0.1 WinPLCs opbygning Lad os indledningsvis kigge på hvordan WinPLCs brugerflade er opbygget. 1. Topmenu. 4. Arbejdsflade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "0.1 WinPLCs opbygning Lad os indledningsvis kigge på hvordan WinPLCs brugerflade er opbygget. 1. Topmenu. 4. Arbejdsflade"

Transkript

1 LYNMANUAL

2 WinPLC lynmanual 0.1 WinPLCs opbygning Lad os indledningsvis kigge på hvordan WinPLCs brugerflade er opbygget. 1. Topmenu 3. Pop ind-menu 2. Funkonsmenu 4. Arbejdsflade 1. Topmenu Indeholder dels de gængse windowsfunkoner som Udskriv og Gem og dels en masse funkoner er specifikke for WinPLC, deriblandt regnskabsfunkoner og kartoteker. 2. Funkonsmenu Her finder du alle de lægefaglige funkoner som er en del af den daglige dri. Når du klikker på en overskri (eks. Notater, Paraklinisk, Regninger) vil der fremkomme underpunkter med ikoner under disse. 3. Pop Ind-menu Menuen l højre er speciel fordi et vindue popper ind på skærmen når musen holdes over et punkt. Her finder du diverse oversigter som Kommunikaonsstatus over edifact, oversigt over Dagens aaler aaler aaler med videre. Pop ind-menuen adskiller sig iøvrigt fra de andre menuer ved at den ikke er paentbunden. Den vil altså være den samme uanset akv paent. 4. Arbejdsflade Det er her du kan se og lføje informaon og data. Den øvre del af arbejdsfladen vil være optaget af paentens Stamkort.

3 0.2 Hav ald en paent åben. En forudsætning for alle handlinger i WinPLC, er at man har en paentjournal åben. I de eerfølgende eksempler tages der udgangspunkt i, at dee er lfældet. Gå op i Menuen Filer og vælg Åbn (eller tryk CTRL + O), for at åbne en dialog l at indtaste CPR-nummer eller navn på den paent du ønsker at arbejde med. Når du har markeret den ree paent trykker du F10, og paentens journal åbnes. Programvinduet vil hereer se ud som nedenfor. Åben ny paent [CTRL+O] Paentens Stamkort kan åbnes og editeres her. Cave-oplysninger (medicin- og penicillinallergi). Paentens kommende aaler vises i en boks i nederste højre hjørne. Kan slås fra ved højreklik i et frit område i notatvinduet og ernelse af flueben ved Vis paentens aaler.

4 1.1 Hvordan oprees et journalnotat? Når en paent åbnes, ledes du direkte l en oversigt over journalnotaterne. Helt l venstre findes Funkonsmenuen, hvor de forskellige punkter fungerer som overskrier for de fleste vigge handlinger som kan foretages i WinPLC. Den menu der automask står åben, når man åbner en paent, er menuen Notater. Klik på ikonet Opret notat (eller CTRL + N) for at åbne et nyt notat i notateditoren. Den paent der skrives notat på Indsæelse af fraser (Shi+F2) Dato og skrevet af/for, automask indsat Kvikdiagnose i 3 hurge trin Værktøjslinie l blandt andet at fremhæve tekst, vælge skritype og størrelse, foretage indrykning mv. som kendt fra bl.a. Word. Oversigt over evt. diagnoser knyet l notatet. Der kan lføjes diagnoser ved at trykke på Ny. Knappen Standard kan bruges l l at få alle notater l at starte med den tekst og formaering som man har i notatet i det man klikker på den. I bunden kan der indtastes søgeord som kan bruges ved søgning i notater. 1.2 Hvordan reer jeg i et journalnotat? For at foretage reelser i et notat skal du dobbeltklikke på notatets dato eller overskri, dereer reer du i notatet på samme måde som du ville ree i eks. et Word-dokument. For at slee et notat højreklikker du på overskrien og vælger Slet fra den menu der fremkommer. På samme måde, altså ved højreklik, kan du også flye et notat l en anden paent. Dobbeltklikker du på en diagnosekode ved et notat, åbnes linkportalen på sundhed.dk.

5 2.1 Hvordan beslles medicin? Du besller medicin l en given paent ved at klikke på Medicinkort i Funkonsmenuen (eller F2) for derefter at klikke på ikonet Ny ordinaon (eller CTRL + M). Søgevinduet l medicinfortegnelsen kommer frem, og i følgende eksempel er der skrevet zan og trykket Enter. I søgefeltet skriver man mindst 3 bogstaver og trykker enter. Hereer fremkommer resultaterne i listen nedenfor. Man vælger et præparat ved at markere det og trykke F10 eller Enter. Ved hjælp af knapperne Tilbage og Frem kan man navigere imellem de forskellige trin i ordinaonsprocessen. Når man har valgt det korrekte præparat, trykker man Enter og kommer l l næste led i ordinaonen. ordinaonen. Eer Eer valg, foretaget på samme måde, af form, pakning, dosering og indikaon, fremkommer et sammenfaende vindue med alle de oplysninger man har indtastet. Dee vindue vil imidlerd først fremkomme eer at systemet har foretaget interakonskontrol, så det kan godt tage nogle sekunder. Er du lfreds med samtlige oplysninger, og har du markeret ved fast medicin, indtastet for iterav udlevering eller dosisdispenseret hvis dee er nødvendigt, trykker du F10 eller OK for at færdiggøre ordina- ordinaonen og lægge den klar l EDI-afsendelse eller udprint. Valg af anden pakning Automask pakkevarighedsberegning Markering for fast medicin Iterav udlevering Markering ved særligt lskud

6 2.2 Hvordan sendes recepten afsted? Recepter kan enten sendes elektronisk via Edifact, eller simpelthen printes ud. De ordinaoner som ikke er sendt eller udprintet vil være markeret ved at baggrunden i linien er farvet lyseblå og teksten mørkeblå, og ved at de ligger over den sorte linie i medicinoversigten. Når man trykker Edifact eller Udskriv vil ordinaonerne ordinaonerne betragtes som afsluede, og den lyseblå markering samt den sorte linie vil forsvinde. Genordinaon - ved klik genordineres den ordinaon som er markeret i medicinlisten. Send recepten via edifact. Den vil lægge sig klar l afsendelse i kommunika- onsstatus. Udskriv recept 2.3 Fleksibel visning af medicinkort Medicinlisten kan vises på 3 forskellige måder: Fast Kun paentens faste medicin vises Nyeste Kun den nyeste af alle forskellige ordinaoner vises Alt Alt ordineret medicin vises, inkl. idenske ordinaoner Disse visninger kan også opsæes på 3 forskellige måder: Du kan bladre l siderne ved at klikke på en af de 2 små retningspile i bunden af medicinkortet Du kan klikke direkte på det ønskede faneblad i bunden af medicinkortet Du kan bruge genvejstasterne Ctrl+1, Ctrl+2, Ctrl Opreelse af formular For at opree en papirformular, går du l punktet Formularer i Funkonsmenuen. Her vælger du underpunktet Formular. Vælg formular i listen ved hjælp af piletasterne eller museklik. Tryk F10 eller OK for at åbne pågældende formular. Højreklik på et formularnavn for at få en menu med flere muligheder frem. Forklaring af højrekliksmenu: Vælg Printer: vælg hvilken printer og hvilken skuffe den pågældende formular skal udskrives fra. Formularjustering: indsl marginer for pågældende formular. Bruges især hvis du oplever at en formular printes skævt. Omdøb formular: giv formularen et andet navn. Betyder at den vil blive placeret et andet sted i listen. På denne måde kan man sortere i sin formularoversigt så de oest benyede formularer placeres øverst. For at omdøbe skrives det ønskede navn og der gemmes med Enter. Fortrykt/Hvidt papir: Her vælger man om formularen printes ud med eller uden baggrund. Antal kopier: Her kan man vælge hvor mange eksemplarer en formular udskrives i.

7 Når en formular er valgt, fremkommer den på skærmen som den vil se ud eer udprint. Paentens navn er automask indsat af WinPLC Hvis der skal vælges modtager, tryk da F2 i modtagerfeltet og adressekartoteket (se punkt 3.2) vil fremkomme. Indsæt journalnotater, prøvesvar og alt andet fra journalen ved at trykke F2 i et fritekselt. Brug Gem og Udskriv for at få printet formularen ud. Den gemmes også under Diverse i WinPLC. Brug Gem som kladde hvis du vil arbejde videre med formularen senere. Den vil ligge under Kommunikaonsstatus (under Formularkladder) så du hurgt kan finde den igen. 3.2 Opreelse og afsendelse af elektronisk henvisning For at opree en elektronisk henvisning, vælger du punktet Formularer og derunder elektr. henv. Hereer vil et vindue åbnes centralt på skærmen med kategorier for mulige modtagere af henvisninger. Vælg den kategori der skal sendes l og adressekartoteket fremkommer. Vælg mellem senest brugte, favoritter og søgemodulet (CTRL ) Ved højreklik får du mulighed for at føje modtager l foretrukne eller editere i adresse mv. Bemærk at systemposter jævnligt overskrives da A-Data opdaterer i overensstemmelse med SOR. Når modtager er valgt trykkes F10 eller OK.

8 Når modtager er valgt, fremkommer selve henvisningsvinduet. Den elektroniske henvisning kan se forskellig ud aængigt af hvor der henvises l. Her er der tale om en hospitalshenvisning. I felterne Henvisningsdiagnose og Andre diagnoser kan du benye benye F2 l l at kalde journaludtræksvinduet. Ved brug af F2 i Andre diagnoser vil du kunne vælge mellem de diagnoser som er opreet på paenten. Ved brug af SHIFT+F2 vil du lgå systemets diagnosedatabase, og vil derfor kunne vælge en diagnose som endnu ikke er knyet l paenten. Du kan skie mellem kategorierne Anamnese, Tidligere undersøgelse, Cave og Aktuel Medicin. I det frie tekselt under kategorivalget, kan du bruge F2 for at lgå journaludtræksvinduet. Når henvisningen er udfyldt, send da ved tryk på F10 eller OK. 3.3 Fysioterapi-henvisning Disse oprees og afsendes på samme måde som almindelige elektroniske henvisninger (punkt 3.2), med den lille afvigelse, at man vælger Fys. henv. under Formularer i stedet for elektr. henv. 4.1 Opreelse af regning For at opree en regning, vælges menupunktet Regning i Funkonsmenuen, eller der trykkes CTRL+R. Desuden kan der trykkes CTRL+K for at opree en regning forudfyldt med en konsultaon, eller CTRL+T for at opree den forudfyldt med en telefonkonsultaon. Klinik og læge som regningen skal oprettes for (kun aktuelt for medarbejdere uden fast lknytning). Paentens data. Sygesikringsgruppe kan ikke ændres på selve regningen, men skal ændres i paentens Stamkort. Ydelsesnummerfelt. Indtast ydelsesnummer her, eller klik på feltet med det tre prikker for at lgå ydelseskartoteket og vælge fra en liste. Paent- og/eller sygesikringsandel kan aflæses her. De fem nederste knapper i dee vindue gennemgås på næste side.

9 Ny regning bruges blandt andet når limiteringen er overskredet hos en speciallæge, eller når man af en eller anden grund har behov for at opree mere end én regning på samme dag. Ved EAN-regninger som skal sendes l private eller instuoner benyes Afslut og transmiér. Husk, at EAN-regninger kun må indeholde paentandele. Afslut og Udskriv benyes når paenten selv skal betale, eller hvis man simpelthen vil udskrive en regning l hver en d. Flere klik på denne bogfører ikke flere gange, så den kan bruges uden bekymring, også lang d eer at regningen er opreet. Ved tryk på Bogfør gemmer man sine indtastninger. Regningen vil stadig være akv indl døgnslut, og den vil blive åbnet ved tryk på regning resten af dagen, men den er gemt og klar l at blive afsendt l sygesikringen. 5.1 Paraklinisk Under Paraklinisk i funkonsmenuen funkonsmenuen kan man opree opree prøvesvar, ligesom det er her man får et overblik over dligere prøvesvar og lgår Webreq. Med Opret Analyse kan du indtaste et nyt prøvesvar, og med Opret tomme kan du indtaste en hel serie på én gang. Prøvesvarene kan indeles i grupper, og der vælges gruppe ved højreklik. Den første kolonne viser det seneste resultat for hver enkelt prøvetype, de følgende kolonner er sorteret eer dato og indeholder svar fra pågældende dato. Når indkomne svar accepteres i Kommunikaonsstatus bliver de automask importeret l Paraklinisk.

10 6.1 Lægebreve Under punktet Lægebreve i Funkonsmenuen kan man vælge enten at sende et lægebrev l den læge paenten er lknyet (i stamkortet) - ved at vælge Opret lægebrev, eller man kan sende l en hvilken som helst anden partner som kan modtage elektronisk med edifact - ved at vælge Opret korrespondence. 7.1 Essenelle funkoner i topmenuen I Topmenuen finder du forskellige funkoner som der oe er brug for. Herunder en kort gennemgang af disse. Under kan du blandt andet se en liste over de sidste 16 paenter paenter du har arbejdet med. Dee Dee sikrer nem og hurg adgang l eks. at lave en regning du havde glemt, eller at åbne en paent igen hvis du har lavet en ændring i stamkortet, som kræver at paenten lukkes og åbnes igen. Under foretages afregning l sygesikringen, ligesom du også kan se hvilke regninger endnu ikke er sendt afsted. Det er også muligt at finde en debitorliste her, og så kan men ved hjælp af Ydelsesperiode definere et dsrum for hvilket man kan se en liste der kan danne et overblik over antal paenter, indkomst, ydelser med videre. Sidst, men ikke mindst, er det her man foretager indbetang/afskrivning hvis en regning betales kontant eller skal annuleres. Under finder du blandt andet funkonen funkonen Send og modtag som starter forsendelse og modtagelse af edifact-kommunikaon - de fleste steder har vi dog sat dee automask op. Ydermere finder du her muligheden for at afsende ferienotater l andre læger. giver dig mulighed for at redigere i og lføje lføje kommunikaonspartnere, kommunikaonspartnere, ydelser og klinik- samt brugeroplysninger. Eksempelvis er det her du skal opree en regningsmodtager i forbindelse med afsendelse af EAN-regninger (under Adresser -> Regningsmodtagere) og det er her en læge skal indsæe sit autorisaons-id (under Bruger) for at kunne godkende og afsende recepter. I menuen kan man dels finde scannermodulet, hvis dee er lkøbt, og dels sæe genvejstaster l programmet manuelt op ved hjælp af punktet WinPLC. Printerikonet i den nederste menulinje benyes blandt andet hvis du vil printe ud fra arbejdsfladen. Ønsker du eksempelvis at udskrive en serie notater eller kolonner fra Paraklinisk, så er det her du trykker. Kuverten i samme række giver dig mulighed for at udskrive en konvolut med paentens adresse. Det kræver naturligvis at du har en printer med en bakke som indtager kuverter. Det grønne og det gule R giver dig mulighed for at udskrive hovedet på henholdsvis en recept og en regning. Dee kan være fordelaggt hvis en læge eks. skal på hjemmebesøg. Sidste punkt i topmenuen er en boks med info om hvem du er logget ind som. Navnet på den akve bruger vil optræde her (I ovenstående eskempel Testlæge Nummeret).

11 8.1 Kort om Pop ind-menuen. Pop ind-menuen befinder sig på højre side af arbejdsfladen og er kendetegnet ved at vinduer popper ind i arbejdsområdet når man holder musen over de forskellige punkter. Kører man således musen henover punktet Kommunikaonsstatus, som kan betragtes som hjertet for edikommunikaon, vil følgende oversigt fremkomme. Er et punkt markeret med fed skri betyder det at der ligger kommunikaon som man skal være opmærksom på i den pågældende kategori. Det kan være indkomne henvisninger eller recepter som endnu ikke er sendt. Du kan vælge hvilken status du ønsker at sortere eer i bunden af vinduet. OBS er standard og du vil her se den kommunikaon som du skal være opmærksom på. Det være sig fordi den ikke er sendt eller godkendt af en læge, eller fordi modtagen har afvist. Ej kvieret kvieret kvieret indikerer at dine data er sendt, men at modtageren endnu ikke har bekræet modtagelsen. Under Kvieret Kvieret Kvieret kan du se forsendelser som er succesfuldt afsendt og modtaget. Det varierer fra kategori l kategori hvor længe disse gemmes. For at få mere informaon om en udgående eller indkommen kommunikaon kan man dobbeltklikke. I pop ind-menuen finder du også Dagens aaler En oversigt over seneste og kommende paentaaler for den akve bruger OBS-paenter En liste over paenter som er markeret som OBS-paenter Fagligt Her kan man udveksle informaon vha. et simpelt tekstbehandlingsmodul Fraser Her kan man opree og redigere i de fraser som kan sæes ind i bla. notater Manglende Regning En oversigt over paenter som har været akve i systemet i løbet af dagen, uden at der er skrevet en regning på dem Mini-Editor Simpel teksbehandling som kan bruges hvis man eks. vil skrive en note ud.

12 9.1 Webservices I funkonsmenuen finder du punktet Web-services som dækker over kommunikaon med paenter over interneet. Denne kommunikaon er primært i brug i andre dele af programmet, men for at opree en paent på Web-services eller for at sende denne en som ikke er et svar, skal man finde herhen. Benyt Tildel kodeord for at gøre paenten paenten i stand l l at bruge E-services. Denne vil modtage en med login-informaoner og hjælp l at komme igang. Kræver at paenten har en sit stamkort. Benyt Opret E-svar for at sende paenten paenten en . Når paenten har et kodeord og begynder at benye E-services, vil de s og recepornyelsesforespørgsler som denne sender afsted finde vej l Kommunikaonsstatus i pop ind-menuen, hvor du kan dobbeltklikke på dem for at læse dem og sende svar lbage. Kommunikaonsstatus er åbnet og konsultaoner konsultaoner konsultaoner er valgt. En indkommen konsultaon er valgt og der er trykket F10 eller dobbeltklikket. Et vindue med den pågældende konsultaon er fremkommet. Det er delt op i 2 dele: paentens spørgsmål eller besked, og et felt som et svar kan indtastes i. Når svaret er indtastet, klikkes der ok (F10), og beskeden ligger klar l automask afsendelse.

13 10.1 WinPLC Aalekalender - sit eget program Det allerviggste at have i mente angående aalekalenderen, er at den er et selvstændigt program. Man finder altså ikke aalekalenderen i WinPLC, men ved siden af. Et riggt godt trick i den forbindelse er brug af Windowsfunkonen som gør det muligt at skie vinduer med tastetryk. Man kan med fordel øve sig i og vænne sig l dee. Prøv at holde venstre Alt-tast nede med venstre tommelfinger (og bliv ved med at holde den nede) og tryk på tabulator-tasten. Gør du det, så fremkommer et lille vindue midt på skærmen med ikoner som hver især repræsenterer et åbent program. Når du slipper Alt-tasten igen vil det program som er markeret med en blå ramme blive akvt på din skærm. Ganske oe vil man på en klinik kun have 2 akve programmer, nemlig WinPLC og Aalekalender, men det kan sagtens ske at man eks. har et WebReq-vindue åbent, og derfor er det viggt at notere sig at man kan skie imellem flere vinduer ved at holde Alt nede indl indl man har fundet det rigge rigge program Tidsbeslling For at beslle en d l en paent, starter man med at markere det ønskede dsrum. Når et dspunkt er markeret med mørkeblå, så er det akvt og valgt. Hereer kan du simpelthen begynde at indtaste paentens CPR-nummer - dsbesllingsvinduet popper automask frem når du trykker det første tal. Har du ikke et CPR-nummer, eller ønsker du at opree en d uden, kan du trykke på enter for at få selvsamme vindue frem og hereer indtaste en tekst eller bruge søgefunkonen for at finde en given paent. I første kolonne kan man se status for aalen. Paenten Paenten er ankommet (fedt A = uden kort alm. A = med kort) Paenten Paenten har aflyst Aalen er afsluet (dvs. Aalen er afsluet (dvs. der er lavet regning). Rød baggrund = uden kort Grøn baggrund = med kort En linje består af mange forskellige informaoner. CPR, navn, uddybende tekst og, når paenten ankommer, en angivelse af ankomsts- dspunkt. Hvilke man vil kunne se kan man definere vha. Højrekliksmenuen. Umiddelbart ovenfor selve kalenderoversig- ten kan man vha. klik på faneblade vælge hvilken kalender man arbejder med. Når en d er markeret og mørkeblå, er man klar l at indtaste

14 10.3 Navigaon i Aalekalenderen Navigaon i kalenderen kan enten foretages med tasterne (se genvejsoversigt) eller ved hjælp af musen. En uge lbage En dag lbage Dags Dato En dag frem En uge frem Ved klik på pil ned åbnes et kalendervindue hvori dato kan vælges frit Flytning, redigering, kopiering og sletning af der Disse handlinger udføres ved hjælp af genvejstaster - se oversigt nedenfor. Dog kan man også ree i en aale ved at højreklikke og vælge Ret Genvejstaster i Aalekalenderen 2 uger lbage Shi + F7 1 uge lbage Ctrl + F7 1 dag lbage F7 1 dag frem F8 1 uge frem Ctrl + F8 2 uger frem Shi + F8 Gå l dags dato F9 Kopier aale (afslues med Sæt ind ) Flyt aale (afslues med Sæt ind ) Sæt ind Indsæt den akve paent fra WinPLC Ski l Journaldelen på markeret paent Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V I Ctrl + J Opret aale Påbegynd indtastning af CPR Ret aale eller opret ny aale uden CPR Enter (CTRL + N) Slet aale Delete

15 Indeks 0.1 WinPLCs opbygning side Hav ald en paent åben side Opreelse af journalnotat side Reelse af journalnotat side Beslling af medicin side Afsendelse af recept side Fleksibel visning af medicinkort side Opreelse af papirformular side Opreelse af elektronisk formular/henvisning side Opreelse af fysioterapihenvisning side Opreelse af regning side Paraklinisk side Lægebreve og korrespondence side Essenelle funkoner i topmenuen side Kort om pop ind-menuen side Webservices (E-services) side WinPLC Aalekalender - sit eget program side Tidsbeslling side Navigaon i Aalekalenderen side Fytning, editering, kopiering og sletning af der side Genvejstaster i Aalekalenderen side Genvejstaster i WinPLC Lynmanuel l WinPLC Senest opdateret 5/

16 11.1 Genvejstaster i WinPLC Når WinPLC installeres på en klinik sæes følgende genveje automask op. Ctrl+O F7 Ctrl+J Ctrl+N Ctrl+E Ctrl+F F2 Shi+F2 Ctrl+F2 F3 Ctrl+R Ctrl+K Ctrl+T Ctrl+A Ctrl+D Ctrl+B F4 F8 Shi+F8 F11 Shi+F11 F12 Shi+F12 Ctrl+F12 F1 Shi+F1 Ctrl+W Ctrl+S Ctrl+I Ctrl+Q F9 Ctrl+F9 Shi+F9 Åbn paent-journal Åben stamkort Vis journal-notater Opret nyt notat Opret epikrise Søg i notater Vis medicin-kort Ny ordinaon (også Ctrl+M) Ny magistrel ordinaon Vis regnskabs-liste Ny regning Ny regning med konsultaon Ny regning med telefonkonsultaon Vis diagnoser Opret ny diagnose Vis paraklinisk skema Ny formular Vis paent-relaoner Vedligehold paent-relaoner Vis vaccinaons-liste Ny vaccinaon Vis lægebreve Opret lægebrev Opret korrespondance Hjælp (ikke implementeret overalt endnu) Gå l A-Datas forum Luk paent Scan document Importér paenortegnelse Edifact Status Vis forfaldne Remindere Vis alle remindere Opret ny reminder

WinPLC Lynmanual V1.1 december 2012

WinPLC Lynmanual V1.1 december 2012 WinPLC Lynmanual V1.1 december 2012 Indholdsfortegnelse 01. WinPLCs opbygning... 3 02. Patientsøgning... 4 03. Notater... 5 04. Diagnoser... 6 05. Medicinkort... 7 06. Paraklinisk... 11 07. Regninger...

Læs mere

Juli 2015. Quick-guide

Juli 2015. Quick-guide Juli 2015 Quick-guide Indholdsfortegnelse 1. Opbygning af WinPLC... 4 Topmenu... 4 Funktionsmenu... 4 Pop ind menu... 4 Arbejdsflade... 4 2. Remindere... 5 Opret ny reminder... 5 3. Patientjournal... 6

Læs mere

WinPLC Fodterapi. Manual

WinPLC Fodterapi. Manual WinPLC Fodterapi Manual V1.0 juli 2011 Indhold 01. WinPLC Fodterapis opbygning... 3 02. Patientsøgning... 4 03. Stamkortet... 5 04. Notater/dagens tekst... 6 05. Medicinkort... 7 06. Diagnoser... 8 07.

Læs mere

Juli 2015. Quick-guide ØNH

Juli 2015. Quick-guide ØNH Juli 2015 Quick-guide ØNH Indholdsfortegnelse 1. Opbygning af WinPLC... 4 Topmenu... 4 Funktionsmenu... 4 Pop ind menu... 4 Arbejdsflade... 4 2. Remindere... 5 Opret ny reminder... 5 3. Patientjournal...

Læs mere

Juli Quick-guide

Juli Quick-guide Juli 2017 Quick-guide Indholdsfortegnelse 1. Opbygning af WinPLC... 4 Topmenu... 4 Funktionsmenu... 4 Pop ind menu... 4 Arbejdsflade... 4 2. Remindere... 5 3. Patientjournal... 6 Åbn patient... 6 Opret

Læs mere

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37 Indholdsfortegnelse FMK... 2 Præparatvælgeren... 3 Undgå dobbeltordinationer på FMK... 4 Knapper i FMK... 4 Opret ny medicin uden genudlevering... 5 Opret ny medicin med genudlevering... 8 Opret ny medicin

Læs mere

ClinicCare læge - skærmbilleder

ClinicCare læge - skærmbilleder ClinicCare læge - skærmbilleder Udgave 15. dec 2015 Dataene er lagret på en central sikret SQL-database, hvilket betyder, at det eneste man skal installere på PC en er en klient (tager 2 minutter), hvorefter

Læs mere

XMO Quickguide V8 - 1 -

XMO Quickguide V8 - 1 - XMO Quickguide V8-1 - XMO Quickguide Menu... - 4 - Generel beskrivelse af XMO menu punkter.... - 4 - Hjælpemenuen.... - 5 - Patient ... - 6 - Søg patient... - 6 - Søg patient & patientstamkort...

Læs mere

September 2015. Fodterapi. LYN manual

September 2015. Fodterapi. LYN manual September 2015 Fodterapi LYN manual Indholdsfortegnelse 1. Opbygning af WinPLC... 3 Topmenu... 3 Funktionsmenu... 3 Pop ind menu... 3 Arbejdsflade... 3 2. Remindere... 4 Opret ny reminder... 4 3. Patientjournal...

Læs mere

Medicinskema og Recepter

Medicinskema og Recepter Kom godt i gang med: Medicinskema og Recepter EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23

Læs mere

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9 FMK vejledning 1. Kom godt i gang... 2 2. Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Rettigheder i FMK... 4 Genvejstaster... 4 Højrekliksmenuer... 5 Præparatvælgeren... 7 3. Opret ny medicin... 9 Dosering...

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

Alm. kons... 35 Tlf. kons... 35 10. Relationer... 36 Editer... 36 11. Formularer... 38 Formular... 39 Elektr. Henv... 39 Fys. Terapi-Henv...

Alm. kons... 35 Tlf. kons... 35 10. Relationer... 36 Editer... 36 11. Formularer... 38 Formular... 39 Elektr. Henv... 39 Fys. Terapi-Henv... WinPLC manual 2014 Indholdsfortegnelse 1. Opbygning af WinPLC... 6 Topmenu... 6 Funktionsmenu... 6 Pop ind menu... 6 Arbejdsflade... 6 2. Remindere... 7 Opret ny reminder... 8 Højrekliksmenu... 9 3. Venteliste...

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. November 2015 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

Opsætning og afsendelse af EAN-regninger i WinPLC

Opsætning og afsendelse af EAN-regninger i WinPLC Opsætning og afsendelse af EAN-regninger i WinPLC Tlf. 38 77 00 40 www.a-data.dk info@a-data.dk I hånden sidder du med en vejledning i hvordan man sætter WinPLC op til at kunne sende reginger, hvordan

Læs mere

November Ny Aftalekalender. Quick guide

November Ny Aftalekalender. Quick guide November 2016 Ny Aftalekalender Quick guide Indholdsfortegnelse 1. Velkommen til aftalekalenderen... 3 2. Tider... 5 Opret ny tid... 5 Opret tid uden patient... 7 Find en ledig tid... 7 Højrekliksmenu...

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. April 2017 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

MedWin laboratorieskema

MedWin laboratorieskema MedWin laboratorieskema EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Nyheder i NOVAX maj 2014

Nyheder i NOVAX maj 2014 Nyheder i NOVAX maj 2014 Indholdsfortegnelse Resume... 3 Patientindgang... 5 Opret aftale... 5 Navngive henvisningsforløb... 8 Rediger statusmarkeringer... 10 Tilpasset visning af tidsbestillingen... 12

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

NOVAX manual 2014. Indholdsfortegnelse

NOVAX manual 2014. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Notater i journalen... 2 Fleksibel oprettelse af henvisning... 2 Opret korrespondancebrev ud fra flere notater... 2 Tilføj flere forløbsdiagnoser til et notat... 3 2. Patientindgangen...

Læs mere

Udtræk af ansøgerdata til excel

Udtræk af ansøgerdata til excel Udtræk af ansøgerdata til excel I dee dokument beskrives trin for trin, hvordan man trækker data ansøgerdata ud fra PeopleXS og eerfølgende, hvordan man indsæer dataene i et excel ark og gemmer excel arket,

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

Nogle tips til Explorer 7

Nogle tips til Explorer 7 Side 1 af 12 Nogle tips til Explorer 7 Indhold Nogle tips til Explorer 7...1 Indhold...1 Benytter du den sidste udgave af programmet?...2 Ændre standardindstillinger...2 Bestem selv din startside...2 Ændre

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO.

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO. FMK v.1.4.4 Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK 1.4.4 i XMO. Der findes i øjeblikket fire versioner af FMK i drift, version 1.4.0 1.4.2 og 1.4.4 som den nyeste. Seneste

Læs mere

Oktober 2015. Brugermanual. Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC

Oktober 2015. Brugermanual. Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC Oktober 2015 Brugermanual Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC Indhold Generelt om DDV... 3 Adgang for klinikkens øvrige personale... 3 Data på DDV... 3 Vaccinationer... 4 Troværdighed... 4 Privatmarkering...

Læs mere

Nem og overskuelig aftalebog

Nem og overskuelig aftalebog Nem og overskuelig aftalebog Kom godt i gang med TDjournal/TDadmin aftalebogen. Dette introduktionshæfte beskriver, hvordan du nemt og hurtigt kommer i gang med at bruge aftalebogen, og hvordan du løser

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet

Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet kommer følgende login billede til Bagersystemet: Indtast dit brugernavn og adgangskode og tryk Enter eller klik på knappen Logon.

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex

Brugervejledning AmbuFlex Brugervejledning AmbuFlex En online ambulant patientjournal Understøtter fleksible patientforløb Følger patienten over sektorgrænser Integrerer patientrapporterede helbredsdata Online visning af patient-registerdata

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Råd og vejledning ved rapportskrivning Indhold: 1. Start på rapport oprettelse af forside:... 2 1.1 Oprettelse... 2 1.2 Margener... 2 1.3 Skrifttype... 3 2. Øvrige dele af opgaven... 4 3. Sidehoved og

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

XMO vejledning - fra V7 til V8

XMO vejledning - fra V7 til V8 XMO vejledning - fra V7 til V8 Indhold Medicinkortet med FMK... - 1 - Ny ordination... - 1 - Ordinationsmodulet... - 2 - Ændring af en eksisterende ordination... - 2 - FMK Sammenkodning og overførsel...

Læs mere

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring MedWin programopdatering: 3.84.10 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 800 Aarhus N Lautrupvang 1 750 Ballerup Telefon: 96 3 51 00 Telefon Service Desk: 96 3 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Indhold Kort om FMK... 2 Log på FMK... 4 Hent Medicinkort... 5 Opret recept - Læge... 7 Opret recept Sekretær... 9 Lægens godkendelse af recepter... 10 Opret faste ordinationer

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Lotus Notes R5/R6 tastaturgenveje

Lotus Notes R5/R6 tastaturgenveje Lotus Notes R5/R6 tastaturgenveje Udvidede genvejstaster Notes bruger udvidede genvejstaster til alle bogmærker, vinduesfaner og handlingsknapper samt til menuen Vindue. Hold ALT-tasten nede for at få

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

UVpraktik Brugermanual

UVpraktik Brugermanual UVpraktik Brugermanual 1 Indhold UVpraktik formål og anvendelse... 3 Log ind i UVpraktik... 4 Dataindlæsning i UVpraktik... 7 Nyttige genveje i UVpraktik... 8 Indhold af menuer... 9 Sorter... 9 Kartoteker...

Læs mere

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile. Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile. Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem 2018 Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan

Læs mere

FMK begreber & Quickguide

FMK begreber & Quickguide FMK begreber & Quickguide Medicinkortet i XMO v8.22 Quickguide til Medicinkort i XMO v8.22 Version 1.2 Ændring i vejledning fra version 1.1 til 1.2 Tilføjelse til side 14. Rød markering af præparater.

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Outlook Side 1 Microsoft Outlook 2010 Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk.

Læs mere

Sælge eller overdrage bier til registreret biavler

Sælge eller overdrage bier til registreret biavler Sælge eller overdrage bier til registreret biavler Har du bifamilier du vil overdrage til andre, for eksempel ved at sælge dem, skal de naturligvis være synede inden. Det er dit ansvar som sælger, at der

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Live Mail Side 1 Windows Live Mail Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail

Læs mere

NOVAX Lægesystem. Manglende undersøgelsessvar

NOVAX Lægesystem. Manglende undersøgelsessvar NOVAX Lægesystem Manglende undersøgelsessvar Indholdsfortegnelse Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Fanen Manglende undersøgelsessvar... 2 Oversigten... 3 Bestilling af laboratorieprøver... 4 Udestående...

Læs mere

Journaler. Kom godt i gang med: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

Journaler. Kom godt i gang med: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Kom godt i gang med: Journaler EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01 Vejledning Batchflow INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Introduktion... 2 2 Sådan gør du... 3 2.1 Log på... 3 2.2 Anvendelse af BatchFlow... 4 2.3 Kort gennemgang

Læs mere

NOVAX manual Indhold

NOVAX manual Indhold Indhold Journalen... 3 Notater... 3 e-boks... 3 Emner til korrespondancebrev... 3 Notat med frase... 3 Visning af slettemarkerede notater... 4 Tilføj/Fjern vedhæftning fra et notat... 5 DDV... 6 FMK...

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Guide l WinPLCs sta s skmodul

Guide l WinPLCs sta s skmodul Guide l WinPLCs sta s skmodul For at lgå WinPLCs sta s kmodul, vælger man Pa entudtræk under topmenu-punktet Sta s k. Når man har åbnet Pa entudtræk, kan man søge på forskellige parametre. Det er vig gt

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

Microsoft Word 2007. thoremil.dk

Microsoft Word 2007. thoremil.dk Microsoft Word 2007 Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12 Punktopstilling...

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

Undersøgelsessvar-funktionen... 2

Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Indholdsfortegnelse Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Fanen Manglende undersøgelsessvar... 2 Oversigten... 3 Bestilling af laboratorieprøver... 4 Udestående... 5 Gul status... 5 Grøn status... 6 Blå status...

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

NOVAX manual Indholdsfortegnelse

NOVAX manual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Blanketter... 2 Oversigt over blanketterne... 2 Status... 3 Besvarelse af en FP-attest... 3 Afvisning af en FP-attestanmodning... 5 Besvarelse af en LÆ-attest... 6 Vedhæft fra journalen...

Læs mere

EG Clinea Version 16.1

EG Clinea Version 16.1 EG Clinea Version 16.1 side 1 af 14 Indledning Clinea 16.1 indeholder en række nye funktioner og et nyt modul. Vi kan eksempelvis introducere et INR modul til registrering af koagulationsværdier. Vi præsenterer

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Tillæg til ViTal v.4.5.5. Nyheder i ViTal

Tillæg til ViTal v.4.5.5. Nyheder i ViTal Tillæg til ViTal v.4.5.5 Nyheder i ViTal Oplæseroversigten er udvidet så den indeholder: Flag og sprognavn for hver oplæser. Dialogboksen Oplæseroversigt kan justeres i størrelsen. Favoritliste som hjælper

Læs mere

De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5

De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 Her kan du få hjælp til, hvordan du nemmere kan arbejde i C5 2012. Genvej Funktion Betydning F1 Hjælp Kalder hjælp frem. Hjælpen tager automatisk udgangspunkt

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

NOVAX manual Indholdsfortegnelse

NOVAX manual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Notater i journalen... 2 Fleksibel oprettelse af henvisning... 2 Opret korrespondancebrev ud fra flere notater... 2 Tilføj flere forløbsdiagnoser til et notat... 3 2. Patientindgangen...

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Guide: Trin for trin

Guide: Trin for trin Guide: Trin for trin Denne trin for trin guide viser dig de mest grundlæggende funk6oner i Byg og Miljø, når du skal ansøge om miljøgodkendelse, anmelde et maskinværksted, ansøge om 6lslutning af spildevand

Læs mere

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund Brugermanual 2015-01-01 ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund T +45 40 84 44 41 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk Web: www.easy-mapping.dk CVR 28 69 77 67 Side

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Maj Aftalekalender

Maj Aftalekalender Maj 2018 Aftalekalender Indholdsfortegnelse 1. Velkommen til aftalekalenderen... 4 Skjul tider... 6 2. Tider... 7 Opret ny tid... 7 Privatmarkerede aftaler... 9 Opret tid uden patient... 9 Find en ledig

Læs mere

Installation Windows 7

Installation Windows 7 Du skal gøre følgende: Check om PC en har et Windows 7 logo: Logoet sidder på "kabinettet" (CPU'en/harddisken - kært barn har mange navne) hvis det er der, så følges vejledningen som er herunder. Du kan

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

Captia - kvik guide Personalesager

Captia - kvik guide Personalesager Captia - kvik guide Personalesager 05-05-2015 Aalborg Universitet, HR-afdelingen HR@adm.aau.dk Indhold Inden du går i gang... 1 Søg efter en medarbejder (på C-adressat)... 1 Opret C-adressat... 2 Oprettelse

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen Anvendelse af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen mine, og tryk på Tilføj Tryk på Skriv

Læs mere

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem Baggrund for funktionen: Lab tilbage svar er en funktion, som sikrer, at prøver kan spores hele vejen i processen fra bestilling, til afgivelse af svar til patienten. Det kan bruges på mange niveauer,

Læs mere

Microsoft Word 2010 Huskesedler

Microsoft Word 2010 Huskesedler Microsoft Word 2010 Huskesedler Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE 1 Opret aktiviteter TIPS: Du kan bruge en aktivitetsliste til at vise en række datostyrede aktiviteter i jeres afdeling eller udlejning af jeres fælleshus. Du behøver ikke sætte billede på, eller tekst,

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere