Ledelsespakke 4 Cura. Tema Cura organisation, opgaver og ansvar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ledelsespakke 4 Cura. Tema Cura organisation, opgaver og ansvar"

Transkript

1 Ledelsespakke 4 Cura Tema Cura organisation, opgaver og ansvar maj 2019

2 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar I dette tema sætter vi spot på de mennesker, som kan hjælpe med Cura. Projektorganisationen har lavet en organisering, som skal supportere og støtte alle slutbrugere før, under og efter, vi går i luften med Cura. Der er mange mennesker i spil, som skal hjælpe til med, at Cura kommer godt fra start den 13. november 2019 i Handicapafdelingen, ÆH Myndighed samt Myndighed og Bostøttekorpset fra Familie-og Beskæftigelsesforvaltningen. Det gælder blandt andet dig som leder, superbrugerne, nøglepersonerne og GAS erne. Men hvad er egentlig hvad, og hvilket ansvar og hvilke opgaver gemmer sig bag de titler? Vi zoomer ind på rollerne - også på dit ansvar og dine opgaver som leder i samspil med superbrugere og nøglepersoner. Og så lader vi instruktørerne fortælle frit fra leveren, hvad de laver som forberedelse til, at de skal undervise sine kolleger. Indhold Tema Sådan er Cura organiseret Opgaver og ansvar Rolleskema Aktuelt Læringspakke 2 Faktasiderne Find tidsplanen og de vigtigste datoer og fakta. Tjeklisten Et bud på, hvad du lige nu bør have fokus på som leder. Cristina Breinholt Larsen Projektchef og delprojektansvarlig for Cura Social

3 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar Roller Ansvar Opgave Leder Superbruger Læs hele funktionsbeskrivelsen for superbrugere her Nøgleperson Læs hele funktionsbeskrivelsen for nøglepersoner her Medarbejder Det er dit ansvar, at ledelsesfeltet har superbrugere og nøglepersoner. Det er dit ansvar at sætte læringspakkerne på dagsordenen. Det er dit ansvar at kende superbrugerfunktionen og sørge for, at superbrugeren har tid og kompetencer til at udføre sine opgaver Det er dit ansvar at kende rollen som nøgleperson og sørge for, at nøglepersonen har kompetencer til at udføre sine opgaver Det er din opgave at udpege superbrugere og nøglepersoner. Det er superbrugerens opgave at udføre de opgaver, som superbrugeren har. Det er nøglepersonens opgave at udføre de opgaver, som nøglepersonen har. Det er medarbejdernes opgave at gennemføre læringspakkerne

4 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar Generelle administrative superbrugere (GAS) Kort fortalt Efter sommerferien arbejder Susanne Damsgaard, Allan Bruun og Henrik Rytter på fuld tid som GAS ere i Handicapafdelingen. De får Socialkoordinator Kaj Christensen som teamkoordinator, og ledelsesmæssigt refererer de til konstitueret Fagcenterchef Anne Louise Dall. Fysisk bor de i Rantzausgade 8 i Aalborg. ÆH Myndighed har egen GAS er, som bor på Lindholm Brygge. En medarbejder kommer i kontakt med en GAS er ved at ringe eller maile direkte til dem. GAS erne er IT-afdelingens forlængede arm i Handicapafdelingen. Det er GAS erne, medarbejderen skal have fat i, når hverken medarbejderen selv eller en superbruger kan få en ipad eller PC til at virke, du som leder skal bestille noget IT-grej, både medarbejderen og en superbruger er i tvivl om, hvordan medarbejderen skal indstille eller opdatere en ipad. Hvis der virkelig er bøvl med dit IT-grej, så ring til en GAS er, som er IT-haj

5 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar En superbruger og nøgleperson Kort fortalt Superbrugere og nøglepersoner hjælper medarbejderne, når de udfører den daglige dokumentation i Cura. De kan guide dig gennem funktioner og arbejdsgange i Cura og kan hjælpe med de mest gængse, tekniske problemer på en ipad og PC. Det er en superbruger eller nøgleperson, som medarbejderen skal hive fat i når medarbejderen arbejder i Cura, men er i tvivl om, hvor eller hvordan noget skal dokumenteres, hvis medarbejderen har svært ved at finde oplysninger, som andre kolleger har skrevet i Cura, når medarbejderen har udfordringer med at få sin ipad til at fungere. Det er superbrugeren, der opretter TOPDESKsager Det er SUPER med NØGLER, når du er låst fast. Hjælpen er nær til metoder og tast Hvis I som arbejdsplads har gode ideer eller forslag til forbedringer i Cura, skal medarbejderen kontakte sin superbruger. Superbrugeren har den særlige opgave at bære forbedringsforslag videre til Cura Beslutningsforum (CBF).

6 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar Superbruger Introduktion til rolle og opgaver under projektperioden. Introduktion til sandkassen (undervisningsmiljø). Forberedelse af undervisning for nøglepersoner i rolle og opgaver. Leg i sandkassen med det formål at opbygge viden om Cura. Gennemføre læringspakke om didaktik med det formål at få hjælp til at formidle om Cura. Undervisning i basal IT. Undervisning i didaktik. Undervisning af Systematic i Cura. Med-underviser under slutbrugeruddannelsen. Support i eget ledelsesfelt fra den 13. november 2019 til og med uge 51. (Nogle superbrugere skal være en del af en beredskabsplan ved IT i samme periode). Det gør Cura projektorganisationen for at klæde superbrugere og nøglepersoner på Nøgleperson Introduktion til rolle, IT og opgaver af superbrugerne. Mulighed for at lege i sandkassen (undervisningsmiljø). Undervisning i Cura Med-underviser under slutbrugeruddannelsen (gælder ikke alle). Support på egen matrikel fra dem 13. november 2019 til og uge 51.

7 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar Har din superbruger og nøgleperson brug for yderligere hjælp (kompetencer) til at kunne tegne sig selv fuld op? Tegningerne her til højre symboliserer, at man som superbruger og nøgleperson kan føle sig mere eller mindre klædt på til at løfte sine opgaver. Din opgave som leder er at tage dialogen med din superbruger og nøgleperson og afdække, hvad der skal til for at kunne tegne sig selv fuldt op. På næste dias er en lille guide til den snak.

8 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar Hvad har din superbruger og nøgleperson brug for for at kunne tegne sig selv op? Træning i at kunne formidle?? Intro til VUM/VRAP??? IT- Færdigheder?

9 Tema Cura organisation, opgaver og ansvar Instruktørerne tager et ekstra slæb for sine kolleger I Handicapafdelingen er der udpeget 23 instruktører, som har den overordnede fælles opgave at undervise alle slutbrugere i Cura. Begejstringen og humøret er meget højt, og de kæmper en brag kamp for at blive klar. Eksempel på et program for instruktører Velkommen Formål med i dag Arbejde i grupper: Hold 1 Hvad bliver vigtigt 3 uger før, jeg skal undervise? Hold 2 Give feedback på læringspakke om didaktik målrettet superbrugere Hold 3 Leg i sandkassen (formålet er at opbygge erfaring med principperne om Cura) Opsamling og Tak for i dag! Introduktion til rolle og opgave Give feedback på læringspakker Intro til sandkassen (undervisningsmiljø) Leg i sandkassen Undervisning af Systematic i Cura Lave undervisningsmateriale, som kan bruges på tværs. (ÆH og FB Myndighed deltager i opgaven med at lave undervisningsmateriale). Introduktion til Aalborg Handelsskole (undervisningsstedet)

10 Vi markerer Cura sammen Mandag den 13. maj tog Ældre og Sundhed, samt det meste af Myndighed, Cura i brug og det markerede vi sammen! Klik for at se filmen I stedet for et stort kickoff-arrangement er der de seneste uger drysset lidt Curastøv i form at Curagodteposer ud over forvaltningen og der er sendt en Curafilm ud til alle. I Curagodteposerne er der Curameller, et par Curavand, en koncurance samt en bestillingsseddel, som I kan bruge, hvis I vil have mere vand. Se eller gense Curafilmen her til højre.

11 Aktuelt Læringspakke 2 er på vej ud Læringspakke 2 bliver sendt ud om ca. 2 uger dvs. sidst i maj. Alle får en mail med link til læringspakken. Læringspakkerne ligger på Uddannelse.aalborg.dk vores digitale klasseværelse. Vi har planlagt i alt at sende 5 læringspakker frem til, Cura bliver taget i brug. En læringspakke tager maks. 2 timer at gennemgå. Læringspakkerne skal også bruges efter november, når nyansatte skal lære at bruge Cura. Læringspakke 2 indeholder En fortælling om Cura organisationen, hvor vi giver et dybere indblik i rollen som superbruger, nøglepersoner og GAS er.

12 Aktuelt Bag scenen i Cura 23 af vores kolleger er udpeget som instruktører. Men hvad sysler de med lige nu og her? Få et indblik herunder. Vi har bedt Lisbeth og Jette fortælle om, hvad de arbejder med i Cura helt håndholdt. Klik for at se filmene

13 Aktuelt ipad plan GAS erne er i øjeblikket i fuld gang med at opsætte de personlige ipads i Handicapafdelingen. GAS erne sætter ipads op i denne rækkefølge: Instruktører Superbrugere Nøglepersoner Øvrige Alle personlige ipads forventes opsat inden udgangen af maj måned. Special Minds hjælper med opsætning og udlevering af de upersonlige ipads.

14 Faktasiderne Vejen til Cura 2017 Systematic blev valgt som leverandør Medarbejdere blev udvalgt til projektorganisationen og til at implementere Cura. Frem til august 2019 Vi udvikler Cura sammen med Systematic. Vi har fokus på at modne organisationen, dokumentationskultur, læse- og skrivefærdigheder samt ipad-kompetencer. Juli 2019 oktober 2019 Teknisk opsætning af Cura og pilottests. September 2019 november 2019 Vi underviser alle medarbejdere, der skal bruge Cura og flytter relevant data. 13. november 2019 Vi tager Cura i brug.

15 Faktasiderne Spørgsmål haves svar søges? Kig ind på Her finder du spørgsmål og svar, som kunne være relevante for dig og dine medarbejdere. Cura Café-møde 2 for ledere 21. maj 2019 kl Salen, Storemosevej 19 i Vodskov Næste ledelsespakke Er planlagt til juni 2019

16 Tjeklisten Sæt Cura roller, opgaver og ansvar på dagsordenen. Tag en dialog med din superbruger og nøgleperson om : Brug guiden om at tegne sig selv fuldt op, som du finder her i Ledelsespakke 4. Brug også guiden fra Ledelsespakke 3, som tager læringsrejsen op. Gør klar til Læringspakke 2 Fortæl, at Læringspakke 2 er på vej Støt dine medarbejdere med Uddannelse.aalborg.dk og skab rum og tid til at gennemføre læringspakken. Husk læringsrejsen Genbesøg principperne om læringsrejsen du finder dem på og i Ledelsespakke 3. Skab samtaler om læringsrejsen brug samtaleguiden Cura Café-møde Husk at kigge forbi Salen på Storemosevej 19 den 21. maj til endnu et Cura cafémøde.

17 Feedback-ark til egne noter Vi har haft Cura på dagsordenen hos os, og vi har denne feedback: (Skriv helt kort i hvilket forum, I har talt om Cura hos jer og nævn lidt om de vigtigste pointer, I har drøftet.) Som leder har jeg denne feedback til Ledelsespakke 4: Cura organisation, opgaver og ansvar : (Skriv helt kort, hvad du synes om ledelsespakken og indholdet. Kom gerne med konkrete forslag til næste lederpakker.) Hvilke temaer, synes du, vi skal tage op i næste ledelsespakke: (Skriv forslag til temaer her.) Andre spørgsmål, input eller bemærkninger? Feedback fordi Feedback er et godt udgangspunkt for dialog. Feedback styrker samarbejdet og opgaveløsningen omkring Cura. Vi kan spille hinanden gode ved at lære af og med hinanden. (Skriv bemærkninger her.)

Ledelsespakke 5 Cura. Tema Principper for uddannelse

Ledelsespakke 5 Cura. Tema Principper for uddannelse Ledelsespakke 5 Cura Tema Principper for uddannelse Juni 2019 Tema Principper for uddannelse Så er der lidt mere end 4 måneder til, at vi sammen tager Cura i brug i ÆH Myndighed samt Myndighed og Bostøttekorpset

Læs mere

Ledelsespakke 6 Cura. Tema Sundhedslovsopgaver i Cura

Ledelsespakke 6 Cura. Tema Sundhedslovsopgaver i Cura Ledelsespakke 6 Cura Tema Sundhedslovsopgaver i Cura august 2019 Tema Sundhedslovsopgaver i Cura I denne ledelsespakke og i den næste læringspakke (4) tager vi hul på SUL den sundhedsfaglige del af Cura.

Læs mere

Ledelsespakke 7 Cura. Tema Slutbrugerundervisningen

Ledelsespakke 7 Cura. Tema Slutbrugerundervisningen Ledelsespakke 7 Cura Tema Slutbrugerundervisningen august 2019 Tema Slutbrugerundervisningen Vi nærmer os uge 40 og dermed starten på slutbrugerundervisningen. I denne ledelsespakke sætter vi fokus på,

Læs mere

Ledelsespakke 1 Cura. Tema Din rolle som leder på vej mod Cura

Ledelsespakke 1 Cura. Tema Din rolle som leder på vej mod Cura Ledelsespakke 1 Cura Tema Din rolle som leder på vej mod Cura Ledelsespakker hvad er det? Værsgo her har du den første ledelsespakke med information om Cura. Pakkerne tager forskellige temaer op, holder

Læs mere

Datoer for instruktører, superbrugere og nøglepersoner. Instruktører Hvornår Hvor Aktiviteter Antal Noter

Datoer for instruktører, superbrugere og nøglepersoner. Instruktører Hvornår Hvor Aktiviteter Antal Noter Datoer for instruktører, superbrugere og nøglepersoner Info Læringsgruppen sender mails og Outlook invitationer til de enkelte aktiviteter. Der tages forbehold for, at aktiviteter til de enkelte møder

Læs mere

Ledelsespakke 3 Tema

Ledelsespakke 3 Tema Ledelsespakke 3 Tema I gang med undervisning Ledelsespakker Gør Cura til en del af hverdagen allerede nu Ledelsespakkerne er målrettet dig som leder, og skal hjælpe dig med at klæde dine medarbejdere på

Læs mere

Ledelsespakke 4 Tema

Ledelsespakke 4 Tema Ledelsespakke 4 Tema Fuld fart på undervisningen i Cura Tema Fuld fart på undervisningen i Cura Ledelsespakke 4 er igen målrettet dig som leder og en hjælp til dig til at få dine medarbejdere klædt på

Læs mere

Ledelsespakke 1 Tema

Ledelsespakke 1 Tema Ledelsespakke 1 Tema Den nye vej mod Cura Ledelsespakker hvad er det? Værsgo her har du den første ledelsespakke, som hjælp på vejen til Cura. I månederne frem til vi tager Cura i brug, vil vi løbende

Læs mere

Ledelsespakke 5. Tema Klar til Cura

Ledelsespakke 5. Tema Klar til Cura Ledelsespakke 5 Tema Klar til Cura Tema Klar til Cura sidste ledelsespakke inden den 13. maj Det er en stor glæde at sende dig Ledelsespakke 5 den sidste ledelsespakke, inden vi den 13. maj byder velkommen

Læs mere

Ledelsespakke 2 Tema

Ledelsespakke 2 Tema Ledelsespakke 2 Tema Fra FS3 til Cura metode til system Ledelsespakker Gør Cura til en del af hverdagen allerede nu Pakkerne er målrettet dig som leder og skal hjælpe dig med at klæde dine medarbejdere

Læs mere

Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden

Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden Indledning En god modtagelse øger motivationen og engagementet i arbejdet og har betydning i forhold til fastholdelse. Modtagelse begynder allerede når medarbejderen

Læs mere

Drejebog. Aula uddannelsesforløb for administrativt personale. Fokus på anvendelse. Formål

Drejebog. Aula uddannelsesforløb for administrativt personale. Fokus på anvendelse. Formål Drejebog Aula uddannelsesforløb for administrativt personale Drejebog for uddannelsesforløb for administrativt personale giver et samlet overblik over uddannelsesforløbets moduler og indhold. Drejebogen

Læs mere

Jan Nielsen, Bo Blicher Pedersen, Ove G. Jensen, Annette Secher, Alice Aagaard Hagemann, Kirstine Kejser, Jørgen Hein, Niels Rygaard og Sólgerð Torp

Jan Nielsen, Bo Blicher Pedersen, Ove G. Jensen, Annette Secher, Alice Aagaard Hagemann, Kirstine Kejser, Jørgen Hein, Niels Rygaard og Sólgerð Torp #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Cura Styregruppe IT og Digitalisering. Tid 13. marts 2018 kl. 8:30 Sted Direktørens kontor Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej

Læs mere

Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse

Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse For at få gevinster ud af CURA og FSIII for borgere og medarbejdere, skal supporten og uddannelsen af slutbrugerne fungerer effektivt. Det kræver ledernes involvering.

Læs mere

Drejebog. Den pædagogiske metode. Aula uddannelsesforløb for administrative superbrugere. Fokus på anvendelse

Drejebog. Den pædagogiske metode. Aula uddannelsesforløb for administrative superbrugere. Fokus på anvendelse Drejebog Aula uddannelsesforløb for administrative superbrugere Drejebog for uddannelsesforløb for administrative superbrugere giver et samlet overblik over uddannelsesforløbets lektioner og indhold, som

Læs mere

Dagsorden Fremstilling Beslutning

Dagsorden Fremstilling Beslutning Skolebestyrelsesmøde 27-08-2014 18.30 20.30 Mødetype: Skolebestyrelsesmøde nr. 1 Ordstyrer: Referent: Formanden Skoleledelsen Tilstede: Heidi Hesselholt Formand (børn på 7. og 9. årgang), Anders Buhelt

Læs mere

Socialtilsyn For Stokholtbuens Aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017.

Socialtilsyn For Stokholtbuens Aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Socialtilsyn For Stokholtbuens Aflastningstilbud Torvevej den 1.12.2017 Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Indsats: Rekruttering: Gennem deltagelse i, og sparring med Stokholtbuens stående ansættelsesudvalg,

Læs mere

GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019

GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019 GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019 Hvad skal du bruge: Spilleplade, Handlekort, Problemskyer, Kategori-ark i fire farver. Deמּe ligger på bordet, når du kommer. Sørg gerne for at

Læs mere

Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget!

Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget! Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget! Som medlem af FOA Vendsyssel får du tilbud om deltagelse i forskellige kurser. Det koster

Læs mere

Læringspakke 1 Modul 1.5 Materiale om implementeringen

Læringspakke 1 Modul 1.5 Materiale om implementeringen //Læringsteams Uge 38-43 Læringspakke 1 Modul 1.5 Materiale om implementeringen OM FORANDRINGEN 2 Forandringen: Hvad venter? En stor forandring, der har betydning for alle enheder og medarbejdere men på

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere www.pralemappen.dk v4 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til pralemappen.dk 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Indstillinger der gælder hele skolen...side 4 1.4

Læs mere

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Øvelse 1: Snak om tegnefilmen Formålet med denne øvelse er at styrke elevernes evne til at sætte sig ind i hvordan andre har det. Øvelsen skal hjælpe

Læs mere

Spørgsmål og svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016

Spørgsmål og svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016 Spørgsmål svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016 Vi har her samlet en række spørgsmål svar om mobile devices økonomi i forbindelse med Cura. Som vi kommer tættere tættere på go live

Læs mere

Ledelse og læring. / Signe Grauslund og Pernille Uhrenholdt. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune 21. august 2017

Ledelse og læring. / Signe Grauslund og Pernille Uhrenholdt. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune 21. august 2017 / Signe Grauslund og Pernille Uhrenholdt Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune 21. august 2017 Formål og Agenda En guidet tur gennem de ideer der har været omdrejningspunktet i implementeringen

Læs mere

GODE ARBEJDSRUTINER I TEKSTIL- OG PAPIRBRANCHEN

GODE ARBEJDSRUTINER I TEKSTIL- OG PAPIRBRANCHEN FOREBYGGELSESPAKKE GODE ARBEJDSRUTINER I TEKSTIL- OG PAPIRBRANCHEN DREJEBOG Sådan gennemfører I forebyggelsespakken Indholdsfortegnelse Kort om forebyggelsespakken 3 Tidsplan og aktiviteter 4 Sådan gør

Læs mere

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match CARENET Vikærgården 27. November 2014 Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match Områdeleder Rikke Bundgaard Plejecenterleder Charlotte Kock Petersen Plejecenter Skovhuset, Hillerød Centervænget

Læs mere

Status på projektet og arbejdet frem til nu. Projektorganisationen og præsentationer

Status på projektet og arbejdet frem til nu. Projektorganisationen og præsentationer Kick-off Velkomst Status på projektet og arbejdet frem til nu Projektorganisationen og præsentationer Pause 10.15 10.30 Fælles Sprog III ( FSIII) Demo af CURA Plan for de kommende uger Afrunding Velkommen

Læs mere

De store forandringer med Sundhedsplatformen

De store forandringer med Sundhedsplatformen Herlev og Gentofte Hospital De store forandringer med Sundhedsplatformen At patienten deltager i egen behandling At der skal dokumenteres struktureret, tidstro og sammen med patienten At tidstro data bruges

Læs mere

Undervisningsmateriale. Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: Mail:

Undervisningsmateriale. Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: Mail: Undervisningsmateriale Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: 21 46 92 42 Mail: runsch@gladsaxe.dk 1 Hvad er det for noget materiale? Der er ind til videre lavet materialer til udskolingen

Læs mere

Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018

Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018 Punkt 6. Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018 2018-043733 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender til s orientering afrapporteringen for 2018

Læs mere

Hvor er AHH 7 ½ måned før Go Live?

Hvor er AHH 7 ½ måned før Go Live? Sekretariat for Sundhedsplatformen Hvor er AHH 7 ½ måned før Go Live? Overlægeforsamlingen, 4.8.16 Erik Brouer 1 AHH implementeringsorganisation AHH Direktion Forretningsudvalg Referencegruppe r: VMU HDAL

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

Drejebog. Den pædagogiske metode. Aula uddannelsesforløb for pædagogiske superbrugere. Fokus på anvendelse

Drejebog. Den pædagogiske metode. Aula uddannelsesforløb for pædagogiske superbrugere. Fokus på anvendelse Drejebog Aula uddannelsesforløb for pædagogiske superbrugere Drejebog for uddannelsesforløb, for superbrugere for pædagogisk personale, giver et samlet overblik over uddannelsesforløbets moduler og indhold,

Læs mere

Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017.

Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den 1.12.2017 Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Status. Nærværende handleplan er udarbejdet i forlængelse af anmeldt tilsyn december 2017.

Læs mere

Indhold. Figurer og skabeloner

Indhold. Figurer og skabeloner Figurer og skabeloner Indhold Overblik over arbejdsopgaver... 2 Tabeller med arbejdsopgaver... 3 Forandringsledelse... 3 Projektstyring... 4 Uddannelse... 5 Ind/udfasning og opsætning... 6 Oprydning og

Læs mere

Drejebog. Den pædagogiske metode. Aula uddannelsesforløb for kommunale administratorer. Fokus på anvendelse

Drejebog. Den pædagogiske metode. Aula uddannelsesforløb for kommunale administratorer. Fokus på anvendelse Drejebog Aula uddannelsesforløb for kommunale administratorer Drejebog for uddannelsesforløb for kommunale administratorer giver et samlet overblik over uddannelsesforløbets lektioner og indhold, som har

Læs mere

Social kapital. Kortlægning af faggruppernes bidrag. Drejebog til lederen

Social kapital. Kortlægning af faggruppernes bidrag. Drejebog til lederen Social kapital Kortlægning af faggruppernes bidrag Drejebog til lederen Fakta Mål: Varighed: Kortlægning: Deltagere: At få en fælles forståelse af kerneopgaven og opgaveløsningen. At få indblik i samspillet

Læs mere

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Lektion 1-2 Lytte til historie Hvad gør læreren? a. Læreren indretter et hjørne af klassen til læsehjørne. Eleverne skal sidde (hvis muligt) i kreds,

Læs mere

KOMMISSORIUM. Evaluering af den politiske organisering. Starttidspunkt 3. marts Sluttidspunkt 7. november Sidst opdateret 23.

KOMMISSORIUM. Evaluering af den politiske organisering. Starttidspunkt 3. marts Sluttidspunkt 7. november Sidst opdateret 23. KOMMISSORIUM Projektets navn Evaluering af den politiske organisering Starttidspunkt 3. marts 2016 Sluttidspunkt 7. november 2016 Sidst opdateret 23. marts 2016 Projektets formål og indhold Baggrund Den

Læs mere

Artikel 6: Generisk implementeringsplan

Artikel 6: Generisk implementeringsplan Artikel 6: Generisk implementeringsplan Introduktion Formålet med den generiske implementeringsplan er at give kommuner ramme og afsæt for at udarbejde en intern implementeringsplan til brug i egen projektorganisation,

Læs mere

Notat. Projekt vedrørende etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion. Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og

Notat. Projekt vedrørende etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion. Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og Notat Emne: Til: Kopi: til: Etablering af fremtidens Borgerkonsulentfunktion og Tværgående visitation Udvalget for Sundhed og Omsorg Den 29. november 2010 Århus Kommune Økonomi og Personale Sundhed og

Læs mere

Digitalisering af journalisering vha. talegenkendelse

Digitalisering af journalisering vha. talegenkendelse Digitalisering af journalisering vha. talegenkendelse Baggrund Kommunerne bruger meget tid på dokumentation og journalisering i flere jobfunktioner. Topledelsen i Varde Kommune så derfor gevinster ved

Læs mere

Generisk implementeringsplan

Generisk implementeringsplan Generisk implementeringsplan Introduktion Formålet med den generiske implementeringsplan er at give kommuner ramme og afsæt, for at udarbejde en intern implementeringsplan til brug i egen projektorganisation,

Læs mere

Introduktion til Læringspakke 2

Introduktion til Læringspakke 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for HR Introduktion til Læringspakke 2 Kære læringsteams Vi vil bede jer læse denne introduktion grundigt igennem, før I går i gang med at åbne

Læs mere

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige GUIDE Rekruttering af unge frivillige Udskrevet: 2016 Indhold Rekruttering af unge frivillige...................................................... 3 Fakta og tal om unges frivillige engagement..........................................

Læs mere

Din læringsrejse. En guide til lederafklaringsforløbet Leder på spring. i Østjysk LedelsesAkademi

Din læringsrejse. En guide til lederafklaringsforløbet Leder på spring. i Østjysk LedelsesAkademi Din læringsrejse En guide til lederafklaringsforløbet Leder på spring i Østjysk LedelsesAkademi Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Samtale med nærmeste leder 4 3. Skabelon for samtale med nærmeste

Læs mere

Byudvikling i Nørresundby

Byudvikling i Nørresundby Byudvikling i Nørresundby Borgermøde tirsdag d. 2. oktober 2018 kl. 16.30-18.30 på Gl. Lindholm Skole Dagsorden 16:30 Velkommen v/rådmand Hans Henrik Henriksen 16:40 Baggrund for mødet og intro til temaworkshops

Læs mere

Vejledning til Research Professional

Vejledning til Research Professional Vejledning til Research Professional Effektiv og tidsbesparende fondssøgning Den Regionale Forskningsenhed, PFI Ny Østergade 12 4000 Roskilde Tlf.: 47321910 Indhold 1. Introduktion og formål 2. Log-in

Læs mere

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet - Koncept for onboarding af nye ledere og medarbejdere Dato 22. maj 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119

Læs mere

Leg og lær med Futte. lær om BRAND

Leg og lær med Futte. lær om BRAND Leg og lær med Futte 1 lær om BRAND Lærerinformation: Dette opgavehæfte indgår i det samlede materiale Lær om brand. De tre farver (grøn, orange og blå) i opgavehæftet signalerer således samspillet med

Læs mere

Medarbejderen. Vejledning til kortene. kompetenc. Kort til dialog og fælles refleksion. anvender I på jeres fe

Medarbejderen. Vejledning til kortene. kompetenc. Kort til dialog og fælles refleksion. anvender I på jeres fe Medarbejderen Kort til dialog og fælles refleksion Det er vigtigt, at I har et fælles sprog til at tale om digitale. Det kan I styrke ved at bruge disse dialogkort til at tale sammen om, hvor I møder digitalisering,

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Det Rådgivende Skoleorgan

Det Rådgivende Skoleorgan Det Rådgivende Skoleorgan Tema om inklusion og SFO mål og indholdsplaner i et inklusionsperspektiv Tid: 22.05.19 kl. 17.00 19.00 Sted: Nordstrandskolen på lærerværelset Forplejning: Der vil være en sandwich,

Læs mere

Nyhedsbrev fra fagkonsulenten Claus Faber Timm, erhvervsret

Nyhedsbrev fra fagkonsulenten Claus Faber Timm, erhvervsret Indhold Nyt fra Fagkonsulenten... 1 Årsmødet i erhvervsretslæreforeningen... 2 FIP kursus erhvervsjura... 3 Sparring blandt kollegaer... 3 Husk... 3 Indlæg og bidrag... 4 Nyhedsbrev Emu... 4 Nyt fra Fagkonsulenten

Læs mere

Uanmeldt tilsyn hos Kildebakken plejecenter, Fakta om tilsynet. 2. Samlet tilsynsresultat for Kildebakken plejecenter

Uanmeldt tilsyn hos Kildebakken plejecenter, Fakta om tilsynet. 2. Samlet tilsynsresultat for Kildebakken plejecenter Tilsynsrapport Plejecenter Uanmeldt tilsyn hos Kildebakken plejecenter, 2018 1. Fakta om tilsynet Nedenfor præsenteres tilsynssted samt tilsynets datagrundlag og metoder kort. Plejecentrets navn og adresse

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

9. klasse. Det gode liv arbejdsmarkedet

9. klasse. Det gode liv arbejdsmarkedet 9. klasse Det gode liv arbejdsmarkedet Det gode liv arbejdsmarkedet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Dagens tema Introduktion og arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet og film Messedag Uddannelsesplan Ude af arbejdsmarkedet

Læs mere

Introduktion til TripAdvisor

Introduktion til TripAdvisor Introduktion til TripAdvisor Maj 2016 Kære deltager i TripAdvisor-kursus Så er det snart nu, vi sammen skal udforske TripAdvisor og de muligheder, platformen har for dig som kultur- og turismeaktør. Det

Læs mere

FKO Quick Guide. Kom godt igang med FKO Temperaturmåling

FKO Quick Guide. Kom godt igang med FKO Temperaturmåling FKO Quick Guide Kom godt igang med FKO Temperaturmåling FKO GUIDE Temperaturmåling Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 www.socialstyrelsen.dk Udgivet

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

modul 1 Samarbejde om kerneopgaven modul 2 Kommunikation om kerneopgaven tema 1 tema 3 tema 4 tema 2 Styrk samarbejdet om kerneopgaven

modul 1 Samarbejde om kerneopgaven modul 2 Kommunikation om kerneopgaven tema 1 tema 3 tema 4 tema 2 Styrk samarbejdet om kerneopgaven Styrk samarbejdet om kerneopgaven Guide til tovholderen Styrk samarbejdet om kerneopgaven er et gratis videobaseret undervisningsforløb til alle kommunale arbejdspladser, der ønsker at styrke samarbejdet

Læs mere

Sommeren står for døren, men inden da er det på sin plads med en lille opdatering på EPJ-fronten.

Sommeren står for døren, men inden da er det på sin plads med en lille opdatering på EPJ-fronten. Nr. 7 juli 2011 Nyhedsbrev om MidtEPJ i psykiatrien Så er vi i gang Sommeren står for døren, men inden da er det på sin plads med en lille opdatering på EPJ-fronten. I dette nummer af EPJ-nyhedsbrevet

Læs mere

VELKOMMEN TIL DIALOGMØDE OM MIN DIGITALE BYGGESAG (MDB)

VELKOMMEN TIL DIALOGMØDE OM MIN DIGITALE BYGGESAG (MDB) VELKOMMEN TIL DIALOGMØDE OM MIN DIGITALE BYGGESAG (MDB) Udgangspunkt for Min Digitale Byggesag Pilotprojektet DOB med 6 pilotkommuner, staten og KL Politisk pres i forhold til hurtig, billig og ensartet

Læs mere

Audit. Kaizenlederens vejledning. DI-version 2015-04-14

Audit. Kaizenlederens vejledning. DI-version 2015-04-14 DI-version 2015-04-14 Audit Alle rettigheder tilhører DI 3-2-1 - Audit - Kaizenlederens Vejledning - 2015-04-14 side 1 af 11 Instruktion til kaizenleder Rettigheder DI ejer alle rettigheder til denne instruktion.

Læs mere

Stærkt sprog i praktikken

Stærkt sprog i praktikken Januar 2019 1 Stærkt sprog i praktikken Idéer til at arbejde med sprog IDÉER TIL AT ARBEJDE MED SPROG 2 Introduktion SOSU-faget kræver et stærkt sprog. Det er fx et varieret ordforråd, god udtale og erfaringer

Læs mere

Tilsynsrapport 2014 Langsø Friskole

Tilsynsrapport 2014 Langsø Friskole Tilsynsrapport 2014 Langsø Friskole Søndag den 16. marts 2014 Tilsynsrapporten er udarbejdet på baggrund af bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler m.v. LBK nr. 1135 af 07/12/2011 Tilsynsrapporten

Læs mere

FREMME AF MENTAL SUNDHED HOS UNGE

FREMME AF MENTAL SUNDHED HOS UNGE FREMME AF MENTAL SUNDHED HOS UNGE VEJLEDNING TIL TRIVSELSMÅLINGEN WHO-5 2014-2016 PSYKIATRIFONDEN.DK VEJLEDNING TIL TRIVSELSMÅLINGEN WHO-5 WHO-5 Sundhedsstyrelsen skriver: WHO-5 er et mål for trivsel.

Læs mere

Domstolsstyrelsens bestyrelse har efter drøftelse på Domstolenes Ledelsesforum fastlagt seks særlige fokusområder inden for de overordnede mål:

Domstolsstyrelsens bestyrelse har efter drøftelse på Domstolenes Ledelsesforum fastlagt seks særlige fokusområder inden for de overordnede mål: HANDLINGSPLAN 2015 Danmarks Domstole har for 2013-2016 fastlagt fire overordnede/strategiske mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen Tidssvarende kommunikation Fortsat være en

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling.

Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling. ANSØGNING Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling. Se vejledning til ansøgningsskema nedenfor.

Læs mere

Har du ideer eller gode input til nyhedsbrevet, er du altid meget velkommen til at kontakte Projektsekretariatet.

Har du ideer eller gode input til nyhedsbrevet, er du altid meget velkommen til at kontakte Projektsekretariatet. Nyhedsbrev nr. 2 Velkommen til nyhedsbrevet, hvor du denne gang kan læse om: Den aktuelle projektstatus Projektsekretariatet, der nu er fuld bemandet Det virtuelle projektrum: www.odense.dk/ic Arbejdsseminaret

Læs mere

IT KURSER FOR ÆLDRE 1

IT KURSER FOR ÆLDRE 1 IT KURSER FOR ÆLDRE 1 Har du lyst til at lære mere om IT? Her finder du nogle af de tilbud og kurser Biblioteket og frivillige i Ikast-Brande Kommune står for. Nogle af kurserne er for nybegyndere og andre

Læs mere

Overvejelser ved valg af IT system

Overvejelser ved valg af IT system Overvejelser ved valg af IT system Teknologisk Institut v/: Tanya Sørensen, faglig leder Agenda Implementeringsproces og kravspecifikation Case Hvordan kommer vi videre? Implementeringsproces og kravspecifikation

Læs mere

Introduktion til logbog.net for KBU

Introduktion til logbog.net for KBU Udleveringsnoter til Introduktion til logbog.net for KBU KBU i logbog.net 1 Logbog.net forsiden. Alle brugere logger ind i øverste højre hjørne. Indhold Baggrund Brugere KBU Praktiske oplysninger Slide

Læs mere

Nyhedsbrev. På vej mod en (næsten) printerfri Stab. Staben. og julefesten ramte Staben. Læs mere på næste side

Nyhedsbrev. På vej mod en (næsten) printerfri Stab. Staben. og julefesten ramte Staben. Læs mere på næste side Nyhedsbrev Nr. 16 11. december 2014: Nyhedsbrev fra Stabens ledelse På vej mod en (næsten) printerfri Stab Læs mere på næste side Printerfri Stab Kursus i App Oprydning i Designer ESDH og julefesten ramte

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Fase 2: Vejledning & Spørgeskema Vasketoiletter Parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der hjælper til at tydeliggøre konkrete udfordringer,

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Til alle nye undervisere

Til alle nye undervisere Til alle nye undervisere Velkommen på Mercantec. Som ny underviser på Mercantec er der mange nye informationer, systemer og procedurer, som du skal være bekendt med. For at give dig en god og kvalitetsmæssig

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

Mit Børnehus - Hvordan kommer du i gang?

Mit Børnehus - Hvordan kommer du i gang? Mit Børnehus - Hvordan kommer du i gang? Mit Børnehus din indgang til dit barns institution Kære forælder. Mit Børnehus er din digitale indgang til dit barns institution. Her kan du se næste uges aktivitetsplan,

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

NETVÆRKSMØDER OM BBR maj Glostrup Park Hotel 3. maj Horsens Fængsel

NETVÆRKSMØDER OM BBR maj Glostrup Park Hotel 3. maj Horsens Fængsel NETVÆRKSMØDER OM BBR 1.8 2. maj Glostrup Park Hotel 3. maj Horsens Fængsel VELKOMMEN TIL NETVÆRKSMØDE HVORFOR OVERHOVEDET ET BBR 1.8? Den kørende BBR løsning skulle i genudbud Det fællesoffentlige Grunddataprogram

Læs mere

Velfærdsledelsesværktøj 5

Velfærdsledelsesværktøj 5 Velfærdsledelsesværktøj 5 Brug hånd, mund og fod og få kvalitet og effektivitet Ledere og medarbejdere på de borgernære områder oplever i stigende grad, at der er stort fokus på effektivitet. Mange oplever,

Læs mere

Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem personlige mål og uddannelse og job

Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem personlige mål og uddannelse og job Fra interesser til forestillinger om fremtiden Uddannelse og job, eksemplarisk forløb for 4. - 6. klasse Faktaboks Kompetenceområde: Personlige valg Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Bilag 3. Drejebog for opstart af cases i Fælles Servicecenter

Bilag 3. Drejebog for opstart af cases i Fælles Servicecenter Bilag 3. Drejebog for opstart af cases i Fælles Servicecenter Version 4. Opdateret 27. Januar 2016 Indholdsfortegnelse Bilag 3. Drejebog for opstart af cases i Fælles Servicecenter... 1 1. Indledende møde

Læs mere

Værd at vide om. 360 Lederevaluering på

Værd at vide om. 360 Lederevaluering på Værd at vide om 360 Lederevaluering på 1. Baggrund og formål I University College Lillebælt er det hensigten, både at styrke den enkelte leder og udvikle dennes lederkompetencer, og at bringe den enkelte

Læs mere

Ledelses politik. Omsætning af Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag i Familie- og Beskæftigesesforvaltningen

Ledelses politik. Omsætning af Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag i Familie- og Beskæftigesesforvaltningen Ledelses politik Omsætning af Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag i Familie- og Beskæftigesesforvaltningen Ledelsespolitik Vi agerer i en politisk ledet organisation, og formålet med Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens

Læs mere

Find og brug informationer om uddannelser og job

Find og brug informationer om uddannelser og job Find og brug informationer om uddannelser og job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 4. 6. klasse Faktaboks Kompetenceområder: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Hjernen og hjertet/ KIB. Camilla Brændemose Dagtilbudsleder Gentofte kommune Børnehuset Ellegården

Hjernen og hjertet/ KIB. Camilla Brændemose Dagtilbudsleder Gentofte kommune Børnehuset Ellegården Hjernen og hjertet/ KIB Camilla Brændemose Dagtilbudsleder Gentofte kommune Børnehuset Ellegården Historik Ny vision i 2012, tryghed, leg og læring Børn forandre verden. Forældre indskrives i visionen.

Læs mere

GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB GLOBIZ 1

GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB Dette hæfte beskriver de tolv indsatsfelter, som udgør vores Outplacement program. Indsatsfelterne inddrages alt efter dit behov. Fokus i programmet er, at bringe dig videre til et nyt

Læs mere

- Gennemgang af mål for kurset og kursusprogram. Frokost og gåtur. - Introduktion til modulopgave. -Arbejde med modulopgave om logbog

- Gennemgang af mål for kurset og kursusprogram. Frokost og gåtur. - Introduktion til modulopgave. -Arbejde med modulopgave om logbog Program 15-2 for Praktikvejlederuddannelsen for Social- og sundhedsassistenter - Trin 1. Modul 1, modul 2 og modul 3. Alle dage fra 8.30 til 15.55 Modul 1 Mandag d. 21/9 Underviser Helene Hillersdal -

Læs mere

Intern kommunikationsstrategi

Intern kommunikationsstrategi gladsaxe.dk Intern kommunikationsstrategi Intern kommunikationsstrategi Hvorfor skal vi have en intern kommunikationsstrategi? Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den interne kommunikation fordi: God intern

Læs mere

HippHopp. Uge 10: Venner. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Venner side 1

HippHopp. Uge 10: Venner. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Venner side 1 Uge 10: Venner Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge10_guidevejl_venner.indd 1 06/07/10 09.04 Denne vejledning er et supplement til

Læs mere

Spørgsmål og svar til Fælles Sprog III og Cura (Q&A) Sidst opdateret: oktober 2016

Spørgsmål og svar til Fælles Sprog III og Cura (Q&A) Sidst opdateret: oktober 2016 Spørgsmål og svar til Fælles Sprog III og Cura (Q&A) Sidst opdateret: oktober 2016 Vi har her samlet en række spørgsmål og svar til den forandring, vi står over for med implementeringen af Fælles Sprog

Læs mere

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet Drejebog for Pop Up Eksperimentariet - kildekritik og digitale forskere Aktivitetens mål: Kildekritik på nettet Dette Pop Up Eksperimentarium sætter fokus på kildekritik på nettet som en del af digital

Læs mere

Familiesamtaler målrettet børn

Familiesamtaler målrettet børn Familiesamtaler målrettet børn Sundhedsstyrelsen har siden 2012 haft en række anbefalinger til sundhedsprofessionelle om inddragelse af pårørende til alvorligt syge. Anbefalingerne skal sikre, at de pårørende

Læs mere

Ultra:Bit Kodning på en virksomhed

Ultra:Bit Kodning på en virksomhed Ultra:Bit Kodning på en virksomhed Virksomhedsvejledning Et undervisningsforløb udviklet til 4. klassetrin Virksomhedsvejledning: Ultra:bit kodning på en virksomhed 11. april 2019 LEW Dok ID: 136034 Indhold

Læs mere

Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder

Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder ! Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder Dokumentnr.: 727-2015-137306 side 1 Uddannelsesplan 1. niveau Saksild Skole og børnehus - Odder Kultur og særkende: Sidst redigeret

Læs mere

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 FILM-X lærervejledning, Lav gyserfilm 1 LAV GYSERRFILM Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 I gyserfilmgenren spilles der ofte på filmens mest effektive virkemidler. Eleverne producerer i dette

Læs mere