Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen efter projektforslag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen efter projektforslag"

Transkript

1 Side 1 af 5 Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affald Aarhus, Sag nr.: F Initialer: HNL Indstilling Vedr. : Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen efter projektforslag Sag: F Vare - affald Dato : Sendt til : PL møde Indstilling Rådgivergruppen DNU indstiller, at projektforslaget for delprojekt Vare-Affald godkendes, og at der søges om igangsættelse med et anlægsbudget på: Nærværende bevillingsansøgning, Vare-Affald kr Beløb er ekskl. moms og i indeks 120,5. Generelt Baggrunden for projektet er at samle alle driftsenheder under Aarhus Universitetshospital under en fælles bygningsmæssig og funktionel enhed. Byggeriet, der hedder Det nye Universitetshospital i Aarhus (DNU), opføres i forbindelse med Aarhus Universitetshospital, Skejby. Det Nye Universitetshospital i Aarhus har en samlet størrelse som en hel bydel og bliver opdelt i talrige bygninger. Byggeriet forventes, at blive udført med en byggetid på ca. 7 år. Byggeriet er planlagt gennemført i et nordligt og sydligt spor samt et særskilt spor for det centrale byggeri Forum. Delprojekt Vareforsyning BYG hører under KF2011 projektet. Delprojektet omfatter etablering af vareforsyningsbygninger, der skal understøtte den overordnede varetransport og distribution på det samlede DNU. Som en del af Vareforsyningsbygningerne er byggeri af forsyningsbygningen Vare + Affaldscentralen.

2 Side 2 af 5 Delprojekt Vareforsyning BYG, Vare-Affald Vareindlevering og affaldscentral for det samlede DNU er centraliseret i en bygning. Bygningen strækker sig over to etager fra plan 2 til plan 4. Vare + Affaldscentralen udgør i alt ca m2. Bygningen ligger langs ringvejen, og den disponeres på grunden så den forholder sig til disponeringen af de fremtidige forsyningsbygninger, der forventes etableret langs ringen, med adgang fra Busvejen mod syd. Bygningen anlægges med køregård for lastbiler indtil bygningen. Dimensionsgivende forudsætninger for bygningen er den arealkrævende vognhåndtering og funktionskrav til lastbiler og affaldstekniske komponenter der skal installeres. Etagehøjderne er bestemt af sammenbygning med logistikbroen til eksisterende sygehus, samt krav om lastbildock. Det medfører krav om at plan 2 skal hæves 1,2m over terræn. Den samlede bygning udføres et fodaftryk på ca. 46 x 49m. Ved opførelse af Vare- Affaldscentralen er der lagt vægt på at opnå et robust hus, der kan danne ramme om funktioner der er tungt belastet med truck og vognkørsel. Bygningen er derfor udført med tunge vægge i alle områder hvor der foregår vognhåndtering og truckkørsel. Bygningen skal stå klar til at forsyne DNU i januar Et andet succeskriterium er opnåelse af fornuftig vedligeholdelse. Byggemetoderne baserer sig på en kombination af præfabrikation og opførelse på stedet for at opnå et byggeri i god velkendt kvalitet, og samtidig en rationel byggeproces. For Vare + Affaldscentralen er moduleringen til de bærende konstruktioner styret af den bagvedliggende funktion. De bærende betonkonstruktioner er således placeret, så de tilgodeser bygningens funktioner og flow. Bygningens facader opføres i facadematerialer som arkitektonisk er i samspil med sygehusets øvrige facade udtryk. I Vare- Affaldscentralen videreføres facadeprincipperne fra Teknikbygning VVS. Facaderne udføres som bærende betonsandwich elementer i et modul på 3,6m. Uden på sandwichelementet monteres en perforeret aluminiumsplade i modul der er tilpasset bygningens facader, og udføres demonterbart. Indvendige vægge i områder hvor der er trucktrafik og vognhåndtering udføres som betonvægge. I personale- og kontorområderne udføres vægge i gips med filt og maling. Projektorganisation for delprojektet Bygherre Region Midtjylland Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager Aarhus N Tlf.: Rådgiver Rådgivergruppen DNU I/S Hedeager Aarhus N Tlf.: Rådgivergruppen DNU varetager udover planlægning, projekteringen ligeledes byggeledelsen, herunder tilsyn, tidsplanlægning, økonomistyring, byggeregnskab og varemodtagelse og attestation af faktura fra entreprenørerne.

3 Side 3 af 5 Økonomi Bygherrens aktuelle økonomiske ramme for Vareforsyning BYG udgør kr. 220,16 mio. Den samlede anlægsramme i anlægsoverslag vers. 4.7 for Vareforsyning BYG: Affaldscentral, Varemodtagelse Overbygning på C-gang, Logistikbro og Rørpost udgør kr. 179,716 mio. Regionsrådet har efterfølgende godkendt nye ramme for delprojektet på i alt kr. 219,812 mio.: Vare-affald: Hå ndværkerudgi fter kr Øvri ge udgi fter 6,5% kr Uforuds ete udgi fter 5,0% kr Fradrag i ramme vedr. BFF kr Honorar for dispositions- og projektforslag (Varemodtagelkr Honorar for dispositions- og projektforslag (Affaldscentralkr Dispositions- og projektforslag (Rørpost) kr Afrundi ng kr Honora r 14,8% kr Modregni ng kr Samlet Bevillingsansøgning Vare-Affald kr Logistikbro og C-gang: Hå ndværkerudgi fter kr Øvri ge udgi fter 6,5% kr Uforuds ete udgi fter 5,0% kr ATR vedr. registrering af eksisterende forhold C-gang og rørkr Honora r 14,8% kr Honorar for dispositions- og projektforslag (Varemodtagelkr Honorar for dispositions- og projektforslag (Affaldscentralkr Honorar for dispositions- og projektforslag (Rørpost) kr Programændring for Vare-affald kr Modregni ng kr Samlet Bevillingsansøgning Vare-Affald kr Rørpost: Hå ndværkerudgi fter kr Øvri ge udgi fter 6,5% kr Uforuds ete udgi fter 5,0% kr Honora r 14,8% kr Tidligere bevilling, Regionsrådet (Rørpost) kr Samlet Bevillingsansøgning Vare-Affald kr Samlet ramme for delprojektet kr Byggepladsens Fællesfaciliteter: Regionsrådet vedtog på sit møde den 27. februar 2013 at etablere delprojekt Byggepladsens Fællesfaciliteter. Dette betyder, at der sker fradrag i de øvrige delprojekter. I Vareforsyning BYG betyder dette en reduktion i rammen på kr. 0,348mio. Programændring Vare-Affald: Revurdering af program for underprojekt Vare-Affald, plan 4 i alt kr. 0,492 mio. Ændring Vare-Affald: I forlængelse af programudredningen blev underprojekt Vare-Affald tilført 22,895 mio. Ændring af ramme Rørpost: I forlængelse af projektforslag for underprojekt Rørpost blev underprojektet tilført 14,275 mio.

4 Side 4 af 5 Nærværende ansøgning vedrører Vare-Affald. Håndværkerudgifter for projektforslaget viser en overskridelse på ca. 2,4 mio. i forhold til den aktuelle styrende budgetramme, på ,-. I projektforslagsfasen er Vare-Affaldscentralen detaljeret yderligere i forhold til dispositionsforlaget og omfanget af installationer, herunder specialinstallationer er præciseret. I forhold til prisoverslaget i dispositionsforslaget er følgende poster ændret væsentligt med øgede anlægsomkostninger til følge: - Antallet af sanitetsgenstande er øget væsentligt. - Behovet for trykluft (var ikke med i dispositionsforslaget). - Omfanget af specialinstallationer i klinisk risikoaffald og kemikalieaffald har betydet øgede anlægsomkostninger. - Generelt øgede luftmængder til ventilation. - Containerområdet var tidligere regnet som åbent til det fri. Idet det nu regnes som værende et lukket rum, ændres ventilationen til mekanisk ventilation. Efter licitationen revurderes den samlede økonomi på ny, og en eventuelt overskridelse finansieres inden for rammen. Vare-affald: Hå ndværkerudgi fter kr Øvri ge udgi fter 6,50% kr Uforuds ete udgi fter 5,00% kr Fradrag i ramme vedr. BFF kr Honorar for dispositions- og projektforslag (Varemodtagelkr Honorar for dispositions- og projektforslag (Affaldscentralkr Dispositions- og projektforslag (Rørpost) kr Afrundi ng kr Honora r 14,8% kr Modregni ng kr Samlet Bevillingsansøgning Vare-Affald kr Alle beløb er ekskl. moms og i indeks 120,5. Indeholdt i håndværkerudgifterne er: Alle bygnings- og installationsmæssige forhold. Indeholdt i øvrige udgifter er: Byggepladsanstilling og -drift mv., udgifter til byggetilladelse, kopiering, forsikring, annoncer mv. Indeholdt i honorar er: Rådgiverhonorar til projektering, udførelse og tilsyn. Anlægsbudgettet er eksklusivt: Udgifter til teknisk inventar, løst inventar og rørpostanlæg. Udgifter til byggemodning, herunder tilslutningsafgifter. Der er ikke indeholdt udgifter til landskab, terrænbearbejdning, vej eller ledninger i jord fra afgreningen og frem til bygningerne. Rådighedsbeløb Vareforsyning BYG, Vare-Affald: , , ,728

5 Side 5 af 5 Tidsplan Forslagsfasen er gennemført iht. tidligere aftale, og hovedprojekteringen igangsættes og forløber under foråret Udførelsen igangsættes august 2013 og forløber ca. 16 mdr. frem. Projektet vil forholde sig til hovedtidsplanen. Arbejder omfattet af bevillingsansøgningen: Dispositionsforslag august oktober 2011 Projektforslag november februar 2013 Hovedprojekt, udbud februar marts 2013 Udførelse august januar 2015 Udbudsform Bygge- og anlægsarbejderne udbydes i henhold til udbudsdirektivet (EU-udbud) i begrænset udbud med forudgående prækvalifikation. Tildelingskriteriet er laveste pris. Arbejderne udbydes i hovedentreprise. Bygge- og anlægsarbejderne udbydes i henhold til udbudsdirektivet (EU-udbud) i begrænset udbud med forudgående prækvalifikation. Tildelingskriteriet er laveste pris. Arbejderne udbydes i hovedentreprise. Ved hovedentreprise indgår bygherren kun aftale med én entreprenør og derved en enkelt styring af en byggesag. Målgruppen for entreprenører er mindre firmaer, typisk fra regionen, som fx har vist interesse for både projektet C-gang+Logistikbro samt Bygn. G+F1. Dele af svagstrømsinstallationerne er udbudt i rammeudbud og hovedentreprenøren skal koordinere med disse. Udbudsprocessen varetages og gennemføres som et digitalt udbud via en digital platform (EU-supply). Med venlig hilsen Christine Pedersen Rådgivergruppen DNU Bilag: Oversigttegninger mv.

Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3

Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3 Side 1 af 6 Aarhus, 22.8.2013 Sag nr.: F2-31-00 Initialer: HNL Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3 Notat Vedr. : Godkendelse af bevilling

Læs mere

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag.

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag. Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 Bilag til Dagsordenspunkt DNU: Finansiering af merudgifter og ændring i projektets risikopulje DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7846 9888 projektafd@dnu.rm.dk

Læs mere

Holtegården Opfølgning på boligplanen

Holtegården Opfølgning på boligplanen Holtegården Opfølgning på boligplanen Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 25. februar 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus.

Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus. Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus. Udvidelse og renovering af pædiatrisk sengeafdeling, etablering af ny ankomstbygning ved afdelingen,

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt:

Bilag til dagsordenspunkt: Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Bilag til dagsordenspunkt: Aktivitets- og investeringsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk DNU: Godkendelse af opdaterede tidsplaner,

Læs mere

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU)

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) Samspillet mellem bygherre, rådgiver og leverandør v/projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen Sammenlægning af Aarhus Universitetshospital (Skejby, Nørrebrogade,

Læs mere

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering 21 Marts 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige afsnit

Læs mere

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Platanbo resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. september 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning)

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning) Byggeprogram og anlægsbevilling (vejledning) Senest ajourført den 4. november 2008 BYGGEPROGRAM OG ANLÆGSBEVILLING 1. KOMPETENCE- OG OPGAVEFORDELING I HENHOLD TIL BYGGEREGULATIVET Byggeprogram Byggeregulativets

Læs mere

Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). UDKAST Aftale om teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med Kulkransporet Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører

Læs mere

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering Center for Høretab resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. november 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Renovering og ombygning af Teglgårdshusets hovedbygning, administration og kollegieboliger Senest ajourført den 27. september 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM

Læs mere

DNU Udbudsstrategi. Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital i Aarhus

DNU Udbudsstrategi. Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital i Aarhus DNU Udbudsstrategi Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S Det Nye Universitetshospital i Aarhus Principper Juridisk grundlag - Entrepriserne udbydes i iht. EU udbudsdirektiv

Læs mere

DNU Projekt og gennemførelsesplan

DNU Projekt og gennemførelsesplan DNU Projekt og gennemførelsesplan Faglig chef Svend G. Hvid Rådgivergruppen DNU I/S Det Nye Universitetshospital i Aarhus Rådgivergruppen DNU I/S Konsortium bestående af: Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S

Læs mere

AFFALEFORMULAR AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. i forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89)

AFFALEFORMULAR AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. i forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89) AFFALEFORMULAR AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND i forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89) AFFALEFORMULAR AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND i forbindelse

Læs mere

Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune

Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune 17. juli 2012 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Retningslinjernes anvendelsesområde... 3 2. Den politiske behandling... 4 2.1 Kompetencediagram ved anlægsopgaver

Læs mere

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE 1.1 Undertegnede, Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter i det følgende kaldet bygherren, 1.2 og medundertegnede i det følgende kaldet rådgiveren,

Læs mere

samt bæredygtighedsvurdering

samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. tilbygning på Heden 7-11 med henblik på samling af alle Center for Rehabilitering og Specialrådgivning s aktiviteter på én adresse samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering P-hus på sygehusgrunden i Aabenraa December 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Vejle Sygehus Etablering af vare- og affaldsgård PROJEKTAFDELINGEN FOR BYGGERI 1. maj 2014 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram ID: 7290 Nyt apparatur til analyse- og blodprøvetagningsfunktionen på klinisk biokemiske afdeling i Sønderborg Sygehus Sønderjylland Sønderborg RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL

Læs mere

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012 Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser Notatet Afgrænsning af rådgiverydelser kan i en udfyldt stand

Læs mere

En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om...

En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om... ger n i n e r o if En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om... I DATEA leverer vi skræddersyede løsninger til andels- og ejerforeninger

Læs mere

Resume af byggeprogram

Resume af byggeprogram Resume af byggeprogram Kolding Sygehus Nybygning til Pædiatrisk Ambulatorium i forbindelse med etableringen af mor-barn-center. September 2008. Side 1 GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Notat. 1. Indhentede tilbud. Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder

Notat. 1. Indhentede tilbud. Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder Notat Projekt Kunde Emne Fra Region Syddanmark Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder Region Syddanmark Indstilling af entreprenører til udførelse af anlægsog bygningsarbejder på projekt:

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. AffaldVarme Aarhus. Den 27. juni 2012

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. AffaldVarme Aarhus. Den 27. juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. juni 2012 AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune Fjernvarme Det Nye Universitetshospital 1. Resume Region Midtjylland har

Læs mere

Versionsdato Udarbejdet af: MHJ Side 1 af 14

Versionsdato Udarbejdet af: MHJ Side 1 af 14 Firma og projektorganisation, KUBUS Versionsdato 30-09-2015 Udarbejdet af: MHJ Side 1 af 14 Indhold Roller... 4 Bygherre... 4 Navn:... 4 Adresse:... 4 Email: bogodt@bf-ringgaarden.dk... 4 Telefon:... 4

Læs mere

Bilag 4. Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008 på 8,8 mia. kr. og anlægsudgifter i helhedsplan på 13,3 mia.kr.

Bilag 4. Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008 på 8,8 mia. kr. og anlægsudgifter i helhedsplan på 13,3 mia.kr. Projektafdelingen Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Århus N Tel. +45 8728 8850 www.dnu.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Bilag 4 Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008

Læs mere

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan kvalitetsfondsprojekt WORKING DOKUMENT Ud- og ombygning af Regionshospitalet Viborg Realiseringsplan xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx INDLEDNING 1 REALISERINGSBESKRIVELSE 2 DELPROJEKT 1, P-HUS 3 - OMFANG - ORGANISERING

Læs mere

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere.

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Boligkontoret NOTAT Til Socialudvalget Bilag 1: i byggeproces I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. For de almene byggerier er der anvendt

Læs mere

EU-udbud 2017/S : Hovedentreprise - facadeudskiftning etape 5, SVS, Esbjerg

EU-udbud 2017/S : Hovedentreprise - facadeudskiftning etape 5, SVS, Esbjerg Til de prækvalificerede entreprenører EU-udbud 2017/S 237-491763: Hovedentreprise - facadeudskiftning etape 5, SVS, Esbjerg UDBUDSBREV Region Syddanmark inviterer jer hermed til at afgive tilbud på hovedentreprisekontrakten

Læs mere

Bistand til statslige bygherrer efter lov om offentlig byggevirksomhed, varetages af Bygningsstyrelsen.

Bistand til statslige bygherrer efter lov om offentlig byggevirksomhed, varetages af Bygningsstyrelsen. NOTAT PROCEDURER VEDRØRENDE STATSBYGGESAGER 3.maj 2013 Juridisk Center LKR Almindelig orientering Statens byggevirksomhed er organiseret ved lov om offentlig byggevirksomhed nr. 1712 af 16. december 2010

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Sydvestjysk Sygehus P-hus på remisegrunden Oktober 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende resume er et udpluk af de

Læs mere

VALG AF HONORARFORM FOR ARKITEKT- og INGENIØRYDELSER VED BYGGERI, ANLÆG, PLANLÆGNING OG BYGHERRERÅDGIVNING

VALG AF HONORARFORM FOR ARKITEKT- og INGENIØRYDELSER VED BYGGERI, ANLÆG, PLANLÆGNING OG BYGHERRERÅDGIVNING VALG AF HONORARFORM FOR ARKITEKT- og INGENIØRYDELSER VED BYGGERI, ANLÆG, PLANLÆGNING OG BYGHERRERÅDGIVNING DANSKE ARKITEKTVIRKSOMHEDER FORENINGEN AF RÅDGIVENDE INGENIØRER 18. august 2008 1 Rådgiverens

Læs mere

Erhverv Aarhus Præsentation af DNU 25. august Projektchef Klaus Bræmer-Jensen

Erhverv Aarhus Præsentation af DNU 25. august Projektchef Klaus Bræmer-Jensen Erhverv Aarhus Præsentation af DNU 25. august 2014 Projektchef Klaus Bræmer-Jensen Rådgivergruppen DNU I/S RG DNU Konsortiet er projektets gennemgående rådgiver Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S CUBO Arkitekter

Læs mere

Bilag A Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning

Bilag A Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning Selskab/ Afdeling/ prjnr: Afsnit jf ydelsesbeskrivelse for 1 Rådgivning før projektering 11 Idéoplæg 12 Byggeprogram 2 Rådgivning i forbindelse med projekteringsledelse 21 Projekteringsledelse Rådgiveren

Læs mere

Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG. Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg

Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG. Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG Dokumentnummer: RHV_C_XX_03_ØKO-anlægsbudget Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg Rev. Dato Tekst Firma Udarbejdet

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram. samt bæredygtighedsvurdering

Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram. samt bæredygtighedsvurdering Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 27. november 2017 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Side 1 af 5 Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Udbud og tildeling følger reglerne i Tilbudsloven, Odder Kommunes indkøbspolitik samt gældende EU-regler. For bygge- og anlægsopgaver

Læs mere

Nyt OUH Torben Kyed

Nyt OUH Torben Kyed Nyt OUH 2016 Torben Kyed Hvad indeholder det nye sygehus? Akutsygehus for Fyn RÅDGIVER Region Syddanmarks universitetshospital Alle specialer er repræsenteret Svendborg og Nyborg Sygehuse Servicefunktioner

Læs mere

Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. Byggeprogramoplæg

Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. Byggeprogramoplæg Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. 21-10-2008 Region Syddanmark Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Resumé af byggeprogram. MR Center

Resumé af byggeprogram. MR Center Resumé af byggeprogram MR Center Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg Udvidelse af Radiologisk afdeling i forlængelse af Nuklearmedicinsk Afdeling med nyt MR Center april 2014 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL

Læs mere

Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH. 29. marts

Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH. 29. marts Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH 29. marts 2016 1 Program 1. Sundhedsministeriets tilsagnsbetingelser v. Afdelingschef Poul Bisgaard 2. Nyt OUHs tidsplan og økonomi v. Projektdirektør

Læs mere

Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E500/ Råhus Nyt Aalborg Universitetshospital/ /. Version 1,

Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E500/ Råhus Nyt Aalborg Universitetshospital/ /. Version 1, Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E500/04-900 Råhus Nyt Aalborg Universitetshospital/ 2015-06-01/. Version 1, 2015-06-03 Nyt Aalborg Universitetshospital/ Region Nordjylland/ Indigo

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. maj 24 via Magistraten Tlf. nr.: 894 3534 Jour. nr.: 82.6.A.M1/22/2222 Ref.:

Læs mere

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer 30. august 2017 Netværksdage sygehusbyggeri Ved projektleder Lars Loft Reuter Projektforslag sommer - efterår 2016 Udbudsloven Vejledning om udbudsreglerne kap.

Læs mere

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Baggrund Nærværende notat vil søge at afklare forhold omkring udbuds- og samarbejdsformer i forbindelse med det forestående skolebyggeri.

Læs mere

- 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune

- 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune - 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune - 2 - Indholdsfortegnelse Forord side 3 Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs

Læs mere

Byggeprogram. Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia

Byggeprogram. Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia Byggeprogram Etablering af Lokalpsykiatrisk center, Vendersgade 49, Fredericia Maj 2010 BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Dette projekt adskiller sig fra Region Syddanmarks projekter i øvrigt,

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram Vedr. OUH rokader efter udflytning til Vestfløjen samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 14. januar 2011 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1 of 6 AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND I forbindelse med almindelige bestemmelser for teknisk rådgivning og bistand (iht. ABR 89). 1. Parterne 1.1 Undertegnede Syddjurs Kommune Plan og Udvikling

Læs mere

TOTALRÅDGIVNING AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. Bygherre: UCH. Døesvej 70. 7500 Holstebro

TOTALRÅDGIVNING AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. Bygherre: UCH. Døesvej 70. 7500 Holstebro Anton Arkitekter Vejgade 1 DK Tlf +45 96 10 04 50 Mobil 24 87 70 44 Cvr 25 10 50 20 Web www.lape.dk Mail lape@lape.dk TOTALRÅDGIVNING Sagsnr 001 Sag UCH tilbygning AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND

Læs mere

Allonge nr. 1 til totalrådgivningsaftale af [ ] 2013

Allonge nr. 1 til totalrådgivningsaftale af [ ] 2013 Tina Braad Partner tbr@holst-law.com T +45 8934 1116 J.nr. 038523-0076 TBR/HAI Allonge nr. 1 til totalrådgivningsaftale af 2013 11. december 2012 mellem Region Nordjylland og Konsortium Indigo om teknisk

Læs mere

Erfaringer med OPP-projekter i sygehusbyggerier. med udgangspunkt i Nyt Psykiatrisk Center

Erfaringer med OPP-projekter i sygehusbyggerier. med udgangspunkt i Nyt Psykiatrisk Center Erfaringer med OPP-projekter i sygehusbyggerier med udgangspunkt i Nyt Psykiatrisk Center 1 www.dnu.rm.dk 1. Krav ved opstart i 2012 2. Resultat ved ibrugtagning 2018 3. Driftsopgaver OPP-leverandør 4.

Læs mere

Totalrådgivningskontrakt

Totalrådgivningskontrakt Totalrådgivningskontrakt Vedr. Sundhedscenter i Skærbæk 21. september 2012 TOTALRÅDGIVNINGSKONTRAKT 1. PARTERNE 1.1. Undertegnede Tønder kommune, Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster i det

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise

Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise Bilag til totalrådgivningskontrakt Etablering af sundhedshus i Skærbæk 3. september 2012 YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALRÅDGIVNING

Læs mere

Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser

Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser Regionsrådets behandling Samlet projekt A1 + A2 (Anlægsentrepriser) B5 (Kontorer) B1 (Behandling syd)

Læs mere

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND FOR TOTALRÅDGIVNING vedr. om-/ og tilbygning eller nybyggeri af Vejen Rådhus

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND FOR TOTALRÅDGIVNING vedr. om-/ og tilbygning eller nybyggeri af Vejen Rådhus Vejen Kommune side 1 af 6 sider AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND FOR TOTALRÅDGIVNING vedr. om-/ og tilbygning eller nybyggeri af Vejen Rådhus 1. PARTERNE 1.1. Undertegnede Vejen Kommune Rådhuspassagen

Læs mere

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04)

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Notat Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Godkendelse af Det Færdiggjorte Optimerede Projektgrundlag I december 2017 tildelte Regionsrådet kontrakt til totalentreprenør JV

Læs mere

Aftale om teknisk rådgivning og bistand. SAG: Opretning af FAF-bygningen samt indretning til kulturarrangementer, Finlandkaj 8-10

Aftale om teknisk rådgivning og bistand. SAG: Opretning af FAF-bygningen samt indretning til kulturarrangementer, Finlandkaj 8-10 Aftale om teknisk rådgivning og bistand SAG: Opretning af FAF-bygningen samt indretning til kulturarrangementer, Finlandkaj 8-10 1 1. Parterne 1.1. Undertegnede som bygherre: Odense Kommune i det følgende

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram

Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram Den 24. februar 2017 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning

Læs mere

Niels Bohr Bygningen. Infomøde 18. december 2013 13-12-18

Niels Bohr Bygningen. Infomøde 18. december 2013 13-12-18 Niels Bohr Bygningen Infomøde 18. december 2013 1 Dagsorden Velkomst Præsentation af udbudsform Præsentation af NBB Præsentation af entrepriser Tak for i dag 2 Præsentation af udbudsform Prækvalifikation

Læs mere

Nøgletal. 100 forskere 500 studerende 4000 ansatte 831 sengepladser ca sengedage per år ambulante behandlinger per år

Nøgletal. 100 forskere 500 studerende 4000 ansatte 831 sengepladser ca sengedage per år ambulante behandlinger per år Nøgletal 4 mia. kroner + lån til energioptimering 740 mio. kr. til IT, udstyr mv. 185.000 m 2 1.962 p pladser 100 forskere 500 studerende 4000 ansatte 831 sengepladser ca. 250.000 sengedage per år 420.000

Læs mere

Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital

Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital SIDE 1 Velkommen på Nyt OUH Nyt OUH er Region Syddanmarks nye universitetshospital, som med tiden, erstatter det eksisterende Odense Universitetshospital.

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 31. august 2014 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Udgifter til nye behandlinger... 4 Skema 2: Udmøntning

Læs mere

EU-udbud 2016/S : Hovedentreprise - facadeudskiftning etape 4, SVS, Esbjerg

EU-udbud 2016/S : Hovedentreprise - facadeudskiftning etape 4, SVS, Esbjerg Til de prækvalificerede entreprenører Økonomi Bygningsafdelingen Kontaktperson: Martin Hansen Martin.hansen@rsyd.dk Direkte tlf. 29201157 17. november 2016 EU-udbud 2016/S 222-403929: Hovedentreprise -

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

Bilag A. Aftale om teknisk rådgivning og bistand (totalrådgivning).

Bilag A. Aftale om teknisk rådgivning og bistand (totalrådgivning). Bilag A. Aftale om teknisk rådgivning og bistand (totalrådgivning). 1. Parterne 1.1. Undertegnede: Bornholms Regionskommune Ullasvej 23 3700 Rønne i det følgende kaldet klienten/bygherren 1.2. og medundertegnede:

Læs mere

Breakout Byggeri. FRI årsdag 2018

Breakout Byggeri. FRI årsdag 2018 Breakout Byggeri FRI årsdag 2018 Program Velkomst og FRI s aktiviteter og planer indenfor byggeri 2017/18 v Anders Kirk Christoffersen, NIRAS, formand for FRI s Byggeriudvalg Status for ydelsesbeskrivelsen

Læs mere

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND I forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89) 1. Parterne 1.1 Undertegnede Slagelse Kommune Center for Kommunale Ejendomme

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-02-2009. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-02-2009. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:00 Fraværende: Søren Munk REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Sortebakkehallen - Licitationsresultat 120 Underskriftsside

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning A1. Krav til totalrådgiveren Deltagelse i alle projekterings-, bygherre- & byggeudvalgsmøder. Totalrådgiveren indkalder til alle projekteringsmøder og bygherremøder.

Læs mere

Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning Sundhedsstaben Region Midtjylland

Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning Sundhedsstaben Region Midtjylland Regionshospitalet Randers Økonomiafdelingen Skovlyvej 1 DK-8930 Randers NØ Tel. +45 8910 2000 www.regionshospitaletranders.dk Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning

Læs mere

Eksempel på samarbejde med byggeteknisk rådgiver i boligsager

Eksempel på samarbejde med byggeteknisk rådgiver i boligsager Eksempel på samarbejde med byggeteknisk rådgiver i boligsager Lovgivning Byggeriets parter og det færdige byggeri skal overholde gældende love, reglementer og miljøkrav, cirkulærer, normer og standarder,

Læs mere

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Juni 2012 Nyborg Kommune Om- og tilbygning til Nyborg Idræts- og Fritidscenter Prækvalifikation totalentreprise 1. Ordregivende

Læs mere

i foreninger En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om...

i foreninger En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om... i foreninger En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om... I DATEA leverer vi skræddersyede løsninger til andels- og ejerforeninger

Læs mere

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Erhvervsbyggeri - din professionelle samarbejdspartner Hos Lundhilds tegnestue

Læs mere

BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER

BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER 1 Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan konkurrenceudsættelse kan øge kvaliteten og effektiviteten i kommunens

Læs mere

Udvikling af byggeprogram

Udvikling af byggeprogram Udvikling af byggeprogram I dette kapitel beskrives de krav der skal stilles til et standardbyggeprogram, med hensyn til indhold og opbygning. Der er til dette kapitel udarbejdet en standard for byggeprogram

Læs mere

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND Master til Totalrådgivningsaftale udfyldes ved aftaleindgåelse 1. Parterne 1.1. Undertegnede Esbjerg Kommune, Ejendomme Frodesgade 30 6701 Esbjerg CVR.nr. 29189803

Læs mere

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Formularen benyttes sammen med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand, ABR 89. Aftaleformularen er

Læs mere

Kingstrup, 4 nye boliger - resumé af byggeprogram. samt bæredygtighedsvurdering

Kingstrup, 4 nye boliger - resumé af byggeprogram. samt bæredygtighedsvurdering Kingstrup, 4 nye boliger - resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 18. november 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk

Læs mere

Resumé af byggeprogram. Etablering af Telepsykiatrisk Center på OUH i Odense

Resumé af byggeprogram. Etablering af Telepsykiatrisk Center på OUH i Odense Resumé af byggeprogram Etablering af Telepsykiatrisk Center på OUH i Odense Den 4. januar 2013 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Projektets formål og baggrund De kommende år bliver der igangsat

Læs mere

Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E800/ Byggeplads Nyt Aalborg Universitetshospital/ /. Version 2,

Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E800/ Byggeplads Nyt Aalborg Universitetshospital/ /. Version 2, Indstilling vedr. licitationsresultat/ Udbudspakke 04/ E800/04-1900 Byggeplads Nyt Aalborg Universitetshospital/ 2015-06-01/. Version 2, 2015-06-03 Nyt Aalborg Universitetshospital/ Region Nordjylland/

Læs mere

HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG?

HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG? HVORDAN ER DEN PERFEKTE BOLIG? Går du/i med drømmen om at bygge/renovere parcelhus, villa eller sommerhus? ZENI arkitekter kan hjælpe dig med at realisere drømmen! Vi har kun positive ord at sige om vores

Læs mere

Evaluering af lokale store byggeprojekter

Evaluering af lokale store byggeprojekter 02. september 2015, Nyborg Evaluering af lokale store byggeprojekter Rådgiver og entreprenørsamarbejde Proces Interview med projekterne, primo 2015: Psykiatrisk afdeling, Esbjerg, ca. 250 Kr. mio. Totalrådgivning

Læs mere

Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor

Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor Notat Delprojekt 02 fremskudt byggemodning til Nyt OUH, besøgscenter og projektkontor Konsekvensen af delprojekt 01 (betegnet DP01) med etablering af tracé for letbane gennem Nyt OUHområdet er, at der

Læs mere

Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens afsnit II med henblik på udvælgelse og tildeling af totalrådgiveren.

Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens afsnit II med henblik på udvælgelse og tildeling af totalrådgiveren. Holstebro, den 15. marts 2013 13.08/nca/kb Side 1 af 6 UDBUDSANNONCE Annoncering af totalrådgivning i forbindelse med Bovbjerg Fyr Tæller Fonden Bovbjerg Fyr Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Godkendt i kommunalbestyrelsen den 17. maj 2011 Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Sagsfremstilling. Vidensaksen (DP03) for Nyt OUH er ved at blive færdigprojekteret, og det forventes at byggeriet påbegyndes i 2. kvartal 2019.

Sagsfremstilling. Vidensaksen (DP03) for Nyt OUH er ved at blive færdigprojekteret, og det forventes at byggeriet påbegyndes i 2. kvartal 2019. Notat Bevilling til logistiktunnel. Sagsfremstilling. Vidensaksen (DP03) for Nyt OUH er ved at blive færdigprojekteret, og det forventes at byggeriet påbegyndes i 2. kvartal 2019. I forbindelse med forberedelsesarbejderne

Læs mere

Nyt universitetshospital i Odense økonomi for 2011 og 2012

Nyt universitetshospital i Odense økonomi for 2011 og 2012 Område: Sundhedsområdet Afdeling: Nyt OUH Journal nr.: 11/4536 Dato: 18. maj 2011 Udarbejdet af: Boris Søgaard Hansen E-mail: Boris.Soegaard.Hansen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631735 Notat Nyt universitetshospital

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2017 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. Om og tilbygningen af Regionshospitalet Viborg... 4 Skema 1: Ændret periodisering

Læs mere

Rådgiver Ydelser ETAGEBOLIGER BORGERGADE

Rådgiver Ydelser ETAGEBOLIGER BORGERGADE Afsnit jf. ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning 1. Rådgivning før Projektering Indeholdt 1.1 Ideoplæg 1.2 Byggeprogram 2 Rådgivning i forbindelse med projekteringsledelse 2.1 Projekteringsledelse

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium 1 Indledning: 1.1 Disse betingelser gælder for prækvalifikation til Støvring Gymnasiums ombygning af gymnasiet.

Læs mere