REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R."

Transkript

1 REFERAT af møde i LSU - møde 27 fredag den 22. marts 2019 kl , mødelokale , Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Helle Wivel Frank Lisberg Borum Klaus Kolle Stig Ravn Peder Maribo Christina K. Dose David Graadal Annie Thomsen Linda Torup Henning Gregers Jensen (CSi) (MRL) (HWi) (FLB) (KKo) (StR) (PM) (CKD) (DGr) (AT) (LTo) (HGJ) Ordstyrer: Referent: Conni Simonsen Tine H. Aaboe Malden Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra udvalgets 26. møde 3. Personalepolitik og personaleforhold ASE a) Opfølgning på årets MUS og Kompetenceudviklingsindsats b) Ny løn 2019 c) Samtidighedsferie og ferieåret 2019/20 d) Jubilæumsgaver 4. Økonomi m.v. lukket punkt a) Økonomi 2018 den endelige opgørelse b) Status budgetproces c) Besparelsesproces på ASE 5. Institutionelle forhold a) AU Engineering 2025 satsningen på ingeniørområdet Etablering af faciliteter i Herning til de to nye uddannelser. b) ST opdeling i to fakulteter c) Campus Meddelelser a) FSU AU ASE b) AU s Arbejdsmiljøstatistik for Næste møde 8. Eventuelt. Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Inge Lehmanns Gade Aarhus C ase@au.dk

2 ad 1 Godkendelse af dagsorden Der var ingen bemærkninger til dagsordenen. ad 2 Opfølgning og godkendelse af referat af udvalgets 26. møde Der var ikke bemærkninger til referatet af udvalgets 26. møde den 11. december Side 2/5 ad 3 Personalepolitik ASE Medarbejdernyt. Der henvises til som løbende bliver opdateret. a. Opfølgning på årets MUS og Kompetenceudviklingsindsats. Det overordnede formål med opfølgningen er, at sikre en dialog/drøftelse af den lokale MUS praksis og kompetenceudviklingsindsats: Drøftelsen af MUS skal have fokus på effekten af selve samtalerne og ikke handle om MUS konceptet eller IT understøttelsen i AUHRA. Drøftelsen af kompetenceudviklingsindsatsen skal have fokus på, hvorvidt der arbejdes systematisk og målrettet med kompetenceudvikling (jf. rammer og principper for kompetenceudvikling på AU). Det er både den kompetenceudvikling, der kræver særskilte økonomiske midler (kurser og efteruddannelse) og læringsmiljøet i det daglige der skal drøftes. I forhold til sidstnævnte handler det om hvorvidt læringsmiljøet i det daglige er godt, og om der anvendes teknikker og metoder i hverdagen, til at skabe kontinuerlig læring og udvikling af medarbejderne (fx sidemandsoplæring, mentoring, sparring og videndeling, udviklingsfeedback mm.) Målet er, at sikre en systematisk og løbende dialog omkring den lokale MUS og kompetenceudviklingsindsats, med henblik på optimering og forbedring. Linda Torup kunne supplere med, at der ikke er kommet instrukser for, hvordan midler fra den nyoprettede statslige kompetencefond kan søges. Der opfordres selvfølgelig til, at dialogen omkring individuelle kompetencebehov opretholdes. b. Ny løn 2019 Tidsplan for ny løn 2019 kan findes på HSU har på sit møde den 7. december 2018 behandlet ny løn 2019 og bl.a. drøftet følgende: Medarbejderrepræsentanterne ønsker, at engangsvederlag ikke indgår i lønforhandlingsbudgettet. Medarbejderrepræsentanterne opfordrer også til, at engangsvederlag alene anvendes til honorering af særlig indsats i det forgangne år. Universitetsledelsen fastholder imidlertid, at lønforhandlingsbudgettet på 0,7 % omfatter både varige lønforbedringer og engangsvederlag, Læs referatet CSi informerede om, at processen omkring input fra lederne er i gang og næsten afsluttet og derefter er der forhandlinger med tillidsrepræsentanterne fra de respektive områder.

3 Linda Torup supplerede med, at det tilstræbes, at processen er færdiggjort tidligere end det var tilfældet i 2018, hvor forhandlingerne omkring OK18 optog mange ressourcer. Side 3/5 Stig Ravn tilføjede, at en personlig tilbagemelding er at foretrække, hvis det er muligt. Også gerne en konstruktiv dialog fra lederen, hvis det er et afslag på lønforbedring, så det giver medarbejderen et bedre afsæt. c. Samtidighedsferie og Ferieåret 2019/20 ASE-medarbejderne har modtaget information omkring ferieåret 2019/20. Linda Torup orienterede nærmere omkring den kommende samtidighedsferie fra 1. september 2020 og evt. udfordringer. Samtidighedsferie er gældende for feriedagene 25 dage pr. ferieår. De hører under ferieloven. Linda fortalte, at det i korte træk betyder, at medarbejdere kan afholde deres feriedage i takt med at de optjenes 2,08 dag per måned. Perioden for det nye ferieår vil løbe fra september til september med mulighed for afvikling i perioden fra september til december altså 16 måneder til at afvikle i. P.t. ser AU HR ikke nogen grund til at ændre praksis vedr. den varsling som fx ASE benytter omkring planlægning af hele ferieåret. Der starter et overgangsår pr. 1. september 2019 til 31. august 2020, hvor ferien der optjenes i denne periode indefryses i en ny fond, Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende feriemidler dette for at undgå dobbeltoptjening. De hensatte feriepenge vil komme til udbetaling ved folkepensionsalderen eller når det danske arbejdsmarked forlades. Der vil komme mere flere detaljer / retningslinjer ud omkring afholdelse af endnu ikke optjent ferie. Med hensyn til de særlige feriedage, som er forhandlet via overenskomsterne, var der på mødet ikke nyt omkring disse. Efterfølgende har Moderniseringsstyrelsen i deres vejledning meldt ud, at de særlige feriedage fortsætter uændret, også når den nye ferielov træder i kraft. Det betyder at de optjenes med 0,42 dage pr. måned i kalenderåret og afholdes i perioden 1. maj til 30. april. Link til HK Stat s visuelle guide der giver et fint overblik: /media/dokumenter/om-hk/sektorer/stat/2019/ferielovhkstat_web2.pdf?la=da&hash=265e1fceb1586a8f6e0c efb5 Link til AU HR s hjemmeside omkring de nye ferieregler pr. 1. september 2020: / d. Jubilæumsgaver Ændring af gaver i forbindelse med jubilæum, opsigelse af kutyme er behandlet på HSU den 22. februar 2019 samt Orientering om fremadrettet praksis for jubilæumsgave.

4 Linda Torup gav en kort orientering. Sagen handler om, at når en medarbejder har 25, 40 eller 50 års jubilæum ved enten AU eller i Statens tjeneste ydes der gratiale og en dags tjenestefri. Derudover har AU også en række forskellige jubilæumsgaver, som medarbejderen kan vælge i mellem. Et projekt viste hvor mange ressourcer der bruges på administration af disse gaver, hvilket gav anledning til, at det blev drøftet på HSU. En endelig beslutning om gave skal afskaffes eller er ikke truffet for nuværende. Om andet sættes i stedet for vides ikke. Side 4/5 Christina Dose gav udtryk for, at hun i forbindelse med sit eget jubilæum følte, at det var en rar anerkendelse af en loyal medarbejder og at det er ærgerligt, at den tid der bruges på at forvalte ordningen ikke bliver så sat op imod det, det betyder for den enkelte medarbejder at modtage en gave. Ærgerligt at det vejer tungere end den betydning som markeringen har for medarbejderen. I LSU var der konsensus om, at det er lidt fattigt hvis det ender ud i en afskaffelse af jubilæumsgaverne og at der ikke umiddelbart er demonstreret en ret stor vilje til at finde alternative løsninger. Hvorfor ikke finde en mere håndterbar løsning. Forståeligt at HR må prioritere men der må kunne findes en anden løsning. Der blev spurgt til om der bliver en form frihedsgrad på enhederne? - Linda synes ikke, at der lægges op til det. ad 4 Økonomi Forretningscontroller Henning Gregers Jensen var inviteret til at deltage under dette punkt. a. Økonomi 2018 den endelige opgørelse Året 2018 er blevet afsluttet og budgettet blev overholdt med et resultat på mio. kr. imod et resultatkrav på mio. kr. b. Status budgetproces Budgettet for 2019 er på plads efter 5. forhandlingsrunde. c. Besparelsesproces på ASE CSi orienterede om, at der på alle enheder har været talt omkring mulige besparelsestiltag. Metoden har været forskellig men alle enheder har berørt emnet. Stig Ravn fortalte, at kemi og bioteknologi har afholdt et fællesmøde, hvor der blev brainstormet på ideer til et sparekatalog. Ledelsen har kigget på sparetiltag og en endelig udmelding for ASE for vil komme inden sommerferien. ad 5 Institutionelle forhold a. AU Engineering 2025 satsningen på ingeniørområdet Med hensyn til etablering af faciliteter til de to nye udbud i Herning fra august 2019 kunne CSi orientere om, at to ting er faldet på plads: - Lokaler / faciliteter er faldet på plads bl.a. med leje af en hal Engineering Lab Herning for ikke at kannibalisere på eksisterende lokaler. Der er også aftalt en plan for en rokade sammen med B-Tech, for at få det hele til at gå op.

5 - Tallene for Kvote 2 er ret lave. Det kan måske skyldes en manglende synliggørelse af 7+7 optagesystemet. Dog optimistisk omkring Kvote 1, hvor der vil blive skruet op for markedsføringsaktiviteterne. Side 5/5 Der blev fra B-siden ytret, at processen set fra medarbejdernes stol har været lidt uklar. A-siden kommenterede dette med, at der har været en del ting der skulle falde på plads bl.a. lokaler / faciliteter inden den endelige melding kunne gives. b. ST opdeling i to fakulteter Rektor var forbi den 15. marts 2019 og orientere nærmere herom. Der var enighed i LSU om, at det var et overvejende positivt møde med rektor og at de samarbejder der allerede eksisterer på tværs nok skal blive opretholdt. CSi vil tage initiativ til en workshop mellem ASE og ENG vedr. fremtidige behov vs. Campus 2.0. c. Campus 2.0 Conni orienterede om, at Adgangskursus skal flytte til Paludan Müllers Vej, men at faciliteterne først skal ombygges, inden AK kan flytte ind. ad 6 Meddelelser a. FSU AU-ASE Stig Ravn kunne berette, at der i det seneste møde i FSU var meget fokus på budgetterne for ST. b. AU s Arbejdsmiljøstatistik for 2018 LSU havde ikke nogle bemærkninger til AU s årsrapport for arbejdsmiljøstatistik for Der blev henvist til bilag 1 fremsendt med dagsordenen mail af 25. februar 2019 AU s Arbejdsmiljøstatistik for 2018 er klar med vedhæftede filer. ad 7 Næste møde i ASE LSU Alle medlemmer af udvalget er indkaldt til møderækken for 2019 bestående af fire møder, via Outlook. Præsentation af APV-kortlægning og koordinering af det videre forløb sker på et fælles møde for LSU og LAMU mødet afholdes den 23. april 2019 kl Alle deltagere er indkaldt. ad 8 Eventuelt. Der blev ikke behandlet noget under eventuelt. Referent Tine Aaboe Malden, godkendt til opslag den 21. maj 2019.

Klaus Kolle, Mette Ramsing Lindhardtsen, Keld Lassen, Linda Torup og Erland U. Jessen.

Klaus Kolle, Mette Ramsing Lindhardtsen, Keld Lassen, Linda Torup og Erland U. Jessen. Referat af møde i LSU - møde 21 mandag den 12. juni 2017 kl. 09.00, mødelokale 5125-110, Finlandsgade 22 Deltagere: Conni Simonsen Helle Wivel David Graadal Stig Ravn Peder Maribo Christina K. Dose Annie

Læs mere

Afbud: Erland U. Jessen, Mikael Bergholz Knudsen og David Graadal.

Afbud: Erland U. Jessen, Mikael Bergholz Knudsen og David Graadal. UDKAST referat af møde #20 i LSU Afholdt fredag den 7. april 2017 kl. 12.30, mødelokale 03.070, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette B. Lindhardtsen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina K. Dose

Læs mere

REFERAT af møde i LSU - møde 19 torsdag den 15. december 2016 kl , mødelokale 110, Finlandsgade 22

REFERAT af møde i LSU - møde 19 torsdag den 15. december 2016 kl , mødelokale 110, Finlandsgade 22 REFERAT af møde i LSU - møde 19 torsdag den 15. december 2016 kl. 10.00, mødelokale 110, Finlandsgade 22 Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Mikael Bergholz Knudsen (CSi) (MRL) (MBK) Jesper

Læs mere

Referat af møde i LSU - møde 25 tirsdag den 11. september 2018 kl , mødelokale , Navitas

Referat af møde i LSU - møde 25 tirsdag den 11. september 2018 kl , mødelokale , Navitas Referat af møde i LSU - møde 25 tirsdag den 11. september 2018 kl. 13.45 15.30, mødelokale 03.068, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Helle Wivel Stig Ravn Peder Maribo Jesper Jensen

Læs mere

Referat - LSU møde 22 onsdag den 4. oktober 2017 kl , mødelokale , Navitas. Dagsorden. Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat - LSU møde 22 onsdag den 4. oktober 2017 kl , mødelokale , Navitas. Dagsorden. Referat AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN AARHUS Side 1/6 - LSU møde 22 onsdag den 4. oktober 2017 kl. 08.15 10.00, mødelokale 03.068, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Erland U. Jessen Stig Ravn Peder Maribo

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00 15.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle

Læs mere

Referat. LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl , mødelokale , Navitas AARHUS UNIVERSITET. Deltagere:

Referat. LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl , mødelokale , Navitas AARHUS UNIVERSITET. Deltagere: LSU - møde 9 Afholdt mandag den 15. september 2014 kl. 08.00, mødelokale 03.052, Navitas Referat Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland U.

Læs mere

Referat - LSU - møde 24 Afholdt tirsdag den 22. maj 2018 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R.

Referat - LSU - møde 24 Afholdt tirsdag den 22. maj 2018 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Referat - LSU - møde 24 Afholdt tirsdag den 22. maj 2018 kl. 13.30 15.30, mødelokale 03.070, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette R. Lindhardtsen Helle Wivel Erland U. Jessen Klaus Kolle Stig Ravn Peder

Læs mere

Indkaldelse til møde i LSU - møde 3 mandag den 1. juli 2013 kl , mødelokale 110, Finlandsgade 22. Deltagere:

Indkaldelse til møde i LSU - møde 3 mandag den 1. juli 2013 kl , mødelokale 110, Finlandsgade 22. Deltagere: Indkaldelse til møde i LSU - møde 3 mandag den 1. juli 2013 kl. 09.30, mødelokale 110, Finlandsgade 22 Deltagere: Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen (CSi) (JBB) (JBN) Erland U. Jessen Jesper Jensen

Læs mere

Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Conni Simonsen Jens B.

Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl. 12.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere:

Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl. 14.00 15.30, mødelokale NAVITAS 03.068 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 5 Torsdag den 9. januar 2014 kl , mødelokale 529, Dalgas Avenue 2

AARHUS UNIVERSITET. LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 5 Torsdag den 9. januar 2014 kl , mødelokale 529, Dalgas Avenue 2 LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 5 Torsdag den 9. januar 2014 kl. 13.30, mødelokale 529, Dalgas Avenue 2 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland

Læs mere

Udkast. Tirsdag den 20. november 2012 kl , mødelokale 529. Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen

Udkast. Tirsdag den 20. november 2012 kl , mødelokale 529. Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Udkast Tirsdag den 20. november 2012 kl. 13.00, mødelokale 529 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen (CSi) (JBB) (JBN) Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Jens Peder

Læs mere

LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 4 Tirsdag den 29. oktober 2013 kl. 13.00, mødelokale 529, Dalgas Avenue 2.

LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 4 Tirsdag den 29. oktober 2013 kl. 13.00, mødelokale 529, Dalgas Avenue 2. LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 4 Tirsdag den 29. oktober 2013 kl. 13.00, mødelokale 529, Dalgas Avenue 2 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland

Læs mere

Der kommer en ny ferieaftale på det kommunale område, som træder i kraft den 1. september 2020.

Der kommer en ny ferieaftale på det kommunale område, som træder i kraft den 1. september 2020. De nye ferieaftaler Odder, april 2019 Der kommer en ny ferieaftale på det kommunale område, som træder i kraft den 1. september 2020. Det nye er, at der bliver indført samtidighedsferie, som betyder, at

Læs mere

Overgang til ny ferieordning

Overgang til ny ferieordning Overgang til ny ferieordning Inden en ny ferieordning træder i kraft, vil det være nødvendigt at indføre en overgangsordning. Formålet er at sikre, at overgangen mellem den nuværende og den nye ferieordning

Læs mere

Referat af møde i LSU - møde 18 tirsdag den 11. oktober 2016 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette B.

Referat af møde i LSU - møde 18 tirsdag den 11. oktober 2016 kl , mødelokale , Navitas. Deltagere: Conni Simonsen Mette B. Referat af møde i LSU - møde 18 tirsdag den 11. oktober 2016 kl. 08.30, mødelokale 03.070, Navitas Deltagere: Conni Simonsen Mette B. Lindhardtsen Erland U. Jessen David Graadal Stig Ravn Allan Foged Annie

Læs mere

Overgang til ny ferieordning

Overgang til ny ferieordning F A K T A Oktober 2017 Overgang til ny ferieordning Inden en ny ferieordning træder i kraft, indføres en overgangsordning. Formålet er at sikre, at overgangen mellem den nuværende og den nye ferieordning

Læs mere

Optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med overgangen til den nye ferielov. Marts 2019

Optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med overgangen til den nye ferielov. Marts 2019 Optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med overgangen til den nye ferielov Marts 2019 Indhold 1. Optjening og afholdelse af ferie ved overgangen til den nye ferielov 4 2. Hvad indebærer den nye

Læs mere

Den nye ferielov betyder den noget for dig? Anette Sand

Den nye ferielov betyder den noget for dig? Anette Sand Den nye ferielov betyder den noget for dig? Anette Sand Som lønmodtager har du ret til ferie Ifølge ferieloven har alle lønmodtagere ret til ferie. Ifølge ferieloven har du fem ugers ferie om året men

Læs mere

Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet

Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet Den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020. Med loven er vedtaget en overgangsordning, som skal gøre overgangen

Læs mere

Eksempler på lærlinge forløb

Eksempler på lærlinge forløb Eksempler på lærlinge forløb Eksempel 1 lærling starter før de nye ferieregler træder i kraft: I eksemplet starter lærlingen et 3-årigt uddannelses forløb hos jer d. 1/8 2018. Lærlingen arbejder altså

Læs mere

Guide til ny ferielov. fra 1. september 2020

Guide til ny ferielov. fra 1. september 2020 Guide til ny ferielov fra 1. september 2020 Nuværende ferielov Der optjenes 25 feriedage År År År År 1. jan. 1. jan. 1. jan. 1. jan. 1. jan. > 1. maj 1. maj 1. maj > Ferien kan afholdes fra 1. maj året

Læs mere

Guide til ny ferielov. fra 1. september 2020

Guide til ny ferielov. fra 1. september 2020 Guide til ny ferielov fra 1. september 2020 Nuværende ferielov Der optjenes 25 feriedage År År År År 1. jan. 1. jan. 1. jan. 1. jan. 1. jan. > 1. maj 1. maj 1. maj > Ferien kan afholdes fra 1. maj året

Læs mere

Tidsbegrænset ansat. Spørgsmål

Tidsbegrænset ansat. Spørgsmål Tidsbegrænset ansat Jeg har en tidsbegrænset ansat, der skal ansættes 1. oktober 2019 altså efter at indefrysningsperioden træder i kraft (1. september 2019). Han ophører efter planen med udgangen af februar

Læs mere

Introduktion til nye ferieregler. Ny ferieaftale OK-18

Introduktion til nye ferieregler. Ny ferieaftale OK-18 Introduktion til nye ferieregler Ny ferieaftale OK-18 Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Eksempel: optjening og afholdelse af ferie i overgangsperioden

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

OPLÆG OM DEN NYE FERIELOV

OPLÆG OM DEN NYE FERIELOV OPLÆG OM DEN NYE FERIELOV HJULMANDKAPTAIN/ERHVERV NORDDANMARK DEN 20. MAJ 2019 2 DAGSORDEN Kort om den eksisterende ferielov Præsentation af de væsentligste elementer i den nye ferielov Overgangsordning

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

NY FERIELOV MED SAMTIDIGHEDSFERIE

NY FERIELOV MED SAMTIDIGHEDSFERIE DEN NYE FERIELOV 1 NY FERIELOV MED SAMTIDIGHEDSFERIE Den nye ferielov træder i kraft 1. september 2020. Den mest centrale ændring i forhold til den nuværende ferielov er indførslen af samtidighedsferie.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

God læselyst. Sekretariatet for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier 2/13

God læselyst. Sekretariatet for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier 2/13 1/13 Den 25. januar 2018 blev en ny ferielov vedtaget. Den træder endeligt i kraft den 1. september 2020. For at sikre overgangen fra den gældende ferielov med forskudt ferie til den nye ferielov med samtidighedsferie

Læs mere

JANUAR Ny ferielov i 2020 REGNSKABSMÆSSIG BEHANDLING

JANUAR Ny ferielov i 2020 REGNSKABSMÆSSIG BEHANDLING JANUAR 2019 Ny ferielov i 2020 REGNSKABSMÆSSIG BEHANDLING Den nye ferielov Den nye ferielov træder i kraft 1. september 2020. Overgangen fra den gældende til den nye ferielov vil dog påvirke regnskaberne

Læs mere

Jubilæumsfonden af 1990 for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Jubilæumsfonden af 1990 for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Jubilæumsfonden af 1990 for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Referat af møde nr. 3 Tirsdag den 1. december 2015 kl. 15.30 17.00 på direktørens kontor, 03.087. Inge Lehmanns Gade 10. Deltagere: Referent:

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

Overblik. Gammel ferielov Nye ferielov Overgangsperiode, herunder eksempler Indefrysning Q&A

Overblik. Gammel ferielov Nye ferielov Overgangsperiode, herunder eksempler Indefrysning Q&A Ny ferielov 2019 Overblik Gammel ferielov Nye ferielov Overgangsperiode, herunder eksempler Indefrysning Q&A Gammel ferielov Optjenes i kalenderåret 2018.(25 feriedage + 5 feriefridage ofte kaldet 6. ferieuge)

Læs mere

Nye ferieregler - 1. september 2020

Nye ferieregler - 1. september 2020 Nye ferieregler - 1. september 2020 4 skarpe Retten til ferie bliver der ikke lavet om på Ingen får færre feriedage end de havde før Reglerne om 6. ferieuge/feriefridage fortsætter stort set uændret Fortsat

Læs mere

FAQ Ferielov. A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold

FAQ Ferielov. A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold FAQ Ferielov 1. Overgangen til den nye ferielov A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold 1.1 Kommer der nogen ændringer i ferieåret 2019 2020? Den

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling Retningslinjer for afvikling af lønforhandling I henhold til personalepolitikken er det Aarhus Universitets mål, at de ansattes løn afspejler deres funktion, ansvar, indsats og relevante kompetencer. Dette

Læs mere

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger.

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger. Møde den: 18. august 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard,

Læs mere

LAMU-møde nr september 2014, kl Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, lok

LAMU-møde nr september 2014, kl Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, lok LAMU-møde nr. 4 30. september 2014, kl. 13.00-15.00. Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, lok. 03.052. Referat Deltagere: Formand: Conni Simonsen (CSi) Daglig leder: Hans Chr. Bøgelund Jakobsen (HCBJ) Kontorer:

Læs mere

VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL NY FERIELOV. Vejledning om overgang til ny ferielov - privatområdet. Indholdsfortegnelse:

VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL NY FERIELOV. Vejledning om overgang til ny ferielov - privatområdet. Indholdsfortegnelse: VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL NY FERIELOV Vejledning om overgang til ny ferielov - privatområdet Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med overgang til

Læs mere

NY FERIELOV. - Guide til Kooperationens medlemsvirksomheder. Overgangsordning. Indefrysning. Lønmodtagernes fond for tilgodehavende Feriemidler

NY FERIELOV. - Guide til Kooperationens medlemsvirksomheder. Overgangsordning. Indefrysning. Lønmodtagernes fond for tilgodehavende Feriemidler Overgangsordning Indefrysning Lønmodtagernes fond for tilgodehavende Feriemidler NY FERIELOV - Guide til Kooperationens medlemsvirksomheder 1. september 2020 træder en ny ferielov i kraft. Med den nye

Læs mere

Den ny ferielov. Indhold. Samtidighedsferie

Den ny ferielov. Indhold. Samtidighedsferie Den ny ferielov Den 1. september 2020 træder en ny ferielov i kraft. Hovedformålet med den nye ferielov er, at medarbejdere kan holde ferie samtidig med, at den optjenes. Det kaldes for samtidighedsferie.

Læs mere

Introduktion til den nye ferielov og overgangsordningen

Introduktion til den nye ferielov og overgangsordningen Introduktion til den nye ferielov og overgangsordningen Danmark får en ny ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020. Inden da har man lavet en overgangsordning, der begynder den 1. september 2019.

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Værd at vide om. for dig som arbejdsgiver

Værd at vide om. for dig som arbejdsgiver Værd at vide om DEN NYE FERIELOV for dig som arbejdsgiver Den nye ferielov kort fortalt Folketinget vedtog den 25. januar 2018 en ny ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020. Vi overgår i 2020

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

VEJLEDNING vedr. ny ferielov

VEJLEDNING vedr. ny ferielov VEJLEDNING vedr. ny ferielov Friskolernes Hus 2019 Indledning Folketinget har vedtaget en ny ferielov, som træder i kraft den 1. september 2020. Loven medfører ændringer i grundprincipperne for optjening

Læs mere

Peder Maribo. Morten Opprud Jakobsen. Trine Thomsen

Peder Maribo. Morten Opprud Jakobsen. Trine Thomsen INGENIØRHØJSKOLEN LAMU-møde nr. 16 Mandag 5. november 2018, kl. 11.00-13.00, Birk Centerpark 15, lok. 2105. Referat Deltagere: Formand: Daglig sikkerhedsleder: Kontorer: Lab. og værksteder på Navitas og

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Dagsorden for workshoppen (1)

Dagsorden for workshoppen (1) APVU Nov. 2018 OPLÆG VED GYMNASIEFÆLLESSKABET I ROSKILDE CAMILLA SCHALDEMOSE, DIREKTØR OG ANETTE HANDSDAL, LØNCHEF GÆST: CHRISTIAN DAHLSTRØM FRA DELOITTE Dagsorden for workshoppen (1) Præsentation Gæst:

Læs mere

PROTOKOLLAT B Side 1 TAKSTNÆVN

PROTOKOLLAT B Side 1 TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET PROTOKOLLAT På baggrund af -ferieaftalerne sammenholdt med den nye ferielovgivning om samtidighedsferie er parterne blevet enige om at

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger:

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger: Referat Dato: 3. oktober 2017 Side 1/5 LSU-møde Mandag den 25. september 2017 kl. 11-12.30 i Rektoratets mødelokale Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen, Jette

Læs mere

2. Økonomi Formanden orienterer om regnskab for 2016 og kort om budget Bilag 1: ØR4 2016

2. Økonomi Formanden orienterer om regnskab for 2016 og kort om budget Bilag 1: ØR4 2016 Møde den: 7. marts 2017 kl. 10.00-12.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Søren Dam, Mads Rasmussen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Dagsorden godkendt. Punkt 7, Kort status på den lokale kompetencefond slås sammen med punkt 5.

Dagsorden godkendt. Punkt 7, Kort status på den lokale kompetencefond slås sammen med punkt 5. Møde den: 29. nov 2018, kl. 12.00 14.00 Mødelokale: Bygn 1260, lok 310 4.LSU møde 2018 Institut for Folkesundhed Referat Deltagere: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen % Annette Bachmann + Eva

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU AU s personalepolitik og den tilknyttede delpolitik for løn, som er vedtaget af HSU den 18. januar 2011, fastlægger de overordnede rammer for afvikling

Læs mere

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen.

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen. Møde den: 16. maj 2016 kl. 10-12 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Christina Troelsen, Erling Kjeldsen

Læs mere

PULS 2013 Information til medarbejdere

PULS 2013 Information til medarbejdere PULS 2013 Information til medarbejdere Oktober 2013 1 Information om PULS 2013 Nyt kapitel Denne vejledning er målrettet medarbejdere, der skal til PULS-samtale. PULS er ramme for performance-, udviklings-

Læs mere

DEN NYE FERIELOV I HOVEDTRÆK GENEREL INFORMATION TIL MEDARBEJDERE RÅDGIVNING, REVISION OG REGNSKAB

DEN NYE FERIELOV I HOVEDTRÆK GENEREL INFORMATION TIL MEDARBEJDERE RÅDGIVNING, REVISION OG REGNSKAB DEN NYE FERIELOV I HOVEDTRÆK GENEREL INFORMATION TIL MEDARBEJDERE RÅDGIVNING, REVISION OG REGNSKAB I Danmark træder en ny ferielov i kraft den 1. september 2020. HVAD betyder den nye ferielov for dig?

Læs mere

Den nye ferielov Træder i kraft 1. september 2020

Den nye ferielov Træder i kraft 1. september 2020 Den nye ferielov Den nye ferielov Træder i kraft 1. september 2020 Hvad er nyt Ferieordning med fuld samtidighedsferie, som betyder, at ferie kan afholdes umiddelbart efter eller endda før, at den er optjent

Læs mere

2. Meddelelser a) LSU s sammensætning for perioden til (bilag) b) Institutionsakkreditering

2. Meddelelser a) LSU s sammensætning for perioden til (bilag) b) Institutionsakkreditering INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 5. april 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Ny ferielov. ved advokat Cecilia Ricard

Ny ferielov. ved advokat Cecilia Ricard Ny ferielov ved advokat Cecilia Ricard Tak til EU EU arbejdstidsdirektiv Åbningsskrivelse fra EU kommissionen Udvalg med arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer samt Børge Dahl som formand. Opgaven:

Læs mere

Bidrag til nyt fra HRO til HSU-mødet den 17. april 2013

Bidrag til nyt fra HRO til HSU-mødet den 17. april 2013 Bidrag til nyt fra HRO til HSU-mødet den 17. april 2013 Implementering af samtidighedsferie på KU Efter ønske fra blandt andre KU blev der ved den seneste ændring af ferieloven indført mulighed for, at

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

Overordnet procesplan i forbindelse med personaletilpasninger (bilag 2.1)

Overordnet procesplan i forbindelse med personaletilpasninger (bilag 2.1) Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Dato: 12-11-2018 Sagsnr.: 2018-299-00078 Overordnet procesplan i forbindelse med personaletilpasninger (bilag 2.1) Indledning Følgende procesplan skal ses

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet

Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet HR & Organisationsudvikling 13. marts 2008 Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) i praksis Københavns Universitet er Danmarks største vidensvirksomhed.

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt.

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt. Møde den: 03.04.2014 1510-410 LSU REFERAT Til stede: Karl Anker Jørgensen, konst. institutleder (KAJ), Jens W. Clausen (JC), Frank Jensen (FRJ), Niels Pind (PIND), Jeanette Dandanell (JDA), Bente Olsen

Læs mere

Den nye ferielov. Forklaret, uddybet og forenklet

Den nye ferielov. Forklaret, uddybet og forenklet Den nye ferielov Forklaret, uddybet og forenklet Er du klar til den nye ferielov? - Bare rolig, Blik og Rør hjælper dig Du har nok hørt det allerede: 1. september 2020 træder en ny ferielov i kraft. Dermed

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Møde den: 1. juni 2015, kl. 12-13.30 Mødelokale: Bygning 1328/lokale 120 (dekanens mødelokale) Aarhus BSS administrations center LSU-møde Deltagere Ledelsessiden: Nikolaj Harbjerg (NIH), Anni Bækgaard

Læs mere

Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007

Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007 Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007 1. Formål og mål Formålet med lønpolitikken i University College Lillebælt er at skabe sammenhæng mellem institutionens mål, udvikling, strategi på den ene side

Læs mere

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år.

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år. Møde den: 8. maj 2015 kl. 10.30-12.30 Mødelokale 1431-021/023 (videolink 1431021) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anders Nyegaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 7. marts 2017 kl. 10.00-12.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Referat Deltagere: Steen H. Jakobsen, Jesper Kittelmann (suppleant

Læs mere

Den nye ferielov rent praktisk. August 2019

Den nye ferielov rent praktisk. August 2019 Den nye ferielov rent praktisk August 2019 Step by step Virksomhederne skal gennemføre følgende: 1. Opgøre den skyldige ferie pr. 31. august 2019, der som udgangspunkt skal afholdes inden 31. august 2020

Læs mere

Ferievejledning for efterskoler om overgang til nye ferieregler. Juni 2019

Ferievejledning for efterskoler om overgang til nye ferieregler. Juni 2019 Ferievejledning for efterskoler om overgang til nye ferieregler Juni 2019 1 Indhold Indledning 1. Tre faser inden ny lov træder i kraft... 4 1.1. Gældende ordning... 4 1.2. Fase 1 Miniferieoptjeningsperioden

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold. LPnyt nr. 2018:05 O.18 Nye ferieaftaler

Indholdsfortegnelse. Indhold. LPnyt nr. 2018:05 O.18 Nye ferieaftaler LPnyt nr. 2018:05 O.18 Nye ferieaftaler Indholdsfortegnelse Resumé... 1 Indhold... 1 Baggrund... 2 Samtidighedsferie... 2 Overgangsordning... 3 O.18-ferieaftalerne... 2 Hvad er nyt?... 3 Den videre proces...

Læs mere

De nye ferieregler og overgangen dertil

De nye ferieregler og overgangen dertil De nye ferieregler og overgangen dertil En vejledning om farmakonomer og farmakonomelevers ferie på privat apotek (august 2019) 1 Indhold 1. Baggrunden for den nye ferielov... 4 1.1 De væsentligste ændringer

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

JANUAR Ny ferielov i 2020 OVERGANGSREGLER MV.

JANUAR Ny ferielov i 2020 OVERGANGSREGLER MV. JANUAR 2019 Ny ferielov i 2020 OVERGANGSREGLER MV. 1. Fra forskudt ferie til samtidighedsferie Folketinget har i januar 2018 vedtaget en ny ferielov. Den nye lov ændrer det nuværende princip om den tidsmæssigt

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Notat vedrørende den nye feriepengelov (Herunder behandling af feriepengeforpligtelse)

Notat vedrørende den nye feriepengelov (Herunder behandling af feriepengeforpligtelse) Kreston SR er et ungt Statsautoriseret revisionsfirma baseret i Midt og Østjylland. Vi servicerer ejerledede virksomheder i Danmark inden for vores kompetencerfelter som er: Revision Regnskab Skatterådgivning

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere