AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences"

Transkript

1 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2016 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal sider i opgavesættet (incl. forsiden): 5 Eksamensdag: Mandag den 15. august 2016 kl Eksamenslokaler: Tilladte medbragte hjælpemidler: Alle herunder batteridrevet pc som opslagsværk og internetadgang Materiale der udleveres til eksaminanden: Intet ud over opgaveteksten

2 2 Opgave 1 Christina Crone havde i mange år været gift med Karl Crone, men grundet Christinas alvorlige alkoholmisbrug og heraf følgende problemer var Karl den 1. oktober 2014 fraflyttet det fælles hjem og havde etableret ny bolig i en lejet lejlighed. Christina var blevet boende i parrets ejerlejlighed i Aarhus, som de ejede i fællesskab med halvdelen til hver, men foreløbig havde Karl indvilliget i at betale udgifterne til lejligheden, herunder ydelser på de fælles lån i ejerlejligheden på kr. om måneden. For resten af 2014 havde Karl derfor betalt kr., hvoraf renter udgjorde kr. I de forudgående år havde parret fordelt renteudgifterne mellem sig med halvdelen til hver, men Karl havde efter aftale med Christina fratrukket det fulde rentebeløb på kr. for perioden 1. oktober december 2014 i sin selvangivelse for Karl havde også betalt ydelserne på lånene i lejligheden i perioden 1. januar juni 2015 på i alt kr., hvoraf renter udgjorde kr. Også dette rentebeløb havde Karl fratrukket fuldt ud. Den1. juli 2015 var ægtefællerne blevet skilt ved bevilling fra Statsforvaltningen. Forældremyndigheden over ægtefællernes to børn Sara på 14 år og Viktor på 10 år var blevet fordelt således, at forældremyndigheden over Sara blev tildelt Christina, mens forældremyndigheden over Viktor blev tildelt Karl, dog således at det blev aftalt, at børnene skulle forblive sammen og bo på skift hos de fraskilte ægtefæller i 14 dage ad gangen. Christina og Karl havde aftalt, at de hver især skulle betale kr. pr. måned i underhold til henholdsvis Viktor og Sara, selv om normalbidraget udgjorde kr. pr. måned. De havde samtidigt aftalt, at disse bidrag skulle udredes fra 1. januar Denne aftale blev godkendt af Statsforvaltningen. For 2015 udgjorde de tidligere ægtefællers bidrag hver i alt kr., som blev betalt ved modregning. Herudover havde Karl i 2015 betalt kr. til en fest i anledning af Saras konfirmation. Den 1. juli 2015 var Christina flyttet ind i en lejlighed i en bebyggelse, der var ejet af Christinas bror, Jes Juhl. I en skriftlig tidsbegrænset lejekontrakt blev aftalt, at Christina i 5 år fra 1. juli 2015 til 30. juni 2020 skulle betale en månedlig leje på kr. incl. forbrug af el, vand og varme, selvom tilsvarende lejligheder i bebyggelsen blev udlejet til kr. pr. måned. Christinas husleje for resten af 2015 havde derfor udgjort kr., og hun havde sparet et tilsvarende beløb. Spørgsmål 1: Hvilke skatteretlige problemstillinger aktualiserer ovennævnte begivenhedsforløb for Christina Crone, Karl Crone, Sara Crone, Viktor Crone og Jes Juhl for indkomstårene 2014 og 2015?

3 3 Christina og Karl Crone havde i deres ægteskab haft skilsmissesæreje, hvorfor der ikke blev foretaget noget ægtefælleskifte. I forbindelse med skilsmissen havde Karl dog overdraget et pantebrev med pålydende kr. til Christina. Dette pantebrev havde Karl modtaget i forbindelse med salg af en bil i Karl, der drev personlig virksomhed med køb og salg af brugte biler, havde i sin selvangivelse for indkomståret 2014 som en del af sin næringsindkomst indtægtsført kursværdien af pantebrevet med kr. svarende til den kursværdi, som pantebrevet havde ved erhvervelsen. Pantebrevet var afdragsfrit, men skulle indfries den 1. december Christina overtog pantebrevet den 1. juli 2015, på hvilket tidspunkt kursværdien kunne ansættes til kr., og pantebrevet blev fuldt indfriet af debitor på pantebrevet ved betaling af kr. til Christina den 1. december Christina var i sin tid uddannet som bogholder, men havde i de sidste 15 år haft forefaldende arbejde i cafébranchen. For at opnå et arbejde som bogholder og for at være i stand til at betjene elektroniske bogholderisystemer havde Christina fra 1. september til 31. oktober 2015 gennemgået et 2-måneders kursus i moderne bogholderi. Christina havde selv betalt udgiften til kurset på kr. Da Christinas økonomi var meget dårlig, og da hun havde en gæld, der var dobbelt så stor som hendes aktiver, havde hun måttet låne dette beløb af Karl. Der blev i den anledning udstedt et rentefrit gældsbrev med pålydende værdi kr. til indfrielse 1. juli Den 1. november 2015 fik Christina ansættelse i bogholderiet i byggemarkedet Byg Selv A/S med første arbejdsdag 1. december Christina havde været åben om sit alkoholproblem over for Byg Selv A/S, og det blev aftalt, at Christina forinden skulle påbegynde en alkoholbehandling. Dette var i overensstemmelse med Byg Selv A/S s misbrugspolitik, der indebar, at virksomheden var villig til at betale udgifterne til behandling af virksomhedens ansatte, dog alene 50 % for medarbejdere, der ikke havde været ansat mindst 1 år. Da Christina endnu ikke var påbegyndt sit arbejde, tilbød Byg Selv A/S derfor at betale 50 % af udgiften på kr. dvs kr., mens det resterende beløb på kr. blev betalt af Christinas far. Desværre lykkedes det ikke for Christina at få løst sine alkoholproblemer, og hun var blevet afskediget fra Byg Selv A/S i foråret Samtidig var hendes økonomi brudt sammen, og hun havde i maj 2016 afgivet insolvenserklæring i fogedretten i Aarhus, idet hun hverken kunne betale sine kreditorer eller ejede aktiver, der kunne tjene til sikkerhed for udlæg. Hun måtte derfor den 1. juli 2016 meddele sin tidligere ægtefælle, at hun ikke var i stand til at indfri gældsbrevet på kr., som hun havde udstedt til Karl. Den 15. august 2016 meddelte Karl imidlertid, at han eftergav Christina det skyldige beløb på kr. Spørgsmål 2: Hvilke skatteretlige problemer aktualiserer ovennævnte begivenhedsforløb for Christina Crone, Karl Crone og Byg Selv A/S?

4 4 Opgave 2 Asger Agner havde pr. 1. januar 2013 etableret den personligt ejede virksomhed Agner Vision, der udviklede softwareløsninger til advokatbranchen. Virksomheden blev drevet fra et 30 m 2 stort værelse i Asger Agners 180 m 2 private bolig. Værelset var fyldt op med IT-udstyr og henstod af sikkerhedsmæssige årsager aflåst, når Asger Agner ikke benyttede det. Arbejdet med udviklingen af softwareløsninger foregik for 90 % vedkommende fra værelset i privatboligen, mens de sidste 10 % foregik i advokatvirksomhederne. I 2013 havde Asger Agner haft udgifter til el og varme på kr , mens øvrige udgifter til ejendomsskat, forsikringer etc. androg kr I foråret 2014 var det lykkedes Asger Agner at udvikle og patentere et nyt lønsystem, som kunne bruges inden for alle brancher. Da han ikke havde den fornødne kapacitet til selv at forestå den kommercielle udnyttelse af systemet, valgte han den 1. august 2014 at sælge det til det børsnoterede selskab DataLøn A/S, som var førende inden for dette marked. Asger Agner havde brugt 250 timer på at udvikle systemet. Skulle han have aflønnet en ekstern for arbejdet ville han have haft samlede omkostninger hertil på kr Som vederlag for salget modtog Asger Agner nominelt kr aktier i DataLøn A/S. På overdragelsestidspunktet kunne kursen på aktierne i DataLøn A/S fastsættes til 200. Asger Agner havde desuden i slutningen af 2014 for opsparede midler købt en post aktier udgørende nominelt kr til kurs 100 i den børsnoterede biotekvirksomhed Multizymes A/S, der netop havde introduceret en ny slankepille på markedet. I marts måned 2015 købte Asger Agner yderligere nominelt kr aktier i Multizymes A/S til kurs 150. Endelig havde Asger Agner i slutningen af 2015, hvor aktiekursen fortsat udgjorde 150, modtaget friaktier i Multizymes A/S udgørende nominelt kr Et markant fald i arbejdsopgaver var årsagen til, at Asger Agner som følge af likviditetsbehov i april måned 2016 afstod nominelt af sin aktiebeholdning i Dataløn A/S til kr svarende til en afståelseskurs på 250. Desuden valgte han i juni måned 2016 at sælge nominelt kr aktier i Multizymes A/S for kr svarende til en afståelseskurs på 300. Spørgsmål 2.1: Der ønskes en begrundet redegørelse for, hvilke beskatningsmæssige problemer det skitserede hændelsesforløb giver anledning til for Asger Agner i indkomstårene Asger Agners bror, den 29-årige Brian Agner, var professionel fodboldspiller og havde siden 2003 spillet i den hollandske æresdivision. I samtlige år havde han være bosiddende i Amsterdam med sin kæreste.

5 5 Brian Agner havde i foråret 2013 købt en villa i Risskov. Han havde i sommeren 2013 sammen med sin kæreste tilbragt 4 uger i villaen i forbindelse med afholdelse af sommerferie, ligesom han havde afholdt en uges juleferie i villaen i december 2013 i forbindelse med juleferie. I sommeren 2014 havde han opholdt sig i villaen i Risskov i samlet 6 uger. Under opholdet havde han trænet 10 x 2 timer med sin tidligere fodboldklub AGF for at holde formen ved lige. I foråret 2015 havde Brian Agner, som gennem en længere periode havde haft begrænset spilletid i Holland, modtaget en henvendelse fra en dansk superligaklub, der ønskede ham i spillertruppen. Den 4. juli 2015 underskrev Brian Agner en 3-årig kontrakt med tiltrædelse den 1. august Ifølge kontrakten tilkom der på tidspunktet for underskrivelsen Brian Agner et sign on fee på kr. 2 mio. Umiddelbart efter kontraktunderskrivelsen rejste Brian Agner tilbage til Amsterdam, tømte sin bolig for indbo og gav boligen i uigenkaldelig kommission til en mægler. Den 1. august 2015 rejste Brian Agner med sin kæreste til Danmark, hvor de flyttede ind i villaen i Risskov. I perioden fra den 1. august til den 31. december 2015 havde Brian Agner oppebåret kr månedligt fra sin nye danske arbejdsgiver. Spørgsmål 2.2: Der ønskes en begrundet redegørelse for, hvilke beskatningsmæssige problemer det skitserede hændelsesforløb giver anledning til for Brian Agner i indkomstårene

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2014 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig eksamen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F 2015. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F 2015. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2015 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2017 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2017 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2014 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2015 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F 2015. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F 2015. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2015 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2019 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F 2014. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F 2014. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2014 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2016 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2018 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2018 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2017 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2016 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2018 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F 2014. Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F 2014. Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2014 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig eksamen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2012 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2016 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2018 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

Dagens kodeord er: OM SKAT E 2012. AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2012. Business and Social Sciences

Dagens kodeord er: OM SKAT E 2012. AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2012. Business and Social Sciences 1 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve E 2012 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Antal sider i

Læs mere

Vejledende besvarelse Omprøve F 2016

Vejledende besvarelse Omprøve F 2016 1 Vejledende besvarelse Omprøve F 2016 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Fordeling af rentebetalinger Besvarelsen bør indeholde en drøftelse af, hvorledes rentefradragene for lånene i ejerlejligheden skal fordeles

Læs mere

Spørgsmål 1.1 Giv en begrundet redegørelse for de skattemæssige konsekvenser for Børge Buhl, som det angivne begivenhedsforløb giver anledning til.

Spørgsmål 1.1 Giv en begrundet redegørelse for de skattemæssige konsekvenser for Børge Buhl, som det angivne begivenhedsforløb giver anledning til. 2 Opgave 1 Anders Arnt drev selvstændig, personlig virksomhed omfattende køb og salg af kostbare antikviteter, herunder især møbler og kunstgenstande fra 1800-tallet. Anders Arnt samarbejdede med Børge

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences Omprøve F 2017 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 E Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences E 2013 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

Spørgsmål 1.1: Giv en begrundet redegørelse for de skatteretlige problemer, som ovenstående begivenhedsforløb

Spørgsmål 1.1: Giv en begrundet redegørelse for de skatteretlige problemer, som ovenstående begivenhedsforløb 2 Opgave 1 Sylvia Sejersen havde i mange år arbejdet som skuespiller og scenekunstner m.v. I de senere år havde hun ikke haft fast engagement, men alene enkeltstående arbejdsopgaver, herunder showet En

Læs mere

Spørgsmål 1.1: Hvorledes influerer den modtagne fratrædelsesgodtgørelse på Anne Albertsens indkomstopgørelse?

Spørgsmål 1.1: Hvorledes influerer den modtagne fratrædelsesgodtgørelse på Anne Albertsens indkomstopgørelse? 2 Opgave 1 Anne Albertsen havde gennem en årrække været beskæftiget i kosmetikfirmaet Beauty A/S, hvor hun senest havde haft funktion som salgschef. Selskabet havde imidlertid igennem længere tid været

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 F Business and Social Sciences AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Business and Social Sciences F 2019 Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: Kandidatuddannelsen Fag: Skatteret I Opgavetype: Skriftlig opgave Antal

Læs mere

Bodeling ændring af bodelingsoverenskomst - udredelse af pengekrav ved salg af fast ejendom - SKM2012.578.LSR.

Bodeling ændring af bodelingsoverenskomst - udredelse af pengekrav ved salg af fast ejendom - SKM2012.578.LSR. - 1 Bodeling ændring af bodelingsoverenskomst - udredelse af pengekrav ved salg af fast ejendom - SKM2012.578.LSR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Omprøve, august 2014 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS/Jura Eksamensdato: 18. august 2017

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN 2006

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN 2006 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN 2006 Opgave nr. 1 Efter at have kendt hinanden i et års tid, blev Mads og Helle, der begge var studerende, gift den 27. maj 2005. Helle var tre måneder inden brylluppet flyttet

Læs mere

Ejendomsværdiskat ved samlivsophævelse. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.

Ejendomsværdiskat ved samlivsophævelse. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v. - 1 Ejendomsværdiskat ved samlivsophævelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Efter ejendomsværdiskatteloven skal en boligejer betale ejendomsværdiskat af enhver helårsbolig, sommerhus m.v.,

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2010. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2010. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2010 Opgave 1 Hanne bliver i februar 2003 gift med Morten. Forinden er hun flyttet ind i Mortens villa, som han har købt i 2002. Ægtefællerne opretter en formgyldig

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 5. august 2019

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2013/14. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2013/14. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2013/14 Opgave 1 Henny og Mikael blev gift i 1991. De oprettede samtidig en ægtepagt om, at fremtidig arv og gave skulle være fuldstændigt særeje. I øvrigt skulle der være

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype: AO Antal sider i opgavesættet

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET - OMPRØVEN 2001. Opgave nr. 1.

FAMILIE-/ARVERET - OMPRØVEN 2001. Opgave nr. 1. FAMILIE-/ARVERET - OMPRØVEN 2001 Opgave nr. 1. I 1987 blev Henrik og Misse gift. Ægtefællerne havde formuefællesskab. Henrik var uddannet edbprogrammør, og Misse var sygeplejerske. I 1990 ønskede Henrik

Læs mere

Skatteret 1 - Omprøve august 2014. Vejledende besvarelse

Skatteret 1 - Omprøve august 2014. Vejledende besvarelse Skatteret 1 - Omprøve august 2014 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Arveforskuddet Det bør af besvarelsen fremgå, at arveforskud sidestilles med gaver, jf. BAL 22, stk. 3. Der skal derfor som

Læs mere

Parcelhusreglen og skilsmisser

Parcelhusreglen og skilsmisser - 1 Parcelhusreglen og skilsmisser Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Parcelhuse og ejerlejligheder kan sælges skattefrit, når ejeren eller hans husstand har beboet boligen. Loven siger dog

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: OMPRØVE, august 2016 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011 Opgave 1 Morten og Hanne blev gift i 1991. De havde ingen børn. Morten drev en mindre ingeniørvirksomhed, og Hanne var sygeplejerske. De oprettede ved ægteskabets

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af sine fakturaer.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af sine fakturaer. 1 København, den 22. april 2013 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff A/S Holevvej 49 5290 Marslev Nævnet har modtaget klagen den 21. juni 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

På det efterfølgende skifte med boopgørelsesdag den 23.02.2012 var ægtefællerne enige om, at der på fælleskontoen den 14.02.2012 stod 45.000 kr.

På det efterfølgende skifte med boopgørelsesdag den 23.02.2012 var ægtefællerne enige om, at der på fælleskontoen den 14.02.2012 stod 45.000 kr. FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2012 Opgave 1 Mads og Helle blev gift i 1999. De havde fælleseje. I 1997 havde de købt en villa i lige sameje, som de var flyttet ind i. Mads havde betalt hele sin andel

Læs mere

RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Dobbelt husførelse:

RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Dobbelt husførelse: 1 RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Dobbelt husførelse: Der lægges indledningsvist op til en drøftelse af, hvorvidt Annika Arndal kan opnå fradrag for sine merudgifter til dobbelt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen OMPRØVE, august 2018 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, december Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. OMPRØVE, december Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen OMPRØVE, december 2016 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret

Læs mere

ARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

ARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen ARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Sommereksamen, Maj 2016 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret

Læs mere

Rettevejledning sommereksamen 2008

Rettevejledning sommereksamen 2008 Rettevejledning sommereksamen 2008 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Opgivelse af fuld skattepligt: Anders Astrups skattepligt til Danmark ophører den 1. januar 2007, hvor den private bolig samt aktierne i Bourgogne

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 og EKA 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

Afvikling af fælles lån ved skilsmisse eller samlivsophævelse

Afvikling af fælles lån ved skilsmisse eller samlivsophævelse - 1 06.13.2017-44 (20171104) Fælles lån mellem ægtefæller og samlevende Afvikling af fælles lån ved skilsmisse eller samlivsophævelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Når ægtefæller eller

Læs mere

CAND.MERC.AUD.-STUDIET

CAND.MERC.AUD.-STUDIET CAND.MERC.AUD.-STUDIET Sommereksamen 2015 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4620920093 Skatteret II Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Besvarelse af hver opgave bedes påbegyndt på en ny side. Opgave 1

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2012. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2012. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2012 Opgave 1 Mads og Helle blev gift den 2. december 1997 og fik sammen to børn. Umiddelbart inden ægteskabet oprettede de en formgyldig ægtepagt, hvorefter både det,

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2006/2007. Opgave nr. 1

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2006/2007. Opgave nr. 1 FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2006/2007 Opgave nr. 1 I 1991 blev Trine og Ib gift. Umiddelbart forinden havde de oprettet en formgyldig ægtepagt, hvorefter der skulle være skilsmissesæreje i ægteskabet.

Læs mere

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse - 1 Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Krisen på boligmarkedet har medført, at fraskilte par efter skilsmisse

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 8210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 6 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 22. maj 2014

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET - VINTEREKSAMEN 2000/2001. Opgave nr. 1

FAMILIE-/ARVERET - VINTEREKSAMEN 2000/2001. Opgave nr. 1 FAMILIE-/ARVERET - VINTEREKSAMEN 2000/2001 Opgave nr. 1 Nytårsaften 1999 mødte Bo og Lena hinanden til en stor fest i Risskov. Næste dag flyttede Bo ind i Lena s lejlighed i Egå. Lørdag den 22. januar

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Omprøve, august 2013 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender

Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender - 1 Privates skattefradrag for tab på tilgodehavender Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Reglerne om personers fradragsret for tab på fordringer har i en årrække været uklare. Siden 2010 har

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen 2013. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen 2013. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Sommereksamen 2013 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN 2008. Opgave nr. 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN 2008. Opgave nr. 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN 2008 Opgave nr. 1 I 1999 bliver lægerne Hanne og Mads gift, og 2 år senere får de sammen en søn, Søren. Ægtefællerne bor i en ældre villa, som Mads har arvet efter sin onkel.

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Hovedområde: BSS /Jura Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Eksamensdato:

Læs mere

UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Sommereksamen, Maj 2017 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes?

Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes? - 1 Hvornår skal børne- og hustrubidrag beskattes? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT vil ændre sin hidtidige praksis om tidspunktet for beskatning af for sent betalte hustru- og børnebidrag.

Læs mere

Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR

Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR - 1 Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet meddelte ved et bindende

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af vederlag.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af vederlag. 1 København, den 1. juni 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Steen Brastrup Clasen Langelandsvej 25 st. 7400 Herning Nævnet har modtaget klagen den 23. september 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Oktober 2012. Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv

Oktober 2012. Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv Oktober 2012 Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv Forældrekøb lejlighed til barn skattemæssigt perspektiv Der er følgende muligheder: 1. Forældrene betaler lejligheden og giver den

Læs mere

penge, rente og valuta

penge, rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta basis+g preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta, G ISBN: 978-87-92488-13-8 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS/Jura Eksamensdato: 19. februar 2015

Læs mere

Jura for ægtefæller. Ørn Bergmann Heden & Fjorden og Britta Sejr Nielsen Videncentret for Landbrug, Økonomi

Jura for ægtefæller. Ørn Bergmann Heden & Fjorden og Britta Sejr Nielsen Videncentret for Landbrug, Økonomi Jura for ægtefæller Ørn Bergmann Heden & Fjorden og Britta Sejr Nielsen Videncentret for Landbrug, Økonomi Hvad er vigtigt at vide noget om? Valg af formueordning når man gifter sig Oprettelse af ægtepagter

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat Indhold Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Virksomhedsordningen...4 Kapitalafkastordningen...4 Fortjeneste

Læs mere

Klager. Klager. J.nr aq. København, den 8. marts 2018 KENDELSE. mod. Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade Søborg

Klager. Klager. J.nr aq. København, den 8. marts 2018 KENDELSE. mod. Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade Søborg 1 København, den 8. marts 2018 KENDELSE Klager og Klager mod Lone Bøegh Henriksen A/S Søborg Hovedgade 87 2860 Søborg Nævnet har modtaget klagen den 20. august 2017. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014 Opgave 1 Hanne og Morten indgik ægteskab i 2009. De flyttede sammen i Hannes velbeliggende villa. Begge bidrog til de fælles udgifter. Hanne havde en årlig nettoindtægt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Åbogade 34, indgang B, bygning 5344, 8200 Aarhus N

AARHUS UNIVERSITET. Åbogade 34, indgang B, bygning 5344, 8200 Aarhus N AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Sommereksamen 2012 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1

RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1 RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Erstatning a) Beskatning Besvarelsen bør indeholde en redegørelse for, hvorledes de pådømte erstatningskrav beskattes. Redegørelsen foretages

Læs mere

Når den fraskilte far, der bor i udlandet, betaler for børnenes skolegang på en privatskole, skal dette beskattes

Når den fraskilte far, der bor i udlandet, betaler for børnenes skolegang på en privatskole, skal dette beskattes - 1 Når den fraskilte far, der bor i udlandet, betaler for børnenes skolegang på en privatskole, skal dette beskattes Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mit spørgsmål er af skattemæssigt karakter:

Læs mere

Efter regning: Der er indgået aftale om betaling efter regning, hvilket betyder, at ved

Efter regning: Der er indgået aftale om betaling efter regning, hvilket betyder, at ved 1 København, den 3. juli 2012 KENDELSE Klager ctr. Nybolig Jan Milvertz Slagelse A/S Rosengade 11 4200 Slagelse Nævnet har modtaget klagen den 30. januar 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

penge, rente og valuta

penge, rente og valuta brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta basis+g preben bernitt brikkerne til regning & matematik penge, rente og valuta, G ISBN: 978-87-92488-13-8 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 4210720001 og 421151E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2010/11. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2010/11. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2010/11 Opgave 1 Mikael og Hedvig blev gift i 1999. Inden ægteskabet oprettede de en formgyldig ægtepagt, hvori der stod, at alle Hedvigs aktier i Danske Bank, som hun ejer

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og kontaktede indklagede og 2 andre ejendomsmæglere for at få en vurdering af ejendommen.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og kontaktede indklagede og 2 andre ejendomsmæglere for at få en vurdering af ejendommen. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Bjørke Jernbanevej 8B 2800 Lyngby Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale godtgørelse til klager, som

Læs mere

Side 1 af 11 Har du aktier eller investeringsforeningsbeviser? Sprog Dansk Dato for 18 aug 2011 08:09 offentliggørelse Resumé Her kan du læse om reglerne for, hvordan du skal opgøre og oplyse din gevinst

Læs mere

Skat når økonomisk hjælp til søskende

Skat når økonomisk hjælp til søskende - 1 Skat når økonomisk hjælp til søskende Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Midt i Finanskrisen har Skatterådet med en ny afgørelse sat fokus på økonomiske dispositioner mellem søskende. Bistand

Læs mere

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V.

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har påført klagerne et

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0037 li. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted

Klagerne. J.nr. 2011-0037 li. København, den 30. juni 2011 KENDELSE. ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted 1 København, den 30. juni 2011 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Bent Nielsen A/S Græsted Hovedgade 4a 3230 Græsted Nævnet har modtaget klagen den 28. februar 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Tjekliste. når du skal skilles

Tjekliste. når du skal skilles Tjekliste når du skal skilles Kære læser Det er afgjort en udfordring og en meget stor beslutning at skule skilles. Ikke mindst fordi beslutningen meget ofte får stor betydning for mange andre end os selv.

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0087 li. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2011-0087 li. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. BoligRingen af 2005 ApS v/advokat Vibeke Asmin Hansen Lundborgvej 18 8800 Viborg Nævnet har modtaget klagen den 9. maj 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v.

Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. - 1 Forældrekøb - Skattemæssig værdiansættelse ved salg til barnet m. v. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en principiel dom af 27/11 2013 truffet afgørelse om værdiansættelse

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat redmark.dk Indhold Forord...2 Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Lejeindtægten...4 Driftsudgifter...4

Læs mere

Side 1 af 5 Forældrekøb og -salg af lejlighed Sprog Dansk Dato for 15 jun 2011 08:26 offentliggørelse Resumé Denne vejledning handler om de mest almindelige skatteregler ved forældrekøb, - udlejning og

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2010 Opgave 1 Mark og Helle blev gift i 2004 efter kort tids bekendtskab, og de oprettede ikke ægtepagt. Året efter fik de fællesbarnet Frederik. I 2006 købte Mark med

Læs mere

1. Erstatning for Arnold Andersens totalskadede private Mercedes, som ikke var kaskoforsikret:

1. Erstatning for Arnold Andersens totalskadede private Mercedes, som ikke var kaskoforsikret: 2 Opgave 1 Den 63-årige Arnold Andersen måtte i foråret 2002 opgive at drive sit autoværksted omfattende reparation af og handel med brugte biler fortrinsvis af mærket Mercedes. Erhvervsophøret med hertil

Læs mere

Vedtægter. Navn og formål

Vedtægter. Navn og formål Vedtægter Navn og formål 1 Andelsselskabets navn er Grindsted El- og Varmeværk A.M.B.A. og dets hjemsted er Grindsted. Selskabets hovedformål er på bedste og billigste måde, sammen med sine datterselskaber

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig?

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Inden du køber en andelsbolig, er det godt at overveje din økonomiske situation både nu og fremover. Hvad har du råd til, hvordan er din jobsituation,

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E00 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato: 21. maj 2019 Fra

Læs mere

Virksomhedsskatteordningen - gæld opstået ved bodeling - sikkerhedsstillelse - SKM2015.618.SR

Virksomhedsskatteordningen - gæld opstået ved bodeling - sikkerhedsstillelse - SKM2015.618.SR - 1 Virksomhedsskatteordningen - gæld opstået ved bodeling - sikkerhedsstillelse - SKM2015.618.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet meddelte ved et bindende svar ref. i SKM2015.618.SR

Læs mere

Skal du. ADVODAN hjælper dig med juraen, så du og din familie kommer godt igennem skilsmissen. et netværk til forskel

Skal du. ADVODAN hjælper dig med juraen, så du og din familie kommer godt igennem skilsmissen. et netværk til forskel Skal du skilles? ADVODAN hjælper dig med juraen, så du og din familie kommer godt igennem skilsmissen. et netværk til forskel Kom ordentligt videre Når I vælger at gå fra hinanden, skal du og din ægtefælle

Læs mere

Fortolkningsmeddelelse om pengeinstitutters adgang til modregning

Fortolkningsmeddelelse om pengeinstitutters adgang til modregning Finanstilsynet 4. februar 2013 Fortolkningsmeddelelse om pengeinstitutters adgang til modregning 1. Baggrund Penge- og Pensionspanelet har i maj 2011 offentliggjort en rapport om initiativer for gældsatte.

Læs mere

Når man mister en af sine kære

Når man mister en af sine kære Når man mister en af sine kære Når man mister en af sine kære kan det være svært at overskue alt det praktiske og juridiske, der automatisk følger med et dødsfald. Derfor har vi lavet denne oversigt til

Læs mere