AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN. Dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN. Dagsorden"

Transkript

1 AARHUS UNIVERSITET ST FAMU møde den: kl AU Aarhus, Nordre Ringgade 1 Mødelokale og Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen (daglig AM-leder for ST), Henrik Helligsøe Jensen (Kemi), Morten Dam Rasmussen (Ingeniørvidenskab), Stefan Gerhard Jansen (Miljøvidenskab), Charlotte Rasmussen (Geoscience) Medarbejderrepræsentanter: Lene Bongaarts (Matematik), Ulla Birk Henriksen (Molekylærbiologi), Marlene Venø Skjærbæk (Bioscience, Silkeborg), Dorete Weysmann Jensen (Bioscience, Roskilde), Mona Lillelund Hansen (Fødevarer), Ove Edlefsen (Agroøkologi), Palle Jørgensen (Agroøkologi) Studenterrepræsentant: Jesper Simonsen (Kemi) Referent: Karin Rosengaard Pedersen, AU HR (Arbejdsmiljøenheden) Dekansekretariat: Maya Jepsen DAGSORDEN Dato: Ref: Karin Rosengaard Pedersen, HR, Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Side 1/1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden (mundtlig) (2 min.) 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) (bilag) (2 min.) 3. Arbejdsmiljøstatistikker (bilag) 3.1 Sygefravær og psykologisk rådgivning (15 min.) 3.2 Arbejdsskader (15 min.) 4. Fysisk APV Handlingsplaner (bilag) (5 min.) 5. Psykisk APV (bilag) (5 min.) 6. AT status på tilsynsbesøg ved ST (bilag) (20 min) 7. Valg af AMR hvordan har det kørt? (bilag) (10 min.) 8. Status på Problemanalysen (mundtlig orientering) (10 min) 9. Meddelelser (bilag) (2 min.) 10. Møder i 2015 (bilag) (5 min.) 11. To-do liste (bilag) (2 min.) 12. Eventuelt (5 min.) Aarhus Universitet Aarhus Universitet For Faculty of Science and Technology Fællesadministrationen HR, Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Frederiksborgvej Roskilde Tlf.:

2

3 AARHUS UNIVERSITET ST FAMU møde den: kl AU Aarhus, Fysik, Ny Munkegade 120 Mødelokale Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen (daglig AM-leder for ST), Henrik Helligsøe Jensen (Kemi), Morten Dam Rasmussen (Ingeniørvidenskab), Stefan Gerhard Jansen (Miljøvidenskab), Suppleant for Charlotte Rasmussen: Lene Kjeldsteen (Geoscience) Medarbejderrepræsentanter: Lene Bongaarts (Matematik), Ulla Birk Henriksen (Molekylærbiologi), Marlene Venø Skjærbæk (Bioscience, Silkeborg), Dorete Weysmann Jensen (Bioscience, Roskilde), Ove Edlefsen (Agroøkologi) Afbud fra: Charlotte Rasmussen (Geoscience), Mona Lillelund Hansen (Fødevarer), Palle Jørgensen (Agroøkologi), Studenterrepræsentant: Jesper Simonsen (Kemi) Referent: Karin Rosengaard Pedersen, AU HR (Arbejdsmiljøenheden) Dekansekretariat: Maya Jepsen REFERAT Dato: Ref: Karin Rosengaard Pedersen, HR, Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Side 1/7 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden (mundtlig) 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) (bilag) 3. Arbejdsmiljøstatistikker (bilag) 3.1 Sygefravær og psykologisk rådgivning 3.2 Arbejdsskader 4. Fysisk APV Handlingsplaner (bilag) 5. Psykisk APV (bilag) 6. Årlig arbejdsmiljødrøftelse (bilag) 7. Problemanalysen (bilag) 8. Kemikalier (bilag) 9. Personalepolitik (bilag) 10. Valg af AMR samt etablering af ny arbejdsmiljøorganisation (AMO) i 2015 (bilag) 11. AT status på tilsynsbesøg ved ST (bilag) 12. Meddelelser (bilag) 13. Møder i 2015 (bilag) 14. To-do liste (bilag) 15. Eventuelt Aarhus Universitet Aarhus Universitet For Faculty of Science and Technology Fællesadministrationen HR, Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Frederiksborgvej Roskilde Tlf.:

4 AARHUS UNIVERSITET Side 2 af 7 Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet, at fremadrettet skal der sættes mere mødetid af til december-mødet grundet den årlige arbejdsmiljødrøftelse. Desuden blev det generelt efterspurgt, at bilagsmaterialet skal være mere overskueligt/kortfattet. FAMU besluttede konkret, at der, for at begrænse bilagsmængderne, fremadrettet kun skal figurere opsummerede bilag på arbejdsulykker siden sidste møde og ikke for tidligere registrerede ulykker. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) Referater blev godkendt. 3. Arbejdsmiljøstatistikker 3.1 Sygefravær og psykologisk rådgivning Dekanen sagde, at ST generelt ligger godt i sygefraværsstatistikken. Lene Bongaarts nævnte, at sygefravær nok reelt er lidt højere, da VIP-erne ofte ikke melder sygefravær ind. Ulla Birk Henriksen spurgte til hvorfor indstillingen havde noten: Statistikken fra Danmarks Statistik kan imidlertid ikke sammenlignes direkte med AU s statistik. AU s rapporterede fravær ville være lavere, såfremt Danmarks Statistiks opgørelsesmetode blev fulgt. Karin Rosengaard Pedersen svarede, at det bl.a. skyldes forskelle i beregningsmetoderne, hvor DK s Statistik bl.a. omregner til årsværk og AU gerne vil se tal pr. medarbejder. Den psykologiske rådgivning er et tilbud medarbejdere kan benytte. Økonomiproces 2014 og afskedigelserne har efter alt at dømme bidraget til stigningen i antallet af rådgivningsforløb i Morten Dam Rasmussen gjorde opmærksom på teksten i indstillingen: Det tyder således på, at relativt få medarbejdere med stressproblemer oplever behov for at benytte sig af psykologisk rådgivning. Han nævnte bl.a., at statistikker viser, at kvinder er bedre til at bruge disse ordninger end mænd. Karin Rosengaard Pedersen nævnte, at det, at relativt få benytter ordningen i forbindelse med stressproblemer, kan være et udtryk for, at mange medarbejdere har et godt socialt netværk, som gør, at de ikke benytter ordningen. Jørgen B. Jespersen nævnte, at man skal være forsigtig med at gætte på, hvorfor ansatte benytter/ikke benytter muligheden for psykologisk rådgivning. Morten Dam Rasmussen efterspurgte, at der ud over gennemsnitstallene også fremgik tal for medianen, da dette kan gøre statistikkerne mere robuste. Karin Rosengaard Pedersen bringer forslaget videre i HR.

5 AARHUS UNIVERSITET Side 3 af Arbejdsskader Der var udsendt et bilag med grupperet opdeling af arbejdsulykkerne (bilag 3.2c), som Jørgen B. Jespersen og Karin Rosengaard Pedersen havde udarbejdet. Skemaet vedhæftes som bilag til referatet, da der var en rettelse på opgørelsesdatoen. Opgørelsen er fra d. 1/ til d. 27/ Ove Edlefsen sagde, at det er slående, at det er de samme arbejdsulykker der går igen fra sidste år. Dekanen sagde, at det interessante var hvad der kan gøres for at forebygge ulykker og lære af hinandens erfaringer på tværs. Det blev besluttet, at sende den grupperede oversigt ud til LAMU-erne, så de har mulighed for at sende kommentarer på skemaet, og så de kan give udtryk for, hvad de anser som gode forebyggende tiltag, der skal sættes i værk. På et kommende møde bør der følges op på LAMU ernes indmeldelser. Det blev desuden aftalt, at denne oversigt er med på FAMU-møderne fremadrettet sammen med en oversigt over nye arbejdsulykker. Morten Dam Rasmussen kom med forslag til at AU/ST kan benchmarke med KU. Dekanen svarede, at dette kan være en god idé, men at det er bedre i første omgang, at lægge vægten på at være proaktiv og handle på de opgørelser vi allerede har. 4. Fysisk APV Handlingsplaner Der var generelt tilfredshed med, at ST er tæt på at være i mål med handlingsplanerne. 10 institutter har afsluttet alle deres handlingsplaner. Jørgen B. Jespersen følger op på de sidste uafsluttede handlingsplaner, og finder ud af, om de f.eks. kan afsluttes med besked om, at problemerne bliver løst med de kommende UNILAB renoveringer. 5. Psykisk APV ST s psykiske APV handlingsplan er blevet opdateret i dialog med de relevante aktører. Der var ikke nogen bemærkninger til den reviderede handlingsplan. Jørgen B. Jespersen sagde, at processen snart kunne afsluttes. Der skal som bekendt gennemføres en ny APV i Processen vil imidlertid blive udskudt ca. ½ år som følge af den organisationsjustering AU er i gang med. Dekanen sagde, at det er vigtigt, at organisationen er på plads og i funktion, så APV-besvarelsen bliver en reel måling. Der var en drøftelse af, at det er en udfordring, at ikke alle er klar over hvem der spørges til når der i spørgeskemaet refereres til nærmeste leder. Det blev aftalt at foreslå, at der udarbejdes et tekstforslag, så det er tydeligere for den ansatte, hvem der kan være tale om, når der tænkes på nærmeste leder. F.eks.:

6 AARHUS UNIVERSITET Side 4 af 7 ph.d. studerende, tænkes nærmeste leder som værende vejlederen eller sektions-/gruppelederen laboranten, tænkes nærmeste leder som værende laboratorielederen, projektlederen eller sektions-/gruppelederen osv. Karin Rosengaard Pedersen bringer forslaget videre i HR. Dekanen gjorde opmærksom på, at det er hensigtsmæssigt, at der ikke er forskelle i hvem man definerer som nærmeste leder for f.eks. ph.d.-studerende, idet det kan gøre det vanskeligt at sammenligne opgørelserne på tværs. Han bemærkede i øvrigt, at det er væsentligt, at spørgsmål fra den sidste APV går igen så man kan sige noget fornuftigt omkring udviklingen. Desuden sagde han, at skemaet ikke bør være for langt og omfattende og at det bl.a. begrænser de enkelte hovedområders ønsker til f.eks. særspørgsmål. 6. Årlig arbejdsmiljødrøftelse De enkelte LAMU-ers årlige arbejdsmiljødrøftelser blev taget til efterretning. Udkast til ST s årlige arbejdsmiljødrøftelse blev drøftet. Drøftelsen blev foretaget på baggrund af sidste års arbejdsmiljødrøftelse, arbejdet i FAMU og de årlige arbejdsmiljødrøftelser 2014 fra de lokale arbejdsmiljøudvalg. Udkastet blev gennemgået og forslag fra udvalgets medlemmer til justering blev drøftet. Det justerede udkast udsendes sammen med referatet til godkendelse. 7. Problemanalysen Dekanen sagde, at vi på ST er godt i gang med en proces, der på såvel fakultets- som institutniveau og i det administrative center er i gang med at håndtere de handlingspunkter, der indgår i universitetsledelsens beslutning. Konkret er der igangsat processer i forhold til: a) Adressering af ledelse, ledelsesdelegering og nærvær. Der ses på dekanatstruktur, fakultetsledelse, institutledelse og nærvær. b) Økonomihåndtering. Der er fokus på at skabe øget transparens i forhold til indtægter og udgifter. Herunder de administrative udgifter. Men også på fordelingsprincipperne via udvikling af en ny økonomimodel. Desuden er der fokus på effektive processer i forhold til økonomi- og budgethåndtering. c) Ansættelser. Der er fokus på etablering af kriterier og procedurer så vi sikrer høj kvalitet i forhold til ansættelser og rekruttering. d) Medinddragelse. Bl.a. er alle ST s råd, fora og nævn bedt om, at komme med input til, hvad der konkret skal til for at skabe bedre rammer for medinddragelse. e) Organiseringen. Der er drøftelse omkring om vi har den rette institutog centerstruktur i forhold til en sikring af faglig identitet, trivsel og sammenhæng. Specielt er der opmærksomhed på ingeniørområdet og myndighedsrådgivning.

7 AARHUS UNIVERSITET Side 5 af 7 f) Der er drøftelser af kommunikationsområdet og en sikring af procedurerne for kommunikation på ST-nivieau. g) Administration. Der er omfattende processer i gang på det administrative område, hvor ST administrationscentret og dets samspil med medarbejdere og fællesadministrationen er under lup. Derudover gennemgik Jørgen B. Jespersen de spørgsmål (fra indstillingen), som fakultetsledelsen havde udsendt: Hvordan inddrager ledelsen bedst ST s udvalg, råd, fora og nævn i diskussioner og beslutninger? Hvordan inddrager udvalg, råd, fora og nævn bedst ST s medarbejdere og studerende i diskussioner og beslutninger? Hvad skal der til, for at ST s udvalg, råd, fora og nævn i højere grad kommer til at fungere som idégeneratorer? Følgende forslag blev nævnt: - Undgå spam så man ikke hele tiden involverer alle medarbejdere. Det er vigtigt, at der huskes på, at repræsentanterne i udvalgene har et mandat.. Man kan overveje at konkretisere udvalgenes kommissorium så det tydeliggøres, at medlemmerne har mandat til at repræsentere baglandet. Det er væsentligt, at man tager så meget som muligt op i de etablerede fora. Det gør det attraktivt at være med i udvalgene og giver indflydelse og legitimitet. - Det blev fremhævet, at oplevelsen generelt er, at kommunikation og information på de forskellige institutter kører godt. Der afholdes f.eks. på Institut for Matematik medarbejdermøde, som man kan vælge at deltage i eller lade være. På Institut for Mmolekylærbiologi og Genetik udsendes en nyhedsavis man ikke kan framelde. Der er inddragelse og informationsudveksling mellem FAMU og LAMU. Det fungerer godt. - Udvalgene skal have ordentlig tid til at diskutere relevante emner Jørgen B. Jespersen sender FAMU s input videre. 8. Kemikalier ET fælles kemikaliesystem på AU skal baseres på et kemikalienetværk med deltagelse af centrale Kiros-personer og sikkerhedsrådgiver. Der vil blive etableret en styregruppe for AU kemikalienetværket mellem HE og ST. Alle sikkerhedsdatablade skal i Kiros. Der er en overordnet beslutning fra HAMU om, at AU skal overgå til Kemibrug. Det kan ske når der er indgået en aftale med Kemibrug. Som det fremgår af indstillingen, er der på ST nedsat en intern arbejdsgruppe bestående af en kreds af institutledere, der drøfter den fremtidige organisering og implementering på ST. Gruppens arbejde er endnu ikke afsluttet.. Stefan Gerhard Jansen spurgte til, hvad der skal gøres ved, at Kiros APB-er ikke indeholder beskrivelse af, hvad der skal gøres med affaldet. Ulla Birk

8 AARHUS UNIVERSITET Side 6 af 7 Henriksen svarede, at MBG bruger AU sikkerhedsrådgiver Cathrin (Trine) Guldager Sørensen, og at der gerne skulle være det relevante materiale (en gul mappe) hos de lokale affaldsansvarlige. Karin Rosengaard Pedersen bekræftede, at det også er proceduren i Roskilde. 9. Personalepolitik Der var tillslutning til det tidligere fremsendte forslag om behovet for en egentlig arbejdsmiljøpolitik. Arbejdsmiljøet bør stå tydeligere end få linjer i personalepolitikken. Ove Edlefsen sagde, at der er meget begrænset kendskab til personalepolitikken. Han sagde, at det bør være mere kortfattet og forenklet. Han nævnte, at det er en god idé at have en kort intro i politikker, som tager fat i de bærende elementer. Dekanen bakkede op omkring den idé. Der er mange politikker og det er væsentligt, at få kommunikeret det centrale. 10. Valg af AMR samt etablering af ny arbejdsmiljøorganisation (AMO) i 2015 Ingen bemærkninger til indstillingen. 11. AT status på tilsynsbesøg ved ST Status på AT-tilsynsbesøg på ST er, at ca. halvdelen af besøgene indtil videre har udløst grønne smiley. Den anden halvdel har fået påbud. Der er varslet nyt tilsynsbesøg på Stenomuseet. Alle institutter opfordres til at huske at journalisere AT-breve. Der gøres opmærksom på, at AU ikke længere har et centralt journaliseringskontor. HR er kun postbud for posten vedr. AT-besøg. Det blev kort berørt, at det er udfordrende i forbindelse med AT besøg, at der på et p-nummer kan være mange organisatoriske enheder. Morten Dam Rasmussen nævnte, at der på nogle adresser godt kan være flere p-numre. Jørgen B. Jespersen oplyste, at det kun kan være tilfældet, hvis der er tale om flere forskellige virksomheder (CVR-numre). AU kan således ikke løse de nævnte udfordringer ved at oprette flere p-numre på samme postadresse. 12. Meddelelser Husk at Universiteternes Arbejdsmiljøkonference 2015 har deadline for tilmelding d. 19. december Morten Dam Rasmussen havde været på et kursus i psykisk førstehjælp, som han vil anbefale (se link på mødebilag). Jørgen B. Jespersen og Morten Dam Rasmussen kigger nærmere på det med henblik på, om det skal anbefales som et kursus, AU bør udbyde. 13. Møder i 2015

9 AARHUS UNIVERSITET Side 7 af 7 Der var rettelse på 2 mødedatoer. HAMU mødet er d. 22/ og FAMUmødet d. 15/ skal være lidt længere. Tilrettet bilag vedhæftes referatet. 14. To-do liste Ove Edlefsen oplyste om, at telefonerne er kommet i orden, men at der er opstået andre tekniske udfordringer. Der er rettet henvendelse til IT, men der er frustration over de mange overgangsproblemer. Ulla Birk Henriksen nævnte, at der er aftalt en pris på 12,75 kr. for en 5 liters affaldsdunk. 15. Eventuelt Karin Rosengaard Pedersen bekræftede, at arbejdsskader bliver journaliseret af HR.

10

11 Møde den: 24/ Møde: ST FAMU møde Punktejer: Karin Rosengaard Pedersen Eventuel gæst: Dato: 12/ Side 1/1 Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Orienteringspunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) X Emne Punkt 4. Fysisk APV - Handlingsplaner Indstilling Det indstilles, at status på fysisk APV/handleplaner tages til efterretning. Beslutning Sagsfremstilling Bilag 4 viser ST oversigten trukket fra Survey Xact d. 12/ over antal fysiske APV handlingsplaner udarbejdet i ST s LAMU er. Det fremgår af oversigten, hvor mange handlingsplaner der er afsluttet (antal og i procent). Status er, at der er 97 % afsluttede handlingsplaner i ST. Der er ingen problemer, der mangler at få udarbejdet en handlingsplan. Siden sidste FAMU møde har Institut for Fysik og Astronomi afsluttet deres handlingsplaner, hvilket betyder at der nu er 11 institutter, som har afsluttet alle deres fysiske APV handlingsplaner (markeret med lys grøn farve i skemaet). Geoscience mangler 1 handlingsplan, som afventer ST Bygninger, der er blevet bedt om at sætte et gelænder op. Status er, at ST Bygninger er kommet med en løsning, som Institut for Geoscience ikke mener er god nok. Bioscience mangler at afslutte 3 handlingsplaner. Et par af sagerne ligger hos ST Bygninger, hvor de har fået at vide, at de ikke bliver lavet pga. af manglende økonomi eller pga. at man anser problemet som minimalt. En anden sag udbedres i forbindelse med kommende UNILAB renoveringer. Husdyrvidenskab har 13 handlingsplaner, som ikke er afsluttede. Alle uafsluttede handlingsplaner afventer renovering af bygningerne. Jørgen B. Jespersen har været i kontakt med de institutter, der har uafsluttede handlingsplaner, og han følger løbende op på status. Hvordan skal beslutningen kommunikeres ud? Daglig arbejdsmiljøleder, Jørgen B. Jespersen, sender status ud til Institutlederne. Bilag Bilag 4. Fysisk APV handlingsplanoversigt Sagsbehandler Karin Rosengaard Pedersen og Jørgen B. Jespersen

12

13 Fysiske forhold Ergonomi Kemiske forhold Biologiske forhold Ulykkesfarer Sygefravær Andet Fysiske forhold Ergonomi Kemiske forhold Biologiske forhold Ulykkesfarer Sygefravær Andet Procent afsluttet Bilag 4 Fysisk APV handlingsplanoversigt. 1: Blå status d. 4/2-13 2: Sort status d. 25/4-13 3: Grøn status d. 15/8-13 4: Orange status d. 31/ : Lilla status d. 14/ : Blå status d. 17/3-14 7: Sort status d. 21/3-14 8: Grøn status d. 12/6-14 9: Orange status d. 8/ : Lilla status d. 27/ : Blå status d. 12/2-15 Område markeret lys grøn har afsluttet den fysiske APV Handleplaner i alt Handleplaner afsluttet Antal Handlingsplaner indenfor område: Særlige bemærkninger Agroøkologi probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Karen E. Henriksen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. Handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Bioscience probl. mgl. handlingsplan LAMU formænd: probl. mgl. handlingsplan Hans Brix og Peter Henriksen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Datalogi probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Kurt Jensen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Fødevarer probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Michelle Williams probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Geoscience probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Søren Bom Nielsen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Husdyrvidenskab probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Knud Erik Bach Knudsen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Ingeniørhøjskolen probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Conni Simonsen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Der, hvor der ikke ser ud som om, der er en stigning i antal af handlingsplaner, selvom der er et fald i antal mgl. Handlingsplaner, skyldes det at mange problemer løses i samlede handlingsplaner, således at en handlingsplan løser flere problemer. LAMU ST side 1

14 Fysiske forhold Ergonomi Kemiske forhold Biologiske forhold Ulykkesfarer Sygefravær Andet Fysiske forhold Ergonomi Kemiske forhold Biologiske forhold Ulykkesfarer Sygefravær Andet Procent afsluttet Bilag 4 Fysisk APV handlingsplanoversigt. 1: Blå status d. 4/2-13 2: Sort status d. 25/4-13 3: Grøn status d. 15/8-13 4: Orange status d. 31/ : Lilla status d. 14/ : Blå status d. 17/3-14 7: Sort status d. 21/3-14 8: Grøn status d. 12/6-14 9: Orange status d. 8/ : Lilla status d. 27/ : Blå status d. 12/2-15 Område markeret lys grøn har afsluttet den fysiske APV Handleplaner i alt Handleplaner afsluttet Antal Handlingsplaner indenfor område: Særlige bemærkninger Ingeniørvidenskab probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Morten Dam Rasmussen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Kemi probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Henrik Helligsø Jensen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Matematik probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Niels Lauritzen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Fysik og Astronomi probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Poul Erik Eriksen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan ### probl. mgl. handlingsplan ### probl. mgl. handlingsplan ### probl. mgl. handlingsplan ### probl. mgl. handlingsplan ### probl. mgl. handlingsplan ### probl. mgl. handlingsplan ### probl. mgl. handlingsplan Miljøvidenskab probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Anne Winding probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Molekylærbiologi probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Erik Østergaard Jensen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan Steno museum probl. mgl. handlingsplan LAMU formand: probl. mgl. handlingsplan Bent Lorenzen probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan probl. mgl. handlingsplan ST i alt: ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan ### ### probl. mgl. handlingsplan Der, hvor der ikke ser ud som om, der er en stigning i antal af handlingsplaner, selvom der er et fald i antal mgl. Handlingsplaner, skyldes det at mange problemer løses i samlede handlingsplaner, således at en handlingsplan løser flere problemer. LAMU ST side 2

15 Møde den: 24. februar 2015 Møde: FAMU Punktejer: Jørgen B. Jespersen Eventuel gæst: Dato: 6.februar 2015 Side 1/1 Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Orienteringspunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) x x Emne Punkt 5. Psykisk APV - status for institutternes og ST s handlingsplaner Indstilling Det indstilles at endelig afrapportering af ST s handlingsplan for psykisk APV foretages sommer 2015, i god tid forud for den efterfølgende Psykisk APV. Beslutning Sagsfremstilling Opfølgning på psykisk APV ved ST Det følger af tids- og procesplanen for opfølgningsarbejdet på psykisk APV ved ST, at institutternes og ST s handleplaner skal opdateres en gang hvert halve år. En ny opdatering af planerne er derfor gennemført i november måned 2014, og er nu godkendt af FAMU, FSU, Akademisk Råd og Fakultetsledelsen. Tidsplan for afsluttende status af Psykisk APV. Det foreslås at den afsluttende statusbeskrivelse på Psykisk APV for ST og institutter og centre gennemføres lige inden sommerferien I efteråret 2015 forventes den nye P APV undersøgelse at gå i gang med temamøder og med spørgeskema undersøgelse i første kvartal Institutter og centre indsender afsluttende status på Psykisk APV Maj-juni 2015 Følgruppen udarbejder afsluttende status på ST Psykisk APV FAMU drøfter Psykisk APV Akademisk Råd skriftlig høring Psykisk APV Fakultetsledelsen drøfter Psykisk APV FSU drøfter Psykisk APV Hvordan skal beslutningen kommunikeres ud? Den opdaterede handlingsplan og tidsplan lægges på nettet og omtales i ST nyhedsbrev. Relevante enheder orienteres om tidsplanen af daglig arbejdsmiljøleder. Bilag Sagsbehandler Jørgen B. Jespersen

16

17 Møde den: 24. februar 2015 Møde: ST FAMU møde Punktejer: Jørgen B. Jespersen Eventuel gæst: Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Orienteringspunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) Dato: 12.februar 2015 Side 1/1 X Emne Punkt 6. AT - Status på tilsynsbesøg ved ST Indstilling Det indstilles at nedenstående orientering tages til efterretning. Beslutning Sagsfremstilling AT har siden 18. november 2013 varslet tilsynsbesøg ved ST således: 1. Den 18. november 2013 varslede AT tilsynsbesøg i perioden 18. dec marts Den 3. februar 2014 varslede AT tilsynsbesøg i perioden 4. marts - 4. juni Den 3. juni 2014 varslede AT tilsynsbesøg i perioden 3. juli - 3. oktober Den 11. august 2014 varslede AT tilsynsbesøg i perioden 11. september 11. december Den 5. december 2014 varslede AT tilsynsbesøg i perioden 5. januar 5. april Den 4. februar 2015 varslede AT tilsynsbesøg i perioden 4. marts 4. juni En samlet oversigt over resultatet af AT s tilsynsbesøg på ST i 2014 fremgår af bilaget. AT har besøgt 12 arbejdssteder på ST, hvilket pt. har resulteret i 10 grønne og 2 gule smiley. 5 varslede tilsynsbesøg er endnu ikke gennemført. Tilsynsbesøgene har samlet medført 9 påbud, der bl.a. omfatter påbud om at borde er let indstillelige, sikring af trykflasker, sikring af drejebænk, kontrol på udsugning, udarbejdelse af APB, brug af personlige værnemidler, forebyggelse af stor arbejdsmængde og tidspres og sporgasmåling i stinkskab. Hertil kommer at AT har meddelt 3 vejledninger der omfatter uklare krav i arbejdet og metoder til at forebygge belastningen i det psykiske arbejdsmiljø. Ved henvendelse fra AT bliver de berørte enheder på ST kontaktet direkte af daglig arbejdsmiljøleder om Arbejdstilsynets kommende besøg og bl.a. instrueret i hvem der skal involveres og hvordan de enkelte arbejdssteder bør forberede AT s tilsynsbesøg at Arbejdsmiljøorganisationen skal inddrages, og at det er vigtigt at der lokalt udarbejdes en vagtplan således, at det på forhånd er aftalt, hvem AT skal møde, når de kommer på besøg at AU-HR har udarbejdet en vejledning: Når Arbejdstilsynet kommer på besøg som ligger på AU s hjemmeside og som bør indgå som led i forberedelsen af tilsynsbesøgene at AT i forbindelse med besøgene vil se enhedens og ST s APV handlingsplaner, og endvidere sikre sig, at ansatte medarbejdere har kendskab til handlingsplanerne, og hvor de kan findes at enhederne skal sikre, at enhedens AMO og ansatte i øvrigt gøres bekendt med handlingsplanerne og at disse nemt kan findes frem når arbejdstilsynet kommer på besøg. Såfremt der som led i forberedelsen af tilsynsbesøgene eller i forbindelse med de konkrete tilsynsbesøg måtte opstå spørgsmål står daglig arbejdsmiljøleder til disposition og kan kontaktes på: Mobil eller mail: jorgenb.jespersen@au.dk Hvordan skal beslutningen kommunikeres ud? Daglig arbejdsmiljøleder orienterer Institut- og centerledere om det samlede resultat af tilsynsbesøgene. Bilag Bilag 6 Resultat af arbejdstilsynets besøg på ST i Sagsbehandler Daglig arbejdsmiljøleder på ST Jørgen B. Jespersen

18

19 BILAG 6 Oversigt over Arbejdstilsynets varslede tilsynsbesøg på ST Sidst rev. d Tilsynssted Varslet besøgsperiode Enhed Tilsynsdato Resultat af AT-besøg og efterfølgende kommunikation P-nr , Birk Centerpark 15, 7400 Herning P-nr , Bygning 1520, Ny Munkegade 120, Aarhus C P-nr , Bygning , C.F. Møllers Alle 2, 8000 Aarhus C P-nr , Høegh- Guldbergsgade 2, 8000 Aarhus C Ingeniørhøjskolen Høring om drejebænk m.m. Afgørelse uden påbud om at virksomheden skal sikre drejebænk. Virksomheden påbydes at etablere kontrolanordning på udsugning. Frist d Har GRØN SMILEY på AT's hjemmeside Institut for Fysik og Astronomi : Virksomheden påbydes at sikre at montagebordene i konstruktions- og driftsafdeling, bygning 1523, lokale 2-13, der anvendes af skiftende personale og til skiftende opgaver/emner er let indstillelige så arbejdet kan udføres forsvarligt. Påbud skal være efterkommet d Dekanat Steno Museet : Rykker fra AT om at de mangler tilbagemelding fra instituttet på hvordan de har efterkommet påbuddet. Deadline på svar d Har GRØN SMILEY på AT's hjemmeside Afgørelse om at virksomheden skal udarbejde APB. Frist d Afgørelse om at virksomheden skal benytte personlige værnemidler. Frist d Afgørelse om at virksomheden skal sikre roterende drejebænke. Frist d Science Museerne Har GRØN SMILEY på AT's hjemmeside Herbariet Ole Rømer Observatoriet Steno Museet Væksthusene Institut for Bioscience Institut for Geoscience Virksomheden påbydes at sikre trykflasker mod at vælte : Strakspåbud på at sikre trykflasker! Tilbagemelding til AT på opfyldning af påbud skal ske indenfor 1 uge! : AT har forlænget fristen for efterkommelse af påbud om at forebygge ulykkesrisiko ved transport af trykflasker. Frist d : GEOS har givet AT svar på løsning af påbud : AT sendte rykker for løsning af påbud. Hvorefter en telefonopringning til AT opklarede, at brevene havde krydset hinanden, og at AT sagde GEOS skulle se bort fra rykkeren Har GRØN SMILEY på AT's hjemmeside Side 1 af 4

20 BILAG 6 INANO Institut for Kemi Intet påbud, men aftale om at AT kommer på besøg for at vurdere det psykiske arbejdsmiljø : Varsling fra AT, at de kommer på besøg for at vurdere det psykiske arbejdsmiljø d P-nr , Bygning , Langelandsgade 140, 8000 Aarhus C P-nr , Bygning 1110, C.F. Møllers Alle 8, 8000 Aarhus C Kemisk kantine Institut for Bioscience Institut for Datalogi Institut for Fysik og Astronomi Center for Bioinformatic GRØN SMILEY Center for Scienceuddannelse : Modtaget høring fra AT om at de overvejer at give virksomheden påbud om: at forebygge stor arbejdsmængde og tidspres for undervisere. Frist for svar til AT d : Institut har givet svar til AT. Instituttet har iværksat en handlingsplan i et forsøg på at finde en tilfredsstillende løsningsmodel. Denne er sendt til AT : Virksomheden påbydes at forebygge stor arbejdsmængde og tidspres for undervisere. Påbudet skal være efterkommet d Har GUL SMILEY på AT's hjemmeside P-nr , Ny Institut for Bioscience GRØN SMILEY Munkegade 116, 8000 Aarhus C Institut for Matematik P-nr , Ole Worms Alle 1, 8000 Aarhus C Institut for Bioscience GRØN SMILEY P-nr , Bygning Institut for Matematik GRØN SMILEY 1521, Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C Institut for Bioscience P-nr , Aarhus Universitet, Forsøgsmarkerne, Hvidbjergvej 21, 8380 Trige Institut for Molekylærbiologi og Genetik : AT har sendt tilsynsresultat til AU Forsøgsmarkerne i Trige: GRØN SMILEY. Side 2 af 4

21 BILAG 6 Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) Ingen besøgsrapport? : Telefonisk kontakt til tilsynsførende ved AT. AT fortæller at de ser på de enkelte besøg som et sammenhængende tilsynsforløb for AU Foulum, og det er derfor, der ikke har været tilbagemeldinger endnu. Mundligt blev der sagt, at der muligvis bliver tale om, at AT sender nogle vejledninger for Centret. Rapporter fra AT kommer snart : Telefonisk kontakt til tilsynsførende ved AT. Vejledninger og rapport kan først komme ud når høring på formodet påbud på ANIS er sendt fra AT. Tilsynsførende er d.d. i gang med sagen. P-nr , Aarhus Universitet, Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele Internationalt Center for forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevare-systemer (ICROFS) Institut for Agroøkologi Institut for Molekylærbiologi og Genetik Institut for Husdyrvidenskab : AT har sendt vejledning om uklare krav i arbejdet. Ingen påbud eller afgørelse Ingen besøgsrapport? : Telefonisk kontakt til tilsynsførende ved AT. AT fortæller at de ser på de enkelte besøg som et sammenhængende tilsynsforløb for AU Foulum, og det er derfor, der ikke har været tilbagemeldinger endnu. Mundligt blev der sagt, at der muligvis bliver tale om, at AT sender nogle vejledninger for Centret. Rapporter fra AT kommer snart : Telefonisk kontakt til tilsynsførende ved AT. Vejledninger og rapport kan først komme ud når høring på formodet påbud på ANIS er sendt fra AT. Tilsynsførende er d.d. i gang med sagen : AT har sendt vejledning om uklare krav i arbejdet. Ingen påbud eller afgørelse : AT har sendt tilsynsresultat til AU Foulum: GRØN SMILEY : Ingen specifik besked fra AT til MBG i Foulum. Besøgsrapport modtaget d Arbejdstilsynet overvejer at træffe afgørelse i form af fx påbud herunder eventuelt rådgivningspåbud. Virksomheden vil blive hørt skriftligt om de faktiske forhold : Telefonisk kontakt til tilsynsførende ved AT. AT fortæller at de ser på de enkelte besøg som et sammenhængende tilsynsforløb for AU Foulum, og det er derfor, der ikke har været tilbagemeldinger endnu. Mundligt blev der sagt, at der muligvis bliver tale om høring og påbud for ANIS. Rapporter fra AT kommer snart : Telefonisk kontakt til tilsynsførende ved AT. Påbud kommer snart i høring på ANIS. Tilsynsførende er d.d. i gang med sagen : AT har varslet høring om påbud om at sikre, at stor arbejdsmængde og tidspres ikke forringer laboranternes sundhed i laboratoriet på Institut for Husdyrvidenskab. Høringsdeadline: Institut for Fødevarer : På baggrund af de nu foreliggende oplysninger finder Arbejdstilsynet ikke længere tilstrækkeligt og grundlag for at træffe en afgørelse, og virksomheden kan derfor se bort fra det fremsendte udkast. AT sender en vejledning : AT har givet en vejledning til ANIS om en række metoder til at forebygge belastningen i det psykiske arbejdsmiljø Intet påbud - besøgsrapport modtaget d Side 3 af 4

22 BILAG 6 Institut for Ingeniørvidenskab : Telefonisk kontakt til tilsynsførende ved AT. AT fortæller at de ser på de enkelte besøg som et sammenhængende tilsynsforløb for AU Foulum, og det er derfor, der ikke har været tilbagemeldinger endnu. Rapporter fra AT kommer snart : Telefonisk kontakt til tilsynsførende ved AT. Rapport kan først komme ud når høring på formodet påbud på ANIS er sendt fra AT. Tilsynsførende er d.d. i gang med sagen : Ingen specifik besked fra AT til FOOD i Foulum. P-nr , Aarhus Universitet, Forskerparken, Gustav Wieds Vej 10, 8000 Aarhus C C. P-nr , Aarhus Universitet, Bygning 8001, 8002, 8003, Birk Centerpark 15, 7400 Herning P-nr , Dalgas Uvarslet tilsynsbesøg Avenue 2, 8000 Aarhus C P-nr , Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C. Nyt AU P-nr på AU CVR-nr. P-nr , Bygning 1120 (lokale 113,115 og 213), C.F. Møllers Allé 4, 8000 Aarhus kl. 11:00-12:00 Institut for Molekylærbiologi og Genetik Institut for Ingeniørvidenskab Institut for Kemi INANO Ingeniørhøjskolen Institut for Molekylærbiologi og Genetik Institut for Geoscience Ingeniørhøjskolen Institut for Fysik og Astronomi P-nr , Aarhus Universitet, Bygning 1520, Dekanat 1529, Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C P-nr , Aarhus Universitet, Bygning , Høegh-Guldbergs Gade 2, 8000 Aarhus C Institut for Geoscience : Virksomheden påbydes at udføre sporgasmålinger i stinkskabe, hvor der anvendes stoffer og materialer anført på kræftlisten. Påbuddet skal være efterkommet senest d Har GUL SMILEY på AT's hjemmeside Intet påbud - besøgsrapport modtaget d Fremtræder med GRØN SMILEY på AT's hjemmeside på P-nr Dette skyldes sandsynligvis GRØN SMILEY overførsel fra besøget d på P-nr , Dalgas Avenue 2, 8000 Aarhus C. Side 4 af 4

23 Møde den: 24. februar 2015 Møde: ST FAMU møde Punktejer: Jørgen B. Jespersen Eventuel gæst: Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Orienteringspunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) Dato:17. februar 2015 Side 1/1 X Emne Punkt 7. Valg af AMR - hvordan har det kørt? - Samt etablering af ny arbejdsmiljøorganisation (AMO) i 2015 Indstilling Det indstilles at FAMU drøfter og tager nedenstående orientering til efterretning. Beslutning Sagsfremstilling AU afholder fælles-koordineret valg til AU s arbejdsmiljøorganisation i Tidsplanen for etablering af den nye AMO er: Januar 2015: Etablering af struktur for arbejdsmiljøgrupper. En gennemgang af den nye struktur for arbejdsmiljøgrupper viser, at der ikke er de store ændringer i forhold til den nuværende struktur. I halvdelen af ST s institutter/centre er der ingen ændringer og i den anden halvdel er der kun mindre justeringer. 2.2 til 16.2: Opstilling af AMR kandidater. Opstilling er afsluttet. I ST er der 82 arbejdsmiljørepræsentantpladser, og i skrivende stund er der opstillet 79 kandidater. Der er ikke udsigt til kampvalg til 27.2: Afholdelse af evt. kampvalg i arbejdsmiljøgrupper i ST. Senest d. 13/3.:Næste led i etableringen af AUs arbejdsmiljøorganisation er, at der på institut/centerniveau vælges AMR til LAMU. ST har i alt 15 LAMU. AMR ne i LAMU vælges af og blandt instituttets/centrets AMR. Udfaldet meddeles snarest muligt og senest d. 13/3 til arbejdsmiljo@au.dk af enhedens sekretariatsleder. Det oplyses også hvilke arbejdsledere der er valgt/udpeget som medlemmer af LAMU. Senest d. 20/3: Umiddelbart herefter skal alle AMR i STs LAMU, blandt deres midte, udpege 7 medlemmer til FAMU. Udfaldet meddeles til arbejdsmiljo@au.dk af daglig arbejdsmiljøleder snarest muligt og senest d. 20/3. Det oplyses også hvilke 4 arbejdsledere dekanen har udpeget blandt lederrepræsentanterne i de 15 LAMU i ST. Senest d. 27/3: De udpegede medarbejderrepræsentanter i ST FAMU, skal vælge 1 medlem til HAMU. Udfaldet meddeles af daglig arbejdsmiljøleder til arbejdsmiljo@au.dk snarest muligt og senest d. 27/3 sammen med oplysning om hvem der deltager som lederrepræsentant. Hvis arbejdsmiljøgruppemedlemmerne ikke har den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse kan de tilmelde sig på arbejdsmiljøhjemmesiden under kurser Når nyt FAMU er etableret drøftes og godkendes ny forretningsorden for FAMU. Hvordan skal beslutningen kommunikeres ud? Daglig arbejdsmiljøleder skriver løbende til institutter og centre og orienterer om valgproces. Bilag Sagsbehandler Jørgen B. Jespersen

24

25 Møde den: 24/ Møde: ST FAMU møde Punktejer: Karin Rosengaard Pedersen Eventuel gæst: Dato: 16/ Side 1/2 Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Orienteringspunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) X Emne Punkt 9. Meddelelser Indstilling Det indstilles at FAMU tager nedenstående orientering til efterretning Beslutning Sagsfremstilling Kræftfremkaldende stoffer På HAMU mødet den 23. oktober 2014 blev AU Vejledning arbejde med kræftfremkaldende stoffer godkendt som fælles AU instruks. Vejledningen ligger på AU s medarbejder hjemmeside Kultur og trivsel AU har fået en række værktøjer og metoder, som kan inspirere ledere og medarbejdere til lokalt at sætte fokus på sammenhold, trivsel, kollegialitet og resultater. Materialet er tilgængeligt på og udarbejdet på initiativ fra Hovedsamarbejdsudvalget (HSU), som har ønsket at styrke det faglige og sociale fællesskab med afsæt i AU s personalepolitik - især de ti normer for det daglige arbejdsliv. Dialogværktøjerne er endvidere opfølgning på AU s fælles psykisk APV handlingsplan. Kultur og trivsel-materialet kan inspirere i forhold til samarbejde, tillid, anerkendelse, forandringer, bedre møder, proaktiv konflikthåndtering og kommunikation. Temaerne er bl.a. valgt ud fra APV handlingsplanerne på tværs af universitetet. Dialogværktøjerne er enkle at gå til og kan tilpasses, så de giver mening i den enkelte enhed. Det er lavet som inspirationsmateriale, der kan bruges til at følge op på trivslen generelt, den nuværende og/eller den kommende APV - eller til at tage hånd om nogle af de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med organisatoriske forandringer. Arbejdsmiljøuddannelse Medlemmer af Arbejdsmiljøorganisationen skal have gennemført den lovpligtige Arbejdsmiljøuddannelse inden tre måneder efter valget eller udpegningen. På AU afholdes Arbejdsmiljøuddannelsen d maj og 23. juni Det er obligatorisk at deltage alle tre dage, og udgiften afholdes lokalt. Mere information om kurset og tilmelding kan ske her:

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning Bilag 3.2c Grupperede registreringer over nærved ulykker og anmeldte arbejdsskader i ST opgjort fra d. 01/01 2013 til d. 27/11 2014 Gruppering: Antal ulykker i alt: 2013 2014 Bygning 4 3 1 Trafik 5 3 2

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden (mundtlig) Godkendt. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) (bilag) Godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden (mundtlig) Godkendt. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) (bilag) Godkendt. ST FAMU møde den: 24.6.2014 kl. 15.00 17.00 AU Aarhus, Fysik, Ny Munkegade 120 Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen (daglig

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) 3. AU HR Team Arbejdsmiljø nye ansvarsfordelinger

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) 3. AU HR Team Arbejdsmiljø nye ansvarsfordelinger ST FAMU møde den: 26.9.2014 kl. 11.00 12.30 AU Aarhus, Nordre Ringgade 1 Mødelokale 1431-021 og 1431-023 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen (daglig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden ST FAMU møde den: 14.11.2013 kl. 13.00 15.00 AU Aarhus, Fysik, Bygning 1520, Ny Munkegade 120; Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen(daglig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 REFERAT Til stede: Udvalget: Ledelsesrep.: Brian Bech Nielsen dekan for ST, Ib Johansen (Kemi), Morten Dam Rasmussen (Ingeniørvidenskab),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale (mulighed for videolink)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale (mulighed for videolink) ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale 1525-626 (mulighed for videolink) REFERAT Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET ST FAMU møde den: 02.05.2013 kl. 13.00 15.00 Aarhus, Nordre Ringgade 1, Lokale 1431-021 og 1431-023. Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Brian Bech Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen(daglig

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET ST FAMU Møde den: 23. juni 2016 kl. 11:00 14:30 Ny Munkegade 120 Lokale 1521-220 (mulighed for videolink) og til FSU+FAMU mødet lokale 1525-626 (mulighed for videolink) Dagsorden Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg Møde den: 23. februar 2015 kl. 10.00-11.30 Videolink: Videolinkrum (5) Flakkebjerg og mødelokale PV22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Karen Eberhardt Henriksen; Jørgen Eriksen; Palle Jørgensen;

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. ST FAMU møde den: kl

AARHUS UNIVERSITET. ST FAMU møde den: kl ST FAMU møde den: 2.3.2016 kl. 13.00 15.00 Referat Ny Munkegade 120, Aarhus Mødelokale 1525-626 Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig AM-leder ved ST), Morten

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden ST FAMU møde den: 17.3.2014 kl. 13.00 15.00 AU Aarhus, Nordre Ringgade 1 Mødelokale 1431-021 og 1431-023 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Afbud: Steen Lykke Nielsen, David Croft, Jytte Christensen, Jørgen Eriksen, Kirsten Heinrichson, Lizzie

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

For at kunne sammenligne Arbejdsmiljøstatistikken for Q med data for 2017 vedlægges Arbejdsmiljøstatistikken

For at kunne sammenligne Arbejdsmiljøstatistikken for Q med data for 2017 vedlægges Arbejdsmiljøstatistikken Dato: 25. maj 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt

Læs mere

Fraværende: Per Henriksen, Niels Chr. Nielsen, Johnny Laursen, Marlene Venø Skjærbæk, Hans-Peter Degn, Louise Gade (HR), Niels Jørgen Relsted.

Fraværende: Per Henriksen, Niels Chr. Nielsen, Johnny Laursen, Marlene Venø Skjærbæk, Hans-Peter Degn, Louise Gade (HR), Niels Jørgen Relsted. Møde den: 23. oktober 2014 Nordre Ringgade 1, Frandsensalen Referat HAMU møde Til stede: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland, Eva Lysdahl Paulsen, Ole Rahn, Jørgen B. Jespersen (suppleant), Jonas K. Fink

Læs mere

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn]

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Dato: 16. august 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen, Karen E. Henriksen, Lizzie Melby Jespersen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen

Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen, Karen E. Henriksen, Lizzie Melby Jespersen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen Møde den: 29. februar 2016 Videolinkmøde: Pv22 Foulum mødelokale 3 Flakkebjerg LAMU-MØDE i AGRO, DCA og ICROFS Referat Til stede: Fraværende: Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen,

Læs mere

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken for Aarhus Universitet 2017 indeholder data om sygefravær, arbejdsulykker og om anvendelse psykologisk rådgivning

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken for Aarhus Universitet 2017 indeholder data om sygefravær, arbejdsulykker og om anvendelse psykologisk rådgivning Dato: 19. februar 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

Møde den: 11/ Møde: ST FAMU møde Punktejer: Niels Chr. Nielsen Eventuel gæst:

Møde den: 11/ Møde: ST FAMU møde Punktejer: Niels Chr. Nielsen Eventuel gæst: Møde den: 11/12 2014 Møde: ST FAMU møde Punktejer: Niels Chr. Nielsen Eventuel gæst: Dato: 02/12 2014 Side 1/2 Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Orienteringspunkt (sæt kryds) Lukket

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

HAMU. Hovedarbejdsmiljøudvalget vejleder ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets

HAMU. Hovedarbejdsmiljøudvalget vejleder ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets HAMU Hovedarbejdsmiljøudvalget vejleder ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets øverste arbejdsmiljøorgan. Hovedarbejdsmiljøudvalget er en vigtig aktør, da det

Læs mere

Bilag 6.3 tillæg. LAMU-ernes. Årlige Arbejdsmiljødrøftelser

Bilag 6.3 tillæg. LAMU-ernes. Årlige Arbejdsmiljødrøftelser Bilag 6.3 tillæg LAMU-ernes Årlige Arbejdsmiljødrøftelser 2013 Bilag 5 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 1. marts 2017 kl. 12:30 14:30 Ny Munkegade 120 Lokale (mulighed for videolink) ST FAMU møde

Dagsorden. Møde den: 1. marts 2017 kl. 12:30 14:30 Ny Munkegade 120 Lokale (mulighed for videolink) ST FAMU møde ST FAMU møde den 1/3 2017. Side 1 af 66 Møde den: 1. marts 2017 kl. 12:30 14:30 Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Dagsorden Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian

Læs mere

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn]

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Dato: 9. august 2017 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

AU Sygefravær Kontakt Statistikken er udarbejdet af AU HR, Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Lena Henriksen og Jacob Søndergaard Jensen

AU Sygefravær Kontakt Statistikken er udarbejdet af AU HR, Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Lena Henriksen og Jacob Søndergaard Jensen 15 09 2014 AU Sygefravær 2014 Datagrundlag Datagrundlaget antal ansatte, antal sygedage og de ansattes indplacering på enheder er baseret på oplysninger fra AUHRA. Bemærk at der kan være forskel mellem

Læs mere

Når Arbejdstilsynet kommer på tilsynsbesøg på Arts

Når Arbejdstilsynet kommer på tilsynsbesøg på Arts Modtager(e): Arbejdsmiljøorganisationen på Arts NOTAT Når Arbejdstilsynet kommer på tilsynsbesøg på Arts Ved tilsynsbesøg fra Arbejdstilsynet er der en række forhold relateret til arbejdsmiljøarbejdet,

Læs mere

QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST

QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST 1 Quick Guide Delegationsbesøg & Samarbejdsaftaler Sci Tech QUICK GUIDE TIL HIGH LEVEL DELEGATIONSBESØG OG INDGÅELSE AF SAMARBEJDSAFTALER PÅ AU ST Introduktion I takt med at Aarhus Universitets placering

Læs mere

Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017

Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017 Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017 AARHUS UNIVERSITET 25. MAJ 2018 MARTIN KEIS KRISTENSEN UDVIKLINGSKONSULENT Introduktion til arbejdsmiljøstatistik kvartaler FAMU I den kvartalsopdelte arbejdsmiljøstatistik

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Fællesmødet med LSU. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Drøftelse: Ændring af forretningsorden

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Fællesmødet med LSU. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Drøftelse: Ændring af forretningsorden Fo AARHUS UNIVERSITET HEALTH Dagsorden Bente Pedersen Dato: 30. maj 2018 Side 1/1 Mødedato: 7. juni 2018 kl. 11.00-12.30 (fællesmøde med LSU kl. 11.00-11.30) Mødested: Katrinebjergvej 89F, bygning 5132,

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Fraværende: Johnny Laursen (AR), Mads Kristian Warming (studenterrepræsentant)

Fraværende: Johnny Laursen (AR), Mads Kristian Warming (studenterrepræsentant) Møde den: 16. april 2015 kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C, bygning 1431, lok. 015 Referat Møde i hovedarbejdsmiljøudvalget på AU Deltagere: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland (HE), Jane Kraglund

Læs mere

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST Notat Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST 1. Baggrund Alle institutter, råd, nævn og udvalg på ST har i vinteren 2014/2015 haft mulighed for at komme med forslag til, hvordan inddragelse af

Læs mere

ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER - SYGEFRAVÆR

ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER - SYGEFRAVÆR ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q2 2015 - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER - SYGEFRAVÆR HR, ORGANISATIONSUDVIKLING OG ARBEJDSMILJØ 1. PSYKOLOGISK RÅDGIVNING Rådgivningsforløb ARTS BSS HE ST FA Øvrige Q1

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. august 2015 kl. 13.00-15.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Møde i arbejdsmiljøudvalget, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN. Forslag til dagsorden

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN. Forslag til dagsorden AARHUS UNIVERSITET ST FAMU møde den: 27.02.2013 kl. 13.00 15.30 Aarhus, Nordre Ringgade 1, Lokale 1431-021 og 1431-023. Deltagere: Ledelsesrep.: Brian Bech Nielsen dekan for ST, Jørgen Brøchner Jespersen

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken for Aarhus Universitet 2016 indeholder data om anvendelse af psykologisk rådgivning, arbejdsulykker og om sygefravær.

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken for Aarhus Universitet 2016 indeholder data om anvendelse af psykologisk rådgivning, arbejdsulykker og om sygefravær. Dato: 20. februar 2017 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q SYGEFRAVÆR - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER

ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q SYGEFRAVÆR - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q1 2015 - SYGEFRAVÆR - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER HR, ORGANISATIONSUDVIKLING OG ARBEJDSMILJØ 1. SYGEFRAVÆR Sygefravær 2015 ARTS BSS HE ST FA Øvrige 1 Sygedage Q1 2015

Læs mere

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken dækker psykologisk rådgivning, arbejdsskader og sygefravær.

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken dækker psykologisk rådgivning, arbejdsskader og sygefravær. Dato: 15.november 2016 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: 23. november 2016 Møde: Møde i LAMU Punktejer: NJRA Gæst: Emne Arbejdsmiljøstatistik Q3 2016 Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU

Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU AARHUS UNIVERSITET 15. FEBRUAR 2018 MARTIN KEIS KRISTENSEN UDVIKLINGSKONSULENT AU HR 1. Sygefravær 2015-2017 Institut-/Enhedsniveau Arts Antal sygedage

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN. Dagsorden

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET ST FAMU møde den: 11.12.2014 kl. 13.00 15.00 AU Aarhus, Fysik, Ny Munkegade 120 Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 10. marts 2015 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S.

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S. HEALTH Møde den: 10. november 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Møde den: 13. juni 2019 kl Mødelokale: Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU ( )

Møde den: 13. juni 2019 kl Mødelokale: Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU ( ) AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. juni 2019 kl. 13.30-16.00 Mødelokale: 1445-017 Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU (13.30-15.00) Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise

Læs mere

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn]

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Dato: 20. februar 2017 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

ARBEJDSMILJØSTATISTIK Q PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSULYKKER - SYGEFRAVÆR

ARBEJDSMILJØSTATISTIK Q PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSULYKKER - SYGEFRAVÆR ARBEJDSMILJØSTATISTIK Q1 2017 - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSULYKKER - SYGEFRAVÆR HR 1. PSYKOLOGISK RÅDGIVNING Rådgivningsforløb Arts Aarhus BSS HE ST 1 Øvrige: Omfatter pt. Aarhus Institute of Advanced

Læs mere

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken dækker psykologisk rådgivning, sygefravær og arbejdsskader.

Resumé Arbejdsmiljøstatistikken dækker psykologisk rådgivning, sygefravær og arbejdsskader. Mødedato: 2. marts 2016 Møde: ST FAMU møde Punktejer: Karin Rosengaard Gæst: Emne Punkt 4.1 Sygefrav ær og Psykologisk Rådgivning Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

ARBEJDSMILJØSTATISTIK Q PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSULYKKER - SYGEFRAVÆR

ARBEJDSMILJØSTATISTIK Q PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSULYKKER - SYGEFRAVÆR ARBEJDSMILJØSTATISTIK Q2 2017 - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSULYKKER - SYGEFRAVÆR HR GUST 2017 1. PSYKOLOGISK RÅDGIVNING Rådgivningsforløb Arts Aarhus BSS HE ST 1 Øvrige: Omfatter pt. Aarhus Institute

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Indstilling Det indstilles, at status på sygefravær og psykologisk rådgivning tages til efterretning.

Indstilling Det indstilles, at status på sygefravær og psykologisk rådgivning tages til efterretning. Møde den: 24/2 2015 Møde: ST FAMU møde Punktejer: Karin Rosengaard Pedersen Eventuel gæst: Dato: 23/2 2015 Side 1/3 Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Orienteringspunkt (sæt kryds)

Læs mere

REFERAT. Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU

REFERAT. Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU REFERAT Til stede: Flemming Bøge, Ole Boulund Knudsen, Thomas Degn Nielsen, Bjarne Poulsen, Henrik Lindskov, Karina Enig Dam, Anders Rasmussen, Ole Rahn

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 19. juni 2017 kl. 12:30 14:30 Ny Munkegade 120 Lokale (mulighed for videolink) ST FAMU møde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 19. juni 2017 kl. 12:30 14:30 Ny Munkegade 120 Lokale (mulighed for videolink) ST FAMU møde AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 42 Møde den: 19. juni 2017 kl. 12:30 14:30 Ny Munkegade 120 Lokale 1521-220 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Dagsorden Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen

Læs mere

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent:

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmer af FAMU M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2012 Forum FAMU Møde afholdt: Fredag den 27. januar 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay Til stede: Jens

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet.

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet. Vedrørende: Påbud vedr. overtrædelse af reglerne om formelle krav. Sagsnavn: Generelt rådgivningspåbud vedr. formelle krav Sagsnummer: 87.00.00-P20-1-12 Skrevet af: Kim Hornbæk E-mail: Kim.Hornbaek@randers.dk

Læs mere

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Arbejdsmiljørapport 2014 Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Indhold Arbejdsmiljøorganisationen... 3 Medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen... 3 Aktiviteter for 2014... 3 Fraværshåndtering... 3 Beredskabsplaner...

Læs mere

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen.

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen. Til rektor Brian Bech Nielsen og universitetsledelsen Høringssvar til universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes

Læs mere

HOVEDARBEJDSMILJØUDVALGET - HAMU

HOVEDARBEJDSMILJØUDVALGET - HAMU HOVEDARBEJDSMILJØUDVALGET - HAMU Hovedarbejdsmiljøudvalget rådgiver ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets øverste arbejdsmiljøorgan. HAMU er en vigtig aktør,

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn]

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Dato: 15. november 2017 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN. Dagsorden

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET ST FAMU møde den: 26.9.2014 kl. 11.00 12.30 AU Aarhus, Nordre Ringgade 1 Mødelokale 1431-021 og 1431-023 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Institutledermøde nr. 8 Møde den: 6. juni 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Bygning 1431, mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), institutledere: Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

ROSKILDE UNIVERSITET Hovedsarbejdsmiljøudvalget

ROSKILDE UNIVERSITET Hovedsarbejdsmiljøudvalget ROSKILDE UNIVERSITET Hovedsarbejdsmiljøudvalget DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 21. september 2011 2006-00-067/0001 Hermed indkaldes til ordinært møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget, 04/11 Den 22. september

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET ST FAMU møde den: 14.11.2013 kl. 13.00 15.00 AU Aarhus, Fysik, Bygning 1520, Ny Munkegade 120; Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan),

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

HAMU Auhr HAMU. Hovedarbejdsmiljøudvalget er en

HAMU Auhr HAMU. Hovedarbejdsmiljøudvalget er en HAMU Auhr HAMU Hovedarbejdsmiljøudvalget vejleder ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets øverste arbejdsmiljøorgan. Rådet rådgiver og støtter universitetets ledelse

Læs mere

Deltagere LAMU: Steen H. Jakobsen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Birgitte R. Eriksen, Michael Andersen

Deltagere LAMU: Steen H. Jakobsen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Birgitte R. Eriksen, Michael Andersen AARHUS UNIVERSITET HEALTH Dagsorden Bente Pedersen Dato: 1. marts 2018 Side 1/1 Mødedato: 6. marts 2018 kl. 11.00-11.30 LAMU/LSU, 11.30-12.30 LAMU Mødested: Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Kirkesalsmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Kirkesalsmøde Møde den: 03-03-2016 Kirkesalsmøde Referat Nyt fra LSU Goswin orienterede fra LSU-mødet, som blev holdt tidligere i dag bl.a. om: Initiativer i forbindelse med besparelser og indtægter i ST s budgetplan

Læs mere

Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort

Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort Opdateret den 11. juni 2019 Bemærk - forsikringskortet kan kun udleveres i Omstillingen på Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 124 (hverdage 9:00-14:00

Læs mere

Arbejdsmiljøopgørelse 3. kvartal 2012. Personale / HR

Arbejdsmiljøopgørelse 3. kvartal 2012. Personale / HR Arbejdsmiljøopgørelse 3. kvartal 2012 Personale / HR 1 1. Indledning Tidligere har denne rapport udelukkende været en status over antallet af arbejdsulykker. Denne rapport indeholder desuden en oversigt

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Side 1/5 Mødedato: 22-01- Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Deltagere: Mogens H. Greve; Erik Steen Kristensen; Per Kudsk; Jørgen Eriksen; Tommy Dalgaard (deltog

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen

Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen Møde den: 8. juni 2017 kl. 12.30-14 1328-120 Aarhus BSS FAMU Referat Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen Afbud:

Læs mere

VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR Den årlige arbejdsmiljødrøftelse den årlige arbejdsmiljødrøftelse 1 Årlig arbejdsmiljødrøftelse En gang om året skal I holde et koordinerende arbejdsmiljømøde,

Læs mere