LSU Sundhedsuddannelserne Mandag den 21. november 2011 kl I lokale D1.05

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LSU Sundhedsuddannelserne Mandag den 21. november 2011 kl I lokale D1.05"

Transkript

1 Mødeleder: JERA Referent: CAGH Deltagere: LEDP, LENO, JERA, BEMA, JYAF, CAGH, MAGO og GIST Deltager afbud: HABA, TOBO og ULRM der er til ansættelse af studievejlederkoordinator. 1. Fraværsstatistik for UCL for 1. halvår 2011 Motivering: Fraværsstatistik for UCL for 1. halvår har været behandlet på HSU møde den 12. september HSU besluttede, at statistikken skulle sendes til kommentering i LSU erne med tilbagemelding til HSU. Behandlingen skal især have lokalt fokus på: Muligheden for at nedbringe langtidssygefravær: Politikkerne ligger godkendt og vedtaget i HSU og MAGO orienterede om at fraværs statistikken har været til behandling i LAU, hver leder har begrundet deres uddannelses fravær og materialet er samlet sendt til HAU. Identificering af særlige forhold, som der skal fokus på, for at nedbringe sygefraværet. Hver af sundhedsuddannelsernes ledere orienterede om, hvad de havde meldt ind fra uddannelserne. Der var generelt set ikke meget at bemærke i og med at sundhedsuddannelserne ligger meget lavt i sygefravær og følger sygefraværspolitikken, hvis der ses bort fra langtidssygfravær og socialt kapitel. Dog kommenterede MAGO at radiografuddannelsen ligger højt, hvis vi medtager de 3 medarbejdere der har været langtidssygemeldt og er overgået til flexordning. For Bioanalytikeruddannelsen kunne LENO orientere om de udfordringer, der er ved at være en meget lille uddannelse og derfor skal der meget lidt til før procenten samlet set bliver høj. JERA orienterede at Ergoterapeutuddannelsen har et lavt sygefravær, der alene beror på influenza, lungebetændelse, snue ect. BEMA kunne beskrive det samme for Fysioterapeutuddannelsen. GIST havde en bekymring fra HSU, der gik på om tallene er reelle eller om de giver et forvrænget billede, fordi undervisere selv om de er syge ikke giver sig tid til restituering og halvsløje løser de opgaver der foreligger. Desuden bemærkedes at sygefraværet for TAP eleverne var højt, det er der ifølge JERA fokus på fra den elevansvarlige Marlene Lyngbo Møller. TAP`erne er ifølge fraværs statistikken generelt mere syge, hvilket måske kan forklares med, at de har en fast arbejdstid med en lavere grad af fleksibilitet, frem for undervisere der kører efter årsværk og derfor bedre kan flytte opgaverne. JERA oplever fraværs statistikken som værende reel, da der på Ergoterapeutuddannelsen er en ramme, hvor det er mulighed for at justere årsværk ved sygdom. JYAF tilføjelse at man lokalt hos Fysioterapeuterne følger op med en samtale med det formål, at sikre at den enkelte medarbejder efter længerevarende sygdom kan vende langsomt tilbage, derefter følges der op hver 14. dag indtil vedkomne er fuldstændig rask. Dette har haft en positiv effekt og anbefales som metode til HSU.

2 LENO konstaterer at UCLs sygefraværspolitik går meget på, hvordan man håndterer sygeperioden og ikke så meget på, hvordan man vender tilbage til sit arbejde igen og sikre at man ikke bliver syg igen. Identificering af særlige forhold, som der skal fokuseres på. For at nedbringe sygefraværet. BEMA vendte tilbage til ovenstående og konstaterede at vi har et meget forskelligartet job, der har varierende grad af kompleksitet, som er vigtig at holde sig for øje, og om den enkelte er i stand til at sige fra i forhold til dette. Bioanalytikerne oplever det meget stressende med de forstyrrelser, der fremkommer pg.a. uddannelsens placering på en mellemgang mellem receptionen og de studerendes undervisningslokale. MAGO havde et konkret forslag om at genoverveje at rykke Bioanalytikerne på C. gangen, hvilket de tidligere er blevet tilbudt. LENO hvordan kan vi blive bedre til at spotte dem med stress, hvornår er medarbejderen klar til at modtage hjælp? Lene har et ønske om evt. at få redskaber til, hvordan man håndtere det. BEMA konstaterede at det er svært at spotte dem med stress, dels fordi det er skamfuldt og dels fordi det kræver et overblik, som den der er ramt sjældent har. CAGH konstaterede at de stressorer der er tale om tit ikke nødvendigvis er arbejdsrelaterede, men skyldes også andre forhold i vedkomnes liv. JYAF sagde at vi alle som gode kolleger skal være opmærksom på, at tage vedkomne i hånden og gå ind og snakke med lederen, sådan at de bliver opmærksomme på problemet. Da Stress tit er forbundet med skam, skal vi være bedre til at fremlægge vedkomnes rettigheder. LENO ønskede at der blev en generel opmærksomhed på det dilemma, der er i hvornår skal man som medarbejder gå til lederen, når man ser stress signalerne hos en kollega. MAGO gjorde opmærksom på vigtigheden af at bruge den interkollegiale relation. Niels Grønbæk fra læreruddannelsen har udpeget en stress coache. Der er også andre i UCL der er uddannet til at håndteret Stress som uddannelserne måske kan trække på. Alle var enige om at det er vigtigt at italesætte det og sætte fokus på stress og dermed arbejdsmiljø. I den forbindelse sagde GIST at der er en udfordring i at arbejdsmiljø repræsentanten skal have føling med mange destinationer, uddannelser og derfor nødvendigvis ikke ser det. Uddannelserne der ikke har deres egen arbejdsmiljørepræsentant, har svært ved ikke at have en direkte konneksion. MAGO vil tage det med tager denne problemstilling med til LAU. Sammenfatning og identificering af særlige forhold som der skal fokuseres på, for at nedbringe sygefraværet er følgende sendt til Lene Synnøve: Undervisernes forskellige kompetencer til at mestre komplekse job, der skal være fokus på muligheden for at justere kompleksiteten i forhold til den enkelte medarbejder.

3 Fokus på hvordan medarbejderen kommer tilbage til arbejdet efter sygdom, opfølgende samtaler hver 14. dag. Italesætte stress så det ikke opleves skamfulgt af den enkelte, dette skal foregå på ledelsesplan, TR, arbejdsmiljørepræsentanter og blandt kolleger Tydelig ledelse i forhold til bl.a. eleverne Opmærksomhed på arbejdspladsernes placering og forstyrrelse fra omgivelserne Viden om hvordan vi kan observere signaler om begyndende stress, hvordan skal leder, TR og kolleger reagere og hvornår Se på den enkeltes hele liv i en sammenhæng, privatliv og arbejdsliv påvirker hinanden. Brug af stress coaches i UCL som alle kan trække på. Den gode kollega tager hånd om hinanden Drøftelse af, hvorvidt det giver særlige udfordringer at have en relativ stor andel af medarbejdere under Socialt Kapitel i en afdeling. Radiografuddannelsen er den eneste uddannelse der pt. har en andel af medarbejdere under det sociale kapitel. MAGO kunne konstatere den største udfordring er at få det på plads med de aktører der skal spille ind, det er vigtigt at have den mulighed, men det er ikke uproblematisk, da det er en balanceakt mellem den enkeltes værdighed og integritet og fællesskabets interesser og forståelse for situationen. LEPD kunne fortælle at der er stor forskel på om det er en intern tidligere medarbejder eller det er en der er kommet til udefra. BEMA mente det kunne være rart at få en uddybning af, hvad det er for hjælp løn og personaleafdelingen kan tilbyde. LEPD orienterer om at flexordningen ophører ved 65 år, hvorefter den ansattes løn skal dækkes helt af institutionen. 2. PhD-studerende v/jyaf Motivering: Udtænke og drøfte strategier: Der henvises til Ph.d strategi for UCL. Hvordan skabe bedre sammenhæng og samarbejde mellem Grunduddannelsen og grunduddannelsens Ph.dstuderende? Hvordan skabe større mulighed for at Ph.d studerende bliver en frugtbar og inspirerende del af grunduddannelsens undervisergruppe. Først og fremmest til gavn for det produkt vi sammen skal levere. Hvordan kan vi løbende implementere den Ph.d -studerendes forskningsviden i grunduddannelsen? Hvad er de Ph. d-studerendes muligheder for ansættelse efter endt uddannelse.

4 Grunden til at JYAF rejser dette pkt. er, at de på fysioterapeutuddannelsen nu har 2 Ph. D studerende, som ikke selv oplever at blive brugt, I det omfang de selv ønsker det. Desuden er der et element af, hvordan kollegerne opfatter dem som en del af institutionen. JYAF ønskede at diskussionen skulle være på det overordnede plan som en gensidig inspiration til hinanden. En af Ph.d` erne mener at det kunne være ønskværdigt, om der kunne blive inddraget mere forskning i praksis. MAGO synes at hun ser radiografuddannelsens Ph.d studerende for lidt til trods for, at de har beskrevet hvad der er af relevante uddannelsesrelaterede opgaver, der skal løses. Hun tænker at det kan være fint at få fuldt op årligt og evt. inddrage de radiografstuderende mere i hendes projekter. Ph.d studerende har rigtig meget brug for at have kontakten til uddannelsen i starten, dog oplever MAGO at den Ph.d studerende er ved at socialisere sig ind i en anden kontekst på SDU altså ud af uddannelsen. Fysioterapeutuddannelsen har 2 Ph.d studerende en på en ¼ ansættelse (4 årig) den anden er på Ph.d orlov da hun nu er fuldtidsstuderende for at få gjort sit speciale færdigt. BEMA Hvad kan vi stille af krav og hvad er rammerne, hvis forskningsområderne er meget smalt og derfor en udfordring at flette det ind i uddannelsen. Der har dog været både sygeplejerske- og fysioterapeutstuderende ind over projektet. På fysioterapeutuddannelsen tænker man Ph. D`erne ind som kommende udviklingskonsulenter og undervisere i videnskabelig metode mm. Ergoterapeutuddannelsen er først ved at opkvalificere en af underviserne, da reglerne nedsat af universitetet nu stiller krav om at vedkomne er kandidat frem for master. JERA mener det er vigtigt at få en diskussion om, hvor mange Ph.d er vi skal have i UCL. Vi skal passe på ikke at få et A og B hold af undervisere, sådan at man med en fremtidig Ph.d kan få lov at undervise i det, som man tidligere kunne som lektor. Det er vigtigt at forholde sig til, hvor de kan gøre en forskel ikke bare for efter/videre uddannelse, men også i grunduddannelsen. MAGO fandt at det er en god ide at Ph.d`erne knyttes mere ind i uddannelserne. Muligvis kunne en Ph.d`er blive leder af radiografuddannelsens videncenter CONRAD. JYAF var af den opfattelse, at de skulle mere en bare at undervise udfordringen kommer til at være hvordan bliver det attraktivt for dem at blive hos os. Skal flere og flere være Ph.d i udlandet er det sådan. Hvad med dem der har en akademisk teoretisk Ph.d? BEMA tænkte at det er vigtigt at Ph.d`er er med til at hente forskningsprojekter hjem og dermed skabe synlighed, desuden var hun enig med JERA i at det er vigtigt at forholde sig til om vi i fremtiden skal have et A og B hold af undervisere.

5 JERA Professionshøjskolerne ser ifølge deres satsning og politik Ph.d`erne skal være med til at professionsfremme og skabe vækst. Det er vigtigt at Ph.d`er har tæt konneksion til praksis. MAGO har en lidt anden tilgang, der handler om hvordan forskningen kommer til gavn for den enkelte underviser på grunduddannelsen Vi skal klart kæmpe for retten til at forske i eget felt. Styrken må komme når det er vores egne phd`er der uddanner. GIST ser det som en situation der bedst kan sammenlignes med det der skete, da alle undervisere skulle have et niveau højere end det der uddannes til og derfor skulle have en master eller kandidatuddannelse. Dengang stillede vi de samme spørgsmål som vi stiller ved Ph.d niveauet. GIST ser det som en naturlig udvikling. Alle blev enige om at punktet er svært pt. at samle op på og derfor lader vi det være en indledende en menings udveksling, som senere skal tages op igen om ca. 1 år under kompetenceudvikling. Her vil vi tydeliggøre, hvad det så er vi skal i dybden med. Punkter til beslutning: 3. Årshjul Motivering: Årshjul behandles jf. LSU s Årshjul. Punktet behandles med henblik på drøftelse af videreførelse eller justering af årshjulet. Det blev besluttet at årshjulet fortsætter uden nævneværdige ændringer. Dog var der et klart ønske om at Ph.d sættes fast på under kompetenceudvikling.. 4. Punkter til orientering a. Miljøtiltag: Orientering om Husudvalgets behandling af rapport fra miljøudvalget v/mago MAGO orienterede om at der var bl.a. forslag om en storskærm, der visualisere miljøforbrug samt, at vi skal være mere opmærksom på slukning af lys og lukning af døre. Desuden skal der være 2 skraldespande på hvert kontor til affaldssortering af papiraffald fra andet. Som de ansatte selv tømmer centralt i hver uddannelse. JYAF kunne huske at der blev beskrevet nogen kortsigtede og langsigtede mål, det fremgår dog ikke helt klart af referatet fra HUS udvalget, hvem der tager initiativ. Vi kunne ved fælles hjælp huske at et langsigtet mål kunne være at besparelsen udmøntes konkret i støtte til børn i 3. verdens lande eller til skærme til de studerendes grupperum. GIST foreslog at der skal iværksættes en kampagne, der bl.a. kunne forpligte alle undervisere til at indlede deres undervisning en pågældende dag med orientering om evt. miljøtiltag i det nære eller en konkret miljørelateret handling. JYAF Vigtigt at det promoveres i form af klistermærker osv. så det bliver synligt at vi har et grønt initiativ i gang på Blangstedgård.

6 BEMA havde et forslag om bolde i et rør der kan illustrere besparelsen, målbart i stedet for en energislugende skærm. JYAF gjorde opmærksom på at det var vigtigt at koordinere med ULRM og Tom, der står for den konkrete udmøntning. b. Orientering om Husudvalg/Campusudvalg v/cagh Husudvalget CAGH havde ikke meget at berette ud over det der fremgik af referatet fra Husudvalget. Campusudvalg Alle var enige om, at det havde klædt campus udvalget, at have taget kontakt til dem, der var kommet med forslag til projekter, frem for at bare foretage en selektering uden egentlig begrundelse. F.eks ønskede man ikke et reelt litteraturstudie som fysioterapeuterne var kommet med. (se Jyttes mail) GIST man kan godt undre sig over, at der ikke bliver arbejdet mere med fælles kontorer. MAGO kunne oplyse at der bliver arbejdet med det konkret på radiografuddannelsen og det første møde med signal arkitekterne er d. 25 november, hvor arkitekterne kommer og motiverer en gruppe undervisere der skal kikke på de konkrete forhold. GIST savnede et konkret litteratur studie, der påviser effekten af de forskellige former for kontor. Da det er alle i udvalget bekendt at fremtidens campus er under pres rent kvadratmetermæssigt. c. Flowdiagram over status for LSU arbejdet Der bemærkes at Grønne uddannelser nedsat energiforbrug er overgået til husudvalgets videre opfølgning. Dette bedes ført ind i diagrammet. d. Mødekalender 2012 Forslag: Faste datoer fremover. Det lykkes ikke at finde faste datoer for Der opfordres til at møderne holdes mandag pga TR har afsat den til mødeaktivitet. Følgende datoer er valgt for 2012: Tirsdag den 31. januar 2012 Tirsdag den 24. april 2012 Mandag d. 24.september 2012

7 Mandag d. 26. november HABA indkalder til møderne. LSU Sundhedsuddannelserne 5) HSU/orientering Kort orientering ved GIST om budget 2012, hun finder det interessant at den interne buffer kan bruges til udvikling og omstilling. Det er ikke intention at der skal være et så stort overskud og henlæggelser. En god egenkapital gør det lettere at drive UCL. Niveauet for egenkapital skal undersøges, men det var ikke tydeligt hvor Kommunikation strategi 2015: Nyt en anden strategi, nu vil man brande sig mere på UCL`s enkelte uddannelser ect. og styrke de forskellige satsningsområder, stjerneprojekter ect. Der var tanker om at droppe Ajour, og lave en netavis i stedet med aktuelle nyheder, hvert uddannelse skal mere på beatet. Det blev fra flere sider konstateret, at det havde været svært at få ejerskab til Ajour, da det der bringes der skal have almen interesse, hvilket kan være svært at forholde sig til i de enkelte uddannelser. For yderligere se referatet fra HSU.

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl. 9.00-15.00 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ulla Mulbjerg Deltagere: Christian G. Hansen, Thomas Søndergaard Larsen, Gitte Stokholm,

Læs mere

Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15.

Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15. Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15.30 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ballum Til stede: Ulla

Læs mere

LSU Sundhedsuddannelser Onsdag den 13. februar 2013 12.00-15.00 i D0.06 REFERAT

LSU Sundhedsuddannelser Onsdag den 13. februar 2013 12.00-15.00 i D0.06 REFERAT LSU Sundhedsuddannelser Onsdag den 13. februar 2013 12.00-15.00 i D0.06 REFERAT Mødeleder: ULRM Referent: LEBA Afbud fra: JERA, BEMA Dagsorden: Punkter til drøftelse: 1. Mål og strategi Motivering: Punktet

Læs mere

Bilag 3.2 Tilbagemeldinger fra de sammenlagte lokale udvalg og de lokale arbejdsmiljøudvalg vedrørende de lokale fraværsstatistikker.

Bilag 3.2 Tilbagemeldinger fra de sammenlagte lokale udvalg og de lokale arbejdsmiljøudvalg vedrørende de lokale fraværsstatistikker. Bilag 3.2 Tilbagemeldinger fra de sammenlagte lokale udvalg og de lokale arbejdsmiljøudvalg vedrørende de lokale fraværsstatistikker. 3.2.1 Det sammenlagte lokale udvalg for Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler

Læs mere

Sygefravær ved University College Lillebælt ( )

Sygefravær ved University College Lillebælt ( ) Sygefravær ved University College Lillebælt (01.01.2012-31.06.2012) Gennemsnitligt sygefravær UCL (med langtidssygefravær og med ansatte under Socialt kapitel) Antal ansatte 2012 - Gnm. fravær pr. medarbejder

Læs mere

April Sygefraværspolitik

April Sygefraværspolitik April 2010 Sygefraværspolitik Indledning Kalundborg Kommune ønsker, at sygefraværspolitikken skal være med til at skabe forståelse, accept og klarhed om kommunens holdning til håndtering af sygefravær.

Læs mere

LSU Blangstedgårdsvej

LSU Blangstedgårdsvej Projektdagsorden Mødedato: Start & sluttidspunkt: Kl. Afdeling/enhed: Blangstedgårdsvej 4 Dokumentnavn: LSU Blangstedgårdsvej 130424 Dokumentnummer: Arbejdsområde: 3000-152-2010 Referent: Bianca Dreyer

Læs mere

Referat fra møde i LSU for Sygeplejerskeuddannelsen i UCL onsdag den 30. november 2011, kl til 15.30

Referat fra møde i LSU for Sygeplejerskeuddannelsen i UCL onsdag den 30. november 2011, kl til 15.30 Sygeplejerskeuddannelsen i UCL Referat fra møde i LSU for Sygeplejerskeuddannelsen i UCL onsdag den 30. november 2011, kl. 12.30 til 15.30 Mødedeltagere: Jytte Beck, True Larsen, Gurli Villumsen, Tina

Læs mere

LSU Sundhedsuddannelser Torsdag den 22. november 2012 12.00-15.00 i D0.06

LSU Sundhedsuddannelser Torsdag den 22. november 2012 12.00-15.00 i D0.06 LSU Sundhedsuddannelser Torsdag den 22. november 2012 12.00-15.00 i D0.06 Referat Mødeleder: ULRM Referent: LEBA Afbud fra: MAGO, GIST, CAGH; BEMA deltog fra 13.30 Dagsorden: Punkter til drøftelse: 1.

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

LSU-LAU i F&U Referat

LSU-LAU i F&U Referat LSU-LAU i F&U Referat Mødedato 1. december Starttidspunkt 09:30 Sluttidspunkt 11:00 Afdeling/enhed Forskning og Udvikling Dokumentnavn Referat LSU/LAU møde Referent Tina Danielsen 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Sygefraværspolitik. Kalundborg Kommune har fokus på indsatsområder, der skal forebygge og fremme sundhed og trivsel.

Sygefraværspolitik. Kalundborg Kommune har fokus på indsatsområder, der skal forebygge og fremme sundhed og trivsel. marts 2015 Sygefraværspolitik Indledning Kalundborg Kommune ønsker, at sygefraværspolitikken skal være med til at skabe forståelse, accept og klarhed om kommunens holdning til håndtering af sygefravær.

Læs mere

Sygefraværspolitik i Aarhus Kommune. Retningslinje for sygefraværssamtaler. Godkendt af FællesMEDudvalget den 10. december 2014

Sygefraværspolitik i Aarhus Kommune. Retningslinje for sygefraværssamtaler. Godkendt af FællesMEDudvalget den 10. december 2014 Sygefraværspolitik i Aarhus Kommune og Retningslinje for sygefraværssamtaler i Aarhus Kommune Sygefraværspolitik i Aarhus Kommune Ledelsens og medarbejdernes bestræbelser på at nedbringe sygefraværet handler

Læs mere

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Godkendt af SUF MED 23. maj 2017. Gældende fra 1. juli 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse Formål med sygefraværspolitikken 3 Mål for fraværsarbejdet

Læs mere

Skærpet og udvidet handleplan for nuværende og fremadrettede indsatser for at forebygge og nedbringe sygefraværet i SUF

Skærpet og udvidet handleplan for nuværende og fremadrettede indsatser for at forebygge og nedbringe sygefraværet i SUF December 2016 Bilag til udvalgsmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget d. 19. januar Skærpet og udvidet handleplan for nuværende og fremadrettede indsatser for at forebygge og nedbringe sygefraværet i SUF

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

3 vigtige samtaler. - om forebyggelse og håndtering af sygefravær. Randers Kommune

3 vigtige samtaler. - om forebyggelse og håndtering af sygefravær. Randers Kommune 3 vigtige samtaler - om forebyggelse og håndtering af sygefravær Randers Kommune Omsorg for den enkelte er omsorg for fællesskabet God trivsel giver ikke alene mindre sygefravær. Det giver også mere effektive

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

BLA Husudvalg 1. møde 17. august 2011 kl.10.00-12.00

BLA Husudvalg 1. møde 17. august 2011 kl.10.00-12.00 BLA Husudvalg 1. møde 17. august 2011 kl.10.00-12.00 Referat Referent: Lenda Ballum Deltagerkreds: EVU Janne Andersen IT-Afdelingen Christian Wang (afbud)/leila Pe - dersen Bibliotek Pernille Kamuk University

Læs mere

Evaluering af forsøg med samtaler under sygefravær

Evaluering af forsøg med samtaler under sygefravær Evaluering af forsøg med 1-5-14 samtaler under sygefravær Forsøg er kørt over 16 uger og gennemført i 2015. 49 arbejdspladser har deltaget i forsøget. 1 Som led i sygefraværsindsatsen besluttede direktionen

Læs mere

ARBEJDSFASTHOLDELSE JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR

ARBEJDSFASTHOLDELSE JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR SKAB DIALOG PÅ ARBEJDSPLADSEN OM ARBEJDSFASTHOLDELSE OG JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR SYGEPOLITIK SYGEPOLITIK Hvad er situationen? Hvad kan pjecen bruges til? Eksempel: Side 3 Trin 1 Hvad gør vi i dag? Status:

Læs mere

Ressourcedirektør Allan Kjær Hansen Pædagogisk konsulent Charlotte Agerby Schultz, Center for undervisningsmidler

Ressourcedirektør Allan Kjær Hansen Pædagogisk konsulent Charlotte Agerby Schultz, Center for undervisningsmidler Mødereferat HAU Mødedato: Fredag den 2. december 2011 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00 Mødested: Blangstedgårdsvej 4, Odense Journalnummer: - Til stede: Ressourcedirektør Allan Kjær Hansen

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

LSU-LAU i F&U Dagsorden

LSU-LAU i F&U Dagsorden LSU-LAU i F&U Dagsorden Mødedato 16 sept 2016 Starttidspunkt 10:00 Sluttidspunkt 12:00 Afdeling/enhed Forskning og Udvikling Dokumentnavn Dagsorden LSU/LAU møde Referent Gitte Reinhard Laursen 1. Godkendelse

Læs mere

- god dialog ved sygefravær

- god dialog ved sygefravær Mine nyttige telefonnumre: 1 5 15 - god dialog ved sygefravær Med denne folder ønsker vi at informere om Skoleforvaltningens sygefraværshåndtering Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf.:

Læs mere

FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET

FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET I denne brochure kan du få mere viden om, hvordan du og din virksomhed kan få styr på sygefraværet. Der er gode råd og guidelines til at få udarbejdet en sygefraværspolitik samt

Læs mere

LSU-LAU i F&U - Referat

LSU-LAU i F&U - Referat LSU-LAU i F&U - Referat Mødedato 9 juni 2015 Starttidspunkt 9:30 Sluttidspunkt 11:30 Afdeling/enhed Forskning og Udvikling Dokumentnavn Dokumentnummer Arbejdsområde Referent Kharunnya Rajkumar 1. Godkendelse

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU

Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU MUS for ph.d.- studerende på AU Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er en årligt tilbagevendende udviklingssamtale mellem leder og medarbejder. MUS tager udgangspunkt

Læs mere

Mødereferat HSI. Dagsordenspunkter. Mødedato: Onsdag den 11. marts 2009 Mødested: Journalnummer: Til stede

Mødereferat HSI. Dagsordenspunkter. Mødedato: Onsdag den 11. marts 2009 Mødested: Journalnummer: Til stede Mødereferat HSI Mødedato: Onsdag den 11. marts 2009 Mødested: Journalnummer: Til stede Blangstedgårdsvej, 5220 Odense SØ HSI Vicerektor Lone Hougaard (Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle), underviser Hanne

Læs mere

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET o Magasinet Arbejdsmiljø lderntet indhold eller funktionalitet. Bladnummer: 09 Årgang: 2006 arbejdsliv i udvikling MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET 23 medarbejdere på Medicinsk afdeling på Silkeborg

Læs mere

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007)

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) SYGE-OG FRAVÆRSPOLITIK I KARLA GRØN Indledning: I Karla Grøn har vi lavet en syge - og fraværspolitik, der dels beskriver hvordan vi forholder os til sygdom

Læs mere

EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK

EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK Eksempel på færdig sygefraværspolitik Herunder ses et ideoplæg til en færdig sygefraværspolitik. Formål Sygdomspolitikken skal understøtte en tidlig, aktiv indsats, der skal

Læs mere

Efter udarbejdelse af måltal og handlingsplanen er opgaven for lederen at:

Efter udarbejdelse af måltal og handlingsplanen er opgaven for lederen at: Det er besluttet, at Varde Kommune medio 2017 skal have nedbragt det samlede fravær med 1%. Det samlede mål nås ved, at alle arbejdspladser nedbringer deres fravær mest muligt. Som leder er det din opgave

Læs mere

3.. Møde. Torsdag den 21. august kl. 12:30 15:00 Middelfart- vej, konferencelokalet. Referat. Pkt. A Bemærkninger til dagsorden Ingen bemærkninger.

3.. Møde. Torsdag den 21. august kl. 12:30 15:00 Middelfart- vej, konferencelokalet. Referat. Pkt. A Bemærkninger til dagsorden Ingen bemærkninger. Referat Mødedato 21. august 2014 Starttidspunkt 12:30 Sluttidspunkt 15:00 Afdeling/enhed Området for Pædagogiske & Samfundsfaglige Uddannelser Dokumentnavn Referat LSU Pæd & Samf 20140821 Dokumentnummer

Læs mere

Sygefravær. - Hva kan du gøre?

Sygefravær. - Hva kan du gøre? Sygefravær - Hva kan du gøre? Det er vel OK at være syg! Hvor lavt kan sygefraværet være? Hvornår skal jeg gribe ind? Hvordan kan jeg gribe ind? 1. Mulige årsager til sygefravær? Prøv at finde frem til

Læs mere

Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune

Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Oktober 2011 Side 1 Retningslinjer for håndtering af sygefravær i Tårnby Kommune Tårnby Kommune ser sygefravær som et fælles ansvar og fælles

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v.

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v. 10. juli 2012 Referat: 13. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 16. april, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Tove Lindhardt Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30 1250 København

Læs mere

Personalepolitik vedr. sygefravær

Personalepolitik vedr. sygefravær Personalepolitik vedr. sygefravær Personaleafdelingen ved Århus kommune har i 2007 fastsat og præciseret en række procedureforhold, herunder indført minimumsstandarder i forbindelse med opfølgning på medarbejderes

Læs mere

Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter

Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter 2015 Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter Omsorgsplanen er tænkt som et arbejdsredskab for ledelse og kollegaer i situationer, hvor private og arbejdsrelaterede begivenheder præger arbejdssituationen.

Læs mere

Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling.

Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling. ANSØGNING Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling. Se vejledning til ansøgningsskema nedenfor.

Læs mere

Giv volden en skalle. forebygvold.dk TEMADAG. - identifikation, forebyggelse og håndtering af vold og trusler på jobbet

Giv volden en skalle. forebygvold.dk TEMADAG. - identifikation, forebyggelse og håndtering af vold og trusler på jobbet Giv volden en skalle - identifikation, forebyggelse og håndtering af vold og trusler på jobbet TEMADAG forebygvold.dk OPSKRIFTEN PÅ EN TEMADAG OM VOLD OG TRUSLER Sæt vold og trusler på dagsordenen Vold

Læs mere

Mødereferat HAU. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 19. september 2011 Mødested: Journalnummer: - Til stede: Soldalen 8, 7100 Vejle

Mødereferat HAU. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 19. september 2011 Mødested: Journalnummer: - Til stede: Soldalen 8, 7100 Vejle Mødereferat HAU Mødedato: Mandag den 19. september 2011 Mødested: Journalnummer: - Til stede: Soldalen 8, 7100 Vejle Erik Knudsen, Rektor Allan Kjær Hansen, Ressourcedirektør Lone Hougaard, Uddannelseschef

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

Referat LSU-LAU de centrale stabe

Referat LSU-LAU de centrale stabe s Referat LSU-LAU de centrale stabe Mødedato: 22.september 2015 Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 14:30 Dokumentnavn: Dagsorden LSU-LAU Sted: Vestre Engvej 51 C (mødelokale 3.210) Deltagere:

Læs mere

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom Mål for politikken Målet for politikken er at VIA er en arbejdsplads med et fysisk og psykisk arbejdsmiljø, som udvikler og fremmer medarbejdernes trivsel,

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau 5-årig læreruddannelse Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau Indledning Der er bred enighed om, at der er behov for at styrke lærernes kompetencer og vidensgrundlag markant. Kravene

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 26. januar 2012 Tid: kl. 13.00-15.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Søs Haugaard (Afbud) Lars Vesløv Henrik Kofoed

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling,

Læs mere

Fraværs- og fastholdelsesvejledning. for ansatte på Dragsbækcentret

Fraværs- og fastholdelsesvejledning. for ansatte på Dragsbækcentret Fraværs- og fastholdelsesvejledning for ansatte på Dragsbækcentret 1 Fraværs- og fastholdelsesvejledning på Dragsbækcentret Det er Dragsbækcentrets mål at reducere de personlige og økonomiske omkostninger,

Læs mere

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl )

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl ) Møde den: 9. maj 2017, kl. 09:00 10:30 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 104 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd fælles med videnskabsministeren - i Folketingets Uddannelsesudvalg.

Læs mere

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet 1. INDLEDNING Faxe Kommunes nærværpolitik er en del af Faxe Kommunes Personalepolitik,

Læs mere

Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær

Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær 10 1 Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær i Høje-Taastrup Kommune Udgangspunktet for politikken er, at når man er syg, skal man være

Læs mere

Status på projektet for Personale Politisk Udvalg

Status på projektet for Personale Politisk Udvalg Status på projektet for Personale Politisk Udvalg Overblik - her er vi nu Step 1 Afholdelse af kick off d. 21.maj 2013 Step 2 Emner og aktiviteter udvikles og planlægges på baggrund af tilbagemeldinger

Læs mere

Forberedelse og gennemførsel af MUS Sådan får du MUS med kvalitet, mening og effekt

Forberedelse og gennemførsel af MUS Sådan får du MUS med kvalitet, mening og effekt Forberedelse og gennemførsel af MUS Sådan får du MUS med kvalitet, mening og effekt For at du som leder kan komme godt i gang med årets MUS-runde, får du her en guide til processen. Uanset om du har stor

Læs mere

Referat LSU/LAU-møde. Handling/ Deadline. Hvem/ Konklusion. Dagsorden. Intet til dette punkt. 15 min. ULRM. Praktiske udfordringer:

Referat LSU/LAU-møde. Handling/ Deadline. Hvem/ Konklusion. Dagsorden. Intet til dette punkt. 15 min. ULRM. Praktiske udfordringer: Referat LSU/LAU-møde Mødedato 7.september 2016, kl. 13.30-15.30 Sted Niels Bohrs Allé - BS.101 Dokumentnavn Dagsorden LSU/LAU-møde Arbejdsområde Tværgående Uddannelsesudvikling Referent Heidi Kruse Hansen

Læs mere

1. Der arbejdes med helårsplanlægning frem for semesterplanlægning,

1. Der arbejdes med helårsplanlægning frem for semesterplanlægning, 14.5.12 LAU 1 Arbejdsbelastninger I APV undersøgelsen tilkendegives det, at der periodevis er en for høj belastning. Dvs. at arbejdet klumper sig sammen. De samme tilkendegivelser er kommet i det forudgående

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Arbejdsmiljøpolitik Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Indhold Indledning 3 Baggrund 3 Målsætninger for arbejdsmiljøet 3 Ambitioner 3 Kendetegn 4 Arbejdsmiljøorganisationen 4 Arbejdsmiljø og kommunikation

Læs mere

Ledelsen KomU. 1. Dagsorden Til godkendelse

Ledelsen KomU. 1. Dagsorden Til godkendelse Ledelsen KomU Mødedato: D. 19. august 2015 Starttidspunkt: kl. 9.00 Sluttidspunkt: kl. 13.00 Mødested: Asylgade Mødelokale: Pouls kontor Journalnummer: 7000-14093-2015 Deltagere: Poul Skov Dahl, Kirsten

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011

Campus Bornholm. Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011 Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011 Tid: kl. 14.00-16.00 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data,

Læs mere

Referat af møde i Husudvalget, Blangstedgårdsvej, tirsdag den 12. maj 2015,

Referat af møde i Husudvalget, Blangstedgårdsvej, tirsdag den 12. maj 2015, Til medlemmerne af Husudvalget, Blangstedgårdsvej Referat af møde i Husudvalget, Blangstedgårdsvej, tirsdag den 12. maj 2015, kl. 10.00-12.00, lokale D0.06 Deltagere: Tine Secher (TIHS), HR & Kommunikation

Læs mere

Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet

Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet Syge- og omsorgspolitik for Dagtilbuddet Skovvangen Visioner for nedbringelse af sygefravær - at minimere sygefraværet i alle afdelinger - at yde omsorg for hinanden i hverdagen - at vise interesse og

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for

Læs mere

Sygefraværspolitik for Koncern HR

Sygefraværspolitik for Koncern HR Sygefraværspolitik for Forord Som led i at være en attraktiv arbejdsplads, er det i målet at håndtere sygefravær i dialog og med et afbalanceret fokus på den enkeltes, fællesskabets og arbejdspladsens

Læs mere

gode råd til ledere om at nedbringe højt fravær

gode råd til ledere om at nedbringe højt fravær gode råd til ledere om at nedbringe højt fravær arbejdsmiljøkøbenhavn Arbejdsmiljø København (AMK) er Københavns Kommunes rådgiver om arbejdsmiljø og arbejdsliv. Vi arbejder på tværs af kommunens syv forvaltninger,

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH Odense... 1 Forord...

Læs mere

Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Formål...1

Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Formål...1 Bilag 2 27.april 2011 HR/CNE/MAJAH Materiale til ledere til sygefraværssamtalen Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Indhold Formål...1

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik.

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. SYGEFRAVÆRSINDSATS Dagsorden 1. Møde med Lederne (1. time) Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. Hvilke udfordringer er der på arbejdspladsen i forhold til sygefraværet?

Læs mere

Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen

Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen Ansøgningsskema for Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen Finanslovskonto 17.51.05 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Fravær og

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, OUH,

Læs mere

Mini-leksikon https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=30746

Mini-leksikon https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=30746 Mini-leksikon To forløb for den sygemeldte Sygedagpenge Underretningsbrev Oplysningsskema fra dagpengeafdelingen. Mulighedserklæring Varighedserklæring se friattest. Lægeerklæring se friattest og mulighedserklæring

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup-Laursen, Erik Strange Petersen, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Ivy Kirkelund, Henning Høgh Laursen,

Læs mere

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale 27.09.13 En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og

Læs mere

VÆRD AT VIDE FOR BIOANALYTIKERE

VÆRD AT VIDE FOR BIOANALYTIKERE FOR BIOANALYTIKERE Danske Bioanalytikere OM MØDET MED BIOANALYTIKERSTUDERENDE om denne pjece Tanken bag denne pjece er at inspirere jer som ansatte på laboratoriet til at give det bedste indtryk af jeres

Læs mere

Virksomhedernes Sociale Barometer

Virksomhedernes Sociale Barometer Virksomhedernes Sociale Barometer 1. Vi er en socialt ansvarlig og rummelig virksomhed Socialt engagement og rummelighed er en integreret del af vores virksomhed. Vi er åbne over for at ansætte personer

Læs mere

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP Revideret den 18.04.2016 Januar Møde i AMG den 19.01 Februar MEDmøde den 24.02.2016 Marts AM-gruppe April Nyhedsbrev Maj Personalemøder

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Referat fra møde i AMO Mandag 2. november 2015 kl. 14.00 16.00 Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby.

Referat fra møde i AMO Mandag 2. november 2015 kl. 14.00 16.00 Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby. Referat fra møde i AMO Mandag 2. november 2015 kl. 14.00 16.00 Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Deltagere: Anne Bach Pedersen (ABP) Ann-Therese Lovring (ATL) Marianne Juul Jensen

Læs mere

Helle Kryger Aggerholm, Mona Agerholm Andersen, Birte Asmuß, Gitte Skou Jørgensen og Christa Thomsen

Helle Kryger Aggerholm, Mona Agerholm Andersen, Birte Asmuß, Gitte Skou Jørgensen og Christa Thomsen RAPPORT Helle Kryger Aggerholm, Mona Agerholm Andersen, Birte Asmuß, Gitte Skou Jørgensen og Christa Thomsen Ledelsessamtaler: Resultater fra en dansk spørgeskemaundersøgelse Indholdsfortegnelse RESULTATER

Læs mere

Professionshøjskolerne. Styrkelse af kvalitet, faglighed og sammenhæng ml. teori og praksis 185,2 18,5

Professionshøjskolerne. Styrkelse af kvalitet, faglighed og sammenhæng ml. teori og praksis 185,2 18,5 Bilag 2.1. Afdeling/enhed: Økonomiadministrationen Oprettelsesdato: 26 - januar - 2010 Sagsbehandler: Journalnummer: Behandles af: Bestyrelsen Mødedato: 9. februar 2010 Budget for 2010 samt budget/prognose

Læs mere

Tillidsrepræsentant i Etf afklarede forventninger

Tillidsrepræsentant i Etf afklarede forventninger Tillidsrepræsentant i Etf afklarede forventninger Et oplæg til diskussion med kolleger, TR-suppleant og AMiR etf.dk/tr Afklarede forventninger det bedste afsæt for dig som TR 2 Dine kolleger har valgt

Læs mere

Fraværspolitik. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Fraværspolitik. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Fraværspolitik Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indledning Fravær og nærvær har længe fyldt dagsordenen både i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, i hele kommunen og nationalt set. Derfor har forvaltningen

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi

Læs mere

BIOANALYTIKERSTUDERENDE

BIOANALYTIKERSTUDERENDE FOR BIOANALYTIKERSTUDERENDE Danske Bioanalytikere OM MØDET MED DEN KLINISKE DEL AF UDDANNELSEN om denne pjece Nu skal du snart ud i laboratoriet og afprøve det, du har lært. På laboratoriet skal du også

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen Documents and Settings\chsv\Lokale indstillinger\temporary Internet Files\Content.Outlook\T5HVJRZX\Referat 7 marts 2012.docx Dato & tid 7.3 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Rene Priess, Ingrid

Læs mere

Retningslinjer for sygefravær

Retningslinjer for sygefravær Retningslinjer for sygefravær 1. KU s arbejde med sygefravær Københavns Universitet støtter medarbejdere, der er ramt af krise, sygdom eller nedsat arbejdsevne, og er indstillet på at gøre en aktiv indsats

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen. i et systemisk perspektiv

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen. i et systemisk perspektiv GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv FORORD I Gentofte Kommune arbejder vi kontinuerligt med udvikling af fællesskaber. Fællesskaber hvor alle oplever glæden ved at

Læs mere

Notat. Baggrundsnotat vedrørende budgetblok om sygefravær

Notat. Baggrundsnotat vedrørende budgetblok om sygefravær Notat Baggrundsnotat vedrørende budgetblok om sygefravær 1. Arbejdet med nedbringelse af sygefravær Indsatsen for et lavere sygefravær har i flere år stået højt på den kommunale dagorden, for emnet er

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere