Har du pga. smer- ter været be- de sidste 12 må- Psykisk arbejdsmiljø. grænset på dit. arbejde inden for (4,651) Ingen sammen- hæng (1,929)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Har du pga. smer- ter været be- de sidste 12 må- Psykisk arbejdsmiljø. grænset på dit. arbejde inden for (4,651) Ingen sammen- hæng (1,929)"

Transkript

1 Daginstitutioner Som resultat af gennemgangen af krydstabellerne ses det, at der på "Daginstitutioner" formentlig kan være nedenstående sammenhænge mellem de forskellige variable. Tabel 1 e mellem MSB-variable og psykiske variable i branchegruppen "Daginstitutioner". (Hvide felter er ikke undersøgt i NFAs særkørsler. Grøn markerer, at der kan være en sammenhæng. Rød markerer, at der formentlig ikke er en sammenhæng). (Tallene i parenteserne refererer til de tal/forhold, der forklares i afsnit 2.1). MSB Hvor fysisk hårdt Har du pga. smer- Forestil dig, at din Har du inden for opfatter du nor- ter været be- arbejdsevne er 10 de sidste 12 må- Psykisk arbejdsmiljø malt dit nuvæ- grænset på dit points værd, når neder været udsat rende arbejde? arbejde inden for den er bedst. for en eller flere de sidste 3 måne- Hvor mange point arbejdsulykker, der? vil du give din som medførte nuværende ar- mere end en dags bejdsevne? fravær? Stress (4,651) Ledelsesmæssig hjælp og støtte hæng (1,323) hæng (1,929) (3,075) hæng (1,343) Kollegialt samarbejde hæng (1,425) hæng (0,307) hæng (2,4996) hæng (2,2499) Hensyn til medarbejdere med færre kræfter (3,296) hæng (2,199) hæng (1,566) Indflydelse hæng (2,392) hæng (2,597) (4,125) hæng (0,5097) Følelsesmæssigt berørt Ingen sammenhæng (1,838) Vejledning og instruktion hæng (1,237) hæng (1,455) hæng (2,193) hæng (2,017) Tabel 1 viser følgende: At der kan være en sammenhæng mellem: "Hensyn til kollegaer med færre kræfter" og "Hvor fysisk hårdt arbejdet opfattes". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke opfatter deres abejde som fysisk hårdt blandt dem, der altid eller ofte oplever, at tages hensyn til kollegaer med færre kræfter sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig oplever, at der tages hensyn til kollegaer med færre kræfter.

2 At der kan være en sammenhæng mellem "Stress" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 5 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der sjældent eller aldrig føler sig stresset sammenlignet med dem, der altid eller ofte føler sig stresset. At der er en sammenhæng mellem "Den nødvendige ledelsesmæssig hjælp og støtte" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der får den nødvendige ledelsesmæssige hjælp og støtte sammenlignet med dem, der ikke får den nødvendige ledelsesmæssige støtte. At der er en sammenhæng mellem "Indflydelse" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der ca. 4 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der altid eller ofte oplever at have indflydelse på deres opgaveløsning sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig oplever at have indflydelse på opgaveløsningen.

3 Døgninstitutioner og hjemmeplejen Som resultat af gennemgangen af krydstabellerne ses det, at der på for branchegruppen "Døgninstitutioner og hjemmepleje" formentlig kan være nedenstående sammenhænge mellem de forskellige variable (Tabel 2). Tabel 2 e mellem MSB-variable og psykiske variable i branchegruppen "Døgninstitutioner og hjemmepleje". (Hvide felter er ikke undersøgt i NFAs særkørsler. Grøn markerer, at der kan være en sammenhæng. Rød markerer, at der formentlig ikke er en sammenhæng). (Tallene i parenteserne refererer til de tal/forhold, der forklares i afsnit 2.1). MSB Hvor fysisk hårdt Har du pga. smer- Forestil dig, at din Har du inden for opfatter du nor- ter været be- arbejdsevne er 10 de sidste 12 må- Psykisk arbejdsmiljø malt dit nuværen- grænset på dit points værd, når neder været udsat de arbejde? arbejde inden for den er bedst. for en eller flere de sidste 3 måne- Hvor mange point arbejdsulykker, der? vil du give din som medførte nuværende ar- mere end en dags bejdsevne? fravær? Stress (5,15) Får hjælp og støtte hæng (2,978) hæng (2,79) (2,83) hæng (2,21) Kollegialt samarbejde hæng (1,14) hæng (1,35) (8,56) (4,68) Hensyn til medarbejdere med færre kræfter hæng (2,65) hæng (2,33) (3,39) Indflydelse (3,42) hæng (0,51) hæng (2,95) (2,999) Følelsesmæssigt berørt Ingen sammenhæng (2,244) Vejledning og instruktion Ikke sammenhæng (1,399) (3,15) (5,38) hæng (1,58) Tabel 2 viser følgende: At der kan være en sammenhæng mellem: "Indflydelse " og "Hvor fysisk hårdt arbejdet opfattes". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke opfatter deres arbejde som fysisk hårdt blandt dem, der altid eller ofte oplever at have indflydelse på opgaveløsningen sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig oplever at have indflydelse på opgaveløsningen.

4 At der kan være en sammenhæng mellem "Stress" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 5 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der sjældent eller aldrig føler sig stresset sammenlignet med dem, der altid eller ofte føler sig stresset. At der kan være en sammenhæng mellem "Vejledning og instruktion" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der altid eller ofte får den nødvendige vejledning og instruktion sammenlignet med dem, der sjældent eller ofte får den nødvendige vejledning og instruktion. At der er en sammenhæng mellem "Kollegialt samarbejde" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 9 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der samarbejder med kollegaer ved behov sammenlignet med dem, der ikke samarbejder med kollegaer ved behov. At der kan være en sammenhæng mellem: "Hensyn til kollegaer med færre kræfter" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der altid eller ofte oplever, at tages hensyn til kollegaer med færre kræfter sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig oplever, at der tages hensyn til kollegaer med færre kræfter. At der kan være en sammenhæng mellem: "Vejledning og instruktion" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 5 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der altid eller ofte oplever at få den nødvendige vejledning og instruktion sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig oplever at få den nødvendige vejledning og instruktion. At der er en sammenhæng mellem "Kollegialt samarbejde" og "Arbejdsulykker". Dette ses ved, at der er ca. 5 gange så mange, der ikke har været ude for en ulykke blandt dem, der samarbejder med kollegaer ved behov sammenlignet med dem, der ikke samarbejder med kollegaer ved behov. At der er en sammenhæng mellem "Indflydelse" og "Arbejdsulykker". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke har været ude for en ulykke blandt dem, der altid eller ofte har indflydelse på opgaveløsningen sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig har indflydelse på opgaveløsningen.

5 Hospitaler Som resultat af gennemgangen af krydstabellerne ses det, at der i branchegruppen "Hospitaler" formentlig kan være nedenstående sammenhænge mellem de forskellige variable (se Tabel 3). Tabel 3 e mellem MSB-variable og psykiske variable i branchegruppen "Hospitaler". (Hvide felter er ikke undersøgt i NFAs særkørsler. Grøn markerer, at der kan være en sammenhæng. Rød markerer, at der formentlig ikke er en sammenhæng). (Tallene i parenteserne refererer til de tal/forhold, der forklares i afsnit 2.1). MSB Hvor fysisk Har du pga. Forestil dig, at Har du inden hårdt opfatter smerter været din arbejdsevne for de sidste 12 Psykisk arbejdsmiljø du normalt dit nuværende ar- begrænset på dit arbejde in- er 10 points værd, når den er måneder været udsat for en bejde? den for de sid- bedst. Hvor eller flere ar- ste 3 måneder? mange point vil bejdsulykker, du give din nu- som medførte værende ar- mere end en bejdsevne? dags fravær? Stress (4,262) Får hjælp og støtte hæng (2,172) hæng (2, 8445) (4,783) hæng 2,015 Kollegialt samarbejde hæng (1,199) (8,822) (16,907) (3,162) Hensyn til medarbej- dere med færre kræf- hæng (2,25) hæng (2,856) (2,9627/3,0) ter Indflydelse (3,56) (5,689) (7,246) hæng (1,286) Følelsesmæssigt be- rørt hæng (1,378) Vejledning og instruk- tion hæng (1,157) hæng (2,634) hæng (2,437) hæng (0,841) Tabel 3 viser følgende: At der kan være en sammenhæng mellem: "Indflydelse " og "Hvor fysisk hårdt arbejdet opfattes". Dette ses ved, at der er ca. 4 gange så mange, der ikke opfatter deres arbejde som fysisk hårdt blandt dem, der altid eller ofte oplever at have indflydelse på opgaveløsningen sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig oplever at have indflydelse på opgaveløsningen.

6 At der kan være en sammenhæng mellem "Stress" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 4 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der sjældent eller aldrig føler sig stresset sammenlignet med dem, der altid eller ofte føler sig stresset. At der kan være en sammenhæng mellem "Kollegialt samarbejde" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 8 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der altid eller ofte samarbejder med kollegaer ved behov sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig samarbejder med kollegaer ved behov. At der kan være en sammenhæng mellem "Indflydelse" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 6 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der altid eller ofte oplever at have indflydelse på opgaveløsningen sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig oplever at have indflydelse på opgaveløsningen. At der er en sammenhæng mellem "Den nødvendige ledelsesmæssig hjælp og støtte " og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 5 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der får den nødvendige ledelsesmæssige hjælp og støtte sammenlignet med dem, der ikke får den nødvendige ledelsesmæssige hjælp og støtte. At der er en sammenhæng mellem "Kollegialt samarbejde" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 17 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der samarbejder med kollegaer ved behov sammenlignet med dem, der ikke samarbejder med kollegaer ved behov. At der kan være en sammenhæng mellem: "Hensyn til kollegaer med færre kræfter" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der altid eller ofte oplever, at tages hensyn til kollegaer med færre kræfter sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig oplever, at der tages hensyn til kollegaer med færre kræfter. At der er en sammenhæng mellem "Indflydelse" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 7 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der altid eller ofte har indflydelse på opgaveløsningen sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig har indflydelse på opgaveløsningen. At der er en sammenhæng mellem "Kollegialt samarbejde" og "Arbejdsulykker". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke har været ude for en ulykke blandt dem, der samarbejder med kollegaer ved behov sammenlignet med dem, der ikke samarbejder med kollegaer ved behov.

7 Læger, tandlæger og dyrlæger Som resultat af gennemgangen af krydstabellerne ses det, at der i branchegruppen "Læger, tandlæger og dyrlæger" formentlig kan være nedenstående sammenhænge mellem de forskellige variable (se Tabel 4) Tabel 4 e mellem MSB-variable og psykiske variable i branchegruppen "Læger, tandlæger og dyrlæger" (Hvide felter er ikke undersøgt i NFAs særkørsler. Grøn markerer, at der kan være en sammenhæng. Rød markerer, at der formentlig ikke er en sammenhæng). (Tallene i parenteserne refererer til de tal/forhold, der forklares i afsnit 2.1). Tabel 4 viser følgende: At der kan være en sammenhæng mellem: "Den nødvendige ledelsesmæssig hjælp og støtte" og "Hvor fysisk hårdt arbejdet opfattes". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke opfatter deres arbejde som fysisk hårdt blandt dem, der altid eller ofte får den nødvendige ledelsesmæssige hjælp og støtte sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig får den nødvendige ledelsesmæssige støtte. At der kan være en sammenhæng mellem: "Kollegialt samarbejde" og "Hvor fysisk hårdt arbejdet opfattes". Dette ses ved, at der er ca. 4 gange så mange, der ikke opfatter deres arbejde som fysisk hårdt blandt dem, der altid eller ofte samarbejder med kollegaer ved behov sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig samarbejder med kollegaer ved behov. At der kan være en sammenhæng mellem "Stress" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der sjældent eller aldrig føler sig stresset sammenlignet med dem, der altid eller ofte føler sig stresset. At der kan være en sammenhæng mellem "Kollegialt samarbejde" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 5 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der altid eller ofte samarbejder med kollegaer ved behov sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig samarbejder med kollegaer ved behov. At der kan være en sammenhæng mellem "Vejledning og instruktion" og "Begrænset pga. smerter". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke har følt sig begrænset pga. smerter blandt dem, der altid eller ofte får den nødvendige vejledning og instruktion sammenlignet med dem, der sjældent eller ofte får den nødvendige vejledning og instruktion. At der er en sammenhæng mellem "Den nødvendige ledelsesmæssig hjælp og støtte" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 7 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der får den nødvendige ledelsesmæssige hjælp og støtte sammenlignet med dem, der ikke får den nødvendige ledelsesmæssige hjælp og støtte. At der er en sammenhæng mellem "Indflydelse" og "Arbejdsevne". Dette ses ved, at der er ca. 17 gange så mange, der vurderer deres arbejdsevne som god blandt dem, der altid eller ofte

8 har indflydelse på opgaveløsningen sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig har indflydelse på opgaveløsningen. At der er en sammenhæng mellem "Den nødvendige ledelsesmæssig hjælp og støtte " og "Arbejdsulykker". Dette ses ved, at der er ca. 4 gange så mange, der ikke har været ude for en ulykke blandt dem, der får den nødvendige ledelsesmæssige hjælp og støtte sammenlignet med dem, der ikke får den nødvendige ledelsesmæssige hjælp og støtte. At der er en sammenhæng mellem "Kollegialt samarbejde" og "Arbejdsulykker". Dette ses ved, at der er ca. 4 gange så mange, der ikke har været ude for en ulykke blandt dem, der samarbejder med kollegaer ved behov sammenlignet med dem, der ikke samarbejder med kollegaer ved behov. At der er en sammenhæng mellem "Indflydelse" og "Arbejdsulykker". Dette ses ved, at der er ca. 4 gange så mange, der ikke har været ude for en ulykke blandt dem, der altid eller ofte har indflydelse på opgaveløsningen sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig har indflydelse på opgaveløsningen. At der er en sammenhæng mellem "Vejledning og instruktion" og "Arbejdsulykker". Dette ses ved, at der er ca. 3 gange så mange, der ikke har været ude for en ulykke blandt dem, der får den nødvendige vejledning og instruktion sammenlignet med dem, der ikke får den nødvendige vejledning og instruktion.

9 Bilag: Om metode Særkørslerne fra "Arbejdsmiljø og Helbred" omfatter en lang række spørgsmål. Af tabellen nedenfor fremgår de spørgsmål, som er udvalgt til genstand for denne rapport. Disse spørgsmål er primært udvalgt på baggrund af hvilke variable, der er lavet krydskørsler med. MSB-VARIABLE (outcome): Hvor fysisk hårdt opfatter du normalt dit nuværende arbejde Har du på grund af smerter været begrænset på dit arbejde inden for de sidste 3 måneder Forestil dig, at din arbejdsevne er 10 points værd, når den er bedst. Hvor mange point vil du give din nuværende arbejdsevne Har du inden for de sidste 12 måneder været udsat for en eller flere arbejdsulykker, som medførte mere end en dags fravær PSYKISKE VARIABLE (eksponering): Hvor ofte har du følt dig stresset i de sidste 2 uger Hvor ofte får du den hjælp og støtte, du har brug for fra din nærmeste leder Hvor ofte samarbejder du og dine kolleger, når der opstår problemer, der kræver løsninger Hvor ofte tages der hensyn til medarbejdere med færre kræfter (f.eks. ældre eller syge) på din arbejdsplads Hvor ofte har du indflydelse på, hvordan du løser dine arbejdsopgaver Hvor ofte bliver du følelsesmæssigt berørt af dit arbejde Hvor ofte får du den vejledning og instruktion, du behøver for at udføre dit arbejde BAR SOSU har fået lavet krydsningskørsler for følgende fire branchegrupper: "Daginstitutioner", "Døgninstitutioner og hjemmepleje", "Hospital" samt "Læger, tandlæger og dyrlæger". I analyserne til sammenhæng mellem variable er der ikke anvendt statistiske tests. Der er derimod lavet en sammenligning af andelen af besvarelser inden for de enkelte variable. Når der er mere end 3 gange så mange besvarelser i den ene gruppe sammenlignet med den anden, så definerer vi, at der er en sammenhæng. Tilsvarende når der er mindre end en tredjedel i den ene gruppe sammenlignet med den anden, så definerer vi at der ikke er en sammenhæng. Eksempel: Ses det f.eks. at der for hver gang der er 1 %, der oplever sig begrænset pga. smerter er 20 %, der ikke føler sig begrænset pga. smerter blandt dem, der altid eller ofte får den nødvendige hjælp og støtte. Samtidig med at det ses, at der for hver gang der er 1 %, der føler sig begrænset pga. smerter, er 5 %, der ikke føler sig begrænset pga. smerter blandt dem, der sjældent eller aldrig får den nødvendige hjælp og støtte. Så kan det konkluderes, at der er 4 gange så mange, der ikke føler sig begrænset pga. smerter blandt dem, der altid eller ofte får den nødvendige hjælp og støtte sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig får den nødvendige hjælp og støtte fra nærmeste leder. I et sådant tilfælde er konklusionen, at der kan være en sammenhæng, idet forholdet mellem variablene er på 4 (altså større end 3). Havde forholdet derimod været på 2, ville konklusionen have været, at der ikke var en

10 sammenhæng mellem variablene, (idet gruppen, der altid eller ofte får den nødvendige hjælp ligner gruppen, der sjældent eller aldrig får den nødvendige hjælp meget ift. smerteoplevelse). Metodebetragtninger Tolkningen af data fra NFAs kohorte "Arbejdsmiljø og Helbred" skal ses med følgende styrker og forbehold: "Arbejdsmiljø og Helbred 2014" er en tværsnitsundersøgelse, hvor besvarelsen hidrører fra en afgrænset periode i Det vil sige, at besvarelserne udgør et øjebliksbillede. Om den situation er 'gængs' for delbrancherne, kan kun undersøges ved at sammenligne resultater fortløbende fra flere forskellige år. I "Arbejdsmiljø og Helbred 2014" spørges både til påvirkninger (eksponering) og outcome (smerter, oplevelse af helbred mm.). Ved at spørge til begge i sammen undersøgelse kan der være en tendens til at medarbejdere, der har smerter, besvær mm., vil rapportere påvirkningen større end medarbejdere med samme slags arbejde, der ikke har smerter eller besvær. Der er ingen årsagssammenhæng i krydstabellerne. I en krydstabel, hvor "Oplevelse af støtte fra nærmeste leder" sammenstilles med "Hvor mange smerter har du haft inden for de sidste 4 uger", kan man ikke vide, om det at have høj støtte fra nærmeste leder medfører, at medarbejderen har få smerter, eller om det at have få smerter medfører, at man får støtte fra sin nærmeste leder. Der kan således udelukkende siges noget om sammenhængen mellem variablerne.

SEPTEMBER 2016 BAR SOSU FOKUSOMRÅDER TIL FOREBYGGELSE AF MSB

SEPTEMBER 2016 BAR SOSU FOKUSOMRÅDER TIL FOREBYGGELSE AF MSB SEPTEMBER 2016 BAR SOSU FOKUSOMRÅDER TIL FOREBYGGELSE AF MSB FOKUSOMRÅDER TIL FOREBYGGELSE AF MSB 3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Psykiske belastninger i det offentlige og private

Psykiske belastninger i det offentlige og private Sagsnr. 15-1955 Den 16. september 2015 Psykiske belastninger i det offentlige og private Følgende indeholder krydstabeller for psykiske belastningsmål fordelt på den private og offentlige sektor. Kilde:

Læs mere

DET SUNDE ARBEJDSLIV Muskelsmerter og psykosocialt arbejdsmiljø

DET SUNDE ARBEJDSLIV Muskelsmerter og psykosocialt arbejdsmiljø DET SUNDE ARBEJDSLIV Muskelsmerter og psykosocialt arbejdsmiljø Hvordan hænger det sammen? Arbejdsmiljøkonferencen 2018 Arbejdsmiljøcentret Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø Lån & Spar Muskelsmerter

Læs mere

AH Vægte, resultater og belastningsmål. V. analytiker Jesper Møller Pedersen

AH Vægte, resultater og belastningsmål. V. analytiker Jesper Møller Pedersen AH 2014 Vægte, resultater og belastningsmål V. analytiker Jesper Møller Pedersen Svar på undersøgelsen Jobgrupper med højest svarprocent Procent Jobgrupper med lavest svarprocent Procent Fysio- og ergoterapeuter

Læs mere

Resumé af tidsudvikling ( ) i Arbejdsmiljø og Helbred

Resumé af tidsudvikling ( ) i Arbejdsmiljø og Helbred Resumé af tidsudvikling (2012-2014) i Arbejdsmiljø og Helbred Undersøgelsen Arbejdsmiljø og Helbred 2014 er baseret på en stikprøve på 50.000 beskæftigede lønmodtagere i Danmark mellem 18 og 64 år. Disse

Læs mere

Midtvejsevaluering af målopfyldelsen i 2020- strategien

Midtvejsevaluering af målopfyldelsen i 2020- strategien 9. marts 2015 Midtvejsevaluering af målopfyldelsen i 2020- strategien J.nr. 20140039222 Ifølge den politiske aftale En strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020 skal der i 2014 og 2017 i samarbejde

Læs mere

2. Midtvejsevaluering af målopfyldelsen i strategien

2. Midtvejsevaluering af målopfyldelsen i strategien 2. Midtvejsevaluering af målopfyldelsen i 2020- strategien April 2017 J.nr. 20175000361 Ifølge den politiske aftale En strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020 skal der i og 2017 i samarbejde med

Læs mere

Behov for fornyet og forstærket indsats for et godt arbejdsmiljø

Behov for fornyet og forstærket indsats for et godt arbejdsmiljø NOTAT 17-0407 - LAGR - 02.05.2017 KONTAKT: LARS GRANHØJ - LAGR@FTF.DK - TLF: 33 36 88 78 Behov for fornyet og forstærket indsats for et godt arbejdsmiljø Evalueringen af regeringens arbejdsmiljøstrategi

Læs mere

NOTAT: psykisk arbejdsmiljø

NOTAT: psykisk arbejdsmiljø NOTAT: Belastningsindeks for psykisk arbejdsmiljø og muskel-skeletbesvær Belastningsindeks for psykisk arbejdsmiljø og muskelskeletbesvær Midtvejsevaluering af målopfyldelsen i 2020-strategien Indhold

Læs mere

Fælles arbejdsmiljødata Arbejdsmiljødata i regionerne

Fælles arbejdsmiljødata Arbejdsmiljødata i regionerne - Danske Regioner, marts 2017 2 Indhold 1. Indledning... 3 2. Arbejdsulykker i de fem regioner... 4 2.1 Arbejdsulykker fordelt efter område... 7 2.1.1 Det somatiske område... 7 2.1.2 Det psykiatriske område...

Læs mere

Rundspørge til medlemmer af HK Kommunal om psykisk arbejdsmiljø. sammenlignet med

Rundspørge til medlemmer af HK Kommunal om psykisk arbejdsmiljø. sammenlignet med Rundspørge til medlemmer af om psykisk arbejdsmiljø sammenlignet med Kortlægning af danske lønmodtageres psykiske arbejdsmiljø gennemført af det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) Rundspørge

Læs mere

3. evaluering af målopfyldelsen i 2020-strategien

3. evaluering af målopfyldelsen i 2020-strategien 3. evaluering af målopfyldelsen i 2020-strategien Ifølge den politiske aftale En strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020 skal der i og 2017 i samarbejde med Arbejdsmiljørådet foretages midtvejsevalueringer

Læs mere

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 156. Svarprocent: 91% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 156. Svarprocent: 91% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport beelser: 156 MTU 2015 Svarprocent: 9 RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er et gennemsnitligt resultat af flere enkeltspørgsmål,

Læs mere

Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv.

Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv. Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv. Samlet set har 85 procent af FOAs medlemmer oplevet, at der er sket forringelser på deres arbejdsplads inden for det seneste år. Forringelserne

Læs mere

Arbejdstempo, bemanding og stress

Arbejdstempo, bemanding og stress 19. august 2019 Arbejdstempo, bemanding og stress Seks ud af 10 (59 %) af FOAs medlemmer føler sig i meget høj, høj eller nogen grad stressede, og for størstedelen af disse (89 %) er arbejdet en vigtig

Læs mere

Belastningsindeks for psykisk arbejdsmiljø og muskelskeletbesvær

Belastningsindeks for psykisk arbejdsmiljø og muskelskeletbesvær Belastningsindeks for psykisk arbejdsmiljø og muskelskeletbesvær 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse... 1 Resumé... 2 Baggrund... 4 Belastningsindeks for psykisk arbejdsmiljø... 5 Definition...

Læs mere

Arbejdsmiljøindsatsen frem mod 2020 og anmeldelse af erhvervssygdomme

Arbejdsmiljøindsatsen frem mod 2020 og anmeldelse af erhvervssygdomme Arbejdsmiljøindsatsen frem mod 2020 og anmeldelse af erhvervssygdomme Oplæg om Arbejdstilsynets tilsynspraksis den 4. oktober 2016 på fyraftensmøde om sikre og sunde arbejdspladser for alle aldre v/ Jens

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø. Kort spørgeskema til vurderingen af det psykiske arbejdsmiljø. 2. Udgave

Psykisk arbejdsmiljø. Kort spørgeskema til vurderingen af det psykiske arbejdsmiljø. 2. Udgave Psykisk arbejdsmiljø Kort spørgeskema til vurderingen af det psykiske arbejdsmiljø. Udgave Spørgeskemaet Dette spørgeskema kan anvendes som et redskab til at kortlægge og vurdere det psykiske arbejdsmiljø.

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø. AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave

Psykisk arbejdsmiljø. AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave Psykisk arbejdsmiljø AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø Ny udgave 6 Spørgeskemaet Dette spørgeskema er udviklet af Arbejdsmiljøinstituttet som et redskab til vurdering

Læs mere

Hovedresultater: Mobning

Hovedresultater: Mobning Hovedresultater: Mobning Knap hver 10. akademiker er blevet mobbet indenfor de sidste 6 måneder. Regionerne er i højere grad en arbejdsplads som er præget af mobning. Det er oftest kolleger (65 pct.) som

Læs mere

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Stillingsniveau og stress... 6 Alder og stress... 7 Familiære forhold

Læs mere

Udbrændthed og brancheskift

Udbrændthed og brancheskift Morten Bue Rath Oktober 2009 Udbrændthed og brancheskift Hospitalsansatte sygeplejersker der viser tegn på at være udbrændte som konsekvens af deres arbejde, har en væsentligt forøget risiko for, at forlade

Læs mere

Nedenfor gennemgås status for det risikobaserede tilsyn (RT) og det udvidede risikobaserede

Nedenfor gennemgås status for det risikobaserede tilsyn (RT) og det udvidede risikobaserede FAKTA Juli 2017 Resultaterne af det risikobaserede tilsyn (RT) og det udvidede risikobaserede tilsyn (URT) i 2016 J.nr. 20175200179 Metoder og Virkemidler (MV) TR Nedenfor gennemgås status for det risikobaserede

Læs mere

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Hvilken afdeling arbejder du i? Hvad er din stilling? Psykisk arbejdsmiljø De følgende spørgsmål handler

Læs mere

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 125 Svarprocent: 79% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 125 Svarprocent: 79% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport beelser: 125 Svarprocent: 79% MTU 217 RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 1 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er et gennemsnitligt resultat af flere enkeltspørgsmål,

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING

ARBEJDSPLADSVURDERING ARBEJDSPLADSVURDERING Kortlægning KORTLÆGNING AABENRAA FRISKOLE 27. NOVEMBER 2014 Introduktion Alle virksomheder har pligt til at gennemføre en Arbejdspladsvurdering (APV) minimum hvert 3. år, der omfatter

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING RYÅ ETERSKOLE

ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING RYÅ ETERSKOLE ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING RYÅ ETERSKOLE Introduktion Alle virksomheder har pligt til at gennemføre en Arbejdspladsvurdering (APV) minimum hvert 3. år, der omfatter både det fysiske og det psykiske

Læs mere

FANØ KOMMUNES TRIVSELSUNDERSØGELSE OG APV

FANØ KOMMUNES TRIVSELSUNDERSØGELSE OG APV AMI's Model beelser: Svarprocent: % FANØ KOMMUNES TRIVSELSUNDERSØGELSE OG APV RESULTATER FORDELT PÅ 01 TEMAER Ikke relevant Total 4 8 14 49% Fysiske forhold 87 13 8% Ergonomiske forhold 78 22 Oplæring,

Læs mere

INGENIØRERNES STRESSRAPPORT

INGENIØRERNES STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Antal inviterede: 2557

Antal inviterede: 2557 TRIVSELSMÅLING Ringsted Kommune Totalrapport April 2019 Antal inviterede: 2557 Antal besvarelser: 1964 Svarprocent: 77% INDHOLD OM DENNE RAPPORT 3 DASHBOARD 5 DEN SOCIALE KAPITAL I ENHEDEN 6 SAMLET SOCIAL

Læs mere

Spørgeskema til brug i forbindelse med afdækning af trivsel og social kapital

Spørgeskema til brug i forbindelse med afdækning af trivsel og social kapital Spørgeskema til brug i forbindelse med afdækning af trivsel og social kapital Dette spørgeskema består af 60 spørgsmål og er udarbejdet ud fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø NFAs spørgeskema

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING

ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING Introduktion Alle virksomheder har pligt til at gennemføre en Arbejdspladsvurdering (APV) minimum hvert 3. år, der omfatter både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø

Læs mere

Har du tid nok til dine arbejdsområder? Altid Ofte Sommetider Sjældent Aldrig/næsten aldrig 0 10 13 8 2

Har du tid nok til dine arbejdsområder? Altid Ofte Sommetider Sjældent Aldrig/næsten aldrig 0 10 13 8 2 Spørgeskema vedr det psykiske arbejdsmiljø Skemaer i alt: 34 Kommer du bagud med dit arbejde? 3 7 18 5 0 Har du tid nok til dine arbejdsområder? 0 10 13 8 2 Er det nødvendigt at arbejde meget hurtigt?

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer Indholdsfortegnelse Forside... 1 Selvledelse... 1 Selvledelse blandt bibliotekarer... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle

Læs mere

Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer

Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer 8. juli 2016 Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer Der er en sammenhæng mellem og medlemmernes trivsel samt fysiske og psykiske sundhed. Det viser en undersøgelse, som FOA har udført blandt sine medlemmer.

Læs mere

Stress er ikke kun et akademiker fænomen

Stress er ikke kun et akademiker fænomen Flere gode år på arbejdsmarkedet 14. marts 2018 Stress er ikke kun et akademiker fænomen Tal fra LO s spørgeskemaundersøgelse om arbejdsmiljø og tilbagetrækning fra november 2017 viser med al tydelighed,

Læs mere

NOTAT Sygeplejersker med højt arbejdspres

NOTAT Sygeplejersker med højt arbejdspres Louise Kryspin Sørensen November 15 NOTAT Sygeplejersker med højt arbejdspres - Sygeplejersker oplever et større arbejdspres i 15 i forhold til sidste måling i 12. Dobbelt så mange sygeplejersker oplever,

Læs mere

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8 Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 3 Baggrundsvariable... 4 Indflydelse... 6 Klare mål og forventninger... 8 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 10 Stress og selvledelse... 11 Balance

Læs mere

Konflikter med brugere/pårørende og arbejdspres

Konflikter med brugere/pårørende og arbejdspres 8. oktober 2014 Konflikter med brugere/pårørende og arbejdspres FOA har i perioden den 9. til den 19. maj foretaget en undersøgelse blandt medlemmerne via forbundets elektroniske medlemspanel. 4.782 medlemmer

Læs mere

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 15 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 95% ( besvarelser ud af 63 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Roskilde Tekniske Skole

APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Roskilde Tekniske Skole APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Roskilde Tekniske Skole Svarprocent: 88% (371/422) Skolerapport Symbolforklaring - Vurdering Vurdering øj vurdering Lav vurdering Arbejdspres og

Læs mere

Offentlige lederes arbejdsmiljø

Offentlige lederes arbejdsmiljø Offentlige lederes arbejdsmiljø En væsentlig del af lederne i den offentlige sektor har en akademisk uddannelse. I denne delrapport indgår besvarelser fra i alt 2151 offentlige ledere med en akademisk

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress

Psykisk arbejdsmiljø og stress Psykisk arbejdsmiljø og stress - Hvilke faktorer har indflydelse på det psykiske arbejdsmiljø og medarbejdernes stress Marts 2018 Konklusion Denne analyse forsøger at afklare, hvilke faktorer der påvirker

Læs mere

Arbejdsforhold og trivsel

Arbejdsforhold og trivsel Arbejdsforhold og trivsel NFA s spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø blandt timelønnede i virksomheder i bygge- og anlægsbranchen 7 Dette spørgeskema handler om arbejdsforhold i det firma, du er ansat i:

Læs mere

FORBUNDET ARKITEKTER OG DESIGNERES MEDLEMMERS STRESSRAPPORT

FORBUNDET ARKITEKTER OG DESIGNERES MEDLEMMERS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle af

Læs mere

HR Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet. Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017

HR Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet. Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017 Fokusområder for arbejdsmiljøarbejdet 2017-2020 Brønderslev Kommune Udarbejdet forår 2017 1 Indholdsfortegnelse Forord 3 Formål 4 Processen indtil nu 5 Beskrivelse af Fokusområderne 6 Bilag 1 Inspirationsskema

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9 Stress og selvledelse... 10 Balance

Læs mere

Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017 (VAI2017)

Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017 (VAI2017) September 2018 Rapport: Fakta om Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017 (VAI2017) En spørgeskemaundersøgelse på arbejdspladser i Danmark Fakta om Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017 (VAI2017) Institution:

Læs mere

Sekretariat benchmark APV 2017

Sekretariat benchmark APV 2017 Sekretariat benchmark APV 2017 Rapporten er oprettet d. 25-11-2018 Antal inviterede 4 41 Antal besvarede 3 39 Svarprocent 75% 95,1% Samlet score 83 79 02 Indholdsfortegnelse Definitioner 3 Læsevejledning

Læs mere

Undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø og stress

Undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø og stress Undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø og stress 03/ Udarbejdet af Vibeke, Jutze og Tomas Forudsætninger: TDC kommer fra en undersøgelse blandt 1.874 DM medlemmer i TDC, ved årsskiftet 2010/11. TDC kommer

Læs mere

Alenearbejde blandt FOAs medlemmer. Udbredelse og konsekvenser af alenearbejde blandt FOAs medlemmer Alle sektorer.

Alenearbejde blandt FOAs medlemmer. Udbredelse og konsekvenser af alenearbejde blandt FOAs medlemmer Alle sektorer. Alenearbejde blandt FOAs medlemmer Udbredelse og konsekvenser af alenearbejde blandt FOAs medlemmer 2015. Alle sektorer. 6. november 2015 1 2 Indhold Resumé... 3 Læsevejledning... 3 Hovedkonklusioner...

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING PNVJ 2017

ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING PNVJ 2017 ARBEJDSPLADSVURDERING KORTLÆGNING PNVJ 2017 Introduktion Alle virksomheder har pligt til at gennemføre en Arbejdspladsvurdering (APV) minimum hvert 3. år, der omfatter både det fysiske og det psykiske

Læs mere

Ringe Fri- og Efterskole. Samlet Resultat

Ringe Fri- og Efterskole. Samlet Resultat 16. februar 2010 Indhold 1 Læservejledning 3 2 Overordnet sammenligning af dimensioner 4 3 Kvantitative krav 5 4 Arbejdstempo 6 5 Følelsesmæssige krav 7 6 Indflydelse 8 7 Udviklingsmuligheder 9 8 Mening

Læs mere

APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Randers Social- og Sundhedsskole. Skolerapport

APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Randers Social- og Sundhedsskole. Skolerapport APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Randers Social- og Sundhedsskole Svarprocent: 87% ( besvarelser ud af mulige) Skolerapport GUIDE TIL FORTOLKNING OG ARBEJDET MED RESULTATERNE Indhold

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Kregme

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Kregme Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Børnehuset Kregme Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Kriminalforsorgens Trivselsundersøgelse Samlet resultat

Kriminalforsorgens Trivselsundersøgelse Samlet resultat Kriminalforsorgens Trivselsundersøgelse 2008 15. januar 2009 Indhold Indhold 1 Læservejledning 3 2 Overordnet sammenligning af dimensioner 4 3 Kvantitative krav 5 4 Arbejdstempo 6 5 Følelsesmæssige krav

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Hundested Børnehus

Rapport - Trivselsundersøgelsen Hundested Børnehus Rapport - Trivselsundersøgelsen 2 - Hundested Børnehus Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

APV Arbejdspladsvurdering 2019 (Tillæg til MTU-rapporten)

APV Arbejdspladsvurdering 2019 (Tillæg til MTU-rapporten) APV Arbejdspladsvurdering 2019 (Tillæg til MTU-rapporten) SOSU Nykøbing F Svarprocent: 92% (59/64) Skolerapport 1 UNDERLIGGENDE ENHEDER - PSYKISK ARBEJDSMILJØ 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ 3 UNDERLIGGENDE ENHEDER

Læs mere

Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde

Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde FOA Kampagne og Analyse 21. april 2009 Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde Forbundet har i perioden 1.-14. april 2009 gennemført en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Hvem er mest stressede? En sammenligning af stressniveauet hos voksne danskere i og uden for arbejdsmarkedet

Hvem er mest stressede? En sammenligning af stressniveauet hos voksne danskere i og uden for arbejdsmarkedet Hvem er mest stressede? En sammenligning af stressniveauet hos voksne danskere i og uden for arbejdsmarkedet Tage Søndergård Kristensen og Jan H. Pejtersen Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Læs mere

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Sektor og stress... 7 Stillingsniveau og stress...

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Baggersvej

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Baggersvej Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Børnehuset Baggersvej Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 5. oktober 2017 Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 Undersøgelsen er gennemført fra den 19. til 31. januar 2017. Alle privatansatte medlemmer med en kendt e-mailadresse blev inviteret

Læs mere

Faglig kritik og sparring

Faglig kritik og sparring 15. august 2019 Faglig kritik og sparring Næsten hvert tredje medlem får aldrig faglig kritik for deres arbejde af deres leder, og 40 procent af medlemmerne får sjældent den nødvendige ros og anerkendelse

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE. Tillid Sygefravær. Samarbejde Retfærdighed. Krav Støtte. Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse. Indeklima Arbejdsstillinger

GLADSAXE KOMMUNE. Tillid Sygefravær. Samarbejde Retfærdighed. Krav Støtte. Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse. Indeklima Arbejdsstillinger Antal besvarelser: 5 Svarprocent: 100% GLADSAXE KOMMUNE Krav Støtte Mening Udvikling Psykisk arbejdsmiljø Indflydelse Samarbejde Retfærdighed Indeklima Arbejdsstillinger Tillid Sygefravær Arbejdets resultater

Læs mere

Motion på arbejdspladsen

Motion på arbejdspladsen Motion på arbejdspladsen En analyse af Brøndbyøster Skoles træningsforløb hos palmfriisnaes og forløbets effekt på fysiske, psykiske og sociale aspekter af arbejdslivet. Uddrag. brøndbyøster skole case

Læs mere

Arbejdstilsynets tilsynspraksis. Møde med SL Kreds Lillebælt d. 29. april 2014 v. Tilsynsførende Mette Bomholt

Arbejdstilsynets tilsynspraksis. Møde med SL Kreds Lillebælt d. 29. april 2014 v. Tilsynsførende Mette Bomholt Arbejdstilsynets tilsynspraksis Møde med SL Kreds Lillebælt d. 29. april 2014 v. Tilsynsførende Mette Bomholt Agenda De overordnede rammer for Arbejdstilsynets tilsynsindsats Arbejdstilsynets reaktioner

Læs mere

Oversigt over dimensioner i GL s spørgeskema om professionel kapital, 2015

Oversigt over dimensioner i GL s spørgeskema om professionel kapital, 2015 Oversigt over dimensioner i GL s spørgeskema om professionel kapital, 2015 Spørgsmålene er i videst muligt omfang hentet fra nyeste nationale undersøgelser gennemført af NFA, Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV)

Arbejdspladsvurdering (APV) Systematisk arbejdsmiljøarbejde. ArbejdsPladsVurdering, APV - handlingsplan Arbejdspladsvurdering (APV) Vejledning og skemaer til udarbejdelse af handlingsplan. Skema til handlingsplan Afsnit 0: Vejledning

Læs mere

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 15 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 94% (11 besvarelser ud af 117 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune.

Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune. Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune. Læsevejledning Der er tilføjet forslag til nogle nye spørgsmål, der omhandler kerneopgave, udviklingspartnerskabsaftalen samt samarbejdet mellem leder og

Læs mere

VIE lærer APV 17. Rapporten er oprettet d Antal inviterede Antal besvarede Svarprocent 85,7% 95,1% Samlet score 82 79

VIE lærer APV 17. Rapporten er oprettet d Antal inviterede Antal besvarede Svarprocent 85,7% 95,1% Samlet score 82 79 Rapporten er oprettet d. 25-11-2018 VIE lærer APV 17 Antal inviterede 14 41 Antal besvarede 12 39 Svarprocent 85,7% 95,1% Samlet score 82 79 02 Indholdsfortegnelse Definitioner 3 Læsevejledning 4 Overblik

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Lynæs Børnehave

Rapport - Trivselsundersøgelsen Lynæs Børnehave Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Lynæs Børnehave Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 211 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 96% (66 besvarelser ud af mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Randers HF & VUC. Skolerapport. Svarprocent: 96% (111 besvarelser ud af 116 mulige)

APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Randers HF & VUC. Skolerapport. Svarprocent: 96% (111 besvarelser ud af 116 mulige) APV Arbejdspladsvurdering 2017 (Tillæg til MTU rapporten) Randers F & VUC Svarprocent: % (111 besvarelser ud af 116 mulige) Skolerapport GUIDE TIL FORTOLKNING OG ARBEJDET MED RESULTATERNE Indhold 01 UNDERLIGGENDE

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Miljø og Teknik. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Miljø og Teknik. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 1 - Miljø og Teknik Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Bibliotekerne. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Bibliotekerne. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Bibliotekerne Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

1A. Kommer du bagud med dit arbejde?

1A. Kommer du bagud med dit arbejde? 1A. Kommer du bagud med dit arbejde? 2 24 Alle svarpersoner (=46) 2 1 13 1 9 Altid Ofte Sommetider Sjældent Aldrig/næsten aldrig 1/44 1B. Har du tid nok til dine arbejdsopgaver? 3 Alle svarpersoner (=46)

Læs mere

Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold

Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold Psykisk arbejdsmiljø Arbejdets organisering Først kommer der en række spørgsmål om kravene til dit arbejde, samt arbejdets organisering og indhold - Hvor ofte har du tid nok til dine arbejdsopgaver? Altid

Læs mere

Anders Just Pedersen. Temperaturen på arbejdsmiljøet. 08. mar. 16. Arbejdsmiljøchef, DI

Anders Just Pedersen. Temperaturen på arbejdsmiljøet. 08. mar. 16. Arbejdsmiljøchef, DI Anders Just Arbejdsmiljøchef, DI Hvad skete der i 2015? Midtvejsmåling af 2020-plan ISO 45001 næsten færdig Vold uden for arbejdstiden Anbefalinger om nano Ny minister Forligsgruppe fortsætter Reform af

Læs mere

Nyt syn på Arbejdsmiljø en kortlægning af årsager til stress

Nyt syn på Arbejdsmiljø en kortlægning af årsager til stress Nyt syn på Arbejdsmiljø en kortlægning af årsager til stress Delrapport 3: Det psykiske arbejdsmiljø Dette er den tredje delrapport fra undersøgelsen Nyt syn på Arbejdsmiljø, som er en kortlægning af arbejdsmiljøet

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV) Forår APV Genie Corp. & BrandCity

Arbejdspladsvurdering (APV) Forår APV Genie Corp. & BrandCity Forår 2017 APV Genie Corp. & BrandCity Det psykiske arbejdsmiljø Er du glad for at gå på arbejde Føler du dig motiveret Føler du, at dine tanker og ideer bliver hørt Har du mulighed for udtrykke dine ideer

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Rådhuset. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Rådhuset. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 2012 - Rådhuset Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Botilbudene. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Botilbudene. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 01 - Botilbudene Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

Arbejdsmiljø og helbred offshore

Arbejdsmiljø og helbred offshore P r æ s e n t a t i Nina Føns Johnsen Senioranalytiker nfj@nfa.dk På vegne af Anne-Sophie Krarup Hansen Arbejdsmiljø og helbred offshore Gå-hjem-møde i Esbjerg, november 2018 Agenda 1. Baggrund 2. Kort

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Arresø Skole. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Arresø Skole. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 12 - Arresø Skole Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

Arbejdstilsynets tilsynspraksis og reduktionsmål

Arbejdstilsynets tilsynspraksis og reduktionsmål Arbejdstilsynets tilsynspraksis og reduktionsmål Oplæg på arbejdsmiljødagene 2015 for Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev Kommuner Torsdag d. 26. marts 2015 v. Tilsynschef i Arbejdstilsynet Thomas N.

Læs mere

Tabel 4.1. Høj deltagelse i APV-arbejdet

Tabel 4.1. Høj deltagelse i APV-arbejdet 4. DELTAGELSE I dette afsnit beskrives sikkerhedsrepræsentanternes deltagelse og inddragelse i arbejdsmiljøarbejdet samt hvilke forhold, der har betydning for en af deltagelse. Desuden belyses deltagelsens

Læs mere

Trivselsstyrelsen. Måling Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Trivselsstyrelsen. Måling Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Trivselsstyrelsen Måling 21 Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt suppleret med spørgsmål

Læs mere

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 2015 Skolerapport 100 besvarelser ud af 125 = 80%

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 2015 Skolerapport 100 besvarelser ud af 125 = 80% Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 215 Skolerapport besvarelser ud af 125 = % 1 Tolkning af resultatet 6 1 1 Kilde: Ennova MTU 211 præsentation 2 Arbejdsglæde - tilfredshed og motivation 213 215 74 82

Læs mere

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100.

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100. 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Hundested Skole

Rapport - Trivselsundersøgelsen Hundested Skole Rapport - Trivselsundersøgelsen 2 - Hundested Skole Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Resultater for APV/Trivselsundersøgelsen 2007 Vestervænget

Høje-Taastrup Kommune Resultater for APV/Trivselsundersøgelsen 2007 Vestervænget Høje-Taastrup Kommune Resultater for APV/Trivselsundersøgelsen 007 Familie- og Socialcenter Antal inviterede Antal deltagere Svarprocent 68 7 54% Resultater fra Attraktive arbejdspladser er et fokuspunkt

Læs mere

Pedeller benchmark APV 17

Pedeller benchmark APV 17 Rapporten er oprettet d. 25-11-2018 Pedeller benchmark APV 17 Antal inviterede 5 41 Antal besvarede 4 39 Svarprocent 80% 95,1% Samlet score 80 79 02 Indholdsfortegnelse Definitioner 3 Læsevejledning 4

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Halsnæs

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Halsnæs Rapport - Trivselsundersøgelsen 1 - Plejecentret Halsnæs Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 11. januar 2016 Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 68 procent af FOAs privatansatte medlemmer er helt eller delvist enige i, at arbejdsmiljøet generelt er godt på deres arbejdsplads. Det

Læs mere

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte Mobning på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte September 2018 Mobning på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology, Engineering & Math) var der

Læs mere