Konkret aktivitet Tid Ansvar Kommunikation Status. Beskriv hvornår I går i gang med at gennemføre aktiviteten og hvornår aktiviteten er afsluttet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Konkret aktivitet Tid Ansvar Kommunikation Status. Beskriv hvornår I går i gang med at gennemføre aktiviteten og hvornår aktiviteten er afsluttet"

Transkript

1 Handleplan baseret på undersøgelser i VIA Pædagoguddannelsen fælles for alle udbudssteder A. Aftagerundersøgelsen B. Studiemiljøundersøgelsen C. Praktikstedsundersøgelsen D. Dimittendundersøgelsen Senest opdateret den: 11/ Tematiseret handleplan med fælles udvalgte nedslag med mulighed for lokale indsatser eller 1-2 andre væsentlige emner Tema: 1: Det tværprofessionelle samarbejde skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen OMRÅDE 1: AT FREMME DET TVÆRPROFESSIONELLE STUDIEMILJØ A. Aftagerundersøgelsen: "mine medarbejdere har de nødvendige kompetencer til at indgå succesfuldt i tværfagligt samarbejde" - medarbejdere uddannet efter 1. januar 2015: 60 % er enig eller meget enige. Samme tal for erfarne medarbejdere: 81% B. Studiemiljøundersøgelsen: 88. På mit campus har vi et fagligt samarbejde på tværs af uddannelser 89. På mit campus afholder vi sociale eller kulturelle arrangementer på tværs af uddannelser 96. På mit campus har vi et tværfagligt studiemiljø+a39 Pædagoguddannelsen arbejder frem mod, at de studerende i højere grad kommer til at opleve at indgå i et tværprofessionelt samarbejde med studerende fra andre uddannelser samt at de studerende udvikler deres tværprofessionelle kompetencer. Indikator herpå vil blive mål igennem igangsatte inititativer i forhold til at fremme tværprofessionelt samarbejde. Uddannelseschefen analyserer i samarbejde med de andre hovedområder konkrete barrierer for tværprofessionelt samarbejde gennem møder med uddannelsesledere på campus (forår 2017). Herefter udvikling at konkrete initiativer på alle campus. Gennemføres i foråret 2017 Uddannelsesledere er ansvarlige for at igangsætte konkrete erer Uddannelsesledern e informerer og inddrager udbudsstederne. Uddannelsescheferne har afholdt møder på campus i foråret Og der er etableret tværprofessionelle samarbejder med flere uddannelser end hidtil på nogle udbudsteder.

2 2: Information og tilrettelæggelse af uddannelsen skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres Senest opdateret den: 11/ NIVEAU: Pædagoguddannelsen OMRÅDE 2. INFORMATION I FORHOLD TIL STUDIET B. Studiemiljøundersøgelsen: 16. Der er klare informationer om fordelingen af studietid 17. Jeg har adgang til relevant undervisningsmateriale, litteratur og skemaer i god tid 19. Jeg har nemt ved at finde relevant information om uddannelsen på studienettet 24. I mit studie har der indtil nu, været en god sammenhæng imellem uddannelsens forskellige studieer Vi vil gerne opnå, at de studerende oplever at føle sig bedre informeret samt inddraget med henblik på at opnå bedre score i kommende studiemiljøundersøgelse. Der s vidensdeling i lederteamet i forhold til, hvordan man lokalt arbejder med indsatser i forhold til at forbedre informationsniveauet og det overvejes, om der kan være fælles initiativer, som kan være fremmende for informationsniveauet på det enkelte udbudssted. Det igangsættes i august/september 2017 og afsluttes med opsamling i lederteamet maj/juni Den ansvarlige for arbejdsfællesskabe t om kvalitet sikrer, at punktet kommer på lederteammøder. Uddannelsesledern e informerer lokalt om initiativer og indsatser, der besluttes i lederteamet. Arbejdsfællesskabe t for kvalitet følger op på indsatsområdet. Processen er fortsat i gang. Implementeringen af ItsLearning er med til at fremme drøftelserne om, hvordan vi informerer og kommunikerer med de studerende. Og processen fortsætter gennem hele I 2017 er er der udarbejdet en fælles studieplansskabelon, som alle udbudssteder anvender til information til studerende.

3 OMRÅDE 3. INFORMATION I FORHOLD TIL LÆRINGSUDBYTTE B. Studiemiljøundersøgelsen: 20. Der lyttes til de studerendes evaluering af undervisningen og forslag til ændringer 22. Der er klare informationer om, hvad der forventes af mig som studerende 23. Læringsmålene for de enkelte undervisningsforløb er klart kommunikerede Vi vil gerne opnå, at de studerende oplever at føle sig bedre informeret om forventninger og læringsudbytte i de enkelte moduler med henblik på at opnå bedre score i kommende studiemiljøundersøgelse. Der s vidensdeling i lederteamet i forhold til, hvordan man lokalt arbejder med indsatser i forhold til at forbedre informationsniveauet og det overvejes, om der kan være fælles initiativer, som kan være fremmende for informationsniveauet på det enkelte udbudssted. Det igangsættes i august/september 2017 og afsluttes med opsamling i lederteamet maj/juni Den ansvarlige for arbejdsfællesskabe t om kvalitet sikrer, at punktet kommer på lederteammøder. Uddannelsesledern e informerer lokalt om initiativer og indsatser, der besluttes i lederteamet. Arbejdsfællesskabe t for kvalitet følger op på indsatsområdet. Processen er Senest fortsat opdateret i gang. den: 11/ Implementeringen af ItsLearning er med til at fremme drøftelserne om, hvordan vi informerer og kommunikerer med de studerende. Og processen fortsætter gennem hele I 2017 er er der udarbejdet en fælles studieplansskabelon, som alle udbudssteder anvender til information til studerende.

4 Tema: 3: Studieengagement og feedback skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres en og hvornår en Senest opdateret den: 11/ NIVEAU: Pædagoguddannelsen OMRÅDE 4: DE Vi vil gerne opnå, at de STUDERENDES EGEN studerende optimerer deres INDSATS egen indsats i forhold til B. studiet. Både i forhold til egen Studiemiljøundersøgelsen: indsats og engagement i alle 10. Selvstudium er udbytterigt studieer og i forhold til for mig den tid, de studerende bruger 31. Jeg er altid forberedt til om ugen på studieer den undervisning som underviseren har planlagt 33. Jeg er altid forberedt til projekt- og gruppearbejder, studiedage og studiebesøg C: Praktikstedsundersøgelsen Der s vidensdeling i lederteamet i forhold til, hvordan man lokalt arbejder med indsatser i forhold til at forbedre de studerendes egen indsats og det overvejes, om der kan være fælles initiativer, som kan være fremme de studerendes engagement på det enkelte udbudssted. En gruppe på tværs af udbudsstederne fx. studievejlederteamet afsætter et af deres møder til at drøfte konkrete initiativer til at fremme de studerendes egen indsats - og drøfter hvad studievejledernes rolle kan være i forhold til dette. Det igangsættes i efteråret 2017 og afsluttes med opsamling i lederteamet foråret Den ansvarlige for arbejdsfællesskabe t om kvalitet sikrer vidensdeling i forhold til igangsatte initiativer. Uddannelsesledern e informerer lokalt om initiativer og indsatser, der besluttes i lederteamet. Arbejdsfællesskabe Den ansvarlige for t for kvalitet følger arbejdsfællesskabe op på t for valg og indsatsområdet. studievejledning følger op. Den ansvarlige for arbejdsfællesskabe t for praktik følger op på initiativer, der er igansat i forhold til praktikområdet på udbudsstederne. Processen er fortsat i gang og pt. drøftet i arbejdsfællesskaberne.

5 OMRÅDE 5: DET SOCIALE MILJØ B. Studiemiljøundersøgelsen: 44. Jeg føler mig som en del af et fællesskab på uddannelsen 45. På min uddannelse hjælper vi studerende hinanden 46. Jeg føler mig godt tilpas på mit hold/i min klasse 47. Der er en god stemning på min uddannelse OMRÅDE 6: FEEDBACK B. Studiemiljøundersøgelsen: 123. Min undervisere er gode til at give brugbar feedback OMRÅDE 7: ARBEJDSPORTFOLIO C. Praktikstedsundersøgelsen (sp. 4) 3.1. Arbejdsportfolio vurderes at være er redskab i de studerendes læringser i en score på i høj grad Vi vil gerne opnå, at det sociale miljø på studiet bliver styrket. Vi vil gerne opnå, at de studerende oplever at få bedre feedback med henblik på at opnå bedre score i kommende studiemiljøundersøgelse. I næste evaluering som minimum bevare det høje niveau og med et ambitiøst mål om score på i meget høj grad Udbudsstederne r konkrete initiativer. Det igangsættes i efteråret 2017 og afsluttes med opsamling i lederteamet foråret Der afvikles uddannelsesdag for hele pædagoguddannelsen i VIA i september 2017, hvor temaet er feedback. Det skal føre til lokale er, som fremmer feedback til de studerende. Der s desuden et talentforløb i efteråret Feedback-LAB. Her udvikles nye værktøjer til feedback i pædagoguddannelsen. Praktikkoordinator og praktikundervisere arbejder med udvikling af de studerendes kompetencer i forhold til at anvende arbejdsportfolio som et arbejdsredskab Praktikkoordinator involverer praktikvejledere i forhold til denne indsats med at øge de studerendes kompetencer via eksisterende samarbejdsforaer og opfordrer praktikvejledere i højere til at være opmærksom på at anvende arbejdsportfolio. Løbende initiativer frem til næste studiemiljøundersø gelse Det igangsættes i efteråret 2017 og afsluttes med som udgangspunkt i efteråret 2018 Uddannelsesledere n Uddannelsesledere n/underviserne Praktikkoordinatore r har ansvaret og involverer praktikundervisere og uddannelsesledere Kommunikation i Lokalt relevante mødefora på udbudsstedsniveau (studieråd, DSR mv.) Kommunikation til de studerende (DSR) på udbudsstederne Praktikkoordinator er ansvarlig for at kommunikere initiativer til uddannelsesledere og praktikundervisere Senest opdateret den: 11/ Pga. ny uddannelsesleder blev dagen først afholdt i foråret 2018 og særligt en arbejdsgruppe havde hovedtemaet feedback som deres drøftelsesområde. Vidensdeling blandt praktikundervisernes erfaringer med de studerendes anvendelse af arbejdsportfolie i praktikken. De uddannelsessteder, der har skabeloner, har revideret deres udformning på baggrund af de studerendes og praktikvejledernes evalueringer. UCpraktikportalen kan anvendes til deling af arbejdsportfolie og dette styrker brugen heraf. Ved alle statusmøder skal arbejdsportfolie inddrages. Praktikvejlederne og praktikunderviserne har øget opmærksomhed på de studerendes arbejdsportfolie. Dette tematiseres ved møder med professionen.

6 OMRÅDE 8: STUDIEDAGE C. Praktikstedsundersøgelsen (sp. 5) 3.2. Studiedagene Højeste score er på i mindre grad menes studiedagene at styrke de studerendes læring I næste evaluering er målet, at studiedagene skal opleves som I høj grad værende en styrkelse af de studerendes arbejde med lærings- og kompetencemål. Øget fokus for at fremme kvaliteten af studiedagene i samarbejde med praktikinstitutionerne og studerende jf. Bekendtgørelsens 8, stk. 5, formål med studiedagene I Arbejdsfællesskabet for praktik drøftes gode eksempler på, hvordan man fremmer kvaliteten. Det igangsættes i efteråret 2017 og afsluttes med som udgangspunkt i efteråret 2018 Praktikkoordinatore r har ansvaret og involverer praktikundervisere og uddannelsesledere Kommunikation omkring den ændrede planlægning og lse til praktikvejlederne Studieråd Alle pædagoguddannelsens Senest opdateret den: 11/ udbudssteder har haft øget opmærksomhed på studiedage: kontinuitet i fht. moduler og undervisere, faglig indhold, ændret didaktisk tilrettelæggelse og deltagelsespligt. UCpraktikportal anvendes til information til praktikvejleder om indhold, litteratur og oplæg. OMRÅDE 9: STATUSMØDER OG PRAKTIKPRØVER C. Praktikstedsundersøgelsen (sp. 6 og 7) 3.3 Statusmøder og praktikprøverne vurderes med højeste score på i høj grad at være medvirkende til de studerendes læring Flere vejledere peger på, at de oplever for stor forskel fra underviser til underviser i feedback til de studerende også ift niveau og inddragelse af vejlederen i det Som minimum at fastholde niveauet med højest score I høj grad. Praktikundervisere i samarbejde med uddannelsesledere skal sikre lokale drøftelser af statusmøder og praktikprøver med fokus på at videreudvikle samarbejdet mellem praktikvejledere og praktikundervisere. Drøftes i Arbejdsfællesskabet for praktik Vigtigt at feedback til den studerende er tydeligt begrundede i målene for prøven og afstemt mellem praktikunderviser og praktikvejleder. Det igangsættes i efteråret 2017 og afsluttes med som udgangspunkt i efteråret 2018 Praktikkoordinatore r har ansvaret og involverer praktikundervisere og uddannelsesledere Praktikkoordinator orienterer og drøfter konkrete er med praktiksteder, praktikundervisere, uddannelsesledere og i eksisterende mødefora. Involverer praktikvejlederne i en drøftelse med praktikunderviserne. Lokalt har der været afholdt møder for praktikvejledere med oplæg og drøftelser om praktikvejledernes rolle ved prøver. Ved statusmøder støtter de fysiske møder den studerendes læring og især ved vanskeligheder i praktikken.

7 Tema: 4. Deltagelse i forsknings- og udviklingser skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres en og hvornår en Senest opdateret den: 11/ NIVEAU: Pædagoguddannelsen OMRÅDE 10: OPTIMERING En større andel af AF UNDERVISERNES underviserne ved DELTAGELSE I FoU- pædagoguddannelsen skal PROJEKTER være involveret i FOU. A. Aftagerundersøgelsen: "VIA er en attraktiv samarbejdspartner i forhold til udviklingsprojekter": 51% er enige eller meget enige. A: "Mine medarbejdere har kompetence til at holde sig fagligt opdateret" Medarbejdere uddannet efter 1. januar 2015: 88% Drøftes ved MUS-samtalen og uddannelseslederne drøfter deres indflydelsesmuligheder i forbindelse med rekruttering af medarbejdere til FoU-projekter. Der s et kompetenceudviklingsforløb i hovedområdet. Det igangsættes i efteråret 2017 og afsluttes med som udgangspunkt i efteråret 2018 Uddannelsesledere /FoU-koordinatorer Kommunikation til I gang og husk det lokalt MUS undervisere i FoUprojekter og uddannelsesudvalg et OMRÅDE 11: OPTIMERING AF DE STUDERENDES DELTAGELSE I FoU- PROJEKTER B. Studiemiljøundersøgelsen: 30. Det er mit indtryk at studerende har mulighed for at deltage i relevante projekter i samarbejde med praksis/professionen eller forskningsmiljøer Flere studerende deltager i Arbejdsfællesskabet for FoU igangsætter FoU-projekter. konkrete initiativer, som fremmer de studerendes FoU-koordinator måler det ved deltagelse. at være opmærksom på udviklingen på studerendes deltagelse i FoU-projekter På møder i efteråret Uddannelsesledere /FoU-koordinatorer Kommunikation til undervisere i FoUprojekter samt studerende Projeket er igangsat og der arbejdes videre med det i 2018.

8 Tema: 5: Samarbejde med praksis skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres en og hvornår en Senest opdateret den: 11/ NIVEAU: Pædagoguddannelsen OMRÅDE 12: SAMARBEJDE MELLEM PRAKTIKSTED OG PÆDAGOGUDD. C. Praktikstedsundersøgelsen (sp. 8 a, b og c) De fleste praktikinstitutioner vurderer at kvaliteten i samarbejdet fungerer I nogen grad Målet er, at praktikinstitutionerne ved næste evaluering af kvaliteten af samarbejdet som minimum har højeste score i I høj grad Samarbejdet mellem praktikinstitutioner og pædagoguddannelsen drøftes i følgende udvalg: DSR, studieråd og uddannelsesudvalg Fokus på øget dialog mellem praktiksteder og uddannelsen evt. med lokale initiativer, bedre kontakt mellem praktikkoordinator og praktikvejleder/ledere Det igangsættes i efteråret 2017 og afsluttes med som udgangspunkt i efteråret 2018 Overordnet ansvar Uddannelsesledere Praktikkoordinatort eam Alle undervisere og adm.med., der samarbejder med praksis Praktikkoordinatore r og uddannelsesledere står for kommunikationen mellem praktikinstitutioner og uddannelsessteder samt kommunikation med relevante medarbejdere internt Der foregår fortsat løbende drøftelser i studieråd, kontaktgrupper, DSR, lokale netværksmøder og uddannelsesudvalg. Lokalt er der tæt dialog mellem pratikkoordinator og de lokale ledere og forvaltning. Kommuner og faglige organisationer indgår i samarbejder med praktikkoordinator og undervisere. OMRÅDE 13: INFORMATION Målet er, at TIL STUDERENDE VEDR. praktikinstitutionerne ved PRAKTIKFORHOLD næste evaluering af kvaliteten C. af samarbejdet som minimum Praktikstedsundersøgelsen har højeste score i I høj grad (sp. 1 og sp. 9) De fleste praktikinstitutioner vurderer at kvaliteten i samarbejdet fungerer I nogen grad I praktikforberedelsen skal underviserne i samarbejde med studerende i højere grad være med til at sikre, at de studernede er velforberedte til praktikforløbet herunder fokus det at fungere på et arbejdsmarked (det at være i lønnet i praktik) Det igangsættes i efteråret 2017 og afsluttes med som udgangspunkt i efteråret 2018 Uddannelsesledere Praktikkoordinatort eam Praktikundervisere, der forbereder de studerende til praktik De studerendes ansvar i forhold til at være velforberedt Praktikkoordinatore r informerer studerende, undervisere og uddannelsesledere om konkrete initativer og indhold De studerende modtager information om forholdene på arbejdsmarkedet. Det afvikles i et samarbejde mellem uddannelsen, PLS, kommuner og de faglige organisationer Tema 6 De studerendes læringsudbytte skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status

9 Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres Senest opdateret den: 11/ D Dimittendundersøgelsen: De studerende føler sig ikke fagligt klædt på til at fortsætte på kandidatstudier (DPU). De oplever det som en stor udfordring at fortsætte på universitetet og at det teoretiske niveau gennem uddannelsen ikke har været højt nok. Mål er at de studerende gennem uddannelsen i højre grad oplever at de føler sig klædt på at fortsætte på videregående uddannelse. Gennem arbejde med at højne vidensgrundlaget i uddannelsen, hvor der skal mere forskning ind i uddannelsen fra første dag, fortenver vi det vil have en effekt på de studerendes læringsudbytte. FoU Arbejdesfællesskabet i pædagoguddannelsen arbejder med konkrete tiltag som kan implemeteres i på udbudsstederne Arbejdet igangsættes i foråret indsatsen forventes afsluttet i efteråret 2019, hvor alle initiativer skal være implemeteret på udbudsstederne SUTE samt FOU arbejdsfællesskabe t Kommunikation Igangsat i foråret 2018 med modulteams om konkrete initiativer - samt løbende dialog med de studerende D: Dimittendundersøgelsen: 49% af de studerende mener, at de slet ikke eller i mindre grad har tilegnet sig relevante digitale kompetencer gennem uddannelsen Målet er at fremme de studerendes digitale kompetencer gennem uddannelsen, således at flere oplever, at de tilegner sig relevante digitale kompetencer gennem uddannelsen Arbejdsfællesskabet for IT og digitalisering, laver en plan for, hvordan pædagoguddannelsen kan fremme udbudsstedernes indsatser medhenblik på at løfte de studerendes kompetencer. Dette knyttes an til IT-kompentenceløsftet af underviserne i pædagoguddannelsen Gennemføres i 2018 og 2019 Arbejdsfællesskabe t for IT og digitalisering - uddannelsesleder Jens Norup Simonsen Kommunikeres til undervisere og studerende på de forskellige udbudssteder Igangsat i foråret 2018

10 Handleplan baseret på undersøgelser i 2017 og nedenstående er lokale tiltag i Aarhus A. Aftagerundersøgelsen B. Studiemiljøundersøgelsen C. Praktikstedsundersøgelsen D. Dimittendundersøgelsen Senest opdateret den: 19/ Tematiseret handleplan med fælles udvalgte nedslag med mulighed for lokale indsatser eller 1-2 andre væsentlige emner Tema: 1: Det tværprofessionelle samarbejde skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres går i gang med at en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Aarhus OMRÅDE 1: AT FREMME DET TVÆRPROFESSIONELLE STUDIEMILJØ På Campus C er udviklet ny DTE-model. Aktiviteten løber fra Uddannelsesledern forår til sommer 2018 e på campus C startende med i 2017: bemanding af projekter/ udvikling af nye samarbejder, etablering af valgkatalog, studerende vælger og i foråret 2018 afvikling og evaluering af den nye model. De studerende informeres og uddannelserene drøfter løbende udviklingen i Uddannelseslederf orum, Campus C. De studerende informeres og uddannelserene drøfter løbende udviklingen i Uddannelseslederforum, Campus C. 2: Information og tilrettelæggelse af uddannelsen skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres går i gang med at en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Aarhus

11 OMRÅDE 2. INFORMATION I FORHOLD TIL STUDIET At lære de studerende hvor de kan finde informationerne. På de første moduler i uddannelsen bruges tid på guidning som led i præsentation af didaktikken gennem hele 1. semester. Efteråret 2017 Pædagogisk administrative ledere med ansvar for de enkelte dele af uddannelsen. Der har Senest været opdateret fokus på den: 19/ sammenlægning af modul 123 i efteråret med henblik på at etablere en rød tråd og kontinuitet med et fast underviserteam. Teamet understøtter, at man samarbejdere tætte og har kendskab. OMRÅDE 3. INFORMATION I FORHOLD TIL LÆRINGSUDBYTTE Det skal gøres tydeligt for de a) Vi sætter særligt fokus på en ensaratet studerende havd de skal lære. kommunikation til de studerende. Det vil ske gennem undersøgelse og drøftelse på koordinatormøde. Efteråret 2017 Pædagogisk administrative ledere med ansvar for de enkelte dele af uddannelsen. Se nedenfor og ovenfor. Tema: 3: Studieengagement og feedback b) Udarbejdelse af informationer om indhold og tilrettelæggelse ("Om modulet) i skabelonform er under udarbejdelse i IT-fællesskabet. Forår 2017 Arbejdsfællesskabe t IT/ Jens Norup Simonsen. Janne er tovholder skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Beskriv Beskriv hvordan, Beskriv hvem der skal involveres hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Aarhus OMRÅDE 4: DE STUDERENDES EGEN INDSATS Øget fokus stilladsering af gruppearbejde omkring mindre opgaver før og efter en undervisningsgang (kvadrant 2). Måske nedprioritering af fremlæggelser hvor alle skal nå at fremlægge. Udvikles i lederteamet. går i gang med at en og hvornår en Der er udarbejdet fælles skriftlige skabeloner til formidling af undervisningens indhold m.v. på studienet. Drøftet 14. juni på teamkkordinationsmøde og realiseret med 18V.. Status

12 OMRÅDE 5: DET SOCIALE MILJØ Fremme studiemiljøet. Styrkelse af holdrådser DSR går stærkere inde fra august - stsudiestsart. Vi prøver at styrke holdrådet ved starten af specialiseringen. Feb 2018: Senest Styrkelse opdateret af den: 19/ holdrådene er fortsat i fokus. Der er lavet faste ramme og overgange til specialiseringen sikres med faste møde med holdrådene to gange årligt, samt tæt samarbejde mellem koordinatorer og undervisere. Der gives grundig information til 1. semester om Campus C. er for studerende. OMRÅDE 7: ARBEJDSPORTFOLIO OMRÅDE 8: STUDIEDAGE Flere studiegruppevejledningsmøder i kortere tid. Se referat af evaluering af praktikevaluering - her er måske noget stof. Oplæg fra KNAE GEP: Prøvehandlinger på S. Specialiseringskoordina torer binder studiedage mv. sammen. Der er udarbejdet en rapport, som er udsendt til underviserne Der er arbejdet med nye modeller for studiedagene med vægt på at skabe sammenhænge mellem modulerne og praktikforløb.

13 Handleplan baseret på undersøgelser i nedenstående er lokale tiltag i Holstebro A. Aftagerundersøgelsen B. Studiemiljøundersøgelsen C. Praktikstedsundersøgelsen D. Dimittendundersøgelsen Senest opdateret den: 15/ Tematiseret handleplan med fælles udvalgte nedslag med mulighed for lokale indsatser eller 1-2 andre væsentlige emner Tema: 1: Det tværprofessionelle samarbejde Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status skal I opnå? Beskriv hvad I gerne vil opnå og hvordan I registrerer, at I har opnået målet Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Holstebro OMRÅDE 1: AT FREMME DET TVÆRPROFESSIONELLE STUDIEMILJØ Campus Holstebro Styrket samarbejde mellem studerende på tværs af uddannelser Campusledelsen inddrager Campus DSR i et samarbejde om TPE E17 Campusledelsen Undervisere og studerende på personalemøde og dialogmøde Campus Holstebro har i stigende grad arrangementer på tværs af uddannelser eksempelvis Lovende Praksis og Resultatdokumentation v/ Socialstyrelsen marts 2018, Præstationssamfundet v Anders Petersen, Motivation v/ Chris McDonald, ligesom de enkelte uddannelser inviterer øvrige studerende med til relevante oplæg med eksterne gæsteforelæsere. TPE er fortsat et centralt omdrejningspunkt, hvor alle studerende på alle uddannelser samarbejder med fælles projekt med styregruppe og involvering af omverden, hvor eksempelvis Holstebro Kommune Teknik og Miljø har været en samarbejdspartner. Andre faste arrangementer med fokus på at fremme det tværprofessionelle studiemiljø er Turen Rundt i Professionslokalerne for alle nye studerende, Professionernes Dag, International dag, Aktivitetsdag Frivillighedsdag osv. Studiekoordinatorerne på Campus Holstebro har eget mødeforum, hvor der arbejdes målrettet med at skabe større kendskab til uddannelserne på tværs, identificerede og ideudvikle muligheder for tværfagligt samarbejde og tiltag, som kan fremme lærings- og studiemiljøet på Campus.

14 Styrket samarbejde mellem sundhedsuddannelser, socialrådgivere og pædagoger Professionernes dag for Sommeroptag E17 Studiekoordinatorgr uppen på Campus Undervisere og studerende på personalemøde og dialogmøde Implementeret og kontinuertligt fokuspunkt. Senest opdateret Bla. iværksat den: 15/ prøvehandlinger ift. fællesundervisning og peer to peer vedr. social underretning mellem studerende på modul 4 og socialrådgiveruddannelsen. Planlægges lignende samarbejde ift arbejdsstillinger og forflytninger i forberedelsen til 1. praktik sammen med sygeplejeuddannelsen. Samarbejde i 4. kvadrant med bygningskonstruktøruddannelsen, hvor pædagogstuderende er tilknyttede som konsulenter på diverse projekter. Derudover også samarbejde med Læreruddannelsen i Nr. Nissum og SkoleFritidsspecialiseringen ift. matematik/science Bedre forståelse for de faglige forskelle 2: Information og tilrettelæggelse af uddannelsen NIVEAU: Pædagoguddannelsen Holstebro OMRÅDE 2. INFORMATION I FORHOLD TIL STUDIET Flyt turen rundt i E17 professionernes lokalerne til (Sommeroptaget 2. semester. Det ligger for kommer først på tidligt nu. Evt. i tilknytning til turen rundt i foråret modul , hvis der kan opnås enighed om det i studiekoordinatorgr uppen) Undersøg om studiesdagen skal flyttes E17 Anja Schjøtz asct@via.dk Lene Dahlgaard og Louise Sander Undervisere på modul 4 ifm. OPsamtale Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status skal I opnå? Beskriv hvad I gerne vil opnå og hvordan I registrerer, at I har opnået målet Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres Det har ikke været muligt at komme igennem med ændrigen på Campusplan Aktivitetsdagen er flyttet til 4. fredag i efterårssemesteret.

15 nr. 16 Der er klare informationer om fordeling af studietid 24. I mit studie har der indtil nu været god sammenhæng mellem uddannelsens forskellige studieer Give de studerende en sammenhæng mellem modulerne henover uddannelsen Indledningsvist i et modul ligger der en PGS, hvor de studerende kobler viden fra ældre moduler ind i et nyt modul E17 Teamkoordinatorer/ LD Teamkoordinatorm øde Campus Holstebro har i stigende grad Senest arrangementer opdateret den: på 15/ tværs af uddannelser eksempelvis Lovende Praksis og Resultatdokumentation v/ Socialstyrelsen martsikke implementeret fuldt ud, da det ikke har vist sig at være et generelt ønske eller meningsgivende på alle moduler qua specifikke modulers opbygning. Men det inkluderes i de moduler, hvor det giver mening, eksempelvis moduler, som afsluttes med prøver, som trækker på viden fra moduler, som ligger langt tilbage i studieforløbet.. Give de studerende en sammenhæng mellem modulerne henover uddannelsen Underviserne præsenterer studiesmodellen for modulet ved modulets begyndelse E17 Teamkoordinatorer/ LD Teamkoordinatorm øde Udarbejdelse og gennemgang af Studieplan og Studiesplan er implementeret som faste elementer i introduktion til hvert modul. I 2016/2017 er Studiesplaner indført som erstatning for skemabrikker ift. at synliggøre den røde tråd for de studerende både under et modul og ved senere opsamling eksempelvis ifm. prøver og bachelor. I perioden 2016 til 2017 er der implementeret en teamorganisering med 6 faste underviserteams fordelt på 1. og 2. del af grundfagligheden, de tre specialiseringer og valgmoduler, for at give kontinuitet, styrke faglighed og udvikle læringsforløbenes røde tråd, så dem står klarere for både studerende og undervisere. Alle teams har arbejdet med den røde tråd gennem hvert modul, henover moduler og praktikker samt over hele uddannelsen. Det er bla. sket ved fælles internat sep og temadage for hvert team dec17/jan18. Temadag for hvert team er evalueret som givtigt ift. kvalitetsudvikling, og de udviklede planer er faste elementer på dagsorden på teamkoordinatormøder og teammøder.

16 nr. 20 Der lyttes til de studerendes evaluering af undervisningen og forslag til ændringer Vi lytter mere til de studerendes evaluering og at de studerende oplever, at det kan betale sig at evaluere DSR-møde og dialogmøde F17 Teamkoordinatorer/ LD Teamkoordinatorm øde Alle moduler evalueres med de studerende Senest opdateret og udvalgte den: 15/ moduler suppleres med survey. Ifm. ny teamorganisering aftalt procedure med mundtlig evaluering af alle moduler, som efterfølgende drøftes i de enkelte teams ift. at drøfte, udvikle og forankre ændringer i underviserteamet for herigennem at sikre den røde tråd gennem og over modulerne. På baggrund af det, udarbejdes skriftlige evalueringsnotater med tiltag, som både er et arbejdsredskab for underviserne og er tilgængelige for alle studerende. Laver der ændringer på baggrund af tidligere evalueringer, italesættes dette over for de nye hold. Tilbagevendende opmærksomhedspunkter ved evalueringerne drøftes med DSR og italesættes ved Dialogmøder med de studerende, hvor eksempelvis evaluering og udvikling af Studiedagene har været et centralt emne i 2016/2017. I 2017 er DSR blevet styrket med flere medlemmer fra flere årgange, hvilket har styrket samarbejde og dialog også ift evalueringerne. Fra 2018 skemalægges underviser med hold til den skriftlige survey evaluering, ift. at italesætte vigtigheden af evalueringerne, højne svarprocenten og dermed opnå mere valid data. bedre gruppedannelsesprocesser Revideret gruppedannelsesproces F17 LD/AEJA Teamkoordinatorm øde På baggrund af drøftelse og ideer fra de studerende og undervisere, er der udarbejdet og implementeret procedure for gruppedannelsesproces, hvor det på forhånd er bestemt, hvilken form der benyttes på de enkelte moduler. Gruppedannelser er fortsat svært for de studerende, hvor udfordringerne ofte er relateret til manglende fremmøde/deltagelse af enkelte gruppemedlemmer ligesom integrering af studerende med anden etnisk baggrund er et tilbagevendende opmærksomhedspunkt. Både studerende og undervisere støttes af studievejleder i den fortløbende proces.

17 nr. 27 Kravene til prøver og eksamen er klart kommunikerede Øge studerendes forståelse for eksamen Møde mellem eksamenskoordinator, studievejleder og uddannelsesleder E17 + F18 LD/AEJA Teamkoordinatorm øde Uddannelsens eget materiale ift vejledning Senest opdateret til prøver den: er 15/ blevet revideret og forenklet. Der arbejdes i de enkelte teams med hvornår og hvordan, der orienteres om prøver, så de studerende modtager den relevante og rette mængde information på rette tidspunkt i forløbet. Herunder også afstemme, hvad underviserne informerer og integrerer i modulerne og studieprodukter for at styrke de studerende til prøverne. Ligeledes afstemme, hvad eksamenskoordinator informerer om, for at undgå oplevelsen af gentagelser. De studerende tilbydes åben vejledning forud for specifikke prøver, og på baggrund af de studerendes tilbagemeldinger og undervisernes oplevelse af vejledningsbehov ift de enkelte prøveformer, arbejdes med løbende kvalificering af vejledning og vejledningsformer. Tema: 3: Studieengagement og feedback skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Beskriv hvad I gerne vil Beskriv Beskriv hvordan, opnå og hvordan I hvor og til hvem, registrerer, at I har opnået Beskriv hvem der skal der skal informeres målet involveres en og hvornår en Status NIVEAU: Pædagoguddannelsen Holstebro OMRÅDE 4: DE STUDERENDES EGEN INDSATS nr. 31 Jeg er altid forberedt til Øget forberedelse til den undervisning, som undervisningen underviseren har planlagt Fokusgruppeinterview med studerende hvor der spørges til både fremmøde og forberedelse E17, F18 LD, AEJA Undervisergruppen, DSR Drøftes og evalueres løbende med DSR, sidst på møde 28/2-2018, ligesom det har været drøftet på Dialogmøde. Det vil være en central del i de handlingstiltag, der kommer, som følge af EVA rapporten, hvilket er tema på personalemøde 14/3. Emnet har stort fokus i undervisergruppen, hvor der i 2016/2017 er har være forsøg med forskellige tiltag med fokus på at intensivere studieerne. Flere studerende og undervisere problematiserer manglende fremmødepligt på uddannelsen. OMRÅDE 5: DET SOCIALE MILJØ nr. 44 Jeg føler mig som del af Flere studerende skal føle Se 20. reviderede et fællesskab på uddannelsen sig som del af et fællesskab gruppedannelsesprocesser på uddannelsen F17 LD, AEJA Teamkoordinatorer og dialogmøde Se nr. 20 og 44.

18 Flere studerende skal føle Undersøge hvordan vi sig som del af et fællesskab tidligt på uddannelsen kan på uddannelsen arbejde forebyggende med konflikthåndtering, E17, F18 LD, DSR Teamkoordinatorer og dialogmøde I 2016 og 2017 har uddannelsen valgt Senest at gøre opdateret en særlig den: 15/ indsats for at styrke fokus på det sociale og relationerne på alle nye optag med henblik på at skabe en fællesskabsfølelse. Der er udviklet et nyt introprogram, som varetages af underviserteamet på 1. semester, med fokus på at understøtte og sikre at de studerende fra start bruger tid sammen, taler sammen på tværs, lærer hinanden at kende og får mulighed for at identificere og sættes fokus på de individuelle kompetencer, som kan styrke holdet både socialt og fagligt. I forbindelse med planlægningen af studieerne, tænkes styrkelsen af fællesskabet ind og integreres i den første måneds studieer. DSR har i 2016/2017 spillet en central rolle og bidraget til disse er, som er evalueret positivt. Sammen med DSR har der været afhold fælles oplægmed foredragsholder Lars Mogensen om Konflikthåndtering og kommunikation i praksis. Der er dog både ved opstart og gennem hele studiet et opmærksomhedspunkt ift at få studerende med anden etnisk baggrund til at blive inkluderet og føle sig som en del af fællesskabet. Det er et område, som der arbejdes målrettet med i 2018 herunder gruppedannelsesprocesserne.

19 Handleplan baseret på undersøgelser i nedenstående er lokale tiltag i Horsens A. Aftagerundersøgelsen B. Studiemiljøundersøgelsen C. Praktikstedsundersøgelsen D. Dimittendundersøgelsen Senest opdateret den: 9/ Tematiseret handleplan med fælles udvalgte nedslag med mulighed for lokale indsatser eller 1-2 andre væsentlige emner Tema: 2: Information og tilrettelæggelse af uddannelsen skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Horsens OMRÅDE 2. INFORMATION I FORHOLD TIL STUDIET. B - studiemiljøundersøgelsen: Vi vil gerne opnå, at de 17. Jeg har adgang til relevant studerende oplever at de har undervisningsmateriale, bedre adgang til relevant litteratur og skemaer i god tid. undervisningsmateriale, litteratur og skemaer i god tid henblik på at opnå bedre score i kommende studiemiljøundersøgelse. DSR ved Pædagoguddannelsen i Igangsætning Horsens undersøger, om det er august muligt at organisere Evaluering juni studenterudarbejdelse af kompendier med de relevante materialer. Det kræver at underviserne overholder de aftalte deadlines (14 dage inden modulopstart). I det omfang det er hensigtsmæssigt anvendes i større grad grundbøger til de enkelte moduler/forløb. DSR, undervisere og uddannelsesleder Der informeres i lærerforsamlingen samt fællesrådet. Der er drøftet mulighed for flere grundbøger på LF. Foreløbig er der aftalt grundbog om kommunikation. Deadlines for studiesplaner er aftalt til 14 dage før modulopstart. Det er ikke muligt at lave kompendier pga manglende kopiaftaler

20 Senest opdateret den: 9/ I mit studie har der indtil nu, været en god sammenhæng imellem uddannelsens forskellige studieer Vi vil gerne opnå, at de studerende oplever at der er en god sammenhæng imellem uddannelsens forskellige studieer med henblik på at opnå bedre score i kommende studiemiljøundersøgelse. Vi har allerede sammenlagt modul 1 og 3. Det samme gøres med modulerne 4,5 og 6 samt 1. praktik. Sammenhænge i uddannelsen er et løbende tema på de halvårlige møder med modulansvarlige. I lærerforsamlingsregi gennemgås uddannelsen på ny med henblik på at identificere eventuelle manglende sammenhænge. Igangsætning august Evaluering juni Modulansvarlige, uddannelseskoordi nator og uddannelsesleder. Der informeres i lærerforsamlingen samt fællesrådet. På LF d er der arbejdet med sammenhænge på uddannelsen. Modul og 1. praktik sammenlægges som forsøg i foråret 2018 Tema: 3: Studieengagement og feedback skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres en og hvornår en NIVEAU: Pædagoguddannelsen Horsens OMRÅDE 4: DE STUDERENDES EGEN INDSATS B. Studiemiljøundersøgelsen: Vi vil gerne opnå at de 31. Jeg er altid forberedt til studerende i højere grad den undervisning som forbereder sig til den underviseren undervisning, som har planlagt underviseren har planlagt. Målet er en bedre score ved næste studiemiljøundersøgelse. I modul 1 og 3 er der en målrettet indsats i forhold til at gøre de studerende endnu mere studieparate. Generelt i uddannelsen er der løbende opmærksomhed på at etablere undervisningsformer, hvor det er nødvendigt at de studerende forbereder, hvis de skal kunne forløbet tilfredsstillende. Løbende. Modulansvarlige på modul 1 og 3 samt underviserne. Information i lærerforsamling og fællesråd samt drøftelse på møde med modulansvarlige. Drøftet på MOKO møde d Vi afprøver studieprodukter som de studerende selv skal formulere, og studieprodukter med en løs ramme, hvor de studerende skal redegøre for arbejdsproces

21 OMRÅDE 5: DET SOCIALE MILJØ B. Studiemiljøundersøgelsen: 44. Jeg føler mig som en del af et fællesskab på uddannelsen Vi vil gerne opnå, at de studerende i højere grad oplever sig som en del af fællesskabet på uddannelsen. Der skal være skærpet opmærksomhedhed på at de studerende ikke nødvendigvis kender hinanden ved overgange i uddannelsen (eksempelvis specialisering og valgfrie kompetenceområder). De enkelte teams tager initiativ til konkrete initiativer til understøttelse af de sociale miljø på holdene. Endvidere viser flere skriftlige evalueringer af moduler, at de studerende finder det vanskeligt at arbejde i grupper. Der skal derfor et større fokus på gruppedannelsesprocesser, i særlig grad på modul 1 og 3. Løbende. Modulansvarlige på modul 1 og 3 samt undervisere. Information i lærerforsamling og fællesråd samt drøftelse på møde med modulansvarlige. Senest opdateret den: 9/ Vi skærper opmærksomheden på opstart af specialiseringer og valgfag, hvor vi etablerer fælleskabende er, gerne som en del af undervisningserne

22 Tema: 6. Fysisk miljø skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres en og hvornår en Senest opdateret den: 9/ NIVEAU: Pædagoguddannelsen Horsens B. studiemiljøundersøgelsen. De studerende har bedre Faciliteter: 39. adgang til strøm. Undervisningsfaciliteterne fungerer optimalt i forhold til undervisningen (holdundervisning, forelæsning, laboratorier og øvelokaler) Der skal findes en teknisk løsning, så de studerende har bedre adgang til strøm i undervisningslokalerne. Igangsættes juni Uddannelsesleder Fællesråd og lærerforsamling. Uddannelsesleder følger op

23 Handleplan baseret på undersøgelser i nedenstående er lokale tiltag i Ikast A. Aftagerundersøgelsen B. Studiemiljøundersøgelsen C. Praktikstedsundersøgelsen D. Dimittendundersøgelsen Senest opdateret den: 13/ Tematiseret handleplan med fælles udvalgte nedslag med mulighed for lokale indsatser eller 1-2 andre væsentlige emner Tema: 1: Det tværprofessionelle samarbejde skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Ikast OMRÅDE 1: AT FREMME DET TVÆRPROFESSIONELLE STUDIEMILJØ A. Aftagerundersøgelsen og Fortsat øge samarbejdet med B. Studiemiljøundersøgelsen campus Silkeborg Undersøge mulighed for afholdelse af fælles karrieredag Fortsat arbejder med at etablere samarbejde i forhold til modul 10 samt i forhold til studentervæksthus med campus Silkeborg Efteråret 2017 Efteråret 2017 og foråret 2018 Studievejleder CABB og KRBJ Kommunikation til koordinatorteam MSR har i november '18 kontaktet studievejleder Dorte Mølgaard på læreruddannelsen for at forhøre sig om muligheden for at arrangere en fælles karrieredag. Enighed om at afvente en ledelsesbeslutning om igangsættelse. 2: Information og tilrettelæggelse af uddannelsen skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Ikast

24 OMRÅDE 2. INFORMATION I FORHOLD TIL STUDIET B. Studiemiljøundersøgelsen Opnå mere gennemsigtige informationsværktøjer I samråd med DSR prøver vi at finde frem til informationsværktøjer, som de studerende oplever som mere gennemsigtige Efteråret 2017 PHF og THBL Kommunikation til koordinatorteam, på afdelingsmøde og fællesarrangement Øget gennemsigtighed i studieplaner og generel kommunikation med de studerende Senest opdateret den: 13/ Tema: 3: Studieengagement og feedback skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres en og hvornår en NIVEAU: Pædagoguddannelsen Ikast OMRÅDE 6: FEEDBACK B. Studiemiljøundersøgelsen Vi vil gerne opnå, at de vedr. OMRÅDE 6 studerende er bedre forberedte i forhold til undervisningen. En uddannelsesdag i efteråret, hvor der inviteres studerende med henblik på at sætte fokus studieengagement og feedback i forhold til forventningsafstemning Samtaler med DSR med henblik på at sætte fokus på studieengagement Efteråret 2017 Foråret 2017 Foråret 2017 PHF, THBL og KRBJ Kommunikation på koordinatormøder samt DSRmøder De 3 er er afholdt. Derudover er øget studiemetodik og efterbearbejdning af forelæsninger og den litteratur, der knytter sig til undervisningen medvirkende faktorer, der bevirker, at de studerende forbereder sig mere. Info på fællesarrangement den 14. juni 2017 OMRÅDE 7: ARBEJDSPORTFOLIO SUTE samt FOU arbejdsfællesskabet OMRÅDE 8: STUDIEDAGE C. Praktikstedsundersøgelsen til OMRÅDE 7 og 8 Målet er opnå større kvalitet på studiedage samt i arbejdet med arbejdsportfolioen i praktikken. På uddannelsesdag drøftes studiedage samt arbejdsportfolio for praktikken med henblik på at få kvalificeret indholdet. 1. juni 2017 og efterfølgende møder i praktikteamet PEY Kommunikation på koordinatormøder samt studieråd Praktik og praktikprøver her været genstand for en temadag for alle undervisere i Ikast. Se programmet og referat for dagen link.

25 Tema: 4: Deltagelse i forsknings- og udviklingser skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres en og hvornår en Senest opdateret den: 13/ NIVEAU: Pædagoguddannelsen Ikast OMRÅDE 10: OPTIMERING AF UNDERVISERNES DELTAGELSE I FoU- PROJEKTER OMRÅDE 11: OPTIMERING AF DE STUDERENDES DELTAGELSE I FoU- PROJEKTER A. Aftagerundersøgelsen og B. Studiemiljøundersøgelsen til OMRÅDE 10 OG 11 Højere grad af involvering af studerende i FoU-projekter samt optimering af underviseres deltagelse i FoUprojekter Arbejde med lokal FoUstrategi vedr. inddragelse af studerende samt lokale samarbejdspartnere i FoUprojekter Igangsættes i efteråret 2017, afsluttes efteråret 2018 PHF Kommunikation på afdelingsmøder, koordinatormøder, studierådsmødet samt DSRmøder I forbindelse med Eramus+projektet MaCE (PHF), søges 5-10 studerende fra modul 8 (PIV16) involveret i projektet over en periode på et år. De studerendes involvering omfatter en position som medforskere på udlandsrejser til England og Norge og skriftlig afrapportering gennem videnskabelige artikler.

26 Handleplan baseret på undersøgelser i nedenstående er lokale tiltag i Randers A. Aftagerundersøgelsen B. Studiemiljøundersøgelsen C. Praktikstedsundersøgelsen D. Dimittendundersøgelsen Senest opdateret den: 28/ Tematiseret handleplan med fælles udvalgte nedslag med mulighed for lokale indsatser eller 1-2 andre væsentlige emner Tema: 1: Det tværprofessionelle samarbejde skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Randers OMRÅDE 1: AT FREMME DET TVÆRPROFESSIONELLE STUDIEMILJØ (B) Studiemiljøundersøgelsen Fremmelse af tværprofessionalitet og socialt samvær. Gennemførelse af en i campusregi med fokus på både faglige og sociale er. Et dagsarrangement den 22. september 2017 eventuelt som tilbagevendende arrangement. Ledelsesansvaret ligger hos Pia Moldt. Det praktiske arbejde er delt mellem de studerende, underviserne og administrationen. Den faglige og sociale i september 2017 blev gennemført med succes for de tre uddannelser. Der arrangeres formentligt også en faglig og social i 2018 blandt de studerende. Der er gennemført en evaluering af erne. Fremmelse af tværprofessionalitet og socialt samvær. Gennemførelse tværprofessionelt modul. Forår Ledelsesansvaret ligger hos uddannelsesledern e på campus Randers. Modulet s som planlagt.

27 Senest opdateret den: 28/ Fremmelse af tværprofessionalitet og socialt samvær. Gennemførelse af en række faglige og sociale er i studentervæksthuset VækstVærket. Efterår 2017 og fremadrettet. VækstVærkkoordin atorer samt uddannelsesleder Pia Moldt. Kommunikeres gennem Facebook, , studienet og opslag. Plan for forår 2018 er fastlagt med en række incitamenter, hvor studerende fra de tre forskellige uddannelser kan mødes om forskellige projekter med udgangspunkt i deres uddannelse. Endvidere afvikles en række sociale er på tværs af uddannelser i VækstVærket. 2: Information og tilrettelæggelse af uddannelsen OMRÅDE 2. INFORMATION I FORHOLD TIL STUDIET (B) Studiemiljøundersøgelsen Præcis og rettidig information Årshjul for udarbejdelse af planlægningsdokumenter til de studerende. Det foreslås eventuelt at fremrykke planlægningen med en måned, således at udarbejdelsen af hovedskemaet påbegyndes i september i stedet for oktober. Igangsættes september 2017 Uddannelsesleder, Hurtigere og mere præcis AC-medarbejder, information om ferie og praktikkoordinator lignende. og studiekoordinatorer. Ved studiestart var 2/3 af skemaet lagt, hvilket skyldes fremryggelsen af udarbejdelsen af hovedskemaet. Det vil fortsat være et opmærksomhedspunkt i 2018.

28 Tema: 3: Studieengagement og feedback OMRÅDE 5: DET SOCIALE MILJØ B. Vi vil gerne opnå, at det Studiemiljøundersøgelsen: sociale miljø på studiet bliver 44. Jeg føler mig som en del styrket. af et fællesskab på uddannelsen 45. På min uddannelse hjælper vi studerende hinanden 46. Jeg føler mig godt tilpas på mit hold/i min klasse 4. Deltagelse i forsknings- og udviklingser OMRÅDE 11: OPTIMERING AF DE STUDERENDES DELTAGELSE I FoU- PROJEKTER B. Studiemiljøundersøgelsen: 30. Det er mit indtryk at studerende har mulighed for at deltage i relevante projekter i samarbejde med praksis/professionen eller forskningsmiljøer Udbudsstederne r konkrete initiativer. Flere studerende deltager i Denne skal ses i tillæg til FoU-projekter. den fælles beskrevet i FoU-koordinator måler det ved den overordnede handleplan. at være opmærksom på udviklingen på studerendes deltagelse i FoU-projekter Igangsættes i løbet af foråret Fremadrettet i Uddannelsesleder og studievejleder Uddannelsesledere/ FoU-koordinatorer Kommunikation til undervisere i FoU-projekter samt studerende Senest opdateret den: 28/ Der arbejdes med udvikling af gruppedannelse med henblik på at minimere faglig eksklusion på studiet. FoU-koordinator har på personalemøde i foråret 2018 introduceret en plan for inddragelse af studerende i FoUprojekter. Efterfølgende har der været en yderligere drøftelse om muligheden for at engagere studerende i projekter.

29 Handleplan baseret på undersøgelser i nedenstående er lokale tiltag i Viborg A. Aftagerundersøgelsen B. Studiemiljøundersøgelsen C. Praktikstedsundersøgelsen D. Dimittendundersøgelsen Senest opdateret den: 27/ Tematiseret handleplan med fælles udvalgte nedslag med mulighed for lokale indsatser eller 1-2 andre væsentlige emner Tema: 1: Det tværprofessionelle samarbejde skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status Beskriv Beskriv hvem der skal involveres en og hvornår en Beskriv hvordan, hvor og til hvem, der skal informeres NIVEAU: Pædagoguddannelsen Viborg OMRÅDE 1: AT FREMME DET TVÆRPROFESSIONELLE STUDIEMILJØ Pædagoguddannelsen arbejder frem mod, at de studerende i højere grad kommer til at opleve at indgå i et tværprofessionelt samarbejde med studerende fra andre uddannelser samt at de studerende udvikler deres tværprofessionelle kompetencer. Indikator herpå vil blive mål igennem igangsatte inititativer i forhold til at fremme tværprofessionelt samarbejde. Der laves status i undervisergruppen over igangværende samarbejder med andre uddannelser og udvikles samarbejder med andre uddannelser i campus Viborg, forankret i moduler igangsat forår 2017 status sommer 2018 uddannelsesleder behandles på personalemøde, uddannelseslederforum i campus og på bilaterale møder mellem uddannelsesledere og koordinatorer Der er udarbejdet oversigter over igangværende er tilknyttet moduler. Der er ny-udviklet mellem sygpl. og pædagogstuderende ift. misbrugsområdet. Der er afviklet møde mellem undervisere fra sygpl. og pædagoguddannelsen med fokus på didaktik og samarbejdsmuligheder og planlagt møde efterår Der er fokus på studentervæksthuser som et tværprofessionelt samarbejde hvor studerende møder andre uddannelser. Der er udarbejdet oversigter over igangværende er tilknyttet moduler. Der er ny-udviklet mellem sygpl. og pædagogstuderende ift. misbrugsområdet. 2: Information og tilrettelæggelse af uddannelsen skal I opnå? Konkret Tid Ansvar Kommunikation Status

Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres

Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres Handleplan baseret på undersøgelser i 2017 - VIA Pædagoguddannelsen fælles for alle udbudssteder A. Aftagerundersøgelsen B. Studiemiljøundersøgelsen D. Dimittendundersøgelsen Senest opdateret den: 9/5-2017

Læs mere

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Med relation til Processtandard for god undervisning i VIA pædagoguddannelse.

Læs mere

Handlingsplan for studentertilfredshedsundersøgelsen og undervisningsmiljøvurdering Pædagoguddannelsen i Randers

Handlingsplan for studentertilfredshedsundersøgelsen og undervisningsmiljøvurdering Pædagoguddannelsen i Randers Find vejen frem VIA University College Dato: 30. april 2015 Journalnr.: U0124-4-04-1-14 Handlingsplan for n og undervisningsmiljøvurdering 2014 - Pædagoguddannelsen i Randers Resultaterne af Studentertilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse. Sygeplejerske - VIA, Campus Holstebro. Svarprocent: 66% (148/224)

Studiemiljøundersøgelse. Sygeplejerske - VIA, Campus Holstebro. Svarprocent: 66% (148/224) Studiemiljøundersøgelse - VIA, Campus Holstebro Svarprocent: % (148/224) Indhold Indhold Introduktion 4 Udbytte og Studieengagement 5 Hvordan skaber du større Studieengagement? 6 Specifikke spørgsmål under

Læs mere

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg VIA University College Dato: 24. april Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg Ultimo 2014 er der gennemført

Læs mere

NOTAT. Opsummering af slutevaluering. Resumé. Plan for evaluering af undervisning. VIA University College

NOTAT. Opsummering af slutevaluering. Resumé. Plan for evaluering af undervisning. VIA University College VIA University College Opsummering af slutevaluering Tilhører: Pædagoguddannelsen i Aarhus Vedr.: Årlig opsummering af resultater af skriftlig slutevaluering af undervisningen Resumé Nedenfor følger en

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse. Socialrådgiver - VIA, Campus Aarhus C. Svarprocent: 41% (334/807)

Studiemiljøundersøgelse. Socialrådgiver - VIA, Campus Aarhus C. Svarprocent: 41% (334/807) Studiemiljøundersøgelse Svarprocent: 41% (334/807) Indhold Indhold Introduktion 4 Udbytte og Studieengagement 5 Hvordan skaber du større Studieengagement? 7 Specifikke spørgsmål under hvert område 9 Tema

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College. Studiemiljøundersøgelsen 2016 Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro Handleplan Maj-juni 2017.

Gør tanke til handling VIA University College. Studiemiljøundersøgelsen 2016 Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro Handleplan Maj-juni 2017. Gør tanke til handling VIA University College Studiemiljøundersøgelsen 2016 Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro Maj-juni 2017. 1 Resultater På baggrund af Studiemiljøundersøgelsen 2016 har uddannelsen

Læs mere

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres Handleplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Handleplan vedrørende: Uddannelse: Mål hvad skal I opnå? Beskriv hvad I gerne vil opnå Indikator Beskriv hvordan

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014

Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014 Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014 Krav til evaluering af undervisning. For at sikre kvalitet i undervisningen på VIAs ordinære uddannelser og videreuddannelser

Læs mere

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus VIA University College Dato: 24. april Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus Ultimo 2014 er der gennemført

Læs mere

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering VIA University College Dato: 10. marts 2015 Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 Svarprocent Thisted 82% Svarprocent Viborg 59% Handleplan

Læs mere

Uddannelse: Pædagoguddannelsen i Ikast

Uddannelse: Pædagoguddannelsen i Ikast Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Denne handlingsplan er udarbejdet på baggrund af resultatet af tilfredshedsundersøgelsen 2014. Processen

Læs mere

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres Handleplan for opfølgning på Studiemiljøundersøgelsen 2016 og Undervisningsmiljøvurdering Ergoterapeutuddannelsen Holstebro forår 2017 Handlingsplan vedrørende: 1) Information og tilrettelæggelse af uddannelsen.

Læs mere

Studentertilfredshedsundersøgelsen 2014

Studentertilfredshedsundersøgelsen 2014 Studentertilfredshedsundersøgelsen 2014 Overordnet set tegner studentertilfredshedsundersøgelsen et positivt billede af fysioterapeutuddannelsen i forhold til studieglæde, udbytte og loyalitet, som er

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

Praktikbeskrivelse og uddannelsesplan

Praktikbeskrivelse og uddannelsesplan Praktikbeskrivelse og uddannelsesplan Ifølge uddannelsesbekendtgørelsen skal praktikstedet udarbejde en praktikbeskrivelse og uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet modtager studerende (BEK

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College. Studiemiljøundersøgelsen 2016 Psykomotorikuddannelsen

Gør tanke til handling VIA University College. Studiemiljøundersøgelsen 2016 Psykomotorikuddannelsen Gør tanke til handling VIA University College Studiemiljøundersøgelsen 2016 Psykomotorikuddannelsen 1 Bring ideas to life VIA University College Proces - Undersøgelsen blev gennemført i november-december

Læs mere

Handleplan på baggrund af Studentertilfredshedsundersøgelse (STU) 2012 Fysioterapeutuddannelsen

Handleplan på baggrund af Studentertilfredshedsundersøgelse (STU) 2012 Fysioterapeutuddannelsen Handleplan på baggrund af Studentertilfredshedsundersøgelse (STU) 2012 Fysioterapeutuddannelsen Studentertilfredshedsundersøgelsen 2012 tegner som tidligere et meget positivt billede af hhv. studieglæde,

Læs mere

I gennemgangen af tilfredshedsmålingen er der taget udgangspunkt i de 6 områder, der er udarbejdet indsatskort for i rapporten:

I gennemgangen af tilfredshedsmålingen er der taget udgangspunkt i de 6 områder, der er udarbejdet indsatskort for i rapporten: Opfølgning på den kombinerede studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2013 er sket i Studiesamarbejdsudvalget (SSU) ved Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus (FIA). Her er handlingsplanen

Læs mere

Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering 2015, Socialrådgiveruddannelsen Aarhus

Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering 2015, Socialrådgiveruddannelsen Aarhus Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering 2015, Socialrådgiveruddannelsen Aarhus Ultimo 2014 er der gennemført en studentertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed Februar Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Olsen

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed Februar Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Olsen Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for Sundhed Februar 2019 Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 213 - Svarprocent: 67% (64/96) Studieglæde 75 75 75 71 71 69 69 [+2] 68 69 65 66 [+2] 66 [-2] 65 [+2] 62 [-2] 2 Studieglæde 1. Hvor tilfreds er du alt i alt med din uddannelse?

Læs mere

Praktikevaluering, efterår 2018

Praktikevaluering, efterår 2018 Praktikevaluering, efterår 2018 Evalueringen er udsendt til 160 praktikvejledere. Heraf har 104 evalueret, hvilket giver en besvarelsesprocent på 65. Er din praktikorganisation: Hvilken uddannelsesbaggrund

Læs mere

Praktikevaluering, efteråret 2017

Praktikevaluering, efteråret 2017 Praktikevaluering, efteråret 2017 Er din praktikorganisation: Hvilken uddannelsesbaggrund har du? Har du tidligere været praktikvejleder? Har du haft en medvejleder i praktikforløbet? Har du praktikvejlederuddannelsen?

Læs mere

Praktikevaluering, praktikvejledere, forår 2017

Praktikevaluering, praktikvejledere, forår 2017 Praktikevaluering, praktikvejledere, forår 2017 Samlet status Er din praktikorganisation: Hvilken uddannelsesbaggrund har du? Har du tidligere været praktikvejleder? 1 Har du haft en medvejleder i praktikforløbet?

Læs mere

Praktikevaluering, forår 2018

Praktikevaluering, forår 2018 Praktikevaluering, forår 2018 Er din praktikorganisation: Hvilken uddannelsesbaggrund har du? Har du tidligere været praktikvejleder? Har du haft en medvejleder i praktikforløbet? Har du praktikvejlederuddannelsen?

Læs mere

Notat om studiedage på Pædagoguddannelsen Århus

Notat om studiedage på Pædagoguddannelsen Århus Notat om e på Pædagoguddannelsen Århus VIA University College Gældende fra maj 2015 STUDIEDAGE enes formål er at understøtte den studerendes tilegnelse af praktikkens kompetencemål. Professionshøjskolen

Læs mere

2016 Administrationsbacheloruddannelsen

2016 Administrationsbacheloruddannelsen Gør tanke til handling VIA University College Studiemiljøundersøgelsen 2016 Administrationsbacheloruddannelsen 1 Resultater På baggrund af Studiemiljøundersøgelsen 2016 har uddannelsen udvalgt følgende

Læs mere

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1)

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Formålet med dette notat er at sætte retning og rammer for arbejdet på national og lokal plan med

Læs mere

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K)

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Dato: 14september Tid: 12:00-15:00 Sted: Diakonhøjskolen, Aarhus Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Formand

Læs mere

Skriftlig evalueringspraksis

Skriftlig evalueringspraksis Skriftlig evalueringspraksis 2016-2019 Evalueringspraksis for beskriver, hvordan uddannelsens moduler evalueres. Evalueringspraksis beskriver desuden, hvordan evalueringsresultaterne analyseres, og hvordan

Læs mere

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres. afsluttet

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres. afsluttet Handleplan for opfølgning på Studiemiljøundersøgelsen 2016 og Undervisningsmiljøvurdering Handlingsplan vedrørende: Studiemiljøundersøgelsen 2016 Mål hvad skal I opnå? Indikator Beskriv hvad I gerne vil

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed September Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed September Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for Sundhed September 2018 Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Læs mere

VIA Bioanalytikeruddannelsen

VIA Bioanalytikeruddannelsen hvad I Indikator Indeks BIO/VIA hvordan I registrerer, at I har opnået målet (Indeks BIO/VIA) Ledelse og organisering af uddannelsen Konkrete er de konkrete er hvem, der skal involveres Tid hvornår I går

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis

Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis University College Lillebælt UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis Godkendt af Søren Pedersen, vicedirektør, 14.09.16 Justeret 10.09.16 Evalueringspraksis i Fysioterapeutuddannelsen

Læs mere

Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071

Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071 Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071 Hold: BSE16o-1 Semester: 5 Dato for evaluering: 11/2 2019 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 9/19 svarer til 47% I hvilken

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen

Workshop vedrørende praktikplanen Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på Udførerområderne Slides kan findes på: Praktik.via.dk Socialrådgiveruddannelsen Aarhus

Læs mere

Opfølgning på Studentertilfredhedsundersøgelse 2014

Opfølgning på Studentertilfredhedsundersøgelse 2014 Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Handlingsplan vedrørende: Studentertilfredsundersøgelse Repræsentanter for de studerende medlemmer af De

Læs mere

Handlingsplan Udbud som E-learning for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering

Handlingsplan Udbud som E-learning for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Handlingsplan Udbud som E-learning for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Svarprocent: 66% Viborg: Hold SVS12-NET og SVS14-NET Herværende handleplan er forelagt

Læs mere

Slutrapport. Evaluering af 2. semester

Slutrapport. Evaluering af 2. semester Slutrapport Evaluering af 2. semester Foråret 2017 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Metodiske overvejelser 3 2.1 Målgruppe 3 2.2 Kontaktoplysninger på de studerende 3 2.3 Validitet i forbindelse med udformningen

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen

Studiemiljøundersøgelsen Gør tanke til handling VIA University College Studiemiljøundersøgelsen 2016 Socialrådgiveruddannelsen Aarhus 1 Resultater På baggrund af Studiemiljøundersøgelsen 2016 har uddannelsen udvalgt følgende fokusområder

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2010

Tilfredshedsundersøgelse 2010 Tilfredshedsundersøgelse 2010 [Institutionsnavn] Spørgeskema Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som studerende på [Institutionsnavn].

Læs mere

Generelt. Svarprocent: 82 % (40 %) Studieglæde: 62 (72) Udbytte: 59 (65) Loyalitet: 74 (83)

Generelt. Svarprocent: 82 % (40 %) Studieglæde: 62 (72) Udbytte: 59 (65) Loyalitet: 74 (83) Indsatsområde Generelt Opmærksomhedspunkter Svarprocent: 82 % (40 %) Studieglæde: 62 (72) Udbytte: 59 (65) Loyalitet: 74 (83) Andel af studerende der bruger 36 timer om ugen eller mere på studiet: 50 %

Læs mere

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: IT-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Dato: 27/11 2013 Ref. Lars Haase Indhold Indledning... 1 Fordeling af de studerende i CenterCampo... 2 Forbesøget... 2 Roller og ansvar... 3 Vejledning...

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Onsdag d. 10. maj 2017 Starttidspunkt: Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Monofagligt møde kl. 14.00-16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Campus Roskilde

Læs mere

Opfølgning på Læringsbarometer 2018

Opfølgning på Læringsbarometer 2018 Gør tanke til handling VIA University College Opfølgning på Pædagoguddannelsen i Horsens Uddannelsens opfølgning Reflekter over spørgsmål/temaer, hvor der er tydelige udfordringer: Udfordringerne kan udpeges

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 2013 [Institutionsnavn] Spørgeskema Erhvervsakademier Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som

Læs mere

Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL

Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL Baggrunden for denne standard er krav til undervisningens kvalitet. Kravene er defineret i bekendtgørelse om akkreditering og godkendelse

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSF17 Dato for evaluering: 4. september 2018 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

Ramme for afvikling af kliniske ECTS for region, kommuner og VIA Sygeplejerskeuddannelsen 1. semester

Ramme for afvikling af kliniske ECTS for region, kommuner og VIA Sygeplejerskeuddannelsen 1. semester Ramme for afvikling af kliniske ECTS for region, kommuner og VIA Sygeplejerskeuddannelsen 1. semester Kliniske og teoretiske undervisere samarbejder om afvikling af 3,5 kliniske ECTS point på 1. semester

Læs mere

Praktikpjece. Pædagoguddannelsen JYDSK. Pædagoguddannelsen Grenå. Light udgave - Praktikpjecen er p.t. under revision (ABD - maj 2013) Indhold

Praktikpjece. Pædagoguddannelsen JYDSK. Pædagoguddannelsen Grenå. Light udgave - Praktikpjecen er p.t. under revision (ABD - maj 2013) Indhold Kapitel: Forord Praktikpjece Pædagoguddannelsen JYDSK. Pædagoguddannelsen Grenå. Light udgave - Praktikpjecen er p.t. under revision (ABD - maj 2013) Indhold Forord... 2 Praktikportalen... 2 Praktikadministration...

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Handleplan som opfølgning på Studiemiljøundersøgelsen 2016

Handleplan som opfølgning på Studiemiljøundersøgelsen 2016 Handleplan som opfølgning på Studiemiljøundersøgelsen 2016 Designteknologuddannelsen Design og Businessuddannelsen Handleplanen er lavet på baggrund af workshops med deltagelse af studerende, undervisere,

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 TS:

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Ergoterapeutuddannelsen, University College Syddanmark Ergoterapeutuddannelsen Samarbejde mellem Ergoterapeutuddannelsen, UC Syddanmark og kliniske undervisningssteder Lokalt tillæg til studieordning 2011-08-30

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSE16 Dato for evaluering: 13. februar 2018 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

Standard for den gode praktik

Standard for den gode praktik Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen Baggrunden for denne standard er krav til undervisningens kvalitet. Kravene er defineret i bekendtgørelse nr. 339 af 06/04 2016 om akkreditering

Læs mere

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold:

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold: Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Når udfordringen i læreruddannelsen er at udvikle en mere ambitiøs studiekultur (jf. Evaluering af Læreruddannelsen, dec. 2018) anbefaler arbejdsgruppen,

Læs mere

Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering

Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering Efteråret 2017 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Svarprocenten 3 3 Præsentation af evalueringens data 4 3.1 Trivsel 4 3.2 Fremmøde 5 3.3 Semestrets overordnede

Læs mere

Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev

Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev. 05.05.16 Praktiksted Skolen i Sydhavnen Praktikvejleder Studerende Praktikansvarlig underviser 3. praktikperiode Skole- og fritidspædagogik Pædagoger

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse. VIA University College. Svarprocent: 53% (7927/14972)

Studiemiljøundersøgelse. VIA University College. Svarprocent: 53% (7927/14972) Studiemiljøundersøgelse Svarprocent: 53% (7927/149) Indhold Indhold Introduktion 4 Udbytte og Studieengagement 5 Hvordan skaber du større Studieengagement? 10 Specifikke spørgsmål under hvert område 12

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester Semesterbeskrivelse 7. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Evaluering Modul/ semester: Modul 3 Dato for evaluering: 17/11 2016 Modul/semesteransvarlig: LM Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 15/18 83% Hvis svarprocenten på de elektroniske

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA Sted: Campus Viborg, lokale B331 Mødedato: 27. juni 2017 kl. 9-12 Deltagere Chefkonsulent Mette Lyager (VIA)Studerende Melissa Rasmussen (Pædagoguddannelsen

Læs mere

Center for Sygepleje og Bioanalyse. Efterår 2016

Center for Sygepleje og Bioanalyse. Efterår 2016 Center for Sygepleje og Bioanalyse Beskrivelse af samarbejdsfora med aftagerfeltet om udvikling af grunduddannelserne For UCSJ er det er afgørende vigtigt, at vore studerende er klædt på til arbejdsmarkedet,

Læs mere

Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Evaluering Hold: bose15 Modul: 5 Modulansvarlig : LFI J.nr. Dato: 16. november 2016 Status: 14 ud af 16 har besvaret evalueringen Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer

Læs mere

Med til at lave handlingsplanen har været akademisk medarbejder Stine Rønde

Med til at lave handlingsplanen har været akademisk medarbejder Stine Rønde Intro Kvalitetsafdelingen gennemførte ultimo 2014 en studentertilfredshedsundersøgelse blandt alle VIAs studerende. På Psykomotorikuddannelsen besvarede 71 % af de studerende undersøgelsen. Samarbejds-

Læs mere

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Orientering til studerende. Marts 2011 Orientering om evaluering af undervisning består af: 1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 2. Mål for

Læs mere

Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016

Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016 1 Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016 Spørgeskemaet består af 25 spørgsmål, svarmulighederne er angivet med en 5-trins skala,

Læs mere

VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018

VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018 VIA Læreruddannelse Læreruddannelsen i Aarhus Studieordning 2018 Den samlede studieordning består af to dele: Almen studieordning, som omfatter de generelle regler for den samlede uddannelse Fag, moduler

Læs mere

Opfølgning på Læringsbarometer 2018

Opfølgning på Læringsbarometer 2018 Gør tanke til handling VIA University College Opfølgning på Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Indledning Svarprocent: 62 % for campusuddannelse og særligt tilrettelagt forløb 70% for NET-uddannelsen På Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

VIA University College

VIA University College Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse.2014 SIH scorer på alle parametre højest i forhold til alle vi kan sammenligne os med. Svarprocenten er meget høj, 85% Datas validitet

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: 10, hold BoSE14 Dato for evaluering: 7/2 2017 Modul/semesteransvarlig: Kirstine Rosendal Antal studerende/mulige der har svaret

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Hold BSF15, Semester 7 valgfrit element social ulighed i sundhed Dato for evaluering: juni/juli 2018 Modul/semesteransvarlig:

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Semester: 2 Dato for evaluering: jan - feb 2019 Semesteransvarlig: LOTM Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 8 ud af 16

Læs mere

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Mødedato: Tirsdag d. 11. september 2018 Starttidspunkt: Kl. 10.00 Sluttidspunkt: Kl. 12.00 Mødested: Roskilde Lokale: RosA0.05 (glasburet ved indgangen)

Læs mere

SMITTE model for strategisk planlægning af arbejdet med fælles pædagogiske læreplaner i dagtilbuddet Firkløveret

SMITTE model for strategisk planlægning af arbejdet med fælles pædagogiske læreplaner i dagtilbuddet Firkløveret SMITTE model for strategisk planlægning af arbejdet med fælles pædagogiske læreplaner i dagtilbuddet Firkløveret Sammenhæng: I september 2013 på vores fælles pædagogiske dag i Firkløveret, udvalgte personalet

Læs mere

Resultater for Semester 04 (3kde16) - F18 1

Resultater for Semester 04 (3kde16) - F18 1 Resultater for Semester 04 (3kde16) - F18 1 Læringsudbytte 1 Kære studerende Du har netop afsluttet den teoretiske del af semester 4. På UC Diakonissestiftelsen lægger vi stor vægt på at inddrage de studerendes

Læs mere

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Evaluering Modul/ semester: Modul 13 Dato for evaluering: 31/10 2016 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 10/14 71% Hvis svarprocenten på de elektroniske

Læs mere

1. Ny Pædagoguddannelse

1. Ny Pædagoguddannelse Dagsordenspunkt Uddannelse/afdeling: Pædagoguddannelsen/Slagelse Oprettelsesdato: 23-okt-2013 Sagsbehandler: STE Journal: Behandles af: Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen Mødedato: 31-okt-2013 1.

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 9.1: Ledelse af it-udviklingsprojekter...

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Information til skoler og KP-underviserteam vedr. praksissamarbejdet på 1. studieår for sommeroptag 2019

Information til skoler og KP-underviserteam vedr. praksissamarbejdet på 1. studieår for sommeroptag 2019 Information til skoler og KP-underviserteam vedr. praksissamarbejdet på 1. studieår for sommeroptag 2019 Praksissamarbejde og praktik på læreruddannelsens 1. og 2. studieår På læreruddannelsen KP ønsker

Læs mere

Helhedsvurdering. Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige. kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse

Helhedsvurdering. Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige. kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse 26.04.2017 Helhedsvurdering Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Opfølgning... 3 2.

Læs mere

FACILITATOR FOR STUDIEGRUPPER

FACILITATOR FOR STUDIEGRUPPER Udarbejdet af studievejleder Anne Garcia & Bonnie Sørensen, november 2018 FACILITATOR FOR STUDIEGRUPPER OPSTART SEPTEMBER 2018 BAGGRUND Med baggrund i rapporten Fastholdelse af studerende i VIA Sundhed-

Læs mere

Hold: bosf16 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Hold: bosf16 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Hold: bosf16 J.nr.: 4071 Modul: 5 Dato: 08. maj 2017 Status: 10 ud af 13 har besvaret evalueringen Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe

Læs mere

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Indhold Indledning... 2 Skolens pædagogiske strategi... 3 Første del af selvevalueringen... 4 Kendskab til den pædagogiske strategi... 4 Sammenhæng mellem

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Handleplan på baggrund af slutevaluering af undervisningsforløb 2015

Handleplan på baggrund af slutevaluering af undervisningsforløb 2015 Få tankerne ned VIA University College Dato: 4. februar 2016 Handleplan på baggrund af slutevaluering af undervisningsforløb 2015 VIA Bygningskonstruktør Horsens VIA Byggetekniker Horsens I 2015 er følgende

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Ansøgning om projekttimer i 2011 Sundhedsfaglig Højskole

Ansøgning om projekttimer i 2011 Sundhedsfaglig Højskole Dette skema vedrører ansøgning af timer til udviklingsprojekter i 2011 i VIA,, der falder inden for en af følgende kategorier (jf. Organisering af forsknings- og udviklingsindsatsen i 2010 2012): Projekter

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget for ledere 1 1.2 Kort om Spillerum 2 2.

Læs mere

Handlingsplan. I gennemgangen af tilfredshedsmålingen er der taget udgangspunkt i fire campusrelaterede områder:

Handlingsplan. I gennemgangen af tilfredshedsmålingen er der taget udgangspunkt i fire campusrelaterede områder: Opfølgning på den kombinerede studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 vedrørende Campus Aarhus N er sket i en arbejdsgruppe nedsat af Campusledelsen, Campus Aarhus N. Handlingsplanen

Læs mere

Området retter sig mod samarbejdsrelationer i udvikling af social- og specialpædagogisk praksis i samspil med målgrupperne.

Området retter sig mod samarbejdsrelationer i udvikling af social- og specialpædagogisk praksis i samspil med målgrupperne. Uddannelsesplan for Modul 13 - Praktikperiode 3 - SFP Institutionens navn: Bramdrup SFO Vi er en SFO med ca. 160 børn, fordelt fra 0.-3. klasse. I perioden 1.4-30.6 har vi Glidende overgang, hvor det også

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere