MULIGHEDSKATALOG FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MULIGHEDSKATALOG FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGET"

Transkript

1 MULIGHEDSKATALOG FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGET

2 MULIGHEDSKATALOG FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGET SO Nr. Emne Nettoudgifter (1.000 kr., 2015-pl) 15/ØKE Lukning af "Det sker i Herning" /TM Transportudgifter, licenser m.m /TM Personalereduktioner /TM Lokaleoptimering /BU Personalereduktioner /SSB Personalereduktioner /OPB Personalereduktioner /OPB IT - Infrastruktur, softwareaftaler, PC-indkøb /OPB Forsikringer og forsikringspræmier /OPB Driftssikring af boligbyggeri /OPB Øvrige indkøb, porto, revision m.v /OPB Politisk niveau /BEK IT, inventar og materiel m.v /BEK Personalereduktioner /BEK Alexandra Institut - bortfald af tilskud til IT-satsning /BEK Center for Energiteknologier - reduktion af tilskud /BEK Reduktion af beløb til LAG Samlede forslag

3 MULIGHEDSKATALOG FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGET SO Nr. Emne Nettoudgifter (1.000 kr., 2015-pl) 11/ØKE Events /BEK Reduktion af tilskud til Uddannelsesby Herning /BEK Erhvervsrådet /TM Redningsberedskab Samlede forslag

4 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 15 Kultur Kulturmagasinet Det Sker i Herning Område/tema: Bymarkedsføring Lukning af Det Sker i Herning Type (sæt x) Effektivisering: Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Til Bymarkedsføring er der i perioden afsat 1,947 kr. pr. år., hvoraf de 1,2 mio. kr./år er målrettet udgivelsen af 4 numre af kulturmagasinet Det Sker i Herning. Hvis udgivelse af kulturmagasinet Det Sker i Herning ophører, vil 0,575 mio. kr./år kunne spares. De resterende midler på 0,625 mio skal fortsat bruges til indsatsen til branding og markedsføring af Herning som kultur og ikke mindst som bosætnings kommune. Restmidlerne er vigige for at kunne gennemføre den kommende branding- og bosætningsstrategi. I dag udkommer Det Sker i Herning i Folkebladets udgivelsesområde samt i Ringkøbing, Holstebro og Silkeborg. Lukning af kulturmagasinet Det Sker i Herning. De kulturelle institutioner i kommunen meddeler, at det ikke vil have nogle nævneværdig effekt på besøgstal mv., men at vi selvfølgelig ikke kan forvente, at stå lige så stærkt i folks bevidsthed om at kulturen lever i Herning.

5 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration Teknik og Miljø Transportudgifter, licenser m.m. Område/tema: Besparelser, transportudgifter, licenser m.m. Type (sæt x) Effektivisering: x Serviceniveaujustering: Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Der er igangsat et omfattende arbejde med at analysere forbrug på transportudgifter, licenser, medlemskaber og abonementer m.m. På baggrund af analysen forventes der igangsat rationalisering antal abonnementer, licenser samt øvrige tiltag. På transportsiden flyttes korte bilture over til cykelture, hvilket vil betyde minimal øgede transporttid. Medarbejderne vil ikke have adgang til de fagblade, som de tidligere har haft. Medarbejderne vil i perioder med spidsbelastning kunne opleve en begrænset adgang/flaskehals til udvalgte IT-/fagprogrammer.

6 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration Teknik og Miljø Personalereduktioner Område/tema: Personalereduktioner Type (sæt x) Effektivisering: x Serviceniveaujustering: Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Reduktion af medarbejderstaben svarende til ca. 3 årsværk. Hovedparten af de ansatte i Teknik og Miljø aflønnes på de administrative konti (serviceområde 20), hvorved en reduktion af personalet kan berøre samtlige faggrupper og funktioner under Teknik og Miljø. Der vil i forbindelse med personalereduktionerne, i vidste muligt omfang, søges at finde yderligere områder egnet for digitaliering og effektivisering. Forvaltningen vil forsøge at få implementeret personalereduktionerne med mindst mulige konsekvenser for opgaveløsningen.

7 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration Teknik og Miljø Optimering af kontorlokalerne på Rådhuset samt vagtordning Område/tema: Nedbringelse af huslejeudgifter til administrative bygninger Type (sæt x) Effektivisering: x Serviceniveaujustering: Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Optimering af kontorlokaler: Mindreudgift på kr. årlig. Der skal ske en bedre udnyttelse af kontorlokalerne på Rådhuset, dvs. lokalerne i bygningerne A D, Hedebanken, Enghavevej osv. De fleste af bygningerne ejes af kommunen, men der er også en mindre andel som lejes. Der skal laves en gennemgang af samtlige lokaler, således der kan skabes et overblik over eventuelle ledige kvadratmeter. Besparelsen skal findes via opsigelse af eksisterende lejemål, alternativt via salg af bygninger som kommunen ejer. Det vurderes, at der i forhold til det samlede antal m2 og antal personer på Rådhuset er plads til at kunne håndtere denne optimering. Udvendig vagtordning for tjek af døre og vinduer: Mindeudgift kr. årlig. I løbet af foråret 2015 har vi installeret tyverialarm i stueetagen på alle bygninger omkring Torvet. Medarbejderne på Rådhuset kan opleve de vil komme til at sidde tættere og samtidig kan det selvfølgelig også blive nødvendigt med en omrokering og dermed nogle afledte flytteudgifter.

8 Fagudvalg: Økonomiudvalg Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration Børn og Unge Område: Personaleudgifter Reduktion af personalenormeringen BOU Type (sæt x) Effektivisering: X Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 2,7 2,7 2,7 2,7 Forslag om reduktion af personalenormeringen i den centrale administration i Børn og Unge med 2,7 stillinger. Reduktionen beregnes af et samlet budget på 38,4 mio. kr. i Langt hovedparten anvendes til lønninger. Reduktionen skal ske på følgende personalegrupper, afdelingsledere, konsulenter, økonomi og administration. I 2014 er der 48 fuldtidsansatte samlet for disse personalegrupper. Ud over disse aflønnes Børn og Familieområdets sagsbehandlere også på serviceområde 20, men disse er besluttet friholdt i denne proces. Børn og Familieområdet udgør ca. 50 % af det samlede budget Som led i evalueringen af centerdannelsen 2011 er der primo dec igangsat et organisationstjek med henblik på optimering af arbejdsgange og opgaveflow på tværs af de 3 centre. Projektet forventes at løbe frem til marts 2015 og omfatter hele den centrale administration i Børn og Unge, herunder administrative opgaver, økonomiske opgaver samt analyse/udviklingsopgaver i de 3 centre. De konkrete tiltag og reduktioner afdækkes i forbindelse med organisationstjekket. Reorganiseringen af de administrative og økonomiske opgaver forventes at skabe en væsentlig effektivisering. Den resterende besparelse vil betyde at servicen i forhold til afdelinger, skoler og dagtilbud mv. vil blive reduceret. Reorganiseringen af konsulentopgaverne forventes ikke at give en effektivisering i sig selv, men her skal skoler og institutioner i højere grad selv klare udviklingsopgaverne. Reduktionen af konsulentstaben vil medføre begrænsninger i forhold til igangsættelse af analyser, projekter, evalueringer mm. Reduktionerne skal i det omfang det er muligt ske ved naturlig afgang.

9 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration - SSB Personalereduktioner Område/tema: Social, Sundhed og Beskæftigelse Type (sæt x) Effektivisering: Serviceniveaujustering: x Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 6,9 6,9 6,9 6,9 Ved budgetforliget 2015 blev det besluttet, at alle fagudvalg skal levere forslag til besparelser svarende til 3 % af servicedriftsudgifterne. Det er efterfølgende besluttet i Økonomi- og Erhvervsudvalget, at der skal fremlægges forslag på 4 % for at skabe prioriteringsmuligheder. Reduktionerne i driftsrammen foreslås løst ved generelle personalereduktioner og via en forholdsmæssig fordeling mellem afdelingerne ud fra lønbudget. En besparelse på 4 % betyder personalereduktioner svarende til 8,1 stillinger for forvaltningen som helhed. Fordeling af besparelsen mellem afdelingerne i SSB betyder, at Handicap og Psykiatri skal skæres med 1 stilling, Sundhed og Ældre med 2 stillinger, Beskæftigelse med 4 stillinger og Staben med 1 stilling. Skal revideres i medfør af ØKE-beslutning. Sundhed og Ældre Serviceområde 20 inden for Sundhed og Ældre omfatter Visitationsenheden (21,2 årsværk) og Staben for Sundhed og Ældre (9,9 årsværk). Der er en væsentlig sammenhæng mellem indsatsen i Visitationen og udgifterne til bl.a. hjemmehjælp på Serviceområde 18. Herning Kommune har i sammenligning med andre kommuner en meget lav andel af 65+årige, der får hjemmehjælp, hvilket kræver skrap visitation. Herudover er det vigtigt, at Visitationen har fokus på opfølgning på de ydelser, borgerne er visiteret til, hvilket også har en direkte sammenhæng med udgifterne på Serviceområde 18. Det skal specielt nævnes, at Sundhed og Ældres mulighedskatalog vedrørende budget 2015 indeholder tiltag om revisitation af borgere til plejeydelser og rengøring. Effekten af tiltaget afhænger af, om der kan stilles de planlagte ressourcer til rådighed. Staben for Sundhed og Ældre har opgaver i forhold til Serviceområde 18 og Serviceområde 19 og Visitationen inden for fx økonomistyring, politisk betjening (herunder udarbejdelse af mulighedskataloger), analyse- og udviklingsopgaver samt besvarelse af borgerklager. Herudover sikres samarbejdet med bl.a. praktiserende læger, Region Midtjylland og private leverandører, lige som drift og udvikling af omsorgssystemet KMD Care varetages. Handicap og Psykiatri Handicap og Psykiatris administration varetager administrative- og myndighedsopgaver i forhold til Serviceom-

10 råde 13. Der er en direkte sammenhæng i indsatsen med opfølgning på borgerens ydelse i Myndighedsafdelingen og udgiften på serviceområde 13. Myndighedsafdelingen har ca aktive borgere. Visitationen har i forbindelse med Mulighedskataloget på Serviceområde 13, Handicap og Psykiatri udarbejdet en strategi, som skal sikre at udgifterne på Serviceområde 13 kan holdes i balance. Det er administrationens vurdering at en opretholdelse af de nuværende ressourcer på myndighedsopgaven er vigtig for at sikre en gennemførelse af strategien. Der er ansat 16,9 årsværk i Handicap og Psykiatri. Myndighedsopgaverne varetages af 12 årsværk mens sekretariatsfunktionen varetages af 4,9 årsværk. Herudover varetager Handicap og Psykiatri drift af klient- og visitationssystemet KMD EKJ. Beskæftigelse I Beskæftigelsesafdelingen er der 134 årsværk ansat på Serviceområde 20. Medarbejderne løser i overskriftsform følgende opgaver; - job- og opfølgningssamtaler med ledige og sygemeldte - rekrutteringsservice over for virksomheder - hjælp til virksomheder til fastholdelse af medarbejdere - planlægger, iværksætter og følger op på opkvalificerings- og optræningsforløb for ledige og sygemeldte - økonomiske og administrative opgaver afledt af ovenstående - bevilling og udbetaling af ydelser til borgere; kontant- og uddannelseshjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse, ressourceforløbsydelse mv. - politisk betjening, ledelsesstøtte og økonomistyring Der er i vid udstrækning tale om lovbundne opgaver. Ud over personaleomkostninger indeholder budgettet for Serviceområde 20 udgifter på 8,2 mio kr, til lægeerklæringer, lægekonsulenter, samt sundhedskoordinator fra regionen i rehabiliteringsteamet. Desuden udgør udgifter til forretnings IT-systemer 8 mio. kr. Staben SSB Staben understøtter SSBs direktør, afdelinger og fagudvalg, og agerer bindeled mellem SSB og de øvrige samarbejdspartnere. Der er 15,8 årsværk i Staben, organiseret i 3 teams: Team Økonomi og Controllings væsentligste opgaver består i diverse koordinerende økonomifunktioner samt afregning. Team Planlægning varetager diverse udviklingsprojekter, budgetkoordinering samt socialjura og regres. Team Sekretariat varetager diverse sekretariatsopgaver, herunder dagsorden og referater for råd og udvalg.

11 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration - OPB Nednormering af personalestab Område/tema: Bedre tilrettelæggelse af arbejdet/digitalisering og ny teknologi Type (sæt x) Effektivisering: X Serviceniveaujustering: Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) -2,5-2,5-2,5-2,5 I forslaget er indeholdt 1 stilling i Koncernøkonomi, 0,8 stilling i Koncern HR, 0,6 stilling i Borgserservice samt 0,2 stilling i Koncern IT, som udmøntes som konsekvens af effektivisering af arbejdsgange, opgaver og ressourcer. Skal revideres i medfør af ØKE beslutning. Serviceniveauet er som udgangspunkt uændret. Der kan leveres det samme for færre ressourcer. Ved større nye opgaver sker en forventningsafklaring og prioritet ud fra vigtighed og ressourceforbrug. Risikoen ved nednormeringen er øget sårbarhed i forbindelse med ferie og fravær.

12 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration - OPB Optimering af IT-området Område/tema: Bedre tilrettelæggelse af arbejdet/digitalisering og ny teknologi Type (sæt x) Effektivisering: X Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i driftsindtægter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 0,0 0,0 0,0 0,0 Der foreslås en optimering af infrastrukturen. Besparelse på indkøb af PC-er under forudsætning af antallet ikke ændres i de kommende år. Genforhandling/opsigelse software aftaler. Forslaget indebærer en risiko for længere svartider, reduceret robusthed og forlænget genopbygnignstid ved nedbrud.

13 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration - OPB Forsikringsområdet Område/tema: Trimning af budgettet for forsikringer Type (sæt x) Effektivisering: X Serviceniveaujustering: Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i driftsindtægter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 0,0 0,0 0,0 0,0 Budgettet for forsikringspræmie for tjenestemænd nedsættes med 0,7 mio. kr. Forslaget skal ses i lyset af at ændret investeringsstrategi fra Sampension forventes at give større afkast og dermed behov for mindre opsparing. Pulje til imødegåelse af stigende forsikringspræmier og evt. behov for nye forsikringer reduceres med 0,3 mio. kr. Desuden nedsættes selvforsikringspuljen fra 3,15 mio. kr. til 3,0 mio. kr. Der er risiko for at vi på sigt budgetmæssigt kommer til at mangle beløb til tjenestemandspension, hvis ikke merafkastet er tilstrækkeligt til at modgå opsparingsreduktionen

14 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration - OPB Driftssikring af boligbyggeri Område/tema: Trimning af budgettet for driftssikring af boligbyggeri Type (sæt x) Effektivisering: X Serviceniveaujustering: Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i driftsindtægter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 0,0 0,0 0,0 0,0 Der er en række faste driftsomkostninger, der vedrører kommunal støtte til byfornyede ejendomme, etablering af private andelsboligforeninger m.v. Disse udgifter er afregninger til staten mv.v Herudover er der en række variable udgifter til dækning af flytteomkostninger ved brug af den kommunale anvisningsret m.v. Der vurderes på baggrund af en kritisk gennemgang af materialet at kunne ske budgettilpasning med en forventet mindreudgift på årligt kr. Udgiftsstyring ift. den kommunale anvisningsret til boliger er pr. definition forbundet med en vis usikkerhed, idet den kommunale udgift først udløses, hvis ikke borgeren selv kan afholde udgiften. Der har været varierende anvisningpraksis i kommunerne inden Der har tidligere været anvist finansiering fra dette område til dækning af kommunal medfinansiering ved helhedsplan for almene boligområder. Den finansieringsmulighed vil bortfalde fremadrettet.

15 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration - OPB Øvrige budgettrimninger Område/tema: Trimning af øvrige budgetområder Type (sæt x) Effektivisering: X Serviceniveaujustering: Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 0,0 0,0 0,0 0,0 Det foreslås, at der sker nogle mindre budgetreduktioner af beløbene til Arbejdsmiljøcertificering, Arbejdsmiljøpuljen, pulje til Psykologbistand og forebyggelse. Reduktionen sker som en trimning i forhold til tidligere års regnskaber. I alt 0,235 mio. kr. Tilskuddet til personaleforeningen nedsættes med 0,150 mio. kr. De seneste par år har budgettet ikke være brugt. Der sker en budgettilpasning til revision vedørende ekstraordinære ydelser (0,5 mio. kr), omstilling og efteruddannelse (0,4 mio. kr.) samt porto og fragt (0,5 mio. kr.). Budgettet tilrettes til det forventede forbrug. Desuden reduceres budgettet til kommunikation, midler til web-udvikling med 0,1 mio. kr. Endelig tilpasses borgmesterpensionen med 0,3 mio. kr. Det fortsat vil være muligt at yde relevant og fokuseret indsats for restbeløbet på de anførte puljer.

16 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration - OPB Det politiske niveau Område/tema: Trimning af budgetområder Type (sæt x) Effektivisering: X Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 0,0 0,0 0,0 0,0 Udgifterne til printerpartroner, kopipapir og abonnementer reduceres i forbindelse med større brug af teknologiske hjælpemidler. Herudover omstilles abonnement på Herning Folkeblad til elektronisk abonnement ligesom Kommunen m.v. opsiges.

17 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration, BEK IT materiel, kurser, møder, rejser og repræsentation Område/tema: Arbejdsredskaber budgetreduktion Type (sæt x) Effektivisering: Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Driftsbudgettet for IT, inventar og materiel på kr. pr. år i perioden reduceres med kr./år til kr./år. Det samlede driftsbudget til kurser og uddannelse, kørselsgodtgørelse, samt møder, rejser og repræsentation på kr. pr. år i perioden reduceres med kr./år til kr./år. Det vil andet lige være BEK s kursuskonto, der rammes. Det kan betyde, at der ikke vil være de tilstrækkelige midler til rådighed til at sikre medarbejdernes kompetenceniveau i et fremadrettet perspektiv. Det kan medføre, at der ikke vil være de fornødne midler til indkøb af IT-udstyr i BEK, men ikke mindst de nødvendige licenser og programmer til en effektiv opgaveløsning.

18 Det vil blive nødvendigt at reducere Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration, BEK Personalereduktion Område/tema: Lønninger - budgetreduktion Type (sæt x) Effektivisering: X Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) -0,5-0,5-0,5-0,5 De samlede driftsudgifter til personalelønninger mv. på 19,979 mio. kr. i 2016 og 19,636 mio. kr. pr. år i perioden reduceres med kr. Dette vil gøre det nødvendig, at recucerer BEK personalegruppen på 38 med ca. 0,5 fuldtidsstilling. Der stræbes efter at reduktioen vil kunne hentes ind ved effektivisering og optimering, men det kan ikke udelukkes, at personalereduktionen i BEK kan få konsekvenser for sagsbehandlingstider samt evnen til at igangsætte udviklingsprojekter.

19 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration, BEK Alexandra Institut IT-netværksagent Område/tema: IT-satsning bortfald af tilskud Type (sæt x) Effektivisering: Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) På baggrund af udløb af resultatkontrakt om IT-netværksagent/Alexandra Institut kan budgetbeløb på kr. pr. år i perioden bortfalde. Herning Kommune indgik i 2011 samarbejdsaftale om IT-netværksagent med Alexandra Instituttet og andre aktører/kommuner. Der er tale en Midt- og Vestjysk IT-satsning med virke i seks kommuner og med sigte på at fremme erhvervsvæksten i de deltagende kommuner. Da projektet stopper med udgangen af 2015 er der ingen konsekvenser, udover manglende mulighed for at kunne starte et andet erhvervsfremmeprojekt.

20 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration, BEK Center for Energiteknologier (CET) - AU Herning Område/tema: Erhvervsudvikling reduktion af tilskud Type (sæt x) Effektivisering: Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Tilskud til Center for Energiteknologier (CET) - AU Herning på kr./år reduceres fra 2016 med kr. til kr./år. Resultatkontrakt for 2015 mellem kommunen og CET vedrører virksomheds- og erhvervsudvikling indenfor energiteknologier. Andre kommuner er velkomne til at tilslutte sig samarbejdet. Center for Energiteknologier er et uafhængig forskningscenter ved Aarhus Universitet. Der fokuseres på at udvikle nye og innovative energisystemer for virksomheder og forbrugere, primært i områderne el, vedvarende energi, energieffektivitet og brint. Center for Energiteknologier (CET) vil skulle søge anden ekstern finansiering for at opretholde aktivitetsnivauet. I dag er det udelukkende Herning Kommune, der understøtter CET s aktiviteter trods det, at de opererer i samtlige kommuner i det gamle Ringkjøbing Amt. Det skal bemærkes, at støtten til CET er en af to projekter som Herning Kommune understøtter ved AU-Herning, og at der arbejdes på generelt at udvikle AU i Herning.

21 Fagudvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget Nr. på skema: Serviceområde: 20 Administration, BEK Udvikling af yder- og landdistriktsområder Område/tema: LAG budgetreduktion Type (sæt x) Effektivisering: Serviceniveaujustering: X Merindtægt: Ændring i driftsudgifter Ændring i nettoudgifter i alt Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Budgettet til LAG nedlægges, kr./år.

MULIGHEDSKATALOG SAMLET

MULIGHEDSKATALOG SAMLET MULIGHEDSKATALOG SAMLET Fagudvalg Samlede forslag for Tværgående Samlede forslag fra Økonomi- og Erhvervsudvalget Samlede forslag fra Teknik- og Miljøudvalget Samlede forslag fra Børne- og Familieudvalget

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt I hele 1.000 kr. - 2016 priser 2016 2017 2018 2019 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling 1 Ledelsessekretariatet - Rammebesparelse -53-53

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag Nr. R-101 Lavere indbetaling til Sampension til tjenestemandspension Politikområde 105 Tværgående udgifter Favrskov Kommune er forsikret hos Sampension i forhold til kommunens nuværende og fremtidige udgifter

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2012 TIL 2013 DRIFT Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget 2013 - = merudg - =

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017

OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017 OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017 Økonomi- og Erhvervsudvalget Drift Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget budget Tillægsbev. Omplaceringer. Genbevillinger. Korr. Budget Resultat Afvigelse. Søges overført. Servicedriftsudgifter

Læs mere

Oversigt over besparelser fra de enkelte omstillingscases til budget 2019 (mio. kr.)

Oversigt over besparelser fra de enkelte omstillingscases til budget 2019 (mio. kr.) Nr. * Indsats 2019 2020 2021 2022 Anlægsinvestering Teknik- og Miljøudvalget TMU-01 Reducering af budgettet for Spildevandsplanen -0,1-0,1-0,1-0,1 TMU-02 Reducering af budgettet for Cykelhandleplanen -0,1-0,1-0,1-0,1

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget Forslag til effektivisering eller omlægning, budget 2017 2020 Budgetområde Titel Udskiftning af KMS-sygedagpenge med KSD (Kommunernes SygeDagpengesystem) Beskrivelse af effektiviseringsforslaget (herunder

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

MULIGHEDSKATALOG FOR TVÆRGÅENDE

MULIGHEDSKATALOG FOR TVÆRGÅENDE MULIGHEDSKATALOG FOR TVÆRGÅENDE MULIGHEDSKATALOG FOR TVÆRGÅENDE SO Nr. Emne Nettoudgifter (1.000 kr., 2015-pl) F01 Indkøb af PC-er og mobiltelefoner -300-300 -300-300 F02 Barselspuljen - budgettilpasning

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-101 Effektivisering på alle fagområder Politikområde Tværgående I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budgetprocessen foreslog administrationen, at der som noget nyt udarbejdes et forslag om en

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: BU06/BCXX - Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud.

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 25. juni Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 25. juni Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget 2019-2022 pr. 25. juni 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Umiddelbar implementering Evt. bemærkninger Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget Årlig spareramme: 4.606.000

Læs mere

MULIGHEDSKATALOG SAMLET

MULIGHEDSKATALOG SAMLET MULIGHEDSKATALOG SAMLET Fagudvalg for Tværgående fra Økonomi- og Erhvervsudvalget fra Teknik- og Miljøudvalget fra Børne- og Familieudvalget fra Social- og Sundhedsudvalget fra Beskæftigelsesudvalget fra

Læs mere

Forslag til effektiviseringer til budgetforslag

Forslag til effektiviseringer til budgetforslag Forslag til effektiviseringer til budgetforslag 2019-2022 Side INDHOLDSFORTEGNELSE (klik på teksten for at springe til siden) Samlet oversigt 2 Økonomi- og erhvervsudvalget: 1. Diverse tilskud under Økonomi-

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud. ser et

Læs mere

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget 31.03.2012 Økonomiudvalget Center for

Læs mere

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 15. maj 2018

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 15. maj 2018 - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget 2019-2022 pr. 15. maj 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget Årlig spareramme: 4.606.000 kr. -4.606-4.806-4.806-4.806 42 Erhverv,

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag 61 Økonomi og Personale Økonomi og Personale Besparelse på personaleressourcer i Økonomi og Personale Forslag nr. ØPU-01 1.000 kr. 2015-priser Mindre udgift - 627-627 - 627-627 Nettobesparelse - 627-627

Læs mere

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget Udviklingsaftale Økonomiudvalget 1 Området Området Administration omfatter for hovedpartens vedkommende, udgifter til den centrale administration og planlægningsvirksomhed. Herudover afholdes udgifter

Læs mere

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar Økonomiudvalget Resume og høringssvar Budget 2014-2017 Resume: Fra ledelsesområdet Visitation Handicap og psykiatri og Ydelsen, kontanthjælp, MED udvalget på sygedagpenge/fleksjob området og centerstaben

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Økonomiudvalget Balancekatalog Budget

Økonomiudvalget Balancekatalog Budget Økonomiudvalget Budget 2018-2021 Ændringer Regnskab 201Opr. 2017 Basisb 201BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 8.330 20.403 24.268-19.337-18.595-18.595-18.595 Tværgående funktioner, puljer m.m. 10010 Forsikring

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ændret tilrettelæggelse af undervisningen mv. på Center for Specialundervisning for Voksne Det foreslås

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt 18 Økonomiudvalget 263.525.900-6.989.200 256.536.700 03 Politisk organisation 13.101.200-12.900 13.088.300 06 Fællesudgifter og administration m.v.

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

Omprioritering af driftsbudgettet

Omprioritering af driftsbudgettet Udvalgene må gerne omprioritere inden for eget område, men omlægning fra en aktivitet til en anden aktivitet skal beskrives, herved gives byrådet muligt for at prioritere på tværs af alle kommunale aktiviteter.

Læs mere

Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011

Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011 Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011 Til: Børn- og Skoleudvalget Fra: Center for Udvikling, Effektivisering og Kommunikation Svar på politiske spørgsmål vedr. tandplejen 2011 I forbindelse

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol.

Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Bilag 1: Projektplan for digitalisering og omstrukturering af parkeringsbetaling og parkeringskontrol. Investeringsbudgettet

Læs mere

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014 Oversigt effektiviseringsforslag Plan og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1.000 kr. ) Nr. Forslag 201 4 1 Borgerinddragelse Digitalisering ifm. Lokal og kommuneplaner

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring Bilag 2: Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring 21. november 2016 Resume I forbindelse med Voksenhandicap Gentænkt ønskes der også tilpasninger af principperne for økonomistyring på området. Det sker

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter.

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter. Indledning Helsingør Kommunes administrative organisation består af 10 centre. På, er størstedelen af budgettet administrative personaleudgifter, herunder løn. Derudover er der udgifter til blandt andet

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.288 259.288 259.288 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Samlet oversigt over bevillingsændringer - drift

Samlet oversigt over bevillingsændringer - drift BILAG A Samlet oversigt over bevillingsændringer - drift Udvalgsområde SERVICEDRIFT: Økonomiudvalget incl. tværgående konti -12.612-7.712-6.850-6.750 - Økonomiudvalgets drift -2.122-2.912-2.050-1.950 -

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? Friklinik 2 Psykiatri og Social Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling,

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Mål og Midler Økonomi- og Erhvervsudvalget

Mål og Midler Økonomi- og Erhvervsudvalget Mål og Midler Økonomi- og Erhvervsudvalget Økonomi- og Erhvervsudvalget har i 2015 et samlet nettodriftsbudget på 540,6 mio. kr. tet udgør 10,2 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Udvalgets nettodriftsudgifter

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget den 25. maj 2016 Sagsnr.: 00.30.00-P05-1-16/LL Velfærds- og Sundhedsudvalgets budget 2016 2 Rammereduktioner jf.

Læs mere

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 161 Erhvervsudvalget Bevillingsområde Erhvervsservice og iværksætteri Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Gældende fra: August 2017 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forretningsgang vedrørende samlet

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob

Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob 20. juni 2013 Sagsbeh: CS SSA, Budget og Analyse Den 1. januar 2013 trådte regeringens reform vedrørende førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen

Læs mere

DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X

DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X 132. Rammeudmelding budget 2019-2022 Sagsnr.: 00.30.10-S00-1-17 Sagsbehandler: Leo Merrild Pedersen Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU ØKE BYR X Øvrige sagsbehandlere: - Thomas

Læs mere

Budgetkatalog Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

Budgetkatalog Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget EAU O1 Nedbringelse af antal sygedagpengesager over 52 uger -1.742-1.742-1.742-1.742 EAU O2 Tidlig og intensiv indsats over for sygedagpengemodtagere -1.912-1.912-1.912-1.912 EAU O3 Oprettelse af kommunal

Læs mere

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter Nummer 246 Rammereduktion Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked Rammereduktion i forlængelse af besluttet OE strategi Mindreudgifter 0 2.184

Læs mere

Fælles møde ØKE og Fælles MED adm

Fælles møde ØKE og Fælles MED adm Fælles møde ØKE og Fælles MED adm Dialogmøde om budgetforslag 2015-18 Den 20. august 2014. Budget 2015 Administrativ Organisation Administrativ organisation - budget 2015 (mio. kr.) Forvaltninger og Stabe

Læs mere

Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv.

Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Øvrige driftsudgifter AUU Job- og Ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -8,265-10,100-10,100-10,100 Kapacitetstilpasning af budgetter vedr.

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Bevilling 62 Administration og IT

Bevilling 62 Administration og IT Bevilling 62 Administration og IT Administration og IT hører under Økonomi- og Planudvalget. Bevillingen omfatter områderne politisk service, strategi, projekt og udvikling, it og digitalisering samt direktion.

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Beskæftigelses- og Socialudvalget

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Beskæftigelses- og Socialudvalget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3139766 NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 4. maj 2019 Baggrund Byrådet har igangsat, at der i løbet af foråret 2019

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København

BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København Baggrund

Læs mere

Yderligere forslag til effektiviseringer

Yderligere forslag til effektiviseringer Yderligere forslag til effektiviseringer Nedlæggelse af to vicedirektørstillinger og ændring af lønniveau... 2 Udlejning i Kødbyen øget indsats... 5 Tilskud til det Kongelige Teater ingen prisfremskrivning...

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653 328.673 300.119 + Rammeændringer,

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-501 X Generel driftsreduktion af Ungdommens Uddannelsesvejledning Politikområde 502 Arbejdsmarkedsindsats Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger BUDGET 2016-19 SOCIAL- OG SUNDHEDSVALGET REDUKTIONSBLOKKE Afsnit: Side: Oprettet: Rev.: 1000 kr. DRIFT Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger 005.00.01 Ældreområdet -1.900-1.900-1.900-1.900

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser ramme- Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug

Læs mere

Hvidovre Kommune, Center for Sundhed og Ældre UDKAST, juli Aftale om fælles akutteam mellem Brøndby og Hvidovre kommune

Hvidovre Kommune, Center for Sundhed og Ældre UDKAST, juli Aftale om fælles akutteam mellem Brøndby og Hvidovre kommune Aftale om fælles akutteam mellem Brøndby og Hvidovre kommune 1 1 Baggrund og sted Stk. 1. Det fælles akutteam er et specialiseret hjemmeplejeteam, som skal sikre et kvalificeret akut sygeplejeberedskab

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget

Udvalg Økonomiudvalget REGNSKAB 2008 Udvalg Økonomiudvalget Bevillingsområde 60.60. Jordforsyning og faste ejendomme Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.)

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.) Drift: Økonomiudvalg 5,2-5,6 Udvalg for Plan og Teknik 0,0 0,0 Udvalg for Børn og Undervisning 1,9-7,2 Udvalg for Kultur og Fritid 0,7-0,4 Udvalg for Social og Sundhed 18,9-18,1 Udvalg for Arbejdsmarked

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring.

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. REDUKTION Sæt kryds ( ) EFFEKTIVISERING ( x ) Lb. Nr. BIU-F-01 Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. Udvalg: Beskæftigelses

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget

Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget Prioriteringskatalog vedr. besparelsesforslag - Økonomiudvalget Oversigt over forslag til budgetændringer Ramme 390 Politiske udvalg og administration Nr. 1 Risikostyring 700 300 300 300 Nr. 2 Reduktion

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

MULIGHEDSKATALOG FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET

MULIGHEDSKATALOG FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MULIGHEDSKATALOG FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET MULIGHEDSKATALOG FOR SUNDHED OG ÆLDRES OMRÅDE SO Nr. Emne Nettoudgifter (1.000 kr., 2015-pl) 2016 2017 20 2019.16.1 Klippekort - -2.194-2.194-2.194.16.4

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-16-19 Dato: 27.05.2019 Sagsbehandler: Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Der er godkendt nye

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere