Ejendomsstrategi indhold og proces

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ejendomsstrategi indhold og proces"

Transkript

1 Ejendomsstrategi indhold og proces Indholdfortegnelse Ejendomsstrategien... 1 Mindre arealforbrug = mindre økonomisk forbrug... 1 Oversigt over bygningsfællesskaber... 2 Egnede lokaler til alle... 3 Satsning på udearealer... 3 Økonomi... 3 Drift... 3 Anlæg... 3 Salg/nedrivning... 4 Udviklingstendenser Ejendomme... 4 Udvikling i andre kommuner... 4 Tilpasning til befolkningsudviklingen... 4 Bevarelse af bygningernes værdi... 4 Gennemførelsen via inddragelse... 5 Hver arbejdsplads inddrages... 5 Afstemning af forventning og økonomi... 6 Tid til processen... 6 Overordnet tidsplan... 6 Koordination og gennemførelse... 6 Ejendomsstrategien Byrådet besluttede i budget 2014 at Center for Ejendomme skulle udarbejde en ejendomsstrategi som kunne anvendes i kommende budgetlægninger. Konkret forslag til ejendomsstrategi er udarbejdet og ses i det følgende. Mindre arealforbrug = mindre økonomisk forbrug Ejendomsstrategien indebærer, at en række kommunale opgaver med børn samles i bygningsfællesskaber. Disse bygningsfællesskaber dannes typisk i skolebygninger, hvor der grundet lavt elevtal er plads til andet end skolevirksomhed. Bygningerne indrettes i samarbejde med de kommende brugere af bygningerne ud fra de rammer der sættes omkring budget og lokation. Hver aktivitet (skole, daginstitution, SFO) får nogle lokaler, som er deres alene, mens øvrige arealer deles. Det skal forstås sådan, at de forskellige aktivitets- og fagarealer der kan bruges af flere betegnes som fællesarealer, der også kan anvendes af aktørerne, men skal deles og bruges på forskellige tidspunkter.

2 Der dannes også andre nye bygningsfællesskaber: Der sker en samling af diverse kulturtilbud i Haslev. Solhjem rykker på Lysholm Skole, det samme gør FSU Kilden. Der arbejdes på en optimering/reduktion af arealer til de administrative arbejdspladser. Dette ses ved, at kun det oprindelige og nyistandsatte Rådhus på Frederiksgade 9 bevares. Ejendomsstrategien beskriver ikke organiseringer af de konkrete områder. Der lægges op til strategiske servicemæssige rammer for gennemsnitlige m² til den kommunale serviceproduktion, og at bygningsmassen tilpasses til behovene og de faldende børneantal: Bygningernes udnyttelsesgrad skal op: mindst 65 % af bygningernes m² skal bruges til den primære funktion, fx børn. Bygningernes udnyttelsesgrad i tid skal op, så bygningerne i gennemsnit anvendes minimum 8 timer dagligt 7 dage om ugen. Børnehavebørn: 3,5m² børneareal pr. barn. + Opgradering af udearealerne. Vuggestuebørn: 4,5m² børneareal pr barn. + Opgradering af udearealerne. Skolebørn: 7m² primært areal pr. elev. + Opgradering af udearealerne. Administration: Maksimalt 12 m² netto / 21 m² brutto pr. arbejdsplads. Oversigt over bygningsfællesskaber Haslev Nordskov Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Afdeling Nordskov, Maglegården, Valmuen, Nordskovskolen SFO, Nordlyset SFO. Vibeeng Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Afdeling Vibeeng. Småfolkets bygninger kommer til at rumme børn fra Småfolket samt en del af Regnbuen. Troelstrupgård kommer til at rumme børn fra Troelstrupgård Børnehave og resten af børnene fra Regnbuen. Sofiendal Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Afdeling Sofiendal, Lillebo, Frøen, Pastinakken SFO og Klub Tingvej. Der er i forslaget taget højde for arealer til en evt. overbygningsskole på Midtskolen. Kultur Bygningerne med Haslev Bibliotek, Musikskolen og det nyindkøbte Haslev Seminarium rummer en række kultur- og fritidsaktiviteter. Haslev Seminarium skal rumme et kulturhus samt kulturforeninger. Haslev Bibliotek skal også rumme Haslev Museum. Lysholm Lysholm Skoles bygninger kommer til at rumme Solhjem som står uden bygninger fra 1. oktober FSU Kilden flyttes også til Lysholm. Sundhedscenter Rosenhøj flytter ind på Faxe Sundhedscenter. Dalby Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Afdeling Bavne, Klub Dalby, Dalby Børnehus (Nordstjernen), SFOdin samt Dalby Bibliotek.

3 Faxe Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Afdeling Rollo, Rollingen SFO, Heimdal, Bakkedal Fritidsklub og Dagplejehuset. Der er i forslaget taget højde for arealer til en evt. overbygningsskole på Østskolen. Faxe Ladeplads Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Afdeling Hylleholt, Hyllen SFO, Sømandshjemmet fritidsklub og Mælkevejen. Karise Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Afdeling Karise, Karise Børnehus og Tandhjulet SFO. Rønnede Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Møllevangsskolen, Møllen og klub Møllen. Terslev Skolens bygninger kommer til at rumme børn fra Afdeling Terslev og Terslev Børnehus. Egnede lokaler til alle Der lægges op til en ejendomsstrategi hvor borger-, og medarbejdergrupper skal have egnede fysiske omgivelser ud fra Byrådets beslutninger om kommunens serviceniveau. Målet er herefter, at brugerne får dækket deres behov for arealer ude og inde, fællesskab, aktivitetsrum osv. Der lægges især vægt på gode udearealer og mulighed for aktivitet i hverdagen. Hvis behovet ændres, skal det være muligt at tilpasse arealerne. Faxe Kommune har ca m² bygninger til bl.a. skoler, børneinstitutioner, biblioteker, sportshaller, plejecentre og administration. Ved ny opførelse har bygningerne en samlet værdi på 3,8 4,0 mia. kr. Drift, vedligeholdelse, rengøring, forsikringer mv. koster ca. 75 mio. kr. hvert år. Men selv dette beløb er ikke nok til at modvirke forfald på ejendommene. Et forfald der er opgjort til ca. kr. 85 mio. for at bringe de dårligste bygninger i rimelig stand. Satsning på udearealer Udearealer skal i høj grad tænkes ind i forhold til de aktiviteter der skal foregå inde i bygningerne. De skal også være tilgængelige som sundhedstilbud for hele lokalområdet. Økonomi Drift Der opnås en driftsbesparelse på 12 mio. kr. ved fuld gennemførelse af ejendomsstrategien. Driftsbesparelsen indfases således, at der opnås 6 mio. kr. i 2015, 9 mio. kr. i 2016 og 12 mio. kr. årligt i 2017 og fremefter. Lejeudgiften til daginstitutionen Frøen er ikke medregnet i denne besparelse (over 1 mio. kr. årligt). Anlæg Til gennemførelsen af ejendomsstrategien er der beregnet ombygningsudgifter, flytteudgifter samt investeringer i udearealer som samlet er skønnet til 45 mio. kr. som er afsat i 2015.

4 Salg/nedrivning De bygninger som rømmes og som kommunen ikke har ønske om at beholde sættes til salg og hvis de ikke efter en passende tid er solgt, rives de ned. Til denne opgave er der afsat 3 mio. kr. i 2015, 5 mio. kr. i 2016 og 2 mio. kr. i Udover de bygninger som rømmes jf. ejendomsstrategien er der også en række bygninger, som i budgettet foreslås afhændet/solgt/nedrevet fordi de ikke længere tjener et tilstrækkeligt kommunalt formål. Det drejer sig om følgende ejendomme: Svalebæk Skole, SFO Svalen, Bråby skole, Grøndalsskolen, Terslev juniorklub, Førslev Børnehus, Terslev Lokalcenter, Lokalhus Svalebæk, Gl. vandtårn og offentligt toilet Torvet 23. Indtægter fra salg af ejendomme er ikke regnet med i budgettet. Udviklingstendenser Ejendomme Center for Ejendomme skal udarbejde og vedligeholde et overblik over alle de kommunale bygninger, antal brugere (fx børn og ansatte) samt byrådets beslutninger om arealer og indretningskrav til forskellige aktiviteter. Således at man til enhver tid kan foreslå passende løsninger på ændrede behov hos institutioner og afdelinger - dette gælder også ældreområdet. Udvikling i andre kommuner KL har igangsat et arbejde med at indsamle sammenlignelige data for kommunernes ejendomsdrift og lave benchmarking på de bedste og billigste løsninger. Tilpasning til befolkningsudviklingen Bevarelse af bygningernes værdi Byrådet har vedtaget en målsætning om, at vedligeholdelsen af den kommunale bygningsmasse - som minimum skal sikre bevarelse af bygningernes værdi. Kommunale bygninger skal opføres og vedligeholdes med henblik på sunde og

5 sikre miljøer. Byrådet har endvidere besluttet, at nybyggerier skal opføres således, at der sikres et lavt energiforbrug (min. kl. 1 byggeri jf. bygningsreglement) og der skal arbejdes mod CO2 neutralt byggeri. Der skal ske en forebyggende vedligeholdelse, hvor der gribes ind på et så tidligt tidspunkt, at der ikke sker skader på bygningerne, der senere medfører store genopretningsomkostninger. En nylig gennemgang af bygningerne har vist, at der er et vedligeholdelsesmæssigt efterslæb på 85 mio. kr. Der er derfor ikke balance mellem den økonomi der er til at vedligeholde bygningerne og det antal bygninger kommunen har. Der skal fortsat være fokus på handicaptilgængelig adgang til kommunens bygninger både ved nybyggeri og ved ombygningsarbejder. Gennemførelsen via inddragelse Inddragelse sker i fire spor: MED-systemet, arbejdsmiljøgrupperne, brugerbestyrelser og en sammensat gruppe med deltagere fra dem der flytter sammen samt repræsentant fra elever og fritidsbrugere. Den faktiske inddragelsesproces planlægges sammen med berørte centerchefer. Bygningerne indrettes sammen med dem der skal bruge dem! De fire spor: Hver arbejdsplads inddrages Først informeres lederen så vedkommende er bekendt med de forandringer der kommer, så denne kan støtte medarbejderne bedst muligt gennem forandringsprocesserne. Herefter informeres medarbejderne på alle berørte arbejdspladser på den måde som man sædvanligvis gør det. Det kunne fx være personalemøde med leder og evt. direktør/centerchef. Det kan også være informationskanaler hvor den lokale leder, som kender medarbejderne, redegør for beslutningerne, konsekvenserne samt den kommende proces det afhænger af den enkelte arbejdsplads muligheder og sædvaner. I forlængelse heraf inddrages brugerbestyrelserne og evt. andre relevante brugerrepræsentanter. De formelle kanaler i de fire spor aktiveres.

6 Afstemning af forventning og økonomi I et politisk system som en kommune, er det politikerne, som sætter rammerne for serviceniveau mv. Den endelige beslutningskompetence ligger altid i byrådet. Det væsentlige i denne sammenhæng er, hvordan beslutninger efterfølgende gennemføres. I Ejendomsstrategien sikres ejerskab og forventningsafstemning gennem inddragelse af lederne, MED systemet og brugerbestyrelser mv. Sammen opnås de bedste løsninger/resultater på det lange sigt! Tid til processen Projektet igangsættes umiddelbart efter politisk vedtagelse. Processen starter med lederinformation og information til alle berørte arbejdspladser. Direktionen er projektejer. Projektet gennemføres så hurtigt som muligt, men med den nødvendige inddragelsesproces. En tidsplan kunne være inddragelse frem til marts 2015, herefter projektering, udbud og kontrahering bygningsmæssige ændringer i sommerferien. Konkret tidplan udarbejdes og godkendes administrativt og politisk. Såfremt institutioner sammenlægges mv. vil der ske konkret høring af de berørte institutioner/bestyrelser med efterfølgende konkret politisk behandling. Overordnet tidsplan Politiske behandlinger september/oktober Politisk behandling af budgettet 9. oktober 2014 Konkret inddragelse af berørte institutioner/skoler/bestyrelser mv som beskrevet i de 4 spor, i perioden medio oktober til medio februar Hvor skitseprojektering af ombygninger og tilpasninger sker i tæt samarbejde med de 4 spor. Politisk behandling af flytninger og sammenlægninger mv. af institutioner og andre bygningsbrugere inkl. høring februar 2015 april Udbud, endelig detailprojektering, aftale indgåelse med entreprenører, marts maj Udførelsesperiode maj 2015 ultimo 2015 Koordination og gennemførelse Center for Ejendomme (projektleder) inddrager relevante centeradministrationer som stiller projektressourcer til rådighed. Projektledelsen samler input fra de 4 spor og udarbejder endelige projekter. Projekter med detaljerede tidsplaner forelægges til endelig godkendelse.

Budgetforlig 2014-17 Ejendomsstrategi

Budgetforlig 2014-17 Ejendomsstrategi Ejendomsstrategi Budgetforlig 2014-17 Ejendomsstrategi Forligsparterne er enige om at der i de kommende år skal satses på en kvalitativ optimering af den kommunale bygningsmasse ved en uændret økonomi

Læs mere

Institutionsoversigt oplistet efter katgori og adresse

Institutionsoversigt oplistet efter katgori og adresse Institutionsoversigt oplistet efter katgori og adresse Dato: 22.08.2013 Udgave 4,0 kategori Inst.navn Adresse postnr Bemærkninger 1 Bavneskolen + SFO Bavnestræde 36 4690 1 SFOdin Bavneskolen Bavnestræde

Læs mere

Ejendomsstrategien Organisering Optimering af drift og arealer

Ejendomsstrategien Organisering Optimering af drift og arealer Ejendomsstrategien Organisering Optimering af drift og arealer Indfriet økonomisk potentiale Samlet er der sparet 24 mio. kr. (akkumuleret årligt) i perioden 2012-2015 i Faxe Kommunes ejendomscenter. (yderligere

Læs mere

Høringssvar 8.april 2015. Indledning

Høringssvar 8.april 2015. Indledning Høringssvar 8.april 2015 Indledning Det er generelt positivt, at man i kommunen går ind og kigger på, om der er overflødige eller nedrivningsegnede bygninger i kommunens eje. Det må både reducere omkostninger

Læs mere

Budgetmappe. h til 1. b

Budgetmappe. h til 1. b Budget 2015 Budget 2013-2016 Bind 2 - bemærkninger Budgetmappe l i ng d n a h e til 1. b n o i s r e V Indhold Drift 3 Teknik- og Miljøudvalget 3 Uddannelsesudvalget 22 Børn- og Familieudvalget 40 Erhverv-

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 20-11-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-323-18 Bilag 3 oversigt over modellerne Model 1 Haslev by Ombygning i Frøen Tilbygning og ombygning af Frøen samt forbedring af den

Læs mere

Demografiudvikling for det samlede dagtilbudsområde 2018 til 2025

Demografiudvikling for det samlede dagtilbudsområde 2018 til 2025 Dato 08-02-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-1-18 Demografiudvikling for det samlede dagtilbudsområde 2018 til 2025 I dette bilag præsenteres demografiudviklingen for de 0 6 årige fra 2018 og frem til 2025.

Læs mere

Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi

Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi 7. april. 2015 Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi MED udvalget har på sit møde den 7. april behandlet oplæg til ejendomsstrategi i høring og har følgende kommentarer. Vi finder, at det på mange måder

Læs mere

Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi

Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi 13.04. 2015 Høringssvar vedrørende ejendomsstrategi Skolebestyrelsen ved Midtskolen har på sit møde 26. marts behandlet oplæg til ejendomsstrategi i høring og har følgende kommentarer. Resumé Der har givetvis

Læs mere

Revideret Forslag til ejendomsstrategi

Revideret Forslag til ejendomsstrategi Revideret Forslag til ejendomsstrategi Bruger Økonomi Bygning 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Baggrund og udfordringer... 4 Vision... 6 Mission... 6 Mål... 6 Hvor skal vi hen?...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. - Det i øvrigt er fastsat som et krav i forbindelse med anlægsbevillingen

Indholdsfortegnelse. - Det i øvrigt er fastsat som et krav i forbindelse med anlægsbevillingen Anlægshæfte 2018 Indholdsfortegnelse Der skal aflægges særskilt anlægsregnskab til politisk godkendelse uafhængig af årsregnskabet såfremt et af nedenstående kriterier er opfyldt: - Bruttoudgifter/indtægter

Læs mere

Frederikshavn Arealoptimering i stor skala

Frederikshavn Arealoptimering i stor skala Frederikshavn Arealoptimering i stor skala Lær noget om: Data Strategi Samarbejde Opbakning Casen viser, hvordan Resultater og mål: Den samlede kommunale bygningsmasse inkl. arealer i selvejende institutioner

Læs mere

Dansk Miljørådgivning A/S

Dansk Miljørådgivning A/S Dansk Miljørådgivning A/S Faxe Kommune Frederiksgade 9 4640 Haslev Sagsnr.: Dato: 2018-0256-14 11. juni 2019 Radonmåling af skoler og institutioner i Faxe kommune Baggrund Faxe Kommune har igangsat radonscreening

Læs mere

Det skønnes, at der ved en centralisering i de beskrevne opgaver vil kunne opnås besparelser allerede i 2012 på følgende områder:

Det skønnes, at der ved en centralisering i de beskrevne opgaver vil kunne opnås besparelser allerede i 2012 på følgende områder: Arbejdsnotat til budget 2012-beregningen for Center for Ejendomme Til budget 2012-forhandlingerne blev TMU-R-04 udarbejdet. Reduktionsforslaget blev uden ændringer en del af det vedtagne budget, som blev

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

- Velkommen til den nye folkeskole

- Velkommen til den nye folkeskole - Velkommen til den nye folkeskole Velkommen - til den nye skole I august 2014 træder den nye folkeskolereform i kraft. Det betyder, at Faxe Kommunes elever vil møde en ny og forandret skole, når de møder

Læs mere

KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE

KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2016 DEBATMØDE 12/ STRATEGISK EJENDOMS- ADMINISTRATION I KOMMUNERNE KØF 2016; Debatmøde Strategisk ejendomsadministration i kommunerne KORAs benchmarking af kommunal ejendomsadministration

Læs mere

Bilag 2: Ansøgte beløb til overførsel - anlæg

Bilag 2: Ansøgte beløb til overførsel - anlæg Bilag 2: Ansøgte beløb overførsel - anlæg pr Alle udvalg 151.308 92.352 58.955 50.321 8.822-188 01 Teknik miljø 25.146 25.139 7-214 319-98 010010 Prram bygningsvedligeholdelse (2009 38 30 8 x 8 010050

Læs mere

Byrådet fik i november 2017 en status på ejendomsstrategien. Referat og bilag kan ses på faxekommune.dk/sag/byraadet referat

Byrådet fik i november 2017 en status på ejendomsstrategien. Referat og bilag kan ses på faxekommune.dk/sag/byraadet referat Foretaget af Center for Ejendomme i april - juli 2018 1 Dette er en evalueringsrapport fra Center for Ejendomme. Øverste del af hver side udgør det dias-show, der er præsenteret for direktionen og hovedudvalget.

Læs mere

Vil du være med til at udvikle Rønnede?

Vil du være med til at udvikle Rønnede? Rønnede? Mandag d. 24. oktober 2016, kl. 18.30-21.30 Møllevangskolen Lokale 117, Gl. Storrum I, Afsnit G Eskilstrupvej 3, Kongsted, 4683 Rønnede Dialogmødet er en del af projektet På Forkant, hvor borgerne

Læs mere

Korrigeret budget incl. Overførsler fra 2011 til. overførsler. Område =2-6

Korrigeret budget incl. Overførsler fra 2011 til. overførsler. Område =2-6 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budgetopfølgning

Læs mere

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget. Område =2-6 Jordforsyning Fritidsområder - kolonihaver

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget. Område =2-6 Jordforsyning Fritidsområder - kolonihaver Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget 31.03.2012 Økonomiudvalget Center for

Læs mere

Bilag 1. Introduktion til dagtilbudsområdet

Bilag 1. Introduktion til dagtilbudsområdet Bilag 1 Introduktion til dagtilbudsområdet Dato 10-12-2013 j./sagsnr. 28.03.00-A00-3-13 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Dette notat beskriver dagtilbudsområdet samt de aktuelle sager, udfordringer

Læs mere

FAXE KOMM NE. Anlæg 2017

FAXE KOMM NE. Anlæg 2017 FAXE KOMM NE Anlæg 2017 Indholdsfortegnelse Der skal aflægges særskilt anlægsregnskab til politisk godkendelse uafhængig af årsregnskabet såfremt et af nedenstående kriterier er opfyldt: - Bruttoudgifter/indtægter

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

UDKAST Center for Voksenstøtte og Rehabilitering. Handleplan: Plan for botilbud

UDKAST Center for Voksenstøtte og Rehabilitering. Handleplan: Plan for botilbud UDKAST Center for Voksenstøtte og Rehabilitering Handleplan: Plan for botilbud Indledning I 2018 har Social og Sundhedsudvalget været igennem en proces med udarbejdelse af en Handicap- og psykiatripolitik

Læs mere

Facilitetsudviklingsplan oversigt idræt & fritid november 2018

Facilitetsudviklingsplan oversigt idræt & fritid november 2018 Nr. Røde udfordringer Beskrivelse Anlægspris Driftsomkostninger Bemærkninger (anslået) (anslået) R1 Rønnede: Renovering af 400 meter løbebane. 260.000 kr. 2.000 kr. Skolen skal bruge banen i forbindelse

Læs mere

Korrigeret budget incl. Overførsler fra 2011 til. overførsler. Område 1 2 3 4 5 6 7 8=2-7

Korrigeret budget incl. Overførsler fra 2011 til. overførsler. Område 1 2 3 4 5 6 7 8=2-7 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budgetopfølgning

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.:

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Overgangsordning ved ændring fra 4 til 3 skoledistrikter Til: Byrådet Dato: 25. august 2011 Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: 10-22281 Overgangsordning

Læs mere

Center for Ejendomme - Forbrugsprocenter ult. måned 2015

Center for Ejendomme - Forbrugsprocenter ult. måned 2015 Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 26.09.2016 Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby 1. Resume Målgruppen på døgntilbuddet på Bøgholt

Læs mere

Implementering af budget

Implementering af budget Implementering af budget 2017-2020 Sager markeret med grøn kræver ikke yderligere politisk behandling. Sager markeret med gul behandles på dagens udvalgsmøde. Sager markeret med rød behandles på et senere

Læs mere

Indholdsfortegnelse. - Det i øvrigt er fastsat som et krav i forbindelse med anlægsbevillingen

Indholdsfortegnelse. - Det i øvrigt er fastsat som et krav i forbindelse med anlægsbevillingen Anlæg 2015 Indholdsfortegnelse Der skal aflægges særskilt anlægsregnskab til politisk godkendelse uafhængig af årsregnskabet såfremt et af nedenstående kriterier er opfyldt: - Bruttoudgifter/indtægter

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende.

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende. I indstillingen Udvidelse af Skødstrup Skole samt reetablering af klub vedtaget af byrådet d. 24. september 2014, fremgår det, at Børn og Unge i forbindelse med budgetlægningen for Budget 2016 fremsender

Læs mere

Administrativ opfølgning på budgetaftalen (version )

Administrativ opfølgning på budgetaftalen (version ) Administrativ opfølgning på budgetaftalen 2016-2019 (version 19.05.2016) Indsats Ansvar Opfølgning/kommentarer Status - maj 2016 Erhverv og Turisme Center for Ejendomme Kulturstrøg Prisme De Hvide Dronninger

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Faxe kommunes bygninger optimering af kommunens bygningsarealer mulighedsanalyse område BAVNE / dalby samling af skolernes overbygning

Faxe kommunes bygninger optimering af kommunens bygningsarealer mulighedsanalyse område BAVNE / dalby samling af skolernes overbygning - Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Rådhusgate 26 0151 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no Faxe kommunes bygninger optimering

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Blicherskolen skoleudviklingsplan 2016... 3 Østervangsskolen skoleudviklingsplan

Læs mere

Det samlede børn og ungeområde, 0-30 år, Faxe Kommune. Forår 2015. Skoler

Det samlede børn og ungeområde, 0-30 år, Faxe Kommune. Forår 2015. Skoler Skoler Center for Børn & Undervisning Centerchef Jens Zachariasen: jerha@faxekommune.dk Vestskolen: skoleleder Sigurd Brønnum: sgb@faxekommune.dk Nordskov: Afd. skoleleder: Rene Jørgensen: rejo@faxekommune.dk

Læs mere

Favrskov To arealoptimeringsprojekter med afsæt i data

Favrskov To arealoptimeringsprojekter med afsæt i data Favrskov To arealoptimeringsprojekter med afsæt i data Lær noget om: Data Opbakning Samarbejde Brugerind dragelse Casen viser, hvordan Favrskov Kommune gennemførte arealoptimeringsprojekter i to lokalsamfund

Læs mere

Greve Kommune. Ejendomsstrategi. De kloge m2. Bruger. Bygning. Økonomi. Greve Kommune. Greve Kommune

Greve Kommune. Ejendomsstrategi. De kloge m2. Bruger. Bygning. Økonomi. Greve Kommune. Greve Kommune Ejendomsstrategi 2 De kloge m2 Bruger Bygning Økonomi Indhold Ejendomsstrategi er udgivet af: Center for Teknik & Miljø Vedtaget af Greve Byråd den 23. marts 2015 For henvendelse vedrørende strategien:

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen 1/6

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen 1/6 Tillægsdagsorden Dato: 01-12-2015 15:00:00 Udvalg: Socialudvalget Sted: Konferencesalen 1/6 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 145 Ombygning af Bjertrupvej 1 og Korsvejen 45 til midlertidige

Læs mere

Faxe kommunes bygninger optimering af kommunens bygningsarealer mulighedsanalyse område BAVNE / dalby

Faxe kommunes bygninger optimering af kommunens bygningsarealer mulighedsanalyse område BAVNE / dalby - Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Rådhusgate 26 0151 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no Faxe kommunes bygninger optimering

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 25. september 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti. Aftalen er bilag til budgetaftale 2019-2022. I forbindelse

Læs mere

Erhvervs- & Direktionssekretariatet

Erhvervs- & Direktionssekretariatet Erhvervs- & Direktionssekretariatet Administrativ opfølgning på budgetaftalen 2015-2019 Indsats Ansvar Opfølgning/kommentarer Status - maj 2015 Bosætningsstrategi Direktionen Der er afsat 500.000 kr. til

Læs mere

Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision

Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision I Egedal skal kommunens ejendomme danne en fleksibel, multifunktionel og bæredygtig ramme omkring kerneopgaver som læring, omsorg, pleje, sundhed, fritidsaktiviteter,

Læs mere

Energi i Egedal de kommunale ejendomme

Energi i Egedal de kommunale ejendomme Energi i Egedal de kommunale ejendomme Status på arbejdet med energi i egne bygninger 2013 2020 Mål for Egedal Kommune Egedal Kommune har som mål at reducere energiforbruget og CO2-udslippet i egne bygninger

Læs mere

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget Udviklingsaftale Økonomiudvalget 1 Området Området Administration omfatter for hovedpartens vedkommende, udgifter til den centrale administration og planlægningsvirksomhed. Herudover afholdes udgifter

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 5. oktober 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti. Aftalen er bilag til budgetaftale 2019-2022. I forbindelse

Læs mere

Proces og rammer BUDGET

Proces og rammer BUDGET Proces og rammer BUDGET 2016 Budgetlægning 2016-2019 Indledning Kommunalbestyrelsen vedtog den 27. januar 2015 Tidsplan og proces for budget 2016. Processen er struktureret omkring 3 spor Spor 1 Struktur

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG REDUKTION Lb. Nr. BFU-OM-01 Tildelingsmodel til Dagplejen Udvalg: Børne- og Familieudvalget Område: Dagtilbud, dagplejen Funktion: 5.25.11 Dagplejen bliver i dag tildelt ressourcer med udgangspunkt i en

Læs mere

Fælles afsæt fælles udvikling

Fælles afsæt fælles udvikling Projektplan Fælles afsæt fælles udvikling - Strategisk udviklingsproces på skole og dagtilbudsområdet Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Bilag 3 - Notat med modeller Center for Børn & Undervisning har på baggrund af et møde torsdag den 19. november 2015 mellem Uddannelsesudvalget, borgmester og gruppeformænd

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

Q&A for Kreative Læringsmiljøer

Q&A for Kreative Læringsmiljøer Q&A for Kreative Læringsmiljøer Spørgsmål Svar Tidsperspektiv Er der penge nok til at gennemføre det hele? Hvornår besluttes det, hvilke scenarier der arbejdes videre med? Hvad er principprogrammet? Hvornår

Læs mere

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne:

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne: Beslutningen Budget 2013 indeholder en beslutning om, at: Administrationsbygningerne i Aakirkeby, på Østre Ringvej i Rønne, og i Nyker udfases som kommunale arbejdspladser. Nexø Rådhus fastholdes som administrationsbygning

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

Oplæg til Ejendomspolitik

Oplæg til Ejendomspolitik Oplæg til Ejendomspolitik Kommunale ejendomme Katalysator for mulighederne gennem intensiveret anvendelse August 2015 1 /12 Eksempler på kommunale Ejendomspolitik / Ejendomsstrategi Fælles er typisk samme

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder. Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017

Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder. Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017 Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017 Opgaven Analyse af mulighederne for renovering, opdatering, nybyggeri og modernisering af Skolecenter Jetsmark

Læs mere

Velkommen til undersøgelse af kommunernes budgetlægningsproces

Velkommen til undersøgelse af kommunernes budgetlægningsproces Page 1 of 14 RSET-JFNJ-GY36 Velkommen til undersøgelse af kommunernes budgetlægningsproces Budgetlægningen er et centralt element i kommunernes økonomistyring. KREVI ønsker med denne undersøgelse at kortlægge

Læs mere

Behandles i Økonomiudvalg december 2014.

Behandles i Økonomiudvalg december 2014. NOTAT Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 Opfølgning på Forlig om budgettet for Allerød 2015-2018 Som opfølgning på forligspartiernes budgetforlig 2015 2018 har Borgmesteren anmodet

Læs mere

Med denne sag præsenteres Uddannelsesudvalget for modeller til beslutning om organiseringen af klubområdet i Faxe Kommune.

Med denne sag præsenteres Uddannelsesudvalget for modeller til beslutning om organiseringen af klubområdet i Faxe Kommune. 22. Forslag til ændring af Faxe Kommunes klubstruktur Sagsnr: 17.00.00-A00-1-17 Sagsansvarlig: Simon Bjerrum Sagsfremstilling Med denne sag præsenteres for modeller til beslutning om organiseringen af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Faxe kommunes bygninger optimering af kommunens bygningsarealer mulighedsanalyse område Nordskov / haslev

Faxe kommunes bygninger optimering af kommunens bygningsarealer mulighedsanalyse område Nordskov / haslev - Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Rådhusgate 26 0151 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no Faxe kommunes bygninger optimering

Læs mere

Faxe kommunes bygninger optimering af kommunens bygningsarealer mulighedsanalyse område ROLLO / faxe samling af skolernes overbygning

Faxe kommunes bygninger optimering af kommunens bygningsarealer mulighedsanalyse område ROLLO / faxe samling af skolernes overbygning - Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Rådhusgate 26 0151 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no Faxe kommunes bygninger optimering

Læs mere

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

103 Forsikring, beredskab og bygninger

103 Forsikring, beredskab og bygninger 103 Forsikring, beredskab og bygninger OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Forsikringer Risikostyring Arbejdsskadeerstatninger AES Beredskab Bygningsvedligeholdelse Faste ejendomme, ejendomsadministration beboelsesejendomme

Læs mere

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP)

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Dato 12-10-2012 Rev. 7-12-2012 1. Baggrund Baggrund Styregruppen Der har fra politisk side været ønske om et større fokus på energibesparelser i Svendborg kommune.

Læs mere

Direktionens forslag til overførsler fra 2015 til Drift (til politisk behandling)

Direktionens forslag til overførsler fra 2015 til Drift (til politisk behandling) Direktionens forslag til overførsler - Drift (til politisk behandling) Budgetansvarsområde sadgang efter - 01 Teknik og miljøudvalget 8.547 1.443 964 6.140 3.162 0 0 0 964 0 060 Center for Plan & Miljø

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m²

Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Center for Kommunale Ejendomme 13. maj 2014 Politik for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Slagelse Kommune ønsker med sin

Læs mere

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune Risikostyringspolitik (Bygnings- og tingsskade) for Århus Kommune Århus Kommune Juridisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Juridisk Kontor juni 2005 Indhold Indhold... 2 1. Formål... 2 1.1. Sikring frem

Læs mere

Projekt Fællesskabets Hus i Ry. Organisering og overordnet tidsplan vedrørende nyt plejecenter i Ry

Projekt Fællesskabets Hus i Ry. Organisering og overordnet tidsplan vedrørende nyt plejecenter i Ry Projekt Fællesskabets Hus i Ry Organisering og overordnet tidsplan vedrørende nyt plejecenter i Ry Byggeri af nyt plejecenter i Ry - delprojekter Byggeri af nyt plejecenter i Ry Byggeprogram Udbud Valg

Læs mere

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE Baggrund Gode forbindelser til arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, skoler, kultur mv. er grundlæggende elementer til at skabe gode og attraktive

Læs mere

Skolestruktur i Struer by Forskellige scenarier. Fremlagt på byrådets budgetseminar august 2015

Skolestruktur i Struer by Forskellige scenarier. Fremlagt på byrådets budgetseminar august 2015 Forskellige scenarier Fremlagt på byrådets budgetseminar 20.-21. august 2015 2 3 4 5 Overslag på ny skole i Struer Kommune Vurderingsgrundlag: Skolestørrelse pr. elev er beregnet ud fra Bremdal Skole,

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Område =2-7

Korrigeret budget incl. overførsler. Område =2-7 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budgetopfølgning

Læs mere

Budget Budgetforlig

Budget Budgetforlig Budget 2015-2018 - Budgetforlig (Finansielle poster i årets priser, drift og a Mio. kr. 2015 2016 2017 2018 2015 2016 2017 2018 2015 2016 2017 2018 Finansiering Skatter 1.508,6 1.521,8 1.549,4 1.569,0

Læs mere

Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien

Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien Indledning Målet med handlingsplanen er at oversætte ejendomsstrategiens visioner, mål og strategier til konkrete handlinger. Denne handlingsplan

Læs mere

I alt Resume: Etablering/udbygning af 3 dagtilbud for 4-Kløveren, Gudme Børnehave og Humlebien.

I alt Resume: Etablering/udbygning af 3 dagtilbud for 4-Kløveren, Gudme Børnehave og Humlebien. Dagtilbudsområde: 4-Kløveren x 3.000 2.500 Gudme Børnehave x 855 1.912 12.752 0 Nyt dagtilbud/humlebien x 4.160 21.071 7.272 medfinansiering x -10.000-16.100 0 I alt -1.985 9.383 20.024 0 + = udgift, -

Læs mere

NOTAT. Politiske pejlemærker. Effekt. Mål. Dialog

NOTAT. Politiske pejlemærker. Effekt. Mål. Dialog Dialogbaseret styringsmodel 2018-2021 Formålet med den dialogbaserede styringsmodel, som blev godkendt i 2015 er, at styringen med afsæt i modellen skal være et værdifuldt redskab for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Budget 2015-2018. Renter 17.3 16.7 15.9 15.2 Pris- og lønstigninger vedrørende drift og anlæg 37.5 75.3 113.5

Budget 2015-2018. Renter 17.3 16.7 15.9 15.2 Pris- og lønstigninger vedrørende drift og anlæg 37.5 75.3 113.5 Budget 2015-2018 (Finansielle poster i årets priser, drift og anlæg i 2015 pris- og lønniveau) Mio. kr. 2015 2016 2017 2018 Finansiering Skatter 1,508.6 1,521.8 1,549.4 1,569.0 Tilskud og udligning 586.0

Læs mere

Bilag 2A Anlægsplan alle forslag Eksisterende projekt med ny periode eller beløb ift. anlægsplan fra vedtaget budget 2012

Bilag 2A Anlægsplan alle forslag Eksisterende projekt med ny periode eller beløb ift. anlægsplan fra vedtaget budget 2012 Bilag 2A Anlægsplan 2013-2019 - alle forslag Eksisterende projekt med ny periode eller beløb ift. anlægsplan fra vedtaget budget 2012 Nyt projekt ift. anlægsplan fra vedtaget budget 2012 Uændret projekt

Læs mere

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Havkærparken og Bøgeskovgård 1. Resume Ombygningen af dagtilbuddet Havkærparken i Tilst samt ombygningen

Læs mere

Den 1. januar 2007 overtog kommunerne det tilsyn med børne- og ungeinstitutioner, som tidligere blev udført af amterne.

Den 1. januar 2007 overtog kommunerne det tilsyn med børne- og ungeinstitutioner, som tidligere blev udført af amterne. Januar 2012 Tilsyn med opholdssteder mm. i Faxe kommune - rapport for 2011 Den 1. januar 2007 overtog kommunerne det tilsyn med børne- og ungeinstitutioner, som tidligere blev udført af amterne. For en

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. november 2013 Aktivitetslokaler til borgere med udviklingshæmning Forslag om opførelse af integrerede aktivitetslokaler

Læs mere

Skolens samlede budgettildeling

Skolens samlede budgettildeling Skolens samlede budgettildeling Skole Afdeling Undervisning Ledelse og adm. Øvrig drift Samlet SFO Specialkl. Samlet budget til skolen almenundervisning B19's andel af skoleåret 2019/20 65.150.000 Bavneskolen

Læs mere

Skolens samlede budgettildeling

Skolens samlede budgettildeling Skolens samlede budgettildeling Skole Afdeling Undervisning Ledelse og adm. Øvrig drift Samlet SFO Specialkl. Samlet budget til skolen almenundervisning B19's andel af skoleåret 2019/20 65.150.000 Bavneskolen

Læs mere

JK JUNI. Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET. Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften

JK JUNI. Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET. Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften JK JUNI Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften Man. 15. Svømmehalstur til Køge (FK/JK) Vi mødes i Klubben kl. 14.45 (kontakt

Læs mere

Kultur- og fritidsvaneundersøgelsen i Faxe Kommune Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Bjarne Ibsen

Kultur- og fritidsvaneundersøgelsen i Faxe Kommune Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Bjarne Ibsen Kultur- og fritidsvaneundersøgelsen i Faxe Kommune 2018 Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Bjarne Ibsen To undersøgelser 4. 9. klasse elevers deltagelse i idrætsaktiviteter,

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere