Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 6 Mødested: Vedbæk Havn, Dykkerklubbens lokaler, Vedbæk Strandvej 366 Mødedato: Onsdag den 10. juni 2009 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Erik Mollerup, Thomas Lesly Rasmussen, Anne Anbo, Lars Engelberth, Annelise Møller, Axel Bredsdorff og Jette Ebro Fra forvaltningen: Henning Bach Christensen, Birgit Hoé Knudsen og Birgit Hemmingsen Næste møde: Onsdag den 12. august 2009

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Meddelelser Besigtigelse af foreningernes faciliteter på og ved Vedbæk Havn Resultatet af borgerundersøgelsen Furesø Golfklub - Ansøgning om udvidelse af lejemål på Hestkøbgård i Birkerød Klage over lokalefordelingen i Søndervangshallen for sæsonen 2009/ Landskabsmalerier en kunstbog med malerier fra Rudersdal Kommunes kunstsamling M - Optimering af Mantziusgården. Ny tids- og handleplan Rundforbi Idrætsanlæg - Renovering af svømmehal. Anlægsregnskab. Tillægsbevilling....12

3 Side: 1 1. Meddelelser KFU Jnr BHK Birgit Hoé Knudsen orienterede om Ny Musiks ønske om afholdelse af en fødselsdagskoncert for komponisten Axel Borup-Jørgensen. Koncerten tænkes i stedet for den planlagte koncert, som Ny Musik havde til hensigt at afholde i forbindelse med kunstnermarkedet på Havarthigaarden, men som ikke gennemføres. Kulturog Fritidsudvalget bevilgede kr. som underskudsdækning til denne koncert. Kulturområdet ønsker på baggrund af Ny Musiks ansøgning at bevilge underskudsdækning på op til kr. til fødselsdagskoncerten. Birgit Hóe Knudsen orienterede om muligheden for en midlertidig opsætning af en fotoudstilling af Timme Hovind i det åbne rum ved Næsseslottet til efteråret. Prisen vil andrage ca kr., heraf ca kr. til kunstindkøb, som kan finansieres af udvalgets kunstmidler. Udvalget tilkendegav interesse for projektet, hvorfor Kultur arbejder videre med sagen og forelægger en sag til august.

4 Side: 2 2. Besigtigelse af foreningernes faciliteter på og ved Vedbæk Havn KFU Jnr KULTUR/BHK I henhold til Kultur- og Fritidsudvalgets mødeplan besigtiges foreningernes faciliteter på Vedbæk Havn: Klubhus Nord, Vedbæk Sejlklub Vedbæk Sportsdykker Klub, Vedbæk Strandvej 366 Klubhus Syd, Vedbæk Sejlklub, DDS Vikingerne, søspejderne og Vedbæk Kano- og kajakklub Vinterbadernes klubhus Der er rundvisning v/fritids- og foreningskonsulent Bo Eriksen og havnefoged Tom Olsen. Udvalgets møde afholdes i dykkerklubbens klublokaler. Direktionen foreslår, at udvalget tager besigtigelsen til efterretning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tager besigtigelsen til efterretning.

5 Side: 3 3. Resultatet af borgerundersøgelsen 2009 KFU Jnr MDK Økonomiudvalget besluttede den at gennemføre en borgertilfredshedsundersøgelse i foråret 2009 med udsendelse af spørgeskemaer til 2500 borgere i begyndelsen af februar med svarfrist den 12. marts. 37 % af de adspurgte borgere har besvaret spørgeskemaet. Resultaterne fra borgerundersøgelsen er samlet i analyserapporten Borgerundersøgelse Rudersdal Kommune 2009, og blev udleveret til Kommunalbestyrelsens medlemmer den 13. maj 2009 i forbindelse med præsentationen af hovedresultaterne ved firmaet Enalyzer, der har gennemført undersøgelsen for Rudersdal Kommune. Bilag til undersøgelsen i form af tabeller med svarfordelingen for de enkelte spørgsmål kan ses på kommunens intranet og relevante tabeller kan udskrives derfra. Borgernes kommentarer i form af fritekst er samlet i dokumenter for hvert af spørgeskemaets hovedtemaer og er vedlagt dagsordenen her. Om borgerundersøgelsen: Der er tale om en bred borgerundersøgelse, der overordnet skal tage temperaturen på borgernes generelle tilfredshed med kommunens service. Dette i modsætning til de mange gennemførte brugerundersøgelser, der retter sig mod specifikke brugergrupper på konkrete serviceområder, f.eks. skole, dagtilbud, ældre, borgerservice mv. og derfor går langt mere i dybden med de enkelte emner. Borgerundersøgelsen består af: Et struktureret spørgeskema med en række spørgsmål om borgerens tilfredshed, vurdering mv. Et kommentarark, hvor borgeren kunne supplere den strukturerede besvarelse i spørgeskemaet med egne kommentarer og idéer til kommunen. Kommentarerne er opdelt på spørgeskemaets hovedemner. Image og brugerresultat: Alle borgere er blevet bedt om at svare på langt de fleste spørgsmål i undersøgelsen. Samtidig blev borgerne på de fleste områder bedt om at svare på, hvorvidt de er brugere af det pågældende område. Dermed er der mulighed for at skelne mellem to typer af resultater: et imageresultat, som viser, hvordan borgerne bredt betragtet opfatter de forskellige serviceområder i Rudersdal Kommune et bruger/ikke-bruger-resultat, som giver mulighed for at identificere, om der er forskel på, hvordan brugere, ikke-brugere og borgerne generelt opfatter området.

6 Side: 4 Det er forudset, at der vil være serviceområder med mere begrænset målgruppe og/eller kort historie i kommunal sammenhæng, som en del borgere uden brugererfaring på området måske ikke har en holdning til og derfor vil besvare med Ved ikke. Men da undersøgelsen skal kunne gentages i efterfølgende år er der lagt op til at få et 2009-udgangspunkt også på disse områder. Detaljeringsgrad: Der er i spørgeskemaet forskel på detaljeringsgraden af spørgsmålene inden for de forskellige serviceområder. Principperne er følgende: Der i spørgeskemaet er relativt flere spørgsmål inden for et serviceområde, når det berører mange borgere, men ikke har en entydig brugergruppe, der let kan identificeres og spørges i brugerundersøgelser. Det gælder f.eks. emnerne Trafik og miljø samt Kultur og fritid. Der er relativt færre spørgsmål inden for et serviceområde, når det berører mange borgere, men har en entydig brugergruppe. Det gælder f.eks. Dagtilbud til børn, Skole og SFO samt Ældre. På disse områder gennemføres detaljerede brugerundersøgelser, som borgerundersøgelsen ikke skal overlappe med. Der er relativt færre spørgsmål inden for et serviceområde, når det berører relativt få borgere. Det gælder f.eks. Arbejde og erhverv samt Sundhed og forebyggelse. Landspanelundersøgelsen: For at kunne sætte resultaterne af undersøgelsen i Rudersdal Kommune i forhold til landet som helhed blev et mindre udvalg af spørgsmålene fra borgerundersøgelsen samtidig sendt ud til et såkaldt landspanel, der er et repræsentativt udsnit at landets borgere svarende til en landsdækkende meningsmåling på de udvalgte spørgsmål. På denne måde får Rudersdal Kommune et sammenligningsgrundlag på nogle af de overordnede emner i undersøgelsen. Men det er naturligvis vigtigt at være opmærksom på, at der alene er tale om et pejlemærke, der kan benyttes i fortolkningen af Rudersdals resultater. Den videre proces Fagudvalgene drøfter resultaterne fra borgerundersøgelsen og fritekstkommentarerne i relation til deres ressortområde den ØKONOMIUDVALGET drøftede borgerundersøgelsens resultater på sit møde den og fremsender dem til de stående udvalg til drøftelse. Bilag Rapporten Borgerundersøgelse Rudersdal Kommune 2009 udleveret ved præsentationen den 13. maj 2009 (medbringes) Borgerkommentarer til emnet B: Kultur og fritid. Direktionen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter resultaterne inden for emnet B: Kultur og fritid.

7 Side: 5 KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag. Forinden drøftede udvalget undersøgelsen og de indkomne kommentarer.

8 Side: 6 4. Furesø Golfklub - Ansøgning om udvidelse af lejemål på Hestkøbgård i Birkerød KFU Jnr 09/14245 HSK ØU Kulturområdet orienterede den om, at Furesø Golfklub har henvendt sig til Kulturområdet med henblik på en udvidelse af det eksisterende lejemål på Hestkøbgård i Birkerød. Klubben ønsker at leje det område af Hestkøbgård, der er blevet ledigt efter at Aktivitetsgården er blevet nedlagt. Endvidere ønsker klubben at disponere over garagen ved hestestalden til brug for de el-drevne golfvogne, som udlånes/udlejes til gangbesværede. Klubben og kommunen indgik den en ny, 30 årig lejekontrakt for de nuværende områder, idet man ønskede/havde påbud om at indrette omklædningsog badefaciliteter for klubbens ansatte greenkeepere m.fl. Tanken var at indrette omklædnings- og badefaciliteterne i maskingården. Det har imidlertid vist sig, at være meget vanskeligt at udføre i praksis på grund af fredningsbestemmelser m.m. Kulturområdet har haft indledende drøftelser med klubben omkring omfang, anvendelse m.m. Klubben ønsker at disponere over 258 m 2, startende fra hestestalden og sluttende ved teknikrummet i bygningens modsatte hjørne, primært til brug for indretning til omklædnings- og badefaciliteter, frokoststue samt kontor for greenkeeper. En del af det område, som klubben ønsker at leje, er særdeles velegnet til formålet, idet der fra Aktivitetsgårdens tid allerede er indrettet omklædnings- og badefaciliteter. Omklædnings- og badefaciliteterne er i nogenlunde vedligeholdelsesmæssig stand. Det resterende, klubben ønsker at leje, trænger til en grundig istandsættelse. Kulturområdet arbejdet for tiden med at afsøge mulighederne for at indrette de resterende ca. 80 m 2 og hestestalden til foreningslokaler i kombinationsbrug mellem brevdueforeningen og kommunens cykelklubber. Kulturområdet foreslår, at de nævnte 256m 2 udlejes og garageområdet tildeles Furesø Golfklub ved et tillæg til den eksisterende lejekontrakt. Den eksisterende lejekontrakts vilkår er tillige gældende for tillægget. Økonomiske konsekvenser Lejeindtægten for 2010 vil være kr. På budgettet i 2010 er der optaget kr. i lejeindtægter på Hestkøbgård. Klubbens betalinger i 2010, jfr. nuværende kontrakter for brug af jord og bygninger, vil være på kr. Der vil således være et årligt nettoprovenu på kr. i 2010-niveau. Differencen mellem budget og faktisk indtægt, jfr. gældende kontrakter, skyldes

9 Side: 7 dels, at indtægtsbudgettet som udgangspunkt har været for højt og dels, at kommunens fremskrivning er højere end den, der er fastsat i de gældende kontrakter. Direktionen foreslår Kultur- og Fritidsudvalget, 1) at Kulturområdet bemyndiges til at forhandle en aftale på plads for de nævnte 256 m 2 samt for garageområdet, og 2) indstillet at nettoprovenuet på kr. ved udvidelsen af lejeaftalen tilføres kassebeholdningen i budgetår 2010 og efterfølgende år. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder ad 1) Direktionens forslag og ad 2) indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

10 Side: 8 5. Klage over lokalefordelingen i Søndervangshallen for sæsonen 2009/10 KFU Jnr 09/16659 HSK / MIHO Danseskolen Kom og Dans har klaget over, at den tid, de plejer at leje i Søndervangshallens sale, nu udlånes til en godkendt forening i stedet. Folkeoplysningslovens 21, stk. 2 4, definerer følgende omkring anvisning af ledig tid i kommunens lokaler: 1. Kommunens egne aktiviteter. 2. Aktiviteter for børn og unge. 3. Folkeoplysende voksenundervisning. 4. Øvrige aktiviteter for voksne. Personer med handicap har fortrinsret til lokaler, der er særligt egnede til virksomhed for disse målgrupper. Endvidere er det en betingelse for anvisning, at en forening opfylder lovens tilskudsbestemmelser, dog behøver foreningen ikke at modtage tilskud for at kunne benytte kommunens lokaler. Ved lokalefordelingen for sæsonen 2009/10 har Skjold Gymnastik Birkerød søgt og fået tildelt en stor del af de tider, som Kom og Dans traditionelt har haft i salene til aktivitet for børn og voksne. Kom og Dans har frem til sæsonen 2008/09 år efter forhandling med Kulturområdet fået en kontrakt for en sæson ad gangen med et nøje defineret ugentligt timetal samt start- og slutdato. Kontrakten for 2008/09 lød på 12 ugentlige timer, og den udløb den Der foreligger ingen lejekontrakt for sæsonen 2009/10. Kom og Dans ønsker dispensation på 1 år, så de har mulighed for at finde et andet sted at være. Rudersdal Sportsdanserforening bakker op om klagen fra Kom og Dans, idet man forventer, at sportsdanserforeningens tider nu vil blive presset urimeligt meget med dansere fra Kom og Dans. Kulturområdet har afdækket andre muligheder for at finde et alternativt lokale til udlejning via Rudersdal Kommune, jfr. vedlagte notat. Endvidere tilbyder Kulturområdet hjælp til at finde alternativt lejemål uden for kommunes regi. Folkeoplysningsudvalget vedtog den at anbefale over for Kultur- og Fritidsudvalget: At fordelingen i Søndervangshallens sale for 2009/10 fastholdes At Kom og Dans tilbydes at leje den ledige tid i gymnastiksalen på Birkerød Gymnasium i sæsonen 2009/10

11 Side: 9 At det det samtidig meddeles Kom og Dans, at kommunen fremover kun kan udleje tid til Kom og Dans i det omfang, kommunen ikke selv skal anvende tid til egne aktiviteter og / eller godkendte foreningsaktiviteter Bilag Notat om klager fra Kom og Dans og Rudersdal Sportsdanserforening over lokalefordelingen i Søndervangshallen for sæsonen 2009/10 (HSK/MIHO/ ) Svarbrev fra Kom og Dans om alternativt tilbud ( ) Direktionen foreslår Kultur- og Fritidsudvalget, 1) at fordelingen i Søndervangshallens sale for 2009/10 fastholdes,. 2) at Kom og Dans tilbydes at leje ledig tid i gymnastiksalen på Birkerød Gymnasium i sæsonen 2009/10, og 3) at det det samtidig meddeles Kom og Dans, at kommunen fremover kun kan udleje tid til Kom og Dans i det omfang, kommunen ikke selv skal anvende tid til egne aktiviteter og / eller godkendte foreningsaktiviteter. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

12 Side: Landskabsmalerier en kunstbog med malerier fra Rudersdal Kommunes kunstsamling. KFU Jnr Kultur- og Fritidsudvalget har den behandlet forslag til aktiviteter inden for kunstområdet for 2009, hvor en af aktiviteterne er udarbejdelse af en kunstbog. I 2008 blev der holdt en udstilling i Gl. Præstegård med landskabsmalerier fra Rudersdal Kommunes kunstsamling. Udstillingen skulle være med til at skabe samhørighed mellem Søllerød og Birkerød inden for kunsten. Arbejdsgruppen, hvor bl.a. Birkerød Kunstforening og Søllerød Kunstforening var repræsenteret, havde stillet forslag om at udarbejde en kunstbog med billeder fra udstillingen. Der blev i alt udstillet 56 malerier. På udvalgets møde den fremsatte Kulturområdet forslaget. Udvalget godkendte at reservere kr. til formålet. Kulturområdet foreslår, at der udarbejdes en kunstbog med følgende: Emne: Formål: Udgiver: Landskabsmalerier en kunstbog med malerier fra Rudersdal Kommunes kunstsamling. Et varigt minde om en succesfuld udstilling, der var med til at skabe samhørighed og synlighed mellem Søllerød og Birkerød inden for kunsten. Bogen kan bruges som gave og sælges. Rudersdal Kommune, Kultur- og Fritidsudvalget. Redaktør: Museumsleder Niels Peter Stilling Forfattere: Relevante fagpersoner. Kulturområdet foreslår endvidere, at det disponerede beløb på kr. frigives til formålet. Beløbet svarer til trykning af bøger, layout og korrektur i henhold til tilbud fra trykker. Direktionen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget frigiver de reserverede midler på kr. til formålet. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

13 Side: M - Optimering af Mantziusgården. Ny tids- og handleplan KFU Jnr BHK Kultur- og Fritidsudvalget godkendte den , at projektet om optimering af udvalgte faciliteter på Mantziusgården igangsættes så hurtigt som muligt efter valg af bygherrerådgiver, og at der i umiddelbar forlængelse heraf fremlægges ny tids- og handleplan til politisk godkendelse. Mangor og Nagel er valgt til bygherrerådgiver og skal stå for den byggetekniske rådgivning i forbindelse med både arkitekt- og ingeniørydelser i hele processen. En overordnet tids- og handleplan ser på nuværende tidspunkt således ud: August 2009: Styregruppen behandler første oplæg til program Primo september 2009: Brugerinvolvering Oktober 2009: Styregruppen behandler forslag til program November/december 2009: Program fremlægges til politisk godkendelse i Kultur- og Fritidsudvalget. Forår 2010: Projektering og udbud 1. juni til ca. 15. august 2010: Byggeperiode, hvor Mantziusgården er lukket. Øvrigt arbejde herefter tilrettelægges under hensyn til husets funktioner. Direktionen foreslår, at den overordnede tids- og handleplan til tages til efterretning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

14 Side: Rundforbi Idrætsanlæg - Renovering af svømmehal. Anlægsregnskab. Tillægsbevilling. OU KMB Jnr DIR/CSB/BHK/BEN OU Jnr DIR/CSB/BHK/BEN KMB Jnr DIR/CSB/BHK/BEN KFU Jnr DIR/CSB/BHK/BEN ØU Kommunalbestyrelsen har den godkendt en anlægsbevilling på kr. til renovering af svømmehal m.v. på Rundforbi Idrætsanlæg. Efterfølgende har Kommunalbestyrelsen den og bevilget henholdsvis kr. og kr. Den samlede bevilling til projekt nr er herefter på kr. Arbejdet er nu afsluttet og Styregruppen kan fremlægge følgende regnskab for projekt nr. 0609: Anlægsbevilling kr. Forbrug: Hovedprojekt m.m kr. Rådgivningshonorarer kr. Ekstra arbejder kr. Uforudsete udgifter kr. I alt kr kr. Merudgift i alt kr. Merudgifterne skyldes bl.a.: Asbest- og svampesanering, omklædningsrum Klinkegulve, omklædningsrum Brandsyn, nød- og panikbelysning Fornyet el-installation og energibesparende armaturer i omklædningsrum Kompensation, annullering af tilbudsarbejder Nødvendige apteringsopgaver Nødvendige bygningsvedligeholdelsesarbejder I alt kr kr kr kr kr kr kr kr. Af forbruget er i 2009 afholdt kr. uden tilsvarende rådighedsbeløb til endelig afregning med hovedentreprenør. Endvidere kan oplyses, at Kultur- og Fritidsudvalget på grund af svømmehallens lukning i renoveringsperioden har afleveret kr. til kassebeholdningen i

15 Side: 13 forbindelse med budgetopfølgningen 2008, hvilket er godkendt i Kommunalbestyrelsen den Direktionen foreslår indstillet, at regnskabet godkendes og at der ydes en positiv tillægsbevilling på kr. til rådighedsbeløb i KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 3 Mødested: Administrationscentret, Mødelokale 4 Mødedato: Onsdag den 11. marts 2009 Mødetidspunkt: Kl. 13.00 Bemærkninger: Niels Peter Stilling

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 16.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Thomas Lesly Rasmussen (V), Anne

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: Vedbæk Skole, Henriksholms Allé 2, 2950 Vedbæk Mødedato: Onsdag den 4. februar 2009 Mødetidspunkt: Kl. 13.15 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 4. Mødedato Onsdag den 6.

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 4. Mødedato Onsdag den 6. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 4 Mødedato Onsdag den 6. februar 2013 Mødetidspunkt Kl. 12.30 Bemærkninger Bemærk, at frokosten er fremrykket

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Administrationscentret, Stationsvej 36, Birkerød. Mødelokale 2. Mødedato: Onsdag den 14. januar 2009 Mødetidspunkt: Kl. 10.30

Læs mere

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Sort: Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 KM = Kommunalbestyrelsen =eslutter Rødt: Forslag til ny/ændret delegation. Gennemstregning udgår

Læs mere

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område

Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Delegationsplan for Kultur- og Fritidsudvalgets område Sort: Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 KM = Kommunalbestyrelsen =eslutter Rødt: Forslag til ny/ændret delegation. Gennemstregning udgår

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser SLU Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Søllerød Rådhus, mødelokale 3 Mødedato: Mandag den 13. marts 2006 Mødetidspunkt: Kl. 08.00-9.30 Bemærkninger: Medlemmer: Erik Fabrin

Læs mere

Åben. BESTYRELSEN FOR UNG I RUDERSDAL (BUR) Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Rudegaard, den hvide bygning Kongevejen Holte

Åben. BESTYRELSEN FOR UNG I RUDERSDAL (BUR) Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Rudegaard, den hvide bygning Kongevejen Holte Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rudegaard, den hvide bygning Kongevejen 464-468 2840 Holte Mødedato Torsdag den 2. marts 2017 Mødetidspunkt Kl. 18.00-20.00 Medlemmer Fra forvaltningen Camilla Barner-Christensen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg. (Særlige ændringer er markeret med rødt)

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg. (Særlige ændringer er markeret med rødt) 1 Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg (Særlige ændringer er markeret med rødt) 2 Målsætning for anvendelse af lokaler og udendørs anlæg...3 Hvem kan låne lokaler

Læs mere

Åben. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. DDS 2. Birkerøds hytte, Hestkøb Vænge 22B, Birkerø

Åben. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. DDS 2. Birkerøds hytte, Hestkøb Vænge 22B, Birkerø Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested DDS 2. Birkerøds hytte, Hestkøb Vænge 22B, Birkerø Mødedato Tirsdag den 26. oktober 2010 Mødetidspunkt Kl. 17.00 Medlemmer Fra forvaltningen Thomas Lesly Rasmussen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Reprisen Øverødvej 12 Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Mødet indledes med besigtigelse af Reprisen.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Birkerød Vandsportscenter, Plantagevej 80, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 15. april 2009 Mødetidspunkt: Kl. 13.15 Bemærkninger:

Læs mere

Referat til Økonomiudvalget

Referat til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 10. april 2013 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Brian Franklin, Carsten Fuhr, Elise Andersen,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Torsdag den 19. juni 2014 Mødetidspunkt: 19:00 Møde afsluttet: 19:35 Særlige forhold: Spisning kl. 18.30 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Bemærkninger: Sollentuna I og II,5. sal,

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Holte Bibliotek Holte Midtpunkt. Mødedato Onsdag den 6.

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Holte Bibliotek Holte Midtpunkt. Mødedato Onsdag den 6. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Holte Bibliotek Holte Midtpunkt Mødedato Onsdag den 6. oktober 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Besigtigelse

Læs mere

OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv. 3. Renovering af vestlængen, Børnekulturcenter Hestestalden - Anlægsbevilling *

OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv. 3. Renovering af vestlængen, Børnekulturcenter Hestestalden - Anlægsbevilling * Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 7. oktober 2003, Kl. 08.00 OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Problemer med

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 17-01-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 17. januar 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: 16:30-18:00. Hækkerupsvej, 4100 Ringsted.

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: 16:30-18:00. Hækkerupsvej, 4100 Ringsted. Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej, 4100 Ringsted. Afbud skal meddeles til Flemming Christensen, 5762 6243 eller fbc@ringsted.dk

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Aalestrup Skytteforening - beregning af medlemstilskud. 3 002. Hvalpsund Boldklub - udvidelse

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg 1 Indholdsfortegnelse Side Målsætning for anvendelse af lokaler og udendørs anlæg 2 Hvem kan låne lokaler og udendørs anlæg

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åben. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Åben/lukket dagsorden med vedtagelser. Mødested. Mødelokale 4, Kulturcenter Mariehøj

Åben. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Åben/lukket dagsorden med vedtagelser. Mødested. Mødelokale 4, Kulturcenter Mariehøj Åben/lukket dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Mødelokale 4, Kulturcenter Mariehøj Mødedato Tirsdag den 28. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 17.00 Medlemmer Fra forvaltningen Thomas Lesly Rasmussen

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Onsdag den 21. september Mødetidspunkt: kl. 19.

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Onsdag den 21. september Mødetidspunkt: kl. 19. GLOSTRUP KOMMUNE Referat Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg Mødedato: Onsdag den 21. september 2016 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Frank

Læs mere

Traditionen for Sankt Hans bål vil blive videreført af Vedbæk Havn, og afholdes i år d. 23. juni, med forventet båltale ca. kl. 21.

Traditionen for Sankt Hans bål vil blive videreført af Vedbæk Havn, og afholdes i år d. 23. juni, med forventet båltale ca. kl. 21. Referat Møde 2/09, Mandag den 8.06.2009 kl. 09:00 12:00 Mødested: Klubhus Nord, 1. sal, sejlklubbens lokale. Tilstede: Jens Ive, Niels de bang, Jette Ebro, Birgitte Scherning Poulsen, Lars Bing, Jens Dam,

Læs mere

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning.

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BR 203/04 Tilskud Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget, at Borgerrepræsentationen yder Badmintonklubben BC 37 et

Læs mere

DAGSORDEN. for FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Møde nr. 3

DAGSORDEN. for FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Møde nr. 3 GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen 26. marts 2008 DAGSORDEN for FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Møde nr. 3 Onsdag den 2. april på Rådhuset, Gladsaxe-værelset, lokale 2608 (direkte tlf. 39 57 52 40)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Aftale om rammerne for udvidelsen af Vedbæk Havn

Aftale om rammerne for udvidelsen af Vedbæk Havn Aftale om rammerne for udvidelsen af Vedbæk Havn Den 28. marts 2012 vedtog Kommunalbestyrelsen, at 13. august 2012 Sekretariatet 1) forslag til tillæg til Kommuneplan 2009 med VVM-redegørelse og miljøvurdering

Læs mere

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag:

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag: Nye lokaleudgifter 2016 Sagsnr.: 14/38760 Sagsansvarlig: Lene Grønbæk SAGSFREMSTILLING Reglerne om lokaletilskud til frivilligt, folkelysende foreningsarbejde fremgår dels af folkeoplysningsloven, dels

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Mødedato Mødetidspunkt Medlemmer Fra forvaltningen

ØKONOMIUDVALGET Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Mødedato Mødetidspunkt Medlemmer Fra forvaltningen Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Onsdag den 30. marts 2011 Mødetidspunkt Kl. 16.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Fabrin (V), Jens Ive (V), Erik Mollerup (V), Daniel

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Mariehøjcentret NB: Mødet indledes på Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, med besigtigelse af Vedbækfundene ved daglig leder Anne Birgitte Gurlev og af Gl. Holtegaard

Læs mere

Åben. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Dagsorden. Mødested. Nærum Skole, Fruerlund 9, 2850 Nærum. Mødedato Onsdag den 8. oktober 2014. Mødetidspunkt Kl. 10.

Åben. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Dagsorden. Mødested. Nærum Skole, Fruerlund 9, 2850 Nærum. Mødedato Onsdag den 8. oktober 2014. Mødetidspunkt Kl. 10. Dagsorden Åben Mødested Nærum Skole, Fruerlund 9, 2850 Nærum Mødedato Onsdag den 8. oktober 2014 Mødetidspunkt Kl. 10.00 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Kl. 8-9 i Store Sal fællesmøde for Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Åben. VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød

Åben. VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested VisioSign DK Pilehøj 18, 3460 Birkerød Mødedato Onsdag den 12. marts 2014 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Kl.13.00. Virksomhedsbesøg hos VisioSign DK, Pilehøj

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Dan Kornbek Christiansen

GLOSTRUP KOMMUNE. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Dan Kornbek Christiansen GLOSTRUP KOMMUNE REFERAT Brugerbestyrelsen for Mødedato: Torsdag den 8. februar 2018 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Louise Lauge Thorsen (Idrætsforeningerne)

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. fra Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. fra Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Brian Franklin, Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Hækkerupsvej Hækkerupsvej 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Palle

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 06-12-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsdværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18:45 Tilstede: Anne Hjorth, Ulrik Borch,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Torsdag den 11. februar Mødetidspunkt: kl. 19.

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Torsdag den 11. februar Mødetidspunkt: kl. 19. GLOSTRUP KOMMUNE Referat Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg Mødedato: Torsdag den 11. februar 2016 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Frank

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Åben. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Holte Roklubs klubhus Frederikslundsvej 41 B 2840 Holte. Mødested

Åben. FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Holte Roklubs klubhus Frederikslundsvej 41 B 2840 Holte. Mødested Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Holte Roklubs klubhus Frederikslundsvej 41 B 2840 Holte Mødedato Tirsdag den 22. september 2009 Mødetidspunkt Kl. 17.00-18.00 Medlemmer Daniel E. Hansen, Torben

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Onsdag kl Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutninger fra mødet. Onsdag kl Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 4.01.2006 kl. 8.15 Ordinært møde Kultur- og Fritidsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BSU = KFU = SSU = TMU = BEU = Børne- og Skoleudvalget Kultur- og

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-01-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december Afbud fra Arne Bech

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december Afbud fra Arne Bech HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT Afbud fra Arne Bech for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1 Ansøgning om frigivelse af bevilligede

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 23. september 2013 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 17:40 Sted Gåsetårnskolen, Iselinge afdeling Chr. Richardtsvej 33, Vordingborg Medlemmer Birthe Helth,

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 Mødedato: 16-01-2003 Mødetidspunkt: kl. 15.00-18.00 Mødested: Lokalet ved kantinen Fraværende: Jørgen Steengaard, Cai Møller

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 13-10-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 13. oktober 2010 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Referat. af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat. af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 18. august 2016 Side: 1 Referat af Folkeoplysningsudvalgets møde den 18. august 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 10. september 2012, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 10. september 2012, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 10. september 2012, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale C, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.45 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 25-09-2007 Mødetidspunkt: - 18:10 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Notat om godkendelse af sæsonfordelingen

Notat om godkendelse af sæsonfordelingen Notat om godkendelse af sæsonfordelingen 2015-2016 Herunder oplistes de særlige sager, som Kulturområdet blev opmærksomme på i forbindelse med behandlingen af ansøgningerne til lån af lokaler i sæson 2015-2016,

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Onsdag 31.10.2007 kl. 15.00. Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutninger fra mødet. Onsdag 31.10.2007 kl. 15.00. Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 31.10.2007 kl. 15.00 Ordinært møde Kultur- og Fritidsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 2 Mødested: UU-Sjælsø, Hovedgaden 18, 3460 Birkerød Mødedato: Onsdag den 4. februar 2009 Mødetidspunkt: NB Kl. 9.30 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Dagsorden Den 21. marts 2019

Dagsorden Den 21. marts 2019 Glostrup, den 13. marts 2019 Dagsorden Den 21. marts 2019 Mødeart: FA09 - Bestyrelsesmøde Mødested: Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup Mødetid: kl. 17.00 Deltagere: Nikolaj Jørgensen Else Janhøj Palle

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 19. marts 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Birgit Skytte (formand), Sonja Fladstrand, Annette

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 46 Præsentation af forvaltningen 47 Valg af formand og næstformand

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Ung i Rudersdal Stationsvej 46, 3460 Birkerød, tlf

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Ung i Rudersdal Stationsvej 46, 3460 Birkerød, tlf Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Ung i Rudersdal Stationsvej 46, 3460 Birkerød, tlf. 45 81 18 62 Mødedato Onsdag den 04. november 2009 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen

Læs mere

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Pkt.nr. 2 Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. 312218 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt udvalget kan anbefale

Læs mere

Udlejning af erhvervsejendom

Udlejning af erhvervsejendom Pkt. 49 Udlejning af erhvervsejendom Sagsnr. 79083 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til vilkår for en ny udlejningsperiode for ejendommen Baunehøjvej 5, der huser Restaurant Vigen, herunder

Læs mere