Økonomi- og Planudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomi- og Planudvalget"

Transkript

1 Økonomi- og Planudvalget kl. 16:30 i Biblioteket Medlemmer: Til stede: Bo Johansen (V) Hans Barlach (C) Henrik Gliese Pedersen (B) Jakob Thune (A) Jørgen Kristiansen (V) Kai O. Svensson (F) René Milo (V) Ikke til stede:

2 kl. 16:30 i Biblioteket Side 21 Indholdsfortegnelse 11. Budgetopfølgning 4/ egne konti Låneoptagelse for bevilling Proces for udarbejdelsen af Vision Uansøgt afsked Påtænkt afskedigelse af en tjenestemand ved skolevæsenet på grund af svagelighed Påtænkt afskedigelse af en tjenestemand ved skolevæsenet på grund af svagelighed Dispensation fra pligtig afgangsalder for en tjenestemand i 2 måneder Lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse søger om tilladelse til at benytte s byvåben Sager fra Børne- og Ungeudvalget Forældrebetaling - SFO ordninger på specialområdet Klubstruktur Madordninger i dagtilbud KFIs Virksomhedsplan Midtvejsstatus Udmøntning af 2,5 mio. kr. besparelse på Børne- og Ungeområdet Sager fra Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Godkendelse af vedtægter for Udviklingspark Øresund Sager fra Kultur- og Fritidsudvalget Forpagtningskontrakt for Cafeteria/restaurant Langsiden - Greve Idrætscenter Selvforvaltningsaftaler for de selvejende haller Karlslundehallerne og Tunehallerne Sager fra Teknik- og Miljøudvalget Fortætning af parcelhusområder - den videre planlægning Forslag til lokalplan og kommuneplantillæg for renovering af Ræveholmcenter Forslag til lokalplan nr for Byagerlunden og Tillæg nr. 4 til Kommuneplan Indsigelser Forslag til lokalplan for Holmeagergården, Greve Midtby til offentlig fremlæggelse Bevarende lokalplan for Mosede Landsby - Indsigelser og vedtagelse Kabellægning af Strandvejen Slutregnskab Hundige Havn Helhedsplan Slutregnskab - Udvidelse af Køge Bugt Motorvejen støjbeskyttelse Slutregnskab rammebeløb til veje Slutregnskab - Trafiksikkerhed Fremtidig drift af offentlige veje, stier og grønne områder Sager fra Børne- og Ungeudvalget og Social- og Sundhedsudvalget Etablering af genoptræningsenhed - placering Sager fælles fra alle udvalg Budgetopfølgning 4/ samlet for alle udvalg Anlægsrapport Bedre udnyttelse af kommunens lokalekapacitet - Bemærkning til budget Direktionens Strategiplan Kommuneplan- og agenda 21 strategi - Endelig vedtagelse... 93

3 kl. 16:30 i Biblioteket Side Budgetopfølgning 4/ egne konti Sagsnr.: Dok.nr: Baggrund Direktionen fremlægger Budgetopfølgning 4/2007 (BO4) opgjort pr. 31. oktober 2007 til udvalgenes behandling. Budgetopfølgning 4 lægger vægt på at beskrive udsving i s økonomi i forhold til det budgetlagte. Det overordnede mål med budgetstyringen er, at det fastlagte budget og servicerammen vedr. driftsområdet skal holdes. Det vil sige, at der skal findes kompenserende besparelser på eget område ved konstatering af merforbrug. Budgetopfølgningen har fokus på overholdelse af det korrigerede budget, der er udtryk for Byrådets beslutninger. Endvidere er der fokus på overholdelse af det oprindelige budget i forhold til overholdelse af servicerammen samt de økonomiske rammer, der har været ved budgetvedtagelsen for Beslutningsgrundlag Det oprindelige nettodriftsbudget for 2007 er på ,9 mio. kr. ekskl. forsyningsvirksomheden. Resultatet af den ordinære driftsvirksomhed var i det oprindelige budget et underskud på -8,65 mio. kr. Herudover er der givet tillægsbevillinger på i alt -9,56 mio. kr. siden vedtagelsen af Budget Afvigelserne ved Budgetopfølgning 4/2007 er et merforbrug på driftsområdet på -8,70 mio. kr. og modgående foranstaltninger på 3,45 mio. kr., i alt en merudgift på -5,25 mio. kr. Der forventes overførsler fra 2007 til 2008 på i alt 31,23 mio. kr., hvilket er 8,07 mio. kr. større end overførslerne fra 2006 til 2007, hvilket medfører en forbedring af driftsresultatet. Det forventede regnskab for den ordinære driftsvirksomhed er på nuværende tidspunkt en merudgift på - 15,39 mio. kr., hvilket er en forværring i forhold til det oprindelige budget på -6,74 mio. kr. i mio. kr. Oprindeligt ordinært driftsresultat -8,65 Overførsler fra 2006 til ,16 Tillægsbevillinger frem til 31/ ,56 Korrigeret budget pr. 31/10-07 ordinært driftsresultatet -41,37 Forventede overførsler fra 2007 til ,23 Afvigelser ved BO4-5,25 Forventet regnskab -15,39 Forværring i forhold til oprindeligt budget -6,74 Ses der isoleret på overholdelse af servicerammen, er der ved Budgetopfølgning 4/2007 et merforbrug på - 5,55 mio. kr. og modgående foranstaltninger på 3,45 mio. kr. Det svarer til et ufinansieret merforbrug på servicerammen på -2,1 mio. kr. Hertil kommer tidligere givne tillægsbevillinger på -9 mio. kr., i alt -11,1 mio. kr. Alle overførsler mellem årene ligger inden for servicerammen, hvilket betyder, at resultatet på servicerammen forbedres med 8,07 mio. kr., så det forventes at blive -3,03 mio. kr. Heraf udgør tillægsbevillinger til medfinansiering af sundhedsområdet -8 mio. kr. ved BO1 og forslag om tillægsbevilling ved BO4-3,6 mio. kr. Da merudgiften på Sundhedsområdet ikke indregnes i serviceudgifterne, er servicerammen dermed overholdt.

4 kl. 16:30 i Biblioteket Side 23 i mio. kr. Oprindeligt budget på servicerammen ,16 Overførsler fra 2006 til 2007 på servicerammen -23,16 Tillægsbevillinger frem til 31/10-07 på servicerammen -9,00 Korrigeret budget 31/10-07 på servicerammen ,32 Forventede overførsler fra 2007 til 2008 på servicerammen 31,23 Afvigelser ved BO4 på servicerammen -2,10 Forventet regnskab på servicerammen ,19 Forværring i forhold til oprindeligt budget -3,03 Fradrag i servicerammen vedr. Medfinansiering af sundhedsvæsen 11,60 Konsekvenser Hvis Budgetopfølgning 4/2007 godkendes, indarbejdes de forventede afvigelser i form af både mer- og mindreforbrug i Budget 2007 samt overslagsårene , og de modgående foranstaltninger igangsættes. Ved afslutningen af regnskabet opgøres overførslerne mellem årene endeligt. Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler: 1. at tage Direktionens Budgetopfølgning 4/2007 til efterretning 2. at meddele tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af det konstaterede samlede merforbrug på drift og finansiering svarende til -4,80 mio. kr. i 2007, -2,20 mio. kr. i 2008, -2,20 mio. kr. i 2009, -2,20 mio. kr. i 2010 og -2,20 mio. kr. i Merforbruget dækkes af kassen 3. at meddele tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af det konstaterede mindreforbrug svarende til 1,40 mio. kr. i Mindreforbruget tilgår kassen 4. at meddele tillægsbevilling vedrørende udvalgets andel af de modgående foranstaltninger svarende til 0,95 mio. kr. i De modgående foranstaltninger tilgår kassen 5. at godkende overførsler på 10,76 mio. kr. på Økonomi- og Plandvalgets område. Bilag Budgetopfølgning 4/ ØPU Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Administrationens indstilling anbefales over for Byrådet.

5 kl. 16:30 i Biblioteket Side Låneoptagelse for bevilling Sagsnr.: Dok.nr: Baggrund Budget 2007 forudsætter en låneoptagelse på 72,8 mio. kr. Heraf vedrører de 51 mio. kr. lån til byggemodningsudgifter til Tune N.Ø. Lånet hertil er hjemtaget i juli De resterende 21,8 mio. kr. er primært baseret på dispensationer fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Disse er meddelt med skrivelser af hhvs. 29. august 2006 med 6 mio. kr. og af 28. september 2006 med 12,7 mio. kr. i alt 18,7 mio. kr. Øvrige sker i medfør af gældende lovgivning. har desuden fået særlig dispensation til lånefinansiering af anlægsinvesteringer til IT i forbindelse med kommunalreformen på i alt 1,3 mio. kr. Dette lån kan maksimalt have en løbetid på 5 år. Låneadgang for 2007 Lånemulighederne ser således ud under hensyntagen til budgetopfølgning 3/2007: Lån til ejendomsskatter 7,0 mio. kr. Skoleinvesteringer ifølge udmeldt ramme 6,0 mio. kr. Lånedispensation fra ministeriet - ordinær pulje 12,7 mio. kr. Lånedispensatiion - IT vedr. kommunalreform 1,3 mio. kr. Låneadgang for ,0 mio. kr. De nævnte dispensationer på i alt 20 mio. kr. forudsætter udgiftsafholdelse, svarende til det ansøgte. Anlægsrapport 4 opgør de dispensationsomfattede investeringer til 45 mio. kr. i årets første 3 kvartaler og forventer yderligere et forbrug på 37,7 mio. kr. til igangværende anlæg i 4. kvartal. I 2007 er der afholdt udgifter for 7 mio. kr. til lån til betaling af ejendomsskatter, hvilket overstiger det budgetterede beløb på 1,8 mio. kr. Det kan overvejes at lånefinansiere disse udgifter. Særligt set i lyset af, at fik afslag på dispensationsansøgningen for den ordinære lånepulje for Center for Økonomi & Analyse anbefaler på denne baggrund, at der iværksættes indhentning af tilbud på optagelse af lån på 27 mio. kr. dvs. med fuld udnyttelse af låneadgangen til lån til betaling af ejendomskatter. Långiverne skal give tilbud ud fra En løbetid på maksimalt 25 år Lån i schweizerfrancs alternativt i danske kr. Lån med variabel rente, alternativt fast rente Det kan være fordelagtigt at optage lånet med en kortere løbetid end de maksimale 25 år. Lånet kan i stedet forlænges efterfølgende, således at kommunen stadig væk udnytter den maksimale løbetid fuldt ud. Der tages ved lånoptagelse højde for at lånefinansieringen af IT-anlægsudgifter, som følge af kommunalreformen, ikke må have længere løbetid end 5 år. De aktuelle renteforhold d.d. ser således ud: For lån i danske kr. ligger den korte 6 mdr. cibor rente på knap 5 pct.. Den faste 10-års rente ligger på ca. 4,7 pct. p.a. Ved lån i schweizerfranc ligger den korte 6-måneders rente på ca. 2,9 pct. og den faste 10-års rente på ca.3,2 pct. Låneoptagelse i schweizerfrancs sker p.t. til en kurs på under 4,51 kroner. Den lavere rente i Schweiz skal derfor holdes op imod muligheden for en højere kurs på valutaen i den kommende tid og herved muligheden for et kurstab ved tilbagebetalingen af lånet.

6 kl. 16:30 i Biblioteket Side 25 s langfristede gæld består p.t. for ca. 63 pct. s vedkommende af fast forrentede lån. Ca.. 35 % af gælden er p.t. optaget i schweizerfranc heraf 10 % med fast forrentning. Endelig skal nævnes, at alle de nævnte lånemuligheder kan rummes inden for den finansielle strategis rammer om rente og valuta. Konsekvenser Låneoptagelsen er i budget 2007 forudsat optaget med 21,8 mio. kr., jfr. ovenfor, og er forudsat optaget i dette regnskab. Såfremt Byrådet ønsker at lånefinansiere de forøgede udgifter til udlån til betaling af ejendomsskatter vil der tilgå en yderligere indtægt på 5,2 mio. kr. til kassen. Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler, at: 1. der gives en lånebevilling til budget 2007, budgetområde 902, på 27 mio. kr., hvoraf 21,8 mio. kr. er forudsat i budget Merindtægten på 5,2 mio. tilgår kassen. 2. Borgmesteren bemyndiges til at godkende optagelsen af lånet med udgangspunkt i Økonomi- og Planudvalgets stillingtagen til lånevilkårene dvs. variabel/fast rente og schweizerfrancs/danske kr. Som udgangspunkt søges lånet optaget i schweizerfranc med mindre markedsvilkårene på optagelsestidspunktet ændrer sig. 3. Afledt virkning af den yderligere lånoptagelse på 5,2 mio. kr. tages op i første budgetopfølgning i Bilag Brev fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet - Ansøgning om lånedispensation fra den særlige folkeskolepulje 2007 Brev fra Indenrigsministeriet - dispensation vedr. ordinær lånepulje 2007 Brev til Indenrigs- og Sundhedsministeriet - Andel i ordinær lånepulje Brev til Indenrigs- og Sundhedsministeriet - Andel i særlig lånepulje på folkeskoleområdet Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Økonomi- og Planudvalget anbefaler Administrationens indstilling over for Byrådet. René Milo, Bo Johansen og Jørgen Kristiansen kan kun anbefale låneoptagelse vedr. pkt. 1 på 21,8 mio. kr. som forudsat i budget 2007, idet der ikke skal optages lån til drift. Hans Barlach, Jakob Thune, Kai O. Svensson og Henrik Gliese Pedersen er af den opfattelse, at pkt. 1 ikke er låneoptagelse til drift.

7 kl. 16:30 i Biblioteket Side Proces for udarbejdelsen af Vision 2020 Sagsnr.: Dok.nr: Baggrund Byrådet i vedtog Vision 2010 i Som følge af den demografiske udvikling og den almene samfundsudvikling, herunder kommunalreformen, har kommunens position, rolle, muligheder og udfordringer ændret sig. Derfor er der behov for, at Vision 2010 revideres. Vision for Byrådet er et projekt i Direktionens Strategiplan I Direktionens Strategiplan er det besluttet, at der inden udgangen af 2007 er vedtaget en proces for udarbejdelsen af en ny vision for. Beslutningsgrundlag Formålet med at udarbejde en ny vision for er at skabe et fundament og en overordnet ramme for kommunens politikker, strategier og planer i de kommende år. Visionen skal give et billede af, hvordan vil se ud i 2020, og den skal skabe et fællesskab mellem Byrådet og administrationen. Desuden kunne et mål være at inddrage borgerne, institutionerne, handelslivet og erhvervslivet i udarbejdelsen af Vision Visionen skal også være med til at sikre økonomiske prioriteringer i de kommende år. Som indledning til udarbejdelsen af Vision 2020 for foreslås det, at der afholdes et seminar for Byrådet i foråret Seminaret skal være startskuddet på visionsprocessen. Hovedformålet med seminaret er udarbejdelsen af hovedpunkterne for en ny vision. Der lægges op til to mulige forløb, til den videre proces efter seminaret, mod udarbejdelsen af den endelige vision. En administrativ revision med efterfølgende politisk behandling i udvalgene og Byrådet, eller en proces, hvor der vil blive inddraget borgere og andre interessenter med efterfølgende politisk behandling i udvalgene og Byrådet. Borgerinddragelse kan eksempelvis ske via oprettelsen af et elektronisk borgerpanel. Dette panel kan blive et værktøj for kommunen til at arbejde med politikker, strategier, planer og høringer. Ved at spørge borgerne gennem panelet tilvejebringes repræsentative holdninger til eks. visionsindholdet, udviklingen på sundhedsområdet og Kommuneplan Panelet kan blive et værdifuldt værktøj særligt i forbindelse med input til og høringer af planer. Forslag om oprettelse af et elektronisk borgerpanel med en nærmere beskrivelse af anvendelsesmuligheder vil blive forelagt Byrådet i januar Tidsplan Administrationen foreslår to mulige datoer for afholdelsen af seminaret (eksternat) i marts/april 2008: Fredag den 28. marts kl. 12 til lørdag den 29. marts kl. 12 (med efterfølgende frokost) Fredag den 4. april kl. 12 til lørdag den 5. april kl. 12 (med efterfølgende frokost) Udarbejdelsen af Vision 2020 forventes afsluttet ultimo Umiddelbart efter og på baggrund af drøftelserne på seminaret vil en tidsplan for den videre proces blive fremlagt. Konsekvenser Der må påregnes udgifter til en ekstern proceskonsulent og afholdelse af seminaret. Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler, 1. at processen om udarbejdelse af Vision 2020 igangsættes med udgangspunkt i bilaget om emner til drøftelse vedrørende visionsseminaret

8 kl. 16:30 i Biblioteket Side at tidspunktet for seminaret fastlægges, jf. de to alternativer nævnt under Tidsplan. Bilag Visionsseminar - udkast til emner til drøftelse Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Økonomi- og Planudvalget anbefaler over for Byrådet at: 1. Processen om udarbejdelse af vision 2020 igangsættes ved et af direktionen tilrettelagt internt 1-dags seminar med ekstern oplægsholder. 2. Tidspunktet for seminaret ønskes fastlagt til enten lørdag den 29. marts 2008 eller lørdag den 5. april Der indføjes i bilaget, at det regionale samarbejde indeholder både Region Sjælland og Region Hovedstanden. 4. Processen med udarbejdelse af vision 2020 tager udgangspunkt i bilaget om emner til drøftelse vedrørende visionsseminaret. René Milo, Bo Johansen og Jørgen Kristiansen afventer.

9 kl. 16:30 i Biblioteket Side Uansøgt afsked Sagsnr.: Dok.nr: En teknisk servicemedarbejder ved en skole er afskediget uden varsel på grund af udeblivelse fra tjenesten ( ) 2. En teknisk servicemedarbejder ved en skoler er afskediget, idet et stort sygefravær var blevet en for stor belastning for skolens daglige drift ( ). 3. En lærer i folkeskolen er afskediget, idet pågældende ikke kunne leve op til de krav og forventninger, der stilles til en uddannet lærer ( ). 4. En kontorassistent ved Jobcentret er afskediget, idet pågældende ikke lever op til de krav og forventninger, der stilles til en kontormedarbejder i Jobcentret ( ). 5. En social- og sundhedshjælperelev er afskediget, idet ledelsen af uddannelsen ikke har tillid til, at pågældende vil kunne gennemføre og bestå uddannelsen med et tilfredsstillende resultat ( ). 6. En dagplejer er afskediget på grund af et stort sygefravær, der var blevet en for stort belastning for Dagplejens daglige drift ( ). 7. En ikke-uddannet klubmedarbejder ved et fritidstilbud er afskediget på grund af stort sygefravær, der nu anses for at være en for stor belastning for institutionens daglige drift ( ). Det kan oplyses, at alle procedurer i forhold til lovgivning, overenskomster og personalepolitik m.m. er påset og respekteret. Administrationens indstilling Borgmesteren har administrativt godkendt afskedigelserne. Sagerne forlægges til efterretning. Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Taget til efterretning.

10 kl. 16:30 i Biblioteket Side Påtænkt afskedigelse af en tjenestemand ved skolevæsenet på grund af svagelighed Sagsnr.: Dok.nr: Baggrund Center for HR & Personale har, i anledning af et stort sygefravær for en tjenestemandsansat overlærer ved skolevæsenet, indhentet lægelige oplysninger til brug for forelæggelse af pågældendes helbredssituation for Helbredsnævnet. Beslutningsgrundlag Helbredsnævnet udtaler, at nævnet vurderer pågældende som helbredsbetinget utjenstdygtig i sin tjenestemandsstilling. Helbredsnævnet har samtidig vurderet, at overlærens erhvervsevne ikke er nedsat til 1/3 eller mindre. Som følge heraf vil tjenestemanden alene være berettiget til almindelig svagelighedspension. Tidsplan og økonomi Overlæren er tjenestemandsansat i den lukkede gruppe, med ret til statslig egenpension. I forbindelse med kommunaliseringen af lærerne pr. 1. april 1993 blev det mellem Kommunernes Landsforening og Finansministeriet aftalt, at der med virkning fra den 1. april 1994 i bl.a. afskedigelsessager på grund af sygdom skal ske en fordeling af pensionsbyrden, således at pensionsudgiften skal afholdes af kommunen indtil udgangen af den måned, hvori tjenestemanden fylder 63 ½ år, hvorefter udgiften overtages af statskassen. Den almindelige svagelighedspension, der skal afholdes af indtil tjenestemanden bliver 63 ½ år (den 30. september 2012), udgør årligt ca kr. Øvrige forhold For så vidt angår bevilling, henvises til procedure godkendt af Byrådet i mødet den 26. august 2003 (By4). Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler, at tjenestemanden afskediges med almindelig svagelighedspension til fratrædelse den 31. marts Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Administrationens indstilling anbefales over for Byrådet.

11 kl. 16:30 i Biblioteket Side Påtænkt afskedigelse af en tjenestemand ved skolevæsenet på grund af svagelighed Sagsnr.: Dok.nr: Baggrund Center for HR & Personale har, i anledning af et stort sygefravær for en tjenestemandsansat overlærer ved skolevæsenet, indhentet lægelige oplysninger til brug for forelæggelse af pågældendes helbredssituation for Helbredsnævnet. Beslutningsgrundlag Helbredsnævnet udtaler, at nævnet vurderer pågældende som helbredsbetinget utjenstdygtig i sin tjenestemandsstilling. Helbredsnævnet har samtidig vurderet, at overlærens erhvervsevne er nedsat til 1/3 eller derunder. Sam følge heraf vil tjenestemanden være berettiget til kvalificeret svagelighedspension (højeste pensionsalder). Tidsplan og økonomi Overlæren er tjenestemandsansat i den lukkede gruppe, med ret til statslig egenpension. I forbindelse med kommunaliseringen af lærerne pr. 1. april 1993 blev det mellem Kommunernes Landsforening og Finansministeriet aftalt, at der, med virkning fra den 1. april 1994 i bl.a. afskedigelsessager på grund af sygdom, skal ske en fordeling af pensionsbyrden, således at pensionsudgiften skal afholdes af kommunen indtil udgangen af den måned, hvori tjenestemanden fylder 63 ½ år, hvorefter udgiften overtages af statskassen. Den kvalificerede svagelighedspension, der skal afholdes af indtil tjenestemanden bliver 63 ½ år (den 31. juli 2012), udgør årligt ca kr. Øvrige forhold For så vidt angår bevilling, henvises til procedure godkendt af Byrådet i mødet den 26. august 2003 (By4). Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler, at tjenestemanden afskediges med kvalificeret svagelighedspension til fratrædelse den 31. marts Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Administrationens indstilling anbefales over for Byrådet.

12 kl. 16:30 i Biblioteket Side Dispensation fra pligtig afgangsalder for en tjenestemand i 2 måneder Sagsnr.: Dok.nr: Baggrund I s Personalepolitik Personalets ABC - er der bl.a. anført, at den pligtige afgangsalder er 70 år. I Tjenestemandsregulativet af 2004 for kommuner inden for KL s forhandlingsområde hedder det bl.a. i 27, stk. 1, at tjenestemænd afskediges fra udgangen af den måned, hvori de fylder 70 år. I 27 stk. 2 er det dog anført, at når der foreligger ganske særlige omstændigheder, så kan Byrådet bestemme, at reglen i 27 stk. 1 ikke finder anvendelse. En tjenestemandsansat medarbejder i administrationen fylder 70 år i januar 2008 og skal som følge heraf fratræde med udgangen af januar måned Imidlertid har pågældende ved ansøgning af 5. december 2007 fremsat ønske om, at kunne fortsætte i sin stilling frem til udgangen af marts 2008, idet pågældende den 18. marts 2008 vil opnå 40 jubilæum ved. Centerledelsen anbefaler ansøgningen og har på denne baggrund udtalt, at det i den nuværende situation vil være hensigtsmæssigt, at kunne udsætte opslag og genbesættelse af den omhandlede stilling inden for samme tidshorisont. Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler, at medarbejderen afskediges på grund af alder til fratræden den 31. marts Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Administrationens indstilling anbefales over for Byrådet.

13 kl. 16:30 i Biblioteket Side Lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse søger om tilladelse til at benytte s byvåben Sagsnr.: Dok.nr: Baggrund Lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse søger om tilladelse til at benytte s byvåben på forsiden af en præsentationsbrochure for Lokalforeningen. Beslutningsgrundlag Kræftens Bekæmpelse er organiseret med lokalforeningen i de fleste kommuner i Danmark. Lokalforeningerne udfører udelukkende lokale aktiviteter såsom foredrag, kost- og motionsaktiviteter, oplysningsaktiviteter typisk i samarbejde med lokale skoler, institutioner og kommune. Greve Lokalforening ønsker at anvende s Byvåben på foreningens brochure for at signalere lokalforeningens kommunale tilhørsforhold samt geografiske aktivitetsområde. Lokalforeningen afholder udelukkende arrangementer i, og det er derfor vigtigt for lokalforeningen, at den omtalte brochure signalerer, at denne brochure er specielt interessant for borgere i. Konsekvenser Der eksisterer intet kommercielt sigte med Brochuren, og der reklameres ikke for at indgå medlemskab eller på anden måde at støtte foreningen økonomisk. Der eksisterer heller ikke krav om, at deltagere i arrangementer er medlemmer af foreningen. Information Målgruppen for brochuren er udelukkende borgere i Greve. Formålet med brochuren er at gøre borgere i Greve opmærksom på: Greve Lokalforenings arrangementer Bestyrelsesmedlemmer, kontaktinfo Muligheder for hjælp (ved kræftsygdom) Administrationens indstilling Det indstilles, at Økonomi- og Planudvalget over for Byrådet anbefaler, at der gives tilladelse til, at Lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse i Greve benytter s byvåben på forsiden af deres præsentationsbrochure. Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Administrationens indstilling anbefales over for Byrådet.

14 kl. 16:30 i Biblioteket Side 33 Sager fra Børne- og Ungeudvalget 19. Forældrebetaling - SFO ordninger på specialområdet Sagsnr.: Dok.nr: Baggrund Sagen drejer sig om principper for forældrebetaling for tilbud til kommunens børn med specielle behov. I budgetopfølgning 2 indgik der en bemærkning om, at administrationen ville undersøge reglerne om forældrebetaling for tilbud til børn med specielle behov nærmere. Baggrunden er, at der i dag er forskellig praksis for betaling i centrets tilbud. Hertil kommer, at Ankestyrelsen i marts 2007 omgjorde en sag fra Det Sociale Nævn om forældrebetaling. Afgørelsen ligger i sagen. Det Sociale Nævn fandt i sin afgørelse af en konkret sag, at en piges funktionsniveau, som dels krævede hun var i en særlig gruppe, dels krævede, at hun var i daginstitution af behandlingsmæssige grunde, burde være afgørende for bevilling af fripladstilskud, uanset at den særlige gruppe af børn var placeret i en almindelig daginstitution. Modsat Nævnet fandt Ankestyrelsen, at det var typen af dagtilbud, som et barn med betydelig og varig funktionsevnenedsættelse var optaget i, og ikke omfanget af barnets nedsatte funktionsevne, der var afgørende for fastsættelse af fripladstilskud af behandlingsmæssige grunde. Dette gjaldt også i den situation, hvor barnet var optaget i et særligt tilbud i en almindelig institution. Beslutningsgrundlag Ankestyrelsens afgørelse har betydning for følgende tilbud for børn med specielle behov: Strandskolens SFO Damagerskolens SFO Bugtskolens SFO Åsager Klub. Praksis er pt. at der opkræves betaling for børn i de specielle grupper i Strandskolens SFO, i Damagerskolens SFO og i Åsager Klub. Der opkræves ikke forældrebetaling for børn i Bugtskolens SFO. Der er foretaget en juridisk vurdering af praksis på området, da der tilsyneladende bliver administreret efter forskellige regler indenfor centrets konti for forældrebetaling. Den juridiske vurdering vedlægges som bilag. Det fremgår heraf, at der findes klare regler indenfor servicelovens område, hvilket vil sige for dagtilbud og klubtilbud. Her skelnes mellem regler for de almindelige tilbud og andre regler for de særlige tilbud. Fortolkningen er med Ankestyrelsens afgørelse -som omtales ovenfor - blev yderligere præciseret. Det er ikke juridisk lige så præcist hvilke regler, der skal anvendes for SFO området, der reguleres af folkeskoleloven. Spørgsmålet, om der kan opkræves betaling for Bugtskolens SFO, er derfor forelagt Undervisningsministeriet. Centret er endvidere blevet kontaktet af borgere, der har børn i Bugtskolens SFO, som er usikre på, om de skal eller vil komme til at betale for dette SFO tilbud. Kommunen har indtil videre ikke ændret sin administration i forbindelse med at kommunen har overtaget opgaven som led i kommunalreformen, og der opkræves ikke betaling for Bugtskolens SFO-tilbud. Det kan supplerende oplyses, at eksempelvis Roskilde Kommune ikke opkræver forældrebetaling for sine tilbud til specialbørn organiseret som Fjordskolen.

15 kl. 16:30 i Biblioteket Side 34 Påbegynder Greve en forældrebetaling, kan det muligvis få forældre til at bede om at få henvist deres børn til tilbuddene i Roskilde. Hvor børn normalt går i SFO (med betaling) i 3 år, vil langt hovedparten af Bugtskolens børn gøre brug af SFO-ordningen i hele deres skoleforløb. Tilsvarende forhold gør sig gældende for børn i Strandskolens og Damagerskolens SFO-grupper for specialbørn. Set over et skoleforløb vil det dermed blive en væsentlig merudgift for forældre med specialbørn. Nærværende sag drejer sig på denne baggrund om at få en stillingtagen til: 1. Skal administrationen fortsætte uændret, hvor der opkræves forældrebetaling for specialgrupperne i Strandskolens SFO, Damagerskolens SFO og Åsager Klub, mens Bugtskolens SFO fortsætter uden forældrebetaling. 2. Skal der ske en ændring, så børn på Damagerskolens SFO og Bugtskolens SFO behandles ens. Der er for begge tilbud tale om, at de er målrettet børn med generelle indlæringsvanskeligheder. 3. For Strandskolens specielle SFO-tilbud visiteres børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser (autisme/asperger) og store opmærksomheds- og koncentrationsvanskeligheder (ADHD, Turettes syndrom). Også for denne type børn er der et vist overlap i forhold til Bugtskolens tilbud. Byrådet kan vælge: a. At fortsætte med uændret opkrævning b. At fritage for betaling som følge af, at tilbuddet er målrettet børn med specielle behov (begrundelse jf. punkt 6.b herunder) 4. For daginstitutionsområdet findes der i kommunen specielle grupper i institutionerne. Dermed er de omfattet af de muligheder, Ankestyrelsen skitserer som tilbud, det er lovligt at opkræve forældrebetaling for. 5. For de børn, kommunen har placeret i regionens institutioner eksempel Vasebæk børnehave, kan der ikke opkræves forældrebetaling, da typen af dagtilbud er for børn med betydelig og varig funktionsnedsættelse. Ved skolestart vil det relevante tilbud til disse børn være i Strandskolens skole- og SFO-gruppe for børn med specielle behov. 6. For klubområdet er der i Center for Børn & Familier, Åsager Klub. Hele institutionen omhandler børn og unge, som har nedsat funktionsevne. Socialministeriet har i 2001 vejledende udtalt, at for at et ophold i særligt dagtilbud er vederlagsfrit, skal følgende to betingelser begge være opfyldt: a. Barnet skal have en betydelig eller varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne b. Barnets optagelse i tilbuddet skyldes alene eller i hovedsagen behandlingsmæssige grunde. På baggrund heraf må det antages, at børn i Åsager Klub kan fritages for forældrebetaling. De økonomiske konsekvenser af administrationens anbefalinger anslås til kr. Tidsplan På baggrund af politisk beslutning foreslås, at en eventuelt ændret praksis iværksættes fra skoleåret 2008/09. Konsekvenser Sagen indeholder både økonomi og adfærd. Det foreslås, at administrationen indarbejder den afledte økonomiske effekt i budgetopfølgning 1/2008, og virkningen i de efterfølgende år som en teknisk korrektion til budget 2009 og frem. Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Børne- og Ungeudvalget: 1. tager stilling til, om der skal ske ændringer og i givet fald hvilke 2. tager stilling til finansieringen af eventuelle afledte konsekvenser 3. fastlægger tidspunkt for ændringers ikrafttræden. Børne- og Ungeudvalgets beslutning:

16 kl. 16:30 i Biblioteket Side Der indføres forældrebetaling i alle ordninger. Der kan søges pædagogisk eller økonomisk friplads i henhold til gældende regelsæt. 2. De afledte konsekvenser indarbejdes i budgetopfølgning 3/ Ændringerne træder i kraft fra skoleåret 2008/09. Bilag Notat af 2. oktober 2007 om forældrebetaling dagtilbud, klubtilbud og SFO Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Børne- og Ungeudvalgets indstilling punkt 1 og 3 anbefales over for Byrådet. Punkt 2 anbefales over for Byrådet, dog med den ændring, at de budgetmæssige konsekvenser tages op i budgetopfølgning 1/2008.

17 kl. 16:30 i Biblioteket Side Klubstruktur Sagsnr.: Dok.nr: B9/ , B3/ , B2/ , B3/ , 2/ , 5/ Baggrund Byrådet besluttede i august 2006 at nedsætte et ad hoc udvalg, der skulle se nærmere på indhold og organisering af s klubtilbud. Samtidig ønskedes en vurdering af Værestedets placering. Baggrunden herfor var, at Byrådet ønskede en yderligere indgående redegørelse og analyse af klubbernes virksomhed inden beslutning om eventuel ændret struktur. På møde den 19. december 2006 vedtog Byrådet et kommissorium for ad hoc udvalgets arbejde med ny klubstruktur. Det blev på samme møde besluttet, at Børne- og Ungeudvalget skulle være ansvarlig for udarbejdelse af ny klubstruktur. Sagen har siden været under administrativ og politisk behandling, og der er holdt fokusgruppeinterview med klubledere, skoleledere, repræsentanter fra Den Kriminalitetsforebyggende Indsats (KFI) samt med en 8. klasse fra Gersager-skolen. Problemstillingen er desuden blevet drøftet i Idrætsrådet, Fritidsrådet og Ungerådet, og udvalget har aflagt besøg i samtlige klubafdelinger inkl. Værestedet, Idrætsfritidsklubben samt Greve Ungdomscenter/Greve Ungdomsskole og har holdt dialogmøde med klubledere og bestyrelsesformænd samt med repræsentanter fra idræts- og fritidsområdet og skoleområdet. På Børne- og Ungeudvalgets møde den 10. oktober 2007 præsenterede to klubledere overordnet forslag til fremtidig organisering af klubområdet, herunder forslag til temaprofiler. Alternative placeringsmuligheder for Værestedet er besigtiget af Børne- og Ungeudvalget. På Børne- og Ungeudvalgets møde den 10. oktober 2007 blev følgende anbefalet: 1) målgruppen ændres således: SFO for elever i klasse, fritidsklub for elever i klasse og ungdomsklub for elever i 7. klasse 18 år. 2) Birkely klub og Tjurgårdens klub nedlægges. Hundige Klub bibeholdes og udvikles. Børne- og Ungeudvalget ønsker undersøgt hvad det vil koste, at etablere SFO 2 på hhv. Gersagerskolen, Krogårdskolen og Tjørnelyskolen, og om der er plads på Krogårdskolen til formålet. 3) der arbejdes videre med en konkretisering af oplæg fra Brogården. 4) klippekortløsning for alle børn og unge i målgruppen i alt 10 klip pr. person, som udleveres via skolerne i august måned. Børne- og Ungeudvalget ønsker revideret oplæg om temaprofiler forelagt på udvalgets ekstraordinære møde den 4. december Klubberne udarbejder oplægget. 5) Der oprettes klubtilbud gældende for 7. klasse til 18 år i alle klubber. 6) Fritids- og ungdomsklubber indgår i et forpligtende udviklingsarbejde om: Ledelse fokus på pædagogik, kompetenceudvikling og personaleledelse Indhold fokus på indhold, herunder opsøgende arbejde, samarbejde mellem skole, SFO, gademedarbejdere, Center for Børn & Familier og klub, samarbejde med idræts- og fritidsliv mv. og samarbejdet på tværs af klubberne intensiveres. 7) Idrætsfritidsklubben ved Greve Idræts Center forsøges udvidet, og der forsøges etableret idrætsfritidsklubber i Karlslunde og Tune. Da Idrætsfritidsklubben lovmæssigt er underlagt Folkeoplysningsloven, sker den videre sagsbehandling i samarbejde mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Børne- og Ungeudvalget. 8) Værestedets nuværende placering bibeholdes.

18 kl. 16:30 i Biblioteket Side 37 9) Sagen genoptages på udvalgets møde den 7. november 2007 med henblik på stillingtagen til den fremtidige økonomi og udarbejdelse af samlet indstilling til Byrådet. (Blev ændret til dette møde den 21. november 2007). Beslutningsgrundlag Eventuel etablering af SFO 2 på henholdsvis Gersagerskolen, Krogårdskolen og Tjørnelyskolen. På mødet den 7. november 2007 fik Børne- og Ungeudvalget forelagt sag om mulighed for etablering af SFO 2 på de nævnte skoler. Udvalget ønskede, at muligheden for at oprette SFO 2 på de tre skoler indgår i klubstruktursagen som et alternativ til Hundige Klub. Hvis der etableres SFO 2 på de nævnte skoler, vurderer administrationen, at grundlaget for klubvirksomhed i Hundige Klub vil blive stærkt begrænset. Hvis alle børn vælger SFO 2, vil der alene komme fritidsklubbørn fra privatskolerne i området. Hundige Fritidsklub vil således få et medlemstal, som vil være urentabelt såvel økonomisk som pædagogisk (pt. drejer det sig om 134 privatskolebørn i alderen år). Herudover vil det blive vanskeligt at tiltrække de unge fra 7. klasse og fremefter. Brogården Administrationen har, i samarbejde med Brogårdens ledelse og bestyrelse, bearbejdet og konkretiseret det fremsendte forslag til ændret struktur og indhold i klubben. Et væsentligt element i Brogårdens forslag er, at institutionen fremover ønskes organiseret som selvejende institution. Umiddelbart må det konkluderes, at det med indførelse af Aftalestyring for s institutioner pr. 1. januar 2008 vil være muligt for Brogården, som kommunal institution, at opnå størsteparten af de frihedsgrader, som er fremhævet i forslaget. Notat eftersendes. Klippekortordning Administrationen har drøftet Børne- og Ungeudvalgets anbefaling af, at der udleveres klippekort til alle børn i målgruppen i alt 10 klip pr. barn, med klublederne. Det anbefales, at der højest kan anvendes to klip i hver klub således at børn som allerede er indskrevet i fritidsklubben ikke kan vælge, at melde sig ud i en periode og i stedet anvende klippekortet. Herudover bemærker klublederne, at klippekort alene bør udleveres til børn fra 6. klasse idet størsteparten af børnene i 4. og 5. klasse er indskrevet i fritidsklub. Temaprofiler Administrationen og klublederne har, for at indhente inspiration og viden, besøgt fire fritidsklubber. Det kan på denne baggrund konkluderes, at s fritidsklubber ikke adskiller sig væsentligt i forhold til indhold, efterspørgsel og resultatskabelse. Alle de besøgte klubber tilbød en vifte af aktiviteter musik, dans, computere, billard, rollespil, café, værkstedsaktiviteter osv. og herudover havde en enkelt gokartbane med tilhørende værkstedsaktivitet. For alle gjorde det sig gældende, at de indmeldte børn kom fra det tætte lokalområde. Selv en så speciel aktivitet som gokart kunne således ikke tiltrække børn og unge længere væk fra. Notat med nærmere beskrivelse eftersendes. Det anbefales, at fritids- og ungdomsklubberne profilerer sig med følgende temaer: Klub Greve Nord: Udeliv Mosede Klub: Computere Oasen: Teater, Musik og Film Tune Ungdomscenter: Rollespil Brogården: Bondegårdsliv. Temaerne er begrundet i klubbernes nuværende aktiviteter med undtagelse af Hundige Klub, hvor der er tale om en videreudvikling. Aktiviteterne i klubberne består herefter af grundpakken musik, dans, værkstedsaktiviteter, café osv. samt af valgt tema. Den kompetence, som den enkelte klub opnår som følge af valgt tema, udnyttes til glæde for det samlede fritids- og ungdomsklubområde i. Økonomi

19 kl. 16:30 i Biblioteket Side 38 Det forudsættes, at lejemål i Tjurgården opsiges inden 1. januar Der er et års opsigelse, og fra 2009 vil der således opnås en besparelse på husleje og øvrige ejendomsudgifter på kr. Det forudsættes, at Birkely Klub nedlægges sommeren Der vil således opnås en besparelse på ejendomsudgifter på ca kr. i 2008 og kr. i 2009 og frem. Det forudsættes, at ændring af målgruppen ændres således: fritidsklub for elever i klasse og ungdomsklub for elever i 7. klasse 18 år gældende fra sommeren Overførsel af børn fra Birkely Klub til Hundige Klub kan eventuelt ske tidligere, hvis dette er ønskeligt jf. sag om fremtidig placering af Åsager Klub som er under politisk behandling. I forbindelse med vedtagelse af budget har Byrådet besluttet, at det skal undersøges, om det er muligt at optimere personale- og driftsudgifter både centralt og i de enkelte fritidsklubber ved at reducere fritidsklubbernes nuværende belastningsgrad i forhold til det faktiske antal fremmødte børn. Med baggrund i Byrådets budgetbemærkning, den ændrede målgruppe for henholdsvis fritidsklub og ungdomsklub samt ønsket om særlig udvikling af Hundige Klub, vil der i løbet af foråret 2008 blive fremlagt forslag til ændret ressourcetildelingsmodel. Der tages udgangspunkt i nuværende budgetramme. Det skal bemærkes, at en ændring af ressourcetildelingsmodel også vil påvirke forældrebetalingen. For at sikre alternativt klubtilbud for børn og unge i Hundige-området, tages der hurtigst muligt kontakt til Idrætsfritidsklubben ved Greve Idrætscenter med henblik på at udvide kapaciteten. Det forudsættes, at en udvidelse kan ske inden for den nuværende budgetramme. For at sikre udvikling og nytænkning i forhold til Hundige Klub, som forudsættes fremover at være fritids- og ungdomsklubtilbudet i nord-området, forventes der behov for at etablere f.eks. motorcrosbane, indretning af lokaler, indkøb af materiel mv. Det anbefales, at der i løbet af 2008 udarbejdes specifik plan for udviklingen af Hundige Klub i forhold til den særlige temaprofil og i forhold til områdets særlige befolkningsmæssige udfordringer. Udgifter hertil finansieres i 2009 af den opnåede besparelse på husleje og øvrige ejendomsudgifter som følge af, at lejemål i Tjurgården opsiges. Udgifter i 2008, som følge af personaleændringer ved lukning af Tjurgårdens og Birkely Klub, forventes finansieret af uforbrugte lønmidler overført fra Det overførte beløb skyldes, at administrationen i samråd med fritidsklubberne har været tilbageholdende med at genbesætte vakante stillinger, idet det har været uvist, om primært ungdomsklubberne ville blive bibeholdt. Det forudsættes, at indførelse af klippekortordning for børn og unge i målgruppen ikke medfører øget ressourcetildeling til fritids- og ungdomsklubberne. Udgifter til fremstilling af klippekort, udlevering mv. afholdes inden for den afsatte budgetramme. Værestedets fremtidige placering Det anbefales, at Værestedets nuværende placering bibeholdes, begrundet i: at stedet dels er placeret tæt ved Hundigeskolen, hvor størsteparten af Værestedets brugere går i skole, dels er placeret tæt på Askerød, hvor størsteparten af Værestedets brugere er bosat. Placeringen i umiddelbar nærhed af det kendte miljø vurderes som en væsentlig faktor for at kunne tiltrække de unge. Placeringen tæt på Hundigeskolen giver herudover gode muligheder for at anvende faciliteter på skolen primært boldhal i vinterhalvåret samt tæt samarbejde omkring brugernes ønsker og behov for bistand mv. en forventning om, at de tidligere problemer Værestedets brugere og de omkringliggende boligområder imellem vil elimineres som følge af den nye socialpædagogiske profil, som Værestedet er godt i gang med at få struktureret forventede udgifter i forbindelse med en eventuel flytning. Tidsplan Målgruppen ændres således: fritidsklub for elever i klasse og ungdomsklub for elever i 7. klasse 18 år gældende fra sommeren Overførsel af børn fra Birkely Klub til Hundige Klub kan eventuelt ske

20 kl. 16:30 i Biblioteket Side 39 tidligere, hvis dette er ønskeligt i forhold til anden anvendelse af lokalerne jf. sag om fremtidig placering af Åsager Klub, som er under politisk behandling. Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Børne- og Ungeudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet: 1. at målgruppen ændres således: SFO for elever i klasse, fritidsklub for elever i klasse og ungdomsklub for elever i 7. klasse 18 år 2. at Birkely Klub og Tjurgårdens Klub nedlægges. Lejemålet for Tjurgårdens Klub opsiges inden 1. januar 2008 således, at er ude af lejemålet med udgangen af Hundige Klub bibeholdes og udvikles 3. at oplæg fra Brogården tages til efterretning 4. at der indføres klippekortløsning for alle børn og unge i målgruppen i alt 10 klip pr. person, som udleveres via skolerne i august måned. Der kan højest anvendes 2 klip pr. klub 5. at forslag til temaprofiler for de enkelte fritids- og ungdomsklubber godkendes. 6. at der i en forsøgsperiode på to år oprettes klubtilbud gældende for 7. klasse til 18 år i alle klubber 7. at fritids- og ungdomsklubber indgår i et forpligtende udviklingsarbejde om: Ledelse fokus på pædagogik, kompetenceudvikling og personaleledelse Indhold fokus på indhold, herunder opsøgende arbejde, samarbejde mellem skole, SFO, gademedarbejdere, Center for Børn & Familier og klub, samarbejde med idræts- og fritidsliv mv. og samarbejdet på tværs af klubberne intensiveres 8. at der ikke etableres SFO 2. For at sikre alternativt klubtilbud for børn og unge i Hundige-området, tages der hurtigst muligt kontakt til Idrætsfritidsklubben ved Greve Idrætscenter med henblik på at udvide kapaciteten. Det forudsættes, at en udvidelse kan ske inden for den nuværende budgetramme 9. at der forsøges etableret idrætsfritidsklubber i Karlslunde og Tune. Da Idrætsfritidsklubben lovmæssigt er underlagt Folkeoplysningsloven, sker den videre sagsbehandling i samarbejde mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Børne- og Ungeudvalget 10. at Værestedets nuværende placering bibeholdes 11. at der med baggrund i Byrådets budgetbemærkning, den ændrede målgruppe for henholdsvis fritidsklub og ungdomsklub samt ønsket om særlig udvikling af Hundige Klub, i løbet af foråret 2008 bliver fremlagt forslag til ændret ressourcetildelingsmodel. Der tages udgangspunkt i nuværende budgetramme. Det skal bemærkes, at en ændring af ressourcetildelingsmodel også vil påvirke forældrebetalingen. 12. at der i løbet af 2008 udarbejdes specifik plan for udviklingen af Hundige Klub, dels i forhold til den særlige temaprofil, dels i forhold til områdets særlige befolkningsmæssige udfordringer. Udgifter hertil finansieres i 2009 af den opnåede besparelse på kr. vedr. husleje og øvrige ejendomsudgifter som følge af, at lejemål i Tjurgården opsiges. Børne- og Ungeudvalgets beslutning: 1. Et flertal, Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen, anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet Kai Nielsen og Erling Ernstsen anbefaler indstillingen med den ændring, at SFO 2 tilføjes: fritidsklub/sfo 2 for elever i klasse

21 kl. 16:30 i Biblioteket Side Et flertal, Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen, anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet Kai Nielsen og Erling Ernstsen anbefaler administrationens indstilling vedrørende Birkely Klub og Tjurgårdens Klub, men afventer stillingtagen vedrørende Hundige Klub. Anbefaler oprettelse af SFO 2 på Gersagerskolen, Krogårdskolen og Tjørnelyskolen 3. Et flertal, Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen, anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Kai Nielsen og Erling Ernstsen anbefaler, at der arbejdes videre med, at Brogården kommer på vilkår lig en selvejende institution 4. Et flertal, Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen, anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet med den ændring, at klippekortløsningen gælder for klubtilbudet for elever i 4. klasse og opefter Kai Nielsen og Erling Ernstsen anbefaler indstillingen med den ændring, at klippekortløsningen gælder for idrætsfritidsklubberne, Brogården og lignende 5. Administrationens indstilling anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet 6. Et flertal, Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen, anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Kai Nielsen og Erling Ernstsen anbefaler indstillingen med den tilføjelse, at oprettelse af klubtilbudet sker i samarbejde med Greve Ungdomsskole 7. Administrationens indstilling anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Børne- og Ungeudvalget ønsker en opfølgning på udviklingsarbejdet om et år. Kai Nielsen og Erling Ernstsen ønsker, at udviklingsarbejdet også gælder for SFO 2-ledere 8. Et flertal, Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen, anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet Kai Nielsen og Erling Ernstsen anbefaler, at der etableres SFO 2 på de skoler, hvor forældrene ønsker det. Kai Nielsen og Erling Ernstsen kan anbefale den øvrige indstilling. 9. Administrationens indstilling anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet 10. Udvalget har ingen indstilling. Brigitte Klintskov Jerkel og Thomas Kampmann anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Kai Nielsen og Erling Ernstsen ønsker en ændret placering af Værestedet. Jette Andersen afventer stillingtagen 11. Et flertal, Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen, anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet Kai Nielsen og Erling Ernstsen anbefaler modellen "pengene følger barnet" 12.

22 kl. 16:30 i Biblioteket Side 41 Et flertal, Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen, anbefaler administrationens indstilling over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet med den ændring, at der afsættes kr. af den opnåede besparelse på kr. til ændringer i Hundige Klub. Samlet plan over udgifter/finansiering forelægges Børne- og Ungeudvalget. Resterende kr. medgår til finansiering af besparelsen på 2,5 mio. kr. på Børne- og Ungeområdet, jf. punkt 5 på denne dagsorden. Kai Nielsen og Erling Ernstsen afventer stillingtagen. Bilag Bilag 1, 2 og 3 til notat "Klubstruktur - konkretisering af oplæg fra Brogården" Notat "Klubstruktur - konkretisering af oplæg fra Brogården" Notat af 12. november 2007 om besøg i fritidsklubber i andre kommuner Økonomi- og Planudvalgets beslutning: Hans Barlach, Jakob Thune, Kai O. Svensson og Henrik Gliese følger Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann og Jette Andersen i Børne- og Ungeudvalgets indstilling vedrørende punkt 1, 2, 3, 4, 7, 11 og 12. Hans Barlach, Jakob Thune, Kai O. Svensson og Henrik Gliese afventer beregning på, hvad SFO 2 og idrætsfritidsklubber koster, og hvilken udvalgsramme, det skal holdes indenfor inden stillingtagen til punkt 8. Hans Barlach, Jakob Thune, Kai O. Svensson og Henrik Gliese følger Brigitte Klintskov Jerkel, Thomas Kampmann i Børne- og Ungeudvalgets indstilling vedrørende punkt 10. René Milo, Bo Johansen og Jørgen Kristiansen følger Kai Nielsen og Erling Ernstsen i Børne- og Ungeudvalgets punkt 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11 og 12. Børne- og Ungeudvalgets indstilling vedrørende punkt 5, 7 og 9 anbefales over for Byrådet.

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Kultur- og Fritids- udvalget

Kultur- og Fritids- udvalget Kultur- og Fritids- udvalget Mandag den 13. august 2007 kl. 16:00 i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 181 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Tirsdag den 02.10.07 kl. 15.30 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (V) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre.

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre. Dato: 7. april 2014 Til: Økonomiudvalg og byråd Vedrørende: i Holbæk Kommune Indledning Holbæk Kommune havde efter kommunesammenlægningen i 2007 en gæld på 700 mio. kr. ved udgangen af 2013 var gælden

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn Skjal B Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af 17.01.2000 om social service 7 26. Kapitel 4 Dagtilbud til børn 7. Kommunen sørger for, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution Solgaven, Skovbakken 126, 3520 Farum. Solgaven

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende institutioner.

Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende institutioner. DRIFTSOVERENSK0MST Driftsoverenskomst mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for: Den selvejende institution Elverhøj Institutionens vedtægt er godkendt af Frederiksberg Kommune (14.03.1996) Lovgrundlag

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales, Pkt.nr. 7 Økonomiske konsekvenser af lovændring for fripladser, dagpasning 460267 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Greve Kommune. Skolerådet. Referat. Torsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Skolerådet. Referat. Torsdag den kl i mødelokale 1 Skolerådet Torsdag den 24.08.06 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side SR1. Sund i Greve...2 SR2. Fleksibel tildeling af ressourcer på skoleområdet...2 SR3. Sponsorgaver,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Skolerådet. Onsdag den kl i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.)

Skolerådet. Onsdag den kl i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Skolerådet Onsdag den 05.03.08 kl. 19-21 i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Thomas Kampmann Børne-og Ungeudv. Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Erling Ernstsen Børne-og Ungeudv.

Læs mere

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2009. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster på årsbudgettet

Læs mere

Der har i 2017 været afholdt anlægsudgifter højere end 28,117 mio. kr., og denne lånedispensation på 6,466 mio. kr. kan derfor disponeres fuldt ud.

Der har i 2017 været afholdt anlægsudgifter højere end 28,117 mio. kr., og denne lånedispensation på 6,466 mio. kr. kan derfor disponeres fuldt ud. Hjørring Kommune marts 2018 Låneramme- og deponeringsopgørelse for 2017 Rulning fra 2016 til 2017 af lånedispensationer: a) Lånedispensation på det borgernære område Byrådet besluttede på møde den 29.

Læs mere

Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune

Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune Notatet beskriver kort reglerne og overvejelser omkring kommunal lånoptagelse, hvad kommunerne har mulighed for at låne til, samt hvilke hensyn

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Regulativet omfatter som hidtil ikke lærere i folkeskolen "den lukkede gruppe".

Regulativet omfatter som hidtil ikke lærere i folkeskolen den lukkede gruppe. Regulativ om afsked af tjenestemænd ansat i kommuner inden for Kommunernes Landsforenings forhandlingsområde på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder, 1997 (afskrift) Kommunernes Landsforening

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 4.0 Kultur Greve Bibliotek 400 400 400 400 Portalen 0 200 200 200 4.02 Fritid Idrætshaller 600 600 600 600 Valhallen 200 400 400 400 Aftenskoleområdet

Læs mere

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen.

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen. Bevillingsområde 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsrammen på 40,3 mio. kr. udviser et mindre forbrug på 0,7 mio. kr., svarende til et samlet

Læs mere

Godkendelse af lånoptagelse for 2018 og tillægsbevillinger for anlæg og finansiering i 2018 og 2019

Godkendelse af lånoptagelse for 2018 og tillægsbevillinger for anlæg og finansiering i 2018 og 2019 Punkt 19. Godkendelse af lånoptagelse for 2018 og tillægsbevillinger for anlæg og finansiering i 2018 og 2019 2018-091036 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der optages lån på 150,1 mio.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 28.10.10 kl. 16:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.06.13 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Brian Hemmingsen (A) Battal Kücükavci (F) Gert Poul Christensen (O) Ikke til stede: Lars Kilhof

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem Rudersdal Kommune og bestyrelsen for Børnehuset Honningkrukken beliggende

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 1. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 8,2 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 58,1 mio.

Læs mere

Likviditeten. pr. 31. maj Opgørelse og prognose. Region Midtjylland

Likviditeten. pr. 31. maj Opgørelse og prognose. Region Midtjylland Likviditeten pr. 31. maj 2010 Opgørelse og prognose Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. LIKVIDITETSOPGØRELSE... 3 Månedlig likviditetsopgørelse...3 Kassekreditreglen...3 2. SKØN FOR GENNEMSNITSLIKVIDITETEN...

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Principper for økonomistyring. Del 1: Overordnede principper for økonomistyring

Principper for økonomistyring. Del 1: Overordnede principper for økonomistyring Principper for økonomistyring Del 1: Overordnede principper for økonomistyring Allerød Kommune August 2018 Indledning Allerød Kommune er med en bruttoomsætning på mere end 2 mia. kr. og mere end 1.800

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 18:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2012-2015 - opfølgning på budgetseminar, udmelding af rammer m.v. 533 Underskriftsside

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Halvårsregnskab. Hjørring Kommune. August 2016

Halvårsregnskab. Hjørring Kommune. August 2016 Halvårs Hjørring Kommune August Halvårs Indledning Hermed aflægges Hjørring Kommunes halvårs for. Indholdsfortegnelse Afsnit Side Regnskabsopgørelse og analyse 2 Regnskabsoversigt og bemærkninger på sektorniveau

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 02.09.10 kl. 17:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Ny struktur for skoler og dagtilbud

Ny struktur for skoler og dagtilbud FAQ's om: Ny struktur for skoler og dagtilbud Børne- og Kulturforvaltningen d. 4. november 2010 Nu er halvdelen af høringsperioden gået og med denne orientering ønsker forvaltningen at samle op på de spørgsmål,

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere