Redegørelse for projektets status

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelse for projektets status"

Transkript

1 Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Bemærk; at dette skema anvendes til den indholdsmæssige redegørelse for projektets status. 1 a) Projektets fremdrift på opgørelsestidspunktet - Der redegøres for fremdriften i forhold til de aktiviteter og milepæle der arbejdes med og som eventuelt er beskrevet i ansøgningen. Eventuelle forsinkelser i gennemførelsen skal angives. Er der i tilsagnsbrevet betingelser om milepæle/aktiviteter skal disse beskrives med angivelse af opfyldelsen. Aktivitet/milepæl Startdato Nuværende status Afsluttet Projektledelse (overordnet projektleder): Uddannelses camp afholdes: fokus på praktikpladser og analyse af kommende kompetencebehov på øen Den 2. Uddannelses Camp får fokus på unge som ikke er uddannelsesparat (Første Camp havde fokus på det fremtidige kompetencebehov). Det var planen at Camp 2 skulle afholdes i slutningen af februar, men det lykkedes ikke at få oplægsholderne på plads. Campen planlægges til gennemførsel i begyndelsen af maj 2012 eller umiddelbart efter sommerferien. Nyeste viden om erhvervspædagogik formidles til relevante projektdeltagere Igangsætte offentlig debat om emnerne Der er i arbejdet med at få nye pædagogiske metoder i spil. Der er bl.a. iværksat et pædagogisk IT-kursus hvor der bl.a. arbejdes med formidling og brugen af fx Ipads og Apps i undervisningen. På kurset deltager både undervisere fra ungdomsuddannelserne og grundskolen. På Campus EUD arbejdes der på at implementere drama som et pædagogisk redskab til at styrke de unge på grundforløbene, i den opgave de har med at sælge sig selv i forhold til at få en praktikplads efter endt grundforløb. I projektperiode har der specielt været fokus på arbejdet med at skaffe praktikpladser, samt ikke mindst fokus på den udfordring som de bornholmske unge står med, hvis ikke de får en praktikplads og dermed muligheden for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Fokus i debatten har også været Bornholms udfordring med det fremtidige beskæftigelsesbehov set i lyset af de faldende børnetal. UTA projektet er aktivt gået ind i arbejdet med Folkemødet på Bornholm, juni 2012, hvor unge og uddannelse bliver vigtige politiske temaer. Der bliver lagt op til debat omkring den uddannelsesmæssige prioritering. 1 Projekter der har indsendt projektansøgning via det nye ansøgningsskema (ikrafttrædelsesdato ), skal udover denne redegørelse indsende en opgørelse (med tal) vedrørende projektets opfyldelse af projektets selvdefinerede succeskriterier. Der bør anvendes et særskilt skema til denne afrapportering. Skemaet på følgende link kan med fordel benyttes: Skema til opstilling og afrapportering vedrørende succeskriterier

2 Facilitering af processer i delprojekter efter behov Projektlederen har deltaget i og faciliteret forskellige arbejds- og temagrupper, samt bl.a. hjulpet Talent Engelsk med deres kommunikationsprojekt med en skoleklasse fra USA. Fokus er på at fastholde det tværgående samarbejde i det samlede UTA projekt. Der arbejdes videre med at udnytte puljemidler til fælles inspiration samt information og formidling, som beskrevet i budgetoplæg juni Ligeledes vil der på førstkommende stop-op dag d. 23. marts ud over fokus på de enkelte projekter og deres forankring blive arbejdet med nye tiltag, som kan bidrage til projektets overordnede målsætning. Der henvises i øvrigt til nye forsøgsprojekter og Projektledelse (delprojektleder I): Analytisk arbejde - Indhente ny forsknings og best-practise viden. Analytisk arbejde Arbejdet med at indhente ny forsknings og best-practice viden i forhold til uddannelsesproblematikker i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse blev beskrevet i sidste afrapportering. Dette arbejde, med fokus på den lokale Bornholmsk kontekst, fortsætter med dataindsamling i forhold til at kunne vurdere udviklingen gennem forløbsanalyser og gennem en systematisk statistisk dokumentation af uddannelsesbilledet på Bornholm Statistik Der har i denne periode været fokus på, i samarbejde med Campus Bornholm, at kvalificere det statistiske materiale i forhold til afbrud fra ungdomsuddannelser. Der har været en diskrepans mellem de tal som Campus Bornholm og UU-Bornholm har offentliggjort. UVM og UNI-C er blevet kontaktet i forhold til at sørge for at UUs data leverandør (UV-Data) får de rigtige data, og det er nu lykkedes at få valide data i forhold til unges afbrudshistorik. Fremadrettet vil disse afbrudshistorikker give mere kvalificerede bud på frafaldsmønstre og årsager og der er et konstruktivt samarbejde mellem UU og ungdomsuddannelserne omkring dette. Det er nedsat er statistik arbejdsgruppe der fremadrettet skal kvalificere og koordinere det statistiske materialer som de forskellige partnere i projektet producerer.

3 Ny viden. Deltagelse i: KL s uddannelsestræf. UTA og ungepakkerne, Nyborg Strand den 29. november 2011 Strategi for udvikling af Regionalt videnscenter for ungeuddannelse Siden januar er der iværksat forskellige initiativer som er med til at danne grundlag for UU som regionalt videnscenter. Den 5. januar blev der afholdt en temadrøftelse med de forskellige aktører, der på forskellig vis arbejder sammen med UU Bornholm, fx grundskolen, ungdomsuddannelserne, politikerne, arbejdsmarkedets parter, i alt 20 personer. En styregruppe og en arbejdsgruppe har arbejdet videre med resultatet af temadagen og ser på muligheden for at etablere én ungeindgang. Projektlederen Bjørn Haslund- Gjerrild og Jobcenterchef Allan Westh har som en del af det strategiske arbejde, haft oplæg i 3 politikske udvalg, Børn og Skole-, Beskæftigelses- og Socialudvalget. Delprojekt Nem Overgang er en en fundamental del af udvikling af UU som regionalt videnscenter. Gennemføre en række evalueringer for delprojekter Nem overgang: Sikre at nødvendig information følger den unge Evaluering Ingen evalueringer i denne periode, men der arbejdes med dataindsamling i projekterne til kommende periodes evalueringer af projekterne. Nem Overgang Projekt Nem Overgang har til hensigt at sørge for udvikling af samarbejdsrelationer på alle niveauer med fokus på, at den enkelte unge oplever en sammenhængende og kvalificeret indsats. I denne periode har vi haft fokus på at arbejde med et af delmålene i dette projekt: At sikre at nødvendig information følger den unge. Konkret er der lavet aftaler med alle grundskoler og alle ungdomsuddannelser på Bornholm i forhold til at sikre at unge der har behov for støtte for at gennemføre en ungdomsuddannelse, også får denne støtte. Dette sikres ved at ungdomsuddannelserne får den information de har brug for, dels for at kunne søge SPS-(Special pædagogisk Støtte), dels for at kunne tilbyde de unge anden støtte, hvis ikke de opnår SP-Støtte. Der følges i næste periode op på de aftalte procedurer og der afholdes et møde hvor alle UU-vejledere og ungdomsuddannelsernes SPS-medarbejdere er til stede og udveksler nødvendige oplysninger.

4 Delprojekt 1.1 Erhvervsklasse Bornholm Delprojekt 1.2 Rampen Pædagogisk forsøg fortsætter Løbende dataindsamling: løbende konkret opgørelse af elevens situation før og efter endt skoleforløb (kvantitativ), løbende registrering af indhøstede erfaringer ved samtaler med de involverede elever, forældre og samarbejdspartnere (f.eks. i form af en projekt logbog). Projektet afsluttet Rampen har eksisteret siden september 2010 og har været frekventeret af 21 elever fra øens skoler. 4 elever kommer fra øens 7.-klasser 9 elever kommer fra øens 8.-klasser og 8 elever kommer fra øens 9.klasser. 9 af disse unge har været på Rampen i indeværende periode. Der er fortsat positive tilbagemeldinger fra unge og deres forældre i forhold til at eleverne trives i Rampens tilbud og at dette giver mulighed for trivsel og faglig indlæring. Der indsamles data og det pædagogiske forsøg evalueres i næste periode. Der arbejdes pt på at erfaringerne fra forsøget kan indgå i et permanent tilbud i BRK. Delprojekt 1.3 Task Force Forsøg fortsætter Task Force teamet bestående af PPR-Psykolog fra 10. Klasse Centret, sagsbehandler fra Jobcentret og sagsbehandler fra Familie Center Bornholm fortsætter udviklingsarbejdet med indsats og aktivitetsplan. Der er nu lavet aftaler med ungdomsuddannelserne omkring Task Force s tilstedeværelse på uddannelserne på faste ugentlige tidspunkter, og arbejdet med de frafaldstruede unge er i gang sat. Der arbejdes på at lave aftaler med de forskellige kommunale aktører i forhold til at nedbringe behandlingstider så unge kan fastholdes i uddannelse og ikke dropper ud pga. for lang responstid. Delprojekt Pædagogisk samarbejde Dansk og Matematik Forsøg fortsætter Projekt er organiseret i 2 arbejdsgrupper. En danskgruppe og en matematikgruppe. Matematikgruppen har gennemført den samme matematiktest som blev gennemført i første projekt år, hvor en meget stor andel af elever fra 7.klasse til 1. år på ungdomsuddannelserne har deltaget. Der arbejdes i gruppen på analyse af resultaterne. I Danskgruppen er der igangsat flere undersøgelser, hvor de deltagende lærere har valgt nogle konkrete indsatsområder ud fra kortlægningen af problemstillinger som første forsøgs år afdækkede.

5 Delprojekt Pædagogisk samarbejde Naturfag Forsøg fortsætter Og ekspanderer Projektideen omkring at give et undervisningstilbud til elever ud over det normale timetal i samarbejde med en ungdomsuddannelse, har vist sig meget bæredygtig 3 forsøg er i gang alle med stor elev-, forældre- og lærertilfredshed a Science Talent 3 af øens 4 distriktsskoler i samarbejde med Campus, afdeling Bornholms Gymnasium Med studietur til Sorø akademi b Engelsk Talent Rønne skolen i samarbejde med Campus, Afdeling Bornholms Gymnasium Med virtuelt samarbejde med amerikanske elever c Talentlaboratoriet 10. Klasse Center Bornholm i samarbejde med Campus, Afdeling HHX Med studietur til Sorø akademi Disse forsøg evalueres i næste periode og forsøges udvidet til at dække hele øen. Delprojekt 1.5 Frivilligt arbejde Forsøg fortsætter Delprojekt 1.6 Erhvervsklasse 10 Pædagogisk forsøg kører med løbende dataindsamling Projekt frivilligt arbejde fortsætter med de i sidste periode nævnte samarbejdsprojekter mellem frivillig organisationer og HHX/HTX. Der arbejdes pt. med kontakt til frivillig organisationerne og deltagende lærere med opfølgning på aftaler og status på de igangværende projekter. Disse forsøg vil blive evalueret i næste periode. Arbejde med målgruppe 1, unge uden uddannelse, har vist sig vanskeligt at få igangsat. Pt. undersøges det, om der kan etableres et samarbejde med et andet projekt TRYG Ø i forhold til denne målgruppe, idet der i dette projekt er gode erfaringer med frivilligt arbejde for denne målgruppe. Samarbejdsprojektet mellem Campus Bornholm og 10 Klasse Center Bornholm omkring Erhvervsklasse 10 er kommet i gang i denne periode. Der samarbejdes omkring grøn teknologi, hvor der er fokus på vind og Solenergi. Dette medfører behov for relevante undervisningsmaterialer (se budget). 10.klasse Centrets temalinje: Science, med 16 elever, deltager i projektet. Projektet er planlagt og gennemført i et samarbejde mellem lærere fra Strøm, Styring og IT(SSI) og Produktion og Udvikling(P&U) på Campus og lærere fra 10.klasse Center Bornholm. Dette samarbejde udvides og udvikles i 2012/13 med henblik på at styrke tilbuddet i 10. klasse i forhold til afklaring og motivation

6 (og dermed en øget uddannelsesparathed) i forhold til erhvervsuddannelserne. Deltagernes startskemaer er registreret i projektets ONLINE deltagerregistrering. Da det ikke har været muligt at bruge 20/20 ordningen under 10.klasselovgivningen er projektets økonomi ændret. Medsendt revideret budget, hvor der er taget højde for ændret taxameter. Der vil på denne baggrund i den kommende periode blive udarbejdet en revideret projektbeskrivelse med reviderede milepæle. Delprojekt 1.7 Erhvervsklasse 9 (E9) Pædagogisk forsøg kører med løbende dataindsamling Der er fortsat 15 elever i Erhvervsklasse 9 (E9). Værkstedsundervisning og årets brobygningsaktiviteter er blevet internt evalueret og på den baggrund er der lavet justeringer til det kommende skoleår. Samarbejdsstrukturen med Campus er blevet styrket og det forberedende arbejde i grundskolerne er i gang med henblik på visitering af elever fra 8.klasserne til kommende skoleår. Der er indledt et samarbejde med Beredskabsstyrelsen om mulighed for en praktikuge for hele E9 klassen i uge 38. Her planlægges et unikt tilbud som udvikler både personlige, sociale, og faglige kompetencer, hvor der også vil blive lagt stor vægt på uddannelses- og erhvervsperspektiver. Forsøgsprojekter 1.8 EGU-udvikling Arbejdet med udvikling af uddannelsestilbuddet er i gang og der er lavet aftaler om udvikling af nye tilbud på uddannelsesinstitutionerne Der er fundet 5 nye EGUpraktikpladser Forsøgspulje 1.8 Unge uden uddannelse på Højskole Samarbejdet med Campus og udvikling af uddannelsestilbuddet er også i gang og der er udviklet en bedre beskrivelse af undervisningsindholdet som givet den unge et modulbevis med dokumentation for opnåede kompetencer. Arbejdet med udvikling af uddannelsestilbuddet på SOSU er også i gang, mens samarbejdet med Produktionshøjskolen er i bero grundet skolens flytning til ny lokalitet på Campus men ventes genoptaget i næste periode. Samarbejdet med Ungdomsskolen er udviklet gennem en lang række kursusbeskrivelser som Ungdomsskolen udbyder for EGU eleverne. Arbejdet med at udvikle nye EGU praktikpladser fortsætter og der er etableret aftaler om 13 nye EGU-praktikpladser siden projektstart. Et nyt projekt Unge uden Uddannelse på Højskole er startet januar (se

7 De første 6 unge er visiteret til projekt Unge på Højskole, og er startet på Højskolen. medsendte bilag med projektoversigt). 5 unge er blevet visiteret til at indgå i projektet fra 6. januar. Der arbejdes, som det fremgår af projektbeskrivelsen, på at udvikle et tilbud til unge, som kan medvirke til at de kommer videre i uddannelse. Der er planlagt en informationsdag for Jobcenter medarbejdere og UU-medarbejdere medio marts med det formål at informere omkring projektets idé, foreløbige resultater og kommende tiltag. Der forventes deltagende unge i projektets fase 2 fra september 12. UU-Bornholm er samarbejdspartner og Bornholms Højskole er blevet tilknyttet UTA som partner. UTA-forsøgspuljemidler indgår i udvikling af højskolens tilbud til denne målgruppe idet der skal udvikles et nyt værksted Natur og Kultur- som skal være rummeligt for projektets målgruppe. Se revideret budget. Forsøgspulje 1.8 Pædagogisk samarbejde First Lego League Et andet forsøgsprojekt med forsøgspuljemidler forsøges igangsat med opstart april Se vedhæftede forsøgsbeskrivelse samt revideret budget. Det er et pædagogisk udviklingsprojekt, i familie med delprojekt pædagogisk samarbejde. Med udgangspunkt i FIRST LEGO LEAGUE, som er en teknologi- og videnskonkurrence for børn og unge i alderen år, arbejdes der med pædagogisk udvikling og samarbejde mellem Bornholmske grundskoler. Projektet er tværfagligt med fokus på naturfag, matematik og dansk. Formålet med projektet er at øge interessen for teknologi og videnskab hos børn og unge, og stimulere dagens unge til at blive morgendagens ingeniører og forskere. Der lægger i det lokale projekt i høj grad op til inddragelse af det lokale erhvervsliv, enten i form af faglig ekspertise, dommere på finaledagen eller som sponsorer. Projektet er et meget inkluderende, idet det kan give udfordringer til alle elever i de deltagende klasser og projektet rummer store muligheder for undervisningsdifferentiering. Økonomi generelt Vedr. budget: se nedenfor samt vedlagt budgetforslag. Der har ikke været indtægter i projektet. Iht. aftale med Anette Mogensen/EBST er der i medarbejderværktøjet registreret på konto 40 og efterflg. bogført på konto 65.

8 Pga. allerede indsendt regnskab for aktuel periode (pr ) er der af hensyn til transaktionssporet bilagt zippede revisorfiler til både nuværende og foregående regnskab, hvor det er relevant. Hjemtaget finansiering, som endnu ikke er medtaget i regnskabet: Kr ,70. Iht. "Generelle principper - Kom godt i gang med regnskabet" (side 7) medtages for perioden alene den del af hjemtaget finansiering, som er nødvendig for at få periodens fulde støtte udbetalt, mens den akkumulerede finansierings størrelse angives i prosadelen. På et senere tidspunkt medtages al finansiering naturligvis i regnskabet. b) Afvigelser fra det ansøgte og oprindeligt planlagte - Eventuelle afvigelser fra det oprindeligt planlagte og godkendte projekt beskrives, herunder konsekvenser for det godkendte projektbudget. Ved budgetændringer, herunder i halvårsbudgetterne, sendes der skriftlig anmodning til Erhvervs- og Byggestyrelsen om godkendelse af ændringerne. Se vedlagte budgetoplæg, hvoraf fremgår de nye forsøgsprojekter. Samlet anmodes om ændringer som følger. ESF 50: 1.7: + Medfinansierende løn (fra ESF 300 nedskåret taxameter se 1.6 ovenfor) 1.6: Pga. projektomlægning til forsøgspulje. 1.6: til undervisningsmaterialer (ESF130). Forsøgspulje: fra 1.6. ESF 60: Forsøgspulje: Frigivne midler fra 1.6 bedes konverteret til forsøgspulje for uddannelse på tværs. ESF 65: 1.2: , idet det vil blive svært at nå budgettet : Der er udtalte ønsker om at foretage 2 ekstra Sorø-rejser for de nye talenthold til ESF 110. Forsøgspulje: + ovennævnte , til 1.8.2, til samt til undervisningsmaterialer (ESF 130) til nyt projekt: nyt projekt: ESF 110: 1.4.1: fra ESF 65. Se ovenfor. ESF130: 1.6: fra ESF50. Se ovenfor : fra ESF 65. Se ovenfor. ESF 300: 1.6: (til ESF 50). Se ovenfor. ESF 943 Tilskud kommune: pga. ovennævnte ændringer. Der forventes ikke ændringer i EU's tilskudsbeløb.

9 c) Informations- og pr-foranstaltninger - Der redegøres for, om informations- og pr-foranstaltningerne under projektet er gennemført som beskrevet i forbindelse med ansøgningen. Hjemmesiden opdateres løbende i forhold til projekterne m.m. UTA er synlig via hjemmesiden, men også via Facebook. og Eksempler på pressedækning: Flere skolepraktikpladser Nyhed fra TV2/Bornholm d Konference på Institut for Uddannelse og Pædagogik, Generation Målrettet. Deltagelse, d rundturen på bornholmske virksomheder. Deltagelse, d Video om virksomheder Artikel i Bornholms Tidende d om unge og ipad projektet Godt styr på de bornholmske unge Artikel i Bornholms Tidende d om Regionskommunens kontrol af unge Trelleborg Navigator Centrum Besøg og oplæg samt diskussion om et projekt, der arbejder med sammen målgruppe som UTA Bornholm og som også får midler via EU's Socialfond. D Erhvervsskolen: Giv lærlingene en chance Nyhed fra dr.dk/p4/bornholm d om virksomhedernes forventninger til lærlinge Højskole vil hjælpe unge i gang Nyhed fra dr.dk/p4/bornholm d Beskæftigelsesministeren på besøg Nyhed fra TV2/Bornholm d Mentordag på Bornholm med oplæg fra Haderslev om erfaringer med brugen af Mentornetværk. Deltagelse fra Jobcenter Bornholm, Campus Bornholm, Ungecenter Bornholm, UU-Bornholm m.fl. d Seks unge skal have et løft Artikel i Bornholms Tidende d om Højskoleprojektet Bliv uddannelsesparat på højskolen Artikel i Bornholms Tidende d om Højskoleprojektet Vigtigt fokus på ledige unge Artikel i Bornholms Tidende d om forebyggelse af unge på kontanthjælp Længere vinterkursus Artikel i Bornholms Tidende d om Højskoleprojektet Virksomheder må skabe spændende lærepladser Artikel i Bornholms Tidende d om praktikpladskoordinering UU Bornholm som et regionalt videnscenter Temadrøftelse, d

10 Fra kontanthjælpsmodtager til ung i arbejde Nyhed fra TV2/Bornholm d om Bygnings- og brugeruddannelsen Produktionselever går videre af uddannelsesvejen Artikel i Bornholms Tidende d Kommende Folkemøde på Bornholm Arbejdsgruppemøde om deltagelse, d Engelsktalenter får netvenner fra USA Nyhed fra dr.dk/p4/bornholm d Talentklasse bygger bro til USA Artikel i Bornholms Tidende d om talentklassens kontakt med en amerikansk skole Hidtil største lederhold starter torsdag Artikel i Bornholms Tidende d om udviklingen af uddannelser på Bornholm Det Lokale Beskæftigelsesråd Oplæg og deltagelse, d Talentengelsk på amerikansk Artikel i Bornholms Tidende d om talentklassens kontakt med en amerikansk skole Sjov med matematik Nyhed fra TV2/Bornholm d om Science på 10. KlasseCenter Bornholm Uddannelse drøftes Artikel i Bornholms Tidende d om projekt UTA s projektperiode Nyt værksted på BornPro Temaaften, deltagelse fra Jobcenter Bornholm, Campus Bornholm, UU Bornholm og Bornholms Produktionshøjskole d Science Talentklassens camp på Mærsk McKinney Møller Videncenter i Sorø videooptagelser d Praktikpladskonsulent: Unge bliver skræmte Nyhed fra dr.dk/p4/bornholm d om krise på erhvervsuddannelserne Unge på kontanthjælp bliver lærlinge Nyhed fra dr.dk/p4/bornholm d om kontanthjælpsprojektet d) For projekter der gennemføres i partnerskab - Der redegøres for, om partnerskabet fungerer som forventet, herunder om der er ændringer i partnerskabskredsen og i samarbejdsrelationerne. Ændring i sammensætningen af et projekts partnere

11 skal meddeles styrelsen. I forbindelse med indsendelse af perioderegnskaber skal der indsendes partnerskabserklæring for eventuelt nye partnere i projektet. De findes her: Erklæringerne indsendes i scannet form. Samtidig indsendes en opdateret oversigt over projektets partnere med oplysning om CVR-numre og navne via projektrapporteringsværktøjet. Projektrapporteringsværktøjet findes her: Brugernavn og kodeord er fremsendt til den projektansvarlige. Bornholms Højskole er ny partner i projektet og tilknyttet delprojekt Underskrevet Partnerskabserklæring vedhæftet afrapportering. UTAs forretningsudvalg mødes ca. hver 3. uge. UTA-udvalget, hvor borgmesteren er formand, mødes ca. hver anden måned. e) Øvrige forhold af relevans for projektets status - Her beskrives eventuelle andre forhold, som vurderes relevante, f.eks. forhold, som der er knyttet særlige vilkår til i tilsagnsbrevet. Bemærk, at der for projekter med statsstøtte typisk er særlige krav til afrapportering eller til tilsagnsmodtagers varetagelse af, at statsstøttereglerne overholdes. Har projektet selvdefinerede succeskriterier 2, da er der her yderligere mulighed for at knytte nogle skriftlige (kvalitative) bemærkninger til den fremsendte skematiske (kvantitative) afrapportering. 2 Kun projekter der har indsendt projektansøgning via det nye ansøgningsskema (ikrafttrædelsesdato ). *Statusrapportskabelon revideret

12 f) Ved projektregnskab (afsluttende regnskab) - Ved siden af den almindelige statusrapportering for punkt a, b, c, d og e laves en særskilt projektrapport, som beskriver og vurderer udviklingen af projektforløbet og opfyldelsen af projektets resultatmål, samt redegør for, hvilke tiltag der har været gennemført for at opnå forankring af erfaringer og resultater. Bemærk; at denne særskilte projektrapport skal vedhæftes sammen med eventuel øvrig relevant information om projektet ved indsendelsen af det afsluttende projektregnskab. Beskriv evt. kort i feltet nedenfor, hvad der er vedhæftet.

Redegørelse for projektets status UTA 1 - Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden

Redegørelse for projektets status UTA 1 - Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Redegørelse for projektets status UTA 1 - Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden a) Projektets fremdrift fra projektstart til opgørelsestidspunktet - Eventuelle afvigelser fra det oprindeligt planlagte

Læs mere

Redegørelse for projektets status

Redegørelse for projektets status Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Bemærk; at dette skema anvendes til den indholdsmæssige redegørelse for projektets status. 1 a) Projektets fremdrift på opgørelsestidspunktet

Læs mere

Redegørelse for projektets status. Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden

Redegørelse for projektets status. Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden a) Projektets fremdrift fra projektstart til opgørelsestidspunktet - Eventuelle afvigelser fra det oprindeligt planlagte

Læs mere

Uddannelse Til Alle Status august 2012

Uddannelse Til Alle Status august 2012 Uddannelse Til Alle Status august 2012 Sommerferien er slut, og her midt i august er skolerne og så småt gået i gang med deres undervisning. Mange af projekterne i Uddannelse til Alle har også holdt sommerferie

Læs mere

Redegørelse for projektets status

Redegørelse for projektets status Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Bemærk; at dette skema anvendes til den indholdsmæssige redegørelse for projektets status. 1 a) Projektets fremdrift på opgørelsestidspunktet

Læs mere

Redegørelse for projektets status

Redegørelse for projektets status Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Bemærk; at dette skema anvendes til den indholdsmæssige redegørelse for projektets status. 1 a) Projektets fremdrift på opgørelsestidspunktet

Læs mere

Afrapportering af første periode fra 1. maj 2010 til 1. maj 2011

Afrapportering af første periode fra 1. maj 2010 til 1. maj 2011 Afrapportering af første periode fra 1. maj 2010 til 1. maj 2011 Uddannelse til Alle status maj 2011 1 Status på UTA 1 maj 2011 1.1 Erhvervsklasse Bornholm: Erhvervsklasse Bornholm har haft 17 elever i

Læs mere

Redegørelse for projektets status

Redegørelse for projektets status Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden a) Projektets fremdrift fra projektstart til opgørelsestidspunktet - Eventuelle afvigelser fra det oprindeligt planlagte

Læs mere

Redegørelse for projektets status UTA1 31.10.12

Redegørelse for projektets status UTA1 31.10.12 Redegørelse for projektets status UTA1 31.10.12 Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Bemærk; at dette skema anvendes til den indholdsmæssige redegørelse for projektets status. 1 a) Projektets

Læs mere

Redegørelse for projektets status UTA1 31.10.12

Redegørelse for projektets status UTA1 31.10.12 Redegørelse for projektets status UTA1 31.10.12 Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Bemærk; at dette skema anvendes til den indholdsmæssige redegørelse for projektets status. 1 a) Projektets

Læs mere

Redegørelse for projektets status UTA2 28.02.13

Redegørelse for projektets status UTA2 28.02.13 Redegørelse for projektets status UTA2 28.02.13 Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Bemærk; at dette skema anvendes til den indholdsmæssige redegørelse for projektets status. 1 a) Projektets

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

Evaluering af Virksomhedsplan 2012 Indsatsområder

Evaluering af Virksomhedsplan 2012 Indsatsområder Evaluering af Virksomhedsplan 2012 Indsatsområder Indsatsområder 2012 Midtvejsevaluering juni 2012 Slutevaluering Mentorordning 100% af elever med mentorordning fra Hold Fastprojektet 2010-11 er stadig

Læs mere

Redegørelse for projektets status. Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden

Redegørelse for projektets status. Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden a) Projektets fremdrift fra projektstart til opgørelsestidspunktet - Eventuelle afvigelser fra det oprindeligt planlagte

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Restart. Projektperiode: 16. maj 2011-1. juli 2012 Målgruppe:

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Ansøgningen sendes til: Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland brhs@ams.dk Mrk: Unge med uddannelsespålæg

Læs mere

Redegørelse for projektets status UTA2 31.10.12

Redegørelse for projektets status UTA2 31.10.12 Redegørelse for projektets status UTA2 31.10.12 Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden Bemærk; at dette skema anvendes til den indholdsmæssige redegørelse for projektets status. 1 a) Projektets

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Virksomheden i centrum 2.0 Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Redegørelse for projektets status

Redegørelse for projektets status Redegørelse for projektets status Tilskud fra Regionalfonden eller Socialfonden a) Projektets fremdrift fra projektstart til opgørelsestidspunktet - Eventuelle afvigelser fra det oprindeligt planlagte

Læs mere

Projektansøgning til Udviklingsprojekt: Flere unge årige i uddannelse

Projektansøgning til Udviklingsprojekt: Flere unge årige i uddannelse Projektansøgning til Udviklingsprojekt: Flere unge 16-25-årige i uddannelse Ansøgningen sendes til: Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland brhs@ams.dk Mrk: Flere unge 16 25-årige i uddannelse. Bilag

Læs mere

Fra Jobcenter til uddannelse

Fra Jobcenter til uddannelse Projekttitel Fra Jobcenter til uddannelse Ansøgningen sendes til: Jobcenter Skive Att. LBR Skive v. Stine Mark Mail: scma@skivekommune.dk Tlf.: 9915 7254 Mobil: 2498 4988 Ansøgningen skal sendes i underskrevet

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Oversigt over, og behovsafdækning af, praktikpladssøgende

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

"Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Fastholdelsespakken Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg "Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommuner UUV Køge bugt Køge Handelsskole og EUC Sjælland (De øvrige medlemmer af Uddannelsesnetværket

Læs mere

Vejledning til ansøgning:

Vejledning til ansøgning: Vejledning til ansøgning: Puljen for bedre mad til ældre i eget hjem Ansøgningsfrist: d. 1. juni 2017 kl.12.00 Ansøgningsskema sendes udfyldt og underskrevet til Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk

Læs mere

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evalueringens struktur Evalueringen har fulgt to spor, nemlig 1) selvevaluering i medarbejderteamet og bestyrelsen, samt spørgeskema

Læs mere

P R O J EKTUDBUD. Sæt skub i egu 2.0

P R O J EKTUDBUD. Sæt skub i egu 2.0 P R O J EKTUDBUD Sæt skub i egu 2.0 Den 29. marts 2010 Indbydelse til projektansøgninger Landets kommuner indbydes hermed til at indsende ansøgninger om økonomisk støtte til projekter, der sætter skub

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

Langsigtede mål , samt delmål for 2016

Langsigtede mål , samt delmål for 2016 Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016 og koordineret samarbejde. Mål: Tidlig indsats Politikområde 01 og 03 Langsigtet mål: Flere børn og familiers vanskeligheder afhjælpes så tidligt som muligt

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Lisa

Læs mere

1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune

1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune Side1/5 Fællessekretariatet Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.:65151543 bjy@kerteminde.dk www.kerteminde.dk 9-09-2010 1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune 2.

Læs mere

Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre

Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre 1) Placering på en uddannelsesinstitution a) Adresse for den nye enhed Ungecenter (arbejdstitel), Campus Haslev, Skolegade 21, 4690

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: RekrutteringsService Fyn Platform - Opbygning af platform til koordinering

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

Folkehøjskolernes forening & Foreningen af Husholdnings- og Håndarbejdsskoler okt 2006

Folkehøjskolernes forening & Foreningen af Husholdnings- og Håndarbejdsskoler okt 2006 Projekttitel Dato:26-01-2007 Samarbejdsprojekt mellem Gerlev Idrætshøjskole og CVU Sjælland om udvikling af en model for uddannelsessamarbejde mellem højskoler og CVU er. Pulje 1 / pulje 2 Pulje 1 Ansøgende

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

Retningslinjer for tilskud i DK-USA programmet 2017

Retningslinjer for tilskud i DK-USA programmet 2017 Styrelsen for Forskning og Uddannelse Bredgade 40 1260 København K Januar 2017 Retningslinjer for tilskud i DK-USA programmet 2017 1. DK-USA programmet DK-USA programmet udspringer af en samarbejdsaftale

Læs mere

Sådan udarbejdes en korrekt afrapportering. Vejledningen omhandler følgende punkter: Her finder du materialet til en korrekt afrapportering?

Sådan udarbejdes en korrekt afrapportering. Vejledningen omhandler følgende punkter: Her finder du materialet til en korrekt afrapportering? Til projektets regnskabs- og PRV-ansvarlige Februar 2015 Sådan udarbejdes en korrekt afrapportering Nu nærmer tiden sig igen for afrapportering af regional- og socialfondsprojekter. Vi håber derfor, at

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan

Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan 2012 13 1 Forord v. Mogens Kragh Andersen, formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale Konkrete initiativer i 2012 13 Fortsat fokus på 95% målsætningen

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen

Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen ,,. HØBENHAVN & fllordsjællanll Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen Bestyrelsen vil få afrapportering af kvantitative måltal og kvalitative tiltag i en skriftlig orientering i

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

Slutevaluering Rampen

Slutevaluering Rampen Slutevaluering Rampen Juli 2012 1. Indledning. Projekt Rampen under UTA 1 har afsluttet 2. forsøgsår og projektet afsluttes i UTA-regi. Nærværende evalueringsrapport vil beskrive Rampens resultater og

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Resultatkontrakt/opfølgning

Resultatkontrakt/opfølgning Resultatkontrakt/opfølgning 03.2011 Vedrørende Hold Fast 01.01.2010-28.02.2013 Journalnummer: 1-33-70-2-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Afsluttende spørgeskema for UTA s delprojketer

Afsluttende spørgeskema for UTA s delprojketer Afsluttende spørgeskema for UTA s delprojketer undersøgelsen Undersøgelsen indeholder svar fra 47 personer der har svaret på et afsluttende spørgeskema for hvert delprojekt de har deltaget i. Da hver person

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017 Pkt. Evaluerings område 1. a Skolens værdigrundlag Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 1.a. Målsætning At drive privat grundskole, hvor elevens lyst til læring styrkes i et miljø, hvor den

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune

PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der skal bidrage til

Læs mere

projektkatalog Uddannelse til alle En bevægelse der rykker Bornholm

projektkatalog Uddannelse til alle En bevægelse der rykker Bornholm projektkatalog Uddannelse til alle En bevægelse der rykker Bornholm Dette projektkatalog er produceret af UTA projektkontoret april 2013 UTA en bevægelse Projekt Uddannelse til Alle Bornholm er i fuld

Læs mere

Resultatkontrakt/opfølgning 09.2010

Resultatkontrakt/opfølgning 09.2010 Resultatkontrakt/opfølgning 09.2010 Vedrørende Hold Fast 01.01.2010-28.02.2013 Journalnummer: 1-33-70-2-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version 21.11.2011 1. Indledning Indeværende handleplan er den indledende skitse omkring ungeindsatsen med særligt fokus på tematikker opsat på mål og målopfyldelse.

Læs mere

Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm

Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm Formål Projektet er et offentligt/privat samarbejde med det formål at samle Bornholms Regionskommune, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Sæt skub i egu! 1. Baggrund. 2. Projektets formål

Sæt skub i egu! 1. Baggrund. 2. Projektets formål PROJEKTBESKRIVELSE Sæt skub i egu! Dette projekt afvikles under FoU-programmet 2007. Projektet vedrører erhvervsgrunduddannelsen (egu). Projektet er et samarbejde mellem Undervisningsministeriet og KL.

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Alle initiativer, som ønsker

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Politisk handlingsplan

Politisk handlingsplan Politisk handlingsplan 2008-2010 Politiske mål og rammer for projektet Ungdomsuddannelse til alle i Brøndby Baggrund En ungdomsuddannelse er på mange måder afgørende for, hvordan man klarer sig senere

Læs mere

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e 14. december 2012 Virksomhedscentre og ressourceforløb J.nr. 2012-0020057 2. kontor Baggrund Førtidspensionsreformen betyder, at borgere, der er i risiko

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: rukomuddarb@regionsjaelland.dk eller pr. post til Region

Læs mere

UU råd. 24. marts 2011 UU Nordvestjylland

UU råd. 24. marts 2011 UU Nordvestjylland UU råd 24. marts 2011 UU Nordvestjylland Ungepakken indeholder - på Undervisningsministeriets område (1 af 2) Tredobling af præmie og bonus til praktikvirksomheder (1.650 ekstra pladser) 1.500 ekstra skolepraktikpladser

Læs mere

CAMPUS KØGE VI FORENER UDDANNELSE, INNOVATION OG ERHVERV APRIL 2018

CAMPUS KØGE VI FORENER UDDANNELSE, INNOVATION OG ERHVERV APRIL 2018 CAMPUS KØGE VI FORENER UDDANNELSE, INNOVATION OG ERHVERV APRIL 2018 Projektoverblik Mål: Flere unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse Formål: Skabe fællesskab til fastholdelse Samarbejde på tværs af

Læs mere

Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse

Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse Marts 2013 Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse Den regionale praktikpladsenhed Carl Jacobsens vej 25 2500 Valby www.regionh.dk/taenelev Potentiale for flere praktikpladser i hovedstadsregionen

Læs mere

Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre

Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre 1) Placering på en uddannelsesinstitution a) Adresse for den nye enhed, Svendborg Kommune, A.P. Møllersvej 37, stue-etagen, 5700 Svendborg

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes de unge,

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia, Center for Erhvervsrettet uddannelse

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård

Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård 11/6/2008 1 Samarbejdsaftale 2007-2008 Denne samarbejdsaftale er indgået mellem Grindsted Produktionshøjskole Grindsted Tekniske Skole Møllegården

Læs mere

Udkast til Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2014-2015

Udkast til Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2014-2015 Udkast til Virksomhedsplan for -Center Sydfyn Juni 2014 Overordnet mål/ indsatsområde Centerrådet Konkretisering af indsatsområde. I takt med udviklingen af reformer, samt ændring i demografi, uddannelse

Læs mere

Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2011

Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2011 Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2011 Dette ansøgningsskema skal bruges ved ansøgning om midler fra Region Syddanmarks Uddannelsespulje. Ansøgning og budget er sendt til: Uddannelse.regionaludvikling@regionsyddanmark.dk.

Læs mere

Bornholm som praktikplads-test-ø

Bornholm som praktikplads-test-ø Bornholm som praktikplads-test-ø - en afgrænset region til afprøvning af forsøg med alternative praktikpladsmodeller. - en mulighed for at understøtte en massiv kompetenceudvikling af et erhvervsliv, hvor

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen)

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Tirsdag den 17. oktober 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel

Læs mere

Pulje til Håndholdt ressourceforløb

Pulje til Håndholdt ressourceforløb Ansøgningsskema for Pulje til Håndholdt ressourceforløb Finanslovskonto 17.46.78.30. Ansøgningen skal sendes til styrelsen via tilskudsportalen Projektets navn: Ressourceforløb med jobperspektiv Ansøger

Læs mere

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 UU Rebild udarbejder hvert kvartal en rapport over den aktuelle vejledningsindsats, der ydes. Rapporterne vil kredse om de samme aspekter af vejledningen, men der vil

Læs mere

Kend dit fag - en rejse i tid og værdier

Kend dit fag - en rejse i tid og værdier Vejledning om pulje indenfor erhvervsuddannelserne: Kend dit fag - en rejse i tid og værdier Ansøgningsfrist: Tirsdag den 12. december 2017, kl. 12.00 Sagsnr.: 17/15560 Undervisningsministeriet Styrelsen

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Campus Bornholm (Bornholms Erhvervsskole) Institutionsnummer: 400408 Journalnr: 089.56K.391 Dato: 29/2-2012 Underskrift:

Læs mere

Pulje til uddannelsesambassadører

Pulje til uddannelsesambassadører Ansøgningsskema for Pulje til uddannelsesambassadører Finanslovskonto 17.46.41.75 Projektets navn: Uddannelsesambassadør Ansøger Kommune: Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail)

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november Til LBR Syddjurs Dato: 28.11.2012 Sagsbeh.: Helle Dueholm Sags nr. 12/42166 Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november Tilstede: Gunnar Sørensen, Michael Udsen, Berit Dehli, Lisbeth Bøwes,

Læs mere

Udvikling af samarbejdet mellem kommuner, gymnasier og erhvervsskoler med de unge i centrum

Udvikling af samarbejdet mellem kommuner, gymnasier og erhvervsskoler med de unge i centrum P R O J EKTBESKRIVELSE Udvikling af samarbejdet mellem kommuner, gymnasier og erhvervsskoler med de unge i centrum 1. Baggrund Mange unge udfordres på deres vej fra grundskolen til ungdomsuddannelserne.

Læs mere

FastholdelsesTaskforce indsats og samarbejde med erhvervsskolerne

FastholdelsesTaskforce indsats og samarbejde med erhvervsskolerne Konferencen Pædagogik der virker FastholdelsesTaskforce indsats og samarbejde med erhvervsskolerne tirsdag 23. maj 2017 oplæg ved teamleder Preben Holm Et tilbageblik fra endestationen Hvad med fremtiden

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune.

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune. Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted Kommune, Slagelse Kommune og Sorø Kommune. Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om

Læs mere

Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt

Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt Modtageklassen, Nexø Skole, - et metodeprojekt Projektforløb fra 1/8-31/12-2013. Deltagere: Lærerteam Inge-Lise Johnsen, Tine Ali Faraj. Skolevejleder: Christina Pedersen UU-vejleder Christel Eriksen Projektledelse:

Læs mere

Status på partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Rybners og Esbjerg Kommune.

Status på partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Rybners og Esbjerg Kommune. Exnersgade 33. 6700 Esbjerg NOTAT Dato 25. april 2016 Sagsbehandler Kenneth Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 Status på partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Rybners og Esbjerg Kommune. Indledning

Læs mere