Som det formentligt vil være de fleste "bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som det formentligt vil være de fleste "bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den"

Transkript

1 Itø

2 / Som det formentligt vil være de fleste "bekendt fandt der efter den sidste generalforsamling i Houborg Plantage et formandsskifte sted, da den hidtidige formand, skovridder Bech, af personlige grunde ønskede at trække sig tilhage fra formandsposten. Og bestyrelsen valgte herefter mig til den derved ledigblevne post som formand for Houborg Plantage. Når dette er sagt, vil jeg gerne tilføje, at når det skulle være sådan, er jeg personlig glad for, at vi fortsat har skovridder Bech blandt os i bestyrelsen og fortsat kan trække på hans store og dybtgående viden om Houborg Plantage, dels fra hans tid som skovridder og dels fra hans tid som formand.

3 I vedtægterne for Houborg Plantage er det blandt andet bestemt, at generalforsamlinger skal indkaldes med 14 dages varsel ved avertering i de lokale dagblade. En sådan bestemmelse er ret så svær at overholde efter sin ordlyd, når en typografkonflikt som i år forhindrer de sædvanlige, lokale dagblade i at udkomme. Por dog om muligt at søge bestemmelsen overholdt besluttede bestyrelsen derfor, efter at konflikten havde varet en måned, at fastsætte den endelige dato for generalforsamlingens afholdelse til det senest mulige tidspunkt, som vedtægterne tillod, d.v.s. til den 3>o. juni Konflikten endte imidlertid ikke helt så hurtigt, som det kunne håbes, og samtidig var der ved en række dagblade, bl.a. Kolding Folkeblad, opstået en ny konflikt nu indenfor journalistområdet. Der var derfor ikke anden udvej end at benytte de lokale ugeblade samt dagbladet Jyllands-Posten m.fl. til averteringen om generalforsamlingens afholdelse. Selvom dette i den givne situation rent juridisk var og måtte være tilstrækkeligt, ønskede bestyrelsen ikke, at der på nogen måde skulle kunne rejses tvivl om, at ikke enhver rimelig mulighed var forsøgt for at gøre aktionærerne bekendte med tidspunktet for den ordinære generalforsamlings afholdelse, og det besluttede derfor yderligere at søge aktionærerne tilskrevet herom ved brev adresseret til den adresse, den enkelte aktionær var opført med i aktionærfortegnelsen, selvom det kunne forudses, at ikke alle adresserne længere var rigtige. At det er lykkedes bestyrelsen trods konflikterne at gøre aktionærerne opmærksomme på generalforsamlingens afholdelse viser med tydelighed det store antal aktionærer, der er mødt til generalforsamlingen.

4 Året 198o må på mange måder betegnes som et godt år for Houborg Plantage. Vi har stort set været forskånet for frost- og tørkeskader samt større stormfald, og den store nedbørsmængde i form af regn, der for andre var meget generende, gav gode vækstmuligheder, men også her og der nogle stærkt opkørte skovveje. Hugsten i plantagen har i 198o været på 2.7oo nr eller knap lo% mindre end i 1979«Også økonomisk må året betegnes som tilfredsstillende med et regnskabsmæssigt overskud på ca. 2oo.ooo kr. efter afskrivning og henlæggelse til skat og investeringsfond. Der vil derfor også fra bestyrelsens side blive foreslået uændret udbytte på 2o% til aktionærerne samt henlæggelse af kr. til dispositionsfonden. Jeg skal ikke her komme nærmere ind på regnskabet udover på et par enkelte punkter, der naturligt hører hjemme i denne beretning. Som det vil kunne ses i regnskabet, er det køb af ca. 3,5 ha af Ernst Vase's ejendom, som blev omtalt i bestyrelsens beretning på sidste års generalforsamling, nu blevet registreret i plantagens regnskab, og dette køb bringer plantagens samlede areal op på godt 5oo ha. Som det endvidere vil kunne ses, er udgiften til vedligeholdelse af skovarbejderboligerne faldet betydeligt i forhold til udgiften i de senere år. Desværre er denne besparelse ikke reel, da der stadig er en del arbejde, der skal udføres for blot at holde disse boliger i en tålelig stand, og der er da også i 198o truffet beslutning om vedligeholdelser, som først kommer til regnskabsmæssig udtryk i Fra Hedeselskabets Plantageregulering fik vi i 198o en ny driftsplan for lo-årene 198o-199o. En sådan driftsplan, der i sin udformning er en teknisk statusregistrering af areal og vedforråd samt et teknisk budget med en foryngelsesplan og en tilvækst- og hugstberegning for lo-årsperioden, er et vigtigt instrument, når de kommende års indtægter og udgifter skal beregnes. \

5 Og en fornuftig beregning af indtægterne og udgifterne er ikke mindst nødvendig i de kommende år, hvor/gode indtægtskilde ved hugst af stort tømmer reduceres og må erstattes af anden indtægtskilde i form af en produktion af juletræer, pyntegrønt eller andet, såfremt ikke indtægterne skal svinde for stærkt.

6 På sidste års generalforsamling blev der fra aktionærside gjort bemærkning til den indtægt på 13.o92 kr., der var optaget i regnskabet som jagtleje og dels betalt (med 12.ooo kr.) af Jagtselskabet Houborg Plantage og dels af lejeren af "Bi-Mads"'s hus. Også for 198o er jagtlejen opført i regnskabet med det kontraktlige aftalte beløb 13.o92 kr. Men jeg skylder straks at tilføje, at jagtlejen med virkning fra 1981 efter indgåelse af nye aftaler vil stige ret væsentligt - ca. 34- gang - til ca kr., hvori dog skal fradrages plantagens del af udgifter, der afholdes til vildtpleje. Indtægten ved jagtleje er således blevet en ikke uvæsentlig indtægtskilde, der bør bruges men ikke misbruges. Det er da også meget nøje overvejet, hvad jagtlejen skulle sættes til, og oplysninger om jagtlejeindtægter er da også indhentet fra flere sider. Bestyrelsen valgte imidlertid under hensyn til, at der forekommer kronvildt omend kun sparsomt, at sætte jagtlejen til 9o kr. pr. ha, hvilket er et beløb midtvejs mellem den maksimum- og minimumleje, Hedeselskabet normalt har lagt til grund ved udleje af jagt. Samtidig aftalte vi med jagtselskabet, at vi ville deltage med halvdelen af udgiften, dog max. 5»ooo kr. pr. år svarende til ca. lo kr. pr. ha til jagtselskabets vildtpleje. Det er bestyrelsens opfattelse, at den aftale, vi opnåede, var rimelig for begge parter. Vi vil gerne beholde jagtselskabet som lejere, hvilket de har været gennem de sidste ca. 60 år, og jagtselskabet har været fuldt indforstået med, at jagtleje gennem de senere år andre steder er steget ret kraftig. For ikke på ny senere at udsætte jagtselskabet for så kraftig en stigning, blev den nye kontrakt kun aftalt for 3 år, og vi må så ønske, at den inflation, der har medvirket til den forhøjede leje, kan blive bremset, så vi undgår et sådant prischock igen for jagtselskabet. At jagtselskabet virkeligt hidtil har taget rimelig hensyn til vildtbestanden, synes jeg taler for sig selv i den meddelelse om nedlagt vildt i 198o, vi har modtaget og hvoraf fremgår, at der

7 é er nedlagt 1 stk. kronvildt 19 stk. råvildt lo stk. harer 1 stk. ringdue i alt 31 stk. vildt, og jeg tror, at den samme hensyntagen vil være til stede i den nye kontraktperiode.

8 Det er sædvane - for ikke at sige tradition - for, at bestyrelsens beretning er opdelt i to dele, dels en kort formandsberetning og derefter en fyldig teknisk beretning, der aflægges af skovrideren på bestyrelsens vegne. Jeg skal ikke i år bryde denne sædvane, men forinden jeg overlader ordet til skovrider Oppermann, finder jeg anledning til at rette et par ord til de mange, jeg eller bestyrelsens øvrige medlemmer har haft kontakt med i det forløbne år. Vi er fra bestyrelsens side glade for den interesse, aktionærerne viser for Houborg Plantage, og for det gode samarbejde vi udadtil har til naboplantagerne, Hedeselskabet og de mange andre, vi har kontakt til. Og vi siger tak til skovrider Oppermann og skovfoged Herskind samt til arbejderne i plantagen for godt udført arbejde i det forløbne år til gavn for Houborg Plantage. Og jeg vil gerne selv runde disse ord af med en tak til bestyrelsen for godt samarbejde.

9 A/S HOUBORG PLANTAGE - BERETNING FOR 198o. 198o må betegnes som et godt år for plantagen* - Vækstbetingelserne har været gode på grund af den store nedbør, og afsætningen af træ er gået tilfredsstillende trods stigende vanskeligheder på g.a. den alm. afmatning i byggesektoren«' Der er i årets løb skovet ialt- 2yoo rar, d.v.s, nogenlunde planhugsten, der i plantagens driftsplan for er ansat til 2643»» svarende til 6,2 m J pr. ha./år. s 3' 3 Hugsten ligger 260 m lavere end sidste års hugst (2960 m ).. Hugsten fordeler sig med: 7796 (2o84 m* 5,) til tømmer, 16% (43o nr*) til spånpladetræ, og 7$ til kassetræ (l8i m ). - Herudover er der skovet lo3o stk. rødgran-juletræer, og klippet ca. 26 tons rgr./bjfr.-grønt. Der er opnået en gennemsnitspris ved salg af gavntræ påj'274 kr 0 /io p? hvilket er en stigning på ca, 8,7$ i forhold til den opnåede gennemsnits«pris for " " På trods af den megen.nedbør i årets 2 0 halvdel og de stigende van- ** skeligheder med afsætningen af tømmer, er den planlagte hugst blevet gennemført i fuldt omfang* ' -'Forårsstormen midt i april, der gik helt om i nord, et hjørne hvorfra vi normalt ikke regner med så kraftige vindpå- '; -/>; virkninger, bevirkede, at ca, - af plantagens årshugst i tømmer væltede langs nordkanten af afd ,,i yestkanteh af afd. 26 p og i afd, 3o. - Til alt held var det kun få træer der knækkede, og afsætnings s i tua-*. tionen var endnu på dette- tidspunkt uden problemer. Stormfald i forbindelse med julestormene d og o, og stormen d.8 februar 1981" slap plantagen-lykkeligvis forl, Det var primært dét nord-og midtjyske område der blev ramt, og her faldt ialt ca m, svarende til ca* ko$> af den årl. nåletræshugst' i Jylland.,, >., Men afsætningssituationen er > : naturligvis blevet påvirket af denne s store mængde træ, der skal afsættes indenfor et overskueligt, tidsrumphvia* man skal undgå, at 'træets kvalitet forringes* Ellers er det landbrugeta -'alvorlige økonomiske situation, uden muligheder for investering 1 nybyggeri, og en tilsvarende tilbageholdenhed fra industriens side, der i 2.halvdel af, 198a ændrede afsætningssituationen, så det nu mere er købers - end sælgers marked. v * '.,,!' Det har naturligvis lettet noget på afsætningen, at flere af de store savværker har opbygget et marked i Tyskland for savskåret træ, og dermed i nogen grad kompenceret for faldet i afsætningen på hjemmemarkedet. Y W.f/

10 4 1.',> f,j A! T«*. r^ «s L f * " '-i j * t f <«- ^ $ Men i Tyskland spores <6"gså en vis opbremsning, der naturligvis bl.a* går ud over byggeriet, ogikonkurrence med billige tilbud på råtræ fra Øst-Tyskland og Østrig, Og vigende råtræpriser på det tyske hjemmemarked, har danske savværker * svært, ved at konkurrere, såfremt de tyske ordre ' 1/ der placeres heroppe, skal være mere ehd blot supperingskøbj Eksporten er imidlertid med til at" holde hjulene i gang på sawærkerfne, og Hovborg Savværk/* der "er plantagens hovedaftager, har forhandlet tt kontrakter med tyske aftagere,; gældende til-og med sommerferien. På grund af skovbrugets særlige produktions-og afsætningsforhold, * fik man, med virkning fra 1.januar 1980, en generel dispensation fra.be«* stemmelserne i prisstbploven af nov, for såvidt angår "skovbrugeta *' ~ \, '" salg af råtræ, når dette foregår i h.t.' de vejledende priser for råtræ,* 4 ' ',, * * - eller andre prislister udarbejdet«af Dansk Skovforening. Denne dispensation fra prisstpploven affødte nye prisforhandlinger. med træindustrien d 9 22 februar l98o 9 og resulterede i, at de vejl. priser på sawærkstømmer steg med:'.ca. lo^> i;vejet gennemsnit* * ', Samtidig steg kassetræét med ca. 15 kr./rm, ' "" Efter et forholdsvis travlt forår for savværkerne, hvor eksporten af tømmer til Tyskland,gik tilfredsstillende»hvorimod en væsentlig del af " den øvrige produktion blev lagt på lager,* samt at efterspørgslen på flis, savværkernes affaldsprodukt, &&v stor og priserne stigende (aug. Sos 75 kr,/m J ), så man både fra savværkernes og fra skovenes side så optimistisk, på situationen, at man ved* forhandlinger d.19, august 198o mellem Traeindu; striens Fællesrepræsentation og Danske Skoves Handelsudvalg enedes om* en gennemsnitlig prisstigning for tømmer, på 24,85 kr./m-, svarende til en* ^ stigning på 8,7$ 1 vejet gennemsnit". *" * "~ Samtidig steg kassetræet 25 kr,./rm,, således at alm rødgran-kassetræ, 1* m langt, cm.* topy f«*r øjeblikket koster 160 kr./rm.,,* Kort efter disse prisforhandlinger, begyndte den økonomiske stramning for alvor at slå igennem, såvel på hjemmemarkedet, som ved salg af træ til eksport, og siden har salget af tømmer gået trægt. Savværkerne har senest i marts i år prøvet at få skovene til at ae««, ceptere en prisnedsættelse på kr./m J på de mellemste diametergrup- 1 9 per, men uden resultat, hvilket har haft til følge, at*de vejl. priser '«for øjeblikket er# opsagte. Prisudviklingen på råtræn^arkedet i 1980 har såledesj, trods den alut. afmatning, været positiv, men også*nødvendig for bare at holde nogenlunde. trit med de stadig stigende arbejdsomkostninger* ' " -«, Plantagens produktion af industritræ, der i 1980 udgjorde ca. 880 rm. leveres til Engesvang Spånpladefabrik, hvortil plantagen har leveringsret?

11 i kraft af at være såvel aktionær som obligationshaver i virksomheden. Situationen for spånpladeindustrien har tilsyneladende været lige modsat af savværkernes, idet et lille råtrælager og svigtende tilførsler af råtræ i begyndelsen af 198o, gjorde det vanskeligt for Engesvang Spånpladefabrik at opfylde sine leverancer af spånplader. Resultatet var naturligvis 9,at man så sig nødsaget til at justere leveringsretten i opadgående retning, og forhøje råtræpriserne så de lå på linie med de svenske cellulosefabrikkers priser, for at kunne konkurrere med disse om' råtræet c, Ved årets' begyndelse lå omtalte leveringsret på 9 rm./iooo kr. aktie' eller obligation, men blev pr. 1.april 80 forhøjet til 12 rm. (9,6 rm. for A-aktier), for atter pr, 1 1.oktober 80 at blive nedsat til 8 rm, (6,4 rm. for A-aktier), idet fabrikken nu havde oparbejdet et passende 3 ' lager på ca. 2o,ooo rm. skovtræ, og, ca m flis, der nogenlunde er\ de mængder man gerne vil ligge inde med hele tiden, af hensyn til en kontinuerlig produktion. Prisen på 3m.-spånpladetræ, der ved årets begyndelse lå på lol kr. pr. rm., blev pr, 1.august forhøjet, med.28 kr./rm., svarende til det svenske sæsontillæg (1.8-15*lo.80) for cellulosetræ* - Medio oktober faldt cellulosetræ-prisen ca. 8 kr./rm«, men Engesyang fastholdt prisen-året ud] * -, De stadig stigende priser på cellulosetræ/spånpladetræ hænger sammen med en tiltagende mangel på træ til disse formål, såvel i Vesteuropa som,, i Nordamerika* ikke mindst i Sverige er situationen kritisk, idet den indenlandske hugst har ligget under normalen, samtidig med, at prisstigninger i traditionelle leverandørlande, 1 samt'stigende fragtrater, gør det stadig van«*' 1 skeligere at importere råtræ.-. Selv om stigningstakten i råtræpriserne i 198o blev knap - så markant ' som i 1979«og afsætningen i årets sidste halvdel faldt for tømmerets vedkommende, må året som helhed betegnes som tilfredstillende,, Markedssituationen har siden ændret.-sig væsentligt, og den alm, afmatning afspejler sig også på det internationale marked. - De hjemlige - savværkers eksport af savskåret træ til Tyetkland er helt afhængig af denne udvikling, men lykkes 'det at holde dette nyopdyrkede marked, samtidig med$ at det hjemlige byggeri kommer lidt igang igen, håber jeg, at vi kan holde plantagens hugst på samme niveau som i men et mindre prisfald kan, ikke udelukkes! -* ' il '-

12 i ' - 1, J vdelen af årets tømmerhugst omfattet storm- ; væltet træ, og resten hidrører hovedsagelig fra afdrift af gammel rødgran (afd )., Derimod ser det ud til, at -vi er kommet over eftervirkningerne fra de tørre somre i, 75/76, idet kun nogle få # af den saml. hugst har omfattet udgået/tørkeskadet,træ', De gode klimatiske forhold i 1979 og 8o med den megen nedbør har 'også. forskånet bs for barkbil leangreb af betydning. '.. - Ud over renafdrifter p! der omfatter ca* 37% af den saml, hugst er., ca. 42% af hugsten udtaget, som stormvæltet' træ, ca. lo% som 1,gangs gen-r nemhugning i unge bevoksninger, ca., 7$ a^om overstandere over 2.generations kulturer, ca. 2$ som gennemhugning lejyrigt, 1% som hugst af ammetræer -. ' hovedsagelig lærk, og ca, 1% som udgået træ. ' t " * Salget af rødgran-juletræer er halveret i ^forhold til sidste år, og vil blive yderligere reduceret i de nærmeste 3-4 år, indtil der igen er rødgrankulturer, der igsa er -blevet så store, at der kan udtages juletræer. - På dette tidspunkt'skulle nordmannsgran-kulturerne'på den tidl«, :f tjeneste jord i plantagens sydli., del også begynde at.give udbytte«., Der er i 198o, sqlgt'ialt I030,stk, rødgranjuletræer,,der først og fremmest er udtaget i kulturerne i plantagens centrale del (afd «, 26-»34 og i afd.5). - Der er opnået én nettopris på ca, 11 kr./stk, (1979.*; 7-lo kr./stk.), og den saml, nettoindtægt udgjorde god^t kr.!, H Endvidere er der fra plantagen solgt 16.6 ton. bjergfyrgrønt (afd. '»",_" 27 m.fl.) til en nettopris,afs 2oo kr./ton.i 7»9 ton. rødgrangrønt (afd, 46 ) til en nettopris af e,a. 5oo kr*/ton, j øg 1,9 ton. nobilisgrønt (afd» ) til 2oookr./ton.j eller ialts 26,3 ton. pyntegrønt, der har givet, A'X en saml. nettoindtægt på ca'. 9»500 kr. h I takt med, at indtægtskilden ved hugst af stort tømmer reduceres, "'; er det som tidl. fremført tanken at, øge produktionen af juletræer og pynu,- tegrønt, dels ved at anvende et stort plantetal pr. ha. i vore rødgran- r\ skovkulturer, således at der kan udtages en "mellemafgrøde" af juletræer * samtidig med, at stamtalllet pr* ha. reduceres, dels, som det er sket h,v«i 1976 og 79, ved tilpl«; af tidl, tjeneste jord i plantagens Sø-del og ved skovarbejderboligen "1915% hvor der ialt er-tilpl. godt y\ ha. med nord«mannsgran, som skulle begynde, at give udbytte om 4-5 år. Desværre er nykulturen ved skovarbejderboligen, i lighed med mange,,, nordmannsgrankulturer rundt omkring i landet, ramt af.nålefald og brun- "* farvning af nålene. - Desuden har arealet, trods grundig jordbearbejdning inden plantning, stået delvis vandfyldt, så vækstbetingelserne har været, " alt andet end optimale. Alt efter hvordan kulturen udvikler sig i løbet af sommeren, vil der blive taget stilling til, om den skal bibeholdes som-, ren nordmannsgrankultur«' eller efterbedres med rødgran.

13 5. Klimamæssigt har 198o været et godt år for plantagen. - De unge kulturer trives gennemgående godt, og i de gi. bevoksninger er barkbilleangrebne træer blevet væsentlig færre end i de nærmest foregående år. De usædvanlige nedbørsforhold har præget året. - Ganske vist var de første måneder normale, men så fik vi tørke i april, maj og i første - del af juni, der i 2»halvdel af juni, juli og i august afløstes af så kraftige regnskyl, der gav en nedbørsmængde på over 5oo mm«, eller mere? end der nogensinde er registreret for denne periode. -September md. kom f. igen ned på normal nedbør, men atter i oktober styrtede regnen ned, og,; det fortsatte den med året ud. - Årsnedbøren blev den højest målte i Metereologisk Instituts mere end loo-årigé historie. Den saml. årsnedbør for Slauggårdj, dér er den nærmeste metereologi ske station lå på:123o mm nedbøren lå på: I083 mm., og til sammenligning kan nævnes, at årsnedbøren i tørkeårene 75/76 lå på 700 og 74o mm. - Normalen f oi^lokaliteten ligger omkring 9oo ram, Temperaturmæssigt var 198o et ret normalt år, dog uden særlig varmeperioder i sommermånederne. Året sluttede med storm og stormfald, men i denne del af landet var vi som nævnt så heldige at gå fri, - Vi skal helt tilbage til 1952 for at registrere større stormfald i dette område. Plantagen har også været,forskånet for egentlige angreb af skadelige insekter i afvigte år«på grund af de seneste års rigelige nedbør er barkbilleangreb uden tvivl i tilbagegang. Et tørt forår øger normalt faren for angreb af ædelgranlus. - Vi har ikke konstateret angreb af betydning i 198o, men følger opmærksomt vore, nordmannsgrankulturer efter den tørre periode i indeværende forår. 4 Rød FyrrebladhVips er konstateret såvel på bjergfyr som på contorta fyr, hvor hvepsens larver fortærer de gi, nåle, så kun årsskuddets nåle sidder tilbage, - Der er ikke foretaget nogen bekæmpelse, idet træerne normalt ikke tager varig skade af angrebet* Angreb af sommerfuglen -"Nonnen", -hvis larver totalt afnåler navnlig' ældre granbevoksninger,, og som i de senere år. har hærget flere plantageområder, senest Palsgård statsskovdistrikt, og herunder Gludsted plantage, hvor ialt ca. looo ha«har været angrebet i 198o, har yi lykkeligvis været forskånet for her på distriktet, Århus universitet har foretaget en undersøgelse af denne sommerfugls udbredelse, og har konstateret at arten er. alm. udbredt, men i et lille t antal. - Undersøgelsen viser endvidere, at -der skal en opformering over'en

14 4-årig periode af individtallét til, for at få dette op på en størrelse, : der er i stand til at sætte'ind med alvorlige angreb, og endvidere for-' udsættes det,' at der har været gunstige sværjnningsbe tingel ser, med megen S varme i august md. forud for, opformerlngsperloden. ste års Der er ingen tvivl-om,, at-der er et nært sammenhæng mellem de sene«^ : alvorlige angreb af denne sommerfugl, og de tørre somre midt i 70-erne, og at vi nu har%fjernet os "så meget fra disse, at nye, alvorlige angreb i de nærmeste år ikke- ér sandsynlige, Den generelle svækkelsestilstand de gi, rødgranfctevoksninger befandt sig i efter tørkeårens, er formindsket efter de sidste fire års rigelige. : nedbør, men med de bevoksningsaldre/vi, arbejder med -* de ældste rødgran-* bevoksninger er over loo, <år-gi. -; er vi fortsat nødsaget til, hvert-år ''Y ', ' at forynge mindst 3 ba,, for at få afviklet den gi, jrødgranmasse indenfor"' et rimeligt tidsrum *(2o år),' idet rødgranbevoksninger ældre end 70-80, årv» på vore lokaliteter har, passeret deres "optimale alder, "*/), Der er i 1980 forynget lait 3^4 ha* gi. gran i plantagens østl. * del.,-* (afd. 4 og 6), modsvarende en hugst'på ca, S25 m.'- Arealet er gentil-.?! plantet med rødgran. - Planterne'er afkom af de kårede bevoksninger i/ \' : * Stiide plantage. - Ved valg af plantemateriale,- vælges afkom af godkendte bevoksninger, og her er.-stiide naturligvis nærliggende,, da vækstbetingelserne i Hovborg og i Stiide er,roeget' lig hinanden. - Af andre godkendte, <> provenienser kan nævnes afkom fra Nødebo på Sjælland,,som også,er brugt~ - en del i plantagen«;, c Det primære for os, er at 1 få -^afstamninger, der har gode vækstmæssige. egenskaber, og som samtidig i ungdommen kan producere nogle, gode, juletræ-* er - og begge egenskaber har f.eks, de.$0.'før nævnte provenienser«vi kan godt finde provenienser, jaf-f<*eks, polsk eller rumænsk herkomst med en større vækstenergi, men juletræsprocenten er lavl x ḻ 5 ; \..V.' Endvidere er der i "Risbøl Saij.de" lysstillet yderligere ca. 2-^ ha. '\ ""'*'' n *,vy gi. bjergfyr, der er underplantet "med omorikagran i Tole-pløjede riller^,. ' således, at nu ca. 3% ha. af den,jordbundsmæssigt bedste del af bjergfyrarealet i dette område er forynget med omorika. c,, Endelig er der forynget et mindre areal.med rødgran i Risbøl Mosegård-stykket, og 2 mindre areal'ermed eg i-, afd. 28 og 44, således at det totale nykulturareal i 1980 kommer op'på 6,3 ha. *.' Nykulturtræarten er rødgran på de lokaliteter hvor rødgranen har ud-, viklet sig tilfredsstillende i X.generation, ojg f.eks., omorikagran på de svagere boniteter i Risbøl-Sande stykket^ der er fo/gode til bjergfyr, i, men for ringe til rødgran,' r > *

15 y. > tf. /» '{f#5fc 'fx liv j, 4 7, * % Efterbedring i de eksisterende kulturer har kun været nødvendig i begrænset omfang, med ialt l«9oo planter.^ Det totale planteforbrug \,198o har ialt andraget: planter, hvoraf de stk. var rødgran^ \,* A Tilplantningen af kulturarealerne* er udført med Tolneplov, der, saunaen med Hedeselskabets PI an jbn^ngs system, \p^æs/terer det forberedende jordart bejde der under vore forholdfjg^yer den bedste kulturstart. Den gennemsnitlige kulturudgift, for plantagens kulturarealer i 198o* k lå på ca. 7.35o kr./ha. * * u,,, j, *> Der er til kultur4og bevoksningspleje anvendt ca. 67#5oo*kr., hvilketj er ca. -delen af det beløb der^ blevypnvendt i Det x te t be tyder''imidlertid ikke, at opgavemængden er faldende, tværtimod, der er stadig nok e.f * plejeforanstaltninger at ta^e fat på^ men dels har arbejdsstyrken være't, s "* beskæftiget ved ekovning af vindfælder og ^enafdrift, og i sommerperioden '* tillige ved 1.gangs gennemhugning af 3o-4d årlg rødgran, idet efterspørge * { len på div, nye pæleeffekter gjorde gennemhttgningen af disse aldersklasser ^ lønsomme, dels har den stadig stigende.interesse' fior selvhugst og brænde-* sankning medført, at hidtil underskudsgivende piejeforanstaltninger, nu ka> hjembringe et mindre overskud gennem.salg; af sankekort. / * > < Af udførte arbejdsopgaver kan bl.a. nævnes udtynding af tsuga-beyoks- - ningen i afd. 4, nedskæring'af ammetræer i afd. 19 og 21» og udtyndings af - Y I- ^ *\ sitkagran i afd Endvidere er der foj?étaget oprisning og nedskæring? af tynde og udgåede træer 1 dfv. afdelinger«pg endelig er'ca., 2% ha. bjerget v > * r^ fyr i Risbøl Sande lysstillet, og senere underplantet. ' Plantagens traktor, de# på entreprenør-basis udfører^div, opgaver ^ (udslæbning, kvasskubning m,ra.) såvel' % Hovborg plantage, som i andre Mf distriktet administrerede plantager, har haft en saml. indtægt påj r ' 181,161 kr., hvoraf ca, i kr. / eller 3 # af den éaml, indtægt hid- > f % rører fra arbejde udført 1 Kfovbprg plantage. ^ Y* t Traktoren har ialt udslæbt': «^ m^, svarende til en gennemsnitspræ-» 3 * '* Y> * station på: m /time. 5- ( *», * * Traktoren er i afvigte regnskabsår blevet udstyret med en frontmonteret lift (investering: kr«), således at den er i stand til at udføre de* fleste af distriktets kvasfiytningsopgaver forud for gentilplantning. Den saml. udgift til førerløn, reservedele, rep«, brændstof og olie, samt administration har lait andraget=j 127«< 2? kr 8, d.v.s., et traktorens Y>' * * i ',' *,<" driftsoverskud inden afskrivning har udgjort ca, 54,ooo f kr, "" ** s J k VI' 1 ri T *, >.

16 Dér er til.vedligeholdelse af funktionærboliger anvendt ca«2*7oo kr., og til traktorgaragen ca. 2.4oo kr. Jeg vil slutte med at takke plantagens bestyrelse for de gode arbejdsforhold der gives plantagens medarbejdere,.og en tak til plantagens personale for godt samarbejde' i det forløbne år. Slauggård, d» 26;4.81. L Oppermann*

j j, M/o /føtfaxy /?7?

j j, M/o /føtfaxy /?7? j j, M/o /føtfaxy /?7? * i HiMimiu»Puwppitii^m 'WM^iWHMpiitPjptøp^ ^H^ItifW^^^4'"i VI^^^ '^W*^'SiTW CWWf»T!'W^ A/S HODBORG PLANTAGE - BERETNING FOR 1979. * % Der i 1979 skovet ialts 296o m, hvoraf 1977

Læs mere

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie.

Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Ati Den 24. november sidste år anrettede den storm, der da gik over Danmark, de hidtil største skader i dansk skovbrugs historie. Stormen væltede meget store mængder nåletræer af betydelig værdi, og det

Læs mere

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde.

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde. Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at plantagens mangeårige skovrider og bestyrelsens tidligere formand, skovrider Carl Georg Bech, den 12. december 1988 var afgået ved

Læs mere

Inger Marie Monsen. og Peder Skjøde

Inger Marie Monsen. og Peder Skjøde MV Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer sidste år og med kort tids mellemrum erfarede, at to af Houborg Plantages tidligere formænd og mangeårige bestyrelsesmedlemmer Inger Marie Monsen

Læs mere

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr % - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr Antallet af aktionærer i Houborg Plantage udgjorde ved en optælling kort før generalforsamlingen i alt }60/, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser er

Læs mere

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag.

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag. Tolne Skov ApS Bestyrelsens beretning -Generalforsamlingen, den 23. maj 2017. Velkommen til generalforsamlingen i Tolne Skov. Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det

Læs mere

Vi vil savne ham i vor midte. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Niels Christian Nicolajsen. Æret være hans minde.

Vi vil savne ham i vor midte. Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Niels Christian Nicolajsen. Æret være hans minde. Det var med dyb sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at bestyrelsens mangeårige næstformand, kroejer Niels Christian Nicolajsen, den 19. juni 1983 var afgået ved døden efter kort tids

Læs mere

Aktieselskabet. Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår

Aktieselskabet. Houborg Plantage. Regnskab for året regnskabsår Aktieselskabet Houborg Plantage Regnskab for året 1989 123. regnskabsår Ordinær generalforsamling afholdes på Hovborg Kro mandag den 11. juni 1990 kl. 17.30 medfølgende dagsorden: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen. di, u Det er for bestyrelsen en glæde - hvilket vi også tidligere har givet udtryk for - at så mange tager sig tid til at deltage i plantagens generalforsamling. Vi har aktionærer over hele landet samt

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 1999 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Side Selskabsoplysninger 1 Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen.

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen. 'tfo^ /vø^mé? / t Antallet af aktionærer i Houborg Plantage er ved en opgørelse foretaget kort tid før generalforsamlingen opgjort til 496 mod 491 sidste år, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser

Læs mere

Naturnær drift i nåletræ

Naturnær drift i nåletræ Naturnær drift i nåletræ Nåletræ kan godt drives med selvforyngelse. Der skal ofte foretages en jordbearbejdning og måske indbringes andre arter. Hulbor er anvendt med held i SLS Skovadministration. Opvæksten

Læs mere

For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 318 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet.

For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 318 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet. /øff For første gang i flere år slap vi i 1985 for stormfald af betydning. Kun 14,17% - svarende til 18 kbm - af den samlede hugst blev vindfældet. Selv om det er ubehageligt, at der vindfældes træ under

Læs mere

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006.

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Sted: Skovlund Kro Deltagere: 11 personer inkl. bestyrelse og varmemester. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Bavn Plantage (Areal nr. 44)

Bavn Plantage (Areal nr. 44) Bavn Plantage (Areal nr. 44) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Baun Plantage ligger ved Skinnerup, omkring 4 km vest for Thisted. Mod vest er der et stykke privat plantage. På alle andre sider er plantagen omgivet

Læs mere

^ømøwd^ U///-^ 4*~y " æ S A^? ^C^ Af' /^ésn*4 &*r. A^^ &^u? rf ^r > /^^XfØéj^; /^6&^ tz\ /<$q{føucla6lg&gsllé. 'tøjfiuqøoej.

^ømøwd^ U///-^ 4*~y  æ S A^? ^C^ Af' /^ésn*4 &*r. A^^ &^u? rf ^r > /^^XfØéj^; /^6&^ tz\ /<$q{føucla6lg&gsllé. 'tøjfiuqøoej. y^^u^^m ^^^^^^Å6 z^, ^ømøwd^ Munkehatten 9 5220 Odense SØ Telefon 66 15 46 40 Telefax 66 15 48 99 Miljø- og Energidivisionen /

Læs mere

Skadevoldere i nordmannsgran

Skadevoldere i nordmannsgran Skadevoldere i nordmannsgran Seniorrådgiver Iben M. Thomsen Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) Venche Talgø, Bioforsk Kvalitetsnedsættende skader Skader på nåle Typisk svampeangreb, bladlus

Læs mere

Skovdyrkerforeningernes vedtægter

Skovdyrkerforeningernes vedtægter 1 af 5 08-08-2012 11:09 Skovdyrkerforeningernes vedtægter J.nr. 2:8032-437/fa Rådsmødet den 25. november 1998 1. Resumé Den 30. juni 1998 modtog Konkurrencestyrelsen Skovdyrkerforeningernes (herefter SDF)

Læs mere

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen.

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen. Et selskab med så mange år bag sig som Houborg Plantage skaber sig rent umiddelbart en række traditioner. Så længe de er gode og aktuelle, bør de bevares. Men bliver de forældede og uegnede, bør de slettes.

Læs mere

Kulturkvalitet og Træproduktion. Plantetal i kulturer

Kulturkvalitet og Træproduktion. Plantetal i kulturer Kulturkvalitet og Træproduktion Plantetal i kulturer Hvor mange planter er det optimalt at plante? Hvordan får man skovejerne til at vælge det optimale antal planter i kulturerne? Bjerne Ditlevsen 14.

Læs mere

Aktieselskabet. Houborg Plantage REGNSKAB FOR. året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6.

Aktieselskabet. Houborg Plantage REGNSKAB FOR. året regnskabsår. Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6. Aktieselskabet Houborg Plantage REGNSKAB FOR året 1987 121.regnskabsår Ordinær generalforsamling afholdes PÅ HOVBORG KRO MANDAG DEN 6. JUNI 1988 1. Valg af dirigent. KL. 17.30 MED FØLGENDE DAGSORDEN: 2.

Læs mere

Byggeriet fortsætter frem de kommende år

Byggeriet fortsætter frem de kommende år Michael Meineche mime@di.dk, 3377 3454 MAJ Byggeriet fortsætter frem de kommende år Byggeriet er i fremgang, og investeringerne i byggeri og anlæg steg pænt i 16. DI tror på fortsat fremgang i byggeriet

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Afsætning m. m Kaj Østergaard. Dansk Juletræsdyrkerforening

Afsætning m. m Kaj Østergaard. Dansk Juletræsdyrkerforening Afsætning m. m. 2010 Kaj Østergaard Juletræer - sæson 2010 generelt Opstart af sæson i en positiv stemning Forventning om prisstigninger men hvor meget? - noget nølende udspil. Prisforskel før og efter

Læs mere

Houborg Plantage. Aktieselskabet. Regnskab for året 1989. 123. regnskabsår

Houborg Plantage. Aktieselskabet. Regnskab for året 1989. 123. regnskabsår Jylland mellem tvende have som en runestav er lagt, runerne er kæmpegrave inde midt i skovens pragt og på heden alvors-stor, her, hvor ørknens luftsyn bor. 2 Jylland, du er hovedlandet, højland med skov-ensomhed!

Læs mere

FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER

FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER TORBEN THORØ PEDERSEN 10. DECEMBER 2018 1 OPGAVE OG KONKLUSIONER Bornholms Regionskommune har bedt Copenhagen Economics om at vurdere

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Perspektiv for udbud af dansk produceret træ-baseret biomasse

Perspektiv for udbud af dansk produceret træ-baseret biomasse Perspektiv for udbud af dansk produceret træ-baseret biomasse Divisionsdirektør Steen Riber HedeDanmark a/s 16-03-2010 Hovedbudskaber (hvis jeg mister den røde tråd) Der er ingen sikre tal på potentialet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF)

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) Vedtaget den 15. september 1964. Ændret den 17. april 1970, den 14. april 1972, den 26. april 1974, den 26. august 1975,

Læs mere

Hærens Konstabel- og Korporalforening

Hærens Konstabel- og Korporalforening Økonomisk beretning 2009 Hærens Konstabel- og Korporalforening Økonomisk beretning Økonomisk udvikling fra 2007 til 2008 3 Nøgletal 3 Flere indtægter 4 Medlemsudviklingen i 2009 5 Flere udgifter 5 Anvendelsen

Læs mere

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling tirsdag den 10. marts 2009 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling tirsdag den 10. marts 2009 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling tirsdag den 10. marts 2009 v/chefkonsulent Hans-Henrik Dalsgaard Side 10: Det samlede resultat i 2008 blev kr. 686.467. De samlede indtægter udgjorde

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 1. KVARTAL 2016 NR. 1 NYT FRA NATIONALBANKEN DANSK VELSTANDSUDVIKLING HOLDER TRIT Dansk økonomi har siden krisen i 2008 faktisk præsteret en stigning i velstanden, der er lidt højere end i Sverige og på

Læs mere

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR 219 Et halvår med udfordringer Et halvår med udfordringer Hermed en status på første halvår af regnskabsåret 218/19, der på nogle områder ikke er gået, som vi havde

Læs mere

Bestyrelsesformandens beretning ved FirstFarms generalforsamling den 28. april 2011

Bestyrelsesformandens beretning ved FirstFarms generalforsamling den 28. april 2011 Bestyrelsesformandens beretning ved FirstFarms generalforsamling den 28. april 2011 Kære aktionærer, Velkommen til FirstFarms generalforsamling, som er en vigtig begivenhed for selskabet. Det glæder mig

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Nationalregnskab og betalingsbalance

Nationalregnskab og betalingsbalance Dansk økonomi til Økonomisk vækst i Bruttonationalproduktet steg med, pct. i. Efter fire år med høje vækstrater i -7, økonomisk nedgang i 8 og den historiske tilbagegang på, pct. i 9 genvandt dansk økonomi

Læs mere

Meddelelse nr. 1 / 22.01.2015 Side 1 af 5

Meddelelse nr. 1 / 22.01.2015 Side 1 af 5 Meddelelse nr. 1 / 22.01.2015 Side 1 af 5 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Årsrapport 2013/14 for Aller Holding A/S Aller Holding A/S har udsendt sin årsrapport for regnskabsåret

Læs mere

Nu vil jeg så gennemgår den forkortede version af bestyrelsens beretning for 2013

Nu vil jeg så gennemgår den forkortede version af bestyrelsens beretning for 2013 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2013 I det omdelte regnskabsmateriale er bestyrelsens beretning gengivet i den fulde ordlyd, og den indeholder en del forklaringer til regnskaberne. Her på generalforsamlingen

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000 A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger 1 Side Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal maj 2011

Status på udvalgte nøgletal maj 2011 Status på udvalgte nøgletal maj 211 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk afdeling Ledighed: Uændret ledighed Den sæsonkorrigerede bruttoledighed lå i marts på 162.4, svarende til 5,9 pct. af arbejdsstyrken.

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S

VEDTÆGTER. For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S VEDTÆGTER For Fonden Nordic Synergy Park, CVR-nummer [ * ] 1 5. OKTOBER 2011 W W W. K R O M A N N R E U M E R T. C OM VEDTÆGTER 1. NAVN OG

Læs mere

Vedtægter. for. Danfoss A/S

Vedtægter. for. Danfoss A/S J. nr. 205-20945-8 Vedtægter for Danfoss A/S CVR-nr. 20165715 1/9 2014.04.25 1 Selskabets navn er Danfoss A/S, og dets hjemsted er DK-6430 Nordborg, Sønderborg Kommune. 2 Selskabets formål er at drive

Læs mere

Anlæg af træartsforsøg f. 73. Vallø Stifts Skovbrug. Taagerød skov afd Bang, C.

Anlæg af træartsforsøg f. 73. Vallø Stifts Skovbrug. Taagerød skov afd Bang, C. university of copenhagen Københavns Universitet Anlæg af træartsforsøg f. 73. Vallø Stifts Skovbrug. Taagerød skov afd. 167. Bang, C. Publication date: 1975 Citation for published version (APA): Bang,

Læs mere

Danske skoves muligheder for bæredygtig træproduktion og kulstofbalancer.

Danske skoves muligheder for bæredygtig træproduktion og kulstofbalancer. Danske skoves muligheder for bæredygtig træproduktion og kulstofbalancer. Vivian Kvist Johannsen Med bidrag og analyser af bl.a. Lars Graudal, Palle Madsen, Niclas Scott Bentsen, Claus Felby, Thomas Nord-Larsen

Læs mere

TRÆARTSSAMMENSÆTNINGEN AF STATSSKOVENE af K.F. ANDERSEN Skovstyrelsen, Strandvejen 863, DK-2930 Klampenborg

TRÆARTSSAMMENSÆTNINGEN AF STATSSKOVENE af K.F. ANDERSEN Skovstyrelsen, Strandvejen 863, DK-2930 Klampenborg TRÆARTSSAMMENSÆTNINGEN AF STATSSKOVENE af K.F. ANDERSEN Skovstyrelsen, Strandvejen 863, DK-2930 Klampenborg Dansk skovbrug er intensivt i den forstand, at der i et par hundrede år er lagt store anstrengelser

Læs mere

Naturforyngelse i nål

Naturforyngelse i nål Foto 1. Under de gamle sitka står en rig opvækst af sitka, cypres, lærk og grandis. Naturforyngelse i nål på meget kuperet jord Hem Skov ved Mariager ligger på stærkt kuperet jord. Jorden er næringsrig

Læs mere

VEDTÆGTER FOR RODEN INVEST A/S

VEDTÆGTER FOR RODEN INVEST A/S 8966-001 HJ/SA VEDTÆGTER FOR RODEN INVEST A/S 1. Selskabets navn. 1.1. Selskabets navn er RoDen Invest A/S. 2. Selskabets hjemsted. 2.1. Selskabets hjemsted er Varde kommune. 3. Selskabets formål. 3.1.

Læs mere

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 GRØNDALSVÆNGE NYT Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 Ekstraordinær generalforsamling onsdag den 4. februar 2015 Sammen med dette Grøndalsvænge nyt modtager

Læs mere

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK

GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK GENERALFORSAMLING I ROYAL GREENLAND A/S 23. JANUAR 2013 I NUUK Dagsordenens pkt. a: Beretning om selskabets virksomhed. På sidste års generalforsamling kunne der fremlægges det første positive resultat

Læs mere

Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt

Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt 1 Beretning for året 2011/2012 Beretning omfatter perioden siden sidste generalforsamling, der blev afholdt den 12. maj 2011 til og med i dag. Generalforsamlingen var godt besøgt. Ved sidste års generalforsamling

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 Fremmødte Nr. 1-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 2-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 6-2 brevstemmer Nr. 8 2 brevstemmer Nr. 9-1 fremmødt - repr. 2 stemmer

Læs mere

Vedtægter! for! Rejseforeningen Tur På Hjul!

Vedtægter! for! Rejseforeningen Tur På Hjul! Vedtægter for Rejseforeningen Tur På Hjul Foreningens navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er Rejseforeningen Tur På Hjul. 2. Foreningens hjemsted er Jylland. 3. Foreningens formål er, at indsamle

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006 Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006 Denne beretning suppleres med formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen. Vindåret Vindåret 2005

Læs mere

Virksomheden beskæftiger ca. 80 ansatte i produktionen og ca. 15 personer ink!. ledelsen i administrationen.

Virksomheden beskæftiger ca. 80 ansatte i produktionen og ca. 15 personer ink!. ledelsen i administrationen. Hoegaarden A/S er en virksomhed i sund økonomisk udvikling. Virksomheden fremstiller lette og vedligeholdelsesfrie produkter i glasfiber. Virksomheden beskæftiger ca. 80 ansatte i produktionen og ca. 15

Læs mere

2013 statistisk årbog

2013 statistisk årbog 2013 statistisk årbog Udenrigshandel Handelsbalance Handelsbalance Handelsbalancen viser værdien af udførslen af varer minus værdien af indførslen af varer. Bruttonationalproduktet (BNP) fremkommer ved

Læs mere

Anlæg af udhugningsforsøg i sitkagran. Prøveflade MF, Tranum klitplantage afd. III 1b. Klitvæsenet. Henriksen, H.A.

Anlæg af udhugningsforsøg i sitkagran. Prøveflade MF, Tranum klitplantage afd. III 1b. Klitvæsenet. Henriksen, H.A. university of copenhagen Københavns Universitet Anlæg af udhugningsforsøg i sitkagran. Prøveflade MF, Tranum klitplantage afd. III 1b. Klitvæsenet. Henriksen, H.A. Publication date: 1960 Citation for published

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet Dansk Beton Fabriksbetonforeningen er en branchesammenslutning, hvis formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Rønne & Lundgren VEDTÆGTER. for. Nordicom A/S. (CVR-nr. 12 93 25 02)

Rønne & Lundgren VEDTÆGTER. for. Nordicom A/S. (CVR-nr. 12 93 25 02) Rønne & Lundgren VEDTÆGTER for Nordicom A/S (CVR-nr. 12 93 25 02) Rønne & Lundgren VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Nordicom A/S. 2. HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er i Københavns Kommune. 3.

Læs mere

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2017 31.12.2017. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Henrik Hansen fra Stofa, der er vores nye daglige

Læs mere

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S 3 ejerkommuner Vedtægter for Dansk Affald A/S 1 Indhold 1. Navn, hjemsted og formål... 3 2. Kapital og aktier... 3 2.1 Aktiekapital... 3 2.2 Aktierne... 3 2.3 Rettigheder... 3 2.4 Overdragelse... 3 2.5

Læs mere

Sæson 2013 evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt

Sæson 2013 evaluering og analyser. Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Sæson 2013 evaluering og analyser Claus Jerram Christensen Danske Juletræer træer & grønt Juletræer 2013 - afvikling og reklamationer Forsigtig opstart af indkøb grundet konkurs (Praktiker) og leverandørskift

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 8. marts 2016

Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 8. marts 2016 Beretning til Djursland Landboforenings Generalforsamling Tirsdag, den 8. marts 2016 Side 11: (Sidetal henviser til årsregnskabet) Jeg vil her give et udpluk af det samlede årsregnskab 2015. Resultatet

Læs mere

Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid

Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid S k r i v t e k s t h e r Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid Henrik Thorlacius-Ussing Direktør for Roldskov Savværk og formand for Træ- og møbelindustrien Skovkonference,

Læs mere

ØKONOMISK ULIGHED i Danmark fra 1990 til i dag

ØKONOMISK ULIGHED i Danmark fra 1990 til i dag Uddelt ved møde i Gladsaxe om Den voksende fattigdom og den øgede ulighed, den 8. november 2016 ØKONOMISK ULIGHED i Danmark fra 1990 til i dag 1. Fakta om ulighed og fattigdom Det følgende er baseret på

Læs mere

Opgave 1c. Der er ikke bundet likviditet i anlægsaktiver.

Opgave 1c. Der er ikke bundet likviditet i anlægsaktiver. Opgave 1c I perioden er lageret formindsket, men en omsætningshastighed på 3 gange er ikke godt. Der er alt for mange penge ude at hænge hos varedebitorene, de skal gerne hjem igen hurtigere. Det er positivt,

Læs mere

Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde

Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde 16. november ANALYSE Af Jens Troldborg & Sune Holm Pedersen Europas mangel på arbejdskraft er den største nogensinde Aldrig før har Europas virksomheder haft så svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S)

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Søborg, den 31. maj 2017 Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Generalforsamlingen blev afholdt på selskabets adresse den

Læs mere

Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage

Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage Bestyrelsens beretning for år 2006 Traditionen tro vil vi indlede beretningen med at gå 80 år tilbage i tiden og fortælle, hvad der er skrevet i den gamle

Læs mere

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63 Referat: 1. Formandens velkomst Formanden bød velkommen 2. Valg af dirigent Dan Jønsson have 71, blev valgt til dirigent. Det blev konstateret at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 3. Protokol og

Læs mere

Generalforsamling. Brødrene Hartmann A/S 11. april 2016

Generalforsamling. Brødrene Hartmann A/S 11. april 2016 Generalforsamling Brødrene Hartmann A/S 11. april 2016 1 Dagsorden 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår 2. Fremlæggelse af den reviderede årsrapport til godkendelse

Læs mere

VICTOR INTERNATIONAL A/S

VICTOR INTERNATIONAL A/S Nasdaq OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Meddelelse nr. 2015/04 27. april 2015 4 sider inkl. denne Fondsbørsmeddelelse nr. 4-2015 Referat af ordinær generalforsamling i Victor International

Læs mere

2. Skovens sundhedstilstand

2. Skovens sundhedstilstand 2. Skovens sundhedstilstand 56 - Sundhed 2. Indledning Naturgivne og menneskeskabte påvirkninger Data om bladog nåletab De danske skoves sundhedstilstand påvirkes af en række naturgivne såvel som menneskeskabte

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal marts 2015

Status på udvalgte nøgletal marts 2015 Status på udvalgte nøgletal marts 215 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Det danske BNP steg med 1, % i 214. Det er godt nyt for dansk økonomi efter den

Læs mere

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen Efter at 2010 var et ekstremt hårdt år for bygge- og anlægsbranchen, så viser regnskabsåret 2011 en mindre fremgang for branchen. Virksomhederne har i stort omfang fået tilpasset sig den nye situation

Læs mere

Meddelelse nr. 1-1999 22. februar 1999 5 sider

Meddelelse nr. 1-1999 22. februar 1999 5 sider Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K Fax: 33 12 86 13 Meddelelse nr. 1-1999 22. februar 1999 5 sider Halvårsmeddelelse for perioden 01.07.-31.12.98 Bestyrelsen for JAMO A/S har i dag behandlet

Læs mere

Regnskabsoversigt. for privatskovbruget 2005. Vigtigt politisk redskab

Regnskabsoversigt. for privatskovbruget 2005. Vigtigt politisk redskab Regnskabsoversigt for privatskovbruget 25 Af forstkandidat Mikkel Holmstrup, Dansk Skovforening Underskuddet fra driften af de private skove var i 25 på 3 kr/ha eksklusiv andre indtægter, rentebetaling

Læs mere

Vi tog på generalforsamlingen i 2010 tre store beslutninger, som alle har vist sig rigtige, og som er blevet ført ud i livet uden problemer.

Vi tog på generalforsamlingen i 2010 tre store beslutninger, som alle har vist sig rigtige, og som er blevet ført ud i livet uden problemer. Bestyrelsens beretning begynder, som den plejer, med et velkommen til de andelshavere, der er kommet til siden sidste generalforsamling; i år drejer det sig om Emil, som pr. 1. juli (?) 2010 overtog Sandras

Læs mere

Vedtægter. for Håndværkerforeningen for Hørsholm og omegn Stiftet den. 6. april 1899

Vedtægter. for Håndværkerforeningen for Hørsholm og omegn Stiftet den. 6. april 1899 Vedtægter for Håndværkerforeningen for Hørsholm og omegn Stiftet den. 6. april 1899 Foreningens navn og formål 1 Foreningens navn er Håndværkerforeningen for Hørsholm og omegn. Dens formål er at virke

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. CVR-nr VEDTÆGTER for Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S CVR-nr. 12 51 75 99 1. Selskabets navn er Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet

Læs mere

BERETNING Skovdyrkerforeningen Midt a.m.b.a. Parallelvej 9A 8680 Ry Danmark CVR-nr

BERETNING Skovdyrkerforeningen Midt a.m.b.a. Parallelvej 9A 8680 Ry Danmark CVR-nr BERETNING 2018-19 Skovdyrkerforeningen Midt a.m.b.a. Parallelvej 9A 8680 Ry Danmark CVR-nr. 38 67 78 10 Tel +45 86 89 32 22 midt@skovdyrkerne.dk www.skovdyrkerne.dk/midt Året 2018/2019 for Skovdyrkerne

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00 Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder Endelig dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S

V E D T Æ G T E R for Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S V E D T Æ G T E R for Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S Selskabets navn, hjemsted og formål -------------------------- 1. Selskabets navn er: Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S. Selskabets

Læs mere

Klubbens navn er: Mariager Sejlklub Dens hjemsted er: Fjordgade 11, 9550 Mariager

Klubbens navn er: Mariager Sejlklub Dens hjemsted er: Fjordgade 11, 9550 Mariager VEDTÆGTER FOR: Mariager Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er: Mariager Sejlklub Dens hjemsted er: Fjordgade 11, 9550 Mariager Mariager Sejlklub ejer Mariager Lystbådehavn, der administreres

Læs mere

Øjebliksbillede 3. kvartal 2015

Øjebliksbillede 3. kvartal 2015 Øjebliksbillede 3. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 3. kvartal 2015 Introduktion Generelt må konklusionen være, at det meget omtalte opsving endnu ikke er kommet i gear. Både væksten i BNP, privat-

Læs mere

Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug.

Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug. GI Vedtægter 1. Navn Organisationens navn er: "GenvindingsIndustrien". 2. Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug. 2.2 Organisationens

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER For Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at udøve investeringsvirksomhed for

Læs mere

Kvælstofreducerende tiltags effekt på kvælstofprognosen

Kvælstofreducerende tiltags effekt på kvælstofprognosen 1 Kvælstofreducerende tiltags effekt på kvælstofprognosen Finn P. Vinther og Kristian Kristensen, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet NaturErhvervstyrelsen (NEST) har d. 12. juli bedt DCA Nationalt

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid NØGLETAL UGE 36 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid Af: Kristian Skriver, økonom & Tore Stramer, cheføkonom I den forgangne uge har der været meget stille med nøgletal på udviklingen

Læs mere