Inger Marie Monsen. og Peder Skjøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inger Marie Monsen. og Peder Skjøde"

Transkript

1 MV

2 Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer sidste år og med kort tids mellemrum erfarede, at to af Houborg Plantages tidligere formænd og mangeårige bestyrelsesmedlemmer Inger Marie Monsen og Peder Skjøde var afgået ved døden. Jeg ved om dem begge, at de var meget interesseret i Houborg Plantage og hele dens drift, og gennem deres arbejde i bestyrelsen og som formænd for selskabet har de hver for sig ydet et væsentligt bidrag til og haft en væsentlig andel i Houborg Plantages udvikling. Det skylder vi dem megen tak for. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Inger Marie Monsen og Peder Skjøde ÆRET VÆRE DERES MINDE.

3 Som 1982 og 1983 blev også året 1984 et oprydningens år for Houborg Plantage, efter at plantagen på ny i 1984 blev udsat for et stormfald. Disse stormfald medfører hver gang et væsentligt indgreb i plantagens drift, og denne gang - som vi også har set det tidligere - gik det især ud over de ældste rt^dgranafdelinger nord for skovfogedboligen, hvor vi har noget af vort bedste tømmertræ stående. Det træ, hvoraf overskuddet efter hugstplanen i endnu en række år fremover skulle være kommet. Det var nu ønskeligt - ikke mindst fordi vi gerne ønsker selv at kunne bestemme, hvor hurtigt indenfor de kommende år, det endnu resterende træ i de stormfaldsramte områder skal skoves - at vi i en række år kunne blive fri for disse årlige stormfald, som besværliggør en planlægning og er ødelæggende for driften.

4 Økonomisk blev året 1984 et tilfredsstillende år for plantagen, selvom inflationen fortsat har sat sit præg på udgiftssiden. Det regnskabsmæssige overskud på kr. er lidt større end sidste års overskud. Et overskud af denne størrelse har imidlertid ikke været tilsigtet og skyldes først og fremmest den større hugst, som stormfaldet medførte, og som har kunnet afsættes til højere priser end i Hvis ellers vi slipper for stormfald, må vi i de kommende år påregne en væsentlig lavere hugst end hidtil, hvilket helt naturligt vil medføre et mere normalt og dermed væsentligt mindre overskud, end vi har kendt i de senere år. Med baggrund deri og i, at de ældste rødgranbevoksninger indenfor en kortere periode vil være skovet og derefter ikke længere kan bidrage med de væsentlige indtægter til plantagens drift, som de hidtil har gjort, har man i de senere år søgt at konsolidere selskabet, så man er vel forberedt til de mindre hugstmuligheder. Det er også baggrunden for, at bestyrelsen har besluttet at foreslå det regnskabsmæssige overskud for året 1984 fordelt med kr. til ekstra reservefond, kr. til dispositionsfond, kr. til aktieudbytte, medens restbeløbet kr. overføres til næste år.

5 En af de indtægter, der i de kommende år også gerne skulle være med til at erstatte de med en mindre hugst faldende driftsindtægter, er udlejen af jagten i Houborg Plantage. Som jeg oplyste sidste år, har vi med vor mangeårige jagtlejere indgået en ny aftale gældende for en 3-årig periode fra og med den 1. april Den samlede årlige indtægt af jagtudlejen i Houborg Plantage, efter fradrag af vor del af de dokumenterede udgifter til vildtplejen, andrager ca kr. Et ikke uvæsentligt beløb, der i 1984 har medvirket til det ret store driftsoverskud. Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi er glade for fortsat at have Jagtselskabet som lejere af jagten i Houborg Plantage. Efter min opfattelse er de jægere i dette ords bedste betydning, og overfor plantagen og dens drift udviser de til enhver tid det hensyn, vi kan kræve. Jeg har for kort tid siden modtaget deres jagtrapport for 1984, og for de, som det måtte interessere, kan jeg oplyse, at jagtudbyttet i 1984 blev: 2 stk. kronvildt, 13 stk. råvildt, 1 stk. ræv, 17 stk. harer, 1 stk. and. I alt 34 stk. vildt.

6 Gennem de senere år og ikke mindst i 1984 har der i dagspressen, i fagskrifterne og i fjernsynet været en række indlæg og indslag om den såkaldte sure regn og dens indvirken på skovene. Det kan ikke undgå at gøre indtryk, når f.eks. den tyske landbrugsminister oplyser, at ca. halvdelen af Vesttysklands skovareal på 7,4 millioner hektarer enten er kvalt af forurening eller er sygdomsramt som følge af skadelige stoffer i luften. Det kan heller ikke undgå at gøre indtryk, når dagspressen med store typer skaber overskrifter som "SKOVEN KVÆLES" eller "FØRST DØR SKOVEN - SIDEN MENNE SKET". Om rigtigheden af de pessimistiske oplysninger og de slagordsagtige overskrifter er der - og ikke med urette - rejst tvivl. Og mange af indlæggene og af indslagene om skovdøden på grund af den sure regn synes umiddelbart at være fremført på for let et grundlag. I Houborg Plantage har vi hidtil ikke bemærket os skader, der med rimelighed kan tilskrives den sure regn. Skal vi imidlertid have en virkelig sikkerhed for, på hvilken måde den såkaldte sure regn, der er målbar, indvirker på skovene, må der en tilbundsgående undersøgelse til. En sådan undersøgelse foreligger endnu ikke, men er så vidt jeg har forstået i gang i Vesttyskland. Hos os må vi derfor foreløbig støtte os til en rapport udarbejdet af Skovstyrelsen, som for statsskovenes vedkommende konstaterer, at danske skoves tilstand ikke er så dårlig, som skovenes tilstand i Mellemeuropa.

7 Men selv om der ikke er sket katastrofale forringelser i skovenes tilstand i Danmark, er der dog på nogle få procent af statsskovarealet kortlagt skader, der kan henføres til de kendte årsager: Tørke- og kuldeperioder samt store storme, der bl.a. har medført indblæsning af saltstøv fra Nordsøen. Dette er imidlertid en ganske anden sag. Og sådanne periodiske skader har aldrig været undtagelsen, men altid reglen.

8 Det er efterhånden blevet en tradition, at bestyrelsens beretning opdeles i to dele, dels i en kort formandsberetning og dels i en fyldigere teknisk beretning, der aflægges af skovrideren på bestyrelsens vegne. Jeg skal ikke i år bryde denne sædvane. Men forinden jeg overlader ordet til skovrider Oppermann for aflæggelse af den tekniske beretning, finder jeg anledning til at rette et par ord til de mange, jeg eller bestyrelsens øvrige medlemmer har haft kontakt med i det forløbne år. Vi er fra bestyrelsens side glade for den interesse, aktionærerne viser for Houborg Plantage, og for det gode samarbejde vi udadtil har til naboplantagerne og de mange andre, vi har kontakt med. Der skal også herfra lyde en tak til skovrider Oppermann, skovfoged Herskind og til arbejderne i plantagen for godt udført arbejde i det forløbne år til gavn for Houborg Plantage. Og selv vil jeg gerne runde disse ord af med en tak til bestyrelsens medlemmer og til revisorerne for et godt samarbejde i det forløbne år.

9 1 A/S HOVBORG PLANTAGE - BERETNING FOR ^"^ En væsentlig del af aktiviteterne i Hovborg plantage har i det forløbne år igen været præget af oprydning efter stormfald. - Stormen den januar 1984 udhulede yderligere de gi. rødgran afdeling- 3 er nord for skovfogedboligen, hvor stormfaldet er opgjort til: m, d.v.s. stort set den samme mængde som faldt i jan.stormen 83. På grund af den milde vinter kunne oparbejdningen påbegyndes med det samme og var stort set afsluttet inden sommerferien. - Afsætningen er gået uden problemer, idet de sidste års storme har reduceret plantagernes forråd af gi. gran så meget, at tømmertræ er blevet en mangelvare. - 3 Plantagens samlede hugst blev på ialt: m. - Planhugsten iflg. driftplanen er ansat til: m % (3.942 m ) blev aflagt som tømmer og imprægneringsmaster, 17 % (9o5 m ) 3 som spånpladetræ, og 6 % (276 m ) som kassetræ. På grund af et færre antal knækkede træer i forbindelse med stormfaldet er tømmerprocenten en smule højere end i 1983 I Endvidere er der skovet og solgt: 1339 stk. juletræer og 5.89o kg rødgrangrønt og 11.85o kg bjergfyrgrøht, hovedsagelig skovet og klippet af køber. - Der er hos Statens tilsynsførende med de private skove indhentet den fornødne stormfaldsattest som dokumentation for stormfaldets størrelse overfor skattemyndighederne i forbindelse med fritagelse for beskatning af 1/2-delen af merhugstindtægten fra stormfaldet. - Endvidere har der fundet nedsættelse af ejendomsværdien sted med: 2.52o.ooo kr. som flg. af 1983 og 84-stormfaldene. Samtlige stormfaidsarealer fra jan. 84 er gentilplantet i efteråret Stormfaldsarealerne udgjorde ialt: 2o,7 ha., der hovedsagelig er gentilplantet med rødgran, proveniens: Stiide F 386 a og Westerhof. - Der er anvendt ialt ca. 73.ooo planter, og der er til det forberedende jordarbejde anvendt Hedeselskabets plantningssystem for at gøre kulturstarten så sikker som muligt. - Den samlede gentilplantningsomkostning pr. ha. har ligget på ca. 13.QOO kr/ha. - Ud over stormfaldsarealerne har der fundet gentilplantning sted i Risbøl Sande (afd. 41), hvor ialt 2,9 ha. gi. bjergfyr er lys-

10 side 2. stillet og underplantet med Omorikagran (6.7oo stk. 2/2 Langdalen og Serbien). - Det er tanken efterhånden at konvertere en del af den gi. bjergfyr i dette område til Omorikagran. - Det samlede planteforbrug i 1984 har incl. efterbedringsarbejder (1225 planter) andraget: 84.15o planter. - Det samlede fladefald i forbindelse med stormene i nov jan/febr. 83 og jan. 84 har ialt omfattet ca. 4o ha. - der alle er gentilplantet. - Som nævnt indledningsvis påvirkede årets stormfald ikke markedssituationen væsentligt og afsætningen er gået tilfredsstillende. - De begyndende prisstigninger i 1983, der var nødvendige, hvis skovbruget indenfor et rimeligt tidsrum igen skulle opnå et tilfredsstillende prisniveau for råtræ, fortsatte således med en kraftigere stigningstakt i Regeringens faste valutapolitik og rentefaldet samt de større savværkers erkendelse af at den fremtidige mangel på tømmer måtte udmynte sig i en positiv holdning til skovenes ønsker, resulterede i prisforhandlinger allerede i slutningen af marts md. mellem Danske skoves handelsudvalg og Danske Træindustrier, - og med en prisstigning, gældende fra 1. april 84 på 15,3 % i vejet gennemsnit. Forhandlingsresultatet bekræftede De danske savværkers gode afsætning for savskåret træ, primært til hjemmemarkedet, hvor Danmark, i modsætning til de øvrige europæiske lande, har en ret høj byggeaktivitet. - Fra 1982 og frem har den hjemlige byggeaktivitet således været jævnt stigende, både indenfor boligbyggeriet ( ca. 44 % i perioden) og indenfor erhvervsbyggeriet. - Eksporten af savskåret træ har derimod indskrænket sig til kun at omfatte det nordtyske marked, og for de større dimensioners vedkommende, England. - Tømmerpriserne blev genforhandlet 4. sept og på baggrund af de kraftige prisstigninger på cellulosetrae og gavntræ iøvrigt, fik den mindste 3 tømmerdimension en stigning på: 25 kr/m. - Samtidig fik mastepriserne en tiltrængt forhøjelse (14. sept. 84.) Plantagens tømmerproduktion afsættes til Hovborg savværk, Roust savværk, Ribe emballage og såvidt angår produktionen af master til Grindsted imprægneringsans talt. - Disse aftageres varierende krav til dimension og kvalitet har passet udmærket til plantagens udbud. - Hovborg og Roust savværker har været aftagere til de gode tømmerkvaliteter, medens Ribe Emballage, der primært producerer paller o.l., har aftaget de ringere tømmerkvaliteter.- Denne bredde i aftagerkredsen har betydet, at stormfaldet har kunnet afvikles i et passende hurtigt tempo, og dermed undgå en egentlig værdiforringelse af tømmeret som flg. af barkbilleangreb eller forskellige former for lagerskader (rødt indløb). - En hurtig borttransport af det oparbejdede træ

11 side 3. fra skoven har, som tidligere fremhævet også betydning for risikoen for opformering af barkbiller i svækkede bevoksningsrande o. lign. og en medvirkende årsag til, at barkbillernes hærgen i 2. halvår af 1984 ikke blev så kraftig som forventet, er uden tvivl, at stormfaldet incl. svækkede træer i kanterne blev skovet og fjernet i et hurtigt tempo. - Plantagens produktion af spånpladetræ på ialt: 1294 Rm er solgt dels til Engesvang spånpladefabrik, hvortil plantagen har leveringsret (aktionærog obligationshaver) og for de bedre kvaliteters vedkommende til Hedeselskabets; håndelskontor i Viborg. - Leveringsretten til Engesvang spånpladefabrik har i det forløbne år svinget mellem lo og 14 Rm pr. l.ooo kr's obligation svarende til en årlig leveringsret til Hovborg plantage på ca.: 95o Rm. I sidste halvdel af 1983 begyndte konjunkturerne for spånpladetræ at vende og de hjemlige spånpladeindustrier øgede salget væsentligt. - Dette resulterede i en markant prisforhøjelse i okt. md. 83 (til 121 kr/rm, 3 m rødgran), der i marts, aug. og dec. 84, blev fulgt op af yderligere prisstigninger, således at prisen ved årsskiftet 84/85 lå på ca. 175 kr/rm for 3 m rødgran. - Den europæiske celluloseindustris muligheder for at gennemføre tilsvarende store prisstigninger skyldes en lo uger lang strejke indenfor den Canadiske celluloseindustri i begyndelsen af 1984, der resulterede i mangel på cellulose og sammen med US-dollerens stigning bevirkede, at celluloseindustriernes indtjening mangedobledes. - Den svenske træindustri har eks.vis i 1984 haft den største indtjening i de sidste 3o åri - Nu er billedet imidlertid atter vendt. Canadierne har generobret det tabte marked, priserne på cellulosemarkedet er brudt sammen, svenskerne har besluttet at gennemføre 2-3 ugers produktionsstop for at undgå overfyldning af færdigvarelagrene, med yderligere prisfald til følge, og den hjemlige spånpladeindustri har besluttet at reducere råtræpriserne pr. 1. april 85 med ca. lo %. Kassetræprisen har været forhandlet to gange i det forløbne år.. Pr. 1. juli 1984 blev prisen forhøjet med 3o kr/rm, og den 4. sept. 84 med yderligere 5 kr/rm, således at prisen på 1 m kassetræ 12/35 cm top, ved årsskiftet lå på: 21o kr/rm. - Det har til tider været vanskeligt at tilfreds-

12 side 4. stille efterspørgslen. - Juletræsalget er næsten halveret i forhold til sidste år og skyldes, at vi er inde i en periode, hvor mulighederne for at udtage juletræer i de lidt ældre kulturer er udtømte, medens træerne i de senere års nykulturer endnu er for små I - Hugsten har udelukkende omfattet rødgran-juletræer ialt: 1339 stk. og der er opnået en gennemsnitlig nettopris på ca. 11,60 kr/stk. Salg af pyntegrønt har omfattet bjergfyr o kg - klippet i plantagens vestlige og nordlige afdelinger ( 43, 37 m.fl.) og rødgran 5.89o kg - klippet i afd. 12 og Den totale mængde er solgt som selvklip - bjergfyrgrønt til o,35 kr/kg og rødgran til o,3o kr/kg. Arbejdet i plantagen har således igen i 84 været koncentreret om oparbejdning af stormfald - hugst af udgået træ i svækkede bevoksningsrande, samt gentilplantning af stormfaldsarealerne. - Det er derfor begrænset, hvad vi har kunnet ofre af tid på bevoksningspleje og 1. gangs gennemhugning i plantagens unge bevoksninger - dog er afd. 16 og 17 blevet hugget igennem - men heldigvis har vi været forskånet for stormfald i indeværende år, så vi nu kan hellige os den nødvendige stamtaldsreduktion i plantagens unge bevoksninger i - I plantagens budget for 1985 er regnet med en halvering af netto overskuddet i forhold til 1984-resultatet. - Dette må ses som en naturlig konsekvens af en reduceret tømmerhugst til fordel for en øget hugst af cellulosetræ og stigende udgifter til bevoksningspleje m.m. - Med et forventet, mindre udbud af tømmer på landsplan i de kommende år, vil konkurrencen om råtræet blive skærpet og virke stimulerende på prisniveauet. I konsekvens heraf, og på baggrund af, at Hedeselskabets skovbrugsafdeling står som formidler af 1/5 af landets samlede nåletræshugst, en situation som kan sammenlignes med de store producenter i landbruget, som normalt opnår bedre priser for deres produkter end de mindre producenter, har Hedeselskabet i det forløbne år gennemført en ny politik for selskabets handel med råtræ. - Man har fra selskabets side ment at nogle af de fordele som man kan tilbyde sine råtræaftagere, såsom leveringssikkerhed, månedlige eller kvartalsvise leveringsplaner m.m. burde udmyntes i en merpris i forhold til de vejledende priser. -

13 side 5. Denne nye handelspolitik har resulteret i, at der omkring årsskiftet 84/85 er indgået leveringsaftaler med en lang række danske træindustrier, og heriblandt også de industrier, der aftager træ fra Hovborg plantage og som for 1985 resulterer i, at der udbetales en merpris på 2 % af gavntræsalget til de skove og plantager, der enten har et fast forvaltningsforhold til Hedeselskabet eller sælger alt sit råtræ gennem Hedeselskabet. - Brændeeffekter og spånpladetræ er i første omgang holdt udenfor ordningen. - En merpris på 2 % lyder måske ikke af så meget, men for hele Hedeselskabets administrationsområde vil det for 1985 løbe op i ca. 2 mill. kr. Klimamæssigt har 1984 været præget af januar stormen (13/14 januar), af et køligt og tørt forår, efterfulgt af et kraftigt nedbørsoverskud i juni måned, hvorefter eftersommeren blev tør og varm, for endelig at slutte med et vådt og usædvanligt mildt efterår. - Først i sidste halvdel af december måned kom temperaturen noget under frysepunktet, hvorefter der i begyndelsen af januar 85 kom et betydeligt temperaturfald med nattemperaturer ned til - 24 C. ved nogle målestationer. - Den samlede årsnedbør i Slauggård pltg., der er den nærmeste metereologiske station, lå på: 893 mm. Ud over januar stormen, havde vi også et kraftigt blæsevejr omkring Set. Hans ( juni 84), der ikke anrettede egentlige stormfaldsskader, men mange plantageudkanter og ubeskyttede bevoksningsrande blev kraftigt rødfarvede, som følge af saltnedslag. - Eks.vis måltes den 24. juni: 35 mikrogram natriumklorid pr. m i luften i Esbjerg området, hvor årsmiddel ligger omkring 5 - lo mikrogram I Skader af denne karakter har været registreret og omtalt i literaturen i mere end loo år. - De er af begrænset omfang og må således ikke forveksles med det meget omtalte begreb "skovdød". Et andet spørgsmål er, om saltet, sammen med luftforurenende svovl- og kvælstofforbindelser, på langt sigt kan skade navnlig de basefattige, vestjydske plantagejorder, og fremkalde vækstnedgang eller desideret trædød. - Flere hjemlige forsøgsinstitutioner har på baggrund af de alarmerende oplysninger fra bl.a. tyske skovbrug, taget spørgsmålet op til nærmere vurdering I

14 side 6. Efter det milde efterår i 1983 var barkbilleangrebene ret omfattende i første 1/2-del af 1984 i de mange stormfaldsramte bevoksninger. - Derimod synes det kølige og tørre efterår at have lagt en dæmper på udviklingen af de efterfølgende barkbillegenerationer, således at angrebsaktiviteten i årets 2. halvdel blev mindre end forventet. - Som tidligere fremhævet har det i denne forbindelse naturligvis også været afgørende, at der er sket en hurtig oparbejdning og borttransport fra skoven, af de angrebne træer. - Endelig kan man håbe, at de meget lave temperaturer, vi havde i januar i år, har taget livet af ganske mange barkbiller. - Pr. 1. oktober 1984 trådte forbuddet mod brug af D.D.T. i skovbruget i kraft og det har givet os problemer, idet vi hidtil har brugt dette middel i vandig opløsning, som beskyttelse af nåletræsplanter mod angreb af den store brune snudebille (Hylobius Abictis). - D.D.T. er ud fra et arbejdshygiejnisk synspunkt et yderst fredsommeligt stof, hvorimod de 2 midler, der for øjeblikket er godkendt til afløsning af D.D.T. i snudebillebekæmpelsen - Sumicidin og Ambush - begge Pyrethrum forbindelser, er kraftigt allergifremkaldende og har i den forløbne plantningssæson givet betydelige gener i form af irritation af hud og slimhinder. Planteskolerne har som følge heraf indstillet dypningen af planter i disse midler. - Det mest brugbare alternativ er for øjeblikket sprøjtning med ryefsprøjte af den enkelte plante, samtidig med, at der bruges det fornødne sikkerhedsudstyr (gummihandsker, regnbukser). - Resultatet af forbuddet mod brugen af D.D.T. er en væsentlig dyrere snudebillebekæmpelse (nu 2o øre/plante), men sammenlignet med ubehandlede kulturer, hvor 4o - 5o % af planterne går ud på grund af snudebillegnav og må erstattes af nye, som måske også bliver angrebet, er det stadig en nødvendig og økonomisk forsvarlig sikkerhedsforanstaltning I Plantagens traktor har i 1984 indtjent ialt: ,39 kr. hvoraf ,68 kr. eller 51 % hidrører fra arbejdsopgaver i Hovborg plantage, den resterende del af indtægten er fremkommet ved løsning af arbejdsopgaver i andre plantager i området. - Af det totale timeforbrug på timer er ca. 1/2 del anvendt på udslæbning af tømmer. - Resten af tiden er anvendt til pløjning af brandlinier, istandsættelse af skovveje, og rydning af kulturarealer for kvas. -

15 side 7. Traktoren har ialt udslæbt m tømmer, svarende til en præstation på: 7,94 m 3 /t. Den samlede udgift til førerløn, drivmidler og reperation, samt administration, har ialt andraget: ,37 kr., d.v.s. at driftsoverskuddet, inden afskrivninger, har andraget ca.: ,o2 kr. Der er ikke investeret i nyt materiel i det forløbne år. - Til vedligeholdelse af skovens huse er ialt brugt: kr. og den samlede husleje har indbragt: kr. Af de vigtigste udgiftsposter kan nævnes: Opmuring og inddækning af ny skorsten på skovfogedboligen (lo.643 kr.) samt udskiftning af hydrofor (16o4 kr). - udskiftning af ekspansionsbeholder (3.3oo kr) i "Det gule hus" samt udskiftning af cirkulationspumpe (lo61 kr) og endelig er skovarbejderboligen "1915" kalket udvendig (1936 kr.). Til slut skal der rettes en tak til skovfoged J. Herskind og plantagens skovarbejdere, fordi det for tredie år i træk er lykkedes at få oparbejdet et omfattende stormfald uden tab for plantagen og i takt med oprydningen at få gentilplantet de mange hektar. 1. maj L. Oppermann skovrider

Vi vil savne ham i vor midte. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Niels Christian Nicolajsen. Æret være hans minde.

Vi vil savne ham i vor midte. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Niels Christian Nicolajsen. Æret være hans minde. Det var med dyb sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at bestyrelsens mangeårige næstformand, kroejer Niels Christian Nicolajsen, den 19. juni 1983 var afgået ved døden efter kort tids

Læs mere

For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 318 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet.

For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 318 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet. /øff For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 18 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet. Selv om det er ubehageligt, at der vindfældes træ under

Læs mere

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie.

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Ati Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Stormen væltede meget store mængder nåletræer af betydelig værdi, og det

Læs mere

Aktieselskabet. Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår

Aktieselskabet. Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår Aktieselskabet Houborg Plantage Regnskab for året 1989 123. regnskabsår Ordinær generalforsamling afholdes på Hovborg Kro mandag den 11. juni 1990 kl. 17.30 medfølgende dagsorden: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Aktieselskabet. Houborg Plantage REGNSKAB FOR. året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6.

Aktieselskabet. Houborg Plantage REGNSKAB FOR. året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6. Aktieselskabet Houborg Plantage REGNSKAB FOR året 1987 121.regnskabsår Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6. JUNI 1988 1. Valg af dirigent. KL. 17.30 MED FØLGENDE DAGSORDEN: 2.

Læs mere

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde.

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde. Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at plantagens mangeårige skovrider og bestyrelsens tidligere formand, skovrider Carl Georg Bech, den 12. december 1988 var afgået ved

Læs mere

j j, M/o /føtfaxy /?7?

j j, M/o /føtfaxy /?7? j j, M/o /føtfaxy /?7? * i HiMimiu»Puwppitii^m 'WM^iWHMpiitPjptøp^ ^H^ItifW^^^4'"i VI^^^ '^W*^'SiTW CWWf»T!'W^ A/S HODBORG PLANTAGE - BERETNING FOR 1979. * % Der i 1979 skovet ialts 296o m, hvoraf 1977

Læs mere

Som det formentligt vil være de fleste "bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den

Som det formentligt vil være de fleste bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den Itø / Som det formentligt vil være de fleste "bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den hidtidige formand, skovridder Bech, af personlige grunde

Læs mere

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag.

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag. Tolne Skov ApS Bestyrelsens beretning -Generalforsamlingen, den 23. maj 2017. Velkommen til generalforsamlingen i Tolne Skov. Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det

Læs mere

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr % - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr Antallet af aktionærer i Houborg Plantage udgjorde ved en optælling kort før generalforsamlingen i alt }60/, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser er

Læs mere

2. Skovens sundhedstilstand

2. Skovens sundhedstilstand 2. Skovens sundhedstilstand 56 - Sundhed 2. Indledning Naturgivne og menneskeskabte påvirkninger Data om bladog nåletab De danske skoves sundhedstilstand påvirkes af en række naturgivne såvel som menneskeskabte

Læs mere

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen. di, u Det er for bestyrelsen en glæde - hvilket vi også tidligere har givet udtryk for - at så mange tager sig tid til at deltage i plantagens generalforsamling. Vi har aktionærer over hele landet samt

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 1999 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Side Selskabsoplysninger 1 Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

Skovdyrkerforeningernes vedtægter

Skovdyrkerforeningernes vedtægter 1 af 5 08-08-2012 11:09 Skovdyrkerforeningernes vedtægter J.nr. 2:8032-437/fa Rådsmødet den 25. november 1998 1. Resumé Den 30. juni 1998 modtog Konkurrencestyrelsen Skovdyrkerforeningernes (herefter SDF)

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR ÅRSREGNSKAB 2001

A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR ÅRSREGNSKAB 2001 A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR. 24 25 52 12 ÅRSREGNSKAB 2001 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger 1 Side Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen.

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen. 'tfo^ /vø^mé? / t Antallet af aktionærer i Houborg Plantage er ved en opgørelse foretaget kort tid før generalforsamlingen opgjort til 496 mod 491 sidste år, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser

Læs mere

Houborg Plantage. Aktieselskabet. Regnskab for året 1989. 123. regnskabsår

Houborg Plantage. Aktieselskabet. Regnskab for året 1989. 123. regnskabsår Jylland mellem tvende have som en runestav er lagt, runerne er kæmpegrave inde midt i skovens pragt og på heden alvors-stor, her, hvor ørknens luftsyn bor. 2 Jylland, du er hovedlandet, højland med skov-ensomhed!

Læs mere

Forslag 1 Forslagsstiller:

Forslag 1 Forslagsstiller: Forslag Forslag 1 Forslagsstiller: For at imødegå sammenblanding af forening og profitskabende virksomhed foreslås følgende: SVJ opdeles i en forenings del og en entreprenør del. Forslaget begrundes med

Læs mere

Regnskabsoversigt. for privatskovbruget 2005. Vigtigt politisk redskab

Regnskabsoversigt. for privatskovbruget 2005. Vigtigt politisk redskab Regnskabsoversigt for privatskovbruget 25 Af forstkandidat Mikkel Holmstrup, Dansk Skovforening Underskuddet fra driften af de private skove var i 25 på 3 kr/ha eksklusiv andre indtægter, rentebetaling

Læs mere

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011.

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011. Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse 4. Budget fremlægges

Læs mere

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen.

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen. Et selskab med så mange år bag sig som Houborg Plantage skaber sig rent umiddelbart en række traditioner. Så længe de er gode og aktuelle, bør de bevares. Men bliver de forældede og uegnede, bør de slettes.

Læs mere

Udsigt til fremgang i byggeriet men fra lavt niveau

Udsigt til fremgang i byggeriet men fra lavt niveau DI ANALYSE oktober 14 Udsigt til fremgang i byggeriet men fra lavt niveau Forventninger om øget økonomisk aktivitet, fortsat bedring på boligmarkedet og store offentligt initierede anlægsprojekter betyder,

Læs mere

Skovskolens udviklingskonference Praktiske erfaringer med flisning. Skovrider Michael Gehlert

Skovskolens udviklingskonference Praktiske erfaringer med flisning. Skovrider Michael Gehlert Skovskolens udviklingskonference 2017 Skovflis en vigtig brik for bæredygtig udvikling Praktiske erfaringer med flisning - hvordan griber man det an? Skovrider Michael Gehlert Skovdyrkerne Vestjylland

Læs mere

Afsætning m. m Kaj Østergaard. Dansk Juletræsdyrkerforening

Afsætning m. m Kaj Østergaard. Dansk Juletræsdyrkerforening Afsætning m. m. 2010 Kaj Østergaard Juletræer - sæson 2010 generelt Opstart af sæson i en positiv stemning Forventning om prisstigninger men hvor meget? - noget nølende udspil. Prisforskel før og efter

Læs mere

^ømøwd^ U///-^ 4*~y " æ S A^? ^C^ Af' /^ésn*4 &*r. A^^ &^u? rf ^r > /^^XfØéj^; /^6&^ tz\ /<$q{føucla6lg&gsllé. 'tøjfiuqøoej.

^ømøwd^ U///-^ 4*~y  æ S A^? ^C^ Af' /^ésn*4 &*r. A^^ &^u? rf ^r > /^^XfØéj^; /^6&^ tz\ /<$q{føucla6lg&gsllé. 'tøjfiuqøoej. y^^u^^m ^^^^^^Å6 z^, ^ømøwd^ Munkehatten 9 5220 Odense SØ Telefon 66 15 46 40 Telefax 66 15 48 99 Miljø- og Energidivisionen /

Læs mere

Generelforsamling 2014

Generelforsamling 2014 Generelforsamling 2014 Formandens indledning: På bestyrelsens vegne, bydes alle fremmødte hjerteligt velkommen til Andelsselskabet Ølsted Strand Vandværks ordinære generalforsamling 2014 Jeg vil tillade

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000 A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger 1 Side Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

Almindelig ædelgranlus. På NGR. Overvintrer på årsskuddet som 2. eller 3. stadielarver, der i foråret videreudvikler sig til æglæggende hunner.

Almindelig ædelgranlus. På NGR. Overvintrer på årsskuddet som 2. eller 3. stadielarver, der i foråret videreudvikler sig til æglæggende hunner. Almindelig ædelgranlus. På NGR. Overvintrer på årsskuddet som 2. eller 3. stadielarver, der i foråret videreudvikler sig til æglæggende hunner. 300-500 æg per hun. De klækker efter 3-5 uger. Hav altid

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. Bestyrelsens beretning Indledning 2014 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. En kold kort vinter der ikke

Læs mere

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling BRAMMING FJERNVARME August 2013 Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 Tirsdag,

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Analyse og Statistik 18. Januar Uge 3 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge sammenlignet med sidste uge er som følger:

Læs mere

Lokalbestyrelsens fremtidige virke Årsmødet 3.marts 2016

Lokalbestyrelsens fremtidige virke Årsmødet 3.marts 2016 idnkaldes til lokalkomite mø Lokalbestyrelsens fremtidige virke Årsmødet 3.marts 2016 2016 er startet med fuld fart på. Heldigvis kører alle vores mange aktiviteter og tilbud videre i år. Det er rigtigt

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 2008

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 2008 Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 28 Denne beretning suppleres med formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen. Produktionen Vindmøllerne

Læs mere

Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001.

Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001. ^y/éum iwém /^7^^^ ^ ^ ^ Der er tradition for, at bestyrelsens beretning indeholder nogle ord om aktionærkredsen, bl.a. om hvor mange vi er, og hvilke ændringer der er sket i årets løb. Efter en for kort

Læs mere

Aktieselskabet Houborg Plantage Holmevænget Hovborg CVR-nr Årsrapport 2017

Aktieselskabet Houborg Plantage Holmevænget Hovborg CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Dokken 8 Postbox 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk Aktieselskabet Houborg Plantage Holmevænget

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Analyse. Tyndere glasloft, men stadig få kvinder blandt topindkomsterne. 26. august 2015. Af Kristian Thor Jakobsen

Analyse. Tyndere glasloft, men stadig få kvinder blandt topindkomsterne. 26. august 2015. Af Kristian Thor Jakobsen Analyse 26. august 21 Tyndere glasloft, men stadig få kvinder blandt topindkomsterne Af Kristian Thor Jakobsen Ligestillingen i forhold til køn og uddannelse har gennemgået markant udvikling de seneste

Læs mere

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2019 Akt.nr. 416269 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN Højbjerg, den 25. juni 2012 Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 30. maj 2012 kl. 19.00 i Ravnsbjergkirkens mødelokale. Dagsorden ifølge vedtægterne: a. Valg

Læs mere

A/S Houborg Plantage CVR-nr Årsrapport 2009

A/S Houborg Plantage CVR-nr Årsrapport 2009 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Frodesgade 125 Postboks 200 6701 Esbjerg Telefon 79128444 Telefax 79128455 www.deloitte.dk A/S Houborg Plantage CVR-nr. 24 25 52 12 Årsrapport

Læs mere

Referat af generalforsamling den 14. februar 2011 på Himmerlandsfondens Kursuscenter, Tranum Strandvej 83, 9460 Brovst

Referat af generalforsamling den 14. februar 2011 på Himmerlandsfondens Kursuscenter, Tranum Strandvej 83, 9460 Brovst Mm Referat af generalforsamling den 14. februar 2011 på Himmerlandsfondens Kursuscenter, Tranum Strandvej 83, 9460 Brovst Til stede fra bestyrelse, suppleanter og advokat: Karl Erik Møller, Kaj Larsen,

Læs mere

Aktieselskabet Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår. 4 Jylland mellem tvende have

Aktieselskabet Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår. 4 Jylland mellem tvende have Jylland mellem tvende have som en runestav er lagt, runerne er kæmpegrave inde midt i skovens pragt og på heden alvors-stor, her, hvor ørknens luftsyn bor. Jylland, du er hovedlandet, højland med skov-ensomhed!

Læs mere

Hedgeforeningen HP. Danske Obligationer. HP Hedge Ultimo april 2010. Index 100 pr. 15. marts 2007

Hedgeforeningen HP. Danske Obligationer. HP Hedge Ultimo april 2010. Index 100 pr. 15. marts 2007 HP Hedge april 2010 HP Hedge gav et afkast på 1,29% i april. Det er ensbetydende med et samlet afkast for 2010 på 9,18%. Benchmark for afdelingen er CIBOR 12 + 5%, som det var målsætningen minimum at matche

Læs mere

Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale:

Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Maj 2009 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Byggevirksomheden 1. kvartal 2009 Det samlede påbegyndte etageareal er faldet med 17 pct. i første kvartal 2009 i

Læs mere

Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2019 Akt 379438 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Smågriseproducenterne

Smågriseproducenterne Smågriseproducenterne Smågriseproduktionen havde den højeste indtjening i 213. > > Niels Vejby Kristensen, Videncenter for Svineproduktion Driftsøkonomien for smågriseproducenter I 213 havde de danske

Læs mere

Naturforyngelse i nål

Naturforyngelse i nål Foto 1. Under de gamle sitka står en rig opvækst af sitka, cypres, lærk og grandis. Naturforyngelse i nål på meget kuperet jord Hem Skov ved Mariager ligger på stærkt kuperet jord. Jorden er næringsrig

Læs mere

10-11-2011 Side 1 af 5

10-11-2011 Side 1 af 5 Side 1 af 5 Låstrup - Nr. Rind Vandværk har holdt ordinær generalforsamling torsdag den 22.februar kl. 19 00 2007 i Nr. Rind Forsamlingshus. Tilstede: Der var mødt 12 forbrugere op, formanden bød velkommen.

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006 Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006 Denne beretning suppleres med formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen. Vindåret Vindåret 2005

Læs mere

Grundejerforeningen PLANTAGEN Bestyrelsens beretning for året 2017

Grundejerforeningen PLANTAGEN   Bestyrelsens beretning for året 2017 Ordinær generalforsamling i Plantagen i Stensballe Hallen Til stede: Bestyrelsen samt nr 1. Onsdag den 21. marts 2018 kl. 17,00 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om det forløbne år

Læs mere

Bestyrelsens beretning over året 2016

Bestyrelsens beretning over året 2016 Bestyrelsens beretning over året 2016 Velkommen til generalforsamling, hvor vi aflægger beretning for 2016. Vi indleder med at mindes de af vores medlemmer, som er gået bort i det forløbne år med et minuts

Læs mere

DET EUROPÆISKE SORTERINGSREGLEMENT FOR JULETRÆER

DET EUROPÆISKE SORTERINGSREGLEMENT FOR JULETRÆER DEN EUROPÆISKE JULETRÆSDYRKERFORENING DET EUROPÆISKE SORTERINGSREGLEMENT FOR JULETRÆER 1. Januar 1995 Med DANSK TILLÆG pr. 1. januar 1997 Afskrift fra Korte Meddelelser no. 52 med tilladelse fra Dansk

Læs mere

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2019 Akt. nr. 2018/42978/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

MARKEDSNYT For grisekød

MARKEDSNYT For grisekød MARKEDSNYT For grisekød Markedsanalyser 6. november Uge 45 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles ferske skinker fortsat trægt, men til uforandret prisniveau denne uge. For øvrige udskæringer

Læs mere

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 1. KVARTAL 2018

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 1. KVARTAL 2018 overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 1. KVARTAL 2018 > > Overblik over energipriser 2 > > Elprisen 2 > > Olieprisen 3 > > Kulprisen 4 > > Gasprisen 4 > > Eltariffer 5 > > Kvoteprisen

Læs mere

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Marts 2019 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Jensen og Sørensens Plantage søndag den 8. juni 2008

Referat fra generalforsamling i Jensen og Sørensens Plantage søndag den 8. juni 2008 Referat fra generalforsamling i Jensen og Sørensens Plantage søndag den 8. juni 2008 1. Valg af dirigent og protokolfører. Valgt blev Søren Hansen og Peter L. Sørensen. 2. Formandens beretning v. Klaus

Læs mere

Det kunne ellers nævnes grunde nok for, at kommunerne viste en positiv interesse for plantagerne. Lad mig nævne nogle få:

Det kunne ellers nævnes grunde nok for, at kommunerne viste en positiv interesse for plantagerne. Lad mig nævne nogle få: < Å /4>< o cv gttw Året 2000 blev for plantagen et oprydningens år efter december orkanen i 1999, der stormfældede knap 30% af plantagens nåletræsbevoksninger og efterlod ca. 17.000 m 3 stormfældet træ

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Økonomisk temperaturmåling og prognose for 2011 og 2012 samt skøn for 2013 (december 2011)

Økonomisk temperaturmåling og prognose for 2011 og 2012 samt skøn for 2013 (december 2011) Økonomisk temperaturmåling og prognose for og samt skøn for (december ) NOTAT NR. 1132 I forventes der et resultat fra svineproduktionen på minus 83 kr. pr. slagtesvin i gennemsnit, mens resultatet for

Læs mere

Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage

Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage Bestyrelsens beretning for år 2006 Traditionen tro vil vi indlede beretningen med at gå 80 år tilbage i tiden og fortælle, hvad der er skrevet i den gamle

Læs mere

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 6. marts 2018 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 6. marts 2018 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 6. marts 2018 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard Jeg vil her give et udpluk af det samlede årsregnskab for 2017 og mine bemærkninger

Læs mere

Som formand for Stiide Plantage blev han med sin store viden det samlende midtpunkt, når aktieplantagernes fælles problemer skulle løses.

Som formand for Stiide Plantage blev han med sin store viden det samlende midtpunkt, når aktieplantagernes fælles problemer skulle løses. xf /9H i Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at plantagens mangeårig revisor, skovrider Hans Kelp, den 14. maj 1993 var afgået ved døden. Som skovrider under Hedeselskabet

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: november-december År: 21 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet 1 9 8 7 6 4 3 2 1 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec godkendte elementer 214 godkendte elementer

Læs mere

Ejerforeningen Vagtelvænget. Bestyrelsens beretning for året 2008

Ejerforeningen Vagtelvænget. Bestyrelsens beretning for året 2008 Ejerforeningen Vagtelvænget Bestyrelsens beretning for året 2008 Generalforsamlingen 2008 blev gennemført i en god og konstruktiv dialog mellem generalforsamlingsdeltagerne og bestyrelsen. Bestyrelsens

Læs mere

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten Små selskaber vil have lempet revisionspligten Resume Denne undersøgelse viser, at selvstændige i halvdelen af de små og mellemstore virksomheder mener,

Læs mere

Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler Marts 2019 dok. nr. 416452 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Udbud og tilbudsgivning i skovbruget. hvordan sammenligner man dækningsbidrag?

Udbud og tilbudsgivning i skovbruget. hvordan sammenligner man dækningsbidrag? Udbud og tilbudsgivning i skovbruget hvordan sammenligner man dækningsbidrag? Formål med dagens indlæg En hvis mængde af driftsopgaver i skovbruget udbydes i dag i mere eller mindre formelle licitationer,

Læs mere

Regnskab for året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes på Hovborg Kro mandag den 25. m~ 1992 kl med følgende dagsorden:

Regnskab for året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes på Hovborg Kro mandag den 25. m~ 1992 kl med følgende dagsorden: .1 Jylland mellem tvende have som en runestav er lagt, runerne er kæmpegrave inde midt i skovens pragt og på heden alvors-stor, her, hvor ørknens luftsyn bor. 2 Jylland, du er hovedlandet, højland med

Læs mere

Kommissionen har truffet denne beslutning på grundlag af følgende betragtninger:

Kommissionen har truffet denne beslutning på grundlag af følgende betragtninger: EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24-08-2000 D(2000) 106358 Vedr.: Statsstøttesag nr. N 195/2000 - Danmark Støtte til kompensation for stormskader i skove Hr. minister, Jeg kan herved meddele Dem, at

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Eksporten falder igen

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Eksporten falder igen NØGLETAL UGE 37 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Eksporten falder igen Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge fik vi tal for udviklingen i eksporten i juli herhjemme. Vareeksporten

Læs mere

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Marts 2015 dok. nr. 24503-15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

DBI08:002. Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. Vedr.: Foretræde for Folketingets Skatteudvalg

DBI08:002. Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. Vedr.: Foretræde for Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 41 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K DBI08:002 10. januar 2008 BM/ach Vedr.: Foretræde for Folketingets Skatteudvalg

Læs mere

Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2018 dok. nr. 2018/71/2 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2019 dok. nr. 416634 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Revisorkommissionen Maj 2016

Revisorkommissionen Maj 2016 Revisorkommissionen Maj 2016 Evaluering af revisoreksamen 2015 samt øvrige eksamener afholdt af Revisorkommissionen J. nr. 2016-1379 1. Eksamen 2015 Revisorkommissionen forestår flere forskellige former

Læs mere

Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid

Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid S k r i v t e k s t h e r Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid Henrik Thorlacius-Ussing Direktør for Roldskov Savværk og formand for Træ- og møbelindustrien Skovkonference,

Læs mere

Dansk Juletræsdyrkerforening

Dansk Juletræsdyrkerforening Sæson 2007 Opstart af sæson ok positiv stemning Prisstigninger men hvor meget? Stor efterspørgsel efter billigtræer ved start Stor efterspørgel efter ON senere Forøgelse af udbytte % og stigende priser

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Grundejerforeningen "Damgården" v/ Bent K. Hansen Damgårdsvej 85, Niverød 2990 Nivå

Grundejerforeningen Damgården v/ Bent K. Hansen Damgårdsvej 85, Niverød 2990 Nivå Grundejerforeningen "Damgården" v/ Bent K. Hansen Damgårdsvej 85, Niverød 2990 Nivå www.gf-damgaarden.dk Nivå 23. marts 2006 Bestyrelsens Beretning Fællesarealer Vedligeholdelsen af fællesarealerne i det

Læs mere

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 32805/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 4. januar 2016 Uge 1 MARKEDSSITUATIONEN På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til uforandret prisniveau denne uge. Til det

Læs mere

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 2015 Introduktion Dansk økonomi ser ud til at være kommet i omdrejninger efter flere års stilstand. På trods af en relativ beskeden vækst

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017)

Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017) NOTAT 5. maj 2017 HMH Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017) Skovforeningen vil i de følgende kommentarer alene referere

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er tiden atter inde til at kigge såvel tilbage på den forgangne sæson, som til at se fremad, mod de kommende sæsoner i biavlen Lave honningpriser

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 42/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 42/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 42/17-10-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Sæson 2013 evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt

Sæson 2013 evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Sæson 2013 evaluering og analyser Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Juletræer 2013 - afvikling og reklamationer Forsigtig opstart af indkøb grundet konkurs (Praktiker) og leverandørskift

Læs mere

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR 219 Et halvår med udfordringer Et halvår med udfordringer Hermed en status på første halvår af regnskabsåret 218/19, der på nogle områder ikke er gået, som vi havde

Læs mere

Eksempel på Naturfagsprøven. Biologi

Eksempel på Naturfagsprøven. Biologi Eksempel på Naturfagsprøven Biologi Indledning Baggrund Der er en plan for, at vi i Danmark skal have fordoblet vores areal med skov. Om 100 år skal 25 % af Danmarks areal være dækket af skov. Der er flere

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke. Spørgsmål: Ministeren bedes oversende talepapir til samråd d.d. om aktstykket.

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke. Spørgsmål: Ministeren bedes oversende talepapir til samråd d.d. om aktstykket. Finansudvalget 2009-10 Aktstk. 107 Svar på Spørgsmål 3 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 13. april 2010 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke

Læs mere

A/S Houborg Plantage CVR-nr Årsrapport 2003

A/S Houborg Plantage CVR-nr Årsrapport 2003 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Frodesgade 125 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk A/S Houborg Plantage CVR-nr. 24 25 52 12 Årsrapport

Læs mere

A/S Houborg Plantage CVR-nr Årsrapport 2004

A/S Houborg Plantage CVR-nr Årsrapport 2004 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Frodesgade 125 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk A/S Houborg Plantage CVR-nr. 24 25 52 12 Årsrapport

Læs mere

I fortsættelse af mit brev af 13. marts 2006 vender jeg hermed tilbage til sagen om Aldershvile

I fortsættelse af mit brev af 13. marts 2006 vender jeg hermed tilbage til sagen om Aldershvile FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Gladsaxelisten v/ John Damm Sørensen Stenkrogen 6 2800 Lyngby Dato: J.nr.: 2003-4082-120

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: september År: 1 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet 1 9 8 7 6 4 3 1 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec godkendte elementer 14 godkendte elementer 1 Ovennævnte

Læs mere