-7,2 områder, i alt - Plejeboligefterspørgsel. -1,0 - Fleksible døgnpladser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-7,2 områder, i alt - Plejeboligefterspørgsel. -1,0 - Fleksible døgnpladser"

Transkript

1 Bilag 1A. Handlingsplan SOU Udvalg Beløb (mio. kr.) Handlingsplaner Sundheds- og omsorgsudvalget i alt 22,2 I alt Enkeltinstitutioner med selvstændige handlingsplaner - Hjemmeplejen - Hjemmesygeplejen - Rehabiliteringsenheden - Hjælpemidler 15,0 3,6 3,9 1,6 5,9 Handlingsplaner Hjemmeplejen Hjemmesygeplejen Rehabiliteringsenheden Hjælpemidler -22,2-15,0-3,6-3,9-1,6-5,9 Demografiregulerede og kapacitetsstyrede 7,2 Mindreforbrug i alt -7,2 områder, i alt - Plejeboligefterspørgsel 1,3 Reduktion af puljer -1,0 - Fleksible døgnpladser 5,9 Tilbageholdenhed og udskudte indsatser -2,4 Tilbagehold på plejehjem/daghjem -2,5 Fremrykning af effektiviseringer -1,3 Sundheds- og omsorgsudvalgets serviceramme blev i regnskab 2013 overskredet med 12 mio. kr., svarende til ca. 1 pct. For at imødegå en ny overskridelse i 2014 er der igangsat en række tiltag (også set i lyset af at en del af merforbruget i 2013 er overført til 2014). Ved 1. forventet regnskab er der nu et overblik over udviklingen i 2014 både i forhold til opfølgning på 2013 resultatet og evt. nye udfordringer og muligheder. De konstaterede udfordringer og mulige servicerammeoverskridelser er sammensat af flere forskellige forhold: 1. Enkeltinstitutioner med særlige udfordringer i 2013 som kan forventes at fortsætte i 2014, hvis der ikke iværksættes særlige tiltag 2. Enkeltområder med risiko for permanent merforbrug, hvor der indenfor den samlede bevilling kan peges på mulige kompenserende indsatser. 3. Demografi- og kapacitetsregulerede områder med manglende kapacitet. 4. Enkeltposter, eksterne reguleringer mv. som permanent forringer balancen. Alle fire forhold foreslås håndteret indenfor udvalgets samlede ramme. Nr. 2 og 4 er håndteret ved kompenserende mindreforbrug i 1. forventet regnskab, mens handlingsplaner for 1 og 3 er gennemgået i det følgende. Det samlede tilpasningsomfang kan brutto opgøres til 22,2 mil. kr.

2 Dertil kommer omfanget af de med budget 2013 og 2014 besluttede effektiviseringsforslag, der skal gennemføres i 2014, svarende til mere end 20 mill. Kr. i Det er foreløbigt forventningen at langt hovedparten er og bliver gennemført som planlagt, jf. dels den selvstændige opfølgning på budgetvedtagelsen, dels de enkeltsager der løbende fremlægges i udvalget. Der er i 1 FR søgt tillægsbevilling på en række effektiviseringsgevinster, som efter oprindelig budgetvedtagelse har vist sig svært realiserbare, og som er en del af den konstaterede udfordring i I alt udgør de nulstillede effektiviseringer 3,1 mio. kr., og drejer sig om følgende tiltag: - Omlægning af hjælp i borgerens eget hjem (B2013) t. kr. - Servicebeviser indarbejdet i udbudsplanen (B2013) t. kr. - Rengøringsudbud (B2013) 500 t. kr. - Digitaliseringsplan 2014 Effektiv drift af moderniserede plejehjem (B2014) 150 t. kr. De tre første af ovenstående effektiviseringstiltag har alle været forelagt Sundheds- og Omsorgsudvalget. For så vidt angår forslag vedr. Servicebeviser og Rengøringsudbud bemærkes, at de afløses af et samlet udbud på hjemmeplejen med en betydeligt større effekt (som er budgetlagt under udbudsplanen). Oversigt over merforbrug Enkeltinstitutioner med selvstændige handlingsplaner Hjemmeplejen: En prognose over udgifter i 2014 baseret på forbrugstal for januar til marts 2014 og løbende årsgennemsnit viser at hjemmeplejen kan forvente merudgifter i 2014 for 3,6 mio. kr. såfremt der ikke igangsættes handlingsplaner. Hjemmesygeplejen: En prognose over udgifter i 2014 baseret på forbrugstal for januar til marts 2014 og løbende årsgennemsnit viser, at hjemmesygeplejen kan forvente et merforbrug på 3,9 mio. kr., hvilket primært kan tilskrives højere personale- og vikarudgifter end budgetteret, såfremt der ikke igangsættes handlingsplaner. Dette svarer til videreførelse af merforbruget fra Rehabiliteringsenheden: Rehabiliteringsenheden vurderes i 2014 fortsat at være præget af økonomiske udfordringer bl.a. på grund af høje udgifter til eksterne vikarer samt voksende udgifter til sygeplejeartikler grundet øget plejetyngde blandt beboerne. En fremskrivning af forbruget viser, at institutionen kan forvente merudgifter på 1,6 mio. kr. i 2014 såfremt der ikke igangsættes handlingsplaner. Hjælpemidler:

3 Prognose alene baseret på regnskab 2013 viser et forventet merforbrug på 5,8 mio. kr., hvilket ligesom i 2013 hovedsageligt skyldes høje udgifter vedr. kropsbårne hjælpemidler, såfremt der ikke igangsættes handlingsplaner. Demografiregulerede og kapacitetsstyrede områder Den samlede udvikling ift. efterspørgsel og kapacitet vedr. plejeboligpladser og fleksible døgnpladser har flere gange været fremlagt for udvalget, senest med sag den 31. marts Her blev den stigende efterspørgsel på plejeboliger og de afledte konsekvenser ift. presset på de fleksible døgnpladser nærmere vurderet og estimeret ift. den langsigtede udvikling og planlægning af budget 2015, og herunder evt. nyt plejeboligforlig. Finansieringen af udgifterne vedr. kapacitet m.v. har ikke i forvaltningens udarbejdelse af budget 2014 indgået i demografiregulering eller anden budgetfremskrivning, hvorfor der skal findes finansiering indenfor den samlede serviceramme. Den samlede udfordring udgør her cirka 7,2 mio. kr. i 2014 (5,9 mio. kr. vedr. flekspladser og 1,3 mio. kr. vedr. plejeboligpladser). I 2015 indgår disse forhold i det samlede arbejde med budget Det er således vurderingen, at balancetiltagene i 2014 kan baseres på en række midlertidige tiltag/tiltag med engangseffekt. Oversigt over tiltag Enkeltinstitutioner med selvstændige handlingsplaner Hjemmeplejen På baggrund af review af hjemmeplejens styring har forvaltningen i samarbejde med hjemmeplejen fastlagt en handlingsplan for at implementere og omsætte disse fokuspunkter til en forbedret styring i foråret Målsætningen er således at et tilsvarende merforbrug i 2014 skal undgås. Handlingsplanen består af følgende: 1. Udvikling af bedre IT-baserede ledelsesstøtteværktøjer til den daglige ledelse i hjemmeplejen med det formål at understøtte en hensigtsmæssig driftsøkonomisk styring. 2. Ledelsesproces med præcisering og tydeliggørelse af roller og ansvar i hjemmeplejens daglige styring og arbejdstilrettelæggelse. 3. Sikring af bedre datakvalitet og registreringspraksis ved fastlæggelse af klare retningslinier herfor. 4. Implementering af styrkede support- og opfølgningsrutiner i samspillet mellem hjemmepleje og forvaltning. 5. Udarbejdelse af nærmere analyse vedr. timeprisberegning, herunder dokumentation og sammenligning med andre kommuner i fht. beregningsforudsætninger mv.

4 Der vil månedligt blive fulgt op på lønforbruget samt vikarforbruget i hjemmeplejen med henblik på at sikre, at tiltagene implementeres og resulterer i lavere forbrug. Hjemmesygeplejen Forbrugsopbremsningen relaterer sig hovedsageligt til fokus på en stram styring af løn- og vikarudgifter, herunder en omlægning af aftenvagt med fast personale, indskærpet månedsopfølgning mellem ledere og mellemledere og omlægning af vikarforbruget til fast personale. Der vil månedligt blive fulgt op på lønforbruget samt vikarforbruget i hjemmesygeplejen med henblik på at sikre, at tiltagene implementeres og resulterer i lavere forbrug. Rehabiliteringsenheden Valby/Lioba Forbrugsopbremsningen relaterer sig hovedsageligt til fokus på en stram styring af løn- og vikarudgifter, herunder en omlægning af aftenvagt med fast personale, indskærpet månedsopfølgning mellem ledere og mellemledere og omlægning af vikarforbruget til fast personale. Der vil månedligt blive fulgt op på lønforbruget samt vikarforbruget med henblik på at sikre, at tiltagene implementeres og resulterer i lavere forbrug. Hjælpemidler Handlingsplanen er knyttet op på en generel opbremsning af forbrug af hjælpemidler og baseres på skærpet fokus på mulighederne for revisitation (og ny visitation ved helt nye behov), særligt fokus på enkeltområder med dyre hjælpemidler, mulighed for anvendelse af billigere hjælpemidler med samme effekt, særligt fokus på budgetkonsekvenser ved manglende effekt af vareudbud samt at revurdere de økonomiske/administrative præmisser omkring samling af hjælpemiddelområdet. Hjælpemidler er et stærkt lovbundet område, hvilket forudsætter tæt opfølgning ift. efterspørgselssvingninger. Der følges særskilt gennem månedsrapporteringer og ledelsestilsyn, således at der sikres både en rettidig økonomiopfølgning og serviceniveau ift. lovgivningens rammer. Demografiregulerede og kapacitetsstyrede områder Udgifterne under de demografi- og kapacitetsstyrede områder foreslås i 2014 dækket ved følgende: A. Udskyde eller nedjustere udmøntning af puljemidler, investeringer mm. for 1,0 mio. kr. Det drejer sig om o Delvis udmøntning af pulje vedr. ny ældrepolitik (fra 0,5 mio. kr. til 0,25 mio. kr.) o Delvis udmøntning af ekstratilskud til 79-puljen i 2014 (fra 0,5 mio. kr. til 0,25 mio. kr.) o Undlade tilkøb af IT-modul vedr. projekt Den effektive plejebolig (0,5 mio. kr.)

5 For så vidt angår udmøntning af pulje vedr. ny ældrepolitik og ekstratilskud til 79-puljen fremlægges nærmere sager til udmøntning. B. Opsamling af mindreforbrug samt ikke-disponerede og ikke-planlagte puljemidler for i alt cirka 2,4 mio. kr. Det drejer sig om: o Forventet mindreforbrug på meraktivitetspuljen under daghjem (1,0 mio. kr.) o Ikke-disponeret pulje til demensaktiviteter (0,35 mio. kr.) o Tilpasning, tilbagehold og udskydelse af diverse mindre projekt- og kampagneaktiviteter mv. på forebyggelsesområdet (puljer) (0,5 mio. kr.) o Forventet mindreforbrug på flekspuljen vedr. beskyttede boliger (0,5 mio. kr.) C. Opsamling af midler gennem generel forbrugstilbageholdenhed på plejehjem og daghjem på 0,5% af samlet ramme svarende til 2,5 mio. kr. o Opnås gennem forlængede vakancer, ændret/mindsket personalefremmøde, prioritering af midler og indsatser på tværs af det enkelte plejecenters samlede ramme mv. Det enkelte plejecenter udmønter og tilrettelægger selv forbrugstilbageholdenhed nærmere. Fokus på at undgå/mindske gener for beboere el. pårørende, idet grundlæggende pleje, basisfunktioner mv. ikke påvirkes. Udmøntningen følges løbende gennem ledelsestilsyn og dialog med det enkelte plejecenter. Fornyet rapportering ved 2. forventet regnskab D. Fremrykning af effektiviseringsforslag med henblik på at opnå økonomisk effekt i Samlet volumen på 1,3 mio. kr. Det drejer sig om: o Revisitation til indkøbsordning og omlægning til digital bestilling, o Skærpet fokus på rehabilitering, idet andelen af hjemmehjælpsansøgere der tilbydes TTH skal øges. o Omlægning/bortfald af serviceydelser i hjemmehjælpsområdet De nævnte forslag vil alle blive fremlagt selvstændigt til nærmere vurdering og udmøntning i Sundheds- og Omsorgsudvalget. Helårseffekten kan indgå i budget 2015-processen.

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget Korr. Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Budget 2014 2014 2014 Sundheds- og Omsorgsudvalget (inkl. modpost andre

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets Sagsnr. 286217 Brevid. 2480616 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets 5. januar 2017 område Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 2. forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato:12. marts 2018 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-3-18 Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: 50.52

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr. Sagsnr. 274223 Brevid. 2242773 NOTAT: Temaanalyse på ældre- og træningsområdet 11. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. juni 2018 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.04-P15-1-18 Økonomisk strategi for Ballerup Kommune Formål Formålet med den økonomiske

Læs mere

Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018

Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018 NOTAT Center for Økonomi og Styring Vurdering af forbrugsudviklingen pr. 30. april 2018 23. maj 2018 18/5406 Sammenfatning og konklusion Forbrugsopgørelsen pr. 30. april 2018 viser, at der er brugt 33

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. ske 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen Magistraten 12.282 12.182 Udvalget ekskl. modposter -1.489-1.589 104 Politisk organisation -75-75 103B DUT - folkeafstemnning om patentdomstol -180-180 103C Portobesparelse ved folkeafstemning -240-240

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2015 for budgetramme Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2015 for budgetramme Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 1. oktober 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er:

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er: 1 Nr. : Budgetanalyse af hjemmeplejen Åben sag Sagsnr.: 15/27417 Sagen afgøres i: SU Bilag: Budgetanalyse af hjemmeplejen Indledning/Baggrund Med vedtagelsen af Budget 2016 besluttede Socialudvalget, at

Læs mere

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg Regnskab Kerneydelserne på Sundhed og Omsorgs område er pleje, omsorg, træning og aktivering af ældre og handicappede. Afgørelse om og levering af de forskellige ydelser er organiseret efter en såkaldt

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Bilag 6 Ansøgte overførsler

Bilag 6 Ansøgte overførsler Ansøgt overførsel af driftsbevilling 2016-2017 1 Facility management opstartsudgifter af tekniske serviceudgifter på Børne- og Ungeområdet Undervisningsudvalget 300 t. kr. 135 t. kr. 165 t. kr. Der ønskes

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter

Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug marts 1. FR Afvigelse Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 785.547 211.630

Læs mere

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes.

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes. Evaluering af demografimodellen på ældreområdet Baggrund Byrådet godkendte den 4. juni 2013 den nuværende demografimodel på ældreområdet. Modellen er blevet anvendt i forbindelse med de tre seneste års

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget Referat Dato: 27-06-2019 16:00:00 Udvalg: Økonomiudvalget 2018-2021 Sted: Mødelokale C 1/6 Indholdsfortegnelse Referat Indholdsfortegnelse Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Opfølgning på forventet

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 17. marts 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende bilagsnotat

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 698.654

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 3. budgetopfølgning for budget 2018 d. 22.11.2018 Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 3. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Regnskab konsekvenser for budget 2011

Regnskab konsekvenser for budget 2011 Bilag 6a Dato 23. marts 2011 Initialer Regnskab 2010 - konsekvenser for budget 2011 1.0 Indledning Regnskabsresultatet for 2011 udviser et underskud på 34,4 mio. kr. Underskuddet skyldes dels en række

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen Magistraten -8.930 3.655 2.185 642 387 388 Udvalget ekskl. modposter -8.682 3.512 3.011 1.285 1.029 1.029 108 Opgradering af systemer i kommunalbestyrelsens mødesal 400 400 0 0 0 0 128 Mindreforbrug IT-afdelingen

Læs mere

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget

Notat. Bilagsnotat for Ballerup Kommune om den fremrykkede tredje budgetopfølgning for budget 2019 vedrørende budget BALLERUP KOMMUNE Dato: 1. september 2019 Revideret: 2. oktober 2019 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.14-G01-4-19 Notat Bilagsnotat for Ballerup Kommune

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Bilag A: Økonomisk politik

Bilag A: Økonomisk politik Bilag A: Økonomisk politik Opfølgning på delmål - byrådsperioden 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Administrationens indledning:... 2 Skatten holdes i ro eller reduceres... 2... 2... 2 Strukturelt

Læs mere

Bilag 4 Opgaveændringer

Bilag 4 Opgaveændringer April 2018 J.nr.: 00.30.10-S00-8-16 Bilag 4 Opgaveændringer Økonomiafdelingen 1. Opsummering 1. finansielle orientering om budget 2019-22 tager udgangspunkt i de vedtagne overslagsår fra budget 2018 for

Læs mere

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL NOTAT 00.30.14-Ø00-38-18 Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november Velfærdsudvalget Budgetopfølgningen peger på en udfordring på 6,6

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget 2014 Ompl. 2014 TB Budget 2014 Korr. Budget 2014 Forbrug pr. 31/3 FR 2014 Afvigelse 2014 TB 1. FR 2014

Læs mere

Tabel 1: Fravær under Sundhed & Omsorg 1. januar juli 2018 opgjort i procent

Tabel 1: Fravær under Sundhed & Omsorg 1. januar juli 2018 opgjort i procent Økonomiudvalget 3. september 2018 00.30.00-K07-1-18 324. Status på økonomien under Sundhed & Omsorg Resumé Økonomiudvalget præsenteres for aktuel status pr. august 2018 i arbejdet med at sikre strukturel

Læs mere

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Dette bilag indeholder en kort gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Er styringskrisen drevet over på de specialiserede socialområder?

Er styringskrisen drevet over på de specialiserede socialområder? Er styringskrisen drevet over på de specialiserede socialområder? Anne Kirstine Svanholt ErhvervsPhD-studerende Randers Kommune Randers Kommune Er supertankeren vendt? 2 ØDF årsmøde 2012-2 Udgiftsudviklingen

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017 Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet 1. Aftaledelen af ældreområdet Aftaledelen af ældreområdet kommer ud med et forventet merforbrug på 9,6 mio. kr. i 2017. Herudover kommer 3,8 mio. kr. i

Læs mere

Bilag 3j. Beskrivelse af servicerammeneutrale afvigelser

Bilag 3j. Beskrivelse af servicerammeneutrale afvigelser Bilag 3j. af servicerammeneutrale afvigelser Afledt drift Den afledte drift til en række anlægsprojekter, der er afsluttet, søges frigivet. Der frigives i alt 1,5 mio.kr. til relevante driftskonti. Bolig-

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes.

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes. Notat En offensiv og balanceret - økonomistyring. 17. januar 2008 Forslag: I forbindelse med gennemførelsen af 3. budgetopfølgning for kunne det konstateres at det budgetværn der er afsat i 2008 ikke kan

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 RÅDERUMSFORSLAG Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 Titel: Effektivisering via Bestiller Udfører Dialog (BUD) og faldende efterspørgsel. Nærmere beskrivelse af forslaget: Ved at gå fra BUM

Læs mere

7 Udmøntning af analysen på ældre- og sundhedsområdet

7 Udmøntning af analysen på ældre- og sundhedsområdet Åbent punkt 7 Udmøntning af analysen på ældre- og sundhedsområdet 00.30.04P05-0006 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Social- og Sundhedsudvalget 24-06-2015 2 Kommunalbestyrelsen 25-06-2015 7

Læs mere

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og 2021 Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Indhold Opfølgning på Indkaldelsescirkulæret for budget 2020 Overblik Besluttede anlægsprojekter Overblik Regnskab

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Omprioritering af driftsbudgettet

Omprioritering af driftsbudgettet Udvalgene må gerne omprioritere inden for eget område, men omlægning fra en aktivitet til en anden aktivitet skal beskrives, herved gives byrådet muligt for at prioritere på tværs af alle kommunale aktiviteter.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 27.06 Politikområde: 07 Sundhed 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift og frem vilget Budget 2014 til aktivitetsbestemt

Læs mere

Kommunernes økonomiske rammer for 2016

Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Nyt kapitel 3. juli 2015 Regeringen har i sit regeringsgrundlag tilkendegivet, at der skal indføres et omprioriteringsbidrag de næste fire år, så der kan frigøres

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Økonomi på ældreområdet

Økonomi på ældreområdet Økonomi på ældreområdet NOTAT 28. november 2018 Journal nr. 27.36.00-Ø00-2-18 Sagsbehandler SKRAS Indledning Velfærdsudvalget har på møde den 7. november 2018 (sag nr. 92) ønsket, at der udarbejdes et

Læs mere

Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk

Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk 1 Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk hjælp Heraf får ca. 350 borgere praktisk hjælp & ca. 10

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 336,4 mio.

Læs mere

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010.

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010. Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 (2012-2014) mandag den 13. september 2010. Vores budgetforslag bærer også i år tydeligt præg af den økonomiske krise,

Læs mere

I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget.

I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget. Sagsnr. 00.01.00-P15-2-14 Cpr. Nr. Dato 28-1-2015 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen CBUs økonomiske situation på baggrund af foreløbigt regnskab for 2014 Dette notat er udarbejdet som bilag til sag til

Læs mere

Budget 2008 udmøntning af fælles puljer

Budget 2008 udmøntning af fælles puljer Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Budget 2008 udmøntning af fælles puljer I budget 2008 er der afsat en væsentlig

Læs mere

Driftsbevillinger under centrene Det korrigerede budget udgør 910,1 mio. kr. hvilket er 64,6 mio. kr. mere end det oprindelige budget.

Driftsbevillinger under centrene Det korrigerede budget udgør 910,1 mio. kr. hvilket er 64,6 mio. kr. mere end det oprindelige budget. Driftsbevillinger under centrene Det korrigerede udgør 910,1 mio. kr. hvilket er 64,6 mio. kr. mere end det oprindelige. Tabel 1 Økonomiske hovedtal pr. center drift 1 Oprindeligt 2 Korrigeret 3 I Forventet

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato: 18. september 2018 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: pebr@balk.dk Kontakt: Pernille Bruun-Guassora Sagsid: 00.30.14-G01-4-18 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2016

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2016 Budgetopfølgning III pr. 3. september Oversigt over er og "udgiftsneutrale" er 216 Sundhedsområdet 3.135-77 -23 af,1 mio. kr. fra puljen til sundhedsfremme og forebyggelse til visitationen -1 af overskydende

Læs mere

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.]

DRIFT - ØNSKELISTEFORSLAG. Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] Børne- og undervisningsudvalgets ønskelisteforslag 2014 Nr. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] 1 Tandplejen indkøb af Digitale røntgenapparater 840 2 Tandplejen øge budgettet med 100 kr. per barn 770 3

Læs mere

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget Budget Social - og Sundhedsudvalget Indledning Budgetrapporten fokuserer på budgetafvigelser. Der er derfor ikke kommentarer til udviklingen inden for budgetområder, hvor forbruget følger det budgetterede.

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato:

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato: Nye anlægsprojekter Udfyldt af: JR Udvalg: Folkesundhed og Omsorgsudvalg Udgifter og indtægter anføres særskilt Dato: 29-05-2017 Prioritet Betegnelse (beløb er i ) Vedligeholdelse af kapitalapparat Implementering

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene 2021 2023 Budgetproceduren 2020-2023 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den kommende budgetlægning. Økonomiudvalget

Læs mere

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -3.428 Egentlige tillægsbevillinger -1.340 Finansieret til/fra andre udvalg -2.088 Korrektion

Læs mere

Bilag 2 administrative nøgletal

Bilag 2 administrative nøgletal Økonomiforvaltningen Administrationsanalysen Bilag 2 administrative nøgletal Dato: 17. januar 2006/CB Nøgletal for administration og styring af udvikling i udgifterne Nøgletal for kommunens administrationsudgifter

Læs mere

Økonomiudvalg

Økonomiudvalg Økonomiudvalg 2018-2021 Referat 12. juni 2019 kl. 19:00 Udvalgsværelse 2 - ekstraordinært møde budgetdrøftelse Indkaldelse Sofia Osmani Sigurd Agersnap Henrik Bang Dorthe la Cour Gitte Kjær-Westermann

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2015

Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Korr. budget Forventet Forventet Ultimo December 2015 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 325,0 331,8-6,8 Pleje og omsorg 188,8 198,7-9,9 Pleje

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018 Månedsrapportering pr. 31. januar 23. februar Specielundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder Sundhed & Omsorg Ledelse & Udvikling Dato: 04-06-13-2013 Sagsnr.: 13/10181 Dok.nr.: 75441/ Sagsbehandler: LHH/TGS/JCK Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg

Læs mere