Strukturreform, spørgsmål vedr. skatteområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strukturreform, spørgsmål vedr. skatteområdet"

Transkript

1 Strukturreform, spørgsmål vedr. skatteområdet Spr. 1_SKM_S Hvilken rationaliseringsgevinst, mener regeringen, der kan realiseres, når der tages hensyn til den allerede stedfundne udvikling i de kommunale ligningscentre? Svar: Strukturkommissionen anfører i sin betænkning, at der er stordriftsfordele på personligningsområdet, jo færre enheder desto større er stordriftsfordelene. Foreløbige oplysninger fra Kommunernes Landsforening viser, at der er sket en reduktion i ressourceforbruget i de seneste år. En del af denne reduktion kan henføres til etableringen af kommunale samarbejder og ligningscentre. Hvor meget dette reducerer stordriftsfordelene kan der på nuværende tidspunkt ikke skønnes nærmere over. Det er dog vurderingen, at der fortsat er yderligere stordriftsfordele at realisere på personligningsområdet. Ud over besparelser på personligningsområdet forventes der synergieffekter ved fusionen af de kommunale og statslige skatteadministrationer. Ligesom der vil være dobbeltfunktioner, som falder bort. På inddrivelsesområdet vil der på tilsvarende måde kunne realiseres både stordriftsfordele og synergieffekter ved en samling af opgaven. Herudover vil bortfald af dobbeltarbejde og et forenklet regelgrundlag bidrage med effektiviseringsgevinster. I dag kontaktes mere end restanter af mere end én restancemyndighed. Der er endnu ikke sat tal på, hvad det samlede rationaliseringspotentiale for udspillet på skatteområdet udgør. Spr. 2_SKM_S Vil en evt. rationaliseringsgevinst blive brugt fuldt og helt til effektivisering af ligning og kontrol samt betjening af borgerne? Svar: Det fremgår af Strukturkommissionens betænkning (sammenfatning, side 35), at det er Strukturkommissionens vurdering, at der vil kunne opnås effektivitetsfordele ved en bedre organisering af skatteområdet, først og fremmest gennem udnyttelse af stordriftsfordele i skatteligningen. Samme konklusion findes i den sektoranalyse på skatteområdet, der blev afgivet til Strukturkommissionen i marts De nævnte stordriftsfordele vil kunne realiseres i takt med, at strukturen og en række personale-, lokale- og IT-forhold bliver tilpasset.

2 2 Det er regeringens holdning, at disse effektiviseringsfordele bør realiseres. Det er det der lægges op til med den model, der er indeholdt i regeringens udspil. Spørgsmålet om en effektivisering af ligning og kontrol og øget service overfor borgere og virksomheder er en integreret del af udspillet. Et af hovedformålene med udspillet er at forbedre styringsrelationerne på skatteområdet - ikke mindst på IT-området. Udspillet giver således mulighed for at arbejde med en mere langsigtet og bedre koordineret service- og kontrolstrategi. På kontrolsiden sker det igennem en bedre ressourceudnyttelse ved at målrette indsatsen mod de skatteydere, der ikke har viljen til at overholde reglerne. På servicesiden sker der en række forbedringer. De administrative byrder nedbringes. Vejledning og informationsindsatsen forbedres. Der skal være mere borgervenlige åbningstider og forbedrede muligheder for digital selvbetjening. Mere ensartethed styrker retssikkerheden. Der vedlægges en kopi af Skatteministeriets pjece " Det nye Skatteministerium", hvori der gives en sammenhængende beskrivelse af Skatteministeriets plan på service- og kontrolområdet. Med den foreslåede flytning af opgaven bliver det fremover muligt for staten at foretage en samlet prioritering af indsatsen på skatteområdet i forbindelse med fastsættelsen af de økonomiske rammer på de årlige finanslove Spr. 3_SKM_S Vil alle de nuværende 7 mio. borgerhenvendelser kunne betjenes i de fremtidige servicebutikker. Såfremt det ikke er tilfældet, bedes det oplyst, hvor mange henvendelser, der ikke vil kunne betjenes, samt hvad skal der ske med disse henvendelser? Svar: I regeringens model for skatteområdet kan borgere og virksomheders indgange til skatteadministrationen illustreres således:

3 3 Borgere og virksomheders indgange til skatteadministrationen Servicebutikker Skattecentre Borgere Virksomheder call-center Som det fremgår af figuren, har borgere og virksomheder en række valgmuligheder i forhold til kontakten med skatteadministrationen. De personlige henvendelser kan ske i de kommunale servicebutikker eller skattecentrene. I de kommunale servicebutikker oplever borgeren én indgang til den offentlige sektor, og alle almindelige henvendelser kan behandles, uanset hvilken offentlig myndighed der har ansvaret for opgaveløsningen. I skattecentrene behandles såvel enkle som mere komplicerede spørgsmål på det samlede skatteområde. De skriftlige og telefoniske henvendelser forventes fortrinsvis at ske til skattecentrene og call-centeret. Forbedrede muligheder for digital selvbetjening vil i endnu højere grad gøre det muligt for borgerne at få ordnet en lang række sager i alle døgnets 24 timer, uden at de skal være afhængige af personligt fremmøde på offentlige kontorer. De ovennævnte valgmuligheder vil samlet set i meget væsentligt omfang reducere antallet af henvendelser til de kommunale servicebutikker. I dag henvender en gennemsnitsborger sig 1,2 gange om året til den kommunale skatteforvaltning. Det svarer til samlet 6-7 millioner henvendelser årligt på landsplan, hvoraf omtrent 2 millioner sker personligt (Betænkning nr fra Strukturkommissionen, bind III, bilag sektorkapitler, side 369). Tallene er opgjort af Kommunernes Landsforening (2003) på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse til alle landets kommuner med en svarpro-

4 4 cent på ca. 30. Ifølge denne undersøgelse ser fordelingen af henvendelser for 2002 således ud: Antal henvendelser til skatteforvaltningerne i 2002 Skriftlige Telefoniske Personlige Samtlige KL s personaleundersøgelse KL s personaleundersøgelse, % 20% 49% 31% 100% Det fremgår ikke af undersøgelsen, hvilke typer af henvendelser tallene dækker over. Der vil således ikke være tale om, at servicebutikkerne skal betjene 7 mio. borgerhenvendelser årligt, da skriftlige og telefoniske henvendelser fortrinsvis vil ske til henholdsvis skattecentre og call-centre. Langt hovedparten af henvendelserne vil ske til skattecentrene og antallet af henvendelser vil være fortsat faldende i takt med udviklingen af de digitale selvbetjenings løsninger og automatiske indberetninger. Den nye model på skatteområdet indebærer, at alle henvendelser fra borgere og virksomheder fortsat vil få en kvalificeret behandling. Spr. 4_SKM_S Hvordan sikres den nødvendige faglige kompetence i den fremtidige borgerbetjening? Svar: Det er en væsentlig opgave at sikre, at der er de nødvendige faglige kompetencer i den fremtidige borgerbetjening i de kommunale servicebutikker. De nødvendige faglige kompetencer skal ses i sammenhæng med de opgaver, der skal løses. I forhold til skatteområdet skal de kommunale servicebutikker kunne varetage alle almindelige henvendelser, rene ekspeditionsopgaver samt henvise mere komplicerede spørgsmål til skattecentrene. Det vil være en vigtig opgave at staten og kommunerne i fællesskab vedligeholder kompetencen for de medarbejdere, der varetager borgerkontakten i de kommunale servicebutikker. Der vil derfor være behov for at ToldSkat og kommunerne aftaler rammerne for dette. Kompetenceudviklingen vil ske på mange måder. Det vil bl.a. ske ved afholdelse af jævnlige kurser, der orienterer om nyheder af betydning for borgerkontakten eller ved udveksling af medarbejdere mellem skattecentrene og de kommunale servicebutikker. Medarbejdere fra skattecentrene vil også jævnligt besøge servicebutikkerne for at få det bedst mulige indblik i hvilke behov, der eventuelt er for at forbedre borgerkontakten. Endvidere vil de digitale muligheder for videndeling blive udnyttet, så dialogen mellem servicebutikker og skattecentre kan foregå løbende og effektivt.

5 5 Ved oprettelsen af de kommunale servicecentre i forbindelse med den foreslåede struktur, vil den fornødne viden om personbeskatning allerede være til stede hos de kommunale medarbejdere, som i dag varetager borgerkontakten på skatteområdet. Derimod vil det være nødvendigt at tilføre grundlæggende viden om moms og afgifter mv. til disse medarbejdere. ToldSkat vil forestå denne opgave. I forhold til at sikre de nødvendige faglige kompetencer i de kommunale servicebutikker vil de erfaringer, der er gjort i samspillet mellem de fælleskommunale ligningscentre og de deltagende kommuners servicebutikker blive inddraget. Spr. 5_SKM_S Hvordan sikres de eksisterende fordele i "helhedsforvaltningen", eksempelvis i forhold til indsatsen mod social snyd, rockerkriminalitet mv.? Svar: Begrebet helhedsorienteret sagsbehandling omfatter formaliserede samarbejder mellem dele af den kommunale forvaltning, typisk skatteforvaltningen og socialforvaltningen, hvor der er foregået udveksling af oplysninger om kommunens borgere med henblik på at afdække skattemæssige uregelmæssigheder og misbrug af sociale ydelser. I mange tilfælde er der etableret et samarbejde mellem den kommunale gruppe og den lokale told- og skatteregion, hvor regionens rolle har været at bidrage med oplysninger (eksempelvis om personer, der lader sig registrere som selvstændigt erhvervsdrivende), som den kommunale skatteforvaltning ikke har haft systemmæssig adgang til. Der har endvidere været tale om videregivelse af oplysninger fra ToldSkats kontrolaktioner om personer, som uberettiget formodes at modtage sociale ydelser. Indsatsen mod socialt snyd kan derfor fortsat sikres ved samarbejde mellem myndighederne helt som den kan i dag. For så vidt angår bekæmpelse af rockerkriminalitet mv. må det antages, at indsatsen fremover vil blive mere effektiv, fordi den skattemæssige del nu kun forestås af én myndighed.

6 6 PJECE Det nye Skatteministerium Man må ikke forlange, at borgerne skal betale skat med glæde. Men borgere og virksomheder bør kunne forlange, at skatten kan betales uden unødigt besvær. Derfor har Skatteministeriet udarbejdet en plan. Planen er at forbedre servicen overfor vore kunder dvs. landets borgere og virksomheder uanset i hvilken forbindelse de møder os. Det vil vi gøre indenfor rammerne af det nye Skatteministerium. Her er vores vision. Svend Erik Hovmand (V) Skatteminister Vores arbejde tager udgangspunkt i, at kontakten med skattemyndighederne skal være: Enkel. Hvor det er muligt skal skattemyndighederne gøre arbejdet og kun forstyrre borgere og virksomheder, når det er uundgåeligt. Vi skal yde den bedst mulige service. Effektiv. Vi skal levere den bedste opgaveløsning for pengene. Retssikker. Borgerne og virksomhederne skal have en hurtig, rigtig og ensartet behandling, og være sikret overfor systemet. Individuel. Borgere og virksomheder får en individuel behandling. Dem, der overholder reglerne til punkt og prikke, skal have den bedst mulige service. De skatteydere, som hverken kan eller vil, møder vi med en øget kontrolindsats. Noget for Noget. Servicemindet. Vi tager udgangspunkt i borgernes og virksomhedernes behov. Vi stiller de muligheder til rådighed, som de har brug for. Det gælder uanset om de ønsker personlig betjening, telefonisk betjening eller 24 timers selvbetjeningsadgang via internettet. En målrettet indsats for bedre service 1. Klare regler, der kan administreres Mange knaster er fjernet i skattesystemet. Arbejdet med at forenkle regler skrider fremad men vi skal videre. Vi fortsætter derfor indsatsen for at gøre reglerne mere forståelige og lettere at administrere.

7 7 Frem til 2010 nedbringer vi mængden af administrativt besvær for virksomhederne med op til 25 pct. Det svarer til, at vi gerne vil reducere udgifterne til administration af skatte- og afgiftsreglerne med 3 mia. kr. 2. Færre indberetninger, registreringer og indbetalinger Oplysningerne og betalingerne skal samles ét eller få steder. Vi har som den eneste offentlige myndighed kontakt til alle borgere og virksomheder. Det forpligter. Vi skal derfor give borgere og virksomheder mulighed for at aflevere deres oplysninger ét sted. Så er det vores ansvar at få oplysningerne fordelt mellem de offentlige myndigheder. Vi opretter én skattekonto til virksomhedens ind- og udbetalinger. Ideen med én fælles skattekonto er, at opkrævning i højere grad retter sig mod virksomhedernes samlede mellemværende med skattemyndighederne. Èn skattekonto vil kunne effektivisere modregningsopgaven og bedre sikre, at der ikke opstår restancer samtidig med, at der sker udbetaling. Virksomheder får én fælles konto for alle ind- og udbetalinger til skattemyndighederne - en "skattekonto". Virksomhederne får bedre systemer til at aflevere oplysninger til det offentlige. 3. Ny service- og kontrolindsats Borgere og virksomheder skal kunne få klar besked om skatten. Tvivlsspørgsmål og uenighed mellem skatteyderne og skattemyndighederne skal kunne afklares på forhånd. Borgerne og virksomhederne skal kunne få at vide, hvilke skattemæssige konsekvenser deres handlinger har. Borgere og virksomheder skal nemt og hurtigt kunne få afklaret reglerne klar besked også på afgiftsområdet. For fremtiden skal skatten kunne klares løbende og ikke først året efter. Derfor giver vi virksomhederne mulighed for at få bindende forhåndsligning. Vi retter indsatsen mod de borgere og virksomheder, der hverken kan eller vil overholde landets regler. Følger virksomhederne reglerne til punkt og prikke, skal de have forøget og forbedret service. Sådanne mønstervirksomheder vil opleve en mindre intens skatte- og afgiftskontrol. Er de i tvivl om forståelsen af reglerne, kan de gøre brug af ordningen med forhåndsligning og aftaler med skattemyndighederne. For mønstervirksomhederne betyder det, at de kan få klarhed om skatteog afgiftsafregningen på forhånd og undgå rettelser, og at de lettes for besvær i forbindelse med kontrol af deres regnskaber og angivelser.

8 8 Hos skattemyndighederne frigives kontrolressourcer, der mere synligt, målrettet og effektivt kan sættes ind over for borgere og virksomheder, der ikke overholder lovgivningen. Der foretages en omlægning af kontrolindsatsen i overensstemmelse med et noget for noget princip. Virksomheder og borgere, der ikke har viljen til at overholde reglerne (modspillerne) vil opleve intensiv kontrol og sanktioner. Vi indfører en ny kontrolstrategi, der målretter kontrolindsatsen mod borgere og virksomheder, der begår økonomisk kriminalitet, sort arbejde og som i øvrigt ikke viser viljen til at følge reglerne. Samtidig indføres ændrede metoder for måling af myndighedernes indsats. 4. Forenkling af selvangivelse og forskudsregistrering Borgere med helt almindelige indkomstforhold skal på sigt slet ingen selvangivelse modtage. Årsopgørelsen skal indeholde alle nødvendige oplysninger og kan danne grundlag for borgerens kontrol af skattemyndighedernes oplysninger. Borgere, der har indkomst eller fradrag som skattemyndighederne ikke kender, skal selvangive. Det skal ske så let som muligt. Skattesystemet skal gennemgås med tættekam, så selvangivelsen bliver endnu nemmere for denne gruppe borgere. Borgerne skal have det lettere. Vi vil analysere forskudsregistreringen nærmere for at finde den måde, der kan gøre forskudsregistreringen nemmest for borgerne. Samtidig skal analysen bruges til at sætte fingeren på de steder, hvor edbsystemerne skal moderniseres. Der skal også være større muligheder for at ændre forskudsregistrering digitalt også for selvstændigt erhvervsdrivende. Målet er at: Selvangivelsen afskaffes for de fleste borgere. Vi indfører en stærkt forenklet forskudsregistrering. Virksomhederne skal også have det lettere. Derfor arbejder vi for etablering af et nyt debitorsystem, der baserer sig på fuld elektronisk angivelse og betaling. Den digitale signatur skal udbygges. Virksomhederne skal selv kunne bestemme, hvilke medarbejdere, den vil autorisere til hvilke opgaver. F.eks. kan én medarbejder autoriseres til at aflevere oplysninger om moms og betale momsen. En anden medarbejder autoriseres til at klare virksomhedens pligter vedr. punktafgifter.

9 9 Vi iværksætter tastselv-løsninger på endnu flere områder. Det gælder f.eks. for biler og spil. Samtidig vil vi udbygge og forbedre de eksisterende tastselv-løsninger. De digitale muligheder for virksomheders indsendelse af oplysninger og indbetalinger udbygges. 5. Borgere og virksomheder har fuld adgang til egne data i den åbne skatteadministration Borgerne har i 2004 fået et digitalt ringbind hos skattemyndighederne. Det kalder vi min skattemappe. Skattemappen er en ny digital opbevaring af dokumenter og personlige skattedata. I første omgang er det årsopgørelsen, arbejdsmarkedsbidragsopgørelsen, ejendomsoplysninger, specifikation af personlige skatteoplysninger, der er i mappen. Derudover er der en side med oplysninger om skatter, der er til betaling. Dermed kan borgeren bruge oplysningerne til betaling via sin PC-bank. I fremtiden vil vi også gøre forskudsopgørelsen, selvangivelsen og kvitteringer vedr. selvangivelsesindberetninger til en del af skattemappen. Dermed slipper borgerne for at gå til skattemyndighederne for at få kopi af skattedokumenterne, hvis de f.eks. skal bruge papirerne i banken. På virksomhedsområdet vil vi også tilbyde en skattemappe. Her kan virksomheden finde alle sine angivelser mv. Skattemappen skal på længere sigt komme til at omfatte et elektronisk momshæfte. Her kan virksomheden føre sit regnskab og ved periodens udløb automatisk indsende oplysninger til skattemyndighederne samt overføre penge via banken til ToldSkats konto. Vi etablerer digitale ringbind (moms- og skattemapper) for såvel borgere som virksomheder. 6. Ny organisering Strukturen på skatteområdet skal moderniseres, så den afspejler borgernes behov ikke myndighedernes. Derfor har regeringen foreslået følgende ny struktur på skatteområdet. Skatte- og inddrivelsesopgaverne samles i staten. Borger- og virksomhedsnær personlig betjening integreres i de eksisterende kommunale servicebutikker. I servicebutikken kan borgeren også få klaret øvrige ærinder med det offentlige.

10 10 Udvidelse af skatteadministrationens åbningstider og tilgængelighed. Borgere og virksomheder vil i større omfang kunne få ekspederet skattesager på Internettet eller via servicetelefoner. Baseret på de bæredygtige elementer i den nuværende statslige og kommunale struktur etableres skattecentre, som skal sikre en sammenhængende og koordineret administration, service og kontrol. Administrationen af komplicerede og sjældent forekommende opgaver samles i et mindre antal skattecentre for at styrke den faglige bæredygtighed og retssikkerheden. Der etableres et klagesystem med en sammenhængende klageadgang på skatteområdet At gennemføre det nye Skatteministerium er en stor og omfattende opgave. Det er ændringer, som tager tid. Mange af de nævnte elementer forudsætter nye og forbedrede ITsystemer. De bliver anskaffet og moderniseret i de kommende 1 5 år. Forenklingsindsatsen har 2010 som sit foreløbige endemål. Skatteministeriet bestræber sig i de kommende år på at realisere planen. Vi vil forbedre servicen overfor borgere og virksomheder.

Det nye Skatteministerium

Det nye Skatteministerium Det nye Skatteministerium April 2004 Man må ikke forlange, at borgerne skal betale skat med glæde. Men borgere og virksomheder bør kunne forlange, at skatten kan betales uden unødigt besvær. Derfor har

Læs mere

Det nye Skatteministerium

Det nye Skatteministerium Det nye Skatteministerium Juni 2004 Man må ikke forlange, at borgerne skal betale skat med glæde. Men borgere og virksomheder bør kunne forlange, at skatten kan betales uden unødigt besvær. Derfor har

Læs mere

Skatteområdet. På skatteområdet ønsker regeringen at:

Skatteområdet. På skatteområdet ønsker regeringen at: Skatteområdet På skatteområdet ønsker regeringen at: Reducere de administrative byrder for virksomheder og borgere gennem en sammenhængende borger- og virksomhedsnær skatteadministration. Målrette kontrollen

Læs mere

December December December

December December December 1. Udvikling på opkrævningsområdet. På landsplan er de samlede kommunale restancer steget siden 2006 med mere end 40 procent. Fra cirka 8,3 mia. kroner til 11,9 mia. kroner. Det er dog ikke alle 11,9 mia.

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 349 Offentligt [Det talte ord gælder] Samrådsspørgsmål S: Ministeren bedes redegøre for konsekvenserne af den igangværende strukturomlægning af SKAT på Fyn, navnlig

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi September 2009 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ToldSkats indsats mod sort økonomi

Læs mere

Respektfor borgeren. LiberalAliancesoplægtil retssikkerhedspakkeipå skateområdet

Respektfor borgeren. LiberalAliancesoplægtil retssikkerhedspakkeipå skateområdet Respektfor borgeren LiberalAliancesoplægtil retssikkerhedspakkeipå skateområdet Forslag 1) Omlæg Skatteministeriet til en Styrelse under Finansministeriet 2) Udarbejd etisk kodeks for Skats ageren og definition

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83 Skatteudvalget SAU alm. del - O Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 83 af 12. april 2005. (Alm. del). Kristian Jensen

Læs mere

Digitale boligstøtteansøgninger. En administrativ fordel med voksende effekt for både borgere og administration

Digitale boligstøtteansøgninger. En administrativ fordel med voksende effekt for både borgere og administration Digitale boligstøtteansøgninger En administrativ fordel med voksende effekt for både borgere og administration JUNI 2003 1 Titel: Digitale boligstøtteansøgninger En administrativ fordel med voksende effekt

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 56 Offentlig

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 56 Offentlig Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 56 Offentlig Forslag til effektivisering og forenkling af kommunikationen mellem AF og a-kasserne Notat Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Tlf. 38 10

Læs mere

Aktuel skat 2015. Danmarks Skatteadvokater Den 30. november 2015

Aktuel skat 2015. Danmarks Skatteadvokater Den 30. november 2015 Aktuel skat 2015 Danmarks Skatteadvokater Den 30. november 2015 Oversigt Digitalisering i det offentlige Digitalisering i SKAT DIAS Mål og vision Løsningen Implementering Erfaringer & Fejl Fremtidig løsning

Læs mere

Facilities Management i. DFM-konferencen 2007: Facilities Management - for mennesker Vejle den 2. februar 2007, kl. 11.15 til kl. 12.

Facilities Management i. DFM-konferencen 2007: Facilities Management - for mennesker Vejle den 2. februar 2007, kl. 11.15 til kl. 12. Facilities Management i DFM-konferencen 2007: Vejle den 2. februar 2007, kl. 11.15 til kl. 12.00 Indlæg v/ projektchef Peter Joensen DFM Titel konferencen indsættes ved den at vælge 2. februar SKAT 2007

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35,

Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35, Kommunaludvalget SAU alm. del - Offentlig Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 og 39 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 32,

Læs mere

Udbetaling Danmark og socialt bedrageri

Udbetaling Danmark og socialt bedrageri Socialudvalget 2011-12 L 86 Bilag 8, L 87 Bilag 8 Offentligt Udbetaling Danmark og socialt bedrageri Resumé Der er foretaget grundige analyser af, hvilken konstruktion der er mest hensigtsmæssig i forhold

Læs mere

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 Kanal st r at egi Vest hi mmer l andskommune2014-2015 Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Formål med kanalstrategien... 2 2.1 Vision... 3 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 3.1 Henvendelsestyper...

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 130 - Offentlig Skatteministeriet J.nr. 04-711-30 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet. November 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet. November 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet November 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Sommerhusudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Sommerhusudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Sommerhusudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Beskatning af indtægter fra sommerhusudlejning er et af de tilbagevendende spørgsmål fra sommerhusejere landet over. Også skattevæsenet

Læs mere

Rapport om urigtige lønsedler Kontaktudvalget om økonomisk kriminalitet Arbejdsgruppen om sort arbejde, sort økonomi og socialt bedrageri

Rapport om urigtige lønsedler Kontaktudvalget om økonomisk kriminalitet Arbejdsgruppen om sort arbejde, sort økonomi og socialt bedrageri Rapport om urigtige lønsedler Kontaktudvalget om økonomisk kriminalitet Arbejdsgruppen om sort arbejde, sort økonomi og socialt bedrageri 10. december 2001 Arbejdsdirektoratet INDHOLD 1. FORMÅL...4 2.

Læs mere

Grundnotat om. Notatet sendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg

Grundnotat om. Notatet sendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 2 Offentligt Notat SKATTEMINISTERIET Departementet Skatte- og Afgiftsadministration 17. april 2008 8. april 2008 J.nr. 2008-251-0070 Grundnotat om Europa-Kommissionens

Læs mere

NOTAT. Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark. Allerød Kommune. 1. Indledning

NOTAT. Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark. Allerød Kommune. 1. Indledning NOTAT Allerød Kommune Borgerservice Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Overdragelse af sagsområder til Udbetaling Danmark Dato: 8. maj 2012 1.

Læs mere

Indsatsstrategi. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring. Seminar hos SAS Institute, København d. 24.

Indsatsstrategi. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring. Seminar hos SAS Institute, København d. 24. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring Seminar hos SAS Institute, København d. 24. september 2009 Kort om SKAT og fusionen SKAT er resultatet af fusionen mellem Told-Skat og de kommunale

Læs mere

Retssikkerhedspakke III. Klar og præcis lovgivning

Retssikkerhedspakke III. Klar og præcis lovgivning Retssikkerhedspakke III Klar og præcis lovgivning Retssikkerhedspakke III Klar og præcis lovgivning 2 Forord Retssikkerhedspakke III Klar og præcis lovgivning 3 1. Klare rammer for skattebetalingen...

Læs mere

Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelsesfradrag

Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelsesfradrag Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelses Det foreslås, at efterlønnen bortfalder for alle under 40 år. Det indebærer, at efterlønnen afvikles i perioden

Læs mere

Mindre bureaukrati helt enkelt! Mindre bureaukrati helt enkelt!

Mindre bureaukrati helt enkelt! Mindre bureaukrati helt enkelt! Mindre bureaukrati helt enkelt! Regeringen Oktober 2003 1 Mindre bureaukrati helt enkelt!, oktober 2003 Publikationen kan bestilles hos: Schultz Information Herstedvang 12, 2620 Albertslund Telefon 43

Læs mere

e2012 Kommunerne har en plan

e2012 Kommunerne har en plan e2012 Kommunerne har en plan Astrid Marie Starck KL s Center for borgerbetjening og it-politik Microsofts Kommuneseminar 2009 22-10-2009 Effektivisering gennem digitalisering Har vi hørt den før? 500.000.000

Læs mere

Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald)

Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald) Lovudkast til lov om ændring af lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald (bortfald af borgernes anmeldelsespligt ved fødsler og dødsfald) 1 I lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald, jf. lov nr. 225 af

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet Juni 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 SKATs anvendelse af bagatel-

Læs mere

Mens vi venter på 100 % digitalisering

Mens vi venter på 100 % digitalisering Mens vi venter på 100 % digitalisering - Vil du så frigøre 4 min. 120 gange om dagen? Det handler om fejlfri og fyldestgørende journalisering og sagsdannelse via påført stregkode Arbejdsgangsbanken En

Læs mere

Folketinget Skatteudvalget. Hermed fremsendes svar på spørgsmål 77 af 22. november 2006 (Alm.del).

Folketinget Skatteudvalget. Hermed fremsendes svar på spørgsmål 77 af 22. november 2006 (Alm.del). Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 77 Offentligt J.nr. 06-146038 Dato: 29.november 2006 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed fremsendes svar på spørgsmål 77 af 22. november 2006 (Alm.del).

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder April 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 6/2015 om

Læs mere

Magnus:Skat 2013. Nyheder og vejledning til version 1.00

Magnus:Skat 2013. Nyheder og vejledning til version 1.00 Magnus:Skat 2013 Nyheder og vejledning til version 1.00 Indledning - Magnus:Skat 1 Nyheder og vejledning til version 1.00 2 1. Forskudsregistrering for 2013 2 2. Kommuneskatteprocenter inkluderet 2 3.

Læs mere

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 497 Offentligt Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Samrådsspørgsmål AO:

Læs mere

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger Kammeradvokaten 8. november 2013 ATP Koncernens visioner Vi er her for at sikre hele Danmark økonomisk grundtryghed.

Læs mere

Effektivitet med kunden i fokus

Effektivitet med kunden i fokus Effektivitet med kunden i fokus Hvordan en moderniseringsproces i organisationen har skabt øget effektivitet, bedre service og en mere inspirerende arbejdsplads i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Casebeskrivelse

Læs mere

Forslag. ændring af navnelov

Forslag. ændring af navnelov Fremsat den {FREMSAT} af Minister for familie- og forbrugeranliggender (Carina Christensen) Forslag til ændring af navnelov (Gebyr) I lov nr. 524 af 24. juni 2005, navnelov, foretages følgende ændringer:

Læs mere

EN MERE BORGERNÆR OFFENTLIG SEKTOR

EN MERE BORGERNÆR OFFENTLIG SEKTOR EN MERE BORGERNÆR OFFENTLIG SEKTOR November 2003 INDHOLD 02 04 06 08 10 13 14 17 20 27 REGERINGENS MÅL FOR DEN OFFENTLIGE SEKTOR REGERINGENS MODERNISERINGSRESULTATER Valgfrihed Forenkling af den offentlige

Læs mere

Udkast. Forslag til lov om ændring af lov om social service (værdighedspolitikker for ældreplejen)

Udkast. Forslag til lov om ændring af lov om social service (værdighedspolitikker for ældreplejen) Sundheds- og Ældreministeriet Udkast Enhed: Primær sundhed, Ældrepolitik og Jura Sagsbeh.: DEPCHS/SSK Sagsnr.: 1507412 Dok. nr.: 1843181 Dato: 09. december 2015 Forslag til lov om ændring af lov om social

Læs mere

Samrådsspørgsmål D-H om gebyr for byggesagsbehandlingen

Samrådsspørgsmål D-H om gebyr for byggesagsbehandlingen Kommunaludvalget 2012-13 KOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt Samråd D-H, KOU alm. del Samrådsspørgsmål D-H om gebyr for byggesagsbehandlingen Spørgsmål D: Vil ministeren redegøre for

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06 RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06 Udvidet notat til statsrevisorerne om SKATs inddrivelse af skatter og afgifter efter fusionen den 1. november 2005 I. Resumé 1. Statsrevisorerne

Læs mere

Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter

Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter - 1 Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I denne artikel omtales en ny lov om skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

En justering af fradragsretstidspunktet vedrørende Boligjobordningen.

En justering af fradragsretstidspunktet vedrørende Boligjobordningen. - 1 Købers hæftelse for sælgers skattesnyd Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen fremsatte den 25. april 2012 et lovforslag, der blandt andet har til formål at bekæmpe sort arbejde.

Læs mere

Årsberetning 2012. Motorankenævn

Årsberetning 2012. Motorankenævn Årsberetning 2012 Motorankenævn Indhold Forord... 1 1. Motorankenævnenes værdigrundlag, mission og visioner... 2 1.1. Værdigrundlag... 2 1.2. Mission og visioner... 3 2. Motorankenævnenes sammensætning

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber

Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale regnskaber Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 108 Offentligt ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Kampmannsgade 1 1780 København V Orientering til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om digitale

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0053 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0053 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0053 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 30.1.2004 KOM(2004) 53 endelig Forslag til RÅDETS BESLUTNING om bemyndigelse af Italien til at

Læs mere

Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri

Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri Aftale om en styrket indsats mod socialt bedrageri Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er enige om at styrke indsatsen mod socialt bedrageri. Enhver

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 895 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 20. juni 2011 Kontor: Politikontoret

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 291 Offentligt Ministeren J.nr. MST-705-00066 Den 22. april 2009 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg

Læs mere

Velfærdsforvaltningen. Referat. til mødet i. Jobudvalget. 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B

Velfærdsforvaltningen. Referat. til mødet i. Jobudvalget. 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B Velfærdsforvaltningen Referat til mødet i Jobudvalget 16. august 2012 i Jobcentret, mødelokale 1.34 B Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 89 "Vejle-loven" på beskæftigelsesområdet 181 181 00.22.00-P08-2-11

Læs mere

Hjælpeplan for overgang til fuld digital kommunikation

Hjælpeplan for overgang til fuld digital kommunikation Hjælpeplan for overgang til fuld digital kommunikation Regeringen, kommunerne og regionerne har vedtaget en fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, der har som målsætning at digitalisere kommunikationen

Læs mere

Kommunernes e2012-projekt. Astrid Marie Starck, konsulent KL s Center for Borgerbetjening og It-politik ams@kl.dk - 3370 3583

Kommunernes e2012-projekt. Astrid Marie Starck, konsulent KL s Center for Borgerbetjening og It-politik ams@kl.dk - 3370 3583 Kommunernes e2012-projekt Astrid Marie Starck, konsulent KL s Center for Borgerbetjening og It-politik ams@kl.dk - 3370 3583 e2012 og hvad så? 1) Vente og lade tingene komme til os? 2) Mulighed? Borgmester

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier Bekendtgørelse om plejefamilier I medfør af 66 a, stk. 8, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 1284 af 17. november 2015, som ændret ved xx, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen regulerer forhold

Læs mere

R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T

R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T Indledning hvilken metode ligger bag resultaterne 73 kommuner har indtastet data om henvendelsestal på KL s Digitale Landkort. 83 har besvaret

Læs mere

KL s holdning til Europa-Kommissionens generelle forordning om databeskyttelse

KL s holdning til Europa-Kommissionens generelle forordning om databeskyttelse Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 5 Offentligt KL s holdning til Europa-Kommissionens generelle forordning om databeskyttelse Baggrund Europa-Kommissionen fremlagde den 25. januar 2012 forslag

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt SEKRETARIATET - NOTAT Notat om revisionssager på SKATs og Skatteministeriets område - til omdeling i Skatteudvalget på møde 19. maj 2016 19. maj

Læs mere

Notat. Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune. Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler.

Notat. Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune. Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler. Notat Emne: Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler. Den 10. oktober 2013 Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune Beslutningsforslag om sociale og arbejdsmæssige

Læs mere

Udkast til forslag til lov om ændring af ferie 2012

Udkast til forslag til lov om ændring af ferie 2012 Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K Udkast til forslag til lov om ændring af ferie 2012 Generelt Indberetning til FerieKonto m.v DA støtter, at digitale og elektroniske løsninger

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/05 om indsatsen mod momskarruselsvindel

Læs mere

Socialøkonomiske virksomheder er private og driver erhverv med det formål gennem deres virke og indtjening at fremme sociale formål.

Socialøkonomiske virksomheder er private og driver erhverv med det formål gennem deres virke og indtjening at fremme sociale formål. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT Til Socialudvalget Status på Regeringens Udvalg for Socialøkonomiske virksomheder På Socialudvalgets møde med Udsatterådet i Københavns

Læs mere

Sådan er du dækket. Sådan er du dækket. Valg af ordning som nyt medlem. Hvis du vil skifte ordning senere. Dækning ved udvalgte kritiske sygdomme

Sådan er du dækket. Sådan er du dækket. Valg af ordning som nyt medlem. Hvis du vil skifte ordning senere. Dækning ved udvalgte kritiske sygdomme Få overblik over din pension og dine valgmuligheder i Lægernes Pension, og se hvordan du og dine nærmeste er dækket. 20.05.2016 11/08 Lægernes Pension pensionskassen for læger Side 2/7 Din ordning i Lægernes

Læs mere

Føroya Banks generelle vilkår for kapitalpension

Føroya Banks generelle vilkår for kapitalpension Generelle vilkår for Kapitalpension Føroya Banks generelle vilkår for kapitalpension Vilkårene gælder for kapitalpension (opsparing i pensionsøjemed), med mindre andet udtrykkeligt er aftalt. Vilkårene

Læs mere

Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 10. februar 2009

Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 10. februar 2009 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 124 Offentligt 2. februar 2009 Samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 10. februar 2009 Dagsorden, 1. udgave 1. Forberedelse af Det Europæiske Råd den 19.-20. marts

Læs mere

I nærværende nyhedsbrev har vi valgt at informere om en række højaktuelle emner:

I nærværende nyhedsbrev har vi valgt at informere om en række højaktuelle emner: Nyhedsbrev 07. december 2012 I nærværende nyhedsbrev har vi valgt at informere om en række højaktuelle emner: - Lån til hovedaktionærer beskattes som udbytte eller løn - Krav om digital betaling for virksomheder

Læs mere

SKATs nye Innovative indsatsstrategi

SKATs nye Innovative indsatsstrategi SKATs nye Innovative indsatsstrategi Direktør Steffen Normann Hansen SAS Institute seminar den 30-35 mia. 10 mia. Skattegab? Reguleringer Skat til indbetaling 765 mia. Skatteopkrævning Omkostninger til

Læs mere

Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé:

Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé: Evt. sorteringsnøgle: Placering:Digitaliseringsprogram (er flyttet til ny projektdb)» SPOR» Kanal- og servicestrategi» Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé: Type: Dokument

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt J.nr. j.nr. 08-179347 Dato : 19. januar 2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 140 af 9. december 2008. (Alm.

Læs mere

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt Talepapir 18. september 2015 Det talte ord gælder Indledende bemærkninger Jeg er blevet bedt om at redegøre for,

Læs mere

AE kan fuldt ud tilslutte sig, at dette ikke sker ved at udskyde beskatningen hos medarbejderen f.eks. til aktierne sælges.

AE kan fuldt ud tilslutte sig, at dette ikke sker ved at udskyde beskatningen hos medarbejderen f.eks. til aktierne sælges. i:\maj-2000\skat-a-fh.doc Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Maj 2000 RESUMÈ BESKATNING VED AFLØNNING MED AKTIER Efter forslaget kan selskaber ved en skriftlig aftale med medarbejderen vælge

Læs mere

Værd at vide om. VAS - en guide til sagsbehandlere om Validering af Atypisk Sygefravær

Værd at vide om. VAS - en guide til sagsbehandlere om Validering af Atypisk Sygefravær Værd at vide om VAS - en guide til sagsbehandlere om Validering af Atypisk Sygefravær Indhold: 1. Indledning 3 2. Kort om VAS 4 2.1 Formålet med VAS 4 2.2 VAS i samspil med sagsbehandlingen 5 2.3 Advis

Læs mere

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst.

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst. Side 1 af 5 Tilbagebetaling af boligstøtte Du har fået et brev fra Udbetaling Danmark, hvis du skal betale boligstøtte tilbage. Her på siden kan du læse mere om, hvorfor du skal betale boligstøtte tilbage,

Læs mere

Skatteministeriet Den

Skatteministeriet Den Skatteudvalget, Skatteudvalget L 130 - Bilag 1,L 131 - Bilag 1 Offentlig Skatteministeriet 04-711-28 Den 04-711-30 Til Folketingets Skatteudvalg Til udvalgets orientering fremsendes modtagne udtalelser

Læs mere

Flyt borgerne - fra skranke til pc Lyngby-Taarbæk Kommunes strategi for mere effektiv og fleksibel borgerkommunikation

Flyt borgerne - fra skranke til pc Lyngby-Taarbæk Kommunes strategi for mere effektiv og fleksibel borgerkommunikation Indhold Flyt borgerne - fra skranke til pc Lyngby-Taarbæk Kommunes strategi for mere effektiv og fleksibel borgerkommunikation Indledning s. 2 Visionen for Lyngby-Taarbæk Kommunes betjening af borgere

Læs mere

Maskeret udlodning - bestikkelse dokumentationskrav - SKM2012.459.VLR

Maskeret udlodning - bestikkelse dokumentationskrav - SKM2012.459.VLR - 1 Maskeret udlodning - bestikkelse dokumentationskrav - SKM2012.459.VLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret tiltrådte ved en dom af 4/7 2012, at midler, som et dansk selskab

Læs mere

Praktisk information. Er kommunen enig i strategiens vision om "nær og tilgængelig, sammenhængende og effektiv service"?

Praktisk information. Er kommunen enig i strategiens vision om nær og tilgængelig, sammenhængende og effektiv service? Velkommen Velkommen til høringen af forslaget til en ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi 2016-2020 "Lokal og digital - et sammenhængende Danmark". Med henblik på det videre arbejde med strategien

Læs mere

Bekendtgørelse om visse regler i pensionsafkastbeskatningsloven

Bekendtgørelse om visse regler i pensionsafkastbeskatningsloven BEK nr 1634 af 21/12/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2010-322-0005 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1442 af 23/12/2012

Læs mere

Regeringens første 100 dage

Regeringens første 100 dage Regeringens første 100 dage - gennemførelsen Marts 2002 Regeringen Vækst, velfærd fornyelse - de første 100 dage Regeringen fremlagde den 4. december 2001 sit program Regeringens første 100 dage, der indeholder

Læs mere

Fejlagtige udbetalinger og socialt bedrageri- de danske erfaringer ved kontorchef Susanne Bærentzen, Arbejdsmarkedsstyrelsen

Fejlagtige udbetalinger og socialt bedrageri- de danske erfaringer ved kontorchef Susanne Bærentzen, Arbejdsmarkedsstyrelsen Fejlagtige udbetalinger og socialt bedrageri- de danske erfaringer ved kontorchef Susanne Bærentzen, Arbejdsmarkedsstyrelsen Kontrolansvar Arbejdsmarkedsstyrelsen fører kontrol med a- kasser (totalkontrol)

Læs mere

Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder

Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder Notat Koncerncentret Intern Kommunikation og Presse 13. januar 2012 Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder I perioden 2007-2009 gennemførte SKAT for første

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Lyngby-Taarbæk Kommune

BBR-tilsynsrapport for Lyngby-Taarbæk Kommune BBR-tilsynsrapport for Lyngby-Taarbæk Kommune Erhvervs- og Byggestyrelsen 1. februar 2008, j.nr. 07/07401 BBR-tilsynsrapport for Lyngby- Taarbæk kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen August 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om effekten af regelforenklingsindsatsen

Læs mere

Aftale om Retssikkerhedspakke II

Aftale om Retssikkerhedspakke II Notat Aftale om Retssikkerhedspakke II 3. maj 2016 Regeringen (V), S, DF, LA, RV og KF er enige om, at følgende initiativer indgår i Retssikkerhedspakke II. Genindførelse af omkostningsgodtgørelse for

Læs mere

Bedre velfærd og holdbar økonomi Regeringens kvalitetsreform, 2015-plan og lavere skat på arbejdsindkomst

Bedre velfærd og holdbar økonomi Regeringens kvalitetsreform, 2015-plan og lavere skat på arbejdsindkomst Den 1. august 007 Bedre velfærd og holdbar økonomi Regeringens kvalitetsreform, 015-plan og lavere skat på arbejdsindkomst Regeringen fremlægger i dag tre store, markante og visionære planer for Danmarks

Læs mere

Europaudvalget 2008 2857 - økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2008 2857 - økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2008 2857 - økofin Bilag 2 Offentligt 22. februar 2008 Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 4. marts 2008 Dagsordenspunkt 4a: Bekæmpelse af momssvig Resumé Formandskabet ventes

Læs mere

Indførelse af et straflempelsesprogram Mulighed for at besigtige lommer og tasker under en kontrolundersøgelse

Indførelse af et straflempelsesprogram Mulighed for at besigtige lommer og tasker under en kontrolundersøgelse 23. januar 2007 Aftale mellem Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om en styrkelse af konkurrencen Effektiv konkurrence er en

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0040 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0040 Den Skatteudvalget L 112 - O Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0040 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 112 - Forslag til Lov om opkrævning og inddrivelse af visse fordringer. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer

Læs mere

Forslag til organisationsplan for et trafikselskab

Forslag til organisationsplan for et trafikselskab Forslag til organisationsplan for et trafikselskab 1. januar 2007 skal der være (mindst) 1 trafikselskab i funktion i Region Midtjylland. Der er tale om en ny myndighed, som på vegne af regionen og kommunerne

Læs mere

Skats plan for kontrol i 2017

Skats plan for kontrol i 2017 - 1 Skats plan for kontrol i 2017 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen

Læs mere

9) Køretøjets restværdi: Køretøjets forventede handelspris på tidspunktet for leasingperiodens udløb.

9) Køretøjets restværdi: Køretøjets forventede handelspris på tidspunktet for leasingperiodens udløb. BEK nr 699 af 08/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1434179 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om SKATs

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2010-411-0032 Udkast 17. december 2010. Forslag. til

Skatteministeriet J.nr. 2010-411-0032 Udkast 17. december 2010. Forslag. til Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 84 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2010-411-0032 Udkast 17. december 2010 Forslag til Lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og iværksætterkonto

Læs mere

2009/1 LSF 20 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016. Fremsat den 20. oktober 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2009/1 LSF 20 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016. Fremsat den 20. oktober 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2009/1 LSF 20 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2009-711-0033 Fremsat den 20. oktober 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag

Læs mere