M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys."

Transkript

1 Interview med Maria M: Jeg blev først gravid ved nummer ni gang faktisk. I: Når for søren. 5 M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. I: Okay. M: Så jeg kunne få flere børn hvis det var noget jeg ønskede. I: Ja ja. 10 M: De gemmer dem så, ja man har dem i fem år, også bliver de så destrueret hvis ikke man bruger dem. I: Når okay. M: Ja eller man kan donere dem til forskning, hvor de så kan, jaa jeg ved faktisk ikke helt hvad de gør ved dem. 15 I: Okaaay. I: Så det var faktisk fordi det ikke kunne lade sig gøre med helt almindelig inseminering.. 20 M: Nej det kunne ikke lade sig gøre med helt almindelig inseminering. Øhm men altså man får jo hormoner og sådan, eller man kan få hormoner nogen behøver det jo ikke. Jeg donerer så også æg til barnløse folk. I: Ja okay. M: Så gør jeg det samme som IVF, bortset fra jeg så ikke får stukket æggene op igen, dem får de jo så bare. I: Arg ja okay. 25 M: Altså IVF er meget mere omfattende end insemination er. I: Okay det mere fordi vi går ud fra i vores opgave at bare inseminering øhm og derfor har vi skrevet i vores papirer, det bare mere det er søs der kommer til og interviewe dig, det mere bare sådan hvis hun får sagt det, så må du lige rette os, eller os så ved du godt hvad det er ikke. 30 M: Når jaja. Inseminering er bare at få stukket det op og IVF er æg ud og æg ind. I: Okaay. Så vi kan godt bare kalde det inseminering uden det sådan forvirre, eller hvad kalder man det andet siger du? M: IVF. I: Har du en kuglepen, det mere så kan vi måske lige..

2 35 M: Jo selvfølgelig det kan du tro. I: Så har du den søsser. M: Altså der er jo også folk som har fået fjernet et eller andet inde i underlivet. I: IVF ja okay. 40 M: Ja så der er nogen der skal gå direkte til det. Eller kvinder der er bange for at de får øh kræft i æggestokkene, og får dem fjernet, så kan de få taget nogle æg ud, og få dem lagt op igen, så de også har mulighed for og blive gravide. I: Ja okay. M: Så ja der er nogle der går direkte til det. Eller så prøver man det andet først altid, fordi det er jo også billigere, ellers kan det være en stor udgift. 45 I: Ja nemlig, det er lige lidt mere omfattende. M: Ja meget mere omfattende. Så det er forskellen i hvert fald. I: Ja ja okay. Cool. Så er vi med på det. M: Søs er du begyndt at optage? I: Ja ja det er jeg. 50 I2: Okay det er jeg så ikke, når nu er jeg. I: Er du klar nu? I2: Ja. I: Det godt. (alle griner) 55 I: Når men vi skal bare starte med at høre lidt om dig. Hvor gammel du er og hvad uddannelse og arbejde du har? M: Ja jeg er, jeg bliver 33 lige om nogle uger. Øhm også er jeg uddannet skolelærer, men lige nu er jeg sygemeldt, men har arbejdet, jeg har lige haft et arbejde, hvor jeg arbejdede med traumatiseret børn, og med flygtninge, voksne. I: Okay spændende. 60 M: Og jeg har også arbejdet på helt almindelige folkeskoler. I: Okay ja. M: Så nu laver jeg ikke noget, men bliver forhåbentlig klar igen. I: Ja ja selvfølgelig. Og hvor mange timer arbejdede du så på sådan en typisk uge? M: Ja det er fuldtid. Altså lærere arbejder jo 41,5 time om ugen eller noget i den stil. 65 I: Ja okay. Vil du prøve og beskrive en helt almindelig hverdag? M: En helt almindelig hverdag. Altså nu hvor jeg er syg, eller før?

3 I: Øhh, før, lad os tage den M: Okay før. Jamen så står jeg op kl øh, jeg står op kl. halv syv ca., også gør jeg mig klar, også vækker jeg min søn kl.7, og så tager jeg ham til børnehaven, han går i sådan en udflytter børnehave, som er lige hernede, også bliver han sat på en bus og så kører de til Nordsjælland, og så er han der dagen lang. Og så kører jeg hjem hvor jeg har en halv time, også køre jeg på arbejde, og køre så hjem og har lige tre kvarter for mig selv, også ned og hente ham. Og så kommer vi herhjem, også ja, så leger han lidt og jeg leger lidt med ham. Og så laver jeg aftensmad, vi spiser meget tidligt klokken fem, halv seks der er han sulten, også øh ja han ser også nogen gange lidt fjernsyn inden vi spiser, eller efter vi har spist, også kommer han i seng klokken syv, også kan jeg sidde og forberede mig til dagen efter. I: Og så er dagen ligesom gået. 80 M: Ja så er dagen gået. Men jeg har heldigvis, mine veninder de er rigtig gode til at komme herover også, eller vi tager hen til dem og bare spiser, også kommer vi hjem igen. I: Ja. M: Jeg har ikke noget familie herovre, andet end min mors kusine og hendes mand. I: Ja okay. 85 M: Øhm, de bor alle sammen på Fyn, så jeg er vildt afhængig af min omgangskreds. I: Ja helt sikkert. M: De er meget involveret i de almindelige, øh. I: Ja det er da også rart. 90 M: Det rigtig rart, de er også gode til at komme og, hvis han f.eks. skal i bad, så er der lige en af dem der kan tage ham i bad også kan jeg lige tsst tsst tsst få ordnet ting. I: Ja. Men var det pga arbejde du flyttede herover eller hvordan? M: Nej nej overhovedet ikke, jeg har boet i udlandet også, også kommet hjem, og jeg er oprindeligt fra Svendborg som ikke er en særlig stor by, så jeg ville bare gerne herover. 95 I: Okay. Ja. M: Jeg har boet her i 6 år i alt. I: Men du har stadig tilknytning til din familie? Jeg mener, de ser stadig Elliot? 100 M: Ja ja de ser ham stadigvæk. Altså jeg kommer ikke selv så meget derover, men jeg prøver og sende ham, han har været der, altså nogle gange er han en uge hos mine forældre. Fordi min mor er førtidspensionist, så hun kan passe ham også i hverdagen. Han synes det er hyggeligt, og han synes det er skønt at jeg ikke er der til at ih ih ih. Så og de bor ude på landet så det er. I: Ej hvor dejligt.

4 M: Ja det er super fint, og de vil rigtig gerne passe ham. 105 I: Ja. M: Så, så gør vi det, ellers er der en weekend, hvis der er noget jeg skal, så kan jeg også sende ham derover, eller nogle gange kommer min søster og så sover hun her. I: Ja. 110 M: Men ellers så klare jeg mig virkelig med, jeg ved der er mange hvor deres omgangskreds har sagt inden, ja vi skal nok hjælpe osv., og når de så havde brug for det så var de bare væk. I: Ja ja. M: Også har de ikke haft tid osv., men sådan har det heldigvis ikke været her. I: Ej hvor dejligt. 115 M: Ja for jeg har jo stadig behov for at være Mette. Og ikke hele tiden være mor, komme lidt ud og sådan. I: Ja selvfølgelig. Men er det fordi din omgangskreds ikke er nået til familie endnu? Eller har de familie? 120 M: Jo men de meget blandede, der er nogen som har børn selv, også er der andre der ikke har. Altså også nogen der skal have det på et tidspunkt, og gerne vil låne ham til at se hvordan det er at få børn både som par men også som enlige. I: Ja (griner). M: Så der er 4 han har et helt særligt tæt forhold til, som han bare er helt tosset med. I2: Hans bonus tanter. (Griner) 125 M: Jaja fuldtsændig, han er glad for at besøge dem, og kan sagtens altså, han vil gerne passes af dem, han er en meget udadvendt, eller sådan en dreng, han er nået til et stadie, hvor han gerne vil være hos andre mennesker. Altså hos dem han er tryg ved. I: Mmh mmh. 130 M: Jeg ved ikke, altså jeg har hørt om nogen som slet ikke har nogen, jeg ved ikke hvordan de gør. I: Nej nej. M: Altså jeg ville få pip helt ærligt, ej men jeg har også brug for lige at komme ud nogle aftener. I: Jaja men det også kun fair. 135 M: Ja så det er.. I: Er jeres weekender så meget anderledes i forhold til jeres hverdage? M: Jeg er et meget ustruktureret menneske, så weekenderne det er sådan lidt...

5 I: Det meget spontant måske? 140 M: Ja meget spontant, altså jeg har årskort til Zoologisk Have, så vi kommer meget i Zoologisk Have, men også bare sådan, at han kan lege med nogle af dem, altså ikke nogle af dem fra børnehaven, men som ja, altså det bliver meget sådan, altså nogle gange vågner han først rimelig sent, så nogle gange står vi først op klokken 10. I: Jaa. 145 M: Ja også tuller vi bare rundt og der er slet ikke noget struktur, så det er helt anderledes. I: I hygger bare` M: Ja vi hygger, og det er meget, jeg gider ikke og lave alt muligt hvis det er. I: Nej nej. 150 M: Vi har måske planer med nogle en af dagene, også måske Zoologisk Have en af de andre dage. I: Ja ja. Når men det da også dejligt bare at slappe af, det jo ikke altid det, der er jo sikkert rigeligt drøn på i hverdagene. M: Ja ja helt sikkert, jeg synes det er skønt ikke at skulle noget, men altså jeg prøver også at tage ham ind til byen ikke, han kan godt lide at gå nede ved søerne f.eks. 155 I: Jamen børn de er også så taknemmelige, der skal ikke altid så meget til. M: Jojo bare en legeplads det er helt fint. I: Jaa så er de glade. M: Ja så er han lykkelig. I: Men du har Elliot, hvor gammel er han? 160 M: Han er, han bliver 3 her om en måneds tid. I: Så han går i børnehave nu? M: Han er lige startet. Han er startet her for en måned siden. I: Ja ja. M: Og ellers har han gået i vuggestue. 165 I: Nu han en stor børnehavedreng, der kan blive sat på plads af de endnu større børnehave drenge. M: Ja. Men hvor lang tid siden er det så du begyndte på hele det her? I: Jeg begyndte samtale i December 2009, og blev insemineret første gang i Januar I: Okay.

6 M: Også blev jeg gravid i Marts, 2011, og fødte i December I: Okay så det alligevel nogle år du havde der, med at prøve og.. M: Ja det var jo så fra Januar også til følgende Marts, så måneder. I: Ja okay. 175 M: Ja man skal lige have nogle pauser også engang i mellem. I: Okay men hvor lang tid gik du og overvejede det? 180 M: Jamen jeg har åbenbart, jeg kan ikke rigtig huske det, men jeg har nogle veninder der Der skete alt muligt i 2009, som gjorde at jeg mistede tilliden til nogle mænd, og jeg har åbenbart gået og snakket om, nogle år før det, og det kan jeg ikke rigtig huske, men det har mine veninder fortalt. I: Nåå okay. 185 M: Så det er en tanke jeg har gået og puslet med åbenbart. Øhm også da alt det der skete, så tænkte jeg bare nu gør jeg det simpelthen. Altså jeg har aldrig haft de der øh... Drømme om at skulle giftes og finde prinsen på den hvide hest. Det var ikke det der skulle til for at fuldende mit liv. I: Nej nej. M: Det er ikke fordi, jeg hader ikke mænd. Jeg er ikke sådan en asocial freak, der bare sidder derhjemme altid, altså jeg er en social person, og jeg vil gerne ud. I: Ja ja. Men din drøm var måske mere bare at få barnet? M: Ja det har det jo nok været, så måtte manden ligesom komme senere. Der er andre der er så afhængige og tænker nu har jeg ham også får jeg et barn med ham også hader man hinanden på et eller andet tidspunkt, og sådan er det ikke for alle, men det ville nok ske for mig. Plus jeg har sådan noget, eller har haft noget der hedder PCO, jeg fik at vide at, når jeg blev 34, ville jeg have meget svært ved at få børn. Altså så har man også haft en deadline på det, altså de fleste er nok 10 år ældre end mig før de går i gang. I2: Ja du er meget ung. M: Ja rigtigt rigtig meget, jeg var jo kun hvad? 29, da jeg blev gravid, og yngre da jeg gik igang I2: Men det gjorde nok også rigtig meget at du havde den her grænse. Ellers så lød det lidt som en forhastet beslutning, og det er det som regel ikke. M: Nej nej det synes jeg heller ikke det har været, det har også bare føltes meget naturligt, altså det ville måske have været Måske sværere for mig og være i et forhold, men altså der er jeg nok bare for, som en af mine kursister sagde henne på skolen, at hvis man er vant til at være alene i mange år, så bliver man lidt kaput, også bliver det svært at gå på kompromis og sådan noget. I: Ja ja.

7 M: Altså der også nogle ting, hvor jeg synes det er nemmere, altså jeg sætter grænserne, øh jeg giver ham værdierne, det skal jeg ikke diskutere med nogen. 210 I: Men man kan også sige i og med du havde den deadline, så er det måske også lidt voldsomt og skulle ud på dating markedet og nærmest fra første date sige jeg skal have børn lige om lidt. M: Ej men ja ja, det der måske nogen der bliver nød til at gøre. 215 I: Ja det tror jeg helt sikkert der er. Og det måske også bare endnu mere kaotisk og skulle nå det hele på så kort tid, frem for at bare sige. M: Ej men jeg synes, der er nogen der bare får børn efter 3 måneder, hvor man bare tænker hold da ferie. I: Ja ja. 220 M: Men altså det kunne jo også være at jeg kunne få børn efter 34, det var mere bare der... I: Det også bare mere om man vil løbe den risiko. 225 M: Ja det nemlig det, for jeg har altid vidst jeg ville ha børn, det er det der er så mærkeligt. Jeg kommer fra en, altså mine forældre har været sammen i over 40 år, altså det ikke fordi der har været vildt mange skilsmisser osv. Omkring mig, så jeg ved ikke. I2: Men kender du nogen omkring dig som har, som har en regnbuefamilie, eller en lidt alternativ familie, siden du selv tænkte det et alternativ for mig, nu når du kommer fra en kernefamilie? M: Altså jeg Øh jeg ved ikke. Jeg ved ikke hvordan ideen kom, jeg kender ikke nogen. Jeg er den første jeg kender hvis man kan sige det sådan, men så efterfølgende, så har jeg tre, en lille gruppe, det er svært at få planlagt noget fordi vi alle har så travlt. Øhm men især den ene ses jeg sammen med, men det er det første bekendtskab jeg har stiftet med det. Jeg ved ikke, det lyder virkelig åndsvagt, men jeg ved ikke hvor jeg har fået ideen fra, at det var sådan det skulle være, jeg ved ikke hvad jeg havde forestillet mig. Øh. I: Havde du overvejet andre muligheder? 240 M: Nej. Nej jeg ved, jeg har hørt om nogen, det så to mænd som har... Altså et homoseksuelt par som har fået med en lesbisk kvinde, men altså der er også meget der kan gå galt, altså jeg synes det er fantastiske familier, og det er fantastisk, men der er jeg nok lidt for... I2: Der er stadig lidt for mange kerneværdier eller sådan? 245 M: Ja. Nej det ikke fordi jeg ikke, jeg kan også godt lide at han får øh altså muligheden for at se at man også kan have en familie hvor man er mor og far og børn, og at det kan fungere sådan. Øh det er også iorden, og jeg har købt en bog der hedder Forunderlige familie, som handler om en ejendom som denne, hvor der bor en mor og en far og et barn i den ene, og et donorbarn i den anden, og en hvis mor er død, og

8 to lesbiske, en masse forskellige så man kan se at, altså jeg vil gerne have at han er åben overfor det hele ikke. I: Ja ja. 250 M: Øhm, altså jeg ved der er mange der har haft svært ved at fortælle det til deres forældre, at de vælger at få et barn alene, men altså jeg har bare fortalt mine forældre at nu får jeg et barn alene, altså det er ikke noget jeg havde bankende hjerte over. I: Okay, hvad var deres reaktion så? 255 M: Jamen altså min mor hun er bare sådan, de var bare sådan at det var helt fint, de ville aldrig være sådan aha. Altså men jeg tror min far var mere sådan med økonomien, åh nej kan du nu finde ud af det og sådan. I: Ja ja. M: Og min mormor hun syntes det var meget mærkeligt, men hun sagde at det nok også bare var hende, der var lidt gammeldags I: Ja ja. M: Nu har hun vænnet sig til tanken, jeg har snakket med mine forældre, fordi der er jo mange af deres venners børn der bliver gift og får børn, og om de så er lidt flove over, at jeg gør det på en anden måde, men altså der siger de at det bare er dig, og det ville være underligt hvis jeg blev gift og alt det, det er slet ikke mig, men fuld respekt for dem, der gør det. I: Ja. 270 M: Gør det folk selv vil, men så forventer jeg også at folk, ja jeg ved godt der er mange der synes det er synd for ham og at jeg fratager ham meget, og at det er egoistisk, det er der rigtig mange der, siger det og det må de respektere. Det kan godt være at de ikke kan acceptere det men altså I2: Men vi lever også i den del af et århundrede hvor det er meget mere normalt. M: Ja ja men helt sikkert. I2: Normen hos mange, så havde det været dig for 30 år siden, kan det godt være du slet ikke havde fået den ide M: Ja fuldstændig. Helt sikkert, og der er meget fokus på det, nu kommer der eksempelvis en udsendelse på tv2, men det igen noget meget negativt noget, hvor de græder og sidder åh jeg mangler meget i mit liv. I: Jamen det er også ligesom det barn vi har snakket med, hun var 25, og hun prøvede at forklare at hun har prøvet og gå til medierne med hendes historie, men altså hun har ingen problemer haft med det, hun lever i bedste velgående og er rigtig glad, og det er jo ikke det medierne gider vise, det er jo en kedelig journalistisk historie. M: Jamen lige præcis, lige præcis. I: Hun fortalte at de er en ret stor gruppe, som har det helt fint med at være donorbørn, og er glade, og mener deres mor har gjort det så godt, men det er der jo

9 285 ikke nogen, der synes er spændende at sende i tv, men det er der ikke nogen der vil vise i tv. M: Lige præcis, altså jeg tror heller ikke at, de mennesker der betyder noget for mig, kan jo godt se at han er et glad barn. I: Jaja. 290 M: Jeg har hele tiden gerne ville have at det hele skal være så naturligt som muligt, altså så jeg vil ikke have at folk skal, at det er synd for dig osv. Altså første dag han var i børnehave ikke, så jeg var med for at han skulle køres ind, og så sad de og spiste, og så sagde han lige pludselig sådan jeg har ikke nogen far. I: Nåååå. 295 M: Han sagde det på samme måde som han sagde det er onsdag, altså det var fuldstændig sådan helt normalt, altså det betød rigtig rigtig meget at, der kommer helt sikkert noget senere, men det her er en god start. I2: Men du synes ikke det er for tidligt eller sådan? 300 M: Nej slet ikke, slet ikke. Jeg siger til ham og jeg har gjort meget opmærksom på at andre har en far, og især, hvis vi ser et eller andet børne noget, der er det jo altid far mor og børn, og der siger han se der er den deres far, så han ved det godt. I: Okay. 305 M: Og jeg spørger ham sådan, har du nogen far, også siger han nej jeg har en mor, og det er jo fedt at han også har en mormor og en morfar så har han jo også meget udvidet familie, af min omgangskreds, de fleste er godt nok piger, men de er jo også nogle kærester inden over der, som kan gå ind og... Men det virker ikke til at, altså ikke fordi det skal blive sådan noget køns noget, men han er meget interesseret i biler, han er meget interesseret i fodbold osv. I2: Så du har ikke smittet ham? 310 M: Og værktøj osv., og det interessere slet ikke mig overhovedet så Og bilmærker og sådan noget. Hvor jeg kan ikke engang køre bil, så han bliver meget skuffet over mig når han en dag finder ud af det. (alle griner) 315 M: Han er meget, han er meget en dreng selvom jeg er hans primær rolle model, og jeg har leget med barbie og med dukker da jeg var barn så.. I: Så han har alligevel fået det drengede med sig. M: Ja han har virkelig fået. Total. I2: Du satte dig ikke i starten af det her og sagde, når han er 9 år er han gammel nok? M: Nej slet ikke. 320 I2: Det skulle bare komme sådan med modermælken?

10 325 M: Ja vi har fra starten. Jeg har ikke brugt ordet donor overfor ham, jeg har bare sagt han ikke har nogen far. Og jeg ved da godt, at han ikke forstår det rigtigt, men han ved konkret at han ikke har nogen far, og lige nu er det ikke noget han savner. Så det var en stor, det var en god dag. Også var der så en pige i børnehaven der sagde jeg har to mødre, jeg har heller ikke nogen far, så der kom ligesom sådan noget. I: Ej hvor sjovt. M: Der var ikke nogen der sagde, at det var mærkeligt eller noget, når men de var bare sådan jeg har en far eller mine forældre bor ikke sammen, det hele bliver bare meget I: Men det da også dejligt, måske har det et eller andet sted været rigtig sundt og få den der overgang, så det ikke bliver sådan at nu sætter vi os ned og taler om at du ikke har en far. Det kommer bare mere flydende. M: Jeg synes det er tarveligt dem der først fortæller det måske, når de er voksne, eller... Når de ikke kan regne med deres egen identitet, så Jeg har også fået kontakt til en dame, hvor barnet har samme donor som jeg har brugt. I: Nåår okay nej. M: Altså jeg er ikke interesseret, jeg ved folk leder efter halvsøskendede, jeg betragter det slet ikke som halvsøskende. I: Nej nej. 340 M: Jeg ved biologisk set så er de halvsøskende men... I2: Hvordan har du fået kontakt til dem? 345 M: Det er sådan en side inde på Facebook, hvor der er for donorbørn, ægdonor og sæddonor, og alt muligt med donor, og så havde hun skrevet at hun søgte halvsøskende til det donornummer, også skrev jeg så til hende at jeg ikke selv var interesseret i noget, eller det lyder måske meget hårdt, nu håber jeg ikke hun tog det her på den forkerte måde men jeg, eller at at at... Jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne holde kontakten. I: For hans skyld måske. 350 M: Ja altså så hvis han en dag vil få lyst til at se nogen han er relateret til på en måde så kunne de mødes. Hun sagde, at sådan havde hun det egentlig også så... I2: Hvor gammel er hendes barn så? M: Han er så han er 5 måneder yngre, så de er ret lige oven i hinanden. I: Men ligner Elliot dig? M: Jeg synes, jeg kan vise jer et billede. 355 I: Det ville bare være meget sjovt hvis han så lignede ham den anden dreng. M: Jamen det gør han nemlig ikke, for jeg spurgte hende nemlig om jeg måtte se et billede af ham, så jeg kunne se.

11 M: (viser billede af Elliot) Folk siger vi ligner hinanden, men jeg ved jo heller ikke, hvordan donoren ser ud. 360 I2: Ja han kunne lige så godt have det samme lyse hår og blå øjne. M: Jeg kan lige prøve og se hvordan... Men hun har så fundet nogle andre nogle som også, hvad hedder det... Som også har samme donor, hun har så givet mig. Men han ser sådan her ud I: Nåå han er sød. Men jeg troede faktisk det var sådan lidt mere umuligt og finde ud af hvem donoren var. M: Altså man kan få sådan sit donornummer, men altså han er jo fuldstændig anonym ham doneren, øh han vil ikke, og det synes jeg man skal respektere. Men altså hvis jeg kunne gøre noget anderledes, eller kunne gøre noget om så skulle det være og have en åben donor, jeg har en lukket donor, men det er så fordi at reglerne er blevet lavet om siden, men dengang kunne man i det offentlige kun vælge en lukket donor, det er så blevet lavet om nu. I: Jaa okay. M: Nu kan man vælge en åben, og det ville jeg gerne have kunnet. I: Men hvorfor? M: Men det er fordi jeg tror, altså hvis det er en åben donor, altså det jo ikke fordi han får en far, at når de så bliver 18 år, så kan de tage kontakt til donoren, også kan de mødes, og jeg tror måske, at det er der nogen der kan have et stort behov for. Det ikke sikkert han får behovet men så har han muligheden for det, og det har han bare ikke her, altså han kommer aldrig nogensinde til at se hvordan ham her ser ud, og som vi ved fra de der udsendelser, så har det stor betydning for nogle af de her mennesker. I: Ja. M: Så det I2: Så hvis muligheden er der for en åben donor så vil du som mor vel også hele tiden holde den mulighed åben, hvor nu fortæller du Elliot at han ikke har en far, men han vil jo et eller andet sted, hvis muligheden var der være tættere altså.. M: Ja altså jeg er meget bevidst om at jeg vil bruge ordet donor, og har sagt til alle omkring ham, at de skal bruge ordet donor og ikke ordet far. I: Ja. 390 M: Altså hvis de kommer til at sige det en gang er det jo ikke fordi jeg slår dem ihjel, men det bare meget vigtigt at han ikke får ind i sit hoved uanset om det var en åben eller en lukket donor at der er en far derude, for det er der ikke. I: Nej nej. 395 M: Om det er en åben eller lukket donor, så er det her 18 år senere, man har sin egen familie, han skal ikke til og være far til 20 børn, der kommer og banker på hans dør og siger hej far, vi skal være en familie, ja for for mig er det ikke en familie. Ligesom de

12 par, som jeg har doneret æg til, jeg er ikke det barns mor, jeg er ikke på nogen måde involveret i det, jeg har valgt at være en åben donor af samme grunde, så hvis de har behov for det, så kan vi mødes. 400 I2: Men du ville ikke være bange for at det ville være svært at skille, at om 18 år kommer, der 10 børn rendende, og vil mødes med dig på en cafe, det ville du godt have tid til? Og overskud til? M: Ja det ville jeg. Jeg ved ikke, hvor meget der ville komme efter det, men hundrede procent se dem og møde forældrene, det ville jeg. I2: Ej hvor vildt. 405 M: Der er jeg sådan meget altså... I2: Det er en del af jobbet. 410 M: Det er en del af det, det synes jeg, men igen fred være med at man er anonym og sådan noget Det skal man også have lov til. Jeg kan også godt forstå, hvis man ikke har overskud til det, men det synes jeg bare. Altså jeg synes at det jeg ønsker, det skal jeg også være villig til at give. I2: Ja ja ja. M: Men det er jo heller ikke sikkert at den familie Eller de familier har behov for noget som helst. 415 I: Men det var også det vores interview barn sagde hun var sådan lidt, altså jeg har ikke en far, jeg har en mand der har været rigtig flink og hjælpe min mor, men det er ikke min far. M: Mmh mmh. 420 I: Og hun var egentlig rigtig glad for at nogen havde taget valget for hende, for havde hun nu vidst at hun kunne møde sin far en dag, så havde hun måske gået og opbygget den her forestilling, også havde hun måske en dag mødtes med ham, og så havde hun været sådan lidt mmh, der kom måske den helt store skuffelse, som kunne føre til en endnu større krise, fordi man havde gået og opbygget det her billede af en perfekt far. M: Lige præcis, lige præcis. 425 I: Så hun var glad for at der var nogen der tog valget for hende, altså hun ved han eksisterer, men han var egentlig bare en mand der hjalp min mor. M: Ja. I: Og jeg har fået alt det jeg skal have fra min mor og så er det det agtigt ikke. M: Jo, men lige præcis, men det er også det som jeg meget gerne vil have det bliver sådan konklusionen for min søn. Jeg ved det jo ikke, men jeg synes det starter godt. 430 I: Ja men det lyder sådan. M: Så jeg håber det fortsætter, og at der så ikke er nogen der begynder og sætte kriller i hovedet på ham, om at det er en far han har, for det er det ikke. En far er en der tager

13 435 sig af ham, og man kan sige hvis jeg fik en kæreste eller blev gift eller et eller andet, den mand så ikke ville blive hans biologiske far, men ville være ham der opfostrede ham og blev hans mandlige... I: Mmh. 440 M: Det er jo hans mandlige... Altså min far er meget indover og er meget glad for, og prøver måske selvom de bor langt væk og ikke ses så tit, så varetage de der. Altså jeg prøver også, de ringer sammen og prøver at involvere dem i hverdagen, nu har vi været i Zoologisk Have eller sådan noget, så de kan følge med. Sende billeder eller et eller andet, jeg prøver så godt som jeg kan. I: Jaa. Altså nu har du et rigtig godt netværk, men synes du det var svært at gå igennem den her proces? 445 M: Ja altså, ja det har været helvede, jeg tror også at min største motivation for at donere æg er, altså jeg ved at de mennesker der kommer på den liste de har virkelig været igennem rigtig meget, det var sindssygt hårdt, altså det var virkelig, der har virkelig været meget tuderi, og det har været økonomisk hårdt. I: Mmh.. M: Jeg var på SU samtidig, altså jeg har betalt måske lidt over i alt, så altså I: Hold da op. M: Og det er lidt hårdt, så må man jo bare, altså jeg går aldrig til frisør mere, jeg klipper mit eget hår ikke? Altså så må man jo bare, man lære og leve med. Men det var psykologisk og mentalt hårdt og gå igennem. I: Ja ja. 455 M: Så ja.. I: Men også i og med du er den første du kender som du selv sagde så, altså hvem rådførte du dig med omkring alt det her? 460 M: Altså der har været... Eller det er der stadig, sådan nogle forum på nettet, hvor man så har kunne få noget der. Også mødtes vi de der fire jeg kender, i en lidt større gruppe via dem som var i behandling, også kan man sidde og snakke om hormoner og hedeture, og være ked af det og sådan, det har jeg også brugt mine veninder til. I2: Altså under graviditeten eller før? 465 M: Før altså under behandlingen, ja. Det har jeg også brugt mine veninder til, men de kan jo ikke forstå det, det er jo det samme Altså jeg havde en der mistede sin far, og vi trøstede og trøstede, men hun sagde I forstår ikke hvad det vil sige og miste sin far, så nej folk forstår heller ikke hvordan det er at være i behandling, når man tænker endnu en gang lykkedes det ikke, også fordi det var så mange gange. I: Ja helt sikkert. M: Også med min alder altså 4-5 gange så ville det ikke lykkedes.

14 I: Ej men det da virkelig flot du har, kunne holde motivationen oppe, så mange gange, man må da have lyst til at smide håndklædet i ringen og sige nu kan jeg ikke mere. M: Ja men jeg havde faktisk lavet en deadline, nu blev jeg gravid i Marts 11, men jeg havde en deadline der sagde December 11, og hvis det ikke var lykkedes inden der ville jeg holde op, min krop var også helt og fuldstændig kuk. Man stikker sig jo i maven med alt muligt, og alle de mennesker der står og glor hver gang i ens underliv. Det er ekstremt klinisk, og man mister måske lidt følelsen med sin krop. Og jeg havde så December 11 og hvis det så ikke, så skal det bare ikke være. Folk snakkede om adoption, men det skide svært når man er alene. I: Ja ja. 480 M: Og det koster også bare kassen altså, så det var måske også bare lidt urealistisk, altså så meget tjener man jo heller ikke som lærer kan man sige. I: Nej. 485 M: Så det var jo, jeg var meget nervøs igennem hele graviditeten for at der skulle ske noget, så jeg har ikke rigtig nydt det der, eller jeg ved ikke om der var så meget og nyde, men altså.. I2: Man passer lige lidt mere på ikke. 490 M: Det gør man virkelig, jeg har virkelig betalt meget for private scanninger nærmest hver måned ikke for bare tænkte ej sker der et eller andet ikke, altså man kan selvfølgelig passe på sig selv ikke, men ellers har man ikke noget kontrol over det, abortere man så abortere man, det kan man jo ikke gøre noget ved, så. I: Jaa. M: Så jeg var heldig, han kom ud og der var ikke noget galt med ham. I: Så kom lettelsen. M: Ja det må man sige, så kom alle problemerne, så blev det rigtig hårdt. 495 I: Ja. M: Så ja det der behandling det var edermandme ikke sjovt. Der skal man være motiveret, der kan man se at det har jeg også bare dem der siger det er egoistisk. Man kommer til at leve sådan meget, at så skal man igennem 2 uger med behandling, så skal man vente, er man så gravid og så starter det forfra ikke. 500 I: Ja. Det er meget skemalagt ikke altså, præcise dage ikke. M: Jo fuldstændig, og man skal tage det der på samme tid, og det jo slet ikke noget for mig, skal spise sundt og ikke drikke alkohol, helst ikke. Det sku ikke noget liv. I: Ja, nej. M: Ja så det er jeg glad for er ovre. 505 I: Hvad hvis du ikke havde haft den der deadline, som lægerne sagde du skulle blive gravid inden du var 34, tror du så du havde brugt flere år på at lede efter manden?

15 M: Nej. I: Nej? 510 M: Nej det havde jeg stadigvæk ikke, jeg er ikke den store optimist på det område. (griner)der er sku hele tiden problemer med dem I: Nej (griner) Hvordan er det inden man går igennem hele det her, skal man til nogle samtaler og godkendes på en eller anden måde? 515 M: Øh altså man skal faktisk tale med en læge så de ikke, det ikke fordi man skal igennem nogen decideret test, men en samtale også vurdere de om man er sådan rimelig okay i hovedet altså men der har jo været nogle historier om par som har fået hjælp også har de fået tvangsfjernet deres børn altså. I2: Men det også bare hvis man kom som 22-årig og ligesom havde en situation altså nu er jeg træt af mænd og der er sket det her i mit liv, men det er jo bare en tidlig alder. 520 M: Det synes jeg så også er helt vildt tidligt, jeg var så 28, da jeg var til første samtale. I2: Men altså er der nogen på din alder, eller altså jeg synes det lyder lidt tidligt, eller var det også fordi du havde fået den her deadline med 34 år tror du at du M: Det har måske nok været lidt en blanding. Men jeg tror at alt hvad der skete det år gjorde at jeg gik i gang på det tidspunkt, fordi jeg bare tænkte nu det nok, jeg kommer aldrig til at få et normalt forhold til en igen. Det har jeg så heldigvis fået det har så bare taget de år. I: Men det kan jo også sagtens komme altså det behøver jo ikke. 530 M: Ja det kan sagtens komme nu har jeg så barnet, og der er ikke nogen irriterende far til mit barn i baggrunden, så på den måde kan man så sige at det er lettere og komme ind i familien, så er der så bare mig og, jeg er ikke så god til kompromis, hvor jeg stadig ville tænke det min søn det mig der bestemmer. I: Ja ja M: Jeg prøver at give videre til ham, alt hvad jeg synes man skal være som menneske. Øh men jeg vil selvfølgelig også gå ud fra at hvis der kom en mand ind så ville han have nogenlunde de samme værdier, jeg kunne ikke forestille mig at det ville være fuldstændig anderledes, så jeg tror jeg havde gjort det uanset... I2: Tror du fordi du har fået det her barn, at du lidt er stoppet med at lede, altså jeg vil også helt vildt gerne have et barn derfor leder jeg, men du har fået barnet så du behøver egentlig ikke, eller vil du stadig gerne have denne kærlighed der er mellem.. M: Ja men ja det vil jeg jo, det vil jeg godt. Jeg har også mødt en jeg ville ønske det kunne blive til noget med, men det gør det ikke, og det er bare noget løst og noget lidt frustrerende noget, lige nu kan man sige at jeg spilder min tid på ham, hvor man kan sige jeg nok var gået videre hvis ikke jeg havde haft det barn fra ham, fordi jeg ikke har nogen biologisk deadline. Så ja på den måde, nej jeg ved det ikke. Nu bruger jeg

16 al min tid på ham, i stedet for at kigge efter nogen som måske kunne gå hen og blive en far. I: Ja. Men hvad med drømmen om en kerne familie, den har måske aldrig helt været der? M: Den har ikke helt været der, altså jeg tror mine forældre har været sådan meget, altså jeg har altid gerne ville til udlandet, jeg har altid gerne ville ud, jeg har været meget anderledes end dem, også har jeg måske et eller andet sted inde i mit hoved, sådan lidt når men så er en kernefamilie, så er man meget sat, man skal bo i et hus og man skal være det samme sted hele sit liv, have det samme job hele sit liv. Og det har jeg bare ikke, lige nu er jeg meget impulsiv, og jeg er et meget rastløst menneske, og jeg prøver, altså nu har jeg min søn, det er ikke fordi vi bare kan rejse rundt, altså jeg har brugt mine 20 ere på at rejse rundt, så jeg tror nok bare jeg har en forestilling om hvad en kerne familie er, og det er bare ikke mig. Jeg kan også se nogle af dem jeg har gået i folkeskole med, så kan jeg se de laver en facebook opdatering hvor der står ej nu har vi puttet sten i indkørslen, hvor jeg tænker hold kæft hvor er det kedeligt. De ville jo hade mit liv, de ville jo bare sige ej tag dig sammen du jo voksen, køb et hus, og gør de ting der forventes af dig. Alt litteratur og alle film peger jo på find din store kærlighed, få dig din familie, lev lykkeligt. Men det behøver man jo ikke. Jeg behøver ikke den person til at fuldende mig. I2: Så det er mere dig som person altså du er så impulsiv at du har gjort det, det er ikke fordi altså hvis du nu havde oplevet en skilsmisse, eller du havde fået nok af det her perfekte glansbillede, så det mere fordi.. M: Det mere fordi jeg er den person som jeg er, jeg synes dem som jeg kender som har en kernefamilie, også dem på min egen alder, at de er bare meget det samme sted, og holder sig meget til der hvor de er født. I2: Det skræmmer dig måske lidt? 575 M: Ja altså årh, jeg tror aldrig jeg kommer til andet end at bo til leje, for tænk og købe et sted, også man bare lidt stavnsbundet til det sted, så jeg tror det er mig som person, ikke fordi jeg lige vil flytte et sted hen, men jeg har muligheden for det, og det tror jeg bare er vigtigt, at det kan man jo godt, det bare de mennesker jeg kender de gør det jo ikke. I: Nej. M: Puha jeg ville få klaustrofobi af det tror jeg. I: Men dine forældre er stadig sammen? og du har en søster? 580 M: Ja jeg har en søster ja. I: Så i har faktisk den der kernefamilie, far mor og to børn. 585 M: Ja det har vi i hvert fald, min søster er så syv år yngre end mig, og jeg tror hun vil gerne have kerne familien. Hun er også lidt trygheds narkoman, bor stadig i hjembyen og kommer ikke væk derfra. Hun har boet sammen med en kæreste, nu bor hun så sammen med en veninde, jeg ved så også når hun har haft et problem med en mand, så siger hun jamen jeg kan da bare gøre ligesom dig, men det mener hun jo ikke, hun

17 vil gerne have det andet, det vil de fleste, og det tager jeg hatten af for, det forstår jeg godt. Det er også de praktiske ting med at være alene. I: Mmh mmh M: Altså selvom jeg har en impulsiv natur, så kan jeg ikke på samme måde sige ej nu vil jeg i byen i aften, for så er jeg afhængig af at han skal passes, der er tit nogen der kan, men det jeg skal planlægge lidt før så, men det ville være meget rart man ikke altid skulle det. I: Ja det klart. Når men hvordan gik selve hele det her med at blive insemineret, eller det hedder det så ikke, det hed IVF? M: Ja altså IVF. Altså jeg gik jo igennem insemineringer først hvor man, de to første gange var faktisk på en privat klinik hvor man slet ikke får nogle hormoner, så det med at man skal tage en ægløsningstest for at finde ud af hvornår man har ægløsning, så kommer man derind, så tog de sæden op i et rør, også stopper de det hele op i livmoderen. Jeg er ikke så god til det her (alle griner). Så sådan foregår det, altså det første sted var meget sådan man lå på en briks og hørte noget musik med tæppe over sig, og skulle ligge 20 min bagefter for at det ligesom skulle komme ind, hvor det på sygehusene er meget mere sådan bum bum bum, ind og ud ikke. Også ved IVF, skulle man så have mange hormoner, og løbende ultra scanninger hvor de så kan se om man er klar til at få modnet, om æggene modner, også skal man tage en ægløsnings sprøjte, også kommer man ind, også bliver man bedøvet, også tager de en nål og stikker op i ens undelriv, også suger de æggene ud et efter et, og jeg fik mindst taget ti æg ud. I: Hold da op. 610 M: Også sidder der, der er mange, der er både lægen og sygeplejersken, og en laborant der sidder og kigger i mikroskopet og ser om æggene er kommet med ud, de er meget meget små så man kan ikke se det. Øøhm også bliver man døsig, ja det er en meget underlig fornemmelse, øh også ligger man i en halv time faktisk fordi man er helt.. I: Jaa. 615 M: Også går man hjem, også ligger de så sæden udover også ser de så efter to dage om æggene deler sig. Det er det de skal, også skal man så ringe ind og høre om der er noget eller om der ikke er noget, og der var så heldigvis fem af den bedste kvalitet, også fordi jeg var ung ville de ikke risikere tvillinger. I: Nej nej. 620 M: Så de lagde bare et æg op, der tager de også en sprøjte og ligger det stille og roligt op i livmoderen, også fryser de resten ned. I2: Var det også noget privat? M: Nej det var inden, jeg fik lavet alt forarbejdet på Hillerød fordi der er meget kort ventetid, men æg udtagning og æg opsætning foregår faktisk på inde Rigshospitalet. 625 I2: Når men du sagde nemlig at du lå på privat klinik først? M: Jeg var først på den der hedder stork, som er sådan en jordemoderklinik.

18 I: Ja. 630 M: De to første gange, og så var jeg så de næste fem gange på det der hedder danfert, på Frederiksberg, som også er en privat klinik, men som har en overenskomst med sygesikringen, så derfor skal man ikke betale det hele selv, hvis man får en henvisning fra lægen, og det fik jeg så heldigvis. I2: Hvordan kan det være du valgte at tage stork først? Er det dyrere ikke? M: Stork, det var dyrt (griner). Jeg sagde tit bare på beløbet. øhh det var, der kunne man få en åben donor, derfor. 635 I: Arg okay. M: Men da det så ikke, det blev bare for dyrt, jeg betalte 6000 kr pr. gang og var på SU I2: Jeg synes bare nemlig at det lyder dyrt i forhold til at gennem staten kan du gå ind og få meget af det. 640 M: Jaa meget af det betalt. Men det vare simpelthen for at få en åben donor. I2: Okay. 645 M: Også kom, også fik jeg henvisningen fra lægen der, altså det var der slet ikke nogen problemer med, det var ikke, han sad ikke og tænkte ej du alt for ung eller sådan noget, han var bare sådan ej det fint. Jeg havde jo også været igennem nogle forsøg. I2: Altså havde du sådan lidt, nu startede du med at ville betale, der skal meget til at man siger jeg vil gerne betale så meget mere hvis bare jeg får en åben donor ikke. Havde du så lidt en indre krise med om du overhovedet havde lyst til en lukket donor, eller var det bare sådan M: Det blev sådan, jeg blev simpelthen nød til at tænke at sådan bliver det bare. Det kan ikke lade sig gøre på andre måder. Så må jeg tage det med, så må jeg tage den senere med ham, det kunne bare ikke lade sig gøre økonomisk. I: Nej. 655 M: Så det var rart at komme der, og da jeg så havde været på Danfert, og jeg skulle videre på IVF, det kan man nemlig ikke få, jo det kan man godt få der, men man skulle selv betale, også kunne jeg så komme videre på, til det offentlige på sygehusene, og der kom jeg så til Hillerød. I: Okay. 660 M: Øhm, hvor så første gang øhm eller nummer otte gang skulle det have været IVF, men så gav de mig for lidt hormoner, så der var kun to æg, så ville de ikke spilde så mange ressourcer på det. I: Nå. M: Også var det lige det årsskifte hvor de øhm, de valgte at man selv skulle betale for alt. Men jeg nåede så, jeg skulle testes d. 30 december.

19 665 I & I2: Øjj. M: Den var så negativ, også havde lægen så givet mig recepten på alle tingene, så jeg kunne gå ned på apoteket og få det hele inden det gik over til fuld brugerbetaling d. 1. I2: Og det er det stadig eller hvad? 670 M: Nej nu har de rullet det tilbage den regering, det var i regeringsgrundlaget at de ville ændre det, men når det så bliver valg igen, og vi får højst sandsynlig en borgerlig regering, så vil det blive rullet tilbage igen. I: Ja. 675 M: Så jeg skulle altså betale for selve IVF, som var noget med 5000, et eller andet i den beretning, men selve at al hormonerne er virkelig dyre, de koster måske , det nåede jeg heldigvis at få med inden at det, så det var rigtig pænt af ham. I: Ja ja for søren. M: For det havde været, ja det havde været rigtig dyrt. Så jeg sparede alligevel de der , jeg skulle kun betale de I: Men det ene æg, det gode æg du fik sat op, det var så det du blev gravid af? 680 M: Det var det jeg blev gravid af. I: Og hvor lang tid går der sådan før, også blev det sat op men hvornår vidste man sådan om man var sikker. M: Så går der to uger. I: Også ved man at det sidder der? 685 M: Ja så ved man at det har sat sig fast, og at der er kommet i hvert fald et eller andet ud af det, det ikke en garanti for at barnet bliver der, det er det samme hvis man er blevet det både gennem inseminering men også helt almindelig sex, at fra den dag man er blevet befrugtet, så kan man se det to uger senere. I: Okay. 690 M: Så er man helt sikker på det. Så ved man at, det har sat sig fast i siden, og at det har delt sig som det skal, også skal man have taget en blodprøve også var der så et tal, og så var det ikke højt nok mit tal, så de var ikke helt sikre på at.. I: Nå. 695 M: De sagde at jeg var højest sandsynlig gravid, men de var ikke helt sikre, så jeg skulle man komme tilbage efter to dage, også skulle det være tredoblet, og det var det så heldigvis, men altså det var puha. Ej jeg magter ikke de to dage der, der tudede jeg bare to dage, og inde på arbejdet, jeg var bare helt.. I: Du lå bare stille og tænkte.. M: Jeg lå bare åhh, det her det magtede jeg slet ikke. 700 I: Ejjj.

20 M: Så jeg var meget meget glad da de så ringede og sagde at.. jeg kan også huske da jeg skulle ringe ind for at høre om der var noget æg, altså jeg kunne nærmest ikke tale altså fordi jeg var så nervøs, og jeg kan bare huske da jeg så havde snakket med hende og hun havde sagt at det var der og jeg skulle komme ind samme dag og få det lagt op, altså jeg kan bare huske jeg tudede bare et kvarter, jeg gik bare rundt og tudede og tudede, og jeg var bare så lettet over det, også kom der så alt det andet, så altså man er jo også, altså ens følelser sidder bare på fuldstændig udenpå, altså hvor man er sådan helt, jeg har aldrig været en der har grædt, men siden jeg gik i gang blev jeg total over alt både gode og dårlige ting, altså ligesom andre mennesker man ser i fjernsynet, eller kommer og siger ej jeg er gravid, og lige pludselig så åh, jeg tuder bare over det hele, det vælter bare ud. Altså så på den måde har det virkelig ændret, altså og man ved bare hvad de mennesker der går igennem det, altså hold da op. Jeg kender også et lesbisk par som øhm, de har, ja jeg ved ikke hvor mange år de har været igennem det, og det er bare ikke lykkedes, og de har bare brugt så mange penge, og de har bare givet op nu. I: Nå. De er simpelthen stoppet helt? M: De er stoppet fuldstændig ja. I: Ej hvor er det synd hvis det virkelig er noget man vil. 720 M: Ja altså og se dem blive gravide, en som faktisk var min gamle chef blive gravid, som tabte barnet hver gang, altså hun måtte bare give op, hun kunne ikke. I: Altså der er også grænser for hvad man psykisk kan gå igennem? 725 M: Jamen fuldstændig, altså der er nogen som får noget hunde eller katte, du ved et eller andet i stedet som de så kan kaste deres kærlighed på, eller arbejder sindssygt meget, altså det er jo nogle frygtelige historier. Så de der bare får 10 børn, og hvor det er kaos hjemme hos dem, og dem der får tvangsfjernet børn. I: Ja. M: Altså det sådan at man nogen gange tænker arh det er også lidt uretfærdigt. I2: Ja når man kender nogen som ikke har muligheden ikke M: Ja det nemlig det, hvor man bare tænker arg det er bare det de ønsker sig aller højest altså, så.. I: Men havde du nogen til at gå med dig til alle de her behandlinger, altså nu er det normalt måske en mand man ville have haft med ikke? M: Jo det tror jeg også. Øh nej behandlingerne har jeg klaret helt selv, og det var også fuldstændig lavpraktisk, det jo om dagen. 735 I: Okay. M: Altså hvor folk ikke har mulighed for at, og tage med til det, og jeg tror også øhm, jamen det havde jeg faktisk ikke noget jeg havde behov for at de var. I: Nej.

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Bilag A: Interview med Annette

Bilag A: Interview med Annette Bilag A: Interview med Annette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 I: Da du valgte at du skulle igennem det her forløb valgte du så at benytte dig af en anonym eller en

Læs mere

Transskribering af interview med Nanna

Transskribering af interview med Nanna Transskribering af interview med Nanna [00:00:09.15] Interviewer 1: Der er lige noget formalia som jeg er nødt til at sige. Samtalen bliver optaget sådan så vi kan bruge det i vores speciale og du bliver

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så Interview med barn 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Hej I: Hej igen, du kan sagtens høre mig ikke også? A: jeg kan sagtens høre dig, kan du også høre mig? I: Jeg kan godt høre dig, og det fungerede fint, øhm,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er.

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er. Interview med Malene J: 00.27: først så skal jeg spørge om hvor gammel du er? M: 25 J: Studere eller arbejder du? M: Jeg arbejder J: Hvor er du opvokset henne? M: Køge J: Og hvilket postnummer bor du i

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne?

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne? Interview med Christina Andersen M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18 M: øhm du studerer? C: ja M: hvor er du opvokset henne? C: i Odense i hvert fald de første fire år yeees øhh hvor bor

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Ma: yes øhhm og så øhh laver vi lige sådan en kort opsummering om hvad ægdonation handler om

Ma: yes øhhm og så øhh laver vi lige sådan en kort opsummering om hvad ægdonation handler om Interview med Mona Ma: Vi starter lige med lidt generelle ting Mo: Ja Ma: som øhh ja din alder? Mo: 0:53: 35 Ma: og øh din beskæftigelse? Mo: Jeg er lære Ma: og hvor er du opvokset? Mo: I sønderjylland

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen xxx er 22 år og bor i Ringsted. Han er bror til yyy, som blev interviewet umiddelbart før xxx. De bor 5 minutters gang fra hinanden. xxx bor alene, hans kæreste er flyttet en måneds tid før. Jeg kontaktede

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Interview med Elisabeth C. Larsen d. 18-04-2012

Interview med Elisabeth C. Larsen d. 18-04-2012 Interview med Elisabeth C. Larsen d. 18-04-2012 Interviewer - 01.15 Har du et billede af den typiske ægdonorer i Danmark kan man sige noget generelt, om den kvinder som donere æg på nuværende tidspunkt?

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Bilag D: Interview med Dorthe

Bilag D: Interview med Dorthe Bilag D: Interview med Dorthe 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 I: Vi vil egentlig gerne starte med at høre fordi nu er du sådan undervejs i forløbet starte med

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Anton

Bilag 4: Transskription af interview med Anton Bilag 4: Transskription af interview med Anton A: Anton N: Natasha S: Stine N: Det var dejligt, du ville komme. A: Jeg synes også, det virker lidt interessant. N og N: Det var godt. Skal jeg sætte den

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013 (...) Et manuskript af Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel 7. Gennemskrivning, august 2013 SC 1. INT. KØKKEN - DAG Alt foregår i et overklasse hus, så køkkenet er pænt og stilfuld. August

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel Bilag 2 Transskription af interview med Daniel D (Daniel): Jeg er 27 og læser hf enkeltfag og bor sammen med mine forældre og lillebror. S (interviewer): Men du har ikke altid heddet Daniel jo? D: Nej,

Læs mere

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Van virker fra starten ret nervøs. Hun sidder fremadlænet med foldede hænder, mens hun nervøst kigger på skiftevis interviewer og informant. Før optageren

Læs mere

L: Øh den ligger nede bagi øh I: Nåh okay, vi gik forbi en, noget der lignede en vuggestue nemlig men L: Ja der ligger en lige derovre. Ja.

L: Øh den ligger nede bagi øh I: Nåh okay, vi gik forbi en, noget der lignede en vuggestue nemlig men L: Ja der ligger en lige derovre. Ja. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Vi skriver jo et projekt om kvinders inseminering. I2: Vi øh Vi vil godt fokusere... eller vi vil gerne fokusere lidt på, hvordan kvinderne de oplever det og hvilke bevæggrunde

Læs mere

Den interviewede Tinderslut. Oåårh

Den interviewede Tinderslut. Oåårh Interviewer. Tale med dig Nej selvfølgelig ikk men øhh, men det er jo det her projekt, vi skriver om, om kærlighedsforståelser øhm og her under så har vi jo så valgt at undersøge nogle forskellige og måske

Læs mere

Den interviewede Tinderslut. Oåårh. Jamen øhh I skyder jo bare løs. Perfect. Super godt. Årh ja.

Den interviewede Tinderslut. Oåårh. Jamen øhh I skyder jo bare løs. Perfect. Super godt. Årh ja. Interviewer. Tale med dig Nej selvfølgelig ikk men øhh, men det er jo det her projekt, vi skriver om, om kærlighedsforståelser øhm og her under så har vi jo så valgt at undersøge nogle forskellige og måske

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Transskription af interview med Katja

Transskription af interview med Katja Transskription af interview med Katja Simone: Sådan der, så burde det køre. Simone: [støj] Ja, uhm. Vi har først lige nogle baggrundsspørgsmål, uhm, vi kunne godt lige tænke os at vide hvad din uddannelsesmæssige

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år.

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år. Line, 28 år At være ængstelig - og om at mangle mor, og at være mor Da jeg talte med Line i telefonen for ca. 2½ uge siden og aftalte at besøge hende, hørte jeg barnegråd i baggrunden. Jeg fik oplevelsen

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Den fængselsindsattes identitet vil blive holdt anonym, derfor vil der i transskriberingen blive henvist til informanten med bogstavet F og intervieweren

Læs mere

Aggression eller Misforståelser?

Aggression eller Misforståelser? Aggression eller Misforståelser? Min hund er pludselig blevet aggressiv! Min hund knurrede ad mig, og bed ud efter mig! Min hund gik til angreb på et barn! Dette er bare noget af det jeg syntes at kunne

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Interviewet blev foretaget i kantinen på Aarhus Universitet. I1: Maria I2: Stefania A: Ayo I2: Fedt, ja okay. Vil du? Du får lov, og.. I1: Skal jeg lægge ud.

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Skal bleen af så lad den blive på

Skal bleen af så lad den blive på Skal bleen af så lad den blive på Det er en stor ting, når bleen skal af. Det kræver, at barnet er parat, og at du som forældre støtter og roser dit barn. Men hvornår ved du, at dit barn er parat, og hvordan

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere