kvalitet, hvis detaljer fra f.eks. apparatur skulle kunne ses når videoklippet blev fremvist vha. projektor. (Se 6 studerende var parate til at anvende video til deres modul 4 eksamen. Efter videooptagelser og eksamination af de 6 studerende fandt en skriftlig evaluering sted og to eksaminatorer samt fem studerende der valgte at anvende video udfyldte evalueringsskemaer. Derudover udfyldte 13 studerende og 8 kliniske undervisere, som ikke havde anvendt video også evalueringsskemaer, så vi kunne afdække årsagerne til at studerende havde valgt video fra. Endelig udfyldte én censor, som havet oplevet eksamen med og uden videoklip, et evalueringsskema. Resultater Det tekniske Videoklip på KMA (Klinisk mikrobiologisk afdeling) Viborg sygehus og KMA, Skejby sygehus blev optaget med Vado kamera af underviser fra institutionen. De studerende modtog videoklippene på memory stick i det rette format, som de herefter selv kunne anbringe i Power Point. Videoklip på NUK (Nuklearmedicinsk afdeling) Ålborg sygehus blev optaget af de studerende vha. deres eget udstyr. De studerende fik her hjælp af sygehusets AV-afdeling til redigering og klip af videosekvenserne. De studerende talte ikke ind over videoklippene. Til selve eksaminationen på institutionen var en bærbar computer med tilsluttet projektor stillet frem så de studerende bare skulle tilkoble deres memory stick og herefter vise deres Power Point præsentation. Det

4 fungerede nemt for 5 studerende. Èn af de fem studerende oplevede problemer. Én studerende anvendte Mac-computer og tilsluttede derfor selv denne til projektoren forud for hendes fremlæggelse. Dette fungerede fint. Til eksaminationen forklarede den studerende hvad der foregik på videoklippene. Oplevelsen hos de studerende som anvendte video (5 studerende) 4 studerende valgte at anvende video fordi det lød som en spændende idé, fordi de kunne vise noget fra det praktiske element samt at det var en god måde hvorpå de kunne dokumentere arbejdet med de tilhørende kvalitetssikringsmetoder. 1 studerende anvendte video fordi vedkommendes underviser bad om det (men vedkommende kunne have sagt nej). De studerende fandt at videoen var god til at illustrere det praktiske element, at vise at man kunne noget praktisk og hvordan det foregik på afdelingen. Kun én af de seks studerende oplevede problemer med at anvende video til eksamen. Fem studerende ville gerne anvende video til en eksamen igen. De studerende fandt, at fremtidige modul 4 studerende skal anvende video, hvis det kan hjælpe dem, men de skal være opmærksomme på det tekniske. De påpegede at videoklippene fint kunne være kortere end 2-3 minutter og at det derudover ville være en fordel, hvis der var hjælp til redigering og klipning af filmen. (Se bilag 3, evalueringsopsamling) Oplevelsen hos de eksaminatorer som anvendte video (2 eksaminatorer) Eksaminatorerne fandt, at videoen var god at fremlægge ud fra og fint viste det praktiske arbejde, men at det ikke var, som at se dem udføre noget i laboratoriet. De påpegede, at videoen evt. tog lidt tid fra fremlæggelsen. Derudover nævnte de at man skal være opmærksom på om det tekniske fungerer, og om den studerende har brug for teknisk hjælp undervejs. Underviserne havde ingen problemer med anvendelse af video til eksamen, men syntes at de studerende skulle være mere opmærksomme på at sætte filmen på pause en gang imellem. Èn underviser synes det var vigtigt, at en udenforstående optog videoklippet, frem for at de studerende filmede hinanden, da vedkommende forudså, at der kunne opstå problemer såsom det var en dårlig film du optog af mig. (Se bilag 3, evalueringsopsamling). Oplevelsen hos censor (1 censor, 2 studerende med video) Censor fandt at oplægget var godt hos den ene student, som let kunne få det til at fungere og brugte det flot sammen med sit foredrag. Hos den anden studerende tog det desværre ca. 10 min at få det til at fungere og mediet blev herefter ikke udnyttet optimalt. Censor konkluderede derfor, at vi skulle fortsætte med at anvende videooptagelser, hvis videooptagelser og fremvisningen heraf kunne fungerer let og fejlfrit. Censor noterede at der er stor forskel på de studerendes kompetencer i forhold til anvendelsen af it, herunder deres brug af Power Point. (Se bilag 3, evalueringsopsamling).

5 Studerende der fravælger video (13 studerende) De studerende bekymrede sig om det tekniske og om det tager for lang tid at vise video i forbindelse med deres oplæg. De følte ikke de havde tid til at sætte sig ind i det tekniske. Derudover skriver nogle at de ikke var blevet informeret nok om muligheden for at anvende video til modul 4 eksamen. De studerende skrev at det kunne være en fordel, at bruge video da det ville give noget at snakke om og dermed blive lettere at vise en situation ved et apparatur. To studerende nævnte, at Modul 4 studerende fremover kun skulle anvende video til eksamen, hvis det var noget for dem og hvis de havde overskud til det, mens en anden studerende skrev, at det var en god idé at prøve. Flere efterlyste at support og nødvendigt udstyr blev stillet til rådighed på skolen, særligt i forbindelse med eksamen. (Se bilag 3, evalueringsopsamling). Kliniske undervisere til studerende fravælger video (8 kliniske undervisere) Flere underviser skrev at det var deres indtryk, at studerende var bange for at det tog for lang tid og om det tekniske ville fungere til eksamen. Derudover skrev én underviser, at de studerende var usikre på hvordan de skulle bruge videoklippene til eksamen. Nogle få undervisere havde haft for travlt med andre opgaver til at tilbyde de studerende muligheden. Flere undervisere skrev, at det kunne være en fordel med videoklip, at man kunne vise noget konkret fra arbejdspladsen f.eks. en arbejdsgang, mens én underviser nævnte, at det kunne støtte den studerende i eksamenssituationen. Derudover påpegede én underviser vigtigheden af, at forbyde redigering og klip, hvis det var de studerendes håndelag, der skulle vurderes. Flere undervisere bekymrede sig om det tekniske og om hvorvidt de studerende ville bruge for meget tid på optagelsen og fremvisningen til eksamen. Derudover var én underviser bekymret for videoklippenes kvalitet, hvilket kunne reducere videosekvensens brugbarhed i forbindelse med eksaminationen. Èn underviser mente at indførelse af videooptagelser i forbindelse med modul 4 eksamen ville fjerne opmærksomheden fra det bioanalytikerfaglige. Derudover ville flere undervisere gerne se eksempler på hvordan videosekvenserne kunne anvendes til eksamen, så de bedre kunne vejlede deres studerende. Èn underviser nævnte, at det kunne være rart, hvis man kunne låne udstyr til optagelse af videosekvenser, så man ikke var afhængig af besøg fra institutionen. Endelig fandt to undervisere at brug af video ikke kunne bidrage med noget til modul 4 eksamen. (Se bilag 3, evalueringsopsamling) Diskussion og konklusion Studerende og eksaminatorer der havde anvendt video til modul 4 eksamen var overvejende positive overfor resultatet, men samtidigt nævnte de bekymringer for om der fremover ville opstå tekniske problemer i eksamenssituationen. Disse bekymringer blev også nævnt af mange studerende og kliniske undervisere der ikke selv anvendte video til modul 4 eksamen. Censor nævnte derudover, at der var stor forskel på de studerende it-kompetencer. Dette peger i retning af at skolen, med fordel kunne øge de studerendes it-kompetencer, så de ville flere studerendevære parate til at inddrage video til modul 4 eksamen. Dette kunne med fordel tænkes ind i forbindelse med de studerendes to ugers undervisning her på skolen i modul 4. Dette ville også være i tråd med de studerendes ønske om mere information omkring muligheden for at anvende video i forbindelse med modul 4 eksamen.

6 Flere, både studerende og undervisere, nævner at kravene til filmklippets størrelse (2-3 minutter) med fordel kunne reduceres, så længe filmklippet viste det, der var hensigten med dem. Flere nævner tillige at videoens kvalitet er af stor betydning, og derfor kan der i forbindelse med undervisningen på modul 4 på skolen fremover formidles anbefalinger til optagekvalitet samtidigt med at de studerende kan få mulighed for at se et eksempel på en eksamensvideo og endelig selv optage en mindre videosekvens med Vadokamera. Dette vil sandsynligvis betyde at flere studerende senere vil vælge, at optage en mindre videosekvens i hospitalslaboratoriet og efterfølgende vise den i forbindelse med eksamen. Flere studerende ønsker mulighed for vejleding i forbindelse med klip og redigering af filmklippene, selvom der ikke var stillet krav til dette. Opmærksomhed på hvor meget tid de studerende anvender på fremstillingen af videoklip er dog nødvendig og derfor kan denne del med fordel stadig også være frivillig. Flere studerende synes at der skal være mulighed for at anvende video til modul 4 eksamen, men at det skal være frivilligt. Det betyder, at det er af mindre betydning hvem der optager videoklippet, fordi eksaminanden ikke er tvunget til at anvende dette til eksamen. Videoklippet kan i øvrigt tages om, hvis den studerende ikke er tilfreds med resultatet. Én underviser nævner det ønskelige i at låne kameraer på skolen, så vedkommende ikke er afhængig af at undervisere fra skolen skal komme forbi. Dette vil også være en fordel for skolen. Perspektivering Vi vil anbefale at institutionen indkøber 5 Vadokameraer der tages i brug de første to uger af modul 4, mens de studerende har undervisning i farvning af celler og væv. Vi foreslår at de studerende filmer hinanden i laboratoriet og herefter anbringer videoklippet i en Power Point præsentation og endelig på et memory stick og på den måde får lidt erfaring med mediet. Fremover vil information omhandlende valg af fil-format til videoklippene, hvorledes disse anbringes i Power Point samt et mindre eksamens-videoklip-eksempel være tilgængelig for de studerende på internettet. ( I den kliniske undervisningsperiode kan kameraerne udlånes til de uddannelseslaboratorier, hvor studerende ønsker at anvende videoklip i forbindelse med deres eksamen. Vi vil anbefale at brug af videoklip til eksamen fortsat er frivilligt og at der i en opstartsfase er tilknyttet support/vejledning på det tekniske, så de studerende kan få hjælp undervejs. Projektdeltagere Lektor Cand.scient. Karen Louise Møller, VIAUC Bioanalytikeruddannelsen Lektor Cand. scient. PhD. Eval Rud Møller, VIAUC Bioanalytikeruddannelsen

7 PRØVEBESKRIVELSE MODUL 4 BIOANALYTISK KVALITETSSIKRING VIA University College Bioanalytikeruddannelsen Kongsvang Allé Århus C tlf bioanalytiker@viauc.dk BETINGELSE Betingelse for indstilling til prøven er, at samtlige obligatoriske aktiviteter er godkendte. Laboratorieøvelsen på institutionen (PAS-farvning) er obligatorisk. Bioanalytikerunderviseren 1 attesterer, at den studerende har udvist den studieaktivitet, der er beskrevet i den studerendes individuelle kliniske studieplan, samt at opgaver, projekter mv. er godkendte. Manglende opfyldelse af prøveforudsætninger medfører, at den studerende ikke kan indstilles til prøven. FORMÅL MED EKSAMEN At evaluere læringsudbyttet, som omfattes af nedenstående mål. MÅL DER EVALUERES I PRØVEN: At den studerende Har viden om grundlæggende kvalitetssikringsmetoder, som sætter den studerende i stand til at redegøre for anvendte procedurer Har viden om relationen mellem teori og praksis, som sætter den studerende i stand til at identificere og formulere problemstillinger i forhold til udøvelse af det bioanalytiske arbejde Under vejledning kan vurdere kvaliteten af en eksemplarisk udvalgt analyse, som den studerende har udført med en vis grad af selvstændighed Har kompetence til at udvise ansvar for resultatvurdering af analyseresultatet. FORM OG RAMMER Prøven planlægges indenfor de sidste to uger af modulet. Prøven er ekstern og afvikles som en individuel klinisk prøve. Prøven består af en mundtlig eksamination, der foregår på uddannelsesinstitutionen. Prøven tager udgangspunkt i et praktisk element, der er udført på det kliniske uddannelsessted. Praktisk element: Den studerende deltager i en arbejdsfunktion, der relaterer til én eller evt. flere af modulets analyser/undersøgelser/procedurer med tilhørende kvalitetssikring. Resultater af det bioanalytiske arbejde og kvalitetssikringsmetoder danner udgangspunkt for den mundtlige eksamination. Indenfor 5 hverdage før den mundtlige eksamination gennemføres det praktiske element. Dagen før det praktiske element påbegyndes, vælger den studerende i samråd med bioanalytikerunderviseren en central arbejdsfunktion, som har indgået i den kliniske undervisning i modulet. Det praktiske element har et omfang svarende til en arbejdsdag men kan evt. tilrettelægges over to dage. Bioanalytikerunderviseren sikrer sig, at den studerende har forstået modulets prøvebeskrivelse og omfanget af det praktiske element. 1 Som minimum klinisk vejleder (bioanalytiker med pædagogiske kvalifikationer svarende til 9 ECTS-point) LLP, LØ, HCJ, LC og (BIS) Side 1 af 3

8 PRØVEBESKRIVELSE MODUL 4 BIOANALYTISK KVALITETSSIKRING VIA University College Bioanalytikeruddannelsen Kongsvang Allé Århus C tlf bioanalytiker@viauc.dk Det praktiske element udføres i praksisnær sammenhæng med den grad af selvstændighed, der forventes af den studerende. Den studerende vil ikke kunne forvente vejledning i forbindelse med udarbejdelse af oplæg til den mundtlige eksamination. Mundtlig eksamination: Varighed ca. ½ time inklusiv votering. Den studerende indleder med et oplæg på 10 minutter, hvor dokumentation af det bioanalytiske arbejde og tilhørende kvalitetssikringsmetoder medbringes og fremlægges. Derudover må den studerende medbringe disposition, overhead eller lignende. Den resterende del af eksaminationen foregår som en dialog mellem den studerende og eksaminator med udgangspunkt i det praktiske element inkl. tilhørende teori Fag/fagområder: Biomedicinske laboratorieanalyser, herunder kvalitetssikring Naturvidenskab (kemi, biokemi og statistik) Pensum: Pensum fremgår af læseplan/generelle studieplan for modul 4 på afdelingen Hjælpemidler: Til rådighed for præsentationen er tavle, papir og blyant, mikroskop overheadprojektor samt PC med projektor BEDØMMELSE Karakterer: Den eksterne prøve bedømmes efter 7-trinsskalaen Beståelseskriterier: Der skal mindst opnås karakteren 02 for at bestå Eksaminator: Bioanalytikerunderviser er som hovedregel fra det godkendte uddannelseslaboratorium, hvor den studerende har udført det praktiske element Censor: Censor fra det af undervisningsministeriet beskikkede censorkorps LLP, LØ, HCJ, LC og (BIS) Side 2 af 3

9 PRØVEBESKRIVELSE MODUL 4 BIOANALYTISK KVALITETSSIKRING VIA University College Bioanalytikeruddannelsen Kongsvang Allé Århus C tlf bioanalytiker@viauc.dk REEKSAMINATION Hvis den eksterne prøve ikke er bestået, skal studievejleder kontaktes Hvis den eksterne prøve ikke er bestået, skal institutionen/det kliniske uddannelsessted tilbyde reeksamination snarest muligt og så vidt muligt, når den pågældende prøve igen afholdes ved institutionen, eventuelt som sygeprøve (jf. Eksamensbekendtgørelsen, BEK nr. 782 af 17/08/2009, Kap 3, 6, stk. 5). Den studerende er selv forpligtet til at indstille sig til prøven senest 4 uger inden den påbegyndes. Der henvises i øvrigt til gældende retningslinier i tilfælde af ikke-bestået eksamen, LLP, LØ, HCJ, LC og (BIS) Side 3 af 3

10 VIAUC Bioanalytikeruddannelsen 8. April 2010 Kære Bioanalytikerundervisere I forbindelse med videncenterprojektet IT baserede eksamensformer har vi ønske om at inddrage små videosekvenser fra den kliniske undervisning i modul 4 eksamen. Derfor har vi brug for, at nogle bioanalytikerundervisere og studerende vil være med til afprøvningen af dette. Tanken er at den modul4-studerende i forbindelse med prøvens praktiske element skal optage 2-3 minutters videosekvenser, der herefter inddrages i eksaminationen, som dokumentation for det bioanalytiske arbejde. Den studerende udvælger selv hvilke procedurer der optages. Vi har anskaffet nogle enkle videokameraer, der er meget lette at betjene, så vi forestiller os, at videosekvenserne optages af den studerende, medstuderende eller evt. underviseren. Vi forventer ikke at videosekvenserne skal redigeres. Eval Rud Møller eller Karen Louise Møller vil være til stede for at hjælpe med disse videooptagelser. Den studerende modtager en kopi af videooptagelserne, så de kan forberede sig til eksamen. I forbindelse med eksamen skal den studerende fremlægge ca. 10 minutter. I denne fremlæggelse indgår fremvisning af videosekvens/er. Videosekvensernes kvalitet skal ikke inddrages i bedømmelsen. Eval Rud Møller eller Karen Louise Møller vil være til stede og hjælpe med det tekniske i forbindelse med eksaminationen. PC og projektor vil være til rådighed. Efter eksaminationen slettes videoklippene med mindre andet er aftalt. Efterfølgende får vi behov for at stille nogle få spørgsmål, for at evaluere inddragelsen af videosekvenser i modul 4 eksamen. Af hensyn til det praktiske vil vi gerne have besked senest 25. maj om hvem (forhåbentlig mange ) der vil deltage. Interesserede bedes sende en mail til klm@viauc.dk med oplysninger om navn, studerendes navne, laboratorium samt hvilken dato (23., 24. eller 25. juni) det passer jer bedst, at vi kommer forbi med et kamera. Vi vender tilbage med en plan d. 27. maj. Hvis I har spørgsmål må I meget gerne ringe eller maile til Karen Louise ( , klm@viauc.dk) eller Eval ( , erm@viauc.dk) Med venlig hilsen Eval og Karen Louise

11 Medarbejdere Centret bemandes af en centerleder og to programkoordinatorer. Herudover er tilknyttet et stort antal projektmedarbejdere. Videncenterleder Hanne Wacher Kjærgaard, VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov Programkoordinatorer ه ى ن م شقمىلم ه تح ى نف هى مء Vibe Alopaeus Jelsbak, ه م ى ف ى فه ى ه ى ن - ه ى م ف م ه م م ف ىهىء Hanne Wacher Kjærgaard, hwk@viauc.dk VIA University College Videncenter for e-læring og medier Skejbyvej Risskov

MODULPLAN Bioanalytikeruddannelsen

MODULPLAN Bioanalytikeruddannelsen Obligatorisk Beskrivelse fokuserer på kvalitetssikring inden for den bioanalytiske praksis, etik samt kontakt med patient og/eller donor. Undervisningen på modul 4 foregår på UCL i de første to uger og

Læs mere

IT baserede eksamensformer Forsøg med afholdelse af skriftlig eksamen via Studienet. Karen Louise Møller Thomas Bendsen Anne Sofie Landbo

IT baserede eksamensformer Forsøg med afholdelse af skriftlig eksamen via Studienet. Karen Louise Møller Thomas Bendsen Anne Sofie Landbo IT baserede eksamensformer Forsøg med afholdelse af skriftlig eksamen via Studienet Karen Louise Møller Thomas Bendsen Anne Sofie Landbo VF5 IT baserede eksamensformer Forsøg med afholdelse af skriftlig

Læs mere

MODULPLAN Bioanalytikeruddannelsen

MODULPLAN Bioanalytikeruddannelsen Obligatorisk Modulbeskrivelse præsenterer de studerende til bioanalytikerprofessionen og har fokus på basale laboratoriefærdigheder herunder den til grundlæggende naturvidenskabelige teori. Undervisningen

Læs mere

Retningslinjer. for ekstern prøve i. klinisk undervisning. i modul 9. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis

Retningslinjer. for ekstern prøve i. klinisk undervisning. i modul 9. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis Ergoterapeutuddannelsen University College Lillebælt Retningslinjer for ekstern prøve i klinisk undervisning i modul 9 Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis University College Lillebælt

Læs mere

Generel vejledning til prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Generel vejledning til prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Indhold Skriftlige prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens... 2 Mundtlige prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens... 2 Tilhørere... 2 I øvrigt... 3 Bachelor... 3 Retningslinjer for individuel

Læs mere

Retningslinjer for modulprøve 9

Retningslinjer for modulprøve 9 Retningslinjer for modulprøve 9 0,5ECTS Formål Den studerende demonstrerer opnået læringsudbytte inden for modul 9 og afprøves i ergoterapeutisk indsats i et helhedsorienteret forløb med vægt på terapeutrolle

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Modul 1 Bioanalytikerpraksis Intern klinisk prøve Titel: Intern klinisk prøve Fag: Generelle analyseprincipper, anvendt kemi, anvendt fysik, biomedicin, anvendt statistik,

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 4 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Studieaktiviteter for modul 4 Bioanalytikeruddannelsen

Studieaktiviteter for modul 4 Bioanalytikeruddannelsen Studieaktiviteter for modul 4 Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytisk kvalitetssikring Studieaktiviteter for modul 4 Indhold Beskrivelse Modul 4 fokuserer på kvalitetssikring inden for den bioanalytiske

Læs mere

Eksamen i almen medicin

Eksamen i almen medicin Eksamen i almen medicin Mundtlig eksamen i almen medicin afholdes i slutningen af 6. semester. Eksamen består af 2 elementer: 1) en videooptaget konsultation med ledsagende skriftlig rapport (udfyldt analyseskema)

Læs mere

Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009

Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009 Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009 Lisbeth Villemoes Sørensen Formand for ergoterapeutuddannelsens censorkorps Bekendtgørelse om prøver og

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 - Bachelorprojekt... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

IT baserede eksamensformer Brug af MC test i forbindelse med modul 2 eksamen

IT baserede eksamensformer Brug af MC test i forbindelse med modul 2 eksamen IT baserede eksamensformer Brug af MC test i forbindelse med modul 2 eksamen Karen Louise Møller Thomas Bendsen Anne Sofie Landbo Gitte Christensen Lise Steinmüller VF5, It baserede eksamensformer Brug

Læs mere

Ekstern teoretisk prøve Modul 14 Sygeplejeprofessionens kundskabsgrundlag og metoder (bachelorprojekt)

Ekstern teoretisk prøve Modul 14 Sygeplejeprofessionens kundskabsgrundlag og metoder (bachelorprojekt) Udfold dit talent VIA University College Dato: 14. januar 2017 Ekstern teoretisk prøve Modul 14 Sygeplejeprofessionens kundskabsgrundlag og metoder (bachelorprojekt) Uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR AFGANGSPROJEKTET. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra januar 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR AFGANGSPROJEKTET. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra januar 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR AFGANGSPROJEKTET Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra januar 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk/kommunom 12-01-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen på Afgangsprojektet...

Læs mere

Prøvebeskrivelse Modul 14 Professionsbachelorprojekt

Prøvebeskrivelse Modul 14 Professionsbachelorprojekt Prøvebeskrivelse Modul 14 Professionsbachelorprojekt Formål Prøven skal give mulighed for at bedømme den studerendes evne til at arbejde selvstændigt og udviklingsorienteret indenfor det bioanalytiske

Læs mere

Censorformandskabet for Bioanalytikeruddannelsen September 2012

Censorformandskabet for Bioanalytikeruddannelsen September 2012 Årsberetning, 1. oktober 2011 30. september 2012 Censorformandskabet Censorformandskabets sammensætning, 1. august 2008 31. juli 2012 Sys Johnsen, Uddannelseskoordinator, Bioanalytikeruddannelsen i Region

Læs mere

Retningslinjer for modulprøve 6

Retningslinjer for modulprøve 6 Retningslinjer for modulprøve 6 0,5ECTS Formål Den studerende demonstrerer opnået læringsudbytte inden for modul 6 og afprøves i ergoterapeutisk intervention. Mål Den studerende skal præsentere viden om

Læs mere

Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve. Radiografuddannelsen modul 7, overgangsordning University College Lillebælt

Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve. Radiografuddannelsen modul 7, overgangsordning University College Lillebælt Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve Radiografuddannelsen modul 7, overgangsordning University College Lillebælt Gældende efteråret 2016 Formål Formål med prøven er at bedømme i hvilken grad

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 -

Læs mere

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 2. semester - modul 4 Hold ss2013sa & ss2013sea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 4 GRUNDLÆGGENDE KLINISK VIRKSOMHED...

Læs mere

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8. Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.2012 Modulbeskrivelse modul 12, justeret 29.5.13 Side 1 Modulets tema. Modulet

Læs mere

Niels Brock Videreuddannelse FAGPRØVEN. Niels Brock Videreuddannelse. Den Digitale Kontoruddannelse. Fra teori til praksis

Niels Brock Videreuddannelse FAGPRØVEN. Niels Brock Videreuddannelse. Den Digitale Kontoruddannelse. Fra teori til praksis FAGPRØVEN Den Digitale Kontoruddannelse Niels Brock Videreuddannelse Fra teori til praksis Indledning Fagprøven er den store afslutning på en erhvervsuddannelse, hvor eleven skal binde de elementer sammen,

Læs mere

Der henvises til Beskrivelse af professionsbachelorprojektet for nærmere oplysninger om forløb, retningslinjer for projektet mv.

Der henvises til Beskrivelse af professionsbachelorprojektet for nærmere oplysninger om forløb, retningslinjer for projektet mv. Modulbeskrivelse Modul 14: Professionsbachelorprojekt Bioanalytikeruddannelsen Næstved 1. Modulbetegnelse Professionsbachelorprojekt (herefter PBP) 2. Beskrivelse I dette modul arbejder du i en gruppe

Læs mere

PRØVE I PRAKTIKKEN FYRAFTENSMØDE OM PRØVEN I PRAKTIKKEN

PRØVE I PRAKTIKKEN FYRAFTENSMØDE OM PRØVEN I PRAKTIKKEN PRØVE I PRAKTIKKEN INDHOLD Status på prøveerfaringer Summegruppe Regler og rammer for prøven Forskelle på rollen som vejleder og som eksaminator Prøvens forløb DRØFT MED DEM SOM SIDDER VED SIDEN AF DIG.

Læs mere

Vejledning til kompetencemålsprøve. - For studerende

Vejledning til kompetencemålsprøve. - For studerende Vejledning til kompetencemålsprøve - For studerende Kompetencemålsprøven Hvert praktikniveau afsluttes med en kompetencemålsprøve. På praktikniveau 1 og 3 er kompetencemålsprøven ekstern og på praktikniveau

Læs mere

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 7. Semester Modul 14 Hold ss2010va + ss2010vea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDFORTEGNELSE MODUL

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Eksamensregler

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Eksamensregler SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Eksamensregler - en del af Tillæg til Studieordningen 1 Indhold 3 Eksamensregler... 3 3.1 Prøver i sygeplejerskeuddannelsen:... 3 3.2 Indstilling til prøver:... 3

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Modul 3 Grundlæggende biokemi og bioanalyse Intern teoretisk prøve Titel: Intern teoretisk prøve Fag: Mikrobiologi, biokemi, statistik, kemi, anvendt fysik, biomedicin og

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN. 7. semester. Hold Februar 07. Gældende for perioden

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN. 7. semester. Hold Februar 07. Gældende for perioden SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN 7. semester Hold Februar 07 Gældende for perioden 01.02.10-30.06.10 Indholdsfortegnelse Forord...3 Semesterets hensigt, mål og tilrettelæggelse...4 Indhold...5

Læs mere

Studieaktiviteter for modul 9 Bioanalytikeruddannelsen. Biomedicinsk laboratorieanalyse i et tværgående perspektiv

Studieaktiviteter for modul 9 Bioanalytikeruddannelsen. Biomedicinsk laboratorieanalyse i et tværgående perspektiv Studieaktiviteter for modul 9 Bioanalytikeruddannelsen Biomedicinsk laboratorieanalyse i et tværgående perspektiv Studieaktiviteter for modul 9 Indhold Modulet er bygget op omkring to projektforløb. Begge

Læs mere

Modulbeskrivelse. Bioanalytikeruddannelsen Næstved. Modul 4: Bioanalytisk kvalitetssikring. 1. Modulbetegnelse Bioanalytisk kvalitetssikring

Modulbeskrivelse. Bioanalytikeruddannelsen Næstved. Modul 4: Bioanalytisk kvalitetssikring. 1. Modulbetegnelse Bioanalytisk kvalitetssikring Modulbeskrivelse Modul 4: Bioanalytisk kvalitetssikring Bioanalytikeruddannelsen Næstved 1. Modulbetegnelse Bioanalytisk kvalitetssikring 2. Beskrivelse I modulet skal du arbejde med teori fra de foregående

Læs mere

b. indsamles og sendes til de kliniske undervisere fra de enkelte kliniske uddannelsessteder

b. indsamles og sendes til de kliniske undervisere fra de enkelte kliniske uddannelsessteder Studerendes evaluering i den kliniske undervisning 1. De studerendes evaluering af læringsmiljø i den kliniske undervisning Evalueringen foretages ved afslutning af klinisk undervisning på henholdsvis

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2016

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2016 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2016 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 01-08-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen... 3 1.1 Eksamensformer...

Læs mere

Kommunom- uddannelsen

Kommunom- uddannelsen Kommunom- uddannelsen PÅ AKADEMINIVEAU EKSAMENSBESTEMMELSER Afgangsprojektet på Kommunomuddannelsen GÆLDENDE FRA August 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen på Afgangsprojektet... 3 1.1 Eksamensform...

Læs mere

Gruppebaseret projekteksamen på SUND

Gruppebaseret projekteksamen på SUND Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fax 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Gruppebaseret projekteksamen på SUND Vejledning til studerende, projektvejledere,

Læs mere

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8. Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.2012 Modulbeskrivelse modul 12 Side 1 Modulets tema. Modulet retter sig

Læs mere

Ligeledes kan der være forskel på, hvor mange moduler den enkelte studerende har fået i musik inden eksamen.

Ligeledes kan der være forskel på, hvor mange moduler den enkelte studerende har fået i musik inden eksamen. Censormøde Odense 29.4.2014. Referat fra musik v. Erik Lyhne 30.4.2014 Nedenuden er vedhæftet ppt. oplæg for mødet. Jeg vil knytte disse kommentarer til specielt pkt. 3: Der var en stor debat om eksamensformer

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Retningslinjer for professionsbachelorprojekt

Retningslinjer for professionsbachelorprojekt Retningslinjer for professionsbachelorprojekt Bioanalytikeruddannelsen UCL Bioanalytikeruddannelsen, UCL April 2016 Gældende for SB513 1 Indholdsfortegnelse Studieaktiviteter for modul 14... 3 Indhold...

Læs mere

Klinisk periode Modul 4

Klinisk periode Modul 4 Klinisk periode Modul 4 2. Semester Sydvestjysk Sygehus 1 Velkommen som 4. modul studerende På de næste sider kan du finde lidt om periodens opbygning, et skema hvor du kan skrive hvornår dine samtaler

Læs mere

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER Nærværende dokument udgør en del af det lokale bilag til Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

Prøvebeskrivelse. Grundfagsprøve i naturfag niveau E. GF2 SOSU hjælper og assistent

Prøvebeskrivelse. Grundfagsprøve i naturfag niveau E. GF2 SOSU hjælper og assistent Prøvebeskrivelse Grundfagsprøve i naturfag niveau E GF2 SOSU hjælper og assistent Beskrivelse af prøven Prøveform 2: Den afsluttende prøve i naturfag er en 24-timers prøve. En arbejdsdag før prøven trækkes

Læs mere

Retningslinjer for Professionsbachelorprojektet M14 Bioanalytikeruddannelsen UCL

Retningslinjer for Professionsbachelorprojektet M14 Bioanalytikeruddannelsen UCL Retningslinjer for Professionsbachelorprojektet M14 Bioanalytikeruddannelsen UCL Bioanalytikeruddannelsen, UCL Marts 2015 1 Forudsætninger: jf. Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

Modulbeskrivelse. Bioanalytikeruddannelsen Næstved. Modul 10: Immunkemiske analyser. 1. Modulbetegnelse Immunkemiske analyser

Modulbeskrivelse. Bioanalytikeruddannelsen Næstved. Modul 10: Immunkemiske analyser. 1. Modulbetegnelse Immunkemiske analyser Modulbeskrivelse Modul 10: Immunkemiske analyser Bioanalytikeruddannelsen Næstved 1. Modulbetegnelse Immunkemiske analyser 2. Beskrivelse I modulet skal du arbejde med grundlæggende immunologi og immunkemiske

Læs mere

Bestemmelser vedrørende prøver for pædagoguddannelsen

Bestemmelser vedrørende prøver for pædagoguddannelsen Bestemmelser vedrørende prøver for pædagoguddannelsen I henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 1122 af 27. september 2010 20 og 21 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, bekendtgørelse

Læs mere

Modul 10 Ekstern teoretisk prøve

Modul 10 Ekstern teoretisk prøve Uddannelse til professionsbachelor i sygepleje - et særligt tilrettelagt forløb med fritagelse af 60 ECTS-point Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Januar 2014 Modul 10 Ekstern

Læs mere

Indledning Censorformandskaberne for Ingeniøruddannelserne har på baggrund af de reviderede eksamensbekendtgørelser:

Indledning Censorformandskaberne for Ingeniøruddannelserne har på baggrund af de reviderede eksamensbekendtgørelser: Rammer for gruppeeksamen Indledning har på baggrund af de reviderede eksamensbekendtgørelser: 1. BEK nr 714 af 27/06/2012 Bekendtgørelse om prøver og eksamen i erhvervsrettede videregående uddannelser

Læs mere

Fysik C-niveau. FYSIK C-NIVEAU EUX Velfærd. Indhold

Fysik C-niveau. FYSIK C-NIVEAU EUX Velfærd. Indhold Fysik C-niveau Indhold Fagets identitet og formål:... 2 Mål og indhold... 2 Dokumentation... 3 Didaktiske principper... 4 Løbende evaluering... 4 Standpunktsbedømmelse... 4 Afsluttende prøve... 4 Bilag

Læs mere

Modulbeskrivelse 11N. Nuklearmedicinsk studieretning

Modulbeskrivelse 11N. Nuklearmedicinsk studieretning Modulbeskrivelse 11N Nuklearmedicinsk studieretning Gældende pr. september 2012 Forord Studieretningen er udviklet og udbudt af Metropol og University College Lillebælt. Modulbeskrivelse er primært tænkt

Læs mere

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX. Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af:

Prøvevejledning. Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX. Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Dato: 04-05.2018 Prøvevejledning Grundfagsprøve i fysik på C-niveau GF2 EUX Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen er reguleret af: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser (nr. 367 af 19/04/2016)

Læs mere

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 6. SEMESTER. Professions højskolen Absalon

UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 6. SEMESTER. Professions højskolen Absalon UDDANNELSESPLAN BIOANALYTIKERUDDANNELSEN 6. SEMESTER Professions højskolen Absalon Uddannelsesplan: Bioanalytikeruddannelsen. 6. semester. I uddannelsesplanen har vi samlet de informationer, du har mest

Læs mere

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område)

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) DIO Det internationale område Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) Eleven skal kunne: anvende teori og metode fra studieområdets fag analysere en problemstilling ved at kombinere

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 11 beskrivelsen... 3 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed 15 ECTS-point...

Læs mere

Retningslinjer for professionsbachelorprojektet

Retningslinjer for professionsbachelorprojektet Bioanalytikeruddannelsen, UCL November 2012 Forudsætninger: jf. Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor i biomedicinsk laboratorieanalyse nr. 652 af 29/6-2009 Kap. 5 11: Prøverne på uddannelsens

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2010

Tilfredshedsundersøgelse 2010 Tilfredshedsundersøgelse 2010 [Institutionsnavn] Spørgeskema Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som studerende på [Institutionsnavn].

Læs mere

Projektbaserede eksamener Cand.merc. (økonomistyring)

Projektbaserede eksamener Cand.merc. (økonomistyring) November 2012 Projektbaserede eksamener Cand.merc. (økonomistyring) Professor Per Nikolaj Bukh & Lektor Christian Nielsen Dette notat har til formål at give nogle generelle retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 17. april 8. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 17. april 8. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Retningslinjer for afsluttende eksamensprojekt på laborantuddannelsen - Laborant AK.

Retningslinjer for afsluttende eksamensprojekt på laborantuddannelsen - Laborant AK. Side 1 af 5 Retningslinjer for afsluttende eksamensprojekt på laborantuddannelsen - Laborant AK. Laborantuddannelsen afsluttes med et eksamensprojekt. Det afsluttende eksamensprojekt kan gennemføres på

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Hold BoSE14 Efteråret 2017 Revideret 1/8 2017 Indhold Tema: Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag

Læs mere

Retningslinjer for professionsbachelorprojektet

Retningslinjer for professionsbachelorprojektet Bioanalytikeruddannelsen, UCL April 2013 Forudsætninger: jf. Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor i biomedicinsk laboratorieanalyse nr. 652 af 29/6-2009 Kap. 5 11: Prøverne på uddannelsens

Læs mere

Analyse og refleksion Forflytning og samarbejde med Apopleksipatienter

Analyse og refleksion Forflytning og samarbejde med Apopleksipatienter Analyse og refleksion Forflytning og samarbejde med Apopleksipatienter At fremme elevernes læring ved brug af forskellige IT- redskaber At fremme elevernes motivation og læring ved inddragelse af æstetiske

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 9. Lokalt tillæg til studieordningen. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V

Modulbeskrivelse. Modul 9. Lokalt tillæg til studieordningen. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V Modulbeskrivelse Lokalt tillæg til studieordningen Modul 9 Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V August 2016 PEH / MSNI og MHOL 1 1.0. Indledning Modulbeskrivelsen

Læs mere

Vejledning til eksamen på 8. semester. Den 4-årige uddannelse i eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi ved SEOP

Vejledning til eksamen på 8. semester. Den 4-årige uddannelse i eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi ved SEOP Vejledning til eksamen på 8. semester. Den 4-årige uddannelse i eksistentiel og oplevelsesorienteret psykoterapi ved SEOP 1 Indhold Indhold... 2 Formål med eksamen... 3 Indstilling til eksamen... 3 Struktur

Læs mere

Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet?

Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet? FØR Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet? Hvis nej - hvorfor ikke Jeg følte mig godt forberedt efter gennemgangen. Jeg kan ikke huske det, men jeg fandt først videoerne

Læs mere

Nuklearmedicinsk studieretning

Nuklearmedicinsk studieretning Modulbeskrivelse 10N Nuklearmedicinsk studieretning Gældende pr. november 2015 1 Forord Studieretningen er udviklet og udbudt af Metropol og University College Lillebælt. Modulbeskrivelse er primært tænkt

Læs mere

Nationale Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelserne i Danmark Modul 14

Nationale Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelserne i Danmark Modul 14 Nationale Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelserne i Danmark Modul 14 15. marts 2012 Radiografuddannelsen University College Lillebælt University College ordjylland Professionshøjskolen

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Eksamensregler

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. Eksamensregler SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG Eksamensregler - en del af Tillæg til Studieordningen 1 Indhold 3 Eksamensregler... 3 3.1 Prøver i sygeplejerskeuddannelsen:... 3 3.2 Indstilling til prøver:... 3

Læs mere

Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse

Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse Agenda: Procedure for mundtlig eksamen med mundtlig fremlæggelse af projekt De kritiske spørgsmål Mundtlig eksamen i praksis mundtlig

Læs mere

Prøvevejledning for den afsluttende prøve. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Censor

Prøvevejledning for den afsluttende prøve. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Censor Prøvevejledning for den afsluttende prøve Social- og sundhedshjælperuddannelsen Censor Formål: Formålet med eksamen er at dokumentere og bedømme, i hvilken grad eleven opfylder uddannelsens kompetencemål,

Læs mere

Kære sygeplejestuderende

Kære sygeplejestuderende Evalueringsskema Kære sygeplejestuderende Formålet med denne evaluering er at indsamle oplysninger om den kliniske undervisning, som du netop er en del af. Evalueringerne analyseres med henblik på udvikling

Læs mere

Prøvevejledning til den afsluttende prøve

Prøvevejledning til den afsluttende prøve Prøvevejledning til den afsluttende prøve Den pædagogiske assistentuddannelse Formål At give mulighed for at vurdere og dokumentere elevens opnåede erhvervsfaglige kompetencer som fremgår af uddannelsens

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Hold BoSF13 foråret 2016 Revideret 5/2 2016 Indhold Tema: Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag

Læs mere

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 12. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 6. semester - modul 12. Hold ss2011s. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 6. semester - modul 12 Hold ss2011s Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 12 SELVSTÆNDIG

Læs mere

Spørgetime. Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm..

Spørgetime. Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm.. Design og Produktion, Elektronik ( redigeret 13/6-2015 ) Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm.. Aflevere bøger, fumlebrædder, mm, oprydde

Læs mere

Viden og vidensformer i det sociale arbejde og den beskæftigelsesrettede indsats

Viden og vidensformer i det sociale arbejde og den beskæftigelsesrettede indsats Modulprøver og eksamen Modul 12 Bedømmelse Læringsmål Viden og vidensformer i det sociale arbejde og den beskæftigelsesrettede indsats Ekstern: 7-trinskala Den studerende har viden om: Praksis og anvendt

Læs mere

Censormøde oktober 2018

Censormøde oktober 2018 Censormøde oktober 2018 Kent Riis Censorformand og aftagercensor Forretnings Direktør Arla Foods Berit E. Simonsen Censornæstformand og intern-censor Lektor UCN Business Top-up Agenda 1. Generel information

Læs mere

Prøvebestemmelser Prøve i områdefag. Social- og Sundhedsassistentuddannelsen

Prøvebestemmelser Prøve i områdefag. Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Prøvebestemmelser Prøve i områdefag Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen November 2014 1 Prøvebestemmelser for prøve i områdefag, Social- og Sundhedsuddannelsen,

Læs mere

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt om klinisk undervisning med Ergoterapeutuddannelsen ved University College Nordjylland (UCN). Målsætningen for klinisk

Læs mere

Regler for undervisning og eksamen for Adgangskursus ved Det Tekniske Fakultet, SDU, Odense

Regler for undervisning og eksamen for Adgangskursus ved Det Tekniske Fakultet, SDU, Odense Regler for undervisning og eksamen for Adgangskursus ved Det Tekniske Fakultet, SDU, Odense Nedenstående er en redegørelse for, hvordan vi på Adgangskursus ved Det Tekniske Fakultet, SDU, Odense har valgt

Læs mere

Eksamenssnyd Journalnr.: U0026-7-01-2-12 Ref.: LAEL Dato: 14. januar 2013

Eksamenssnyd Journalnr.: U0026-7-01-2-12 Ref.: LAEL Dato: 14. januar 2013 Eksamenssnyd og forstyrrende adfærd ved eksamen Ved eksamenssnyd forstås de tilfælde, hvor en eksaminand under en prøve Skaffer sig uretmæssig hjælp eller giver anden eksaminand hjælp til besvarelse, eller

Læs mere

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Social og sundhedsassistent Januar 2017 Indholdsfortegnelse REGLER FOR PRØVER... 3 FORMÅL... 3 MÅL... 3 FORUDSÆTNING

Læs mere

Nuklearmedicinsk studieretning

Nuklearmedicinsk studieretning Modulbeskrivelse 11N Nuklearmedicinsk studieretning Gældende pr. November 2015 Revideret af laje november 2015 1 Forord Studieretningen er udviklet og udbudt af Metropol og University College Lillebælt.

Læs mere

Evaluering af din kliniske undervisningsperiode

Evaluering af din kliniske undervisningsperiode Evaluering af din kliniske undervisningsperiode Kære sygeplejestuderende Du er nu i slutningen af din kliniske undervisningsperiode og det er tid til evaluering af perioden. Formålet med denne evaluering

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Nationale Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve Menneske og omsorg i radiografi Radiografuddannelsen modul 1

Nationale Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve Menneske og omsorg i radiografi Radiografuddannelsen modul 1 Nationale Rammer og kriterier for ekstern teoretisk prøve Menneske og omsorg i radiografi Radiografuddannelsen modul 1 30. april 2009 1 2 Indhold Formål... 4 Rammer... 4 Tidsplan... 4 Prøvens udformning...

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse Modul 9 Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis Klinisk undervisning V E08s 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Tema:...3 2.0 Fordeling af fagområder og

Læs mere

Modul 11 Klinisk modul

Modul 11 Klinisk modul Valgfrit modul I modul 11 vælger den studerende ét af følgende kliniske specialer: - Klinisk biokemi - Klinisk fysiologi og nuklearmedicin - Klinisk immunologi - Klinisk mikrobiologi - Klinisk neurofysiologi

Læs mere

Modul 9. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V. Januar 2015

Modul 9. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V. Januar 2015 Modul 9 Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis. Klinisk undervisning V Januar 2015 Udarbejdet af Ergoterapeutuddannelsen i Holstebro Den Sundhedsfaglige Højskole VIA University College

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen Gældende for hold med start efter 1. august 2018 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Kompetencemål...

Læs mere

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører 1. Uddannelsens formål m.v. Uddannelsen gennemføres af en af Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer i overensstemmelse

Læs mere

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015 Radiografuddannelsen Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning Marts 2015 Indhold 1. Prøver og bedømmelse... 2 1.1 Oversigt over bedømmelser i uddannelsen... 2 2. Studieaktivitet,

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis som eleverne

Læs mere

Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus

Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus Prøvebestemmelser Obligatorisk prøve i farmakologi og medicinhåndtering Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Sosu-Aarhus Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen August 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fysioterapiuddannelsen Nordsjælland - Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS

Fysioterapiuddannelsen Nordsjælland - Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapiuddannelsen Nordsjælland - Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Modulet starter i uge 17 og 46 Modulets tema Modulet retter sig mod den udviklingsorienterede selvstændige og kritiske

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Uddannelsen til Professionsbachelor i Biomedicinsk Laboratorieanalyse August 2014 Gældende 1 Indholdsfortegnelse 1. SAMARBEJDE MELLEM UDDANNELSESINSTITUTIONEN OG KLINISKE UNDERVISNINGSSTEDER...

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve. PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018

Ramme for grundforløbsprøve. PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018 Ramme for grundforløbsprøve GF2 PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 286 af 18/04/2018 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 448 af 07/05/2018

Læs mere

Feedback skema Kliniske underviseres rolle ved intern og ekstern prøve Temadag ledere og kliniske undervisere Praktikkoordinator Anne Karin Petersen

Feedback skema Kliniske underviseres rolle ved intern og ekstern prøve Temadag ledere og kliniske undervisere Praktikkoordinator Anne Karin Petersen Feedback skema Kliniske underviseres rolle ved intern og ekstern prøve Temadag ledere og kliniske undervisere Praktikkoordinator Anne Karin Petersen Læringsprocesser og baggrundsmaterialer udvikling af

Læs mere

Prøvevejledning for uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA. Elev

Prøvevejledning for uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA. Elev Prøvevejledning for uddannelsesspecifikt fag Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA Elev Grundforløbsprøven er obligatorisk. Grundforløbet afsluttes med en prøve der ud fra undervisningen på

Læs mere