Principper for opgavefordeling for lærere på VHG i skoleåret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Principper for opgavefordeling for lærere på VHG i skoleåret 2015-16"

Transkript

1 Principper for opgavefordeling for lærere på VHG i skoleåret Nærværende principper ligger til grund for ledelsens fordeling af opgaver for alle lærere på Vesthimmerlands Gymnasium og HF for skoleåret Læreren arbejde opdeles i undervisning, enkelt- og flerfaglige prøver, pædagogiske udviklingsopgaver og fælles skoleaktiviteter. Skolens normperiode løber fra udgangen af maj 2015 til udgangen af maj Opgavetilrettelæggelse I skoleåret tilrettelægges opgavefordelingen for hele året i maj måned Hver lærer får i april uddelt et skema med ønsker til opgaver, som skal udfyldes. Efterfølgende fordeles opgaverne af ledelsen og en oversigt udleveres til hver enkelt lærer primo juni Fleksibilitet Opgaverne fordeles af ledelsen og det forventes at hver lærer lander på 100 % (ved fuldtidsstilling), dog med en sådan fleksibilitet, at en opgavefordeling på mellem 98 % og 102 % svarer til en normal fuldtidsstilling. Opgavefordelinger under 98 % skal forudgående aftales med ledelsen. Der kan i mindre omfang indgå rådighedstid i opgavetildelingen, hvilket vil fremgå af opgaveporteføljen for den enkelte lærer. Arbejdsbelastningen følges løbende af ledelsen med eventuel inddragelse af TR. Skolen tilstræber, at den enkelte lærers arbejdsbelastning er så jævn som mulig, og at den enkelte lærer ikke lander på en samlet arbejdsbelastning over 102 % ved normperiodens afslutning. Dette sikres ved en løbende justering af arbejdsbelastningen under hensyntagen til gældende varslingsregler. Det betyder også, at en lærer i løbet af normperioden kan pålægges nye arbejdsopgaver. Merarbejde Den samlede arbejdsbelastning gøres endeligt op ved skoleårets udgang, og al belastning over 102 % honoreres som merarbejde dvs. alt arbejde over 102 % ganges med en faktor 1,5. For deltidsansatte vil arbejde op til 102 % af en fuldtidsstilling videreføres med faktor 1,0. Merarbejde udbetales ved skoleårets afslutning eller overføres til afspadsering det efterfølgende skoleår, efter aftale med rektor. Ledelsen kan pålægge den enkelte lærer merarbejde. Merarbejdet skal have et rimeligt omfang set i forhold til lærerens øvrige opgaver, og skal varsels skriftligt af ledelsen. Det tilstræbes, at tildelingen altid sker efter aftale med læreren. Merarbejde gøres op ved normperiodens afslutning i maj 2015.

2 Tidsregistrering Skolen stiller i Lectio et system til tidsregistrering af arbejdstiden til rådighed for lærerne. Tidsregistreringen kan af den enkelte lærer benyttes til at tilrettelægge sin arbejdstid og til værn mod det grænseløse arbejde. Skolen stiller ikke krav om at lærerne tidsregistrere i Lectio, og en lærer kan ikke tidsregistrere sig til merarbejde. Det er ledelsens planlægning af arbejdstiden der anvendes til vurderingen af merarbejde. I tilfælde af en meget høj tidsregistrering hos en lærer, vil ledelsen sammen med læreren og evt. TR drøfte, hvordan arbejdsopgaverne løses og omfanget af arbejdsopgaverne, så arbejdsbyrden bliver optimal. En gang om ugen vurderer læreren, om den foregående uges tidsforbrug passer til det forventede. I forbindelse med vurderingen skal der tages hensyn til arbejdsbelastningerne i perioden omkring måletidspunktet. Hvis arbejdsbelastningen over en længere periode afviger markant fra det forventede, har læreren pligt til at informere ledelsen herom. Undervisning De forventede undervisningshold med alle de tilhørende funktioner (se nedenfor) udgør lærerens undervisning. En undervisningstime består af konfrontationstid, forberedelsestid, evaluering, pauser og tid til varetagelses af pædagogiske administrative arbejder. Der arbejdes ikke med differentieret forberedelse for lærerne på de enkelte fag og niveauer, men det forventes derimod at den lærer, der har overskud i sin forberedelse af undervisningen, vil give et nap med, hvis en lærer har underskud. Altså kollegial supervision og forpligtende arbejdsfællesskab. De pædagogisk administrative opgaver i forlængelse af undervisningen er blandt andet: Koordinering af elevernes undervisning og arbejdsbyrde i samarbejde med klassens team Elektronisk fraværsregistrering i Lectio Lektie- og karaktergivning i gymnasiet og evaluering i hf - i Lectio Oprydning efter afsluttet lektion Kontakt-tid til elever, kolleger, administrationen samt deltagelse i morgensamlinger Tjekke mail og Lectio mindst en gang alle hverdage udenfor undervisningsfrie perioder Den enkelte lærers forberedelsestid omfatter planlægning, forberedelse, evaluering og efterbehandling af undervisning alene eller sammen med andre, herunder nedenstående skiftende indsatsområder: Tværfaglig planlægning, forberedelse, evaluering og efterbehandling af undervisningsforløb, herunder toning af studieretningen. Indledende drøftelse med elever om SRP, SSO og AT før tildeling af vejledere. Deltagelse i samarbejde med kolleger om elevernes kompetenceudvikling herunder ny skriftlighed. Konkrete bidrag til studieplanen både fra skolestart, løbende i året og afslutningsvis i undervisningsbeskrivelsen. Individuelt og fælles arbejde om styrkelse af gymnasiets faglige niveau. Etablering og vedligeholdelse af fagligt og tværfagligt samarbejde.

3 Forberedelse af undervisningsforløb, der understøtter klassens/studieretningens pædagogiske fokus, for eksempel studieretningstoning, innovation og talentarbejde, CLforløb, anvendelsesorienteret undervisning, omlagt skriftlighed, LP-læring, it anvendelse Deltagelse i tolærerordninger og fusionsundervisning I forbindelse med karaktergivning i gymnasiet og to evalueringer i hf: Evaluering og rådgivning af den enkelte elev i forhold til overordnede kompetencemål. Almindelig vedligeholdelse og ajourføring af faglig viden. Deltagelse i faggruppens drøftelse og realisering af fagets hjemmeside og skrivepisterne på Idre Fjäll til gavn for den daglige undervisning, herunder mindst fire årlige faggruppemøder med referat og GRUS-samtaler. Forberedelse af undervisningsrelaterede projekter, herunder projekter som indebærer samarbejde med lokalsamfund, virksomheder og andre institutioner. Ved en lærers sygdom eller brug af omsorgsdage krediteres læreren for de berørte timer. Aflønning for retning af skriftligt arbejde sker ud over forberedelsestiden, og det forventes, at mindst 10 % af skriftligheden omlægges for fag med 10 timers elevtid eller mere. Det omlagte arbejde anvendelse til bl.a. skemalagt ekstraundervisning til skriftligt arbejde (st-timer i 1g stx) eller i forbindelse med studieværkstederne i hf og stx. Det skriftlige arbejde inkluderer eventuelle terminsprøver og skriftlige årsprøver i faget. Terminsprøverne og de skriftlige årsprøver ligger inden for den afsatte elevtid i faget, således at hvert hold skal afsætte elevtid til terminsprøverne. Faget dansk A tilføres dog henholdsvis 5 timers elevtid på stx og 6 timer på hf, mens engelsk B tilføres 4 timers elevtid. Undervisningsrelaterede opgaver opgøres som en samlet procentsats, afhængig af opgavens omfang. Det er vigtigt både her og i de følgende oversigter, at se de forskellige opgaver som forbundne kar og ikke som uafhængige størrelser. Undervisningsrelaterede opgaver 1g og 2g AT forløb 1hf lektiestøttetimer 2g og 2hf studietur 3g AT6 med rejse hf værkstedsundervisning 1hf ekskursion 3g AT7 Brobygning Deltagelse i hf introtur 2g SRO LAB-dele-øvelser Deltagelse i Livøtur 2g da/hi opgave Tutor hf 1hf introprojekt nf 1g og 1hf dogmeopgaven Tolærer 1g nv evaluering 2hf historieopgaven Studieværksted Ansøgte studieture og ekskursioner I 2g tilstræbes det, at studieturene foregår som indvekslinger og udvekslinger. Både disse og 2hf studieturene har til formål at tilgodese skolens internationaliseringsstrategi, og er ikke en fagfaglig tur, hvorfor der ikke medgår uddannelsestid fra fagene. Udvekslingsstudieturene i 2g aflønnes med 40 timer pr lærer, som dækker både planlægning og afvikling, inklusive rejsedage.

4 Indvekslinger med overnattende gæstelærer udløser 25 timer pr lærer. Beløbet kan efter aftale med rektor deles mellem flere lærere, eller reduceres til 20 timer pr lærer, såfremt gæstelæreren ikke overnatter i lærerens hjem. 3g studieturene er AT-ture og afholdes derfor inden for AT s uddannelsestid og strækker sig over max 4 hele faglige dage udover ud- og hjemrejse. Rektor kan dispensere herfor. Deltagelse aflønnes med 55 timer, hvilket dækker både planlægning og afvikling, inklusive rejsedage samt evaluering af synopsis. Ekskursioner og 1hf studieture til København findes kun indenfor fagenes uddannelsestid. De aflønnes med konkret uddannelsestid og forberedelsen af ekskursionen samt rejsetiden er indeholdt i den normale afvikling af undervisningen. Ved studieture er administrationen behjælpelig med håndtering af opkrævning fra, og indbetaling for, eleverne. Der kan ansøges om faglige ture under andre rammer end de ovenfor beskrevne. Dette kræver ansøgning til rektor. Normalt vil en lærer kun kunne deltage i én studietur pr. skoleår. Tolærerordning En klasse/hold kan tildeles en ekstra lærer i 10 timer pr deltagende fag. Tildelingen af tolærerordningen til et hold sker i forbindelse med opgavefordelingen. Opgaverammen dækker antal timer en klasse kan have to lærere, hvor den ekstra lærer aflønnes 1:1 for tilstedeværelse. Den ekstra lærer skal ikke forberede sig til lektionen, men skal være til stede. Der er ikke ændringer for klassens/holdets normale lærer. Enkelt og flerfaglige prøver Prøvebelastningen for maj/juni 2014 samt øvrige prøver i årets forløb, lægges til grund for opgørelsen over prøver og eksamen jf. skolens normperiode. Prøvebelastningen indeholder både mundtlige årsprøver og afsluttende prøver med ekstern censor. Hvert prøvehold med ekstern censur udløser en grundtakst på 9,5 timer til eksaminator. Består et prøvehold kun af én elev udgør grundtaksten dog kun 2 timer. For udgående censur udgør grundtaksten for en censoropgave 8 timer, uanset antallet af prøvehold. Består censoropgaven kun af små prøvehold på én eller to elever, udgør grundtaksten 2 timer pr hold, dog maks. 8 timer i alt. Ud over grundtaksten tillægges eksaminator og censor for hver elev/kursist, der gennemfører den mundtlige prøve, to gange den samlede eksaminationstid. Ved tværfaglige prøvehold (AT og KS) tillægges både eksaminator og censor for hver elev/kursist, der gennemfører den mundtlige prøve, 3,3 gange den samlede eksaminationstid. Dokumentation for mundtlige prøver med karakterlister sendes til RL efter endt eksamen.

5 Tid medgået til kørsel i forbindelse med ekstern censur aflønnes som honorar. Ved interne årsprøver udløser hvert prøvehold en grundtakst på 2 timer til både eksaminator og censor. Derudover tillægges eksaminator to gange den samlede eksaminationstid, mens censor tillægges eksaminationstiden. Vejledning forud for prøver og større skriftlige arbejder er listet nedenfor. Prøverelaterede opgaver opgøres som en samlet procentsats, afhængig af opgavens omfang. Således vil SRP, SSO og AT8 grupperes med vejledning til 1-5 elever, 6-10 elever osv Prøverelaterede opgaver Vejledning til 3g SRP Fakultetsvejleder AT Vejledning til 1hf ks opgave Vejledning til 2hf SSO Vejledning til 3g AT8 prøve Vejledning til 2hf ks opgave Vejledning til 2g AT5 årsprøve Pædagogiske udviklingsopgaver og fælles skoleaktiviteter Opgaverne opgøres som en samlet procentsats, afhængig af forhåndsvurderingen af opgavens omfang. Fælles skoleaktiviteter Fællespulje Kursusleder Planlægning aktivitetsdag Efteruddannelse Vejleder i pædagogikum Skolefesten Klasseteam Datavejledning Tutor for ny kollega Pædagogiskrådsformand Studievejledning Musik skoleaktiviteter Pædagogiskrådsnæstformand Matematikvejledning Idrætscafé Udvalg (pæd, fælles og budget) Læse- stave vejledning Musical/teaterkoncert Budgetudvalgsformand Faggruppekoordinator Frivillig skoleidræt (disciplin) Samlingsbestyrer Koordinator brobygning Lyd ved morgensamling mm Tillidsrepræsentant Koordinator elevambassadør Koordinator studieretningsdag Tillidsrepræsentant suppleant Skolebestyrelsen Mediedækning - lokalaviser Sikkerhedsrepræsentant Frivillig billedkunst Frivillig kultur Litteraturcafé Fællespulje Skolens fællespulje indeholder opgaver i forbindelse med og deltagelse i MUS, GRUS, pædagogiskråds møder, lærerforsamlingsmøder, forældrekonsultationer, orienteringsaften, forældremøder, møder med afleverende skoler, deltagelse i fællestimer, vagt ved prøver første skoledag, juleafslutning, dimission, 3g sidste skoledagsfest Efteruddannelse Skolens politik for lærernes kompetenceudvikling er beskrevet i Efteruddannelsespolitikken vedtaget i MIO. Timerne til efteruddannelse ligger i fælles skoleaktiviteter og skal bruges til individuel faglig og pædagogisk efteruddannelse eller kollektivt pædagogisk efteruddannelse,

6 herunder faggrupperelateret efteruddannelse. Individuel efteruddannelse ansøges af den enkelte lærer, som samtidig forpligter sig til at videndele med kolleger. De planlagte arbejdsopgaver vil for alle fuldtidsansatte lærere indeholde fem dage til efteruddannelse. Det er for det enkelte skoleår muligt at benytte færre dage til efteruddannelse end afsat, men over en årrække skal kravet om efteruddannelse opfyldes. Ledelsen følger løbende den enkelte lærers efteruddannelsesforløb. De pædagogiske udviklingsopgaver for skoleåret er den del af skolens samlede strategi frem mod I opgavefordelingen angives en lærers deltagelse i udviklingsarbejdet som Deltager Udvikler Tovholder I august 2015 afholdes en pædagogisk dag, hvor handleplanen for skoleårets arbejde med strategien detailplanlægges. Øvrige tillæg 20 regel: Aldersreduktion (for lærere, der pr. 31. marts 2013 er fyldt 58 år) Reduktion for nyansættelse (en reduktion for mindre end to års ansættelse på Vesthimmerlands Gymnasium og HF, der dog ikke gælder lærere i pædagogikum eller lærere med pædagogikum) Mødeplaner og varsler Skemaet i Lectio, opgavefordelingen og skolens årsplan indeholder ved skoleårets begyndelse de aktiviteter, der kan forudsiges. Skemaet vil ændres ved kalenderårsskiftet, som følge af grundforløbenes afslutning for 1g eleverne. Beskrivelser af strategier, politikker og øvrige aftaler på VHG findes i medarbejderhåndbogen på hjemmesiden. Varsler i forbindelse med ændringer af mødeplanen sker efter følgende regler Ønsker om kursus, særlig ferie og orlov fremsættes af lærerne over for rektor normalt mindst 4 uger forud for afholdelsen. Flere sammenhængende feriefridage skal normalt bekendtgøres overfor ledelsen inden skoleårets start. Pålagte timer fra administrationen med varsel på 14 dage forventes læreren at tage, også selv om timerne falder på en skemafridag. Et holds og en lærers årsnorm for holdet må ikke under- eller overskrides uden forudgående godkendelse fra rektor. JP/

Aflønning af aktiviteter på skolen 2011/2012

Aflønning af aktiviteter på skolen 2011/2012 Aflønning af aktiviteter på skolen 2011/2012 Nedenstående er en oversigt over aflønning af forskellige aktiviteter på skolen. Oversigten bygger på OK 2011 og indgåede aftaler på skolen. I tilfælde af modstrid

Læs mere

Rungsted september 2013 Kære alle Hermed den endelige Arbejdstidsbeskrivelse for skoleåret 2013/2014.

Rungsted september 2013 Kære alle Hermed den endelige Arbejdstidsbeskrivelse for skoleåret 2013/2014. 1 Rungsted september 2013 Kære alle Hermed den endelige Arbejdstidsbeskrivelse for skoleåret 2013/2014. Fra ledelsens side ved vi jo udmærket, at der er tale om et første skridt til at implementere OK

Læs mere

Aflønning af aktiviteter på skolen 2010/2011

Aflønning af aktiviteter på skolen 2010/2011 Aflønning af aktiviteter på skolen 2010/2011 Nedenstående er en oversigt over aflønning af forskellige aktiviteter på skolen. Oversigten bygger på OK 2008 og indgåede aftaler på skolen. I tilfælde af modstrid

Læs mere

Hvad indebærer OK 13?

Hvad indebærer OK 13? OK 13 Hvad indebærer OK 13? Bortfald af aftaleretten Der skal ikke aftales med TR, men drøftes med hver enkelt ansat Aldersreduktionen bortfalder for dem, der ikke er fyldt 58 inden 1.4 En lønstigning

Læs mere

215 Planlægning og forældresamarbejde

215 Planlægning og forældresamarbejde Denne side indeholder en opsamling af spørgsmål og svar i relation til Aarhusaftalen pr. 1. august 2017. Parterne bag Aarhusaftalen er enige om svarene og om, at indholdet på denne side er bindende for

Læs mere

Kvalitetssikring på Næstved Gymnasium og HF - fokus på mentor- og tutorordninger. Mette Bøge Truelsen

Kvalitetssikring på Næstved Gymnasium og HF - fokus på mentor- og tutorordninger. Mette Bøge Truelsen Kvalitetssikring på Næstved Gymnasium og HF - fokus på mentor- og tutorordninger Mette Bøge Truelsen Kort om Næstved 1380 elever 146 lærere Stort opland Mange gymnasiefremmede elever Stort udskiftning

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 26. marts 2009

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 26. marts 2009 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 26. marts 2009 Punkt. nr. 4 Dagsordenspunkt: Redegørelse for anvendelse af tid til øvrige opgaver på GLområdet Sagsfremstilling: Jfr. Rektors

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Ansvarsområder for ledelse og PAM

Ansvarsområder for ledelse og PAM A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Ansvarsområder for ledelse og PAM Lederteam på Aalborg Katedralskole Rektor Christian Warming Overordnet pædagogisk og administrativ ledelse Vision, målsætning og

Læs mere

Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere

Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere Indledning Udgangspunktet for planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid er LOV 409 og bilag 1.1. om arbejdstid.

Læs mere

Bilag A. Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune

Bilag A. Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune Bilag A Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune Emne Planlægning af skoleåret Hvad kan vi blive enige om, og hvilken betydning har det for arbejdet med implementering af reformen, kvaliteten

Læs mere

LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning

LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning 1 LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning Denne lokalaftale - med grundlag i 'Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler' - er med visse fravigelser af gældende regler

Læs mere

Parterne har et fælles ansvar for realiseringen og vil som en del af dette følge op på, om vi når de formulerede målsætninger.

Parterne har et fælles ansvar for realiseringen og vil som en del af dette følge op på, om vi når de formulerede målsætninger. Fælles forståelse mellem Ringsted Kommune og Ringsted-Sorø Lærerforening. Den kursive tekst er den konkrete lokale udmøntning af aftaleparternes punkter. Bilag 4 2016 Arbejdstid Parterne (Danmark Lærerforening

Læs mere

OK13. Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse

OK13. Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1. Den generelle proces på landsplan 2. Processen på Favrskov Gymnasium 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse 2) Total beskrivelse af alle opgaver

Læs mere

Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne på Mølleholmskolen skoleåret

Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne på Mølleholmskolen skoleåret Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne på Mølleholmskolen skoleåret 2015-2016 Fleksibel tilstedeværelse Fleksibel tilstedeværelse fra kl. 7.00 til 17.00 i skoleugerne. Den enkeltes

Læs mere

AKTIVITETSOVERSIGT 2015/16 Frederiksborg Gymnasium og HF. Sidste udgave 23. juni 2015

AKTIVITETSOVERSIGT 2015/16 Frederiksborg Gymnasium og HF. Sidste udgave 23. juni 2015 Uge 32: 3.-7. august AKTIVITETSOVERSIGT 2015/16 Frederiksborg Gymnasium og HF Sidste udgave 23. juni 2015 Mandag den 3. august Tirsdag den 4. august Onsdag den 5. august: Torsdag den 6. august: Fredag

Læs mere

Mål- og arbejdsbeskrivelse for team

Mål- og arbejdsbeskrivelse for team Mål- og arbejdsbeskrivelse for team På FG arbejder vi med 4 typer af lærerteam Team Stor-team Øvrige team Faggruppe Team Struktur og honorering 1g: Teamet består i 1g af 2 af klassens lærere udpeget således,

Læs mere

Ansvarsområder for ledelse og PAM

Ansvarsområder for ledelse og PAM A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Ansvarsområder for ledelse og PAM Lederteam på Aalborg Katedralskole Rektor Christian Warming Ansvarsområder: Overordnet pædagogisk og administrativ ledelse Vision,

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Principper for tilrettelæggelse af arbejdstiden SAG 2013-14

Principper for tilrettelæggelse af arbejdstiden SAG 2013-14 Principper for tilrettelæggelse af arbejdstiden SAG 201314 Indhold Formål Baggrund og rammer Præmisser på SAG Undervisning, forberedelse og relaterede aktiviteter Den udvidede lærerrolle Det udvidede undervisningsbegreb

Læs mere

Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18

Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18 Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18 Indledning Dette dokument er udarbejdet med afsæt i Lov 409 (LBK nr. 409 af 26/04/2013), overenskomst mellem

Læs mere

Forståelsespapir for skoleåret 2015/16

Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 Indledende bemærkninger: Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 Nærværende Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 er første skridt på vejen mod endnu bedre samarbejde mellem Vordingborg Kommune og Kreds

Læs mere

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014 Forståelsespapir Den 10. marts 2014 Samarbejdsgrundlag mellem Lejre Kommune og Lejre Lærerforening - den fælles forståelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstidsregler i skoleåret 2014-2015 Indledning

Læs mere

Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne skoleåret

Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne skoleåret Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne skoleåret 2018-2019 Årsnorm 261 dage á 7,4 timer 1931,4 timer 9 helligdage á 7,4 timer 66,6 timer 25 feriedage á 7,4 timer 185,00 timer Årsnorm

Læs mere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Skoleåret 2014/15. Indledning: Skoleafdelingen har med afsæt lov 409 og input og anbefalinger fra arbejdsgruppe 9 udarbejdet udkast

Læs mere

Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15

Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15 Sagsnr. 00.01.10-P20-105-13 Dato:12.5.2015 Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15 Horsens Kommune og Horsens Lærerforening

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien skal understøtte skolens arbejde med at opnå de retningsgivende mål jf. gældende love og bekendtgørelser samt

Læs mere

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik Danmarks Lærerforening Vandkunsten 12 1467 København K 1. august 2007 Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne - et samlet overblik Den centrale arbejdstidsaftale beskriver,

Læs mere

UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere

UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere Udbudssted: Frøbel-Sydhavn Version: Aftale 090811 Gældende for undervisning ved pædagoguddannelser på afdeling Frøbel/ Sydhavn Lokal ressourcetildeling

Læs mere

12 11 1 10 2 9 3 8 4 7 5 6 STYR PÅ TIDEN

12 11 1 10 2 9 3 8 4 7 5 6 STYR PÅ TIDEN 11 12 1 10 2 9 3 8 4 7 6 5 STYR PÅ TIDEN Forord Med overenskomsten, som blev forhandlet i foråret 2015, har Moderniseringsstyrelsen og GL sammen sendt et klart signal om, at arbejdstidsreglerne, der gælder

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

Samarbejdsgrundlag for Selsmoseskolen

Samarbejdsgrundlag for Selsmoseskolen 1 af 7 Samarbejdsgrundlag for Selsmoseskolen 2016-2017 A) Årsnorm for arbejdstid Total 1.694,6 B) Opgaver og varsling af opgaveændringer Opgaveoversigten udarbejdes i dialog mellem leder og medarbejder

Læs mere

Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne på Mølleholmskolen skoleåret

Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne på Mølleholmskolen skoleåret Samarbejdsgrundlag på Mølleholmskolen gældende for lærerne på Mølleholmskolen skoleåret 2017-2018 Årsnorm 261 dage á 7,4 timer 1931,4 timer 9 helligdage á 7,4 timer 66,6 timer 25 feriedage á 7,4 timer

Læs mere

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/ /2021.

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/ /2021. Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/2020 2020/2021. I Albertslund Kommune har vi en ambitiøs strategi for et fælles skolevæsen Skole for alle med et fælles

Læs mere

Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid

Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid for hver opgave f.eks. Undervisning Understøttende

Læs mere

Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF pr. aug. 2014. a) Skolens ledelsesmæssige organisering. Bestyrelse. Lærerteams MUS.

Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF pr. aug. 2014. a) Skolens ledelsesmæssige organisering. Bestyrelse. Lærerteams MUS. Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF pr. aug. 2014 På de følgende sider viser vi en oversigt over den måde, vi har valgt at organisere vores ledelse og vores udvalg. Udvalgsstruktur og arbejdsfordeling

Læs mere

System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering

System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering Baggrund og overordnet formål: Systemet er udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse nr. 23 af 11. januar 2005 om Kvalitetsudvikling og resultatvurdering

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

AKTIVITETSOVERSIGT 2013/14 Frederiksborg Gymnasium og HF

AKTIVITETSOVERSIGT 2013/14 Frederiksborg Gymnasium og HF AKTIVITETSOVERSIGT 2013/14 Frederiksborg Gymnasium og HF 24.06.13 Final Edition! De mest centrale aktiviteter bliver lagt i Lectio; men det er alligevel en god idé at notere sig de datoer, hvor man skal

Læs mere

Thisted Gymnasium og HF-Kursus

Thisted Gymnasium og HF-Kursus Thisted Gymnasium og HF-Kursus Ringvej 32, 7700 Thisted, tlf. 97 92 34 88, e-mail: ugtly@vibamt.dk, skolenr. 787023, ean-nr. 5798003038605 Elev Undervisning Ny elev Studiecenter Tidligere elever Praktisk

Læs mere

Manual for team og klasseforum

Manual for team og klasseforum Manual for team og klasseforum Målsætning, sammensætning, opgaver og kvalitet Roskilde Katedralskole 1. Målsætning for samarbejdet i team og klasseforum Overordnet mål: Vi vil sikre vores elever den bedst

Læs mere

Kvalitet. Aabenraa Statsskole

Kvalitet. Aabenraa Statsskole Kvalitet på Aabenraa Statsskole 5.8.2013 1 Kvalitet på Aabenraa Statsskole På Aabenraa Statsskole udvikler og tilpasser medarbejdere og ledelse løbende STX og HFuddannelserne til gavn for elever og kursister.

Læs mere

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Indledning BG s kvalitets- og evalueringsplan udgør den overordnede ramme for arbejdet med kvalitets- og evalueringsarbejdet. Arbejdet

Læs mere

Guide til v-team og klasselærer

Guide til v-team og klasselærer Guide til v-team og klasselærer 2015-16 - et moderne gymnasium med stolte traditioner 1 Vision for v-team V-team sikrer fortsat udvikling af studieretninger. V-team skaber tættere relation mellem medarbejdere

Læs mere

I Odsherred Kommune er der særligt fokus på at skabe forandring på to felter:

I Odsherred Kommune er der særligt fokus på at skabe forandring på to felter: Aftale mellem Danmarks Lærerforening Kreds 51 og Odsherred Kommune om rammerne for arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Odsherred Kommune fra skoleåret 2016/2017 Baggrund Rammerne for lærernes

Læs mere

Forord. Arbejdstidssystemet skal fungere på alle skoler

Forord. Arbejdstidssystemet skal fungere på alle skoler STYR PÅ AFTALERNE Forord Arbejdstidssystemet skal fungere på alle skoler Ifølge overenskomsten er der to modeller for, hvordan man på den enkelte skole kan vælge at opgøre gymnasielæreres arbejdstid: 1.

Læs mere

17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden

17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden 17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere i de kommunale folkeskoler i Favrskov Kommune 1. Grundlag Tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014.

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014. Administrationsgrundlag arbejdstidsaftale for skolepædagoger, Randers Kommune 1 Indledning Randers Kommune og BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale

Læs mere

Arbejdstid mv. for lærere ved erhvervsskolerne

Arbejdstid mv. for lærere ved erhvervsskolerne FINANSMINISTERIET Cirkulære om Arbejdstid mv. for lærere ved erhvervsskolerne 1997 1 CIRKULÆRE OM ARBEJDSTID MV. FOR LÆRERE VED ERHVERVSSKOLERNE 3 i Finansministeriets cirkulære af 4. juli 1995 (nr. 44/95)

Læs mere

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale 2 Hvordan skal jeg arbejde tjenestens placering Du skal være bekendt med tjenestens placering mindst 4 uger forud. Normperiode: For at lave

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien skal understøtte skolens arbejde med at opnå de retningsgivende mål jf. gældende love og bekendtgørelser samt

Læs mere

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl.

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl. 1 Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl. Folkeskolereformen, Lov 409 om arbejdstidsregler og OK15 for lærere/børnehaveklasseledere

Læs mere

VÆRDIER OG RAMMER FOR SAMARBEJDET PÅ FOLKESKOLERNE

VÆRDIER OG RAMMER FOR SAMARBEJDET PÅ FOLKESKOLERNE VÆRDIER OG RAMMER FOR SAMARBEJDET PÅ FOLKESKOLERNE Indhold Samarbejde.........................................................................................................3 Erfa-møderne...................................................................................................

Læs mere

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune Initialer: frf Sag: 306-2015-4375 Dok.: 306-2015-20747 Oprettet: 22. januar 2015 Aftale mellem Danmarks Lærerforening Kreds 51 og Odherred Kommune om rammerne for arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Guide til v-team og klasselærer

Guide til v-team og klasselærer Guide til v-team og klasselærer 2016-17 1 - et moderne gymnasium med stolte traditioner Vision for v-team V-team sikrer fortsat udvikling af studieretninger. V-team skaber tættere relation mellem medarbejdere

Læs mere

Arbejdstid og merarbejde

Arbejdstid og merarbejde HR OG KOMMUNIKATION Arbejdstid og merarbejde Retningslinjer for uddannelsesfaglige medarbejdere i UCL Oktober 2014 Indhold 1. Opgørelse af arbejdstid (AC, CO10 og LC s forhandlingsområde)...3 1.1 Merarbejde

Læs mere

Dok.nr Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune

Dok.nr Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune Dok.nr. 20789-17 Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune Formål med Rammebeskrivelsen... 3 Overordnede rammer... 3 Ledelse og samarbejde...

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi Indledning Kompetenceudviklingsstrategien er forbundet med skolens udviklingsstrategi og øvrige planer: Indsatser 2017 Udviklingsstrategi 2016-20: Udvikling af nye, effektive

Læs mere

Vejledning, 2. udgave

Vejledning, 2. udgave Vejledning, 2. udgave 19. december. 2014 Merarbejde på stx, hhx, htx og hf Moderniseringsstyrelsen udsender denne 2. udgave af vejledning om opgørelse af merarbejde. Merarbejde ikke overarbejde Gymnasielærere

Læs mere

Arbejdstid i Folkeskolen. Organisation og Personale

Arbejdstid i Folkeskolen. Organisation og Personale Arbejdstid i Folkeskolen Organisation og Personale De nye arbejdstidsregler Folketingets vedtagelse af Lov 409 med tilhørende underbilag danner baggrund for dette notat. Notat er alene tænkt som et drøftelsespapir

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op.

Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op. Vejledning 18. juni 2014 Merarbejde på stx, hhx, htx og hf Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op. Moderniseringsstyrelsen har derfor valgt at udsende denne vejledning

Læs mere

Ribe Katedralskoles personalepolitik Udg. 24. marts 2015

Ribe Katedralskoles personalepolitik Udg. 24. marts 2015 1 Ribe Katedralskoles personalepolitik Udg. 24. marts 2015 Formålet med skolens personalepolitik er at beskrive de forventninger, der er til medarbejdere og ledelse samt til samspillet mellem disse på

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

Spørgsmålene, som dannede baggrund for interviewene, findes s. 3-5 i denne skrivelse.

Spørgsmålene, som dannede baggrund for interviewene, findes s. 3-5 i denne skrivelse. PANG evaluering af første semester for 1g og 1hf december 2016 Nedenstående er PANGs evaluering af 1. semester for 1g og 1hf -årgangen 2016. Baggrunden er to fokusgruppeinterview med repræsentanter for

Læs mere

Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole

Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole Indholdsfortegnelse Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole Evalueringer og opgaver i 1.g... 2 AP. Retningslinier på Mulernes Legatskole... 2 Slutevaluering af naturvidenskabelig grundforløb:... 2 NV.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer

Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer Procedure for opfølgning på fravær og manglende afleveringer Støtte og hjælpefunktioner Indsatserne for at hjælpe og støtte eleverne gennem deres uddannelse er fordelt på en række forskellige personer

Læs mere

Evalueringsplan. Ad 1. - eleverne løbende er orienteret om deres faglige standpunkt, og hvilken udviklingsproces de er i

Evalueringsplan. Ad 1. - eleverne løbende er orienteret om deres faglige standpunkt, og hvilken udviklingsproces de er i Evalueringsplan AGs evalueringsplan forholder sig til STX-bekendtgørelsens 131-139. Den omfatter konkret, løbende evaluering af undervisningen og af den enkelte elev både ud fra de mål, der er opstillet

Læs mere

Kursus OK13. Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning. 7. maj 2013

Kursus OK13. Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning. 7. maj 2013 Kursus OK13 Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning 7. maj 2013 1 Dagens program 01 Velkomst ved lederforeningerne 02 Paradigmeskifte 03 Kvalitetsløft som led i OK13 04 Nye arbejdstidsregler,

Læs mere

Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17

Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17 Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17 Med det formål at understøtte den kommunale indsats for at implementere folkeskolereformen,

Læs mere

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstid For at gøre aftalen enkel og ubureaukratisk bygger aftalen på et helt skoleår. Det maksimale undervisningstimetal er fastlagt for et skoleår. Hvis du ansættes

Læs mere

Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus pr. sept. 2011. . a) Skolens ledelsesmæssige organisering. Bestyrelse lærerteams.

Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus pr. sept. 2011. . a) Skolens ledelsesmæssige organisering. Bestyrelse lærerteams. Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus pr. sept. 2011 På de følgende sider viser vi en oversigt over den måde vi har valgt at organisere vores ledelse og vores udvalg. Udvalgsstruktur

Læs mere

Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus pr. sept. 2011. . a) Skolens ledelsesmæssige organisering. Bestyrelse lærerteams.

Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus pr. sept. 2011. . a) Skolens ledelsesmæssige organisering. Bestyrelse lærerteams. Ledelse og udvalg ved Middelfart Gymnasium og HF-kursus pr. sept. 2011 På de følgende sider viser vi en oversigt over den måde vi har valgt at organisere vores ledelse og vores udvalg. Udvalgsstruktur

Læs mere

Mål- og arbejdsbeskrivelse for team. Team

Mål- og arbejdsbeskrivelse for team. Team Mål- og arbejdsbeskrivelse for team På FG arbejder vi med 4 typer af lærerteam Team Stor-team Øvrig team Faggruppe Team Struktur og honorering 1g: Teamet består i 1g af 3 af klassens lærere udpeget således,

Læs mere

Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST

Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST Indhold 1 Baggrund... 2 1.1 Formål med tidsregistreringen... 2 1.2 Overordnede principper for tidsregistrering på CPH WEST... 2 1.3 Øvrige

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013 Folkeskolen, ny 14 og 15 i 50.01 Under hensyntagen til arbejdstilrettelæggelsen i skolevæsenet kan kommunalbestyrelsen fastsætte arbejdstiden for lærere i folkeskolen i overensstemmelse med nedenstående

Læs mere

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Indhold 1. Indledning side 1 2. Evaluering af undervisningen 2.1. Evaluering af studieplanen. side 2 2.2. Evaluering af planlægning og gennemførelse af undervisningen

Læs mere

Struer Statsgymnasium Aug 15

Struer Statsgymnasium Aug 15 1. Skolens kvalitetssikringssystem. Formålet med kvalitetssikringssystemet er at bidrage til opfyldelsen af skolens målsætninger, og dermed også at dokumentere resultater og forbedre kvaliteten af skolens

Læs mere

Bilag til forståelsespapir

Bilag til forståelsespapir Bilag til forståelsespapir Indhold Samarbejde... 2 Erfa-møderne... 2 Erfa-møder i skoleåret 2018/19... 2 Møde mellem ledelse, TR og Praksisforum... 2 Administration... 3 Nettoårsnorm... 3 Ferieplacering...

Læs mere

Ufærdigt materiale er markeret med gult INTERNE PRØVER OG SKRIFTLIGE OPGAVER PÅ FVGH. Overblik over relevante tidsrum, ansvarlige, skabeloner, etc.

Ufærdigt materiale er markeret med gult INTERNE PRØVER OG SKRIFTLIGE OPGAVER PÅ FVGH. Overblik over relevante tidsrum, ansvarlige, skabeloner, etc. Ufærdigt materiale er markeret med gult INTERNE PRØVER OG SKRIFTLIGE OPGAVER PÅ FVGH Overblik over relevante tidsrum, ansvarlige, skabeloner, etc. STX 1.G AP Undervisning i AP Mundtlig eksamen (uge 45)

Læs mere

OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER

OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER Skanderborg d. 18. januar 2017 , Agenda 1. Gennemgang og drøftelser af emner: - Opgaveoversigt og dialog om opgaverne -

Læs mere

Overordnet studieplan og kompetencekatalog for HF - ASF på Aabenraa Statsskole

Overordnet studieplan og kompetencekatalog for HF - ASF på Aabenraa Statsskole Overordnet studieplan og kompetencekatalog for HF - ASF på Aabenraa Statsskole Før skolestart Aktivitet: Der afholdes møde med kommende elever og deres forældre. Formål: At introducere programmet for 1.

Læs mere

2 T 2 F AT1 (1.g): "Kroppen" 6 L 6 T AT1 (1.g): "Kroppen"

2 T 2 F AT1 (1.g): Kroppen 6 L 6 T AT1 (1.g): Kroppen UGE 2007 OKTOBER UGE 2007 NOVEMBER "Studie og erhvervstræf" 12.15-14.45 CPH West, Taastrup for alle elever i 2.g og 3.g. Omfotografering for elever og lærere 12.00-13.30 Gymnasieturnering, pigefodbold,

Læs mere

Lønpolitik for den lokale løndannelse på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Lønpolitik for den lokale løndannelse på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Lønpolitik for den lokale løndannelse på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Overordnet formål Målet med lønpolitikken er at kunne tiltrække, udvikle og fastholde dygtige og engagerede medarbejdere. Lønpolitikken

Læs mere

KOP\ Samarbejdsaftale. Korinth Efterskole - Spejderskolen. Gældende for perioden 2009 til 2011. Side l af S . :..

KOP\ Samarbejdsaftale. Korinth Efterskole - Spejderskolen. Gældende for perioden 2009 til 2011. Side l af S . :.. KOP\. :.. Samarbejdsaftale for Korinth Efterskole - Spejderskolen Gældende for perioden 2009 til 2011 Side l af S SAMARBEJDSAFTALE FOR 1 KORINTH EFTERSKOLE - SPEJDERSKOLEN 1 FORMÅL 3 BESTYRELSENS ANSVAR

Læs mere

Samarbejdsgrundlag på Sengeløse Skole skoleåret

Samarbejdsgrundlag på Sengeløse Skole skoleåret Samarbejdsgrundlag på skoleåret 2016-2017 Byrådet vedtog 25.02.14 samarbejdsgrundlaget for fremtidens folkeskole i Høje Taastrup kommune. Samarbejdsgrundlaget er en fælles ramme for fremtidens samarbejde

Læs mere

UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere

UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere UCC Husaftale for grunduddannelserne undervisere Udbudssted: Blaagaard/KDAS, 18.8.09 Præambel; Husaftalen er en lokal udmøntning af rammeaftalen om fordeling af arbejdstid på opgaver mellem Professionshøjskolen

Læs mere

Mål, pædagogik og overenskomst. Oplæg 9/10 Frie Skolers Ledere

Mål, pædagogik og overenskomst. Oplæg 9/10 Frie Skolers Ledere Mål, pædagogik og overenskomst Oplæg 9/10 Frie Skolers Ledere 1 1 OK13 muligheder og udfordringer 2 Den nye aftale på AC/GL-området Årsnorm 37 timer/uge Fra Til Detaljeret styring Overarbejde Mange tillæg

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 TR-kursus I A OK-15 Arbejdstid - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 31. august 2015 Arbejdstidsregler 1/8-2015 Organisationsaftalen for VUC (Finansministeriets cir. af 30. juni 2015) - nye paragraffering

Læs mere

Arbejdstidsregistrering

Arbejdstidsregistrering Arbejdstidsregistrering Arbejdstidsregistrering 1 Arbejdstidsregistrering på gymnasierne 1.1 1.2 1.3 1.4 1. Baggrund 4 2. Vejledning i registrering af arbejdstid på CELF 6 3. Statistik 14 4. Support og

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Hvem er vi Mette Rude (MR@norreg.dk) Teamleder for klassen i Grundforløbet Kemi (A, B og C niveau) Erhvervsøkonomi (c niveau) Tutorer: Mathilde og Katrine

Læs mere

Kvalitetssikring. Rapporter og opfølgningsplaner. Evalueringsområder 2011 2012. Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær

Kvalitetssikring. Rapporter og opfølgningsplaner. Evalueringsområder 2011 2012. Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær Kvalitetssikring Rapporter og opfølgningsplaner Evalueringsområder 2011 2012 Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær Nøgleområde 2/11 12: Klasseteam og faggrupper Nøgleområde 3/11 12: Bygninger

Læs mere

Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet. Tabelrapport skoleledere

Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet. Tabelrapport skoleledere Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet Tabelrapport skoleledere Dette bilag til EVA s evaluering af teamorganisering i gymnasiet, indeholder i tabelform resultaterne af den spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Intenderet Årsplan for HF & VUC FYN Ærø. skoleåret 2015/16

Intenderet Årsplan for HF & VUC FYN Ærø. skoleåret 2015/16 Intenderet Årsplan for HF & VUC FYN Ærø skoleåret 2015/16 Senest redigeret 10.08.2015 Uge Dato Aktivitet, tidspunkt m.v. JUL 31 Man.27.7. MARNAV: Kontor åbner AUG 32 Man.3.8. HF: Kontor åbner og personale

Læs mere

Resultater for Skive kommune - Opsamling på udmøntning af initiativerne fra OK 15 Besvarelser for 18 skoler ud af 22

Resultater for Skive kommune - Opsamling på udmøntning af initiativerne fra OK 15 Besvarelser for 18 skoler ud af 22 Resultater for Skive kommune - Opsamling på udmøntning af initiativerne fra OK 15 Besvarelser for 18 skoler ud af 22 1a. Det er ledelsens ansvar ved opgavefordeling og udarbejdelsen af opgaveoversigten

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2015-16 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område Maj 2017 09-05-2017 SIDE 1 Indhold Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde 09-05-2017

Læs mere