Projekt om ægtefælleforsørgede nydanskere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt om ægtefælleforsørgede nydanskere"

Transkript

1 SSP Odense Første evalueringsnedslag Projekt om ægtefælleforsørgede nydanskere

2 Det første evalueringsnedslag Fokus på projektets første fase - Vidensgrundlaget for projektstart - Opsøgende metoder - Motivation hos målgruppen - Kontaktformer - Beskrivelse af målgruppen - Organisering af projektet i kommunerne Det første evalueringsnedslag er baseret på interview med projektlederne og lederne i de fire kommuner.

3 Indsatsens vidensgrundlag Kommunerne kender den opsøgte borgergruppe godt - Alle kommuner har indledningsvist fokuseret på borgere i integrationsperioden og har derfor lovpligtig jævnlig kontakt til gruppen. - Kommunerne har derfor kendskab til borgernes situation, nationalitet, bosted m.v. og kan finde informationer herom i journaliseringssystemerne. - Kommunerne har ikke kendskab til den borgergruppe, der er uden for integrationsperioden Ringkøbing-Skjern Kommune - I Ringkøbing-Skjern gennemføres den jævnlige opfølgning med alle borgere indtil de opnår permanent opholdstilladelse. Kommunen har således fra start inddraget borgere uden for integrationsperioden i målgruppen der har dog været tale om meget få borgere uden for integrationsperioden. Haderslev Kommune - Haderslev Kommune havde i mindre grad et kendskab til målgruppen forud for projektet. - Tidligere har kontakten til borgere i integrationsperioden været placeret hos en administrativ medarbejder, der håndterede deltagelse i sprogskole og opfølgning herpå.

4 Indsatsens vidensgrundlag Hedensted Kommune - Hedensted Kommune kender de borgere, der har boet i kommunen under deres integrationsperiode. - Kommunen havde en fornemmelse af, at der kunne findes familier, som de ikke kender. På grund af kommunens spredte bosættelser kan borgere leve uden meget kontakt til omgivelserne. - Kommunen havde oplevet mistrivsel i familier, hvor der var en ægtefælleforsørget samt kendte til eksempler på ensomme og isolerede ægtefælleforsørgede. Viborg Kommune - Viborg Kommune har et godt kendskab til borgerne i integrationsperioden som de altid har haft en god kontakt til og tilbudt sprogskole og praktik.

5 Det opsøgende arbejde Borgerne i integrationsperioden findes i kommunernes journaliseringssystemer Alle kommunerne har indledningsvist lavet en liste over borgere, som skal kontaktes. Således er borgere, der ikke modtager offentlig forsørgelse, identificeret i kommunernes journaliseringssystemer. Ringkøbing-Skjern Kommune - Har lavet en trækning på alle borgere, der endnu ikke har fået permanent opholdstilladelse. Haderslev Kommune - Har lavet en trækning på alle borgere, som er i integrationsperioden samt borgere, der har afsluttet integrationsperioden og boet i kommunen siden 1. august Viborg Kommune - Har lavet en trækning på alle borgere, der har været i kommunen, mens de har været i integrationsperioden. Hedensted Kommune - Har lavet en trækning på alle borgere i integrationsperioden.

6 Det opsøgende arbejde Kommunerne får på denne måde ikke kontakt til - Borgere der er tilflyttet efter integrationsperioden - Borgere der kom til kommunen før 1. august 2010 (Haderslev Kommune)

7 Det opsøgende arbejde Identificering af borgere uden for integrationsperioden Sideløbende med identificeringen af ægtefælleforsørgede borgere i og til dels uden for integrationsperioden har Viborg Kommune og Hedensted Kommune indledt samarbejde med andre aktører, der kan have kendskab til og kontakt med målgruppen.

8 Det opsøgende arbejde Hedensted Kommune Hedensted Kommune har taget kontakt til relevante aktører i kommunen. Disse indledende kontakter har endnu ikke skabt kontakt til borgere i målgruppen. Aktører kontaktet i Hedensted kommune (hvor projektet er blevet præsenteret): - Familieafdelingen - Alle folkeskoler og 4 privatskoler - Daginstitutioner - Sprogskolen - Sundhedsplejen - Thai-buddhistisk tempel Mund-til-mund metoden har skabt enkelte nye kontakter i borgernes eget netværk. Desuden er projektet blevet beskrevet i en artikel i lokalavisen.

9 Det opsøgende arbejde Viborg Kommune På trods af, at der i Viborg Kommune er blevet søgt i journaliseringssystemet efter borgere uden for integrationsperioden, er der ikke fundet nogen på denne vis. Viborg Kommune har taget kontakt til relevante aktører i kommunen. Disse indledende kontakter har endnu ikke skabt kontakt til borgere i målgruppen. Aktører, der er blevet kontaktet indledende i Viborg Kommune: - Boligsociale medarbejdere - Sundhedsplejen - Frivillighuset i Viborg - Bydelsmødre i Viborg - Etniske foreninger (somalisk, tamilsk, afghansk) Nu skal Viborg Kommune ud og præsentere projektet hos ovenstående aktører. Desuden har der været information om projektet i et beboerblad og der er uddelt informationsfoldere til husstande

10 Planer for det opsøgende arbejde fremover Samarbejde med lokale aktører Kommunerne vil fremover lægge vægt på samarbejdet med andre aktører i lokalområderne, der har viden om og kontakt til målgruppen. Haderslev Kommune I Haderslev er der ikke boligsociale medarbejdere eller bydelsmødre og derfor er det her især relevant at samarbejde med kirkelige organisationer såsom Kirken på Tværs, som er et forum for forskellige kirker og religioner. Desuden planlægges det at etablere et samarbejde med Luthersk Mission, som har projektet Kvinder Møder Kvinder. Hedensted Kommune Vil benytte Udlændingeportalen til at identificere alle med udenlandsk baggrund i kommunen kommunen har allerede taget hul på opgaven. Der er desuden planer om at tage kontakt til flerkulturelle foreninger i kommunen, Bydelsmødre i Horsens og Vejle samt boligforeninger. Viborg Kommune Vil følge op på kontakter til de aktører, hvor der allerede har været en indledende kontakt.

11 Motivationen hos målgruppen Målgruppen er meget motiveret Alle fire kommuner oplever, at målgruppen generelt er meget motiveret, og fokus for kontakten derfor sjældent handler om at fremme motivationen. Motivationsfaktorer hos målgruppen: - Penge - At blive økonomisk uafhængighed af deres ægtefæller. - Fordi familierne har en knap økonomi med kun en indkomst. - Muligheden for at sende penge hjem til familien i hjemlandet - At få et arbejdsidentitet - de ser sig selv som aktive mennesker, der gerne vil bidrage til samfundet. - Ønske om netværk - Ønske om mening i hverdagen

12 Motivationen hos målgruppen Barrierer for at deltage på arbejdsmarkedet Selvom størstedelen af borgergruppen, som kommunerne har været i kontakt med, er meget motiverede, er der i alle kommuner eksempler på borgere, der oplever barrierer af forskellig form. Der er dog tale om enkelte borgere ud af den samlede gruppe. Barrierer som er mødt: - Svært at acceptere at skulle starte med ulønnet praktik (især højtuddannede) - Ægtefæller, der ikke tillader, at borgeren arbejder ulønnet - Manglende tro på mulighederne efter lang tid uden for arbejdsmarkedet - Manglende danskkundskaber i kombination med uvillighed til praktik med det formål at træne sproget - Offentlig transport i landområder kan gøre det umuligt at komme på arbejde i arbejdstiden - Borgere i 50erne, der lever sammen med en pensionist og har indstillet sig på, at arbejdslivet er forbi Flere borgere har indledningsvist et manglende kendskab til det danske arbejdsmarked (fx behov for at starte med praktik). Det lykkes dog oftest at skabe forståelse for, at det kan være vejen til ordinært job.

13 Kontaktformer Alle fire kommuner har indkaldt til samtaler pr. brev og derefter har de afholdt et personligt møde med borgeren. Ringkøbing-Skjern Kommune Projektet præsenteres i forbindelse med de lovpligtige opfølgningsmøder. Her tilbydes praktik og løntilskud og hvis det er relevant tilbydes borgeren et forløb hos G-Faktor. Haderslev Kommune Projektet præsenteres i forbindelse med de lovpligtige opfølgningsmøder. Her tilbydes de en samtale med en jobkonsulent. For de borgere, der går på sprogskole afholdes samtalerne på sprogcenteret.

14 Kontaktformer Alle fire kommuner har indkaldt til samtaler pr. brev og derefter har de afholdt et personligt møde med borgeren. Hedensted Kommune I Hedensted Kommune er det erfaringen, at en mundtlig telefonisk invitation kan få flere til at takke ja til samtale. Af hensyn til transportmæssige udfordringer tilbyder kommunen at afholde samtalen i borgerens hjem, på kommunens lokale institutioner eller på lokale sprogcentre. Ud over de borgere, som kommunen selv har kontaktet er der enkelte, der selv har henvendt sig. Desuden er der etableret en facebookgruppe. Facebookgruppen fokuserer på netværk og er rettet mod de borgere, der allerede indgår i projektet. Viborg Kommune Her ligger den tilbudte samtale ud over den lovpligtige opfølgningskontakt. Her spørges ind til borgerens ressourcer og ambitioner og der tilbydes hjælp til at finde praktik eller uddannelse.

15 Beskrivelse af målgruppen En heterogen gruppe De borgergrupper, som kommunerne indledningsvist har været i kontakt med, er meget forskellige. I alle kommunerne møder de mange nationaliteter, om end der flere steder er nogle større nationale grupper. Borgerne er både gift med ægtefæller med dansk baggrund og med ikke-dansk baggrund. Der er få mænd i alle fire kommuner. De er hovedsageligt i alderen år. Borgerne har mange ressourcer. Mange har uddannelser og de fleste har arbejdserfaring. Deres barrierer er primært et ugunstigt arbejdsmarked. Få har sociale problemer dog lever nogle isoleret - især i landområder.

16 Beskrivelse af målgruppen i Ringkøbing-Skjern Kommune Nationalitet Der er en større gruppe kvinder fra Thailand og Philippinerne, som er gift med danske mænd. Derudover er der kvinder fra eksempelvis Ukraine, Rusland, Rumænien og Kina, som ligeledes er gift med danske mænd og bosniske kvinder gift med bosniske flygtninge i Danmark. Der er primært tale om kvinder i alderen år. Ressourcer Kvinderne fra Thailand og Philippinerne har typisk ingen uddannelse og kommer fra fattige familier. De er hårdtarbejdende og meget arbejdsvillige/ikke kræsne mht. job. De russiske/østeuropæiske kvinder er højtuddannede og stiller større krav til job. Sociale udfordringer Målgruppen er på nogle måder isolerede. De lever geografisk spredt i landområder og har ikke bil. Men de har tætte etniske netværk. Nogle borgerne fra Bosnien har traumer, hvilket kan skabe barrierer ift. arbejdsmarkedet. Afstand til arbejdsmarkedet De har gode muligheder på arbejdsmarkedet. Der er jobmuligheder for ufaglærte inden for produktion, rengøring og andre servicefag. En del kvalificerer sig yderligere ved at læse til rengøringsteknolog og flere læser videre herfra.

17 Beskrivelse af målgruppen i Haderslev Kommune Nationalitet Der er 21 nationaliteter i den gruppe af borgere, som kommunen har haft kontakt til ingen større grupper. Alle er fra ikke-vestlige lande. De fleste er gift med danske mænd. En del er gift med indvandrere, og enkelte er gift med flygtninge. Der er primært tale om kvinder. Ressourcer De har mange ressourcer. De fleste er højtuddannede eller har skoleerfaring og de har alle arbejdserfaring. De er meget ivrige for at opkvalificere sig gennem sprog og praktik. Sociale udfordringer Enkelte lever sammen med dominerende ægtefæller, som kontrollerer deres aktiviteter og modsætter sig praktik. Målgruppen i Haderslev er ikke ensomme og isolerede - De er derimod meget aktive og har sociale netværk, arbejder frivilligt, spiller i bands og er på andre måder engagerede samfundsborgere. Afstand til arbejdsmarkedet De har de nødvendige kompetencer, men jobmarkedet i Haderslev er ugunstigt. Der er generelt manglende efterspørgsel på arbejdskraft i kommunen, herunder også ufaglært arbejdskraft. Derfor er fokus i stedet på opkvalificering og uddannelse.

18 Beskrivelse af målgruppen i Hedensted Kommune Nationalitet Har borgere fra 22 lande primært i Asien, Afrika, Mellemøsten og Sydamerika. Der er primært tale om kvinder i alderen år. Ressourcer En del af borgerne har en videregående uddannelse. Alle har arbejdserfaring og er meget motiverede for at få et arbejde. Sociale udfordringer Enkelte familier har udfordringer med trivslen. Afstand til arbejdsmarkedet De er tæt på arbejdsmarkedet. De har kompetencerne og viljen, men bliver ofte bremset af transportproblemer i de landområder de bor i.

19 Beskrivelse af målgruppen i Viborg Kommune Nationalitet Viborg Kommune adskiller sig fra de andre kommuner ved at en stor del af den borgergruppe, som projektet har været i kontakt med, er i Danmark på en midlertidig kontrakt i forbindelse med deres ægtefælles arbejdskontrakt som højtuddannet arbejdsmigrant. Borgerne kommer fra hele verden og er typisk i landet 3-5 år nogle gange med forlængelse. Der er desuden også højtuddannede kvinder, der er gift med danske mænd samt kvinder uden uddannelse fra bl.a. Thailand. Der er primært tale om kvinder i alderen år. Der er dog enkelte arabiske mænd gift med danske arabiske kvinder. Ressourcer De fleste er højtuddannede og har et stort ønske om at bruge deres tid i Danmark aktivt. De er derfor meget motiverede for at arbejde, etablere et dansk netværk og engagere sig i frivilligt arbejde. Sociale udfordringer De mangler netværk Afstand til arbejdsmarkedet De har kompetencerne, der efterspørges, men mangler viden om det danske arbejdsmarked og hvordan de kan bruge deres kompetencer

20 Kommunernes motivation for projektet Alle fire kommuner er gået ind i projektet med et ønske om at inddrage gruppen som arbejdskraftreserve. De ser potentiale i at få gruppens ressourcer i spil på arbejdsmarkedet i en tid, hvor prognoserne peger på fremtidig mangel på arbejdskraft. Ved at få målgruppen på arbejdsmarkedet forebygger kommunerne desuden, at de i fremtiden eventuelt søger offentlig forsørgelse. Der er også et ønske om at holde på borgerne og gøre kommunen attraktiv, så borgerne ikke flytter derfra. Samtidig lægger kommunerne vægt på, at der inden for målgruppen antages at være borgere, der har sociale udfordringer og lever isoleret med manglende kontakt til omgivelserne og det offentlige. I et bredere integrationsfagligt perspektiv håber man, at man ved at give målgruppen et løft kan have en positiv virkning på målgruppens børn og fremtidige generationer. Målgruppen er en del af beskæftigelsespolitikken i de fire kommuner, og den beskæftigelsesfaglige målsætning er at få målgruppen i job eller uddannelse.

21 Organisering af projektet i kommunerne Projektet er organiseret forskelligt i de fire kommuner. Fælles er dog, at der i alle kommuner er en projektleder, som også arbejder praktisk med projektaktiviteterne, ligesom der i alle kommuner er et samarbejde med de sagsbehandlere i kommunen, der arbejder med målgruppen. I de fleste kommuner er der desuden et samarbejde med en jobkonsulent.

22 Organisering af projektet i kommunerne Haderslev Kommune I Haderslev Kommune er projektet forankret i integrationsafdelingen. Det primære arbejde udføres af to rådgivere, hvoraf den ene også fungerer som projektleder. De bruger ca. halvdelen af deres arbejdstid på projektrelaterede opgaver. Derudover er der tilknyttet en virksomhedskonsulent og en administrativ medarbejder. Ledelsesansvaret ligger hos lederen af integrationsafdelingen. Der informeres ledelsesmæssigt på tværs i kommunen både til lederen for Arbejdsmarked samt på ledermøde for alle ledere i beskæftigelsesindsatsen. Politisk skal der orienteres til beskæftigelses- og integrationsudvalg.

23 Organisering af projektet i kommunerne Viborg Kommune I Viborg Kommune er projektet forankret i Job og Velfærd. Projektlederen løser projektopgaver 25 timer om ugen. Projektlederen har sin egen sagsstamme og samarbejder med kolleger i afdelingen, som også beskæftiger sig med målgruppen. Der samarbejdes desuden med en jobkonsulent. Ledelsesansvaret ligger hos teamkoordinatoren for Job og Velfærd. Der informeres om projektet til jobcenterchefen, som orienterer beskæftigelsesudvalget og integrationsrådet.

24 Organisering af projektet i kommunerne Hedensted Kommune I Hedensted Kommune er projektet forankret i afdelingen Særlig Indsats, som er en del af jobcenteret. Projektlederen arbejder fuld tid med projektopgaveløsningen. Derudover tilføres der ressourcer til administration og ledelse og eventuelt en virksomhedskonsulent. Projektlederen har fået alle ægtefælleforsørgede i integrationsperioden i sin sagsstamme og samarbejder med kolleger i afdelingen. Projektlederen informerer og sparrer om projektet med sine kolleger på afdelingsmøder. Det ledelsesmæssige ansvar ligger hos lederen af Særlig Indsats. Der orienteres til ledermøder efter behov, og der orienteres politisk hvert halve år.

25 Organisering af projektet i kommunerne Ringkøbing-Skjern Kommune Projektet er forankret i teamet Integration i afdelingen Social og integration som er en del af beskæftigelsesområdet. Projektlederen er jobkonsulent og har 5 timer om ugen til at løse projektopgaver, herunder møder i den lokale styregruppe, samarbejde med de andre 3 andre kommuner, samarbejde med G-faktor og kontakt med borgerne. Der er etableret en lokal styregruppe med deltagelse fra projektleder, en jobkonsulent, der arbejder med målgruppen og lederen af Social og Integration. Lederen af Social og Integration orienterer ledelsesmæssigt på tværs til ledelsesteam på beskæftigelsesområdet. Politisk orienteres der ved, at projektet indgår på projektlisten over beskæftigelsesprojekter. Der orienteres til ledermøder efter behov, og der orienteres politisk hvert halve år.

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Aalborg Kommune Status januar 2018 Sagsbeskrivelse Enslydende indstillingen sendes til orientering i Beskæftigelsesudvalget d. 13. februar 2018. Status antal

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Inden en måned efter, at kommunen har overtaget ansvaret for en udlænding, tilbydes et integrationsprogram og udarbejdes en integrationskontrakt

Inden en måned efter, at kommunen har overtaget ansvaret for en udlænding, tilbydes et integrationsprogram og udarbejdes en integrationskontrakt Integrationsprogramg p g Integrationskontrakt Inden en måned efter, at kommunen har overtaget ansvaret for en udlænding, tilbydes et integrationsprogram og udarbejdes en integrationskontrakt Mål: sikre

Læs mere

Aktuelt har vi haft 1 deltager i løntilskud hen over sommeren hos en privat produktionsvirksomhed i Hjørring.

Aktuelt har vi haft 1 deltager i løntilskud hen over sommeren hos en privat produktionsvirksomhed i Hjørring. Status projekt 500 august 2016 I juni havde vi i Hjørring besøg af Cabi og Integrationsnet. Status på projektet i Hjørring er, at vi er i mål med 30 deltagere og ønsker at fortsætte med at rekruttere deltagere

Læs mere

ARBEJDSFÆLLESSKAB BESKÆFTIGELSE MED IKKE-VESTLIG BAGGRUND SKJULTE RESSOURCER ØGET SELVSTÆNDIGHED MOTIVATION

ARBEJDSFÆLLESSKAB BESKÆFTIGELSE MED IKKE-VESTLIG BAGGRUND SKJULTE RESSOURCER ØGET SELVSTÆNDIGHED MOTIVATION 5TYPOLOGIER AF ÆGTEFÆLLEFORSØRGEDE MED IKKE-VESTLIG BAGGRUND FORSKELLIGE INDSATSER TIL FORSKELLIGE MENNESKER BESKÆFTIGELSE SKJULTE RESSOURCER MOTIVATION JOB & UDDANNELSE ØGET SELVSTÆNDIGHED ARBEJDSFÆLLESSKAB

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses alt for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere

Læs mere

Arbejdsmarkedsområdet

Arbejdsmarkedsområdet Arbejdsmarkedsområdet Oplæg til Integrationsrådet 16.4.2018 Integrationsområdet i Arbejdsmarkedsindsatsen - De driftsmæssige opgaver Jobcenter og Ungecenter - Arbejdsløsheden er efterhånden meget lav -

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Gladsaxe Kommune Beskæftigelsesplan 2017 - vejen til uddannelse, job og vækst www.gladsaxe.dk Vision og mission Gladsaxe Byråd har i Kommunestrategi 2014-2018 formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe

Læs mere

Projekt udvidelse af arbejdsstyrken

Projekt udvidelse af arbejdsstyrken Projekt udvidelse af arbejdsstyrken Formål Formålet med projektet er at styrke betingelserne for vækst, innovation og velfærd Mål Målet er at arbejdsstyrken udvides og udvikles Delmålene er: 1. At udsatte

Læs mere

Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken. BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann

Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken. BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann 3 centrale målsætninger for udlændinges integration Nyankomne udlændinge skal sikres den bedst

Læs mere

Integrationsindsatsen i fremtiden

Integrationsindsatsen i fremtiden Integrationsindsatsen i fremtiden Indledning baggrund Integrationsindsatsen står over for store ændringer i fremtiden. Der skal sættes mere fokus på job og uddannelse og findes andre veje til at lære dansk

Læs mere

Er der foretaget nye undersøgelser som opfølgning på undersøgelsen Fra glæde til frustration i 2012?

Er der foretaget nye undersøgelser som opfølgning på undersøgelsen Fra glæde til frustration i 2012? Svar fra Beskæftigelse og Sundhed på spørgsmål vedr. modtagelsen af og arbejdet med flygtninge i Skanderborg Kommune, fremsat af byrådsmedlem Rasmus Ingemann Er der foretaget nye undersøgelser som opfølgning

Læs mere

Sundparken Horsens Kommune

Sundparken Horsens Kommune Sundparken Horsens Kommune 1 Karakteristika ved Sundparken Mange børn fleste 7 17-årige Få midaldrende (50 64-årige) Meget få gamle (65+-årige) Mange husstande med Enlige forsørgere Par med børn Mange

Læs mere

Bettina Lundum Sørensen. bls@jobcenterviborg.dk

Bettina Lundum Sørensen. bls@jobcenterviborg.dk 1. Generelle oplysninger: Journalnummer Projekttitel Pulje, der er bevilliget støtte fra Dato for statusrapport Projektperiode Tilskudsmodtagers navn Kontaktpersonens navn Kontaktpersonens e-mail Kontaktpersonens

Læs mere

Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen

Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen Agenda: 1. Integrationsindsatsen v. Katrine Rud - Branchepakker: Baggrund og målsætninger - Branchepakker: Organisering og resultater

Læs mere

Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse)

Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse) KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- Og Integrationsforvaltningen Kontor for Integrationsservice NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse)

Læs mere

Politik for integration og international arbejdskraft. - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding

Politik for integration og international arbejdskraft. - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding Politik for integration og international arbejdskraft - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: have at flygtninge kommer i arbejde. Flygtninge

Læs mere

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Vision: Alle borgere i Holstebro Kommune uanset etnisk eller kulturel baggrund indgår i og bidrager som aktive medborgere til det fælles samfund med

Læs mere

Delmål 2019 Delmål 2020 Resultatmål 2021

Delmål 2019 Delmål 2020 Resultatmål 2021 Bilag 1. Tillæg til samarbejdsaftale for Halsnæs Kommune (Nedenstående er under udarbejdelse og derfor ikke bindende) KAPITEL 6, DEL2 : DELMÅL OG INDSATSER Skema 6.x: Skema til opstilling af delmål og

Læs mere

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Status september 2017 Opfølgning på Partnerskabsaftalen Som det fremgår under afsnittet Status på aktivitet,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes beskæftigelsespolitik (styringsmodel) Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Politik for integration og international arbejdskraft. - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding

Politik for integration og international arbejdskraft. - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding Politik for integration og international arbejdskraft - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: have at flygtninge kommer i arbejde. Flygtninge

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Indledning Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere

Læs mere

Hvornår virker virksomhedspraktikker? Workshop 6

Hvornår virker virksomhedspraktikker? Workshop 6 Hvornår virker virksomhedspraktikker? Workshop 6 Fælles netværksmøde for praktiker- og ledernetværket om integration den 28. marts 2019 Direktør Kasper Højvang Kyed Virksomhedspraktik der virker erfaringer

Læs mere

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder I 2007 fik CBR-Randers midler fra Integrationsministeriet til at gennemføre en beskæftigelsesrettet

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI BESKÆFTIGELSESUDVALGET

UDVALGSSTRATEGI BESKÆFTIGELSESUDVALGET 3. UDKAST UDVALGSSTRATEGI 2019-22 BESKÆFTIGELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Ole K. Larsen Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre,

Læs mere

INTEGRATION I VEJLE. sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN

INTEGRATION I VEJLE. sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN HELHEDSORIENTERET INTEGRATIONSINDSATS sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats INTEGRATION I VEJLE sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats

Læs mere

Integration på arbejdsmarkedet 2004

Integration på arbejdsmarkedet 2004 Integration på arbejdsmarkedet 2004 Ledernes Hovedorganisation Marts 2004 Indledning I februar 2002 gennemførte Ledernes Hovedorganisation en større undersøgelse om lederens rolle i integrationen på arbejdsmarkedet

Læs mere

Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved

Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved 15. september 2016 Beskæftigelsesudvalget i Næstved Kommune har besluttet at gennemføre en strategiproces, som skal føre frem til formulering af

Læs mere

Pulje til uddannelsesambassadører

Pulje til uddannelsesambassadører Ansøgningsskema for Pulje til uddannelsesambassadører Finanslovskonto 17.46.41.75 Projektets navn: Uddannelsesambassadør Ansøger Kommune: Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail)

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter.

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. 1 Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. At den enkelte udlænding hurtigst muligt opnår varig tilknytning til arbejdsmarkedet på ordinære vilkår,

Læs mere

Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 7. Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2018-002163 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering om status for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

Generelle oplysninger. Kommunenavn Skriv navn, adresse og CVR-nummer på den kommune, der ansøger om ot være tilskudsmodtager. Projektoplysninger

Generelle oplysninger. Kommunenavn Skriv navn, adresse og CVR-nummer på den kommune, der ansøger om ot være tilskudsmodtager. Projektoplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse afansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Integrationsstrategi De 5 kerneområder og vejen til vellykket integration i Silkeborg Kommune

Integrationsstrategi De 5 kerneområder og vejen til vellykket integration i Silkeborg Kommune Integrationsstrategi 2016-2018 De 5 kerneområder og vejen til vellykket integration i Integrationsstrategien 2016-2018 - Grundlaget dannes i integrationsperioden Danmark har i 2015 modtaget et stigende

Læs mere

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune Alle skal bidrage Alle flygtninge og familiesammenførte, der ankommer til Fredericia, udgør en ressource både som almindelige

Læs mere

Horsens Kommunes integrationspolitik

Horsens Kommunes integrationspolitik Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Revideret juni 2018 Indhold 1) Ramme for integrationspolitikken, herunder integrationspolitikkens målgruppe

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Bilag 1: Oversigt over mål 1

Beskæftigelsesplan 2016 Bilag 1: Oversigt over mål 1 Beskæftigelsesplan 2016 Bilag 1: Oversigt over mål 1 Nr. Mål Afrapportering: Unge 1a undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde om de unge. Undersøgelsen bliver fremlagt på møde i Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse

Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 21. maj 2015 Sagsb.: Gorm Hjelm Andersen Sagsnr.: Dir.tlf.: 2353 E-mail: hjelm@holb.dk Oplæg: Virksomheder hjælper aktivitetsparate ledige i beskæftigelse Indledning Dette notat

Læs mere

Job- og personprofil for leder af nyoprettet integrationsafdeling

Job- og personprofil for leder af nyoprettet integrationsafdeling Job- og personprofil for leder af nyoprettet integrationsafdeling Jobcenter Horsens søger pr. 1. marts 2017 en leder til nyoprettet integrationsafdeling. Integration af flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Velkommen til session 2 Flygtningekvinder ind på arbejdsmarkedet

Velkommen til session 2 Flygtningekvinder ind på arbejdsmarkedet Velkommen til session 2 Flygtningekvinder ind på arbejdsmarkedet Mellemøstrådgiver og Ph.d Hanna Ziadeh, Institut for Menneskerettigheder Foredragsholder og rådgiver Razan Haugaard, tidligere fagchef på

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

NY_Formidlingsplan - Projekt 500. Version:

NY_Formidlingsplan - Projekt 500. Version: NY_Formidlingsplan - Projekt 500 Version: 1.0 149155 Redigeret 21-06-2016 Handlingsplan for formidling Projekt 500 Dato 26. maj 2016 Nr. Formål: At udbrede kendskabet til metoder og resultater fra Projekt

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Pixie-version, januar 2016 Introduktion Pilen peger opad for det syddanske arbejdsmarked og for beskæftigelsesudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

INTEGRATIONSSTRATEGI

INTEGRATIONSSTRATEGI INTEGRATIONSSTRATEGI 2017 2018 ODENSE HAR BRUGFOR ALLE - OGSÅ PÅ ARBEJDSMARKEDET BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER 1. EN GOD START I ODENSE FOR ALLE 2. ALLE ER ER EN DEL AF ARBEJDSFÆLLESSKABET

Læs mere

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog INDHOLD Baggrund 3 Udfordringen med at få flygtningekvinder i arbejde 3 Temaer for integrationsindsatsen 4 Sundhed og sygdomsopfattelse 5

Læs mere

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Projektbeskrivelse Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige Baggrund: I Assens kommune har langtidsledigheden generelt været faldende det seneste

Læs mere

Analyse af integrationsflygtninge i Middelfart Kommune.

Analyse af integrationsflygtninge i Middelfart Kommune. Analyse af integrationsflygtninge i Middelfart Kommune. Indledning Denne analyse giver et billede af sammensætningen af voksne integrationsflygtninge i Middelfart Kommune. Analysen skal være med til at

Læs mere

Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse

Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse 1/11 Politisk såvel som i den integrationsfaglige indsats er der stort fokus på at sikre job og selvforsørgelse for flygtninge.

Læs mere

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde 13-06-2018 Fakta Kvote: 2014: 27 flygtninge 2015: 88 flygtninge 2016: 70 flygtninge 2017: 24 flygtninge 2018: 6 flygtninge (kvote) 2019: 7 flygtninge (kvote) Til

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018

Beskæftigelsesplan 2018 Beskæftigelsesplan 2018 INDLEDNING I Haderslev Kommune tror vi på, at meget kan lade sig gøre, når vi arbejder sammen. Vi har modet til at udforske det ukendte, og når vi møder forhindringer, opsøger vi

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Integration 25. April 2019

Integration 25. April 2019 Integration 25. April 2019 Dagsorden 1) Overblik over integrationsområdet 2) Paradigmeskiftet i lovgivning 3) Cases 4) Drøftelser Drøftelse af serviceniveau for vejledning og rådgivning om repatriering

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast)

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast) Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt

Læs mere

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet Punkt 5. Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet 2016-038673 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender, til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på opfølgning

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

NYT NETVÆRK EN MENTORORDNING FOR LEDIGE NYDANSKERE NYT NETVÆRK OG DIN VIRKSOMHED VIRKSOMHEDSMODELLEN

NYT NETVÆRK EN MENTORORDNING FOR LEDIGE NYDANSKERE NYT NETVÆRK OG DIN VIRKSOMHED VIRKSOMHEDSMODELLEN VIRKSOMHEDSMODEL NYT NETVÆRK EN MENTORORDNING FOR LEDIGE NYDANSKERE Nyt Netværk er et projekt til integration af veluddannede ledige nydanskere på arbejdsmarkedet via en mentorordning. Projektets formål

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Strategi for Integration. Lemvig Kommune

Strategi for Integration. Lemvig Kommune Strategi for Integration Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Også førtidspensionister over 50 år, som ikke har modtaget brev om initiativet, har henvendt sig. (se side 2)

Også førtidspensionister over 50 år, som ikke har modtaget brev om initiativet, har henvendt sig. (se side 2) MIDTVEJSNOTAT 1. Sammenfatning indgår i regeringens handicapstrategi fra 2009. Initiativet giver en række jobcentre mulighed for at få erfaring med afklaring og jobformidling til førtidspensionister, der

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Motivation og samtale med nydanskere

Motivation og samtale med nydanskere Motivation og samtale med nydanskere Samuelsens Integrationspolitiske Netværk 11.03.2010 Jakob Katz - Integrer Integrer - en platform, to formål Ideologi - Positiv integration Ikke-vold, fremfor vold.

Læs mere

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 INDLEDNING Fyn har potentiale til mere. Beskæftigelsen er stigende i Danmark, men udviklingen på Fyn er ikke så positiv som i resten af landet. De fynske

Læs mere

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Udkast til Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere flygtninge

Læs mere

Dobbelt så mange svage ledige er kommet ud på private virksomheder

Dobbelt så mange svage ledige er kommet ud på private virksomheder 26. marts 2015 ARTIKEL Af David Elmer Dobbelt så mange svage ledige er kommet ud på private virksomheder På fem år er antallet af ressourcesvage kontanthjælpsmodtagere, f.eks. stofmisbrugere og psykisk

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Organisering i Aktiv indsats og Integration Modtagelse/boligplacering Beskæftigelses

Læs mere

Integrationsstrategi. En effektiv, helhedsorienteret og sammenhængende integrationsindsats for borgere under den treårige integrationsperiode

Integrationsstrategi. En effektiv, helhedsorienteret og sammenhængende integrationsindsats for borgere under den treårige integrationsperiode Integrationsstrategi En effektiv, helhedsorienteret og sammenhængende integrationsindsats for borgere under den treårige integrationsperiode Forord Sønderborg Kommune har fokus og opmærksomhed på at understøtte

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

Sæt indvandrer- og flygtninge kvinders ressourcer i spil

Sæt indvandrer- og flygtninge kvinders ressourcer i spil KVINDER I JOB Sæt indvandrer- og flygtninge kvinders ressourcer i spil HR Manager Mette Andersen, IKEA Odense Afdelingsleder Poul Bjerre-Jacobsen, Odense Kommune Chef for Bydelsmødre Mai-Britt Haugaard

Læs mere

Beskæftigelsespolitik for Halsnæs Kommune

Beskæftigelsespolitik for Halsnæs Kommune Beskæftigelsespolitik for Halsnæs Kommune Indledning Byrådet har besluttet at der skal udarbejdes en beskæftigelsespolitik. Udvalget for beskæftigelse har i efteråret 2007 arbejdet med at formulere denne

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Fokus på job og motivation

Fokus på job og motivation Fokus på job og motivation også for de borgere, der er længst væk fra arbejdsmarkedet Oplæg på Workshop den 22/10-15 Af Thomas Vesterby Mikkelsen, Faglig Koordinator Dagpenge & Kontanthjælp Jobcenter Aarhus

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune

Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 24. november 2015 Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Tidligere har Aarhus Kommune årligt

Læs mere

Baggrund. Fokus på flygtningegruppen som fremtidig arbejdskraftressource indenfor brancher, hvor der allerede er, eller vil opstå mangel.

Baggrund. Fokus på flygtningegruppen som fremtidig arbejdskraftressource indenfor brancher, hvor der allerede er, eller vil opstå mangel. FORMÅL, SAMARBEJDSPARTNERE, ORGANISERING, AKTIVITETER Baggrund Frem mod 2025 vil der være et stigende behov for faglært arbejdskraft i regionen, som ikke kan dækkes af nyuddannede med det nuværende optag

Læs mere

INTEGRATIONSSTRATEGI

INTEGRATIONSSTRATEGI INTEGRATIONSSTRATEGI 2017 2018 ODENSE HAR BRUG FOR ALLE - OGSÅ PÅ ARBEJDSMARKEDET BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER 1. EN GOD START I ODENSE FOR ALLE 2. ALLE ER EN DEL AF ARBEJDSFÆLLESSKABET

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Integrationspolitik i Horsens Kommune

Integrationspolitik i Horsens Kommune Integrationspolitik i Horsens Kommune - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Oplæg til Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 Til drøftelse på Beskæftigelsesudvalgsmøde den 17. november

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

November. Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse

November. Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse 2014 November Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 1 Jobcentrenes virksomhedsrettede indsats... 1 Afdækning af virksomhedernes behov for arbejdskraft...

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Integrationspolitik i Horsens Kommune

Integrationspolitik i Horsens Kommune Integrationspolitik i Horsens Kommune - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Oplæg til Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 Udkast til høring Børne- og Skoleudvalget 1. februar 2016

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning september 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

FORLØBET NYT NETVÆRK - EN MENTORORDNING FOR NYDANSKERE

FORLØBET NYT NETVÆRK - EN MENTORORDNING FOR NYDANSKERE NYT NETVÆRK - EN MENTORORDNING FOR NYDANSKERE Nyt Netværk er et projekt til integration af nydanskere på arbejdsmarkedet via en frivillig mentorordning. Projektets formål er at skaffe nydanskere i arbejde

Læs mere