Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse. 00 Indholdsfortegnelse 00/1 Forord 00/3 Resume 00/4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse. 00 Indholdsfortegnelse 00/1 Forord 00/3 Resume 00/4"

Transkript

1

2 Indholdsfortegnelse Afsnit : 00 Side : 1 00 Indholdsfortegnelse 00/1 Forord 00/3 Resume 00/4 01 Redningsberedskabets opbygning og organisation 01/1 Udrykningsstatistik, slukningsområde Broby 01/4 Udrykningsstatistik, slukningsområde Faaborg 01/6 Udrykningsstatistik Ringe 01/10 02 Topografisk beskrivelse 02/1 Risikoidentifikation 02/3 Risikoobjekter 02/4 Delkonklusion - afsnit 2 02/5 03 Risikoanalyse indledning Risikoanalyse 03/1 03/3 Scenariebeskrivelse 03/5 Risikoprofil 03/51 Oversigt over de udvalgte scenarier 03/52 Forebyggelseskapacitet 03/56 Delkonklusion - afsnit 3 03/57 Indsatskapacitet 03/57 Mandskabsafløsning logistik 03/58 04 Oplæg til serviceniveau 04/1 Forebyggende kapacitet 04/2 Afhjælpende kapacitet Indsatskapacitet Indsatsledelse Indsatsberedskabet / kapacitet Indsatskapaciteten Vandforsyning til brandslukning Uddannelsesaktiviteter Øvelsesaktiviteter Møde- og alarmeringsplaner Assistancer Støttepunkt / Beredskabsstyrelsen Frivillige 04/3 04/3 04/4 04/5 04/5 04/6 04/6 04/7 04/7 04/8 04/10

3 Indkvartering og forplejning 04/11 05 Styring og opfølgning 05/1 Forebyggende indsats 05/1 Afhjælpende indsats 05/3 Handlingsplan - Budget 05/4 Evaluering 05/5 06 Kortbilag Brandhanekort Mandskabs- og telefonlister Risikobaseret dimensionering?

4 Forord Afsnit : 00 Side : 3 Forord Folketingets partier besluttede i 2002, at de kommunale redningsberedskaber fremover skal tilrettelægges med udgangspunkt i lokale risikovurderinger. Hidtil er dimensionering af redningsberedskaberne sket ud fra nationale gennemsnitsbetragtninger, hvilket har resulteret i de minimumskrav, der er gældende i dag i dimensioneringsbekendtgørelsen. Det nye er, at der fremover i højere grad gives lokale frihedsgrader for de enkelte kommuner til at tilrettelægge det lokale beredskab ud fra en vurdering af de risici, som der bør tages højde for. Der skal også være øget fokus på det forebyggende arbejde. De enkelte kommunalbestyrelser får i langt højere grad end hidtil ansvaret for det serviceniveau, som redningsberedskabet skal præstere. Der skal indgås ny kontrakt med Falck for de operative opgaver. Kontrakten træder i kraft den 1. januar 2013 med en løbetid i 10 år. Kontakten gøres betinget af, at karakteren af de operative opgaver til en hver tid følger den Risikobaserede Dimensionering. Dermed vil der være mulighed for løbende at ændre den Risikobaserede Dimensionering i takt med den udvikling, der vil være med risikoobjekter i kommunen. Eventuelle landspolitiske tiltag vil ligeledes kunne indarbejdes i senere ændringer i den Risikobaserede Dimensionering. Det er med et 2-årigt landspolitisk beredskabsforlig for 2013 og 2014 blandt andet bestemt, at støttepunktet i Odense (niveau 2 beredskabet) nedlægges. Der søges hurtigst fundet en løsning på, hvordan de opgaver, støttepunktet er tillagt med nærværende Risikobaserede Dimensionering, skal løses. En tværkommunal løsning på disse opgaver kunne komme på tale.

5 Resume Afsnit : 00 Side : 4 Procesmodellen som danner den overordnede ramme for den risikobaserede dimensionering, se figur 1.1. I det efterfølgende afsnit er der udarbejdet en konklusion vedr. den risikobaserede dimensionering. I afsnit 01 er der redegjort for redningsberedskabets opbygning og organisation. Faaborg-Midtfyn kommune er opdelt i 3 slukningsområder. Alle slukningsområder benytter Falck som entreprenør. Beredskabsafdelingen varetager dels ledelsen på brandstedet og dels den administrative ledelse. I et mindre område i den tidligere Broby Kommune, udføres brandslukningen af Falck i Glamsbjerg. Indsatsledelsen varetages af kommunens egne indsatsledere. I afsnittet er der redegjort for antal brande i området i 5 år (statistik fra 2007 til 2011). Der er nærmere redegjort for antal af slukningskøretøjer samt uddannelsesstatus for personalet. I afsnit 02 er der udarbejdet en topografisk beskrivelse af kommunen samt en risikoidentifikation. Risikoidentifikationen er udarbejdet på grundlag af relevante data fra forskellige registre og informationssystemer.

6 Resume Afsnit : 00 Side : 5 Generelt er der placeret mange landbrugsejendomme med dyrehold i kommunen. Der er ligeledes i kommunen flere efterskoler og højskoler. Indenfor Ringes slukningsområde, er der et større industriområde. I Faaborg byområde er der en ældre bygningsmasse med dårlige brandadskillelser. I afsnit 03 er der foretaget en risikoanalyse af kommunen. Analysen er foretaget med baggrund i risikoidentifikationen i afsnit 02 og består af scenarieanalyse og kapacitetsanalyse. Scenarieanalysen omfatter analyse af kommunens risici. Niveauet fastlægges ud fra risicienes hyppighed og konsekvens. Der er udvalgt 23 repræsentative scenarier som er analyseret nærmere. Herudover er der foretaget en kapacitetsanlyse af, hvad redningsberedskabet kan håndtere af risici forebyggende og afhjælpende. Det fremgår af analysen, at kapaciteten i overvejende grad er tilstrækkelig til at løse de udvalgte scenarier. Årsagen hertil skyldes også det forebyggende arbejde, som omfatter sagsbehandling efter beredskabsloven og byggeloven, brandsyn samt kampagner og kursus- øvelsesvirksomhed. Det foreslås dog at der iværksættes yderligere forebyggende tiltag for at nedsætte hyppighed og mindske konsekvenserne ved nogle af de oftest forekommende hændelser. Det skal dog bemærkes, at der i Faaborg by er et større område med tæt bebyggelse, hvor der er stor risiko for brandspredning. Disse risici kan nedbringes ved oplysning til borgerne, samt forbedring af indsatskapaciteten. For at forbedre og øge indsatskapaciteten på stationen i Faaborg har man bl.a. anskaffet en 24 m. redningslift. I afsnit 04 er der udarbejdet oplæg til serviceniveau på grundlag af kommunens risikoprofil Kommunens risikoprofil er Redningsberedskabets beskrivelse af de risici, som har betydning for dimensionering af kommunens indsatsberedskab. Der lægges derfor op til nye fremadrettede tiltag vedr. beredskabets indsatskapacitet, samt nye tiltag vedr. det forebyggende arbejde. Om den forbyggende indsats. Det fremgår af risikoprofilen, at der er et antal scenarier, som det vil der være ønskeligt at nedsætte hyppighed og reducere konsekvenserne for. Der fokuseres på følgende områder: Ældre og handicappede Institutioner for børn og unge

7 Resume Afsnit : 00 Side : 6 Der er iværksat uddannelse af personale i kommunens institutioner og administrationen. Personalet undervises i elementær brandbekæmpelse, evakuering og førstehjælp. Ældre og handicappede skal informeres om forskellige risici i hjemmet, (madlavning, tobaksrygning, elektriske apparater mv.). Der vil i den forbindelse blive lagt særlig vægt på installation af røgalarmer. Indsatsen ved ældre og handicappede samt ved institutioner for børn og unge kan også være vanskelig at måle, men det vurderes at antallet af uheld/farlige situationer er nedbragt i forhold til tidligere. Det forventes, at udviklingen fortsætter i takt med udbygningen af brandforebyggende tiltag her tænkes der specielt på installering af røgdetektorer, automatisk brandalarmeringsanlæg m.m.. Beredskabspersonalet er veluddannet, men skal fremadrettet gennemgå den nødvendige efteruddannelse, så personalet hele tiden lever op til de krav der stilles til et velfungerende beredskab. Kontrollen af de enkelte indsatsområder vil blive evalueret og afrapporteret til beredskabskommissionen. Herved sikres det, at de planlagte tiltag til stadighed udføres som angivet. Om indsatskapaciten. I de udarbejdede oplæg til indsatskapacitet er der foreslået følgende: Under henvisning til kort der viser udrykningstider, bilag 1, opretholdes der 3 slukningsområder. Det bemærkes, at der på station Ringe placeres en Hurtig Sluknings Enhed (HSE). Med en HSE på station Ringe vil der kunne indsættes 2 røgdykkere for personredning og slukning inden for højst 20 minutter på samtlige destinationer i kommunen. I slukningsområde Faaborg er der siden kommunesammenlægningen indsat en redningslift for at øge sikkerheden ved brandsluknings- og redningsopgaver. Der er ligeledes indsat en redningsbåd til brug for støtteindsatser ved brandslukning på øerne samt ved redningsopgaver i kystnære områder og i kommunens søområder.

8 Resume Afsnit : 00 Side : 7 Der indsættes en ekstra vandtankvogn i første kvartal 2013 for at øge sikkerheden ved brand i slukningsområdet på grund af dårlig vandforsyning i flere landområder. Bemandingen til bådberedskabet forstærkes, således der fra 1. januar 2013 afgår holdleder og 2 brandmænd ved enhver opgave. En 125 Amp generator indsættes som en del af det operative beredskab med virkning fra 1. januar 013. I slukningsområde Ringe er den ene automobilsprøjte udskiftet med en ny sprøjte pr. 1. januar 2011, og pr. 1. juli 2011 er den ene tankvogn ligeledes udskiftet med en ny. Indsatskapaciteten opretholdes derved på samme niveau. En lifttankvogn fra 2004 udskiftes med en drejestige i Der indsættes en HSE primo Indsatsledelsen Fra den 1. januar 2008 har der kun været en indsatsledervagt som omfatter 4 indsatsledere. Holdlederne er samtidig blevet efteruddannet til at varetage ledelsen indtil indsatslederen møder frem. Holdlederne skal også kunne løse mindre nærmere definerede opgaver. I afsnit 05 er der udarbejdet plan for styring og opfølgning af den forebyggende og for den afhjælpende indsats. Tiltagene i afsnit 05 er iværksat og der bliver løbende revideret på den forebyggende indsats. I afsnittet er der også udarbejdet en oversigt vedr. udgifterne til de enkelte niveauer vedr. den afhjælpende indsats. Efter indførelse af den risikobaserede dimensionering vil der en gang om året blive udarbejdet en redegørelse til kommissionen om hvorvidt de fastsatte mål er blevet opfyldt.

9 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 1 Redningsberedskabets opbygning og organisation Redningsberedskabet er i dag opbygget således, at Faaborg Midtfyn Kommune har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen og beredskabsafdelingen varetager beredskabets daglige ledelse. Den operative ledelse i slukningsområdet varetages af beredskabschefen samt 3 indsatsledere. Forebyggende opgaver der varetages af beredskabet i dag I kommunen løser den administrative ledelse, som er beskrevet ovenfor, den tekniske sagsbehandling samt taktisk forebyggelse. Af teknisk forebyggelse kan nævnes brandteknisk byggesagsbehandling, (beredskabsloven med tilhørende tekniske forskrifter, byggeloven jf. bygningsreglementets kap. 5.) Der er stor fokus på funktionsbaserede brandkrav. Teknisk forebyggelse omfatter således endvidere branddimensioneret byggeri, der ikke følger Eksempelsamlingen. Herudover foretages de lovpligtige brandsyn i fuldt omfang og der foretages i den forbindelse en årlig indberetning til Beredskabsstyrelsen. På samtlige kommunale institutioner herunder regions- og statsinstitutioner, afholdes kurser i elementer brandbekæmpelse, samt evakueringsøvelser og kurser i førstehjælp. Herudover deltager kommunen i forskellige fokusområder, som har været tilrettelagt af Beredskabsstyrelsen og andre samarbejdspartnere, f.eks. i projekt ældre-brand. Desuden foretages information af borgerne ved udlevering af informationsmateriale fra rådhuse, biblioteker, skoler, turistkontorer mv. Afhjælpende opgaver der løses af beredskaberne i dag Beredskabet løser i dag opgaver i forbindelse med brand, sammenstyrtninger, større uheld herunder toguheld, frigørelse af fastklemte ved trafikuheld, miljøuheld - eksempelvis gylleudslip samt andre beredskabsrelaterede opgaver. Herudover løser beredskabet uheld med farlige stoffer på landjorden og i havneområder. I Faaborg er der et bådberedskab til personredning i kystnære områder samt til transport af brandmænd ved assistance til Ø-beredskaberne på Avernakø, Bjørnø og Lyø.

10 Uddannelsesstatus Risikobaseret Dimensionering Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 2 Brandtekniske byggesagsbehandlere Samtlige byggesagsbehandlere, der varetager den brandtekniske sagsbehandling, har gennemgået den lovpligtige uddannelse og har endvidere gennemgået efteruddannelse i brandteknisk byggesagsbehandling, herunder kurser i funktionsbaserede brandkrav. Redningsberedskabet har en medarbejder, der har gennemgået uddannelsen Master i Brandsikkerhed fra Danmarks Tekniske Universitet. Indsatsledere Samtlige indsatsledere har gennemgået de lovpligtige kurser i indsatsledelse samt suppleringskurser i taktik og terror, kemikalieuheld, frigørelsesteknik m.fl.. Ved udgangen af 2011 havde de indsatsledere der ikke har den ny uddannelse gennemgået opgraderingsuddannelsen den beredskabsfaglige og den tværfaglige - på Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole i Tinglev. Endvidere deltager indsatslederne i den lovpligtige undervisning af brandmandskabet. Herved vedligeholdes kendskabet til de taktiske og teoretiske bestemmelser. Indsatslederne deltager også hvert år i flere store øvelser med Fyns Politi, andre beredskaber, totalforsvaret, Beredskabskorpset, sundhedsberedskabet og andre relevante aktører. Holdledere Beredskabets holdledere er ansat af Falck og ifølge kontrakten med kommunen er det Falcks forpligtelse, at holdlederne gennemgår den fornødne uddannelse og efteruddannelse. Holdlederne ved beredskabet i Faaborg-Midtfyn Kommune har den fornødne uddannelse bl.a. holdleder som teknisk leder. Brandmandskab Brandmandskabet gennemgår den lovpligtige uddannelse inden de benyttes til indsatsopgaver. Det er Falcks forpligtelse, at mandskabet gennemgår den fornødne uddannelse. Herudover afholdes de årlige øvelser med mandskabet i henhold til beredskabsstyrelsens anvisninger. Flere gange årligt afholdes der større øvelser mellem beredskabet og private aktører, eksempelvis slagteriet i Faaborg og de tre færger til Fynshav, Søby og Avernakø Lyø. I øvelserne er der også deltagelse af f.eks. marinehjemmeværnet, støttepunktberedskabet og politiet m. fl.. Ø-beredskaberne Beredskabet på øerne er baseret på frivillige, som gennemgår en lokal tilrettelagt uddannelse. Der afholdes desuden øvelser med de enkelte ø-beredskaber én gang årligt. I øvelserne indgår også samarbejde med slukningsmandskabet og redningsbåden i Faaborg.

11 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 3 Eksisterende udrykningsberedskab Beskrivelse af slukningsområderne der indgår i Faaborg-Midtfyn Kommune. Slukningsområde BROBY består af tidligere Broby kommune, bortset fra Vester Hæsinge og Sandholdt Lyndelse sogne / brandkredse og Allested-Vejle og Ølsted sogne / brandkredse. Slukningsområde FAABORG bestående af tidligere Faaborg kommune samt Vester Hæsinge og Sandholdt Lyndelse sogne / brandkredse i tidligere Broby kommune. Slukningsområde RINGE bestående af tidligere Ringe-, Ryslinge- og Aarslev kommuner samt Allested-Vejle og Ølsted sogne / brandkredse, i tidligere Broby kommune.

12 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 4 Slukningsområde Broby. Varetages fra Ringe Slukningsområdets udrykningsstatistik fra år 2007, 2008, 2009, 2010 og 2011 er anvendt som grundlag for indsatskapacitet i ovennævnte periode. Statistik fordelt på udrykninger pr måned pr år. Broby - Udrykninger fordelt på måneder Antal J F M A 1M J J A J F M A 2M J J A J F M A 3 M J J A J F M A 4M J J A J F M A 5 M J J A Måneder / År Statistik fordelt på melding, henover døgnrytmen på et år. Slukningsområde Broby 2007 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg 1 1 Bygningsbrand Naturbrand 1 1 Skorstensbrand 1 1 Transportmidler (brand) Mindre forurening 1 1 Total

13 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 5 Slukningsområde Broby 2008 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg 1 1 Bygningsbrand EL-installationer (brand) 1 1 Naturbrand 2 2 Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Færdselsuheld 1 1 Total Slukningsområde Broby 2009 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg Bygningsbrand Naturbrand 1 1 Mindre forurening 1 1 Total Slukningsområde Broby 2010 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg Bygningsbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) 1 1 Mindre forurening Indsatsleder 1 1 Andet Total Slukningsområde Broby 2011 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg Bygningsbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) 1 1 Mindre forurening Indsatsleder 1 1 Andet Total

14 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 6 Beredskabet Faaborg Udrykningsstationen er beliggende i Faaborg og stationen er udstyret med følgende materiel 1 automobilsprøjte 16/8, MAN årgang 2002, l tank 1 kabinetankvogn, MAN årgang 1998, l tank 1 redningslift, Cela TJ 240 F på Volvo chassis, årgang servicevogn, Toyota Landcruiser, årgang 1986 Frigørelsesværktøj på automobilsprøjte Trin1 materiel på trailer 1 redningsbåd, Mancini 650 på bådtrailer, årgang banan til redningsopgaver på is Ø-beredskab på Avernakø, Bjørnø og Lyø - se side 6, 7 og 8. Personel 4 Indsatsledere heraf 1 Beredskabschef 7 Holdledere 17 Brandmænd Slukningsområdets udrykningsstatistik fra år 2007, 2008, 2009, 2010 og 2011 er anvendt som grundlag for indsatskapacitet i ovennævnte periode. Statistik fordelt på udrykninger pr måned pr år. Faaborg - Udrykninger fordelt på måneder Antal J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D Måneder / År

15 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 7 Statistik fordelt på melding, henover døgnrytmen på et år. Station Faaborg 2007 Melding fordelt på døgntime ABA-anlæg Bygningsbrand Container/affald (brand) Gas (Lugt/udsivning/brand) 1 1 Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Indsatsleder 1 1 Færdselsuheld Total Station Faaborg 2008 Melding fordelt på døgntime ABA-anlæg Bygningsbrand Container/affald (brand) EL-installationer (brand) 1 1 Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Større forurening 1 1 Færdselsuheld Personredning 1 1 Total Station Faaborg 2009 Melding fordelt på døgntime ABA-anlæg Bygningsbrand Container/affald (brand) EL-installationer (brand) Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Større forurening Færdselsuheld Personredning 1 1 Redn.-Drukneulykke Andet Total Total Total Total

16 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 8 Station Faaborg 2010 Melding fordelt på døgntime ABA-anlæg Bygningsbrand Container/affald (brand) Gas (Lugt/udsivning/brand) 1 1 Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Større forurening Færdselsuheld Personredning 1 1 Redn.-Drukneulykke 1 1 Total Station Faaborg 2011 Melding fordelt på døgntime ABA-anlæg Bygningsbrand Container/affald (brand) EL-installationer (brand) Naturbrand 1 1 Skorstensbrand Transportmidler (brand) Brand Andet 1 1 Mindre forurening Større forurening Forurening 1 1 Færdselsuheld Personredning 1 1 Redn.-Drukneulykke Redning Andet 1 1 Andet Total Total Total Ø-beredskab på Avernakø Avernakø har sit eget kommunale brandberedskab bestående af en brandfoged og 16 frivillige brandmænd, hvoraf 4 er uddannede røgdykkere. Brandberedskabet er udstyret med et stk. folkevognspumpe, et stk. traktormonteret pumpe, et stk. Wildfire monteret på trailer desuden er slanger, trykluftapparater, strålerør m.v. bygget op på en trailer. Brandfogeden har et stk. Sine radio desuden råder brandberedskabet over sit eget interne radiokommunikations anlæg. Ved brand ringer vagtcentralen til brandfogeden desuden sendes der sms-besked til alle brandmænd på øen. Ved alle brande på Avernakø kaldes basisenheden fra brandstationen i Faaborg til assistance indsatsleder, holdleder + 7 brandmand. Brandmændene fra Faaborg sejles over med redningsbåden og ved ankomst til Avernakø afhentes de ved båden og køres ud til brandstedet. Sejltiden fra Faaborg er ca. 10 min.

17 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 9 Når der er isvintre, som umuliggør sejlads med redningsbåden, indgås der aftale med SOK om at flyve brandmænd fra Faaborg til Avernakø, hvis det bliver nødvendigt. Bilag: Mandskabsliste med tlf. nre. Ø-beredskabet på Bjørnø Bjørnø har ligesom kommunens øvrige to øer sit eget kommunale brandberedskab bestående af en brandfoged og 16 frivillige brandmænd, heraf 4 uddannede røgdykkere. Brandberedskabet er udstyret med et stk. traktormonteret pumpe, et stk. bærbar pumpe og en ATV wildfire. Slanger, strålerør, trykluftapparater m.m. er bygget op på en lukket trailer. Brandfogeden har et stk. Sineradio desuden råder brandberedskabet over sit eget interne radiokommunikationsudstyr. Ved brand ringer vagtcentralen til brandfogeden, desuden sendes der sms-besked til alle brandmænd på øen. Ved alle brande på Bjørnø kaldes basisenheden fra brandstationen i Faaborg til assistance indsatsleder, holdleder + 7 brandmænd Brandmændene fra Faaborg og deres udstyr sejles over med redningsbåden til Bjørnø Bro. Sejltiden fra Faaborg er ca. 5 min. Når der er isvintre, som umuliggør sejlads med redningsbåden, indgås der aftale med SOK om at flyve brandmænd fra Faaborg til Bjørnø, hvis det bliver nødvendigt. Bilag: Mandskabsliste med tlf. nre. Ø-beredskabet på Lyø Lyø har sit eget kommunale brandberedskab bestående af en brandfoged og 20 frivillige brandmænd, heraf er 5 uddannet røgdykkere. Brandberedskabet på Lyø er udstyret med et stk. folkevognspumpe, et stk. traktormonteret pumpe, et stk. Wildfire monteret på trailer, desuden er slanger, trykluftapparater, strålerør og øvrige udstyr monteret på en lukket trailer. Brandfogeden har et stk. Sineradio, desuden råder brandberedskabet over sit eget interne radiokommunikationsudstyr. Ved brand ringer vagtcentralen til brandfogeden, desuden sendes der sms-besked til alle brandmænd på øen. Ved alle brande på Lyø kaldes basisenheden fra brandstationen i Faaborg til assistance indsatsleder, holdleder + 7 brandmænd. Brandmændene fra Faaborg og deres udstyr sejles over med redningsbåden til marinaen på Lyø, hvor de afhentes og køres ud til brandstedet. Sejltiden fra Faaborg er ca. 15 min.. Når der er isvintre, som umuliggør sejlads med redningsbåden, indgås der aftale med SOK om at flyve brandmænd fra Faaborg til Lyø, hvis det bliver nødvendigt. Bilag: Mandskabsliste med tlf. nre.

18 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 10 Udrykningsstatistik for øerne Der føres ikke statistik over brandene på øerne, men antallet af brande ligger sjældent på mere end et par stykker om året. På den mindste af øerne Bjørnø kan der gå år imellem, at det lokale brandberedskab er i aktion. Det er derfor vigtigt, at der holdes de årlige øvelser med Ø-brandmændene. Beredskabet Ringe Udrykningsstationen er beliggende i Ringe og stationen er udstyret med følgende materiel: 1 automobilsprøjte 16/8, MAN, årgang 1990, l tank 1 automobilsprøjte 16/8, MAN 290, årgang 2010, l tank 1 HSE 1 Vandtankvogn, Mercedes årgang 1998, l tank 1 Vandtankvogn, MAN 290, årgang 2011, l tank 1 Lift, 24 m løftehøjde type Ruthmann 1 trailer med trin1 1 trailer med afstivningsmateriel + ekstra pumpe. 1 banan til redningsopgaver på is. Personel 7 Holdledere 18 Brandmænd Slukningsområdets udrykningsstatistik fra år 2007, 2008, 2009, 2010 og 2011 er anvendt som grundlag for indsatskapacitet i ovennævnte periode. Statistik fordelt på udrykninger pr måned pr år. Ringe - Udrykninger fordelt på måneder 25 Antal J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D Måneder / År

19 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 11 Statistik fordelt på melding, henover døgnrytmen på et år. Station Ringe 2007 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg Bygningsbrand Container/affald (brand) EL-installationer (brand) 1 1 Gas (Lugt/udsivning/brand) Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Indsatsleder 1 1 Færdselsuheld Personredning Togulykke 1 1 Andet Total Station Ringe 2008 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg Bygningsbrand Container/affald (brand) Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Større forurening Indsatsleder 1 1 Færdselsuheld Andet Total Station Ringe 2009 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg Bygningsbrand Container/affald (brand) EL-installationer (brand) 1 1 Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Større forurening 1 1 Indsatsleder Færdselsuheld Personredning Andet 1 1 Total

20 Redningsberedskabet Opbygning og organisation Afsnit : 01 Side : 12 Station Ringe 2010 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg Bygningsbrand Bygningsbrand - Røg 1 1 Container/affald (brand) EL-installationer (brand) Gas (Lugt/udsivning/brand) 1 1 Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Mindre forurening Større forurening 1 1 Indsatsleder Færdselsuheld Personredning 1 1 Andet Total Station Ringe 2011 Melding fordelt på døgntime Total ABA-anlæg Bygningsbrand Bygningsbrand - Røg EL-installationer (brand) 1 1 Gas (Lugt/udsivning/brand) 1 1 Naturbrand Skorstensbrand Transportmidler (brand) Brand Andet Mindre forurening Større forurening Forurening Færdselsuheld Personredning 1 1 Redn.-Drukneulykke 1 1 Redning Andet Andet Total

21 Topografisk beskrivelse Afsnit : 02 Side : 1 Faaborg-Midtfyn Kommune blev etableret den 1. januar 2007 ved sammenlægning af Broby, Faaborg, Ringe, Ryslinge og Årslev kommuner. Kommunen er med sine godt 637 km2 den geografisk største på Fyn. Kommunen strækker sig fra Faaborg Fjord over De sydfynske Alper og Ringe til Odense Kommune. Mod vest grænser kommunen op til Assens Kommune, mod nord til Odense og Kerteminde Kommuner, mod nordøst til Nyborg Kommune og mod øst til Svendborg Kommune. Kommunen omfatter desuden øerne Avernakø, Bjørnø og Lyø. De største bysamfund i kommunen er Faaborg og Ringe. Kommunen gennemskæres af primærrute 8 fra Nyborg til Tønder, via Bøjden-Fynshav overfarten og motorvejen fra Odense til Svendborg. Kommunen er endemål for primærrute 43 fra Odense til Faaborg og primærrute 44 fra Svendborg ligeledes til Faaborg. Der er togforbindelse til Odense og Svendborg fra Kværndrup, Ringe og Årslev. Fra Faaborg er der færgeforbindelser til Avernakø, Bjørnø og Lyø samt til Søby på Ærø. Derudover er der færgeforbindelse fra Bøjden til Fynshav på Als. Avernakø er på 5,9 km2 og ligger 30 min. sejlads med færge fra Faaborg. Der er ca. 100 indbyggere på øen, som består af øerne Avernak og Korshavn der er forbundet med en 700 m. lang dæmning. På øen er der to mindre landsbyer Avernakø By og Munke - desuden er der et mindre sommerhusområde på Avernak. Bjørnø er beliggende i Faaborg Fjord og er på 1,5 km2. Sejlafstanden med færge fra Faaborg er ca. 15 min.. Der er 38 fastboende, samt en del der har fritidshus på øen. Bjørnø har en lille landsby med meget tæt liggende gårde og huse, hvoraf en stor del er opført i bindingsværk og med stråtag. Lyø er beliggende i det sydfynske ø-hav ud for Horne Land og er på 6 km2. Sejltiden med færge fra Faaborg er 40 min.. Indbyggertallet er ca. 115, desuden er der en del fritidshuse og en mindre campingplads på øen. Bebyggelsen på øen er hovedsagelig samlet i Lyø By, beliggende midt på øen. Der er mange gamle gårde og huse opført i bindingsværk med stråtag, som ligger meget tæt og dermed udgør en stor brandrisiko.

22 Topografisk beskrivelse Afsnit : 02 Side : 2 Strukturbeskrivelse: Indbyggertal Areal 637,4 km 2 Befolkningstæthed 80 Indb/km 2 Udstrækning Nordøst-Sydvest 44 km Udstrækning Øst-Vest 32 km Udstrækning Nord-Syd 31 km Længde af kommunegrænse 132 km Kystlinie incl. øerne 115 km Infrastruktur: Motorvej Odense - Svendborg Primærruter 43 og 44 Jernbane 15 Km 79 Km 19 Km Slukningsberedskab: Udrykningsstationer 3 Ø-beredskaber 3

23 Risikoidentifikation Afsnit : 02 Side : 3 Risikoidentifikationen er lavet på grundlag af relevante data fra udrykningsstatistik, bygnings- og boligregistreret, miljøinformationssystemet MADS og brandsynsregistrene. Herudover har indgående lokalkendskab haft stor indflydelse på valg af risikoobjekter. Endelig er der mødeplaner for plejehjem og enkelte herregårde/slotte. Tema Objekttype Antal objekter Broby FAABORG RINGE FMK Steder med mange mennesker dagophold Steder med mange mennesker natophold Industri, produktion og lager Infrastruktur Natur Butikker > 600 m Diskoteker o/150 personer 1 1 Idrætshaller o/150 personer Hoteller Plejehjem Fængsler 3 3 Efterskoler (produktionsskoler mv.) Brandfarlige virksomheder Oplag af fyrværkeri 1 1 Oplag af ammoniak 2 2 Drivhuse > m By- og landtrafik X X X 3 Motorvej (Rute 9) X 1 Togtrafik (Svendborg banen). X 1 Havne 5 5 Skibstrafik (ruter) 4 4 Søer > 25 ha Kystnære områder 4 4

24 Risikoobjekter Afsnit : 02 Side : 4 Kulturværdier Tema Objekttype Antal objekter Broby FAABORG RINGE FMK Kirker Museer Slotte og herregårde Fredede Bygninger Gamle bykvarterer 2 2 Stråtækte bymiljøer Særlige arrangementer Steder med mange dyr Forsyning Andre Festivaler Friluftsarrangementer Kræmmermarkeder 2 2 Gårde >200 DE Pelsdyrfarme >1.000 tæver N-gas Vandværker >10 forbrugere Telekommunikation Kraftværker Ø-beredskab 3 3

25 Delkonklusion Risikoidentifikation Afsnit : 02 Side : 5 Generelt er der i kommunen mange landbrugsejendomme, der har store dyrehold og placeret i alle landområder. Inden for den geografiske afgrænsning af Faaborg-Midtfyn Kommune findes der et usædvanligt stort antal bygninger af ældre oprindelse med eksempelvis tagdækning udført som stråtag. Der er ligeledes mange slotte og herregårde med endog meget store bebyggede arealer i flere etager. Ofte er disse ældre bygninger placeret med ringe indbyrdes afstand, hvorfor det også i de mindre bysamfund og det åbne land må forventes, at bygningsbrande kan antage forholdsvis store dimensioner. I den forbindelse må opmærksomheden også henledes på, at opgaver med brandslukning og de relaterede opgaver også skal udføres på Bjørnø, Avernakø, Lyø samt 3 mindre øer med enkelte bygninger. Endelig er der flere færgeforbindelser med udgangspunkt i Faaborg, der betjener flere øer i ø- havet. Redningsberedskabet skal således forholde sig til større skibe med mange personer, der anløber havnen i Faaborg. I hele kommunen er der et stort antal efterskoler og højskoler, som overvejende er placeret udenfor de store byområder. Indenfor Ringe slukningsområde er der et stort industriområde der er beliggende tæt ved brandstationen. Endelig skal det nævnes at Faaborg byområde består af en tæt bygningsmasse med dårlige brandadskillelser. I Faaborg er Danish Crown og Tulip beliggende tæt ved boligområdet. Begge virksomheder benytter ammoniak i forbindelse med køleanlæggene. Tulip er på grund af ammoniakoplagets størrelse, omfattet af bekendtgørelse om kontrol med risikoen for større uheld med farlige stoffer. Virksomheden benævnes i denne bekendtgørelse som kolonne 2 virksomhed.

26 Risikoanalyse Indledning Afsnit : 03 Side : 1 Risikoanalyse. Risikoanalysen er udført med baggrund i risikoidentifikationen og den består af hændelsesanalyse og kapacitetsanalyse. Hændelsesanalyse Hændelsesanalysen omfatter analyse af omfanget af kommunens risici. Omfanget af kommunens risici vil sige niveauet af kommunens risici, hvilket fastlægges ud fra risicienes hyppighed og konsekvens med udgangspunkt i en række udvalgte hændelser. Beredskabet har vurderet hvilke hændelser der var repræsentative for en nærmere analyse. Der er ikke udført dybdeanalyse af hændelserne, da en yderligere uddybning af risiciene ikke får betydning for dimensionering af beredskabet. Udvælgelse af de enkelte risici er foretaget med baggrund i udrykningsstatistikken, det statistiske grundlag, lokalkendskab samt på de objekter, hvor der er udarbejdet mødeplaner. Kapacitetsanalyse Kapacitetsanalyse er en analyse af, hvad redningsberedskabet kan gøre på nuværende tidspunkt for at håndtere kommunens risici forebyggende og afhjælpende.

27 Bilbrand - Faaborg Midtby Brand i svinestald - Østrupskovgård

28 Risikoanalyse Afsnit : 03 Side : 3 Tema Objektype Identificerede risici Udvalgte scenarier Begrundelse for udvælgelse Forventelig Beboelse Etagebyggeri Brand Brand i lejlighed, 1. sal hændelse Parcelhus, Stråtækt Skorstensbrand Forventelig hændelse Bemærkninger Scenarie 01 Scenarie 02 Steder med mange mennesker - dagophold Svømmehal Udslip af farlige gasser Klorudslip Kompliceret indsat med risiko for mange tilskadekomne Scenarie 03 Brandsynskat. 4.1 Forsamlingslokaler Steder med mange mennesker - natophold Brand- og Miljøfarlig virksomhed Sundhedscenter Brand Brand i køkken Stor køreafstand, risiko for personskade Efterskole Brand Brand i elevværelse Stor køreafstand, risiko for personskade Træbearbejdning Brand Brand i spånsilo Brandfarlig virksomhed. Vanskelige indsatsforhold. Stor køreafstand. Træbearbejdning Brand Brand i savværk Brandfarlig virksomhed. Vanskelige indsatsforhold. Stor Plastbearbejdning Brand Plastbearbejdning Udslip Plastbearbejdning Brand Brand i industribygning Udslip af polyester Brand i industribygning køreafstand. Vanskelige indsatsforhold. Slukningsvand kan udgøre en miljørisiko. Miljøfare ved udslip Vanskelige indsatsforhold. Scenarie 04 Brandsynskat. 3.1 Plejeinstitutioner Scenarie 05 Brandsynskat. 2.1 Hoteller m.v. Scenarie Brandsynskat. 9.1 Brandfarlige virksomheder og oplag Scenarie Brandsynskat. 9.1 Brandfarlige virksomheder og oplag Scenarie Brandsynskat. 9.1 Brandfarlige virksomheder og oplag Scenarie Brandsynskat. 9.1 Brandfarlige virksomheder Scenarie

29 Risikoanalyse Afsnit : 03 Side : 4 Tema Objektype Identificerede risici Anden brandfarlig virksomhed Anden brandfarlig virksomhed Brand Udslip Udvalgte scenarier Brand i industribygning Udslip af ammoniak Autoværksted Brand Brand i autoværksted Begrundelse for udvælgelse Forventelig hændelse Stor, krævende indsats Forventelig hændelse Bemærkninger Scenarie til Scenarie Scenarie 08 Infrastruktur Trafik Brand Bilbrand i det fri Forventelig hændelse Trafik Trafikuheld Trafikuheld med Forventelig fastklemte hændelse Trafik Trafikuheld motorvej Omfattende uheld på motorvej Forventelig hændelse. Kompliceret indsats Trafik Udslip Mindre udslip Forventelig hændelse Natur Fjorden Drukning Overfladerednin g på fjorden Vanskelige indsatsforhold Skov/Plantage Skovbrand Naturbrand Vanskelige indsatsforhold + vandforsyning Marken Forurening Gylleforurening Forventelig hændelse Scenarie Scenarie Scenarie Scenarie 10 Scenarie 11 Scenarie 12 Scenarie 13 Landbrug med dyrehold Gård med kvæg Brand Brand i lade Vanskelige indsatsforhold Scenarie 14

30 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/01 Side : 5 Risiko: Brand i etagebyggeri 112-opkald: Bygningsbrand, etageejendom Hændelsestitel: Brand i etageejendom, 4 etager Tidspunkt: 02:30 Geografisk beliggenhed: Torvegade 25 Afstand fra brandstation km: 1 Meteorologiske forhold: Tørt vejr, let vind Beskrivelse af objekt: Lejlighed 1. sal Beskrivelse af situation ved ankomst: Flammer ud af vindue mod gade, hovedtrappe røgfyldt. Der savnes en person, der muligvis opholder sig i soveværelse Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder X Personredning X Førstehjælp 7 Brandmænd X Brandslukning 1 Automobilsprøjte 1 Redningslift Vandforsyning X Følgeskade Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1+1 Sikring + slukning 3 Redning + FH + Slukning 4 Ekstern følgeskade

31 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Oplysningskampagner om brandsikkerhed og røgalarmer H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 P Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t

32 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/02 Side : 7 Risiko: Skorstensbrand 112-opkald: Skorstensbrand, stråtag Hændelsestitel: Skorstensbrand i hus med stråtag Tidspunkt: 23:00 Geografisk beliggenhed: Assensvej Afstand fra brandstation km: 12 Meteorologiske forhold: Tørt vejr, kraftig blæst Beskrivelse af objekt: Gammelt bindingsværkshus med stråtag, muret skorsten Beskrivelse af situation ved ankomst: Gnister fra skorstenspibe Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder Personredning Førstehjælp 7 Brandmænd X Brandslukning 1 Automobilsprøjte 1 Redningslift Vandforsyning Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse X Følgeskade Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1+1 Sikring + Slukning 3 Slukning + Følgeskade 4

33 Forebyggelse eksisterende: Vejledning i sikker fyring Analysebilag Forebyggelsesønsker: Oplysningskampagner om sikker fyring med fast brændsel H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 V Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t

34 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/03 Side : 9 Risiko: Klorudslip fra svømmehal 112-opkald: Større forurening, kemikalieudslip Hændelsestitel: Faaborg Svømmehal Tidspunkt: 14:45 Geografisk beliggenhed: Sundstien Afstand fra brandstation km: 2 Meteorologiske forhold: Tørt Beskrivelse af objekt: Udslip af klor i klorrum Beskrivelse af situation ved ankomst: Ved ankomst blev det oplyst, at der var en defekt på rørsystemet, cirka 30 l x% kloropløsning var løbet ud. Personalet har iværksat evakuering af publikum. Døre til klorrummet er lukket. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder X Personredning Førstehjælp 7 Brandmænd Brandslukning Evakuering 1 Automobilsprøjte Redningslift Vandforsyning Tankvogn 1 Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Følgeskade Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1+1 Sikring + Forurening 3 Forurening 4 Evakuering Personale

35 Forebyggelse eksisterende: Evakuerings- og alarmeringsplan Analysebilag Forebyggelsesønsker: Årlige øvelser med personalet H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 P 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift Begrundelse for valg af scenarie: Kompliceret redningsindsats med stor risiko for mange tilskadekomne

36 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/04 Side : 11 Risiko: Brand i Sundhedscenter 112-opkald: Bygningsbrand, institution Hændelsestitel: Brand i køkken Sundhedscenter Humlehaven Tidspunkt: 23:00 Geografisk beliggenhed: Humlehaven 1, Nr. Lyndelse Afstand fra brandstation km: 15 Meteorologiske forhold: Klart vejr, 8 o C, 5 m/sec Beskrivelse af objekt: Bygning i to etager. Bygget 1930, renoveret 1992 Beskrivelse af situation ved ankomst: Redningsberedskabet blev alarmeret af ABA. Ild i gryde, emhætte antændt. Flugtveje røgfyldt. Personredning af syv personer. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder X Personredning X Førstehjælp 10 Brandmænd X Brandslukning 2 Automobilsprøjte 1 Redningslift Vandforsyning X Følgeskade 2 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Personredning + FH 4 Brandslukning 9 Ekstern Følgeskade

37 Analysebilag Forebyggelse eksisterende: Pedellen underviser løbende personalet i brugen af ABA Samtlige medarbejdere undervises i elementær brandslukning Forebyggelsesønsker: Varmeplader og kaffemaskiner fjernes fra flugtvejsgangene. H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) Risikomatrice 2 P 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Begrundelse for valg af scenarie: Stor køreafstand, risiko for personskade Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

38 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/05 Side : 13 Risiko: Brand i elevværelse 112-opkald: Bygningsbrand, institution Hændelsestitel: Brand i elevværelse, Sdr. Nærå Fri- og Efterskole Tidspunkt: 23:00 Geografisk beliggenhed: Torpegårdsvej 19, Sdr. Nærå Afstand fra brandstation km: 13 Meteorologiske forhold: 8 o C, 5 m/sec vind, klart vejr Beskrivelse af objekt: To etagers bygning med midtergang og elevværelser til hver side. Bygget 1930, renoveret Beskrivelse af situation ved ankomst: Røgalarmer var aktiveret. Brand i værelse, der havde bredt sig til de øvrige værelser. Den tilstødende kantine var røgfyldt. Eleverne på 1. sal var direkte truet af branden og skulle derfor reddes straks v.hj.a. lift eller stiger. Eleverne stueetagen og kantinen kunne evakueres ved egen hjælp. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder X Personredning X Førstehjælp 10 Brandmænd X Brandslukning 2 Automobilsprøjte 1 Redningslift X Vandforsyning X Følgeskade 2 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Redning + FH 4 Brandslukning 6 Vandforsyning 2 Ekstern følgeskade

39 Forebyggelse eksisterende: Røgalarmer kontrolleres løbende Analysebilag Forebyggelsesønsker: Automatisk brandalarmanlæg, alternativ serieforbundne røgalarmer. Samtlige ansatte undervises i elementær brandbekæmpelse. Der afholdes årlige brand- og evakueringsøvelser. H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 Risikomatrice 1 P Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Begrundelse for valg af scenarie: Stor køreafstand, risiko for personskade Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

40 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/06.01 Side : 15 Risiko: Ild i spånsilo 112-opkald: Bygningsbrand, industribygning Hændelsestitel: Ild i spånsilo, Ferritslev Savværk Tidspunkt: 21:00 Geografisk beliggenhed: Ørbækvej 5, Ferritslev Afstand fra brandstation km: 19 Meteorologiske forhold: Klart vejr, 8 o C, 5 m/sec Beskrivelse af objekt: Muret spånsilo med stort fyr i kælder og tre cykloner i toppen. Aftager spån fra tre værksteder. Tømningsluge 3 m over terræn Beskrivelse af situation ved ankomst: Taget på siloen er gennembrændt, der står flammer op gennem taget og branden har bredt sig til to værksteder Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 2 Holdleder Personredning Førstehjælp 20 Brandmænd X Brandslukning 2 Automobilsprøjte 2 Redningslift X Vandforsyning X Følgeskade 5 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring af skadested 2 Brandslukning 15 Vandforsyning 3 Ekstern følgeskadebek.

41 Forebyggelse eksisterende: Informative brandsyn Analysebilag Forebyggelsesønsker: Uddannelse af personalet i brandsikkerhed og brandslukning. H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 Risikomatrice 1 V Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift Begrundelse for valg af scenarie: Brandfarlig virksomhed. Vanskelige indsatsforhold. Stor køreafstand

42 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/06.02 Side : 17 Risiko: Brand i savværk 112-opkald: Bygningsbrand, industribygning Hændelsestitel: Brand i Haastrup savværk Hændelse over flere dage Tidspunkt: 23:00 Geografisk beliggenhed: Banevej, Haastrup Afstand fra brandstation km: 10 Meteorologiske forhold: Blæst, men tørt Beskrivelse af objekt: Flere haller med træbearbejdning samt haller med træopbevaring. Derudover træopbevaring i det fri. Beskrivelse af situation ved ankomst: Brand i træopbevaringshal, som har spredt sig til produktionshal og andre mindre opbevarings stakke. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse Sikring af skadested 1 Indsatsleder 3 Holdleder Personredning Førstehjælp 23 Brandmænd X Brandslukning 3 Automobilsprøjte Redningslift X Vandforsyning 4 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Følgeskade Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1+3 Brandslukning Faaborg 1 ASP + 1 VTGV + 7 mand Brandsluk. - Glamsbjerg 1 ASP + 1 VTVG + 7 mand Brandslukning Ringe 1 ASP + 2 VTVG + 9 mand Div. Transport køretøjer

43 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 Risikomatrice 1 M V Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t Begrundelse for valg af scenarie: Stillingtagen til langvarende opgaver som strækker sig over flere dage.

44 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/07.01 Side : 19 Risiko: Brand i industribygning Nassau Door 112-opkald: Bygningsbrand, industribygning Hændelsestitel: Brand i industribygning Tidspunkt: 10:00 Geografisk beliggenhed: Hovagervej 4 Afstand fra brandstation km: 1,5 km, Meteorologiske forhold: Klart vejr, vind 3 m/sec, 14 o C Beskrivelse af objekt: Bygningen er opført i jernbeton med tagkonstruktion af betonelementer. Bebygget areal m 2, produktionsanlægget udgør m 2, lager m 2 og pakkeafsnit m 2. Alle brandmæssigt adskilt Beskrivelse af situation ved ankomst: Brand i produktionsanlæg Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 2 Holdleder Personredning Førstehjælp 13 Brandmænd X Brandslukning 1 Automobilsprøjte 1 Redningslift X Vandforsyning 2 Tankvogn Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte X Eftersyn Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring + slukning 2 Brandslukning 7 Vandforsyning 2 Forureningsbekæmpelse 2

45 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) Risikomatrice 2 V 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift Begrundelse for valg af scenarie: Vanskelige indsatsforhold. Slukningsvand kan udgøre en miljørisiko.

46 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/07.02 Side : 21 Risiko: Udslip af polyester Faaborg Værft 112-opkald: Større forurening, kemikalieudslip Hændelsestitel: Udslip af polyester Faaborg Værft Tidspunkt: 15:30 Geografisk beliggenhed: Værftsvej 7 Meteorologiske forhold: Tørt og gråt Afstand fra brandstation km: 1 (FAABORG) Beskrivelse af objekt: Tankrum i selvstændig brandsektion, 20 m 3 polyester. Udvendig stuts til påfyldning fra tankvogn. Beskrivelse af situation ved ankomst: Lækage på slange mellem tankvogn og tank. To personer, der har været udsat for påvirkning, bringes til sygehus for observation og behandling. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder Personredning Førstehjælp 7 Brandmænd Brandslukning 1 Automobilsprøjte Redningslift Vandforsyning X Følgeskade Tankvogn 1 Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring af skadested 2 Forureningsbekæmpelse 5 Ekstern følgeskade

47 Forebyggelse eksisterende: Beredskabsplan udarbejdet af virksomhed Afdækningsmateriel Forebyggelsesønsker: Ingen Analysebilag H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 M 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Miljøfare ved udslip Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

48 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/07.03 Side : 23 Risiko: Mindre Brand Faaborg Værft 112-opkald: Bygningsbrand, Industribygning Hændelsestitel: Mindre Brand Faaborg Værft Tidspunkt: 13:00 Geografisk beliggenhed: Værftsvej 7 Afstand fra brandstation km: 1 Meteorologiske forhold: Tørt vejr, kraftig blæst Beskrivelse af objekt: Bygningerne er opført i letbeton og betonelementer, alle med eternittage. Bebygget areal 5300 m 2. Beskrivelse af situation ved ankomst: Brand i mindre skib i hal. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder Personredning Førstehjælp 8 Brandmænd X Brandslukning 1 Automobilsprøjte 1 Redningslift X Vandforsyning X Følgeskade 1 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring + slukning 2 Slukning 3 Vandforsyning 2 Ekstern Følgeskade 2-3

49 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 V 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t

50 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/07.04 Side : 25 Risiko: Større Brand Faaborg Værft 112-opkald: Bygningsbrand, Industribygning Hændelsestitel: Større Brand Faaborg Værft Tidspunkt: 13:00 Geografisk beliggenhed: Værftsvej 7 Afstand fra brandstation km: 1 Meteorologiske forhold: Tørt vejr, kraftig blæst Beskrivelse af objekt: Bygningerne er opført i letbeton og betonelementer, alle med eternittage. Bebygget areal 5300 m 2. Beskrivelse af situation ved ankomst: Brand i skib i hal. Branden har bredt sig til og gået igennem taget. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder Personredning Førstehjælp 12 Brandmænd X Brandslukning 1 Automobilsprøjte 1 Redningslift X Vandforsyning X Følgeskade 2 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring + slukning 4 Slukning 5 Vandforsyning 2 Ekstern Følgeskade 2-5

51 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) Risikomatrice 2 V 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t

52 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/07.05 Side : 27 Risiko: Mindre Brand Tulip/Danish Crown 112-opkald: Bygningsbrand, Industribygning Hændelsestitel: Mindre Brand Tulip/Danish Crown Tidspunkt: 13:00 Geografisk beliggenhed: Værftsvej 8 Afstand fra brandstation km: 1 Meteorologiske forhold: Tørt vejr, kraftig blæst Beskrivelse af objekt: Bygningen er bygget i tunge materialer med fladt tag m. tagpap. Der forefindes en lille kælder samt 1. sal ved kontor, varmecentral, ventilation og pakkeri Bebygget areal 5700 m 2. Beskrivelse af situation ved ankomst: Mindre brand i hal i maskine. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder Personredning Førstehjælp 8 Brandmænd X Brandslukning 1 Automobilsprøjte 1 Redningslift X Vandforsyning X Følgeskade 1 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring + slukning 2 Slukning 3 Vandforsyning 2 Følgeskade 2-3

53 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 V 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t

54 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/07.06 Side : 29 Dato : Risiko: Større Brand Tulip/Danish Crown 112-opkald: Bygningsbrand, Industribygning Hændelsestitel: Større Brand Tulip/Danish Crown Tidspunkt: 13:00 Geografisk beliggenhed: Værftsvej 8 Afstand fra brandstation km: 1 Meteorologiske forhold: Tørt vejr, kraftig blæst Beskrivelse af objekt: Bygningen er bygget i tunge materialer med fladt tag m. tagpap. Der forefindes en lille kælder samt 1. sal ved kontor, varmecentral, ventilation og pakkeri Bebygget areal 5700 m 2. Beskrivelse af situation ved ankomst: Brand i bygning. Branden har bredt sig til og gået igennem taget. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder X Personredning Førstehjælp 12 Brandmænd X Brandslukning 1 Automobilsprøjte 1 Redningslift X Vandforsyning X Følgeskade 2 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring + slukning 4 Personredning + slukning 5 Vandforsyning 2 Følgeskade 2-5

55 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) Risikomatrice 2 V 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t

56 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/07.07 Side : 31 Risiko: Ammoniak Tulip 112-opkald: Større forurening, kemikalie udslip Hændelsestitel: Større forurening, kemikalie udslip Tidspunkt: 13:00 Geografisk beliggenhed: Værftsvej 8 Afstand fra brandstation km: 1 Meteorologiske forhold: Tørt vejr, kraftig blæst Beskrivelse af objekt: Bygningen er bygget i tunge materialer med fladt tag m. tagpap. Der forefindes en lille kælder samt 1. sal ved kontor, varmecentral, ventilation og pakkeri Bebygget areal 5700 m 2. Beskrivelse af situation ved ankomst: Ammoniak udslip. Utæthed på tag Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder X Personredning Førstehjælp 12 Brandmænd Brandslukning 1 Automobilsprøjte 1 Redningslift X Vandforsyning X Følgeskade 2 Tankvogn Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring 4 Personred + bekæmpelse 5 Vandforsyning 2 Følgeskade 2-5

57 Analysebilag Forebyggelse eksisterende: Udvalgt personale har kemikaliedykker udd. samt virksomheden har kemikalie dragter. Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 V 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Begrundelse for valg af scenarie: Stor, krævende opgave Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t

58 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/08 Side : 33 Risiko: Brand i autoværksted 112-opkald: Bygningsbrand, industribygning Hændelsestitel: Brand i automobil i værksted Tidspunkt: 10:00 Geografisk beliggenhed: Trunderup Gade 1, Kværndrup Afstand fra brandstation km: 8 Meteorologiske forhold: Klart vejr, vind 6 m/sec, 14 o C Beskrivelse af objekt: 250 m 2 værkstedsbygning, opført omkring 1970 Beskrivelse af situation ved ankomst: Ild i automobil. Branden havde bredt sig til loftkonstruktionen Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder Personredning Førstehjælp 7 Brandmænd X Brandslukning 1 Automobilsprøjte Redningslift Vandforsyning X Følgeskade 2 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Brandslukning 7 Ekstern følgeskade

59 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Risikomatrice Forekommer 0,1-1 pr. år 3 V Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

60 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/09.01 Side : 35 Risiko: Bilbrand i det fri 112-opkald: Brand, bil i det fri Hændelsestitel: Bilbrand i det fri Tidspunkt: 23:00 Geografisk beliggenhed: P-plads Afstand fra brandstation km: 2 Meteorologiske forhold: Tørt vejr Beskrivelse af objekt: Personbil Beskrivelse af situation ved ankomst: Personbil overtændt, ruder sprængt Ingen biler i nærheden Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested Indsatsleder 1 Holdleder Personredning Førstehjælp 3 Brandmænd X Brandslukning Automobilsprøjte Redningslift Vandforsyning Tankvogn Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1 Sikring + Slukning 3 Forureningsbekæmpelse 3

61 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 M Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

62 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/09.02 Side : 37 Risiko: Trafikuheld med fastklemte 112-opkald: Færdselsuheld, fastklemte Hændelsestitel: Trafikuheld Tidspunkt: 16:10 Geografisk beliggenhed: Landevej Afstand fra brandstation km: 9.0 Meteorologiske forhold: Overskyet, tørt vejr Beskrivelse af objekt: Personbiler med 1-4 passagerer Beskrivelse af situation ved ankomst: To biler stødt frontalt sammen. Føreren fastklemt i det ene køretøj. Begge køretøjer står i vejkanten. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder X Personredning X Førstehjælp 7 Brandmænd Brandslukning 1 Automobilsprøjte Redningslift Vandforsyning Tankvogn Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Bådberedskab X Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1+1 Førstehjælp + Redning 3 Sikring + frigørelse 4 Forureningsbekæmpelse 2

63 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 P Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

64 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/09.03 Side : 39 Risiko: Særlig omfattende uheld motorvej 112-opkald: Færdselsuheld, tilskadekomne, flere end 5 Hændelsestitel: Trafikuheld med turistbus Tidspunkt: 10:30 Geografisk beliggenhed: Udfletning ved Kværndrup Afstand fra brandstation km: 6 Meteorologiske forhold: Overskyet fugtig vejbane Beskrivelse af objekt: Dobbeltdækkerbus med 72 passagerer + chauffør Beskrivelse af situation ved ankomst: Bus bremsede for sent ved motorvejens ophør. Kom i skred og ramte en jordvold. Adskillige passagerer er fastklemt, cirka 50 står uden for bussen. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 3 Holdleder X Personredning X Førstehjælp 17 Brandmænd Brandslukning 3 Automobilsprøjte 2 Redningslift Vandforsyning 1 Tankvogn 1 Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Bådberedskab X Frigørelse af fastklemte X Venteplads Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse Sikring + redning + 1.H 3 Redning + førstehjælp 2 Redning + førstehjælp 2 Frigørelse 8 Oprettelse af venteplads Støttepunkt Forureningsbekæmpelse 2

65 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) Risikomatrice 2 P 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse. Kompliceret indsat Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

66 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/10 Side : 41 Risiko: Mindre udslip 112-opkald: Mindre forurening, mindre spild Hændelsestitel: Benzinudslip fra personbil Tidspunkt: 15:30 Geografisk beliggenhed: Afstand fra brandstation km: 1,5 Meteorologiske forhold: Beskrivelse af objekt: Overskyet, tørt vejr Beskrivelse af situation ved ankomst: Der løber benzin ud fra bilen tank ned på asfalten. Der er ikke kloak i nærheden Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder Personredning Førstehjælp 3 Brandmænd Brandslukning Automobilsprøjte Redningslift Vandforsyning Tankvogn 1 Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Følgeskade Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1 Sikring + Forurening 3

67 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 M Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse uden større risiko Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

68 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/11 Side : 43 Risiko: Overfladeredning på Fjorden 112-opkald: Personredning, drukneulykke Hændelsestitel: Overfladeredning på Faaborg Fjord Tidspunkt: 11:15 Geografisk beliggenhed: Faaborg Fjord Afstand fra brandstation km: Meteorologiske forhold: Solskin ca. 10 o C Beskrivelse af objekt: Person faldet over bord fra jolle Beskrivelse af situation ved ankomst: Person lokaliseret drivende i overfladen ved den røde bøje Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse Sikring af skadested Indsatsleder 1 Holdleder X Personredning X Førstehjælp 3 Brandmænd Brandslukning Automobilsprøjte Redningslift Vandforsyning Følgeskade Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse X Eftersøgning 1 Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1 Eftersøg + Redning + 1.H 3

69 Forebyggelse eksisterende: Søsportens sikkerhedsråd Analysebilag Forebyggelsesønsker: Oplysningskampagner H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 P Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Begrundelse for valg af scenarie: Vanskelige indsatsforhold. Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

70 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/12 Side : 45 Risiko: Naturbrand 112-opkald: Naturbrand-Skov/Plantage Hændelsestitel: Brand i skov ildløs Hændelse over flere dage Tidspunkt: 10:20 Geografisk beliggenhed: Svanninge Bakker Afstand fra brandstation km: 5 Meteorologiske forhold: Tørke periode, høj sol, kraftig blæst Beskrivelse af objekt: Skov, med tæt tørt krat Ca. 6 kvadrat kilometer skov, med bygninger i udkanten af skoven hele vejen rundt Beskrivelse af situation ved ankomst: Stort område ramt af flammer, er sprunget henover Rute 43 Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse Sikring af skadested 2 Indsatsleder 3 Holdleder Personredning Førstehjælp 27 Brandmænd X Brandslukning 3 Automobilsprøjte Redningslift X Vandforsyning 6 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse Følgeskade Bådberedskab Frigørelse af fastklemte 15 Beredskab styrelsen Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 2+3 Brandslukning Faaborg 1 ASP + 1 VTGV + 7 mand Brandsluk. - Glamsbjerg 1 ASP + 1 VTVG + 7 mand Brandslukning Ringe 1 ASP + 2 VTVG + 9 mand Tankvogn Odense 1 VTVG + 2 mand Tankvogn - Svendborg 1 VTVG + 2 mand Div. Transport køretøjer Beredskabs Styrelsen Mandskab + udstyr

71 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Ingen H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 Risikomatrice 1 M Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrif t Begrundelse for valg af scenarie: Stillingtagen til langvarende opgaver som strækker sig over flere dage.

72 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/13 Side : 47 Risiko: Gylleforurening 112-opkald: Større forurening, Gylle Hændelsestitel: Større forurening, Gylleforurening Tidspunkt: 13:24 Geografisk beliggenhed: Klaus Berentsensvej 3 Afstand fra brandstation km: 7,8 Meteorologiske forhold: Klart vejr, 4 o C, vind 6 m/sec Beskrivelse af objekt: Mark tæt på å-løb, hvor gyllen pga. nedbør og frossen jord løber af marken og i åen. Beskrivelse af situation ved ankomst: Redningsberedskabet blev alarmeret af ejeren Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse Sikring af skadested 1 Indsatsleder 1 Holdleder Dyreredning Førstehjælp 5 Brandmænd Brandslukning 1 Automobilsprøjte Redningslift Vandforsyning Tankvogn Miljøvogn X Forureningsbekæmpelse Følgeskade Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1+1 Forureningsbekæmpelse 5

73 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Oplysningskampagner H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 M Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 2 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Risikomatrice Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Begrundelse for valg af scenarie: Forventelig hændelse Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

74 Scenariebeskrivelse Brand & Miljø Afsnit : 03/14 Side : 49 Risiko: Gårdbrand med dyr og andre dyrehold m.m. 112-opkald: Bygningsbrand, gård med dyrehold Hændelsestitel: Gårdbrand med køer og opdræt Tidspunkt: 18:00 Geografisk beliggenhed: Klaus Berentsensvej 3 Afstand fra brandstation km: 7,8 Meteorologiske forhold: Klart vejr, 4 o C, vind 6 m/sec Beskrivelse af objekt: Tre længet gård med stuehus, Bygning opført ca Ca. 50 malkekøer og 90 ungdyr Beskrivelse af situation ved ankomst: Redningsberedskabet blev alarmeret af ejeren Ved ankomst havde branden bredt sig til to staldlænger. Dyreredning påbegyndt. Indsatsopgaver Indsatsenheder mandskab og materiel X Indsatsledelse X Sikring af skadested 1 Indsatsleder 2 Holdleder X Dyreredning Førstehjælp 13 Brandmænd X Brandslukning 2 Automobilsprøjte Redningslift X Vandforsyning 3 Tankvogn Miljøvogn Forureningsbekæmpelse X Følgeskade Bådberedskab Frigørelse af fastklemte Analyse af indsatsforløb Opgaver Forløb Indsatspersonel Indsatsledelse 1+2 Sikring + Slukning 3 Gårdejer og naboer Dyreredning + slukning 7 Vandforsyning 3

75 Forebyggelse eksisterende: Ingen Analysebilag Forebyggelsesønsker: Oplysningskampagner H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år 3 Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) Risikomatrice 2 V 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Konsekvens Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere Begrundelse for valg af scenarie: Vanskelige indsatsforhold. Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

76 Risikoprofil Afsnit : 03/15 Side : 51 På grundlag af 23 udvalgte scenarier kan kommunens risikoprofil tegnes således: H y p p i g h e d Hyppig > 10 pr. år 5 Påregnelig 1-10 pr. år 4 Forekommer 0,1-1 pr. år Sjælden 0,01-0,1 pr. år Næsten aldrig < 0,01 pr. år Personer (P) Miljø (M) Samfund/Værdier (V) 1 Ubetydelige Ubetydelig påvirkning Ingen/mindre Forsinkelse på drift på < 1 dag Mindre kvæstelser, få personer Større påvirkning Kortere Forsinkelse af drift på < 1 uge Mere end fem kvæstede Risiko for varige Betydelige Forsinkelse af drift på > 1 måned, fyring af medarbejdere 05 Få livsfarligt kvæstede/dø de Mindre varige Alvorlige Forsinkelse af drift på > 3 måneder, tab af kunder Flere/mange døde Større varige Kritisk for opretholdelse af funktion Ophør af virksomhedsdrift

77 Samlet oversigt over de udvalgte scenarier. Afsnit : 03/16 Side : 52 Udvalgte hændelser Indsatskapacitet Forebyggelseskapacitet Afsnit 01 Brand i etagebyggeri Afsnit 02 Skorstensbrand Afsnit 03 Klorudslip fra svømmehal Afsnit 04 Brand i Sundhedscenter. Afsnit 05 Brand i elevværelse Indsatsopgaver Indsatsledelse Sikring af skadested. Personredning Førstehjælp. Brandslukning Følgeskadebeklæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Brandslukning Følgeskadebekæmpelse Indsatsledelse Evakuering. Sikring af skadested. Forureningsbekæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Personredning Førstehjælp. Brandslukning Følgeskadebekæmpelse. Indsatsledelse Personredning Førstehjælp Brandslukning Vandforsyning Følgeskadebekæmpelse Mandskab Ekstern Personale Ekstern Ekstern Forebyggelsestiltag Oplysningskampagner om brandsikkerhed og røgalarmer. Oplysningskampagner om sikker fyring med fast brændsel. Årlige øvelser med personalet. Varmeplader og kaffemaskiner fjernes fra flugtvejsgangene. Samtlige ansatte undervises i elementær brandbekæmpelse. Der afholdes årlige brand- og evakueringsøvelser.

78 Samlet oversigt over de udvalgte scenarier. Afsnit : 03/16 Side : 53 Udvalgte scenarier Indsatskapacitet Forebyggelseskapacitet Afsnit Ild i spånsilo Afsnit Brand i savværk Afsnit Brand i industribygning Nassau Door Afsnit Udslip af polyester Faaborg Værft Afsnit Mindre Brand Faaborg Værft Afsnit Større brand Faaborg Værft Indsatsopgaver Indsatsledelse Sikring af skadested. Brandslukning Vandforsyning Følgeskadebekæmpelse Indsatsledelse Brandslukning Vandforsyning Følgeskadebekæmpelse Indsatsledelse Sikring af skadested. Brandslukning Vandforsyning Forureningsbekæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Forureningsbekæmpelse. Følgeskadebekæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Brandslukning Vandforsyning Følgeskadebekæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Brandslukning Vandforsyning Følgeskadebekæmpelse. Mandskab Ekstern Ekstern Ekstern Ekstern Ekstern Forebyggelsestiltag Uddannelse af personalet i brandsikkerhed og brandslukning.

79 Samlet oversigt over de udvalgte scenarier. Afsnit : 03/16 Side : 54 Udvalgte scenarier Indsatskapacitet Forebyggelseskapacitet Afsnit Mindre brand Tulip/Danish Crown Afsnit Større brand Tulip/Danish Crown Afsnit Ammoniak udslip Tulip Afsnit Bilbrand i det fri Afsnit Trafikuheld med fastklemte Indsatsopgaver Indsatsledelse Sikring af skadested. Brandbekæm pelse. Vandforsyning Følgeskadebekæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Personred. Brandbekæm pelse. Vandforsyning Følgeskadebekæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Personred. Forureningsbekæmpelse. Følgeskadebekæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Brandslukning Forureningsbekæmpelse. Indsatsledelse Sikring af skadested. Personred. Førstehjælp Frigørelse af fastklemte. Forureningsbekæmpelse Mandskab Ekstern Ekstern Ekstern Forebyggelsestiltag

80 Samlet oversigt over de udvalgte scenarier. Afsnit : 03/16 Side : 55 Udvalgte scenarier Indsatskapacitet Forebyggelseskapacitet Afsnit Særlig omfattende uheld Motorvej. Afsnit 09 Mindre udslip Afsnit 10 Overfladeredning på fjorden Afsnit 11 Naturbrand Afsnit 12 Gårdbrand med dyr og andre dyrehold mm. Afsnit 13 Brand i autoværksted Indsatsopgaver Indsatsledelse Sikring af skadested. Førstehjælp. Frigørelse af fastklemte. Forureningsbekæmpelse. Venteplads Indsatsledelse Sikring af skadested. Forureningsbekæmpelse. Indsatsledelse Eftersøgning Personredning Førstehjælp. Indsatsledelse Brandslukning Vandforsyning Eksterne styrker Indsatsledelse Sikring af skadestedet. Dyreredning. Brandslukning Vandforsyning Følgeskade Indsatsledelse Brandslukning Mandskab Ekstern BRS Ekstern Forebyggelsestiltag Oplysningskampagner. Søsportens sikkerhedsråd.

81 Forebyggelseskapacitet Afsnit : 03/17 Side : 56 Målgruppe Formål Tiltag/foranstaltninger Tidshorisont Institutioner for børn og unge. At give børn, unge og personale viden om elementær brandbekæmpelse. Der undervises i elementær brandbekæmpelse i kommunale institutioner for børn og unge. Permanent tilbud, der udføres efter behov. Ældre og handicappede. At nedbringe antallet af brande. At nedbringe konsekvenserne af brande. Der undervises i det udarbejdede informationsmateriale om brandsikkerhed i hjemmet. 2 år, med efterfølgende evaluering.

82 Delkonklusion Risikoanalyse Afsnit : 03 Side : 57 Indsatskapacitet. Der er udvalgt 23 repræsentative scenarier til nærmere analyse. Heraf fremgår det, at indsatskapaciteten i overvejende grad er tilstrækkelig til at løse udvalgte scenarier. Det skyldes også det forebyggende arbejde, der omfatter byggelovgivningen, beredskabslovgivningen herunder brandsyn og forebyggende tiltag. Der er efter kommunesammenlægningen iværksat yderligere forebyggende tiltag for at nedbringe hyppighed og mindske konsekvenserne ved nogle af de oftest forekommende hændelser, det forebyggende arbejde fortsætter fremadrettet. Det skal dog bemærkes, at der i Faaborg by er et stort område med gammel tæt bebyggelse. Bygningerne er lovligt opført, men de nugældende brandkrav er ikke tilgodeset og dermed er der stor risiko for brandspredning. Indsatskapacitet Grundenhed Basisenhed Grundenhed + Supplement 1 Basisenhed + Supplement 1 Basisenhed + Supplement 1 + Supplement 2 Basisenhed + Supplement 1 + Supplement 2 + Supplement 3 - Mindre forurening - Mindre brand - FUH fastklemt - Mindre naturbrand - Redning - Større forurening - Bilbrande - Skorstensbrand - Redning, højde - Bygningsbrand - Udslip, miljø - Industribrand - Gårdbrand - Naturbrand - Storbrand - Større naturbrand Grundenhed: ISL + HL + 3 (ISL + ASP) Basisenhed: ISL + HL + 7 (ISL + ASP + VTVG) / station Ringe endvidere HSE. Supplement 1: 2 mand i lift Supplement 2: 2 mand i ekstra vandtankvogn Supplement 3: forstærkninger udefra

83 Delkonklusion Risikoanalyse Afsnit : 03 Side : 58 Mandskabsafløsning logistik ved større/længevarende indsatser Ved indsatser som strækker sig over en længere periode vil det være nødvendigt at sørge for ledelses overdragelse/afløsning, mandskabsafløsning, samt sørge for forplejninger. I tilfælde hvor indsatsledelsen skal afløses, sker dette ved at den vagthavende indsatsleder selv tager kontakt til en af kollegaerne. Der er i beredskabet ikke nogen bagvagt ordning. I tilfælde hvor brandmandskabet skal afløses, sker dette i samarbejde med holdlederen på stedet, og en holdleder eller brandstationsleder hjemme som vil ringe rundt til de brandmænd som ikke er i indsats. Er det ikke muligt, kan afløsningshold ringes ud fra nabostationerne, igen ved at holdleder eller brandstationsleder ringer rundt til brandfolk som ikke har vagt. Alternativt kan der foretages et udkald. Ved indsatser som strækker sig over ekstraordinært lang tid, tages der kontakt til Beredskabsstyrelsen Sydjylland. Logistikken bag vagtskiftet aftales fra gang til gang. Enten ved at der står en ledig bil på stationen, eller at brandmændene bruger en privat bil. Det bør tilstræbes at udskiftningen af indsatsleder, holdleder og mandskab ikke foregår på samme tid, da der så vil kunne opstå huller i vidensdelingen. I forbindelse med forplejning, benyttes den stedlige holdleders viden/erfaring for hvor/hvem der kan levere mad på de forskellige tidspunkter.

84 Oplæg til serviceniveau Afsnit : 04 Side : 1 Oplæg til serviceniveau Med baggrund i den gennemførte beskrivelse af kommunens risici og den udarbejdede risikoprofil, er der dannet et grundlag for at dimensionere det fremtidige redningsberedskab, med forebyggende og afhjælpende kapacitet. Kommunens risikoprofil Kommunens risikoprofil er Redningsberedskabets beskrivelse af de risici, der ifølge Redningsberedskabet har betydning for dimensioneringen af kommunens indsatsberedskab. Beskrivelsen er baseret på risikoidentifikationen og risikoanalysen. (se afsnit 3.). Oplæg til nye fremadrettede forebyggelseskapaciteter. På baggrund i den samlede risikomatrice er det vurderet, hvilke målgrupper beredskabet vil sætte fokus på inden for de næste to år. Følgende målgrupper er udvalgt som fokusområder. Institutioner for børn og unge Ældre og handicappede Der henvises til skema forebyggelseskapacitet afsnit 04/2. Formålet med forebyggelse er at nedsætte hyppigheden og/eller mindske konsekvenserne, men ikke fjerne risici. Hvorledes man vælger at sætte ind over for hændelserne beskrives i indsatskapaciteten.

85 Oplæg til serviceniveau Afsnit : 04 Side : 2 Forebyggende kapacitet Målgrupper Formål Tiltag/foranstaltninger Tidshorisont Institutioner for børn og unge. At give børn, unge og personale viden om elementær brandbekæmpelse. Der undervises i elementær brandbekæmpelse i kommunale institutioner for børn og unge. (Alle 3. klasser i kommunen gennemgår undervisning hvert år.) Permanent tilbud, der udføres efter behov. Ældre og handicappede. At nedbringe antallet af brande. At nedbringe konsekvenserne af brande. Røgalarmer i private hjem Der undervises i det udarbejdede informationsmateriale om brandsikkerhed i hjemmet. To år, med efterfølgende evaluering. Det er vigtigt at holde sig for øje, at effekten af det forebyggende arbejde er svær at måle på kort sigt. Efter en toårig periode vil der blive evalueret på den forebyggende indsats, og der vil være lejlighed til at overveje nye fokusområder.

86 Oplæg til serviceniveau Afsnit : 04 Side : 3 Afhjælpende kapacitet Udrykningstiderne er efter at Svendborgmotorvejen er blevet etableret kommet ned under 20 minutter. Justering af slukningsområderne vil i løbet af året blive drøftet med nabokommunerne, med henblik på at reducere udrykningstiderne mest muligt. Kort med de nugældende udrykningstider findes bagerst i rapporten. Udrykningerne skal afgå fra hver af de beredskabsstationerne i henholdsvis Faaborg og Ringe senest fem minutter efter modtagelse af alarmen. Bemandingen vil være uændret i forhold det nuværende beredskab. Ud fra udrykningsstatistikken i afsnit 01 fremgår det, at der er ca. 1-2 udrykninger samtidig hvert år. Antallet af samtidige udrykninger påvirker således ikke udrykningskapaciteterne. Indtil udgangen af 2012 har der været opretholdt 3 slukningsområder i kommunen. De 3 slukningsområder har været benævnt: Broby (med slukning fra Glamsbjerg, Assens Kommune) Faaborg Ringe De hidtidige slukningsområder er vist på kortet, bilag 1. Beredskabsstyrelsen har opfordret Faaborg-Midtfyn Kommune til at indgå aftaler med nabokommuner om slukning i de områder, der er beliggende vest for Nr. Broby, områderne helt i nordøst omkring Rolfsted og et mindre område øst for Gislev. Området vest for Nr. Broby kan slukkes fra Glamsbjerg, Assens Kommune. Området omkring Rolfsted kan slukkes fra Langeskov, Kerteminde Kommune. Området øst for Gislev kan slukkes fra Nyborg, Nyborg Kommune. Som det fremgår af kortet, bilag 1, er der ligeledes områder mellem slukningsområderne Ringe/Faaborg og Ringe /Broby, hvor slukningstogene kun vanskeligt kan nå frem inden 20 minutter fra alarmafgivelse. Ved indsættelse af en Hurtig Sluknings Enhed (HSE) med base på station Ringe vil udrykningstiderne blive nedbragt væsentligt i alle områder, hvor slukningstogene kun vanskeligt har kunnet nå inden for de 20 minutter. Denne HSE vil kunne nå området vest for Nr. Broby inden for de 20 minutter. Der henvises til kort, bilag 2.

87 Oplæg til serviceniveau Afsnit : 04 Side : 4 Aftalen med Assens Kommune om slukning af Broby kan derfor opsiges, ligesom der ikke skal indgås aftaler med Kerteminde og Nyborg Kommuner om henholdsvis slukning af områderne ved Rolfsted og øst for Gislev. Denne HSE skal afgår med holdleder og 3 brandmænd som det første køretøj. HSE en skal afgå med udstyr, således det vil være muligt at iværksætte en førsteindsats med 2 røgdykkere til hurtig personredning og slukning af mindre husbrande. Der vil være en pumpepasser og en holdleder, hvorfor opgaver med røgdykning ses at være forsvarlig ved mindre brande. HSE en skal endvidere forberede skadestedet for selve slukningstoget med forberedelse af vandforsyning, udlægning af slanger og lignende. HSE en tænkes endvidere udstyret med frigørelsesværktøj og et 5 t spil i lighed med automobilsprøjten i Faaborg. En væsentlig forudsætning ved indsættelse af en HSE på station Ringe er, at der fortsat afsendes fuldt slukningstog. Den samlede indsatskapacitet forøges således på station Ringe ved indsættelse af en HSE. Der er bosat ca mennesker i området vest for Nr. Broby. Som det fremgår af opgørelsen for udrykninger til slukningsområde Broby, var der i 2011 i alt 17 bygningsbrande/skorstensbrande. Der er langt flere mennesker i områderne ved Rolfsted, området øst for Gislev og i områderne på grænserne mellem slukningsområderne, der vil opnå et forhøjet serviceniveau ved indsættelse af en HSE med base på station Ringe. Som det fremgår af følgende sammenstilling vil det overordnede serviceniveau i kommunen vil således blive forhøjet: 1. Indsættelse af ekstra tankvogn på station Faaborg. 2. Der afgår HL + 2 ved operationer med båden på station Faaborg. 3. Der indsættes en HSE på station Ringe. 4. Der implementeres kæderedning inden for første kvartal, Der indsættes en generator på station Faaborg. 6. Der indsættes en drejestige på station Ringe i Indsatsledelse Indsatsledervagten er tilrettelagt således, at den kan varetages af fire personer. Vagthavende indsatsleder alarmeres til alle udkald. Det er kun små og ubetydelige indsatsopgaver som vagthavende indsatsleder ikke møder frem til, eksempelvis skorstensbrande med fast tag og containerbrande. Indsatsledervagten i den del af kommunen, som slukkes fra stationen i Glamsbjerg, ledes af indsatslederne fra Faaborg Midtfyn Kommune. Vagtordningen omfatter således hele Faaborg-Midtfyn kommune.

88 Oplæg til serviceniveau Afsnit : 04 Side : 5 Holdlederne Holdlederne har alle gennemgået Beredskabsstyrelsens uddannelse for holdleder som teknisk leder. Holdlederne er således i stand til at varetage den tekniske indsatsledelse indtil indsatslederen møder frem på skadestedet. Ved nærmere definerede opgaver kan indsatslederen undlade at give møde. (se afsnit under indsatsledelsen). Indsatsberedskabet Slukningsområde Broby Slukningsområde Broby Betjenes fra station Ringe. Indsatskapaciteten for slukningsområde Broby (Glamsbjerg). Materiel og bemanding se afsnit 01 side 04.

89 Oplæg til serviceniveau Afsnit : 04 Side : 6 Slukningsområde Faaborg Slukningsområde Faaborg er udstyret med en automobilsprøjte en kabinetankvogn og en redningslift. Med denne kapacitet vil der i flere situationer være behov for at tilkalde assistance fra stationen i Ringe, eller nabobrandvæsenet. Der vil typisk være behov for en vandtankvogn, idet der er flere områder indenfor dette slukningsområde, hvor afstandene mellem de enkelte brandhaner er store og hvor vandværkernes ledningsnet er underdimensioneret. Der vil således ved flere brande være behov for at tilkalde vandtankvogne. Der indsættes en ny tankvogn, der medfører 8 m 3 vand. Der vil herefter være 2 vandtankvogne på station Faaborg. Ved aktioner, hvor bådberedskabet indsættes, vil mandskabet på båden være H + 2. En 125 Amp generator vil være funktionsdygtig fra den 1. januar Indsatskapaciteten for slukningsområde Faaborg. Nuværende kapacitet Se afsnit 01. side 5 Slukningsområde Ringe Slukningsområde Ringe vil fortsat være udstyret med to vandtankvogne, da der er store områder i Aarslev og Ryslinge, hvor der ikke er et veludbygget brandhanenet. Der indsættes en HSE, der afgår som det første køretøj med HL + 3. I 2017 erstattes den nuværende lifttankvogn med en drejestige. Indsatskapaciteten for slukningsområde Ringe. Nuværende kapacitet. Se afsnit 01 side 8

90 Oplæg til serviceniveau Afsnit : 04 Side : 7 Generelle oplysning om vandforsyning til brandslukning. Der er udarbejdet en samlet plan over vandforsyningsstederne i kommunen. På planen er de enkelte brandhaner og naturlige vandressourcer beskrevet. Det er ligeledes beskrevet, hvilke brandhaner der er anvendelige som fyldestationer. Der vil fremadrettet være to vandtankvogne til rådighed på hver station. Det vurderes, at to vandtankvogne på hver brandstation giver tilstrækkelig kapacitet i de fleste tilfælde. Der kan dog hurtigt tilkaldes yderligere assistance fra anden station, før at der opstår situationer med vandmangel. Beredskabet vil snarest tage kontakt til de enkelte vandforsyninger med henblik på, at skabe en plan for udbygning af vandforsyning til brandslukning. Uddannelsesaktiviteter Beredskabschef Administrativt personale ansat ved Faaborg- Midtfyn Kommune Der er ansat en beredskabschef, 1 viceberedskabschef samt 1 inspektør til at varetage de administrative opgaver. Samtlige personer skal være uddannet til at foretage brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn. Uddannelse indenfor administrationen i øvrigt, tilpasses den enkeltes arbejdsområde. Indsatsledere Samtlige indsatsledere skal have gennemgået beredskabsstyrelsens overgangsuddannelse i indsatsledelse. Mindst hvert 3 år skal indsatslederne gennemgå Beredskabsstyrelsens vedligeholdelsesuddannelse. Herudover skal indsatslederne gennemgå uddannelse i ledelse og krisestyring. Holdledere Holdledere, som ikke har gennemgået Beredskabsstyrelsens kursus i frigørelse for holdledere, skal senest i 2012 have gennemgået dette kursus Der skal udarbejdes en plan for vedligeholdelsesuddannelse af holdlederne. Planen tilrettelægges i samarbejde med Beredskabsstyrelsens Tekniske skole. Holdlederne skal mindst hvert 3. år gennemgå Beredskabsstyrelsens vedligeholdelsesuddannelse. Brandmandskab Der tilrettelægges vedligeholdelsesuddannelse med brandmandskabet efter beredskabsstyrelsens anvisninger. Der anvendes eksterne samt interne instruktører. Interne instruktører kan være indsatsledere og holdledere. Uddannelsen tilrettelægges og afholdes dels i fællesskab for Faaborg og Ringe stationer og dels hver for sig.

91 Oplæg til serviceniveau Mødeplaner - Assistancer Afsnit : 04 Side : 8 Øvelsesaktiviteter Der tilrettelægges mindst to årlige øvelser, som planlægges på grundlag af aktuelle scenarier samt udarbejdet plan. En af øvelserne skal omfatte mandskab og materiel fra Støttepunkt i Odense og fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev. Herudover afholdes mindst en årlig øvelse med hver af de 3 beredskaber på Øerne. Endelig afholdes øvelser en gang årligt med en af de lokale færger. ( Ø-færgerne, færgen til Ærø samt færgen til Als. Møde- og alarmeringsplaner Der er udarbejdet mødeplaner ved udkald til følgende objekter: 1. Udkald til brand på Egeskov slot, Egeskovgade 18, Kværndrup. Der udkaldes grundenhed og basisenhed fra station Ringe og drejestige fra Svendborg. 2. Udkald til brand i Dansk Træemballage A/S, Banevej 3, Haastrup, 5600 Faaborg. Der udkaldes basisenhed fra Faaborg samt tankvogn fra Glamsbjerg. 3. Gensidig aftale med Odense kommune om indsats ved trafikuheld (brand, forurening mv.) på motorvejsstrækningen mellem afkørsel 11 (Svendborgmotorvejen) og 49 (Fynske Motorvej) Det vestlige spor varetages af Odense kommune, og det østlige spor af Faaborg-Midtfyn kommune. 4. Gensidig aftale med Svendborg kommune om indsats ved trafikuheld,( brand, forurening mv.) på Svendborgmotorvejen mellem afkørsel 14 og 15. Det vestlige spor varetages af Faaborg-Midtfyn kommune og det østlige spor varetages af Svendborg kommune. 5. Der er udarbejdet mødeplaner for brand, forurening mv. på Bjørnø, Avernakø og Lyø. (se plan for Ø-beredskabet.) Assistancer Mellemkommunal bistand (niveau 1) Mellemkommunal bistand nabohjælp tilkaldes når de lokale ressourcer ikke rækker til den aktuelle opgave. Der er udarbejdet en skriftlig aftale, om gensidige assistancer for de fynske kommuner.

92 Risikobaseret Dimensionering Afsnit : 04 Oplæg til serviceniveau Assistancer Side : 9 Dato : Støttepunktberedskab Odense (niveau 2) Har det kommunale redningsberedskab ikke kapacitet til at håndtere en ulykke med egne ressourcer alene, kan der tilkaldes assistance fra de ni kommunale støttepunkter i hhv. Aalborg, Århus, Esbjerg, Fredericia, Odense, Kalundborg, Fredensborg, Greve og Nykøbing F. Assistance fra støttepunkterne kan være fremme på et skadested over hele landet inden for en time. De kommunale støttepunkter er bemandet af kommunernes egne heltidsansatte, deltidsansatte eller frivillige, og Beredskabsstyrelsen stiller materiel til rådighed. For Fyns vedkommende er materiellet placeret ved Odense Brandvæsen, der kan forventes at være fremme indenfor minutter. Støttepunktsmateriellet omfatter Højtrykskompressor / Fyldning af trykluftflasker til f.eks. røgdykning Lysgiraf / Belysning af store skadesområder Rensepladstrailer / Udstyr til rensning af personel i forurenede områder 2 Nødstrømstrailere / Generatorer til etablering af nødstrøm Redningsvogn / Kraftigt redningsmateriel til f.eks. frigørelsesopgaver samt afstivningsmateriel. Desuden råder regionen over en ventepladstrailer til brug ved ulykker med mange tilskadekomne, hvor materiellet bruges til at oprette en slags skadestue i oppustelige telte på selve ulykkesstedet. Patienterne kan således behandles i trygge og varme omgivelser inden den videre transport til hospitalet. Beredskabsstyrelsen Sydjylland, Haderslev (niveau 3) Ved omfattende ulykker, der kræver specielt udstyr eller meget materiel og mandskab, kan kommunerne få assistance fra Beredskabsstyrelsens fem beredskabscentre i hhv. Thisted, Herning, Haderslev, Næstved og Allinge, der hver har døgnbemandet udrykningsvagt.

93 Oplæg til serviceniveau Assistancer Afsnit : 04 Side : 10 Fra Beredskabsstyrelsens centre kan der inden for 5 minutter afsendes mandskab og udstyr, der kan være fremme over hele landet indenfor ca. 90 min. Inden for kort tid kan Beredskabsstyrelsen stille med op til 600 værnepligtige, befalingsmænd og frivillige. Beredskabsstyrelsen råder også over to frivillige indsatsstyrker (Den Frivillige Indsatsstyrke DFI) i hhv. Hedehusene og Herning, der inden for kort tid kan støtte det øvrige beredskab med ca. 400 frivillige. Fyn og dermed også Faaborg-Midtfyn Kommune bliver assisteret af Beredskabsstyrelsen Sydjylland, Haderslev, som forventes at kunne være fremme indenfor to timer.

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at Faaborg Midtfyn Kommune har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen varetager beredskabets daglige ledelse. Den operative

Læs mere

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1 Indholdsfortegnelse Side : 1 00 Indholdsfortegnelse 00/1 Forord 00/3 00/4 01 Redningsberedskabets opbygning og organisation 01/1 Udrykningsstatistik

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering (1-0-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 01.doc Side 1 Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at Faaborg Midtfyn Kommune har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen

Læs mere

Topografisk beskrivelse

Topografisk beskrivelse (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 02.doc Side 1 Topografisk beskrivelse Side : 1 Faaborg-Midtfyn Kommune blev etableret den 1. januar 2007 ved sammenlægning af Broby, Faaborg, Ringe, Ryslinge og

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at hver af de 5 kommuner har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen varetager beredskabets daglige ledelse. I Ryslinge kommune

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering. Risikoanalyse Indledning

Risikobaseret Dimensionering. Risikoanalyse Indledning Risikoanalyse Indledning Afsnit : 0 Side : Dato : -0-00 Risikoanalyse. Risikoanalysen er udført å baggrund i risikoidentifikationen og den består af hændelsesanalyse og kaacitetsanalyse. Hændelsesanalyse

Læs mere

Scenarie-/kapacitetsanalyse: Bygningsbrand - gård

Scenarie-/kapacitetsanalyse: Bygningsbrand - gård Scenarie-/kapacitetsanalyse: Bygningsbrand - gård Hændelsestitel: Brand Tidspunkt: Mandag den. september, kl.6.0 Beliggenhed: Drejergårdsvej, Kjellerup Afstand fra brandstation: 9,8 Meteorologiske forhold:

Læs mere

Delrapport 2: Risikoanalyse

Delrapport 2: Risikoanalyse Delrapport 2: Risikoanalyse Faxe Kommune marts 2012 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOANALYN... 2 2. FORLØB FOR ARBEJDET MED RISIKOANALYN... 2 3. UDVÆLGEL AF SCENARIER... 2 4. BESKRIVEL OG KAPACITETSANALY

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 04.doc Side 1 Side : 1 Med baggrund i den gennemførte beskrivelse af kommunens risici og den udarbejdede risikoprofil, er der dannet et grundlag for at dimensionere

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Middelfart Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Middelfart Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Middelfart Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Middelfart Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. august 2013 Middelfart Kommune

Læs mere

Langelands redningsberedskab Oplæg til risikobaseret dimensionering 2007

Langelands redningsberedskab Oplæg til risikobaseret dimensionering 2007 Langelands redningsberedskab Oplæg til risikobaseret dimensionering 2007 8. oktober 2007 Procesmodellen... 3 Bekendtgørelse nr. 765 af 3. august 2005 om risikobaseret dimensionering... 4 Tidsplan for den

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Brønderslev Kommune

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Brønderslev Kommune Brønderslev Kommune e-mail: raadhus@99454545.dk cc.:jens.anker.gere@99454545.dk Dato: 23. juli 2007 CSB j.nr.: 2007/002693 Sagsbeh.: SJS Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret

Læs mere

ÆRØ KOMMUNES REDNINGSBEREDSKAB Rev. 28.2.2014

ÆRØ KOMMUNES REDNINGSBEREDSKAB Rev. 28.2.2014 ÆRØ KOMMUNES REDNINGSBEREDSKAB Rev. 8..014 Risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet 013 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Procesmodellen 4 Bekendtgørelse om risikobaseret dimensionering 5 Nuværende

Læs mere

Delrapport 2 Risikoanalyse

Delrapport 2 Risikoanalyse Vestsjællands Brandvæsen Vestsjællands Brandvæsen Delrapport 2 Risikoanalyse Plan for risikobaseret dimensionering Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø december 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering. Styring og opfølgning

Risikobaseret Dimensionering. Styring og opfølgning (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 05.doc Side 1 Side : 1 Forbyggende indsats Aktivitet Mål Brandsyn Byggesager til behandling jf. beredskabsloven med tilhørende bekendtgørelser og tekniske. forskrifter

Læs mere

Resultatet af risikoidentifikation (RI) og risikoanalyse (RA)

Resultatet af risikoidentifikation (RI) og risikoanalyse (RA) (9-04-202) Jane Borchersen Hansen - Resultatet af RI - SA - KA - 20-03-07.doc Side Resultatet af risikoidentifikation (RI) og risikoanalyse (RA). Resultatet af risikoidentifikation kan dokumenteres i form

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Faxe Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. september 2012 Faxe Kommune har den 2. august

Læs mere

Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab

Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab 1 BEREDSKABSSTYRELSEN April 2010 Center for Samfundssikkerhed og Beredskab Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab (risikobaseret dimensionering) Dette forslag til disposition

Læs mere

Delrapport 2: Risikoanalyse. Beredskab & Sikring, Holbæk Kommune

Delrapport 2: Risikoanalyse. Beredskab & Sikring, Holbæk Kommune Delrapport 2: Risikoanalyse Beredskab & Sikring, Holbæk Kommune Juli 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOANALYN... 3 2. FORLØB FOR ARBEJDET MED RISIKOANALYN... 3 3. UDVÆLGEL AF SCENARIER...

Læs mere

Delrapport 2 - Risikoanalyse

Delrapport 2 - Risikoanalyse Plan for risikobaseret redningsberedskab i Nordsjællands Brandvæsen Delrapport 2 - Risikoanalyse April 2015 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOANALYN... 2 2. FORLØB FOR ARBEJDET MED RISIKOANALYN...

Læs mere

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport Ishøj Kommune Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune December 2011 Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport December 2011 Side 2 af 13 Behandling

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune Århus Kommune e-mail: aarhus.kommune@aarhus.dk cc: jva@aabr.aarhus.dk Dato: 29. august 2007 Sagsnr.: 2007/000155 Sagsbeh.: SJS Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Dragør Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 18. december 2013 Dragør Kommune indsendte

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering for Faaborg-Midtfyn Kommune, 2012, supplerende

Risikobaseret Dimensionering for Faaborg-Midtfyn Kommune, 2012, supplerende Til Beredskabsstyrelsen Center for Beredskabstilsyn og Rådgivning Datavej 16 3460 Birkerød Att.: Elsebeth Grinvalds Bent Jørgensen Beredskabsstyrelses sag nr.: 2010/018610 Risikobaseret Dimensionering

Læs mere

Den 27. september og den 7. oktober 2013 indsendte Esbjerg Kommune supplerende materiale og et tilrettet planforslag.

Den 27. september og den 7. oktober 2013 indsendte Esbjerg Kommune supplerende materiale og et tilrettet planforslag. Bilag 2 Beredskabsstyrelsens udtalelse af 4. november 2013 over Esbjerg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Esbjerg Kommune indsendte den

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Haderslev Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 16. april 2013 Haderslev Kommune indsendte

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til Mariagerfjord Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til 27. oktober 2010 revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Mariagerfjord

Læs mere

Risikobaseret dimensionering af redningsberedskab i Danmark

Risikobaseret dimensionering af redningsberedskab i Danmark Risikobaseret dimensionering af redningsberedskab i Danmark Regler og status Peter Hofman-Bang, Dansk CTIF Kommunale erfaringer Lars Rosenwanger, Dansk CTIF 1 Baggrund for og formål med Den politiske aftale

Læs mere

3. Udrykningstider. Fra beredskabsstation Esbjerg er der besluttet følgende udrykningstider:

3. Udrykningstider. Fra beredskabsstation Esbjerg er der besluttet følgende udrykningstider: Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. august 2012 Login jsm Sagsbehandler Jes Seerup Møller Telefon direkte 76 16 10 47 Esbjerg Kommunes serviceniveau på beredskabsområdet. Denne beskrivelse bygger på den

Læs mere

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Udtalelse fra Beredskabsstyrelsen Kommentarer til udtalelse Generel indledning

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Vordingborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 6. august 2013 Vordingborg Kommune

Læs mere

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen.

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen. Greve Kommune Solrød Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Greve og Solrød Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 21. august 2012 Greve

Læs mere

Notat. Der bliver ikke kapacitet til personredning inden for den i RBD

Notat. Der bliver ikke kapacitet til personredning inden for den i RBD Notat Notat vedr. ændringer i plan for risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Egedal Kommune Nærværende notat redegør for de fremsatte ændringer til den gældende plan for risikobaseret dimensionering

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Randers Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Randers Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Randers Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Randers Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 30. november 2011 Randers Kommune har den

Læs mere

Bilag 2.2: Risikomatricer. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning. Risikobaseret dimensionering 2016

Bilag 2.2: Risikomatricer. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning. Risikobaseret dimensionering 2016 Bilag.: Risikomatricer Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Risikobaseret dimensionering 06 Anvendelse af risikomatricen Der udarbejdes en risikomatrice for hver risikokategori, hvor de udvalgte scenarier

Læs mere

Serviceniveau Indhold

Serviceniveau Indhold Indhold Side 12 Nuværende og fremtidigt vagtsystem Side 1 Indholdsfortegnelse Side 13 Vandforsyning Side 2 Forord Side 14 Uddannelse/øvelser Side 3 Risikoprofil Geografisk placering Side 15 Krigsmæssige

Læs mere

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 2016 REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 1 2016 I HALSNÆS KOMMUNE Denne beretning er på given foranledning udarbejdet til Halsnæs Kommune, for at klarlægge servicemålenes indfrielse. Det skal bemærkes,

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen Trekantområdets Brandvæsen Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen 28. september 2016 Beredskabsstyrelsen har modtaget forslag

Læs mere

BEREDSKABSKOMMISSIONEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

BEREDSKABSKOMMISSIONEN FOR NORDFYNS KOMMUNE BEREDSKABSKOMMISSIONEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 21. AUGUST 2008, KL. 14.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Beredskabskommissionen 21. august 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Et tilrettet udkast til plan blev fremsendt til Beredskabsstyrelsen med mail af 5. april 2011.

Et tilrettet udkast til plan blev fremsendt til Beredskabsstyrelsen med mail af 5. april 2011. Frederikssund Kommune Halsnæs Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Frederikssund og Halsnæs Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Skanderborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 25. september 2013 Skanderborg Kommune

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering Greve / Solrød Kommune Velkommen til det fælles Beredskabskommisionsmøde.

Risikobaseret Dimensionering Greve / Solrød Kommune Velkommen til det fælles Beredskabskommisionsmøde. 2012 Velkommen til det fælles Beredskabskommisionsmøde. Onsdag den 6. juni 2012 1. Lovgrundlag 2. Risikoprofil 3. Vandforsyning 4. Motorvejsbyggeri 5. Serviceniveau 6. Teknisk ledelse 7. Første udrykning

Læs mere

Delrapport 1: Risikoidentifikation (bilag 1.1) Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Risikobaseret dimensionering 2016

Delrapport 1: Risikoidentifikation (bilag 1.1) Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Risikobaseret dimensionering 2016 Delrapport 1: Risikoidentifikation (bilag 1.1) Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Risikobaseret dimensionering 2016 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOIDENTIFIKATION... 2 2. FORLØB FOR ARBEJDET

Læs mere

Delrapport 0. Lovgivning. August 2016

Delrapport 0. Lovgivning. August 2016 Delrapport 0 Lovgivning August 2016 1. Forord... 3 2. Opbygning af Sydøstjyllands Brandvæsen I/S... 3 3. Proces... 6 4. Lovgrundlaget... 7 5. Definitionsliste... 7 2 1. Forord Risikobaseret dimensionering

Læs mere

Placering af vandtankvogne i slukningsområdet.

Placering af vandtankvogne i slukningsområdet. 21. februar 2011 Placering af vandtankvogne i slukningsområdet. På Beredskabskommissionsmødet den 11. februar blev det drøftet om flytningen af den ekstra vandtankvogn fra Allingåbro til Rønde var en beredskabsfaglig

Læs mere

Bornholms Regionskommune. 7. oktober 2014

Bornholms Regionskommune. 7. oktober 2014 Bornholms Regionskommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Bornholms Regionskommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. oktober 2014 Bornholms

Læs mere

Delrapport 1: Risikoidentifikation

Delrapport 1: Risikoidentifikation Delrapport 1: Risikoidentifikation Faxe Kommune 2012 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOIDENTIFIKATION... 2 2. FORLØB FOR ARBEJDET MED RISIKOIDENTIFIKATION... 2 3. STRUKTURERING OG IDENTIFIKATION

Læs mere

Statistisk Nyhedsbrev 2/2009

Statistisk Nyhedsbrev 2/2009 Statistisk Nyhedsbrev 2/2009 Kommunale redningsopgaver 2007-2008 Samtlige kommunale redningsberedskaber varetager i dag redningsopgaver, herunder opgaver med frigørelse af fastklemte ved trafikuheld, som

Læs mere

Orientering om redningsberedskabet. Beredskabskommissionen. 10. Januar 2018

Orientering om redningsberedskabet. Beredskabskommissionen. 10. Januar 2018 Orientering om redningsberedskabet Beredskabskommissionen 10. Januar 2018 1 Redningsberedskabet i Danmark Redningsberedskabet i Danmark består af 24 kommunale beredskabsenheder og 5 statslige beredskabscentre

Læs mere

Side 1 af 5 Antal Dato/Tid 1. Melding Stationer 317 31-12 13:38 Containerbrand i det fri Toftlund 316 31-12 13:37 Containerbrand i det fri Tønder 315 31-12 13:36 Containerbrand i det fri Tønder 314 29-12

Læs mere

Mål og Midler Beredskabskommissionen

Mål og Midler Beredskabskommissionen Budget Beredskabskommissionen har i 2013 et samlet nettodriftsbudget på 17,3 mio. kr. Budgettet udgør 0,34 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Vision Viborg Kommunes vision Viborg Kommune Vilje,

Læs mere

Risikobaseret dimensionering Sydvestjysk Brandvæsen 2016

Risikobaseret dimensionering Sydvestjysk Brandvæsen 2016 Risikobaseret dimensionering Sydvestjysk Brandvæsen 2016 Fast Susanne. SUFA Sydvestjysk Brandvæsen 15.11.2015/ rev. 20.12.2015 Dok. nr. 318377-15 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1 Lovgivning...

Læs mere

Implementeringsplan, Risikobaseret dimensionering

Implementeringsplan, Risikobaseret dimensionering Notat Haderslev Kommune Brand og Redning Solsikkevej 2 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 brand@haderslev.dk www.haderslev.dk/brand 18. august 2013 Sagsident: 13/12920 Dir. tlf. 74 34 24 01 esge@haderslev.dk

Læs mere

Strategi for vandforsyning til brandslukning i Østsjællands Beredskabs sluknings område.

Strategi for vandforsyning til brandslukning i Østsjællands Beredskabs sluknings område. Strategi for vandforsyning til brandslukning i s sluknings område. Lovgrundlag. Af Beredskabslovens 15 (LBK nr 314 af 03/04/2017) og Bekendtgørelse om risikobaseret kommunalt beredskab 1 stk. 3 (BEK nr

Læs mere

Stations dimensionering på Djursland anno 2013.

Stations dimensionering på Djursland anno 2013. Stations dimensionering på Djursland anno 2013. Version 1.0 Denne dimensionering bygger på kommentar, henvisninger og anbefalinger fra den dimensionering Anders Enggaard har analyseret sig frem til. Analyse

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse Den nugældende bekendtgørelse nr. nr. 765 af 03. august 2005 om risikobaseret kommunalt redningsberedskab som ændret ved bekendtgørelse nr. nr. 872 af 6. juli 2007 Beredskabsstyrelsens udkast til en ny

Læs mere

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD 2018-2021 Emne: nr. 3 Reduktion af antallet af redningslifte. Indstilling / analyse opdrag: 1. Det analyseres om redningsliften i Sorø kan udfases. 2. Der arbejdes

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Hvidovre Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Hvidovre Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Hvidovre Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Hvidovre Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 9. juli 2012 Hvidovre Kommune indsendte

Læs mere

Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning

Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning Hoved overskrift Beløb Konsekvens 1. Nedlæggelse af hjælpebrandstation i Feldborg Stationen har ca. 8-13 udrykninger om året 6. Længere kørervej til Haderup

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune. Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune.

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune. Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Version 1.1 Januar 2013 Greve Brandvæsen, Lunikvej 6-8, 2670 Greve Tlf. 43 95 01 02 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beredskabsplan Orø. Dato: 13/ Rev: Initialer: TC/LH

Beredskabsplan Orø. Dato: 13/ Rev: Initialer: TC/LH Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse og øvelser 8. Instruks. INDLEDNING.

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Københavns Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 14. november 2011 Københavns Kommune

Læs mere

Frederikssund og Halsnæs kommuners risikoprofil samt oplæg til serviceniveau 2010/11

Frederikssund og Halsnæs kommuners risikoprofil samt oplæg til serviceniveau 2010/11 Frederikssund og Halsnæs kommuners risikoprofil samt oplæg til serviceniveau 2010/11 Indholdsfortegnelse: Indledning 4 Nuværende beredskab og serviceniveau 4 Redningsberedskabets opgaver 7 Frederikssund

Læs mere

Notat. Notatet skal belyse fordele og ulemper ved de forskellige organiseringer af beredskabet.

Notat. Notatet skal belyse fordele og ulemper ved de forskellige organiseringer af beredskabet. Notat Notatet skal belyse fordele og ulemper ved de forskellige organiseringer af beredskabet. Lovgivningen. Lovbekendtgørelse nr. 137 af 1. marts 2004 (beredskabsloven) 1. Redningsberedskabets opgave

Læs mere

Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort. Faxe Kommune 2012

Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort. Faxe Kommune 2012 Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort Faxe Kommune 2012 Indholdsfortegnelse 1. FREMGANGSMÅDE TIL UDARBEJDELSE AF UDRYKNINGSANALYSE... 2 1.1 DATAGRUNDLAGET FOR UDRYKNINGSANALYSEN...

Læs mere

påpegede, vil blive indarbejdet i planforslaget, før den endelige forelæggelse af planforslaget for de enkelte kommunalbestyrelser.

påpegede, vil blive indarbejdet i planforslaget, før den endelige forelæggelse af planforslaget for de enkelte kommunalbestyrelser. Beredskab & Sikkerhed Vestergrave 30 8900 Randers C Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for Beredskab & Sikkerhed (dimensioneringsplanen) 01. november 2018 Beredskabsstyrelsen har den

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udkast til udtalelse med VSBVs kommentarer 16. august 2018

Beredskabsstyrelsens udkast til udtalelse med VSBVs kommentarer 16. august 2018 17. august 2018 Beredskabsstyrelsens udkast til udtalelse med VSBVs kommentarer 16. august 2018 Side 1 af 14 Beredskabsstyrelsen udkast til udtalelse findes i sin fulde længde side 8-14. Nr. Resumé af

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE LAGRE J-6 TINGSKOVVEJ 3 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan FDO J-6 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3

Læs mere

Beredskab og Sikkerhed

Beredskab og Sikkerhed Gældende fra 1.1.2019. 1 plus 5. Opdateret 05.11.2018 Beredskab og Sikkerhed Bygningsbrand ISL HL MD Bygn.brand-Butik 1 1 5 Bygn.brand-Carport, fritliggende 0 1 3 Bygn.brand-Etageejendom 1 1 5 Bygn.brand-Garage,

Læs mere

Beredskabsplan Sejerø

Beredskabsplan Sejerø Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH Beredskabsplan Sejerø Side 1 af 6 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse

Læs mere

Risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i

Risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Greve Kommune Solrød Kommune Delplan for kommunernes beredskab i et fælles slukningsområde fra 2013-2016 Revideret august 2012 Indholdsfortegnelse

Læs mere

RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD

RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD 2018-2021 Oplæg til serviceniveauet er et overordnet udtryk for den hjælp, borgerne kan forvente at få fra Vestsjællands

Læs mere

Bilag 1. Østsjællands Bredskab er forkortet - ØSB Vestsjællands Brandvæsen er forkortet - VSBR

Bilag 1. Østsjællands Bredskab er forkortet - ØSB Vestsjællands Brandvæsen er forkortet - VSBR Bilag 1 Ydelsesbeskrivelse for Østsjællands Beredskab leverance af brandberedskab (First respond) i Lejre Øst for perioden 2018-2019 for Vestsjællands Brandvæsen version 1,2 I forlængelse af notat pr.

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE Lager J-6 TINGSKOVVEJ 3, 7000 FREDERICIA

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE Lager J-6 TINGSKOVVEJ 3, 7000 FREDERICIA SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FORENINGEN DANSKE OLIEBEREDSKABSLAGRE Lager J-6 TINGSKOVVEJ 3, 7000 FREDERICIA Revideret: 14.01.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beredskabsplan Nekselø

Beredskabsplan Nekselø Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH Beredskabsplan Nekselø Side 1 af 6 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund REFERAT Onsdag den 17. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund Mødedeltagere: Fraværende: Ole Find Jensen, Finn Borch Andersen, Kenneth Jensen, Erik Sejersten, Morten

Læs mere

EKSEMPEL PÅ PLAN FOR VANDFORSYNING TIL BRANDSLUKNING:

EKSEMPEL PÅ PLAN FOR VANDFORSYNING TIL BRANDSLUKNING: EKSEMPEL PÅ PLAN FOR VANDFORSYNING TIL BRANDSLUKNING: Dette tænkte eksempel skal alene vise, hvordan planen kan struktureres og udarbejdes. Der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem beskrivelser, ydelser,

Læs mere

STRUER BEREDSKAB Risikobaseret dimensionering af beredskabet Oplæg til Serviceniveau 2013

STRUER BEREDSKAB Risikobaseret dimensionering af beredskabet Oplæg til Serviceniveau 2013 STRUER BEREDSKAB Risikobaseret dimensionering af beredskabet Oplæg til Serviceniveau 2013 Risikobaseret dimensionering af beredskabet Serviceniveau Mål Struer Kommunes borgere, institutioner og virksomheder

Læs mere

3. Anmeldelse om større uheld og koordinering af ressourcer. 6. Ansvarsfordeling ved iværksættelse af ekstern beredskabsplan.

3. Anmeldelse om større uheld og koordinering af ressourcer. 6. Ansvarsfordeling ved iværksættelse af ekstern beredskabsplan. MIDT-SYDSJÆLLAND BRAND & REDNING SYDSJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTERS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Yara Vordingborg Terminalen Brovej 16 4760 Vordingborg Vordingborg Kommune Revideret 20-12-2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DRIFTSRAPPORT 2. Kvartal 2014

DRIFTSRAPPORT 2. Kvartal 2014 Kilde: ODIN, GIS kort, Beredskabsstyrelsen April - juni 82 opgaver kørt af Falck. 7 indsatsledereftersyn og udkald af det frivillige beredskab 1/10 Varde Kommune 2. kvartal. 2014 Opgave- og stationsfordeling:

Læs mere

Delrapport 1 - Risikoidentifikation

Delrapport 1 - Risikoidentifikation Plan for risikobaseret redningsberedskab i Nordsjællands Brandvæsen Delrapport 1 - Risikoidentifikation Maj 2015 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED RISIKOIDENTIFIKATION... 3 2. FORLØB FOR ARBEJDET MED RISIKOIDENTIFIKATION...

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 18. februar 2014 kl. 11:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

Årsberetning 2008 BEREDSKAB JAMMERBUGT. Beredskab Jammerbugt

Årsberetning 2008 BEREDSKAB JAMMERBUGT. Beredskab Jammerbugt Årsberetning 2008 BEREDSKAB JAMMERBUGT Beredskab Jammerbugt Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Beredskab Jammerbugt - Jammerbugt Kommunes Beredskab... 5 Statistik over gennemførte brandsyn 2008...

Læs mere

Risikobaseret dimensionering. for redningsberedskabet i Assens Kommune

Risikobaseret dimensionering. for redningsberedskabet i Assens Kommune for redningsberedskabet i Assens Kommune Juni 01 Afsnitsoversigt Side: 1 Plan for risikobaseret redningsberedskab Assens Kommune Plan for risikobaseret redningsberedskab Fane 1: i Assens Kommune Risikoidentifikation

Læs mere

Bilag 2.2: Risikomatricer

Bilag 2.2: Risikomatricer Bilag.: Risikomatricer Marts 0 . Privat beboelse. Etagebyggeri. Kollegier, klublejligheder og ungdomsboliger 3. Villaer og rækkehuse 4. Kolonihavehuse + carporte + udhus 5. Sommerhus 6. Stråtækte bygninger

Læs mere

Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune

Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune Økonomiudvalget behandlede på møde d. 30. januar 2018 punkt. 18, sag om risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe

Læs mere

Drifts- og økonomirapport. Aabenraa Brand & Redning

Drifts- og økonomirapport. Aabenraa Brand & Redning Drifts- og økonomirapport Aabenraa Brand & Redning 01.01.2014-31.12.2014 Operativ afdeling Månedsberetning fordelt på alarmtyper. Alarmtype Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec I alt Blind

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan Samtank A/S Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 4 3. Anmeldelse

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Bornholms Regionskommunes forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Bornholms Regionskommunes forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet Bornholms Regionskommune Dato: 18. februar 2009 Sagsnr.: 2008/009028 Sagsbeh.: IAR Beredskabsstyrelsens udtalelse over Bornholms Regionskommunes forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet

Læs mere

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD 2018-2021 Emne: nr. 12 organisering af indsatsledervagten i VSBV Indstilling / analyse opdrag: 1. Der arbejdes videre med harmonisering af indsatsledervagten

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DANPO A/S ÅGADE 2, FARRE, 7323 GIVE Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 3 3. Anmeldelse

Læs mere

MIDT-SYDSJÆLLAND BRAND & REDNING SYDSJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTERS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

MIDT-SYDSJÆLLAND BRAND & REDNING SYDSJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTERS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN MIDT-SYDSJÆLLAND BRAND & REDNING SYDSJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTERS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN BRENNTAG NORDIC A/S Høsten Telgværksvej 47 4690 Haslev Faxe Kommune Revideret 20-12-2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indhold. Risikobaseret dimensionering

Indhold. Risikobaseret dimensionering Indhold Indledning... 2 1. Kommunens risikoprofil... 3 1.1 Beskrivelse af Furesø Kommune... 3 1.2 Udrykningsstatistikker... 7 1.3 Risikoidentifikation... 12 1.4 Risikoanalyse... 15 1.5 Vandforsyning...

Læs mere

Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen og SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN NOVADAN Aps PLATINVEJ 21, 23, 27 og 29a, 6000 KOLDING Revideret 20. marts 2018 Side 2 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SAMTANK VESTHAVNSVEJ 31, 7000 FREDERICIA. Revideret: Politistaben Planenheden

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SAMTANK VESTHAVNSVEJ 31, 7000 FREDERICIA. Revideret: Politistaben Planenheden SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN SAMTANK VESTHAVNSVEJ 31, 7000 FREDERICIA Revideret: 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 3 3. Anmeldelse

Læs mere

Delrapport 1. Bilag 1.2. Udrykningsstatistik Vestsjællands Brandvæsen. Plan for risikobaseret dimensionering

Delrapport 1. Bilag 1.2. Udrykningsstatistik Vestsjællands Brandvæsen. Plan for risikobaseret dimensionering Bilag 1.2 Vestsjællands Brandvæsen Delrapport 1 Udrykningsstatistik 2010-2014 Plan for risikobaseret dimensionering Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø december 2015 1 Fremgangsmåde

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Version 1.0 2012 Beredskabet Holbæk, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk Tlf. 72 36 36 30 e-mail beredskab@holb.dk

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup. Revideret: Politistaben Planenheden

SYDØSTJYLLANDS POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup. Revideret: Politistaben Planenheden SYDØSTJYLLANDS POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN H. Daugaards Varehotel, Bavnevej 13, 6580 Vamdrup Revideret: 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål...

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen torsdag den 7. april 2011. Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge

Dagsorden Beredskabskommissionen torsdag den 7. april 2011. Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge Dagsorden torsdag den 7. april 2011 Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Til orientering...2 3. Kvartalrapport 4 kv 2010...4

Læs mere

Bilag 1.2 Udrykningsanalyse August 2016

Bilag 1.2 Udrykningsanalyse August 2016 Bilag 1.2 Udrykningsanalyse August 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FREMGANGSMÅDE TIL UDARBEJDELSE AF UDRYKNINGSANALYSE... 4 1.1 DATAGRUNDLAGET FOR UDRYKNINGSANALYSEN... 4 1.2 KVALITETSSIKRING AF DATAGRUNDLAGET...

Læs mere