4. Byggeri Status over igangværende projekter og projekter under forberedelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4. Byggeri Status over igangværende projekter og projekter under forberedelse."

Transkript

1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. marts 2018 kl Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders Nielsen Direktør Anders Rønnebro Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Protokol 3. Revisionsprotokol 4. Byggeri 5. Indstilling til Dispositionsfonden a. Retningslinjer for tilskud til Dispositionsfonden b. Ansøgning om tilskud fra Dispositionsfonden til etablering af nye badeværelser m.v. i afd. 4 c. Ansøgning om tilskud fra Dispositionsfonden til etablering af dræn og skimmelsanering i lejemålet Risvangs Allé 3A, afd Planlægning af afdelingsmøder 7. Initiativpris 8. Udvalg 9. Nyt fra administrationen 10. Eventuelt 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Protokol Fra mødet den blev godkendt. 3. Revisionsprotokol Der var intet nyt. 4. Byggeri Status over igangværende projekter og projekter under forberedelse.

2 Dan Christensen orienterede om igangværende og fremtidige byggesager i forhold til bilag der var udleveret til bestyrelsen. Afd. 65 Æblelunden Sagen er afsluttet økonomisk. Projektet er realiseret under rammebeløbet, og byggeriet er ibrugtaget. Der er indgået aftaler med Torntoft & Mortensen om udbedring af udestående mangler i boligerne samt opretninger af skader på udearealer mv. Der er dog stadigvæk problemer med manglende varmt brugsvand. 22 af de 38 boliger har klaget, så det konkluderes, at der er tale om et generelt problem. Det er endnu ikke lykkedes entreprenøren at lokalisere årsagen, da der er tale om samme system og komponenter mv. som i etape 1, der ikke har samme problem. Så snart løsningen er fundet, bliver den implementeret i alle boliger i etape 2. Afd. 67 Risskovbrynet. Projektmaterialet er færdigt, og prækvalifikation af bydende hovedentreprenører er igangsat den 8. februar. Licitationen er flyttet til d. 24. juni. Byggeudvalget inviteres til at deltage i licitationen. Afd. 100 Bindesbøll byen På baggrund af undersøgelserne af mulighederne for ekstra m², har projektafdelingen vurderet, at der ikke hverken økonomisk eller bygningsmæssigt grundlag for at gå videre med dette. Rådgiverne er orienteret herom på mødet den 7. februar, hvorefter udarbejdelse af dispositionsforslag på det oprindelige grundlag med ca m² igangsættes. Afd. 25 Klostervangen Der er afholdt ekstraordinært afdelingsmøde den 13. februar særligt med henblik på beslutning om udskiftning af faldstammer samt om div tilkøb af bla. nedhængte lofter i køkken og entre samt skabe. Der blev godkendt at etablere faldstammerne, mens tilkøb i øvrigt blev forkastet. Der er gennemgået en beboerundersøgelse samt en særlig risikovurdering, og begge dele peger på, at langt den første udfordring i forbindelse med udførelsen bliver støj i forbindelse med betonarbejder både inde i boligerne og på altaner og facader/gavle. Der igangsættes proces med henblik på at minimere og afbøde disse støjgener mest muligt. Der er stort fokus på kommunikationen med beboerne i denne sammenhæng. Afd. 37 Fjældevænget Der har været afholdt særskilt møde med afdelingsformanden, der peger på, at der er stor utålmodighed blandt beboerne for, at projektet igangsættes. Formanden foreslog en vurdering af mulighederne for at iværksætte renoveringen uden støtte fra Landsbyggefonden, hvilket vil muliggøre en igangsætning af de fysiske arbejder på bygningerne til foråret 2020 mod omkring 2023/24 hvis Landsbyggefonden involveres. Der afholdes særskilt møde med afd.bestyrelsen herom i marts Afd. 21 og afd. 22 Langenæs I og II Afdelingsbestyrelserne er orienteret om, at mødet med Aarhus Kommune skal afholdes, inden vi kan gå videre med de nærmere bygningsmæssige og økonomiske undersøgelser. Det tilstræbes, at mødet med Aarhus Kommune kan afholdes inden afdelingsmøderne i afd. 21 og 22, således der kan orienteres om status.

3 Afd. 2 Tordenskjoldsgade Miljøscreeningen er gennemført, og afrapportering foreligger i uge Umiddelbart herefter afholdes opstartsmøde med totalrådgiver. Afd. 4 Der er udarbejdet nyt budget og indstilling med henblik på fornyet behandling i bestyrelsen, idet de beregninger der lå til grund for bestyrelsens tilsagn var fejlbehæftede. Salg af Frijsenborgvej Aarhus Kommune har tidligere midlertidig udsættelse i forhold til kloakseparering på ejendommen. Udsættelsen er begrundet i en mulig nedrivning. Hvis ikke Børn & Unge træffer beslutning om at købe og nedrive, kan vi blive pålagt at kloakseparere. Projektafdelingen tager kontakt til Børn & Unge med henblik på at vurdere, hvor sagen står. Øvrige: Generelt om tvister i fm. Byggesager blev følgende besluttet: Hvis der er tale om fejl/mangler ved et nybyggeri eller en renoveringssag, som har store bygningsmæssige konsekvenser eller konsekvenser for brugbarheden af en eller flere boliger (eksempelvis fugtproblemer) og der er uenighed med entreprenør/rådgiver om ansvarsplaceringen, ønskes mulighed for hurtigst muligt at udbedre fejl og mangler med egenbetaling af AAB med henblik på efterfølgende tilbagesøgning af det afholdte beløb fra entreprenør/rådgiver. For at sikre beviserne, vil dette typisk kræve, at der forinden udbedringen gennemføres, er gennemført syn og skøn af forholdene. Det nødvendige syn og skøn bør derfor iværksættes så snart det står klart, at der er uenighed med entreprenør/rådgiver om ansvaret. 5. Indstilling til Dispositionsfonden DISPOSITIONSFONDEN - oplæg til anvendelsesmuligheder 1. marts 2018 Lovgivning: Af almenboligloven fremgår, at dispositionsfondens midler ud over dækning af underskud i afdelingerne som følge af bl.a. udlejningstab mv. - bl.a. kan bruges til: At sikre afdelingernes beståen som tidssvarende og velfungerende bebyggelser ved at medvirke til fysisk, økonomisk og social opretning af afdelingerne. I særlige tilfælde at medvirke til at sikre boligorganisationens fortsatte beståen, herunder i forbindelse med etablering af nye afdelinger og i forbindelse med ekstraordinære tab. AABs interne retningslinjer: Dispositionsfondsmidler kan bruges til: Sammenlægning af lejligheder Etablering af bad og toilet Taglejligheder Ombygninger af klubværelser til lejligheder Elevatorer Der var oprindeligt fastsat et maksimalt tilskud pr. lejlighed på kr (efterfølgende opreguleret til kr ), idet tilskuddet dog ikke må overstige 30 % af byggesummen.

4 Der kan ikke gives tilskud eller lån fra Dispositionsfonden til almindelige vedligeholdelsesarbejder. Forslag til udvidelse af AABs interne retningslinjer: I forhold til lovgivningens rammer, er AABs gældende retningslinjer indskrænkende både i forhold til, hvad midlerne kan anvendes til, og med hensyn til beløbsafgrænsningen. Endvidere er der udviklet en praksis, der ligger ud over de interne retningslinjer; således yder dispositionsfonden tilskud til interne projekter af betydning for boligorganisationens drift (f.eks. ny optegning af samtlige lejemål), til forberedelse af større renoveringsopgaver/helhedsplaner, til forberedelse af nybyggerier og udarbejdelse af grundkøbstilbud/projekter, ombygning af tomme erhvervslejemål til boliger samt støtte til større renoveringsprojekter/helhedsplaner. Med udgangspunkt i ovenstående foreslås en udvidelse af de interne retningslinjer, så de i højere grad afspejler den nuværende praksis og i øvrigt åbner op for nye muligheder for anvendelse af fondens midler. Det foreslås, at anvendelse af dispositionsfondens midler opdeles i fem kategorier: 1. Fysiske forbedringsarbejder, eksempelvis - tilskud til etablering af tidssvarende toilet- og badeforhold - tilskud til etablering af elevatorer - tilskud til opretning af konstruktionsfejl - tilskud til altaner/altanlukninger - tilskud til efterisolering - tilskud til helhedsplaner med eller uden støtte fra Landsbyggefonden - tilskud til indeklimaprojekter (herunder f.eks. sanering af skimmelsvamp) - tilskud til sammenlægning og/eller opdeling af lejemål - udlæg til evt. omkostninger i fm. juridiske/økonomiske tvister 2. Boligsociale projekter, eksempelvis - beboerinddragelse og beboerdemokratiske processer - beboeraktiviteter i afdelinger og/eller områder - beboeraktiviteter f.eks. i forbindelse med renoveringsprojekter - særlige informations-/kommunikationsindsatser 3. Projektforberedende arbejder, eksempelvis - indledende faser i fm. udarbejdelse af helhedsplaner - udarbejdelse af tilbud/projektforslag i fm. grundsalgsudbud - indledende udviklingsarbejder i fm. nybyggeri på egne matrikler - indledende arbejder i fm. forhandlinger om grundkøb 4. Interne projekter, eksempelvis - udarbejdelse af registreringsmateriale m.v. til internt brug - udarbejdelse af tegningsmateriale - udarbejdelse af standarder, paradigmer m.v. 5. Etablering af nye boliger, eksempelvis - tilskud til ombygning af erhvervslejemål til boliger - tilskud til etablering af tagboliger - tilskud til ombygning af klubværelser til lejligheder

5 i særlige tilfælde dækning af overskridelse af rammebeløb ved nybyggeri - udlæg til evt. omkostninger i fm. juridiske/økonomiske tvister Behovet for støtte til enkeltprojekter varierer efter en række forhold, herunder projektets karakter/behov, huslejeniveau i afdelingen og afdelingens økonomiske forhold i øvrigt. Der vil være fornuftige og nødvendige projekter, som ikke kan realiseres under de nugældende beløbsrammer, men kræver en konkret vurdering baseret på bl.a. gennemførlighed m.v. Det foreslås derfor, at bestyrelsen i hvert enkelt tilfælde tager stilling til en underbygget indstilling med tilhørende økonomi ikke bare med udgangspunkt i afdelingens behov, men også i boligorganisationens overordnede behov for at kunne tilbyde tidsvarende boliger af god kvalitet. Dette indebærer, at beløbsbegrænsningen udgår af de interne retningslinjer. Bestyrelsen godkendte indstillingen Anmodning fra: Afdeling 4, Skovkanten Indstilling om: Tilskud fra Dispositionsfonden til etablering af badeværelser Nærværende indstilling erstatter tidligere fremsendte og godkendte indstilling vedr. samme emne på bestyrelsesmødet d. 9. januar Afdelingen består af i alt 47 lejemål, hvoraf de 35 ikke har bad og toilet i lejligheden. I stedet har disse fælles toiletter med adgang fra bagtrapperne og fælles badefaciliteter i kælderen. De eksisterende badeværelser i de øvrige 12 lejemål er alle forholdsvis gamle og trænger til omfattende istandsættelse. På afdelingsmødet i 2017 blev det besluttet at igangsætte en proces med henblik på at udarbejde forslag til etablering af bad og toilet i samtlige lejemål samt at opdatere de allerede eksisterende badeværelser. Afdelingsbestyrelsen har sammen med projektafdelingen og økonomiafdelingen gennemført workshops med beboerne, og der er arbejdet med 2 modeller: Model 1: Inddragelse af bagtrappen og indretning af to små badeværelser på hver etage. Model 2: Tilbygning af karnap og indretning at gode badeværelser og udvidelse af køkkener. I forbindelse med dette arbejde er der bl.a. opsat en mock-up i fuld skala af model 1-løsningen. Dette har overbevist projektafdelingen om, at dette ikke er en fremtidssikret løsning, og at denne løsning derfor ikke bør understøttes med tilskud fra Dispositionsfonden. Model 2-løsningen sikrer, at der etableres et velindrettet badeværelse af fornuftig størrelse, og at der samtidig sker en udvidelse af de meget begrænsede køkkenfaciliteter. Der er tale om en løsning, der sikrer boligernes attraktivitet også på længere sigt og dermed imødegår evt. fremtidige udlejningsproblemer i afdelingen. Projektafdelingen kan anbefale denne løsning til tilskud fra Dispositionsfonden. Projektøkonomi: Budgetoverslag for projektet er på i alt ca. kr inkl. moms. Huslejekonsekvenser: Afdelingen har opsparet ca. kr på PV som kan indgå direkte i finansieringen, og har

6 desuden en egen trækningsret på ca. kr Når disse indgår i finansieringen af projektet, skal der optages et kreditforeningslån på ca. kr til finansiering af resten af udgiften, hvilket vil udløse en månedlig huslejestigning på i gennemsnit ca. kr En stigning i denne størrelse vurderes at indebære, at projektet forkastes af afdelingsmødet. Med henblik på at understøtte projektets realisering indstilles det, at der ydes et tilskud til projektet på kr Dette beløb foreslås tilvejebragt dels ved et tilskud fra den fælles trækningsret på kr og dels et tilskud fra Dispositionsfonden på kr Med dette tilskud reduceres den gennemsnitlige, månedlige huslejestigningen med ca. kr. 700 til ca. kr Til orientering: Dertil kommer, at afdelingsbestyrelsen fornuftigt ønsker at udføre kloakseparering sammen med projektet, ligesom afdelingsbestyrelsen har ønsket afsat ekstra penge i budgettet til bl.a. yderligere arbejder i kælderen og gården samt til omkostninger til genhusning. Dette indebærer en yderligere omkostning for afdelingen i størrelsesordenen kr Dette beløb skal lånefinansieres fuldt ud, hvilket medfører en yderligere gennemsnitlig, månedlig huslejestigning på ca. kr Den samlede gennemsnitlige, månedlige huslejestigning som følge af projektet vil således blive på ca. kr. 815 og giver et fremtidigt gennemsnitligt huslejeniveau på ca. kr /md. mod den nuværende på ca. kr /md. eller en årlig husleje på ca. 930 kr./m² mod nu ca. 790 kr./m². Til sammenligning ligger huslejeniveauet i naboafdelingen Afd. 3 på ca. 870 kr./m². Realiseringen af det foreslåede projekt med de nye badeværelser i Afd. 4 vil bringe afdelingens boligstandard betydelig over boligstandarden i Afd. 3. Afd. 4 vurderes derfor kunne bære en husleje i den anførte størrelsesorden. Såfremt hele eller dele af afdelingen sælges, skal evt. tilskud fra boligorganisationen tilbagebetales. Boligorganisationen forbeholder sig ret til at tinglyse nærværende betingelser. Bestyrelsen godkendte indstillingen. Anmodning fra: Projektafdelingen p.v.a. afd. 12 Indstilling om: Dækning af omkostninger til udførelse af omfangsdræn I forbindelse med ombygning af Risvangs Allé 3 til to boliger, blev der etableret stikdræn under kældergulvene. Vurderingen var, at dette ville være tilstrækkeligt til at sikre tør holdelse af kælderen, således at etablering af omfangsdræn ikke var nødvendigt og at omkostningen derfor kunne spares. Løsningen fungerer for så vidt angår Risvangs Alle 3B, mens den har vist sig ikke at være tilstrækkelig for så vidt angår Risvangs Allé 3A. Det har resulteret i vandindtrængning i kælderen under Risvangs Allé 3A med deraf følgende problemer med fugt og skimmel i kælderen.

7 For at undgå indeklimaproblemer i selve boligen er kælderen derfor blevet afspærret og forseglet. Dette er dog ikke en varig løsning, og det er nødvendigt at løse det grundlæggende problem med vandindtrængning. Der er foretaget en gennemgang og udarbejdet et forslag til løsning som indebærer, at kældergulvet bankes op og retableres med dræn, kapillarbrydende lag, isolering og beton samt at der etableres supplerende omfangsdræn på den ene side af huset. Efter etablering af dræn udtørres kælderen, og der gennemføres skimmelsanering. Til dækning af omkostningerne ved ovenstående arbejder ansøges Dispositionsfonden om en bevilling på kr Såfremt hele eller dele af afdelingen sælges, skal evt. tilskud fra boligorganisationen tilbagebetales. Boligorganisationen forbeholder sig ret til at tinglyse nærværende betingelser. Bestyrelsen godkendte indstillingen 6 Planlægning af afdelingsmøder Bestyrelsen gennemgik afdelingsmøder for 2018 og fordelte afdelingsmøderne. 7 Initiativpris En enig bestyrelse indstillede Peter Kragballe til initiativprisen Udvalg Rapport om ghettoområder Dan Christensen orienterede om rapport vedr. definition af udsatte områder og ghettoområder. Håndbog for afdelingsbestyrelser Dan Christensen orienterede om generel opdatering af håndbog for beboervalgte. Studietur 2019 Bliver i uge 43 til Madrid. Kreds 5 og 10 Dan Christensen orienterede om fællesarrangement mellem de 2 kredseomhandlende små og billige Boliger. Kursusudvalg Bendt Nielsen orienterede om Repræsentantskabsweekend. Kursusudvalg Bendt Nielsen orienterede om kursus i afholdelse af afdelingsmøder.

8 Nyt fra administrationen Anders Rønnebro orienterede: Der er sket en række ændringer i sekretariatet ERP er i udbud og følger tidsplanen Tab ved fraflytninger i afdelingerne. AAB har søgt og fået godkendt at en del af henlæggelserne på afdelingernes konto 405 flyttes til konto 403 Der arbejdes på at forbedre vores synsprocedure Den frivillige likvidation af AAB Erhverv A/S pr. 31. december 2017 er nu afsluttet Ledelsesberetning for regnskabet 2017 blev fremlagt Effektiviseringsplan mål for : Udgifterne på de konti der anvendes i ministeriets benchmarking skal formindskes i alle afdelinger (medmindre der er helt særlige forhold i en afdeling) Udviklingen i administrationsbidraget pr. lejemålsenhed skal holdes under pris/løntallet AABs placering på listen over store almene boligorganisationers effektivisering skal forbedres. Det samlede mandskabsforbrug i forhold til antallet af lejemålsenheder skal formindskes Regnskaber for afdelinger og hovedforeningen er udarbejdet. Ros fra bestyrelsen til økonomi. Afkast fra vores portefølje managere for 2017: Arbejdernes Landsbank, Danske Bank, SEB og Nykredit. 10. Eventuelt Dan Christensen efterlyste emner til bestyrelse og suppleanter til næste møde. Karin Jørgensen efterlyste stillingtagen til båndoptager til afdelingsmøder. Peter Kragballe orienterede om Aarhus arkivet til brug i AAB. Peter Kragballe orienterede om weekend for bestyrelsen den 14. og Næste møde i bestyrelsen er den 10. april 2018 Peter Kragballe Referent

4. Byggeri Formanden Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter og projekter under forberedelse ud fra de udleverede bilag.

4. Byggeri Formanden Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter og projekter under forberedelse ud fra de udleverede bilag. 18.02 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. februar 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter.

Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter. 18.01 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 2. oktober 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 17.09 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 9. januar 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 9. januar 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 18.01 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 9. januar 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 19.03 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. juni 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. juni 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 18.06 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. juni 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Henning Winther Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

2. Protokol Fra mødet den samt ekstraordinært møde den blev godkendt.

2. Protokol Fra mødet den samt ekstraordinært møde den blev godkendt. 16.11 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. december 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Byggeudvalgsmøde afholdes torsdag 29. januar. Erik Piilgaard orienterede om emner der kommer på mødet.

Byggeudvalgsmøde afholdes torsdag 29. januar. Erik Piilgaard orienterede om emner der kommer på mødet. 15.01. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Kl genoptages mødet med deltagelse af revisorer Jane Haugaard og Tom B. Lassen samt økonomichef Tina L. Jensen

Kl genoptages mødet med deltagelse af revisorer Jane Haugaard og Tom B. Lassen samt økonomichef Tina L. Jensen 1.04 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. april 2018 kl. 14.00 og 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

4. Byggeri Bryggervej Erik Piilgaard orienterede. AAB søger om 40 almene boliger på Bryggervej.

4. Byggeri Bryggervej Erik Piilgaard orienterede. AAB søger om 40 almene boliger på Bryggervej. 14.01. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. januar 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART.

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART. 12.02.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. februar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen (fra pkt. 4) Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 18.11 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl. 17.30 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 16.01 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

4. Byggeri Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter

4. Byggeri Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter 1.05 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. maj 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Henning Winther Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 08. oktober 2013 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Bendt Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 08. oktober 2013 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Bendt Nielsen 13.09.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 08. oktober 2013 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Protokollen fra mødet den 04. december 2012 blev godkendt. Protokollen fra mødet den 11. december 2012 blev godkendt.

Protokollen fra mødet den 04. december 2012 blev godkendt. Protokollen fra mødet den 11. december 2012 blev godkendt. 13.01.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Sekretær Dan Christensen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter Kragballe Birthe Dypevåg Direktør

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere:

Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere: 15.04. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen, fra pkt. 10 Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Dan Christensen bød Bettina Grumsen velkommen i organisationsbestyrelsen.

Dan Christensen bød Bettina Grumsen velkommen i organisationsbestyrelsen. 15.06. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 16. juni 2015 kl. 18.30. Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Anders T. Nielsen Bettina Grumsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 11. november 2014 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 11. november 2014 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen 14.11. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 11. november 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Protokol af møde den 24. juni 2014 blev godkendt.

Protokol af møde den 24. juni 2014 blev godkendt. 14.08. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. august 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Byggeudvalg Møde afholdt 9. september. Erik Piilgaard orienterede om: Æblelunden 1. etape skema C ca. 3 mio. under rammebeløbet.

Byggeudvalg Møde afholdt 9. september. Erik Piilgaard orienterede om: Æblelunden 1. etape skema C ca. 3 mio. under rammebeløbet. 14.10. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. oktober 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. juni 2014 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. juni 2014 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen 14.06. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. juni 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter Kragballe

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 25. juni 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 25. juni 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 1.06 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 25. juni 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Henning Winther Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1 Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015 Informationsmøde den 27. april 2015 1 Dagsorden 1. Velkomst 2. Helhedsplan - baggrund - omfang - tidsplan - økonomi 3. Genhusningsplaner 4. Organisation

Læs mere

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 DAGSORDEN 1. Velkomst v/ afdelingsformand 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Afdelingens tilstand 5. Helhedsplan generelt 6. Helhedsplan Fælledgårdene

Læs mere

På sit møde den 20. juni 2017 har bestyrelsen konstitueret sig således:

På sit møde den 20. juni 2017 har bestyrelsen konstitueret sig således: 1.06 1 Bestyrelsesmøde onsdag den 20. juni 2017 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders Nielsen Direktør

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. november 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. november 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 18.09 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. november 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. februar 2017 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. februar 2017 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 17.02 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. februar 2017 kl. 18.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan, og at

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan, og at Punkt 8. Godkendelse af ansøgning om helhedsplan og renovering af 138 almene familieboliger skema A. Boligforeningen Fjordblink, afdeling 10, Peter Freuchens Vej 1-39 2015-053889 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 1 KÆRE BEBOERE Renoveringsprojektet har været længe undervejs, men nu er det snart tid til, at I skal stemme om helhedsplanen for Gaulumparken. Du kan også

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 4. september 2018

Hovedbestyrelsesmøde 4. september 2018 Hovedbestyrelsesmøde 4. september 2018 Møde Sted Hovedbestyrelsesmøde Tranekærparken 1, 8240 Risskov Dato Tirsdag den 4. september 2018 Tid 17.30 19.30 Deltagere Afbud Søren Bach (Formand) Tom Niekrenz

Læs mere

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og Punkt 11. Godkendelse af Skema A for 4 almene familieboliger samt renovering for Boligforeningen af 1944 afdeling 4 - Skansevej 46-76 og Toftevej 54-62 + 39, Nørresundby 2017-038978 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Skoleparken 1, skema A, renovering Beslutning Gennemgang af sagen Byrådet principgodkendte 04.10.2016, punkt 223, et projekt vedrørende renovering af eksisterende boliger samt et projekt

Læs mere

Erik Piilgaard bød Karin Jørgensen velkommen i bestyrelsen.

Erik Piilgaard bød Karin Jørgensen velkommen i bestyrelsen. 12.01.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. januar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter Kragballe Birthe

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede arbejder i skema A er opgjort

Læs mere

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning!

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! December 2015 Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! Igennem næsten to år har vi arbejdet på at udvikle en fysisk helhedsplan for Lundevænget. Nu er planen klar til afstemning ved ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 2. oktober 2018

Hovedbestyrelsesmøde 2. oktober 2018 Hovedbestyrelsesmøde 2. oktober 2018 Møde Sted Hovedbestyrelsesmøde Tranekærparken 1, 8240 Risskov Dato Tirsdag den 2. oktober 2018 Tid 17.30 19.30 Deltagere Afbud Søren Bach (Formand) Per Knudsen Tom

Læs mere

Bestyrelsesmøde onsdag den 15. juni 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde onsdag den 15. juni 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 16.06 1 Bestyrelsesmøde onsdag den 15. juni 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders Nielsen Direktør

Læs mere

Bjørn Petersen, Karen Levin Nielsen, Marie-Luise Sand, Uni Søgaard, Jette Bergenholz Bautrup, Henning Andersen, Per Elshave og Mia Hedlund.

Bjørn Petersen, Karen Levin Nielsen, Marie-Luise Sand, Uni Søgaard, Jette Bergenholz Bautrup, Henning Andersen, Per Elshave og Mia Hedlund. Dagsorden Organisationsbestyrelsesmøde Fredag den 24. februar 2012 kl. 16.00 lørdag den 25. februar 2012 kl. 13.00 Prindsen i Roskilde, Algade 13, 4000 Roskilde Bestyrelsen Bjørn Petersen, Karen Levin

Læs mere

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 9. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (Skema B) 2014-189705 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. marts 2014 kl Deltagere: Næstformand Dan Christensen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. marts 2014 kl Deltagere: Næstformand Dan Christensen 14.03. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. marts 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B Punkt 12. Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej 1-39 - skema B 2017-020847 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender renoveringsprojektet

Læs mere

Torsdag den 21. august 2014 kl. 15.30 afholdt bestyrelsen ordinært møde på kontoret i henhold til den udsendte dagsorden.

Torsdag den 21. august 2014 kl. 15.30 afholdt bestyrelsen ordinært møde på kontoret i henhold til den udsendte dagsorden. Torsdag den 21. august 2014 kl. 15.30 afholdt bestyrelsen ordinært møde på kontoret i henhold til den udsendte dagsorden. Følgende forelå og forhandledes. Sager til efterretning/orientering. 1. Forhandlingsprotokol

Læs mere

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger.

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 19. marts 2014, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 19.

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Medarbejderdag/studietur fredag den 11. september 2015, fra kl til Fra AB`side deltager ledelsen og formanden for boligorganisationen.

Medarbejderdag/studietur fredag den 11. september 2015, fra kl til Fra AB`side deltager ledelsen og formanden for boligorganisationen. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 19. august 2015, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for Åhaven. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på

Læs mere

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent.

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent. Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på helhedsplanen for. Kort opridsning

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. april 2019

Referat af bestyrelsesmøde den 25. april 2019 side nr. 377 Referat af bestyrelsesmøde den 25. april 2019 Tilstede: Organisationsbestyrelse: Formand Chris Cully Næstformand Vicky E. Jensen Birthe Blach Morten Glud Kim Ribergaard Christina Søby 1. suppleant

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede i skema A er opgjort til 113.686.784

Læs mere

Åhaven. Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om i gangsætning af helhedsplan for afdelingen, hvad kommer der til at ske. Skønnet

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 27. september 2016 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Silkeborg Byråd har på møde af 25. juni 2012 godkendt byggeregnskabet for opførelsen af 12 stk. almene boliger på Buskelundhøjen, AB`s afd. 61.

Silkeborg Byråd har på møde af 25. juni 2012 godkendt byggeregnskabet for opførelsen af 12 stk. almene boliger på Buskelundhøjen, AB`s afd. 61. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 22. august 2012, kl. 18.30 Fraværende: Ulla Dinesen (afbud) 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 7. november 2018

Hovedbestyrelsesmøde 7. november 2018 Hovedbestyrelsesmøde 7. november 2018 Møde Sted Hovedbestyrelsesmøde Tranekærparken 1, 8240 Risskov Dato Tirsdag den 7. november 2018 Tid 17.30 20.15 Deltagere Afbud Søren Bach (Formand) Per Knudsen Gitte

Læs mere

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. September 2007 Indhold side Hvad er fremtidssikring? 4 Introduktion til handleplanen 6 Afdelingens vision 7 Handleplanen:

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 17. marts 2015 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 17. marts 2015 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen 15.02. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 17. marts 2015 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Referat. EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften

Referat. EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften B o l i g samarbejdet på Vestegnen 21. december 2016 Referat EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften Dato og tid: 8. december 2016 kl. 17:30-20:30 Sted: Beboerhuset, Egelundsvej 2 Kl. 17:30: Ankomst, registrering

Læs mere

Bestyrelsesmøde onsdag den 24. juni 2015 kl. 16.00. Elmelyparken 1D, Solrød.

Bestyrelsesmøde onsdag den 24. juni 2015 kl. 16.00. Elmelyparken 1D, Solrød. 25. juni 2015 Bestyrelsesmøde onsdag den 24. juni 2015 kl. 16.00. Elmelyparken 1D, Solrød. Deltagere: Lau Ostenfeldt, Frank Polauke (først fra punkt. 9), Olaf Wacherhausen, Brian Willandsen, Anni Rasmussen

Læs mere

Finansieringsmuligheder. Tirsdag den 26. august 2008

Finansieringsmuligheder. Tirsdag den 26. august 2008 Finansieringsmuligheder Tirsdag den 26. august 2008 Overblik over finansieringsmuligheder Boligorganisationen Dispositionsfond Arbejdskapital Afdelingen Henlagte midler Besparelse på henlæggelser Bortfald

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Afdeling 1. Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2. Beholdnings- og afkastopgørelse på værdipapirer 3. Kort orientering om status på

Læs mere

Afd 32 - Stævnen. Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015

Afd 32 - Stævnen. Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015 Afd 32 - Stævnen Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015 Dagsorden Velkomst ved Anita Kjeldsen 1. Valg af dirigent, referent 2. Orientering vedr. helhedsplan 3. Godkendelse af helhedsplan Valg af dirigent

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 27. marts 2014

Referat af bestyrelsesmøde 27. marts 2014 side nr. 119 Referat af bestyrelsesmøde 27. marts 2014 Tilstede: Bestyrelsen: Afbud: Administrationen: Chris Cully Erling Sørensen Lis Fræer Nielsen Børge Skovsende Morten Glud Irene Madsen Graver Vicky

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand.

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand. Redegørelse Vedrørende: Randers Arbejderes Byggeforening af 1874, styringsdialog 2017 Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen Mødedato: 06-06-2017 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI. Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse

BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI. Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse Side 1 af 5 BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI OM KOMMUNEN Dagsordener og referater Åbenhed Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse Budget Råd og nævn Valg Om dagsordener og referater

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 22. marts 2018

Referat af bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 side nr. 324 Referat af bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 Tilstede: Organisationsbestyrelse: Formand Chris Cully Næstformand Vicky E. Jensen Birthe Blach Morten Glud Kim Ribergaard Afbud Administration:

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 6. marts 2018

Hovedbestyrelsesmøde 6. marts 2018 Hovedbestyrelsesmøde 6. marts 2018 Møde Sted Hovedbestyrelsesmøde Tranekærparken 1, 8240 Risskov Dato Tirsdag den 6. marts 2018 Tid 17.30 19.30 Deltagere Afbud Søren Bach (Formand) Per Knudsen Tom Niekrenz

Læs mere

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018 Vejlby Hus Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering den 23. oktober 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation v. afdelingsbestyrelsen 2. Projektets historik og aktuelt v. Birgitte

Læs mere

Kl genoptages mødet med deltagelse af revisorer Jane Haugaard og Tom B. Lassen samt økonomichef Tina L. Jensen

Kl genoptages mødet med deltagelse af revisorer Jane Haugaard og Tom B. Lassen samt økonomichef Tina L. Jensen 19.04 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 9. april 2019 kl. 14.00 og 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening Brøndby, den 6. februar 2015 Referat Den 29. januar 2015 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 81 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere

Renovering af almene boliger via en helhedsplan

Renovering af almene boliger via en helhedsplan Renovering af almene boliger via en helhedsplan Denne folder beskriver de ting, der er ens for alle renoveringer via en helhedsplan. Vi tager dog altid udgangspunkt i den enkelte boligafdeling og de behov,

Læs mere

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Indledning Bestyrelsens årsberetning vil omhandle de vigtigste forhold og beslutninger for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014, samt enkelte sager

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 29. august 2019

Referat af bestyrelsesmøde den 29. august 2019 side nr. 390 Referat af bestyrelsesmøde den 29. august 2019 Tilstede: Organisationsbestyrelse: Formand Chris Cully Næstformand Vicky E. Jensen (Afbud) Birthe Blach Morten Glud Kim Ribergaard Christina

Læs mere

4. Byggeri Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter og projekter under forberedelse ud fra de udleverede bilag

4. Byggeri Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter og projekter under forberedelse ud fra de udleverede bilag 18.08 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. september 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og Punkt 9. Vivabolig, afd. 15, Store Tingbakke, 9310 Vodskov 217 almene boliger renoveringsog driftsstøttesag med kapitaltilførsel ansøgning om støtte inden renovering (skema B) 2015-011733 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 5. november 2013 Referat af kombineret bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Munkegård Sted og tidspunkt Afdelingsbestyrelsens

Læs mere

BOLIGKONTORET FREDERICIA. Referat fra bestyrelsesmødet. Onsdag den 23. august 2017, kl på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia

BOLIGKONTORET FREDERICIA. Referat fra bestyrelsesmødet. Onsdag den 23. august 2017, kl på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia BOLIGKONTORET FREDERICIA Referat fra bestyrelsesmødet Onsdag den 23. august 2017, kl. 17.00 på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Lis Gregersen, Flemming Lorenzen, Lone Hartung,

Læs mere

Finansieringsmuligheder. Mandag den 11. juni 2012

Finansieringsmuligheder. Mandag den 11. juni 2012 Finansieringsmuligheder Mandag den 11. juni 2012 Hvilke finansieringsmuligheder er der i en renoveringssag? Overblik over finansieringsmuligheder Boligorganisationen Dispositionsfond bl.a. løbende ydelsesstøtte

Læs mere

Poul, Grethe og RKR orienterede om debatmødet i Realdania under overskriften Kan bæerdygtig boligrenovering betale sig.

Poul, Grethe og RKR orienterede om debatmødet i Realdania under overskriften Kan bæerdygtig boligrenovering betale sig. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 21. august 2013, kl. 18.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune 1. Opgave I forbindelse med godkendelse af budget og husleje for kommunalt ejede almene ældreboliger (beslutning i Velfærdsudvalget

Læs mere

Finansieringsmuligheder. Tirsdag den 23. februar 2010

Finansieringsmuligheder. Tirsdag den 23. februar 2010 Finansieringsmuligheder Tirsdag den 23. februar 2010 Hvilke finansieringsmuligheder er der i en renoveringssag? Overblik over finansieringsmuligheder Boligorganisationen Dispositionsfond bl.a. løbende

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 5. februar 2019

Hovedbestyrelsesmøde 5. februar 2019 Hovedbestyrelsesmøde 5. februar 2019 Møde Sted Hovedbestyrelsesmøde Tranekærparken 1, 8240 Risskov Dato Tirsdag den 5. februar 2019 Tid 17.30 19.30 Deltagere Afbud Søren Bach (Formand) Gitte Andersen Lone

Læs mere

Strategi Konsolidering og Stabilitet

Strategi Konsolidering og Stabilitet Strategi 2019 2021 Konsolidering og Stabilitet Indledning 11. april 2019 runder AAB de 100 år. Det har været 100 begivenhedsrige år som har forbedret boligstandarden for mange mennesker. AAB har positioneret

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen tirsdag den 6. september 2016, kl. 16.30, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Dagsorden: 1 A Valg af dirigent 1 B Valg af referent 2 Behandling af forslag 1 Stemmeudvalg: Forslag 1. Det

Læs mere

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB.

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB. Dato: 13.11.2015 Tid: 09:00 Sted: GAB Ansvarlig: Rune Hellegaard Christensen Journalnr.: 15/17953 Deltagere: Forretningsfører Lars Kirstein, GAB Inspektør Jens Holt Poulsen, GAB Formand Hovedbestyrelsen,

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 5. marts 2019

Hovedbestyrelsesmøde 5. marts 2019 Hovedbestyrelsesmøde 5. marts 2019 Møde Sted Hovedbestyrelsesmøde Tranekærparken 1, 8240 Risskov Dato Tirsdag den 5. marts 2019 Tid 17.30 19.30 Deltagere Afbud Søren Bach (Formand) Per Knudsen Gitte Andersen

Læs mere

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Boligselskabet Nordkysten ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Helsingør Kommune Center for Kultur, Plan og Erhverv Stengade 359 3000 Helsingør Att. Per Korup-Lauridsen Afd.

Læs mere

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne Beslutningsprocessen - set med beboernes øjne 1 Udgivelsesår: 2017 Udarbejdet for AlmenNet: Anita Damkjær Eriksen, projektleder, KAB, Trine Trampe, KAB, Maida Kasumovic, KAB, Lone Skriver, KAB, Anders

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 31. august Mødetidspunkt: 19:00. Kommunalbestyrelsens mødesal. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 31. august Mødetidspunkt: 19:00. Kommunalbestyrelsens mødesal. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 196. Solbjerg Have renoveringsprojekt med støtte

Læs mere

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²).

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²). Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening u.k (v/dab), afdeling 89, Assentoft 6 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 12. september, kl. 18.00. Afbud: Tina Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere