Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09."

Transkript

1 25. september DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet afsluttet: Kl. DAGSORDEN 1. Regnskabsopgørelse for 1. halvår Flaskehåndtering 3. Erhverv på genbrugspladser, gebyrer Eventuelt køb af materielgårde 5. Frigivelse af midler, Trynbakke 6. Formanden orienterer 7. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer 8. Administrationen orienterer 9. Eventuelt

2 25. september Regnskabsopgørelse for 1. halvår 2012 J.nr.: S08/ Resumé Der fremlægges, med bemærkninger, økonomirapporter for driften i første halvår 2012 for de respektive afdelinger, til bestyrelsens orientering og behandling. Sagsfremstilling Opgørelse driftsafdelinger: Genbrugscentret: Opgørelsen viser et underskud på kr. hvilket skyldes et merforbrug af personale og større driftsomkostninger end forventet. Det forventes at der i 2. halvår kan opnås forbedringer, blandt andet ved nedlæggelse af flaskesorteringen. Der tilstræbes opnået personalebesparelser. Forbrændingsanlægget: Der er i forhold til det oprindelige budget vedtaget en nedsættelse af forbrændingstaksterne, hvilket betyder en reduktion af behandlingsindtægterne på kr. Der mangler udbetaling af forsikringsbeløb for hhv. kaskoforsikring og driftstabsforsikring på ca kr. ved skaden med eksplosion i ovn 3 i februar Ovnlinje 2 vil være ude af drift det meste af 2. halvår, og der må derfor forventes en reduktion i behandlingsindtægterne, ligesom der vil ske en forholdsmæssig reduktion af produktionsomkostningerne. Der forventes udover reduktionen i taksterne ( kr.) yderligere underskud på driften i størrelsesorden ca kr. Miljøanlæg: Der er modtaget en større mængde affald til behandling end forudsat i budgettet. Blandt andet brændbart affald i forbindelse med skade på forbrændingsanlægget. Der forventes et overskud i året på niveau med halvårsresultatet, hvilket skal ses i sammenhæng med underskuddet på deponeringsområdet, da der her er et driftsfællesskab. Deponi: Underskuddet på kr. skyldes, at der ikke er modtaget de forventede mængder til deponi, der er modtaget ca. 30%. Resultatet skal se i sammenhæng med økonomi for miljøanlæg jævnfør ovenstående. Kørselsafdeling: Der er i første halvår opnået balance på driften.

3 25. september Opgørelse kommunale ordninger: Genbrugspladser: Der er i 1. halvår et underskud på kr. Der har i perioden været variable udgifter svarende til 60% af budgettet Betaling for erhvervsaffald er kr. svarende til 30% af det forventede. Ordningen forventes at give et underskud, og de variable omkostninger forventes fortsat at være over det budgetterede. Bobleordningen: Underskuddet på kr. skyldes manglende indtjening på salg. Ordningen forventes i året at give et beskedent underskud, primært på grund af manglende indtægter ved salg af flasker. Storskraldsordningen: Stort set som budgetteret. Miljøservice: Stort set som budgetteret. Administration og teknisk ledelse: Der mangler at periodisere indtjeningen fra administration af anlægsprojekter. Der forventes i året en indtægt på ca kr. Lovgrundlag Regnskabslovgivning Økonomiske konsekvenser Ingen Personalemæssige konsekvenser Ingen Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen Bilag Økonomirapporter for afdelingerne At økonomirapporterne tages til efterretning.

4 25. september Flaskehåndtering J.nr.: A00/ Resumé I forbindelse med, at emballageafgiften på vinflasker blev halveret d. 1/1-2011, er forudsætningerne for genbrug af hele vinflasker blevet økonomisk forringet. Sagsfremstilling Emballageafgiften blev fra 1. januar 2011 nedsat med det halve fra 1,80 kr./enhed til 0,90 kr./enhed. Denne nedsættelse, har haft den betydning, at AVV kun får 0,05 kr./flaske, hvilket ikke er lønsomt, i forhold til at aflevere alle indsamlede flasker som skår. Skal AVV fortsat sortere flasker, vil det betyde behandlings omkostninger på kr. årligt eksklusiv indsamlingsomkostninger. Bliver flasker afleveret som skår vil der til sammenligning være omkostninger på kr. årligt. Alternativt kan flasker afleveres til sortering hos en ekstern behandler, her vil de årlige omkostninger udgøre kr. Økonomiske konsekvenser Er beskrevet i sagsfremstillingen Personalemæssige konsekvenser Der er p.t. et personaleforbrug på 1 mandeår. De personaler der er beskæftiget på området kan flyttes til andre arbejdsområder. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der vil ved direkte genbrug af de genanvendelige flasker være en energibesparelse på ca kwh. og en mindre CO 2 udledning på ca. 720 tons. Bilag Ingen.

5 25. september At materialet fra glasboblerne afleveres og behandles som skår. 3. Erhverv på genbrugspladser, gebyrer 2013 J.nr.: / Resumé AVV har i maj 2012 foretaget brugerundersøgelse for erhverv på 8 udvalgte genbrugspladser. Resultatet af undersøgelsen viser blandt andet: Flere virksomheder end forventet afleverer genanvendeligt affald som papir, pap og plastic Knap halvdelen bruger pladserne 1-2 gange om måneden De fleste bruger genbrugspladsen mellem kl. 13 og kl. 18 Virksomhederne er gode til at spørge pladsfolkene, men bruger også AVVs hjemmeside Fordelingen af affald viser, at der er en overvægt af affald med positiv værdi (papir/ pap/ plastic) Ud fra brugerundersøgelsen vurderes det nu, at en virksomhed i gennemsnit afleverer 175 kg. affald pr. besøg På baggrund af undersøgelsen er der udregnet forslag til gebyrer i 2013, og de foreslås nedsat med ca.10% i forhold til Sagsfremstilling Ordningen i dag. Virksomhederne tilmelder sig ordningen på AVVs hjemmeside, eller ved henvendelse til pladsmanden, eller teknisk afdeling Når virksomheden tilmelder sig via hjemmeside, får de tilsendt bekræftelse på mail, som de kan bruge som kvittering, indtil de får det fysiske mærke

6 25. september Virksomheden placerer mærket i forruden på det tilmeldte køretøj På baggrund af henvendelser vi har fået fra virksomheder, er der blevet åbnet op for, at en trailer også kan tilmeldes ordningen Al kontrol af mærker håndteres i dag manuelt. Det er således pladsmanden, der tjekker virksomhederne, når de kommer på genbrugspladsen Sådan funger ordningen i praksis Pladsmanden kontrollerer de køretøjer der kommer på pladsen, og gør følgende: o Tjekker om de har mærke o Hvis de har et BLÅ mærke, noterer han nummeret på nummerpladen, og registrerer det på intranettet, så der kan blive skrevet en regning o Grønne, gul og røde mærker tjekkes blot o Hvis der ikke er noget mærke på bil eller trailer, tager pladsmanden dialogen med virksomheden, udleverer flyer med information og tilbyder at tilmelde virksomheden med det samme (via blanket) Status på tilmeldinger Solgte mærker, til Omsætning, til BLÅ mærke 312 stk. Kr GRØN mærke 251 stk. Kr GUL mærke 88 stk. Kr Rød Mærke 13 stk. Kr I alt 664 stk. Kr Tilmeldte virksomheder 490 Ny registreringsmåde: Hos AVV foregår registrering af virksomhedernes brug af genbrugspladsen manuelt. I andre kommuner, blandt andet Aalborg og Rebild, foretages denne registrering elektronisk ved indgang til genbrugspladsen. Aalborg kommune har kun en plads til erhvervsaffald, Sundsholmen, Nr. Sundby, her registreres virksomhederne elektronisk ved indkørslen til pladsen, ved hjælp af. det intelligent affaldssystem. Det er undersøgt, hvad det vil koste, at indføre et lignende system på alle AVVs 18 genbrugspladser. Investeringen vil beløbe sig til ca kr., hertil kommer årlige driftsudgifter på kr kr.

7 25. september Investeringen i et elektronisk registreringssystem står for nuværende ikke mål med den omsætning vi har for ordningen Mærk affaldet, men på sigt må det overvejes, at indføre elektronisk registrering. Lovgrundlaget Affaldsbekendtgørelsen af , med ikrafttrædelse Økonomiske konsekvenser Fastlæggelse af gebyrer Med udgangspunkt i brugerundersøgelsen, samt budgettet for 2013, er følgende forslag til gebyr for virksomheder der bruger genbrugspladserne i 2013 udarbejdet. Til sammenligning er udregningerne for 2012 taget med Udgiftsposter Kr. Kr. Personale og Drift 44,00 58,00 Affaldsbehandling 62,00 68,00 Adm. og information 20,00 13,00 Afskrivninger 9,00 11,00 Kommunal Adm. 5,00 5,00 I alt 140,00 155,00 Det foreslås hermed, at gebyret for Erhverv på genbrugspladserne i 2013 bliver 140,00 kr. pr. 300 kg./ besøg.

8 25. september Dette vil giver følgende priser for øvrige mærker og ydelser. Klippekort/ bon (BLÅ mærke) Op til 300 kg. pr gang Over 300 kg. pr. gang Abonnement GRØN vignet: op til 2 besøg pr. måned GUL vignet: mellem 3 og 5 besøg pr. måned kr. pr. gang 280 kr. pr. gang kr. pr. år kr. pr. år kr. pr. år 155 kr. pr. gang 310 kr. pr. gang kr. pr. år kr. pr. år kr. pr. år RØD vignet: op til 12 besøg pr. måned Efter vægt 675 kr. pr. ton 750 kr. pr. ton Farligt affald 8 kr. pr. kg 8 kr. pr kg. Der er gjort overvejelser om at indføre differentieret afregning ud fra affaldets værdi, f.eks. rene læs med pap eller haveaffald. Det vil dog ikke være hensigtsmæssigt at indføre dette i den nuværende ordning. I stedet henvises til at bruge genbrugscentret, miljøanlægget i Rønnovsdal og på Stadevej, samt affaldscentret i Dronninglund. Personalemæssige konsekvenser Ingen personalemæssige konsekvenser. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der forventes en forsat øget miljømæssig gevinst med mere affald til genbrug. Bilag Ingen. Administrationen indstiller: At Mærk affaldet ordningen bibeholdes i den nuværende form. Gebyret for 2013 fastsættes til kr. 140,00 pr. besøg, og prisen på de øvrige mærker tilpasses denne reduktion jævnfør punktet økonomi.

9 25. september Eventuelt køb af materielgårde J.nr.: 82.00P00/ Resumé Hjørring Kommune har rettet henvendelse til AVV om eventuel køb af materielgårdene i Tårs og Bindslev i tilknytning til AVVs genbrugspladser. Genbrugspladserne er inden for de sidste par år blevet udvidet og moderniseret. Eventuelle yderligere udvidelser af pladserne om nogle år, vil kræve erhvervelse af nye arealer, da de nuværende grunde er fuldt udnyttet. Sagsfremstilling Hjørring Kommune er i gang med at ændre strukturen for materielgårdene i kommunen. I den forbindelse ønsker man at afhænde materielgårdene i Tårs og Bindslev. I begge tilfælde har AVV en genbrugsplads, der støder umiddelbart op til materielgårdene. Hjørring Kommune har rettet henvendelse til AVV for at høre, om man er interesseret i at købe de to materielgårde. Hjørring Kommune har fået en ejendomsmægler til at vurdere de to ejendomme. Genbrugspladserne i Tårs og Bindslev er blevet udvidet og moderniseret indenfor de sidste par år. De nuværende pladser og indretninger forventes at kunne opfylde ønsker og krav en del år frem i tiden. Der er ikke muligheder for yderligere udvidelse af pladserne indenfor de nuværende matrikler. Eventuel senere udvidelse med blandt andet nedsænkede containere vil kræve tilkøb af yderligere arealer. Materielgården i Bindslev omfatter et areal på m 2, hvor der er placeret to bygninger. Bygning 1 er en garage/værkstedsbygning incl. mandskabsforhold med et samlet bygningsareal på 404 m 2. Bygning 2 er en lagerbygning til opbevaring af vejsalt og er på 150 m 2. Bygningerne er opført i henholdsvis 1973 og Bygningerne fremstår i rimelig stand og vil med fordel kunne anvendes af AVV til opbevaring og lager. Arealet i Bindslev er i Kommuneplanen udlagt til offentlige formål. Den offentlige ejendomsværdi er kr, heraf grundværdi på kr. Hjørring Kommunes ejendomsmægler har for den samlede ejendom vurderet en pris på kr. Materielgården i Tårs omfatter et areal på m 2, hvor der er placeret en bygning på 885 m 2. Bygningen er fra 1971 og omfatter lagerhal og mindre mandskabsfaciliteter. Bygningen er i meget ringe stand og skal gennemgå en større renovering eller rives ned. Arealet i Tårs er i Kommuneplanen udlagt til offentlige formål. Den offentlige ejendomsværdi er kr., heraf grundværdi på kr.

10 25. september Hjørring Kommunes ejendomsmægler har for den samlede ejendom vurderet en pris på kr. Lovgrundlaget Bekendtgørelse om affald. Økonomiske konsekvenser Eventuelle køb af materielgårdene skal finansieres over driften og afskrives efter sædvanlige regler. Personalemæssige konsekvenser Ingen personalemæssige konsekvenser. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser umiddelbart. Bilag Intet bilag Administrationen indstiller: - At der tages stilling til eventuel erhvervelse af de to materielgårde - At administrationen indgår i forhandlinger med Hjørring Kommune om køb af ejendommene - At formanden bemyndiges til eventuelt at købe de to ejendomme 5. Frigivelse af midler, Trynbakke J.nr.: 09.02P17/ Resumé Vi søger om frigivelse af yderligere anlægsmidler til etablering af deponeringsetapen til mineralsk affald på Miljøanlæg Trynbakke.

11 25. september Sagsfremstilling Projektet er blevet dyrere end forventet af to årsager: 1. Yderligere etableringskrav tilføjet i miljøgodkendelsen efter høringsfasen, efter ønske fra Miljøstyrelsen. Ikke indeholdt i licitationen. 2. Højere licitationsresultat. Lovgrundlag Bekendtgørelse om deponeringsanlæg nr. 719, 29. juni Overgangsplan for Miljøanlæg Trynbakke. Økonomiske konsekvenser Det samlede anlægsarbejde forventes at beløbe sig til: Tidligere Nu Anlægsarbejder inkl. ekstra krav 4,60 mio. kr. 5,39 mio. kr. Kloakering, pumper, flowmåler m.v. 1,10 mio. kr. 1,10 mio. kr. Rådgivning 0,30 mio. kr. 0,30 mio. kr. Diverse uforudsete 0,37 mio. kr. 0,37 mio. kr. Administration (2 %) 0,13 mio. kr. 0,14 mio. kr. I alt 6,50 mio. kr. 7,30 mio. kr. Der er tidligere frigivet i alt kr. til dette projekt, som stammer fra godkendte midler på anlægsplanen til Anlæg ny etape. I 2011 er afsat kr. til affaldsbehandling på miljøanlæg og deponi. Heraf er frigivet kr. til myndighedsbehandling, projektering og opstart på Rønnovsdal. Af de resterende kr. ansøges frigivet kr. i forbindelse med yderligere etableringskrav tilføjet i miljøgodkendelsen efter høringsfasen, efter ønske fra Miljøstyrelsen og et højere licitationsresultat. Etableringskravene er ikke indeholdt i licitationen. Personalemæssige konsekvenser Ingen personalemæssige konsekvenser udover ændrede arbejdsrutiner på Miljøanlæggene Rønnovsdal og Trynbakke.

12 25. september Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ny deponeringsenhed Den nye etape opbygges med en membran af 0,5 m komprimeret ler og dels en plastmembran, perkolatopsamlingssystem og systemer for monitering af perkolat og grundvand. Projektet giver mulighed for, at flere affaldstyper kan deponeres lokalt, hvilket betyder kortere transportafstande med deponeringsegnet affald og dermed mindre udledning af CO 2 til følge. Kloakering Projektet medfører at perkolatvandet fra Miljøanlæg Trynbakke udledes til det kommunale kloaksystem, hvilket mindsker risikoen for overløb fra perkolatbrønden på Miljøanlæg Trynbakke. Projektet vil også betyde, at vi helt kan undgå at transportere perkolatvand i tankvogne, og hermed opnå en reduceret CO 2 udledning. Bilag Ingen. Administrationen indstiller, at der frigives yderligere kr. fra anlægsplanen for affaldsbehandling på miljøanlæg og deponi. 6. Formanden orienterer, herunder Dagrenovation til Godkendelse af budget At orienteringen tages til efterretning.

13 25. september Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer, herunder Ingen aktuelle punkter ved udarbejdelse af dagsorden. Ingen ved udarbejdelse af dagsorden. 8. Administrationen orienterer, herunder Opfølgning på visionsseminar Business case, rør i jord Ovn 2 Affaldsplanlægning Elektronikaffald fra Færøerne Varmeaftale Nye og renoverede genbrugspladser 25 års jubilæum hos At orienteringen tages til efterretning. 9. Eventuelt

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10. 16. december 2011 1587 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09. 26. august 2014 1846 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09. 27. maj 2014 1825 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Birthe Andersen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09. 7. oktober 2014 1853 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13. 24. juni 2014 1833 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09. 25. oktober 2011 1561 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13. 12. maj 2015 1912 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9. 17. januar 2012 1600 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09. 16. juni 2015 1927 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet

Læs mere

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl 2023 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 09. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Jens Andersen

Læs mere

AVV. h Bestyrelsen. onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00. Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth, Steen Madsen.

AVV. h Bestyrelsen. onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00. Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth, Steen Madsen. h Bestyrelsen AVV Dagsorden AW-bestyrelsesmøde 6-2018 Tidspunkt Sted onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00 Den Pæne Stue Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth,

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09. 25. februar 2014 1786 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 29. oktober 2014. Starttidspunkt 17:30. Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1. Afbud fra

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 29. oktober 2014. Starttidspunkt 17:30. Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1. Afbud fra Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2014 - ÅBENT 19 12. - Virksomhedsplan 2015 - ÅBENT 21 13. -

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for DAGSORDEN. Afbud fra: Ingen

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for DAGSORDEN. Afbud fra: Ingen 1953 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 10. 00-13. 00 Mødested: AWs administration Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet afsluttet kl. :

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2038 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 09. 00-13. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10. 16. december 2014 1859 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2018 1 Sektor Aalborg Renovation Regnskab - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Regnskab Korrigeret Afvigelse Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Aalborg Forsyning, Renovation - Udvidelse af åbningstid for erhvervsvirksomheder på Genbrugsplads Sundsholmen.

Aalborg Forsyning, Renovation - Udvidelse af åbningstid for erhvervsvirksomheder på Genbrugsplads Sundsholmen. Punkt 1. Aalborg Forsyning, Renovation - Udvidelse af åbningstid for erhvervsvirksomheder på Genbrugsplads Sundsholmen. 2013-657. Forsyningsudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der - som en forsøgsordning

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2011 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej har i 2011 oplevet stigende mængder og flere besøgende. Kommentarer og spørgsmål besvares gerne. Nordforbrænding,

Læs mere

1. Anlægsregnskab til udlægning af membran og udvidelse af sorteringsareal på

1. Anlægsregnskab til udlægning af membran og udvidelse af sorteringsareal på Blad nr 2134 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affatdsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Mandag den kl. 10.00-14. 00 Mødested: Bryghuset Vendia Markedsgade 9 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet afsluttet

Læs mere

Notat - Struktur for genbrugspladser

Notat - Struktur for genbrugspladser Notat om struktur for genbrugspladser i Frederikshavn Kommune Som et led i udarbejdelsen af ny affaldsplan for Frederikshavn Kommune er der lavet dette notat, der beskriver status for genbrugspladserne

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2012 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej har i 2012 oplevet et mindre fald i mængder og besøgende. Kommentarer og spørgsmål besvares gerne. Nordforbrænding,

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune Bakkegårdsvej Højvangen. Miljøberetning 2010 Indledning Både besøgstal og mængder er faldet i 2010. Besøgstallet er for de to pladser,

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer

Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer Gebyrer Gebyrer Ikrafttræden Opkrævning af gebyrer via CVRregistret fra 1.1.2010 Opkrævning af gebyr for virksomheders adgang til genbrugspladser fra 1.1.2010. Undtagelser

Læs mere

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret ^Q AVV 18. september 018 Til Brønderslev Kommune, Teknisk Forvaltning Hjørring Kommune, Teknisk Forvaltning AW budgetforslag 019 revideret Med anbefaling fra AWs bestyrelse fremsendes hermed forslag til

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2009 Indledning Denne niende miljøberetning indeholder i ord og tal de væsentlige oplysninger om Allerød Genbrugsplads i 2009. Allerød Genbrugsplads har, sammenholdt

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09. 24. februar 2015 1871 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune. (Højvangen)

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune. (Højvangen) Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune (Højvangen) Miljøberetning 2011 Indledning Besøgstal og mængder er for Højvangens vedkommende steget en smule, hvor imod tallene for

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

NOTAT Den 11. november 2011 hmd

NOTAT Den 11. november 2011 hmd NOTAT Den 11. november 2011 hmd Økonomiprincipper i fællesordning for virksomheders betaling for adgang til genbrugsstationerne - Tilmeldeordningen Dette notat beskriver de økonomiske principper i den

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Miljøberetning 2009 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom de to pladser

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 19 Mødedato: Torsdag den 6. september 2012, kl. 11.30 13.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret Til godkendelse i Klima- og miljøudvalget den 18. juni 2015 1 Hovedoversigt - udgiftsbaseret Affaldscenter 2.288 2.149 2.469 2.469 2.469 2.469 Fordeling Affaldscenter -2.288-2.149-2.469-2.469-2.469-2.469

Læs mere

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Senest godkendt Dato Takstforslag

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Senest godkendt Dato Takstforslag Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2016 01-01-2016 01.38 Affaldshåndtering Abonnement: Abonnement, bolig: - Boligenhed (ekskl. kolonihaveforeninger, men inkl. huse i landområde), abonnements pr.

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2018... 2 Indledning... 2 Generelt... 2 Kommunale ordninger... 2 Behandlingsanlæg... 3 Administration,

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2011 Indledning Allerød Genbrugsplads har fra 2010 til 2011, igen oplevet en stigning i affaldsmængder og besøg, efter et fald i perioden 2009-2010. Kommentarer og

Læs mere

Erhverv på de kommunale genbrugspladser 2013

Erhverv på de kommunale genbrugspladser 2013 Erhverv på de kommunale genbrugspladser 2013 5978901234 Jensen VVS Sahara 6 6700 Esbjerg Nyt betalingssystem med Gen Bizz i forruden På genbrugspladsen modtager vi ikke dagrenovation kommer køretøjer med

Læs mere

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Præsentation Virksomhedens navn Middelfart Kommune Renovationsvæsenet Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Telefonnummer E-mail adresse Antal pladser eller antal elever Personalenormering Budgetramme i

Læs mere

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde:

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde: Forord. I henhold til affaldsbekendtgørelse nr. 1634 af 13.12.2006 skal kommunalbestyrelsen hvert 4. år udarbejde en plan for den kommunale håndtering af affald. Formålet med affaldsplanen er at skabe

Læs mere

Bestyrelsen for. Dagsorden. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Den Pæne Stue Bemærkninger

Bestyrelsen for. Dagsorden. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Den Pæne Stue Bemærkninger Bestyrelsen for Dagsorden AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09. 15. april 2014 1807 Referat for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Torben

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med aftalen...3 2. Politiske visioner, mål og krav...3 Lovgrundlag...3 Målgruppe...3 Vision 2021...4 Politiske

Læs mere

Takstoversigt. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013. 01.38 Renovation mv. Dagrenovation

Takstoversigt. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013. 01.38 Renovation mv. Dagrenovation 1 2013 2013 Forsyningsvirksomhederne Dato Senest godkendt Dato Takstforslag takst Kr. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013 01.38 Renovation mv. Dagrenovation Abonnement: Abonnement,

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

Bestyrelsen for Dag og år

Bestyrelsen for Dag og år 6. april 2017 JK 880 DAGSORDEN møde i bestyrelsen Modtagestation Vendsyssel I/S torsdag den 6. april 2017 kl. 08.30 Mødested: Administrationen Mandøvej 4 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet sluttede:

Læs mere

AVV. ^Q Bestyrelsen. AW-bestyrelsesmøde Tidspunkt Sted Bemærkninger. Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00

AVV. ^Q Bestyrelsen. AW-bestyrelsesmøde Tidspunkt Sted Bemærkninger. Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00 ^Q Bestyrelsen AVV Referat AW-bestyrelsesmøde 4-2018 Tidspunkt Sted Bemærkninger Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00 Den Pæne Stue Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Ivan Leth Fraværende

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald TM Veje og Grønne områder Affald og Genbrug Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 199548 Brevid. 1258412 Ref. ANSE Dir. tlf. 4631 3788 Anettesej@roskilde.dk Budgetindstilling 2012 for renovationsområdet

Læs mere

Høringssvar fra KL over fornyet høring om udkast til genbrugsplads-, betalings- og gebyrbestemmelser bekendtgørelse

Høringssvar fra KL over fornyet høring om udkast til genbrugsplads-, betalings- og gebyrbestemmelser bekendtgørelse mst@mst.dk Høringssvar fra KL over fornyet høring om udkast til genbrugsplads-, betalings- og gebyrbestemmelser bekendtgørelse om affald KL har modtaget udkast til genbrugsplads-, betalings- og gebyrbestemmelser

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2017... 2 Indledning... 2 Generelt... 2 Kommunale ordninger... 2 Behandlingsanlæg... 3 Administration,

Læs mere

På hvilke genbrugspladser skal ordningen etableres og hvad er anlægsomkostningerne?

På hvilke genbrugspladser skal ordningen etableres og hvad er anlægsomkostningerne? På hvilke genbrugspladser skal ordningen etableres og hvad er anlægsomkostningerne? Klippekortmodel Vægtmodel Abonnementsmodel Der skal tages stilling til, hvor mange genbrugspladser i kommunen/oplandet,

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Beregning af erhvervsaffaldsgebyr i 2011 hvilken model skal vi have 2012?

Beregning af erhvervsaffaldsgebyr i 2011 hvilken model skal vi have 2012? Beregning af erhvervsaffaldsgebyr i 2011 hvilken model skal vi have 2012? Bjarne Kallesø, Civilingeniør Indhold Budget for erhvervsgebyr Sortering af virksomheder og gebyrberegning Fritagelseshåndtering

Læs mere

Genbrugspladsordningen i Solrød og Greve har vist sig at adskille sig fra nogle af de andre kommuners ordninger ved at:

Genbrugspladsordningen i Solrød og Greve har vist sig at adskille sig fra nogle af de andre kommuners ordninger ved at: Dette notat er udarbejdet i et samarbejde mellem administrationerne i Solrød Kommune, Greve Kommune og Greve Solrød Forsyning. 1. Principper for genbrugspladsgebyr for erhverv i 2014 Reglerne for virksomheders

Læs mere

Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation

Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation Evaluering af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation Baggrund for evalueringen af 24/7-ordningen på Remmerslund Genbrugsstation I september 2017 trådte 24/7-ordningen i kraft på Remmerslund Genbrugsstation.

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Miljøberetning 2012 Indledning Besøgstal og mængder er for Bakkegårdsvej og Højvangens vedkommende faldet en smule i 2012, efter en mindre

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012. resumé

Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012. resumé Viborg kommunes affaldsplan 2010-2012 resumé Indhold 1. Mål og visioner for affaldsplanen... side 4 2. Indsamling af affald fra private, boligforeninger og erhverv... side 6 - nuværende og nye tiltag

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2016 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 483 0 0 0 Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2019...2 Indledning...2 Generelt...2 Kommunale ordninger...2 Behandlingsanlæg...3 Administration, innovation

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen.

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. 1. Fastlæggelse af opgavegrænse mellem myndighed og drift Hvilke opgaver og funktioner overdrages, hvilke bliver tilbage i kommunen (herunder også politisk/strategiske

Læs mere

Regnskabsrapport 1/1 30/ for affaldsselskabet. Renovest I/S. Stengårdsvej Løgstør

Regnskabsrapport 1/1 30/ for affaldsselskabet. Renovest I/S. Stengårdsvej Løgstør Regnskabsrapport 1/1 30/6 2012 for affaldsselskabet Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør 14/09 2012 Indholdsfortegnelse Regnskabsprincip... 2 Bemærkninger til koncernregnskabet... 2 Bemærkninger til

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Den Pæne Stue Bemærkninger

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Den Pæne Stue Bemærkninger Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth,

Læs mere

Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer

Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer Punkt 3. Budgetrevision 2014-2015, tillægsbevillinger/takstjusteringer 2014-15714 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der til drifts- og anlægsbudgettet for 2014 gives tillægsbevillinger

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/31121 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr gældende for 2011. Gebyret

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014 Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Renovation

Budgetopfølgning 2 Renovation Budgetopfølgning 2 Pr. 31. maj Det brugerfinansierede område Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2 mio. kr. Mindreforbrug = - Merforbrug = + Over- /underskud Afv. øvrig drift I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 22. maj 2019 kl. 10:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Mødet er inkl. udvalg, hvor der drøftes budget 2020. Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2009 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej kunne i 2009 fejere sin 5 års fødselsdag. 2009 blev også året hvor genbrugspladsen rundede sin første mio. besøgende

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/02983 Dato: 01-12-2009 Sag: Affaldsgebyrer for erhverv 2010 Sagsbehandler: Per Hauge Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Ny lovgivning betyder, at der

Læs mere