Vi vil savne ham i vor midte. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Niels Christian Nicolajsen. Æret være hans minde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi vil savne ham i vor midte. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Niels Christian Nicolajsen. Æret være hans minde."

Transkript

1

2 Det var med dyb sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at bestyrelsens mangeårige næstformand, kroejer Niels Christian Nicolajsen, den 19. juni 1983 var afgået ved døden efter kort tids sygdom. På vor generalforsamling den 1. juni 1983 var han endnu i fuld vigør såvel i egenskab af medlem af bestyrelsen som i egenskab af den gode vært, der med et øje på hver finger - magtede at få os til at føle os godt tilpas på Hovborg kro. Med hans store interesse for Houborg Plantage, hans indgående lokalkendskab samt og ikke mindst hans evne til på en positiv måde at medvirke til løsningen af de problemer, som bestyrelsen gennem årene har skullet tage stilling til, udfyldte han mere end fuldt posten som næstformand i bestyrelsen for Houborg Plantage. Vi vil savne ham i vor midte. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Niels Christian Nicolajsen. Æret være hans minde.

3 Som 1982 blev også året 1983 et oprydningens år for Houborg Plantage. Næppe havde vi fået ryddet op efter stormfaldet i november 1981, før et nyt stormfald fandt sted den 18. januar denne gang med et fald, som efter den endelige opgørelse har vist sig at være så stort som m 3. Desværre er det hver gang gået ud over de ældste rødgranafdelinger nord for skovfogedboligen, hvor vi har noget af vort bedste tømmertræ stående. Det træ, hvoraf overskuddet efter hugstplanen i en række år fremover skulle komme. Nu bevirker stormfaldene, at hugsten finder sted hurtigere end planlagt. Og selvom vi derved også får pengene for træet hurtigere ind, sker det på en væsentlig dyrere måde. For hugst efter stormfald er ikke blot besværligt for mandskabet men også stærkt belastende for materiellet og betydelig dyrere for plantagen, end hvis træet kunne være skovet på normal vis. Jeg skal ikke her komme nærmere ind på stormfaldene og deres følgevirkninger for plantagen ud over at udtrykke håbet om, at vi efter det seneste stormfald i januar 1984, hvor der på ny faldt et ikke ubetydeligt antal kubikmeter, må få en række år fri for stormfald, så vi igen selv kan bestemme, hvad og hvor der skal skoves.

4 Økonomisk blev året 1983 et tilfredsstillende år for plantagen, selvom inflationen fortsat har sat sit præg på udgiftssiden. Det regnskabsmæssige overskud på kr. er væsentlig større end forventet, og skyldes først og fremmest den ekstraordinære store hugst på grund af stormfaldet men også de ændrede regnskabsbestemmelser, der bl.a. har medført, at renteindtægten er ca kr. større end opgjort efter de tidligere principper. Det regnskabsmæssige overskud for året 1983 har bestyrelsen besluttet at foreslå fordelt med kr. til ekstra reservefond, kr. til dispositionsfond, kr. til aktieudbytte, medens restbeløbet kr. overføres til næste år. 4 Der har i 1983 været ført forhandling med vore jagtlejere om udleje af jagten i Houborg Plantage for en ny 3-års periode fra og med den 1. april Ved den forrige forhandling i 1980 fik jagtlejen en meget stor forhøjelse og har siden 1981 udgjort 90 kr. pr. ha., som det kan ses af regnskabet. Den udvikling landet over, der siden 1980 er sket i jagtlejer for jagtterræn med en vildtbestand som i Houborg Plantage, har imidlertid bevirket, at vi ikke fandt at kunne nøjes med blot at forhøje jagtlejen med den almindelige dyrtidsregulering.

5 Vi har nu fastsat, og jagtlejerne har tiltrådt, at jagtlejen forhøjes med 60 kr. til 150 kr. pr. ha. fra og med den 1. april 1984 og med bibeholdelse af den gamle aftale om, at vi bidrager med halvdelen af udgiften, dog højst kr. pr. år, til vildtagrene. Det er efterhånden en ikke ubetydelig indtægt, plantagen har af jagten. Men det glæder os ikke mindre, at det trods den store stigning er lykkedes at beholde det jagtselskab, som vi kender, og som har haft jagten gennem så mange år, som jagtlejere.

6 På generalforsamlingen i 1983 gav jeg en redegørelse for, på hvilket grundlag statsskattedirektoratet fastsætter skattekursen for ikke-børsnoterede aktier, herunder også aktierne i Aktieselskabet Houborg Plantage. I forbindelse med redegørelsen gjorde jeg opmærksom på, at bestyrelsen fandt den af statsskattedirektoratet pr. 31. december 1982 fastsatte skattekurs på 1330 alt for høj set i forhold til kursfastsættelsen for de forudgående år, da der - ud over det forøgede overskud, der skyldtes stormfaldet i ikke var sket væsentlige ændringer af de komponenter, der indgår i beregningen ved kursfastsættelsen, nemlig: Aktiernes indre værdi. Det senest fastsatte udbytte. Selskabets indtjeningsevne. Jeg kunne derfor samtidig oplyse, at det på det foreliggende grundlag nærmere ville blive undersøgt, hvad baggrunden for den stærke kursstigning kunne være, og om nødvendigt ville det blive forsøgt ad politisk vej at få kursfastsættelsen for aktieplantager ændret. Det har imidlertid vist sig, at der alene har været tale om en menneskelig fejl, som vor revision fandt frem til ved udarbejdelsen af selvangivelsen 1982 for Houborg Plantage. Det blev samtidig konstateret, at skattekursen for vore aktier i stedet for kurs 1330 skulle have været fastsat til kurs 540 pr. 31. december At en sådan fejl overhovedet kunne opstå, skyldes en forkert indberetning fra den lokale skattemyndighed til statsskattedirektoratet, der har medført, at Houborg Plantage ved kursfastsættelsen er betragtet som et ejendomsselskab, uanset at plantagedrift i den henseende ikke anses som' drift af fast ejendom.

7 Fejlen er blevet berigtiget af statsskattedirektoratet ved dets udsendelse af 2. supplement til kurslisten af september 1983, men hverken statsskattedirektoratet eller de lokale skattemyndigheder har automatisk kunne ændre fejlen i aktionærernes skattepligtige formueansættelse for indkomståret Skulle der derfor endnu være aktionærer, der på grund af betalt formueskat eller ad anden årsag ønsker den skattepligtige formue for indkomståret 1982 ændret, må henvendelse herom ske til deres lokale skattekontor. Skulle der for nogen opstå problemer med at få ændringen foretaget, vil vi fra bestyrelsens side gerne bistå, i det omfang det er os muligt.

8 I "Jyllands-Posten" den 27. juli 1983 kunne man læse, at Det Danske Hedeselskabs bestyrelse havde vedtaget en strukturændring, der ville medføre, at 5 af Hedeselskabets skovdistrikter skulle nedlægges pr. 1. januar Ligeledes fra anden side end fra Hedeselskabet selv blev vi opmærksomme på, at et af de skovdistrikter, som ved strukturændringen ville blive nedlagt, var det distrikt, som Houborg Plantage og de øvrige 7 aktieplantager på egnen var tilsluttet. Og det blev samtidig oplyst, at skovrider Oppermann ved distriktets nedlæggelse den 1. januar 1984 skulle overgå til tjeneste ved Hedeselskabet i Viborg. Jeg véd ikke, hvordan andre har det, når ting af væsentlig betydning for dem bliver afgjort hen over hovedet på dem, men det var i hvert fald uden glæde - for at sige det mere end mildt - at de berørte aktieplantagers bestyrelser på denne måde erfarede om strukturændringen og dens virkninger for plantagerne. Det møde mellem repræsentanter for Hedeselskabet og aktieplantagerne, der burde have været afholdt forud for beslutningen om strukturændringen, blev nu i stedet afholdt den 3. august 1984 i Holsted. Hedeselskabets repræsentanter redegjorde her for strukturændringen i skovafdelingen, og det fremgik deraf og af svar på spørgsmål fra plantagerne, at Slauggaard skovdistrikt ville blive nedlagt pr. 1. januar 1984, at der fremover kun skulle være et skovdistrikt i hvert amt, at aktieplantagerne havde den mulighed, at de kunne vælge mellem at få administrativt tilhørsforhold til Ribe amts skovdistrikt eller til Sønderjyllands amts skovdistrikt, samt at den økonomiske gevinst ved strukturomlægningen først fremkommer på længere sigt.

9 Fra aktieplantagernes side fandt man ikke den tilbudte mulighed, om ved strukturændringen at kunne vælge administrativt tilhørsforhold, for at være et tilfredsstillende tilbud men fremsatte i stedet forslag om, at der i forbindelse med strukturændringen blev oprettet et distrikt omfattende den østlige del af Ribe amt og den sydlige del af Vejle amt, at der i dette skovdistrikt udover de 8 aktieplantager også indgik andre plantager i Ribe amt, der er beliggende op til eller mellem aktieplantagerne, samt at skovrider Oppermann blev placeret som leder (distriktsskovrider) for det nye distrikt. Jeg skal ikke trætte med nærmere at referere de møder og forhandlinger, der fulgte, men skal alene nævne, at resultatet blev, at aktieplantagerne administrativt henførtes til Ribe amts skovdistrikt, samt at skovrider Oppermann med tjenestested i Varde forblev i området med bl.a. fortsat varetagelse af skovriderfunktionen overfor de 8 aktieplantager. Alene fremtiden kan nu vise, om de skår, som strukturændringen blev årsag til, på ny kan heles.

10 Det er efterhånden blevet en tradition, at bestyrelsens beretning opdeles i to dele, dels i en kort formandsberetning og dels i en fyldigere teknisk beretning, der aflægges af skovrideren på bestyrelsens vegne. Jeg skal ikke i år bryde denne sædvane. Men forinden jeg overlader ordet til skovrider Oppermann for aflæggelse af den tekniske beretning, finder jeg anledning til at rette et par ord til de mange, jeg eller bestyrelsens øvrige medlemmer har haft kontakt med i det forløbne år. Vi er fra bestyrelsens side glade for den interesse, aktionærerne viser for Houborg Plantage, og for det gode samarbejde vi udadtil har til naboplantagerne,-to85s5jsfc3tjs * og de mange andre, vi har kontakt med. Der skal også herfra lyde en tak til skovrider Oppermann, skovfoged Herskind og til arbejderne i plantagen for godt udført arbejde i det forløbne år til gavn for Houborg Plantage. Og selv vil jeg gerne runde disse ord af med en tak til bestyrelsens medlemmer og til revisorerne for et godt samarbejde i det forløbne år.

11 DET DANSKE HEDESELSKAB Skovbrugsafdelingen Deres ret. Deres brev af Vor ret. Dato 25/ A/S Hovborg plantage - beretning for En væsentlig del af aktiviteterne i Hovborg plantage i det forløbne år har været præget af stormfaldet den 18. jan. 83 og af eftervirkningerne fra stormfaldet i nov Stormfaldet den 18. jan. 83 er for Hovborg plantages vedkommende op- 3 gjort til: m, der hovedsagelig er faldet i de ældste rødgranafdelinger nord for skovfogedboligen, dels som fladefald, dels som spredte fald. - På landsplan faldt ca. 325.ooo m, altså væsentligt mindre end ved 1981-stormen. - På grund af den rekord-milde vinter kunne oparbejdningen påbegyndes med det samme og var stort set afsluttet i løbet af august måned. - Ved denne hurtige oparbejdning og borttransport af det stormfældede træ, er det formentlig også lykkedes at forhindre yderligere opformering af barkbiller i de stormfalds ramte afdelinger '. Heldigvis var råtræsituationen normaliseret efter stormfaldet i nov. 1981, så det nye stormfald påvirkede ikke markedet væsentligt, og afsætningen er gået tilfredsstillende. - I modsætning til afvigte år har det således ikke været nødvendigt at eksportere tømmer til eks.vis tyske savværker. - Plantagens samlede hugst nåede op på m. -Planhugsten iflg. plantagens driftplan er ansat til: m. o 3 71 % (4253 ml blev aflagt som tømmer, 24 % ( 14o3 m ) som spånplade- 3 3 træ, 4 % ( 235 ml som kassetræ, og 1 % ( 88 m ) som andet gavntræ. Endvidere er der skovet og solgt: stk. juletræer, klippet 3.o29 kg pyntegrønt og solgt stk. faskiner. - Faskinerne er produceret i samarbejde med Holsted kommune, der har et hold langtidsledige udstationeret i plantagen. - Gennem dette samarbejde

12 side 2 har plantagen uden udgift fået ryddet en del kulturarealer for kvas og fået foretaget oprisning af en del unge bevoksninger bl.a. i Risbølstykket i plantagens nordl. del. - Med henblik på fritagelse for beskatning af 1/2-delen af merhugstindtægten i forbindelse med stormfaldet, er der indhentet den fornødne stormfaidsattest hos statens tilsynsførende med de private skove, ligesom der er indsendt anmodning til den lokale vurderingsformand om nedsættelse af ejendomsværdien som følge af stormfaldene i jan/febr. md. 83 og i jan. md. 1984," På grund af den våde eftersommer i 1982 lykkedes det i 82 kun at retablere en mindre del af stormfalds arealerne fra nov. 81. Til gengæld var vejret med os i 1983, således at både stormfaidsarealerne fra 81 og fra jan/febr. 83 er gentilplantede i Det drejede sig om ialt ca. 18,5 ha., der er gentilplantet med rødgran og hvor det stort set er lykkedes at skaffe planter af dansk herkomst, nemlig Stiide F.386A og Rye Nørskov. - Det forberedende jordarbejde, inden plantningen er foretaget m. Hedeselskabets plantningssystem for at gøre kulturstarten på stormfaidsarealerne så sikker som muligt. Der er anvendt ialt ca. 65.ooo planter. Ved stormen den jan. i år gik det igen ud over de tidl. skadede bevoksninger, hvor gi. stormfaldshuller og beskadigede rande blev yderligere uddybede. 3 Der er denne gang faldet mellem 2.ooo og 3.ooo m, men på et væsentligt større areal end den stormvæltede vedmasse indicerer, idet træbestanden på mange af arealerne, efter 3 års stormfald, står spredt. Det samlede fladefald i forb. m. stormene i nov jan/febr. 83 og jan. 84, omfatter ialt ca. 38 ha. gi. granl - Som nævnt tidligere lykkedes det at imødegå de værste følgevirkninger af november stormen 81, dels gennem skovforeningens initiativer til at holde tømmerpriserne i ro gennem hele 1982, dels gennem statsskovbrugets beslutning om at lægge væsentlige dele af sit stormfald på vandlager indtil udgangen af Da det samtidig er lykkedes savværksindustrien bl.a. gennem nye eksportinitiativer at opretholde produktionen i fuldt omfang, var det naturligt at Danske skoves handelsudvalg i april 83 optog forhandlinger med Danske træindustrier om en forhøjelse af de vejl. priser. - Forhandlingerne (18. april) resulterede i en prisforhøjelse på + 5 % i vejet gennemsnit. - Den fortsatte gode efterspørgsel på tømmer gjorde, at skovene igen i aug. md. (23. aug) fik en prisforhøjelse på yderligere ca. 5 %. -

13 side 3 Plantagens tømmerproduktion afsættes primært til Houborg savværk, Roust savværk og Ribe emballage. - De to førstnævnte har gennem et udvidet eksportsalg (England - Skotland - Tyskland) og en udbygning af deres vandlager for råtræ, kunnet aftage de bedre kvaliteter af det stormfældede træ i et tilstrækkeligt hurtigt tempo til, at en egentlig værdiforringelse kunne undgås. - Som nævnt satsede vi på at få 83 stormfaldet afviklet i et hurtigt tempo, uanset event, senere prisstigninger, idet man kunne forvente, at barkbilleangrebene i 1983, efter den milde vinter, kunne blive væsentlig mere omfattende end det vi så i Efter 1967-stormen, tørkeårene i 7o-erne og de seneste års stormfald, er der sket en mærkbar opformering af barkbiller. - Et stigende antal rødgraner er skovet som "billetræer" og en yderligere opblomstring må forventes i år (1984), hvor det seneste stormfald har åbnet nye ynglemuligheder. - Den største risiko ved barkbilleangreb (typografen) er, at opformeringen i svækkede bevoksningsrande bliver så stor, at billerne kaster sig over sunde og levende træer I Den bedste måde til imødegåelse af et sådant "total-angreb" er at søge at holde antallet af biller på så lavt et niveau som muligt, primært gennem hurtig afvikling af de angrebne rande og hurtig udtransport af det skovede træ i forårsmånederne. - Første store sværmning kan forventes medio maj og angrebet træ bør være fjernet senest 4 uger efter 1 Endvidere anvendes sprøjtning m. insektdræbende midler af stammer og effekter, der skal ligge sommeren over i skoven og endelig foretages indfangning af barkbiller i fælder (5.-lo.ooo biller pr. fælde) eller på fangtræer, der er behandlet med et lokkestof (Feromon) og for fangtræernes vedkommende sprøjtet m. lindan. - På trods af disse foranstaltninger, må vi desværre konstatere, at typografangrebene stadig breder sig i de stormfaldsskadede bevoksninger og den eneste trøst er, at det typografangrebne træ kan afsættes til vores tredie hovedaftager, Ribe emballage, til normal tømmerpris takket være den stadig stigende efterspørgsel på træ til emballageformål. - Typografen og andre barkbiller har ofte sporer fra forskellige blåsplintsvampe klæbende til kroppen, hvorfor splintveddet hos træer, hvis bark billerne har arbejdet i, ofte er inficeret m. disse svampe. Blåsplintsvampen forstyrrer træets vandballance, hvorved dette svækkes, og da svampen samtidig nedsætter træets evne til at udskille harpiks, forbedres barkbillernes ynglevilkår væsentligt, hvorved dette "samarbejde" mellem biller og svampe yderligere fremskynder træernes svækkelse og død :

14 side 4 Plantagens produktion af spånpladetræ på ialt 2oo4 Rm er afsat dels til Engesvang spånpladefabrik, hvortil plantagen har leveringsret i kraft af at være såvel aktionær som obligationsejer og for de bedre kvaliteters vedk., til H.S. Handelskontor i Viborg. Ved årets begyndelse lå omtalte leveringsret på: 7 Rm pr. l.ooo kr's partialobligation (5,6 Rm pr. l.ooo kr's aktie), svarende til en 1/2 årlig leveringsret på: 389 Rm. Ved årsskiftet 82/83 lå prisen på 3 m spånpladetræ på: 117 kr/rm - I april 1983 faldt prisen imidlertid til lo5 kr/rm samtidig med at leveringsretten faldt til 6 Rm/looo kr., hvilket må ses som eftervirkninger af den svenske devaluering på 16 % i okt. 82, og den internationale krise indenfor cellulose- og spånpladeindustrien. - I sidste halvdel af 1983 begynder konjunkturerne imidlertid at vende og da 8o % af Europas spånpladeindustrier i de seneste 7 år er gået konkurs, kan de tilbageværende industrier, hvortil Engesvang spånpladefabrik heldigvis fortsat hører, registrere en betydelig salgsfremgang. Dette gav sig i okt. md. 83 udslag i dels en prisforhøjelse, så prisen på 3 m-rgr nu ligger på 121 kr/rm, dels i bedre betalingsbetingelser, og dels i et tilsagn om væsentligt øgede 'kvotatildelinger pr. 1/ I Kassetræprisen fra jan holdt sig uændret gennem hele 1982/83 og blev først genforhandlet i dec. 1983, hvor der opnåedes en prisstigning på 15 kr/rm, således at prisen for alm. Rgr-kassetræ, 1 m langt, cm i top, for øjeblikket ligger på: 175 kr/rm. - Afsætningen er gået yderst tilfredsstillende, og det har kun været muligt at efterkomme vore faste aftageres ønsker. Juletræsalget er faldet med ca. 33 % i forhold til sidste år, og må ses på baggrund af, at de senere års nykulturer i Rgr endnu er for unge til, at der kan udtages juletræer og mulighederne er samtidig udtømte i de lidt ældre kulturer. - Af den samlede hugst på: 2415 stk. juletræer er det lykkedes at tage godt 4oo stk. Rgr ud som toptræer i afd , som et biprodukt af 1. gangs gennemhugning. - Endvidere er der solgt loo stk. contorta-juletræer, ligesom der er udtaget de første 194 stk. Nordmannsgran i juletrækulturer i plantagens sø-del. Salget af juletræer indbragte et nettooverskud på ca. 3o.ooo kr. eller ca. 12,3o kr/træ. Salg af pyntegrønt har hovedsagelig omfattet Bjfr. - ca. 19 ton. - klippet i plantagens vestlige afdelinger, samt 3 tons Nobilis. - Sideløbende med oparbejdningen af stormfaldet i gi. gran har den disponible arbejdskraft været sat ind på bevoksningspleje og 1. gangs gennemhugning i plantagens unge bevoksninger, primært i plantagens nordl. del, hvorfra det meste af det aflagte spånpladetræ og cellulosetræ stammer. - Vi tilstræber at gå ind med det første hugstindgreb, når bevoksningen

15 side 5 er 7-8 m høj og praktisere den af Det forsti, forsøgsvæsen anbefalede D til B-hugst, der foreskriver en kraftig stamtalsreduktion på et tidligt tidspunkt af bevoksningens alder, således at man gennem 3-4 stamtalsreduktioner, inden bevoksningen er m høj, når ned på et stamtal på 8oo - looo træer pr. ha. - Herved opnås dels en optimal værdiproduktion gennem bevoksningens liv, dels en øget stormfaldssikkerhed i - Venter man blot med det første hugstindgreb til bevoksningen eks.vis er 9 - lo m høj, øges stormfaidsrisikoen væsentligt I - De første indgreb kan foretages på alle tidspunkter af året, men de senere hugster bør foretages sidst på foråret, fordi træerne så får en hel vækstsæson til at rodfæste sig i I - Hvis udgangsstamtallet er under 45oo træer/ha, bør man lave selektiv hugst frem for rækkehugst, hvor man tager alt for mange gode individder ud 1 Et er imidlertid teori, et andet praksis.- Har man ikke de økonomiske muligheder for at ofre 4-5.ooo kr/ha, der er nødvendige for at praktisere det her skitserede hugstprogram, er man tvunget til at vente så længe som muligt med de første tyndingsindgreb,og hverken for skoven eller skovarbejderne er det lønsomt at behandle bevoksningen, før bevoksningsdiameteren er omkring 11 cm. - De fuldmekaniserede skovningssysterner (Gremo TH 25 o.l.) er heller ikke konkurrencedygtige, før vi kommer op på en hugstdiameter på lo - 11 cm. - d.v.s. hvad enten skovningsarbejdet udføres motor-manuelt eller mekaniseret er det dyrt at følge hugstprogrammets resultater. - Et interessant alternativ er flisning - og der arbejdes på mange fronter for at skabe afsætning for dette produkt. - Indtil der findes billigere løsninger har man fra plantagens side fundet det nødvendigt og forsvarligt at bruge de fornødne midler til at gennemføre de mest påtrængende 1.gangs gennemhugninger. Klimamæssigt prægedes 1983 af januarstormene, der arbejdede videre på tidligere års ødelæggelser, af den rekordmilde vinter 82/83, hvor temp. for januar md. lå på 4-5 over normalen, af den rekordhøje nedbør i martsapril-maj og derefter af tre meget tørre og varme måneder juni-juli og august. - Slutresultatet gav ikke noget nedbørsoverskud. - Den samlede årsnedbør på den nærmeste metereologiske station (Slauggård) lå således på: 973 mm (gennemsnit for de sidste 2o år: 963 mm). Selv om årets meget svingende temperatur- og nedbørsforhold ikke var ubetingede gunstige for skovens skadelige insekter og barkbilleangrebene holdt sig på et noget lavere niveau end forventet, så tog angrebene igen fart hen på sommeren på g.a. de gode klimatiske betingelser. -

16 side 6. På g.a. den milde vinter har der også været konstateret øgede angreb af Sitkagranlus, resulterende i et øget nålefald fra de skyggeprægede grene. Angrebene har dog ikke givet anledning til bekæmpelse. - Plantagens traktor, der både har været beskæftiget i Hovborg plantage og i andre af Hedeselskabet administrerede plantager, har i 1983 indtjent ialt: kr., hvoraf 144.9o3 kr. eller 55 % hidrører fra arbejdsopgaver i Hovborg plantage. Af det totale timeforbrug på: 1519 t. er ca. 2/3 del anvendt på udslæbning af tømmer - den resterende del af tiden er anvendt til kvasskubning, pløjning af brandlinier og istandsættelse af skovveje. Traktoren har ialt udslæbt m tømmer, svarende til en præstation på: 7,54 m 3 /t. Den samlede udgift til førerløn, drivmidler og reparation, samt administration, har andraget: o kr., d.v.s. at driftoverskudet, inden afskrivninger, har andraget: ca. 27.ooo kr. Det skal bemærkes, at der ud over normale reparationsomkostninger er afholdt udgifter til 4 nye dæk og en ny kobling, ialt ca. 27.ooo kr., af en samlet omkostning til drivmidler og reparationer på: ca. 72.ooo kr. De forholdsvis store reparationsomkostninger skal ses på baggrund af det øgede pres på materiellet i forbindelse med oparbejdning og udslæbning af stormfaldet. - I 1983 er plantagens gi. David Brown 95o-traktor udskiftet med en brugt Fort 4ooo. - Byttepris 28.ooo kr. -Traktoren bruges som hjælpetraktor til alt forefaldende arbejde, eks.vis udkørsel af juletræer og pyntegrønt, planter o.lign. Endvidere er den hydrauliske udslæbningstang - type Loft 125o, der er monteret på Mercedes-traktoren - udskiftet med en ny af samme type, byttepris ca. I6.000 kr. og endelig er der indkøbt en kvasrydningsgrat til kr De nævnte investeringer er også i nogen grad affødt af stormfaldet, hvor det i forbindelse med oparbejdningen er nødvendigt med materiel, der er i orden, og egnet til formålet. Til vedligeholdelse af skovens huse er ialt brugt: kr. og huslejen har modsætningsvis indbragt: 2o.9o4 kr. Af de væsentligste udgiftsposter kan nævnes: Murerarb.(kr. 2.o71) og gas- og vandmesterarb. (kr. 5.4o2) i forbindelse med udskiftning af tæret rørsystem i skovfogedboligen samt udskiftning af olietank (kr ) og oplægning af ny rygning (kr ) på skovarbejderboligen "det gule hus".

17 side 7 9 * De øvrige udgifter omfatter mindre reparationer på samtlige huse og driftbygninger. Arbejdet i plantagen har igen i år været præget af oparbejdningen af et stort stormfald og af et efterfølgende stort gentilplantningsprogram. Rent arbejdsmæssigt var vi begunstiget af vejret, afsætningen er gået godt og ved en dygtig indsats fra plantagens personale har vi fået renoveret stormfaidsarealerne fra 1981 og 83. C$HC L. Oppermann skovrider

Inger Marie Monsen. og Peder Skjøde

Inger Marie Monsen. og Peder Skjøde MV Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer sidste år og med kort tids mellemrum erfarede, at to af Houborg Plantages tidligere formænd og mangeårige bestyrelsesmedlemmer Inger Marie Monsen

Læs mere

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie.

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Ati Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Stormen væltede meget store mængder nåletræer af betydelig værdi, og det

Læs mere

For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 318 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet.

For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 318 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet. /øff For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 18 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet. Selv om det er ubehageligt, at der vindfældes træ under

Læs mere

j j, M/o /føtfaxy /?7?

j j, M/o /føtfaxy /?7? j j, M/o /føtfaxy /?7? * i HiMimiu»Puwppitii^m 'WM^iWHMpiitPjptøp^ ^H^ItifW^^^4'"i VI^^^ '^W*^'SiTW CWWf»T!'W^ A/S HODBORG PLANTAGE - BERETNING FOR 1979. * % Der i 1979 skovet ialts 296o m, hvoraf 1977

Læs mere

Aktieselskabet. Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår

Aktieselskabet. Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår Aktieselskabet Houborg Plantage Regnskab for året 1989 123. regnskabsår Ordinær generalforsamling afholdes på Hovborg Kro mandag den 11. juni 1990 kl. 17.30 medfølgende dagsorden: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde.

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde. Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at plantagens mangeårige skovrider og bestyrelsens tidligere formand, skovrider Carl Georg Bech, den 12. december 1988 var afgået ved

Læs mere

Som det formentligt vil være de fleste "bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den

Som det formentligt vil være de fleste bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den Itø / Som det formentligt vil være de fleste "bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den hidtidige formand, skovridder Bech, af personlige grunde

Læs mere

Aktieselskabet. Houborg Plantage REGNSKAB FOR. året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6.

Aktieselskabet. Houborg Plantage REGNSKAB FOR. året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6. Aktieselskabet Houborg Plantage REGNSKAB FOR året 1987 121.regnskabsår Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6. JUNI 1988 1. Valg af dirigent. KL. 17.30 MED FØLGENDE DAGSORDEN: 2.

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 1999 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Side Selskabsoplysninger 1 Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

Houborg Plantage. Aktieselskabet. Regnskab for året 1989. 123. regnskabsår

Houborg Plantage. Aktieselskabet. Regnskab for året 1989. 123. regnskabsår Jylland mellem tvende have som en runestav er lagt, runerne er kæmpegrave inde midt i skovens pragt og på heden alvors-stor, her, hvor ørknens luftsyn bor. 2 Jylland, du er hovedlandet, højland med skov-ensomhed!

Læs mere

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen. di, u Det er for bestyrelsen en glæde - hvilket vi også tidligere har givet udtryk for - at så mange tager sig tid til at deltage i plantagens generalforsamling. Vi har aktionærer over hele landet samt

Læs mere

Skadevoldere i nordmannsgran

Skadevoldere i nordmannsgran Skadevoldere i nordmannsgran Seniorrådgiver Iben M. Thomsen Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) Venche Talgø, Bioforsk Kvalitetsnedsættende skader Skader på nåle Typisk svampeangreb, bladlus

Læs mere

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag.

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag. Tolne Skov ApS Bestyrelsens beretning -Generalforsamlingen, den 23. maj 2017. Velkommen til generalforsamlingen i Tolne Skov. Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det

Læs mere

Typografsituationen - status før sæsonen 2015 Hans Peter Ravn, Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning,

Typografsituationen - status før sæsonen 2015 Hans Peter Ravn, Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Typografsituationen - status før sæsonen 2015 Hans Peter Ravn, Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, hpr@ign.ku.dk Flyvningen begyndte tidligt nogle steder i 2014 Situationen

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000 A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger 1 Side Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR ÅRSREGNSKAB 2001

A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR ÅRSREGNSKAB 2001 A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR. 24 25 52 12 ÅRSREGNSKAB 2001 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger 1 Side Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

IPM bekæmpelse af typograf

IPM bekæmpelse af typograf IPM bekæmpelse af typograf Hans Peter Ravn, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, hpr@ign.ku.dk Barkbillen typograf er frygtet i nåleskoven efter stormfald. Korrekt håndtering

Læs mere

Aktieselskabet Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår. 4 Jylland mellem tvende have

Aktieselskabet Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår. 4 Jylland mellem tvende have Jylland mellem tvende have som en runestav er lagt, runerne er kæmpegrave inde midt i skovens pragt og på heden alvors-stor, her, hvor ørknens luftsyn bor. Jylland, du er hovedlandet, højland med skov-ensomhed!

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN Højbjerg, den 25. juni 2012 Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 30. maj 2012 kl. 19.00 i Ravnsbjergkirkens mødelokale. Dagsorden ifølge vedtægterne: a. Valg

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.11.2014-36 Virksomhedsordningen - erhvervsmæssig virksomhed 20140902 TC/BD Virksomhedsordningen - erhvervsmæssig virksomhed - ophør eller fortsættelse af eksisterende virksomhed - krav til tilbageværende

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor A. Den 13. maj 2008 blev i sag nr. 53/2007-S B og C mod Statsautoriseret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Markvandring Neonectria - Ny alvorlig skadevolder på Abies

Markvandring Neonectria - Ny alvorlig skadevolder på Abies Markvandring Neonectria - Ny alvorlig skadevolder på Abies v/ Ulrik Kragh Hansen og Michael Rasmussen, Skovdyrkerforeningen Nord-Østjylland Program Velkomst Neonectria neomacrospora (ædelgrankræft) Præsentation

Læs mere

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen.

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen. Et selskab med så mange år bag sig som Houborg Plantage skaber sig rent umiddelbart en række traditioner. Så længe de er gode og aktuelle, bør de bevares. Men bliver de forældede og uegnede, bør de slettes.

Læs mere

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr % - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr Antallet af aktionærer i Houborg Plantage udgjorde ved en optælling kort før generalforsamlingen i alt }60/, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser er

Læs mere

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber 7. januar 2010 Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser for aktionærerne i Spar Nord Formueinvest A/S som følge af Folketingets

Læs mere

Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage

Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage Bestyrelsens beretning for år 2006 Traditionen tro vil vi indlede beretningen med at gå 80 år tilbage i tiden og fortælle, hvad der er skrevet i den gamle

Læs mere

Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910

Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910 Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910 Vøgas-Lund er et besøg værd og alle er velkommen Vejrup har noget som ikke ret mange landsbyer kan byde på. En lille skov lige uden for døren, der indgår for

Læs mere

Gesten Vandværk I/S. ekstraordinær generalforsamling Onsdag den 15. januar 2014 kl på Gesten Kro. Dagsorden:

Gesten Vandværk I/S. ekstraordinær generalforsamling Onsdag den 15. januar 2014 kl på Gesten Kro. Dagsorden: Dagsorden: Gesten Vandværk I/S ekstraordinær generalforsamling Onsdag den 15. januar 2014 kl. 19.30 på Gesten Kro Pkt. 1: Valg af dirigent og referent - Pkt. 2: Vedtægtsændringer A.: Vedtægtsændringer

Læs mere

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen:

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen: 1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet En skov på 100 ha bestod inden stormfaldet af 30 løvtræbevoksninger og 70 nåletræbevoksninger. I skoven er der sket fladefald på 65 ha. Heraf var 45 ha nåletræ og

Læs mere

Generelforsamling 2014

Generelforsamling 2014 Generelforsamling 2014 Formandens indledning: På bestyrelsens vegne, bydes alle fremmødte hjerteligt velkommen til Andelsselskabet Ølsted Strand Vandværks ordinære generalforsamling 2014 Jeg vil tillade

Læs mere

REFERAT af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling tirsdag den 29. marts 1983, kl. 19,30, på Hotel Fortunen

REFERAT af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling tirsdag den 29. marts 1983, kl. 19,30, på Hotel Fortunen REFERAT af Hvidegårdens Grundejerforenings ordinære generalforsamling tirsdag den 29. marts 1983, kl. 19,30, på Hotel Fortunen D A G S O R D E N 1. Valg af dirigent 2. Beretning for 1982 3. Regnskab for

Læs mere

Regnskab for året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes på Hovborg Kro mandag den 25. m~ 1992 kl med følgende dagsorden:

Regnskab for året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes på Hovborg Kro mandag den 25. m~ 1992 kl med følgende dagsorden: .1 Jylland mellem tvende have som en runestav er lagt, runerne er kæmpegrave inde midt i skovens pragt og på heden alvors-stor, her, hvor ørknens luftsyn bor. 2 Jylland, du er hovedlandet, højland med

Læs mere

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling Grundejerforeningen Grønningen Referat fra Generalforsamling Tidspunkt : Tirsdag d. 14. Marts 2017, kl. 19.30 i Stensballe hallens klublokale Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om

Læs mere

V E D T Æ G T E R for KANSAS CITY

V E D T Æ G T E R for KANSAS CITY V E D T Æ G T E R for KANSAS CITY FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Foreningens navn er Kansas City. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Foreningens formål er at udbrede interessen og forståelsen

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

Regnskabsoversigt. for privatskovbruget 2005. Vigtigt politisk redskab

Regnskabsoversigt. for privatskovbruget 2005. Vigtigt politisk redskab Regnskabsoversigt for privatskovbruget 25 Af forstkandidat Mikkel Holmstrup, Dansk Skovforening Underskuddet fra driften af de private skove var i 25 på 3 kr/ha eksklusiv andre indtægter, rentebetaling

Læs mere

Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning. Egebjerglund-Syd & Aagesdal

Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning. Egebjerglund-Syd & Aagesdal Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning Grundejerforeningerne Egebjerglund-Syd & Aagesdal Oplæg Som pålagt af generalforsamlingeni 2013 har bestyrelsen forsøgt at se nærmere på forskellige

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S

V E D T Æ G T E R for Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S V E D T Æ G T E R for Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S Selskabets navn, hjemsted og formål -------------------------- 1. Selskabets navn er: Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S. Selskabets

Læs mere

Grundejerforeningen Salvig

Grundejerforeningen Salvig Til Medlemmerne Grundejerforeningen Salvig Orø Orø, d. 15. marts 2015 Indkaldelse til generalforsamling og sammenfatning af bestyrelsens forslag: Vedlagt finder I indkaldelsen til den ordinære generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012

Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012 Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål 1.1 Foreningens navn er Ribe Amts Vognmandsforening af 2012. 1.2 Foreningen har kontoradresse på formandens

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015/2016.

Bestyrelsens beretning for 2015/2016. Side 1 Nysted, den13. september 2016 Bestyrelsens beretning for 2015/2016. 1 Værket Regnskabsåret er meget tæt på et vejrmæssigt normalt år det vil sige et salg på 11.727 MWh. Det er kun 73 MWh mindre

Læs mere

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 8. marts 2016

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 8. marts 2016 Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 8. marts 2016 Side 11: (Sidetal henviser til årsregnskabet) Jeg vil her give et udpluk af det samlede årsregnskab 2015. Resultatet

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Astrup Vig FÆLLESAREAL VEDLIGEHOLDELSESPLAN

Astrup Vig FÆLLESAREAL VEDLIGEHOLDELSESPLAN Astrup Vig Nyt MARTS 2017 EKSTRA NUMMER FÆLLESAREAL VEDLIGEHOLDELSESPLAN 1 FORORD Astrup Vig Grundejerforenings område blev udstykket i 1969, for 47 år siden. Området omfatter, foruden parcellerne, et

Læs mere

Effektiv håndtering af typograf-problemet

Effektiv håndtering af typograf-problemet Effektiv håndtering af typograf-problemet Erfaringen viser, at stormfald giver øget risiko for angreb af insektskader i skovbruget Hermed præsenteres en opdateret strategi for håndtering af typograf-problemer

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet. Vilkår ved exit

Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet. Vilkår ved exit Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet 13. januar 2009 Vilkår ved exit Ifølge model-notat

Læs mere

Best Practice Neonectria ædelgrankræft

Best Practice Neonectria ædelgrankræft Best Practice Neonectria ædelgrankræft S e n i o r r å d g i v e r I b e n M. T h o m s e n I n s t i t u t f o r G e o v i d e n s k a b o g N a t u r f o r v a l t n i n g ( I G N ) F o r s k e r Ve

Læs mere

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr Vedtægter for Bang & Olufsen a/s CVR.nr. 41 25 79 11 1. Selskabets navn er Bang & Olufsen a/s. 2. Selskabets hjemsted er i Struer kommune. 3. Selskabets formål er i første række at eje varemærket Bang

Læs mere

Holbæk Gl. Havns Beddinger, HGHB CVR-nr

Holbæk Gl. Havns Beddinger, HGHB CVR-nr Holbæk Gl. Havns Beddinger, HGHB CVR-nr. 34 65 26 43 Årsrapport 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16. marts 2015 Dirigent Havnegade 2 Postbox 5 4300

Læs mere

Bestyrelsens Beretning 2007

Bestyrelsens Beretning 2007 Grundejerforeningen MOSEDE BYPARK Bestyrelsens Beretning 2007 I henhold til foreningens vedtægter skal bestyrelsen på generalforsamlingen afgive beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år. I

Læs mere

VICTOR INTERNATIONAL A/S

VICTOR INTERNATIONAL A/S Nasdaq OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Meddelelse nr. 2015/04 27. april 2015 4 sider inkl. denne Fondsbørsmeddelelse nr. 4-2015 Referat af ordinær generalforsamling i Victor International

Læs mere

Forslag 1 Forslagsstiller:

Forslag 1 Forslagsstiller: Forslag Forslag 1 Forslagsstiller: For at imødegå sammenblanding af forening og profitskabende virksomhed foreslås følgende: SVJ opdeles i en forenings del og en entreprenør del. Forslaget begrundes med

Læs mere

Referat af generalforsamling den 14. februar 2011 på Himmerlandsfondens Kursuscenter, Tranum Strandvej 83, 9460 Brovst

Referat af generalforsamling den 14. februar 2011 på Himmerlandsfondens Kursuscenter, Tranum Strandvej 83, 9460 Brovst Mm Referat af generalforsamling den 14. februar 2011 på Himmerlandsfondens Kursuscenter, Tranum Strandvej 83, 9460 Brovst Til stede fra bestyrelse, suppleanter og advokat: Karl Erik Møller, Kaj Larsen,

Læs mere

Bestyrelsens beretning over året 2016

Bestyrelsens beretning over året 2016 Bestyrelsens beretning over året 2016 Velkommen til generalforsamling, hvor vi aflægger beretning for 2016. Vi indleder med at mindes de af vores medlemmer, som er gået bort i det forløbne år med et minuts

Læs mere

Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017)

Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017) NOTAT 5. maj 2017 HMH Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017) Skovforeningen vil i de følgende kommentarer alene referere

Læs mere

2. Skovens sundhedstilstand

2. Skovens sundhedstilstand 2. Skovens sundhedstilstand 56 - Sundhed 2. Indledning Naturgivne og menneskeskabte påvirkninger Data om bladog nåletab De danske skoves sundhedstilstand påvirkes af en række naturgivne såvel som menneskeskabte

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00 Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder Endelig dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Naturnær drift i nåletræ

Naturnær drift i nåletræ Naturnær drift i nåletræ Nåletræ kan godt drives med selvforyngelse. Der skal ofte foretages en jordbearbejdning og måske indbringes andre arter. Hulbor er anvendt med held i SLS Skovadministration. Opvæksten

Læs mere

Nyd din skov. og dyrk den med Skovdyrkerne. Skovdyrkerne har både idéerne, erfaringen og den faglige viden, som skal til for at hjælpe dig med at

Nyd din skov. og dyrk den med Skovdyrkerne. Skovdyrkerne har både idéerne, erfaringen og den faglige viden, som skal til for at hjælpe dig med at Nyd din skov og dyrk den med Skovdyrkerne Skovdyrkerne har både idéerne, erfaringen og den faglige viden, som skal til for at hjælpe dig med at renovere dine læhegn med overskud øge din ejendoms herlighedsværdi

Læs mere

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Nu vil jeg så gennemgår den forkortede version af bestyrelsens beretning for 2013

Nu vil jeg så gennemgår den forkortede version af bestyrelsens beretning for 2013 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2013 I det omdelte regnskabsmateriale er bestyrelsens beretning gengivet i den fulde ordlyd, og den indeholder en del forklaringer til regnskaberne. Her på generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER August Marts for. PFA Holding A/S CVR-nr

VEDTÆGTER August Marts for. PFA Holding A/S CVR-nr VEDTÆGTER August Marts 20192018 for PFA Holding A/S CVR-nr. 22 43 80 18 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er PFA Holding A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets

Læs mere

TORBEN HOLME NIELSEN ApS

TORBEN HOLME NIELSEN ApS TORBEN HOLME NIELSEN ApS Damgårdsvej 24 2930 Klampenborg Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/02/2018 Karina

Læs mere

Vedtægter for Sønderjylland afdeling Ribe kreds

Vedtægter for Sønderjylland afdeling Ribe kreds Vedtægter for Sønderjylland afdeling Ribe kreds 1. Ribe 1.1 Havekredsens navn er Ribe havekreds og omfatter postnumrene 6760, samt medlemsønsker fra andre postnumre under Sønderjylland afdeling i Haveselskabet

Læs mere

10-11-2011 Side 1 af 5

10-11-2011 Side 1 af 5 Side 1 af 5 Låstrup - Nr. Rind Vandværk har holdt ordinær generalforsamling torsdag den 22.februar kl. 19 00 2007 i Nr. Rind Forsamlingshus. Tilstede: Der var mødt 12 forbrugere op, formanden bød velkommen.

Læs mere

Eftergivelse af procenttillæg til restskat

Eftergivelse af procenttillæg til restskat Eftergivelse af procenttillæg til restskat Henstillet til skattedepartementet at tage en afgørelse om eftergivelse af procenttillæg op til fornyet overvejelse i et tilfælde, hvor restskatten var opstået

Læs mere

Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs

Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs 39 grunde repræsenteret inkl. Fuldmagter. Formand Bjarne Christensen bød velkommen til mødet.

Læs mere

Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012

Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012 Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012 (revideret 2018) 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål 1.1 Foreningens navn er Ribe Amts Vognmandsforening af 2012. 1.2 Foreningen har kontoradresse

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R SILKEBORG HAVEKREDS ØSTJYLLAND H A V E S E L S K A B E T

V E D T Æ G T E R F O R SILKEBORG HAVEKREDS ØSTJYLLAND H A V E S E L S K A B E T V E D T Æ G T E R F O R SILKEBORG HAVEKREDS I ØSTJYLLAND I H A V E S E L S K A B E T Udkast 27.01.2009 1. NAVN 1.1 Havekredsens navn er: SILKEBORG HAVEKREDS i ØSTJYLLAND i Haveselskabet, og omfatter området

Læs mere

Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR

Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR - 1 Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret fandt ved dom af 13. maj 2013, ref. i SKM2013.423.VLR, at der

Læs mere

Den 11. juni 2012 blev der i sag nr. 72/2011. Klager. mod. statsautoriseret revisor A og statsautoriseret revisor B.

Den 11. juni 2012 blev der i sag nr. 72/2011. Klager. mod. statsautoriseret revisor A og statsautoriseret revisor B. Den 11. juni 2012 blev der i sag nr. 72/2011 Klager mod statsautoriseret revisor A og statsautoriseret revisor B K e n d e l s e: Ved skrivelse af 4. juli 2011 har Klager i medfør af revisorlovens 43,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt J.nr. 2007-418-0020 Dato: 17. september 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 350-359 af 27. august 2007.

Læs mere

Skovskolens udviklingskonference Praktiske erfaringer med flisning. Skovrider Michael Gehlert

Skovskolens udviklingskonference Praktiske erfaringer med flisning. Skovrider Michael Gehlert Skovskolens udviklingskonference 2017 Skovflis en vigtig brik for bæredygtig udvikling Praktiske erfaringer med flisning - hvordan griber man det an? Skovrider Michael Gehlert Skovdyrkerne Vestjylland

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: marts År: 215 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec godkendte projekter 214 godkendte projekter 215 ovennævnte

Læs mere

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr. 41 25 79 11

Vedtægter for. Bang & Olufsen a/s. CVR.nr. 41 25 79 11 Vedtægter for Bang & Olufsen a/s CVR.nr. 41 25 79 11 1. Selskabets navn er Bang & Olufsen a/s. 2. Selskabets hjemsted er i Struer kommune. 3. Selskabets formål er at drive forretning, enten selv eller

Læs mere

Silkeborg Kommune. Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er: Holdingselskabet af 1958 a/s i likvidation.

Silkeborg Kommune. Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er: Holdingselskabet af 1958 a/s i likvidation. KAALUND & PARTNERE Advokater Søren Thygesen Sagsnr.17040-0005/EMB side 1 V E D T Æ G T E R HOLDINGSELSKABET AF 1958 A/S I LIKVIDATION CVR.NR. 24 43 11 18 Silkeborg Kommune Selskabets navn, hjemsted og

Læs mere

Regnskabsmeddelelse for perioden 1. januar 30. september 2000 for EjendomsSelskabet Norden A/S

Regnskabsmeddelelse for perioden 1. januar 30. september 2000 for EjendomsSelskabet Norden A/S Den 14. november 2000 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K Telefax nr. 33 12 86 13 Regnskabsmeddelelse for perioden 1. januar 30. september 2000 for EjendomsSelskabet Norden A/S Periodens

Læs mere

7. Behandling af forslag, som måtte være fremsat af bestyrelsen eller aktionærer

7. Behandling af forslag, som måtte være fremsat af bestyrelsen eller aktionærer Ordinær generalforsamling 2010 NTR Holding A/SRådhuspladsen 16,1. 1550 København V Tel.: 88 96 86 66 Fax: 88 96 88 06 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk År 2010, den 15. april kl. 15.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Afsætning m. m Kaj Østergaard. Dansk Juletræsdyrkerforening

Afsætning m. m Kaj Østergaard. Dansk Juletræsdyrkerforening Afsætning m. m. 2010 Kaj Østergaard Juletræer - sæson 2010 generelt Opstart af sæson i en positiv stemning Forventning om prisstigninger men hvor meget? - noget nølende udspil. Prisforskel før og efter

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN Formanden bød velkommen til de fremmødte, heraf 16 stemmeberettigede. Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent Sven-Erik Predstrup

Læs mere

Vedtægter for Vejlaug for Tjørnevej og tilstødende veje. Navn 1. Vejlaugets navn er Vejlaug for Tjørnevej og tilstødende veje. Hjemsted 2.

Vedtægter for Vejlaug for Tjørnevej og tilstødende veje. Navn 1. Vejlaugets navn er Vejlaug for Tjørnevej og tilstødende veje. Hjemsted 2. Vedtægter for Vejlaug for Tjørnevej og tilstødende veje Navn 1. Vejlaugets navn er Vejlaug for Tjørnevej og tilstødende veje Hjemsted 2. Vejlaugets adresse er formandens adresse. Medlemmer 3. 3.1 Ret til

Læs mere

Love (vedtægter) for. Københavns Tømrerlaugs. Understøttelsesfond

Love (vedtægter) for. Københavns Tømrerlaugs. Understøttelsesfond Love (vedtægter) for Københavns Tømrerlaugs Understøttelsesfond 1 Indholdsfortegnelse For Københavns Tømrerlaugs Understøttelsesfonds vedtægter 1: Foreningens navn. Side 3 2: Understøttelsesfondets formål

Læs mere

Over institutionens aktiver og passiver ved stiftelsen udarbejdes status (åbningsstatus) pr. I. august 1993.

Over institutionens aktiver og passiver ved stiftelsen udarbejdes status (åbningsstatus) pr. I. august 1993. Vedtægter for den selvejende institution Studenterkurset & Kostskolen i Sønderjylland. l Studenterkurset & Kostskolen i Sønderjylland er en selvejende institution medhjemsted i Nørre-Rangstrup Kommune,

Læs mere

Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vedtægter 2015 1 2 VEDTÆGTER for Vestjylland Forsikring gs. - 2015 1 Selskabets navn er Vestjylland Forsikring gs. Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune. Selskabet har endvidere

Læs mere

CAND.MERC.AUD.-STUDIET

CAND.MERC.AUD.-STUDIET CAND.MERC.AUD.-STUDIET Sommereksamen 2015 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4620920093 Skatteret II Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Besvarelse af hver opgave bedes påbegyndt på en ny side. Opgave 1

Læs mere

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til Kassererberetning for regnskabsåret 01.06.2014 til 31.05.2015 Regnskab og budget. Året 2014/2015 sluttede med et overskud på kr. 790.139,- hvor vi havde budgetteret med et Kr. 0,- resultat. Af store poster

Læs mere

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 GRØNDALSVÆNGE NYT Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 Ekstraordinær generalforsamling onsdag den 4. februar 2015 Sammen med dette Grøndalsvænge nyt modtager

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Jensen og Sørensens Plantage søndag den 8. juni 2008

Referat fra generalforsamling i Jensen og Sørensens Plantage søndag den 8. juni 2008 Referat fra generalforsamling i Jensen og Sørensens Plantage søndag den 8. juni 2008 1. Valg af dirigent og protokolfører. Valgt blev Søren Hansen og Peter L. Sørensen. 2. Formandens beretning v. Klaus

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 10. marts og 13. november 2009 har Skat klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 10. marts og 13. november 2009 har Skat klaget over registreret revisor R. Den 10. maj 2010 blev i sag nr. 61/2009 Skat mod registreret revisor R afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 10. marts og 13. november 2009 har Skat klaget over registreret revisor R. Erhvervs-

Læs mere

1. kvartal 1. kvartal Hele året

1. kvartal 1. kvartal Hele året (1.000 kr.) HOVEDTAL / NØGLETAL I SAMMENDRAG 1. kvartal 1. kvartal Hele året 2001 2000 2000 Nettorente- og gebyrindtægter... 38.356 34.279 148.406 Kursreguleringer... + 5.475 + 598 + 411 Andre ordinære

Læs mere

N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV

N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV CVR-nr. 31 49 71 67 Årsrapport 1. oktober 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt

Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt 27. maj 2011 Politihjemmeværnets Støtteforening Øst for Storebælt R E F E R A T fra ordinært repræsentantskabsmøde 12. maj 2011 Kl. 1900 Side 1 Til stede var 14 repræsentanter med stemmeret. Heraf 1 dirigent

Læs mere

VEDTÆGTER FOR RODEN INVEST A/S

VEDTÆGTER FOR RODEN INVEST A/S 8966-001 HJ/SA VEDTÆGTER FOR RODEN INVEST A/S 1. Selskabets navn. 1.1. Selskabets navn er RoDen Invest A/S. 2. Selskabets hjemsted. 2.1. Selskabets hjemsted er Varde kommune. 3. Selskabets formål. 3.1.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i H/F Solsidens Nyttehaver af 2007 søndag den 22. april 2018

Referat af ordinær generalforsamling i H/F Solsidens Nyttehaver af 2007 søndag den 22. april 2018 1 Referat af ordinær generalforsamling i H/F Solsidens Nyttehaver af 2007 søndag den 22. april 2018 Næstformanden Peter Willadsen bød velkommen. Peter forklarede, at formand Ulla Djurhuus desværre er blevet

Læs mere