Udkast. Tirsdag den 20. november 2012 kl , mødelokale 529. Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast. Tirsdag den 20. november 2012 kl , mødelokale 529. Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen"

Transkript

1 Udkast Tirsdag den 20. november 2012 kl , mødelokale 529 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen (CSi) (JBB) (JBN) Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Jens Peder Ulfkjær Christina K. Dose (EUJ) (JJ) (StR) (JPU) (JKD) Stine Bundgaard Hjort Annie Thomsen (SBH) (AT) Afbud: Ordstyrer: Referent: Jørgen Bundgaard Nielsen, Stine Bundgaard Hjort Conni Simonsen Annie Thomsen Dagsorden 1. Godkendelse af forretningsorden for LSU ved Ingeniørhøjskolen 2. Godkendelse af dagsorden 2. a Godkendelse af referat fra IHA SU-møde 133 den 30. november Valg af næstformand 4. Fusion med Aarhus Universitet IHA s lokalaftaler/personalepolitikker 1) Erklæring om fritagelse for multimediebeskatning 2) Telefonpolitik for IHA-telefoner 3) Sygefravær 4) Rygepolitik 5) Seniorpolitik ved IHA 6) Barns 1. og 2. sygedag 5. Personalepolitik a) Ny løn 2012 b) Skemastruktur Katrinebjerg c) Nye retningslinjer for censur ved eksamen fra efterårssemestret Økonomi m.v. 7. Institutionelle forhold Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Dalgas Avenue Aarhus C Tlf.: Fax: iha@iha.dk

2 8. Meddelelser 9. Næste møde 10. Eventuelt Side 2/7 ad 1 - Godkendelse af forretningsorden for LSU ved Ingeniørhøjskolen Udkast af 17. november 2012 til forretningsorden for samarbejdsudvalget (LSU) ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet blev tiltrådt. Der blev henvist til 14 Tavshedspligt, hvor det fremgår, at LSU s medlemmer har den tavshedspligt, der følger af forvaltningslovens regler. Formandsskabet indikere om et punkt er belagt med tavshedspligt i indkaldelsen Tillæg til forretningsorden, hvor det fremgår, hvem medarbejderrepræsentanterne repræsenterer i LSU, vil snarest blive udarbejdet. ad 2 - Godkendelse af dagsorden EUJ anmodede om optagelse af pkt. 2 a Godkendelse af referat fra seneste møde samt pkt. 5 c Nye retningslinjer for censur ved eksamen fra efterårssemestret ad 2 a Godkendelse af referat fra seneste møde. Referat af møde 133 i IHA SU den 30. november 2011 blev godkendt uden bemærkninger. ad 3 - Valg af næstformand I henhold til den godkendte forretningsorden skal der vælges næstformand for ASE s LSU for perioden indtil 28. februar EUJ blev valgt af medarbejderrepræsentanterne. ad 4 Fusion med Aarhus Universitet Ingeniørhøjskolens lokalaftaler/personalepolitikker skal gennemgås med henblik på videreførelse eller opsigelse. For en stor del af aftalernes vedkommende vil de blive erstattet af tilsvarende aftaler på AU. Der er tidligere udarbejdet en liste over IHA s lokalaftaler/personalepolitikker, dateret 15. september Erklæring om fritagelse for multimediebeskatning (pkt. 10) Den 1. januar 2012 er multimediebeskatningen afskaffet og i stedet indført en beskatning af fri telefon. Dette betyder, at Ingeniørhøjskolens skrivelse/orientering af 27. november 2009 om multimediebeskatning ikke længere er gældende.

3 Erklæring om fritagelse for multimediebeskatning, som er indgået under multimediebeskatninger er fortsat gældende i forhold til beskatning af fri telefon, hvilket betyder, at medarbejdere, hvor der i forvejen er udarbejdet en tro-og loveerklæring, ikke skal indsende en ny erklæring, såfremt de skal beskattes af fri telefon. Der henvises til AU s regler omkring beskatning af fri telefon, jf. Side 3/7 2. Telefonpolitik for IHA-telefoner (pkt. 11) Ingeniørhøjskolens telefonpolitik af 22. februar 2011 samt telefonprocedure af 18. oktober 2011 fastholdes indtil videre. Der henvises endvidere til AU s politik og retningslinjer: 3. Sygefravær (pkt. 14) Ingeniørhøjskolens politik på området er ikke opdateret og derfor ikke længere gældende. Der henvises til AU s notat omkring sygefravær, som er opdateret med de seneste ændringer om/ 4. Rygepolitik (pkt. 16) Ingeniørhøjskolens rygepolitik skal justeres i henhold til AU s regler på området. AU har retningslinje af 24. april 2012 omkring rygning for alle medarbejdere og ledere ved AU samt en samlet rygepolitik for AU, dvs. gældende for ansatte, studerende og besøgende. epolitik/ LSU var enige om, at det fortsat er et stort problem at rygerne står ved hovedindgangen hhv. på DA2 og på KB og ryger. Conni lovede sammen med driften at arbejde på en løsning, hvor rygerne kan henvises til en bedre for alle rygeområde. Der vil til et kommende møde i LSU blive udarbejdet lokal rygepolitik for matriklen Dalgas Avenue 2 og Finlandsgade Seniorpolitik ved Ingeniørhøjskolen (pkt. 17) Ingeniørhøjskolens seniorpolitik, dateret december 2010 er forældet.

4 Opmærksomheden blev henledt på pkt. 7 procedure ved fratræden, som er en lokalaftale. Der vil til et kommende møde i LSU blive udarbejdet en opdateret procedure i forhold til gældende regler herom på AU. Side 4/7 Det blev noteret, at EUJ efterlyste, at ASE fortsat bør have en lokal seniorpolitik. Generelt mener B-siden, at information/viden om personalemæssige oplysninger skal være skrevet sammen til forståelig og nem læsning for medarbejderne. B- siden fandt ikke, at det kan være rimeligt, at man som medarbejder selv skal finde oplysninger i bekendtgørelser eller cirkulære. CSi vil tage det med videre til AU samt at medarbejdere altid er velkommen til at kigge forbi hendes kontor, hvis de søger svar på spørgsmål. I øvrigt henviste CSi til at bruge ASE s HR-partner. Endvidere vil der på ASE s nye hjemmeside under AU komme en side for ASE s medarbejdere, hvor det bliver nemt at finde oplysninger bl.a. omkring ansættelsesforhold. Her og nu kan man finde mange oplysninger på Der henvises til AU s gældende politik vedr. seniordage samt Cirkulære af 29. august 2011 aftale om senior- og fratrædelsesordninger StR bad om, at der på et kommende møde bliver drøftet ledelsen holdning til ønsker fra medarbejdere om en arbejdsuge på mere end 37 timer. 6. Barns 1. og 2. sygedag (pkt. 18) Ingeniørhøjskolens retningslinier er lig AU s retningslinjer af 24. april 2012 og der henvises derfor hertil ad 5 Personalepolitik/forhold Personalenyt. Der henvises til som løbende bliver opdateret. a. Ny løn 2012 CSi gav en orientering. Ledelsen arbejder på, at ny løn 2012 er afsluttet inden udgangen af 2012.

5 b. Skemastruktur Katrinebjerg I henhold til allonge til arbejdsnormeringsaftalen er der gennemført en spørgeskemaundersøgelse omkring Skemastruktur på Katrinebjerg med svarfrist 10. september Resultatet af evalueringen dateret 11. oktober 2012 blev forelagt for LSU med indstilling om, at der - i henhold til undersøgelsens resultat - ikke ændres praksis Ledelsen var uforstående overfor den meget lille svarprocent, hvilket StR ville tage med IDA s kommende generalforsamling. Side 5/7 LSU tog orienteringen til efterretning, og der var enighed om at fortsætte nuværende skemastruktur på Katrinebjerg. c) Nye retningslinjer for censur ved eksamen fra efterårssemestret Der er udsendt brev til censorer på diplomingeniøruddannelserne ved ASE. Underviserne er orienteret herom fra ASE s uddannelsesansvarlige enten ved kopi af brevet eller på et afdelingsmøde. De nye retningslinjer er tiltrådt af censorformandsskabet. B-siden mente, at det vil blive svært fremover at skaffe censorer, når den eksterne censor skal vurdere en ikke-rettet udgave af opgavebesvarelsen eller projektet. Problemstillingen omkring ens retningslinjer herunder takster vil CSi anmode IUS om at drøfte på et kommende møde og de uddannelsesansvarlige vil blive bedt om at give en tilbagemelding, om det har været vanskeligt at finde censorer under de nye retningslinjer. Der gives en samlet tilbagemelding til LSU i løbet ad 6 - Økonomi CSi oplyste, at Keld Lassen fremover bliver ansvarlig for ASE s økonomi. Keld Lassen vil blive inviteret til at komme og deltage i LSU s møde under punktet økonomi, når det findes påkrævet. CSi kunne oplyse, at der bliver arbejdet intensivt på budget 2013, men at det er svært at komme med et reelt billede af ASE s økonomi på nuværende tidspunkt, da den overordnede økonomiske model fra AU ikke helt er fastlagt endnu. Der arbejdes med overordnede tal herefter på detailniveau. B-siden havde et par opklarende spørgsmål bl.a. omkring det økonomiske i forhold til Institut for Ingeniørvidenskab.

6 ad 7 Institutionelle forhold a. Navitas Der er rejsegilde den 3. december 2012 for nærmere indbudte gæster CSi kunne oplyse, at alt går efter planen. I øjeblikket fordeles arealer/fordeling mellem søjlerne B-M-AK og det administrative personale. JJ efterlyste, om ledelsen fortsat har øje for at værkstederne fortsat får det råderum, de har på DA 2, så de fortsat kan yde, det de gør i dag. CSi vil tage det med videre. Side 6/7 Der arbejdes på, at det våde område kan samles på Hangøvej, i en bygning på ca m2. Hertil arbejdes der med en proceshal/studenter-værksted på ca m2. b. Puls 2012 PULS 2012 bliver afviklet over de næste 2 måneder. Der udsendes spørgeskema til medarbejderne i uge 47. CSi oplyste, at der fortsat arbejdes på, at en organisationsplan for ASE er færdig inden udgangen af c. Overførsel af elektronikingeniøruddannelsen og adgangskursus i Herning til ASE Overførsel af ASE s forretningsingeniøruddannelse til Herning Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og AU Herning har sat gang i en proces med henblik på at overdrage diplomingeniøruddannelsen Electronic Design Engineer (EDE) i AU Herning til Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolens forretningsingeniøruddannelse til AU Herning per 1. januar Disse organisatoriske forandringer skal være med til at sikre optimale betingelser for udvikling af uddannelserne. I de kommende uger vil de to parter udarbejde en formel kontrakt og indstille denne til universitetsledelsen for endelig godkendelse. Medarbejderne på de to berørte uddannelser vil få nyt referenceforhold, men uddannelsernes geografiske placeringer vil forblive uændrede. Der er indkaldt til fællesmøde HIH og ASE fredag den 30. november, hvor der skal aftales nærmere ad 8 - Meddelelser a. Obligatorisk SU kursus Ingeniørhøjskolens LSU er inviteret til SU kursus 12. december 2012 på Koldkærgård Konferencecenter. ad 9 - Næste møde Der afholdes årligt 4 møder. Møderne placeres tidsmæssigt efter møder i HSU og FSU.

7 ad 10 Eventuelt Intet at berette Side 7/7 Conni Simonsen Referent Annie Thomsen 8. december 2012

Indkaldelse til møde i LSU - møde 3 mandag den 1. juli 2013 kl , mødelokale 110, Finlandsgade 22. Deltagere:

Indkaldelse til møde i LSU - møde 3 mandag den 1. juli 2013 kl , mødelokale 110, Finlandsgade 22. Deltagere: Indkaldelse til møde i LSU - møde 3 mandag den 1. juli 2013 kl. 09.30, mødelokale 110, Finlandsgade 22 Deltagere: Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen (CSi) (JBB) (JBN) Erland U. Jessen Jesper Jensen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland U.

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00 15.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle

Læs mere

LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 4 Tirsdag den 29. oktober 2013 kl. 13.00, mødelokale 529, Dalgas Avenue 2.

LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 4 Tirsdag den 29. oktober 2013 kl. 13.00, mødelokale 529, Dalgas Avenue 2. LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 4 Tirsdag den 29. oktober 2013 kl. 13.00, mødelokale 529, Dalgas Avenue 2 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 5 Torsdag den 9. januar 2014 kl , mødelokale 529, Dalgas Avenue 2

AARHUS UNIVERSITET. LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 5 Torsdag den 9. januar 2014 kl , mødelokale 529, Dalgas Avenue 2 LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 5 Torsdag den 9. januar 2014 kl. 13.30, mødelokale 529, Dalgas Avenue 2 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland

Læs mere

Referat. LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl , mødelokale , Navitas AARHUS UNIVERSITET. Deltagere:

Referat. LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl , mødelokale , Navitas AARHUS UNIVERSITET. Deltagere: LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl. 08.00, mødelokale 03.052, Navitas Referat Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo

Læs mere

REFERAT af møde i LSU - møde 19 torsdag den 15. december 2016 kl , mødelokale 110, Finlandsgade 22

REFERAT af møde i LSU - møde 19 torsdag den 15. december 2016 kl , mødelokale 110, Finlandsgade 22 REFERAT af møde i LSU - møde 19 torsdag den 15. december 2016 kl. 10.00, mødelokale 110, Finlandsgade 22 Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Mikael Bergholz Knudsen (CSi) (MRL) (MBK) Jesper

Læs mere

Klaus Kolle, Mette Ramsing Lindhardtsen, Keld Lassen, Linda Torup og Erland U. Jessen.

Klaus Kolle, Mette Ramsing Lindhardtsen, Keld Lassen, Linda Torup og Erland U. Jessen. Referat af møde i LSU - møde 21 mandag den 12. juni 2017 kl. 09.00, mødelokale 5125-110, Finlandsgade 22 Deltagere: Conni Simonsen Helle Wivel David Graadal Stig Ravn Peder Maribo Christina K. Dose Annie

Læs mere

Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Conni Simonsen Jens B.

Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl. 12.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Afbud: Erland U. Jessen, Mikael Bergholz Knudsen og David Graadal.

Afbud: Erland U. Jessen, Mikael Bergholz Knudsen og David Graadal. UDKAST referat af møde #20 i LSU Afholdt fredag den 7. april 2017 kl. 12.30, mødelokale 03.070, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette B. Lindhardtsen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina K. Dose

Læs mere

Referat - LSU møde 22 onsdag den 4. oktober 2017 kl , mødelokale , Navitas. Dagsorden. Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat - LSU møde 22 onsdag den 4. oktober 2017 kl , mødelokale , Navitas. Dagsorden. Referat AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN AARHUS Side 1/6 - LSU møde 22 onsdag den 4. oktober 2017 kl. 08.15 10.00, mødelokale 03.068, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Erland U. Jessen Stig Ravn Peder Maribo

Læs mere

Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere:

Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl. 14.00 15.30, mødelokale NAVITAS 03.068 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig

Læs mere

Referat af møde i LSU - møde 25 tirsdag den 11. september 2018 kl , mødelokale , Navitas

Referat af møde i LSU - møde 25 tirsdag den 11. september 2018 kl , mødelokale , Navitas Referat af møde i LSU - møde 25 tirsdag den 11. september 2018 kl. 13.45 15.30, mødelokale 03.068, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Helle Wivel Stig Ravn Peder Maribo Jesper Jensen

Læs mere

Jubilæumsfonden af 1990 for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Jubilæumsfonden af 1990 for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Jubilæumsfonden af 1990 for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Referat af møde nr. 3 Tirsdag den 1. december 2015 kl. 15.30 17.00 på direktørens kontor, 03.087. Inge Lehmanns Gade 10. Deltagere: Referent:

Læs mere

REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R.

REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R. REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl. 13.00 14.30, mødelokale 03.068, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Helle Wivel Frank Lisberg Borum Klaus Kolle Stig Ravn

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Referat - LSU - møde 24 Afholdt tirsdag den 22. maj 2018 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R.

Referat - LSU - møde 24 Afholdt tirsdag den 22. maj 2018 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Referat - LSU - møde 24 Afholdt tirsdag den 22. maj 2018 kl. 13.30 15.30, mødelokale 03.070, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Helle Wivel Erland U. Jessen Klaus Kolle Stig Ravn Peder

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet 1. Regelgrundlag 1. Samarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre NOTAT Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre Baggrund KL har tidligere orienteret om aftalen om samarbejde og samarbejdsudvalg i jobcentre på KLs hjemmeside. Selve aftalen og

Læs mere

MED (fællesadministrationen)

MED (fællesadministrationen) Referat Mødedato: Starttidspunkt: 10:00 11-nov-2009 (videokonference Vejle/Odense) Sluttidspunkt: 12:00 MED (fællesadministrationen) Til stede: Afbud: Administrationschef Allan Kjær Hansen (formand), sekretariatschef

Læs mere

Referat af møde i LSU - møde 18 tirsdag den 11. oktober 2016 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette B.

Referat af møde i LSU - møde 18 tirsdag den 11. oktober 2016 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette B. Referat af møde i LSU - møde 18 tirsdag den 11. oktober 2016 kl. 08.30, mødelokale 03.070, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette B. Lindhardtsen Erland U. Jessen David Graadal Stig Ravn Allan Foged Annie

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Marts 2014 Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Retsgrundlaget 1. Hovedsamarbejdsudvalget ved Copenhagen Business Academy, efterfølgende benævnt som HSU, virker

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole Forretningsorden for bestyrelsen på Waldemarsbo Efterskole 1. BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af skolen, herunder: Ansætter og afskediger den daglige ledelse af skolen

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt.

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. VIA-DSR møde Sted: Campus Holstebro Gl. Struervej 1 7500 Holstebro Lokale A367 Mødedato: 15. december 2016 Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. [#] Afbud [Navne] Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og

Læs mere

2. Godkendelse af mødereferat nr. 3. Opfølgning fra sidste møde: Der var ikke yderligere bemærkninger og referatet blev godkendt.

2. Godkendelse af mødereferat nr. 3. Opfølgning fra sidste møde: Der var ikke yderligere bemærkninger og referatet blev godkendt. Møde den: 12.01.2010 AU, Teknisk Forvaltning UNI-lab projektgruppemøde nr. 4 REFERAT Til stede: Søren Trangbæk (ST) TEK, Anders Roed (AR) SUN, Ole Bjørn Hansen (OBH) DMU, Christina Breddam (CB) DJF, Bent

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF

FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF 1: BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen har den overordnede ledelse af institutionen og fastsætter målsætning og strategi. 1. Ansætter og afskediger

Læs mere

LAMU-møde nr september 2014, kl Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, lok

LAMU-møde nr september 2014, kl Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, lok LAMU-møde nr. 4 30. september 2014, kl. 13.00-15.00. Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, lok. 03.052. Referat Deltagere: Formand: Conni Simonsen (CSi) Daglig leder: Hans Chr. Bøgelund Jakobsen (HCBJ) Kontorer:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense Referat Mødedato 22. juni 2012 Starttidspunkt 10:00 Sluttidspunkt 12:00 Afdeling/enhed Pædagoguddannelsen Dokumentnavn 2012-06-22 referat LSU Dokumentnummer Arbejdsområde LSU for Pædagoguddannelsen i UCL

Læs mere

Peder Maribo. Morten Opprud Jakobsen. Trine Thomsen

Peder Maribo. Morten Opprud Jakobsen. Trine Thomsen INGENIØRHØJSKOLEN LAMU-møde nr. 16 Mandag 5. november 2018, kl. 11.00-13.00, Birk Centerpark 15, lok. 2105. Referat Deltagere: Formand: Daglig sikkerhedsleder: Kontorer: Lab. og værksteder på Navitas og

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus. JP/jcs. Udkast til Referat af møde i Studienævnet den 6. december 2011

Arkitektskolen Aarhus. JP/jcs. Udkast til Referat af møde i Studienævnet den 6. december 2011 Arkitektskolen Aarhus Studienævnet J.nr. xxx-xxx/xx JP/jcs Udkast til Referat af møde i Studienævnet den 6. december 2011 Deltog i mødet: Helene Bang Nielsen, Jan Fugl, Ann Aloy Kilpatrick, Karen Olesen,

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Himmelev Gymnasium.

Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Himmelev Gymnasium. Forretningsorden for bestyrelsen ved Himmelev Gymnasium Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Himmelev Gymnasium.

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 10. februar 2011 Tid: kl. 10.00-12.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MK Susanne Würtz SW Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling Retningslinjer for afvikling af lønforhandling I henhold til personalepolitikken er det Aarhus Universitets mål, at de ansattes løn afspejler deres funktion, ansvar, indsats og relevante kompetencer. Dette

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Noter til vedtægten i bilag B:

Noter til vedtægten i bilag B: Noter til vedtægten i bilag B: Ændringer og proces i forhold til den midlertidige vedtægt: Jeg har rettet leder til direktør, har skrevet næstformanden ind som mødeleder i formandens fravær, og har desuden

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Lars Vesløv LV Signe Saabye Ottosen SSO Henrik Kofoed Svendsen HAKS

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Dagsorden HSU. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl.

Dagsorden HSU. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. Dagsorden HSU Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Center for Undervisningsmidler, Vejle Damhaven 13A, 7100 Vejle Mødelokale: Journalnummer:

Læs mere

Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse

Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse Vedtægt for FGU Nordsjælland I medfør af 2, stk. 3, og 17 i lov nr. 698 af 8. juni 2018 om institutioner for forberedende grunduddannelse

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt.

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere [Navne] Gæster [Navn] under pkt. [#] Afbud [Navne] Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces REFERAT Den 23. august 2011 Kl. 10-12 AU Strategis mødelokale, bygning 1431, lokale 223 Deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 14. januar 2014 kl Aarhus: , Emdrup: A112. Ekstraordinært LSU-møde nr. 8 - AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 14. januar 2014 kl Aarhus: , Emdrup: A112. Ekstraordinært LSU-møde nr. 8 - AU Viden Møde tirsdag d. 14. januar 2014 kl. 11.30-13.00 Aarhus: 1443-313, Emdrup: A112 REFERAT Ekstraordinært LSU-møde nr. 8 - AU Viden Deltagere: Lars Moseholm (fmd.), Lisbeth Ramsgaard Carlsen (næstfmd.), Jette

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 4. oktober 2011 kl. 12.45-16.15. 1. december

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 11. Bilag 2 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 16, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Side 1 af 5 Referat fra Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl. 09.00 til 13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen Kopi til: Rådmand

Læs mere

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR BESKATNING OG TOLDUNIONEN TOLDPOLITIK B1 Generelle toldlovgivningsspørgsmål og toldprocedurer af økonomisk betydning Bruxelles, den 5. december 2001 TAXUD/741/2001

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 16.04.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 2. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Robert Kaas Susanne Bergstedt (SB) Kjeld Nielsen Anne Grethe Have (AGH) Fra administrationen deltog: Hans H. Appel (HHA) (ref.)

Robert Kaas Susanne Bergstedt (SB) Kjeld Nielsen Anne Grethe Have (AGH) Fra administrationen deltog: Hans H. Appel (HHA) (ref.) Rødekro Andelsboligforening 551 Bestyrelsesmøde, mandag den 17. juni 2019, på foreningens kontor. Mødet startede kl. 18.00 Til stede var fra bestyrelsen: Hans Chr. Nielsen, formand (HCN) Robert Kaas (RK)

Læs mere

Bestyrelsesmøde den Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017

Bestyrelsesmøde den Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017 Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 16-12-2016. Fremlagt til underskrift. 3. spunkt: Forretningsorden for forretningsudvalget 4.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i Stutgården 29. SEPTEMBER J.nr.: SOF/ADJ

Forretningsorden. for bestyrelsen i Stutgården 29. SEPTEMBER J.nr.: SOF/ADJ J.nr.: 89-14666 SOF/ADJ Forretningsorden for bestyrelsen i Stutgården Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

CphBusiness HSU. 27. juni 2012. Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby. I mødet deltog:

CphBusiness HSU. 27. juni 2012. Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby. I mødet deltog: 27. juni 2012 CphBusiness HSU Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacob Jersild Ressourcedirektør

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 05. februar 2014, kl. 15.45 17.15 Mødelokale: Bygning 1431, lokale 021/023 Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard, Peter

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Bilag 7. Punkt 11. Status på arbejdet med implementering af FGU-loven, 2018 Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Status fra UVM Ministeriet er ved at komme op i fart

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere