Besvarelse af spørgsmål fra Camilla Burgwald vedr. organisation, personale og budget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Besvarelse af spørgsmål fra Camilla Burgwald vedr. organisation, personale og budget"

Transkript

1 8. januar 2007 Sagsnr.: Dok.nr.: Besvarelse af spørgsmål fra Camilla Burgwald vedr. organisation, personale og budget Medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget Camilla Burgwald stillede den 8. oktober 2006 en række spørgsmål om organisation, personale og budget i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Sundheds- og Omsorgsforvaltningens besvarede spørgsmålene i et notat, som er dateret den 12. oktober Svaret indeholdt blandt andet en budgetoversigt inkl. en opgørelse af antal fuldtidsstillinger på en række budgetområder. I forlængelse af svaret dateret den 12. oktober har Camilla Burgwald i mail af den 20. november 2006 stillet uddybende spørgsmål til de oplyste budgettal og antal ansatte: Spørgsmål: Jeg vil gerne se en opgørelse over 1. hvordan de 91,2 mio. anvendes i centralforvaltningen + hvad de 142 ansatte laver 2. hvordan de 63,7 mio. anvendes på administration og IT service + hvad de 108 ansatte laver 3. hvordan de 263 mio. anvendes på P/O kontorerne + hvad de 404 ansatte laver 4. hvor meget af de 55 mio. der anvendes på ældreboliger der går til tomgangsleje samt en forklaring på hvorfor 5. hvad finansposter på 34 mio. dækker over. 6. Jeg vil også gerne vide hvor meget det har kostet at implementere KOS og hvor meget det koster i drift Svar: Inden besvarelsen af de konkrete spørgsmål skal det indledningsvis understreges, at det er aftalt, at administrationsudgifter bliver et særligt tema på Sundheds- og Omsorgsudvalgets budgetseminar. Ad 1) Centralforvaltningens stabe er i efteråret 2005 blevet samlet i 3 centre. Samtlige centre har opgaver i relation til det politiske udvalg og driftsunderstøttelse. Centerstrukturen har til formål at forbedre koordinationen og videndelingen i centralforvaltningen.

2 Nedenfor følger en oversigt over budgettet og personalesammensætningen i Centralforvaltningen: Side 2 af 6 Budgetpost Budget 2006 (mio. kr.) Medarbejdere september 2006 Center for politik og ledelse Center for politik og ledelse 12,6 20,7 Information, Indblik 1,3 Center for faglig udvikling Ældrestaben 9,0 20,4 Sundhedsstaben 8,6 18,8 Projekt Etniske Minoriteter 0,7 Center for forretningsudvikling Økonomistaben 8,6 15,4 Informatikstaben 11,4 20,5 Dokumentationsstaben 3,6 11,0 HR-staben 6,5 14,1 Lederudvikling 1,2 IT-licenser 10,5 Øvrige centrale udgifter herunder Direktionens pulje 2,5 1,9 Centralforvaltningen ekskl. Sygesikringsstaben i alt 76,5 122,9 Sygesikringsstaben + Sygesikring EDB-transaktioner 14,7 19,0 Centralforvaltningen inkl. Sygesikringsstaben i alt 91,2 141,9 Nedenfor redegøres kort for de enkelte centres opgaver. Center for Politik og Ledelse Center for politik og ledelse varetager betjening af Sundheds- og Omsorgsudvalget, Sundheds- og Omsorgsborgmesteren samt Direktionen. Center for politik og ledelse varetager desuden sekretariatsfunktion for ældreråd og klageråd. Herudover varetager Center for politik og ledelse kommunikationsopgaver både for borgmester, direktion og den øvrige forvaltning. Det indebærer bl.a. udarbejdelse af informationsmateriale til borgere og personaleblade. Center for Faglig Udvikling Center for Faglig Udvikling består af Ældrestaben og Sundhedsstaben og varetager den faglige udvikling på såvel ældreområdet som sundhedsområdet. Ældrestaben varetager følgende hovedopgaver i relation til ældrefaglig udvikling: BUM, brugerundersøgelser, central visitation, demenspolitik, dokumentation, analyse og finansiering i relation til kommunalreform, forebyggende hjemmebesøg og Frit Valg. I Ældrestaben er endvidere indplaceret Boligsekretariatet, der forestår

3 Moderniseringsplan I og II samt konvertering af beskyttede boliger til plejeboliger. Side 3 af 6 Sundhedsstaben varetager følgende hovedopgaver: bestillerfunktion på folkesundhedsområdet, opgaver vedrørende genoptræning, kommunalreform, kost og køkkener på plejehjem, medicin, rehabilitering, sundhedsaftaler, sundhedsberedskab, sundhedspolitik og sundhedscentre samt Den Danske Kvalitetsmodel og sygeplejeprojekt m.v. Center for Forretningsudvikling Center for Forretningsudvikling består af Økonomistaben, Informatikstaben inkl. Dokumentationsstaben og HR-staben. Økonomistaben løser controllingopgaver i relation til budgetopfølgning for såvel de decentrale enheder som stabe og øvrige budgetansvarlige enheder i centralforvaltningen. Herudover varetager Økonomistaben opgaver vedrørende udarbejdelse og indberetning af regnskabsprognoser. Økonomistaben forestår desuden en række opgaver relateret til forvaltningens budget, herunder udarbejdelse af Sundheds- og Omsorgsudvalgets bidrag til Københavns Kommunes samlede budget og prioriteringsrum samt udmøntning af budgettet til de budgetansvarlige enheder. Endvidere varetager Økonomistaben en række projekter, bl.a. BUM på plejehjem, selvforvaltning på plejehjem samt projekter om nye styringsformer i bl.a. hjemmeplejen. Herudover medvirker Økonomistaben til udarbejdelsen af kvartalsrapporter til Sundheds- og Omsorgsudvalget. Informatikstaben varetager opgaver vedrørende udvikling og vedligeholdelse af forvaltningens IT-strategi og IT-politik. Desuden varetager Informatikstaben en række udviklingsopgaver på ITområdet og har desuden systemansvaret for forvaltningens fagsystemer samt ansvar for IT-kontrakter. Dokumentationsstaben varetager en række opgaver i relation til ledelsesinformation, herunder bl.a. udvikling og anvendelse af KOS samt kvartalsrapporter til Sundheds- og Omsorgsudvalget. Herudover varetager Dokumentationsstaben opgaver i relation til kvalitetsstandarder. HR-staben varetager opgaver inden for bl.a. kompetenceudvikling, grunduddannelse herunder SOSU-uddannelserne - rekruttering og fastholdelse, organisation, personalepolitik, arbejdsmiljø samt ledelsesudvikling.

4 Sygesikringsstaben Sygesikringsstaben varetog administrationen af den amtskommunale offentlige sygesikring, herunder indgåelse af aftaler med praktiserende læger, praktiserende speciallæger m.fl. Side 4 af 6 Sygesikringsstaben er nu nedlagt, og medarbejderne overført til Region Hovedstaden. Ad 2) Hermed følger en oversigt over budgettet og personalesammensætningen i Administrationscenteret inkl. IT-service: Administrationscenteret: Budgetpost Budget 2006 (mio. kr.) Antal medarbejdere sep Administrationscenterets løn- og administrationsbudget 25,2 - Personaleafdelingen 17,0 - Kontorelever 6,0 - Miljø- & Bygningsafdelingen 15,0 - Regnskabsafdelingen 22,0 - Diverse 2,0 - Rengøring* 5,0 - Juridisk Afdeling 6,0 IT-service 16,3 35,0 Ejendomsudgifter 13,1 Intern Service 6,3 Omkostninger til arbejdsskadeerstatninger, stillingsannoncer mm. 2,3 Bidrag til AES 0,4 Magtanvendelse 0,02 Klageråd 0,01 Administrationscenter & IT-service i alt 63,7 108,0 * Rengøringsmedarbejderne overgik i 2006 til Kultur- og Fritidsforvaltningen som led i oprettelsen af Københavns Ejendomme. Senere har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen aftalt, at medarbejderne tilbageføres til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Administrationscentrets opgaver omfatter personalejuridiske opgaver, forhandlingsopgaver, personaleadministration, lønadministration, serviceopgaver i Sjællandsgade 40, rådgivning og vejledning af forvaltningens institutioner vedrørende miljøspørgsmål, Grønt Regnskab og Grønt Budget, bygningsvedligeholdelse, boligspørgsmål og forsikringsforhold, husleje- og refusionsopgaver, sygesikringsafregningsopgaver, centralbogholderi samt juridisk konsulentfunktion vedrørende kontrakter, folkepension og offentligretlige spørgsmål samt den lovgivning, som hører under Sundheds- og Omsorgsforvaltningens område.

5 Administrationscentret afleverer pr. 1. januar stillinger til Region Hovedstaden og pr. 1. april stillinger til Koncernservice. Side 5 af 6 Ad 3) Hermed følger en oversigt over budgettet til Pensions- og Omsorgsområdet: Budgetpost Pensionssagsbehandling og øvrig administration inkl. borgerservice og ejendomsudgifter Budget 2006 (mio. kr.) Antal medarbejdere sep ,8 188,5 Ejendomsudgifter 15,5 Bestillerfunktion (Visitation) - hjælpemidler 12,1 37,7 - hjemmehjælp og plejehjem 49,5 125,1 Forebyggende hjemmebesøg 14,0 38,8 Øvrige udgifter (Ledsageordning, Visitationsuddannelse, 10%-boliger) 2,1 Pensions- og Omsorgsområdet i alt 175,0 390,0 Selvantaget hjemmehjælp* 13,8 Hjælpemidler 88,1 Pensions- og Omsorgsområdet inkl. hjælpemidler 263,1 403,8 *Budgettet til selvvalgt hjemmehjælp er en del af hjemmeplejebudgettet, men organisatorisk hører medarbejderne ind under P/O-kontorerne Pensionssagsbehandling foretages i forbindelse med lovpligtige pensionsudbetalinger til alle borgere over 65 år i Københavns Kommune og udbetaling af personlige tillæg. I budgettet indgår også udgifter til personale som er overført til Københavns Borgerservice, som løser administrative borgerbetjeningsopgaver på tværs af kommunens 7 forvaltninger. Det administrative personale løser også opgaver relateret til økonomi og udarbejdelse af statistik og ledelsesinformation. Bestillerfunktion omfatter udgifter forbundet med at visitere borgerne til ydelser i hjemmeplejen og på plejehjem samt bevilling af hjælpemidler. Forebyggende hjemmebesøg tilbydes i henhold til lovgivningen til borgere på 75+ år. Disse borgere har ret til mindst to årlige forebyggende hjemmebesøg. Ledsageordningen er ligeledes lovpligtig. 10%-boliger vedrører istandsættelse af boliger i Valby og Kongens Enghave og er en reminiscens af de gamle bydelsforsøg.

6 Side 6 af 6 Ad 4) I 2006 udgør budgettet til tomgangsleje 7,2 mio. kr. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har afsat budgetmidler til tomgangsleje til ældreboliger, fordi forvaltningen er forpligtet til at betale tomgangsleje til boligselskaber, når boligerne står tomme. Forpligtelsen er en følge af, at kommunen har anvisningsret jf. Almenboligloven. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen arbejder på at nedbringe udgifterne til tomgangsleje. Det sker blandt andet ved, at ældreboliger i Sundheds- og Omsorgsforvaltningens regi omdannes til 2-3 bofællesskaber i Socialforvaltningens regi. Ad 5) Sundheds- og Omsorgsforvaltningens budget til finansposter omfatter renter og afdrag vedrørende prioritetslån til selvejende institutioner samt indskud til Landsbyggefonden. Herudover dækker budgettet forskydninger på kortfristede tilgodehavender, som bl.a. omfatter salg af pladser til andre kommuner samt kortfristet gæld til leverandører. Nedenfor vises en oversigt over bevillingen: Finansposter Budget 2006 (mio. kr.) Renter og afdrag vedr. prioritetslån 10,7 Indskud i Landsbyggefonden 26,2 Forskydninger vedr. kortfristet gæld -32,0 Forskydninger vedr. kortfristede tilgodehavender 29,7 Finansposter i alt 34,6 Når budgettet til forskydninger vedrørende kortfristet gæld har negativt fortegn, skyldes det, at når Sundheds- og Omsorgsforvaltningen opnår kreditter hos leverandører med en tidsforskydning i kommunens betalinger henover to regnskabsår, så medfører det et mindre likviditetstræk fra kommunens kasse. Ad 6) De samlede omkostninger til henholdsvis implementering og drift af KOS fremgår af nedenstående tabel: Budget (2006 priser) I alt KOS hjemmepleje Projekt 1,8 6,6 16,0 15,2 15,2 20,5 7,4 82,5 KOS hjemmepleje Drift 0,0 1,7 1,4 7,0 10,2 9,8 6,5 36,6 KOS plejehjem Projekt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 7,2 9,8 17,0 KOS plejehjem Drift 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 2,2 3,3 5,5 Besparelser på andre systemer sfa. KOS -0,5-1,6-1,2-1,7-5,8-7,8-4,6-23,2 I alt 1,3 6,7 16,2 20,5 19,6 31,8 22,4 118,4 Note: Tallene i tabellen stammer fra rapport til Revisionsdirektoratet om udgifter til KOS, marts 2006.

Formålet med dette notat er at give et overblik over Sundheds- og Omsorgsudvalgets budget 2006.

Formålet med dette notat er at give et overblik over Sundheds- og Omsorgsudvalgets budget 2006. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben BILAG 3 23. marts 2006 Sagsnr.: 300262 Dok.nr.: 1801219 Overblik over budget 2006 Formålet med dette notat er at give et overblik over Sundheds- og Omsorgsudvalgets

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalgets vedtagne budget 2016 fordelt på serviceområder og bevillinger fremgår af nedenstående tabel:

Sundheds- og Omsorgsudvalgets vedtagne budget 2016 fordelt på serviceområder og bevillinger fremgår af nedenstående tabel: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 30. november 2015 Bilag 2. Oversigt over udmøntning af budget 2016 fordeling på bevillinger og hovedområder Sundheds- og Omsorgsudvalgets vedtagne

Læs mere

SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 2019 på bevillinger og hovedprodukter

SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 2019 på bevillinger og hovedprodukter KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 7. maj 219 SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 219 på bevillinger og hovedprodukter Sagsnr. 219117865 Dokumentnr.

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 24. april 2018 Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalgets vedtagne budget 2015 fordelt på serviceområder og bevillinger fremgår af nedenstående tabel:

Sundheds- og Omsorgsudvalgets vedtagne budget 2015 fordelt på serviceområder og bevillinger fremgår af nedenstående tabel: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT Bilag 1. Oversigt over udmøntning af budget 2015 fordeling på bevillinger og hovedområder Sundheds- og Omsorgsudvalgets vedtagne budget 2015

Læs mere

Budget 2007 - Prioriteringsrum Revideret oversigt til andenbehandling

Budget 2007 - Prioriteringsrum Revideret oversigt til andenbehandling Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT BILAG 5 19. april 2006 Sagsnr.: 290802 Dok.nr.: 1810557 Budget 2007 - Prioriteringsrum Revideret oversigt til andenbehandling Dette notat indeholder

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 299 af 25. marts 2010 om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør og personlig og praktisk hjælp mv.

Bekendtgørelse nr. 299 af 25. marts 2010 om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør og personlig og praktisk hjælp mv. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Bilag 8: Baggrundsnotat for beregning af timepriser 2012 for hjemmeplejen Sagsnr. 2012-29256 Dokumentnr. 2012-241990 Timeprisberegning for personlig og praktisk hjælp

Læs mere

Periodiseret budget. Korrigeret budget. Forbrug ÅTD.

Periodiseret budget. Korrigeret budget. Forbrug ÅTD. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 26042016 Sagsnr. 20160012280 Dokumentnr. 201600122801 Sagsbehandler Elsa Bjørnsen Sundheds og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab

Læs mere

Job- og personprofil Stillingen som udviklingschef på myndighedsområdet

Job- og personprofil Stillingen som udviklingschef på myndighedsområdet Job- og personprofil Stillingen som udviklingschef på myndighedsområdet Stillingen som udviklingschef på myndighedsområdet er en lederstilling på udviklings- og forretningsorienteret område. Udviklingschefen

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder

Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder Socialforvaltningen Dato: 25-02-2008 Sagsnr.: 2007-103252 Dok.nr.: 2008-109642 Bilag 1. Socialforvaltningens regnskab 2007 - Oversigt og beskrivelse af de enkelte bevillingsområder Side 1 af 10 Serviceudgifter

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 06-02-2014 Sagsnr. 2013-0264522 Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering.

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor Serviceydelser for ældre - orientering. Punkt 5. Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering. 2013-46690. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, at at at budgetfordeling 2014

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål fra Pia Allerslev (V) vedrørende økologi og ældremad

Besvarelse af spørgsmål fra Pia Allerslev (V) vedrørende økologi og ældremad KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg Til Pia Allerslev Besvarelse af spørgsmål fra Pia Allerslev (V) vedrørende og ældremad Medlem af Borgerrepræsentationen Pia Allerslev

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Tillægsbevillinger. Bevilling netto netto netto netto netto kr kr kr kr kr.

Tillægsbevillinger. Bevilling netto netto netto netto netto kr kr kr kr kr. Bilag 1. Regnskabsforklaringer KFF 2018 Kultur- og Fritidsforvaltningen Vedtaget budget 2018 Tillægsbevillinger Korrigeret budget 2018 Regnskab 2018 Afvigelse Bevilling netto netto netto netto netto Service

Læs mere

21. marts Sagsnr.: Dok.nr.: Budget Prioriteringsrum - Oversigtsnotat

21. marts Sagsnr.: Dok.nr.: Budget Prioriteringsrum - Oversigtsnotat Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben BILAG 1 21. marts 2006 Sagsnr.: 290802 Dok.nr.: 1795138 Budget 2007 - Prioriteringsrum - Oversigtsnotat I dette notat redegøres kortfattet for Sundheds-

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål fra Henrik Appel (A) vedrørende ældrebofællesskaber

Besvarelse af spørgsmål fra Henrik Appel (A) vedrørende ældrebofællesskaber KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Administration NOTAT 03-03-2017 Til Henrik Appel (A) Besvarelse af spørgsmål fra Henrik Appel (A) vedrørende ældrebofællesskaber Medlem af

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS)

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) CBS s budget Budget 208 Brutto 307 mio. kr. Servicerammen brutto 75 mio.kr. SSU s budget 285 mio. kr. CBS s budget Den Tværfaglige Myndighed 20 mio. kr.

Læs mere

Nedenfor gennemgås Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab for 2013 opgjort pr. 30. juni 2013.

Nedenfor gennemgås Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab for 2013 opgjort pr. 30. juni 2013. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 02-08-2013 Sagsnr. 2012-189266 regnskab pr. 30. juni 2013 Nedenfor gennemgås Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.288 259.288 259.288 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009

Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 25. maj 2010 Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009 Sagsnr. 2011-73946 Dok.nr. 2011-384394 I medfør af Bekendtgørelse

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR).

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-02-2015 Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). Sagsnr. 2014-0256279

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Fakta om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Fakta om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Dette fakta-notat indeholder data om befolkningsgrundlaget for Sundheds- og Omsorgsforvaltningens ydelser og opgaver, modtagere af sundheds- og omsorgsydelser og de

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato:12. marts 2018 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-3-18 Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: 50.52

Læs mere

Vejledning til at blive godkendt som leverandør af personlig og praktisk hjælp

Vejledning til at blive godkendt som leverandør af personlig og praktisk hjælp Vejledning til at blive godkendt som leverandør af personlig og praktisk hjælp Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen 8. april 2005 Indhold 1. INDLEDNING...1 1.1 MATERIALETS OPBYGNING...1 2. BESKRIVELSE

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget

Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens

Læs mere

Mission Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skal skabe vilkår for et godt, sundt og langt liv for københavnerne.

Mission Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skal skabe vilkår for et godt, sundt og langt liv for københavnerne. Sundheds- og Omsorgsudvalget UDVALGSAFSNIT Overordnet opgavebeskrivelse og mission, vision og fokusområder Ansvarsområde Sundheds- og Omsorgsudvalgets opgaver omfatter kommunens aktiviteter og ydelser

Læs mere

Organisationsdiagrammer og ledelseslag i forvaltningerne. Pr. september 2012

Organisationsdiagrammer og ledelseslag i forvaltningerne. Pr. september 2012 Organisationsdiagrammer og ledelseslag i forvaltningerne Pr. september 2012 Forvaltningernes størrelse Budget 2012 Budget til drift, anlæg og overførsler (mio. kr.) Årsværk Revisionen 18 12 Borgerrådgiveren

Læs mere

Forventet regnskab Halvårsregnskab 2015

Forventet regnskab Halvårsregnskab 2015 Forventet regnskab 2015 Halvårsregnskab 2015 Årets resultat på rammebudgettet Mio. kr. RAMME FORVENTET FORBRUG FORVENTET AFVIGELSE Sektor 3.31 Pleje og omsorg 2.550,6 2.614,9-64,3 Positive beløb er mindreudgifter/

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Orientering om 6-by Nøgletal 2007

Orientering om 6-by Nøgletal 2007 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 7. juni 2007 Sagsnr.: 2007-40185 Dok.nr.: 2007-175027 Orientering om 6-by Nøgletal 2007 Formålet med dette notat er at beskrive de væsentligste økonomi-

Læs mere

Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale

Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale BALLERUP KOMMUNE Dato: 8. september 2015 Tlf. dir.: 4175 0010 E-mail: lbg@balk.dk Kontakt: Lene Bækgaard Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale Kommunaldirektør

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen Pl regulering februar 2014 Korrektionsårsag Teknisk ændring Byrådet den: Indtastningsdato Korrektionsnr 4 Fagudvalg den: Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen

Læs mere

Sektor 03 Folkeskole. Elever anbragt i skoler uden for Dragør Kommune Mindre tilretning af budgettet.

Sektor 03 Folkeskole. Elever anbragt i skoler uden for Dragør Kommune Mindre tilretning af budgettet. Bilag til 2. budgetopfølgning Sektor: 3 til 8 Konto Artskonto Omkostningested/ Korrigeret Forventet Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug PSP element budget 2013 regnskab 2013 Sektor 03 Folkeskole

Læs mere

Konvertering af beskyttede boliger og lukning af utidssvarende og ikke-ombygningsegnede plejehjem

Konvertering af beskyttede boliger og lukning af utidssvarende og ikke-ombygningsegnede plejehjem Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Faglig Udvikling Ældrestaben BILAG 1.1 23. marts 2006 Sagsnr.: 290802 Dok.nr.: 1800708 /PC Budget 2007 Prioriteringsrum Konvertering af beskyttede boliger og

Læs mere

Notat om valg af private leverandører til praktisk og personlig hjælp pr. 1. april 2014

Notat om valg af private leverandører til praktisk og personlig hjælp pr. 1. april 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Administration NOTAT Til Sundheds og Omsorgsudvalget Notat om valg af private leverandører til praktisk og personlig hjælp pr. 1. april 2014

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Omkostningskalkulation personlig og praktisk hjælp 2011

Omkostningskalkulation personlig og praktisk hjælp 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT På baggrund af revisionsbemærkninger i juni 2011 er dette notat tilrettet i forhold til notatet, der blev forelagt Socialudvalget den 18. maj 2011. Tilretningerne

Læs mere

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område Sort: Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 Rødt= forslag til ny/ændret delegation. Rød gennemstregning = udgår I = Instiller 0. Generelt Delegationen omfatter nedenstående love og bekendtgørelser.

Læs mere

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område R/PÅ = ruger- og pårørenderåd = eslutter Sort: Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 = eslutter Rødt= forslag til ny/ændret delegation. Rød gennemstregning = udgår I = Instiller SAGSOMRÅDE KM

Læs mere

Bilag 1: Høringsgrundlag for sammenlægning af Bispebjerg og Nørrebro lokalområder

Bilag 1: Høringsgrundlag for sammenlægning af Bispebjerg og Nørrebro lokalområder NOTAT 10-01-2007 Bilag 1: Høringsgrundlag for sammenlægning af Bispebjerg og Nørrebro lokalområder Sundheds- og Omsorgsudvalget godkendte den 7. december 2006, at Sundheds- og Omsorgsforvaltningen udarbejder

Læs mere

Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011

Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 14-05-2012 Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011 I medfør af VEJ. nr. 13 15/02/2011

Læs mere

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -894 Egentlige tillægsbevillinger -100 Finansieret til/fra andre udvalg -794 10 Social service

Læs mere

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsudvalget Bilag 6 UDVALGSINDSTILLING med sagsfremstilling Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INDSTILLING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Regnskab 2005. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2005. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2005 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 992 Omsorgstandpleje 99 Bevilling 990 Ældrepleje- og omsorg Beløb i 1.000 kr. Ældreboliger Udg. Indt. Regnskab Budget

Læs mere

Bilag 3. Demografitilpasning ny befolkningsprognose, mindreforbrug vedr. køb af pladser og sund aldring

Bilag 3. Demografitilpasning ny befolkningsprognose, mindreforbrug vedr. køb af pladser og sund aldring Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT Bilag 3. 2016 - ny befolkningsprognose, mindreforbrug vedr. køb af pladser og sund aldring I dette notat gennemgås de økonomiske konsekvenser

Læs mere

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen.

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til ØU 12. marts 2019 Finansieringsnotat til overførselssagen 2018-2019 På Økonomiudvalgets budgetseminar den 22.-23. januar blev der præsenteret

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 27. marts 2017 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: 214, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Anders Krantz,

Læs mere

Lån, renter og balanceforskydninger

Lån, renter og balanceforskydninger 15. Lån, renter og balanceforskydninger 15. Låneoptagelse I tabel 1 fremgår kommunens samlede låneoptagelse fra 2013-17. Lån til betaling af ejendomsskatter forventes at blive 2,0 mio. kr. mindre i budget

Læs mere

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 264244 Brevid. 2211093 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 Kirstenth@roskilde.dk 20. oktober 2015 NOTAT: Østsjællands Beredskab budget 20152018 godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE FOR FRIPLEJEHJEMMET BEDSTED THY

PROJEKTBESKRIVELSE FOR FRIPLEJEHJEMMET BEDSTED THY PROJEKTBESKRIVELSE FOR FRIPLEJEHJEMMET BEDSTED THY 1. NAVN: Friplejehjemmet Bedsted Thy. 2. BELIGGENHED: Vestervigvej 76, 7755 Bedsted Thy. 3. FORMÅL: Friplejehjemmets formål er at fungere som plejehjem

Læs mere

Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken

Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken 2011-2014 I denne handleplan redegøres for hvordan

Læs mere

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet 30. november 2007 Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet INTRODUKTION TIL VEJLEDNINGEN I forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2006 blev det besluttet at igangsætte

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Bilag til Økonomiregulativ

Bilag til Økonomiregulativ Bilag til Center for Økonomi og Personale Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Telefon: 4477 2000 balkom@balk.dk www.ballerup.dk Godkendt den 20-05-2014 1 Indhold 1.... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Baggrund... 3 1.3.

Læs mere

Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune

Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune 1. Indledning Stillingen som økonomichef i Økonomisekretariatet i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er blevet ledig. Denne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 30. oktober 2017 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen,

Læs mere

Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen SAGSNUMMER regnskab 2005 INDSTILLING Sundhedsforvaltningen indstiller, At Sundheds- og Omsorgsudvalget godkender det forventede regnskab 2005 og videresender det til Økonomiudvalget. At Sundheds- og Omsorgsudvalget

Læs mere

Lån, renter og balanceforskydninger

Lån, renter og balanceforskydninger 15. Lån, renter og balanceforskydninger 15. Forventet låneoptagelse i 2012-2016 Pensionister, førtidspensionister og efterlønsmodtagere kan indefryse deres ejendomsskatter. Dette indebærer, at de kan

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune

Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune 1. Indledning Stillingen som økonomichef i Økonomisekretariatet i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er blevet ledig. Denne

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015)

Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015) Socialudvalgets bidrag til kvartalsregnskabet (1. kvartalsregnskab 2015) Indhold Oversigtstabel... 2 Service... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmeplejen, rammebelagt... 2 Hjemmeplejen, demografireguleret...

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 17. marts 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende bilagsnotat

Læs mere

Fakta om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Fakta om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen om Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Dette fakta-notat indeholder data om befolkningsgrundlaget for Sundheds- og Omsorgsforvaltningens ydelser og opgaver, modtagere af sundheds- og omsorgsydelser og de

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2015

Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Korr. budget Forventet Forventet Ultimo December 2015 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 325,0 331,8-6,8 Pleje og omsorg 188,8 198,7-9,9 Pleje

Læs mere

Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde

Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde Enhed Adm.pol. Sagsbehandler HEN Koordineret med Sagsnr. 1207028 Doknr. 1029630 Dato 5. september 2012 Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde

Læs mere

i regnskabet

i regnskabet KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 18-02-2016 Sagsnr. 2015-0280012 Sundheds- og Omsorgsudvalget - Konklusionsnotat 2015 Ved tilrettelæggelsen og gennemførelsen af

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Centerchef Sundheds- og omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

Centerchef Sundheds- og omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Jobprofil Centerchef Sundheds- og omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune 1. Indledning Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (SUF) ønsker at ansætte en centerchef med reference til direktionen. Dette notat

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedr. tredje budgetopfølgning for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Notat. Bilagsnotat vedr. tredje budgetopfølgning for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SOCIAL OG SUNDHED Dato:24. oktober 2013 Tlf. dir.: 4477 3288 E-mail: slo@balk.dk Kontakt: Susanne Lorentsen Sagsnr: 2012-23595 Dok.nr: 2013-161432 Notat Nærværende bilagsnotat indeholder uddybende forklaringer

Læs mere

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II.

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II. Bilag vedr. handicappede Dato: 24-05-2007 Sagsnr.: 2006-2915 Dok.nr.: 2006-25231 Tryghedsplan II Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag

Læs mere

Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007

Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007 18-02-2008 Bilag 2 Status for Socialforvaltningens hjemmepleje pr. regnskab 2007 Jf. Økonomiudvalgets beslutning om en månedlig status på hjemmeplejeområdet (ØU 183/2007) orienteres Socialudvalget hermed

Læs mere

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 161 Erhvervsudvalget Bevillingsområde Erhvervsservice og iværksætteri Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015 Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2015 Indhold Oversigtstabel 3. kvartalsregnskab... 2 Service... 2 Børnefamilier med særlige behov... 2 Hjemmepleje, rammebelagt... 3 Hjemmepleje, demografireguleret...

Læs mere

Mål Målene på politikområde 12 og 15 er ens. Der henvises til beskrivelsen på politikområde 12.

Mål Målene på politikområde 12 og 15 er ens. Der henvises til beskrivelsen på politikområde 12. Politikområde 15 omfatter en række tilbud, som primært henvender sig til borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsniveau. Området omfatter hjemmehjælp på Plejecentret Christians Have og hjemmehjælp

Læs mere

Udflugt for 46 borgere med 4 hjælpere Bustransport (inkl. mad) Højskoleophold 6 dage for 46 borgere med sociale temaer som emne inkl.

Udflugt for 46 borgere med 4 hjælpere Bustransport (inkl. mad) Højskoleophold 6 dage for 46 borgere med sociale temaer som emne inkl. Sundheds- og Omsorgsudvalget Borgmesteren Besvarelse af spørgsmål fra Rikke Lauritzen (Ø) Medlem af Borgerrepræsentationen Rikke Lauritzen (Ø) har i e-mail den 20. november 2007 stillet spørgsmål til Sundheds-

Læs mere

Bilag 1 Regnskabsforklaringer 2011 i netskabelon Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Vedtaget budget 2011

Bilag 1 Regnskabsforklaringer 2011 i netskabelon Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Vedtaget budget 2011 Bilag 1 Regnskabsforklaringer 2011 i netskabelon Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Vedtaget budget 2011 Tillægsbevillinger Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse Bevilling netto netto netto netto

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere