Hvem er bedst egnet? Kriterier for bedømmelsen af ansøgere til ledige taxitilladelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvem er bedst egnet? Kriterier for bedømmelsen af ansøgere til ledige taxitilladelser"

Transkript

1 Oplæg hos 3F den 2. marts 2015 Hvem er bedst egnet? Kriterier for bedømmelsen af ansøgere til ledige taxitilladelser Frida Gisladóttir - sekretariatschef

2 Lovgrundlag Behovsvurderingen: Taxinævnet fastsætter antallet af taxitilladelser ud fra hensynet til en tilfredsstillende betjening af offentligheden indenfor hele det geografiske område. (Taxilovens 2, stk. 2)

3 60 tilladelser ledige Der er 50 taxitilladelser, der allerede er øremærket chauffører Hvordan skal jeg søge? Hvad lægger nævnet vægt på?

4 Lovgrundlag En tilladelse udstedes efter forudgående opslag med en beskrivelse af de vilkår, der stilles i tilladelsen (BEKG 10 (jf. taxibekendtgørelsen nr. 405 af 8. maj 2012)). HVORNÅR? 1. oktober 30. oktober Tilladelsen udstedes til den bedst kvalificerede ansøger (BEKG 11)

5 DEN BEDST KVALIFICEREDE? Det er en skønsmæssig beslutning Myndigheden skal ved udøvelsen af dette skøn bl.a. lægge vægt på den erfaring, som den enkelte har erhvervet som chauffør Vi skal altså lægge vægt på erfaring Men vi bør også lægge vægt på andre relevante forhold, jf. ordlyden: blandt andet = bl.a. (BEKG 11)

6 Udøvelsen af skønnet Vi får mange ansøgninger til et begrænset antal tilladelser! Hvad har vi gjort tidligere? Fordele og ulemper ved det? Bliver man en bedre egnet som vognmand, hvis man har kørt taxi i 18 år? Hvordan vurderer man egentlig en kommende vognmands evner? Hvad har andre taximyndigheder gjort?

7 De bedste vognmandsevner? Lad mig høre jer: Hvad mener I, at en dygtig vognmand bør mestre/kunne? Hvilke krav stiller samfundet til taxivognmænd? Nævnet skal jo vælge den, der er bedst kvalificeret.

8 Nævnets pointsystem Pointsystemet skal hjælpe nævnet med at sortere i de mange ansøgninger, der kommer: A. Anciennitet 8 års kørsel = 3 point B. Brancherelevant uddannelse/kurser = 3 point C. Taxirelevant foreningsarbejde opregulering af årsløn

9 A. Anciennitet Hvad er minimumskravet for at søge? Kan jeg få point for dette?

10 A. Anciennitet Hvornår begynder jeg at optjene point? Svar: Fra det 6., 7., og 8. år. Limousinekørsel kan det tælle med?

11 B. Uddannelse/kurser KRAV: Uddannelsen/kursus skal være vognmandsrelevant/taxirelevant Nævne eksempler Hvad med afgangseksamen fra gymnasium eller fra en erhvervsskole? Nej medmindre ansøger kan dokumentere, at han har bestået kurser, der er vognmandsrelevante.

12 B. Uddannelse/kurser 2 point gives for: Længerevarende kurser som afsluttes med en bestået eksamen. 1 point gives for: Andre kurser, forudsat at du opnår et kursusbevis, eksempelvis i form af et så kaldt kompetencebevis. OBS!!! Et kursus skal være mindst 5 dage!!!

13 B. Uddannelse/kurser 1 undtagelse: Det er kun kursus i konflikthåndtering, som du kan supplere med et andet korterevarende kursus på 2-3 dage, således at du samlet når op på mindst 5 dage. Giver 1 point samlet.

14 Eksempel 1 Kære XX tak for dine mails om uddannelse. Hvis dit kursus i Erhvervsøkonomi C afsluttes med en bestået eksamen, så er der efter vores opfattelse tale om et kursus af længerevarende varighed, der er relevant for en vognmand. Kurset giver 2 point

15 Eksempel 2 Kære XX tak for din mail. Det kursus som du nævner (grundlæggende lederuddannelse) og som løber over 13 dage, kan efter vores opfattelse kategoriseres som længerevarende. Såfremt det afsluttes med et kompetencebevis/ kursusbevis kan du opnå 1 point Såfremt det afsluttes med en bestået eksamen kan du opnå 2 point

16 Eksempel 3 Kære XX tak for din henvendelse om et 3 timers aftenkursus på Regnskabsskolen. For at opnå 1 point for deltagelse i kursus skal der være tale om: 1) kursus af mindst 5 dages varighed 2) du skal vedhæfte dokumentation i form af kursusbevis. Undtagelse herfra er kursus i konflikthåndtering, da dette kursus meget sjældent udbydes for mere end 3 dage ad gangen. Da dit kursus kun er af korterevarende varighed på blot 3 timer kan det ikke godkendes, medmindre du supplerer det med kursus i konflikthåndtering og et andet kursus, således at du når op på 5 kursusdage.

17 Eksempel 4 Kære XX tak for din henvendelse Hvis din mekanikeruddannelse indeholder vognmandsrelaterede fag, så som virksomhedsøkonomi, ledelse, jura, arbejdsmarkedsforhold, skat, afgifter, service eller konflikthåndtering, kan du muligvis opnå point for dele af din mekanikeruddannelse. Vi skal se dit uddannelsesbevis for at kunne besvare din henvendelse mere udførligt.

18 Eksempel 5 Kære XX tak for dine spørgsmål om konflikthåndtering og kommunikation for vagter. Svaret er JA. Der er tale om et vognmandsrelevant kursus, der forløber over 5 dage, og som afsluttes med et kompetencebevis/ kursusbevis. Du kan opnå 1 point for dette kursus, forudsat at du kan fremlægge et kompetence- og eller et kursusbevis for din deltagelse.

19 Eksempel 6 Kære nævn, jeg blev færdig med min handelsuddannelse i 1992, og kan dokumentere at have bestået følgende fag: 1) regnskabslære og økonomi, samt 2) salg og service. Kan jeg opnå point for dette? Svar: Nævnet har ikke fastsat en max-alder for uddannelse og kurser. Derfor kan din uddannelse fra 1992 tælle med. Du kan opnå 3 point, da begge kurser er af længerevarende varighed, og begge er afsluttet med en bestået eksamen.

20 Eksempel nr. 7 Kære xx tak for din henvendelse omkring din advokateksamen fra Pakistan. For at vi skal kunne lægge vægt på dine udenlandske eksamensbeviser, skal du først søge om at få dem vurderet hos Udannelses- og Forskningsministeriet, (jf. vedhæftede link: ) Herudover skal din udenlandske uddannelse være relevant i forhold til en dansk taxikontekst.

21 Processen 1. Vi tjekker for grundkrav 2. Vi giver point A) 6-8 års taxi- eller limousinekørsel B) Dokumenteret uddannelse/kurser C) Taxirelevant foreningsarbejde opregulering af årsløn i grundkrav. 3. Alle med maxpoint behandles først!

22 MAX-point 6 points gruppen Vi tjekker også betingelser i taxibekg. 3: jf. bilag 2 Primært: Bl.a. Vandel og gæld -> Hvis 2 lige kvalificerede ansøgere? Så opstiller vi en anciennitetsrække Hvad hvis jeg har søgt om en tilladelse tilbage i 2007? Skal jeg vedhæfte dokumentation for taxikørsel fra 2006 og tidligere? Svar: Nævnet har alle oplysninger fra din sidste ansøgning. Du skal kun dokumentere for din taxikørsel der er udført efter sidste ansøgningsrunde, d.v.s. fra 2006 og frem til d.d.

23 Andet? Spørgsmål? Er du i tvivl om uddannelse/kurser? Send en mail til:

Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge

Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge Denne vejledning er for dig, som er medlem af en a-kasse og vil søge om dagpenge. Vær opmærksom på, at du tidligst kan få dagpenge fra den dag, hvor du er meldt ledig.

Læs mere

Rettelsesblad samt spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland

Rettelsesblad samt spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Rettelsesblad samt spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904 Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Region Midtjylland har følgende ændringer til EU-udbud nr. 2009/S 16-022904 I forbindelse med

Læs mere

I motiverne til forslag om lov om omsætning af fast ejendom (lovforslag nr. 225, 1992) fremgår bl.a.:

I motiverne til forslag om lov om omsætning af fast ejendom (lovforslag nr. 225, 1992) fremgår bl.a.: Kendelse af 13. marts 2009 (J.nr. 2008-0016811) Klager opfylder ikke kravene til teoretisk indsigt vedrørende ejendomsformidling, og alene kortere periode godkendt som relevant praktisk erfaring vedrørende

Læs mere

Kriterier for behandling af ansøgninger i OAO-forum

Kriterier for behandling af ansøgninger i OAO-forum Kriterier for behandling af ansøgninger i OAO-forum OAO-forummet har i forhold til 2. ansøgningsrunde fastlagt følgende kriterier: 1. Der skal være tale om efter- eller videreuddannelse, der er formelt

Læs mere

Hvorfor kompetenceafklaring er vigtig

Hvorfor kompetenceafklaring er vigtig Hvorfor kompetenceafklaring er vigtig Kompetenceafklaring er en fordel for både ledige og virksomheder. Kompetenceafklaring kan være med til at gøre det lettere for virksomheden at få overblik over især

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Spørgsmål og svar, udbud af DAB-blok 3

Spørgsmål og svar, udbud af DAB-blok 3 Senest opdateret den 20. februar 2015 Spørgsmål og svar, udbud af DAB-blok 3 Radio- og tv-nævnet Lill-Jana Vandmose Larsen Juridisk specialkonsulent lvl@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Spørgsmål

Læs mere

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010. Til den studerende

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010. Til den studerende Datamatiker & Pba i Softwareudvikling Praktikophold 2010 Til den studerende Erhvervsakademiet Lillebælt, Boulevarden 48, 7100 Vejle 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål med praktikophold... 1 2. Hvem finder

Læs mere

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Denne vejledning er primært for dig, som er fyldt 30 år, ikke medlem af en a-kasse og som ønsker at søge om kontanthjælp. Vejledningen gælder dog

Læs mere

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse Denne vejledning er for dig, som er under 30 år og søger om kontanthjælp, og som har en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Miniguide til brug ved kommunens tilrett e- læggelse af lederuddannelser på diplomn i- veau

Miniguide til brug ved kommunens tilrett e- læggelse af lederuddannelser på diplomn i- veau Miniguide til brug ved kommunens tilrett e- læggelse af lederuddannelser på diplomn i- veau Denne guide giver en introduktion til Den offentlige lederuddannelse (DOL) vedrørende formål, indhold, økonomi,

Læs mere

Manglende kort. Arbejdsmiljølov. Sygesamtaler. danske taxivognmænds arbejdsgiverforening. December 2010

Manglende kort. Arbejdsmiljølov. Sygesamtaler. danske taxivognmænds arbejdsgiverforening. December 2010 danske taxivognmænds arbejdsgiverforening Manglende kort Glemte at få fornyet førerkort og fik kæmpe bøde. Læs historien side 9. Arbejdsmiljølov Har du styr på din APV og din rygepolitik?. Læs hvordan

Læs mere

DI s guide til AMU 2015

DI s guide til AMU 2015 DI s guide til AMU 2015 I denne guide finder I svar på en række af de spørgsmål, som medlemsvirksomhederne i DI stiller. Reglerne for AMU ændres løbende, så det er ikke muligt at holde denne guide 100

Læs mere

Vejledning i valg af coachuddannelse

Vejledning i valg af coachuddannelse Vejledning i valg af coachuddannelse Coaching er et gråt marked Vi taler med mange forskellige mennesker, der ønsker en uddannelse som coach. De to hyppigste spørgsmål vi får fra potentielle kunder er:

Læs mere

projektet. Ja, udgifterne skal være afholdt og betalt i projektperioden.

projektet. Ja, udgifterne skal være afholdt og betalt i projektperioden. Spørgsmål og svar om miljø- og naturprojekter Spørgsmål Svar Udgifter i projektperioden Hvad er en Projektperioden er den periode, hvor projektet skal gennemføres. Projekter, der projektperiode? opnår

Læs mere

I NDLEDNING... 3 MIN KOMP ETENCEMAPP E EN OVERSI GT... 4 1. KORT OM MI G SELV... 5

I NDLEDNING... 3 MIN KOMP ETENCEMAPP E EN OVERSI GT... 4 1. KORT OM MI G SELV... 5 Vejledning I ndhold I NDLEDNING... 3 MIN KOMP ETENCEMAPP E EN OVERSI GT... 4 1. KORT OM MI G SELV... 5 2. MIN UDDANNELSESBAGGRUND... 6 MIN EFTERUDDANNELSE... 6 3. MIN ERHVERVSERFARING... 7 4. MINE ERFARINGER

Læs mere

Hvad sker der, hvis en medarbejder har fravær under kurset som eksempelvis pga. af sygdom?...9 Koster det noget, hvis medarbejderen udebliver fra

Hvad sker der, hvis en medarbejder har fravær under kurset som eksempelvis pga. af sygdom?...9 Koster det noget, hvis medarbejderen udebliver fra Redaktionen er afsluttet den 27. januar 2012. Vi opdaterer guiden, når der foreligger væsentlig ny information og tager forbehold for eventuel nyfortolkning af regler og love. Guiden er et redskab til

Læs mere

1. Når du skal logge på

1. Når du skal logge på 1. Når du skal logge på Du skal ind på internettet for at komme i gang. Adressen er: hrm.ika.as Herefter skriver du dit brugernavn og password i denne boks. Du kommer nu ind på en side, som kan se sådan

Læs mere

Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer. Brugervejledning Optagelse.dk

Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer. Brugervejledning Optagelse.dk Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer Brugervejledning Optagelse.dk Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen,

Læs mere

Sådan består du Prøve i dansk 3

Sådan består du Prøve i dansk 3 Sådan består du Prøve i dansk 3 Denne vejledning skal hjælpe dig med at forberede dig til Prøve i dansk 3. (Danskprøve, højt niveau). Grundlaget for vejledningen er Skapagos erfaringer med elever, der

Læs mere

Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse

Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse Meld dig ledig via Jobnet Jobsøgende uden ydelse Denne vejledning er for dig, som er ønsker at stå tilmeldt som jobsøgende i jobcentret. Det kan f.eks. være fordi, du har ansøgt om udbetaling fra Lønmodtagernes

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

Arbejdsmarkedsuddannelser Kursusoversigt forår 2011

Arbejdsmarkedsuddannelser Kursusoversigt forår 2011 Arbejdsmarkedsuddannelser Kursusoversigt forår 2011 Indledning Kursusafdelingen på Erhvervsakademiet København Nord har et varieret kursustilbud, der indeholder arbejdsmarkedsuddannelser, kurser under

Læs mere

Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat. omkring lokalløndannelse i. Kommuner, Regioner og Staten

Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat. omkring lokalløndannelse i. Kommuner, Regioner og Staten Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat omkring lokalløndannelse i Kommuner, Regioner og Staten 1/ Retningslinjer til Tillidsrepræsentant og konsulenter i sekretariat: 2/

Læs mere

Samtaler i a-kassen T E K N I K E R N E S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E

Samtaler i a-kassen T E K N I K E R N E S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Samtaler i a-kassen T E K N I K E R N E S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 1 November 2014 Indhold Samtaler i a-kassen.. 4 Jobstøtteaktiviteter... 5 Jobskema (joblog)... 6 Samtaletyper... 7 Hjælp

Læs mere

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV

Det vigtigste først. Vores guide til et godt CV Det vigtigste først Vores guide til et godt CV Hos Kelly Services vil vi gerne hjælpe dig til at lykkedes på arbejdsmarkedet. Derfor har vi dedikeret noget tid, til at udarbejde en guide, som skal hjælpe

Læs mere

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Denne vejledning er en hjælp til dig, som skal skrive en motiveret ansøgning i forbindelse med ansøgning om optagelse på IT-Universitetets kandidat- master

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Adoption uden samtykke

Adoption uden samtykke Ankestyrelsens undersøgelse af Adoption uden samtykke Juni 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Sammenfatning 2 1.1 Kendskab til reglerne om adoption uden samtykke 3 1.2 Reglernes anvendelighed 5 2

Læs mere

- dine rettigheder kort fortalt

- dine rettigheder kort fortalt Det nye lønsystem og lønforhandlinger - dine rettigheder kort fortalt For ansatte på virksomheder omfattet af overenskomst mellem DANSKE ARK og Arkitektforbundet JA (Jordbrugsakademikerne) Konstruktørforeningen

Læs mere