VEJEN TIL EN PERFEKT ESPRESSO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEJEN TIL EN PERFEKT ESPRESSO"

Transkript

1

2 BARISTA At være barista og arbejde professionelt med at tilberede kaffedrikke er et håndværk og ofte en livsstil. Det kræver stor viden om råvarer, ristning, maskiner, tilberedningsmetoder, servering, kommunikation og smag. Baristaen forener det komplekse ved alle disse elementer med det formål at opnå en fuldendt espresso, cappuccino, latte eller anden kaffedrik. Baristaen bygger respektfuldt videre på det hårde arbejde, der er lagt i kaffen, fra kaffebonden til risteriet. Baristaen er ansvarlig for håndteringen og serveringen af kaffen, hvilket både kan omfatte en espressomaskine og helt andre bryggemetoder såsom brygning, pour over aeropress, kogekaffe eller helautomatisk kaffemaskine. Uanset bryggemetode er det evnen til at præsentere kaffen på den allerbedste måde, der gør baristaen til netop en barista.

3 VEJEN TIL EN PERFEKT ESPRESSO I Italien sammenfatter mange baristaer espressokunsten i de fem M er, som alle skal være opfyldt for at opnå en perfekt espresso. MISCELA E TOSTATURA BLANDING OG RISTNING Viden om kaffen og dens oprindelse og forædling er afgørende for resultatet. MACINATURA E DOSATURA MALING OG DOSERING En perfekt espresso kræver den rette mængde kaffe med den rette malingsgrad, så vandet løber gennem kaffen med den rette hastighed. MACCHINA ESPRESSOMASKINEN En espressomaskine skal give den rette vandmængde, den rette temperatur og dette rette bryggetryk. MANO HÅNDEN/HÅNDVÆRKET Enhver passioneret barista sætter et håndværksmæssigt præg på kaffen ud fra sin viden, sin teknik og sin fornemmelse. MANUTENZIONE VEDLIGEHOLDELSE Din espressomaskine og kværn skal rengøres regelmæssigt for at producere god kaffe. Gode rutiner for rengøring bør sidde på rygraden.

4 MISCELA E TOSTATURA BLANDING OG RISTNING Zoégas rejse mod en perfekt espresso begynder i det små med, at bønner fra et enkelt oprindelsesland udvælges nænsomt og prøveristes med unikke profiler på et mikroristeri. Her skabes smagssymfonier på baggrund af viden, følelse, passion og håndværk. Opskrifterne, som udvikles i små partier, skaleres op, så de modsvarer efterspørgslen. Under hele produktionen kontrolleres bønnerne nøje for at sikre en jævn kvalitet, som understøtter baristaens håndværk og skaber loyalitet hos espressodrikkeren. Smagen er central under hele processen og bedømmes og sikres kontinuerligt af certificerede baristaer og sensorikere. Zoégas espresso er skabt af håndværkere til håndværkere.

5 ZOÉGAS PROFESSIONAL ESPRESSO CORTILE KRAFTIG OG SKARP MED NOTER AF FLAGESALT OG MØRK CHOKOLADE En klassisk espresso med syditaliensk karakter. Robusta-karakteren dominerer og skaber en slagkraftig espresso med kraftig smag, nuancer af flagesalt og en let bitterhed med noter af mørk chokolade. Passer perfekt som grundlag for en cremet cappuccino eller latte. ZOÉGAS PROFESSIONAL ESPRESSO PALAZZO INTENSIV OG STILFULD MED NOTER AF SØD LAKRIDS OG GRAPEFRUGT En moderne espresso til storbymennesket, der elsker espresso. En mildere espresso med mellemitaliensk karakter. Smagen er intens og aromarig med nuancer af sød lakrids og en let bitterhed, som leder tankerne hen på grapefrugt. ZOÉGAS PROFESSIONAL ESPRESSO TERAZZA FYLDIG OG BLOMSTERAGTIG MED NOTER AF KARAMEL OG RABARBER En fyldig og let blomsteragtig mørkristet espresso, hvor de skarpe noter af rabarber forenes med rundere nuancer af karamel. 100 % Arabica-bønner af høj kvalitet fra Østafrika samt Mellem- og Sydamerika. Stærk nok til at kunne drikkes med mælk, men også udsøgt som ren espresso. ZOÉGAS PROFESSIONAL ESPRESSO BELLEZZA FLØJLSBLØD MED NOTER AF KIRSEBÆR OG SALVIE En spændende blanding med en lang eftersmag og kraftig, blød crema. Vi har afbalanceret den frugtige smag ved kaffen fra Brasilien med fyldige bønner fra Kenya. Smagen byder på noter af kirsebær og salvie. En note af chokolade fra den indiske Monsoon Malabar giver espressoen en uventet dimension.

6 MACINATURA E DOSATURA MALING OG DOSERING For at skabe en perfekt espresso, hvor flest mulige aromaer udvindes, skal flere parametre harmonere, og en optimal ekstraktionstid opnås. Kværnen skal være korrekt indstillet og ordentligt rengjort, og skærene skal udskiftes med jævne mellemrum. Den rette malingsgrad og kaffemængde er afgørende, og kaffen skal desuden være tilstrækkeligt hårdt pakket med stamperen, for at maskinen kan klare at presse 3-4 cl vand til en enkelt espresso eller 6-8 cl til en dobbelt espresso gennem maskinen på ca sekunder. Malingsgraden og mængden varierer alt afhængig af kaffeblanding, luftfugtighed og temperatur.

7

8 MACCHINA ESPRESSOMASKINEN Vandmængde, temperatur og bryggetryk udgør tilsammen vigtige parametre for en perfekt ekstraheret espresso. Vandmængde ca. 3-4 cl Den rette mængde er 3-4 cl til en enkelt espresso og 6-8 cl til en dobbelt espresso. Det kan dog variere, hvad man som espresso-connaisseur ønsker. Nogle kaffedrikkere foretrækker en mere koncentreret espresso, ristretto, på 1,5-2,5 cl, mens andre ønsker en længere espresso, lungo, på ca. 9 cl. Vandtemperatur C Det er ingen nyhed, at temperaturen er utroligt vigtig ved al ekstraktion af kaffe. Ved espressometoden anvendes en bryggetemperatur på grader. Dette er den temperatur, som vandet har i det øjeblik, hvor det rammer kaffen. Bryggetryk 9 bar Det optimale bryggetryk anses for at være 9 bar. Med bryggetryk menes det tryk, der dannes af vandtrykket fra maskinen, når det møder modstanden i den formalede kaffe i filterholderen.

9 KORREKT EKSTRAKTION OVEREKSTRAHERET ESPRESSO kan kendes på den mørke crema og den stærke, bitre smag. Mulige årsager: - for fint malet kaffe - for meget doseret kaffe - for hårdt pakket kaffe - for høj vandtemperatur - en bryggetid på over 30 sekunder UNDEREKSTRAHERET ESPRESSO kan kendes på den lyse, til tider boblende crema, som hurtigt forsvinder. Kaffen er vandet og uden aroma og fylde. Mulige årsager: - for groft malet kaffe - for lidt doseret kaffe - for løst pakket kaffe - for lav vandtemperatur - et bryggetryk på under 8 bar - en bryggetid på under 18 sekunder PERFEKT ESPRESSO I begge tidligere eksempler kan en eller flere af de forskellige årsager tilsammen skabe dårlig kaffe. Prøv at finde det, der er bedst med din maskine.

10 MANO HÅNDEN / HÅNDVÆRKET At lave en perfekt espresso er ikke en nøjagtig videnskab. Som barista bør du have forstand på forskellige bønner og deres egenskaber. Du bør kunne tilberede de almindelige kaffedrikke og håndtere skumning af mælk. Når du behersker de grundlæggende teknikker, kan du udvikle din egen signatur. Baristahåndværket er vidunderligt, fordi man aldrig nogensinde bliver fuldt udlært, men kontinuerligt kan udvikle sig inden for kaffens mange forskellige facetter.

11 MÆLKEN Nedenstående teknik er udviklet til at lave en god, cremet og fløjlsblød mælk. Den giver også en mælk, som er lettere at arbejde med, hvis man vil lave latte art, såsom et hjerte eller et blad. 1 Begynd med en ren kande. For at du kan styre mælken, bør kanden aldrig fyldes mere end halvt op. 2 Placer dampmundstykket cirka 2 cm under mælkens overflade tæt på kandens kant, inden mælken skummes. 3 Åbn for dampen, og træk langsomt kanden ned, så dampmundstykket nærmer sig mælkens overflade. Når mælken begynder at rejse sig, skal dampmundstykket hele tiden følge mælkens overflade. 4 Hvis der dannes meget skum, men mælken ikke bliver tilstrækkeligt varm, kan dampstaven sænkes til ca. 2 cm under mælkens overflade. På den måde varmes mælken i stedet for at blive skummet. 5 Luk for dampgrebet, når mælken er grader. Hvis mælken bliver for varm, mister den sin naturlige sødme og kommer til at lugte og smage af vælling. 6 Sving kanden rundt, indtil mælken får en blank og jævn overflade. Et vellykket mælkeskum er glat og blødt uden bobler. Fortsæt med at svinge kanden rundt, indtil mælken hældes op. Afslut altid med at blæse dampmundstykket rent og tørre det af.

12 MANUTENZIONE VEDLIGEHOLDELSE HVER DAG ESPRESSOMASKINE Rengør bryggegruppen Hvis der ikke er et automatisk rengøringsprogram, skal du løsne bryggehåndtaget, køre et blindfilter og slippe trykket vedatåbne under brygningen. VÆR FORSIGTIG! Tør spildbakken ren, og læg håndtag og filterkurve i blød natten over, hvis de er meget snavsede, eller hvis portafiltrene (bryggehåndtagene) ikke har non-stick-laminering. Brug en piberenser til at rengøre tudene (rørene, hvor kaffen løber ud). Rengør dampstaven omhyggeligt med en klud og koldt vand. Læg aldrig dampstaven i blød, da det kan beskadige maskinen. HVER UGE ESPRESSOMASKINE Kør blindfilteret med rengøringsmiddel til espressomaskiner. Rengør kopvarmeren. KVÆRN Rengør kværnens bønnebeholder for rester og kaffeolier Rengør kværnens udløb grundigt med f.eks. en tør pensel. Rengør skærene - brug Grindz eller lignende. HVER MÅNED ESPRESSOMASKINE Afhærdningsfilteret bør afsaltes 2-6 gange om året af et servicefirma. HVERT ÅR Udskift skærene efter 500 kg. Skift bryghuspakninger. Skift filterkurve. KARKLUDEN - BARISTAENS BEDSTE VEN Disktrasan används för att torka av ångröret efter varje mjölkskumning. Skölj disktrasan ofta och byt regelbundet till en ny då bakterier snabbt samlas.

13 Dampstav og dampmundstykke Trykmåler Kopvarmer Bryghus Bryghus Varmt vand Tude Filterkurv og blindfilter ved rengøring Portafilter (bryggehåndtag) Spildbakke

14 OVERSIGT OVER KAFFEDRIKKE SERVERES I SMÅ KOPPER KOPSTØRRELSE 5-12 CL ESPRESSO 3-4 cl espresso DOBBELT ESPRESSO 6-8 cl espresso ESPRESSO MACCHIATO 6 cl espresso 1 cl skummet mælk RISTRETTO 2-2,5 cl espresso LUNGO 9 cl espresso længere bryggetid CORTADO 6 cl espresso 6 cl skummet mælk

15 SERVERES I STØRRE KOPPER KOPSTØRRELSE CL AMERICANO 6 cl espresso 9 cl varmt vand CAPPUCCINO 3-4 cl espresso 9 cl varm mælk 6 cl mælkeskum SERVERES I HØJE GLAS KOPSTØRRELSE CL 0,5 2 cm skum 0,5 2 cm skum Færdigt udseende Færdigt udseende LATTE MACCHIATO 3 cl espresso ca 22 cl skummet mælk LATTE 6 cl espresso ca 22 cl skummet mælk

16 DET VIGTIGSTE, DU SKAL TÆNKE PÅ SOM BARISTA Mal kun de bønner, du skal bruge til hver enkelt brygning. Brug forvarmede kopper. Hold dit udstyr rent. Spred Prøvesmag din espresso hver dag, så du er sikker på, at kunden får det, du ønsker at servere

17 Hæld kun den mængdebønner op, som du kan nå at bruge på en dag. Mælken må maks. bliver ca. 65 grader varm. Spred kaffeglæde, og del ud af din viden. Fortæl om kaffen, dens oprindelse, smagsnoter og aromaer.

18 LITEN KAFFEORDLISTA ARABICA Den almindeligste type kaffebønner, som udgør ca. 65 % af den samlede verdensproduktion. Giver blandt andet espressoen sin syre og fyldige aroma. AROM Det samlede indtryk fra lugteog smagssansen. BALANCERET En kaffe er velafbalanceret, når smagen ikke bliver på ét sted i ganen. Når der med andre ord ikke er ubalance i smagen i nogen uønsket retning. BARISTA Det italienske ord for bartender. BARTRYK Espresso tilberedes ved, at vand presses med et tryk på 9 bar gennem den fintmalede kaffe. Ved dette tryk ekstraheres smag og aroma optimalt. CREMA Det hasselnødde farvede skumlag på toppen af en espresso, som opstår under tilberedningen. Består af mange små bobler, som også beskytter espressoen mod ilten i luften. EKSTRAKTION Et andet ord for brygning. FYLDE (eng. body) Den følelse af styrke, dybde eller tyngde, som visse kaffesorter giver, f.eks. mange bønner fra Indonesien og Indien. Mundfornemmelsen og tykkelsen, som bliver hængende på tungen. KANALISERING Hvis kaffen ikke er nøje fordelt i håndtaget inden stampning, opstår der kanaler i kaffelaget, som vandet løber igennem. Det betyder, at al kaffen ikke bliver eksponeret ligemeget for vandet, og smagen ikke bliver optimal. CUPPING Prøvesmagning af kaffe. Foregår med en særlig ske, en cuppingske, og ofte fra en skål med kaffe, som er faldet noget i temperatur. MÆLKEFEDTINDHOLD Fedtet i mælken er en smagsbærer, men smagsoptagelsen varierer fra kaffetype til kaffetype. Baristaen må prøve sig frem. Fedtindholdet er heller ikke afgørende for skumningsresultatet, men kun for den smag og mundfornemmelse, baristaen ønsker at opnå med forskellige typer kaffe. ROBUSTA Den næstmest udbredte type af kaffebønner, som bruges i næsten al espresso. Robustaen bidrager til crema og skarphed. Robusta udgør ca. 35 % af den samlede verdensproduktion. SHOT Nogle kaffedrikkere ønsker indimellem at få et ekstra shot i deres latte eller cappuccino. Det betyder i denne sammenhæng en enkelt espresso. SMAK Den samlede oplevelse af aroma, syrlighed og fylde. Kaffe indeholder mere end 800 smagsstoffer næsten dobbelt så mange som vin. STAMPER Redskab til at pakke den malede espressokaffe i filterholderen.

19

20 tel

INDHOLD: Barista træning. Coffee Art

INDHOLD: Barista træning. Coffee Art BARISTA TRÆNING INDHOLD: Barista træning Rengøring af maskine og udstyr 4 Brygning af espresso 5 Dosering og pakning af portafilter 6 Brygning 8 Steaming af mælk 10 Coffee Art Hjerte 13 Tulipan 14 Populære

Læs mere

Caffè innovazione I E D B Y I F C E R T I T A L I A N T A S T E R S

Caffè innovazione I E D B Y I F C E R T I T A L I A N T A S T E R S DK Caffè innovazione C E R T I F I E D B Y I T A L I A N T A S T E R S VELKOMMEN TIL SAECO! Tillykke med din nye Saeco maskine, en maskine af højeste klasse. En god kop kaffe hører til et af livets goder,

Læs mere

GOD. kaffe. Grundbog for kaffeelskere

GOD. kaffe. Grundbog for kaffeelskere GOD kaffe Grundbog for kaffeelskere Baristaen (eller sådan brygger du en god kop kaffe) I de foregående kapitler har vi kigget på en masse forhold, som er med til at skabe de gode kaffebønner. I dette

Læs mere

- kaffe til enhver lejlighed

- kaffe til enhver lejlighed Ristet kaffe 1 2 Merrild kaffe til enhver lejlighed Hos Merrild Coffee Systems er vi eksperter i kaffe. Vi har mange års erfaring med udvælgelse af kaffebønner, ristning og formaling til de forskellige

Læs mere

UDSØGT KAFFESORTIMENT

UDSØGT KAFFESORTIMENT UDSØGT KAFFESORTIMENT UDSØGT KAFFESORTIMENT cobs Douwe Egberts leverer både en kaffeoplevelse og en hyggelig cafékultur til din virksomhed. Enhver kan føle sig som en dygtig barista, så uanset om du foretrækker

Læs mere

I 2010 har Scanomat 50 års jubilæum. I 1980 udviklede Scanomat den første fuldautomatiske cappuccino maskine i verden.

I 2010 har Scanomat 50 års jubilæum. I 1980 udviklede Scanomat den første fuldautomatiske cappuccino maskine i verden. Ren Besked kaffe Om I 2010 har Scanomat 50 års jubilæum. I 1980 udviklede Scanomat den første fuldautomatiske cappuccino maskine i verden. Vi eksporterer til 46 lande, og alle vore kaffebryggere bliver

Læs mere

AROMA COFFEE by XP DIGITAL

AROMA COFFEE by XP DIGITAL AROMA COFFEE by XP DIGITAL INTELLIGENTE KAFFE LØSNINGER SOM MATCHER DIN SMAG VORES MISSION ER AT TILBYDE DE BEDSTE KAFFELØSNINGER TIL DE DANSKE ARBEJDSPLADSER. Vores altafgørende fokus er, at vi i samarbejde

Læs mere

Quahwa.dk. Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super

Quahwa.dk. Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super 1 2 3 4 11 I II 5 6 7 8 9 10 1. Lampe 2. Manometer til tryk i kedel 3. Damp, hane til damp 4. Filterholder/portafilter 5. Termostat lampe 6. Manometer

Læs mere

Håndholdt baristamælkeskummer

Håndholdt baristamælkeskummer Håndholdt baristamælkeskummer da Brugsanvisning og opskrifter Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88565AS4X4VII 2017-03 Kære kunde! Din nye barista-mælkeskummer gør det nemt og hurtigt at skumme kold eller varm

Læs mere

TOP PERFORMANCE KARISMA

TOP PERFORMANCE KARISMA TOP PERFORMANCE in compact dimensions KARISMA N&W OG NECTA: EN LANG TRADITION FOR TEKNOLOGISK OVERLEGENHED. N&Ws succes inden for HORECA-segmentet startede helt tilbage i slutningen af 60 erne, da Zanussi

Læs mere

SMAGSKAFFE WWW.PURISTO.COM

SMAGSKAFFE WWW.PURISTO.COM W W W. P U R I S T O. C O M SMAGSKAFFE Puristo Ludicrous Liqourice Coffee Arabica bønner fra Honduras, Colombia og Brasilien er her blandet med velsmagende lakridssmag. Noterne af lakrids kan tydeligt

Læs mere

Merrild Ristet Kaffe. Kaffe til enhver smag

Merrild Ristet Kaffe. Kaffe til enhver smag Merrild Ristet Kaffe Kaffe til enhver smag 1 Merrild Kaffe til enhver smag Hos Merrild Coffee Systems er vi eksperter i kaffe. Vi har mange års erfaring med udvælgelse af kaffebønner, ristning og formaling

Læs mere

BARER, CAFÉER OG RESTAURANTER DIN PROFESSIONELLE PARTNER SIDEN 1966

BARER, CAFÉER OG RESTAURANTER DIN PROFESSIONELLE PARTNER SIDEN 1966 BARER, CAFÉER OG RESTAURANTER DIN PROFESSIONELLE PARTNER SIDEN 1966 Roversi Regal - 90% arabica / 10% robusta Dette er vores italienske kunders favorit. Den giver en kraftig lækker espresso med fyldig

Læs mere

Merrild Kaffekatalog

Merrild Kaffekatalog Merrild Kaffekatalog 1 Friskbrygmaskiner Filter og friskbrygmaskiner er kendetegnede ved, at kaffen brygges på ristet, formalet kaffe, hvilket frigør en herlig aroma. Til friskbrygmaskiner tilbyder vi

Læs mere

Melitta bar-cube. Perfekt til kaffe & chokolade. Melitta SystemService

Melitta bar-cube. Perfekt til kaffe & chokolade. Melitta SystemService Melitta bar-cube Perfekt til kaffe & chokolade Melitta SystemService Perfekt til kaffe & chokolade Det højeste niveau af kaffe nydelse Den nye Melitta bar-cube: din partner for perfekt kaffespecialiteter

Læs mere

BESKRIVELSE AF APPARATET

BESKRIVELSE AF APPARATET DK Læs denne instruktionsbog omhyggeligt, før apparatet installeres og tages i brug. Kun på denne måde kan man opnå de bedste resultater og den højeste brugssikkerhed. BESKRIVELSE AF APPARATET (se fig.

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

VEJLEDNING TIL BRUG AF STEMPELKANDE

VEJLEDNING TIL BRUG AF STEMPELKANDE VEJLEDNING TIL BRUG AF STEMPELKANDE INDHOLD DANSK DELE OG FUNKTIONER...2 Dele og tilbehør...2 SIKKER BRUG AF STEMPELKANDEN...3 Vigtige sikkerhedsanvisninger...3 BRUG AF STEMPELKANDEN...5 Betjening af stempelkanden...5

Læs mere

Espressions fra Australien - designet til at holde!

Espressions fra Australien - designet til at holde! Espressions fra Australien - designet til at holde! Produkter fra Espressions er designet og udviklet i Australien og tilbyder det bedste fra 2 verdener. Høj kvalitet og et flot design gør arbejdet i køkkenet

Læs mere

- haandristet specialkaffe. Introduktion. Til håndristet specialkaffe. Et tilbud fra det lokale mikroristeri

- haandristet specialkaffe. Introduktion. Til håndristet specialkaffe. Et tilbud fra det lokale mikroristeri - haandristet specialkaffe Introduktion Til håndristet specialkaffe Et tilbud fra det lokale mikroristeri TIL DIG FRA MOKKAHOUSE Vi tilbyder en velkomstpakke bestående af en verdensklasse-kværn til prisen

Læs mere

Giuseppe Lavazza Vicedirektør hos Lavazza S.p.a. Henrik Otto Chef for globalt design hos Electrolux. ctrolux er en markedsførende virksomhed på

Giuseppe Lavazza Vicedirektør hos Lavazza S.p.a. Henrik Otto Chef for globalt design hos Electrolux. ctrolux er en markedsførende virksomhed på Ifølge itali enere kan espre sso ku ntilb ilbere eredes på min måde A MOD O MIO. Og kun Ital lien kan, med dets renommé for kvalitet og nyd else e af livets mest simple og rene glæder, få dig til at opleve

Læs mere

En særlig sort af kaffebønner. Opfattes af mange som værende den bedste kaffesort, og er så afgjort den mest dyrkede.

En særlig sort af kaffebønner. Opfattes af mange som værende den bedste kaffesort, og er så afgjort den mest dyrkede. Barista ordbog Her finder du en lang række af de ord og begreber der benyttes i den fantastiske verden af kaffe. Da denne bog er elektronisk, kan du bruge indholdsfortegnelsen herunder til direkte at klikke

Læs mere

ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE ERGEBNISSE

ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE ERGEBNISSE ARTISAN -ESPRESSOMACHINE GIDS VOOR HET BESTE RESULTAAT Artisan Espresso Machine Guide to expert results Machine à espresso Artisan GUIDE DU CONNAISSEUR ARTISAN ESPRESSOMASCHINE ANLEITUNG FÜR PROFESSIONELLE

Læs mere

Indhold. brug af espressomaskinen. Vigtige sikkerhedsanvisninger...2 Bortskaffelse af elektriske apparater...3 Elektriske krav...3.

Indhold. brug af espressomaskinen. Vigtige sikkerhedsanvisninger...2 Bortskaffelse af elektriske apparater...3 Elektriske krav...3. Vejledning til espressomaskine Indhold Sikker brug af espressomaskinen Vigtige sikkerhedsanvisninger...2 Bortskaffelse af elektriske apparater...3 Elektriske krav...3 DELE OG FUNKTIONER Espressomaskinens

Læs mere

CAFITESSE QUANTUM DEN ENKLE LØSNING TIL DE KRÆVENDE ØJEBLIKKE

CAFITESSE QUANTUM DEN ENKLE LØSNING TIL DE KRÆVENDE ØJEBLIKKE CAFITESSE QUANTUM DEN ENKLE LØSNING TIL DE KRÆVENDE ØJEBLIKKE Bryg en rigtig god kop kaffe på 3,5 sekunder Lav op til 700 kopper i timen 3-5 minutters rengøring pr. uge Ingen kaffegrums Minimalt spild

Læs mere

KAFFE LARS. Håndplukket kvalitet udvalgt med sjæl og maskulin kærlighed til dig, dine kunder, gæster og medarbejdere

KAFFE LARS. Håndplukket kvalitet udvalgt med sjæl og maskulin kærlighed til dig, dine kunder, gæster og medarbejdere KAFFE LARS Håndplukket kvalitet udvalgt med sjæl og maskulin kærlighed til dig, dine kunder, gæster og medarbejdere HÅNDPLUKKET KVALITET UDVALGT MED SJÆL OG KÆRLIGHED FIRMAET HEDDER DET SAMME SOM MIG.

Læs mere

Kaffen til arbejdet er der noget vigtigere? Derfor skal du vælge Cafax. Vores historie

Kaffen til arbejdet er der noget vigtigere? Derfor skal du vælge Cafax. Vores historie Vores historie Kaffen til arbejdet er der noget vigtigere? Hos Cafax lever og ånder vi for god kaffe. Gennem mere end 50 år har vi leveret kvalitetskaffe til danske arbejdspladser, og det gør os til Danmarks

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

opdag DEN ULTIMATIVE GÆSTFRIHED MED L OR PROMESSO WHY SERVE ANYTHING LESS THAN GOLD

opdag DEN ULTIMATIVE GÆSTFRIHED MED L OR PROMESSO WHY SERVE ANYTHING LESS THAN GOLD opdag DEN ULTIMATIVE GÆSTFRIHED MED L OR PROMESSO WHY SERVE ANYTHING LESS THAN GOLD velkommen TIL EN VERDEN AF L OR L'OR KOM TIL VERDEN I FRANKRIG I 1992 MED EN AMBITION OM AT BRINGE DEN YPPERSTE KAFFE

Læs mere

CafeRomatica NICR7.. Fuldautomatisk espressomaskine Brugermanual Oversættelse: rigtigkaffe.dk. A passion for coffee.

CafeRomatica NICR7.. Fuldautomatisk espressomaskine Brugermanual Oversættelse: rigtigkaffe.dk. A passion for coffee. CafeRomatica Fuldautomatisk espressomaskine Brugermanual Oversættelse: rigtigkaffe.dk NICR7.. DK A passion for coffee. 1 A Display (hovedmenu) B Venstre drejeknap C Højre drejeknap D Display indstillinger

Læs mere

ZegoCoffee ZegoWater ZegoTech. Vores kvalitet er bygget på 25 års erfaring.

ZegoCoffee ZegoWater ZegoTech. Vores kvalitet er bygget på 25 års erfaring. ZegoCoffee ZegoWater ZegoTech Vores kvalitet er bygget på 25 års erfaring. Winner of the coffee professional in Stockholm 2015 & 2017 Best office coffee ETNA Dorado ES 121 Dorado er en perfekt løsning

Læs mere

Beanto-Cup. optimeret. Animo introducerer den nye OptiBean

Beanto-Cup. optimeret. Animo introducerer den nye OptiBean Beanto-Cup optimeret Animo introducerer den nye OptiBean Den nye standard for Bean-to-Cup * *Fra bønne til kop OptiBean fra Animo Animo har genopfundet Bean-to-Cup-processen. Resultatet er: OptiBean. En

Læs mere

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING ØLSMAGNING SIDE 1 AF 8 ØLSMAGNING Ved en ølsmagning er det vigtigt at bruge sanserne. Først lugtesansen, derefter synssansen og til sidst smagssansen og følesansen. FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING Det er

Læs mere

AT SERVERE NESPRESSO SIGER EN MASSE OM DIT FIRMA

AT SERVERE NESPRESSO SIGER EN MASSE OM DIT FIRMA K O N T O R AT SERVERE NESPRESSO SIGER EN MASSE OM DIT FIRMA DET ALLERBEDSTE TIL DIT ARBEJDSMILJØ Kaffens opkvikkende virkning gør den til den perfekte drik til, at sætte gang i diskussioner under og efter

Læs mere

r trykfejl og ændringer. d fo rbehol er tages fo ber 2012 Version 1.0. D Varenr. 1000009 Septem passion

r trykfejl og ændringer. d fo rbehol er tages fo ber 2012 Version 1.0. D Varenr. 1000009 Septem passion Varenr. 1000009 September 2012 Version 1.0. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer. passion Hvordan elsker man kaffe?... På samme måde som man elsker livet. Med omhu. Passion. Omtanke, og ved at

Læs mere

Kunderne siger. Fakta. www.cafitesse.dk

Kunderne siger. Fakta. www.cafitesse.dk Kunderne siger Vores koncept er baseret på atmosfære, omsorg og fællesskab. Cafitesse er en fremragende løsning med hensyn til hurtig levering, enkelhed, rengøring, konsekvent fleksibilitet og en rigtig

Læs mere

Kunderne siger. Fakta

Kunderne siger. Fakta Kunderne siger Vores koncept er baseret på atmosfære, omsorg og fællesskab. Cafitesse er en fremragende løsning med hensyn til hurtig levering, enkelhed, rengøring, konsekvent fleksibilitet og en rigtig

Læs mere

CafeRomatica NICR10.. Espressomaskine Brugermanual Oversættelse: A passion for coffee.

CafeRomatica NICR10.. Espressomaskine Brugermanual Oversættelse:   A passion for coffee. CafeRomatica NICR10.. Espressomaskine Brugermanual Oversættelse: www.rigtigkaffe.dk A passion for coffee. 72 2. FØRSTE OPSTART... 74 2.1. KOM GODT I GANG... 74 2.2. DE VIGTIGSTE FUNKTIONER... 74 2.3. PÅFYLDNING

Læs mere

O P. x1 x2 F088 XS1000. 15 14 25 x1 =1. 26 1x4. b c. 1 cup 7 8. 29 30 e. f E F D. G 10 I g!! h H M. www.krups.com

O P. x1 x2 F088 XS1000. 15 14 25 x1 =1. 26 1x4. b c. 1 cup 7 8. 29 30 e. f E F D. G 10 I g!! h H M. www.krups.com N O P 1 2 3 11 12 = J = 24 23 x1 x1 x2 F088 d XS1000 4 L B 6 13 15 14 25 x1 =1 27 x1 a C 26 1x4 i A J 5 b c 1 cup 7 8 9 16 28 17 29 30 e K x1 f E F D G 10 18 19 20 21 1 I g!! h H M 2 www.krups.com 06 06

Læs mere

Dansk TEKNISKE EGENSKABER:

Dansk TEKNISKE EGENSKABER: IFU Krups XP2240-EO_8000828361-02 29/11/11 09:20 Page98 n Hvis ledningen er beskadiget, skal den udskiftes af fabrikanten, dennes kundeservice eller en person med lignende kvalifikation for at undgå, at

Læs mere

De størst mulige standarder med hensyn til kvalitet, ekspertise, ydelse, driftssikkerhed og enkelthed er det, der bedst kendetegner Nespresso.

De størst mulige standarder med hensyn til kvalitet, ekspertise, ydelse, driftssikkerhed og enkelthed er det, der bedst kendetegner Nespresso. H O T E L ESPRESSOENS KUNST Garanti for en perfekt kop kaffe når som helst, hvor som helst. En enkel men revolutionerende idé, som Nespresso altid har støttet: at kombinere et udvalg af exceptionelle Grands

Læs mere

DET HANDLER OM KANDER. M-Line Excelso Termokander Animo-udstyr til kander med frisk kaffe.

DET HANDLER OM KANDER. M-Line Excelso Termokander Animo-udstyr til kander med frisk kaffe. DET HANDLER OM KANDER M-Line Excelso Termokander Animo-udstyr til kander med frisk kaffe. ER DER NOGEN, DER VIL HAVE EN KOP KAFFE? Med et enkelt fingertryk bliver M-linekaffemaskinen aktiveret. I kedlen

Læs mere

Indeholder produkter som køleskabskaraffel, CafeSolo, Tebrygger og termokander, og som alle har vundet designpriser

Indeholder produkter som køleskabskaraffel, CafeSolo, Tebrygger og termokander, og som alle har vundet designpriser spring 2013 Eva Solo dryp-frit koncept Kendt koncept også internationalt Indeholder produkter som køleskabskaraffel, CafeSolo, Tebrygger og termokander, og som alle har vundet designpriser Køleskabskaraffel

Læs mere

Melitta c35. Den fuldautomatiske kaffemaskine med perfekt præcision og hastighed til kaffespecialiteter med frisk mælk. Melitta SystemService

Melitta c35. Den fuldautomatiske kaffemaskine med perfekt præcision og hastighed til kaffespecialiteter med frisk mælk. Melitta SystemService Melitta c35 Den fuldautomatiske kaffemaskine med perfekt præcision og hastighed til kaffespecialiteter med frisk mælk. Melitta SystemService Hastighed og præcision Præstation Melitta c35 giver mulighed

Læs mere

1 Beskrivelse af apparatet 243. 2 Sikkerhedsanvisninger 244. 3 Installation 244. 4 Tilberedning af kaffemaskinen 245

1 Beskrivelse af apparatet 243. 2 Sikkerhedsanvisninger 244. 3 Installation 244. 4 Tilberedning af kaffemaskinen 245 242 1 Beskrivelse af apparatet 243 2 Sikkerhedsanvisninger 244 3 Installation 244 4 Tilberedning af kaffemaskinen 245 4.1 Fyldning af vandbeholderen 245 4.2 Fyldning af beholderen til kaffebønner 245 4.3

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 135-142 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 CHOKOLADEFONDANT MED AFTER EIGHT 100 g smør 125 g mørk chokolade 4 past. æggeblommer 4 past. æggehvider 40 g sukker 20 g hvedemel 10 stk After Eight Pynt: Evt.

Læs mere

AGERBÆK HOTEL. Velkomst

AGERBÆK HOTEL. Velkomst - vinkort AGERBÆK HOTEL Velkomst Abrikos, alkoholfri 15,00 FRANKRIG Concert de Paris, Peche Concert de Paris er en mousserende vin med en vidunderlig smag af fersken 20,00 SPANIEN Miquel de March, Cava

Læs mere

SIKKERHEDSANVISNINGER BESKRIVELSE AF APPARATET TEKNISKE DATA

SIKKERHEDSANVISNINGER BESKRIVELSE AF APPARATET TEKNISKE DATA Læs denne instruktionsbog omhyggeligt, før apparatet installeres og tages i brug. Kun på denne måde kan man opnå de bedste resultater og den højeste brugssikkerhed. BESKRIVELSE AF APPARATET Nedenstående

Læs mere

HD8824 HD8825 BRUGSANVISNING. www.philips.com/welcome. Superautomatisk espressomaskine 3000 series

HD8824 HD8825 BRUGSANVISNING. www.philips.com/welcome. Superautomatisk espressomaskine 3000 series Superautomatisk espressomaskine 3000 series 11 BRUGSANVISNING Læs brugsanvisningen omhyggeligt, før du bruger maskinen. HD8824 HD8825 Dansk 11 DA Registrer dit produkt, og få support på www.philips.com/welcome

Læs mere

SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS

SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS Alt vores øl er brygget ud fra egne opskrifter af udvalgte kvalitets råvarer, blandt andet malt fra Sophus Fuglsang i Haderslev, special malte fra Castle Malting i Belgien

Læs mere

Professionel baristamaskine til servering over disken

Professionel baristamaskine til servering over disken NESCAFÉ MILANO 2.0 Professionel baristamaskine til servering over disken GØR DINE KUNDER TILFREDSE GØR TILBEREDNINGEN LET ØG DIN INDTJENING MULIGHEDERNE I dag indtages der kaffe alle vegne, på forskellige

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING

BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING Denne maskine opfylder følgende direktiver og retningslinier: EMC 92/31/EEG & RoHs 2002/95/EEG FOOD 1935/2004/EEG 93/68/EEG WEEE 2002/96/EEG LVD 73/23/EEG. 2007 Animo Alle rettigheder

Læs mere

Kaffe varmer på bundlinien

Kaffe varmer på bundlinien Kaffe varmer på bundlinien Fordele ved et samarbejde Mulighed for øget indtjening Mulighed for at dække flere behov hos kunden Bredt kaffesortiment noget for enhver smag Bredt tesortiment Bredt sortiment

Læs mere

A TASTEFUL TOUCH. OptiBean Føl dig som en barista.

A TASTEFUL TOUCH. OptiBean Føl dig som en barista. A TASTEFUL TOUCH OptiBean Føl dig som en barista. JUST ONE TOUCH AWAY Hvem elsker ikke god kaffe? Ægte kaffe, friskbrygget og med den helt rigtige temperatur. Noget, du tager dig tid til at nyde og værdsætte,

Læs mere

Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5

Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5 Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5 3327-Nestle-opskriftbog-DONE.ind1 1 05/12/08 12:25:22 Kom godt i gang Uanset hvad årsagen er til, at man har brug for ernæringsdrikke,

Læs mere

DK Brugsanvisning TIMER

DK Brugsanvisning TIMER DK Brugsanvisning TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Læs sikkerheds- og brugsanvisningen omhyggeligt igennem før brug Sikkerhedsanvisninger: Sørg for, at strømforsyningen i din husstand svarer til

Læs mere

BRUGSANVISNING Type HD8965

BRUGSANVISNING Type HD8965 11 Dansk BRUGSANVISNING Type HD8965 Læs brugsanvisningen omhyggeligt, før du bruger maskinen. 11 DA Registrer dit produkt og få hjælp på webstedet www.philips.com/welcome 2 DANSK Tillykke med købet af

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine Monterings- og brugsvejledning Freshlife automatisk spiremaskine Kære kunde Tak, fordi du har købt den automatiske spiremaskine fra Freshlife. Vi håber, at du bliver glad for dit køb og bliver inspireret

Læs mere

2. SIKKERHEDSADVARSLER

2. SIKKERHEDSADVARSLER 1. GRUNDLÆGGENDE SIKKERHEDSADVARSLER Apparatet kan anvendes af personer med nedsat fysiske, sensoriske eller mentale egenskaber eller personer med manglende erfaring eller kendskab til apparatet, så længe

Læs mere

for coffee lovers En kærligheds historie

for coffee lovers En kærligheds historie 2 for coffee lovers En kærligheds historie De fleste store historier starter ofte i det små. For den 81- årige Jesús Ascaso var kærligheden til kaffen drivkraften, da han påbegyndte udviklingen af en maskine,

Læs mere

Kaffe & Kaffeløsning. FORDELE FOR Teknicar værksteder:

Kaffe & Kaffeløsning. FORDELE FOR Teknicar værksteder: & løsning Teknicar hovedkontor har indgået aftale med Lyreco og det kan alle Teknicar værksteder drage nytte af til fordelagtige priser. Aftalen omhandler kaffeløsninger og kaffe samt tilbehør FORDELE

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

DIN 1m 2 coffee shop.

DIN 1m 2 coffee shop. DIN 1m 2 coffee shop. DIN 1m 2 coffee shop. Hvad siger du til at løfte din virksomhed med et komplet sortiment af lækre kaffespecialiteter? Det eneste, du skal bruge, er 1 m 2 og den nye NESCAFÉ Milano

Læs mere

Ebeltoft gårdbryggeri ligger i Mols Bjerge Nationalpark. Læskedrikken er lavet på hindbær, økologisk rørsukker og vand fra byens brønd.

Ebeltoft gårdbryggeri ligger i Mols Bjerge Nationalpark. Læskedrikken er lavet på hindbær, økologisk rørsukker og vand fra byens brønd. RAMBLA BRUCE COST GINGER ALE - ORIGINAL Denne læskedrik er lavet på frisk ingefær (ingen ekstrakt eller olier) og ren rørsukker. Det er en simpel, lækker, krydret drik med ufiltreret ingefær og en smule

Læs mere

Notice pro aroma de en fe nl 4 sk.qxd:km 8005 franc%ais.qxd 2/04/09 13:28 Page

Notice pro aroma de en fe nl 4 sk.qxd:km 8005 franc%ais.qxd 2/04/09 13:28 Page www.krups.com a b e f g c d h max max 1 1 x 2 11 12 Dansk Sikkerhedsanvisninger Læs disse anvisninger omhyggeligt igennem, før apparatet tages i brug første gang; Krups kan ikke drages til ansvar, hvis

Læs mere

STANDARD SELECTION - Cubes 140 g

STANDARD SELECTION - Cubes 140 g STANDARD SELECTION Wally and Whiz er skabt ud fra en drøm om at lave en vingummi til hele verden. En inkluderende vingummi, alle kan samles om uanset smag, intolerance, alder, religion eller geografisk

Læs mere

Fuldautomatisk kaffemaskine by Fey

Fuldautomatisk kaffemaskine by Fey Fuldautomatisk kaffemaskine by Fey Indholdsfortegnelse Introduktion omkring kaffemaskinens dele 1 Sikkerhedsinstruktioner 3 Advarsel 4 Korrekt beskyttelse af maskinen 5 Introduktion til førstegangsbrugere

Læs mere

Springform med låg. Produktinformation og opskrifter

Springform med låg. Produktinformation og opskrifter Springform med låg Produktinformation og opskrifter Produktinformation og opskrifter Slip-let-belægning Formen og bundene er forsynet med en slip-let-belægning, så det færdige bagværk er let at få ud.

Læs mere

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er

Læs mere

Type HD8751 BRUGSANVISNING

Type HD8751 BRUGSANVISNING Registrer dit produkt og få hjælp på webstedet www.philips.com/welcome 11 Dansk Type HD8751 BRUGSANVISNING 11 DA LÆS OMHYGGELIGT DISSE ANVISNINGER INDEN MASKINEN TAGES I BRUG. 2 DANSK Tillykke med dit

Læs mere

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE KAV AMERICA CHAI, CACAO & FRAPPE Miss Bagel er eneforhandler i Europa af Original CHAI, Criollo HOT CACAO og Frappe Blended fra KAV America, som er et af USAs bedste

Læs mere

Manual til køkkenmaskine KM-910. Køkkenmaskine med mixer og kødkværn

Manual til køkkenmaskine KM-910. Køkkenmaskine med mixer og kødkværn Manual til køkkenmaskine KM-910 Køkkenmaskine med mixer og kødkværn Læs denne manual grundigt inden 1. Plade kødhakker 2. Føder til hakker 3. 5L skål 4. Åbningskontakt 5. Pølseholder 6. Mixer plade 7.

Læs mere

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er der to, der

Læs mere

BRUGSANVISNING Type HD8967 / HD8968 / HD8969

BRUGSANVISNING Type HD8967 / HD8968 / HD8969 11 Dansk BRUGSANVISNING Type HD8967 / HD8968 / HD8969 Læs brugsanvisningen omhyggeligt, før du bruger maskinen. App available on Google Play starting from October 2014 Tablet not included 11 DA 0051 Registrer

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med udbuddet vedrørende: Kaffe, te, maskiner og service. ukonditionsmæssig.

Spørgsmål og svar i forbindelse med udbuddet vedrørende: Kaffe, te, maskiner og service. ukonditionsmæssig. Spørgsmål og svar i forbindelse med udbuddet vedrørende: Kaffe, te, maskiner og service for kommunerne i Billund, Varde, Vejen og Ringkøbing-Skjern Spørgsmål Svar svar afgivet den 8.9.2015 spørgsmål 7

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Møbler 01 Tekstiler 02 Skind 02 Bestik 03 Glas 03 Termokander 03 Støbejern (køkken) 04 Skærebrætter 04 Stearinlys 04 MØBLER LAKEREDE TRÆMØBLER - Ved daglig

Læs mere

Type HD8754 BRUGSANVISNING

Type HD8754 BRUGSANVISNING Registrer dit produkt og få hjælp på webstedet www.philips.com/welcome 11 Dansk Type HD8754 BRUGSANVISNING 11 DA LÆS OMHYGGELIGT DISSE ANVISNINGER INDEN MASKINEN TAGES I BRUG. 2 DANSK Tillykke med dit

Læs mere

Michter s 10 YEAR KENTUCKY STRAIGHT BOURBON

Michter s 10 YEAR KENTUCKY STRAIGHT BOURBON 10 YEAR KENTUCKY STRAIGHT BOURBON Denne bourbon blev kåret til Best American Whiskey af Food and Wine Magazine, og whiskeyentusiaster over hele verden er enige: Det her er whiskey i verdensklasse. Den

Læs mere

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch, 2013

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch, 2013 , Chenin B./Pinotage,, 2013 er synonym med Sydafrikas mest velansete og celebre vinområde, og så er også en smuk, gammel universitets by med et rigt kulturliv. Vi sydafrikanske vinregion,. Beyers Truter

Læs mere

sikkerhed Symboler, der anvendes i brugsanvisningen Giv agt: Fare! Giv agt: Giv agt! Fare for Forbrænding! Fare for Forbrænding!

sikkerhed Symboler, der anvendes i brugsanvisningen Giv agt: Fare! Giv agt: Giv agt! Fare for Forbrænding! Fare for Forbrænding! Symboler, der anvendes i brugsanvisningen Advarslerne er mærkede med disse symboler. Det er strengt nødvendigt at overholde disse forskrifter. Manglende overholdelse kan medføre, eller medfører, kvæstelser

Læs mere

For en perfekt kop kaffe!

For en perfekt kop kaffe! Melitta SystemService Melitta cup -breakfast Den nye fuldautomatiske maskine til morgenkaffen og meget mere For en perfekt kop kaffe! Den sikre vej til ægte kaffenydelse Udførsel og design = kaffenydelse.

Læs mere

Merrild Professional. En verden af kaffe

Merrild Professional. En verden af kaffe Merrild Professional En verden af kaffe le forløbet for at sikre den bedste smag Merrild Kaffe til enhver smag. Til enhver lejlighed Du kender det sikkert. Duften fortæller dig, at noget godt er på vej.

Læs mere

Beskrivelse. Kapacitet vandbeholder: Længde strømkabel:

Beskrivelse. Kapacitet vandbeholder: Længde strømkabel: Beskrivelse af maskinen (side3 - A ) A1. Plade til kopper A2. Kobling mælkebeholder/ varmtvandshane A3. Hovefbryder ON/OFF A4. Tilslutning el-forsyningsledning A5. Kogerens si/infusionsenhed A6. Vandbeholdersæde

Læs mere

Registrer dit produkt og få support på webstedet www.philips.com/welcome. Type HD8930 BRUGSANVISNING

Registrer dit produkt og få support på webstedet www.philips.com/welcome. Type HD8930 BRUGSANVISNING Registrer dit produkt og få support på webstedet www.philips.com/welcome 11 Dansk Type HD8930 BRUGSANVISNING 11 DA LÆS OMHYGGELIGT DISSE ANVISNINGER INDEN MASKINEN TAGES I BRUG. Resumé Indledning...3 Generel

Læs mere

PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015

PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015 PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015 Piemondo er en dejlig saftig og fyldig rødvin fra Piemonte i Norditalien. Vinen er produceret af 60% Barbera, 20% Nebbiolo og 20% Dolcetto. Vinmarkerne er beliggende omkring

Læs mere

Rengøringsvejledning til Rancilio 2gr

Rengøringsvejledning til Rancilio 2gr Rengøringsvejledning til Rancilio 2gr Indhold Tømning af drybbakken... 2 Daglig rengøring manuel og automatisk program, backflush... 3 Daglig rengøring af steamer / isteam / YouSteam (Mælkedispenser)...

Læs mere

OPTIVEND HIGH SPEED DUO

OPTIVEND HIGH SPEED DUO OPTIVEND HIGH SPEED DUO Ny! OptiVend HS DUO Next Generation Smag forskellen. EN NY GENERATION Animos nye OptiVend Next Generation er et automatsystem, der giver dig frisk, varm kaffe på ethvert tidspunkt

Læs mere

ROYAL 0,0% HEINEKEN 40,- 50,- ØLBRÆT HEINEKEN 0,0% 50,-

ROYAL 0,0% HEINEKEN 40,- 50,- ØLBRÆT HEINEKEN 0,0% 50,- ØL HEINEKEN Fås i mere end 170 lande og er dermed det mest internationale ølmærke af alle. Karakteristisk for Heineken er en frisk og frugtagtig aroma, der stammer fra gæren, og en behagelig, ikke for

Læs mere

Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn

Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn Når man hører ordet popcorn, forbinder man det slet ikke med cheesecake. Men da jeg læste, at de på The French Laundry i San Francisco serverer en cheesecake

Læs mere

BRUGSANVISNING Type HD8769

BRUGSANVISNING Type HD8769 11 Dansk BRUGSANVISNING Type HD8769 Læs brugsanvisningen omhyggeligt, før du bruger maskinen. 11 DA Registrer dit produkt og få hjælp på webstedet www.philips.com/welcome 2 DANSK Tillykke med dit køb af

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. PROGRAMMERING AF VANDETS HÅRDHED112 Måling af vandets hårdhed...112 Indstilling af vandets hårdhed...112

INDHOLDSFORTEGNELSE. PROGRAMMERING AF VANDETS HÅRDHED112 Måling af vandets hårdhed...112 Indstilling af vandets hårdhed...112 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 103 Symboler anvendt i denne vejledning...103 Bogstaver i parentes...103 Problemer og reparationer... 103 Fundamentale sikkerhedsadvarsler...103 ANVENDELSE TIL FORMÅLET

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Løsning af problemer... 181. Symboler anvendt i denne vejledning...166 Bogstaver i parentes...166 Problemer og reparationer...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Løsning af problemer... 181. Symboler anvendt i denne vejledning...166 Bogstaver i parentes...166 Problemer og reparationer... INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 166 Symboler anvendt i denne vejledning...166 Bogstaver i parentes...166 Problemer og reparationer...166 Sikkerhed... 166 Vigtige sikkerhedsanvisninger...166 Brug i overensstemmelse

Læs mere

ESPRESSERIA AUTOMATIC

ESPRESSERIA AUTOMATIC ESPRESSERIA AUTOMATIC Udelukkende til husholdningsmæssigt brug Garantien dækker ikke espresso-maskiner, som ikke virker, eller som virker dårligt på grund af manglende rengøring, afkalkning eller fordi

Læs mere

Sæt til chokolade - tilberedning

Sæt til chokolade - tilberedning Sæt til chokolade - tilberedning da Produktinformation og opskrifter Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91402AB5X6VII 2017-07 Kære kunde! Med dit nye sæt til chokoladetilberedning kan du skabe dine egne fyldte

Læs mere

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 Babymadsmaskine Brugsanvisning Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 INDHOLD VIGTIG INFORMATION 2 HÅNDTERING 4 OVERSIGT OVER MASKINEN 5 FØR BRUG 8 ANVÄNDANDE 8 - Påfyldning af vand 8

Læs mere

the Oracle Brugsanvisning DK BES980UK

the Oracle Brugsanvisning DK BES980UK the Oracle Brugsanvisning DK BES980UK 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsanvisninger...4 Miljøbeskyttelse...7 Oversigt over the Oracle...8 Tilbehør... 10 Features... 11 Betjening... 12 Inden første ibrugtagning...

Læs mere

Nyd perfekt kvalitet hver dag...

Nyd perfekt kvalitet hver dag... Melitta SystemService Fuldautomatisk til kaffespecialiteter med frisk mælk Nyd perfekt kvalitet hver dag... MELITTA - Den sikre vej til ægte kaffenydelse ...højtydende maskine til perfekt kaffekvalitet

Læs mere

Gebrauchsanleitung Iso-Dispenser 2,2L. Instruction manual Insulated dispenser, 2.2L. Mode d emploi Distributeur isotherme 2,2L

Gebrauchsanleitung Iso-Dispenser 2,2L. Instruction manual Insulated dispenser, 2.2L. Mode d emploi Distributeur isotherme 2,2L V1/0115 190990 Gebrauchsanleitung Iso-Dispenser 2,2L Instruction manual Insulated dispenser, 2.2L Mode d emploi Distributeur isotherme 2,2L Manuale di utilizzo Erogatore isotermico 2,2L Instrucciones de

Læs mere

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam 1 8 1 9 3 2 230 215 200 185 170 ionic + - 5 4 6 7 pro 230 steam ionic titanium 2 DANSK Glattejern i pro 230 steam Glattejernet i pro 230 steam fra BaByliss er et dampglattejern med meget høj temperatur

Læs mere

High Five 10 - Australien

High Five 10 - Australien High Five 10 - Australien High Five is Back! Endnu en Holstebro vine, tegnet af Pauls børn; Jamie, Theresa, Tobias & Dj Glimrende Shiraz og Cabernet Sauvignon som byder på friske aromaer af brombær, solbær

Læs mere