Drift. Budgetreduktioner. Økonomi & Stab, 5. oktober S Ændringsforslag fra AFBC til budget 2018 og overslagsår (1.000 kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Drift. Budgetreduktioner. Økonomi & Stab, 5. oktober S Ændringsforslag fra AFBC til budget 2018 og overslagsår (1.000 kr."

Transkript

1 Økonomi & Stab, 5. oktober S Ændringsforslag fra AFBC til budget 2018 og overslagsår (1.000 kr.) Drift Budgetreduktioner Pkt. 1.1 Hjemtagelser (budgetanalyse) Familieafsnittet, styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse om besparelser ved hjemtagelse til botilbud i Albertslund Voksne med særlige behov, styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse om besparelser ved hjemtagelse til botilbud i Albertslund. Pkt. 1.2 Tværgående analyse af udsatte borgere (budgetanalyse) 2085xx Jobcenter Albertslund, mindre styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse omhandlende omhandler økonomiske gevinster i driften ved at udvikle nye, fagligt solide løsninger, som giver en helhedsorienteret og effektorienteret indsats for borgere og familier med komplekse behov.

2 Sundhed, Pleje og Omsorg Tværgående løn og drift, styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse omhandlende omhandler økonomiske gevinster i driften ved at udvikle nye, fagligt solide løsninger, som giver en helhedsorienteret og effektorienteret indsats for borgere og familier med komplekse behov Fælles formål, styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse omhandlende omhandler økonomiske gevinster i driften ved at udvikle nye, fagligt solide løsninger, som giver en helhedsorienteret og effektorienteret indsats for borgere og familier med komplekse behov Voksne med særlige behov, styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse omhandlende omhandler økonomiske gevinster i driften ved at udvikle nye, fagligt solide løsninger, som giver en helhedsorienteret og effektorienteret indsats for borgere og familier med komplekse behov. Pkt. 1.3 Indkøb (budgetanalyse) Bygningsvedligeholdelse, styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse omhandlende besparelser gennem gevinster ved bedre aftaleudnyttelse, forbedring af eksisterende indkøbsaftaler og indgåelse af nye aftaler inden for driften. 8291xx Forskellige pengeposer på tværs af pengeposer, styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse omhandlende besparelser gennem gevinster ved bedre aftaleudnyttelse, forbedring af eksisterende indkøbsaftaler og indgåelse af nye aftaler inden for driften. Besparelsen bliver i første omgang placeret på en centralpulje, og budgetomplaceret til de berørte pengeposer, når fordelingsnøglen kendes

3 Pkt. 1.4 Beskæftigelsesindsats og ydelser Sygedagpenge, mindre styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse med det formål at opnå besparelser på udgifterne til beskæftigelsesområdet Kontant- og uddannelseshjælp, mindre styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse med det formål at opnå besparelser på udgifterne til beskæftigelsesområdet A-dagpenge, mindre styrbar Jf. budgetaftalen for 2017 er der gennemført en budgetanalyse med det formål at opnå besparelser på udgifterne til beskæftigelsesområdet. Pkt. 2.1 Besparelse ved at lægge risikostyring ind under bygningsvedligeholdelsesrammen Risikostyring, styrbar Rammen til de forebyggende aktiviteter på risikostyringsområdet lægges ind under bygningsvedligeholdelsesrammen, og hermed vil de indgå i den samlede prioritering af midlerne. Samtidig med dette gennemføres besparelser Bygningsvedligeholdelse, styrbar Rammen til de forebyggende aktiviteter på risikostyringsområdet lægges ind under bygningsvedligeholdelsesrammen, og hermed vil de indgå i den samlede prioritering af midlerne. Samtidig med dette gennemføres besparelser.

4 Pkt. 2.2 Vandbidrag Vej, park og vandløb, mindre styrbar HOFOR har i samarbejde med HOFOR-kommunerne ændret modellen for beregning af vejbidrag, som er det bidrag, kommunen betaler til HOFOR for håndtering af det regnvand, som afledes til regnvandssystemet fra veje og pladser. Med den nye beregningsmetode forventes en årlig mindreudgift i 2018 og frem. Pkt. 2.3 Driftsbesparelse på vejbelysning Vejbelysning, styrbar Den igangværende modernisering af vej- og stibelysning i kommunen medfører, at det ældre belysningsanlæg udskiftes til et nyere og mere energieffektivt anlæg. Dette medfører besparelser på både vedligeholdelse og elforbrug. Pkt. 2.4 Effektiviseringer på rengøringsområdet Rengøring, styrbar På rengøringsområdet arbejdes med at implementere ny teknologi i form af nye rengøringssystemer til gulve som er mere effektive, og dermed kan reducere tid til arbejdsgange. Der testes endvidere for robotteknologi som forventes at kunne give besparelser på kort og lang sigt. Hvor det er muligt implementeres nye rengøringssystemer og robotteknologi. Pkt. 2.6 Ophævelse af 15 timers sprogstimuleringstilbud Damgården, styrbar Dagtilbudsloven er blevet ændret med virkning fra 1. juli Som en konsekvens af de ændrede regler ophæves det nugældende 15 timers-tilbud om ugen til tosprogede børn med behov for sprogstimulering, der ikke går i dagtilbud.

5 Dagtilbud administration, styrbar Dagtilbudsloven er blevet ændret med virkning fra 1. juli Som en konsekvens af de ændrede regler ophæves det nugældende 15 timers-tilbud om ugen til tosprogede børn med behov for sprogstimulering, der ikke går i dagtilbud. Pkt. 2.9a Besparelse på skolemad Administration skolerne - fælles, styrbar Herstedøster Skole har pr. 1. januar 2017 indgået en forpagtningsaftale om driften af deres elevkantine. Dette har frigjort en del af de fælles skolemadsmidler. Pkt. 2.9b Skolemad til Ungecentret Albertslund Ungdoms Center, styrbar Ungecentret tilføres varigt kr. til skolemad Pkt Besparelse på udviklingspuljen Administration skolerne - fælles, styrbar I budget 2017 blev der oprettet en varig udviklingspulje til folkeskoleområdet på 2 mio. kr. årligt. Besparelsen halverer puljen i 2018 og afvikler den helt i 2019 og frem. Besparelsen bruges til delvis at finansiere kortere skoledage. Pkt Intenationale projekter Intenationale projekter, styrbar Albertslunds skoler deltager i internationale projekter. Størstedelen af udgifterne til projekter finansieres dog af eksterne midler. Kommunens tilskud går til aflønning af en kommunal koordinator af det internationale samarbejde. Denne koordinator stopper ved udgangen af Der pågår to projekter hvis koordinering kan løses indenfor rammen i Skoler & Uddannelse.

6 Pkt Besparelse på administrationen 8291xx Forskellige pengeposer på tværs af pengeposer, styrbar Besparelse på Administrationen, svarende til 4 mio. kr. på lønudgifter til administration, og 1 mio. kr. reduktion på øvrige administrative udgifter. Pkt Monopolbruds forsinkelser KOMBIT, styrbar Da monopolbruddet er forsinket er der mindre behov for midler til implementering af nye systemer i Der tilføres 1 mio. kr. til kassebeholdningen fra kostbærer i 2018, som tilbageføres i Pkt Rengøring på det administrative område Rengøring, styrbar Der opnås en besparelse på lønudgifterne ved at reducere i rengøringsydelserne på det administrative område. Pkt Effektivisering af rådhusets indkøbsfunktion (kontorartikler) Kontorhold - Rådhuset, styrbar Der foretages en effektivisering af rådhusets indkøbsfunktion. Denne reduceres fra 27 til 15 timer pr. uge. Pkt Summercamp udgår Administration skolerne - fælles, styrbar Som konsekvens af at lukkeugebesparelsen på SFO/klubområdet fra 2017 tilbagerules, ophører SommerCamp med virkning fra 2018.

7 Pkt Fællesskabsbidrag i forbindelse med overførselssag 8291xx Forskellige pengeposer på tværs af pengeposer, styrbar Der indføres et fællesskabsbidrag på overførsler af mindreforbrug mellem årene. Det omfatter, de midler der ikke er båndlagt i form af Kommunalbestyrelsens beslutninger eller eksternt finansierede projekter. Besparelsen bliver placeret på en central pulje og udmøntet i forbindelse med overførselssagen. Pkt Reduktion i genindlæggelser Aktivitetsbestemt medfinansiering, mindre styrbar Flere ældre medborgere skal være sundere hele livet. Derfor udarbejdes en sammenhængende strategi for sundere ældre. Målet er færre dage på sygehus efter færdigbehandling og færre forebyggelige genindlæggelser. Ændringer i bilag A i alt

8 Udvidelser Pkt. 1.1 Demografiudvikling på ældreområdet Værkstedsgårdens sygepleje Tilpasse budgettet til den kommunale og private hjemmeplejesleverancer af personlig pleje og praktisk hjælp samt sygeplejens budget til den demografiske udvikling og nuværende serviceniveau Myndighedsområdet Tilpasning af budgettet til den kommunale og private hjemmeplejesleverancer af personlig pleje og praktisk hjælp samt sygeplejens budget til den demografiske udvikling og nuværende serviceniveau Budgetoverslag - demografi, styrbar Nulstilling af eksisterende demografipulje på ældreområdet. Pkt. 1.3 Specialiserede rehabiliteringsforløb Genoptræningscentret - Sundhedshuset, styrbar Der afsættes yderligere midler til specialiserede rehabiliteringsforløb Pkt. 1.5 Fit for kids Sundhedsfremme og forebyggelse, betinget Forankring af børnevægttabsprogrammet 'Fit for kids' for børn og deres familier med henblik på at forebygge diverse følgesygdomme relateret til overvægt og inaktivitet Sundhedsplejen, styrbar Forankring af børnevægttabsprogrammet 'Fit for kids' for børn og deres familier med henblik på at forebygge diverse følgesygdomme relateret til overvægt og inaktivitet.

9 Pkt. 2.1 Byggesagsbehandler Miljø & Teknik, styrbar Tilførelse af ressourcer til byggesagsområdet for at kunne efterleve de skærpede servicemål. Pkt. 3.1 Budgettilpasning på Familieafsnittets område Familieafsnittet Tilpasning af Familieafsnittets budget til det forventede aktivitetsniveau. Pkt. 3.2 Ledelse i Familieafsnittet Familieafsnittet, adm., styrbar Tilførelse af ressourcer til en faglig leder i Familieafsnittet i 2018 og 2019 Pkt. 3.3 Screening for tidlige tegn på social tilbagetrækning Sundhedsplejen, styrbar Tilførelse af ressourcer til screening for tidlige tegn på social tilbagetrækning. Pkt 3.4 Tilpasning af voksne med særlige behovs budget Voksne med særlige behov, styrbar Tilpasning af budget til Voksne med særlige behov til det forventede aktivitetsniveau. Pkt 4.1 Aften og weekendåbning i Ungehuset Hedemarken Ungehuset, styrbar Ungehuset Hedemarken tilføres ressourcer til aften- og weekendåbent.

10 Pkt. 4.2 Borgerprocesser, seniorstrategi, pulje til bevægelsesaktiviteter, madfællesskab og Vikingelandsby Erhvervs- og udviklingscenter, styrbar Albertslund fortsætter sit engagement i Madfællesskabet. I forbindelse med budget 2019 besluttes det, hvilke konkrete aktiviteter, der igangsættes på området Vikingelandsbyen, styrbar Vikingelandsbyens sommerferieaktiviteter udvides med 1 uge Byudvikling, styrbar Der afsættes midler til, at kommunen kan understøtte borgerprocesser og til en indsats for at tiltrække seniorboligprojekter Tilskud til idrætsformål, styrbar Til at afhjælpe ældre medborgeres udgifter ved særligt dyre bevægelsesaktiviteter afsættes en pulje kr. inden for Kulturudvalgets område Tværgående udgifter, styrbar Til at understøtte borgerdrevne forslag, der vedtages af KB, afsættes en pulje på kr. Pkt 4.3 Tilbagerulning af lukkeuger Skatter, afgifter og forsikringer, mindre styrbar Rengøring, styrbar

11 Hertstedvester skole, styrbar Herstedøster skole, styrbar Herstedlund skole, styrbar Egelundsskolen, styrbar Klub Bakkens Hjerte, styrbar Klub Baunegård, styrbar Klub Storagergard, styrbar Klub Svanen, styrbar

12 Albertslund Motorsportscenter, styrbar Ungehuset, styrbar Pkt. 4.4 Kortere skoledag 2,5 time 0-6 kl Hertstedvester skole, styrbar Herstedøster skole, styrbar Herstedlund skole, styrbar Egelundsskolen, styrbar Klub Bakkens Hjerte, styrbar Klub Baunegård, styrbar

13 Klub Storagergard, styrbar Klub Svanen, styrbar Albertslund Motorsportscenter, styrbar Ungehuset, styrbar Pkt. 4.5 Styrket tværfagligt samarbejde for sårbare børn Sundhedsplejen, styrbar For at styrke overgangen fra hjem til dagtilbud for sårbare børne etableres et samarbejde med forældre, pædagoger og sundhedsplejersker. 4410xx Dagtilbud, styrbar For at styrke overgangen fra hjem til dagtilbud for sårbare børne etableres et samarbejde med forældre, pædagoger og sundhedsplejersker Dagpleje, styrbar For at styrke overgangen fra hjem til dagtilbud for sårbare børne etableres et samarbejde med forældre, pædagoger og sundhedsplejersker.

14 Pkt. 4.6 Udvidet åbningfstid Biblioteket Biblioteket, styrbar Hovedbibliotekets åbningstid udvides fra , idet der etableres skanner til læsning af sygesikringskort, så dele af åbningstiden er selvbetjeningsbetjent. Ændringer i bilag B i alt Anlæg Bilag C til budgetaftalen indebærer en udvidelse af anlægsbudgettet i forhold til budgetforslaget med tekniske ændringer: Skattefinansierede område Varmeforsyning takstfinansierede område Forskydninger i langfristet gæld - KommuneKredit Ændring i lånoptagelsen for så vidt angår ændringer i anlægsplanen Ændringer i afdrag for så vidt angår ændringer i lånoptagelsen Ændring i renter for så vidt angår ændringer i lånoptagelsen Ændringsforslag fra AFBC i alt

Økonomi & Stab, 10. oktober S Ændringsforslag fra ABFOC til budget 2017 og overslagsår (1.000 kr.) Drift.

Økonomi & Stab, 10. oktober S Ændringsforslag fra ABFOC til budget 2017 og overslagsår (1.000 kr.) Drift. Økonomi & Stab, 10. oktober 2016 2017 2018 2019 2020 00.30.00-S00-22-16 Ændringsforslag fra ABFOC til budget 2017 og overslagsår (1.000 kr.) Drift Budgetreduktioner Pkt. 1.1 Hjemtagelse af borgere med

Læs mere

Forbrug 1 halvår Korr. budget Oprindeligt budget. Tillægs bevillinger

Forbrug 1 halvår Korr. budget Oprindeligt budget. Tillægs bevillinger Profitcenter Forbrug 1 halvår Korr. budget Oprindeligt budget Tillægs bevillinger Overføres til 2018, minus = mindreorbrug Forv. Øvrige afvigelser, minus = mindreforbrug Forventet regnskab Samlet resultat

Læs mere

Administrationens forslag. budgetkatalog Kommunalbestyrelsens budgetseminar 19. august 2017

Administrationens forslag. budgetkatalog Kommunalbestyrelsens budgetseminar 19. august 2017 Administrationens forslag til budgetkatalog 2018 - Kommunalbestyrelsens budgetseminar 19. august 2017 Indholdsfortegnelse Forord...3 Oversigt over forslag (mio. kr)...4 Forslag 1.1 Hjemtagelser (Budgetanalyse)...5

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Dagplejecentret Damgårdsvej 20 Børnehuset Sydstjernen Hjortens Kvt 9

Dagplejecentret Damgårdsvej 20 Børnehuset Sydstjernen Hjortens Kvt 9 Org.betegnelse EAN nr. Adresse Jobprojekter 5798008870446 Bytorvet 25 Projekt Herstedlund Skolekantine 5798008870460 Nyvej 5 Borger & Ydelsescentret 5798008871177 Nordmarks Alle 1 Analyse & Udviklingscenter

Læs mere

Org.betegnelse EAN-nr. Adresse 10. klasse Gymnasievej 1 Affald & Genbrug Nordmarks Alle 1

Org.betegnelse EAN-nr. Adresse 10. klasse Gymnasievej 1 Affald & Genbrug Nordmarks Alle 1 Org.betegnelse EAN-nr. Adresse 10. klasse 5798008870248 Gymnasievej 1 Affald & Genbrug 5798008871054 Nordmarks Alle 1 Albertshøj 3. sal 5798008872396 Stationsporten Albertshøj 4. sal 5798008872402 Stationsporten

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Jobprojekter Projekt Herstedlund Skolekantine Borger- & Ydelsescentret Analyse- &

Jobprojekter Projekt Herstedlund Skolekantine Borger- & Ydelsescentret Analyse- & EAN-nr. Org.betegnelse 5798008870446 Jobprojekter 5798008870460 Projekt Herstedlund Skolekantine 5798008871177 Borger- & Ydelsescentret 5798008871191 Analyse- & Udviklingscenter 5798008871306 Jobcenter

Læs mere

Økonomirapport for Pr. 31. juli 2018

Økonomirapport for Pr. 31. juli 2018 Økonomirapport for 2018 Pr. 31. juli 2018 Indholdsfortegnelse 1. Status på kommuneniveau...1 1.1 Strukturel driftsbalance...2 1.2 Service- og overførselsudgifter...4 1.3 Kassebeholdning...5 2 1. Status

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 28. juni 2019 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-3-19 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

NY VEJ FOR FREMTIDEN

NY VEJ FOR FREMTIDEN Budgetforslag 2016-2019 Venstre - Konservative - Dansk Folkeparti NY VEJ FOR FREMTIDEN Albertslund er en dejlig by, men er desværre i en alvorlig økonomisk situation. Partierne Dansk Folkeparti, Venstre

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103 Forslag til budget for 2018 og budgetoverslag for årene 2019, 2020 og 2021. De foreliggende ændringsforslag til budgetforslaget fra 1. behandling sættes til afstemning i nedennævnte rækkefølge, idet afstemningspunkterne

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Økonomi & Stab Helle Gehlert

Økonomi & Stab Helle Gehlert Økonomi & Stab Helle Gehlert Sekretariat Nicolai Schubart Økonomi-styring Helle Gehlert HR & Udvikling Nicolai Schubart IT Galina Lanchina Politik Helle Gehlert Indkøb og Udbud Galina Lanchina Økonomi-drift

Læs mere

Budget Hovedoversigt Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG TIL 2. BEHANDLING - STILLET AF: Negative beløb = indtægt Budget 2019-2022 - Hovedoversigt Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2018 Forventet regnskab 31.7.18 Budgetforslag 2019 2020

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en ansøgning om en negativ tillægsbevilling på 1,2 mio. kr. Budgetrevisionen fortsætter historien fra 2012. Der er ganske små udsving i driftsudgifterne.

Læs mere

Byrådets 1. behandling den 10. september. Fanø kommunes budget for perioden

Byrådets 1. behandling den 10. september. Fanø kommunes budget for perioden Byrådets 1. behandling den 10. september Fanø kommunes budget for perioden 2019 2022 Udgangspunktet i budgetlægningen Fanø Kommune - Budget 2019-22 Spillerumsopstilling nr. 2.0 Budget Overslag Overslag

Læs mere

NY VEJ FOR FREMTIDEN

NY VEJ FOR FREMTIDEN Budgetforslag 2016-2019 Venstre - Konservative - Dansk Folkeparti NY VEJ FOR FREMTIDEN Albertslund er en dejlig by, men er desværre i en alvorlig økonomisk situation. Partierne Dansk Folkeparti, Venstre

Læs mere

Budget 2017: Budgetanalyser - hovedresultater. Byrådets temamøde d. 22. juni 2016

Budget 2017: Budgetanalyser - hovedresultater. Byrådets temamøde d. 22. juni 2016 Budget 2017: Budgetanalyser - hovedresultater Byrådets temamøde d. 22. juni 2016 Dagsorden: 13.30 Introduktion: Økonomiaftalen for 2017 og budgetanalysernes afsæt 13.45 Ældre- og sundhedsområdet v. Ingelise

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Overordnet mål for aftale

Overordnet mål for aftale Overordnet mål for aftale Resultat efter drifts-, anlægs- og renteudgifter og nettoafdrag skal udvise en balance Såfremt der hjemtages lån til styrkelse af likviditeten, da skal de anvendes direkte til

Læs mere

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje 2010-2013 Oversigt over bidrag til råderumspulje Råderumspulje total 75.000 75.000 75.000 75.000 I alt specifikke bidrag til råderumspulje 47.500 46.500 46.500 46.500 Forsikring Reduktion af opsparing

Læs mere

Afvigelse i Afvigelse i 2017 Serviceramme Skal overholdes 11 mio. kr. over 19 mio. kr. over 12 mio. kr. over 10 mio. kr.

Afvigelse i Afvigelse i 2017 Serviceramme Skal overholdes 11 mio. kr. over 19 mio. kr. over 12 mio. kr. over 10 mio. kr. Indledning Kommunalbestyrelsen har i flere år arbejdet på at genskabe balance i kommunens økonomi. Grundstenen blev lagt med Aftale om økonomisk genopretning, der blev vedtaget i forbindelse med vedtagelse

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Økonomirapport nr. 4 for Afrapportering pr. 31. juli Til ØU Økonomi og Stab 30. august 2016

Økonomirapport nr. 4 for Afrapportering pr. 31. juli Til ØU Økonomi og Stab 30. august 2016 Afrapportering pr. 31. juli 216 Til ØU 6.9.216 Økonomi og Stab 3. august 216 Økonomirapport nr. 4 for 216 Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2 262 Albertslund SIDE 2 Indhold 1. Status på kommuneniveau...4

Læs mere

BUDGET INFORMATION BUDGETINFORMATION

BUDGET INFORMATION BUDGETINFORMATION BUDGET INFORMATION 2018 BUDGETINFORMATION BUDGETINFORMATION 2018 Jammerbugt Kommunes budget for 2018 blev vedtaget i Kommunalbestyrelsen den 12. oktober 2017. Den 8. - 9. september blev der afholdt budgetseminar,

Læs mere

Budgetforslag 2014-2017 til Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets 1. behandling den 9. september 2013

Budgetforslag 2014-2017 til Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets 1. behandling den 9. september 2013 Drift - ændringer 7.094.787 7.828.849 7.351.849 7.351.849 Serviceudgifter (serviceramme) - ændringer 7.094.787 7.828.849 7.351.849 7.351.849 Tværgående alle politikområder Økonomi-, teknik- og miljøudvalget

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Effektiviseringsforslag til korrigeret budget 2016 og budgetforslag af 7

Effektiviseringsforslag til korrigeret budget 2016 og budgetforslag af 7 Effektiviseringsforslag til korrigeret budget 2016 og budgetforslag 2017 1 af 7,,,,,, E1 -, E2 - E3 - REV E4 - BOR E5 - E6 - E7 - E8 - Tværgående - investeringer 39 Ja Tværgående - investeringer 39 Ja

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Budgetforslag - Budget

Budgetforslag - Budget forslag - - Økonomiudvalget -3.041-3.041-3.041-3.041 Udvalg for Digitalisering og Innovation -1.916-1.408-1.500-1.383 Udvalg for Dagtilbud og Familier -3.397-4.147-5.347-5.347 Udvalg for Skoler og Ungdomsuddannelse

Læs mere

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG STILLET AF: Negative beløb = indtægt Regnskab 2015 Budget 2017-2020 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2016 Forv. regnsk. 2016

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Center for Økonomi, It og Personale Budget og indkøb oep@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48 9. august 2018 Foreløbig budgetbalance 2019 Der

Læs mere

Underbilag A til Budgetbilag III Det administrative budgetforslag Administrative korrektioner

Underbilag A til Budgetbilag III Det administrative budgetforslag Administrative korrektioner Underbilag A til Budgetbilag III Det administrative budgetforslag Administrative korrektioner 1 - Drift Service Tilrettet demografi for Ungdommens Uddannelsesvejledning 160 32 73 114 i alt 160 32 73 114

Læs mere

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier:

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier: Dragør Kommune. Budgetaftale 2018-2021 Der er indgået budgetaftale for budget 2018-2021 i Dragør Kommune mellem følgende partier: Socialdemokratiet (A) Det Konservative Folkeparti (C) Dansk Folkeparti

Læs mere

ALBERTSLUND BUDGETAFTALE 2018

ALBERTSLUND BUDGETAFTALE 2018 Indledning Budgetaftalen tager sit udgangspunkt i det budgetforslag, som blev forelagt kommunalbestyrelsen d. 12 september 2017 ved behandling af budgettet for 2018, samt overslagsårene 2019-2021 og efterfølgende

Læs mere

Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2018

Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2018 Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2018 STOP for 1 %-besparelser fra 2018 på velfærdsområderne De automatiske besparelser på alle velfærdsområder stoppes. I stedet igangsættes en kvalitativ/reel

Læs mere

Driftsoverførsel fra 2017 til 2018

Driftsoverførsel fra 2017 til 2018 Driftsoverførsel fra til 2018 1. Indledning og opgørelse af driftsoverførsel -18 Reglerne for overførsel af uforbrugte driftsbevillinger (restbudget) sker ifølge Principper for økonomisk styring, jf. bilag

Læs mere

1 Driften - oversigter

1 Driften - oversigter 1 Driften - oversigter 2 Driften De følgende sider viser Direktionens forslag til driftsbudget for 2019. Forslaget er opstillet ud fra Økonomi- og Indenrigsministeriets bestemmelse om, at Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016 Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. oktober 2016 Godkendelse Bevilling Type Lividitetspåvirkning Serviceudgifter Oprindeligt budget - likviditetsforbrug 13.627 Oprindeligt budget

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Bilag Overførsel af mindreforbrug indenfor servicerammen fra 2017 til Punkt Afd. Navn Navn Resultat i alt Resultat indenfor servicerammen

Bilag Overførsel af mindreforbrug indenfor servicerammen fra 2017 til Punkt Afd. Navn Navn Resultat i alt Resultat indenfor servicerammen 3 Miljø og teknik Øvrig planlægning, undersøgelser, tilsyn 354 354 89 1 230 En del af beløbet skal bruges til genberegning af BNBO (Borings Nær Beskyttelses Områder) samt fornyet vurdering af vores kortlægning

Læs mere

Økonomirapport nr. 1 for Afrapportering pr. 29. februar Til DIF Til ØU Økonomi og Stab 17.

Økonomirapport nr. 1 for Afrapportering pr. 29. februar Til DIF Til ØU Økonomi og Stab 17. Afrapportering pr. 29. februar 216 Til DIF 18.3.216 Til ØU 5.4.216 Økonomi og Stab 17. marts 216 Økonomirapport nr. 1 for 216 Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2 262 Albertslund SIDE 2 Indhold 1. Status

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Økonomiske konsekvenser og personaleændringer

Økonomiske konsekvenser og personaleændringer Sektor: Forslagets betegnelse: 5.50 Børn og Unge Forslag til alternative besparelser i Børn og Unge i stedet for forslaget om børnehavestart ved to år og ni måneder Økonomiske konsekvenser og personaleændringer

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter Nummer 246 Rammereduktion Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked Rammereduktion i forlængelse af besluttet OE strategi Mindreudgifter 0 2.184

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

BUDGET Borgermøde september 2017

BUDGET Borgermøde september 2017 BUDGET 2018-2021 Borgermøde - 11. september 2017 Hovedbudskaber Et godt halvårsregnskab 2017 med et lille overskud men en overskridelse af servicerammen Et budgetforslag 2018-21 i balance, som overholder

Læs mere

Hovedoversigt Budget Alle beløb i kr.

Hovedoversigt Budget Alle beløb i kr. Ændringsforslag stillet af: Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet Negative beløb = indtægt Regnskab 2016 Hovedoversigt Budget 2018-2021 Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig

Læs mere

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger.

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger. Den 27.05.2015 Til Økonomisk Sekretariat Hermed fremsendes s budgetbidrag. Budgetbidraget er opstillet på følgende bilag: Bilag A. Overensstemmelse med driftsrammen Bilag A1 - Uddybning af tekniske korrektioner/mindreudgifter

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Økonomirapport for Pr. 31. marts 2018

Økonomirapport for Pr. 31. marts 2018 Økonomirapport for 2018 Pr. 31. marts 2018 Indholdsfortegnelse 1. Status på kommuneniveau...1 1.1 Strukturel driftsbalance...2 1.2 Service- og overførselsudgifter...3 2. Afdelingernes forklaringer på resultatet...4

Læs mere

Budgetforslag 2014-2017 - Budgetaftale

Budgetforslag 2014-2017 - Budgetaftale Drift - ændringer 7.133.787 7.867.849 7.390.849 7.390.849 Serviceudgifter (serviceramme) - ændringer 7.133.787 7.867.849 7.390.849 7.390.849 Tværgående alle politikområder Økonomi-, teknik- og miljøudvalget

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Budgetrevision 1 Februar Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug på 30,7 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Merforbruget

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Udvalget for Børn. Budgetrevision 3 September 2015

Udvalget for Børn. Budgetrevision 3 September 2015 Udvalget for Børn revision 3 September Holbæk Kommune Koncernledelsen forventer at, kassetrækket samlet set bliver på 171,5 mio. kr. i år. Det er en forbedring på 27,8 mio. kr. i forhold til det forventede

Læs mere

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget den 25. maj 2016 Sagsnr.: 00.30.00-P05-1-16/LL Velfærds- og Sundhedsudvalgets budget 2016 2 Rammereduktioner jf.

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Fredensborg Kommune. Rammerne for Budget Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon

Fredensborg Kommune. Rammerne for Budget Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon Fredensborg Kommune Rammerne for Budget 2020-2023 Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon Regnskab 2018 Re gnska bsre sulta t 2 0 18 (1.000 kr.) Re gnska b 2 0 18 I. De t ska tte fina

Læs mere

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget BALLERUP KOMMUNE Dato: 1. september 2019 Revideret: 2. oktober 2019 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.14-G01-4-19 Notat Bilagsnotat for Ballerup Kommune

Læs mere

100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer

100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer Teknik & Havneudvalget 100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer Drift -110-110 -110-110 Nettodrift/anlæg -110-110 -110-110 Der er i budgettet afsat ca. 1,1 mio. kr.

Læs mere

Syddjurs Kommune Bilag med ændringsforslag 25. september Bilag med ændringsforslag til drift, anlæg og finansiering indeholdt i budgetaftale.

Syddjurs Kommune Bilag med ændringsforslag 25. september Bilag med ændringsforslag til drift, anlæg og finansiering indeholdt i budgetaftale. Bilag med ændringsforslag til drift, anlæg og finansiering indeholdt i budgetaftale. 1. Sammenlægning af tre bevillinger på familieområdet til én samlet bevilling. 2. Opnormering på institutioner på børnepasningsområdet

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 28. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-2, 1. behandling...2 28-08-2017

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder Skoler 0.-9.

Læs mere

politikområde Tværgående Puljer

politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2019 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.)

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.) Drift: Økonomiudvalg 5,2-5,6 Udvalg for Plan og Teknik 0,0 0,0 Udvalg for Børn og Undervisning 1,9-7,2 Udvalg for Kultur og Fritid 0,7-0,4 Udvalg for Social og Sundhed 18,9-18,1 Udvalg for Arbejdsmarked

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 - Indenfor vedtaget serviceniveau Fællespulje - Børneudvalget 3.900 3.01 Provenu

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016

Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016 Bilag 5: Oversigt over godkendte tillægsbevillinger pr. 31. juli 2016 Godkendelse Bevilling Type Lividitetspåvirkning Serviceudgifter Oprindeligt budget - likviditetsforbrug 13.627 Oprindeligt budget -

Læs mere

Afdækning af reduktionspotentialer

Afdækning af reduktionspotentialer 1 Afdækning af reduktionspotentialer Byrådet Syddjurs Kommune 24. juni 2015 Peter Bogh og Morten H. Vestergaard, KLK Måltal for budgetreduktioner Byrådsmødet 25. februar 2015 blev det besluttet at få foretaget

Læs mere

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar Budgetrevision 1 Forventning til regnskab, ultimo februar 1 Samlet oversigt... 3 Uddybende forklaring... 7 Resultat... 7 Indtægter... 7 Driftsudgifter... 7 Forbrugsskøn på politik områder... 8 Lån... 10

Læs mere

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU Regnskab 2018 i overblik Indledning I dette notat præsenteres regnskabsresultatet 2018 i hovedtal og overordnende konklusioner. I årsregnskab 2018 fremgår det detaljerede regnskabsresultat, mens udvikling

Læs mere

Noter til ændringsforslag til 2. behandling af budget 2019

Noter til ændringsforslag til 2. behandling af budget 2019 Noter til ændringsforslag til 2. behandling af budget 2019 Politiske ændringsforslag til 2. behandling drift: De politiske ændringsforslag til 2. behandlingen fremgår af nedenstående tabel. Ændringerne

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune

Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune Baggrund for den økonomiske politik i Skanderborg Kommune 1 Økonomisk Politik, 2014-2017 1. Indledende bemærkninger omkring styringsværktøjer Den økonomiske politik fokuserer primært på styringen via økonomiske

Læs mere

Allerød Kommune. Statusnotat nr. 4. Administrativt budgetgrundlag

Allerød Kommune. Statusnotat nr. 4. Administrativt budgetgrundlag Allerød Kommune Statusnotat nr. 4 Administrativt budgetgrundlag 2018-21 August 2017 Indholdsfortegnelse Indledning 2 Det administrative budgetgrundlag 2 Forvaltningens vurdering af budgettet 3 Kassebeholdningen

Læs mere

Budget 2018 Oversigt over skønnede normeringsmæssige konsekvenser 17. august 2017 Oversigt over skønnede normeringsmæssige konsekvenser - direktionens

Budget 2018 Oversigt over skønnede normeringsmæssige konsekvenser 17. august 2017 Oversigt over skønnede normeringsmæssige konsekvenser - direktionens Budget 2018 Oversigt over skønnede normeringsmæssige konsekvenser 17. august 2017 Oversigt over skønnede normeringsmæssige konsekvenser - direktionens oplæg - drift Udvalg Blok Nr. 2018 2019 2020 2021

Læs mere

POLITISK AFTALE OM BESPARELSER I

POLITISK AFTALE OM BESPARELSER I POLITISK AFTALE OM BESPARELSER I 2013-2016 TEKNIK- OG MILJØUDVALGET 5.177 5.177 5.177 5.177 Byggeri og fast ejendom 108 108 108 108 1 Reduktion af central bygningsvedligeholdelse 108 108 108 108 Natur

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i forventet regnskab pr. 31. juli 2018

Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i forventet regnskab pr. 31. juli 2018 Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i regnskab pr. 31. juli 2018 Tiltagene forelægges fagudvalgene sammen med det forventede regnskab pr 31. juli 2018. Opgjort pr.

Læs mere