Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog"

Transkript

1 Fremtidens rejser De gode rejseoplevelser i centrum Bus & Tog

2 Det skal være en god oplevelse at rejse med den kollektive trafik Bus & Tog samarbejdet er en række parter, der samarbejder for den gode rejseoplevelse. I 1996 satte vi seks trafikale mål, der i dag er tæt på at være opfyldt. Derfor er det tid til, at Bus & Tog sætter nye mål og arbejder hen i mod fremtidens rejser. Som mål og retning for det fremtidige arbejde har Bus & Tog nu formuleret mission og visioner for det fremtidige samarbejde. Mission Den kollektive trafiks image er alle selskabers image. Alle selskaber har et medansvar for, at den enkelte rejse bliver en succes. Derfor den fælles mission for samarbejdet: Rejsende opfatter og oplever den kollektive trafik, som en god og velfungerende helhed, og parterne bag som ét system, der er integreret i et stærkt og effektivt samarbejde.

3 Visioner I Bus & Tog samarbejder vi indbyrdes og med andre transportformer for at den rejsende: har let og enkel adgang til relevant og troværdig trafikinformation ved, når kollektiv trafik er den bedste løsning på et konkret transportbehov kan vælge mellem forskellige priser/kvaliteter og betalingsmåder efter behov kender til både de miljømæssige og samfundsmæssige konsekvenser af egne valg omkring transport opfatter transporttid som nyttetid/komforttid Samt at vi i Bus & Tog opnår større kendskab til rejsendes præferencer, rejsemønstre og tilfredshed. Strategi I Bus & Tog vil vi opfylde mission og arbejde hen i mod visionerne ved at tilbyde forskellige rejser, med hver deres fokus: Den planlagte rejse tidspunkt Den bedste rejse transportform Den økonomiske rejse pris Den bæredygtige rejse image Den personlige rejse behov Den fremtidige rejse kundepræference Vi arbejder for den gode rejse. Se hvordan på de følgende sider. Din rejsearrangør - Bus & Tog

4 Den planlagte rejse Vision Rejsende med kollektiv trafik har let og enkel adgang til god og relevant trafikinformation I dag tilbyder vi i Bus & Tog de rejsende en samlet rejseplan fra hjemmet til endemål. Information om driftsforstyrrelser og skift mellem bus, tog, metro og lokalbaner er forbedret. Og vi vil styrke denne indsats: Det skal være nemt af få adgang til information, f.eks. på internettet, via trafiktavler eller over mobiltelefonen. Og informationen opdateres i takt med, at der sker ændringer, ligesom vi vil yde en fælles rejsegaranti.

5 Sammen med Rejseplanen vil Bus & Tog konkret arbejde for: Nem adgang til trafikinformation, når rejsen skal planlægges Rejsende kan få information via flere forskellige medier, der er lette at benytte. Automatisk information om planlagte ændringer Via Rejseplanen skal rejsende også kunne få oplysninger om planlagte ændringer. Automatisk information ved ændringer her og nu Også ved ikke-planlagte ændringer skal rejsende have information om konsekvenser og alternative transportmuligheder. Information efter eget valg Rejsende skal kunne abonnere på meddelelser om ændringer. Rejseplanen A/S Hver måned leverer Rejseplanen over 7 millioner rejseplanopslag. Det gør Rejseplanen til Danmarks største offentlige internetservice. Rejseplanen blev lanceret i oktober 1998, og Rejseplanen A/S blev stiftet 1. januar Rejseplanen kan også findes på andre hjemmesider og medier, bl.a. mobiltelefoner på mobil.rejseplanen.dk, Frk. Rejseplanen (stemmestyret taletjeneste), informationsstandere og som mini-rejseplaner indsat på mange danske websteder. Enkel og forståelig rejsegaranti Rejsende skal have større tryghed i form af en fælles rejsegaranti.

6 Den bedste rejse Korrespondancegaranti Gennem det nye produkt korrespondancegaranti skal rejsende garanteres korrespondance på udvalgte ruter og afgange. Vi ved, at kollektiv trafik kan konkurrere med den individuelle trafik, ligesom vi ved, at mange kombinerer forskellige transportformer. Men vi ved også, at det som rejsende kan være vanskeligt at få overblik over, hvad der er den bedste transportform eller kombination heraf. Derfor arbejder vi i Bus & Tog for at garantere sammenhæng i den kollektive trafik, og for at rejsende kan få information om forskellige transportformer for at kunne vælge efter egne præferencer. Bus & Tog vil og gerne i samarbejde med andre transportformer arbejde for at den kollektive trafiks konkurrenceevne styrkes i kraft af konkurrencestærke løsninger hos de enkelte parter: Overblik over transportformer Rejsende skal kunne finde de hurtige rejser og forbindelser for de enkelte transportformer og kombinationen af dem. Bedre knudepunkter Gennem udvikling af en definition af og standard for knudepunkter vil Bus & Tog give rejsende mulighed for hurtigt skifte mellem forskellige transportmidler og gode forhold for ventende ved transportknudepunkter. Parkering Gode parkeringsforhold ved knudepunkter og stoppesteder er en forudsætning for den bedste kombination af de forskellige transportformer.

7 Vision Den rejsende ved, når kollektiv trafik er den bedste løsning på et konkret transportbehov

8 Den økonomiske rejse I dag er der fælles billetter, klippekort og månedskort til nærrejser med bus og tog. Og en billet til fjernrejse gælder også til en tilslutningsbus/ tog i hver ende af rejsen. I Bus & Tog kan og vil vi gøre det endnu bedre og nemmere: Rejsende skal kunne vælge mere komfort til en højere pris, at rejse billigere ved at rejse på bestemte tidspunkter og kunne vælge mellem forskellige betalingsmåder. Bus & Tog vil arbejde for, at rejsende har mulighed for at vælge og rejse til den rigtige pris for den enkelte gennem: Information om rejsens pris Rejsende skal kunne få information om, hvad rejsen koster uanset om der bruges rejsekort eller enkeltbilletsystem. Sammenlignelige priser Rejsende skal hurtig og nemt kunne sammenligne priser mellem de forskellige billetformer. Enkle rejseregler De rejsende skal opleve så ensartede regler for at rejse med den kollektive trafik som muligt. Rejsekort Rejsende kan betale alle former for kollektiv transport med rejsekortet. Også for parkering, køb på stationer og knudepunkter samt diverse automater.

9 Rejsekortet testes nu, og når rejsekortet fungerer, som det skal, tager vi det gradvist i brug over hele landet. På Sjælland, Møn og Lolland-Falster forventer vi, at det vil ske i løbet af 2009 og Vest for Storebælt i løbet af 2010 og 2011 og derefter også til rejser over Øresund. I lang tid kan vi også bruge de gamle billetter og kort. Og selvfølgelig vil vi også stadig kunne købe en almindelig enkeltbillet. Fremtidens billet Rejsekortet er fremtidens billet til den kollektive trafik; et plastickort på størrelse med Dankortet. Trafikselskaberne i Danmark går sammen og gør det lettere at bruge kollektiv trafik. Med rejsekortet kan vi alle rejse på én og samme billet, uanset om vi rejser med både bus, tog og Metro. Vision Rejsende kan vælge mellem forskellige priser/kvaliteter og betalingsmåder efter behov

10 Den bæredygtige rejse Alle former for rejser har betydning for såvel den rejsende selv, som for samfundet som helhed i form af økonomi, trængsel og miljø. Den der rejser, skal derfor have gode muligheder for at få information om konsekvenser af valg i forbindelse med transport. Den rejsende vælger transport i forhold til privatøkonomi og fleksibilitet, men kun i begrænset omfang ud fra miljømæssige konsekvenser af valget. Derfor arbejder vi i Bus & Tog for, at rejsende får gode muligheder for at vurdere og sammenligne: Set fra et samfundsmæssigt perspektiv skal valget gerne ske ud fra den fælles økonomi, adgangsforhold og med en minimal miljøbelastning. Bus & Tog samarbejder om at anvende ressourcerne effektivt og at gøre kollektiv trafik så attraktiv som mulig for den rejsende for at opnå en passagerfremgang. Passagerfremgang i den kollektive trafik kommer både rejsende gennem egne valg og samfundet til gode i form af bedre økonomi, mindre trængsel og bedre miljø. miljøbelastning ved forskellige former for transport samfundsmæssige faktorer, f.eks. konsekvenser i form af trængsel og sikkerhed aktuelle tider og totalpriser med andre transportformer Endelig vil Bus & Tog samarbejde om og formidle den kollektive trafiks miljømæssige betydning og indsats.

11 Vision Vision Rejsende kender til til både miljømæssige og og samfundsmæssige konsekvenser af af egne valg omkring transport

12 Den personlige rejse Vision Rejsende opfatter transporttid ved kollektiv trafik som nytte- og komforttid Med den kollektive trafik får rejsende mulighed for at bruge rejsetiden på andet end selve transporten; tid, der kan bruges så komfortabelt som muligt. For nogle er den kollektive trafik eneste mulighed, for andre er det et valg, der ofte handler om tryghed, tid og pris. Er alternativerne kollektiv transport og individuel transport lige gode, kan individuelle parametre som komfort få betydning for en beslutning om at bruge kollektiv trafik.

13 Derfor arbejder vi i Bus & Tog for, at transport med kollektiv trafik gøres attraktiv for rejsende ved at tilbyde valgmuligheder som bl.a. ekstra komfort, stillezoner, internetadgang, handicapvenlige forhold, ligesom rejsende så vidt muligt let skal kunne orientere sig om pladsmuligheder og i bedste fald kunne reservere plads. Ydes der på rejsen ikke det, der loves, har rejsende i dag mulighed for at klage. I Bus & Tog vil vi oprette et Ankenævn for Bus, Tog og Metro, så den rejsende i situationer, hvor der ikke kan opnås enighed i forbindelse med en klage, har mulighed for at anke afgørelsen.

14 Den fremtidige rejse I Bus & Tog arbejder vi hele tiden for at planlægge og optimere den kollektive trafik i forhold til de rejsendes behov og præferencer. Som grundlag for at optimere den kollektive trafik til fremtidige rejser er der brug for at danne og have adgang til data. Vision Kundens behov, præferencer, rejsemønstre og tilfredshed er kendt

15 I dag foregår opsamling af viden om de rejsendes behov og præferencer hos forskellige parter inden for kollektiv trafik: Bus & Tog Transportvaneundersøgelsen (TU) kortlægger den danske befolknings trafikale adfærd. De enkelte selskaber i Bus & Tog indsamler data til eget og myndigheders brug. Rejseplanen indsamler data vedr. informationsforespørgsler. Trafikstyrelsen indsamler data til offentligt brug. Bus & Tog vil aktivt medvirke til, at der oprettes en fælles database, hvor så mange data som muligt om rejsendes præferencer og rejsemønstre kan samles og stilles til rådighed for planlægning af den fremtidige rejse. Rejsekort (på vej) vil kunne levere data vedr. rejsemønstre. Bus & Tog foretager passagertællinger. Danmarks Statistik sammenligner kollektiv trafik med andre transportformer. Det vil sige, at det skal være enkelt at: få overblik over hvilke data der eksisterer få adgang til eksisterende data bruge og sammenligne data

16 Udgivet oktober 2008 i 2000 eksemplarer af: Bus & Tog Gammel Køge Landevej Valby DSB, DSB S-tog, Arriva Tog, Metroselskabet, NT, Midttrafik, Sydtrafik, FynBus, BAT, Movia og Trafikstyrelsen Bus & Tog

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER 29 09 2008 VISIONER FOR BUS&TOG - Bus & Tog - Mission, visioner og strategier - Handlingsplan 2009 Fremtidens rejser/ 2 Fælleskontoret For Kollektiv Trafik Rejseplanen

Læs mere

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Agenda Rejseplanens opbygning, mission og vision Sammenhængen i data? Hvad bringer fremtiden?

Læs mere

Mixtur Den sammenhængende rejse

Mixtur Den sammenhængende rejse Mixtur Den sammenhængende rejse Hovedpunkter fra projektforløbet 2010-2012 Britta Indraccolo, Business Developer, Arriva Danmark A/S Formål Et samarbejde mellem Midttrafik og Arriva, hvor formålet er at:

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015 Passagerpulsen Mette Boye Trafikdage Ålborg 2015 Formål: Bedre kollektiv transport for passagererne tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse fra dør til dør

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015 Passagerpulsen Mette Boye TØF 1.10 2015 Formål: Konkrete forbedringer for passagererne i den kollektive transport tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse

Læs mere

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009 Rejseplanen Trafikkonference 2009 29. april 2009 Agenda Hvem er Rejseplanen? Organisering Hvad er Rejseplanen (nuværende services)? Traditionel internet information, mobile løsninger, Frk. Rejseplanen

Læs mere

Kollektiv transport som én enhed. v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia

Kollektiv transport som én enhed. v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia Kollektiv transport som én enhed v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia DOT - Din Offentlige Transport 2 Lov om trafikselskaber 7, stk. 3 - med virkning fra den 1. januar 2015 Trafikselskabet

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 lije@tbst.dk www.tbst.dk Notat Sagsnr. TS50000-00017 Dato 16. september 2015 Høringsnotat Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning

Læs mere

Trafikken Hovedstaden. Udkast til design. Web App Twitter

Trafikken Hovedstaden. Udkast til design. Web App Twitter Udkast til design Web App Twitter Redesign web Nuværende forside Redesign web Forside BIL KOLLEKTIV TRAFIK CYKEL NYHEDER OM OS Mine kameraer Placering A Placering B Kollektiv trafik Bus Movias busser kører

Læs mere

Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed?

Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed? Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed? konferencen : Passagerernes stemme i den kollektive trafik, den Christina Hvid, Direktør i Bus & Tog Bus & Tog samarbejdet Består af alle udbyderne

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia Agenda 1. BRT vs. Letbane 2. +Way er Movias bud på byudvikling og kollektiv trafik 3. En tur til den mellemstore

Læs mere

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 ? Hvem er Rejseplanen? Samarbejde på tværs af udbyderne af kollektiv trafik i Danmark påbegyndt i 1997 (med data fra HT og DSB) Aktieselskab (fra 2003) ejet af

Læs mere

Trafikknudepunkter og skiftemuligheder i Hovedstadsområdet

Trafikknudepunkter og skiftemuligheder i Hovedstadsområdet Trafikknudepunkter og skiftemuligheder i Hovedstadsområdet Special Session på Trafikdage 2014 tirsdag den 26.8. kl. 15:10 til 16:20 3. linje Lokale 4, 110, Kroghsstræde 3 DSB, Movia og Metroselskabet I/S

Læs mere

Perspektiver og muligheder i bustrafikken

Perspektiver og muligheder i bustrafikken Perspektiver og muligheder i bustrafikken Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og infrastruktur 1 Oplæg i Transportministeriet 14. november 2013 Hvad efterspørger kunderne i den kollektive trafik? Movia kundepræferenceundersøgelse

Læs mere

Forretningsplan 2011-2014

Forretningsplan 2011-2014 Forretningsplan 2011-2014 Forretningsplan 3 Indledning I 2007 udarbejdede Movia sin første forretningsplan. Forretningsplanen udstak målene for, hvad Movia skulle arbejde med i perioden 2008-2010. Planen

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Konklusioner Side 2

Konklusioner Side 2 Københavns Kommune Resumé Ældre og gangbesværede borgeres behov og tilfredshed i forhold til busser Marts 2014 v. Anne Kathrine Zahle, Anders Albrechtsen og Janne Norup 2014 Side 1 Konklusioner De ældre

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Februar 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 19/2014 om harmonisering

Læs mere

I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015, fastsættes:

I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015, fastsættes: Udkast Bekendtgørelse om finansieringsmodel for samarbejdet om den offentlige servicetrafik, der udføres inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber,

Læs mere

Passagerpulsen nu og i fremtiden

Passagerpulsen nu og i fremtiden Transport- og Boligudvalget 2018-19 (2. samling) TRU Alm.del - Bilag 85 Offentligt Passagerpulsen nu og i fremtiden Laura Kirch Kirkegaard, afdelingschef, Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk Kollektiv

Læs mere

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB MINISTEREN Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB Dato J. nr. 2010-1762 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transportministeriet

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Sådan bruger du rejsekort

Sådan bruger du rejsekort Tre hurtige om rejsekort Hvad kommer mine rejser til at koste med rejsekort? Med rejsekort har hver rejse en pris. Og skal du have rabat, får du det helt automatisk. Prisen for din rejse afhænger af din

Læs mere

Bus & Tog Ledende drivkraft til Rejsekort Kundecenter i det landsdækkende Bus & Tog samarbejde

Bus & Tog Ledende drivkraft til Rejsekort Kundecenter i det landsdækkende Bus & Tog samarbejde Maj 2016 Jobprofil Bus & Tog Ledende drivkraft til Rejsekort Kundecenter i det landsdækkende Bus & Tog samarbejde 1. Indledning Bus & Tog ønsker at ansætte en ledende drivkraft til Rejsekort Kundecenter,

Læs mere

Rejse oplevelsen. Hvad ønsker passagererne af den

Rejse oplevelsen. Hvad ønsker passagererne af den Rejse oplevelsen Hvad ønsker passagererne af den kollektive trafik? Lars Wiinblad, maj 2011 Wilke? Relationer Optimering Innovation Fokus på: Kunderne antropologi f k fokusgrupper interview interview 2

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Erhvervslivets adgang til motorveje

Erhvervslivets adgang til motorveje Erhvervslivets adgang til motorveje Michael Knørr Skov Afdelingschef, Plan og Trafik mks@cowi.com 1 Infrastruktur og sammenhængskraft - Økonomiske relationer - Sociale relationer - Agglomeration 2 Basis

Læs mere

Rejsekortet. Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg

Rejsekortet. Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg Rejsekortet Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg Hvad og hvorfor rejsekort? Elektronisk billet og betalingskort til busser og tog i hele landet. Rabatkort billigst for de

Læs mere

September 2016 S Å D A N BRUGER DU RE J SEKOR T

September 2016 S Å D A N BRUGER DU RE J SEKOR T September 2016 S Å D A N BRUGER DU RE J SEKOR T 2 3 Kortpris Forudbetaling lokal /national rejse (kundetypen 'Voksen') Kan købes online Adgang til online selvbetjening Giver mulighed for størst rabat ift.

Læs mere

Udkast 23. oktober 2015

Udkast 23. oktober 2015 Udkast 23. oktober 2015 Takst Sjælland 2016 Banekonferencen 17. maj 2016 Centerchef i Movia Eskil Thuesen Områdechef i Movia Peter Rosbak Juhl Hvorfor takstharmonisering? Kritik af manglende takstharmonisering

Læs mere

Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området

Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området Rejsekort 28. maj 2013 I de følgende spørgsmål bedes du vurdere en række forhold vedr. kollektiv trafik. Du bedes svare på en skala fra 1-5, hvor 1

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Med regionernes udtræden af den kollektive trafik justeres organiseringen af de kollektive trafikselskaber i hele landet, således at trafikselskaberne

Læs mere

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus Banebranchen 2015 ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen ITS på banen: Mål med ITS Status i dag Fremtiden. Status vision - strategi Regionstog A/S Vores 4 linjer: 110R/210R Østbanen 410 Tølløsebanen

Læs mere

VIL DELTAGE... AFTALE (INT: Sidste dato 14. marts 2007)... NOT KNOWN AT THIS NUMBER... SVARER IKKE... TELEFONSVARER... OPTAGET...

VIL DELTAGE... AFTALE (INT: Sidste dato 14. marts 2007)... NOT KNOWN AT THIS NUMBER... SVARER IKKE... TELEFONSVARER... OPTAGET... 1. OFFENTLIG TRANSPORT - HT OMRÅDET - P70 ( -MAR-07) GODDAG. DU TALER MED %N FRA GALLUP INSTITUTTET. ER DET EN PRIVAT HUSSTAND, JEG HAR RINGET TIL? HVIS JA: KUNNE JEG I DEN FORBINDELSE KOMME TIL AT TALE

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik

Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik August 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om harmonisering af taksterne i den kollektive

Læs mere

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 365 Offentligt Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S

Læs mere

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT Stadig DET SKAL VÆRE NEMT I 2018 formulerede FynBus en flerårig strategi for årene 2018-2020 med visionen Det skal være nemt at rejse med FynBus. Intet er ændret i den forbindelse her i 2019. FynBus har

Læs mere

Kundetyper i kollektiv trafik. Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S

Kundetyper i kollektiv trafik. Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S Kundetyper i kollektiv trafik Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S Agenda Kort præsentation af Rejseplanen Udfordring og projektforløb Kundetyper Webundersøgelsen Konklusioner

Læs mere

Historien om Bus & Tog

Historien om Bus & Tog Historien om Bus & Tog 1996 1999 2003 2008 2009 2010 2011 2012 9. november 2013/ side 1 af 13 Forord "Den bedste måde at forudsige fremtiden på er ved at skabe den." Peter F. Drucker Dette notat giver

Læs mere

NYHEDSBREV BUSSELSKABER OG VOGNMÆND // NR. 14 - DECEMBER 2013. Trafikinformation 2. Skive trafikterminal 3. Nyt kortsalg i Herning 5

NYHEDSBREV BUSSELSKABER OG VOGNMÆND // NR. 14 - DECEMBER 2013. Trafikinformation 2. Skive trafikterminal 3. Nyt kortsalg i Herning 5 NYHEDSBREV BUSSELSKABER OG VOGNMÆND // NR. 14 - DECEMBER 2013 Trafikinformation 2 Skive trafikterminal 3 Nyt kortsalg i Herning 5 Tr a fi k p l a n 2 0 1 3-2 0 1 7 6 Markedsføringsmateriale i busserne

Læs mere

Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Trafikbestillerkonference 2018

Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Trafikbestillerkonference 2018 Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? Trafikbestillerkonference 2018 Vi ved det godt men hvorfor? Den kollektive transports image i vores område ligger blandt de laveste i Skandinavien (BEST-analysen),

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Rejseplanen fra dør til dør

Rejseplanen fra dør til dør Rejseplanen fra dør til dør Birgitte Lomholt Woolridge og Peter Lindahl Rejseplanen er resultatet af et succesfuldt samarbejde mellem DSB og de offentlige trafikselskaber i Danmark. Ved at samle køreplansinformationer

Læs mere

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING DET SKAL VÆRE NEMT Det skal være nemt at rejse med FynBus. Det er visionen i FynBus nye strategi for årene 2018-2020. FynBus ledelse har i samarbejde med trafikselskabets mange interessenter og medarbejdere

Læs mere

Temadrøftelse om Rejsekortet. Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1

Temadrøftelse om Rejsekortet. Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1 Temadrøftelse om Rejsekortet Bestyrelsesmødet 12. marts 2010 / side 1 Hvad er rejsekortet? Betalingskort og elektronisk billet, som kan bruges i alle kollektive trafikmidler i hele landet Hver rejse har

Læs mere

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen Investeringer KKR HOVEDSTADEN i fremtiden Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen 21. april 2008

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 10 Justering af rejsereglerne. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 10 Justering af rejsereglerne. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. september 2012 Mads Lund Larsen 10 Justering af rejsereglerne Indstilling: Administrationen indstiller, At bestyrelsen tiltræder, at rejsereglerne

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Nordjyllands Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Informationstavler i Sydtrafiks regionale busser Projektdata Ansøgt beløb fra 2.1 mio. kr. mobilitetspuljen Indstilling

Læs mere

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort 12. dec 2013 100% 70% 60% 50% 5% 5% 0% Personligt Flex Anonymt 100% 70% 60% 50% 15% 5% 0% Voksen (16 år) Pensionist Andet 100% Klippekort (pap)

Læs mere

Hvem kender Flextur? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation

Hvem kender Flextur? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation Hvem kender? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation Ældresagens blad: Tema om kollektiv trafik Det her er en af de daglige afgange mellem Tønder og Højer, der er blevet færre

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort 4. februar 2 0 15 Summary for brugerundersøgelsen Brugernes holdning til rejsekortet er overordnet på niveau med sidste års undersøgelse. Dette

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre.

Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre. ! Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre. I praksis er tilgængeligheden til offentlig transport fortsat ikke optimal

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011 Rapportering om udviklingen i - April 2011 1. april 2011 3 Rapportering om udviklingen i Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2011 vedrørende udviklingen i takster,

Læs mere

Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? En antropologisk analyse af borgernes transportvaner

Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? En antropologisk analyse af borgernes transportvaner Hvorfor transporterer vi os, som vi gør? En antropologisk analyse af borgernes transportvaner 1 Movia Transportbehovanalyse Hvorfor transporterer vi os, som vi gør Hvorfor transporterer, vi os som vi gør?

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2015 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2015... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Samlet mobilitet med MaaS. Fremtidens Transport 2018 den 29. jan 2018 v. Christina Hvid, Direktør i Rejseplanen A/S og i Bus & Tog samarbejdet

Samlet mobilitet med MaaS. Fremtidens Transport 2018 den 29. jan 2018 v. Christina Hvid, Direktør i Rejseplanen A/S og i Bus & Tog samarbejdet Samlet mobilitet med MaaS Fremtidens Transport 2018 den 29. jan 2018 v. Christina Hvid, Direktør i Rejseplanen A/S og i Bus & Tog samarbejdet To vinkler Den overordnede titel på spor 1: Hvordan kan kommuner

Læs mere

Movias tilgængelighedspolitik og strategi

Movias tilgængelighedspolitik og strategi Movias tilgængelighedspolitik og strategi Trafikbestillerkonferencen 2013 Projektleder Jesper Fønss Trafik- og Rådgivningscenter 02.07.2013 / København Dok.nr. 132365 Disposition 1. Hvad er baggrunden

Læs mere

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder

Læs mere

Hvad skal der til for at skabe gode kundeoplevelser og et godt omdømme?

Hvad skal der til for at skabe gode kundeoplevelser og et godt omdømme? 2015 Side 1 Hvad skal der til for at skabe gode kundeoplevelser og et godt omdømme? TØF-konference, den 1. oktober 2015, Anne Kathrine Zahle, Wilke 2015 Side 2 Hvad skal der til for at skabe bedre kundeoplevelser

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - Marts 2012

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - Marts 2012 Rapportering om udviklingen i - Marts 2012 19. marts 2012 1 Rapportering om udviklingen i Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2012 vedrørende udviklingen i den kollektive

Læs mere

Rejsekort Præsentation og status ITS Norge Elektronisk billettering 28.09.2010 Bjørn Wahlsten, administrerende direktør for Rejsekort A/S

Rejsekort Præsentation og status ITS Norge Elektronisk billettering 28.09.2010 Bjørn Wahlsten, administrerende direktør for Rejsekort A/S Rejsekort Præsentation og status ITS Norge Elektronisk billettering 28.09.2010 Bjørn Wahlsten, administrerende direktør for Rejsekort A/S 28.09.2010 IA Hvad er rejsekort? Et trådløst smartcard: billet

Læs mere

Trafikselskabernes Interesseorganisation TI og Fælleskontoret For Kollektiv Trafik FFKT

Trafikselskabernes Interesseorganisation TI og Fælleskontoret For Kollektiv Trafik FFKT N O T A T Trafikselskabernes Interesseorganisation TI og Fælleskontoret For Kollektiv Trafik FFKT Indstilling Det indstilles til godkendelse, At der oprettes en forening (TI) til varetagelse af trafikselskabernes

Læs mere

Mar ts Sådan bruger du PENDLERKORT

Mar ts Sådan bruger du PENDLERKORT Mar ts 2018 Sådan bruger du RE JSEKORT OG PENDLERKORT SAMMENLIGN OG PENDLERKORT 2 3 PERSONLIGT FLEX ANONYMT PERSONLIGT MED PENDLER KOMBI PENDLER KORT = J A = NEJ PRIS FOR KORT FORUDBETALING FORUDBETALING

Læs mere

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport.

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. Danskernes holdning til kollektiv transport Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. December 2014 Side 2 Indhold 1. Kære læser 3 2. Baggrund og målsætning

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. pålagt i Metro i forbindelse med gratis søndag i S-tog.

Kontrolafgift på 750 kr. pålagt i Metro i forbindelse med gratis søndag i S-tog. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0093 Klageren: Indklagede: XX 3400 Hillerød Metroselskabet I/S v/metroservice A/S. Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. pålagt

Læs mere

Servicekvalitetsrapport 2017

Servicekvalitetsrapport 2017 Servicekvalitetsrapport 2017 DSB Servicekvalitetsrapport 2017 Jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1371/2007 af 23. oktober 2007 om jernbanepassagerers rettigheder og pligter (passagerrettighedsforordningen)

Læs mere

Målrettede turistbilletter Enkeltbilletter Mobilklippekort Rejsekort. - CityPass - 24-timer billet - Flex Card og. Notat. Til: Transportministeriet

Målrettede turistbilletter Enkeltbilletter Mobilklippekort Rejsekort. - CityPass - 24-timer billet - Flex Card og. Notat. Til: Transportministeriet Notat Til: Transportministeriet Kopi til: DSB, Metroselskabet I/S, Trafikselskabet Movia, Rejsekort A/S Sagsnummer Sagsbehandler PEJ Direkte +45 36 13 18 28 Fax 36 13 18 96 PEJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland

Vision for banetrafikken i Region Sjælland Vision for banetrafikken i Region Sjælland En sammenhængende og attraktiv banebetjening i Region Sjælland fra landsdels og lokaltrafik til østdansk trafik. Mobiliteten i Region Sjælland er vigtig. Borgerne

Læs mere

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER HØRINGSBOG KOLLEKTIV TRAFIK PÅ VEJE HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER Oktober 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 6 2. Resultater af høringen 7 Høringssvar

Læs mere

PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018

PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018 PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018 1 Velkommen i bussen hos Sydtrafik Tak, fordi du rejser med os. I 2018 ændrer vi på vores måde at give rabatter på. Det betyder, at vi indfører rabattrin på rejsekort.

Læs mere

Tre gode cases. Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj MAJ 2017 TRE GODE CASES

Tre gode cases. Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj MAJ 2017 TRE GODE CASES Tre gode cases Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj 2017 1 Tre gode cases Skåne Nordjylland München 2 Skåne Område Skåne Movia Areal 11.400 km 2 9.800 km 2 Indbyggere 1,3 mio. 2,6 mio. Passagerer

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2016 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2016... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet

Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet Rejsekort 15. dec 2014 Summary for befolkningsundersøgelse! I forhold til 2013, synes en større

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Rejsekort passer godt på dine oplysninger

Rejsekort passer godt på dine oplysninger Rejsekort passer godt på dine oplysninger Rejsekort passer godt på dine oplysninger Rejsekort er et elektronisk chipkort, der fungerer både som billet til og som betaling for dine rejser med bus, tog og

Læs mere

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan Punkt 4. Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan 2017-2020 2017-019031 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender høringssvar til

Læs mere

Cykelreservation i busserne i Nordjylland. 6. November 2013

Cykelreservation i busserne i Nordjylland. 6. November 2013 Cykelreservation i busserne i Nordjylland 6. November 2013 Projektet kort fortalt Ansøgning til Trafikstyrelsen Arbejdsgruppe bestående af DCF, NT og COWI Fokusgruppe med chauffører Møder med entreprenører

Læs mere

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder Involvering

Læs mere

Kundetilfredshed i den kollektive transport

Kundetilfredshed i den kollektive transport Kundetilfredshed i den kollektive transport Afrapportering af resultater for 2018 November, 2018 Indhold Forord Executive summary Kollektiv transport Tæt på regionerne Anbefalingsvillighed Selskabsspecifikke

Læs mere

Resultater af prototypetesten

Resultater af prototypetesten Resultater af prototypetesten Vi har prototypetestet use casene 1, 2, 4 og 5 1. For at undersøge, om vores prototypetest var forståelig for brugerne afholdt vi først en pilottest med en testperson for

Læs mere

Rettidighed for busser NOTAT

Rettidighed for busser NOTAT Rettidighed for busser NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé 4 3. Rettidighedstal for busser 6 3.1 Movia 6 3.2 Fynbus 8 3.3 Sydtrafik 10 3.4 Midttrafik 10 3.5 Nordjyllands

Læs mere

DURS Følgegruppemøde den 14. December

DURS Følgegruppemøde den 14. December DURS Følgegruppemøde den 14. December Gruppe 1: - Thomas Thume Nielsen Kirting Olesen Peter Hjulmand Anne-Marie Foged Inger Therkildsen Hans Nielsen Gruppe 2: - Peter Sandell Arne Povlsen Kristen Nordby

Læs mere

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE 20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE 3 DEN SAMLEDE REJSE 4 5 DEN SAMLEDE REJSE, TEST DATA Test på data I Ringkøbing Skjern kommune 2 test, 1 med få skiftesteder, 1 mange skift.

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland

Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland Notat 21.11.13 Besvarelse af spørgsmål om passagergrundlag for ny station ved Holeby på Lolland Bjarne Jensen har stillet en række spørgsmål til den metode, der er anvendt til fastsættelse af passagergrundlaget

Læs mere

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort 19. dec 2012 Summary Brugere defineres som brugere af rejsekort, der har en rejsefrekvens på 1-2 dage i kvartalet eller mere Generelt: 79 %

Læs mere

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt Velkommen i Metroen Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt på en bæredygtig måde. Billetter

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler

Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler fra Vejregelgruppen Kollektiv trafik på veje Mogens Møller mm@viatrafik.dk Ingeniør og partner

Læs mere

Vision for banetrafikken i

Vision for banetrafikken i UDKAST Vision for banetrafikken i Region Sjælland En sammenhængende og attraktiv banebetjening i Region Sjælland fra landsdels og lokaltrafik til østdansk trafik. Mobiliteten i Region Sjælland er vigtig.

Læs mere

ITS i Regionstog Projektbeskrivelse

ITS i Regionstog Projektbeskrivelse 2009 ITS i Regionstog Projektbeskrivelse Regionstog's projektbeskrivelse og budget til en samlet ITS-løsning der indeholder: Intelligente stationsstandere og fjernstyret konflikt-håndtering ved brug af

Læs mere

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 10 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2010

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2010 Rapportering om udviklingen i - April 2010 28. april 2010 3 Rapportering om udviklingen i Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2010 vedrørende udviklingen i takster,

Læs mere