Årsplan Lindegården

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan Lindegården"

Transkript

1 Årsplan 2019 Lindegården

2 Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer, som I har indflydelse på, vil det være relevant at forenkle? Nærhed til opgaven hvordan kan I arbejde med at tilpasse jeres opgaveløsning, så den skaber mest mulig værdi? Nærhed til fagligheden hvordan kan I arbejde med at styrke jeres faglighed og spille sammen med andre fagligheder? Nærhed til borgeren hvordan kan I samarbejde med borgerne omkring udvikling af de ydelser, I leverer? Nærhed til sproget hvordan kan I bidrage til en bedre omgangstone blandt de borgere, I har kontakt til? Kort opsummering af jeres drøftelse: Da vi er udfører-del for Myndighed har vi de sidste par år haft fokus på at opdrage det pædagogiske personale til at forstå vigtigheden i overhovedet at dokumentere og samtidig have fokus på KUN at dokumentere èt sted og kun det nødvendige. På ledelsesplan er der en del bureaukrati/dokumentation i forbindelse med Det sociale Tilsyn, både anmeldt og uanmeldt tilsyn og herudover det nye sundhedsmæssige tilsyn under Styrelsen for Patientsikkerhed. I forbindelse med ny ændring med persondatalovgivningen (GDPR) har vi oplevet øget fokus på samtykkeerklæringer fra diverse samarbejdsparter, hvor vi har chefjurist i Fredensborg Kommune med i udarbejdelsen af samtykkeerklæringer. Vedr. Nærhed til opgave, til faglighed, til borger og til sprog - se venligst vores helt ny udarbejdede folder, Lindegårdens faglige grundlag som er indsat på siderne nedenfor.

3

4

5

6 Nærhed til opgaven I lovgivningen ser vi, at kommunerne i stigende grad belønnes for de resultater og den effekt, vi leverer fremfor processen dertil. Vi bliver på den ene side sat fri til at finde de rigtige metoder og på den anden side styret tæt på vores resultater og den værdi, vi skaber for borgerne. Dette stiller krav til, at vi løbende ser på, om vi opnår den ønskede effekt og leverer den ønskede kvalitet, og om de ydelser, vi leverer, er de rigtige. At skabe værdi for borgere og samfundet er bundlinjen i den offentlige sektor det er derfor vi er her. Det betyder f.eks. at: Byrådets arbejdsgrundlag skal ud at leve i vores organisation gennem tværfaglige drøftelser og et løbende fokus på, at de aktiviteter, vi igangsætter, har en reference til de politiske pejlemærker. Vi skal have endnu mere opmærksomhed på data, der kan understøtte og skabe refleksion omkring kvalitetsudvikling og effektiviseringer i opgaveløsningen. Overvej konkrete handlinger på jeres fagområde, som vil kunne imødekomme behovet for at arbejde mere med resultater fremfor processer. Handlingerne noteres nedenfor. Handlinger i 2019 Refleksion om målopfyldelse og effekt Fokus på VÆRDIER i ledelsen (også med fokus fra ledelseskommisionens anbefalinger). Vi vil have fokus på holdningsog adfærdsregulering, så medarbejderne er klar over, hvilke forventninger og krav der stilles. Vi vil anvende Lindegårdens faglige grundlag, som referenceramme i personalesamtaler. En faglig og kompetent medarbejderstab med fokus på opgaven/borgerne OG herved borgere der trives (positive tilbagemeldinger fra samarbejdsparter OG ikke mindst pårørende indikerer effekt). Målopfyldelse i fht. handleplaner og SPUP er (SocialPædagogiskUdviklingsPlaner) øget fokus på borgerens individuelle delmål og beskrivelse af effekt for borgerne. Fortsat god branding og renommé udenfor Lindegården. Lindegårdens faglige grundlag SKAL i spil, så alle kan se sammenhængen, særligt via: Faglig Forum Faglige oplæg, både internt og eksternt Supervision Der skabes reflektive rum, (så medarbejderne til stadighed kan reflektere og udvikle på egen praksis i forhold til kerneopgaven) dette afspejles i handleplaner, SPUP er og kontakt til pårørende og øvrige samarbejdsparter. Egen vidensbaseret praksis udvikles løbende og ny viden bringes i spil via kompetenceudvikling.

7 Afdelingsmøde og handleplansmøder Opbygning, implementering og formidling af Vidensbaseret Praksis (VIPS), herunder SOSOS.nu. VIPS er erstatning for VISO, hvor vi vil tilbyde 4 ydelsespakker (for borgere, for ledere, for pårørende og på organisationsplan) til øvrige Bo- og dagtilbud, Plejecentre, pårørende og øvrige interessenter. Evaluere og opdatere vores hjemmeside OG supplere med VIPS og SOSOS.nu digital opdatering, gode historier (fx via Linked In) og Fredensborg Kommunes hjemmeside. Effekten måles i forhold til henvendelser og konkrete opgaver udenfor Lindegården er hjemmesiden, som henvender sig til fagpersoner vedr. seksualitet og sensualitet med særlig fokus på målgruppen, udviklingshæmmede Fortsat fokus på Sundhedspædagogik Pædagogisk tilgang til sundhedsproblematikker, skemaer, døgnrytmeplaner samarbejde med borgerne og pårørende, samt eksterne samarbejdsparter, fx hospitaler, fysioterapeuter, tandlæge mfl. Når/hvis den fastsatte diagnose for en borger ændres eller suppleres med en ny diagnose tilpasses vores pædagogiske metodevalg/tilgang Nærhed til fagligheden For mange medarbejdere i den offentlige sektor ligger motivationen i at gøre en forskel for borgeren. Denne forskel leverer vi igennem vores faglighed, og derfor er det helt centralt, at vi forholder os aktivt til vores fagligheder og udvikler dem. Det gør vi både, når vi uddanner os, og når vi samarbejder med andre fagligheder, hvor vi hver især bidrager med noget til den fælles opgaveløsning. Når vi har fokus på en stærk faglighed, kan vi både levere de bedste ydelser til borgerne, og vi kan fastholde vores

8 status som en attraktiv arbejdsplads, som kan rekruttere de mest kvalificerede medarbejdere. Det betyder f.eks. at: Vi leder på opgaven og har endnu mere fokus på at sætte retning og hæve den faglige overlægger. Vi hæver kvaliteten af PUS og bidrager til, at kompetence- og kulturudviklingsaktiviteter er en ledelsesmæssig prioritering. Overvej konkrete handlinger på jeres fagområde, hvor I vil kunne styrke jeres faglighed og spille sammen med andre fagligheder. Handlingerne noteres nedenfor. Handlinger i 2019 Lindegårdens faglige grundlag konstant fokus på faglighed og tværfaglighed (se også ovenfor) og fokus på referenceramme og metoder Refleksion om målopfyldelse og effekt Brug af handlekompetenceskemaer ved handleplaner og SPUP er, samt opfølgning. Effekten kan se, høres og måles ved faglige drøftelse på afdelingsmøder, handleplansmøder og den daglige dialog med medarbejderne. Uddannelsesplan , hvori beskrives kompetence- og udviklingsmuligheder OG prioritering fra ledelsens side i forhold til hvilke kompetencer og uddannelser vi vurderer, der er nødvendige i forhold til Lindegårdens opgave nu og fremadrettet. Fokus på Forflytning arbejdsgruppe, undervisning og sidemandsoplæring. Antal medarbejdere på kursus- og kompetenceudvikling, samt faglige oplæg på Lindegården og i forbindelse med ansættelsen i øvrigt fx Bo Hejlskov Elvén (via KvaliKomBo-netværk) og Peter Rodney. Et ønske fra ledelsens side, at flere medarbejdere ønsker kompetenceudvikling, så det ikke er Tordenskjolds soldater. Det er ledelsens ansvar, at sikre en bred kompetenceudvikling og vidensopdatering blandt medarbejderne. Reducering af arbejdsskader og mindre sygefravær. Magtanvendelser er et opmærksomhedspunkt (som kræver handling) fra besøg af Det Sociale Tilsyn i efteråret Der er diskrepans mellem ledelses opfattelse og hvad medarbejderne udtaler. Gråzone området paradoksalt nok skal vi (muligvis) øge antallet af registreringer af magtanvendelser. Vi skal drøfte specifikke episoder, have oplæg i de enkelte afdelinger og finde et fælles udgangspunkt for registreringer.

9 Nærhed til borgerne Demografien i vores kommune ændrer sig flere af vores borgere er ældre, og flere børnefamilier flytter til kommunen. Samtidig er der et stigende antal borgere, som har brug for støtte inden for det specialiserede område. Rollefordelingen mellem kommune og borgere ændrer sig også, og borgerne forventer i stigende grad at blive medskaber af offentlige ydelser. Samlet set er der en bevægelse henimod, at vi som myndighed i højere grad skal tilpasse vores ydelser til de borgere, vi har med at gøre og ikke mindst gør det i samarbejde med borgerne. Vi skal tættere på de borgere, vi arbejder med og forstå deres behov. Det betyder f.eks. at: Vi skal arbejde endnu mere målrettet med digitale og teknologiske løsninger, der kan understøtte borgerne i at betjene sig selv, være selvhjulpne og opleve en større personlig frihed. Vi skal have fokus på udvikling af en variation af metoder i den måde, vi inddrager borgerne generelt og i forbindelse med konkrete byudviklingsinitiativer. Overvej konkrete handlinger på jeres fagområde, hvor I kan samarbejde med borgerne omkring udvikling af de ydelser I leverer. Handlingerne noteres nedenfor. Handlinger i 2019 Lindegårdens faglige grundlag Referencerammen i forhold til professionsberedskab og handlekompetence. Refleksion om målopfyldelse og effekt Alt hvad borgerne kan selv, skal de selv dette hjælper Handlekompetenceskemaet til at anskueliggøre. Det geniale ved handlekompetenceskemaet er, at der både kigges på borgerens OG medarbejdernes handlekompetencer. Sikre, at medarbejderne er professionelle og personlige, men ikke bidrager med private syns ninger og holdninger. Fokus på digitale og teknologiske løsninger. Skype face-time Nicki dairy, som alle er digitale kommunikationsmuligheder med fx pårørende. Borgerrelaterede Dating-sider, hvor målgruppen er borgere i vores 3 Bofællesskaber og hjemmeboende borgere. Kommunikationskompas, som er udarbejdet (og udarbejdes for alle nye borgere) for Lindegårdens borgere i hus 1, hus 2 og hus 3.

10 Fastholdelse af Lindegårdens stærke kultur blandt andet i forhold til anledninger og fejringer ÅRS jubilæum Fastholde gode traditioner, både for borgere og pårørende fx fredagscafé, arrangementer omkring fastelavn, påske, Skt. Hans, Halloween, fødselsdage, jul samt oplæg vedr. faglige tilgange i forhold til Bostøtte-borgere og borgere i Bofællesskaberne. I år er det helt særligt, da vi på Lindegården kan fejre 40 års jubilæum og Linden kan fejre 30 års jubilæum vi planlægger et kæmpe heldagsarrangement den 6. september, for borgere, pårørende, politikere og samarbejdsparter OG vi håber på royal deltagelse Prinsesse Marie er inviteret. Nærheden til sproget Med en stærk påvirkning fra bl.a. de sociale medier ændres omgangstonen i samfundet og adfærden mellem mennesker. Der er sket en betydelig forråelse af sproget. Vi møder hver dag borgere, kollegaer og andre medmennesker, og fra tid til anden oplever vi, at tonen og ordvalget kan blive hårdt og ubehageligt. Det gælder både blandt børn og voksne. Som stor, offentlig institution har vi både en forpligtelse til og en god mulighed for at gå mod denne udvikling. Vi vil derfor gennem vores professionelle virke i skrift og tale søge at være forbillede for de borgere, vi er i kontakt med. Det betyder f.eks. at: Vi sætter omgangsform, sprogbrug, talemåde og respekt mellem mennesker på dagsorden i hele vores organisation og som en strategisk indsats i alle relationer. Overvej konkrete handlinger på jeres fagområde, hvor I kan arbejde med at forbedre omgangstonen blandt de borgere, I har med at gøre. Handlingerne noteres nedenfor. Handlinger i 2019 Lindegårdens faglige grundlag med fokus på de 3 P er (Professionel, privat og personlig) sammenholdt med fokus i ledelsen omkring værdier, samt holdning- og adfærdsregulering Refleksion om målopfyldelse og effekt Anvendelse af Lindegårdens Faglige Grundlag ved personalesamtaler, samt løbende uformelle samtaler med medarbejdere med fokus på holdninger og adfærd, herunder særlig sproget medarbejdere imellem, borgere imellem og i medarbejder borgerrelationen. Sikre, at medarbejderne er professionelle og personlige, men ikke bidrager med private syns ninger og holdninger.

11 Opfølgning på oplæg fra Dorte Birkemose Når gode mennesker handler ondt, som handler om forråelse i sprog og handling Adfærds- og holdningsregulerende uformelle og formelle samtaler Oplæg i februar v/ Bo Hejlskov Det faglige personale sætter rammen for hvordan vi ønsker pårørende og borgere skal agere som i høj grad omhandler adfærd Temadage og oplæg for medarbejdere og borgere i Bofællesskaber og Bostøtten Fokus på sprog ved fx brug af sociale medier, ved kontakt med offentlige myndigheder, ved kæreste og vennerelationer m.m. Fortsat fokus på det gode samarbejde med Pårørende At pårørende ved utilfredshed retter henvendelse til ledelse og ikke medarbejdere Helle Petersen, 22. januar 2019

Årsplan Center for Familie og Handicap

Årsplan Center for Familie og Handicap Årsplan 2019 Center for Familie og Handicap Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke

Læs mere

Årsplan Benediktehjemmet Fredensborg kommunes demensplejecenter.

Årsplan Benediktehjemmet Fredensborg kommunes demensplejecenter. Årsplan 2019 Benediktehjemmet Fredensborg kommunes demensplejecenter. Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for

Læs mere

Årsplan Center for Borgerservice og Digitalisering. Side 1

Årsplan Center for Borgerservice og Digitalisering. Side 1 Årsplan 2019 Center for Borgerservice og Digitalisering Side 1 Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres

Læs mere

Årsplan Granbohus

Årsplan Granbohus Årsplan 2019 Granbohus Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer,

Læs mere

Fase 4: Alle huse vil i marts 2019 blive præsenteret for årsplanen af områdelederen. Alle huse udarbejder årshjul med afsæt i årsplanen.

Fase 4: Alle huse vil i marts 2019 blive præsenteret for årsplanen af områdelederen. Alle huse udarbejder årshjul med afsæt i årsplanen. Årsplan 2019 Børnehusene Fredensborg er fra 1. januar 2019 en områdeinstitution for 0-5 årige, fordelt i 6 huse, beliggende i Fredensborg bysamfund. Der er 370 børn og 86 medarbejdere. Vi har 5 pædagogiske

Læs mere

Årsplan Kulturinstitutionen Bibliotekerne & Musikskole

Årsplan Kulturinstitutionen Bibliotekerne & Musikskole Årsplan 2019 Kulturinstitutionen Bibliotekerne & Musikskole Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 1. Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres

Læs mere

Årsplan 2019 Kokkedal Skole

Årsplan 2019 Kokkedal Skole Årsplan 2019 Kokkedal Skole Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer,

Læs mere

Årsplan Humlebæk Skole

Årsplan Humlebæk Skole Årsplan 2019 Humlebæk Skole Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer,

Læs mere

Årsplan Center for Kultur Fritid og Sundhed

Årsplan Center for Kultur Fritid og Sundhed Årsplan 2019 Center for Kultur Fritid og Sundhed Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Østerled er et selvejende botilbud under Gentofte Børnevenner med driftsoverenskomst med Gentofte Kommune. Tilbuddet Østerled har to enheder, bofællesskabet Østerled med 4 enheder og opgangsfællesskabet

Læs mere

Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter

Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter Tilsyn 2014 på Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter Egedal Kommunes Bo- og Aktivitetscenter havde driftsorienteret tilsyn d. 10. 12. november 2015 fra Socialtilsyn, Hovedstaden, beliggende i Frederiksberg

Læs mere

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune Job- og personprofil for teamledere Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Ansættelsesområde er ansat i Aarhus Kommune og indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg. Reference

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Bilag SSU 30.05.17: Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Læsevejledning - hvad fremgår af skemaet dato for besøg m.v: Her er angivet hvornår selve tilsynsbesøget foregik, og om

Læs mere

Årsplan Center for Politik og Organisation

Årsplan Center for Politik og Organisation Årsplan 2019 Center for Politik og Organisation Kort opsummering af jeres drøftelse: Nærhed til borgeren Center for Politik og Organisation har som stabsfunktion færre opgaver med direkte borgerkontakt,

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2015 For Leverandører af; personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Politikkens opbygning...5 Kvalitet i hverdagen...6 Fællesskab, deltagelse, erhverv,

Læs mere

Indsatsplan : Strategi for fællesskaber for børn og unge

Indsatsplan : Strategi for fællesskaber for børn og unge Indsatsplan 2016 2018: Strategi for fællesskaber for børn og unge Strategi for fællesskaber og indsatsplanen skal samlet set understøtte realisering af visionen om, at børn og unge oplever glæden ved at

Læs mere

Årsplan Børnehusene Humlebæk

Årsplan Børnehusene Humlebæk Årsplan 2019 Børnehusene Humlebæk Hvem er vi? Børnehusene Humlebæk er en kommunal områdeinstitution for børn i alderen 0 til 5 år og består af 5 børnehuse og 4 dagplejere. Børnehusene er beliggende centralt

Læs mere

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Nedenfor er angivet et eksempel på en strategi for kompetenceudvikling for den enhed i en kommune, som har ansvaret for

Læs mere

Årsmøde for Socialtilsyn 2015

Årsmøde for Socialtilsyn 2015 Årsmøde for Socialtilsyn 2015 Forebyggende arbejde og tidlig opsporing af overgreb på anbringelsessteder Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus 21 maj 2015 Program vedr. Socialstyrelsens konsulentbistand

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at:

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: 1.1. BASISDEL MÅL Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: Deltagerne: styrker den faglige identitet og øger bevidstheden

Læs mere

Årsplan for Center for Ejendomme og Intern Service Endelig udgave: Revideret 5/2-19

Årsplan for Center for Ejendomme og Intern Service Endelig udgave: Revideret 5/2-19 Årsplan for Center for Ejendomme og Intern Service 2019 Endelig udgave: Revideret 5/2-19 11-03-2019 Vores kerneopgave i 2019: Center for Ejendomme & Intern Service har til formål at sikre en høj og forsvarlig

Læs mere

Dato for tilsyn: 16 September STEDETS NAVN: Kikhøj TILSYNSANSVARLIG: SOCIALCENTRET, HOLBÆK KOMMUNE

Dato for tilsyn: 16 September STEDETS NAVN: Kikhøj TILSYNSANSVARLIG: SOCIALCENTRET, HOLBÆK KOMMUNE Dato for tilsyn: 16 September 2009 ANMELDT TILSYN STEDETS NAVN: Kikhøj TILSYNSANSVARLIG: SOCIALCENTRET, HOLBÆK KOMMUNE 1 Tilbuddet Beskrivelse af tilbuddet, lovgrundlag, rammer og vurderingsterminologi

Læs mere

N O TAT. KL s HR-strategi

N O TAT. KL s HR-strategi N O TAT August 2013 KL s HR-strategi KL er en moderne interesseorganisation. Vi sætter offensive dagsordner, vi gør det på en troværdig måde, og vi skaber resultater. En organisation med de mål sætter

Læs mere

Der foreligger et ydelseskatalog fra 2006. Fremadrettet har vi valgt at fokusere på en fyldest gørende service deklaration.

Der foreligger et ydelseskatalog fra 2006. Fremadrettet har vi valgt at fokusere på en fyldest gørende service deklaration. Ældre og handicap Handlingsplan efter tilsyn Efter hvert tilsyn skal institutionen udarbejde en handlingsplan indenfor en måned efter modtagelse af rapport. Hvis der modtages rapporter, hvor der peges

Læs mere

Årsplan Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv. Endelig version

Årsplan Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv. Endelig version Årsplan 2019 Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv Endelig version 06.02.2019 Det nye årsplankoncept 2019 er i højere grad end tidligere bygget op om ledelsesmæssige drøftelser og refleksioner om centerets

Læs mere

Fakta: Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov

Fakta: Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Fakta: Ringsted Kommune tilbyder forskellige aktivitetstilbud, der er rettet mod voksne med særlige behov. Tilbuddene tæller blandt andet Værkstedet

Læs mere

Dialogbaseret aftalestyring. mellem Organisationen for voksne udviklingshæmmede Gældende i perioden 1.04.2012 til 31.12.2013.

Dialogbaseret aftalestyring. mellem Organisationen for voksne udviklingshæmmede Gældende i perioden 1.04.2012 til 31.12.2013. Dialogbaseret aftalestyring mellem Organisationen for voksne udviklingshæmmede Gældende i perioden 1.04.2012 til 31.12.2013 Ballerup Kommune 1. Præsentation af aftaleenheden Formål Organisationen tilbyder

Læs mere

Vejerslev Ældrecenter. Oktober 2018

Vejerslev Ældrecenter. Oktober 2018 Vejerslev Ældrecenter Oktober 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Vejerslev Ældrecenter. Det er vores vurdering,

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

Du skal i besvarelsen tage udgangspunkt i de mål og kompetencer, der er beskrevet i uddannelsesprogrammet for det pågældende uddannelseselement.

Du skal i besvarelsen tage udgangspunkt i de mål og kompetencer, der er beskrevet i uddannelsesprogrammet for det pågældende uddannelseselement. SPØRGESKEMA EVALUER.DK Du skal nu foretage en evaluering af det uddannelsessted, hvor du netop har afsluttet eller er ved at afslutte et uddannelseselement. Besvarelsen tager ca. 10-15 min. Vigtig tilbagemelding

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet:

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet: Vedrørende: Forslag til indsatser Sagsnavn: BDO tilsyn med tilbud på socialområdet 2014 Sagsnummer: 27.00.00-K09-2-15 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Adresse Peter Bangs vej 10-12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Status (kommunal, selvejende, privat) Selvejende Normerede pladser 0-3 år 42 Normerede

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 1. oktober 2008, anmeldt tilsyn på Plejecenter

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje

Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje Redigeret efterår 2016 Pædagogisk tilsyn i dagplejen I dette hæfte kan du læse om; Kommunens tilsynsforpligtelse, hvilken pædagogisk tilgang vi lægger

Læs mere

Årsrapport Dialog. Troværdighed. Faglighed. Vi er lyttende og nysgerrige i forhold til de meninger og oplevelser vores samarbejdsparter har

Årsrapport Dialog. Troværdighed. Faglighed. Vi er lyttende og nysgerrige i forhold til de meninger og oplevelser vores samarbejdsparter har Årsrapport 2016 Dialog Vi er lyttende og nysgerrige i forhold til de meninger og oplevelser vores samarbejdsparter har Troværdighed Vores samarbejdsparter kan stole på det vi siger, og det vi siger, er

Læs mere

Vuggestuen. TURN AROUND TIL ØGET CHANCELIGHED Handleplan. Leg- og læringsmiljøer

Vuggestuen. TURN AROUND TIL ØGET CHANCELIGHED Handleplan. Leg- og læringsmiljøer TURN AROUND TIL ØGET CHANCELIGHED Handleplan Leg- læringsmiljøer Denne handleplan skal konkretisere beskrive de udfordringer institutionen står overfor, samt indeholde en beskrivelse af mål indsatser.

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Dato for tilsynsbesøg 4. april 2019

Anmeldt tilsyn. Dato for tilsynsbesøg 4. april 2019 Anmeldt tilsyn Institution Dansk Tysk Børnehus Adresse Mariendalsvej 59 A+B Leder Sophia Gravenhorst Status (selvejende/kommunal/privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 12 Normerede pladser 3-6 år 44 Pædagogisk

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Digterparken. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Digterparken. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Digterparken Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 3 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:rudersdal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2017 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune Torsdag den 23. februar 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Malmhøj. Generelt er formålet

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

for god kommunikation

for god kommunikation for god kommunikation KOMMUNIKAT I O N Kodeks for god kommunikation i Fredensborg Kommune Formål Den offentlige kommunikation har udviklet sig betydeligt de seneste år i takt med forståelsen af, at en

Læs mere

Adresse Rathsacksvej 12 Camilla Breum Jeppesen. Status (selvejende/kommunal/privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 44 Normerede pladser 3-6 år -

Adresse Rathsacksvej 12 Camilla Breum Jeppesen. Status (selvejende/kommunal/privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 44 Normerede pladser 3-6 år - Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Villa Kulla Adresse Rathsacksvej 12 Leder Camilla Breum Jeppesen. Status (selvejende/kommunal/privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 44 Normerede pladser

Læs mere

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet Aftaler 2019-2020 for Socialpsykiatrien Psykiatri- og Handicapområdet 2 2019-2020 Dialogbaserede aftaler Psykiatri- og Handicapområdet i Ikast-Brande Kommune er ligesom de andre fagområder en del af det

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Dato for tilsyn: 30. november 2011 Deltagere ved tilsynet: Karen Byrne, bestyrelsesformand og Helle Hammerich,

Læs mere

Temadag den Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis.

Temadag den Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis. Temadag den 08.12.16 Sundhedsudfordringer Sygdomssammenhænge i praksis 1 Udfordringer i sundhedsvæsenet Lavt fødselstal og flere ældre borgere Flere multisyge borgere Sikre at ældre forbliver raske og

Læs mere

STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE

STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE Stillingsbetegnelse Forstander Navn Organisatorisk plaering Forstanderen refererer direkte til bestyrelsen for Den selvejende Institution Bofællesskabet Lykke Marie.

Læs mere

Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen:

Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen: Tilsyn: Nørremøllecentret 31. oktober 2016 Samtale med lederen Resumé Tilsynets bemærkninger Punkter der indgår i samtalen: - Personalesituationen Tilsynet talte med lederen af afdeling nord+vest, da ny

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015

Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Indholdsfortegnelse 1. Formål med strategi for ledelsesudvikling... 3 2. Ledelsesudviklingsstrategiens

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel

Læs mere

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011 Kejserdal Uanmeldt tilsyn 2011 CareGroup 15-06-2011 Indledning... 3 Baggrund for tilsyn:... 3 Metode og kommentarer til metoden... 3 Tilsynets samlede vurdering... 4 Vurdering... 4 Tilsynets anbefalinger...

Læs mere

Faglige pejlemærker. i Dagtilbud NOTAT

Faglige pejlemærker. i Dagtilbud NOTAT NOTAT Faglige pejlemærker for faglig udvikling i Dagtilbud Dagtilbudsområdet ønsker i 2013 at sætte fokus på faglig udvikling af området. Siden januar 2012 har dagtilbudsområdet været organiseret i en

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Kirketoften

Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Kirketoften Uanmeldt tilsyn 2018 Plejehjemmet Kirketoften Opsummering Plejehjemmet Kirketoften Vurdering: Godkendt Sted: Kirketoften 60, 6200 Aabenraa Dato for tilsyn: 26.09.2018 Anmeldt/ej anmeldt: Uanmeldt tilsyn

Læs mere

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE BOSTØTTEN, CENTER FOR SÆRLIG SOCIAL INDSATS

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE BOSTØTTEN, CENTER FOR SÆRLIG SOCIAL INDSATS TILSYNSRAPPORT BOSTØTTEN, CENTER FOR SÆRLIG SOCIAL INDSATS Anmeldt socialfagligt tilsyn Juni 2017 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Randers Kommune foretaget et anmeldt tilsyn

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014

Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014 Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014 Handleplanen for inklusionsarbejdet i Bjedstrup Skole og Børnehus tager sit udgangspunkt i Skanderborg Kommunes strategi for inklusion, Børn og

Læs mere

Job- og personprofil for viceområdechefer

Job- og personprofil for viceområdechefer Job- og personprofil for viceområdechefer Direktionsledelse Hvert af de 9 områder i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune ledes af en direktion, som tilsammen besidder kompetencerne indenfor både faglig,

Læs mere

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet)

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Andre forslag: - sammen når vi endnu længre - sammen skaber vi fremtiden - sammen mod fremtiden - sammen skaber vi velfærd - og

Læs mere

Rolstruplund Plejecenter. December 2018

Rolstruplund Plejecenter. December 2018 Rolstruplund Plejecenter December 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Rolstruplund Plejecenter. Det er vores vurdering,

Læs mere

HANDLEPLAN FOR BOSTEDET TORNHØJ

HANDLEPLAN FOR BOSTEDET TORNHØJ Holbæk den 20. august 2014 Notat med HANDLEPLAN FOR BOSTEDET TORNHØJ Indhold INDLEDNING... 2 KONKLUSION... 3 KOMPETENCER... 4 MÅLGRUPPE OG FAGLIGHED... 5 KOMMUNIKATION... 6 INDLEDNING Bostedet Tornhøj

Læs mere

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov Udkast - maj 2013 Politik for voksne med særlige behov 2013 Vision Omsorgskommunen Ringsted Politik for voksne med særlige behov sætter rammen og afstikker retningen for indsatser og initiativer på området

Læs mere

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SIDE 2 / 11 Gentofte Kommunes personalepolitik består af fire elementer: INDLEDNING 1 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1 LEDELSESGRUNDLAG JUNI 2016-1. UDKAST - DEL 1 1 VÆRDIERNE Guldborgsund Kommunes kerneopgave fremgår af planstrategien og udvalgsstrategierne: Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse,

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

EUC Nord Kompetencestrategi

EUC Nord Kompetencestrategi HVAD ER VORES MÅL? HVORDAN VIL VI EVALUERE DET? HVILKE KOMPETENCER SKAL VI UDVIKLE? HVORDAN VIL VI GENNEMFØRE DET? HVILKE METODER VIL VI BRUGE? EUC Nord Kompetencestrategi Hvad er vores mål? Mål: Målet

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad

Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad Status og vejen frem DSFR møde den 22. maj 2015 22/5/2015/Janet Hansen 1 Dagens program 8.40 Nugældende strategi Ide, mål og kendetegn ved mål

Læs mere

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser NOTAT HR-Centret 27-08-2015 Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser Kommunens HR-strategi er i årene 2015-2018 pejlemærke for de HR-indsatser, som ledere på alle niveauer skal

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Dagsorden. Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup

Dagsorden. Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup Dagsorden Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup Oplysninger og data fra kalenderår 2016 Dato for tilsyn Deltagere ved tilsynet Distriktsklubleder Rasmus, bestyrelsesmedlem afbud, TR/medarbejder repræsentant

Læs mere

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk 2 Beredskabsstyrelsens Personalepolitik 3 Forord Velkommen

Læs mere

Inspirationsguide. Til arbejdet med primær forebyggelse af overgreb mod børn og unge. Center for Børn og Familie

Inspirationsguide. Til arbejdet med primær forebyggelse af overgreb mod børn og unge. Center for Børn og Familie Inspirationsguide Til arbejdet med primær forebyggelse af overgreb mod børn og unge Center for Børn og Familie Indhold Indledning... 3 Primær og sekundær forebyggelse... 3 Primær forebyggelse... 3 Forebyggelse

Læs mere

Overblik over handleplaner i Social Strategi

Overblik over handleplaner i Social Strategi Overblik over handleplaner i Social Strategi Indsatsområde Handleplaner Bemærkninger Der skal udarbejdes en overordnet rekrutterings- og kompetenceudviklingsstrategi på tværs af specialområderne. Kompetenceudvikling

Læs mere

Virksomhedsplan Solbakken

Virksomhedsplan Solbakken Virksomhedsplan Solbakken Indhold Indledning 2 Om Voksenhandicap. 3 En god by for alle 3 Den aktive borger 3 Medborgerskab 3 Social kapital 3 Økonomisk balance i et udviklingsperspektiv. 3 Borgeren bliver

Læs mere

VORES VÆRDIER. Plejehjemmet Falkenberg - Et godt sted at være. Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede. Vi forbedrer løbende kvaliteten

VORES VÆRDIER. Plejehjemmet Falkenberg - Et godt sted at være. Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede. Vi forbedrer løbende kvaliteten Center for Sundhed og Omsorg VORES VÆRDIER Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede Vi forbedrer løbende kvaliteten Vi skaber en god arbejdsplads Vi har fokus på borgere og brugere Plejehjemmet

Læs mere

Indhold: Politisk Vision. Virksomhedens Mission. Virksomhedens Vision. Virksomhedens Værdier. Brand & Rednings Mission. Brand & Rednings Vision

Indhold: Politisk Vision. Virksomhedens Mission. Virksomhedens Vision. Virksomhedens Værdier. Brand & Rednings Mission. Brand & Rednings Vision MISSION VISION - VÆRDIER BRAND & REDNING Indhold: Politisk Vision Virksomhedens Mission Virksomhedens Vision Virksomhedens Værdier Brand & Rednings Mission Brand & Rednings Vision Brand & Rednings overordnede

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Ved dette tilsyn har vi særligt fulgt op på forslag og anbefalinger fra tidligere tilsynsbesøg og vurdere stemning og atmosfære.

Jammerbugt Kommune. Ved dette tilsyn har vi særligt fulgt op på forslag og anbefalinger fra tidligere tilsynsbesøg og vurdere stemning og atmosfære. TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Krabben Tirsdag den 10. august 2010 fra kl. 9 Og Uanmeldt tilsyn i Dagbeskæftigelsen Krabben Tirsdag den 10. august fra kl. 11.30 Indledning

Læs mere

Pårørendemøde 25. november 2014

Pårørendemøde 25. november 2014 Pårørendemøde 25. november 2014 1. Velkommen v/helle Vi startede med en præsentationsrunde. Året der er gået - pårørenderådsformand Lise Rasted har været nødsaget til at melde afbud, hvorfor Helle gav

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af 8

Tilsynspolitik. Side 1 af 8 Tilsynspolitik 2019 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af socialpædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal Uanmeldt plejehjemstilsyn d.. november 20 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Evalueringsprocessen i korte træk

Evalueringsprocessen i korte træk Vejledning ledelsesevaluering Medarbejdere og øvrige ledere HR-Centret 03-10-2016 Ledelsesevaluering 2016 - vejledning til medarbejdere Ledelsesevaluering er din leders redskab til at udvikle sin ledelse.

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30.

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. maj 2017 Dagsorden 1. Kort introduktion til tilsynsreformen, de

Læs mere

Specialområde Hjerneskade

Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Professionel faglighed Organisationsforståelse Dokumentation og skriftlighed Arbejdsmiljø og sikkerhed Professionel faglighed i SOH Neuropædagogik Kommunikation og samarbejde

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere