side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 28.08.2007 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

2 side 2 Erling Knudsen og Marianne Machon. Indholdsfortegnelse: 55. Spørgetid Budgetopfølgning 2. kvartal Godkendelse af revisionsberetninger for 2006 vedrørende Sammenlægningsudvalget og de 3 tidligere kommuner Kerteminde, Langeskov og Munkebo samt endelig godkendelse af regnskaberne for Trafikplan omkring centerområdet i Langeskov Projekt for naturgasforsyning af nyt boligområde i Birkende Forslag til ny vedtægt for Klintholm I/S Helhedsplan - distrikt Langeskov By Ansøgning om udbetaling af tilgodehavende tilskud Mageskifte i forbindelse med etablering af rundkørsel og regnvandsbassin Sager og skrivelser til orientering... 16

3 side Spørgetid P24 sagsnr Byrådets møde punkt 55: Ingen spørgsmål. 56. Budgetopfølgning 2. kvartal Ø02 sagsnr Økonomiafdelingen har udarbejdet budgetopfølgning på økonomiudvalgets område. På økonomiudvalgets område søges der om tillægsbevilling på områderne: Drift: Mindreudgifter på driftsområdet Anlæg: Overførsel af anlægsindtægt til Ekstraordinært afdrag på leasingaftale i Renter: Renteindtægter på likvide midler. Renteudgifter på udlæg vedr. forsyningsvirksomhed. Afdrag på lån: Mindreudgift til afdrag Forskydning: Merindtægter på udligning og tilskud, delingsaftale og øvrige forskydninger. Finansiering: Mindreindtægt på låneoptagelse efter bl.a. overførsel af anlægsprojekter til Bilag: Opgørelse på økonomiudvalgets område er vedlagt. Opgørelse på udvalgenes område er vedlagt. Korrigeret anlægsbudget 2007 med opgørelse over overførsler til 2008 og øvrige foreslåede ændringer i rådighedsbeløb er vedlagt. I den elektroniske sag er indlagt rapporter på økonomiudvalgets område vedrørende: Drift, anlæg, renter, afdrag på lån og finansiering. Det samlede resultat af udvalgenes 2. budgetopfølgning pr. 30/ kan opgøres således:

4 side 4 DRIFT Udgift Indtægt Arbejdsmarkedsudvalget Børn- og skoleudvalget 0 0 Kultur- og fritidsudvalget Miljø- og teknikudvalget (skattefin.) Miljø- og teknikudvalget (brugerfin.) Ældre- og handicapudvalg Økonomiudvalget Drift - tillægsbevilling i alt ANLÆG Udgift Indtægt Børn- og skoleudvalget Kultur- og fritidsudvalget Miljø- og teknikudvalget (skattefin.) Miljø- og teknikudvalget (brugerfin.) Økonomiudvalget Anlæg - tillæg til rådighedsbeløb i alt RENTER Udgift Indtægt Likvide aktiver og deponerede beløb Renter -udlæg forsyningsvirksomhed Renter - lån Renter - tillægsbevilling i alt AFDRAG PÅ LÅN Udgift Indtægt Afdrag på lån Afdrag på lån - tillægsbevilling i alt FORSKYDNING Udgift Indtægt Udligning og tilskud - midtvejsregulering Delingsaftale (amtet) modtaget fra regionen Øvrige forskydninger Forskydning - tillægsbevilling i alt FINANSIERING Udgift Indtægt Mindre låneoptagelse Finansiering - tillægsbevilling i alt SAMLET RESULTAT Forbrug af kassen 0 0 Forøgelse af kassen

5 side 5 Tillægsbevilling - vedrører alle udvalg. Der søges endvidere om godkendelse af følgende: Udgift Indtægt BARSEL BARSELSPULJER Fordeling er foretaget efter det vedtagne regelsæt FORSIKRING Fordeling af beløb til forsikringsudgifter Fordeling foretaget efter det vedtagne regelsæt EJENDOMME Fordeling af beløb til udvendig vedligeholdelse Fordeling foretaget efter det vedtagne regelsæt TJENESTEMANDSPENSIONER Med baggrund i nye konteringsregler gældende for 2007 flyttes Budget fra diverse driftskonti til ny funktion art Budget fra diverse driftskonti til ny funktion art Beløbene er omfordelt mellem driftskonti og totalsummen giver 0. Formelt skal der ske godkendelse heraf. Indstilling: Det indstilles, at økonomiudvalget godkender resultatet af den 2. budgetopfølgning Der meddeles tillægsbevillinger. Der gives tilladelse til overførsel af rådighedsbeløb fra 2007 til Der meddeles tillæg til rådighedsbeløb i Økonomiudvalgets møde punkt 67: Anbefales godkendt som indstillet. Arne Krydsfeldt (A) Bilag: Regnskabsrapporter på ØK Byrådets møde punkt 56: Godkendt som anbefalet. Drift og anlæg på vej og park udtages og fremkommer senere fra Miljø- og Teknikudvalget.

6 side Godkendelse af revisionsberetninger for 2006 vedrørende Sammenlægningsudvalget og de 3 tidligere kommuner Kerteminde, Langeskov og Munkebo samt endelig godkendelse af regnskaberne for K01 sagsnr Kommunernes Revision fremsender med skrivelse af 14. august 2007 følgende afsluttende revisionsberetninger med tilhørende bilag vedrørende regnskabsåret 2006: Beretning og bilag nr. Vedrørende 143 Vedrørende tidligere Kerteminde Kommune 127 Vedrørende tidligere Langeskov Kommune 118 Vedrørende tidligere Munkebo Kommune 1 Vedrørende Sammenlægningsudvalget Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Bilag 1 eksemplar af revisionsberetningerne udsendes fredag den 17. august Bemærkninger Det bemærkes at Byrådet på mødet den 15. maj 2007) som punkt 17 behandlede følgende: 1. behandling af årsregnskaberne for tidligere Kerteminde, Langeskov og Munkebo kommuner. (sagsnr og som punkt 18 Sammenlægningsudvalgets årsregnskab for 2006 (sagsnr ). Indstilling: Økonomiafdelingen anbefaler at revisionsberetningerne tages til efterretning og at årsregnskaberne for 2006 godkendes endeligt. Økonomiudvalgets møde punkt 69: Indstillingen anbefales godkendt. Arne Krydsfeldt (A)

7 side 7 Byrådets møde punkt 57: Godkendt som indstillet. 58. Trafikplan omkring centerområdet i Langeskov P16 sagsnr Fra Langeskov Kommune fortsættes sag P om forslag til ændring af lokalplan 46 Langeskov Centret fra juni Det tidligere Tekniske Udvalg i Langeskov Kommune besluttede på sit møde den 5. september 2006, at igangsætte en fornyet planlægning af centerområdet og af de trafikale forhold i bymidten. Forvaltningen har på den baggrund bedt det rådgivende ingeniørfirma COWI a/s om at vurdere fordele og ulemper ved følgende alternativer for afvikling af de trafikale forhold i Langeskov by: - Alternativ 1: Lokalplan nr. 46, Langeskov Kommune, juni 2006 samt en forlængelse mod vest af Centervej til Håndværkervej jf. kommuneplan for Langeskov. - Alternativ 2: Forslag fra tidligere byrådsmedlem Karl F. Krapalis (O), skitse af 4. september Alternativ 3: COWI's videre bearbejdning af alternativ 2. Forvaltningen og rådgiver har efterfølgende valgt at arbejde videre med alternativ 1 og 3. De to alternativer er nærmere beskrevet og vurderet i COWIs notat dateret 5. juli Økonomi: Forvaltningen har vurderet anlægsoverslag for alternativ 1 og 3. Der er vurderet på hvad der i givet fald bør etableres under en 1. etape samt for de samlede anlæg. Nedenstående er forvaltningens vurdering af, hvad der som minimum bør igangsættes for hvert alternativ, for at sikre en sammenhængende og trafiksikker løsning.

8 side 8 Alternativ 1 Overslag i mio. kr. - Forlængelse af Centervej mod vest til Håndværkervej (tilslutning ved Centervej er vurderet til et kanaliseringsanlæg) 5,5 - Forlængelse af Grønvangen med siveadgang til Håndværkervej 0,5 - Siveadgang til Håndværkervej fra Lavindsgårdsvej 0,5 - Ombygning af den skæve prioritet Grønvej/Grønvangen til en rundkørsel 2,5 - Stikrydsning på Grønvej Anlægsoverslag ca. 0,2 9,2 Alternativ 3 Overslag i mio. kr. - Ombygning af Centervejs "knæk" syd for jernbanen til en rundkørsel 5,0 - Forlængelse af Centervej fra "knækket" syd for jernbanen til Grønvangen 1,0 - Centervej tilsluttes Grønvangen i en rundkørsel 2,0 1,0 - Stikrydsning på Grønvej 0,2 - Niveaufri stikrydsning på Centervejs forlængelse 2,0 Anlægsoverslag ca. 11,2 Samlet er anlægsudgifterne for ovenstående anlæg inkl. ny stitunnel under jernbanen og forlængelse af Centervej mod øst vurderet til henholdsvis - Alternativ 1: Ca. 28,5 mio. kr og - Alternativ 3: Ca. 35,0 mio. kr. Indstilling: Det indstilles at følge rådgivers anbefaling om, at igangsætte alternativ 1 og at udarbejde skema til ny aktivitet i Budget 2008 på 9,2 mio. kr. Ny aktivitet MT-13 Park/Vej som vedrører projektet: Stitunnel under DSB s anlæg ved Centervej inkl. stier og fortov på kr. foreslås udskudt til Desuden er projekt: Rundkørsel ved Netto tilbageført kassen i 2007 svarende til kr., da det fremover er indeholdt i alternativ 1. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 40: Indstilling af alternativ 1 anbefales, dog udgår "forlængelse af Grønvangen med siveadgang til Håndværkervej" og "siveadgang til Håndværkervej fra Lavindsgårdsvej". Økonomiudvalgets møde punkt 70: Anbefales godkendt som indstillet. F.s.v. angår økonomien behandles dette i forbindelse med budgetlægningen Arne Krydsfeldt (A)

9 side 9 Byrådets møde punkt 58: Planen godkendt som indstillet. 59. Projekt for naturgasforsyning af nyt boligområde i Birkende P21 sagsnr Lokalplan nr. 68 samt varmeplanen angiver, at det nye boligområdet i Birkende skal naturgasforsynes. Kollektiv varmeforsyning af et område kan i henhold til Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg, bekendtgørelse nr af 13. december 2005, kun ske efter en forudgående planlægning og godkendelse af et anlægsprojekt af kommunalbestyrelsen. Naturgas Fyn har derfor udarbejdet et projektforslag, omfattende hele det nye boligområde, dateret , der er fremsendt til Kerteminde Kommune til godkendelse. Forslaget forudsætter, at der i forbindelse med godkendelsen træffes beslutning om tilslutningspligt over for ny bebyggelse i området og at byggemodneren betaler byggemodningsomkostningerne til Naturgas Fyn. Projektet påregnes etableret i løbet af De samlede ledningsomkostninger for hele området er beregnet til kr., mens byggemodningsomkostningerne forventes at udgøre kr. Byggemodneren er ejeren af området, Micla Byg ApS. Kerteminde Kommune oppebærer alene omkostningerne ved at få tinglyst tilslutningspligten samt den tilhørende sagsbehandling. Projektforslaget er sendt til Byrådet. Indstilling: At det fremsendte projektforslag for varmeforsyning af det nye boligområde i Birkende godkendes, herunder at der træffes beslutning om tilslutningspligt. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 31: Fremsendes med anbefaling.

10 side 10 Økonomiudvalgets møde punkt 71: Anbefales som indstillet. Arne Krydsfeldt (A) Byrådets møde punkt 59: Godkendt som anbefalet. 60. Forslag til ny vedtægt for Klintholm I/S P24 sagsnr Gennemgang af ændringer i forhold til den i sammenlægningsudvalget godkendte udgave. 6.1 For at få et indbyggertal i det første år, som dækker den nye ejerkreds er der tilføjet: dog således at for år 2007 udgør 1. januar 2007 skæringsdatoen i forhold til indbyggertallet. 6.5 Mængderne er ændret svarende til den endelige opgørelse for Beløbene er ændret i overensstemmelse med det godkendte regnskab for Hvor egenkapitalen er forøget med årets overskud på kr ,00 til i alt kr , Reglerne om regnskabets udfærdigelse er ført tilbage til den tekst, som er anført i de gældende vedtægter. Regnskabet er udfærdiges i overensstemmelse med god regnskabsskik. Bestyrelsen kan beslutte, at regnskabsaflæggelse skal ske i overensstemmelse med årsregnskabslovens regler under hensyntagen til eventuelle særligt for kommunale fællesselskaber gældende retsforskrifter Udeladt et der efter anbefaling af Statsforvaltningen Efter bemærkninger fra Statsforvaltningen er der sket en præcisering af teksten, som tager højde for den organisatoriske ændring i fra tilsynsråd til statsforvaltning Tilføjet Statsforvaltnings godkendelsespåtegning og bestyrelsens endelighedspåtegning.

11 side 11 Økonomi: De anførte ændringer giver ikke anledning til væsentlig forskydning af interessenternes økonomiske forpligtigelser i forhold til grundlagte for sammenlægningsudvalgets behandling af sagen. Lovgrundlag : Lov om kommunernes styrelse 60 Indstilling: Endelig godkendelse af nye vedtægter for Klintholm I/S - Fælleskommunalt affaldsselskab beliggende i Svendborg Kommune. Interessentselskabets ejere er følgende kommuner: Faaborg-Midtfyn Kommune, Kerteminde Kommune, Langeland kommune, Nyborg Kommune, og Svendborg Kommune. Vedtægterne har været forelagt Statsforvaltningen for Region Syddanmark der udtaler sig i skrivelse af se vedlagte. Bestyrelsen for Klintholm I/S har møde den 31. maj 2007 godkendt den endelige udgave af vedtægterne. Med henvisning hertil og gældende vedtægts 26 forelægges de nye vedtægter til endelig godkendelse i interessentkommunerne. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 46: Anbefales Økonomiudvalgets møde punkt 72: Anbefales som indstillet. Arne Krydsfeldt (A) Byrådets møde punkt 60: Godkendt som anbefalet.

12 side Helhedsplan - distrikt Langeskov By A21 sagsnr Forvaltningen har d. 25. juni 2007 fra formanden for Børn og Skoleudvalget Annette Vilhelmsen modtaget forslag om, at der udarbejdes en helhedsløsning for så vidt angår institutioner, skoler og juniorklub/ungdomsklub i eksisterende bygninger i distrikt Langeskov by. Konkret er der stillet forslag om: Langeskov Skoles aktiviteter samles på Bakken Pilen omdannes til et børnehus med børnehave, gæstedagpleje, sundhedsplejerske m.m. Desuden undersøges muligheden for at lave klubaktiviteter for børn og unge Frydenlund indrettes som naturbørnehave med værksteds/laboratoriemulighed for både skoler, børnehaver, klubber m.m. Området ved Frydenlund er helt unikt, og ved afskærmning mod søen kan der sikres, at børnene i børnehaven ikke kommer for tæt på søen, samt at beboere i området stadig kan have fri adgang til området. Børnehaven Bulderby flyttes til Frydenlund Børnehaven Kræmmerhuset flyttes til Pilen Forvaltningen har d. 3. juli 2007 afholdt møde med arkitekt Michael Petersen fra C& W arkitekterne med henblik på at udarbejde foreløbige beregninger mv. i forhold til den stillede opgave. Beregninger mv. eftersendes til udvalgets medlemmer. Forvaltningen vurderer, at forslaget indeholder mange ændringer, der i sig selv omhandler mange interessenter, hvorfor der bør gives tid til en proces omkring de foreslåede ændringer, inden der træffes endelig beslutning. Samtidig vurderer forvaltningen at de sager, der på nuværende tidspunkt er i gang omkring distrikt Langeskov by, bør sættes i bero/lukkes, så længe en eventuel proces omkring en helhedsplan pågår. Konkret handler det om følgende sager: Organisering af Langeskov skole Pladskapacitet i distrikt Langeskov Institutionsstruktur i distrikt Langeskov Forvaltningen har udarbejdet et forslag til en tids- og procesplan for arbejdet med en helhedsplan for distrikt Langeskov by som vedlægges som bilag. Indstilling: Forvaltningen indstiller at der igangsættes en proces i henhold til den vedlagte tids- og procesplan, hvor der undersøges muligheder i forhold til en helhedsplan for distrikt Langeskov by for så vidt angår institutioner, skoler og juniorklub i eksisterende bygninger.

13 side 13 Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 37: Ny sagsfremstilling udsendt pr. mail og udleveret på mødet. Indstilles godkendt. Økonomiudvalgets møde punkt 73: Anbefales godkendt som indstillet. Renoveringen af Bakkegårdsskolen forsætter i det omfang det ikke strider mod planen. Arne Krydsfeldt (A) Bilag: Tids- og Procesplan Vedr. SV: "udviklingsplan/helhedsplan distrikt Langeskov" Byrådets møde punkt 61: Godkendt som anbefalet tillige med bemærkningen om renoveringen af Bakkegårdsskolen. 62. Ansøgning om udbetaling af tilgodehavende tilskud Ø40 Ø40 sagsnr Med brev af 22. juni 2007 ansøger formanden for Fjord&Bælt, Driftsfonden, om udbetaling af tilgodehavende tilskud på kr. Baggrunden for ansøgningen er, at der i forbindelse med omlægning af tilskuddet til Fjord&Bælt i 2001 skete en forskydning i denne del af det samlede driftstilskud. Det fremgår af ansøgningen, at forskydningen indebærer, at centeret har et træk på kassekredit og

14 side 14 dermed mister renteindtægter. Der er således ikke tale om, at der er et driftsunderskud. Man kan dog forvente, at der i 2008 vil være et likviditetsbehov, som kræver finansiering. Bemærkninger: Den forskydning af tilskuddet, som er nævnt i henvendelsen fra Fjord&Bælt, blev behandlet i byrådet i gl. Kerteminde Kommune den 15. maj 2003, hvor konsekvensen af tilskudsomlægningen blev indarbejdet i kommunens regnskab med følgende beslutning: Enstemmigt vedtaget at give Driftsfonden et tilsagn om, at Driftsfonden vil modtage et tilskud fra Kommunen på kr., samtidig med at Ejendomsfonden indfrier et rente- og afdragsfrit lån fra Kommunen på kr., det vil sige senest den 1. april Tilskuddet optages i Kommunens regnskab som en langfristet gældspost. Det fremgår af notat fra Økonomiafdelingen, at der med beslutningen var lagt op til en samtidighed mellem afvikling af kommunens gæld til Driftsfonden og modtagelse af kommunens tilgodehavende hos Ejendomsfonden. Der var ikke på daværende tidspunkt et likviditetsmæssigt behov, som gav problemer med denne løsning. Det er således korrekt, at Driftsfonden har et tilgodehavende hos kommunen, som nu ansøges udbetalt af likviditetsmæssige årsager. Kommunen er ikke forpligtet til at ændre på den tidligere beslutning, men kan vælge at indgå aftale herom. Økonomi: Det fremgår af Økonomiafdelingens notat, at Kommunernes Revision angiver, at det vil være muligt at udbetale tilskuddet enten som et driftstilskud eller som et anlægstilskud. Idet det tilskud, som normalt gives til Driftsfonden, betragtes som et driftstilskud, som kommunen ikke blander sig i disponeringen af, vil det være mest naturligt også at yde det fremrykkede tilskud som et driftstilskud, der beløber sig til (som er det ansøgte beløb fratrukket momsrefusionen fra den kommunale momsudligningsordning). På den finansielle status vil samtidig kommunens gæld til Driftsfonden udgå. Bilag: Ansøgning af 22. juni 2007 fra Fjord&Bælt, Driftsfonden. Notat af 24. juli 2007 fra Kerteminde Kommunes Økonomiafdeling. Indstilling: Det indstilles at der udbetales et ekstraordinært tilskud til Fjord & Bælt, Driftsfonden på kr. i 2007, og at beløbet indarbejdes i den igangværende budgetopfølgning pr. 30. juni Status nedskrives samtidig for en gældspost på kr. Økonomiudvalgets møde punkt 65: Det anbefales, at bestyrelsen fremkommer med en langsigtet økonomisk plan. Indstillingen anbefales godkendt.

15 side 15 Byrådets møde punkt 62: Anbefalingen og indstillingen godkendt. 63. Mageskifte i forbindelse med etablering af rundkørsel og regnvandsbassin G01 sagsnr Forud for etableringen af rundkørsel og regnvandsbassin blev der forhandlet med ejer, Iuel, Lundsgård, om placering af anlæggene på markarealer under Lundsgård. Betingelsen for at etablere anlæggene på dyrkede landbrugsarealer, i alt ca m2, var en arealkompensation i form af mageskifte med et areal på ca m2, sidearealer (vejareal) til klintevej, idet arealerne arealoverføres til matrikel under Lundsgård. For afslutning af anlægssagerne fremlægges forslag til mageskifte hermed til godkendelse i Miljø- og Teknikudvalget. Rundkørsel er delvis placeret i markareal øst for Revningevej ca. 900 m2, matr.nr. 1a Lundsgård Hovedgård, Revninge. Bassin er placeret i markareal vest for Revningevej ca m2, matr.nr. 1u Lundsgård Hovedgård, Revninge. Bilag: Kortudsnit af omhandlende arealer ved Klintevej ligger i sagsmappe. Økonomi: Værdien af omhandlende vejarealer opgøres med ca. 8 kr./m2 og fordeles andelsmæssigt efter størrelsen af de to anlæg + tillæg af landinspektørudgifter, til afholdelse på: Rundkørsel Konto anslåede udgifter kr ,- Regnvandsbassin Konto anslåede udgifter kr ,- Indstilling: Det indstilles at fremsatte forslag til mageskifte godkendes til gennemførelse. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 56: Anbefales som indstillet

16 side 16 Økonomiudvalgets møde punkt 77: Anbefales godkendt som indstillet. Arne Krydsfeldt (A) Byrådets møde punkt 63: Godkendt som anbefalet. 64. Sager og skrivelser til orientering G01 sagsnr Byrådets møde punkt 64: Taget til efterretning.

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 10.11.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 553. Fokusområder - opfølgning på Økonomiudvalgets område.... 3 554.

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 13.08.2012 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 276. Budgetopfølgning 2-2012 - på Kultur- og Fritidsudvalgets område....

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1. 4. at, og byrådet for så vidt 5. 6. at

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1. 4. at, og byrådet for så vidt 5. 6. at Pkt. 110 Mageskifte Sagsnr. 50884 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om Roskilde Kommune vil indgå på et mageskifte med Den selvejende Institution Viby Friskole, hvorefter skolen

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

! "# !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27(

! # !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27( ! "# %!%!%% )( *%( +(,(%-,(&,-),./,(&%,0 (), 1&!$,2($,((/2,+((.,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( +$7(!( 3(27( )& (%-8((/28%$ +( (&./ 0 () 2($ +((. 3%.( %+ ( %(5(!() (%- -) (&% 1&!$ ((/2 (&3( 4/(5%(6/ %$ :#;0!%)(

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Forbrug pr. 31/5-2012 Korrigeret budget

Forbrug pr. 31/5-2012 Korrigeret budget korrigeret Korrigeret Oprindeligt Budgetopfølgning pr. 31. maj 2012 Økonomiudvalget Finansielle konti Renter 1 2 3 4 5 6 7=2-5 Renter af likvide aktiver - 4.200-4.200-692 -4.200-4.200 0 Renter af kortfristede

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Beslutninger: Økonomiudvalget den 7. februar 2006 kl i Raadsalen

Beslutninger: Økonomiudvalget den 7. februar 2006 kl i Raadsalen er: udvalget den 7. februar 2006 kl. 16.00 i Raadsalen Pressen Fraværende: Peter Frederiksen Indhold Orientering og efterretning...1 Sager til behandling...2 1. Budgetopfølgning pr. 31-01-06 - ØU s bevillinger...2

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Bevillingsbegrebet 1. En bevilling er en tilladelse fra Byrådet til Økonomiudvalget, et af de stående udvalg eller et af de i henhold til styrelseslovens

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

Acadre: marts 2014

Acadre: marts 2014 NOTAT Acadre: 13-1294 13. marts 214 er nu afsluttet. et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 157,8 mio. kr. sammenholdt med et overskud på 1,6 mio. kr. i oprindeligt, svarende til en forbedring

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 19.01.2010 kl. 15:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 1. Forretningsorden for Økonomiudvalget 2010-2013... 3 2. Budgetopfølgning

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. juni forventes driftsudgifterne, ved

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009 2007/2 LSF 174 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-2400-54 Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Økonomirapport nr. 1 for Afrapportering pr. 29. februar Til DIF Til ØU Økonomi og Stab 17.

Økonomirapport nr. 1 for Afrapportering pr. 29. februar Til DIF Til ØU Økonomi og Stab 17. Afrapportering pr. 29. februar 216 Til DIF 18.3.216 Til ØU 5.4.216 Økonomi og Stab 17. marts 216 Økonomirapport nr. 1 for 216 Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2 262 Albertslund SIDE 2 Indhold 1. Status

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag 1 Indledning DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER Dette notat er udarbejdet til brug for bestyrelsens behandling af institutionens lovgivningsmæssige grundlag samt genopretning af økonomien

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 6. marts 2008 15:00 Fasanvej, Udvalgslokalet Lars Møller under pkt. 1-2. Anders Gram Mikkelsen under pkt. 3-6. Hans

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

For 2018 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger.

For 2018 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger. 29 Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2018. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Social- og Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2008 HVT 08 Byrdefordeling vedrørende renter og afdrag på HUR-lånet Indstilling: Direktionen indstiller, at Renteudgifter på HUR-lånet finansieres

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Korrigeret budget Oprindeligt budget Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Økonomiudvalg Finansielle poster Renter

Læs mere

Budgetrevision. Pr. 31. maj Økonomiudvalget

Budgetrevision. Pr. 31. maj Økonomiudvalget Regnskab Budgetrevision Pr. 31. maj 2010 Økonomiudvalget Indholdsfortegnelse 1 Opsamling...3 2 Administration.. 3 3 Øvrige Udgifter.. 4 4 Renter, tilskud, udligning, skatter og balanceforskydninger.4 5

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. august 2018 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 18. maj 2017 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Trafikselskabet Fynbus Vedtægter 20. december 2006

Trafikselskabet Fynbus Vedtægter 20. december 2006 Præambel Region Syddanmark etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Ny Assens Kommune, Faaborg-Midtfyns Kommune, Kerteminde Kommune, Langelands Kommune, Ny Middelfart Kommune,

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 31. marts forventes driftsudgifterne,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 19. august 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006.

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. 16-09- 2008 Statsforvaltningen har den 21. januar 2008 modtaget årsregnskab

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

ØU budgetoplæg

ØU budgetoplæg ØU budgetoplæg 23.4.2014 Præsentation af budgetoplæg 2015-2018 den aktuelle status den videre proces usikkerhed Udarbejdelse og fastlæggelse af retningslinier for budgetlægningen Økonomi Økonomiudvalg

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 12:00 Afbud: Thøger E. Kristensen Fraværende: REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om godkendelse af låneoptagelse

Læs mere

egnskabsredegørelse 2016

egnskabsredegørelse 2016 Furesø Kommune Regnskab R egnskabsredegørelse Driftsregnskab for regnskabsår (udgiftsbaseret regnskab) Furesø Kommunes samlede regnskabsresultat på det skattefinansierede område, opgjort efter, at årets

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

Forskellige betragtninger på kommunens kassebeholdning. Center for Økonomi Løn og Indkøb. Fra: April 2018 NOTAT

Forskellige betragtninger på kommunens kassebeholdning. Center for Økonomi Løn og Indkøb. Fra: April 2018 NOTAT Forskellige betragtninger på kommunens kassebeholdning Dette notat omhandler regelsættet for kassebeholdningen, hvilke disponeringer der er i Fredensborg Kommunes kassebeholdning og de heraf følgende betragtninger

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling

Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Referat Dato 29. oktober 2015 Mødetidspunkt 17:40 Sluttidspunkt 18:00 Sted Medlemmer Fraværende Mødelokale 1, Langebæk Knud Larsen, Bo Manderup, Else-Marie

Læs mere

!"! # # ## $% #$/$ $4

!! # # ## $% #$/$ $4 !"! # # ## $% &#$ '()*$$')$+),-#).($/#$0( *12$ $,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$ $4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 78#4$$ 4$114,9!"

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 31.03.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 139. Orientering om planlægning af gennemførelsen af udviklingsplan

Læs mere