Spørgsmål og svar til udbud af 19. september 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål og svar til udbud af 19. september 2006"

Transkript

1 Spørgsmål og svar til udbud af 19. september Udbudsbetingelser Rammeaftale Ydelsesbeskrivelse Kvalitetssikring Skemaer Priser og afregning Skabelon for købskontrakter Information Udbudsbetingelser 1.1 Tilbudene skal sendes i papirform. Derudover skal sendes en cd-rom indeholdende de samlede tilbud i en overskuelig biblioteksstruktur og forsynet med operationelle nøgle/søgeord. Er det muligt at få uddybet, hvorledes AF forestiller sig biblioteksstrukturen opbygget samt, om der tænkes på specielle operationelle søgeord? Svar: Tilbudsgiver anmodes om at opbygge en biblioteksstruktur, som gør det overskueligt for de kommende jobcentre at orientere sig, når jobcentrene skal bruge et tilbud, som der er indgået en rammeaftale for. AF har ikke fastlagt en bestemt struktur. 1.2 Hvordan vil AF sammenligne flere leverandørers priser, når der både angives en fastpris og en resultatafhængig pris - Sammenlignes de faste priser for sig og de resultatafhængige priser for sig, eller foretages der af AF en udregning af en "samlet pris" for den enkelte leverandør udfra den faste og den resultatafhængige pris - og hvis ja, hvordan vægtes de to priser så? Svar: Både fast pris og resultatafhængig pris vurderes i forhold til indholdet i forløbet og samlet set vægter priserne i forhold til tilbudet med 45%. Der er ikke fastlagt en vægtning mellem de to former for priser. 1.3 Er det korrekt forstået, at et tilbud betragtes som ikke-konditionsmæssigt og derfor vil blive afvist, hvis det ikke er fremsendt i underskreven stand med 3 kopier samt med en CD-rom med tilbudsgivers samlede tilbud? Svar: Ja.

2 2. Rammeaftale 2.1 Af rammeaftalen fremgår, at "Rammeaftalen indgås med den ene af de ovennævnte AF-regioner". Skal dette tolkes således, at der ikke kan indgås rammeaftaler med begge regioner? Svar: Nej, men i så fald indgås to rammeaftaler. Der henvises til Rammeaftalens afsnit 13, hvori der står, at rammeaftalen kan anvendes af alle jobcentre i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. 2.2 Såfremt tilbudsgiver vælger at indgive 2 eller flere tilbud, vil de enkelte tilbud da blive behandlet særskilt, således at der vil kunne indgås rammeaftale på nogle, men ikke nødvendigvis alle, tilbud. Eller vil der være tale om en alt eller intet rammeaftale? Svar: Der kan enten indgås rammeaftale på alle tilbud eller på en del af de fremsendte tilbud. Det vil fremgå af rammeaftalen. 3. Ydelsesbeskrivelse 3.1 Jf. målgruppe 4.1. Visiteres denne til leverandør som led i jobplan? Svar: Målgruppen vil primært blive visiteret til leverandøren uden jobplan. Det er dog op til det enkelte jobcenter at beslutte, om der visiteres med jobplan eller ej. Hvis forløbet på max 10 undervisningsdage strækkes over mere end 2 uger, skal der dog foreligge en jobplan. Dette kan ændres med velfærdsforliget, hvor forløb med en sammenlagt længde på fire uger ikke tæller som aktivering efter 1. januar 2008, og dermed ikke kræver en jobplan. 3.2 Jf. ydelsesbeskrivelse 1a, s. 9. Er det korrekt forstået at alle ledige der deltager i et vejledingsforløb skal have lavet forslag til jobplan? Svar: Ja. 3.3 Kan AF nærmere præcisere antallet af ledige i henholdsvis målgruppe 1 og 2? Svar: Nej. 3.4 Kan AF nærmere præcisere antallet af ledige i henholdsvis målgruppe 1 og 2 i forhold til ledighedsperiode? Hvor mange ledige forventes henholdsvis at være i 1. ledighedsperiode og 2. ledighedsperiode? Svar: Nej. 3.5 Er det korrekt forstået at målgruppe 4.1 er ledige i første ledighedsperiode? Svar: Ikke udelukkende. 3.6 Kan AF oplyse, hvilke(e) matchkategori(er) målgruppe 4.1. tilhører? Svar: Nej. 3.7 Kan AF oplyse, hvilke(e) matchkategori(er) målgruppe 4.2. tilhører?

3 Svar: Nej. 3.8 Er det korrekt forstået, at der er sammenhæng mellem målgruppe 4.1 og 5.1 Jobsøgning? Svar: Ja. 3.9 Er det korrekt forstået, at der er sammenhæng mellem målgruppe 4.2 og vejledning? Svar: Ja Er det korrekt forstået, at der er sammenhæng mellem målgruppe 4.2 og 5.3 opkvalificering? Svar: Ja Det fremgår under pkt. 1, at målgruppen for de udbudte forløb fortrinsvis er ledige dagpengemodtagere. Hvad er årsagen til, at arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere ikke indgår i målgruppen? Svar: Arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere kan blive visiteret til alle forløb Ydelsesbeskrivelse, afsnit 4.2: Ledige, hvis jobplan indeholder aftale om vejlednings- og opkvalificeringsaktiviteter. Kan I konkretisere målgruppen nærmere ud fra følgende: Volumen: Hvor mange deltagere omfatter målgruppe 4.2? Aldersgruppering: Hvor stor en andel er over 50 år? Sprog: Hvor stor er målgruppen, de har manglende dansk kundskaber? Svar: En generel kvantificering giver ingen mening, da aftalerne om de konkrete forløb indgås med hvert enkelt jobcenter Det fremgår jf. Ydelsesbeskrivelse side 3, at målgruppen for de udbudte forløb er fortrinsvis ledige dagpengemodtagere med både kort og længerevarende ledighed, og målgrupperne er yderligere beskrevet i samme dokument side 6. En række organisationer/virksomheder er specialiserede inden for forskellige dele af denne meget brede målgruppe. Kan tilbudsgiver begrænse sit tilbud til en nærmere defineret del af udbuddets brede målgruppe, f.eks. fremsende et tilbud, der kun gælder mennesker med helbredsbetinget funktionsnedsættelse eller vil et sådan tilbud blive afvist? Svar: Tilbudsgiver er meget velkommen til at fremsende tilbud for en nærmere defineret gruppe inden for de enkelte målgrupper Kan AF nærmere præcisere antallet af ledige i målgruppen ledige over 50? Svar: Nej, se svar på spørgsmål Jf. målgruppe 4.2 Mange ledige vil være over 50 år. Hvor står en del af målgruppen forventes at bestå af ledige over 50 år? Svar: Se svar på spørgsmål Kan AF nærmere præcisere antallet af ledige i målgruppen med komplekse problemer? Svar: Nej, se svar på spørgsmål 3.12.

4 3.17 Hvor mange forventer AF der vil have sproglige barrierer? Svar: Se svar på spørgsmål Jf. ydelsesbeskrivelse 1a, s. 8: Der ønskes tilbud rettet mod ledige, der taler, forstår og skriver dansk og ledige med manglende dansk sprogkundskab, herunder ledige med. Er sætningen ikke ufuldstændig? Svar: Jo, det er en fejl. Sætningen skal sluttes med anden etnisk baggrund end dansk På side 8 af 16 i Ydelsesbeskrivelse står der: Der ønskes tilbud rettet mod ledige, der forstår og skriver dansk og ledige med manglende dansk sprogkundskab, herunder ledige med. skal der her stå anden etnisk baggrund end dansk som i de øvrige forløb? Svar: Jo, det er korrekt Jf. ydelsesbeskrivelse 1a, s. 10. AF ønsker tilbud rettet mod ledige med manglende dansk sprogkundskab. Kan AF uddybe nærmere hvad der forstås ved manglende? Svar: Nej, formuleringen er bred for at afspejle spredningen i de lediges dansk sprogkundskaber. Gruppen af ledige med utilstrækkelige dansk-kundskaber består dog umiddelbart af Ledige med læse/stave-problemer Ledige med anden etnisk baggrund end dansk 3.21 Ønskes der blandede hold med ledige med manglende dansk sprogkundskab, herunder med anden etnisk baggrund end dansk og med dansktalende og læsende ledige eller ønskes der forløb målrettet til hver af disse grupper? Svar: AF har ikke på forhånd taget stilling til om det ene eller det andet er hensigtsmæssigt. Tilbudsgivers egne erfaringer må ligge til grund for tilbuddets konkrete sammensætning af målgruppe Kan AF angive eller præcisere et forventet minimum og maksimum deltagerantal på de enkle forløbstyper? Og i så fald hvordan er de fordelt? Svar: Nej Kan AF garantere et minimumantal deltagere ifm. de enkelte forløb? Svar: Nej Spørgsmål til ydelsesbeskrivelse punkt 6.6 typer af forløb For forløb med fast start og slutdato aftales et minimum antal deltagere. Hvornår aftales dette og hvilken betydning vil aftalen have i forhold til prissætningen? Svar: Minimum antal deltagere aftales ved indgåelse af købskontrakt. Prissætningen i forhold til antal deltagere kan fremgå af tilbuddet Ydelsesbeskrivelse, afsnit 6: Generelle vilkår og betingelser: Undervisningstiden skal minimum udgøre 20 timer pr. uge. Betyder det, at der som minimum skal være 20 timers konfronterende undervisning om ugen, eller kan det veksle mellem individuelle møder, holdundervisning, virksomhedsbesøg, jobsamtaler etc. Svar: Det vil være naturligt, at nogle forløb består af forskellige af de nævnte aktiviteter. I perioder med ren undervisning forudsættes det imidlertid, at undervisningstiden

5 som minimum udgør 20 timer pr. uge med mindre andet er aftalt, jf. side 13 i Ydelsesbeskrivelsen Af pkt fremgår, at det enkelte jobsøgningsforløb kan have en varighed fra 1 time op til samlet 2 uger. Er det muligt at få uddybet dette? Betyder det eksempelvis, at et jobklubforløb med én ugentlig mødedag vil kunne strække sig over i alt maks. 10 uger (10 mødedage = 2 uger)? Svar: Der er ikke fastlagt nogen faste rammer for, hvor lang tid jobsøgningsforløbene kan strække sig over (fra starttidspunkt til sluttidspunkt). Dog er det rigtigt, at den maksimale varighed af aktiviteterne i jobsøgningsforløbet samlet set ikke må overstige 2 uger. Den maksimale varighed af forløbet (fra starttidspunktet til sluttidspunktet) afhænger med andre ord af, hvor mange timers/dages aktiviteter der er pr. uge Jvf. pkt er varigheden på vejledningsfaglige moduler/emner på ½ dag - 2 uger. Der er imidlertid ikke angivet en varighed for sammenhængende vejledningsforløb. Betyder det, at der ikke er en maks. varighed for disse vejledningsforløb? Svar: Ja, for sammenhængende vejledningsforløb er der ikke fastlagt nogen maksimal varighed På side 8 i Ydelsesbeskrivelse skriver I, at varigheden for vejledning kan have en varighed fra ½ dag til 2 uger, som kan gennemføres enkeltvis, sammensættes i vejledningsforløb eller indgå i kombinerede forløb med jobsøgning, praktik eller andre forløb mv. Betyder det, at modulet max. må have 2 ugers varighed, men at der for mere udsatte grupper kan sammensættes 3 moduler á 2 ugers varighed? F.eks. eet modul med jobsøgning, eet modul med afklaring og eet med praktik? Svar: De enkelte vejledningsfaglige moduler/elementer er tænkt som selvstændige moduler á maksimalt 2 ugers varighed. Jobcentret kan vælge at sammensætte flere moduler Er der specifikke krav til varigheden af en jobklub? Svar: Som det fremgår af punkt 5.1 i Ydelsesbeskrivelse, kan aktiviteterne i jobsøgningsforløb maksimalt have en varighed på 2 uger. Der er dog ikke nogen specifikke krav til, hvor lang tid (fra starttidspunkt til sluttidspunkt) en person kan være tilknyttet en jobklub. Det afhænger af, hvor mange timers/dages aktiviteter der er pr. uge. Den maksimale varighed kan f.eks. være 5 uger, når der fremmøde 2 dage hver uge, og 20 uger når der er fremmøde en ½ dag hver uge Ønskes der set i forhold til ny lovgivning i også kurser af længere varighed for at kunne imødekomme den nye lovgivning? Svar: Da lovgivningen endnu ikke er vedtaget, vides det på nuværende tidspunkt ikke, om det vil få konsekvenser for længden af kurser. Tilbudsgiver er frit stillet til at fremsende tilbud med forskellig længde Jvf. pkt forventer jobcentrene at købe forløb inden for 3 forløbstyper. Er det muligt at få angivet en forventning om, hvordan vægtningen i forhold til anvendelsen af de 3 forløb vil være? Svar: AF forventer umiddelbart, at der bliver visiteret flest ledige til forløb med fast start- og slutdato og til forløb med løbende indtag. Det vil dog være de kommende

6 jobcentre, der køber forløbene. AF kan derfor ikke på forhånd angive vægtningen i anvendelsen af de 3 typer forløb Er det korrekt forstået, at AF vil være interesseret i at få basis IT undervisning som en del af opkvalificeringen? Svar: Af punkt 5.3 i Ydelsesbeskrivelse fremgår det, at opkvalificering kan ske ved de 4 nævnte uddannelsestyper. Det vil som udgangspunkt kun være relevant at integrere basis IT-undervisning i opkvalificeringsindsatsen, hvis utilstrækkelige IT-basiskompetencer er en barriere for at opnå ordinær beskæftigelse Kan AF nærmere uddybe forskellen mellem Introduktion til et brancheområde og Brancheintroduktion, tilrettelagt som kontinuerligt forløb? Svar: Den primære forskel mellem de to typer forløb er, at deltagerne i Brancheintroduktion, tilrettelagt som kontinuerligt forløb er mindre afklarede, og at de derfor kan have behov for at blive introduceret til flere forskellige brancheområder. Som følge heraf tænkes disse forløb som kontinuerlige forløb med flere samtidige værkstedsbaserede forløb Kan AF præcisere hvad der menes med Alment kvalificerende? Svar: Der menes læse-, stave- og regnetræning. Se i øvrigt afsnittet herom på side 12 i Ydelsesbeskrivelse På side 8 i Ydelsesbeskrivelse står der under punktet Undervisning i jobsøgning : Tilbud om undervisning i jobsøgning skal være rettet mod, at deltagerne opnår kendskab til og bliver i stand til at anvende alle relevante jobsøgningsredskaber, fx udforme ansøgning og feed-back herpå, eget CV (herunder kompetenceprofil ). Vil I uddybe, hvad I helt konkret forbinder med en kompetenceprofil? Svar: Hermed menes en beskrivelse af personens relevante kompetencer (herunder f.eks. faglige, IT-mæssige, sproglige og personlige kompetencer) i forhold til det pågældende job Under vejledningsforløb står der: Vejledningsforløb skal derfor omfatte individuel vejledning og opfølgning for den enkelte. Menes der opfølgning af samtalen på selve kurset eller tænkes der her på efterfølgende opfølgning efter kursets afslutning? Svar: Der menes opfølgning på den enkelte person under selve kurset Jf. ydelsesbeskrivelse 1a, s. 7: eller som led i et længerevarende forløb for ledige med behov for en mere sammensat indsats. Kan AF uddybe/ eksemplificere hvad der menes? Svar: Ved ledige der har behov for en mere sammensat indsats, menes ledige der har behov for forløb bestående af flere forskellige moduler/elementer, f.eks. et vejledningsforløb kombineret med et virksomhedspraktikforløb Kan AF uddybe, hvorfor tæt individuel opfølgning, på arbejdspladsintroducerende elementer som virksomhedsbesøg, findes relevant? Svar: De arbejdspladsintroducerende elementer skal medvirke til, at den ledige bliver afklaret. Opfølgningen på de arbejdspladsintroducerende elementer skal styrke

7 afklaringen hos den ledige, herunder bl.a. sikre at den ledige får et kendskab mulighederne og kravene inden for det pågældende jobområde Jf. ydelsesbeskrivelse 1a, s. 7: I forbindelse med gennemførelse af jobsøgnings-, vejlednings- og opkvalificeringsforløb ønsker AF, at leverandøren er opmærksom på, at en eller flere af deltagerne kan have læse-, stave- eller regneproblemer og hvis dette er tilfældet enten selv eller i et samarbejde med jobcentret foranstalter afhjælpning af problemet. Såfremt der er udgifter forbundet med afhjælpning, hvem betaler da for udgifterne? Svar: Såfremt læse-, stave- og regnetræning ikke er indeholdt i leverandørens tilbud, vil udgiften hertil ikke skulle afholdes af leverandøren AF ønsker tilbud på køb af medarbejdertimer i forhold til udvikling og gennemførelse af pilotprojekter, ad-hoc-projekter o.lign. Kan AF nærmere præcisere eller uddybe disse projekter? Og hvordan AF tænker den resultatorienteret prisangivelse i denne forbindelse? Svar: Ligesom i dag for AF vil jobcentrene formentlig fremover i nogle perioder have særlig fokus på et bestemt indsatsområde. I sådanne situationer vil jobcentret skulle anvende personaleressourcer inkl. fysiske faciliteter, administration, logistik mv., som det ikke selv er i besiddelse af. Som bekendt vil det være de kommende jobcentre, der evt. køber medarbejdertimer hos eksterne leverandører. AF kan derfor ikke præcist angive, hvilke projekter der kan blive tale om. AF forestiller sig, at køb af medarbejdertimer kun afregnes med en fast pris pr. time/dag/uge/måned Jf. ydelsesbeskrivelse 1a, s. 13. Kan AF uddybe, hvad der betragtes som anerkendte voksenpædagogiske og vejledningsfaglige kvalifikationer? Svar: AF vil med den pågældende formulering gøre opmærksom på, at der lægges vægt på, at tilbudsgiveren har medarbejdere med de relevante voksenpædagogiske og vejledningsfaglige kompetencer i forhold til de af tilbudsgiveren tilbudte forløbstyper I punkt 6.2 i Ydelsesbeskrivelse står: Ved forløb med arbejde på PC skal leverandøren stille én PC til rådighed pr. deltager. Tænkes der her på specifikke ituddannelsesforløb eller tænkes der her på vejlednings- og jobsøgningsforløb, hvor det at søge job indgår? Svar: Nej, her tænkes ikke på specifikke IT-uddannelsesforløb. IT indgår i dag som et naturligt element i jobsøgnings-, vejlednings- og opkvalificeringsforløb Af pkt. 3 - "Ad 3) Minimer bureaukratiet" fremgår, at leverandøren skal medvirke til udviklingen af et smidigt og positivt back-office-samarbejde, herunder de digitale kommunikationsredskaber. Er det muligt at få uddybet, hvilke digitale kommunikationer man forventer at anvende? Svar: Nej Under pkt. 3 - "Ad 6) Beløn de bedste" er nævnt, at AF tilbyder en enkel og klar aflønningsmodel, der belønner de leverandører, som har en god jobeffekt. Kan AF uddybe, hvordan dette fokus hænger sammen med anvendelsen af en prismodel med en fast pris?

8 Svar: I udbudsmaterialet fremgår det, at tilbudsgiverne skal give tilbud på to prismodeller: 1) Fastprismodel og 2) Resultatafhængig prismodel. Jobcentret kan hermed vælge, om det i den konkrete købsaftale er bedst med en resultatafhængig prismodel eller en fastprismodel Spørgsmål til ydelsesbeskrivelse punkt 6.8 effekt Tilbudsgiver skal angive den forventede effekt af aktiviteterne. Hvornår måles denne effekt? Hvem udfører målingen? Og hvordan måles effekten? Svar: Bonus i den resultatafhængige udbetales, hvis deltageren i hele den 6. uge efter at have afsluttet forløbet er selvforsørgende eller i privat ansættelse med løntilskud (se i øvrigt s. 5 i bilag 3 om Priser og afregning ). Det vil derfor være hensigtsmæssigt at beskrive den forventede effekt i den 6. uge efter afsluttet forløb. Effekten måles i dag i AMANDA af jobcentret Spørgsmål til ydelsesbeskrivelse: Ønsker AF, at tilbudsgiver i sine tilbud tager højde for opmærksomhedsområder i Velfærdsforliget? Svar: Ja, tilbudsgiverne må meget gerne tage højde for velfærdsforliget i forbindelse med tilbudsgivning. Tilbudsgiverne skal være opmærksom på, at lovgivningen endnu ikke er vedtaget. 4. Kvalitetssikring 4.1 Pkt. 2.1 beskriver jobcentrets tilfredshedsundersøgelser - herunder er angivet, at leverandøren skal sikre forbedring, såfremt svarprocenten ved tilfredshedsundersøgelserne ikke er tilfredsstillende. Er det muligt at få uddybet, hvilken svarprocent der skal til, for at jobcentret vil betragte den som tilfredsstillende? Svar: Som beslutningskompetencen ser ud pt. er det det enkelte jobcenter der afgør om svarprocenten er tilfredsstillende. 5. Skemaer 5.1 Er det korrekt at udbuddet udelukkende skal indeholde Skema U, I, K & E (= bilag 2)? Svar: Tilbudsgivers tilbud skal alene beskrives i bilag 2 som omfatter de fire skemaer; U, I, K og E. 5.2 Hvilke krav har AF til skrifttype og størrelse i forhold til udfyldning af skema U, I, K og E? Svar: Der er ikke særlige krav til skrifttype. Størrelse og skrifttype skal dog gøre det muligt for personer med normalt syn og ved normal belysning at læse tilbuddet uden problemer.

9 5.3 Spørgsmål til skema I: Ønsker AF nummereringen af de enkelte tilbud kategoriseret i hovedgrupperne: Jobsøgningsforløb, vejledningsforløb og opkvalificeringsforløb? Eller ønsker AF en fortløbende nummerering af alle tilbud? Svar: Der ønskes en fortløbende nummerering af tilbud inden for hver kategori, således at: Jobsøgningsforløb nummereres J1, J2, J3, J4,. Vejledningsforløb nummereres V1, V2, V3, V4,. Opkvalificeringsforløb nummereres O1, O2, O3, O4, Spørgsmål til punkt 6.8. I hvilket skema under bilag 2, skal tilbudsgiver angive den forventede effekt for tilbudene? Svar: Forventet effekt kan angives i Skema I, under beskrivelse af indhold. 5.5 Hvor i skemaerne ønsker AF, at tilbudsgiver angiver de forventede effekter af aktiviteterne? Svar: Se svar på spørgsmål Hvordan ønsker AF den forventede effekt dokumenteret efterfølgende? Svar: Leverandøren bedes opstille mål, resultater og effekter så de er målbare efterfølgende. Se i øvrigt svar på spørgsmål Under punkt 6.8 i Ydelsesbeskrivelse står: Den forventede effekt skal efterfølgende kunne dokumenteres. Vil I uddybe jeres krav til effekt af aktiviteterne og under hvilket punkt, I ønsker, vi skal beskrive effekt? Tænkes der specielt på generel effekt så som job og lignende, da effekt også kan være andre parametre? Svar: Effekter er både beskæftigelseseffekter og andre resultater og mål for forløbene. Se i øvrigt svar på spørgsmål 3.45, spørgsmål 5.4 og spørgsmål Ønsker I effekter fra tidligere forløb og i givet fald, hvor på skemaerne ønskes det beskrevet? Svar: Effekter fra tidligere forløb kan beskrives på Skema U, punkt 6a og 6b. 5.9 Ønsker AF, at leverandøren beskriver og dokumentere opfyldelsen af de kvalifikationskrav, der stilles til undervisere og vejledere herunder den erhvervsog uddannelsesmæssige baggrund samt de voksenpædagogiske og vejledningsfaglige kvalifikationer både i tildelingsskema E og U? Og i så fald i hvilken form? Svar: I skema U, pkt. 5B bedes tilbudsgiver beskrive hvilke krav tilbudsgiver stiller ved ansættelse af medarbejdere til de opgaver, der gives tilbud på. AF ønsker ikke medarbejdernes CV på skemaet. Medarbejdernes kvalifikationer skal ikke beskrives i skema E. CV på tilbudsgivers medarbejdere skal imidlertid kunne fremvises (dokumenteres) på forlangende af jobcentrene, når der skal indgås købsaftale Der står i punkt 6.1 i Ydelsesbeskrivelse, at I tilbuddet (bilag 2: Tildelingsskema E) skal leverandøren beskrive og dokumentere opfyldelsen af de kvalifikationskrav, der stilles til undervisere og vejledere herunder den erhvervs- og uddannelsesmæssige baggrund samt de voksenpædagogiske og vejledningsfaglige kvalifikationer. Under hvilket punkt i Tildelingsskema E ønskes disse beskrevet, da

10 vi læser, at det samme punkt skal beskrives i Tildelingsskema U, punkt 5B: Beskriv medarbejdernes relevante faglige, pædagogiske og uddannelsesmæssige kvalifikationer meget kortfattet. Svar: Tilbudsgiver skal beskrive tilbudsgivers kvalifikationskrav, der stilles til undervisere og vejledere i Skema U, punkt 5B. Se i øvrigt svar på spørgsmål Der står i samme punkt (6.1), at undervisernes baggrund skal dokumenteres. Hvilken form for dokumentation ønskes, da der jo ikke rigtig er plads til CV på alle medarbejdere, og der heller ikke er mulighed for vedlæggelse af bilag? Svar: AF forventer, at tilbudsgiver kan dokumentere over for jobcentrene at medarbejderne besidder de kvalifikationer, som angives i tilbuddet. Se i øvrigt svar på spørgsmål Jf. ydelsesbeskrivelse 1a, s. 13: I tilbuddet (bilag 2: Tildelingsskema E) skal leverandøren beskrive og dokumentere opfyldelsen af de kvalifikationskrav, der stilles til undervisere og vejledere herunder den erhvervs- og uddannelsesmæssige baggrund samt de voksenpædagogiske og vejledningsfaglige kvalifikationer. Menes der ikke tildelingsskema U, punkt 5? Hvis nej: a. Ønsker AF specifik beskrivelse af medarbejderprofil (f.eks. i form af CV er), eller ønsker AF en generel beskrivelse af leverandørens medarbejderprofiler (f.eks. i form af rekrutteringskrav) b. Skal beskrivelse/dokumentation ske i punkt 1,2 eller 3 i tildelingsskema E? c. Hvorledes adskiller beskrivelsen i tildelingsskema E sig fra beskrivelsen i skema U? Svar: a. Se svar på spørgsmål 5.9 b. Beskrivelsen skal ske i skema U, pkt. 5B Se i øvrigt svar på spørgsmål 5.9 c. Skema E beskriver tilbudsgivers generelle erfaringer og viden om målgrupperne og arbejdsmarkedet mv., mens skema U beskriver tilbudsgivers erfaringer med konkrete forløb og opgaver Jf. skema U, punkt 5. Ønsker AF specifik beskrivelse af medarbejderprofil (f.eks. i form af CV er), eller ønsker AF en generel beskrivelse af leverandørens medarbejderprofiler (f.eks. i form af rekrutteringskrav). Svar: Se svar på spørgsmål Jf. ydelsesbeskrivelse 1a, s. 14. Hvor i tilbuddet ønskes undervisningsfrie perioder angivet? Svar: Undervisningsfrie perioder beskrives i Skema I, indhold I udbudsmaterialet står der, at undervisningsfri perioder skal angives. Hvor i tilbudsskemaerne ønsker I disse beskrevet? Svar: Se svar på spørgsmål Hvor ønsker AF tilbudsgivers minimum og maksimum antal deltagere for forløbene angivet? Svar: Hvis tilbudsgiver har en maksimal kapacitet eller et ønsket minimum antal deltagere, kan dette beskrives i Skema I, indhold Hvorledes skal prisen for en jobklub angives i skema I?

11 Svar: Prisen for jobklubber skal angives som fast pris pr. uge pr. deltager. Hvis jobklubben varer mere end 14 dage skal der tillige angives en resultatafhængig pris pr. uge pr. deltager Vedr. prisskema I: Er det korrekt forstået, at der angives ENTEN en fast pris pr. uge ELLER en fast pris pr. enhed (eksempelvis pr. dag)? Svar: Det er korrekt forstået Vedr. prisskema I: Er det korrekt forstået, at leverandøren SELV vælger hvilken procentdel, der ønskes som bonus-del i den resultatafhængige pris? Svar: Det er korrekt forstået Vedr. prisskema I: Hvilke preferencer har AF til ønsket bonusprocent i den resultatafhængige pris (ønskes der eksempelvis 50% eller 60% eller mere, eller ønskes der en model ala Frederiksborg med en bonusprocent på 40%)? Svar: AF har ingen preferencer, men påskønner relevant risikovillighed afhængig af målgruppe, formål og indhold af forløbet Vedr. prisskema I: Hvordan vægtes tilbud fra to leverandører, hvor den samlede pris er ens (den resultatafhængige pris) - Vil en højere bonusprocent her tælle bedre end en lavere bonusprocent? Vil en bonusprocent på 100% vurderes at være bedre end en bonusprocent på eksempelvis 50%? Svar: Ved to helt ens tilbud vil en højere bonusprocent være at foretrække Jf. skema K, p. 5. Kan AF uddybe, hvad der menes med tilbudsgivers relation til deltageren? Svar: Tilbudsgiver bedes beskrive hvilke etiske holdninger tilbudsgiver lægger til grund for tilbudsgivers relation til deltageren Jf. skema I. Er det korrekt forstået, at resultatafhængig pris udelukkende skal angives ved forløb af mere end 2 ugers varighed? Svar: Ja, det er korrekt Ønskes der ikke en beskrivelse af virksomheden og her tænkes specielt på virksomhedsprofil, således I kan få et indblik i virksomheden? Hvis jo, hvor skal den så beskrives? Svar: Virksomhedsprofilen skal beskrives ud fra virksomhedens kerneydelser og virksomhedens kvalifikationer på skema U, punkt I tilbudsskema U, punkt 6A beder I os om at beskrive erfaringer med forløb svarende til beskrivelsen af opgaven i dette udbud og i 6B om erfaringer med lignende opgaver indenfor lovområdet. Kan I specificere, hvori forskellen for jer i disse 2 punkter ligger? Svar: Under 6A beskrives erfaringer med jobsøgnings-, vejlednings- og uddannelsesforløb som ligner det der efterspørges i dette udbud. Under 6B beskrives tilbudsgivers erfaringer med øvrige aktiviteter under lov om aktiv beskæftigelsesindsats.

12 6. Priser og afregning 6.1 Hvordan afregnes prisen for et jobklubforløb, vil der blive afregnet pr. mødedag pr. deltager, eller afregnes en samlet pris pr deltager for jobklubforløbet? Svar: Der afregnes generelt i forhold til den enhedspris leverandøren har opgivet i sit tilbud. Enhedsprisen kan ikke være en samlet forløbspris, men en dagspris pr. deltager eller en ugepris pr. deltager. Iøvrigt henvises til afregningsbetingelserne. 6.2 Jvf. pkt. skal tilbudsgiver byde ind med 2 prismodeller - fast pris for alle forløb og resultatafhængig pris ved forløb af mere end 2 ugers varighed. Vi ønsker i den forbindelse at få præciseret, om det betyder, at der for jobsøgningsforløb og vejledningsfaglige moduler kun skal opgives en fast pris? Svar: Det er forløbets varighed i tid der afgør, om der også skal afgives en resultatafhængig pris. Hvis forløbets varighed i tid strækker sig over mere end 2 uger skal der også afgives en resultatafhængig pris. 6.3 Jvf. pkt udbetales den faste pris for hver påbegyndt uge (1. ugedag er mandag), og der kan ikke ske udbetaling for uger, hvor den ledige modtager syge-, ferie- eller barselsdagpenge i alle arbejdsdage i ugen (mandag - fredag). Hvordan vil der blive afregnet, hvis f.eks. en ledig får udbetalt feriedagpenge mandag og tirsdag, men deltager på forløbet de resterende 3 dage i den pågældende uge? Svar: I de tilfælde hvor den ledige deltager i forløbet i en eller flere af ugens dage jf. pkt. 1.1, vil leverandøren blive afregnet med den faste pris. Dette under forudsætning af, at der er tale om et forløb hvor der er mødedage alle ugens dage. Hvis der er tale om et forløb, hvor der er én ugentlig mødedag, vil leverandøren blive afregnet den faste pris såfremt den ledige har været til stede én ugentlig mødedag den pågældende uge. 6.4 Bonusopgørelser mm.: a) Hvilke muligheder har/får anden aktør for at følge med i bonusudbetalingerne i relation til at selvforsørgelsen måles i 6. uge efter forløbet. b) Er det muligt at foretage opfølgning på kandidater der er stoppet i forløb? Svar: a) - leverandøren har ikke mulighed for at følge selvforsørgelsen i arbejdsmarkedsportalen efter henvisningsperiodens slutdato. b) det er muligt for leverandøren at skrive i Det Digitale Registreringsværktøj (DRV) i op til 30 dage efter henvisningsperiodens slutdato. Derudover er det ikke muligt for leverandøren at foretage opfølgning. 6.5 Jf. Priser og afregning, s. 5: Tilmeldingsstatus skal være afmeldt eller privat løntilskud. Hvis tilmeldingsstatus er afmeldt skal Arbejdsmarkedsportalen samtidig vise, at den ledige har været selvforsørgende hele 6. uge efter deltageren har afsluttet forløbet. Vil det sige at bonus bortfalder såfremt den ledige har én enkelt feriedag, hvor der udbetales feriedagpenge i uge 6? Svar: Bonus bortfalder ikke hvis den ledige har én enkelt feriedag med dagpenge i den 6. uge (måleugen).

13 6.6 Under punkt 1.1 i Priser og afregning står der, at prisen omfatter bl.a. lægeerklæring. Er der krav om lægeerklæring ved fravær og er der fastsat efter hvor mange fraværsdage, der ønskes lægeerklæring eller vil det bero på en individuel vurdering, hvornår der skal stilles dette krav? Svar: Med lægeerklæring menes lægeerklæring i forbindelse med f.eks. erhvervelse af kørekort. Der er ikke tale om lægeerklæring i forbindelse med sygdom. 6.7 Hvem fremsender faktura vedr. bonus - Er det leverandøren, der skal holde øje med dette i Arbejdsmarkedsportalen (og har vi adgang til personerne heri), eller er det jobcenteret, der beder om faktura, når de observerer bonusudløsende personer? Svar: Det er jobcenteret der holder øje med hvornår der skal måles bonus på afsluttede bonusudløsende forløb. Jobcenteret vil afregne leverandøren direkte eller fremsende opgørelse til leverandøren som leverandøren kan bruge til at fremsende faktura. Det afgøres af det enkelte jobcenter hvilken metode der anvendes. 6.8 Vedr. afregning: Er det korrekt forstået, at et 4 ugers forløb med start 1. januar afregnes ultimo januar og med betaling ultimo februar/primo marts, samt at et 5 ugers forløb med start 1. januar først afregnes ultimo marts, med betaling ultimo april/primo maj? Svar: Der kan opkræves betaling for et 4 ugers forløb umiddelbart efter afsluttet forløb. Det betyder for eksempel, at der kan opkræves 30. januar 2006 for et 4 ugers forløb der starter 2. januar Der kan opkræves betaling for et 5 ugers forløb kvartalsvis bagud jf. kalenderåret. Det betyder for eksempel, at der for et 5 ugers forløb der starter 1. januar 2006 kan opkræves 31. marts Udbetaling finder sted 30 dage efter modtagelse af faktura såfremt forudsætningerne for udbetaling er opfyldt. 7. Skabelon for købskontrakter Ingen spørgsmål. 8. Information 8.1 Ret/pligt til aktivering fremrykkes til ved sammenlagt ledighed 6/9 måneder den side 4, andet sidste afsnit, i bilaget eller Ret/pligt til aktivering fremrykkes til ved sammenlagt ledighed 6/9 måneder den side 9, tredje sidste afsnit, i bilaget. Svar: Ret/pligt til aktivering sker fra efter 6/9 måneders sammenlagt ledighed. (Beklager skrivefejlen)

Priser og afregning. bilag 3. AF Storstrøm og AF Vestsjælland. Udbud af jobsøgnings-, vejlednings- og opkvalificeringsforløb 19.

Priser og afregning. bilag 3. AF Storstrøm og AF Vestsjælland. Udbud af jobsøgnings-, vejlednings- og opkvalificeringsforløb 19. Priser og afregning bilag 3 Side 1 af 6 Indhold 1. Priser... 3 1.1 Fast pris, prismodel 1... 3 1.2 Resultatafhængig pris, prismodel 2... 4 Driftsbetaling... 5 Bonus...5 2. Afregningsbetingelser... 5 3.

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob 1 Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Alle spørgsmål er anonymiseret, spørgsmålene står med sort skrift og svaret står med blå skrift. Spørgsmål

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere

Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Spørgsmål og svar til udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb a-dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Alle spørgsmål er anonymiseret, spørgsmålene står med sort skrift og svaret står

Læs mere

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Kravspecifikation

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Kravspecifikation Annoncering af Jobsøgningsforløb 2013 Kravspecifikation Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Formål og overordnede rammer for annonceringen... 3 1.2. Rammerne for køb af vejledning og opkvalificering... 3 1.3.

Læs mere

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Skabelon for delaftale

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Skabelon for delaftale Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Annoncering af Jobsøgningsforløb 2013 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale om annoncering af jobsøgningsforløb ved

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for a- dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilbudsgivers priser skal derfor omfatte tilbudsgivers vederlag for samtlige de af rammeaftalen

Tilbudsgivers priser skal derfor omfatte tilbudsgivers vederlag for samtlige de af rammeaftalen Bilag 3 Priser og afregning Vejledning Bilaget skal udfyldes af tilbudsgiver på baggrund af vedlagte skabelon. Tilbudsgivers priser skal derfor omfatte tilbudsgivers vederlag for samtlige de af rammeaftalen

Læs mere

Selvforsørgelsesgrad

Selvforsørgelsesgrad Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 15. november 2013 Kvartals-overblik Selvforsørgelsesgrad November 2013 Jobcenter Bornholm Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny Østergade 7-9, 4000

Læs mere

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Om Aktivering Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Aktivering hvem og hvornår? 4 2.1 Pligt til aktivering 4 2.2 Mulighed for aktivering tidlig indsats 4 2.3 Ret

Læs mere

Selvforsørgelsesgrad

Selvforsørgelsesgrad Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 27. februar 2014 Kvartals-overblik Selvforsørgelsesgrad Februar 2014 Jobcenter Hørsholm Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny Østergade 7-9, 4000 Roskilde

Læs mere

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftalepartierne (S, RV, V, K og DF) er enige om på baggrund af et oplæg fra LO og DA at vedtage 4 forslag til en stærkere målretning mod job i

Læs mere

Annoncering af kontakt- og aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg

Annoncering af kontakt- og aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg Annoncering af kontakt- og aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg 2015 Skabelon for delaftale Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Delaftalen indgås i henhold til indgået

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen. November 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen. November 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen November 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om AF s inddragelse

Læs mere

De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige.

De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige. Anden Aktør Anden Aktør (AA) De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige. I denne pjece fortæller vi om nogle af de vigtigste

Læs mere

De kommunale jobcentre har nu flere udbud de kan benytte sig når de vælger at udlicitere den jobsøgende til en privat jobformidler.

De kommunale jobcentre har nu flere udbud de kan benytte sig når de vælger at udlicitere den jobsøgende til en privat jobformidler. Anden Aktør 1 Anden Aktør (AA) De kommunale jobcentre har nu flere udbud de kan benytte sig når de vælger at udlicitere den jobsøgende til en privat jobformidler. Alle som har en videregående uddannelse

Læs mere

Spørgsmål og svar. I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III

Spørgsmål og svar. I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III Spørgsmål og svar I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III Version 2, 18. oktober 2017 Spørgsmål og svar Egedal Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet

Læs mere

Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere

Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontor for Implementering og Drift Bilag 1 04-11-2011 Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere Formålet med dette notat er

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

Spørgsmål og svar vedr. udbud af udviklingsforløb for ledige fleksjobbere. Dato: 14. maj Nr. Spørgsmål Svar

Spørgsmål og svar vedr. udbud af udviklingsforløb for ledige fleksjobbere. Dato: 14. maj Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål og svar vedr. udbud af udviklingsforløb for ledige fleksjobbere Dato: 14. maj 2013 Nr. Spørgsmål Svar 1. Til afsnit 3.3. Hvor deltaljeret ønsker Kolding Kommune i tilbuddet opgjort forventede

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Varslingspuljerne

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Varslingspuljerne Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Varslingspuljerne De to varslingspuljer To puljer hvorfra der kan søges om midler til en indsats for borgere der har været omfattet af en varsling: Den almindelige

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Beskæftigelsesudbud 2011

Beskæftigelsesudbud 2011 Beskæftigelsesudbud 2011 Læseguide Vurdering af tilbud Tilbudsgiver: 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Processen og tidsplan... 3 3 Udvælgelseskriterier og egnethedsbedømmelse... 4 4 Tildelingskriterier...

Læs mere

Selvforsørgelsesgrad

Selvforsørgelsesgrad Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 6. februar 2013 Kvartals-overblik Februar 2013 Jobcenter Slagelse Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2, 4000 Roskilde Tlf. 7222 3400

Læs mere

Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter

Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter Generelle informationer Tilmelding på Jobnet.dk Som ledig skal du være tilmeldt Jobnet.dk med et godkendt CV. Indenfor de første fi re uger af din ledighedsperiode

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg

SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg SAMARBEJDSAFTALE mellem Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg og Dansk Metal Silkeborg-Favrskov FOA Silkeborg-Skanderborg FTF-A HK Østjylland 3F Silkeborg om én indgang for ledige a-kasse medlemmer i første

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Kontaktperson

Læs mere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Nummer Spørgsmål Svar 1 Jeg har et par spørgsmål til udbudsmaterialet omkring vejlednings-

Læs mere

Potentielle tilbudsgivere vedr. Region Hovedstadens lederudviklingsprogram

Potentielle tilbudsgivere vedr. Region Hovedstadens lederudviklingsprogram Til: Potentielle tilbudsgivere vedr. Region Hovedstadens lederudviklingsprogram version 2.0 Koncern Økonomi Indkøb Opgang Blok C Afsnit 1.sal Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Direkte

Læs mere

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering)

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Sammenhængende forløb for dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere (match 1 og 2) med særlig risiko for

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

AKTIVERING. for dig under 30

AKTIVERING. for dig under 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig under 30 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har

Læs mere

EU-UDBUD i forbindelse med brug af andre aktører i fleksjobindsatsen gældende for 2017 og 2018

EU-UDBUD i forbindelse med brug af andre aktører i fleksjobindsatsen gældende for 2017 og 2018 EU-UDBUD i forbindelse med brug af andre aktører i fleksjobindsatsen gældende for 2017 og 2018 Udbuddet gennemføres som et offentligt udbud i henhold til LOV nr. 1564 af 15/12/2015 (udbudsloven). 1. Lovgrundlag

Læs mere

AKTIVERING for dig under 30

AKTIVERING for dig under 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig under 30 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Januar 2010 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed Pilot analyse og priori Beslutningen i december 2012 For en klart afgrænset delmængde af unge ledige afdækkes - sideløbende

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Tilbage til fremtiden Projektperiode : 1. februar 2009 31. maj 2009

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Februar for dig over 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Februar for dig over 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Februar 2011 AKTIVERING for dig over 30 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 3 Virksomhedspraktik side 4 Kurser eller uddannelse

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for 1. UDGAVE Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 3. kvartal 2007 Side 1 af 32 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A* Arbejdskraftreserven:

Læs mere

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer 1 Indsatsgrupper med risiko for eller med langtidsledighed Indsatsgruppe Mål og delmål for indsatsgruppen Indsatser og tilbud Forventede effekter 1) Ved ikke

Læs mere

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70 For at imødekomme den forventede mangel på faglært og ufaglært arbejdskraft i forbindelse med de store byggeprojekter i Odense og på Fyn i de kommende år, vil vi gerne tilbyde et afklarende og uddannelsesforberedende

Læs mere

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag A.1 UDKAST Overordnet kravspecifikation for Specialiserede uddannelsesveje 1 1. Overordnet kravspecifikation for Specialiserede uddannelsesveje 1.1 Indledning Formålet med denne del af kravspecifikationen

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd Notat Til: Vedrørende: Det Lokale Beskæftigelsesråd Akutpakken Status på akutpakken Første del af notatet omfatter en generel orientering om akutpakken og dens indhold. Derefter følger en beskrivelse af

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med tilbudsforespørgslen vedrørende: Sundhedsordning for medarbejdere i Tønder Kommune

Spørgsmål og svar i forbindelse med tilbudsforespørgslen vedrørende: Sundhedsordning for medarbejdere i Tønder Kommune Spørgsmål og svar i forbindelse med tilbudsforespørgslen vedrørende: Sundhedsordning for medarbejdere i Tønder Kommune Spørgsmål Svar svar afgivet den 12. april 2012 Vedr. Tildelingskriterier: Er det korrekt,

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 2014

Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 2014 Jobcenter og Borgerservice Dato: 17-6-214 Sagsnr.: 11/47387 Dokumentnr.: 26 Sagsbehandler: Sekretariatet Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 214 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Spørgsmål og svar. I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III

Spørgsmål og svar. I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III Spørgsmål og svar I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III Version 3, 20. oktober 2017 Spørgsmål og svar Egedal Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

Arbejdsmarkedsområdet

Arbejdsmarkedsområdet Arbejdsmarkedsområdet Oplæg til Integrationsrådet 16.4.2018 Integrationsområdet i Arbejdsmarkedsindsatsen - De driftsmæssige opgaver Jobcenter og Ungecenter - Arbejdsløsheden er efterhånden meget lav -

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Januar 2010. for dig over 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Januar 2010. for dig over 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Januar 2010 AKTIVERING for dig over 30 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning og uddannelse

Læs mere

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Målsætning: At styrke sygedagpengemodtagernes tilknytning til arbejdsmarkedet At afklare sygedagpengemodtagernes

Læs mere

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70

Petersmindevej 50 5100 Odense C C.F. Tietgens Boulevard 27 5220 Odense SØ Tlf. 66 13 66 70 Med baggrund i vores meget gode erfaringer fra projektet Integration mod bygge og anlægsbranchen, vil vi gerne tilbyde et forløb bestående af afklaring og uddannelse for personer med en anden etnisk oprindelse

Læs mere

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats mellem Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Formål A-kasserne og Jobcenter Haderslev indgår denne partnerskabsaftale for at styrke den samlede beskæftigelsesindsats

Læs mere

Tilbudsskabelon Kombinationsforløb for borgere i matchgruppe 2. Bilag 1

Tilbudsskabelon Kombinationsforløb for borgere i matchgruppe 2. Bilag 1 Tilbudsskabelon Kombinationsforløb for borgere i matchgruppe 2 Bilag 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Tilbudsgivers identitet... 3 2.1 Tilbudsgivers kapacitet... 4 3 Tilbudsgivers svar angående

Læs mere

Spørgsmål - svar. EGF-udbud 4 ugers afklaring

Spørgsmål - svar. EGF-udbud 4 ugers afklaring Spørgsmål - svar EGF-udbud 4 ugers afklaring Spørgsmål 1: Hvornår udbydes de næste forløb til fase 2? Svar 1:Der forventes kontraktindgåelse til dette udbud i uge 13. Det forventes, at evt. udbud til forløb

Læs mere

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Notat Til: Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Anvendelse af midler i 2012 Administrationen har på baggrund af mødet i det Lokale Beskæftigelsesråd d. 13. oktober udarbejdet

Læs mere

Samarbejdsaftale om indslusning, rekruttering og fastholdelse mellem Jobcenter Albertslund og xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx

Samarbejdsaftale om indslusning, rekruttering og fastholdelse mellem Jobcenter Albertslund og xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx Samarbejdsaftale om indslusning, rekruttering og fastholdelse mellem Jobcenter Albertslund og xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx Denne aftale er en konkret udmøntning af det sociale partnerskab mellem

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag A3 Kravspecifikation for Brobygning til uddannelse 2017 - Brobygning til hovedindgangen Sundhed, omsorg og pædagogik på erhvervsuddannelsesinstitution, der udbyder grundforløb på hovedområdet Sundhed,

Læs mere

Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet

Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet Branchepakker: Social- og Sundhedsområdet gruppe Bliv klar til en dansk sundhedsuddannelse SOSU forløb for to-kulturelle Kurset henvender sig til personer med anden kulturel baggrund end dansk, der på

Læs mere

Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag

Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag Lederhåndbog side 5.5.1 Dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag Lovhjemmel findes i 84, stk. 1, 90 a, stk. 3, 91, stk. 3, 101 og 102, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. jf. LBK nr. 994 af

Læs mere

Februar 2010 AKTIVERING. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E

Februar 2010 AKTIVERING. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Februar 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og

Læs mere

MÅNEDSOVERBLIK. Aktiv indsats. Jobcenter Kalundborg. Februar 2014

MÅNEDSOVERBLIK. Aktiv indsats. Jobcenter Kalundborg. Februar 2014 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland MÅNEDSOVERBLIK 4. februar 2014 Aktiv indsats Jobcenter Kalundborg Februar 2014 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny Østergade 7, 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Marts 2009 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Aktivt arbejdssøgende

Læs mere

Effektiv beskæftigelsesindsats indsats der virker

Effektiv beskæftigelsesindsats indsats der virker Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den 4. marts 2011 Effektiv beskæftigelsesindsats indsats der virker 1. Indledning Beskæftigelsesindsatsen skal i videst muligt omfang baseres på det, der virker

Læs mere

Løsningsbeskrivelse for Brobygning til uddannelse 2017

Løsningsbeskrivelse for Brobygning til uddannelse 2017 Udkast i høring Bilag D6 Løsningsbeskrivelse for Brobygning til uddannelse 2017 Udbudsområdet 6 Brobygning til erhvervskompetencegivende uddannelse via daghøjskole. 1 1. Oplysninger om Tilbudsgiver Tilbudsgivers

Læs mere

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E Værd at vide: Når du er ledig F O A s A K A S S E Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler Arbejdskrav

Læs mere

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

Skrivelse om ændring af bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats pr. 23. april april 2012

Skrivelse om ændring af bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats pr. 23. april april 2012 Til kommunerne, jobcentrene m.fl. Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 Fax 35 36 24 11 ams@ams.dk www.ams.dk CVR nr. 55 56 85 10 Skrivelse om ændring af bekendtgørelse om en

Læs mere

Oversigt over aktive tilbud og projekter 2014

Oversigt over aktive tilbud og projekter 2014 Leverandør AS3 Forventet udgift i 2014 med og uden kompetencegivende uddannelse under 30 år 1.810.000 kr. 2. Forsikrede ledige over 50 år De ledige udlægges med myndighed til Anden Aktør i 52 uger. I de

Læs mere

Henvendelse om kvaliteten i CBSI s beskæftigelsestilbud.

Henvendelse om kvaliteten i CBSI s beskæftigelsestilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontor for Implementering og Drift NOTAT 16-06-2011 Sagsnr. 2011-82367 Henvendelse om kvaliteten i CBSI s beskæftigelsestilbud. Forvaltningen

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig September 2011 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Et kærligt skub til borgere på ledighedsydelse Projektperiode : 02.11.09

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Aalborg Kommune Status januar 2018 Sagsbeskrivelse Enslydende indstillingen sendes til orientering i Beskæftigelsesudvalget d. 13. februar 2018. Status antal

Læs mere

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU - Arbejdsgange og rollefordeling Indholdsfortegnelse 1. Formål med opkvalificering 2. Rollefordeling omkring opkvalificering

Læs mere

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE FOKUSER PÅ JOBBET Her har vi samlet de regler, du skal kende til for at kunne få dagpenge. Når du har læst folderen, er du klar klar

Læs mere

Godkendelse af effektanalyse vedr. 1. halvår 2016

Godkendelse af effektanalyse vedr. 1. halvår 2016 Punkt 5. Godkendelse af effektanalyse vedr. 1. halvår 2016 2017-002748 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender, at målet for effekten af indsatsen i 2017

Læs mere

2.1 Forløb nr. 1 Aktiveringsforløb og base for unge årige jobklare ledige uden en erhvervskompetencegivende uddannelse

2.1 Forløb nr. 1 Aktiveringsforløb og base for unge årige jobklare ledige uden en erhvervskompetencegivende uddannelse Jobcenter Esbjerg Udbud af aktiveringsforløb for jobklare ledige 2011 1. Indledning Jobcenter Esbjerg gennemfører dette udbud for at sikre, at jobcentret får en antal kompetente leverandører at trække

Læs mere

Tilbud til Jobservice Side 2

Tilbud til Jobservice Side 2 Seneste version: 8. april, 2013 Tilbud til Jobservice Side 2 Værkstedsaktivering Forsikrede ledige uden udd. under 25 år. WBJ tilbud 1307 Side 3 Værkstedsaktivering Jobklare ledige uden udd. under 25 år

Læs mere

MÅNEDSOVERBLIK. Aktiv indsats. Jobcenter Hvidovre. Februar 2014

MÅNEDSOVERBLIK. Aktiv indsats. Jobcenter Hvidovre. Februar 2014 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland MÅNEDSOVERBLIK 4. februar 2014 Aktiv indsats Jobcenter Hvidovre Februar 2014 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny Østergade 7, 4000 Roskilde Tlf. 7222

Læs mere

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet.

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet. Ledighedsydelse over 18 måneder uden refusion. Når en borger visiteres til fleksjob, men ikke har et konkret job får vedkommende ledighedsydelse. Det samme gør sig gældende hvis en borger har været ansat

Læs mere

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3:

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3: NOTAT Miljøteknologi J.nr. Ref. sikro Den 25. november 2013 Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmålene vedrører både enkeltprojekter og tværgående

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

Kvalitetsstandard for forsikrede ledige i Norddjurs Kommune

Kvalitetsstandard for forsikrede ledige i Norddjurs Kommune Kvalitetsstandard for forsikrede ledige i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen XXX 2014 Indhold Indledning... 2 Tilmelding som arbejdssøgende... 2 Råd og vejledning om job

Læs mere

8. maj Sagsnr

8. maj Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 1. kontor - Jobparate, Unge og Virksomhedsrettet indsats NOTAT 8. maj 2019 Orienteringsnotat med foreløbig evaluering af business casen

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Next step Projektperiode: 1.11.2011 31.12.2012 Målgruppe: Projektansvarlig

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud SEPTEMBER 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Status september 2017 Opfølgning på Partnerskabsaftalen Som det fremgår under afsnittet Status på aktivitet,

Læs mere