Skattespørgsmål og -svar vedrørende tildelinger, der er underlagt skatteudligning Marts 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skattespørgsmål og -svar vedrørende tildelinger, der er underlagt skatteudligning Marts 2014"

Transkript

1 For information purposes only Skattespørgsmål og -svar vedrørende tildelinger, der er underlagt skatteudligning Marts 2014 Vigtig bemærkning: Denne vejledning er beregnet til enkeltpersoner, hvis tildelinger kun er blevet underlagt skatteudligning. Hvis din tildeling ikke har været underlagt skatteudligning, henvises du til vejledningsdokumentet "Skattespørgsmål og -svar for ikke-udlignede tildelinger". Generelt vigtige oplysninger om skatteberegninger for overdragelser af tildelinger under Performance Share Plan (PSP) Alle skatter, inklusive både hypotetiske og aktuelle skatter, som er beregnet i forbindelse med overdragelsen af Performance Share Plan, er blevet udført på basis af de personlige oplysninger, som du har oplyst, de gældende skatteregler for aktieindtægter i de relevante jurisdiktioner samt den relevante Shell-politik. Shell har arbejdet sammen med Deloitte LLP ( Deloitte ) og de lokale landes skatteadministratorer for at opnå enighed om det grundlæggende for disse beregninger og har udpeget Deloitte til at udføre beregningerne. Shell International Limited har besvaret alle skattespørgsmål herunder. Bemærk venligst, at Computershare ikke har Shells tilladelse til at besvare spørgsmål angående personlig skat. Hvis du har spørgsmål angående skat, henvises du venligst til vores HR Service Desk. HR Service Desk er ikke i stand til at kontrollere de individuelle skatteberegninger udført af Deloitte. Under usædvanlige omstændigheder, hvor du kan bekræfte, at der, efter din mening, er begået en fejl i dit tilfælde, og hvordan, vil dette blive henvist til Shell Group Tax.

2 1. Hvad er skatteudligning? Skatteudligning er den politik, hvorved du effektivt får din skat behandlet, som om du var skattepligtig borger på ethvert relevant tidspunkt i dit udgangsland, selv om du faktisk har tilbragt noget tid i andre skattejurisdiktioner. Der vil blive foretaget et løntræk af den teoretiske skat og sygesikring fra din Shell-indtjente, skønsmæssige aktieindtægt (de aktuelle Performance Share Plan-tildelinger), som hvis du var blevet i dit udgangsland i hele perioden mellem starten af planperioden og overdragelsen. Dette kaldes for et hypotetisk skattetræk. Shell betaler derefter al aktuel gæld vedrørende skat og sygesikring i udgangsland og værtsland, hvor det er påkrævet. 2. Hvem vil få foretaget en skatteudligning? Skatteudligningen gælder for alle skønsmæssige aktietildelinger, der er foretaget af Shell fra maj Du vil være underlagt skatteudligning af dine tildelinger, hvis du har været langvarigt udstationeret i løbet af perioden fra 1. januar 2011 og indtil overdragelsestidspunktet. 3. Hvad giver Shell ret til at foretage det hypotetiske fradrag? Godtagelse af skatteudligningspolitikken er betingelsen af at acceptere aktieincitamenter fra 1. maj 2007 og fremover. Hvis du ikke føler, at du kan acceptere denne politik, kan du altid vælge ikke at tage imod tildelingen. Hvis du vælger ikke at tage imod din Performance Share Plan-tildeling, vil der ikke blive foretaget nogen alternativ kompensation i stedet for. 4. Til hvilket land vil jeg blive udlignet? Du vil få foretaget en udligning til hjemlandet på overdragelsesdatoen. Hvis du ændrer hjemland i løbet af en tildelings gyldighedsperiode, vil du altid blive skatteudlignet til hjemlandet på overdragelsesdatoen.

3 5. Hvordan bliver den hypotetiske skattesats for mine præstationsaktier fastsat? Hvor det er relevant, vil topmarginalsatsen af lønbeskatningen og/eller sygesikringen blive brugt til at foretage det hypotetiske løntræk på samme måde, som du normalt ville betale topsats af dine præstationsaktier i dit hjemland. Dette er også tilfældet, hvis der er flere gældende skattesatser. Hvis du i henhold til standardantagelserne for IBAS ikke er underlagt topskat i dit hjemland, vil der blive brugt en lavere skattesats, der fastsættes af løngruppen, til det hypotetiske skattetræk. Den relevante hypotetiske skattesats, der er blevet brugt i din beregningssituation, er tilgængelig under Transaction History på din Computershare-konto - (vælg Details ved siden af testtransaktionen for PSP 2011-overdragelsen). 6. Er den hypotetiske skattesats den samme som den sats, der anvendes for min bonus? For at sikre ensartetheden bliver den hypotetiske skattesats for 2011 PSP-tildelingerne (overdragelse i 2014) baseret på de skattemodeller, der er blevet brugt til at beregne det hypotetiske skattefradrag af kontantbonuser, der er udbetalt i I nogle enkelte tilfælde bliver aktier dog beskattet på en anden måde end kontanter, så dermed kan der være tilfælde, hvor der anvendes en anden behandling. De skattemodeller, der bruges til at fastlægge satsen af din PSP-tildeling, er relateret til din lønindtægt, men uden at tage eventuelle tilgængelige fradrag i betragtning, som f.eks. bidrag til velgørenhedsarbejde, boliglån og livsforsikring. Derfor er den hypotetiske skattesats for din PSPtildeling måske ikke identisk med de skattesatser, der anvendes for din bonus, eller som er gældende i dit hjemland i 2014.

4 7. Min 2011 tildeling bliver udbetalt i kontanter og ikke aktier. Gælder skatteudligningen da stadig, og hvis ja, er den hypotetiske sats da den gældende for aktietransaktioner eller den gældende for bonuser (hvis de er forskellige)? PSP-tildelinger vil kun blive foretaget i kontanter, hvis der er en skatteteknisk, juridisk eller lovmæssig grund, der forhindrer levering af tildelingen i aktier. For at sikre, at modtagelsen af tildelingen i kontanter er den samme som den aktietildeling, der skulle være fundet sted, er den hypotetiske skattesats, som anvendes ved kontante leveringer, den samme som for tildelinger leveret i aktier. 8. Hvilke skatter er inkluderet i den hypotetiske skattefradragsberegning? Lønskat (indkomstskat) samt føderale og regionale skatter (hvor det er relevant) og sygesikring vil blive inkluderet i det hypotetiske skattefradrag. Der vil ikke blive foretaget noget fradrag for kapitalskat, som f.eks. formueskat eller kapitalvindingsskat. 9. Hvilke skatter vil Shell betale på mine vegne? Shell vil sørge for lønbeskatning og indkomstskat (inklusive føderale og regionale skatter, hvor dette er relevant) og sygesikring, som har grundlag i din tildeling i dit hjemland og værtslandene for din udsendelse (underlagt normal IBAS-politik). Al kapitalskat, f.eks. formueskat eller kapitalvindingsskat, som måtte opstå, efter at du har fået ejerskab over aktierne, skal du selv afregne i overensstemmelse med IBAS-politikken. Hvis der skulle opstå en sådan gæld i dit værtsland for udsendelsen, kan en skattebeskyttelse eventuelt gælde (dette er underlagt normal IBAS-politik).

5 10. Hvad nu, hvis skat af kapitalindkomst er forfalden ved salg i det land, som jeg arbejder i nu? Lønbeskatning (indkomstskat) og føderale og regionale skatter (hvor dette er relevant) samt sygesikring vil være inkluderet i det hypotetiske skattetræk, og Shell vil betale alle de skattegebyrer, der evt. opstår ved leveringen af aktierne. Enhver skyldig kapitalvindingsskat i både hjemland og værtsland skal betales af dig, selv om de normale IBAS-politikker vil være gældende for en sådan indkomst, og det er muligt, at skattebeskyttelse kan være gældende for en sådan indkomst (underlagt normal IBAS-politik). 11. Hvor kan jeg se hvilken sats, der anvendes til at fastsætte min nettotildeling? Den relevante, hypotetiske sats, der blev anvendt til beregningen af din PSP 2011-overdragelse, er vist under Transaction History på din Computershare-konto (vælg Details ved siden af testtransaktionen for PSP 2011-overdragelsen). 12. Hvad sker der, hvis jeg ikke er enig i de hypotetiske skatter, der er blevet udregnet? Skattesatserne for hjemlandet, der gælder for din PSP-tildeling, er blevet fastsat af Deloitte og/eller AIRINC og er gennemgået og aftalt mellem Shell Group Tax og HR. Din hypotetiske skatteberegning vil ikke blive gennemgået og ændret, medmindre du kan påvise, at der er sket en fejl i det land, som Shell identificerede som dit hjemland.

6 13. Hvem får fordelene af skattefradragene/-lettelserne? Shell får generelt fordelene af skattefradrag eller skattelettelser samt eventuelle udenlandske skattekreditter, der er betalt af Shell, da du ikke ville have modtaget dem, hvis du ikke havde været på den pågældende udstationering (underlagt lokal HR-politik). 14. Gælder 30% skattereglen på min PSP? Du vil ikke få fordelene af skattereglen på 30%, hvis denne er opstået som resultat af en Shelludstationering under gyldighedsperioden af den relevante tildeling. Hvis en person vender tilbage til Nederlandene under lokale betingelser og efterfølgende modtager en tildeling, dvs. at vedkommende ikke er udstationeret under hele tildelingens gyldighedsperiode, vil vedkommende dog stadig kunne drage fordel af reglen 30% reglen (under forudsætning af, at vedkommende er underlagt denne regel på tildelingstidspunktet). Hvis personen bliver udstationeret igen, vil den hypotetiske skattesats blive anvendt på overdragelsestidspunktet men uden brug af 30% reglen. Den hypotetiske skattesats tager ikke højde for personlige omstændigheder. Hvis en person for eksempel tidligere har været udstationeret men nu arbejder i Nederlandende igen, hvor 30% reglen gælder for vedkommende, vil den hypotetiske sats ikke tage højde for dette. 15. Hvad sker der, hvis den aktuelle skattepligt for tildelingen er større eller mindre end det hypotetiske fradrag fra min tildeling? Shell vil betale balancen, hvis den aktuelle skattepligt er større end det hypotetiske skattebeløb. Hvor den aktuelle skattepligt er mindre end det hypotetiske fradrag, vil forskellen blive beholdt af Shell.

7 16. Hvordan vil den aktuelle skat af min tildeling blive betalt? Mekanismen for betaling af enhver forfalden skat vil afhænge af de skattejurisdiktioner, hvor gælden hører til. I visse lande vil tildelingen være underlagt kildeskat. I andre jurisdiktioner skal en forfalden skat afregnes via en personlig selvangivelse. Deloitte vil være ansvarlig for beregning af tilbageholdelse af forfalden skat eller det beløb, der skal indberettes ved din skattebetaling i overensstemmelse med den stedhistorik, der er angivet i Computershare. Shell vil derefter betale det skyldige beløb i overensstemmelse med de lokale regler. Du kan evt. blive bedt om at udfylde en selvangivelse for at sikre, at alle de skattemæssige implikationer af tildelingen bliver håndteret korrekt (også i lande, hvor tildelingen også er underlagt tilbageholdelse). Hvor dette er tilfældet, vil du blive kontaktet af Shells tredjepartsmyndighed til skattetilbagebetaling, og du vil forventes at overholde deres retningslinjer angående udfyldelse af dine selvangivelser. Vær venligst opmærksom på, at disse krav af og til kan opstå i lande, hvor din udstationering allerede er afsluttet. 17. Har jeg ret til ydelser med skattevejledning for at indberette min PSP skatteudligningsindtægt? Hvis skatten af dit aktieudbytte, der betales via lønningsafdelingen, er et endeligt beløb, behøver du ikke ydelser med skattevejledning (du kan tjekke med HR Service Desk om landet, du er i, hører ind under denne kategori). I situationer hvor skatten af dit aktieudbytte, der er betalt via lønningsafdelingen, ikke er det endelige beløb, vil du muligvis have brug for assistance med at udfylde din selvangivelse. Dette vil blive understøttet og ydet via selskabets udpegede skattemyndighed på det relevante tidspunkt. Bemærk venligst, at assistance med selvangivelser kun vil blive ydet i udgangslandet og værtslandet, hvis dette er påkrævet der vil ikke blive ydet

8 assistance i noget tredjeland. Hvis du har spørgsmål om ydelsen af assistance med selvangivelser skal du kontakte HR Service Desk for at få yderligere information. 18. Jeg skal give information til Shells tredjeparts skatterådgiver om overdragelse / levering af PSP. Hvor finder jeg detaljerne om dette? På din konto findes en oversigt over hver enkelt transaktion under Transaction History på Computershare websitet. 19. Hvad hvis jeg kun har været udstationeret i en del af overdragelsesperioden? Hvis du har været udstationeret på et hvilket som helst tidspunkt i løbet af overdragelsesperioden, vil du være underlagt skatteudligning for den fulde værdi af din tildeling. Der vil blive trukket en hypotetisk skat fra din samlede tildeling til den passende, hypotetiske sats. Shell vil derefter betale alle forpligtelser vedrørende aktuel lønbeskatning/indkomstskat, som skulle opstå i både hjemland og værtsland. 20. Jeg er ikke statsborger i mit bopælsland vil jeg få foretaget en skatteudligning? Nej, kun enkeltpersoner, som var på en langvarig, international udstationering (dvs. på betingelser gældende for IBAS, UBAS eller EBAS) i løbet af perioden fra 1. januar 2011 og indtil overdragelsen, vil kunne blive skatteudlignet. Som ikke-statsborger i dit bopælsland er du personligt ansvarlig for alle skatteopkrævninger i enhver jurisdiktion, hvor der kunne opstå et krav herom på grund af din tildeling. Der henvises til standarddokumentet Tax Q&A for yderligere oplysninger.

9 21. Hvordan vil jeg vide, at Shell har betalt alle skyldige, aktuelle skatter på mine vegne? Den aktuelle, skyldige skat for en tildeling vil blive udregnet af Deloitte i overensstemmelse med de skatteaftaler, der er indgået mellem Shell og Deloitte. Deloitte vil forsyne Shell med en rapport over alle krav om kildeskat samt beløb, der skal indberettes i fremtiden, og som er opstået i forbindelse med din tildeling. Shell vil så være i stand til at kunne betale alle eventuelle krav. I de fleste tilfælde foretages betalinger af skat via lønudbetalingen i det relevante land. Der vil også blive ydet rådgivning om tilbagebetaling af skat alle steder, hvor det er påkrævet at indberette om tilbagebetaling af personlig skat for at sikre, at skatten for disse tildelinger er betalt korrekt. 22. Hvad nu, hvis jeg ønsker at beholde mine aktier og betale for den hypotetiske skat gennem min løn? Det er desværre ikke muligt. Trækningen af den hypotetiske skat påvirker skattebehandlingen af din tildeling. Skatteberegningerne udført af Deloitte er baseret på den antagelse, at en trækning af de hypotetiske skatter vil blive foretaget fra din aktietildeling, og for at muliggøre den nøjagtige betaling af alle forpligtelser, kan det ikke lade sig gøre at vælge at betale din hypotetiske skat ved hjælp af andre metoder. 23. Jeg har forladt Shell Group Service, så hvorfor er der blevet tilbageholdt hypotetiske skatter? Da du var udstationeret for Shell i løbet af perioden fra tildelingen af din PSP til overdragelsesdatoen, vil tildelingen være underlagt en hypotetisk skatteudligning i overensstemmelse med politikken hos Shell Group. Shell vil betale den relevante lønbeskatning/indkomstskat og obligatorisk sygesikring i både hjemland og værtsland som relevant.

10 24. Vil den samme hypotetiske sats gælde for nuværende og tidligere ansatte? Ja, den samme hypotetiske sats vil gælde for tidligere og nuværende ansatte. Hvis beløbet for faktisk forfalden skal er mindre, fordi du har forladt dit arbejde hos Shell, vil dette være til Shells fordel. 25. Hvor skal jeg henvende mig, hvis jeg har spørgsmål om skatteudligning? Hvis du har spørgsmål angående skatteudligningspolitikken, kan du få yderligere oplysninger ved at besøge Shells International Mobility-websitet. Linken findes herunder: Hvis du ikke kan finde svar på websitet, bedes du kontakte din sædvanlige HR Service Desk.

For information purposes only

For information purposes only For information purposes only Spørgsmål og svar om skat for tildelinger, der ikke er underlagt skatteudligning Marts 2014 Vigtig bemærkning: Disse retningslinjer er beregnet for enkeltpersoner med tildelinger,

Læs mere

CAKIs miniguide til skat

CAKIs miniguide til skat 1 CAKIs miniguide til Skat Kilde: Skat.dk Når du driver virksomhed, bør du orientere dig i de regler for beskatning, der findes i Danmark. Som selvstændig inden for de kunstneriske fag er der sandsynlighed

Læs mere

IHD DENMARK V6 10 May 2010

IHD DENMARK V6 10 May 2010 IHD DENMARK V6 10 May 2010 Sharesave 2010 Om ShareSave ShareSave-ordningen kombinerer en enkel og risikofri opsparingsordning med muligheden for at købe aktier i Mecom til en fast kurs (optionskursen).

Læs mere

"BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i),

BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i), "BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i), [...] samt litra c) og d), i kategori C, hvis "kriteriet

Læs mere

Hvad betyder skattereformen for din økonomi?

Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Hvad betyder skattereformen for din økonomi? Skatten på din løn Et af hovedformålene med skattereformen er at give danskerne lavere skat på arbejde, og det sker allerede i 2010. Den lavere skat kommer

Læs mere

Henvisningsaftale mellem Region Syddanmark og Deloitte. Udstationering af medarbejdere. Juni 2013

Henvisningsaftale mellem Region Syddanmark og Deloitte. Udstationering af medarbejdere. Juni 2013 Henvisningsaftale mellem Region Syddanmark og Deloitte Udstationering af medarbejdere Juni 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ydelser og honorar... 4 Deloittes metode ved udstationering... 6 Deloittes-team...

Læs mere

STRIKESKURS MEDARBEJDER SHARESAVE PLAN UDNYTTELSESTIDSPUNKT 1

STRIKESKURS MEDARBEJDER SHARESAVE PLAN UDNYTTELSESTIDSPUNKT 1 INTERNATIONAL 2014 MEDARBEJDER SHARESAVE PLAN UDNYTTELSESTIDS PUNKT STRIKESKURS 2.9635 2014 MEDARBEJDER SHARESAVE PLAN UDNYTTELSESTIDSPUNKT 1 TILLYKKE.. DE OPTIONER, SOM DU HAR IFØLGE MEDARBEJDER SHARESAVE

Læs mere

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Denne vejledning er udarbejdet af et uafhængigt tredjeparts revisionsselskab Januar 2019 DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Nedenstående er en vejledning, der kan hjælpe dig

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 6.12.2012. om aggressiv skatteplanlægning

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 6.12.2012. om aggressiv skatteplanlægning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.12.2012 C(2012) 8806 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6.12.2012 om aggressiv skatteplanlægning DA DA KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6.12.2012 om aggressiv skatteplanlægning

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juni 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0138 (CNS) 10582/17 ADD 1 FISC 149 ECOFIN 572 IA 115 FORSLAG fra: modtaget: 22. juni 2017 til: Jordi AYET

Læs mere

Forskerordningen. Skat 2015

Forskerordningen. Skat 2015 Forskerordningen Skat 2015 Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 5 år. Skatte ordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer til Danmark for at arbejde,

Læs mere

Forskerordningen. Skat 2016

Forskerordningen. Skat 2016 Forskerordningen Skat 2016 Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 5 år. Skatte ordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer til Danmark for at arbejde,

Læs mere

ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA. Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1

ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA. Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1 ETABLERING AF DATTERSELSKAB I USA Af Finn Martensen, advokat(h), attorney at law, Martensen Wright Advokatanpartsselskab 1 Artiklen er begrænset til de væsentligste juridiske forhold, som vedrører etablering

Læs mere

Skatteministeriet J. nr Bekendtgørelse om land for land-rapportering

Skatteministeriet J. nr Bekendtgørelse om land for land-rapportering Skatteministeriet J. nr. 15-1342223 Bekendtgørelse om land for land-rapportering I medfør af 3 B, stk. 16, i skattekontrolloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1264 af 31. oktober 2013, som ændret ved lov nr.

Læs mere

1/6. Samfundsbeskrivelse B Forår 2010 Hold 3. Note 6 - Beregning af personlig indkomstskat

1/6. Samfundsbeskrivelse B Forår 2010 Hold 3. Note 6 - Beregning af personlig indkomstskat Samfundsbeskrivelse B Forår 2010 Hold 3 Note 6 - Beregning af personlig indkomstskat Skatteprocenter 2006-2009 2007 2008 2009 2010 Pct. Pct. Pct. Pct. Gennemsnitlig kommuneskatteprocent 24,6 24,8 24,8

Læs mere

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber 7. januar 2010 Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser for aktionærerne i Spar Nord Formueinvest A/S som følge af Folketingets

Læs mere

Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1)

Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1) Skatteministeriet J.nr. 2018-1803 Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1) I medfør af 523 B, stk. 16, i skattekontrolloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 15351264 af 19. december 2017 af 31. oktober

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - D051482/01 ANNEX.

Hermed følger til delegationerne dokument - D051482/01 ANNEX. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. juli 2017 (OR. en) 11144/17 ADD 1 DRS 48 ECOFIN 635 EF 159 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 6. juli 2017 til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: Europa-Kommissionen Generalsekretariatet

Læs mere

Nyt om beskatning af fonde

Nyt om beskatning af fonde www.pwc.dk Nyt om beskatning af fonde Fondskonferencen 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1 Nyt om lovgivning om beskatning af fonde 2 3 4 Transaktioner med nærtstående parter Ledelsesvederlag Øvrige

Læs mere

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende

Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Beskatning af grønlandske uddannelsessøgende Grønlands Selvstyre Skattestyrelsen Juni 2015 HUSK - at blive forskudsregistreret i både Danmark og Grønland * - at begære dig omfattet af artikel 18 i dobbeltbeskatningsaftalen

Læs mere

Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1)

Bekendtgørelse om land for land-rapportering 1) BEK nr 1304 af 14/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. august 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2018-1803 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om land

Læs mere

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 45 Offentligt Skatteministeriet, SAU, d. 2. november 2017 Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Indhold Strategi

Læs mere

Hvor langt kan du komme med din opsparing?

Hvor langt kan du komme med din opsparing? Hvor langt kan du komme med din opsparing? Sharesave Med Sharesave får du mulighed for at lave månedlige opsparinger gennem tre år og at bruge denne opsparing til at købe aktier i Thomas Cook Group plc

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i. Département du Var. Nummer 1.

ORIENTERING. om franske forhold. Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i. Département du Var. Nummer 1. ORIENTERING om franske forhold Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i Département du Var Nummer 1. Februar 2012 Kære læsere. Hermed udsender jeg det første nummer af den særlige afdeling af mit nyhedsbrev

Læs mere

PwC services for AU-ansatte 14. april 2016 Revision. Skat. Rådgivning.

PwC services for AU-ansatte 14. april 2016 Revision. Skat. Rådgivning. www.pwc.dk services for AU-ansatte Revision. Skat. Rådgivning. Kontaktpersoner ved Janni Henriksen Manager +45 8932 0051 jhe@pwc.dk Diana Østgård Assistant Manager +45 8932 0016 ddo@pwc.dk Jette Øvlisen

Læs mere

Det er pålagt grønlandske arbejdsgiverne at trække grønlandsk A-skat af indbetalinger til

Det er pålagt grønlandske arbejdsgiverne at trække grønlandsk A-skat af indbetalinger til Om de nye grønlandske beskatningsregler for pensionsordninger i pensionsselskaber i ( 39 a i den grønlandske indkomstskattelov) 1 Hvad er de væsentligste ændringer i loven? Fra den 1. januar 2017 er der

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 204 af 22. marts 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 204 af 22. marts 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 204 Offentligt J.nr. 2007-318-0593 Dato: 17. april 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 204 af 22. marts 2007. (Alm.

Læs mere

Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner

Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 115 Offentligt Notat Center for Store selskaber 20. marts 2007 Status på SKATs kontrolindsats vedrørende kapitalfondes overtagelse af 7 danske koncerner Indledning Kapitalfondes

Læs mere

ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE

ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE Herning Kommunes retningslinjer for personalegoder 2013 I Herning Kommunes retningslinjer for personalegoder kan du læse regler og vilkår for valg af personalegoder

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse.

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse. 24.10.2018 L 265/3 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2018/1595 af 23. oktober 2018 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse med

Læs mere

Temanummer om skat Arbejds- og ansættelsesret

Temanummer om skat Arbejds- og ansættelsesret 1 Skattereformen ændringer af betydning for arbejdsgivere og lønmodtagere 2 Dom fra Østre Landsret udelukker fradragsret for bonus og fratrædelsesgodtgørelser, da der ikke var tale om en driftsomkostning

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22

Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22 Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 22 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0262 Den Spørgsmål 19-22 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.19-22 af 25. oktober

Læs mere

SKAT & fradrag. En folder om de grundlaggende begreber

SKAT & fradrag. En folder om de grundlaggende begreber SKAT & fradrag En folder om de grundlaggende begreber Den frivillige retshjælp UNG RET har udarbejdet en folder, der skal hjælpe dig til at lære og forstå de grundlæggende regler om, hvad man skal betale

Læs mere

Rekonstruktion og konkurs

Rekonstruktion og konkurs Rekonstruktion og konkurs Teknisk Landsforbund Sidst redigeret: 13. januar 2014 Forfatter: Byrial Bjørst, Saskia Madsen-Østerbye, Charlotte Dahm-Johansen Tryk: Teknisk Landsforbund Denne pjece er at betragte

Læs mere

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Skatteudvalget (SU), Revisionsteknisk Udvalg (REVU), Regnskabsteknisk Udvalg (REGU) og sekretariatet.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Skatteudvalget (SU), Revisionsteknisk Udvalg (REVU), Regnskabsteknisk Udvalg (REGU) og sekretariatet. Ulovlige lån til hovedaktionærer Arbejdsgruppen En tværgående arbejdsgruppe under FSR danske revisorer har drøftet nogle af de regnskabs- og revisionsmæssige udfordringer, der følger af de ændrede skatteregler

Læs mere

Forskerordningen Skat Tax

Forskerordningen Skat Tax Forskerordningen Skat 2019 Tax 2 Forskerordningen Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 7 år. Skatteordningen kan bruges af lønmodtagere, som kommer

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave ORIENTERING om franske forhold Ekstraudgave November 2011 Den ny forskudsopgørelse er udsendt fra Skat i Danmark Skat i Danmark har for nylig udsendt den ny forskudsopgørelse for året 2012 til de skatteydere,

Læs mere

Beskatning af børn. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Beskatning af børn. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Beskatning af børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ofte fremkommer der spørgsmål om, hvilke konsekvenser, der udløses som følge af overdragelse af aktiver til børn, herunder penge. Spørgsmålene

Læs mere

Forskerordningen Skat Tax

Forskerordningen Skat Tax Forskerordningen Skat 2018 Tax 2 Forskerordningen Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 7 år. Skatteordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer

Læs mere

Selvstændige beskattes hårdere end lønmodtagere

Selvstændige beskattes hårdere end lønmodtagere Selvstændige beskattes hårdere end lønmodtagere Iværksættere og selvstændige beskattes hårdere end lønmodtagere uanset om de driver deres virksomhed som et aktie- eller personligt selskab. Særligt hårdt

Læs mere

Gaver til velgørende foreninger

Gaver til velgørende foreninger Gaver_ omslag.qxp 12-12-2007 12:22 Side 2 Gaver til velgørende foreninger Denne pjece handler om reglerne for fradrag for gaver til velgørende foreninger. Gaver til velgørende foreninger DECEMBER 2007

Læs mere

Undtaget er også låntagning og opnåelse af kredit, når dette opstår som et led i almindelig samhandel mellem et selskab, og dets hovedaktionær.

Undtaget er også låntagning og opnåelse af kredit, når dette opstår som et led i almindelig samhandel mellem et selskab, og dets hovedaktionær. RSM plus er Danmarks 7. største revisions- og rådgivningsvirksomhed med egen IT- og skatteafdeling. RSM plus beskæftiger mere end 200 medarbejdere fordelt på 8 kontorer, og er et selvstændigt medlem af

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (5) IASB fastsatte ikrafttrædelsestidspunktet for ændringerne til IFRS 2 til den 1. januar 2018.

(EØS-relevant tekst) (5) IASB fastsatte ikrafttrædelsestidspunktet for ændringerne til IFRS 2 til den 1. januar 2018. 27.2.2018 L 55/21 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2018/289 af 26. februar 2018 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse med

Læs mere

VEJLEDENDE RETNINGSLINJER FOR FASTSÆTTELSE AF ÆGTE- FÆLLEBIDRAG FRA 2000

VEJLEDENDE RETNINGSLINJER FOR FASTSÆTTELSE AF ÆGTE- FÆLLEBIDRAG FRA 2000 SOCIAL- OG INTEGRATIONSMINISTERIET VEJLEDENDE RETNINGSLINJER FOR FASTSÆTTELSE AF ÆGTE- FÆLLEBIDRAG FRA 2000 ÆGTEFÆLLEBIDRAG 2010 2 ÆGTEFÆLLEBIDRAG 2009 4 ÆGTEFÆLLEBIDRAG 2008 8 ÆGTEFÆLLEBIDRAG 2007 12

Læs mere

Forslag. Politik for fleksible lønpakker

Forslag. Politik for fleksible lønpakker Forslag Politik for fleksible lønpakker Indholdsfortegnelse Side 1. Introduktion...3 2. Hvad er en fleksibel lønpakke?...3 3. Hvad kan du vælge?...3 4. Pension, bonus, overtidsbetaling, ferietillæg m.v...4

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 21. januar 2014 Høringskommentarer vedrørende engangsregistrering af selskabers m.v. underskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg J.nr. j.nr. 08-107149 Dato : 15. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346-355 af 17. juli 2008. (Alm. del) stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Kristian

Læs mere

CSR & Tax Transparency Revisordøgnet Ann-Charlotte Beierholm, PwC Erhvervs Ph.d.-studerende. Revision. Skat. Rådgivning.

CSR & Tax Transparency Revisordøgnet Ann-Charlotte Beierholm, PwC Erhvervs Ph.d.-studerende. Revision. Skat. Rådgivning. Revisordøgnet 2012 Ann-Charlotte Beierholm, Erhvervs Ph.d.-studerende Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Hvorfor er det relevant at tale om Tax Transparency? Nuværende og kommende krav til skatterapportering

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 28, L 28 A, L 28 B Offentligt 12. december 2018 J.nr. 2017-1461 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 28 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

4. oktober 2018 EM 2018/191. Rettelsesblad

4. oktober 2018 EM 2018/191. Rettelsesblad 4. oktober 2018 EM 2018/191 Rettelsesblad Erstatter forslag dateret 24. august 2018 Begrundelse Rettelsesbladet indarbejder lovtekniske rettelser. Rettelserne er af teknisk og korrekturmæssig karakter.

Læs mere

beslutning: Klagen drejer sig om for sent indsendelse af selvangivelse for 3 anpartsselskaber.

beslutning: Klagen drejer sig om for sent indsendelse af selvangivelse for 3 anpartsselskaber. Den 14. oktober 2014 blev der i sag nr. 129/2013 A og B på vegne af selskaberne C ApS, D ApS og E ApS mod registreret revisor F afsagt sålydende beslutning: Ved skrivelse af 6. november 2013 har A og B

Læs mere

KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016

KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016 KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016 Bliv klogere på løn Denne guide handler om løn og henvender sig til iværksættere, mindre virksomheder og andre, der ikke tidligere har beskæftiget sig med

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel. Skat Revisorbranchens Ekspertpanel Skat Juni 2 Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2008-511-0030 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema omhandlende høringssvar fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer vedrørende L 187 - forslag

Læs mere

Individuelle medarbejderaktier: En fordel for min virksomhed? Maj 2016

Individuelle medarbejderaktier: En fordel for min virksomhed? Maj 2016 MEDARBEJDERAKTIEORDNING Individuelle medarbejderaktier: En fordel for min virksomhed? Maj 2016 Indholdsfortegnelse Medarbejderskatteordning: En fordel for min virksomhed?... 3 Hvorfor bør selskaber omlægge

Læs mere

Vedrørende Vejledende udtalelse

Vedrørende Vejledende udtalelse SKAT Følgebrev Vistisen skatteadvokater Frederiksgade 21 1265 København K Att.: Eduardo Vistisen Jura Erhverv Østbanegade 123 2100 København Ø Telefon 72 221818 Skaldk 09. februar 2018 J.nr. 17-0207869

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 54 af 10. november 2005. /Ivar Nordland

Folketingets Skatteudvalg. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 54 af 10. november 2005. /Ivar Nordland Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 54 Offentligt J.nr. 2005-418-0272 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 54 af 10. november 2005. (Alm. del). Kristian Jensen

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK 1. Generelle oplysninger 1.1 Disse salgsbetingelser gælder for alle værdibeviser, der købes på Groupons websted. 1.2 Groupon betyder Groupon ApS, der

Læs mere

Holbæk Rørmontage ApS

Holbæk Rørmontage ApS Holbæk Rørmontage ApS Tåstrup Møllevej 4B, 4300 Holbæk CVR-nr. 32 22 54 11 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 9. marts 2015 Som dirigent:... Thorbjørn Mortensen

Læs mere

16. august 2007 EM 2007/33. Forslag til: Landstingslov nr. xx. af xx. xxxx 2007 om ændring af landstingslov om indkomstskat

16. august 2007 EM 2007/33. Forslag til: Landstingslov nr. xx. af xx. xxxx 2007 om ændring af landstingslov om indkomstskat 16. august 2007 EM 2007/33 Forslag til: Landstingslov nr. xx. af xx. xxxx 2007 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Ophævelse af sambeskatning for samlevende ægtefæller, samt indførelse af regler

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget for Andragender 20.4.2012 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 0302/2009 af Eugenia Ioan, tysk statsborger, om tab på grund af valutakurserne i forbindelse med

Læs mere

Velkommen til Fondskonferencen 2014

Velkommen til Fondskonferencen 2014 www.pwc.dk/fonde Velkommen til 3. december 2014 Revision. Skat. Rådgivning. Skattemæssige udfordringer i forhold til uddelinger v/ Niels Winther-Sørensen, partner, Side 2 Fondens skattepligt overordnede

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse fra Surveymonkey.com (Borger)

Spørgeskemaundersøgelse fra Surveymonkey.com (Borger) Spørgeskemaundersøgelse fra Surveymonkey.com (Borger) Brug af skats hjemmeside 1. Hvad er din Alder? 13-20 år 21-28 år 29-36 år 37-44 år 45-52 år 53-60 år 61-68 år 69-76 år 77-84 år 2. Hvad er dit køn?

Læs mere

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/ REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/10 2018 Lovforslag om implementering af skatteundgåelsesdirektivet mv. Skatteministeren har fremsat et lovforslag, der skal implementere EU-direktiverne

Læs mere

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB

DEPOT-/KONTOAFTALE FOR AKTIESPAREKLUB Kopi af pas/kørekort samt sygesikringsbevis skal vedlægges for samtlige depot/kontohavere. Depot-/kontohaverne har lige stor andel i depotet, hvis ikke andet angives. Nordnet betragter depot-/kontohaveren

Læs mere

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART Orientering om Endelig Afregning af kompensation 2012 DIS SKAT KOMPENSATION Amaliegade 33, opg. B, 1256 København K. Internet: www.udligningskontoret.dk E-mail: postmester@udligningskontoret.dk

Læs mere

O2 Rådgivning ApS. Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens. Årsrapport 1. oktober september 2017

O2 Rådgivning ApS. Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens. Årsrapport 1. oktober september 2017 O2 Rådgivning ApS Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/12/2017

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). /Tina R Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). /Tina R Olsen J.nr. j.nr. 08-063204 Dato : 23. maj 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia

Læs mere

Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter

Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter 1 VERSION #01, 01.03.2016 INDHOLD 3 3 4 4 4 4 4 4 5 5 5 6 7 8 11 11 11 11 12 12 12 12 12 14 Om denne vejledning

Læs mere

Metodenotat. Rentefradrag 1980-2012

Metodenotat. Rentefradrag 1980-2012 JAQ / August 2014 vs. 1.0 Metodenotat om Rentefradrag 1980-2012 August 2014 Danmark Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø Forord I Danmark kan afholdte renteudgifter delvist fradrages i den indkomst

Læs mere

SKAT s plan for kontrolaktiviteter i personer

SKAT s plan for kontrolaktiviteter i personer - 1 SKAT s plan for kontrolaktiviteter i 2016 - personer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har for nylig offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2016. I planen

Læs mere

AE kan fuldt ud tilslutte sig, at dette ikke sker ved at udskyde beskatningen hos medarbejderen f.eks. til aktierne sælges.

AE kan fuldt ud tilslutte sig, at dette ikke sker ved at udskyde beskatningen hos medarbejderen f.eks. til aktierne sælges. i:\maj-2000\skat-a-fh.doc Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Maj 2000 RESUMÈ BESKATNING VED AFLØNNING MED AKTIER Efter forslaget kan selskaber ved en skriftlig aftale med medarbejderen vælge

Læs mere

Forskerordningen Skat Tax

Forskerordningen Skat Tax Forskerordningen Skat 2017 Tax 2 Forskerordningen Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 5 år. Skatte ordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer

Læs mere

Hvorfor får man et skattesmæk?

Hvorfor får man et skattesmæk? Hvorfor får man et skattesmæk? Den klassiske fejl for unge som rammer flere hundrede tusind unge hvert år opstår fordi man kommer til at bruge sit fradrag to gange. Du kan imidlertid selv gøre noget for

Læs mere

-men du afgør hvordan!

-men du afgør hvordan! -men du afgør hvordan! SKAL DER VÆRE EN KATOLSK KIRKE I DANMARK? Til dette spørgsmål vil alle katolikker vel svare Selvfølgelig!. Stadig flere finder det lige så selvfølgeligt at bidrage til Kirkens opretholdelse,

Læs mere

Likvidationsprovenu - uafhentet provenu - båndlagt kapital uden aktuel kapitalejer - SKM SR

Likvidationsprovenu - uafhentet provenu - båndlagt kapital uden aktuel kapitalejer - SKM SR - 1 Likvidationsprovenu - uafhentet provenu - båndlagt kapital uden aktuel kapitalejer - SKM2015.637.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet fandt ved et bindende svar af 22/9 2015,

Læs mere

1.1 Qub er en serviceplatform i form af en applikation til ios. Platformen bringer købere og sælgere af tjenesteydelser sammen.

1.1 Qub er en serviceplatform i form af en applikation til ios. Platformen bringer købere og sælgere af tjenesteydelser sammen. 1. QUBS FORRETNINGSBETINGELSER 1.1 Qub er en serviceplatform i form af en applikation til ios. Platformen bringer købere og sælgere af tjenesteydelser sammen. Forretningsbetingelser beskriver samarbejdet

Læs mere

Rejsebetingelser for Greenland Getaways Spangsbjerg Kirkevej 133, 6700 Esbjerg Tlf.: 50 16 31 94 E-mail: kontakt@greenlandgetaways.

Rejsebetingelser for Greenland Getaways Spangsbjerg Kirkevej 133, 6700 Esbjerg Tlf.: 50 16 31 94 E-mail: kontakt@greenlandgetaways. Rejsebetingelser 1 Rejsebetingelser for Greenland Getaways Generelle bestemmelser Alle pakkerejser, der købes af en kunde hos et rejsebureau i Danmark, er underlagt Lov om Pakkerejser. Den lov er til for

Læs mere

Hvordan ser fremtiden ud?

Hvordan ser fremtiden ud? 10 11 Hvordan ser fremtiden ud? Når du begynder at overveje et generationsskifte af din virksomhed, melder der sig en lang række spørgsmål, der ikke kun har med din virksomhed at gøre: Vil du kunne få

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Bilag: Udkast til eventuelt ændringsforslag til lov om ændring af revisorloven og forskellige andre love Ændringsforslag

Læs mere

Skattekassen Claus Høegh-Jensen Partner, PwC. januar

Skattekassen Claus Høegh-Jensen Partner, PwC. januar Skattekassen 2017 Claus Høegh-Jensen Partner, PwC 1 Medarbejderaktier Nye regler Hvad er medarbejderaktier? Performance Share Units (PSU) Restricted Share Units (RSU) Aktier Køberetter Tegningsretter 3

Læs mere

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Herved bekendtgøres konkursskatteloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 702 af 6. september 1999, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 874 af 3. december 1999, 11

Læs mere

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skattebrochure 2012. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skattebrochure 2012 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft 2012 Beskatning af afkast og udbytte Denne brochure beskriver reglerne for afkast

Læs mere

Tillæg til prospekt. benævnt Fonden ) Danmark

Tillæg til prospekt. benævnt Fonden ) Danmark Tillæg til prospekt den 13 juli 2015 for benævnt Fonden ) Danmark LGIM - Legal & General SICAV (herefter Dansk repræsentant Nordea Bank Danmark A/S Issuer Services, Securities Services Hermes Hus, Helgeshøj

Læs mere

7. november 2018 EM 2018/191. Ændringsforslag. Til

7. november 2018 EM 2018/191. Ændringsforslag. Til 7. november 2018 EM 2018/191 Ændringsforslag Til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Fritagelse for udbytteskat for pensionsopsparinger i grønlandske

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

Brug og ansættelse af udenlandsk arbejdskraft i pyntegrøntbranchen

Brug og ansættelse af udenlandsk arbejdskraft i pyntegrøntbranchen Brug og ansættelse af udenlandsk arbejdskraft i pyntegrøntbranchen 1.Leje af udenlandsk arbejdskraft 1. Arbejdsudleje og Entreprise 2. Skatteberegning ved arbejdsudleje 2. Ansættelse af udenlandsk arbejdskraft

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold

ORIENTERING. om franske forhold ORIENTERING om franske forhold November 2010 Kære Læsere, Selvom det ikke er ret lang tid siden jeg udsendte det seneste nummer af ORIENTERING om franske forhold for oktober måned 2010, har jeg besluttet

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning. Kapitel 1

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning. Kapitel 1 Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning I henhold til 13, stk. 7 og 8, 14, stk. 1, 15, stk. 2, 17, stk. 1, 28, 42, stk. 2, 45,

Læs mere

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2016 L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet har ved brev af 5.

Læs mere

Side 1 af 5 Forældrekøb og -salg af lejlighed Sprog Dansk Dato for 15 jun 2011 08:26 offentliggørelse Resumé Denne vejledning handler om de mest almindelige skatteregler ved forældrekøb, - udlejning og

Læs mere

Guide til at indberette til SKAT Årsopgørelsen (privat frie midler)

Guide til at indberette til SKAT Årsopgørelsen (privat frie midler) Guide til at indberette til SKAT Årsopgørelsen (privat frie midler) I forbindelse med dine investeringer har du pligt til at kontrollere Årsopgørelsen fra SKAT. Her er en guide til, hvordan du bruger afkastrapporten

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien

Forslag. Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien Lovforslag nr. L 122 Folketinget 2010-11 Fremsat den 26. januar 2011 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem

Læs mere

Regler vedr. bruttolønsordning (fleksibel lønpakke) DS Smith Packaging Denmark A/S

Regler vedr. bruttolønsordning (fleksibel lønpakke) DS Smith Packaging Denmark A/S Regler vedr. bruttolønsordning (fleksibel lønpakke) DS Smith Packaging Denmark A/S DS Smith Packaging tilbyder dig muligheden for at konvertere en del af din løn til personalegoder. De fleste personalegoder,

Læs mere