DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER"

Transkript

1 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER HAVNEGADE 39 DK-1059 KØBENHAVN K T : W: E : KONTAKT@BJERGK.DK

2 2 INDHOLD 1. målinger: vejen til strategisk kommunikation målingers værdi projektets værdi leverancer og samarbejdsmodel hvor meget tid skal man bruge? s. s. s. s. s Bjerg Kommunikation... s Pris... s Tilmelding den 12. December s. 13

3 3 1. målinger: Vejen til strategisk kommunikation Fra internationale strømninger over et dansk forskningsprojekt til udviklingsprojekt i 2013 Nu tilbyder Bjerg K at være vært for endnu et udviklingsprojekt for offentlige virksomheder, som ønsker at udvikle sin kommunikation ved hjælp af målinger. BJERG KOMMUNIKATION TORDENSKJOLDSGADE 25, ST DK-1055 KØBENHAVN K T : W: E : KONTAKT@BJERGK.DK Kommunikationsmålinger er en af de mest centrale og efterspurgte discipliner inden for kommunikation internationalt i disse år. I Danmark har Kommunikationsforeningen sågar udnævnt kommunikationsmålinger til en af de fem vigtigste fagområder, som virksomheder må udvikle frem til Bjerg Kommunikation har været blandt de første til at skabe et forskningsmiljø omkring kommunikationsmålinger. I 2007 blev vi godkendt af Videnskabsministeriet som vært for forskning og indgik derefter et treårigt udviklingssamarbejde med Copenhagen Business School og fem danske myndigheder om kommunikationsmålinger. De sidste par år er forskningsmiljøer og innovationsprojekter om kommunikationsmålinger begyndt i USA, Tyskland og andre steder. Det er ikke så meget de kvantitative målinger, som er i fokus i den nye forskning. Det er myndighedernes behov for at måle kommunikation på en måde, så det fremmer og udvikler de strategiske formål, som man måtte have. I den forbindelse indgår der mange kvantitative mål, men behovet for at sætte de mange målinger i forbindelse med den overordnede strategi stiger. Dette projektet tager udgangspunkt i de kommunikationsopgaver, som I arbejder med i forvejen eller skal påbegynde inden for det år, som projektet varer. Det kan være pressearbejde, offentlige kampagner, intern kommunikation, udvikling af hjemmesider, intranet og andre digitale medier mv. pressemåling Udenrigsministeriet, juni 2009 Udenrigsministeriet har bl.a. brugt Målinger man kan lære af til at undersøge, om deres pressearbejde har den ønskede effekt.

4 4 Hvem kan deltage? Alle typer offentlige virksomheder kan deltage i projektet. Det eneste krav er, at man i forvejen arbejder professionelt med kommunikation. Hver myndighed kan deltage med op til tre medarbejdere. Under projektet får deltagerne uddannelse, netværk og konsulentrådgivning til praktiske løsninger. Efter projektet kan deltagerne dokumentere kommunikations værdi og udvikle sine løsninger strategisk ved hjælp af målinger. Det gør kommunikationsarbejdet mere effektivt, kreativt og målrettet. Kommunikationsregnskab 2010 Skatteministeriet Skatteministeriet fik deres første kommunikationsregnskab som resultat af Målinger man kan lære af. Forberedelsene til regnskabet for 2011 er også igang.

5 5 2. Målingers værdi Målingernes syv værdier I Bjerg K arbejder vi med mange forskellige typer målinger. Vores forskningsprojekt Målinger man kan lære af handlede om strategiske målinger, altså hvordan målinger bidrager til at kommunikation understøtter en virksomheds overordnede strategiske mål og visioner. Det er vores erfaring, at målinger kan opfylde - mindst - syv krav til moderne offentlig kommunikation. 1. Dokumentation I politiske virksomheder vokser kravet til, at man kan dokumentere effekten og værdien af de resurser, som man bruger. Det gælder også inden for kommunikation. Der kan være tre modtagere af denne dokumentation: 1. Eksterne interessenter. Det er fx borgere, der skal vide, at deres skattekroner administreres og bruges fornuftigt. 2. Interne interessenter. Det er fx ledere, der skal vide, at en offentlig kampagne eller anden indsats har haft en effekt. 3. Kommunikationsenheden selv. Du kan selv have brug for at dokumentere effekten af forskellige medier, så du kan prioritere de medier, der er mest effektive for dit formål. 2. Kreativitet Det er vores erfaring, at når man arbejder med målinger, så bliver kommunikationsarbejdet mere inspireret og har større kreativ kvalitet. Det sker, fordi målinger skal gennemtænkes og planlægges allerede, når man forbereder en kommunikationsløsning. Det er ikke muligt at lave store opfølgende evalueringer på al kommunikation, så derfor skal man nogle gange indarbejde målingen i selve kommunikationen. Det gør man ved at arbejde med virksomhedsspejle, barometre, quizzer, quick poll mv. Det har i mange tilfælde gjort både kommunikation og måling lettere og mere effektiv. 3. Kvalitet Der findes allerede en lang række kvantitative målemetoder inden for kommunikation, fx pressemålinger, måling af trafik på hjemmesider. Det er alle sammen nyttige og brugbare målinger, når man vil måle, hvor meget en kanal bliver brugt eller hvor mange, der læser en pressemeddelelse mv. Det kan dog være vanskeligt at knytte de kvantitative tal til virksomheden strategi og formål. Derfor oplever mange myndigheder også et behov for mere kvalitative målinger, som forbinder kommunikation mere direkte til myndighedens visioner og formål. Catrine Madelaire, journalist i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fortæller, at styrelsen fik tredobblet sin presseomtale ved at indføre værdibaserede målinger i samarbejde med Bjerg K.

6 6 4. Læring Kommunikationsmålinger giver lærende kommunikation, og i sidste ende en lærende kommunikationsenhed. Det sker fordi resultater og effekt bliver tydelige i organisationen, og det bliver muligt at reagere på både succeser og fiaskoer. 5. Strategi Visse dele af et kommunikationsarbejde vil altid være præget af drift og ad hoc-løsninger, fordi man skal reagere på pludseligt opståede situationer. Men der er andre dele, der skal planlægges mere strategisk, så det er tydeligt, hvordan kommunikation understøtter nogle overordnede formål. Klare strategiske mål giver i øvrigt i sig selv ofte bedre resultater, fordi medarbejderne kan styre og planlægge sit arbejde med et klart mål. 6. Udvikling Kommunikationsmålinger skaber udvikling, fordi det bliver tydeligere, hvad der fungerer og ikke fungere efter hensigten. Moderne offentlige virksomheder skal hele tiden overveje nye medier (fx de sociale medier) ligesom de traditionelle mediers effekt skal vurderes. 7. Økonomi Ikke mindst under den finansielle krise de sidste år har også offentlige virksomheder i hele Europa oplevet et stigende krav om, at de penge og resurser, som de bruger, og så bruges til at understøtte formål (demokratiske). Men alle har vel glæde af, at kunne beregne en Return on Investment? Flemming Johannessen, Team Leader for Public Diplomacy og Kommunikation i Udenrigsministeriet, fortæller om et koncept som måler og evaluerer kommunikation i hele verden. Konceptet er udviklet i samarbejde med Bjerg K som led i Målinger man kan lære af.

7 7 3. Projektets værdi Projektet er din mulighed for at komme i gang med kommunikationsmålinger i samarbejde med erfarne konsulenter og kollegaer i andre myndigheder. Projektet tilfører din myndighed værdi på fire områder: 1. Kvalitetssikring Ved projektets afslutning har jeres kommunikation klare succesmål, I ved hvilken kommunikation, der opfylder formålene, og hvordan I skal afrapportere dem. Projektet sikrer kvalitet på tre måder: 1. Nem projektstyring. Klare succesmål gør det nemmere at styre din kommunikationsindsats. Det centrale er, at dine succesmål er kan måles i sidste ende. Det gør dine valg undervejs i kommunikationsprojekter nemmere, fordi du får overblik og kan prioritere dine resurser. 2. Synlig læring. Du kan bruge målinger til at blive bedre, mens du kommunikerer, eller til at evaluere en afsluttet kampagne. Al kommunikation giver nogle erfaringer, som din myndighed kan lære af. 3. Troværdighed i afrapportering. Det skaber troværdighed blandt dine interessenter, at din kommunikation måles og evalueres professionelt. Og du skal vise, at hvis dine mål ikke er nået, så ved du, hvordan du har gjort næste gang fordi du har lært af dine målinger! 2. Uddannelse Bjerg K er efterspurgt til foredrag og efteruddannelse af kommunikationsmedarbejdere i offentlige myndigheder. Dette projekt begynder med et kursus/ workshop, så vi kan sætte mål sammen og lære af resultaterne af forskningsprojektet. Hele vejen i projektet deltager Kresten Bjerg som rådgiver og facilitator på fællesmøder, hvor deltagerne også får feedback på deres projekter. 3. Rådgivning Din myndighed får 20 konsulenttimer hos Bjerg K s seniorrådgivere. Du vil herudover løbende kunne maile spørgsmål mv. til Bjerg K og de andre myndigheder. 4. Netværk/videndeling/videnformidling Du deltager med de andre myndigheder i tre fællesmøder og et opstartskursus, hvor vi drager nytte af hinandens erfaringer og gode ideer. Fællesmøderne er meget værdifulde, fordi du fremlægger dine ideer og resultater og får feedback fra de øvrige myndigheder og Bjerg K. Du kan også lade dig inspirere af de andres arbejde. Alle møderne er faciliteret af Bjerg K, men vi er skiftevis vært.

8 8 Bjerg K har været med til at sætte offentlig kommunikation til debat i TV, radio, dagspresse og lang række onlinemedier.

9 9 4. Leverancer og samarbejdsmodel Samarbejdsmodel Dette projekt varer hele Projektet er et samarbejdsprojekt, som giver de deltagerne mere værdi for sit konsulentbudget, efteruddannelse og networking. Bjerg K s leverancer Bjerg K er forpligtet over for deltagerne til disse leverance: Projektstyring og koordinering i det år projektet varer. 20 seniorkonsulenttimer til hver myndighed. Timerne skal være brugt inden 31. december Endags opstartskursus/workshop. Deltagerne får præsenteret resultaterne af Bjerg K og CBS s forskningsprojekt i kommunikationsmålinger, og vi fortæller, hvordan den nye viden bruges i praksis. Vi giver også en lang række praktiske eksempler på sucessfulde målinger, og på den baggrund definerer deltagerne deres målsætninger for Afholdelse af 3 fællesmøder a tre timer, hvor myndighederne får feedback på deres arbejde og resultater. Bjerg K udsender et nyhedsbrev fire gange i Her kan deltagerne udgive artikler og gå i dialog med omverden.

10 10 5. Hvor meget tid skal man bruge? Kurser og fællesmøder Projektet bygger på deltagernes aktive deltagelse. Det betyder, at der skal dedikeres tid til at arbejde med strategi og kommunikationsmålinger. Dette burde kunne dækkes af den tid, som deltagerne i forvejen bruger på strategiske arbejder. Dertil kommer medarbejdernes deltagelse på kurser og fællesmøder. Samarbejdet med Bjerg K Myndighederne får som en del af projektet 20 konsulenttimer til at designe og implementere kommunikationsmålinger. I forbindelse med disse timer vil der typisk være møder mv. Formidling Det tidligere forskningsprojekt har vist, at deltagerne ofte bliver bedt om at stille op til foredrag (ofte i samarbejde med Bjerg K). Det er selvfølgelig frivilligt, om man ønsker dette, men det kan være en meget god måde at blive skarpere på sit eget projekt. De deltagende myndigheder bør dele deres erfaringer og ambitioner på for at gå i dialog med omverden. Vært for netværksmøder En af projektets pointer er at skabe stærke forbindelser mellem de deltagende myndigheder. Derfor er myndighederne vært på skift for kurser og fællesmøder. Det betyder, at man evt. stiller lokale til rådighed og forplejning til gruppen en gang i løbet af det år, som projektet varer. Bjerg K har bl.a. undersøgt sammenhængen mellem Forbrugerstyrelsens pressearbejde og besøgstallet på

11 11 6. Bjerg Kommunikation Bjerg Kommunikation eller Bjerg K, som vi hedder i daglig tale, er et mindre dansk kommunikationsbureau, der har knyttet stærke bånd til forskningsmiljøet og internationale forbindelser inden for offentlig kommunikation. Vi er bl.a. vært for forskningsprojektet Målinger man kan lære af, som er støttet af Videnskabsministeriet og et samarbejde med CBS. Projektet har været inspiration for dette projekt. Bjerg K er et mindre bureau, men vores kunder hører til blandt de allerstørste. I den offentlige sektor arbejder vi med fx Folketinget, Forsvaret og Idenrigsministeriet. I det private har vi danske internationale virksomheder som Maersk Line, LEGO og Carl Bro. Vi er også associatet partners med det New York-baserede kommunikationsbureau Paige Group. Produkter Vores ydelse er kommunikation. Det er en ydelse, der dækker over en lang række discipliner og medier. Vi ser ingen grund til at afholde os fra specifikke medier. Derfor oparbejder vi kompetencer inden for både traditionelle og nye medier og trykte og elektroniske løsninger. Vores kunder er ofte selv dygtige kommunikatører. Vores opgave er derfor at give dem produkter og faglig udfordring, så de kan udvikle deres egne ideer og opfylde deres formål og strategier. Når kunder møder os, skal det derfor være et møde mellem noget nyt og noget velkendt. Vi tager jeres erfaring og historie seriøst, og vi bidrager med nye tanker og ideer. Vores ydelser er: Ekstern kommunikation Intern kommunikation Kommunikationsmålinger Sprogprojekter Kurser. Projektansvarlig er Kresten Bjerg Kresten Bjerg, der ejer Bjerg K, er projektleder på dette projekt. Det vil så vidt muligt være Kresten, der gennemfører kurser, fællesmøder og arbejder med myndighederne de 20 timer, som de har til rådighed. Kresten er daglig leder af Bjerg Kommunikation og rådgiver en lang række myndigheder og private virksomheder i strategisk kommunikation og målinger. Derudover er Kresten vejleder for PhD-studerende i kommunikationsmålinger. I New York har vi samarbejdspartneren Paige Group. Derfor har vi haft lejlighed til at afprøve vores resultater internationalt. Til venstre ser du et målingskoncept til Utica College i USA.

12 12 7. PRIS Prisen for at deltage er kr., som betales i to rater a kr. Første rate faktureres den 1. januar med betaling den 31. januar Anden rate faktureres den 1. juni med betaling den 30. juni Prisen dækker op til tre deltagere per myndighed. Alle priser er før tillæg af moms. 8. TILMELDING SENEST DEN 12. DECEMBER 2012 Hvis din myndighed er interesseret i at deltage i projektet, skal vi have modtaget en skriftlig tilmelding, som du sender til kresten@bjergk.dk. I tilmeldingen bedes du oplyse: navn på kontaktperson(er), stilling, myndighed, adresse, tlf. og . Hver myndighed kan deltage med op til tre personer. Hvis du har spørgsmål til projektet, er du meget velkommen til at kontakte Kresten Bjerg på tlf , eller send en til: kresten@bjergk.dk Tilmeldinger er bindende. Vi kommer meget gerne forbi dit kontor til et møde om projektet. Til højre ser du logoer fra aktuelle kunder. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil tale med en af vores referencer. GLOSTRUP KOMMUNE

DELTAG I NYE MÅL 2014

DELTAG I NYE MÅL 2014 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2014 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER FLÆSKETORVET 68, 1 DK-1711 KØBENHAVN V T : +45 33 25 33 27 W: WWW.BJERGK.DK E : KONTAKT@BJERGK.DK

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2015

DELTAG I NYE MÅL 2015 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2015 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER 1 INDHOLD 1. PROJEKTET KORT...4 2. HVEM HAR DELTAGET FØR?...4 3. BJERG K...6 4. HVAD FÅR DU UD

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

Agenda. Min hovedpointe: Lad din kommunikation måle Forskning: De organisatoriske problemer

Agenda. Min hovedpointe: Lad din kommunikation måle Forskning: De organisatoriske problemer Bjerg Kommunikation Agenda 1. Quick poll 1 2. Min hovedpointe: Lad din kommunikation måle 3. Forskning: De organisatoriske problemer 4. Vi begynder med et behov for strategisk kommunikation og dokumentation

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk marketing og kommunikation Copyright Image Plus 2003 image plus Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk Image Plus Profil Image Plus ejes og profileres

Læs mere

Tag en værdibaseret faglig uddannelse i

Tag en værdibaseret faglig uddannelse i Tag en værdibaseret faglig uddannelse i Modulerne, som afholdes i 2014-15, omfatter følgende: Målgruppen: Modul 1: Fra projektidé til den første beskrivelse af projektet og til godkendelse i ledelsen Modul

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Januar 2009 Hillerød Hospital Kommunikationsenheden Kommunikationspolitik Kommunikationsenheden Hillerød Hospital Kommunikationspolitik for Hillerød Hospital Indhold 1. Formål...

Læs mere

TIL KURSUS- OG HR-ANSVARLIGE I OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER SKRIVEKURSET TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER

TIL KURSUS- OG HR-ANSVARLIGE I OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER SKRIVEKURSET TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER TIL KURSUS- OG HR-ANSVARLIGE I OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER SKRIVEKURSET TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER KURSET Ny tilgang med dokumenteret effekt Skriveguiden til offentlige virksomheder og kurset er et mindre

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION GOD KOMMUNIKATION KØBENHAVNS KOMMUNE 3 GOD KOMMUNIKATION ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION Kommunikation er en nødvendig del af arbejdet for alle, der arbejder i Københavns Kommune uanset om du

Læs mere

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN Kommunikationsstrategi for Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er et redskab, der skal medvirke til at udvikle

Læs mere

PRAKTIKANT TIL ADVICE-NETVÆRK?

PRAKTIKANT TIL ADVICE-NETVÆRK? TIL ADVICE-NETVÆRK? Har du lyst til at arbejde analytisk, strategisk og kreativt med kommunikation på et af landets førende kommunikationsbureauer? Og er du klar til at arbejde med komplekse problemstillinger

Læs mere

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORAs strategi Juni 2016 KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORA er en uafhængig statslig institution, som udfører sin faglige

Læs mere

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! Hvem er vi? Mission Vi vil medvirke til vækst - nationalt og internationalt

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef

Bliv en stærkere personalechef INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens udviklingsforløb for personalechefer

Læs mere

Fødevareministeriets kommunikationspolitik

Fødevareministeriets kommunikationspolitik Fødevareministeriets kommunikationspolitik 2 Fødevareministeriets kommunikationspolitik Indhold Indledning... 5 Formål... 6 Målsætninger... 7 Principper for god kommunikation... 8 Målgrupper... 9 Roller

Læs mere

Kommunikationsregnskab

Kommunikationsregnskab Odense Kommunes første Kommunikationsregnskab Dokumentation for arbejdet i Kommunikation, 2009 Kan man måle kommunikation? I kommunikationskredse er der stor enighed om, at det kan man, og at kommunikationsafdelingen

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

/SQQYRMOEXMSRWTSPMXMO

/SQQYRMOEXMSRWTSPMXMO /SQQYRMOEXMSRWTSPMXMO Kommunikationspolitik 2010 til 2013 Udgiver Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon: 33 92 00 00 Fax: 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk Internet: www.um.dk Design

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef. Uddannelses- og udviklingsforløb for personalechefer i staten

Bliv en stærkere personalechef. Uddannelses- og udviklingsforløb for personalechefer i staten INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Uddannelses- og udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens uddannelsesog udviklingsforløb

Læs mere

Kursus i formidling for ph.d studerende

Kursus i formidling for ph.d studerende Kursus i formidling for ph.d studerende BESKRIVELSE AF KURSUSFORLØBET Dette kursusforløb retter sig specifikt mod naturvidenskabelige og tekniske ph.d.-studerende. Kurset kombinerer faste kursusdage med

Læs mere

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web:

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web: Vejen til en troværdig virksomhedsprofil GÅ FREMTIDEN TRYGT I MØDE MED EN TROVÆRIDG VIRKSOMHEDSPROFIL Mit navn er Bettina Skindstad, og jeg arbejder for, at kunderne har kendskab til og køber af de virksomheder,

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

Målet med indsatsområderne i 2019

Målet med indsatsområderne i 2019 Titel på projekt Har projektet nået sine mål i oprindelig projektbeskrivelse, eller er der noget, der mangler (begrund evt. hvis mål ikke længere er relevante/ aktuelle, men at potentialer peger i en anden

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Effektiv formidling gennem PowerPoint-præsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles at være vidne til en kedsommelig og ustruktureret PowerPointpræsentation med dårlige

Læs mere

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015 Den kommunikerende NGO 2014 Hvem er Aspekta? PR- og kommunikationsbureau siden 2004 Hovedkontor i Malmø, kontor i København og Stockholm Kåret til Sveriges bedste PR-bureau i 2011 og 2012 Medlem af Public

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Public Relations. - Marketingsafdelingens lillebror? Af kommunikationsbureauet, LEAD

Public Relations. - Marketingsafdelingens lillebror? Af kommunikationsbureauet, LEAD Public Relations - Marketingsafdelingens lillebror? Af kommunikationsbureauet, LEAD Forholdet mellem public relations og marketing har i kommunikationsfaglige kredse i flere år været baseret på et klassisk

Læs mere

VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen?

VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen? VIL DU HAVE EKSKLUSIV INDSIGT I HR-branchen? Så er et DANSK HR Partnerskab noget for dig Eksklusiv viden om HR-branchen Nyeste HR-trends Fagligt sparringsrum Kommuniker med DANSK HR-medlemmer Stærk markedsføring

Læs mere

n io t a ik n u m m o k

n io t a ik n u m m o k kommunikation Medarbejdere HVEM ER DU? Leverandører Konkurrenter Medier Bestyrelse Kunder I dag er målrettet kommunikation en nødvendighed, når det gælder udvikling og fastholdelse af en stærk markedsposition.

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it)

Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it) Opgavebeskrivelse Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it) 1 Bilag 1 til fastpriskontrakt: Kundens opgavebeskrivelse Indledning Kunden ønsker ekstern

Læs mere

Søger du efter nye muligheder? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Søger du efter nye muligheder? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Søger du efter nye muligheder? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! ...vi hjælper dig! Gode resultater kommer sjældent af sig selv.

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Intern kommunikationsstrategi

Intern kommunikationsstrategi gladsaxe.dk Intern kommunikationsstrategi Intern kommunikationsstrategi Hvorfor skal vi have en intern kommunikationsstrategi? Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den interne kommunikation fordi: God intern

Læs mere

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Formål: Projektet Videnformidling og Dialog via nye kanaler Vi&Di, vil via konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen skabe opmærksomhed på, at sociale medier

Læs mere

ACT2LEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE

ACT2LEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE ACTLEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE MÅLHIERARKI STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER I UCN ACTLEARN PÆDAGOGIK OVERORDNEDE MÅL UDVIKLINGSMÅL Vi designer læring med fokus på individ, gruppe

Læs mere

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Analyse Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Om analysen For at kunne udvikle kommunikation fra Nordfyns Kommune, er det nødvendigt at have indblik i kommunikationen, som den praktiseres i dag.

Læs mere

Argumentation der overbeviser

Argumentation der overbeviser Argumentation der overbeviser Argumentation der overbeviser Vær skarpere i din argumentation Overbevisende og målrettet argumentation Mange virksomhedspræsentationer har en uklar argumentation. Det kan

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Kommunikationsstrategi 2011-2014 UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Indledning UngSlagelse har længe haft et ønske om flere brugere. Èn af de udfordringer som UngSlagelses står overfor er, et

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE FORMÅL MED UDDANNELSEN

EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE FORMÅL MED UDDANNELSEN FORMÅL MED UDDANNELSEN cdscsc EXECUTIVE PUBLIC AFFAIRS UDDANNELSE Styrk din forståelse af den politiske og samfundsmæssige situation og højn dine kompetencer i interessevaretagelse FORMÅL MED UDDANNELSEN

Læs mere

Inspirationskatalog. Introduktion

Inspirationskatalog. Introduktion Inspirationskatalog Introduktion Inspirations kataloget er udarbejdet på baggrund af de statsfinansierede praksisnære innovationsprojekter. Rammen for de praksisnære innovationsprojekter er sat op omkring,

Læs mere

Mere markedsføring Mere effekt Mere for pengene

Mere markedsføring Mere effekt Mere for pengene Mere markedsføring Mere effekt Mere for pengene Det fjerde ben Hovmark som jeres marketingchef MARKETINGCHEF EFTER BEHOV Et ben i den virkelige verden Indsigt i og erfaring med markedsføring, design og

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Årsplan Center for Politik og Organisation

Årsplan Center for Politik og Organisation Årsplan 2019 Center for Politik og Organisation Kort opsummering af jeres drøftelse: Nærhed til borgeren Center for Politik og Organisation har som stabsfunktion færre opgaver med direkte borgerkontakt,

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

7 tilbud til din ledergruppe. Kurser, workshops og processer tilpasset jeres behov

7 tilbud til din ledergruppe. Kurser, workshops og processer tilpasset jeres behov 7 tilbud til din ledergruppe Kurser, workshops og processer tilpasset jeres behov Indhold 1. Netværksledelse i samskabelse...3 2. Handlekraftig implementering af jeres strategi...3 3. Styrk relationerne...4

Læs mere

Kommunikationsstrategi. Styrelsen for Patientsikkerhed

Kommunikationsstrategi. Styrelsen for Patientsikkerhed Styrelsen for Patientsikkerhed December 2017 Kolofon Titel på udgivelsen: Kommunikationsstrategi Udgivet af: Styrelsen for Patientsikkerhed Islands Brygge 67 2300 København S Telefon: 72 28 66 00 E-post:

Læs mere

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe Bureau Veritas nye Netværksgruppe INTERN AUDITOR Inspiration, idéudveksling og faglig sparring er nøgleordene for Bureau Veritas` netværksgrupper. Bureau Veritas har bl.a. grupper inden for kvalitet, miljø,

Læs mere

Herlev Hospital. Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS)

Herlev Hospital. Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) Herlev Hospital Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) Strategi og udviklingsplan 2009-2012 Mission Vision DIMS er en højt specialiseret forsknings-, udviklings- og uddannelsesenhed vedrørende

Læs mere

MARKEDSFØRING PR KOMMUNIKATION. ulrichgorm.dk

MARKEDSFØRING PR KOMMUNIKATION. ulrichgorm.dk MARKEDSFØRING PR KOMMUNIKATION ulrichgorm.dk ulrichgorm.dk er Ulrich Gorm: en erfaren sparringspartner, der på freelancebasis kan hjælpe dig med alt lige fra strategi, planlægning og projektledelse til

Læs mere

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014 TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN Januar 2014 Oktober 2014 Et tværsektorielt udviklingsprogram målrettet topledere The Alchemist Experience er

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sociale medier som platform for borgerinvolvering 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Hanne Lund Steffensen E-mail: hlst@aarhus.dk

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Videre ad gode veje til indflydelse

Videre ad gode veje til indflydelse Videre ad gode veje til indflydelse Workshop for de kommunale handicapråd Region Sjælland Onsdag den 5. november 2014 Program fra kl. 13-17.30 Musholm Bugt Feriecenter Musholmvej 100 4200 Korsør www.musholm.dk

Læs mere

50 råd om udvikling, forankring, formidling, udmøntning og evaluering af relationsstrategien.

50 råd om udvikling, forankring, formidling, udmøntning og evaluering af relationsstrategien. CORPORATE RELATIONS 50 råd om udvikling, forankring, formidling, udmøntning og evaluering af relationsstrategien. Udviklingsprocessen Indsigt og analyse Kick off og planlægning Omverdens- og interessentanalyse

Læs mere

Tilbud om afklaringsproces for Dansk Vandrelaug (DVL)

Tilbud om afklaringsproces for Dansk Vandrelaug (DVL) Tilbud om afklaringsproces for Dansk Vandrelaug (DVL) 15/2 2016 Peytz & Co gennemfører en afklaringsproces for Dansk Vandrelaug for at identificere essentielle behov i forbindelse med udviklingen af den

Læs mere

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Den kommunikerende NGO

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Den kommunikerende NGO 2013 De 8 vigtigste pointer 1. Mere end 90% har minimum én fast kommunikationsmedarbejder og en stor del af disse har en journalistisk baggrund. 2. Der er styr på den overordnede vision. Herefter halter

Læs mere

BEBOERHØJSKOLEN DECEMBER - KURSER I KØBENHAVN - ODENSE - AARHUS

BEBOERHØJSKOLEN DECEMBER - KURSER I KØBENHAVN - ODENSE - AARHUS Beboerdemokrater Bestyrelser Frivillige ildsjæle Boligsociale projektmedarbejdere Projektledere Styregruppemedlemmer Tag på kursus- og inspirationsdag med dine boligsociale samarbejdspartnere i december

Læs mere

De Innovative Skoler

De Innovative Skoler De Innovative Skoler Hos Clio synes vi, at alle elever skal have mulighed for at lære mere. Derfor introducerer vi De Innovative Skoler, der skal sætte fokus på motiverende og innovativ undervisning af

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

1.0 Kommunikationsstrategiens formål og grundlag

1.0 Kommunikationsstrategiens formål og grundlag UDKAST Indhold 1. Formål og grundlag 2. Platform 3. Mål 4. Målgrupper 5. Kommunikationsprincipper 6. Budskaber 7. Kanaler 8. Governance 9. Prioriterede indsatser 2 1.0 Kommunikationsstrategiens formål

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg. (følgende benævnt Kommunen )

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg. (følgende benævnt Kommunen ) PARTNERSKABSAFTALE Indgået mellem Danmarks Idrætsforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby (følgende benævnt DIF ) og Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg (følgende benævnt Kommunen

Læs mere

KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT

KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT VI TILBYDER RÅDGIVNING, KURSER OG STØRRE KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB MED FOKUS PÅ LÆRING OG LEDELSE Vi brænder for læring og kan omsætte den

Læs mere

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus Fra idé til virksomhed på 6 uger Accelerator - Et iværksætterkursus Om Accelerator Accelerator er et tilbud til dig, som er ledig, bor i Aarhus kommune og har en drøm om at blive iværksætter. Hos TalentMatch

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som indkøber i det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

for ikke-journalister

for ikke-journalister 2-DAGES KURSUS WEBJOURNALISTIK for ikke-journalister Du får både skriftlig og mundtlig evaluering af dit site! Væk dine brugeres interesse skab de rigtige overskrifter, vinkler og punch -lines på din hjemmeside

Læs mere

Strategi for kommunikation om EPJ

Strategi for kommunikation om EPJ Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kommunikation@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Strategi for kommunikation om EPJ I løbet af 2010

Læs mere

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Situation Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Struer Kommune er udvalgt til forgangskommune i forbindelse med udviklingen af en model for etablering og drift af værdiskabende

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er:

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: 1. Kvalitetsmodellens formål Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: at sikre implementering af et kvalitetssystem i alle

Læs mere

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Canon Essential Business Builder Program Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Essential Business Builder Program - Introduktion Det er udfordrende at drive en printforretning.

Læs mere

Forbedringspolitik. Strategi

Forbedringspolitik. Strategi Forbedringspolitik Strategi 1 2 Indhold Forord... 3 Formål... 5 Vi vil forandre for at forbedre... 6 Forbedringer tager udgangspunkt i patientforløb og resultatet for patienten... 7 Medarbejder og brugerinvolvering...

Læs mere

Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer. Kommunikationsarbejde: Vision og mission:

Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer. Kommunikationsarbejde: Vision og mission: Interviewguide strategisk kommunikation i danske kunstmuseer Kommunikationsarbejde: Vision og mission: 1) Hvordan bruger du museets vision og mission/strategi i dit daglige arbejde? 2) Hvem er det relevant

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Kommunalt fastholdelsesberedskab 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Ungdommens Uddannelsesvejledning Aarhus-Samsø (forkortet

Læs mere

Mennesker Succes Udvikling

Mennesker Succes Udvikling Mennesker Succes Udvikling CoastZone er teambuilding og teamudvikling i hele Danmark. Vi styrker relationerne i jeres team og viser jer vejen til nyt potentiale! »Mennesker med succes skaber udvikling«c

Læs mere

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER HOLD 4 - FORÅRET 2016 TRAC S INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FOR LEDERE AF PROFESSIONEL KREATIVITET 2 HVOR MEGET SKAL DU STYRE? HVAD SKAL DU STYRE? HVEM SKAL DU STYRE? LÆR

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN Region Hovedstaden KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN GOD KOMMUNIKATION - I REGION HOVEDSTADEN FORORD Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk valgt til at sikre

Læs mere

Produktpakker PRODUKTPAKKER TILBUD FRA ANALYSEAFDELINGEN

Produktpakker PRODUKTPAKKER TILBUD FRA ANALYSEAFDELINGEN Produktpakker NORDJYSKE Mediers analyseafdeling er din sikkerhed for, at du altid er opdateret om tendenser i dit marked. Vi giver dig en bedre forståelse for forbrugeradfærd, medierne og diverse annonceringsmuligheder.

Læs mere

Strategi for nyhedsformidling. Din kommune lige nu

Strategi for nyhedsformidling. Din kommune lige nu Strategi for nyhedsformidling Din kommune lige nu Initiativ til flere historier og nyheder Din kommune lige nu strategi for nyhedsformidling konkretiserer, hvordan vi tager initiativ til at bringe historier

Læs mere

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Magasinudvikling Trykt og d igital kommun ikation MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER 3052_Brochure_magasin.indd 3 13/05/14 08.13 01 Workshop Hele grundlaget for at kunne kommunikere målrettet med succes er,

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe

INTERN AUDITOR MØDEPLAN FOR 2014. Bureau Veritas nye Netværksgruppe Bureau Veritas nye Netværksgruppe INTERN AUDITOR Inspiration, idéudveksling og faglig sparring er nøgleordene for Bureau Veritas` netværksgrupper. Bureau Veritas har bl.a. grupper inden for kvalitet, miljø,

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som Danmarks 7. største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere