DOM. Den 31. maj 2011 blev Andelsboligforeningen C taget under konkursbehandling.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOM. Den 31. maj 2011 blev Andelsboligforeningen C taget under konkursbehandling."

Transkript

1 DOM Afsagt den 4. maj 2015 P-8-13 A og B (advokat Kasper Westberg for begge) mod Andelsboligforeningen C under konkurs (kurator, advokat Bo Lauritzen) Sagens baggrund og parternes påstande Den 31. maj 2011 blev Andelsboligforeningen C taget under konkursbehandling. Ved stævning modtaget i Sø- og Handelsretten den 26. marts 2013 nedlagde beboerne A og B i medfør af konkurslovens 133 påstand om, at Andelsboligforeningen C under konkurs ( konkursboet ) skal anerkende den af A og B i konkursboet anmeldte fordring på ,25 kr. Konkursboet har påstået frifindelse. A og Bs krav er opgjort som differencen mellem den boligafgift, som kurator har opkrævet i perioden siden konkursens indtræden indtil kravets anmeldelse den 26. september 2012 og den leje, som kurator efter A og Bs opfattelse kan kræve. Påstanden er baseret på, at A og B fra konkursens indtræden skal betragtes som lejere og ikke andelshavere. Det støttes dels på andelsboligforeningslovens 4, dels på at A og B er omfattet af lejeloven. Under et retsmøde den 31. oktober 2014 besluttede skifteretten i medfør af retsplejelovens 253 at udskille spørgsmålet, om afsigelsen af konkursdekretet indebærer, at der er sket et ejerskifte af ejendommen, jf. andelsboligforeningslovens 4, således at andelshaverne fra

2 - 2 - dette tidspunkt er overgået til at være lejere, til særskilt forberedelse, forhandling og afgørelse. Parterne har herefter nedlagt følgende påstande: A og B har nedlagt påstand om, at konkursboet skal anerkende, at der er sket et ejerskifte i henhold til andelsboligforeningslovens 4 på tidspunktet for konkursdekretets afsigelse. Konkursboet har nedlagt påstand om, at afsigelsen af konkursdekretet over Andelsboligforeningen C ikke udgør et ejerskifte efter andelsboligforeningslovens 4, stk. 1. Parternes synspunkter A og B har i det væsentlige procederet i overensstemmelse med deres påstandsdokument af 13. marts 2015, hvoraf fremgår bl.a.: 2. Sagsøgernes retlige status efter konkursdekretets afsigelse 2.1 Boets manglende indtræden i aftalen med sagsøgerne efter konkurslovens kapitel 7 Konkurslovens kapitel 7 vedrører et konkursbos mulighed for at indtræde i gensidigt bebyrdende aftaler, og har til formål at sikre, at et konkursbo som ny juridisk enhed, på trods af de almindelige regler om samtykke til debitorskifte, kan indtræde i og dermed videreføre skyldnerens gensidigt bebyrdende aftaler med medkontrahenter uden disses samtykke. Kurator advokat Bo Lauritzen har under skriftvekslingen i konkurssagen i forbindelse med forsøg på udlevering af ejendommen til foreningen efter konkurslovens 144 i replikken side 3, bilag 3, vedrørende boets indtræden i aftalen med andelshaverne oplyst, at Da det ikke er muligt at indtræde i hele aftalen, må retsforholdets beskaffenhed indebære, at boet ikke kan, og derfor heller ikke skal, indtræde, jf. konkurslovens 53 Baggrunden er naturligvis, at boet netop ikke kan levere sin del af forpligtelserne efter vedtægterne og boligaftalen med andelshaverne. Det gælder blandt andet de vedtægtsmæssigt fastsatte forpligtelser til at gennemføre generalforsamlinger, fastsættelse af boligafgift og andelskrone, valg af revisor, godkendelse af regnskab m.m. i det hele taget de forpligtelser, der giver andelshaverne ejerbeføjelser.

3 - 3 - Det kan således lægges til grund, at aftalen med sagsøgerne som andelshavere ikke er videreført af boet. 2.2 Andelsboligforeningslovens 4 og lejeloven Andelsboligforeningslovens 4 fastslår, at Erhverves en andelsboligforenings ejendom af en ny ejer, har andelshaverne ret til fortsat brugsret som lejere. Stk.2. Ved frivilligt salg af foreningens ejendom kan bestemmelsen i stk. 1 kun fraviges, hvis den enkelte andelshaver i forbindelse med salget samtykker heri. Ny ejer Et konkursbo etableres ved skifterettens dekret, og er en selvstændig juridisk person, som ikke er identisk med skyldneren forud for konkursen. Der henvises til Anders Ørgaard, Konkursret, 9. udgave 2006, side 25. Dermed er der også tale om en ny ejer i relation til andelsboligforeningslovens 4. Andelsboligforeningslovens 4 er indsat for at beskytte andelshaverne i en ophørssituation. Ved konkursdekretets afsigelse er foreningen i sin oprindelige skikkelse ophørt og kurator skal afvikle boet efter foreningen hurtigst muligt. Boet er ikke indtrådt i aftalen med sagsøgerne som andelshavere, som herefter alene har krav på udbetaling af kapitalindskud, hvis der er dækning hertil, og de tidligere andelshavere har ret til at fortsætte som lejere i medfør af andelsboligforeningslovens 4. Det kan således ved sagens afgørelse lægges til grund som ubestridt, at konkursboet hverken kan eller er indtrådt i aftalerne med andelshaverne. Følgelig kan sagsøgerne heller ikke anses for andelshavere efter konkursens indtræden. Overdragelse af andelsboligerne vil heller ikke kunne finde sted, idet der ikke vil kunne ske naturalopfyldelse fra sælgerens side overfor en køber. Overdragelse af en bolig under konkursen vil således reelt være en overdragelse af et lejemål mod vederlag, hvilket, hvis der fortsat opkræves boligafgift, er i strid med den såkaldte dusørregel i lejelovens 6, stk. 1, der straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder medmindre højere straf er forskyldt efter anden lovgivning, jf. lejelovens 6, stk. 4. Realiteten er således, at konkursboet som ny ejer har overtaget ejendommen, og konkursboet stiller alene boliglejlighederne til rådighed for de tidligere andelshavere mod at oppebære vederlag herfor, hvilket vederlag efter sagsøgernes opfattelse skal fastsættes som den omkostningsbestemte leje. Det fremhæves, at opkrævning af for høj leje straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder, jf. boligreguleringslovens 16.

4 - 4 - Konkursboet er således at anse for almindelig udlejer og andelshaverne for lejere, hvilket retsforhold er omfattet af lejeloven, der er præceptiv på dette punkt. De tidligere andelshavere har under bobehandlingen som anført ingen indflydelse på driften af ejendommen. Der er da heller ingen beskyttelsesværdige interesser i, at andelshaverne under bobehandlingen ikke skulle have en lejers rettigheder, idet boet fuldt ud er at sidestille med en privat udlejer, og ejendommen skal af boet tillige afhændes som en udlejningsejendom, og dermed værdisættes på baggrund af den leje, som lovligt kan opkræves. Der er intet grundlag for, at boet i boperioden skulle kunne kræve en højere betaling. Det er ikke korrekt, at på konkurstidspunktet havde andelsboligforeningen leveret sin ydelse til andelshaverne. Der er tale om et løbende mellemværende, hvor foreningen stedse skal levere det indhold, som følger af vedtægterne. Det, som konkursboet derimod leverer, er udelukkende, at stille en bolig til rådighed og kræve vederlag herfor. Det vil sige almindelig udlejning omfattet af lejeloven, jf. dennes 1. Den sag, som har verseret ved Huslejenævnet og Ankenævnet for Huslejenævn, har ingen præjudikatsværdi for denne sag, og sagsøgte har netop gjort gældende, at sagen ikke kan behandles ved boligretten, men skal afgøres som en fordringsprøvelsessag. Skifteretten kan således også se bort fra dette anbringende. Kurator synes ikke at forholde sig til den kendsgerning, at andelsboligforeningen som juridisk person er ophørt med at eksistere fra konkursdekretets afsigelse og der dermed også er sket en overgang i henhold til andelsboligforeningslovens 4 hvilket følger direkte af betænkning , pkt , hvoraf fremgår: Skylderen bør under en rekonstruktionsbehandling med rekonstruktørens udtrykkelige tiltræden kunne videreføre de af skyldneren indgåede gensidigt bebyrdende aftaler, sml. til 55, stk. 1, om et konkursbos adgang til at indtræde i skyldnerens gensidigt bebyrdende aftaler. I modsætning til konkurs er der dog ikke tale om en indtræden i aftalen, men om en videreførelse af aftalen, idet det i rekonstruktionssituationen fortsat er skyldneren, der er kontraktsparten, da rekonstruktionsbehandlingen ikke indebærer oprettelsen af et rekonstruktionsbo, der som konkursboet er en selvstændig juridisk person ved siden af skyldneren Konkursboet er således uomtvisteligt fastslået til at være en selvstændig juridisk person. Kurator hævder stik herimod, at der netop ikke er tale om, at en ny juridisk person overtager den gensidigt bebyrdende aftale. Det er således ikke korrekt, hvad kurator forholder sig til og lægger til grund for bobehandlingen. Et debitorskifte sker således, og det er netop derfor konkurslovens kapitel 7 indeholder en undtagelse til den almindelige regel om, at debitorskifte kræver samtykke fra medkontrahenten.

5 - 5 - Konkursboet er ikke indtrådt i aftalen med andelshaverne, jf. ovenfor. Kurator anfører side 4, næstsidste afsnit, at direktionen ofte fortsætter sit arbejde under kurators tilsyn og ledelse med henvisning til Konkursloven med Kommentarer, 12. udg. (2013) s Udsagnet ses ingen som helst betydning at have for nærværende sag. Naturligvis kan et konkursbo indgå en aftale med den tidligere direktion om udførelse af arbejde for boet (på massekravsniveau) eller evt. indtræde i aftalen med denne efter reglerne i kapitel 7, men dette illustrerer jo netop blot (om noget), at der er tale om en ny juridisk enhed. Det bestrides, at retsforholdet mellem andelshaverne og foreningen under konkursen er reguleret af vedtægten. Dette kan slås fast allerede, fordi kurator på vegne af konkursboet ikke er indtrådt i aftalen med andelshaverne. Ingen af de rettigheder og beføjelser, som forinden konkursen var tillagt andelshaverne, ses således gældende efter konkursdekretets afsigelse, og kurator har da heller ikke nævnt et eneste eksempel herpå. Det eneste boet leverer er at stille en bolig til rådighed mod vederlag, d.v.s. udlejning, jf. ovenfor. Denne udlejning skal ske til omkostningsbestemt leje, således som det gør sig gældende for de andre beboere i ejendommen, som ikke blev andelshavere i forbindelse med stiftelsen af foreningen. Det fremlagte bilag F ses ikke at have nogen retskildemæssig værdi, idet der er tale om en besvarelse af nogle spørgsmål fra boligudvalget. Der er ikke tale om et lovforarbejde. Hertil kommer, at notatet ikke underbygger de dragne konklusioner om f.x., at en andelsboligforening fortsat skulle bestå, og at vedtægterne fortsat skulle stå ved magt. Vedtægterne står jo netop ikke ved magt, idet foreningen endegyldigt er erstattet af et konkursbo, der bestyres og afvikles af en kurator under reglerne i konkursloven. Notatet er således direkte forkert og uigennemtænkt på en række andre punkter, herunder anføres det, at Andelshaverne er som udgangspunkt stillet som før konkursen med hensyn til de rettigheder og forpligtelser, de som andelshavere er tillagt, herunder deres bolig og forpligtelsen til at afholde boligafgift herfor [min under-stregning]. Man er usikker og upræcis, når man anfører som udgangspunkt. Hertil kommer, at det eneste notatet nævner, er retten til at bo i sin lejlighed og betale herfor. Det er imidlertid netop den ydelse, der karakteriserer et lejeforhold, og er den faktiske situation med boet som ny juridisk person og som udlejer. Det er således et mildest talt dårligt eksempel. Sagen vedrørende Andelsboligforeningen Bangsbohus (K 1030/14M) er uden relevans, da konkursen i modsætning til denne sag - ikke var endelig. Den eneste retsteori, som angiver, at en (andelsbolig-) forening består under konkursen er én ny og i juridisk metodelære fuldstændig u-underbygget bog

6 - 6 - ( Konkurs ) offentliggjort ultimo 2014 af Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen m.fl., og som kurator via efterrationalisering søger støtte i. Disse, forfatterne til den nye retsteori, har åbenbart heller ikke inddraget blandt andet betænkningen fra 2009, den øvrige juridiske litteratur og retspraksis, og de må som sådan nok anses at pleje en politisk interesse. Professor Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen har utvivlsomt en markant politisk holdning til andelsboligforeninger, og ovenstående skal nok ses og læses i lyset heraf. Således udtalte Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen på møde i retsudvalget den 4. december 2012, hvor også dommer Torben Kuld Hansen fremsatte negativt værdiladede udsagn om andelshavere, følgende: Andelsboliger, det er et juridisk bombekrater. Det trænger til en kulegravning af hele området. Det er altså ikke bare en lap i konkursloven eller i andelsboligloven. Problemet er, at det var en rigtig god ide engang, da der ikke var store penge i det, og det reelt var en form for forening. Her efter man begyndte at tillade finansiering, og man tillod opskrivning af ejendommene med valuarvurdering og alle mulige andre ting, så er det blevet et investeringsobjekt som alt muligt andet, der bare hviler på en ufattelig dårlig juridisk konstruktion. Det svarer jo til, at hvis jeg gik ned banken for at låne til et hus, så sagde bankmanden til mig: Nej, det må du ikke, men hvis du kommer med 19 af dine venner, så må I købe 20 huse sammen i en forening. Det er jo i virkeligheden en slags låneklub, man etablerer. Jeg vil sige, hele området burde efter min mening kulegraves, for jeg tror ikke, vi har set de sidste problemer med andelsboliger endnu. Det er min egen holdning til det. Jeg siger nogle gange, når jeg skal være rigtig grov, at man skulle forbyde andelsboliger ved lov det vil jeg så lade være med at sige i dag Endelig har Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen tilsyneladende under udarbejdelsen af bogen Konkurs på betydelig vis også ændret holdning til spørgsmålet om anvendeligheden af konkurslovens 144, idet han til Jyllands- Posten den 31. august 2013 udtalte: Kurator skal varetage boets interesser. Og det er primært kreditors, men skyldner skal selvfølgelig ikke fratages alle rettigheder, og jeg synes, det er tvivlsomt, om man kan bruge reglerne på den måde, man gør her til at forhindre en konkurs af en insolvent forening, fordi kreditor ikke ønsker konkursen. Sammenfattende kan det konkluderes at; når konkursdekretet er endeligt, er andelsboligforeningen ophørt og erstattet af en ny juridisk person, nemlig konkursboet fra tidspunktet for afsigelsen af dekretet. Der består ikke ved siden af konkursboet en forening. Det er således ikke korrekt, at der alene er tale om administration af skyldneren, som kurator anfører med henvisning til konkurslovens 29. Det bemærkes, at konkursloven også gælder for fysiske personer, og at en fysisk person i modsætning til juridiske personer efter dekretets afsigelse mv. kan stifte ny personligt ejet virksomhed mv. og at

7 - 7 - indtægter herfra ikke indgår i boet. Tilsvarende gør sig ikke gældende for fx et aktieselskab eller en andelsboligforening. Efter konkursdekretet er endeligt, er situationen den, at de tidligere andelshavere tilsvarende aktionærer har krav på udlodning af dividende i det omfang, der er dækning til disse. Herudover er andelshavere beskyttet af andelsboligforeningslovens 4, stk. 1. Ordlydsfortolkning af andelsboligforeningslovens 4 Det kan ganske afvises, at man ud fra ordlyden skulle kunne udlede, at på trods af afsigelse af konkursdekret, så skulle ejendommen i bestemmelsens forstand ikke være erhvervet af en ny ejer. Konkursboet disponerer jo netop suverænt og uindskrænket over ejendommen, og boets eneste aktiv ville i modsat fald ellers ikke kunne sælges af konkursboet. Konkursboet er således som fastslået ovenfor - en ny juridisk person, og aktivet tilhører denne ny juridiske enhed og må derfor anses erhvervet af denne enhed, som også er ny debitor. Heller ikke Mette Neville har forholdt sig til den kendsgerning, at konkursboet er en ny juridisk enhed inden hun konkluderer på ordlyden. Formålsfortolkning af andelsboligforeningslovens 4 Bestemmelsens formål er at beskytte andelshaverne i forbindelse med ophør, hvilket også fremgår af overskriften til pkt i redegørelsen, bilag B. Af samme afsnit fremgår det, at Selvom en andelshaver kan blive i ejendommen efter overgangen af samme til andre (Mine understregninger). Dette afsnit kommer i forlængelse af en drøftelse af, at foreningen mister sin ejendom ved enten frivilligt salg eller kreditorforfølgning. Det som er det afgørende, og som er formålet med bestemmelsen, er at beskytte andelshaverne fra det tidspunkt, hvor ejendommen er overgået til andre. I den sammenhæng er ejendommen overgået til konkursboet fra konkursdekretets afsigelse (og konkursdekretet er endeligt). Dette harmonerer også med, at fra tidspunktet, hvor konkursdekretet er endeligt, d.v.s. upåankeligt, har andeshaverne ingen indflydelse på ejendommen eller dens drift, men får alene stillet en bolig til rådighed mod betaling af vederlag. Derudover kan de modtage en evt. dividende, jf. ovenfor. Hertil kommer, at ingen reelle grunde taler for, at andelshaverne skal erlægge en anden (og typisk højere) betaling i form af boligafgift under boets behandling og først ved boets afhændelse af ejendommen til endnu en ny ejer betale leje efter

8 - 8 - lejelovgivningens regler. Dette ville desuden give det uheldige incitament, at kreditorerne/ panthaverne kan ønske bobehandlingen trukket unødigt i langdrag. En formålsfortolkning af andelsboligforeningslovens 4 fører således også til ovennævnte resultat, idet et andet resultat blandt andet ville føre til, at andelshaverne i perioden indtil konkursboets overdragelse af ejendommen til endnu en ny ejer ikke har nogen aftale med boet, der jo ikke kan indtræde, og andelshaverne vil i mellemperioden ikke være beskyttet af reglerne i lejeloven mht. betaling af leje, vedligeholdelse af ejendommen mv. ligesom vedtægterne ikke regulerer retsforholdet. 2.3 Konkurslovens 144 Der er ikke hjemmel til at ophæve konkursen i medfør af en analogi af eller principperne i konkurslovens 144, der er en værnsregel for skyldneren, og som minimum må forudsætte, at boet kunne indtræde i aftalen med andelshaverne og opnå samtykke fra andelshaverne til en ophævelse. Sagsøgtes henvisning til Mette Neville, Andelsboligforeningsloven med kommentarer, 4. udgave, side 128, kan ikke tages som udtryk for en generel opfattelse i litteraturen og citatet vedrører alene ordlyden af andelsboligforeningslovens 4. Mette Neville konstaterer ligeledes side 128, at anvendelsen af 4 slet ikke har været diskuteret i relation til konkurs tidligere af den simple grund, at andelsboligforeninger ikke tidligere er gået konkurs. Konkursboet har i det væsentlige procederet i overensstemmelse med sit påstandsdokument af 13. marts 2015, hvoraf fremgår bl.a.: Ad retsvirkningen af et konkursdekret Det gøres gældende, at afsigelsen af konkursdekretet alene indebærer, at retten til at råde på vegne af andelsboligforeningen i formueretlig henseende overgår til kurator. Virkningen af et konkursdekret er angivet i konkurslovens 29, der fastslår, at skyldneren mister rådigheden over sine aktiver ved afsigelsen af konkursdekretet. Retten til at råde overgår til kurator, der herefter varetager boets interesser, jf. konkurslovens 110, stk. 1. Er der tale om en juridisk person, overtager kurator ledelsens funktioner, jf. Lars Lindencrone Petersen og Anders Ørgaard: Konkursloven med kommentarer, 12. udg. (2013), s Ejendomsretten til aktiverne er fortsat hos den juridiske person, der er under konkursbehandling. At skyldneren bevarer ejendomsretten til sine aktiver under konkursen har ligget fast meget langt tilbage i tiden, jf. I. H. Deuntzer: Den Danske Skifteret, 1885, side , (bilag E).

9 - 9 - Der er ingen bestemmelser i konkursloven, som angiver, at konkursboet skulle være en ny juridisk person, endsige at ejendomsretten til skyldnerens aktiver skulle overgå til en sådan ny juridisk person ved afsigelsen af konkursdekretet. Efter konkursloven sker der således ikke et ejerskifte ved afsigelsen af et konkursdekret. Afsigelsen af et konkursdekret over en andelsboligforening er derfor ikke omfattet af andelsboligforeningslovens 4, stk. 1. Ad andelsboligforeningslovens 4, stk. 1 Det gøres gældende, at andelsboligforeningslovens 4, stk. 1 hverken efter sin ordlyd eller sit formål tager sigte på afsigelsen af et konkursdekret over en andelsboligforening. Ordlyden angiver, at ejendommen skal erhverves af en ny ejer, for at andelshaverne kan opnå ret til at fortsætte brugsretten som lejere. Efter en sproglig forståelse udgør et konkursdekret ikke en erhvervelse af skyldnerens aktiver. Et konkursbo kan heller ikke betegnes som en ny ejer, da kreditorerne kun har overtaget rådigheden over ejendommen, og ikke ejerskabet til denne, under konkursen. Efter forarbejderne skal andelsboligforeningslovens 4 beskytte andelshaverne mod at blive sat ud af deres bolig i tilfælde af, at ejendommen erhverves af en ny ejer. Der er ingen holdepunkter i motiverne for, at bestemmelsen kan anvendes, hvis andelshaverne ikke er truet af udsættelse, jf. redegørelsen Andelsboliger, overdragelsesregler mv. afgivet i juli 1980 af en arbejdsgruppe nedsat af boligministeren, side (bilag B). Under konkursen har det ligget fast, at andelshaverne kunne forblive i ejendommen på de vilkår, der gjaldt før konkursen. Der foreligger således ikke en situation, hvor der er anledning til at lade bestemmelsen beskytte andelshaverne mod udsættelse. Det har heller ikke været hensigten med andelsboligforeningslovens 4, stk. 1, at andelshaverne skulle sikres ret til at betale mindre i leje end den hidtidige boligafgift. Tværtimod var det ved bestemmelsens tilblivelse forudsat, at en ny ejer af ejendommen kunne opkræve den hidtidige boligafgift i boligleje, jf. redegørelsen Andelsboliger, overdragelsesregler mv., side 171 (bilag B). Andelshavernes argumenter om, at de under en konkurs har status som lejere og derfor skal betale den lavere regulerede boligleje, har ikke støtte i bestemmelsens formål. Ankenævnet for Huslejenævnene er nået frem til, at andelsboligforeningslovens 4, stk. 1 ikke finder anvendelse ved afsigelsen af et konkursdekret, jf. Ankenævnet for Huslejenævnenes afgørelse af 14. februar 2013 i sag (bilag A). I overensstemmelse hermed angives i retsteorien, at andelsboligforeningslovens 4, stk. 1 ikke finder anvendelse ved konkurs, jf. Mette Neville: Andelsboligforeningsloven med kommentarer, 4. udgave (2012), side 128. Samlet finder andelsboligforeningslovens 4, stk. 1 ikke anvendelse ved afsigelsen af et konkursdekret over en andelsboligforening. Bestemmelsen finder

10 først anvendelse, når konkursboet sælger andelsboligforeningens ejendom til en ny ejer. Ad konkursens konsekvenser for andelsboligforeningen Det gøres gældende, at andelsboligforeningen består under konkursen. Andelsboligforeningen består på samme måde som andre juridiske personer frem til den endelige afslutning af konkursbehandlingen. Under konkursen er retsforholdet mellem andelshaverne og andelsboligforeningen fortsat reguleret af andelsboligforeningens vedtægt. At råderetten i formueretlig henseende er overgået fra ledelsen af andelsboligforeningen til kurator medfører ikke, at vedtægten er bortfaldet. En andelsboligforening ophører ikke, fordi kurator i en periode udøver visse af de beføjelser, der før konkursen tilkom bestyrelse og generalforsamling. At en andelsboligforening består og er i stand til på ny at overtage de beføjelser, som under konkursen tilkommer kurator, ses af forløbet vedrørende Andelsboligforeningen Bangsbohus (K 1030/14-M), der var under konkursbehandling fra den 22. september 2014 til den 3. oktober Ved ophævelsen af konkursen overgik andelsboligforeningen til fortsat likvidationsbehandling. Andelsboligforeningens generalforsamling genoptog sit virke, og andelshavernes forhold var fortsat reguleret af andelsboligforeningens vedtægt. Det gør ingen forskel, at konkursdekretet over Andelsboligforeningen Bangsbohus var kæret. Retsvirkningerne af konkursdekretet påvirkes ikke af, om kærefristen er udløbet, eller om konkursdekretet er kæret uden at være tillagt opsættende virkning. På tidspunktet for afsigelsen af konkursdekretet overtager kurator den fulde rådighed over aktiverne og andelshavernes indflydelse ophører fuldstændigt, jf. konkurslovens 29, uanset kærefrist og kæremål. At en andelsboligforening eksisterer efter afsigelsen af et konkursdekret er også lagt til grund af Ministeren for by, bolig og landdistrikters svar af 17. maj 2013 til Folketingets By- og Boligudvalg (besvarelse af spørgsmål 73) om andelshavernes rettigheder efter afsigelsen af et konkursdekret (bilag F). I overensstemmelse hermed angiver retsteorien, at en andelsboligforening består under konkursen, se Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen m.fl.: Konkursret, 1. udgave. (2014), s. 650, afsnit og s. 662, næstsidste afsnit. Det kan derfor lægges til grund, at andelsboligforeningen består under konkursen, og at andelsboligforeningslovens 4, stk. 1 ikke kan anvendes ud fra betragtninger om andelsboligforeningens ophør ved dekretet. Ad konkursboets indtræden Det gøres gældende, at spørgsmålet om konkursboets indtræden i retsforholdet til andelshaverne ikke er relevant for bedømmelsen af, om der sker et ejerskifte i forbindelse med afsigelse af et konkursdekret over en andelsboligforening efter andelsboligforeningslovens 4, stk. 1.

11 Aftaleforholdet mellem andelsboligforeningen og andelshaverne er reguleret af vedtægten. Det er imidlertid ikke vedtægten, som regulerer andelsboligforeningens ejerskab til ejendommen, men derimod de aftaler, som andelsboligforeningen indgår om køb og salg. Andelsboligforeningens ejerskab til ejendommen har intet at gøre med andelsboligforeningens retlige relation til andelshaverne og påvirkes derfor ikke af, om konkursboet er indtrådt i retsforholdet til andelshaverne. Spørgsmålet om indtræden har slet ikke været aktuelt. Andelsboligforeningens ydelse til andelshaverne består i brugsret til andelslejlighederne, mens andelshavernes modydelse består af de revolverende boligafgiftsbetalinger. Ved indtræden forpligtes konkursboet til at opfylde en aftale på massekravsniveau. På konkurstidspunktet havde andelsboligforeningen allerede leveret sin ydelse til andelshaverne i form af andelslejlighederne og afventede kun modydelserne fra andelshaverne i form af revolverende betaling af boligafgifter. Medkontrahentens pligt til at betale sin ydelse afhænger ikke af, om konkursboet indtræder i aftalen. Andelshaverne var således forpligtede til at betale boligafgifterne uanset, om konkursboet indtrådte i aftaleforholdet. Da konkursboet havde opfyldt sin del af aftalen, og da andelshaverne under alle omstændigheder skulle betale modydelsen, var der hverken anledning for konkursboet til at indtræde i aftalerne eller for andelshaverne til at søge afklaret, om boet ville indtræde. Relationen mellem andelshaverne og andelsboligforeningen er således fortsat under konkursen alene med de ændringer, der følger af, at retten til at råde i formueretlig henseende er overgået til kurator i medfør af konkurslovens 29. Hvis retten mod forventning måtte tillægge spørgsmålet om indtræden i forhold til andelshaverne betydning, må forløbet tale for, at parterne i aftaleforholdet er de samme, og at andelsboligforeningslovens 4, stk. 1 ikke finder anvendelse. Skifterettens begrundelse og resultat Det hedder i andelsboligforeningslovens 4: Erhverves en andelsboligforenings ejendom af en ny ejer, har andelshaverne ret til fortsat brugsret som lejere. Stk. 2. Ved et frivilligt salg af foreningens ejendom kan bestemmelsen i stk. 1, kun fraviges, hvis den enkelte andelshaver i forbindelse med salget samtykker heri. Afsigelsen af konkursdekret indebærer alene, at andelsboligforeningens ret til at råde over ejendommen i formueretlig henseende overgår til kurator, jf. konkurslovens 29. Under konkursen forbliver ejendomsretten til ejendommen således hos andelsboligforeningen.

12 Afsigelsen af konkursdekret over en andelsboligforening indebærer endvidere ikke, at andelsboligforeningen ophører med at eksistere. Afsigelsen af konkursdekret over andelsboligforeningen medfører derfor ikke, at ejendommen erhverves af konkursboet som ny ejer som anført i andelsboligforeningslovens 4, stk. 1, og at A og B af den grund overgår fra at være andelshavere til lejere. Da A og B således fortsat er andelshavere, finder lejeloven ikke finder anvendelse på retsforholdet mellem A og B og konkursboet. Konkursboet frifindes herefter for den nedlagte betalingspåstand. Som følge af sagens principielle karakter skal ingen af parterne betale sagsomkostninger til den anden part. Thi kendes for ret: Andelsboligforeningen C under konkurs frifindes. Ingen af parterne skal betale sagsomkostninger til den anden part.

Elmann SAGSØGERNES PÅSTANDSDOKUMENT

Elmann SAGSØGERNES PÅSTANDSDOKUMENT 9. januar 2014 48796-007 KWE/AAE 000020 Elmann SAGSØGERNES PÅSTANDSDOKUMENT I Sø-& Handelsretten, Skifteafdeling sag P-8-13 Jette og Lars Erik Sebbelov Gartnersvinget 4 3220 Tisvildeleje (advokat Kasper

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. september 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. september 2017 UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. september 2017 Sag 270/2016 (1. afdeling) Jette Sebbelov og Lars Erik Sebbelov (advokat Kasper Meedom Westberg for begge) mod Andelsboligforeningen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 Sag 79/2014 A og B (advokat Peter Vilsøe) kærer afgørelse om nægtelse af genoptagelse i sagen: C (advokat Lars Langkjær) mod D (selv) I tidligere

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. april 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. april 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. april 2017 Sag 30/2017 A (advokat Thomas Schioldan Sørensen) kærer Vestre Landsrets afgørelse om, at hans konkursbo skal fortsætte I tidligere instanser er truffet

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 Sag 347/2011 A ønsker tilladelse til at indtræde i og videreføre sagen: A under konkurs A Holding A/S under konkurs A Ejendomme A/S under konkurs A A/S

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 Sag 106/2012 A under konkurs ved kurator advokat Jan Poulsen mod B (advokat Hanne Bruun Jacobsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Skifteretten

Læs mere

K E N D E L S E. (advokat Arvid Andersen) mod. 1. Esplanaden Holding A/S. 2. Advent International Ltd. 3. Lehman Brothers Comm.

K E N D E L S E. (advokat Arvid Andersen) mod. 1. Esplanaden Holding A/S. 2. Advent International Ltd. 3. Lehman Brothers Comm. K E N D E L S E Afsagt den 5. oktober 2011 H-20-06 Klaus Riskær Pedersen (advokat Arvid Andersen) mod 1. Esplanaden Holding A/S 2. Advent International Ltd 3. Lehman Brothers Comm. Fund 4. John Helmsøe-Zinck

Læs mere

Andelsboligforeningers konkurs - især om boligafgift og leje

Andelsboligforeningers konkurs - især om boligafgift og leje Andelsboligforeningers konkurs - især om boligafgift og leje Dansk Selskab for Boligret 1. marts 2017 Niels Grubbe Andelshavernes boligafgift/leje Tiden op til et sammenbrud Under konkurs, rekonstruktion,

Læs mere

Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven.

Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven. Nyhedsbrev Insolvens & Rekonstruktion Nye regler om rekonstruktion Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven. Når de vedtagne ændringer træder i kraft, ophører de i dag

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 18. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 18. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 18. august 2014 Sag 90/2014 Advokat Steen Fosvig (selv) mod AS IB 2013 ApS under konkurs (advokat Boris Frederiksen) I tidligere instanser er afsagt beslutning af

Læs mere

GARANTIER OG INDTRÆDEN/IKKE INDTRÆDEN I ENTREPRISEKONTRAKTEN

GARANTIER OG INDTRÆDEN/IKKE INDTRÆDEN I ENTREPRISEKONTRAKTEN 23/12 2011 GARANTIER OG INDTRÆDEN/IKKE INDTRÆDEN I ENTREPRISEKONTRAKTEN af advokat (L) Erik Larsson, partner i Maqs Law Firm Artiklen er optrykt i T:BB 2012 s. 131 ff. Artiklen vurderer garantens muligheder

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. september 2016 Sag 40/2016 K/S A (advokat Flemming Bastholm) mod B (advokat Michael Serring) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Sø- og Handelsrettens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. april 2012 Sag 366/2011 Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S (advokat Peer B. Petersen) mod K/S Rødovre 2000 under konkurs (advokat Henrik Steen Jensen)

Læs mere

BECH-BRUUN. Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K. E-mail: klagesagsafdelingenc@advokatsamfundet.dk. E-mail: kwe@elmann.

BECH-BRUUN. Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K. E-mail: klagesagsafdelingenc@advokatsamfundet.dk. E-mail: kwe@elmann. Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K E-mail: klagesagsafdelingenc@advokatsamfundet.dk CC.: Elmann Advokatpartnerselskab Advokat Kasper Westberg Stockholmsgade 41 2100 København Ø København

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 Sag 72/2016 Advokat Dan Terkildsen (selv) mod Processelskabet af 28. august 2009 ApS (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018 Sag 242/2017 A (advokat Claus Hastrup Knudsen) mod X ApS og Y ApS (advokat Bent Stamer for begge) og SKAT (advokat Trine Irene Brodersen) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37557/2018 HJR (1. afdeling) A (advokat Flemming Jensen) mod Kurator for I/S X under konkurs, advokat Trine Hasselbalch (selv) og Sag BS 37560/2018

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

MWB UPDATED 2. JULI 2012 REKONSTRUKTION OG INSOLVENS

MWB UPDATED 2. JULI 2012 REKONSTRUKTION OG INSOLVENS Denne gang handler MWBe Updated - Rekonstruktion og Insolvens om fordringer som grundlag for en konkursbegæring og om kurator er forpligtet til altid at foretage fordringsprøvelse. MWB UPDATED 2. JULI

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016 Sag 152/2015 Kurator, advokat Michael Serring, kærer Østre Landsrets afgørelse om afvisning af kære af Sø- og Handelsrettens skifterets afgørelse

Læs mere

SØ- OG HANDELSRETTENS NOTAT OM TINGLYSNING AF KONKURSDEKRETER, HVOR FALLENTEN INDEN KONKURSEN HAR ERHVERVET EN FAST EJENDOM PÅ TVANGSAUKTION

SØ- OG HANDELSRETTENS NOTAT OM TINGLYSNING AF KONKURSDEKRETER, HVOR FALLENTEN INDEN KONKURSEN HAR ERHVERVET EN FAST EJENDOM PÅ TVANGSAUKTION SØ- OG HANDELSRETTENS NOTAT OM TINGLYSNING AF KONKURSDEKRETER, HVOR FALLENTEN INDEN KONKURSEN HAR ERHVERVET EN FAST EJENDOM PÅ TVANGSAUKTION 1. Tinglysning af tvangsauktion Tinglysningslovens 13, stk.

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 7. november 2016 i sag nr. BS 44-1264/2015: HK/Danmark Weidekampsgade 8 0900 København C og som mandatar for Marian Skaalum Lundebjerggårdsvej 238,

Læs mere

Den 6. januar 2014 kl. 13:00 blev skifteretten sat af retsassessor Frede Paulsen.

Den 6. januar 2014 kl. 13:00 blev skifteretten sat af retsassessor Frede Paulsen. RETTEN I AALBORG Den 6. januar 2014 kl. 13:00 blev skifteretten sat af retsassessor Frede Paulsen. Der blev foretaget: SKS 31-942/2013. Konkurssagen A/B Doktorparken Doktorparken 26 9500 Hobro CVR-nr.:

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 16. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 16. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 16. november 2017 Sag 291/2016 (2. afdeling) Advokat Dan Terkildsen, Michael Eide, Revisor Flemming Sivertsen, Selskabet af 23. april 2008 ApS (tidligere Plen 10

Læs mere

D O M. Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)).

D O M. Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)). D O M Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)). 20. afd. nr. B-1994-14: A (advokat Jesper Bang) mod B (advokat Henrik

Læs mere

Kan kurator handle karantæneindstillinger - og andre problemstillinger

Kan kurator handle karantæneindstillinger - og andre problemstillinger Kan kurator handle karantæneindstillinger - og andre problemstillinger Insolvensrettens Dag 2019-20. marts 2019 Hvor går grænserne for kurators handlefrihed Kan kurator opgive en allerede anlagt konkurskarantænesag

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017 Sag 81/2017 A (advokat Peter Carlstedt Nørtved, beskikket) mod Danske Bank A/S (advokat Poul Helmuth Petersen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. september 2015 Sag 116/2014 (1. afdeling) Nordea Bank Danmark A/S og Nordea Kredit Realkreditaktieselskab på vegne af Andelsboligforeningen Klostergaarden under konkurs

Læs mere

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A 8643 Ans By og B 8643 Ans By mod Henriksen & Birch Ejendomme Ans ApS Vestervang 6 8882 Fårvang Sagens baggrund

Læs mere

Andelshavernes retsstilling efter. andelsboligforeningens

Andelshavernes retsstilling efter. andelsboligforeningens Andelshavernes retsstilling efter tvangssalg af andelsboligforeningens ejendom Om mig Cand.jur. fra Aarhus Universitet, februar 2012 Speciale: Lejevilkårene for tidligere andelshavere efter Andelsboligforeningslovens

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2011-0025937) Anmeldelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. maj 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. maj 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. maj 2018 Sag 246/2017 (2. afdeling) Location A/S (advokat Lars Langkjær) mod Grundejernes Investeringsfond (advokat Erik Wendelboe Christiansen) I tidligere instanser

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Selskab A under konkurs v/kurator advokat Boris K. Frederiksen (advokat Mathias Juul Holter) mod

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Selskab A under konkurs v/kurator advokat Boris K. Frederiksen (advokat Mathias Juul Holter) mod UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Jan Uffe Rasmussen, Thomas Lohse og Birgitte Grønborg Juul,

Læs mere

Hvad gør man, når en leverandør går konkurs? Ved Nicolai Thornemann

Hvad gør man, når en leverandør går konkurs? Ved Nicolai Thornemann Hvad gør man, når en leverandør går konkurs? Ved Nicolai Thornemann 2 Disposition Generelt om konkurs Kreditor/aftalepart Når leverandøren går konkurs Typeeksempler: Entreprise Lejeforhold Udliciterede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 26. september 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 26. september 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 26. september 2011 Sag 204/2010 Ejendomsselskabet Kirsten Bang ApS (advokat Kristian Mølgaard) mod Isenkræmmer Lars Bjørn Hansen (advokat Lars Langkjær) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 20. maj 2010

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 20. maj 2010 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 20. maj 2010 Sag 9/2009 (2. afdeling) E-Bolig A/S (advokat John Bjerre Andersen) mod Knud Erik Mathiasen (advokat Lars Helms, beskikket) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017 Sag 60/2017 A og B, C og D (advokat Niels Peter Lindhard for alle) mod Totalkredit A/S (advokat Per Nykjær) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: S stiftede i 1996 [Virksomhed A/S], hvis bestyrelse bestod af [S], [T] og [U].

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: S stiftede i 1996 [Virksomhed A/S], hvis bestyrelse bestod af [S], [T] og [U]. København, den 29. august 2014 Sagsnr. 2013-1715/HCH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] som kurator for [Virksomhed A] og som advokat for [Bank Y] klaget over [indklagede],

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017 Sag 74/2017 (1. afdeling) Josefine Breinholdt Andersen (advokat Lars Langkjær, beskikket) mod Frederiksberg Boligfond (advokat Anne Louise Husen) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. maj 2015 Sag 10/2014 (1. afdeling) Nordic Trustee ASA (tidligere Norsk Tillitsmann ASA) (advokat Torben Bondrop) mod FS Finans III A/S (advokat Jakob Rosing) Biintervenient

Læs mere

VEJLEDNING OM. likvidation

VEJLEDNING OM. likvidation VEJLEDNING OM likvidation UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Beslutning om at træde i likvidation... 1 3. Valg af likvidator... 2 4. Anmeldelse og registrering...

Læs mere

C har nedlagt påstand om frifindelse, således at lejen for lejemålet Z-vej 29,3.th.,, fastsættes til ,47 kr. årligt.

C har nedlagt påstand om frifindelse, således at lejen for lejemålet Z-vej 29,3.th.,, fastsættes til ,47 kr. årligt. DOM Afsagt den 18. november 2014 i sag nr. BS 27B-3060/2013: Der blev foretaget i ikke offentligt retsmøde sag nr. BS 27B-3060/2013: Pensionskassen for Sygeplejersker c/o DEAS A/S Dirch Passers Allé 76

Læs mere

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3 S. SEPTEMBER 2013 J.nr.: 8915742 BORJbam Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3 Tønder Bank A/S under konkurs Skifteretten i Sønderborg - SKS SO 1-634/2012 Jeg skal herved som kurator i ovennævnte

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG EVH UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG Den 22. januar 2014 kl. 10:00 blev skifteretten sat af funktionschef Mette Bøcher. Der foretoges: P-8-13 1) Jette Sebbelov 2) Lars Erik Sebbelov mod Andelsboligforeningen

Læs mere

Nyhedsbrev. Insolvens og Rekonstruktion. Den 20. august 2014

Nyhedsbrev. Insolvens og Rekonstruktion. Den 20. august 2014 Den 20. august 2014 Nyhedsbrev Insolvens og Rekonstruktion Nedenfor følger referat af nyere trykt og utrykt retspraksis om insolvensretlige problemstillinger mv. Gorrissen Federspiels afdeling for Insolvens

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. august 2013 (J.nr. 2012-0032331). Pengeinstituts

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 24. april 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 24. april 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 24. april 2019 Sag 89/2018 (1. afdeling) A (advokat Georg Meyer, beskikket) mod kurator for selskaberne 1-3, advokat Boris Frederiksen I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 21. september 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 21. september 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 21. september 2017 Sag 26/2017 (1. afdeling) Rokkevænget Middelfart ApS (advokat Bjarne Aarup) mod Elly Mortensen og Aage Mortensen (advokat Steen Jørgensen, beskikket

Læs mere

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Herved bekendtgøres konkursskatteloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 702 af 6. september 1999, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 874 af 3. december 1999, 11

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. marts 2015 Sag 172/2014 L (advokat Henrik B. Jensen) mod U (advokat Simon Langvardt Müller) I tidligere instanser er afsagt beslutning af Boligretten i København

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 223/2017 (2. afdeling) A og B (advokat Michael S. Wiisbye for begge) mod Tryg Forsikring A/S som mandatar for C og D (advokat Morten Boe Svendsen) I

Læs mere

B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG

B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 29. oktober 2015 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Alex Puggaard, Malou Kragh

Læs mere

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 2

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 2 J.nr.: 8915935 130R/JFR/CHO Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 2 Sparekassen Lolland A/S under konkurs Skifteretten i Nykøbing f. alster - SKS 12-28/2013 Jeg skal herved som kurator i ovennævnte

Læs mere

D O M. Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)).

D O M. Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)). D O M Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)). 20. afd. nr. B-3258-14: Pensionskassen for Sygeplejersker (advokat Anne

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37558/2018 HJR (1. afdeling) A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afvisning af en anmodning om fri proces i en sag om

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 135/2014 A (advokat Svend-Aage Dreist Hansen, beskikket) mod Faxe Vandforsyning A/S (advokat Sten Corfix Jensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Subsidiært har sagsøgeren nedlagt påstand om, at sagsøgte tilpligtes at udlevere de nævnte pantebreve til sagsøgeren.

Subsidiært har sagsøgeren nedlagt påstand om, at sagsøgte tilpligtes at udlevere de nævnte pantebreve til sagsøgeren. DOM Afsagt den 21. februar 2013 i sag nr. BS 150-155/2012: Finansselskabet af 8. oktober 2008 A/S under konkurs v/ kurator Anne Birgitte Gammeljord mod Dantil Pantebrevsinvest ApS Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Konkurs. Erhvervslejeret. Eksamensspørgsmålet. Introduktion. Generelt om lejers eller udlejers konkurs. Hvad falder uden for kap. 7?

Konkurs. Erhvervslejeret. Eksamensspørgsmålet. Introduktion. Generelt om lejers eller udlejers konkurs. Hvad falder uden for kap. 7? Konkurs Erhvervslejeret Eksamensspørgsmålet Konkurs Introduktion Generelt om lejers eller udlejers konkurs Konkurslovens kapitel 7 Omhandler gensidigt bebyrdende aftaler Formål: At sikre at skyldners konkursbo

Læs mere

26. maj 2015 Sikkerheds- og kreditorrettigheder 1306

26. maj 2015 Sikkerheds- og kreditorrettigheder 1306 Spørgsmål 1 Bonitetsbanken (herefter: BB) har sikkerhed for sit krav mod Kasper Kristensen (herefter: KK) i et almindeligt pantebrev. Pantebrevet er tinglyst den 1. januar 2013, og BB har således iagttaget

Læs mere

Finans og Leasing Bernhard Bangs Allé 39 Interesseorganisation for danske finansieringsselskaber

Finans og Leasing Bernhard Bangs Allé 39 Interesseorganisation for danske finansieringsselskaber Til Justitsministeriet Att.: Ketilbjørn Hertz (fremsendt pr. e-mail) 25. januar 2010 Høring over betænkning nr. 1512/2009 om rekonstruktion Justitsministeriet har i brev af 18. dec. 2009 anmodet om Finans

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 217/2017 Gerdes Ejendomme ApS (advokat Palle Viuff) mod A (advokat Morten Bünemann Dalsgaard) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

1 Huslejenævnets opfordring til at redegøre for ejendommens omkostningsbestemt leje

1 Huslejenævnets opfordring til at redegøre for ejendommens omkostningsbestemt leje Anders Birkenfeldt Frank Hansen Lars Brun Nielsen Allan Thomsen De Københavnske Huslejenævn Nyropsgade 1 1602 København V Advokat Allan Thomsen at@hansenthomsen.dk Direkte tlf. 92151305 Mobil 26302647

Læs mere

1 Huslejenævnets opfordring til at redegøre for ejendommens omkostningsbestemt leje

1 Huslejenævnets opfordring til at redegøre for ejendommens omkostningsbestemt leje Anders Birkenfeldt Frank Hansen Lars Brun Nielsen Allan Thomsen De Københavnske Huslejenævn Nyropsgade 1 1602 København V Advokat Allan Thomsen at@hansenthomsen.dk Direkte tlf. 92151305 Mobil 26302647

Læs mere

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2.

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 4. maj 2017 i sag nr. BS 2-1292/2016: J u/konkurs v/kurator advokat Boris Frederiksen Vester Farimagsgade 23 1606 København V mod K Engvej 42 9850 Hirtshals Sagens baggrund

Læs mere

1 Tvangsauktioner over andelsboliger og andelsboligforeningers ejendomme

1 Tvangsauktioner over andelsboliger og andelsboligforeningers ejendomme Indhold 1 Tvangsauktioner over andelsboliger og andelsboligforeningers ejendomme 2 Moms på salg af byggegrunde 1 Tvangsauktioner over andelsboliger og andelsboligforeningers ejendomme Af advokat Jette

Læs mere

Samtidig skrev skifteretten, at "akkorden er en likvidationsakkord, og at selskabet derfor skal slettes af registeret".

Samtidig skrev skifteretten, at akkorden er en likvidationsakkord, og at selskabet derfor skal slettes af registeret. Kendelse af 27. december 1993. 93-38.417. Et anpartsselskab var fejlagtigt slettet af anpartsselskabsregistret efter tvangsakkord. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde hjemmel til at ophæve sletningen.

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER af 27. november 2017

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 15. januar 1997. 96-73.111. Aktindsigt nægtet i sag vedrørende en ophørt bank. Bank- og sparekasselovens 50 b, stk. 1 og stk. 2, nr. 2. (Suzanne Helsteen, Finn Møller Kristensen og Vagn Joensen)

Læs mere

Internt materiale bliver eksternt ved fremsendelse til den kommunale tilsynsmyndighed

Internt materiale bliver eksternt ved fremsendelse til den kommunale tilsynsmyndighed Internt materiale bliver eksternt ved fremsendelse til den kommunale tilsynsmyndighed Udtalt, at det ikke var i overensstemmelse med motiverne til offentlighedsloven at antage - således som Indenrigsministeriet

Læs mere

U D S K R I F T A F DOMBOGEN FOR RETTEN I NYKØBING SJÆLLAND

U D S K R I F T A F DOMBOGEN FOR RETTEN I NYKØBING SJÆLLAND U D S K R I F T A F DOMBOGEN FOR RETTEN I NYKØBING SJÆLLAND År 1983, den 3. juni afsagdes i retten i Nykøbing Sj. I B.S. 1178/82. C mod Andelsselskabet Kongepartens Vandværk sålydende d o m: Ved tvangsauktion

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt fredag den 3. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 16. afdeling den 29. maj 2018.

HØJESTERETS DOM. afsagt fredag den 3. maj I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets 16. afdeling den 29. maj 2018. HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. maj 2019 Sag BS-23798/2018-HJR (1. afdeling) B som hensiddende i det uskiftede bo efter A (advokat Arvid Andersen) mod Beskæftigelsesministeriet (advokat Rass Holdgaard)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 Sag 155/2015 (2. afdeling) Frisk Vikar ApS under konkurs ved kurator Søren Aamann Jensen (advokat Frank Bøggild) mod A (advokat Ole Larsen, beskikket)

Læs mere

2. Var det korrekt, at Retten i Aalborg den 4. april 2018 udsatte fristen for at afgive svarskrift i stedet for at afsige udeblivelsesdom?

2. Var det korrekt, at Retten i Aalborg den 4. april 2018 udsatte fristen for at afgive svarskrift i stedet for at afsige udeblivelsesdom? Rettevejledning til opgave 1 Spørgsmål 1. Var det korrekt, at Retten i Randers henviste sagen til Retten i Aalborg? Det følger af retsplejelovens 248, stk. 2, at retten skal henvise en sag til rette domstol,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 Sag 103/2012 Hvam Maskinstation ved Peter Ardahl Jørgensen (advokat Torben F. Pedersen) mod

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. august 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. august 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. august 2019 Sag 219/2018 A (advokat Rasmus Mangor Andersen) mod B (advokat Anders Rynkebjerg) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Skifteretten på Frederiksberg

Læs mere

Lejevilkårene for tidligere andelshavere efter Andelsboligforeningslovens 4

Lejevilkårene for tidligere andelshavere efter Andelsboligforeningslovens 4 Lejevilkårene for tidligere andelshavere efter Andelsboligforeningslovens 4 (The terms of the tenancies for former members of housing cooperatives, cf. the Danish Housing Cooperative law section 4) af

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

Vejledning om konkurser - Insolvensretlig redegørelse

Vejledning om konkurser - Insolvensretlig redegørelse Vejledning om konkurser - Insolvensretlig redegørelse Baggrund/Formål: Baggrund/Formål: Formålet med denne redegørelse er at give DANSKE ARKs medlemmer et overordnet indtryk af deres retsstilling i de

Læs mere

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen)

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen) Kendelse af 25. april 1996. 95-101.217. Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. Aktieselskabslovens 4, stk. 1, nr. 2. Anmeldelsesbekendtgørelsens 1 og 2, nr. 1. (Ellen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. juni 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. juni 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. juni 2014 Sag 74/2014 Jette Sebbelov og Lars Erik Sebbelov kærer Østre Landsrets kendelse om habilitet i sagen: Jette Sebbelov og Lars Erik Sebbelov (advokat

Læs mere

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. november 2016 i sag nr. BS 49-179/2016: Frie Funktionærer Overgade 24 Postboks 925 5100 Odense C og som mandatar for Berit Pedersen Brørupvej 22

Læs mere

- 1 - Den 6. juni 2016 kl. 10:00 blev skifteretten sat af dommer Torben Kuld Hansen.

- 1 - Den 6. juni 2016 kl. 10:00 blev skifteretten sat af dommer Torben Kuld Hansen. - 1 - TKH Den 6. juni 2016 kl. 10:00 blev skifteretten sat af dommer Torben Kuld Hansen. Der foretoges: R 10/16-K Mødt var: Mødt var: Rekonstruktør, advokat Kristian Gustav ndersson, tillige med advokat

Læs mere

Garantistillelse iht. Bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 4, stk. 2

Garantistillelse iht. Bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 4, stk. 2 BY, ERHVERV OG KULTUR BORGERSERVICE Rådhuset - 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 28 Mail: borgerservice@herning.dk Bilag 3 År: 2017 Garantistillelse iht. Bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 4, stk. 2 Den nedenfor

Læs mere

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende

kendelse: Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende Den 31. august 2018 blev der i sag nr. 008/2018 A ApS under konkurs mod forhenværende registreret revisor B afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse modtaget 2. februar 2018 har A ApS under konkurs ved

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. marts 2017 Sag 203/2016 (2. afdeling) Topdanmark Forsikring A/S (tidligere Danske Forsikring A/S) (advokat Anne Mette Myrup Opstrup) mod Aarhus Kommune (advokat Gert

Læs mere

Tillæg på 10-15% for fremleje! Ny dom fra Østre Landsret

Tillæg på 10-15% for fremleje! Ny dom fra Østre Landsret ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S Frederiksgade 72 8100 Århus C Tlf. (+45) 86 12 23 66 CVR-nr. 25 90 89 02 E-mail: info@kapas.dk www.kapas.dk Jyske Bank 5076 1320014 Advokat Erik Aagaard Poulsen (H) Advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. august 2010

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. august 2010 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. august 2010 Sag 11/2010 Pantebrevsselskabet af 2. juni 2009 A/S (advokat Jakob Stilling) mod Scandinavian Securities ApS (advokat Sv. Falk-Rønne) I tidligere

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. juni 2014 i sag nr. 8/2014 [A] mod [Sejlklubben] Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Borch, Birte Rasmussen, Ulla Ingerslev og Claus Juel

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. under konkurs v/kurator, advokat Boris Frederiksen (advokat Boris Frederiksen) mod

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. under konkurs v/kurator, advokat Boris Frederiksen (advokat Boris Frederiksen) mod B1749001- MJE UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 21. oktober 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Michael Kistrup, Carsten

Læs mere

Bekendtgørelse af konkursskatteloven

Bekendtgørelse af konkursskatteloven LBK nr 1242 af 27/10/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2010-712-0058 Senere ændringer til forskriften LOV nr 529 af 26/05/2010

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 Sag 64/2016 A og B (advokat Michael E. Hansen for begge) mod Boet efter C ved D og E (advokat Mogens Vinther) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017 Sag 84/2016 (1. afdeling) A under konkurs (advokat Jes Andersen) mod B (advokat Asger Toft, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 25. april 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 25. april 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 25. april 2018 Sag 28/2017 DanExpo ApS under konkurs kærer afgørelse om hæftelse i konkursbo (advokat Andreas Kærsgaard Mylin) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab.

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Kendelse af 18. november 1996. 96-100.454. Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Lov om erhvervsdrivende virksomheder

Læs mere