REFERAT AF SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D"

Transkript

1 REFERAT AF SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D Gentofte den Til stede: Steffen B. Fallesen, Asger Henning Nielsen, Maria Christine Reedtz, Mette Bering Holm, Jesper Levring, Jacqueline Morel, Mette Grøndahl Hansen, Villads Blom Rossel og Johan August Nielsen. Fra ledelsen: Peter Hartvig, Mette Wejergang og Johan Egede Birkeland. Afbud: Jonathan Bernsen og Andreas Ellegaard Nordby Tjørnehøj. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt 2. Godkendelse af referat fra sidste skolebestyrelsesmøde Referat godkendt 3. Skolens økonomi Jeanette Ambjørn orienterede om skolens økonomi. Skolen har fortsat en meget stram økonomi på grund af afdragsordning, men vi overholder den aftalte plan. I 2017 havde skolen et mindreforbrug på kr. og beløbet er afdraget på gælden. Det betyder, at skolen skal afdrage kr. i 2018 og de resterende kr. i I regnskabet for næste skoleår er der taget højde for den ny allokeringsmodel. I forbruget januar 2018 og frem til i dag følger skolen og fritiden det forventede regnskab. Skolen har generelt et stort elevtal. I perioden september 2015 til september 2017 er der en stigning i elevtallet og dette tal falder med 15 børn i næste skoleår. Grunden til faldet skyldes, at flere elever på kommende 9. årgang vælger efterskole i kommende skoleår. Henrik Valeur, administrativ leder, præsenterede skolens driftsbudget Driftsbudgettet følger i store træk budgettet for I kommende skoleår falder de centralt betalte elektroniske læringsportaler fra. Der arbejdes på en central aftale for kommunens skoler - alternativt skal skolen selv betale for adgangen til ønskede læringsplatforme. Bestyrelsen har som følge af dette ønsket, at der skal sættes kr. af til læringsportaler. Ledelsen udarbejder et udkast til nyt driftsbudget og præsenterer dette ved næste skolebestyrelsesmøde. Driftsbudgettet skal godkendes af bestyrelsen.

2 Bestyrelsen drøftede udfordringen ved, at skolen skal tilbyde computere til børn i 4. til 9. klasse, Bring Your Own Device. Indkøb af computere skal tages fra skolens budget. 4. Skolebestyrelsesvalg Bestyrelsen drøftede status på skolebestyrelsesvalg. To medlemmer af den nuværende bestyrelse vælger ikke at opstille igen. På nuværende tidspunkt har to nye kandidater meldt sig til skolebestyrelsesvalget. Vi mangler to bestyrelsesmedlemmer/suppleanter, og vi skal søge nye kandidater blandt kommende 0. klassesforældre og emnet tages op på forældrerepræsentantskabsmødet. Der vil med stor sandsynlighed være tale om et kommende fredsvalg. 5. Forældrerepræsentantskabsmøde den 29. maj kl. 17:00-19:00 Bestyrelsen udarbejdede dagsorden til forældrerepræsentantskabsmødet. Dagsordenen lægges på Intra og sendes til forældrerepræsentanterne. Steffen deltager fra bestyrelsen. 6. Status på sammenlægning af 8. årgang Klasserne er dannet og disse er meldt ud til elever og forældre. Lærerteamet er ligeledes meldt ud. Klassesammensætningen er udarbejdet på baggrund af drøftelser med elever og forældre ved skole/hjem, og skolen har taget hensyn til disse ønsker. Der har været forskellige tilbagemeldinger fra elever og forældre i forhold til klassesammensætningen - lærerteam og ledelse følger klasserne, så klasserne understøttes socialt og fagligt og kommer godt fra start. I den næste tid skal klasserne bl.a. følge et forløb med True North, hvor de rystes sammen og udfordres og udvikles socialt som fagligt. 7. Status på vikardækning, herunder procedure for vikardækningen Sygefravær og vikardækning på de enkelte årgange blev drøftet. Bestyrelse og ledelse vil fortsat have fokus på at nedbringe sygefraværet. Ledelsen reviderer praksis på området i samarbejde med MED-udvalget og dette præsenteres for skolebestyrelsen på kommende møde. 8. Status på procedure omkring håndtering af dysleksi/ordblindhed Læsevejleder Birgitte Jørgensen orienterede om skolens procedure for understøttelse af børn med dysleksi. I indskolingen skal alle børn testes i 1. klasse skal de tage Hogrefes Ordlæs 1 og i 2. klasse

3 skal børnene tage DVO. De børn som har behov for særlig understøttelse tilknyttes skolens ressourcecenter, hvor børnenes læsefaglige udvikling understøttes - fx ved VAKS, som er undervisningsmateriale lavet til børn med læsevanskeligheder. Derudover skal alle børn 1. til 3. klasse være en del af læsetoget, hvor der er perioder med særlig fokus på læsning. Hvis der er tegn på dysleksi efter disse indsatser, vurderes det om barnet skal tage ordblindetesten i slutningen af 3. klasse. Børn med dysleksi følger kursus på dyslexia. Se bilag Status på arbejdet med skolens profil Profiludvalget skal mødes med lærere, pædagoger og elevrådsrepræsentanter. 10. Fagfordeling Fagfordelingen for næste skoleår er afsluttet og blev gennemgået for bestyrelsen. Ledelsen melder fagfordelingen ud til børn og forældre medio juni. 11. Punkter til kommende møder Nyt udvalg: Grøn skole/grønt flag Kommunikationsplan for skole, intern og ekstern Skolens profil Fondssøgninger Kompetenceløft til medarbejdere Skolens økonomi Strukturen for bestyrelsens møder med forældreinvolvering (forældremøder, forældrerepræsentantskab mm). Skolens og GFCs brug af sociale medier. Opsamling på udrulning og implementering af de digitale læreplaner, herunder opfølgning på skolens princip herom. Håndtering af forældres bekymringer og kritik: Hvem går man til og hvordan gribes det an? Klasseledelse. Forberedelse af forårets møde med BUF, BOS, KB og opgaveudvalgene. Samarbejde med Gentofte Tennisklub om idræts/bevægelses faciliteter. Udvalgene o Principudvalget o Tilsynsudvalget o Økonomiudvalget o Kommunikationsudvalget

4 12. Eventuelt A) Status på kunstbanen: Skolen får en kunstbane, som dækker hele græsarealet på boldbanen. B) Status på BYOD: Tager ordningen op ved næste formandsmøde. C) Nyt fra fælles elevråd: Elevrådsformænd og elevrådsnæstformænd i kommunen har haft møde, hvor de har drøftet mulighederne for at udvikle et samarbejde og erfaringsdeling. Derudover blev skolernes læringsmiljøer drøftet. D) Fritidsklubben ønsker at lukke tidligere på udvalgte dage i løbet af skoleåret i forbindelse med medarbejderarrangementer på skolen. Dette er for at pulje åbningstiden så klubben åbner tidligere på omlagte dag. E) BOS kommer på besøg på skolen efter sommerferien. Bestyrelsen skal udarbejde fokusområde til besøget. F) Gentofte Skole samarbejder med Smageriet som forløb på mellemtrinnet.

5 Bilag 1 - Læsning i ressourcecenteret på Gentofte Skole Hvornår? Hvem er ansvarlig? Ordblinderisikotest i indskolingen Alle elever testes gennem 1. klasse med Ordblinderisikotesten. Formålet er tidligt at identificere de elever, som har behov for ekstra støtte for at komme videre i deres skriftsprogstilegnelse. I maj måned screenes alle elever med Hogrefes Ordlæs 1. 1) sept. 1. kl. 2) jan., 1. kl. 3) maj, 1. kl. Ressourcecenteret står for testningen og information til forældrene. Lærerne får en overlevering fra ressourcecenteret og er ansvarlig for at informere forældrene til den første skole-hjemsamtale i 1. klasse. Læsetog i indskolingen I indskolingen 1. til 3. klasse holddeles eleverne i perioder. Der tilknyttes to lærere fra ressourcecenteret, som skal undervise de svageste læsere. Der holddeles 3 lektioner om ugen, en lektion på 3 forskellige dage. Målet er at hver enkelt elev arbejder på sit eget udviklingstrin og i sit eget tempo og dermed øge 1. årgang: efterårsferie til påske 2. årgang: påske til sommerferie 3. årgang: skolestart til Der tilknyttes 2 lærere fra ressourcecenteret, som sammen med dansklærerne skal planlægge holddelingen. Der må påregnes tid fra årgangens teammøder til dette arbejde.

6 læselysten. efterårsferie Dvo-screening 2. Klasse I slutningen af 2. klasse screenes alle elever med DVO (Dansk Videnscenter for Ordblindhed), som bruges til identifikation af elever i risiko for at udvikle ordblindhed/ dysleksi. Elever der falder udenfor normalområdet tilbydes en supplerende individuel undersøgelse. Disse elever testes igen i slutningen af 3. klasse. Maj, 2. klasse En lærer fra ressourcecenteret tager testen i klassen og informerer dansklæreren om resultatet. Dansklæreren informerer forældrene til de børn, der skal testes yderligere. Ressourcecenterlæreren overvejer ansøgning til Nota samt introduktion til Appwriter. Vaks På baggrund af DVO-screeningen udvælges elever til at modtage undervisning i VAKS. VAKS er et systematisk undervisningsmateriale lavet til børn med læsevanskeligheder. 3. klasse En lærer fra ressourcecenteret underviser i VAKS. Undervisningen foregår på hold af 3-4 elever, og der undervises 3 lektioner ugentligt på tre dage hele året.

7 Ordblindetest De elever der på baggrund af DVO-screeningen og VAKS-forløbet stadig har læsevanskeligheder testes med Ordblindetesten i foråret af 3. klasse. Marts/april, 3. klasse En lærer fra ressourcecenteret sørger for alt det formelle omkring testen, og giver lærer og forældrene en tilbagemelding på testens resultat. Ansøgning til Dyslexia I starten af maj er der ansøgningsfrist for næste skoleår til kompetencecenteret Dyslexia. Der skal udfyldes en ansøgning for hver enkelt elev, og eleverne skal gennemføre en diktat. April fra årgang Lærerne skal sammen med forældrene udfylde et ansøgningsskema. En lærer fra ressourcecenteret sætter processen i gang og står til rådighed undervejs. Ressourcecenteret tager diktaten med eleverne. Nationaltest og beregneren De nationale test i læsning anvendes på årgang hvert forår. De nationale test har følgende formål: - at give et øjebliksbillede af, hvad en elev kan i udvalgte discipliner i læsning og udgør et supplement til lærerens øvrige vurderinger - at informere den enkelte elevs forældre om elevens resultat og progression på disse områder Foråret fra 3. årgang 8. årgang Ressourcecenteret sender vejledning til testen ud og sørger for at booke testen. Dansklæreren forbereder eleverne til testen ud fra vejledningen. Dansklæreren gennemfører testen med klassen.

8 Dansklæreren bruger Beregneren (skole-hjem udgaven) til at vise elevernes progression fra år til år. Hver årgang bliver inviteret til et vejledningsmøde med en lærer fra ressourcecenteret for at gennemgå resultatet. Ud fra resultaterne vurderes hvilke elever, der har brug for hjælp fra ressourcecenteret. PC-makker Elever som har været på Dyslexia fra 4. årgang undervises af ældre elever, der har været på Dyslexia. Efteråret, 4. årgang og udskolingen Dette planlægges og gennemføres af en ressourcecenterlærer. Målet er at styrke overgangen fra Dyslexia til skolen ved at give eleverne ekstra støtte i brugen af deres itkompetencer. R-læreren informerer også elever, forældre og lærere. De ældre elever deltager i et introduktionskursus som tilrettelægges af en lærer fra ressourcecenteret.

9 Ressourcetimer på mellemtrin og i udskolingen På baggrund af vejledningsmøderne vedrørende de nationale test på de enkelte årgange tilbydes enkelt elever undervisning fra ressourcecenteret. Undervisning foregår i mindre grupper eller af enkelte elever. Hele året 3 overordnede perioder: sommer-jul jul-påske påske- sommer Læreren ansøger via ansøgningsskemaet til ressourcecenteret, som ligger på forsiden af intra. R-læreren har kontakten med forældrene og dansklæreren. Opfølgning på Dyslexia-elever fra 4. årgang For at sikre bruge af hjælpemidlerne: - en ressourceperson følger eleven et antal timer efter kurset - kobling mellem Dyslexia og lærere Efteråret, 4. kl. Foråret, 4. kl. Ressourcelæreren er med ved opfølgningssamtalerne fra Dyslexia og varetager efterfølgende opfølgningen samt kontakten med forældrene. Prøver på særlige vilkår Til afgangseksamenerne i 9. klasse er der brug for en ressource, der har holder styr på nye tiltag i forhold til hjælpemidler i forbindelse med eksamen. Februar juni, 9. årgang Ressourcelæreren deltager sammen med 9. årgangslærerne og Itvejlederen til møder på Dyslexia og vejleder lærere efter behov. Der vil være en ressourcelærer med til eksamen i 9. klasse.

Punkt 9: Input vedrørende ny udskoling i kommunen herunder fokus på at øge motivationen ved de 5 årige gymnasieforløb og MIT Campus

Punkt 9: Input vedrørende ny udskoling i kommunen herunder fokus på at øge motivationen ved de 5 årige gymnasieforløb og MIT Campus Referat af SKOLEBETYRELSESMØDE TIRSDAG D. 24.05.16. Gentofte den 02.06.16. Til stede: Majken Linnemann Jensen, Steffen Bendorff Fallesen, Asger Henning Nielsen, Jørn, Haandbæk Jensen, Kristian Kjeldsen,

Læs mere

Fra ledelsen: Lars Baaring Hansen, Mogens Bjerregaard Andersen og Johan Egede Birkeland

Fra ledelsen: Lars Baaring Hansen, Mogens Bjerregaard Andersen og Johan Egede Birkeland Gentofte Skole den 5. november 2015. Referat af SKOLEBETYRELSESMØDE ONSDAG D. 28.10.15 KL 18 20 Til stede: Steffen Bendorff Fallesen, Majken Borup Linnemann Jensen, Asger Henning Nielsen, Jørn Haandbæk

Læs mere

3 A: Ny midlertidig skoleleder Peter Hartvig prioritering af indsatsområder

3 A: Ny midlertidig skoleleder Peter Hartvig prioritering af indsatsområder Gentofte Skole den 08.02.16. Referat af SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D. 02.02.16 Tilstede: Jørn Haandbæk, Steffen Bendorff Fallesen, Karen Almdal, Asger H. Nielsen, Majken Linnemann Jensen, Kristian Kjeldsen,

Læs mere

REFERAT AF SKOLEBETYRELSESMØDE ONSDAG D KL 18 21

REFERAT AF SKOLEBETYRELSESMØDE ONSDAG D KL 18 21 REFERAT AF SKOLEBETYRELSESMØDE ONSDAG D. 02.12.15 KL 18 21 Gentofte den 08.12.15. Til stede: Steffen Bendorff Fallesen, Majken Borup Linnemann Jensen, Jørn Haandbæk, Karen Almdal, Hanne Langball Olsen,

Læs mere

Ressource. Augustenborg skole 2017/18

Ressource. Augustenborg skole 2017/18 Ressource Augustenborg skole 2017/18 Denne folder er en oversigt over hvad ressourceteamet kan tilbyde og hvilke tiltag teamet varetager. Der er her beskrivelser af de projekter der er i gang og beskrivelser

Læs mere

Kratbjergskolen. Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt. Drøftelser & beslutning

Kratbjergskolen. Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt. Drøftelser & beslutning Kratbjergskolen Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt Mødeleder: Mette Thrane Nielsen (formand) Forældrerepræsentanter: Mette Thrane Nielsen (formand) (fra

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Gadstrup Skoles læsehandleplan

Gadstrup Skoles læsehandleplan Gadstrup Skoles læsehandleplan Indledning Gadstrup Skoles læsehandleplan er udarbejdet på baggrund af Roskilde Kommunes Læsehandleplan 2016-2020. Handleplanen beskriver skolens nuværende og kommende indsats

Læs mere

Handleplan med indsatser for arbejdet med ordblinde elever på Hanssted Skole

Handleplan med indsatser for arbejdet med ordblinde elever på Hanssted Skole Skole: Hanssted Skole, Rødbyvej 2, 2500 Valby Periode: 2018-2019 Hvordan forstår vi ordblindhed? Nogle elever viser så store vanskeligheder med at lære at læse, fordi de bliver ved med at have svært ved

Læs mere

Handleplan for læsning Mønsted & Sparkær Skoler 2018

Handleplan for læsning Mønsted & Sparkær Skoler 2018 Handleplan for læsning Mål 1 Alle elever videreudvikler alderssvarende læsestrategier og læsefærdigheder, som de anvender til videntilegnelse i alle skolens fag. Skolens handleplan for læsning Mønsted

Læs mere

Gentofte Skole 31. august 2015

Gentofte Skole 31. august 2015 Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 26. august 2015 kl. 18 20 31. august 2015 Til stede: Majken Linnemann Jensen, Jørn Haandbæk, Asger H. Nielsen, Kristian Kjeldsen, Michelle Persson Kihl, Steffen

Læs mere

Fra ledelsen: Lars Baaring Hansen, Mogens BJ. Andersen, Johan Egede Birkeland

Fra ledelsen: Lars Baaring Hansen, Mogens BJ. Andersen, Johan Egede Birkeland Gentofte Skole den 6. oktober 2015. Referat af SKOLEBETYRELSESMØDET MANDAG D. 28.09.15 KL 18 21 Til stede: Steffen Bendorff Fallesen, Jørn Haandbæk, Michelle Person Kihl, Karen Almdal Mette Luise Thomsen,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 19. april :30-20:30

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 19. april :30-20:30 19. april 2017 17:30-20:30 (Spisning 17:30-18:00) Deltagere: Forældrerepræsentanter: John Myrup, Mette von Meyeren G. Hersbøll, Anne Marie Obbekær Thomsen, Dan Jelling Petersen, Bettina Lysgaard og Henriette

Læs mere

Langhøjskolens ordblindehandleplan

Langhøjskolens ordblindehandleplan Langhøjskolens ordblindehandleplan 1 I ordblindehandleplanen beskrives Langhøjskolens beredskab for at opdage hhv. elever med risiko for læsevanskeligheder, elever med læsevanskeligheder og elever med

Læs mere

Retningslinjer og procedure for afdækning af ordblindhed (dysleksi) i Egedal Kommune

Retningslinjer og procedure for afdækning af ordblindhed (dysleksi) i Egedal Kommune Retningslinjer og procedure for afdækning af ordblindhed (dysleksi) i Egedal Kommune Formål Set i lyset af en national indsats for ordblinde i Danmark, så har Egedal Kommune over de seneste to år iværksat

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Bilag 2 Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet

Læs mere

Vejledning og indsatser for arbejdet med ordblinde elever

Vejledning og indsatser for arbejdet med ordblinde elever Skole: Valby Skole Periode: 2018/19 Hvordan forstår vi ordblindhed Nogle elever viser så store vanskeligheder med at lære at læse, fordi de bliver ved med at have svært ved at koble bogstav og lyd. Det

Læs mere

Et tilbud til ordblinde elever

Et tilbud til ordblinde elever Et tilbud til ordblinde elever Eleven kan få tilbud om kursus i et af kommunens to mobile kompetencecentre, hvis: forældre og lærere skønner, at eleven er motiveret og parat til at arbejde målrettet med

Læs mere

Strategi for elever med ordblinde problematikker på Langholt skole Vers. 1.0

Strategi for elever med ordblinde problematikker på Langholt skole Vers. 1.0 Strategi for elever med ordblinde problematikker på Langholt skole Vers. 1.0 Nedenstående strategi skal anvendes på Langholt skole i forbindelse med elever, der udviser tegn på ordblinde problematikker

Læs mere

Kursustilbuddet i vognene er rettet mod elever på mellemtrinnet, primært elever fra 4. klasse.

Kursustilbuddet i vognene er rettet mod elever på mellemtrinnet, primært elever fra 4. klasse. Et tilbud til ordblinde elever Eleven kan få tilbud om kursus i et af kommunens to mobile kompetencecentre, hvis: Forældre og lærere skønner, at eleven er motiveret og parat til at arbejde målrettet med

Læs mere

Referat for skolebestyrelsesmøde 6.november 2018

Referat for skolebestyrelsesmøde 6.november 2018 Mødeindkaldelse Referat for skolebestyrelsesmøde 6.november 2018 Møde dato 6. november 2018 Møde tidspunkt Kl. 19:00-21:30 Mødeleder Søren Storm Mødested Alminde-Viuf Fællesskole Møde nr. 4 Afbud til srsto@kolding.dk

Læs mere

Ordblinderisikotesten

Ordblinderisikotesten Ordblinderisikotesten - Kommunal strategi for tidlig indsats i Roskilde Kommune Roskilde Kommunes 2020 perspektiver Læringsgrundlag Handleplan for læsning Implementering Program Baggrund for Ordblinderisikotesten

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 21. FEBRUAR 2017, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 31. maj :30-20:30

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 31. maj :30-20:30 31. maj 2016 17:30-20:30 (Spisning 17:30-18:00) Deltagere: Forældrerepræsentanter: John Myrup, Mette von Meyeren G. Hersbøll, Anne Marie Obbekær Thomsen, Dan Jelling Petersen, Bettina Lysgaard og Henriette

Læs mere

Indhold 0. årgang:... 2 Efterår:... 2 Forår:... 2 Overleveringsmøde 0.årg/1.årg: årgang:... 2

Indhold 0. årgang:... 2 Efterår:... 2 Forår:... 2 Overleveringsmøde 0.årg/1.årg: årgang:... 2 Handleplan for skriftsproglig udvikling Utterslev Skole NB: LST = Læse/skriveteknologi, fx AppWriter, diktafonfunktion o.l. Indhold 0. årgang:... 2... 2... 2 Overleveringsmøde 0.årg/1.årg:... 2 1. årgang:...

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Lise Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Strategi for udredning og indsats for elever i ordblindevanskeligheder i Ballerup Kommune. August 2019

Strategi for udredning og indsats for elever i ordblindevanskeligheder i Ballerup Kommune. August 2019 Strategi for udredning og indsats for elever i ordblindevanskeligheder i Ballerup Kommune August 2019 1 Indhold Indledning 3 Fakta om skolens forpligtelser i forhold til afdækning af ordblindhed 4 Forslag

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde nr. 16

Skolebestyrelsesmøde nr. 16 . Skolebestyrelsesmøde nr. 16 Onsdag d. 28. februar på afd. Jernløse 18.30-20.30 De næste møder Mandag d. 19/3 Kildebjerg torsdag d. 12/4 Knabstrup mandag d. 14/5 Undløse tirsdag d. 12/6 Jyderup DELTAGERE

Læs mere

STANDARD FOR ELEVER I SKRIFTSPROGSVANSKELIGHEDER I ALMENE SKOLETILBUD. evaluering, test og tiltag i skolen

STANDARD FOR ELEVER I SKRIFTSPROGSVANSKELIGHEDER I ALMENE SKOLETILBUD. evaluering, test og tiltag i skolen STANDARD FOR ELEVER I SKRIFTSPROGSVANSKELIGHEDER I ALMENE SKOLETILBUD evaluering, test og tiltag i skolen Forord: Indholdet i nedenstående plan skal sikre, at alle elever i skriftsprogsvanskeligheder i

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen 16/17. Møde nr. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Onsdag d. 14.

Referat skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen 16/17. Møde nr. Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé. Onsdag d. 14. Referat skolebestyrelsesmøde på Tranbjergskolen Mødelokalet på Tranbjergskolen, afdeling Grønløkke Allé 16/17 Møde nr. 11 Onsdag d. 14. juni 2017 18:00 21:00 Referent Sannie Ilona Leth Deltagere i mødet:

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen

Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen Kongsbjergskolen Dato 15.08.2019 Referent: Henrik Jørgensen Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen Referat Skolebestyrelsesmøde Mødedato Mødested Møde start/slut 15.08.2019 Kongsbjergskolens personalerum

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 2. NOVEMBER 2017, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 2. NOVEMBER 2017, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 2. NOVEMBER 2017, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Et tilbud til ordblinde elever Eleven kan få tilbud om kursus i et af kommunens to mobile kompetencecentre, hvis:

Et tilbud til ordblinde elever Eleven kan få tilbud om kursus i et af kommunens to mobile kompetencecentre, hvis: Et tilbud til ordblinde elever Eleven kan få tilbud om kursus i et af kommunens to mobile kompetencecentre, hvis: forældre og lærere skønner, at eleven er motiveret og parat til at arbejde målrettet med

Læs mere

Rudersdals indsats for ordblinde elever

Rudersdals indsats for ordblinde elever Rudersdals indsats for ordblinde elever Hvad kan forventes af Skole og Familie? Hvad kan forventes af skolerne? Hvordan får eleven diagnosen ordblindhed? - hvem, hvad, hvornår, hvilken 7. november 2017

Læs mere

Ordblindepolitik, Sortebakkeskolen.

Ordblindepolitik, Sortebakkeskolen. Udarbejdet den 30. april 2018. Ordblindepolitik, Sortebakkeskolen. Vision At ordblinde elever får den støtte, de har brug for, for at kunne deltage aktivt og ligeværdigt i skolelivet og for at blive så

Læs mere

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14

Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Kontraktmål for Frydenhøjskolen 2013-14 Mål 1: Mål der knytter sig til Højere faglighed Styrke faglig læsning og skrivning (målet er 2-årigt) Vi vil fortsætte arbejdet med at styrke den faglige læsning

Læs mere

Standard for elever i skriftsprogsvanskeligheder i almene skoletilbud evaluering, test og tiltag i skolen

Standard for elever i skriftsprogsvanskeligheder i almene skoletilbud evaluering, test og tiltag i skolen Standard for elever i skriftsprogsvanskeligheder i almene skoletilbud evaluering, test og tiltag i skolen Indholdet i nedenstående plan skal sikre, at alle elever i skriftsprogsvanskeligheder i Skanderborg

Læs mere

Principper(Revideret efterår 2013)

Principper(Revideret efterår 2013) Principper(Revideret efterår 2013) Principper for skole/hjem-samarbejde bestyrelsen, skolens ledelse, pædagoger og lærerne arbejder for, at skole/hjem samarbejdet har gode rammer og muligheder. 1. ns ledelse

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Skolebestyrelsen medlemmer: Forældre: Lasse Beck, Malene Bidstrup Pedersen, Tina Stadlmayer, Michael Brandt, Vanessa Futtrup, Mette Asgaard Suppleanter: Casper Larsen, Anette R. Poulsen, Malene Langkilde

Læs mere

Skåde Skole Mantziusvej 5, 8270 Højbjerg

Skåde Skole Mantziusvej 5, 8270 Højbjerg Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 28.08.12 kl. 17.00 19.30 i skolens personalerum Tilstede: Gitte Nystrøm, Kristina Pedersen, Lisbeth Nicholaisen, Peter Have, Peter Tranders, Mogens Dedenroth Jensen, Werner

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 28. MAj 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 28. MAj 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 28. MAj 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Læse og skrivestrategi. En beskrivelse af læse og skrivestrategien i en revideret udgave, december 2016.

Læse og skrivestrategi. En beskrivelse af læse og skrivestrategien i en revideret udgave, december 2016. Læse og skrivestrategi En beskrivelse af læse og skrivestrategien i en revideret udgave, december 2016. Indledning Denne reviderede udgave af Læse- og skrivestrategien afløser Læse- og skrivestrategien

Læs mere

Handleplan for læsning Sødalskolen August 2012

Handleplan for læsning Sødalskolen August 2012 Sødalskolen August 2012-1 - Generelt om læsning på Sødalskolen Mål Alle elever videreudvikler alderssvarende læsestrategier og læsefærdigheder, som de anvender til videntilegnelse i alle skolens fag. Forældre

Læs mere

Tirsdag d. 18. juni OBS: MØDESTART KL: 18. SPISNING EFTERFØLGENDE (fra ca.20)

Tirsdag d. 18. juni OBS: MØDESTART KL: 18. SPISNING EFTERFØLGENDE (fra ca.20) Referat af skolebestyrelses møde på Trørødskolen Sted: Deltagere Tirsdag d. 18. juni OBS: MØDESTART KL: 18. SPISNING EFTERFØLGENDE (fra ca.20) Kongressen Per Carøe, PC Flemming Dahl Weile FDW afbud Charlotte

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Forældrereferat. Tirsdag d. 29. august 2017.

Skolebestyrelsesmøde Forældrereferat. Tirsdag d. 29. august 2017. Skolebestyrelsesmøde Forældrereferat. Tirsdag d. 29. august 2017. Afbud: Helene K. Pedersen, Michael Christensen (viceskoleleder), Jette Sørensen (DUS leder) og elevrådsrepræsentanter Deltagere: Birgitte

Læs mere

Horsens Kommune. Bankagerskolens handleplan for læsning og skrivning

Horsens Kommune. Bankagerskolens handleplan for læsning og skrivning Horsens Kommune Bankagerskolens handleplan for læsning og skrivning Udarbejdet januar 2012 Bankagerskolens handleplan for læsning og skrivning Læsning er en dimension i ALLE fag, og derfor er og vil det

Læs mere

Test og handlinger for alle elever med særligt fokus på elever i læsevanskeligheder Opdateret februar 2017

Test og handlinger for alle elever med særligt fokus på elever i læsevanskeligheder Opdateret februar 2017 Test og handlinger for alle elever med særligt fokus på elever i læsevanskeligheder Opdateret februar 2017 Klassetrin Hvilke(n) test? Obligatoriske gruppeprøver og andre test, der kan vise tegn på sprog-

Læs mere

Efterfølgende udformes dagsorden til skolebestyrelsesmøde i juni

Efterfølgende udformes dagsorden til skolebestyrelsesmøde i juni Skolebestyrelsesmøde 23.05.19 kl. 18.00 20.30 på Egebjerg Efterfølgende udformes dagsorden til skolebestyrelsesmøde i juni Dagsorden Deltagere: Simon Larsen, Anders Madsen, Thomas Nicolaisen, Lena Olefir,

Læs mere

Ramme for ordblindeindsats i Esbjerg Kommune

Ramme for ordblindeindsats i Esbjerg Kommune Ramme for ordblindeindsats i Esbjerg Kommune Esbjergs Kommunes Ramme for ordblindeindsats beskriver de minimumstiltag, den enkelte skole skal gøre i forhold til at afdække og understøtte elever med ordblindevanskeligheder.

Læs mere

FÆLLESSKAB TRIVSEL FAGLIGHED

FÆLLESSKAB TRIVSEL FAGLIGHED Dagsorden og referat Dato: tirsdag den 30. maj Tid: 17.00-20.00 Sted: Strandskolen 2017 Ordstyrer: Jesper Kousholt Elev(er): Forældre: Trine Flensted-Jensen Asger Schou Susanne Meng Kummerfelt Lars B.

Læs mere

Forord. Mål. Tiltag. Læsehappenings

Forord. Mål. Tiltag. Læsehappenings Forord Læsning er et vigtigt element i de fleste fag i skolen. Læsning er vejen til oplevelser, til viden og uddannelse. Når vi skal højne den faglige viden, er det helt nødvendigt med en god læsefærdighed.

Læs mere

Kommunikationsstrategi på Korup Skole

Kommunikationsstrategi på Korup Skole Kommunikationsstrategi på Korup Skole Skolens hverdag fungerer bedst, når den er baseret på et respektfuldt samarbejde mellem skolens personale, elever og forældre. En kvalificeret kommunikation og information

Læs mere

Dagsorden NPS bestyrelsesmøde kl

Dagsorden NPS bestyrelsesmøde kl Dagsorden NPS bestyrelsesmøde 14.06.16 kl. 17-18.45 Sted: Lærerværelset på Nørrebro Park Skole. B = beslutning O = orientering D = drøftelse Punkter Motivering Referat Til stede: Henrik, Claus, Katja,

Læs mere

Kompetencecenter på Sebber Skole

Kompetencecenter på Sebber Skole Kompetencecenter på Sebber Skole Skoleår 2011-2012 Mål Skolens kompetencecenter tilrettelægger den specialpædagogiske indsats og giver sparring til lærere og pædagoger med henblik på at udvikle kompetencer

Læs mere

5 min - Der har ikke været afholdt elevrådsmøde

5 min - Der har ikke været afholdt elevrådsmøde Tilstede: Afbud/fraværende: Forældre: Keld Hjortshøj, Rikke Hamberg Hesselø, John Robert Gjørup Kristensen, Ida Holmer, Jeanette Lundgren Jensen, Merete Aasbjerg Petersen, Lotte Bruhn Lokalt erhvervsliv:

Læs mere

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato]

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB [Vælg en dato] LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 7.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB 2016-2017 [Vælg en dato] Indeholder en handleplan for det indledende arbejde med Uddannelsesparathedsvurderingen og emnet uddannelse

Læs mere

Forord. Mål. Tiltag. Læsehappenings

Forord. Mål. Tiltag. Læsehappenings Forord Læsning er et vigtigt element i de fleste fag i skolen. Læsning er vejen til oplevelser, til viden og uddannelse. Når vi skal højne den faglige viden, er det helt nødvendigt med en god læsefærdighed.

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89 MØDETIDSPUNKT Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 18.00 OG STED: I skolens mødelokale på kontoret. MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: FRAVÆRENDE: Maj-Britt Lindeblad (ML), Jens Darket (JD),

Læs mere

Forslag fra Børn og Unge til ansøgning om frikommuneforsøg vedr. nationale test på folkeskolerne i Aarhus

Forslag fra Børn og Unge til ansøgning om frikommuneforsøg vedr. nationale test på folkeskolerne i Aarhus Indstilling Til Magistraten Fra Børn og Unge Dato 14. marts 2019 Frikommuneforsøg vedr. nationale test Forslag fra Børn og Unge til ansøgning om frikommuneforsøg vedr. nationale test på folkeskolerne i

Læs mere

Tal- og ordblindecenter. Skoleudvalgsmøde 19. juni 2018

Tal- og ordblindecenter. Skoleudvalgsmøde 19. juni 2018 Tal- og ordblindecenter Skoleudvalgsmøde 19. juni 2018 Intensivt forløb - kapacitet - Omfatter elever i almenklasserne fra 4.-6. klasse - 10 ugers intensivt forløb - 6 forløb årligt (3 for ordblinde og

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Onsdag d.28/ kl

Skolebestyrelsesmøde Onsdag d.28/ kl Status: Lukket 1. marts 2018 Skolebestyrelsesmøde Onsdag d.28/2 2018 kl. 19.00-21.00 Til stede: Afbud: Tina Skelgaard, Thomas Larsen, Søren Smedegaard, Jeanet Gramm, Lars-Henrik Madsen, Helle Bygholm Jensen,

Læs mere

Drøftelse af model for oprettelse af center for elever med massiv tal- og ordblindhed

Drøftelse af model for oprettelse af center for elever med massiv tal- og ordblindhed Punkt 5. Drøftelse af model for oprettelse af center for elever med massiv tal- og ordblindhed 2018-041600 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets drøftelse, "Model for oprettelse af center for

Læs mere

Emne O = orientering D = debat. Beslutning Godkendt

Emne O = orientering D = debat. Beslutning Godkendt Indkaldt Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Hanne K. Jørgensen, Jesper B. Østergaard, Britta Gernaey, Esben S. Boëtius, Charlotte Villumsen, Mathilde Ilsøe, Asger B. Abrahamsen, Olaf Irgens, Helle E. Breinbjerg,

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 29. oktober 2013 kl (kontoret)

Referat fra skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 29. oktober 2013 kl (kontoret) Gentofte Skole, 29. september 2013 Referat fra skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 29. oktober 2013 kl. 18 21 (kontoret) Majken Linnemann Jensen, Anne Julie Murphy, Jørn Haandbæk, Asger Henning Nielsen, Kristian

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Darum Skole d. 16. august 2010

Referat af skolebestyrelsesmøde på Darum Skole d. 16. august 2010 Referat af skolebestyrelsesmøde på Darum Skole d. 16. august 2010 Tilstede: Sanne Hansen, Kirsten Knudsen, Helle Ertmann, Helle Nissen, Ruth Haltrup, Tina Nielsen, Rikke Rasmussen, Hanne Frisgaard og Lene

Læs mere

Læsehandleplan for Kastrupgårdsskolen 2018/19. Formålet med læsehandleplanen. Status

Læsehandleplan for Kastrupgårdsskolen 2018/19. Formålet med læsehandleplanen. Status Læsehandleplan for Kastrupgårdsskolen 2018/19 Formålet med læsehandleplanen Formålet med læsehandleplanen er at vedligeholde og styrke indsatsen omkring elevernes læsefærdigheder og -kompetencer. Der har

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde torsdag d. 17/ kl ca på lærerværelset

Skolebestyrelsesmøde torsdag d. 17/ kl ca på lærerværelset A LHOLM REFERAT SKOLEN Skolebestyrelsesmøde torsdag d. 17/9 2009 kl. 17.00 ca. 21.30 på lærerværelset Til stede: Kim, Niels Jørgen, Michael, Susanne C., Susanne P., Jannick, Vagn, Ole, Vibeke og Martin

Læs mere

Temahæfte. Inklusion. Læsekompetenceplan for Egedal Kommune 0 18 år. - læsning, sprog og læring

Temahæfte. Inklusion. Læsekompetenceplan for Egedal Kommune 0 18 år. - læsning, sprog og læring Temahæfte Inklusion Læsekompetenceplan for Egedal Kommune 0 18 år - læsning, sprog og læring I Egedal Kommune inkluderes elever med læse- og skrivevanskeligheder i almenundervisningen. I Egedal Kommune

Læs mere

-Årshjul for læsevejledning på Morten Børup Skolen

-Årshjul for læsevejledning på Morten Børup Skolen -Årshjul for læsevejledning på Morten Børup Skolen 2018-19 Læsevejledning 0. 3. klasse AKTIVITET INDHOLD LÆSEVEJLEDERENS ROLLE AUGUST Information om årshjulet og testning på 0. 8. 21.8.: 1. danskfagudvalgsmøde

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Referat Skolebestyrelsesmøde d. 07.03.2017 på afd. Søagerskolen. Forum: Skolebestyrelsesmøde Afdeling: Møde nr.:6/16-17 Gæster: Mødedeltagere: Forældrevalgte: Martin Kaag, Jeppe Krag, Jens Skov, Ane Hag,

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 27. marts 2008 kl på Grethes kontor

Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 27. marts 2008 kl på Grethes kontor Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 27. marts 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor Formøde kl. 18.30 på Hans Jørgens kontor for de forældrevalgte repræsentanter. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden

Læs mere

Den enkelte skole skal ud fra rammen udarbejde en plan for indsatsen på skolen. Planen skal være tilgængelig på skolens hjemmeside.

Den enkelte skole skal ud fra rammen udarbejde en plan for indsatsen på skolen. Planen skal være tilgængelig på skolens hjemmeside. Dato 7. marts 2019 Notat Ramme for ordblindindsats i Esbjerg Kommune Esbjergs Kommunes Ramme for ordblindeindsats beskriver de minimumstiltag, den enkelte skole skal gøre i forhold til at afdække og understøtte

Læs mere

Den fastlagte evaluering - dansk Klasse Staveprøve Læseprøve Ansvarlig Klasselæsekonference. VM Forår: Ordkendskabsprøve 0.- LH 1.kl.

Den fastlagte evaluering - dansk Klasse Staveprøve Læseprøve Ansvarlig Klasselæsekonference. VM Forår: Ordkendskabsprøve 0.- LH 1.kl. Kapitel 2: af elevernes udbytte af undervisningen På Forberedelsesskolen er evaluering en naturlig del af undervisningen. Den foregår dels løbende og i forskellig form - dels på fastlagte tidspunkter i

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen 2018 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Referat fra: Medlemmer. Dato: torsdag den 7. januar 2015 Tidspunkt: Sted: Konferencerum

Skolebestyrelsesmøde. Referat fra: Medlemmer. Dato: torsdag den 7. januar 2015 Tidspunkt: Sted: Konferencerum Referat fra: Skolebestyrelsesmøde Dato: torsdag den 7. januar 2015 Tidspunkt: 17.30 20.30 Sted: Konferencerum Medlemmer Forældre: Ole Frimer, Allan Nørgaard, Carsten Bach, Jesper Sørensen, Anja Trælle

Læs mere

Aftaler om samarbejdet om ordblinde elever.

Aftaler om samarbejdet om ordblinde elever. Aftaler om samarbejdet om ordblinde elever. Når en elev er testet ordblind, tilmelder skolen eleven til Nota - et digitalt bibliotek for ordblinde. Skolen sørger for at eleven har relevante hjælpemidler,

Læs mere

Ramme for ordblindeindsats i Esbjerg Kommune

Ramme for ordblindeindsats i Esbjerg Kommune Ramme for ordblindeindsats i Esbjerg Kommune Esbjergs Kommunes Ramme for ordblindeindsats beskriver de minimumstiltag, den enkelte skole skal gøre i forhold til at afdække og understøtte elever med ordblindevanskeligheder.

Læs mere

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Børn og unge skal være i trivsel Trivsel går på tre ben: det relationelle, det personlige og det faglige.

Læs mere

Ledelse: Lone Møller Andresen. Suppleant for Torben Marianne Bøeg, pædagogisk leder for indskolingen

Ledelse: Lone Møller Andresen. Suppleant for Torben Marianne Bøeg, pædagogisk leder for indskolingen Dagsorden Skolebestyrelsesmøde d. 25. april 2017 19.00 21.45 Sted: Lundskolen UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Lundskolen Deltagere Forældrerepræsentanter: Lotte Bidstrup Ipsen Henriette Slot Thomas Willecke

Læs mere

Møde i skolebestyrelsen den kl Skolen er vært ved kage Afbud fra Dorte Lillelund og Anders Jørgensen

Møde i skolebestyrelsen den kl Skolen er vært ved kage Afbud fra Dorte Lillelund og Anders Jørgensen Møde i skolebestyrelsen den 22.08 2018 kl. 18.30-21.00 n er vært ved kage Afbud fra Dorte Lillelund og Anders Jørgensen 1. Godkendelse af referat Udsendt pr. mail Referat godkendt. Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE DET VI SKAL OG DET VI VIL

SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE DET VI SKAL OG DET VI VIL juli 2015 SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE DET VI SKAL OG DET VI VIL Formål Vi sikrer os, at vi over tid behandler alle SKAL-opgaverne ved at indplacere opgaverne i årsplanen. Klik for at gå til Folkeskoleloven

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 18. JANUAR 2016, KL. 17:30 19:30

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 18. JANUAR 2016, KL. 17:30 19:30 SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 18. JANUAR 2016, KL. 17:30 19:30 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (formand) Lise Brix Pape (næstformand) Naja Sandal Legaard Rouat (forældrerepræsentant) Mai-Britt hvam

Læs mere

Faste tilbagevendende punkter (15 min.) 1. Meddelelser Elever (herunder nyt fra Elevrådet) Medarbejdere Ledelse Formand Andre Beslutning/Referat:

Faste tilbagevendende punkter (15 min.) 1. Meddelelser Elever (herunder nyt fra Elevrådet) Medarbejdere Ledelse Formand Andre Beslutning/Referat: Gentofte Skole, 2. maj 2014 Dagsorden til skolebestyrelsesmøde torsdag d. 8. maj 2014 kl. 18 21 (kontoret) Majken Linnemann Jensen, Anne Julie Murphy, Jørn Haandbæk, Asger H. Nielsen, Kristian Kjeldsen,

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

4. Nyt fra skolebestyrelsen Orientering 15.juni er der møde i det fælles rådgivende organ. Punkter hertil til Peter. Bilag: -Ingen

4. Nyt fra skolebestyrelsen Orientering 15.juni er der møde i det fælles rådgivende organ. Punkter hertil til Peter. Bilag: -Ingen 20. maj 2016 Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 18. maj 2016 Klokken: 19.00-21.00 Sted: Personalerummet Deltagere: Stig Stavnskær Pedersen, Søren Lauritsen, Peter Stecher, Carsten Møhlenberg, Betina Hofmann,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 21. september :30-20:30 (Spisning 17:30-18:00)

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 21. september :30-20:30 (Spisning 17:30-18:00) (Spisning 17:30-18:00) Deltagere: Forældrerepræsentanter: John Myrup, Mette von Meyeren G. Hersbøll, Anne Marie Obbekær Thomsen, Dan Jelling Petersen, Lars Lerke, Bettina Lysgaard og Henriette Iversen

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ødis Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 26. marts 2019 kl på Slagslunde Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Brad Thompson

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 26. marts 2019 kl på Slagslunde Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Brad Thompson Referat af skolebestyrelsesmøde d. 26. marts 2019 kl. 19.00 21.30 på Slagslunde Skole Faste deltagere: Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Brad Thompson Forældrerepræsentanter: Carsten Rysgaard

Læs mere

Referataf af skolebestyrelsesmødet den kl i. Skolens arbejde med børnefællesskaber i skoleåret 2012/2013.

Referataf af skolebestyrelsesmødet den kl i. Skolens arbejde med børnefællesskaber i skoleåret 2012/2013. Til skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 16.10.2012 hojekolstrupskole@aabenraa.dk www.hkolstrupskole.dk Referataf af skolebestyrelsesmødet den 8.10.2012 kl. 19.00

Læs mere

sådan arbejder I med skolens digitale værdier

sådan arbejder I med skolens digitale værdier Vær digital sådan arbejder I med skolens digitale værdier Hvis du vil i gang med en proces, hvor I sætter skolens digitale kultur og elevernes digitale trivsel på dagsordenen, er det vigtigt, at du som

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Aabybro skole

Skolebestyrelsesmøde Aabybro skole Deltagere ordinære møder Anders Christiansen (formand) Tina Pehrson (næstformand) Tanja Skov Jensen Helle Overgaard Anne Rye Jan Nørgaard Michael Mikkelsen Kristine Fooken Jensen Anne Mette Michelsen Søren

Læs mere

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/11 2016 kl. 17.30 20.30. Deltagere: Hanne Arboe Brøndum, Mette Gudman Henriksen, Uffe Jankvist, Thomas U. Stilling, Thorleif Frøkjær, Karen Asholt Pedersen, Emilie Sewerin

Læs mere

Dato 1. maj Den enkelte skole skal ud fra rammen udarbejde en plan for indsatsen på skolen. Planen skal være tilgængelig på skolens hjemmeside.

Dato 1. maj Den enkelte skole skal ud fra rammen udarbejde en plan for indsatsen på skolen. Planen skal være tilgængelig på skolens hjemmeside. Dato 1. maj 2017 Sagsbehandler Ulla Visbech Notat Ramme for ordblindindsats i Esbjerg Kommune Esbjergs Kommunes Ramme for ordblindeindsats beskriver de minimumstiltag, den enkelte skole skal gøre i forhold

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m.

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. REFERAT Tirsdag den 12. august 2014 kl. 18.00 21.00 på skolens kontor Skolebestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Referat af skolebestyrelsesmøde d. 11. juni 2019 kl. 19.00 21.30 på Ganløse Skole Faste deltagere: Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Forældrerepræsentanter: Carsten Rysgaard Mette Kastberg

Læs mere

I skoleåret 2016/2017 gennemføres de nationale test i fire perioder:

I skoleåret 2016/2017 gennemføres de nationale test i fire perioder: Nationale test i skoleåret 2016/2017 Som et led i indsatsen for at opnå resultatmålene, er det i Horsens kommune besluttet, at de frivillige nationale test i læsning og matematik bliver obligatoriske at

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Marie Elisabeth Schroll

Læs mere